Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Στη βουλή η «λίστα Νικολούδη» (Όλα τα ονόματα)

75 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ» ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
 
Παραδόθηκε στη Βουλή η περίφημη «λίστα Νικολούδη», όπου αναφέρονται τα ονόματα συνολικά 75 δημάρχων και περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι εντοπίστηκαν με «προβληματικά» πόθεν έσχες.
Η λίστα παραδόθηκε στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, και περιλαμβάνει όσους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν κατέθεσαν καν πόθεν έσχες ή το κατέθεσαν ελλιπές, με λάθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι διαπιστώθηκε πως έχουν πόθεν έσχες, όπου εντοπίστηκαν λάθη, είναι σε «δυσμενέστερη θέση» από αυτούς που δεν το κατέθεσαν καθόλου.
Ο Παναγιώτης Νικολούδης έστειλε στη Βουλή τον κατάλογο με τους 75 δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους για τους οποίους έχει επέμβει ο εισαγγελέας σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες.
Η αποκάλυψη της «λίστας Νικολούδη», μεταξύ άλλων αναδεικνύει τους δημάρχους ως «πρωταθλητές» στο «σπορ» της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.  Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των εκλεγμένων τοπικών αρχόντων, γίνεται λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς οι δήμαρχοι με τα «προβληματικά» πόθεν έσχες βρίσκονται υπό εισαγγελική έρευνα.
Δημοσίευση: 29 Μαρτίου 2014, 15:11
More News Desk

Βρήτε μόνοι σας τη λύση, όχι στο κούρεμα του χρέους...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΥΨΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

 
«Η ιδανική μου ευχή για το 2014 είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και απασχόλησης που θα συντάξει μόνη της η ελληνική κυβέρνηση και θα περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές, μέσα στο μείγμα της, αλλά και αλλαγές στη χρηματοδότηση και στη δημόσια διοίκηση» δηλώνει στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Thomas Wieser, πρόεδρος του Euroworking Group.

Όπως σημειώνει «το πρόγραμμα αυτό θα έχει έναν υψηλό δείκτη εσωτερικής ιδιοποίησης - θα το αποδέχονται η κυβέρνηση και οι Αρχές ως δικό τους και όχι ως εξωτερικό καταναγκασμό».

Πάντως αποκλείει το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για ελάφρυνση μέσω μείωσης των επιτοκίων και επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής.


Πηγή:www.capital.gr
Δημοσίευση: 30 Μαρτίου 2014, 09:36
More Economy

Η Τουρκία, μία άλλη χώρα

Η Τουρκία, μία άλλη χώρα 

  • Ο Ερντογάν δίνει την πολιτική μάχη της ζωής του, ενώ η κοινωνία βράζει και οι αλλαγές μπορεί να είναι απρόβλεπτες
  • Η μεγάλη δημοκρατική συμμαχία που στήριξε τον Ερντογάν στις μάχες του με το στρατοκρατικό κεμαλικό κατεστημένο μέχρι το 2011 διαλύθηκε οριστικά στο πάρκο Γκεζί της Πόλης
Του Παύλου Τσίμα

«Τι είδους χώρα είναι αυτή όπου μία απόρρητη σύσκεψη, κατά την οποία ο υπουργός Εξωτερικών και ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών συζητούν το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης σε γειτονική χώρα, μαγνητοφωνείται και κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο;» αναρωτιόταν ένας σχολιαστής σε μεγάλη τουρκική εφημερίδα προχθές.

«Τι είδους χώρα είναι αυτή όπου με απόφαση του πρωθυπουργού κλείνει το twitter κι έπειτα μπλοκάρεται η πρόσβαση στο You Tube;
Πώς επέτρεψε στον εαυτό της η Τουρκία να μπει στην ίδια κατηγορία με το Ιράν, το Πακιστάν και την Κίνα, όπου το You Tube είναι επίσης κομμένο;», διαμαρτυρόταν άλλος τούρκος δημοσιογράφος.
«Πόσο τρομοκρατημένος πρέπει να είναι ο Ερντογάν για να αντιδρά με τέτοιο σπασμωδικό τρόπο;»
Κι ένας τρίτος αναρωτιόταν μήπως η διαρροή της συζήτησης για επέμβαση στη Συρία ήταν ένα στρατήγημα του Ερντογάν, ώστε να μετατρέψει τις διαρροές στο Διαδίκτυο υποθέσεων διαφθοράς και ροζ σκανδάλων σε θέμα εθνικής ασφάλειας για να εξουδετερώσει τον αντίκτυπό τους και να δικαιολογήσει τις απαγορεύσεις αναμετάδοσής τους, ακόμη και με ακραία μέσα.

Η Τουρκία έχει παρασυρθεί σε έναν ανεμοστρόβιλο θεωριών συνωμοσίας. Στα τουρκικά μίντια αφηγούνται ιστορίες φρίκης με πιέσεις, οικονομικούς εκβιασμούς, εξοντωτικά πρόστιμα και φυσική βία εκ μέρους της κυβέρνησης για την κατάπνιξη της κριτικής και την απόλυση ενοχλητικών φωνών από τις εφημερίδες. Οι άνθρωποι γύρω από τον τούρκο πρωθυπουργό αφηγούνται μία θεωρία, σύμφωνα με την οποία η Ουάσινγκτον έχει βάλει, από τις ημέρες της Αραβικής Άνοιξης και κυρίως μετά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και τη Συρία, τον Ερντογάν στη μαύρη λίστα και οι μυστικές τους υπηρεσίες ενορχηστρώνουν μία εκστρατεία δυσφήμισης και φθοράς του, με τη βοήθεια και των ανθρώπων μίας θρησκευτικής οργάνωσης, της Χιζμέτ, με τεράστια οικονομική και πολιτική δύναμη και διείσδυση σε ευαίσθητες κρατικές υπηρεσίες, ο ηγέτης της οποίας Φετουλάχ Γκιουλέν ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια. Και στους κουρδικούς κύκλους λένε πως όλα αυτά γίνονται για να ματαιωθεί η εφαρμογή της μυστικής συμφωνίας που ο Ερντογάν είχε κλείσει, μέσω του αρχηγού της ΜΙΤ, με τον φυλακισμένο Οτζαλάν για μία οριστική ειρήνευση στο κουρδικό μέτωπο.

Τυλιγμένη στο κουβάρι αυτό, η Τουρκία ετοιμάζεται να ψηφίσει αύριο για τις δημοτικές εκλογές που εξελίχθηκαν σε μάχη ζωής και θανάτου. Οι εκλογές θα είναι σίγουρα ένα σημείο στροφής για την χώρα. Αν το κυβερνών κόμμα συγκεντρώσει ποσοστά πάνω από 40%, ο Ερντογάν θα έχει θριαμβεύσει και τα χέρια του θα είναι ελεύθερα για να συντρίψει τους αντιπάλους του και να διαμορφώσει το επόμενο κεφάλαιο της 12ετούς ήδη κυριαρχίας του. Αν πέσει κάτω από 35%, τότε η εσωκομματική θύελλα θα ξεσπάσει και ο Ερντογάν θα υποχρεωθεί ίσως να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ή σε άλλου τύπου κινήσεις για να αντιμετωπίσει την πίεση.

Ο Ερντογάν δίνει την πολιτική μάχη της ζωής του. Περιοδεύει εδώ και εβδομάδες σε όλη τη χώρα, μιλά σε δύο και τρεις συγκεντρώσεις την ημέρα, μοιάζει πιο μαχητικός και από το 2007, όταν το κεμαλικό κατεστημένο απειλούσε να θέσει εκτός νόμου το κόμμα του.
Οι αντίπαλοί του ομολογούν ότι εναλλακτική πολιτική λύση δύσκολα βρίσκεται στη σημερινή πολιτική σκηνή. Και ο πρόεδρος Γκιούλ, διακριτική αποστασιοποιημένος από τον πρωθυπουργό, προβάλλει τον εαυτό του, διακριτικά επίσης, ως υποψήφιο να καλύψει το κενό.

Το βέβαιο είναι πως ό,τι αποτέλεσμα και αν έχουν οι αυριανές εκλογές, ό,τι κι αν γίνει μετά, η Τουρκία είναι ήδη μία άλλη χώρα. Το οικονομικό θαύμα με το οποίο ο Ερντογάν συνέδεσε την θητεία του, βγάζοντας τη χώρα από την κρίση και την επιτροπεία του ΔΝΤ, με αύξηση 45% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε πραγματικές τιμές μέσα σε μία δεκαετία, φαίνεται να ανακόπτεται. Και η μεγάλη δημοκρατική συμμαχία που στήριξε τον Ερντογάν στις μάχες του με το στρατοκρατικό, κεμαλικό κατεστημένο μέχρι το 2011 διαλύθηκε οριστικά στο πάρκο Γκεζί της Πόλης.

Έχουμε, νομίζω, κάθε λόγο να ανησυχούμε γι αυτό.

Πηγή εφημ. «Τα Νέα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

''Προαπαιτούμενα'' και προαπαιτούμενα...

 

Προαπαιτούμενο το πολυνομοσχέδιο...
Προαπαιτούμενη η ρύθμιση για το γάλα(!)...
Προαπαιτούμενη η εξόντωση των φαρμακείων, και κάθε είδους ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων ή μή!
Προαπαιτούμενη η σφαγή της κοινωνίας..

Και όλα αυτά προαπαιτούμενα για την δόση;
Όχι βέβαια!
Προαπαιτούμενα για την συνέχιση και την εμπέδωση της οικονομικής κατοχής της χώρας...
Για την στήριξη από την τρόϊκα της ελεεινής κυβέρνησης του ελεεινού Ψευταρά,
Για την διαφύλαξη της καρεκλίτσας των επίορκων και προδοτών του λαού βουλευτών...
Για την διαιώνιση του ''συστήματος'' και τωνσυμφερόντων των εθνικών εργολάβων, προμηθευτών, καναλαρχών, και λοιπών βδελλών στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά απ' την μεριά την δικιά τους..
Κι απ' την μεριά την δικιά μας, του λαού, ποιά είναι ταπροαπαιτούμενα για την επιβίωση, για τηναξιοπρέπεια, για την επαναφορά της Εθνικής μαςανεξαρτησίας;

Πολύ λίγα. Δύο πράγματα:
Η πολιτική εξόντωση των δοσιλόγων που κυβερνούν και κυβέρνησαν τα τελευταία τέσσερα τουλάχιστον χρόνια...
Και το στήσιμο Ειδικού Δικαστηρίου, που θα δικάσει δίκαια και σκληρά όλους αυτούς πουεπιβουλεύτηκαν την ελευθερία του λαού και της χώρας... 
Που καταπάτησαν το Σύνταγμα και κουρέλιασαν την λειτουργία θεσμών και Δημοκρατίας...
Που στήριξαν την δική τους εξουσία και πολιτική επιβίωση στην πτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη, σε 2,5 εκατομμύρια ανέργους, σε έξι χιλιάδες αυτοκτονίες, στην απελπισία και τηνεξαθλίωση του λαού!

Έτσι πρέπει να γίνει, και έτσι θα γίνει!
Και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους...
Δύσκολο, σκληρό και ανηφορικό, αλλά με ελπίδες πραγματικής ανάκαμψης και διάσωσηςτης χώρας και των μελλοντικών γενεών!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον" 

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙΣ.Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΗΜΑ ... ΑΥΦΑΝΤΗΣ - Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ

 

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΫΦΑΝΤΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...
ΘΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ 'ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ'.ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΝΑ ΝΑ
'ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ'....

TOΥΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΣΟΝΟΙ-ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΜΕ(ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ!)ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΩΝΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ....

Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!

ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ....ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΠΡΟΣ....

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ'ΣΤΕ ΤΟΟΟΟΟΣΟ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΥΠΟΥΛΑ ΜΕ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟ ΜΕΣ'ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΑΝΟΗΤΕ!

ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙΣ.Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΗΜΑ ΛΕΓΑΝ' ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΟΦΟΓΕΡΟΙ!!

Αναγνώστης

Να τελειώνουμε τις ¨εκκρεμότητες¨ με την Ελλάδα και μετά να το ¨γιορτάσουμε¨ στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σαν τζαμί ;

 

Ξυπνάτε ωρέ Έλληνες και απαντήστε στο παραπάνω πιθανό ερώτημα που κρύβουν οι Τούρκοι μέσα στο όνειρο του μεγαλοϊδεατισμό που τους σερβίρουν πρόσφατα για να ξεχάσουν τα χάλια τους.

Αφήστε τα ¨ξινά γάλατα¨ της πολιτικής και γρηγορείτε πνευματικά γιατί όλες οι διαμορφούμενες μελλοντικές γεωπολιτικές εξελίξεις συγκλίνουν στην γειτονιά μας.

Μέχρι και τον εγγονό του τελευταίου Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ "Prince " Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu επιστράτευσαν οι Νεοθωμανοί παραμονή της Εθνικής μας Επετείου του 21 για να συνηγορήσει υπέρ των απόψεων του πρωθυπουργού τους να μετατραπεί η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ πάλι σαν τζαμί.

Μάλιστα ο ίδιος σε συνέντευξη του στην

Λέει ¨¨ θεού θέλοντος περιμένουμε αυτό το γεγονός να εορτασθεί από όλους τους αδελφούς μας Μουσουλμάνους. Είμαστε μια ανεξάρτητη

χώρα και αυτό το τζαμί είναι σημαντικό για εμάς¨ και αφήνει να εννοηθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή του κ. Ερντογαν είναι όνειρο και επιθυμία της οικογένειας του. http://www.yorumsalalan.com/ 24 Μαρτίου 2014

Αγαπάει ο ΘΕΟΣ τον κλέπτη , αγαπάει και τον νοικοκύρη και έτσι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ¨ξαφνικά συμμάχησαν ¨και αποφάσισαν να βγάλουν τα άπλυτα των Νεοθωμανών στην φόρα.

Στην Τουρκία ο κόσμος ξυπνάει …

ΕΔΩ μέσα σε εμάς άραγε οι ιθύνοντες καταλαβαίνουν τι παίζεται πίσω από τις πλάτες μας;

Τα τελευταία άπλυτα στο youtube και οι διάλογοι σχετικά με την οργάνωση προβοκάτσιας στην Συρία εκ μέρους της ανωτάτης τουρκικής ηγεσίας δείχνουν το επίπεδο της ποιότητας και την διάθεση που έχουν οι γείτονες να διαχειρίζονται κρίσεις!!

Και επειδή μαζί τους καθημερινά τα Ελληνικά επιτελεία ¨ζούνε¨ μίνι- κρίσεις κυρίως στο Αιγαίο και τον Εθνικό Εναέριο χώρο μας θα πρέπει να συνεκτιμούνται καθημερινά όλες οι κρυφές ψυχοπαθολογικές προθέσεις των γειτόνων.

Μετά τις δημοτικές εκλογές ο κ. Ερντογάν εισέρχεται στην δύσκολη περίοδο των προεδρικών εκλογών του καλοκαιριού. Γι αυτό χρειάζεται ένα μεγάλο γεγονός- πυροτέχνημα για να ενισχύσει το profil του.

Σίγουρα το βρήκε ..

Και είναι η πρόθεση του να ανοίξει την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να την λειτουργήσει σαν τζαμί στις 29 Μάιου ανήμερα της άλωσης της Πόλης υπό των Οθωμανών το 1453 σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Μέχρι τότε όμως μήπως θέλει να κλείσει και ανοιγμένες χρόνιες εκκρεμότητες που έχει με τους γείτονες του ¨γκιαούρηδες¨ ώστε σημειολογικά να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο προηγούμενο γεγονός; τσογλάνι < τουρκική iç oğlanı τσογλάνι ουδέτερο (παρωχημένο) ο νεαρός βοηθός του καφετζή (μειωτικά) άτομο νεαρής ηλικίας και κακής διαγωγής http://el.wiktionary.org/wiki

Τελικά μήπως μπλέξαμε με τσογλάνια ¨ παλαιάς κοπής ¨ και πρέπει να ξεμπλέξουμε;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Προφητεία Όσιου Νείλου του Μυροβλήτου: "Η πλάνη του Αντιχρίστου"

 
 
Δεν είναι εύκολο να πει κανείς πολλά, διαβάζοντας μια προφητεία από έναν άγιο της ορθοδοξίας μας. Μόνο άνθρωποι φωτισμένοι της εκκλησίας μπορούν να αποπειραθούν να δώσουν κάποια ερμηνεία. Η προφητεία του όσιου Νείλου του Μυροβλήτη όμως, ο οποίος έζησε τον 16ο αιώνα, είναι ξεκάθαρη και προειδοποιεί για την ηθική κατάπτωση που θα ξεκινήσει στις αρχές του 20ου αιώνα, και θα κορυφωθεί στα χρόνια του αντίχριστου.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΝΕΙΛΟ
 
Ο Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης (ο νέος), έζησε τον 16ο αιώνα και καταγόταν από τον Άγιο Πέτρο τής Κυνουρίας της Πελοποννήσου. Ασκήτευσε στο σπήλαιο του Αγ. Πέτρου του Αθωνίτη στο Άγιο όρος επί πολλά χρόνια, και είναι άγνωστο πώς τρεφόταν αφού το σπήλαιο εκεί είναι απρόσιτο. Πέθανε ειρηνικά στις 12 Νοεμβρίου 1651, στο απλό κελλάκι που έχτισε μέσα στη σπηλιά του.
 
Ο τάφος του βρέθηκε στις 7 Μαΐου 1845 από έναν μοναχό ονόματι Αιχμάλωτο, πού τού είχε υποδείξει τον τόπο στον ύπνο του ο ίδιος ο Όσιος. Κατά την ανεύρεση των λειψάνων του έγιναν πολλά θαύματα, ενώ μέσα από τον τάφο του ανάβλυζε μύρο που γιάτρευε τούς πιστούς και έφθανε μέχρι τα απότομα βράχια τής παραλίας, από όπου με βάρκες οι ναυτικοί το μάζευαν καθώς έτρεχε κάτω προς την θάλασσα. Κατά το έτος 1815, ό Άγιος Νείλος εμφανίζεται σε κάποιον μοναχό Θεοφάνη και αρχίζει να του διηγείται όσα μέλλει να συμβούν στην ανθρωπότητα. Ό μοναχός Θεοφάνης επειδή δεν ξέρει γράμματα για να γράψει όσα ό Άγιος Νείλος του υπαγορεύει, βάζει ως γραφέα τον παπά-Γεράσιμο, έναν άλλον μοναχό.
 
Το κείμενο αυτό ,σώζεται στη Μονή Σταυροβουνίου, είναι αυτούσιο και δεν είναι νοθευμένο, ούτε έχει παραποιηθεί και ξεκινά ως έξης:
 
ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΗΤΗ 
 
 
 
«..Κατά το 1900 έτος, βαδίζοντες προς τον μεσασμό τού 8ου αιώνος, άρχεται ο κόσμος τού καιρού εκείνου να γίνεται αγνώριστος. Όταν πλησιάσει ο καιρός τής ελεύσεως τού Αντιχρίστου, θα σκοτισθή ή διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη τής σάρκας, και θα πληθυνθεί σφόδρα ή ασέβεια και ή ανομία. Τότε άρχεται ό κόσμος να γίνεται αγνώριστος... 
 
Θα μετασχηματίζονται οι μορφές των ανθρώπων και δεν θα γνωρίζονται οι άνδρες από τις γυναίκες δια τής αναισχύντου ενδυμασίας και των τριχών της κεφαλής...
 
Οι τότε άνθρωποι θα αγριέψουν και θα γίνουν ωσάν θηρία από την πλάνην του Αντιχρίστου. Δεν θα υπάρχει σεβασμός εις τούς γονείς και γεροντοτέρους, η αγάπη θα εκλείψει, οι δε Ποιμένες των Χριστιανών Αρχιερείς και Ιερείς θα είναι ώς επί το πλείστον, άνδρες κενόδοξοι, παντελώς μη γνωρίζοντες την δεξιάν οδόν από την αριστεράν. 
 
Τότε θα αλλάξουν ήθη και παραδόσεις των Χριστιανών και της Εκκλησίας. Η σωφροσύνη θα χαθεί από τους ανθρώπους και θα βασιλεύσει η ασωτία. Το ψεύδος και η φιλαργυρία θα φθάσουν εις τον μέγιστο βαθμό καιαλλοίμονο εις τους θησαυρίζοντας αργύρια.
 
Οι π@ρνείες, μοιχείες, αρσενοκοιτίες, κλοπές και φόνοι θα πολιτεύονται εν τω καιρώ εκείνω και διά την ενέργειαν της μέγιστης αμαρτίας και ασελγείας οι άνθρωποι θέλουν στερηθεί την χάριν του Αγίου Πνεύματος όπου έλαβαν εις το Άγιον Βάπτισμα καθώς και την τύψιν και τον έλεγχο της συνειδήσεως...
 
Οι Εκκλησίες τού Θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών Ποιμένων και αλλοίμονο τότε εις τούς εν τω κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστιν, διότι δεν θα βλέπουν από κανένα φώς επιγνώσεως. 
 
Τότε θα αναχωρούν από τον κόσμον εις τα ιερά καταφύγια διά να εύρουν ψυχική ανακούφιση των θλιψεών τους και παντού θα ευρίσκουν εμπόδια και στενοχώριες. Και όλα αυτά θα γίνονται διά το ότι ο Αντίχριστος θέλει κυριεύσει τα πάντα και γεννήσεται εξουσιαστής πάσης της Οικουμένης κάνοντας τέρατα και σημεία κατά φαντασία...
 
Θέλει δε δώσει πονηρά σοφία εις τον ταλαίπωρο άνθρωπο να εφεύρει να ομιλεί ο ένας προς τον άλλον από την μίαν άκρη της γης έως την άλλη. Τότε οι άνθρωποι θα πετούν στον αέρα όπως τα πουλιά, και θα διασχίζουν τον βυθό της θάλασσας όπως τα ψάρια...
 
Και κάνοντας όλα αυτά, οι δυστυχείς άνθρωποι, θα περνούν την ζωή τους με άνεση, μη γνωρίζοντες οι ταλαίπωροι ότι όλα αυτά, είναι μια πλάνη τού Αντιχρίστου. Και τόσον θα προοδεύσει την Επιστήμη κατά φαντασία, ο πονηρός, ώστε θα προσπαθήσει να ξεγελάσει τους ανθρώπους να μη πιστεύουν εις την ύπαρξη τού Τρισυπόστατου Θεού.
 
Τότε βλέπων ο Πανάγαθος Θεός την απώλεια τού ανθρώπινου γένους θέλει κολοβώσει ( περικόψει ) τις ημέρες διά τους ολίγους σωζόμενους, διότι θέλει να πλανήσει εάν είναι δυνατόν ακόμη και τούς εκλεκτούς. 
 
Τότε αιφνιδίως θέλει έλθη η δίστομος ρομφαία ( εκ Θεού ), και θα θανατώσει τον πλάνο Αντίχριστο και τους οπαδούς αυτού.»
 
ΣΧΟΛΙΑ
 
Απ’ ότι λένε οι πατέρες της εκκλησίας, τον 8ο αιώνα στον οποίο αναφέρεται ο όσιος Νείλος, σύμφωνα με την αγία γραφή, τον μετράμε από κτίσεως κόσμου, από τότε πού ό Θεός έπλασε τον άνθρωπο. Από τότε, μέχρι και σήμερα, είμαστε 7500 χρόνια μετά τη δημιουργία του άνθρωπου. Στα Δίπτυχα της Εκκλησίας μας, το 1992 συμπληρώνονται 7500 χρόνια από τη δημιουργία του Αδάμ και της Εύας. Από τότε και στο έξης, λέει η προφητεία, θα αρχίσει ό κόσμος του καιρού εκείνου να γίνεται αγνώριστος.
 
Ο όσιος Νείλος αναφέρεται στην εποχή μας . Διαπιστώνουμε ότι σε κάθε φράση της προφητείας, περιγράφει ακριβώς την ηθική κρίση που βιώνουμε εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι. Τον σκοτισμό του μυαλού, λόγω της υποδούλωσής μας στα πάθη της σάρκας, και την απομάκρυνσή μας από το φως του Χριστού. Γι αυτό το λόγο κυριαρχεί η ασέβεια και η παρανομία.
 
Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τους άνδρες από τις γυναίκες λόγω της μόδας στα ρούχα και στα μαλλιά. Μάλιστα μιλά για μορφές που μετασχηματίζονται και για αναίσχυντη ενδυμασία. Είναι φυσικό, κανείς πριν τον 20ο αιώνα , δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί , ότι κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα έχουν παράξενα κουρέματα, χτενίσματα, βαψίματα , τατουάζ , θα φοράνε σκουλαρίκια σε παράξενα σημεία και ρούχα που αποκαλύπτουν τόσο πολύ το σώμα τους.
Επίσης αυτό που αποτελούσε πάντα διαχρονική ηθική αξία, ο σεβασμός στους μεγαλύτερους, μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο σπάνιο, και η αληθινή αγάπη λείπει από τη ζωή μας εξαιτίας του ατομισμού και του εγωισμού. Ο καθένας ονομάζει αγάπη ό,τι βολεύει και ικανοποιεί τις επιθυμίες του.
 
Όσον αφορά την εκκλησία, η προφητεία λέει ότι οι Ποιμένες δεν θα είναι άνδρες ταπεινοί αλλά κενόδοξοι. Οι ιερείς δεν θα μπορούν να συμβουλεύσουν τον κόσμο, γιατί και αυτοί θα έχουν πέσει στην παγίδα. Θα έχουν άλλα δεδομένα στο μυαλό τους, και όχι το νόμο τού Θεού. Αυτό σήμερα είναι συχνό φαινόμενο.Βλέπουμε Ιεράρχες αλλά και απλούς παπάδες να παρασύρονται από κάθε λογής νεωτερισμούς, να ξεφεύγουν από τη διδασκαλία του ευαγγελίου και κάποιοι να κυνηγούν τις ανέσεις και τα χρήματα.
 
«Οι πορνείες, μοιχείες, αρσενοκοιτίες, κλοπές και φόνοι θα πολιτεύονται..». Πολιτεύομαι σημαίνει ζω ελεύθερα σε πολιτεία, αλλά και διοικώ, και αναμειγνύομαι στα πολιτικά. Η πραγματικότητα σήμερα ταυτίζεται ακριβώς και με τις τρεις ερμηνείες. Δηλαδή τα άτομα που πέφτουν στην αμαρτία της μοιχείας, της αρσενοκοιτίας, της κλοπής και του φόνου, σε αρκετές περιπτώσεις, όχι μόνο μπορούν να ζουν ελεύθερα, αλλά μπορούνε να εκλέγουν, να εκλέγονται και να διοικούν.
 
Ο όσιος Νείλος μας προειδοποιεί ότι «εξαιτίας της μεγάλης αμαρτίας το καιρό εκείνο, οι άνθρωποι θα στερηθούν την χάριν του Αγίου Πνεύματος που έλαβαν κατά το Άγιο Βάπτισμα καθώς και την τύψη και τον έλεγχο της συνειδήσεως». Σύμφωνα με τους πατέρες της εκκλησίας «η ζωή και η ύπαρξις της Εκκλησίας συνδέονται στενότατα προς την εν αυτή παρουσίαν του Αγίου Πνεύματος» Ο Χριστός αποτελεί την κεφαλή, το Άγιον Πνεύμα την ψυχή της Εκκλησίας, που ζωοποιεί το σώμα της και συνδέει τα μέλη με την κεφαλή και μεταξύ τους. Ο Άγιος λέει ότι η παρουσία του Πνεύματος μεταξύ των ανθρώπων εξαρτάται από της σχέση τους με τον Θεό. Αν είναι δηλαδή σχέση απομάκρυνσης ή προσέγγισης (από την πλευρά του ανθρώπου). Ο Θεός οργίζεται και αναστέλλει του Πνεύματος την χάριν, όταν ο άνθρωπος απομακρύνεται από Εκείνον. Αντιθέτως μας δίνει ως δώρο το Πνεύμα όταν υπάρχει εγγύτητα στη σχέση. 
 
Τι θα γίνει αν ο Θεός «αποσύρει» την φώτιση και την προστασία Του Αγίου Πνεύματος από τον κόσμο, εάν η Εκκλησία ή ο λαός Το απαρνηθούν; Η Έλευση του Αντιχρίστου σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο (Θεσσαλονικείς Β,2 ) θα πραγματοποιηθεί όταν φύγει από τη μέση «το κατέχον» όπως αναφέρεται στη Κ. Διαθήκη, αυτό δηλαδή που τον εμποδίζει να φανερωθεί. Πολλοί πατέρες της Εκκλησίας λένε ότι «το κατέχον» είναι το Άγιο Πνεύμα.
 
 Όταν η ανομία και η ασέβεια των ανθρώπων θα πληθυνθεί, τότε Το Άγιο Πνεύμα ,Το οποίο είναι η ψυχή της εκκλησίας θα σταματήσει να την «ζωοποιεί». Η εκκλησία θα γίνει ένα σώμα χωρίς ψυχή, ένας οργανισμός δηλαδή που θα λειτουργεί μηχανικά, ένας θεσμός που θα ακολουθεί τους τύπους και όχι την ουσία. Έτσι οι άνθρωποι για ό,τι κάνουν δεν θα έχουν τύψεις και έλεγχο της συνειδήσεως. Για αυτό λέει και ο όσιος Νείλος στη προφητεία «αλλοίμονο τότε εις τούς εν τω κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστιν, διότι δεν θα βλέπουν από κανένα φώς επιγνώσεως»
 
Ο όσιος Νείλος λέει επίσης : «Θα αλλάξουν ήθη και παραδόσεις των Χριστιανών και της Εκκλησίας. Η σωφροσύνη θα χαθεί από τους ανθρώπους και θα βασιλεύσει η ασωτία». Ήδη έχουν αλλάξει πολλά στο χώρο της εκκλησίας όπως λένε οι ιερείς. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει επέλθει σταδιακά αλλοίωση στα ήθη χωρίς να την αισθανόμαστε. Ο προηγούμενος αιώνας καλλιέργησε το έδαφος και έβαλε τα θεμέλια ώστε να «νομιμοποιηθεί» κάθε είδους ανθρώπινη επιθυμία και πάθος.
 
 Με σημαία τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι όλα αποδεκτά και όποιος λέει το αντίθετο φαίνεται οπισθοδρομικός ή ρατσιστής. Δεν νοείτο πριν από 100 χρόνια να υπάρχουν προγαμιαίες σχέσεις, να θεωρείται επαγγελματική επιτυχία για μια γυναίκα το ξεγύμνωμα στα περιοδικά, προσωπικό δικαίωμα η εναλλαγή συντρόφων, η τέλεση γάμου ομοφυλοφίλων και η υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, η προκλητική ενδυμασία γυναικών που συχνά εισέρχονται έτσι και στους ναούς αλλά και η ανοχή των ιερέων σε όλα αυτά.
 
 Εδώ, έγκειται και η πλάνη του αντίχριστου. Η αλλοίωση και η έκπτωση στα ήθη έρχεται σταδιακά . Κάτι που δεν μπορούσαμε να το αποδεχτούμε, σιγά σιγά εξοικειωνόμαστε μ’ αυτό και κατόπιν μας φαίνεται φυσιολογικό «γιατί ο κόσμος προχωράει».Έτσι, οι ιερείς που ζουν και αυτοί μέσα στον κόσμο, πολλές φορές αδυνατούν να κηρύξουν και να εφαρμόσουν πιστά το λόγο του ευαγγελίου , παρασύρονται από κάθε νέα μόδα που ακολουθούν οι άνθρωποι, και αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις παραδόσεις της εκκλησίας.
 
«Το ψεύδος και η φιλαργυρία θα φθάσουν εις τον μέγιστο βαθμό και αλλοίμονο εις τους θησαυρίζοντας αργύρια» λέει η προφητεία. Η φιλαργυρία σήμερα αποτελεί την πηγή κάθε κακού και κάθε αισχρής πράξης. Δυστυχώς πληθαίνει συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που σκοπό τους έχουν μόνο την απόκτηση χρημάτων και ανέσεων, δεν αντιλαμβάνονται την ματαιότητα του πλούτου, και για λίγα «αργύρια» πωλούν φίλους, πατρίδα και Θεό.
 
Στη συνέχεια η προφητεία του όσιου Νείλου που γράφτηκε το 1815 αναφέρεται στα μελλοντικά επιτεύγματα των ανθρώπων, καθώς και στις ανέσεις που θα απολαμβάνουν, αλλά και αυτά θα είναι πλάνη του αντίχριστου. Όντως η ψυχή και το πνεύμα μας έχουν υποδουλωθεί στα υλικά αγαθά και στην κατανάλωση.
 
 Η ικανοποίηση των αναγκών μας μέσω της ύλης έχει κοιμίσει τη συνείδησή μας και έχει καλλιεργήσει μέσα μας την εγωπάθεια, τον ατομισμό και τον ναρκισσισμό.Τόσο πολύ έχει αλλοτριωθεί το ανθρώπινο πλάσμα ώστε θεώρησε περιττό τον Θεό και τον έβγαλε από τη ζωή του. Η διαφήμιση μέσω της τηλεόρασης έχει προκαλέσει «ανήκεστο βλάβη» στην ανθρώπινη ψυχή καθώς προβάλλει το πρότυπο του υπέρ-ανθρώπου ο οποίος έλκει, νικά, κατατροπώνει, χειρίζεται τους πάντες και δεν έχει ανάγκη κανέναν.
 
 Κάθε προϊόν στη διαφήμιση παρουσιάζεται στον άνθρωπο με τέτοιο τρόπο που θυμίζει την πλάνη του φιδιού στους πρωτόπλαστους όταν τους πρόσφερε τον απαγορευμένο καρπό: « Αν φάτε από αυτό θα γνωρίσετε τα πάντα, δεν θα έχετε ανάγκη τον Θεό γιατί θα μπορέσετε οι ίδιοι να γίνετε Θεοί». 
 
Η πιο σημαντική επίπτωση αυτής της βλάβης είναι η αθεΐα. Αυτό που λέει και ο όσιος Νείλος ότι «τόσον θα προοδεύσει την Επιστήμη κατά φαντασία, ο πονηρός, ώστε θα προσπαθήσει να ξεγελάσει τους ανθρώπους να μη πιστεύουν εις την ύπαρξη τού Τρισυπόστατου Θεού». Στις μέρες μας η πίστη στον Χριστό, σε πολλές περιπτώσεις ταυτίζεται με τον οπισθοδρομισμό και την στενότητα πνεύματος. Στην καλύτερη των περιπτώσεων αναφέρεται σε κύκλους διανοουμένων που δεν την απορρίπτουν τελείως, ως μια φιλοσοφική θεωρία, άξια προς διερεύνηση, και ο Χριστός ως έξυπνος και ριζοσπαστικός δάσκαλος που πήγε κόντρα στα ήθη της εποχής του. 
 
Στο τέλος ο Άγιος Νείλος μας καθησυχάζει λέγοντας ότι ο Θεός θα περικόψει τις μέρες της βασιλείας αυτού του πλάνου, ο οποίος θα φέρει τόσα δεινά στην ανθρωπότητα και θα θελήσει να πλανήσει ακόμα και τους εκλεκτούς. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, θα θανατώσει αυτόν και τους οπαδούς του.
Η εποχή που διανύουμε χρειάζεται εγρήγορση. Ο καιρός γαρ εγγύς! Ας θυμηθούμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου στην επιστολή προς 
Κορινθίους Α :
Γρηγορεῖτε, στήκετε ἐν τῇ πίστει, ἀνδρίζεσθε, κραταιοῦσθε. Πάντα ὑμῶν ἐν ἀγάπῃ γινέσθω.
 
(Μένετε άγρυπνοι και προσεκτικοί, σταθείτε στερεοί και ακλόνητοι εις την πίστιν. Να έχετε ανδρείο φρόνημα• πάρετε δύναμιν και ισχύν. Όλα όσα λέγετε και κάνετε ας γίνονται με αγάπη.)
Θωμαή Στεφανοπούλου.
 
triklopodia.gr
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Stephen Lendman: "Η Ελλάδα είναι χώρα ... ζόμπι κι έτσι θέλουν να καταντήσουν και την Ουκρανία"!

 
 
"Χώρα ζόμπι" χαρακτήρισε την Ελλάδα ο διάσημος συγγραφέας, blogger και ιδιοκτήτης ενός από τους πιο σημαντικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς γνώμης στις ΗΠΑ, ο Stephen Lendman.
Το τραγικό είναι ότι o συγγραφέας (με σημαντική επιρροή στις ΗΠΑ) συγκρίνει την Ελλάδα με την Ουκρανία και θεωρεί ότι "Μπορεί να εξελιχθεί η Ουκρανία σαν την Ελλάδα: Μία χώρα ζόμπι" ("The loan guarantees a Greek-style depression. Greece is a zombie country. Ukraine faces the same thing,")
Δηλαδή θεωρεί ότι μέχρι τώρα ακόμα και η Ουκρανία ήταν σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα!
Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που έδωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti αναφορικά με το δάνειο του ΔΝΤ τονίζει ότι "Το δάνειο εγγυάται μία κατάθλιψη ελληνικού τύπου. Η Ελλάδα είναι μια χώρα-ζόμπι. Η Ουκρανία πλέον αντιμετωπίζει την ίδια εξέλιξη" (σ.σ.: που μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα-ζόμπι) είπε στο RIA Novosti.
Αυτό για να γίνει αντιληπτό πώς αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό αυτό που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει "succes story"
Οσο για την κατάσταση στην Ουκρανία, θεωρεί ότι είναι πολύ κοντά στον εμφύλιο. "Ένας πιθανός εμφύλιος πόλεμος είναι πολύ πιθανός πλέον στην Ουκρανία. Και αυτή η φωτιά που θα ανάψει είναι πολύ πιθανό ότι θα επεκταθεί και εκτός ουκρανικών συνόρων" δήλωσε ο Lendman και συμπλήρωσε"Μια πιθανή αντιπαράθεση Ανατολής-Δύσης είναι η πιθανότερη εξέλιξη», πρόσθεσε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Ρωσία ζήτησε την διάλυση της Ουκρανίας ως ενιαίου κράτους - Σ.Λαβρόφ: "Ομοσπονδία ή ... τανκς"!

 
H Ρωσία δεν πρόκειται να δεχθεί επαναφορά της Ουκρανίας στην πρότερη διοικητική της κατάσταση ως ενιαίου κράτους και ζητεί ("με το καλό"...) να διαδεχθεί την δημοκρατία της Ουκρανίας, μια χαλαρή συνομοσπονδία αυτόνομων κρατών.
Σε διαφορετική περίπτωση - και αν κινδυνεύσει η ασφάλεια των ρωσόφωνων, πράγμα βέβαιο - τον λόγο έχουν ... οι ρωσικές στρατιές!
Αυτή είναι πλέον η επίσημη ρωσική θέση που ξεκαθαρίζει και εξηγεί απόλυτα το γεωστρατηγικό-στρατιωτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες δέκα ημέρες μετά την ένταξη της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπονδία, με την υπερσυγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων όχι μόνο στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, αλλά σε όλο το μήκος των συνόρων της ρωσική Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Και η ρωσική απαίτηση για ομοσπονδία αναφέρεται σε μία νέα δομή με την ύπαρξη ανεξάρτητων κρατών, ακόμα και σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων-πολιτοφυλακών, αλλά και Κοινοβουλίων κλπ.
Η οποία ουσιαστικά θα διαιρέσει την Ουκρανία, ένα ούτως ή άλλως τεχνητό κράτος, στις δυτικές περιοχές που είναι τα πρώην εδάφη των Πολωνίας και Ρουμανίας που προσάρτησε η Σοβιετική Ένωση μετά την νίκη της στον Β'ΠΠ επί της ναζιστικής Γερμανίας (αντίστοιχα προσαρτήθηκαν από την Πολωνία γερμανικά εδάφη, όπως η ανατολική Πρωσσία, κοιτίδα του γερμανικού μιλιταρισμού τον 19ο και 20ο αιώνα) και στις ρωσόφωνες περιοχές.
Κατ'αυτό τον τρόπο θεωρεί η Μόσχα ότι θα υπάρξει ασφάλεια για τους ρωσόφωνους (είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι εν καιρώ και οι περιοχές αυτές θα ενταχθούν στην Ρωσική Ομοσπονδία).
Σε διαφορετική περίπτωση τον λόγο θα έχει η ένοπλη ισχύς προς εξασφάλιση της επιβίωσης των ρωσόφωνων πληθυσμών της Ουκρανίας και βέβαια η υπερσυγκέντρωση στρατιωτικής ισχύος στα δυτικά ρωσικά σύνορα επέναντι σε ουσιαστικά άοπλα ή μειωμένης στρατιωτικής ισχύος ΝΑΤΟϊκά κράτη έχει ακριβώς αυτό τον σκοπό: Να καταστήσει πειστική την πρόταση της Μόσχας.
Μιας Μόσχας που θεωρεί ότι εξαπατήθηκε στην υπόθεση "Ουκρανία" από "τους δυτικούς εταίρους της" και μάλιστα σε μια στιγμή που οι Ρώσοι θεωρούν υπέρτατη προσβολή: Την ώρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, όπου όλη η Ρωσία είχε προσπαθήσει να δείξει ότι ξαναέγινε μεγάλο έθνος σε μία ειρηνική εκδήλωση. "Και τότε μας κτύπησαν, όταν γνώριζαν ότι δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε", λένε στην Μόσχα.
Η απάντηση είναι όλα όσα ξέρουμε ότι συνέβησαν στην Κριμαία και τώρα έρχεται η πρόταση της Ρωσίας, την οποία διατύπωσε ξεκάθαρα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σ.Λαβρόφ πριν την έκτακτη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τ.Κέρι στο Παρίσι, με αυτό ακριβώς το αντικείμενο::
«Η Ρωσία δεν έχει πρόθεση -ούτε συμφέρον- να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία, αν και είναι έτοιμη να προστατεύσει τα δικαιώματα των ρωσόφωνων στην πρώην σοβιετική δημοκρατία. Η πρότασή μας είναι σαφής: Ομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας. Δεν είναι μια λέξη ταμπού. Είμαι πεπεισμένος πως πρέπει να επιμείνουμε σ' αυτό, όχι τόσο επειδή το επιθυμούμε, αλλά επειδή είναι μια απαίτηση των περιφερειών του Νότου και της Ανατολής».
Oι περιφέρειες στις οποίες αναφέρεται ο Σ.Λαβρόφ είναι αυτές που είναι σημειώμενες με μπλε στον χάρτη, πλην φυσικά της Κριμαίας που έχει ήδη ενταχθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία.
Θα υπάρξει αποδοχή της ρωσικής πρότασης από τους δυτικούς; Είναι "το μη χείρον βέλτιστον" για την Δύση. Διασώζουν τα προσχήματα και σταματούν τις ρωσικές στρατιές που όπως τις περιέγραψε ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη αυτή την στιγμή "Είναι πολύ μεγάλες και πολυ-πολύ έτοιμες να αναλάβουν δράση".
Σε διαφορετική περίπτωση είναι καθαρά θέμα χρόνου να ξεκινήσουν αποσχιστικές κινήσεις στην Ανατολή και το Νότο (όπου εκτός από τους ρωσόφωνους και η λοιπή συντριπτική πλειοχηφία του πληθυσμού διάκειται φιλικά προς την Μόσχα), προσπάθεια του Κιέβου να παρεμποδίσει στρατιωτικά την απόσχιση και συνακόλουθα επέμβαση της Ρωσίας για να αρθεί το αδιέξοδο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σκληρή απάντηση Θεμου σε Μάκη, μετά την αποκάλυψη της Βίλας στην Ζυριχη: Έβαλες να με σκοτώσουν, όπως έκανες με τον Σωκράτη!

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 29, 2014
20140329-181621.jpgΣυνέντευξη με την σύζυγο του αξέχαστου Σωκράτη επιστρατεύει σήμερα ο Θεμος. Ως απάντηση στην αποκάλυψη του Μάκη με την βίλα που διατηρεί στην Ζυριχη. Ο Θέμος αφήνει να εννοηθεί ότι ο Μάκης είχε βγάλει συμβόλαιο θανάτου και γι’ αυτόν το οποίο διερευνά σήμερα η αστυνομία.
Αυτο που πραγματικά μας αρρωσταινει ειναι το ότι οι αρχές δεν έχουν…
τσιμπήσει τον τύπο πρώτος στοχοποίησε τον Σωκράτη και έπειτα άλλον δημοσιογράφο, ακριβώς πριν την απόπειρα εις βάρος του. Όχι βέβαια επειδή ειναι δολοφόνος, αλλα για να τον ρωτήσουν ποιος τον έβαλε να το κάνει.
ΥΓ. Ο Μάκης ειναι τόσο τσιγκούνης που ακόμα και τον φονιά να ήθελε να κάνει, θα έψαχνε χορηγό.
ΥΓ2. Ο Καρατζαφερης είχε αποκαλύψει απο το βήμα της βουλής ποιος επιχειρηματίας εμπλέκεται στην δολοφονία. Μετά το μάζεψε. Όπως έδειξε η ιστορία, αυτός ο “επιχειρηματίας” ειναι υπεράνω νόμου. Κυριολεκτικά. Δεν πιάνεται λέμε.

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Κυριακής (30 Μαρτίου 2014)

Επιχείρηση εκκένωσης Εξαρχείων: Σε ξενοδοχειακό κατάλυμα οι μετανάστες

  Από   NEWSATTICA Facebook Twitter Εκτύπωση Τις επόμενες ημέρες οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε δομές μεταναστών της ενδο...