Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΠΕΡΕ 2010 ΄Β ΕΣΣΟ 575

Armed Forces Farewell Tribute in Honor of Secretary of Defense Leon Panetta

Elder Paisios - Russian Film - English Subtitles

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


 

Η φορολογική τρομοκρατία εντείνεται τον τελευταίο καιρό από το κατοχικό καθεστώς Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη. Καλοσχεδιασμένα και μεθοδικά οργανώνεται νέα μορφή καθεστωτικής τρομοκρατίας, η φοροτρομοκρατία. Επιβάλλοντας τις καταστροφικές εντολές ΔΝΤ – ΕΕ, και από Μνημόνιο σε Μνημόνιο μας οδήγησαν στην υποαπασχόληση ή στην ανεργία, διέλυσαν τις κοινωνικές δομές, μας εξαθλίωσαν τις ζωές μας. Τι κι’ αν το ΔΝΤ παραδέχεται τώρα ότι έκανε λάθη, το καθεστώς δεν βάζει φρένο στις δολοφονικές πολιτικές του και συνεχίζει να φτωχοποιεί το λαό. Και σαν να μην φτάνει αυτή η καταστροφή, συνεχίζει να φορολογεί και να απειλεί ότι θα κατασχέσει τα εισοδήματα της φτώχιας και όποια περιουσιακά στοιχεία βρει. Θα ανοίξει λέει και φορολογικές φυλακές. Απαιτεί από τους νεόπτωχους να πληρώσουν. Φορολογική τρομοκρατία!
Διαβάζουμε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες φόρων θα λάβουν
συστημένες επιστολές ζητώντας την εξόφληση των φόρων, με την απειλή της κατάσχεσης των πενιχρών εισοδημάτων και περιουσιακών τους στοιχείων.
Κατασχέσεις περικομμένων μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων, μειωμένων ενοικίων και πάσης φύσεως εισοδημάτων θα γίνονται από τις ΔΟΥ. Κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως Ι.Χ. αυτοκίνητα και δίκυκλα.
Και σαν να μην φτάνουν οι κατασχέσεις, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ετοιμάζουν και φορολογικές φυλακές, για να φυλακίζεται με συνοπτικές διαδικασίες ο απλός λαός. Μήπως θα ανοίξουν πάλι και τα ξερονήσια;τι καταγγέλλει ο γνωστός δικηγόρος κ. Δημητρακόπουλος για τις φορολογικές φυλακές τις οποίες ετοιμάζουν για τον απλό λαό.
Η υπερφορολόγηση, τα κάθε είδους χαράτσια και η με κάθε τρόπο είσπραξή τους από ανθρώπους και οικογένειες που δεν έχουν πια να βάλουν τσουκάλι για το καθημερινό τους φαγητό, που δεν έχουν πια να αγοράσουν τα αναγκαία φάρμακά τους, που ζουν με το φως των κεριών και κάθονται σε παγωμένα δωμάτια, προσομοιάζει με την εποχή της Οθωμανικής κατοχής.
Το νεοκατοχικό καθεστώς, αφού μείωσε μισθούς και συντάξεις, αφού στραγγάλισε την οικονομία και οδήγησε σε ανεργία 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, με φορολογικούς τυφώνες, προσπαθεί να αρπάξει και το τελευταίο ευρώ. Για παράδειγμα, φορολογεί τώρα και εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχιας, ενώ επέβαλε αυξήσεις 465% μέσα σε μία διετία στα ακίνητα. Αύξησε το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, άκουσον άκουσον 1500%!!! Για το 2013 ετοιμάζει την επιβολή φόρων στα ακίνητα που θα υπερβούν τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Και όλα αυτά όταν το οικογενειακό εισόδημα στραγγαλίζεται με συνοπτικές διαδικασίες.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει γιατί τους έφεραν σε αδιέξοδο ζωής. Χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούν να προσφέρουν τροφή και ιατρική περίθαλψη στα ανήλικα παιδιά τους. Υποταγμένο στις απαιτήσεις των οικονομικών δολοφόνων το καθεστώς, πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και ανθρωπισμού, αγνοεί παγερά τις ανάγκες και τις εκκλήσεις του λαού.
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις συντάσσουν, σε συνεργασία με τους οικονομικούς κατακτητές, εξοντωτικά φορολογικά νομοσχέδια. Πρόθυμοι βουλευτές, με εξασφαλισμένες φοροαπαλλαγές, τα υπερψηφίζουν πειθήνια και νομοθετούν σε παγκόσμια πρωτοτυπία ακόμα και επέκταση του χρονικού ορίου αυτόφωρης διαδικασίας σε 20 μήνες.
Τρομοκρατία και έρεβος παντού. Μετατρέπουν τον Ελληνικό λαό μέρα με τη μέρα σε τρόφιμο μεταμοντέρνου στρατοπέδου Άουσβιτς.
Κάθε μέρα που μένει στην εξουσία αυτό το ξενόδουλο καθεστώς γδέρνει ακόμη περισσότερο το φτωχό λαό.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Πανπαν

Ακριβό μου κεραμίδι

Ακριβό μου κεραμίδι

 

Ο κύβος ερρίφθη. Κατά την τελευταία, προ ημερών, συνάντηση των τριών αρχηγών συμφωνήθηκε η επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα, αλλά και στα αγροτεμάχια. Εκτός φορολογήσιμης ύλης θα παραμείνουν τα ακίνητα αξίας έως 50.000.

Επ’ αυτού του σκεπτικού προτείνονται δύο εκδοχές οι οποίες λίγο ή πολύ καταλήγουν στον ίδιο παρανομαστή.

Επισημαίνεται πως κατά το Υπουργείο Οικονομικών, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων πολιτών αγγίζει το μυθικό ποσό του 1,3 τρισ. ευρώ, πλησιάζει δηλαδή το συνολικό δημόσιο χρέος της Ιταλίας. Ασύλληπτο, αλλά όμως αληθινό.

Εντυπωσιακό είναι και το ύψος της αξίας των ιδιόκτητων αγροτεμαχίων και των εκτός Σχεδίου Πόλεως ακινήτων, που αγγίζει τα 450 δισ. ευρώ. Είναι προφανές πως το Υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψε μία δεξαμενή εσόδων, η οποία για πολλές δεκαετίες παρέμενε σχετικά στο απυρόβλητο.

Το «κεραμίδι» δεν φορολογήθηκε ποτέ στη μεταπολεμική Ελλάδα, όσο φορολογήθηκε στις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Άλλωστε, το δόγμα του ελληνικού (βαλκανικού) καπιταλισμού ήταν πάντα: «Όσο τραβά η οικοδομή, όλα πηγαίνουν καλά». Μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες δηλαδή, διότι στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν άρδην.

Συμπέρασμα. Η γη στην Ελλάδα πλέον φορολογείται και θα φορολογείται εσαεί. Παρά τις αντιρρήσεις των παραδοσιακών βαρόνων της Νέας Δημοκρατίας και των βουλευτών που ανήκουν στην κατηγορία των πλουσιοτέρων ιδιοκτητών ακινήτων της χώρας, σε πείσμα των πελατειακών σχέσεων, ο φόρος ακίνητης περιουσίας από το 2014 φαίνεται πως αποτελεί πραγματικότητα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, το Υπουργείο Οικονομικών κατέληξε, όπως δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», σε δύο πίνακες. Ο πρώτος προβλέπει αφορολόγητη αξία ακινήτου έως 100.000 ευρώ. Ο δεύτερος πίνακας και κατά τους αρμοδίους του Υπ. Οικονομικών είναι και πιθανότερο να υιοθετηθεί, προβλέπει ανώτερο ύψος αφορολόγητης αξίας ακινήτου τα 50.000 ευρώ.

Η κλίμακα των φόρων ανά αξία ακινήτου, σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες που θα υιοθετηθούν και όπως λέει το Υπουργείο, θα εφάπτονται των εμπορικών αξιών, έχει ως εξής:

Πίνακας 1. Ανώτερη αφορολόγητη αξία ακινήτου 100.000 ευρώ


Πίνακας 2. Ανώτερη αφορολόγητη αξία ακινήτου 50.000 ευρώ


Παράθυρο για…. διευκολύνσεις και διακανονισμούς

Τι θα γίνει όμως, με τα ακίνητα των νομικών προσώπων; Εδώ, τα πράγματα μπερδεύονται και κατά τους αρχιτέκτονες του προτεινόμενου ενιαίου φόρου ακινήτων, η φορολόγηση αυτής της μερίδας ακινήτων θα πραγματοποιείται ανάλογα με τη φύση (;) και την έκταση τους. Με λίγα λόγια, το ζήτημα θα σηκώνει συζήτηση.

Στην Ελλάδα ,μέχρι τώρα τουλάχιστον, κάθε τέτοια συζήτηση οδηγεί αναπόφευκτα σε εκρήξεις.... «αλληλοκατανόησης».

Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός με νίκη Κάμερον.


 


Μετά από ένα σχεδόν 24ωρο εντατικών διαπραγματεύσεων, τετ-α-τετ συναντήσεων και διακοπών της συνεδρίασης, οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής΄Ενωσης κατέληξαν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό ύψους 960 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό είναι πιο χαμηλό από εκείνο που αρχικά είχε προτείνει η Κομισιόν αλλά και τα 972 δισ. που είχε...
προτείνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, οι 27 κατέληξαν σε προϋπολογισμό με συνολικές δεσμεύσεις ύψους 960 δισεκατομυρίων ευρώ και πραγματικές πληρωμές 908 δισ. ευρώ. Η απόφαση θεωρείται καθαρή νίκη του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας ο οποίος εδώ και μήνες πίεζε για περικοπές απειλώντας ακόμη και με έξοδο της χώρας του από την Ε.Ε.
«Η συμφωνία έκλεισε! Το ευρωπαϊκό συμβούλιο συμφώνησε για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό του υπόλοιπου της δεκαετίας. Άξιζε η αναμονή» ήταν το μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ στο twitter.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη αναμένεται η αντίδραση του Μάρτιν Σουλτς, προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος έχει από χθες δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανέναν κοινοτικό προϋπολογισμό που θα είναι ελλειμματικός και δεν θα προβλέπει κάλυψη του ήδη υπάρχοντος ελλείμματος των 16 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή:  enet.gr

Σε ποιον χρωστά τώρα η Ελλάδα μετά το Μνημόνιο.


Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

 


Του Γιώργου Δελαστίκ
Πανικός επικρατούσε στις ευρωπαϊκές πρωτίστως, αλλά και στην αμερικανική και σε άλλες διεθνείς χρηματαγορές στις αρχές του 2010, πριν από τρία μόλις χρόνια, όταν με αιχμή του δόρατος την Ελλάδα ξεσπούσε η πανευρωπαϊκή κρίση του δημόσιου χρέους.

Τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, της τράπεζας των...
κεντρικών τραπεζών του πλανήτη, εξηγούσαν γιατί οι τραπεζίτες των ισχυρότερων χωρών του κόσμου, οι τραπεζίτες των ιδιωτικών τραπεζών, βρίσκονταν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος μόνο της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας προς τις ξένες τράπεζες, μη συμπεριλαμβανόμενου δηλαδή του εσωτερικού χρέους κάθε χώρας, ανερχόταν στο τέλος του καλοκαιριού του 2010 σε... 2,5 τρισ. (!) δολάρια.

Η Ισπανία χρωστούσε 1,1 τρισ. δολάρια σε ιδιωτικές τράπεζες του εξωτερικού, η Ιρλανδία 0,8 τρισ., η Πορτογαλία 322 δισ. και η Ελλάδα τα λιγότερα (278 δισ.) - προσοχή, μιλούμε για το άθροισμα του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους σε ξένες τράπεζες. Μόνο οι τέσσερις αυτές χώρες χρωστούσαν συνολικά 570 δισ. δολάρια σε γερμανικές τράπεζες, 440 δισ. σε γαλλικές, 430 δισ. σε βρετανικές, 390 δισ. σε αμερικανικές και 680 δισ. δολάρια σε τράπεζες άλλων χωρών. Απειλούνταν δηλαδή να τιναχτεί στον αέρα το ευρωπαϊκό, ίσως και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα! Αν μάλιστα πρόσθετε κανείς στα ποσά αυτά και το 1,4 τρισ. δολάρια που χρωστούσε τότε ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας της Ιταλίας σε ξένες τράπεζες, προσεγγίζαμε τα 4 τρισ. δολάρια χρέη των πέντε χωρών των PIIGS στις τράπεζες των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου.

Γι' αυτό και δημιουργήθηκαν τα πάσης φύσεως Μνημόνια και οι εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας που τα συνοδεύουν - για να σώσουν τις ιδιωτικές τράπεζες των πλούσιων χωρών με έξοδα των λαών της Ευρώπης! Μετά από σχεδόν τρία χρόνια μνημονιακής πολιτικής, τι έχει γίνει με το ελληνικό δημόσιο χρέος; Πριν από τα Μνημόνια, το μισό και πλέον δημόσιο χρέος της χώρας μας ήταν σε ξένες ιδιωτικές τράπεζες. Οποιαδήποτε στάση πληρωμών εκείνη την εποχή θα προκαλούσε θύελλα στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Σήμερα όμως σε ποιους χρωστάμε;

Οι αλλαγές στη δομή του ελληνικού δημόσιου χρέους που έχουν συντελεστεί έχουν ανατρέψει τα πάντα εκ βάθρων. Τώρα η Ελλάδα χρωστάει πάνω από 190 δισ. ευρώ στα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ. Το ποσό αυτό μάλιστα μετά και τη δανειακή δόση του Μαρτίου θα έχει ξεπεράσει τα 200 δισ. ευρώ και θα αντιστοιχεί περίπου στο 70% του ελληνικού χρέους! Αλλα 45 περίπου δισ. ευρώ ελληνικού δημόσιου χρέους, που αντιστοιχούν γύρω στο 14% του συνολικού χρέους μας, κατέχει η ΕΚΤ.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και 5 δισ. που χρωστάει η χώρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρατηρούμε ότι σχεδόν το 75% του δημόσιου χρέους της χώρας μας έχει... «κρατικοποιηθεί» σε ευρωπαϊκό επίπεδο! Οι ξένοι ιδιώτες επενδυτές δεν κατέχουν πλέον παρά ελληνικά ομόλογα αξίας 35 δισ. ευρώ, ποσό που δεν αντιστοιχεί πλέον ούτε στο 12% του συνολικού χρέους. Μετά το «κούρεμα» όμως, έχει και σε αυτά συντελεστεί μια ουσιώδης διαφοροποίηση του χαρακτήρα τους.

Ολα είναι πλέον ομόλογα υπαγόμενα στο αγγλικό δίκαιο, με τερατώδεις ρήτρες που μόνο μια επαναστατική κυβέρνηση θα μπορούσε να μην αποπληρώσει. Οσο για τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και κάποιους δυστυχείς Ελληνες πολίτες που αγόρασαν κρατικά ομόλογα νομίζοντας ότι είναι «σίγουρη» συντηρητική επένδυση και τους οποίους λήστεψαν αδίστακτα ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς με το «κούρεμα» και την «επαναγορά» τρώγοντας το 75% (!) των χρημάτων τους, τώρα πια έχουν μόνο 18 δισ. ευρώ - λίγο πάνω από το 5% του συνολικού χρέους. Μάλιστα το σύνολο σχεδόν αυτού του ποσού είναι τοποθετημένο σε έντοκα γραμμάτια πολύ βραχύβια, ακόμα και... ενός (!) μηνός.

Αυτά τα έντοκα γραμμάτια τα φορτώνει κάθε μήνα σχεδόν η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ στις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί κανένας ξένος επενδυτής δεν θέλει να συμμετάσχει σε αγορά οποιουδήποτε ελληνικού κρατικού τίτλου δανείου, με μοναδική εξαίρεση τους πιο τυχοδιώκτες κερδοσκόπους, τους επονομαζόμενους «γύπες». Η Ελλάδα δηλαδή μέσω του Μνημονίου έχει δεθεί χειροπόδαρα από τους ξένους δανειστές, ενώ παράλληλα έχει εξουδετερωθεί πλήρως ο κίνδυνος για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, αφού το 75% του χρέους της έχει ήδη «ευρω - κρατικοποιηθεί» και το ποσοστό αυτό θα προσεγγίζει το 85% (!) στα τέλη του επόμενου μήνα. Από την άλλη πλευρά, αυτή η «ευρω - κρατικοποίηση» σημαίνει ότι μπορεί να διαπραγματευθεί τα πάντα σε πολιτικό επίπεδο.

Πηγή:  ethnos.gr

Tα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (10 Φεβρουαρίου 2013)


 

Αναρτήθηκε από τον/την onlinepress5 στο Φεβρουαρίου 9, 2013
protoseΔείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 1ο Φεβρουαρίου 2013
στο online-press

Αδέλφια Κύπριοι, μην την πατήσετε όπως εμείς με τον Παπανδρέου. Δεν υπάρχουν περιθώρια.


 

20130209-192110.jpgΜια αποκάλυψη μεγατόνων, επτά ημέρες πριν την κάλπη στην Κύπρο. Τι έταζε σε ΗΠΑ – Τουρκία, ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία στην Κύπρο.
Από το 2004 και µετά ο Νίκος Αναστασιάδης και στελέχη του ∆ΗΣΥ, στις συναντήσεις τους µε Τούρκους και Αµερικάνους αξιωµατούχους δήλωναν πρόθυµοι να επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν. Μόνο που αυτή τη φορά θα έχει άλλο όνοµα και δεν θα γίνει δηµοψήφισµα!
Λαός που έχει ξεχάσει την ιστορία του είναι καταδικασµένος να την ξαναζήσει… Κάπως έτσι 
έχουν τα πράγµατα και στην Κύπρο, καθώς λίγες ηµέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας το προβάδισµα έχουν πολιτικοί που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειµένου το σχέδιο Ανάν να εγκριθεί από το λαό, παρά τα όσα κατάπτυστα ανέφερε. Εκείνη την περίοδο, ο -αείµνηστος- Τάσσος Παπαδόπουλος βγήκε µπροστά και κατάφερε να πάρει µε το µέρος του τον κυπριακό λαό, παρά τις συναντήσεις και τις µάχες που -σύµφωνα µε όσα αποκαλύπτει Το ΧΩΝΙ- έδωσε ο νυν επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου, Νίκος Αναστασιάδης για να επιτύχει το σχέδιο Ανάν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ Στο ΧΩΝΙ αυτής της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Έρχονται ραβασάκια για τα χρέη στο Δημόσιο


 

Έρχονται ραβασάκια για τα χρέη στο Δημόσιο
Βροχή από ραβασάκια για ληξιπρόθεσμα χρέη, συλλήψεις με τη διαδικασία του Αυτόφωρου, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και στοχευμένους ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν εδώ και τώρα, επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δώσει το φιλί της ζωής στα δημόσια έσοδα, τα οποία εμφάνισαν ουσιαστικές αρρυθμίες με το καλημέρα του νέου έτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», το σχέδιο που μπαίνει σε άμεση εφαρμογή προβλέπει μεταξύ άλλων:

Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να περιμένουν τον ταχυδρόμο. Με ηλεκτρονικές επιστολές ή μέσω ταχυδρομείου θα αποσταλούν ειδοποιητήρια με τα οποία θα δίνεται περιθώριο 20 ημερών για την εξόφληση ή τη ρύθμιση των οφειλών τους αν θέλουν να αποφύγουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όπως προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Προτεραιότητα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φαίνεται να έχουν όσοι άφησαν απλήρωτα χρέη κατά τη διάρκεια του 2012.

Με το Δικαστικό Τμήμα των ΔΟΥ ετοιμοπόλεμο, καθώς η στελέχωση των συγκεκριμένων τμημάτων με μετατάξεις είναι θέμα ημερών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων (μισθοί, καταθέσεις, απαιτήσεις εις χείρας τρίτων όπως π.χ. ενοίκια αλλά και λοιπά περιουσιακά στοιχεία) θα λάβουν μορφή χιονοστιβάδας σε φορολογούμενους οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν, αλλά είτε "από άποψη" είτε επειδή μέχρι τώρα ήταν στο απυρόβλητο συνεχίζουν να μην καταβάλλουν τους φόρους τους. Βέβαια, θα υπενθυμίζεται στους φορολογούμενους ότι έχουν τη δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών τους.

Ακόμη ζήτημα άμεσης προτεραιότητας αποτελούν και οι τροποποιήσεις στις εγκυκλίους που εκδίδονται από την ηγεσία του υπουργείου, με τις οποίες θα αλλάξει η φιλοσοφία επιλογής των υποθέσεων προς έλεγχο. «Πρέπει να επιτρέψουμε στους ελεγκτές να ασχοληθούν με υποθέσεις που μπορούν να έχουν άμεσο εισπρακτικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα “ζωντανές” επιχειρήσεις και όχι “πεθαμένες” επιχειρήσει ή φαντάσματα που έχουν εκδώσει για παράδειγμα πλαστά ή εικονικά τιμολόγια» λέει στην εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, καθημερινά τηλεφωνήματα θα δέχονται όσοι δεν υποβάλλουν στην ώρα τους περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Εκτός από το τηλεφώνημα, επιστρατεύονται επίσης ηλεκτρονικά – και μη – ειδοποιητήρια. Στόχος να πεισθούν οι υπόχρεοι αφενός να υποβάλουν τη δήλωση ΦΠΑ, αφετέρου να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί.

Στα μέσα Μαρτίου, οι φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν ακίνητη περιουσία αξίας πάνω από 200.000 ευρώ το 2011 και το 2012, περιμένουν τα ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ ενώ όσοι δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας για το 2013 και παράλληλα δεν κατέθεσαν πινακίδες, θα λάβουν τις επόμενες εβδομάδες ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών δύο φορές.

Κρυφή «παγίδα» στις πιστωτικές –Πως μας φορτώνουν με τόκους κάτω από τη…μύτη μας


 

Κρυφή «παγίδα» στις πιστωτικές –Πως μας φορτώνουν με τόκους κάτω από τη…μύτη μας
Αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις έρχονται κάτοχοι πιστωτικών καρτών οι οποίοι παρά το γεγονός ότι εξοφλούν εγκαίρως την πιστωτική τους κάρτα, τελικώς καλούνται να πληρώσουν τόκους κυριολεκτικά από το… πουθενά. Αιτία; Ο αλγόριθμος υπολογισμού των τόκων ο οποίος –όπως αποδεικνύεται στην πράξη- λειτουργεί εις βάρος των καταναλωτών.

Το παράδειγμα είναι αποκαλυπτικό: Κάτοχος πιστωτικής κάρτας παραλαμβάνει τον λογαριασμό με τον οποίο καλείται να πληρώσει 525 ευρώ. Πριν τη λήξη του λογαριασμού, πληρώνει στην τράπεζα τα 500 ευρώ και αφήνει για τον επόμενο λογαριασμό μια μικρή οφειλή της τάξεως των 25 ευρώ. Όταν όμως έρχεται ο επόμενος λογαριασμός, ο κάτοχος της κάρτας έκπληκτος διαπιστώνει ότι τον έχουν χρεώσει με τόκους…7 ευρώ. Τα επτά ευρώ σε χρέος 25 ευρώ, αντιστοιχούν σε… μηνιαίο επιτόκιο της τάξεως του 28%.
Ο κάτοχος της κάρτας επικοινωνεί με την τράπεζα διαμαρτυρόμενος για την επιβάρυνση. Και από την απάντηση της υπαλλήλου διαπιστώνει το εξής: αν δεν αποπληρωθεί το συνολικό ποσό που αναγράφεται στον λογαριασμό μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ο κάτοχος της κάρτας φορτώνεται τους εξής τόκους:
  1. 1.Για το ποσό που πλήρωσε (στην συγκεκριμένη περίπτωση για τα 500 ευρώ) ο κάτοχος της κάρτας τοκίζεται από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού μέχρι και την ημερομηνία που πλήρωσε το ποσό στην τράπεζα.
  2. 2.Για το υπόλοιπο ποσό (στην προκειμένη περίπτωση για τα 25 ευρώ) τοκίζεται για ολόκληρη την περίοδο από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του επόμενου λογαριασμού.
Έτσι, όσοι νομίζετε ότι δεν θα επιβαρύνεστε με πολλούς τόκους επειδή πληρώνετε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, πλανάστε. Για να γλιτώσετε από τις επιβαρύνσεις θα πρέπει να κάνετε δύο κινήσεις:
  1. Να επιβεβαιώσετε ότι και η δική σας τράπεζα ακολουθεί αυτή την πολιτική για τον υπολογισμό των τόκων
  2. Αν γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε το συνολικό ποσό του χρέους που αναγράφεται στον λογαριασμό, να καταβάλλετε αυτό που μπορείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όσο συντομότερο είναι το διάστημα από την έκδοση του λογαριασμού μέχρι την καταβολή του ποσού, τόσο λιγότεροι θα είναι και οι τόκοι που θα πληρώσετε.
  3. Αν μπορείτε να πληρώσετε ολόκληρο το ποσό που αναγράφεται στον λογαριασμό, φροντίστε ώστε να μην αφήνετε ως υπόλοιπο ούτε ένα ευρώ. Θα έρθετε αντιμέτωποι με τόκους ακόμη και αν έχετε εξοφλήσει το 99,9% του ποσού που αναφέρεται στον λογαριασμό.

Θες ρύθμιση για το δάνειό σου; Πρώτα θα ξεπουλήσεις, θα αδειάσεις τους τραπεζικούς λογαριασμούς και μετά...


 

Θες ρύθμιση για το δάνειό σου; Πρώτα θα ξεπουλήσεις, θα αδειάσεις τους τραπεζικούς λογαριασμούς και μετά...

Οικονομικό «ξετίναγμα» θα υφίστανται όσοι δανειολήπτες επιχειρήσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση του στεγαστικού τους δανείου. Για να δώσει η τρόικα το πράσινο φως και να προχωρήσει η ρύθμιση εγείρει μια σειρά από απαιτήσεις όπως: να λαμβάνονται υπόψη οι καταθέσεις του δανειολήπτη, να συνυπολογίζεται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του ενδιαφερόμενου και όχι μόνο το υποθηκευμένο δάνειο και –φυσικά- να πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Επίσης, η τρόικα θέλει να μπει τέλος στο καθεστώς απαγόρευσης των πλειστηριασμών προκειμένου να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος των κατασχέσεων

Με τόσες απαιτήσεις, στη ρύθμιση, θα μπορούν να υπαχθούν τελικά μόνο όσοι έχουν «στεγνώσει» τελείως οικονομικά. Στην πραγματικότητα, όποιος πήρε δάνειο, θα καλείται πρώτα να διαθέσει το σύνολο των καταθέσεών του για την αποπληρωμή του δανείου, να ρευστοποιήσει κάθε περιουσιακό στοιχείο που δεν είναι υποθηκευμένο και μετά θα εξεταστεί το αίτημά του για υπαγωγή στη ρύθμιση.
Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση προβλέπει:
-Για τέσσερα χρόνια θα καταβάλλονται μόνο τόκοι
-Το επιτόκιο σε αυτή την τετραετία θα είναι 1,5%
-Η μηνιαία δόση δεν θα υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος
-Άνεργοι δεν θα καταβάλλουν ούτε τόκους, δηλαδή δεν θα καταβάλλουν τίποτα.

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.
-Μισθωτοί και συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας, δηλαδή να προκύπτει ότι παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε έναν μόνο εργοδότη, που το οικογενειακό τους εισόδημά τους έχει μειωθεί περισσότερο από 35% από την 01.01.2010. και σήμερα δεν ξεπερνά τα 25.000 ευρώ. Δηλαδή όσοι είχαν περίπου 39.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και αυτό έχει μειωθεί στα 25.000 ευρώ και χαμηλότερα.
-Άνεργοι που έχασαν τη δουλειά τους κατά την ίδια περίοδο ή ανάπηροι
Ποιοι μένουν εκτός
Οσοι εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες αλλά η αντικειμενική αξία του ακινήτου που έχουν αγοράσει ξεπερνά τα 180.000 ευρώ ή τα 200.000 για πολύτεκνους και ευπαθείς ομάδες (σ.σ μετά την απαίτηση να λαμβάνεται υπόψη το σύνολο της περιουσίας, το όριο ενδέχεται να ανέβει πάνω τα ποσά που προαναφέρθηκαν)
-Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Αυτή είναι μια αδικία της ρύθμισης, αλλά οι αρμόδιοι του υπ. Ανάπτυξης υποστηρίζουν ότι ο σημαντικότερος λόγος που μένει εκτός η συγκεκριμένη κατηγορία είναι γιατί δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς το εισόδημά τους.
-Οσοι έχουν πάρει καταναλωτικά ή προσωπικά δάνεια ή πιστωτικές κάρτες, ασχέτως οικονομικής κατάστασης.

Θαύμα: με τα εκκαθαριστικά του 2013 θα πληρώσουμε λιγότερο


  

Θαύμα: με τα εκκαθαριστικά του 2013 θα πληρώσουμε λιγότερο
Όσο περίεργο και αν φαίνεται, με τα φετινά εκκαθαριστικά της εφορίας θα κληθούμε να πληρώσουμε σαφώς λιγότερο φόρο σε σχέση με το 2012. Το ποσό που θα μαζέψει το υπουργείο Οικονομικών θα είναι μειωμένο κατά τουλάχιστον 2-3 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των φορολογουμένων που θα πάρουν πίσω χρήματα. Αυτό βέβαια, δεν συμβαίνει γιατί το υπουργείο προχώρησε σε φοροελαφρύσεις. Το αντίθετο. Οφείλεται στο ότι έχει παρακρατηθεί σαφώς περισσότερος φόρος από αυτόν που μας αναλογεί.

  1. 1.To 2012, πληρώσαμε με το εκκαθαριστικό και την εισφορά αλληλεγγύης που αντιστοιχούσε στα εισοδήματα του 2011. Το συνολικό ποσό, ανήλθε στα 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ. Η εισφορά για τα εισοδήματα του 2012 έχει παρακρατηθεί από τους μισθούς και τις συντάξεις. Έτσι, μόνο εξαιτίας αυτού του λόγου, τα έσοδα από την εισφορά αλληλεγγύης που θα συλλέξει το δημόσιο μέσα από τα εκκαθαριστικά του 2013, θα είναι λιγότερα κατά τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
  2. 2.Ειδικά μετά τον Μάρτιο του 2012, ο ιδιωτικός τομέας «βομβαρδίστηκε» από μειώσεις μισθών. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν υποστεί απώλειες εισοδήματος άνω του 20%. Αντίστοιχα μειωμένες ήταν και οι συντάξεις αλλά και οι μισθοί στον δημόσιο τομέα. Σε ένα βαθμό, η επίπτωση αυτών των μειώσεων στα δημόσια έσοδα έχει φανεί μέσα στο 2012 λόγω της μειωμένης παρακράτησης φόρου. Ωστόσο, όλοι όσοι υπέστησαν μείωση αποδοχών, θα καταλήξουν να πληρώσουν σαφώς λιγότερο φόρο, ειδικά αν έχουν εισόδημα από μια δεύτερη πηγή (π.χ έναν μειωμένο μισθό και ένα ενοίκιο).
  3. 3.Η καταστροφή της κτηματαγοράς, θα αποτυπωθεί και στις φορολογικές δηλώσεις. Οι χιλιάδες μειώσεις ενοικίων αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες κενά ακίνητα, θα προκαλέσουν διπλό πρόβλημα στον κρατικό προϋπολογισμό. Το 2012, τα εισοδήματα από ενοίκια ήταν σαφώς λιγότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2011.Όμως, οι ιδιοκτήτες έχουν προκαταβάλλει από πέρυσι τον φόρο (σ.σ επί του φόρου από τα ενοίκια, επιβάλλεται προκαταβολή με συντελεστή 55%). Αυτό σημαίνει ότι έχει προκαταβληθεί φόρος για εισοδήματα που δεν υπάρχουν. Όλα αυτά τα χρήματα, η κυβέρνηση θα κληθεί να τα δώσει πίσω.
  4. 4.Το 2012, πληρώσαμε πολλά στην εφορία επειδή κατά τη διάρκεια του 2011 δεν είχε παρακρατηθεί ολόκληρος ο φόρος από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Το αφορολόγητο της κλίμακας μειώθηκε στα 5000 ευρώ μέσα στο 2012. Όμως η παρακράτηση από τους μισθούς και τις συντάξεις έγινε με αφορολόγητο 9000 και 12.000 ευρώ. Έτσι, η παρακράτηση ήταν μικρότερη από τον φόρο που αναλογούσε στον κάθε εργαζόμενο ή συνταξιούχο. Για κάθε φορολογούμενο, μόνο εξαιτίας της μείωσης αφορολογήτου, προέκυψε πρόσθετος φόρος 400 ευρώ (800 ευρώ για το ζευγάρι των φορολογουμένων) τον οποίο καθένας από εμάς κλήθηκε να τον πληρώσει με το εκκαθαριστικό της εφορίας.
  5. 5.Η μόνη πρόσθετη πηγή εσόδων, θα είναι η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος από τα 500 στα 650 ευρώ. Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν αυτή η αύξηση θα αποτυπωθεί ως πρόσθετο έσοδο καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες είτε λόγω αναδουλειάς είτε λόγω φοροδιαφυγής, θα εμφανίσουν σαφώς χαμηλότερα εισοδήματα.
  6. 6.Οι εκπτώσεις φόρου για τα στεγαστικά δάνεια, τα φροντιστήρια τα ενοίκια κλπ, ναι μεν έχουν καταργηθεί αλλά αυτό θα φανεί στα εκκαθαριστικά του 2014 και όχι στα φετινά.

Το δικαστήριο «έσωσε» πολύτεκνη οικογένεια στο Ρέθυμνο


Το δικαστήριο «έσωσε» πολύτεκνη οικογένεια στο Ρέθυμνο
Επίσης απαγόρευσε στην μια τράπεζα να παρακρατεί από την σύζυγο πέραν των (100,00 Ευρώ ) μηνιαίως, έως την έκδοση αποφάσεως από το Δικαστήριο ( έχει οριστεί στις 28-06-2016.)
Πρόκειται για ένα ζευγάρι έγγαμο, πολύτεκνο (με τέσσερα παιδιά) ανήλικα, από το Ρέθυμνο, που είχαν δανειστεί από δύο τράπεζες αμφότεροι, για καταναλωτικά δάνεια και στεγαστικό, συνολικού ποσού χρέους για την οικογένεια περίπου 96.000 ευρώ. Ο άνδρας, σύμφωνα με το prismanews είναι άνεργος επιδοτούμενος από τον ΟΑΕΔ, λαμβάνοντας το πενιχρό ποσό των 504 ευρώ μηνιαίως. Το ζευγάρι διαθέτει κατοικία από 50 % έκαστος, αποτελεί την πρώτη και μόνη κατοικία τους και το μοναδικό περιουσιακό τους στοιχείο εκτός από ένα αυτοκίνητο τύπου HUNDAI, με ποσοστό συνιδιοκτησίας μετά της συζύγου του 50%, εμπορικής αξίας 825 ευρώ, η γυναίκα είναι δασκάλα, εργαζόμενη ως μόνιμη, σε Δημοτικό Σχολείο του Ρεθύμνου με μισθό 680,57 περίπου μηνιαίως.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/278366/to-dikastirio-esose-polytekni-oikogeneia-sto-rethymno#ixzz2KQIa3VK9

Πώς ο Βενιζέλος ξαναφτιάχνει το «νόμο Ραγκούση» για την ιθαγένεια


Πώς ο Βενιζέλος ξαναφτιάχνει  το «νόμο Ραγκούση» για την ιθαγένεια
Πρόταση αντιρατσιστικού νόμου έχει συντάξει και ετοιμάζεται να καταθέσει άμεσα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Newsbomb.gr” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Η πρόταση πιθανώς να μετατραπεί σε σχέδιο νόμου, αφού τόσο ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης έχουν δώσει το «πράσινο φως» στην πρωτοβουλία Βενιζέλου.
Ρατσισμός, αναμόχλευση του νόμου περί ιθαγένειας και το πλαίσιο για τις δημοτικές εκλογές αποτελούν τα τρία βασικά θέματα στην ατζέντα του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για το προσεχές διάστημα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αναδείξει τα θέματα αυτά και να προκαλέσει μέτωπο πολιτικής αντιπαράθεσης με τη «Χρυσή Αυγή», προκειμένου να αντιμετωπίσει εσωκομματικές αγκυλώσεις που διαπιστώνονται κατά τον «προσυνεδριακό διάλογο».
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Newsbomb.gr”, ο κ. Βενιζέλος έχει ζητήσει από το στέλεχος κ. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, η οποία έχει ασχοληθεί με τα θέματα των μεταναστών κι έχει θητεύσει παλαιότερα στο επιτελείο του κ. Σπύρου Βούγια να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν μάλιστα ότι η «αντιρατσιστική εκστρατεία» του κ. Βενιζέλου μάλλον αποτελεί κυβερνητική επιλογή για να αντιμετωπιστεί ο δημοσκοπικός καλπασμός της «Χρυσής Αυγής».
Σε ό,τι αφορά δε την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον αποκαλούμενο «νόμο Ραγκούση» περί Ιθαγένειας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν μερικά 24ωρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε αιχμές κατά της απόφασης της ανώτατης Δικαστικής Αρχής και προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ότι το θέμα θα επανεξετασθεί σε πολιτικό επίπεδο.
Η πρόταση νόμου Βενιζέλου
Με την πρόταση νόμου, ο κ. Βενιζέλος θέτει ως προσωπικό του στόχο το «κούρεμα» της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός κοινοβουλίου. Με αυτό το σκεπτικό, το επιτελείο του συνέταξε μία πρόταση νόμου που κάνει τις εξής έξι εισηγήσεις:
1.    Μετατρέπει κάθε ρατσιστικό έγκλημα σε ιδιώνυμο.
2.    Θεσπίζει επιβαρρυντικές διατάξεις ακόμα και για πλημμελήματα που έχουν ρατσιστικό υπόβαθρο.
3.    Στερεί πολιτικά δικαιώματα και εξοστρακίζει από τον δημόσιο πολιτικό βίο κάθε ιδιώτη που τυχόν υποπέσει ακόμα και σε φραστική επίθεση εναντίον αλλοδαπών ή ομοφυλοφίλων κλπ. με σαφώς επιβαρυντικές διατάξεις για πολιτικά πρόσωπα και κατέχοντες δημόσια αξιώματα.
4.    Θεσπίζεται επίσης για πρώτη φορά το έγκλημα του δημόσιου εγκωμιασμού, άρνησης ή εκμηδένισης εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου.
5.    Παρέχεται άσυλο και άδεια παραμονής ενώ απαλλάσσεται των παραβόλων δίκης, όποιος αλλοδαπός καταγγείλει στις Αρχές ρατσιστική επίθεση σε βάρος του ή παράσχει πληροφορίες στις Αρχές για εντοπισμό δραστών τελεσθέντων ρατσιστικών εγκλημάτων.
6.    Η διάταξη του σχεδίου νόμου με την οποία προβλεπόταν ως επιβαρυντική περίσταση η τέλεση αξιόποινης πράξης με το διευρυμένο ρατσιστικό κίνητρο, συμπληρώνεται με τις προβλέψεις α) συγκεκριμένου αυξημένου πλαισίου ποινής επί πλημμελημάτων (φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών), β) υποχρεωτικής επιβολής της παρεπόμενης ποινής της αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, γ) απαγόρευσης αναστολής και μετατροπής της επιβαλλόμενης ποινής, δ) αυτεπάγγελτης δίωξης και απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου πολιτικής αγωγής και δ) θέσπισης κωλύματος διορισμού στο δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους ΟΤΑ σε περίπτωση σχετικής καταδίκης.
Ποιος είναι ο στόχος του κ. Βενιζέλου
Πέραν των νομικού πλαισίου όμως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι ο κ. Βενιζέλος καλεί το κοινοβούλιο και όλα τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», όπως τα αποκαλεί να συμφωνήσουν στον απομονωτισμό και την πολιτική εξουδετέρωση της «Χρυσής Αυγής».
Προτείνει να αρνηθούν κάθε στήριξη προτάσεων νόμων που προέρχονται από αυτή, όπως και στην αποδοχή στήριξης της Χρυσής Αυγής σε προτάσεις άλλων κομματικών σχημάτων.
Μάλιστα, στην πρόταση θα αναφέρεται πιο συγκεκριμένα: «Να μη συνυπογραφεί καμία πρόταση νόμου, να μην αθροιστεί σε καμία ψηφοφορία η ψήφος ενός δημοκράτη με ένα φασίστα. Να αποφύγουμε το όνειδος του σχηματισμού πλειοψηφιών με το συντεταγμένο νεοναζιστικό άγημα. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως, γενικότερα, σε κάθε κρατικό συλλογικό όργανο, ιδίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Χρυσή Αυγή πρέπει να είναι πλήρως απομονωμένη».
Ιθαγένεια και δημοτικές εκλογές
Όσον αφορά στην αναδιατύπωση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια και εν όψει των δημοτικών εκλογών χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση που τού έθεσε δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε.
Δήλωσε επί λέξει:
 «Θα ήθελα να πω πάρα πολλά ως επιστήμονας για την απόφαση αυτή της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά δεν είναι ο ρόλος μου σήμερα επιστημονικός ούτε η ομήγυρης επιστημονική. Τίθενται πολύ σοβαρά ζητήματα μεθοδολογίας, δικανικής ακρίβειας, συγκρότησης των συλλογισμών και ορίων του ελέγχου, του δικαστικού ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων.
Δεν θέλω να κάνω σχόλια. Τα σχόλια τα κάνει η πολύ ισχυρή μειοψηφία της απόφασης ούτως ή άλλως, η οποία είναι σε έναν ανοιχτό και δημόσιο διάλογο με την πλειοψηφία. Η πλειοψηφία μπορεί να γίνει μειοψηφία σε μια επόμενη φάση και το αντίστροφο. Δεν είναι οριστικές ιστορικά οι αποφάσεις αυτές. 
Οι αποφάσεις αυτές είναι οριστικές και αμετάκλητες δικονομικά, αλλά τα θέματα αυτά επανέρχονται στο δικαστικό διάλογο και στο δικαστικό έλεγχο και πολλές φορές έχει αλλάξει η νομολογία, έχει κάνει εντυπωσιακές στροφές.
Θα σας πω πολιτικά μόνο πως από το σκεπτικό της πλειοψηφίας δεν προκύπτει ανάγκη ριζικής αλλαγής, δηλαδή εγκατάλειψης της φιλοσοφίας της ισχύουσας νομοθεσίας. Προκύπτει η ανάγκη να συζητήσουμε σημειακές αλλαγές.
Επίσης δεν κινδυνεύουν νομικά οι πράξεις με τις οποίες έχουν χορηγηθεί ιθαγένειες, διότι αυτές έχουν εκφύγει του ακυρωτικού ελέγχου και θα ήταν καταχρηστική θεώρηση εκ μέρους της Δημόσιας Διοίκησης να ανακαλέσει πράξεις οι οποίες έχουν εκδοθεί και οι οποίες δεν έχουν προσβληθεί και έχουν εκφύγει του ακυρωτικού ελέγχου.
Υπάρχει τώρα κι ένα άλλο θέμα, το θέμα των δημοτικών εκλογών. Κατ’ αρχάς το κύρος των δημοτικών εκλογών δεν κινδυνεύει. Προ πολλού έχουν λήξει όλες οι προθεσμίες. Η πλειοψηφία του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει τοποθετηθεί κατά τρόπο ρητό αντίθετα προς τα στοιχεία της ιστορικής ερμηνείας του Συντάγματος, διότι όπως ορθά σημειώνει η μειοψηφία επικαλούμενη τα λόγια μου με την ιδιότητα του Γενικού Εισηγητή της αναθεώρησης του Συντάγματος, η τροποποίηση του άρθρου 102 του Συντάγματος ώστε να παραπέμπεται στο νόμο η συγκρότηση του Εκλογικού Σώματος των Δημοτικών εκλογών, είχε αυτό το νόημα.
Είχε το νόημα να μπορούν να μετέχουν αλλοδαποί εγκατεστημένοι για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στις τοπικές κοινωνίες. Άλλωστε το ίδιο το ευρωπαϊκό ενωσιακό δίκαιο προβλέπει ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψηφίζουν στις Δημοτικές εκλογές στους Δήμους που είναι εγκατεστημένοι.
Άρα, πώς είναι δυνατόν να έχουμε ένα δημοτικό εκλογικό σώμα χωρίς Έλληνες πολίτες αλλά με Ευρωπαίους πολίτες και να δημιουργείται ζήτημα συνταγματικότητας σε σχέση με μη Έλληνες οι οποίοι δεν είναι Ευρωπαίοι με τη στενή έννοια. Υπάρχει μια προφανής αντίφαση, αλλά κι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο είναι κρίσιμο ή επείγον. Ούτως ή άλλως υπάρχει η πρόβλεψη του Συντάγματος για την αρμοδιότητα του κοινού νομοθέτη»


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/278251/pos-o-venizelos-xanaftiahnei--to-nomo-ragkoysi-gia-tin-ithageneia#ixzz2KQHmDYg9

Νεκρανάσταση» Σημίτη: Ανοίγει μέτωπο με τον Καραμανλή (video)


«Νεκρανάσταση» Σημίτη: Ανοίγει μέτωπο με τον Καραμανλή (video)
Μια πολιτική διαμάχη που επικρατεί από τον Απρίλιο του 2000 επανέρχεται στο προσκήνιο. Ο θόρυβος που άρχισε με τις πολιτικές προκλήσεις του υπουργού κ. Γιάννη Στουρνάρα εναντίον των πεπραγμένων της κυβέρνησης υπό τον κ. Κώστα Καραμανλή και η απάντηση που δόθηκε μέσω non paper που διανεμήθηκε σε θυρίδες βουλευτών καταδεικνύει τον σκιώδη ρόλο του «συστήματος Σημίτη» στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και της χώρας. Ύστερα από εβδομάδες παρασκηνιακών ζυμώσεων, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης ξαναβγαίνει στο προσκήνιο. Αν και ορισμένοι κάνουν λόγο για πολιτική νεκρανάσταση.
Δεν επέλεξε τυχαία να δώσει συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα “Handelsblatt” τείνοντας χείρα βοηθείας προς τους πολιτικούς συνομιλητές του ήδη από το 1996, την πολιτικο-οικονομική ελίτ του Βερολίνου. Ίσως διότι καμμιά ελληνική εφημερίδα δεν θα δεχόταν να φιλοξενήσει συνέντευξή του μετά την κατακραυγή που έχουν προκαλέσει δηλώσεις, ενέργειες και πεπραγμένα του.
Ο κ. Κώστας Σημίτης στέλνει μήνυμα προς την καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ και τον ανυποχώρητο υπουργό Οικονομικών κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ώστε να δρομολογήσουν πρόγραμμα νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή θεσμικών πιστωτών.
Ο πρώην πρωθυπουργός προβαίνει σ’ αυτήν την πολιτική παρέμβαση προκειμένου να δοθεί επιπλέον πολιτική ισχύς στην τρικομματική κυβέρνηση υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά, η οποία δεν έδωσε και την καλύτερη εικόνα στις Βρυξέλλες. Επιπροσθέτως, οι Ευρωπαίοι δεν κρύβουν πως το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει όσο κι αν προσπαθεί να επιβάλλει τις κατευθύνσεις της τρόικας και των δανειστών ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, μην υπολογίζοντας το κοινωνικό και το πολιτικό κόστος. Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα εμφανίζεται ο κ. Σημίτης να κρούει (δήθεν) τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην Ελλάδα, «προειδοποιώντας» τόσο την κοινή γνώμη της χώρας μας, όσο και τους Ευρωπαίους.
Με καθυστέρηση πολλών ετών έρχεται να διαπιστώσει ότι «η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα κινδυνεύει αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση», χωρίς ωστόσο να κάνει την αναγκαία  αυτοκριτική για το σύστημα προσώπων που συγκροτήθηκε επί της πρωθυπουργίας του για να διαχειριστεί τα δημόσια οικονομικά με μαγειρέματα «δημιουργικής λογιστικής» που προκάλεσαν σκάνδαλα όπως αυτό του Χρηματιστηρίου, αποκάλυψαν υποθέσεις όπως της “Siemens”, διόγκωσαν τα ελλείμματα με άσκοπους εξοπλισμούς από τους οποίους φαίνεται πως πλούτισαν διάφορα πρόσωπα.
Ο πρώην πρωθυπουργός τολμά να διαπιστώσει ότι υπάρχει απογοήτευση στους Έλληνες πολίτες για την οικονομική κατάσταση καθώς βλέπουν το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς να καταστρέφεται, αλλά δεν εξηγεί ποιος κυβερνούσε την Ελλάδα όταν υποθηκεύονταν οι περιουσίες των πολιτών στις τράπεζες μέσω δανείων, καρτών, πιστωτικών προνομίων και ελκυστικών στεγαστικών δανείων.
Δήλωση φιλογερμανικών φρονημάτων και επίθεση σε Καραμανλή
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», ο κ. Σημίτης τονίζει ότι οι δύο χώρες (Γερμανία και Ελλάδα) θα πρέπει να συνεργαστούν χωρίς να δίνουν σημασία σε δηλώσεις που πυροδοτούν την ένταση, επιβεβαιώνοντας την πολιτική προσήλωσή του στη σφαίρα επιρροής του Βερολίνου από την εποχή που κομπορρημονούσε για την εμπιστοσύνη που έδειχνε στο πρόσωπό του ο πρώην καγκελάριος κ. Γκέχαρντ Σρέντερ. Υπογραμμίζει, πάντως,  το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν αντέδρασε έγκαιρα στην κρίση και ότι παρέμεινε απλός θεατής των εξελίξεων.
Επιρρίπτει τέλος ευθύνες και στην κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι «Η τότε κυβέρνηση ακολούθησε το 2004 μια λαϊκίστικη πολιτική δαπανών υπό το σύνθημα "εμείς δίνουμε περισσότερα από τους άλλους". Έτσι το πελατειακό σύστημα βίωσε μια άνθηση, το κράτος διόρισε περισσότερα από 150.000 άτομα, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε σε πεντέμισι χρόνια κατά 130 δισ. ευρώ, από 95,4% του ΑΕΠ το 2003 σε 129,4% στα τέλη του 2009».
Όπως υπογραμμίζουν πολιτικοί παρατηρητές, αντί να κάνει την αυτοκριτική του ο κ. Σημίτης ξανανοίγει ένα μέτωπο προσωπικής αντιπαράθεσης με τον κ. Καραμανλή και το επιτελείο του, το οποίο άνοιξε την άνοιξη του 2000 με παρότρυνση προσώπων της ντόπιας διαπλοκής. Στις εκλογές που έγιναν τον Απρίλιο του 2000, κάποιοι θυμούνται πολλοί καλά πώς κινητοποιήθηκαν παλλινοστούντες από τη Γεωργία ή ομάδες αθίγγανων που υποστήριξαν το «εκσυγχρονιστικό» όραμα του κ. Σημίτη και των «στρατηγών» του (λέγε με Θόδωρο Τσουκάτο, Γιώργο Πανταγιά, Τάσο Μαντέλη ή ακόμα και Σταύρο Σουμάκη). 
Η συγκυρία δεν είναι τυχαία αφού πίσω από την πραγματική αντιπαράθεση του παλαιού, «εκσυγχρονιστικού» και διεφθαρμένου βαθέως συστήματος ΠΑΣΟΚ με τη «Νέα Δημοκρατία» βρισκόταν και βρίσκεται το επιτελείο Σημίτη, το οποίο έχει καταβάλλει αγωνιώδεις προσπάθειες να ρίξει όλα τα βάρη και τις ευθύνες στην περίοδο 2004 – 2009. Ο θυμός του κ. Σημίτη έναντι του κ. Καραμανλή ξεχειλίζει άλλωστε στο περιεχόμενοτου βιβλίου "Εκτροχιασμός" που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο, όπως θα δείτε και στο σχετικό ρεπορτάζ που μετέδωσε τότε το "Mega".  Δείτε όμως τι είχε πει και ο κ. Καραμανλής στη Βουλή, στις 3 Ιουλίου 2007 για το αποκαλούμενο "βαθύ ΠΑΣΟΚ". 
Τα γεγονότα και αριθμοί λένε άλλα απ' αυτά που διαρρέουν τα "παπαγαλάκια" του "εκσυγχρονισμού" και δεν παραποιούνται. Άλλωστε οι δίαυλοι επικοινωνίας του κ. Σημίτη με το Μαξίμου μέσω του κ. Στουρνάρα φαίνεται να ικανοποιούν «νταβατζήδες» της ντόπιας διαπλοκής αλλά και των διεθνών τοκογλύφων.
Δεν ψιθυρίζεται τυχαία άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός των Ιμίων φέρεται να μελετά τι έκανε και τι έλεγε ο κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και επιχειρεί να κινηθεί αναλόγως. Κάποιοι προφανώς έχουν διαβεβαιώσει τον κ. Σημίτη ότι θα διαδεχθεί τον κ. Παπούλια στο θώκο του ύπατου πολιτειακού άρχοντος. Κι αν το κόμμα – σφήνα που θα καλύψει το κενό που διαπιστώνει ο κ. Σημίτης στον δημοκρατικό χώρο συσταθεί με ηγέτη τον κ. Στουρνάρα και υποστηρικτές τους «Ευρωδημοκρατικούς» κ.κ. Γκίκα Χαρδούβελη, Μιλτιάδη Νεκτάριο και Πλάτωνα Τήνιο θα έχει επιτύχει τους στόχους του. 
Ίσως τότε ο μεγάλος «εκσυγχρονιστής» μετατρέψει το Προεδρικό Μέγαρο σε Μέγαρο των ελαιών όπου το δόγμα ασκήσεως εξουσίας θα συνίσταται από μία γερμανική λέξη: “Untergang” (ήγουν τουτέστιν δηλαδή: πτώση).


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/278291/nekranastasi-simiti-anoigei-metopo-me-ton-karamanli#ixzz2KQ7ZyCxt

Πολιτικοί στα όρια οικονομικής… κατάρρευσης!


 

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Φεβρουαρίου 9, 2013
Πολιτικοί στα όρια οικονομικής... κατάρρευσης!Φαίνεται πως η οικονομική κρίση χτύπησε και αυτούς… Τουλάχιστον έτσι λένε!
Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί που πωλούν τα περιουσιακά τους στοιχεία ή κλείνουν τις επιχειρήσεις τους λόγω της κρίσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η λίστα των «θυμάτων» της κρίσης διαθέτει μεγάλα ονόματα της πολιτικής ζωής.
Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεισε προ μηνών οριστικά το βιβλιοπωλείο του, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος πούλησε το σπίτι του στη Μύκονο, ο πρώην υφυπουργός Ηλίας Φωτιάδης έκλεισε το κατάστημα αγροτικών λιπασμάτων που είχε στη Νάουσα, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ, Νίκος Λέγκας το γραφείου πολιτικού μηχανικού που διατηρούσε στα Τρίκαλα, ο Θωμάς Ρομπόπουλος την εταιρεία του στον τομέα του αυτοκινήτου, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται να αντιμετωπίζου προβλήματα οι Χρήστος ΜαγκούφηςΓιάννης Μαγκριώτης και Κίμων Κουλούρης που αναζητούν εργασία δίχως μέχρι στιγμής να τα έχουν καταφέρει.
Αρκετοί λοιπόν, και οι πολιτικοί που χτυπήθηκαν «βάναυσα» από τα μνημόνια…

Παιδί έχασε τη ζωή του...


 


...λόγω του λουκέτου στην Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του «Η Αγία Σοφία»...
Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Ανασφάλιστο παιδί έχασε τη ζωή του λόγω του κλεισίματος της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με ... δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» από τη στιγμή που μπήκε οριστικά λουκέτο στη μονάδα, τα παιδιά που χρειάζονται χειρουργείο, παραπέμπονται στο Ωνάσειο, το οποίο όμως δεν διαθέτει κάλυψη παιδιατρικού νοσοκομείου!

Όπως αναφέρει στην «Ελευθεροτυπία» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία» Χρυσάνθη Κοκολάκη, «υπάρχουν παιδιά που έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν πρόλαβαν και δεν χειρουργήθηκαν από το Ωνάσειο. Ειδικά για ένα παιδί ανασφάλιστο αλβανικής καταγωγής η καθυστέρηση έφθασε τον έναν χρόνο, από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Οι καθυστερήσεις φυσικά οφείλονται και στο γεγονός ότι ήταν ανασφάλιστο».

Αυξάνονται τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά..


9.2.13

Αυξάνονται τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά...




Οι αιτήσεις των νοικοκυριών στα Ειρηνοδικεία έφτασαν περίπου στις 35.000 στο τέλος Δεκεμβρίου του 2012, ενώ εκτιμήσεις κάνουν λόγο για νέα εκτίναξη, καθώς στις 31 Ιανουαρίου είχαν ανέλθει στις 40.000.

Από τις 35.000 αιτήσεις οι...
9.500 έχουν γίνει στα Ειρηνοδικεία της Αθήνας. Μάλιστα αυτές στο τέλος Αυγούστου ήταν 6.500.

Δηλαδή σε διάστημα μόλις 4 μηνών αυξήθηκαν κατά 3.000. Πρόκειται για άνοδο της τάξης του 46%. Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι αιτήσεις τον Δεκέμβριο ήταν στις 26.000 από 20.000 που ήταν τους προηγούμενους 4 μήνες.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, το συνολικό ύψος των δανείων που ζητούν ρύθμιση ή διαγραφή είναι 4,2 δις. ευρώ με 5 δισ. ευρώ. Το μέσο δάνειο ανά νοικοκυριό εκτιμάται ότι είναι 120.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις είναι τόσες πολλές, με αποτέλεσμα τα Ειρηνοδικεία να ορίζουν ημερομηνίες εκδίκασης των υποθέσεων το 2020.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ακινήτων ακόμα και για ένα ευρώ! - Απόγνωση στην κοινωνία.


 


Ακόμα και ολόκληρο το μισθό, και όχι μόνο τα επιπλέον από τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, κατάσχουν πλέον οι εφορίες, σε περιπτώσεις που κάποιος έχει εισοδήματα και από άλλες πηγές (συντάξεις, ενοίκια κλπ).
Σε μεθόδους τουρκοκρατίας καταφεύγει η κυβέρνηση προκειμένου να «πιεί» το αίμα των...
πολιτών με το «μπουρί» και να μην τους αφήσει ούτε κεραμίδι στο κεφάλι, αφού για ελάχιστα ποσά είναι διαθέσιμη να τους πάρει τα πάντα.
Η καθίζηση των εισπράξεων εσόδων (από την έμμεση φορολογία κυρίως) που σημειώθηκε τον Ιανουάριο (απολύτως φυσιολογική αφού «στράγγιξαν» την αγορά, και κανείς δεν έχει χρήματα για κατανάλωση), σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Οικονομικών. Την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος ειδικός γραμματέας εσόδων ξεκινά γύρο συναντήσεων με τους εφόρους, για να συζητήσει μέτρα για όσους χρωστάνε και δεν πληρώνουν το δημόσιο.
Οι εντολές που έχουν πάντως οι εφορίες είναι να εφαρμόζουν πολύ αυστηρά τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εισόδων, ειδικά σε περιπτώσεις μη συνεργάσιμων πολιτών που αρνούνται κάθε συνεννόηση και συνεργασία με τις Αρχές στην πληρωμή των φόρων, όπως δηλαδή γίνεται με τους τοκογλύφους στην «πιάτσα» το Δημόσιο αναλαμβάνει τον ρόλο του «στραμπουληχτή» μέχρι να πληρώσουμε τα οφειλόμενα, τα οποία αυθαιρέτως οφείλουμε, αφού με τόσους φόρους είναι αδύνατον να μην οφείλουμε .
Σε κάθε περίπτωση πάντως, και για 1 ευρώ ακόμη που αφήνει απλήρωτο από τους φόρους του κάθε πολίτης, οι ΔΟΥ έχουν εντολή να στέλνουν άμεσα ατομική ειδοποίηση από την πρώτη μέρα καθυστέρησης στον φορολογούμενο. Με αυτή του υπενθυμίζουν ποια "αναγκαστικά" μέτρα προβλέπονται στις περιπτώσεις αυτές από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).
Για τους επόμενους τρεις μήνες η κάθε Εφορία οφείλει να «βομβαρδίζει» τον οφειλέτη με την ίδια υπενθύμιση, καλώντας τον είτε να πληρώσει την οφειλή, είτε να σπεύσει στην ΔΟΥ για να ζητήσει να μπει σε ρύθμιση πληρωμής του χρέους του.
Από την 10η μέρα του τέταρτου μήνα από την λήξη της προθεσμίας πληρωμής του φόρου ή της δόσης του, οι ΔΟΥ κινούνται πλέον στην εφαρμογή των μέτρων. Αυτά περιλαμβάνουν –διαδοχικά αλλά όχι πάντα- μέτρα δεσμεύσεως ή κατασχέσεως περιουσιακών στοιχείων, είτε αυτά βρίσκονται στο όνομά του («εις χείρας του οφειλέτη»), είτε και όταν ακόμα ανήκουν σε άλλους (Κατάσχεση «εις χείρας τρίτων»). Συγκεκριμένα προβλέπεται:
- Δέσμευση πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων: ακίνητα, καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μετοχές, αυτοκίνητα κλπ, που βρίσκονται στο όνομα του οφειλέτη, δεσμεύονται και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν χωρίς το δημόσιο να εισπράξει πρώτα τα λεφτά του. Είναι το πρώτο μέτρο προστασίας που λαμβάνουν οι έφοροι, από φόβο μήπως κάποιος οφειλέτης ρευστοποιήσει ή μεταβιβάσει την περιουσία του σε άλλους, για να μη βρει το δημόσιο τίποτα να εισπράξει.
- Κατάσχεση «εις χείρας τρίτων», δηλαδή απαιτήσεων και εσόδων που δικαιούται ο οφειλέτης από άλλους. Για παράδειγμα, εφόσον διαταχθούν τα μέτρα, ο ενοικιαστής ενός ακινήτου καλείται να πληρώσει τα ενοίκια στο δημόσιο και όχι στον μισθωτή, εφόσον αυτός έχει χρέη από φόρους που δεν πληρώνει. Αντίστοιχα και επιχειρηματίες-προμηθευτές που περιμένουν να πληρωθούν από πελάτες τους, στερούνται τα λεφτά αυτά καθώς το κράτος τα αναζητά απευθείας από αυτούς που τους τα οφείλουν.
- Κατασχέσεις γίνονται και στους μισθούς και τις συντάξεις. Ακατάσχετο μένει θεωρητικά το 75% του μισθού ή της σύνταξης, ενώ το υπόλοιπο που αποδίδεται στον δικαιούχο δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 1.000 ευρώ. Στην πράξη όμως η κατάσχεση μισθού δεν σταματά εκεί. Αν κάποιος έχει δεύτερο μισθό, σύνταξη ή άλλο εισόδημα, τότε και αυτά συνυπολογίζονται στα 1.000 ευρώ τα οποία πρέπει να του απομένουν για να ζει. Σε περίπτωση δηλαδή που κάποιος έχει μισθό 1.020 ευρώ αλλά εισπράττει και άλλα 340 μηνιαίως πχ από μια δεύτερη απασχόληση, τότε δεν χάνει μόνο 20 ευρώ από την πρώτη (για να του μείνουν τα 1.000) αλλά και τα 340 ευρώ από την δεύτερη εργασία του!
- Κατασχέσεις ακινήτων: για πρώτη φορά σχεδιάζονται προγράμματα πλειστηριασμών από τις εφορίες. Εκτός από την δέσμευση ή την κατάσχεση υπέρ του δημοσίου, οι ΔΟΥ αναμένουν οδηγίες για να βγάλουν «στο σφυρί» ακίνητα των οφειλετών που έχουν ήδη κατασχεθεί (κυρίως επιχειρηματιών). Ωστόσο πρόκειται για τρομερά χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία που δύσκολα μπορεί να αποδώσει έσοδα, λόγω της κρίσεως στην κτηματαγορά, ενώ κοστίζει σημαντικά και στο ίδιο το δημόσιο (για δικαστικούς επιμελητές κλπ).
Μετά όλοι αυτοί οι κύριοι της κυβέρνησης θα μιλούν υποκριτικά για όλον τον κόσμο που αυτοκτονεί, και πέφτει από την ταράτσα του σπιτιού του, και θα μας λένε ότι «η ζωή είναι ωραία» και να μην παραδινόμαστε. Τα λόγια δεν κοστίζουν τίποτα, και τα σκορπίζει εύκολα ο αέρας.
Πηγή:  defencenet.gr

Το Γερμανικό Θαύμα Του Χα-σεμ (Ονόματος)


 

του Σπύρου Χατζάρα

Οι τραπεζίτες της Νέας Υόρκης, που νίκησαν τους Ιάπωνες και τους Γερμανούς, επέβαλαν τον απόλυτο έλεγχό τους στις οικονομίες των ηττημένων λαών,
 με τη δημιουργία της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, (BOJ), το 1948, και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, (Deutsche Bundesbank), το 1957, η οποία διαδέχθηκε την Τράπεζα των Γερμανικών Περιοχών (Bank deutscher Länder), που είχε εκδόσει το 1948 το Μάρκο. 

H BOJ και η Deutsche Bundesbank, δεν είναι απλά η αμερικανική κατοχή. Είναι κλώνοι της FED. Για ο λόγο αυτό, πλήν των ηλιθίων, όλοι οι άλλοι που ομιλούν περί Γερμανίας, και Μέρκελ, που διαφωνούν με την Αμερική, όπως ο Σόρος και ο «ανιψιός» του ο Αξελ Είναι απλά βαλτοί. Ήγουν Ρουφιάνοι.

Το εβραιόπουλο που έβαλαν διοικητή στην Deutsche Bundesbank, ο Γιένς Βάιντμαν: είπε το μέγα ψέμα: «Το κλειδί για τη διαχείριση της κρίσης δεν τον κατέχουν οι Κεντρικές τράπεζες». Και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. 
Το σύστημα των κεντρικών Τραπεζών που ελέγχουν οι ΑΘΕΑΤΟΙ, και προκαλεί την κρίση και έχει το κλειδί για τη διαχείριση της.

«Η μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω των συναλλαγματικών ισοτιμιών», είπε εκ μέρους των ΑΘΕΑΤΩΝ της Νέας Υόρκης , ο εκπρόσωπος της Μέρκελ. Και όμως η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι το ευρώ δεν είναι υπερτιμημένο, επειδή η μακροπρόθεσμη γερμανική ανταγωνιστικότητα, στηρίζεται στα χαμηλά επιτόκια των γερμανικών δεκαετών ομολόγων

Το γερμανικό χρέος χρηματοδοτείται από τις «αγορές» με 1,58%- 1,62%.
Αυτή είναι η γερμανική ανταγωνιστικότατα. (Τα αμερικανικά δεκαετή ομόλογα έχουν 1,94%). Και οι γερμανικές τράπεζες δανείζονται από την ΕΚΤ με 0,75%, Οι γερμανικές επιχειρήσεις είναι ανταγωνιστικές γιατί έχουν τα χαμηλότερα επιτόκια στην Ευρώπη και την Αμερική. Με τέτοια επιδότηση από τις «αγορές», η Γερμανία είναι «ανταγωνιστική» και το 2012 είχε εμπορικό πλεόνασμα 188,1 δισ. ευρώ. Το υψηλότερο επίπεδο από το 1950.

Αποστολή του ευρώ, της Deutsche Bundesbank, της Μέρκελ, της Γερμανίας, και της ΕΚΤ, είναι η στήριξη της αμερικάνικης οικονομίας και του δολαρίου. 
Για αυτό, μόνο η Κεντρική Τράπεζα της Ευρωζώνης δεν αποφασίζει να ρίξει ρευστό στην αγορά, και ο Μάριο Ντράγκι διαβεβαίωνε, μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ, ότι δεν επίκειται «γύρος ρευστότητας», και τα φθηνά δάνεια που δόθηκαν προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες, τα πήραν πίσω πρόωρα, χωρίς να «περάσουν» στην πραγματική οικονομία. 

Αντίθετα, ο Αμπε στην Ιαπωνία , με την απειλή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησίας, ( από τους Ιάπωνες) της BOJ τους ανάγκασε να τυπώσουν γιεν. με αποτέλεσμα, την άμεση υποτίμηση του Γιέν και την άμεση και ραγδαία άνοδο των Ιαπωνικών εξαγωγών. Με την προηγούμενη αντιπληθωριστική πολιτική τυ ακριβού Γιέν, (αλά Σόιμπλε καιΜέρκελ), της BOJ, το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας περιορίστηκε το 2012 στα 4,7 τρισ. γιεν που ηταν η χειρότερη επίδοση των τελευταίων 30 ετών. 

Στη Μ. Βρετανία, η στερλίνα ξεκίνησε το 2013 σε χαμηλά μηνών έναντι του δολαρίου και του ευρώ και η Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη ξοδέψει 375 δισεκατομμύρια στερλίνες για αγορά κρατικών ομολόγων. 

Στις ΗΠΑ, η FED συνεχίζει να ρίχνει στην αγορά 85 δις δολάρια κάθε μήνα, το δολάριο «πέφτει» συνεχώς έναντι του ευρώ, και οι μετοχές ανεβαίνουν.
Το πληθωρικό δολάριο μαζί με το ακριβό γιέν και το ακριβό ευρώ οδήγησαν σε μεγάλη συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ, που έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, τον Δεκέμβριο, το έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 38,5 δισ. δολάρια, έναντι ελλείμματος 46 δισ. δολαρίων που ανέμεναν, κατά μέσο όρο, οι «οικονομολόγοι». Από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκύπτει ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,6 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 4,6 δισ. δολάρια.Στο σύνολο του 2012, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 3,5%, στα 540,4 δισ. δολάρια, με τις εξαγωγές να ενισχύονται κατά 4,4%. 
Το συμπέρασμα των «οικονομολόγων», είναι ότι η πορεία της αμερικανικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2012 ήταν καλύτερη απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί. 

Επομένως ο Χα-σεμ, (το Ονόμα), και οι Ραβίνοι των αγορών και του χρήματος το έκαναν το γερμανικό θαύμα τους.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...