Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Η ιστορία της Πλατείας Ομονοίας - ΦΩΤΟ

 Πρώτη καταχώρηση: 14/10/2016 - 08:13

Τελευταία δημοσίευση: 08:22Κοινωνία
Η ιστορία της Πλατείας Ομονοίας - ΦΩΤΟ
Η πλατεία Ομονοίας είναι η πιο παλιά της Αθήνας, από την οποία ξεκινούν ακτινωτά οι βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης, Σταδίου, Αθηνάς, Πανεπιστημίου, 3ης Σεπτεμβρίου, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και οι οδοί Κοτοπούλη και Δώρου, που έχουν πεζοδρομηθεί.
Σύμφωνα με το αρχικό πολεοδομικό σχέδιο της Αθήνας των Κλεάνθη και Έντουαρτ Σάουμπερτ (1834), ο χώρος προοριζόταν για την ανέγερση των Ανακτόρων.
Στη συνέχεια αποφασίστηκε η ανέγερση του Ναού του Σωτήρος, προκειμένου το έθνος να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς το Θείο για την απελευθέρωση. Ο έρανος, όμως, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και το ποσό που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για την ανέγερση του ναού της Μητροπόλεως.
Ο χώρος διαμορφώθηκε σε πλατεία το 1846 και αρχικά πήρε το όνομα Πλατεία Ανακτόρων και στη συνέχεια Πλατεία Όθωνος, προς τιμή του βασιλιά.
Αποτελούσε το βορειότερο άκρο της πόλης και το τέρμα του εξοχικού περιπάτου των Αθηναίων της εποχής.
Το 1862 μετονομάσθηκε σε Πλατεία Ομονοίας, όταν στο χώρο αυτό συγκεντρώθηκαν και έδωσαν όρκο «ομονοίας» οι αρχηγοί των αντιπάλων πολιτικών μερίδων, οι οποίες είχαν προκαλέσει λόγω του δυναστικού αιματηρές ταραχές στη χώρα.
Ήταν απομεσήμερο της 14ης Οκτωβρίου, όταν πλήθος Αθηναίων συγκεντρώθηκε στην Πλατεία για να πανηγυρίσει την έξωση του Όθωνα. Μετά τη δοξολογία, ο πρόεδρος της Προσωρινής Κυβερνήσεως Δημήτριος Βούλγαρης (γνωστός και ως Τζουμπές) απευθύνθηκε προς τους συγκεντρωμένους. Ανάμεσα στα άλλα ακούστηκαν και τα εξής: «Ας ορκισθώμεν επί της Πλατείας ταύτης, της λαβούσης ήδη το ωραίον της «Ομονοίας» όνομα, και ας είπη έκαστος εξ ημών: Ορκίζομαι πίστιν εις την πατρίδα και υπακοήν εις τας εθνικάς αποφάσεις.»
Κατά την περίοδο της βασιλείας του Γεωργίου Α' η πλατεία ευπρεπίστηκε και δενδροφυτεύτηκε. Στήθηκε και μια μαρμάρινη εξέδρα, όπου κάθε Κυριακή παιάνιζε μια στρατιωτική μπάντα προς τέρψη των θαμώνων.
Η πλατεία με την πάροδο του χρόνο αποτέλεσε το κέντρο της κοσμικής κίνησης στην Αθήνα μέχρι το 1930, οπότε ανασκάφηκε το υπέδαφος της για να γίνει ο υπόγειος σταθμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Πειραιώς - Αθηνών.
Έκτοτε άρχισε να αποκτά περισσότερο εμπορικό χαρακτήρα και να αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο σημείο της Αθήνας για τους κατοίκους της επαρχίας, που έρχονταν στην πρωτεύουσα.
Στις 15 Οκτωβρίου 1954 άρχισε η διαρρύθμιση του υπόγειου χώρου, με την κατασκευή μιας υπόγειας πλατείας με τράπεζες, καταστήματα και ταχυδρομείο, αλλά και με τις πρώτες κυλιόμενες σκάλες.
Τα έργα ολοκληρώθηκαν το 1960 με τη διαμόρφωση της επιφάνειας της Πλατείας Ομονοίας σε τεχνητή λίμνη με συντριβάνια, στην οποία συχνά βουτούσαν οι φίλαθλοι, έπειτα από κάποια επιτυχία εθνικής ομάδας και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για τους θριάμβους της ομάδας τους.
Με την πάροδο του χρόνου, η Πλατεία Ομονοίας υπέστη και άλλες μεταμορφώσεις, λόγω του αυξανόμενου κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της Αθήνας.
Η τελευταία έγινε την περίοδο πριν από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και προκάλεσε γενική κατακραυγή για το αισθητικό της αποτέλεσμα.
Σήμερα, η Ομόνοια έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε οδικό κόμβο και δεν λειτουργεί πλέον ως πλατεία.
ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Οι πέντε αλλαγές του ΕΝΦΙΑ για το 2017, ποιοι θα πληρώσουν υψηλότερο φόρο

 Πρώτη καταχώρηση: 14/10/2016 - 07:16

Τελευταία δημοσίευση: 08:28Οικονομία
Οι πέντε αλλαγές του ΕΝΦΙΑ για το 2017, ποιοι θα πληρώσουν υψηλότερο φόρο
Με πέντε αλλαγές στο καθεστώς που ισχύει σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ θα επιχειρήσει το υπουργείο Οικονομικών να κάνει πιο δίκαιο τον βασικό φόρο ακινήτων για όλους, δίνοντας έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και τις μικρές ιδιοκτησίες, στέλνοντας - ίσως- μεγαλύτερο βάρος στις μεγάλες και πολύ μεγάλες περιουσίες.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr
Διαβάστε επίσης:

Η ιστορία και η ελληνορωμαϊκή καταγωγή του χρυσού δικέφαλου αετού της Ρωσίας


Ο ρωσικός δικέφαλος αετός καθιερώθηκε από τον Ιβάν Γ′ έπειτα από το γάμο του με τη Βυζαντινή Πριγκίπισσα Σοφία Παλαιολογίνα, ανεψιάς του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου ΙΑ′.
 
Έτσι, η Ρωσία από το γάμο αυτό υιοθέτησε το επίσημο βυζαντινό κρατικό σύμβολο, που ήταν ο αετός με τα δύο κεφάλια. Η πρώτη γνωστή αναφορά του δικέφαλου αετού ως ρωσικό σύμβολο είναι το 1497.
 
 
 
548px-Coat_of_Arms_of_the_Russian_Federation_2.svg
 
 
Παρά το γεγονός ότι απ’ την πτώση της ΕΣΣΔ έχουν περάσει περισσότερα από 22 χρόνια, για πολλούς στο εξωτερικό το σύμβολο της Ρωσίας εξακολουθεί να είναι το διάσημο σοβιετικό σφυροδρέπανο, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά σαν εθνικό έμβλημα της χώρας ακριβώς 91 χρόνια πριν (την 6η Ιουλίου 1923).
 
Στην πραγματικότητα, το κρατικό εθνόσημο της Ρωσίας είναι τελείως διαφορετικό και η ιστορία του ξεκίνησε από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
 
 
Russian_coa_1539_grozny
Έμβλημα Ivan Grozny 1539
         
Το κρατικό εθνόσημο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο δικέφαλος αετός, είναι ένα από τα πιο αρχαία ινδοευρωπαϊκά σύμβολα. Στην ιστορία του αναμιγνύονται ο Χριστιανισμός, ο παγανισμός και ο ζωροαστρισμός, οι εποχές των μεγάλων αυτοκρατοριών και του φεουδαρχικού κατακερματισμού της κεντρικής εξουσίας.
 
Ολόκληροι πολιτισμοί και κράτη πέρασαν στην ιστορία, αλλά ο δικέφαλος αετός δεν σταμάτησε ποτέ να κυματίζει, τοποθετημένος μέσα στις σημαίες και τους θυρεούς των εθνών της Δυτικής Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης.
 
Ο αετός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
 
Ας τα βάλουμε όλα σε μια χρονολογική σειρά. Αρχικά, ο δικέφαλος αετός εμφανίζεται στα εμβλήματα του αρχαίου μεγάλου βασιλείου των Χετταίων, που καταλάμβανε ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης ασιατικής Τουρκίας μεταξύ του 17ου και του 12ου αιώνα π.Χ.
 
Η ιστορία και ο εξευγενισμός του πανάρχαιου συμβόλου συνεχίζεται στους πρώτους μετά Χριστό αιώνες, όταν ο ρωμαϊκός αετός, το ιερό σύμβολο των παντοδύναμων λεγεώνων της Αιώνιας Πόλης, προσαρμόστηκε στις ανάγκες του «κληρονόμου» της Ρώμης, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
 
 
Device_of_the_Palaiologos_Dynasty.svg
Ο δικέφαλος αετός έμβλημα των Παλαιολόγων
 
Ο δικέφαλος αετός, που ήταν το έμβλημα της αυτοκρατορικής δυναστείας των Παλαιολόγων, έγινε σύντομα και το σύμβολο της ανατολικής χριστιανοσύνης.
 
Αποτέλεσε το εμβληματικό σύμβολο της «συμφωνίας» μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της απόλυτης αυτοκρατορικής εξουσίας, και με την ιδιότητα του αυτή διαδόθηκε από την ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία σε όλο το χριστιανικό κόσμο.
 
Έτσι, ο βυζαντινός δικέφαλος αετός εμφανίστηκε στα εθνόσημα και τους θυρεούς της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, έγινε το έμβλημα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους) και της Αρμενίας.
 
 
Coat_of_Arms_of_Russia_1577
Ρωσικός θυρεός 1577
 
Στην Ρωσία, ο αετός «πέταξε» το 13ο αιώνα, αντικαθιστώντας την «τρίαινα», ένα αρχαίο ρωσικό σύμβολο – έμβλημα της ηγεμονικής δυναστείας του μεσαιωνικού κράτους των Ρως (γνωστό και ως «Κίεβσκαγια Ρους» ή «Ρούς»).
 
Στην αρχή, ο δικέφαλος αετός εμφανίστηκε στην ηγεμονία (πριγκιπάτο) του Τσερνίγκοφ, στο έδαφος της σύγχρονης Ουκρανίας και μόνο αργότερα στα πριγκιπάτα του Βλαντίμιρ και της Μόσχας. Με την εμφάνιση της λέξης «Ρωσία» σαν κρατική οντότητα παρουσιάζεται και ο αετός στο εθνόσημο.
 
Αυτό συμβαίνει στα τέλη του 15ου αιώνα, στη διάρκεια της ηγεμονίας του μεγάλου πρίγκιπα της Μόσχας Ιβάν Γ′, ο οποίος επανένωσε το μεγαλύτερο κομμάτι των ρωσικών εδαφών με επίκεντρο διακυβέρνησης τη Μόσχα και έθεσε τις βάσεις για την αναγέννηση της Ρωσίας ως κράτος, μετά από δύο περίπου αιώνες υπό τον ταταρο-μογγολικό ζυγό.
 
Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, η Ρωσία ήταν η μόνη ανεξάρτητη Ορθόδοξη χώρα. Την ίδια χρονική περίοδο, κορυφώνεται η θανάσιμη σύγκρουση των δύο αρχαίων εραλδικών συμβόλων του ρωσικού έθνους: Του λέοντος και του αετού. Το παραδοσιακό ρωσικό εθνόσημο ήταν ο λέων.
 
Όπως έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά, στις αρχές του Μεσαίωνα στην Ευρώπη το κλίμα ήταν πολύ θερμότερο απ’ ό,τι σήμερα. Για παράδειγμα, στον 12ο αιώνα στη νότια Ουκρανία, εκεί όπου σήμερα η θερμοκρασία το χειμώνα αγγίζει σήμερα τους 20°C υπό το μηδέν, περιφέρονταν στις απέραντες εκτάσεις της ουκρανικής πεδιάδας λιοντάρια και λεοπαρδάλεις!
 
 
480px-Imperial_Coat_of_arms_of_Russia_1667
Ρωσικός θυρεός 1667
 
Για τους λαούς της περιοχής, θεωρείτο ως δείγμα εξαιρετικής ανδρείας να σκοτώσει ένας πολεμιστής λιοντάρι ή λεοπάρδαλη. Αυτό ήταν ένα είδος κυνηγιού για τους εκλεκτούς, τους άρχοντες και τους πρίγκιπες του οίκου που ηγεμόνευε.
 
Μια ενασχόληση της ανώτερης φεουδαρχικής τάξης, που με τον καιρό μετέτρεψε τον λέοντα σε σύμβολο αριστοκρατικής καταγωγής και θάρρους. Όμως, ο αετός, που έγινε το έμβλημα του ενωμένου κράτους, κατάφερε να βγάλει το λιοντάρι από το εραλδικό παιχνίδι και τελικά έμεινε το μοναδικό σύμβολο της Ρωσίας.
 
Η «Τρίτη Ρώμη»
 
Κάθε Ρώσος τσάρος άλλαζε τη μορφή του αετού σύμφωνα με τη δική του άποψη και την πολιτική συγκυρία. Κατά την περίοδο των στενών σχέσεων με την Πρωσία και την Αυστρία, ο θυρεός έγινε πιο λιτός και γεωμετρικός.
 
Σε περιόδους φιλελευθεροποίησης του πολιτικού καθεστώτος στη Ρωσία, τα φτερά του αετού έγιναν πιο απλωμένα και το σχήμα τους πιο στρογγυλεμένο. Κατά τη διάρκεια της κατοχής της Μόσχας από τους πολωνούς εισβολείς το 1612, στο στήθος του αετού τοποθετήθηκε το βασιλικό σύμβολο των καθολικών, ο κρίνος.
 
Στις υπόλοιπες εποχές της ιστορίας της ρωσικής αυτοκρατορίας, στη θέση αυτή τοποθετήθηκε είτε η μορφή του Αγίου Γεωργίου, είτε του γρύπα, που ήταν ο θυρεός της βασιλικής δυναστείας των Ρομανώφ.
 
Άλλαζε συνεχώς και ο αριθμός των στεμμάτων πάνω από τα κεφάλια του αετού. Ο αριθμός και το μέγεθος των κορωνών στο εραλδικό σύμβολο είχε άμεση σχέση με τις αλλαγές στην κρατική ιδεολογία. Αρχικά, ήταν δύο κορώνες, που συμβόλιζαν την ισότητα της κοσμικής και της εκκλησιαστικής εξουσίας.
 
Μετά την επικράτηση της εξουσίας του τσάρου πάνω στον ορθόδοξο Πατριάρχη Μόσχας, εμφανίστηκαν τρεις κορώνες. Δύο από αυτές, που βρίσκονταν ακριβώς πάνω από τα κεφάλια του αετού, υποδήλωναν την ισότητα της κοσμικής και εκκλησιαστικής εξουσίας και η τρίτη, πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος, αιωρούταν πάνω από τις δύο πρώτες.
 
Ήταν το στέμμα με το οποίο η Εκκλησία έστεψε τον αρχηγό του κράτους ως αυτοκράτορα. Συμβόλιζε την υπεροχή του τσάρου ως κεφαλή της εκκλησίας και άρχοντα όλων των κρατικών εξουσιών, ενός ηγεμόνα πάνω από το κράτος.
 
 
544px-Greater_coat_of_arms_of_the_Russian_empire
O μεγάλος αυτοκρατορικός θυρεός
         
Σύμφωνα με τη ρωσική εραλδική παράδοση το μείζον και το μικρό κρατικά εθνόσημα διαφέρουν μεταξύ τους. Το μεγάλο εθνόσημο, εκτός από οικόσημο του οίκου των Ρομανώφ, περιείχε και τα εθνόσημα των πιο σημαντικών περιοχών που ανήκαν στη ρωσική αυτοκρατορία.
 
Ήταν κατάλληλο και επαρκές σαν εραλδικό σύμβολο ενός ευγενή που έφερε τον τίτλο του βασιλιά. Έτσι, γύρω από τον αετό, είχαν τοποθετηθεί τα εθνόσημα των βασιλείων και των πριγκιπάτων (ηγεμονιών) που αναγνώριζαν την επικυριαρχία του Ρώσου τσάρου.
 
 
496px-Lesser_Coat_of_Arms_of_Russian_Empire 1883.svg
Ο τελευταίος ρώσικος αυτοκρατορικός θυρεός 1883-1917
 
Στη σύγχρονη Μεγάλη Βρετανία, οι βασιλείς είναι ταυτόχρονα και οι μονάρχες της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας, του Καναδά, της Αυστραλίας και άλλων χωρών της Κοινοπολιτείας.
 
Ο ρώσος αυτοκράτορας ήταν επίσης βασιλιάς της Πολωνίας, της Γεωργίας, της Σιβηρίας και μέγας δούκας της Φινλανδίας. Το επίσημο εραλδικό ρητό της Ρωσίας ήταν: «Ο Θεός είναι μαζί μας!».
 
Για να τονίσει το χριστιανικό χαρακτήρα του κράτους, στους υποστηρικτές του εραλδικού εμβλήματος ήταν τοποθετημένοι οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, που συμβολίζουν την αμυντική ικανότητα και τη Θεία προστασία της αυτοκρατορίας των Ρομανώφ.
 
Μετά την επανάσταση
 
Μετά την επανάσταση του Φεβρουαρίου 1917 στη Ρωσία, η δημοκρατική κυβέρνηση αφαίρεσε το στέμμα από το εθνόσημο. Είναι ο ίδιος δημοκρατικός«αποκαθηλωμένος» αετός που απεικονίζεται σήμερα στα τραπεζογραμμάτια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 
Από τα πόδια του αετού απομακρύνθηκαν τα σύμβολα της μοναρχικής εξουσίας, το σκήπτρο και η βυζαντινή σφαίρα. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, οι αντι-μπολσεβίκικες δυνάμεις επανέφεραν τον αετό σαν έμβλημά τους, αλλά αντικατέστησαν τις κορώνες με το σταυρό.
 
Ωστόσο, το σκήπτρο και η σφαίρα εμφανίστηκαν και πάλι στα πόδια του αετού.
 
Coat_of_arms_of_the_Russian_Republic_1917.svg
Ο δικέφαλος αετός το 1917
 
Ο δικέφαλος αετός επέστρεψε στη Ρωσία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Οπως είναι γνωστό, στο έμβλημα της ΕΣΣΔ απεικονίζεται το σφυροδρέπανο πάνω στην υδρόγειο.
 
Μετά από τρία χρόνια μελέτης και επεξεργασίας από ειδική επιτροπή παρουσιάστηκαν οι προτάσεις που επιλέχθηκαν για τα νέα κρατικά σύμβολα.
 
Το 1993, με Διάταγμα του άλλοτε προέδρου Μπόρις Γέλτσιν, καθιερώθηκε ως κρατικό σύμβολο – εθνόσημο, ο δικέφαλος αετός, παρόμοιος με εκείνον που υιοθετήθηκε μετά την αστική επανάσταση του Φεβρουαρίου 1917, χωρίς τις κορώνες και τα σύμβολα της εξουσίας (σκήπτρο και σφαίρα).
 
548px-Coat_of_Arms_of_the_Russian_Federation_2.svg
 
Αλλά αυτό δεν ήταν το τέλος της εραλδικής μεταμόρφωσης του αρχαίου συμβόλου. Ο αετός συνέχισε να αλλάζει, όπως και επί τσάρων.
 
Η ενδυνάμωση της κρατικής εξουσίας υπό τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν αντικατοπτρίζεται στα κρατικά σύμβολα της Ρωσίας, καθώς στο εθνόσημο επανήλθαν τα τρία στέμματα και τα σύμβολα της εξουσίας. Το εθνόσημο έλαβε την τελική μορφή του το 1993 και καθιερώθηκε με νόμο στις 20 Δεκεμβρίου του 2000.
 
Πετώντας από το μακρινό παρελθόν και φωλιάζοντας στη Ρωσία, ο δικέφαλος αετός συνεχίζει να αλλάζει, προσαρμοζόμενος στην τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα της χώρας που τον φιλοξενεί.
 
(Δρ. Βλαντίμιρ Χούταρεφ, ιστορικός, πρόεδρος του παραρτήματος Μόσχας της πανρωσικής Εταιρείας Προστασίας Ιστορικών και Πολιτιστικών Μνημείων)

Ο Κώστας Καραμανλής προστάτευσε την πρώτη κατοικία

 


Τον Σεπτέμβριο του 2008 ο Κώστας Καραμανλής στην ΔΕΘ, ανακοινώνει ότι λόγω της κρίσης, θα προστατέψει με νόμο την πρώτη κατοικία.
Στις 7 Νοεμβρίου 2008, η υπόσχεση του, γίνεται πράξη.
Σήμερα κάποιοι βάλανε τις περιουσίες των πολιτών στο μάτι.
Σήμερα κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τη μη απόδοση δικαιοσύνης για το έγκλημα της υπαγωγής μας σε μνημόνια
Ο νόμος 3714/2008 περί προστασίας πρώτης κατοικίας από τον Κώστα Καραμανλή:
Η παράγραφος 11 του άρθρου 14 του ν. 2251/1994 (ΦΕΚ 191/Α'), όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 18 του ν. 3587/2007 (ΦΕΚ 152/Α'), αντικαθίσταται ως εξής:

«11. Δεν επιτρέπεται επιβολή κατάσχεσης για ικανοποίηση απαιτήσεων πιστωτικών ιδρυμάτων και εταιριών παροχής πιστώσεων, καθώς και των εκδοχέων των απαιτήσεων αυτών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, επί ακινήτου του οφειλέτη, το οποίο αποδεδειγμένα αποτελεί τη μοναδική κατοικία του, εφόσον ασκηθεί από τον ίδιο, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών αφότου γίνει η πρώτη μετά την επιταγή πράξη εκτέλεσης, ανακοπή κατά του σχετικού τίτλου εκτέλεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 933 επ. ΚΠολΔ και συντρέχουν, σωρευτικώς, οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) η απαίτηση της τράπεζας, στο σύνολό της, όπως βεβαιώνεται στο σχετικό τίτλο εκτέλεσης, δεν υπερβαίνει το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ,

β) δεν έχει εγγραφεί, με τη βούληση του οφειλέτη, επί του ακινήτου αυτού προσημείωση ή υποθήκη υπέρ της δικαιούχου Τράπεζας,

γ) ο οφειλέτης βρίσκεται σε αποδεδειγμένη αδυναμία να εκπληρώσει τη συμβατική του υποχρέωση.

Εάν δεν έχει ασκηθεί ανακοπή του πρώτου εδαφίου ή αυτή απορριφθεί τελεσιδίκως, δεν εμποδίζεται η επιβολή κατάσχεσης.»
Διαβάστε όλο το νόμο περί προστασίας δανειοληπτών στο:

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου

 

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου

Από τις 27 Οκτωβρίου θ΄αρχίσουν να καταβάλονται σταδιακά οι συντάξεις για τον μήνα Νοέμβριο στους συνταξιούχους των ταμείων.

Aναλυτικά οι συντάξεις του Νοεμβρίου θα δοθούν:

-Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 27 Οκτωβρίου 2016 ημέρα, Πέμπτη.

-Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 27 Οκτωβρίου 2016 ημέρα, Πέμπτη.

-Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 31 Οκτωβρίου 2016 ημέρα, Δευτέρα.

-Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την 01 Νοεμβρίου 2016 ημέρα, Τρίτη.

-Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την 01 Νοεμβρίου 2016 ημέρα, Τρίτη.

-Το ΕΤΕΑ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Νοεμβρίου 2016 ημέρα, Τετάρτη.

Λαυρεντιάδης, Κυριακίδης, Δασκαλέας τα... μπουμπούκια των Bahama Leaks

 

Λαυρεντιάδης, Κυριακίδης, Δασκαλέας τα... μπουμπούκια των Bahama Leaks
Δείτε τα «πλυντήρια» του διδύμου που καταχράστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ - Ο υπόδικος Λαυρεντιάδης με τον φυγόδικο συνέταιρό του Κυριακίδη στις πρώτες θέσεις της λίστας Bahama Leaks
Η νέα διαρροή Bahamas Leaks αποτελείται από 1,3 εκατομμύρια αρχεία τα οποία προέρχονται από το εταιρικό μητρώο του εξωτικού φορολογικού παραδείσου.
Τα νέα στοιχεία για τις offshore με έδρα στις Μπαχάμες είναι πλέον διαθέσιμα στην διεύθυνση offshoreleaks.icij.org, στο ίδιο website όπου φιλοξενούνται τα Panama Papers, που δημοσιεύθηκαν πριν από μερικούς μήνες, καθώς και η διαρροή Offshoreleaks που δημοσιοποιήθηκε το 2013.
collage skandalo
Οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ICIJ ερευνούσαν τα δεδομένα από τις Μπαχάμες επί τρεις μήνες, από τον Ιούλιο έως σήμερα.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και πάνω από 70 ελληνικά και κυπριακά ονόματα που συνδέονται με offshore εταιρείες.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στα πρώτα ονόματα Ελλήνων που έχουν μεταφέρει ποσά στους φορολογικούς παραδείσους είναι το γνωστό δίδυμο Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη, για τους οποίους το Newsbomb.gr έχει αποκαλύψει όλο το βίο και την πολιτεία τους. (Διαβάστε εδώ όλες τις αποκαλύψεις).
Στα Bahamas Leaks φιγουράρει το όνομα του Λαυρεντιάδη και ο γιος του συνεταίρου του Πέτρου Κυριακίδη, ο κ. Γιώργος Κυριακίδης (οι δυο τελευταίοι καταζητούνται ως φυγόδικοι). 
natoi
Για άλλη μια φορά υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εμπλέκεται στην υπόθεση των δανειοδοτήσεων ύψους 700 εκατομμυρίων που δόθηκαν από την Proton Bank και ο Γιώργος Κυριακίδης είναι ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Γιώργος Κυριακίδης είχε και ενεργό συμμετοχή στο έτερο σκάνδαλο που αφορά στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. 
Οι δυό τους σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των Bahamas Leaks φέρονται να ανήκουν στο συμβούλιο του ιδρύματος Dionar Foundation, που ιδρύθηκε το 2010 με αποκλειστικό σκοπό τον έλεγχο άλλου ιδρύματος με έδρα την Ολλανδία.
Δείτε τη διαδρομή των εταιρειών
loya
kyriakidis
 Μιλάμε βεβαίως για τους ανθρώπους που εμπλέκονται στα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης και τους οποίους αρνείται να ακουμπήσει ακόμα και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.
Αντίθετα, όπως έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr η κυβέρνηση φαίνεται να πηγαίνει χέρι χέρι με τα σχέδια του Λαυρεντιάδη (Διαβάστε εδώ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης «μπούκωναν» μεγαλοεκδότες με εκατομμύρια ευρώ για να σιωπούν

Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης «μπούκωναν» μεγαλοεκδότες με εκατομμύρια ευρώ για να σιωπούν

Έτερος Έλληνας που εμφανίζεται στα Bahama Leaks είναι ο χρηματιστής Γεώργιος Δασκαλέας, προφυλακισμένος αυτή την περίοδο για το γνωστό σκάνδαλο εξαπάτησης επενδυτών μέσα από ένα κύκλωμα που φέρεται να καρπώθηκε ποσό που ξεπερνά τα 200.000.000 ευρώ.
daskaleas
Το όνομά του εμφανίζεται σε έγγραφο με τον τίτλο του διευθυντή της εταιρίας GP&K Advisors Ltd με έδρα τις Μπαχάμες, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον για άλλο λόγο παρουσιάζουν άλλες δύο υπεράκτιες εταιρίες που αποκαλύφθηκαν από τα Bahama Leaks.
daskales


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/736248/layrentiadis-kyriakidis-daskaleas-ta-mpoympoykia-ton-bahama-leaks#ixzz4N2J8nF3Q

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...