Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Κανείς δεν πιστεύει πια την κυβέρνηση για την οικονομία.

 


Του Γιώργου Δελαστίκ
Ούτε καν το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, που έχει συσταθεί στη... Βουλή (!), δεν μπορούν πλέον να πείσουν οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας βάσει της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται. Καταπέλτης είναι η έκθεση του Γραφείου αυτού.

Τινάζει στον αέρα τις κυβερνητικές εκτιμήσεις. «Είναι ψευδαίσθηση να αναμένουμε ότι...
η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές μετά το 2014 για να καλύψει με λογικούς όρους τις ανάγκες αναχρηματοδότησης του χρέους», τονίζει χωρίς περιστροφές. «Η χώρα είναι σε χειρότερη θέση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του δημόσιου χρέους της, αφού έχει καταρρεύσει η παραγωγική της βάση», υπογραμμίζει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους του Κοινοβουλίου.

Συνεχίζει τινάζοντας στον αέρα τους μύθους αφενός των «πρωτογενών πλεονασμάτων» και αφετέρου της «σωτηρίας» της Ελλάδας μέσω του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας: «Η επίτευξη και κυρίως η διατήρηση μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων στο μέλλον (πάνω σε μια εξασθενημένη οικονομία) είναι σχεδόν αδύνατη. Ούτε μπορεί κανείς να αναμένει σοβαρή μείωση του χρέους μέσω ιδιωτικοποιήσεων», ξεκαθαρίζουν οι οικονομολόγοι της Βουλής. Το συμπέρασμά τους είναι σαφέστατο και διατυπώνεται πεντακάθαρα: «Το χρέος δεν πρόκειται να τεθεί σε τροχιά μείωσης και να γίνει βιώσιμο έως το 2022 αποκλειστικά με εθνικές προσπάθειες αποταμίευσης». Εχουν απόλυτο δίκιο. Χθες το «Εθνος» δημοσίευσε στις οικονομικές σελίδες του ένα πολύ διαφωτιστικό γράφημα.

Κατά την τετραετία 2013-2016 η χώρα μας πρέπει να πληρώσει συνολικά και για τα τέσσερα χρόνια 74,7 δισεκατομμύρια ευρώ για ομόλογα που έχει εκδώσει και τόκους 36,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για δάνεια που έχει πάρει - συνολικά δηλαδή... 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ! Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να νομίζει ότι με τέτοιου ύψους δανειακές υποχρεώσεις μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος της χωρίς αυτό να «κουρευτεί» κατά μεγάλο ποσοστό; Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί. Στα τέλη του 2009 το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 299 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αφού «κουρεύτηκε» υποτίθεται κατά 53% και αφού και με την «επαναγορά ομολόγων» οι δύστυχοι κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων, που ζουν κυρίως στην Ελλάδα και είναι άτομα ή ασφαλιστικά ταμεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία κ.λπ., έχασαν το 80% (!) των χρημάτων τους, το ελληνικό δημόσιο χρέος αυτήν τη στιγμή έχει... εκτιναχθεί στα 321 δισεκατομμύρια ευρώ! Και επειδή ταυτόχρονα η μνημονιακή πολιτική οδήγησε σε καταβαράθρωση το ΑΕΠ της χώρας, η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου μάς είπε ότι έχουμε χρεοκοπήσει επειδή το δημόσιο χρέος ανερχόταν στο 129% του ΑΕΠ το 2009 και η κυβέρνηση Σαμαρά μάς λέει ότι μας έχει σώσει τώρα που το δημόσιο χρέος έχει απογειωθεί στο... 175,5% του ΑΕΠ!

Με χρέος 129% του ΑΕΠ χρεοκοπήσαμε, με χρέος 175% του ΑΕΠ σωθήκαμε! Θα μας τρελάνουν ή απλούστατα μας θεωρούν τόσο ηλίθιους που απλώς μας χλευάζουν; Φτάσαμε στο εξωφρενικό σημείο να κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι λέει ψέματα για την άθλια οικονομική κατάσταση της Ελλάδας στον ελληνικό λαό το... ΔΝΤ! Δεν θα παρθεί κανένα νέο αντιλαϊκό μέτρο το 2014, ισχυρίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, μόνο για το 2015 και το 2016 απαιτούνται νέα μέτρα ύψους 4,1 δισ. ευρώ που έχουν ήδη συνομολογηθεί με την ΕΕ και συμπεριλαμβάνονται στο Μνημόνιο, στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο του Αυγούστου. Ψέματα, λέει το ΔΝΤ, για την τριετία 2014-2016 θα απαιτηθούν μέτρα κατά 60% επαχθέστερα - αντί για 4,1 θα χρειαστούν μέτρα ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προτείνει τη δική του λύση: «Η οργανωμένη διαγραφή μέρους του χρέους εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης θα δημιουργούσε νέα δεδομένα. Θα κατένεμε πιο ισόρροπα τα βάρη σε δανειστές και οφειλέτες», γράφει. Την αναγκαιότητα διαγραφής μεγάλου μέρους του ελληνικού δημόσιου χρέους υποστηρίζει και το ΔΝΤ, οι εκθέσεις του οποίου φαντάζουν... «αριστερίστικες (!)» σε σχέση με την πολιτική που έχει επιβάλει η Γερμανία σε ολόκληρη την ΕΕ. Η σκληρή λιτότητα τελικά αποδεικνύεται ότι υπονομεύει την ανάπτυξη που είναι η βασική προϋπόθεση για τη μείωση του δημόσιου χρέους οποιασδήποτε ανεπτυγμένης χώρας, έγραφε π.χ. έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκε προ δύο εβδομάδων, στις 26 Σεπτεμβρίου. Αντί γι' αυτό, τεχνοκράτες της Κομισιόν προτείνουν να... αυξηθούν κατά 10% οι τιμές των τροφίμων, των φαρμάκων κ.λπ. στην Ελλάδα μέσω αύξησης του ΦΠΑ! Τι να πει κανείς;

Πηγή:  ethnos.gr

Η Μάρα, ο Νίκος και τα μαύρα τα εσώρουχα από την Καλλιθέα, όσο πιο φτηνιάρικα, τόσο πιο ωραία

Η ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΑΟΠΛΟ ΤΟΝ ΒΑΡΔΗ
 
Όπως έγκαιρα είχαμε επισημάνει, το δελτίο ειδήσεων του STAR με την Μάρα Ζαχαρέα στα καλύτερά της και τον Νίκο Χατζηνικολάου στην πιο ώριμη φάση της σταδιοδρομίας του, παίρνει την κάτω βόλτα στις μετρήσεις τηλεθέασης.
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους δύο δημοσιογράφους για την καθίζηση του δελτίου.
Όταν το καλοκαίρι κυκλοφόρησε η είδηση που ήθελε την Μάρα Ζαχαρέα και τον Χατζηνικολάου να αναλαμβάνουν τις ειδήσεις, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ότι η διοίκηση του καναλιού αποφάσισε να κάνει ένα ενημερωτικό κανάλι αιχμής  ακόμη πιο επιθετικό δημοσιογραφικά από τον ΣΚΑΙ. Κι αυτό σε μια συγκυρία που ο Αλαφούζος με την πρόσληψη του Μαλέλη επιχειρούσε μια στροφή στο λαικομπουζουξίδικο. Οι επικεφαλής του STAR αντί να αξιοποιήσουν μια κολασμένη κοινωνικά- άρα και δημοσιογραφικά συγκυρία- και να αλλάξουν την φιλοσοφία του προγράμματος, παρέμειναν θρησκευτικά προσηλωμένοι στην συνταγή Μαλέλη. Έτσι με έκπληξη είδαμε στην Τσαπανίδου καλεσμένο τον Αντώνη Ρέμο να απαντά στην κλασσική ερώτηση πότε θα παντρευτεί την Μακρυπούλια.
Όταν λοιπόν το μαγαζί από νωρίς το πρωί πουλάει τα πρόστυχα τα μαύρα τα εσώρουχα σου με 2 κατοστάρικα από την Καλλιθέα, όσο πιο φθηνιάρικα τόσο πιο ωραία, πως θα γίνει πιστευτό όταν λίγο πριν τις 8 επιχειρεί να αλλάξει διάκοσμο και να πουλήσει haute couture via  Montenapoleone;
Απίδια μάντολες. Άσε που το μισό δελτίο εξαντλείται στο «όπως απεκάλυψε η Realnews-Γιάννης Πάριος κιτρινισμένο γράμμα στο συρτάρι.»
Κι αν υποθέσουμε ότι το κανάλι μ΄αυτή την βλαχομπαρόκ συνταγή, με το αλά Μαλέλη lifestyle, ήταν κερδοφόρο να πάμε πάσο. Μόνο που δεν συμβαίνει αυτό. Το κανάλι και παθητικό είναι και φτηνιάρικα λαικό. Και το πιο επώδυνο απ΄ όλα-για τους ιδιοκτήτες- είναι είναι το γεγονός ότι ο Βαρδινογιάννης σε μια συγκυρία που δέχεται σφοδρή επίθεση από τους Μπόμπολα-Κοντομηνά δεν διαθέτει ένα δυνατό ΜΜΕ  ώστε να περάσει στην αντεπίθεση. Κι΄ αυτό γιατί με τον Αντώνη Ρέμο στη μαρκίζα και τα διάφορα μεσημβρινόαπογευματικά σούργελα δεν μπορείς να κάνεις πόλεμο.
Το STAR  έχει ανάγκη από μια στιβαρή και αποφασιστική στροφή στην ενημέρωση, μια και η Ελλάδα θα ζήσει τα επόμενα 100 χρόνια στην κόλαση των μνημονίων με επικεφαλής ένα δυνατό δημοσιογραφικό team που θα λιώνει-δημοσιογραφικά-σίδερα. Διαφορετικά τόσο η Ζαχαρέα, όσο και ο Χατζηνικολάου θα χρεωθούν μια αποτυχία που έχει την υπογραφή των Κυριακόπουλου-Αλκαλάι....

Ποια επαγγέλματα μπήκαν στα βαρέα

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ;

 

 
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ –ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ-ΟΡΥΧΕΙΑ-ΛΑΤΟΜΕΙΑ
1 A) Επιχειρήσεις κατεργασίας του Ξηρού Ασβέστη
2) Οικοδομικές και τεχνικές εργασίες
3) Τσιμεντοβιομηχανίες
4) Κατεργασία μαρμάρων
5) Επεξεργασία στόκου γύψου Καολίνης - Ταλκ - Θηραϊκής γης
Τριβείς - ψήστες - μυλωνάδες - τροφοδότες
6) Κεραμοποιεία - πλινθοποιεία - αγγειοπλαστεία
7) Φορτοεκφορτώσεις ξηράς και θάλασσας
Οι απασχολούμενοι κατά κύριο λόγο με την άρση βαρών, χωρίς τη χρησιμοποίηση μηχανικών μέσων για φόρτωση, εκφόρτωση, στοίβαγμα και ταξινόμηση αυτών
8) Βυρσοδεψία
Εργατοτεχνίτες μεταφοράς, αποξηράνσεως, συντηρήσεως, δεματοποιήσεως & κατεργασίας των ακατέργαστων δερμάτων
9) Σφαγή και εκδορά ζώων και πτηνών
Εργάτες σφαγής, εκδοράς, καθαρισμού εντέρων και άκρων ζώων ή πτηνών εντός του χώρου των σφαγείων, εργάτες καθαρισμού των χώρων σφαγής
10) Βιομηχανίες και βιοτεχνίες παραγωγής και κατεργασίας σιδήρου, χυτοσιδήρου, χάλυβος και λοιπών μετάλλων
Ολο το προσωπικό που απασχολείται εντός του εργοστασιακού χώρου, εκτός των υπαλλήλων γραφείου, φυλάκων και επιστατών
11) Υαλουργία
Ολο το εργατοτεχνικό προσωπικό εκτός από διαλογείς, διακοσμητές, εφαρμοστές και καθαριστές σχηματοδοτικών μηχανών
12) Βιομηχανία Παραγωγής Απορρυπαντικών
Εργάτες τροφοδοσίας του απορρυπαντικού μείγματος
13) Παραγωγή διθειούχου άνθρακος
Ολο το εργατοτεχνικό προσωπικό και οι χημικοί που εργάζονται στην παραγωγή
14) Παραγωγή ανόργανων οξέων
Ολο το εργατοτεχνικό προσωπικό και οι χημικοί που εργάζονται στην παραγωγή
15) Χημική βιομηχανία και βιοτεχνία παραγωγής και επεξεργασίας χλωρίου και των παραγώγων αυτού
Ολο το εργατοτεχνικό προσωπικό (πλην εργατών αυλής) και οι χημικοί που εργάζονται στην παραγωγή
16) Βιομηχανίες και βιοτεχνίες παραγωγής και συσκευασίας χημικών λιπασμάτων
Ολο το προσωπικό που απασχολείται εντός του εργοστασιακού χώρου πλην των υπαλλήλων γραφείου
17) Βιομηχανίες και βιοτεχνίες παραγωγής γεωργικών φαρμάκων
Ολο το προσωπικό που απασχολείται στους χώρους παραγωγής και συσκευασίας, εκτός των υπαλλήλων γραφείου
18) Βιομηχανίες και βιοτεχνίες παραγωγής φαρμάκων και θειικού αργιλίου, καλλυντικών, αρωμάτων και κτηνιατρικών φαρμάκων
Ολο το προσωπικό που απασχολείται στους χώρους παραγωγής και συσκευασίας, εκτός των υπαλλήλων γραφείου
19) Βιομηχανίες και βιοτεχνίες επεξεργασίας οστών
Ολο το εργατοτεχνικό προσωπικό παραλαβής, διαλογής και μεταφοράς οστών
20) Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες παραγωγής Οργανικών Χρωμάτων, βερνικιών και μελανών.
Ολο το εργατοτεχνικό προσωπικό που απασχολείται στην παραγωγή και παρασκευή - εκτός των πακεταριστών - τεχνικοί και χημικοί
21) Κλωστοϋφαντουργία και συναφείς εργασίες
Ολο το εργατοτεχνικό προσωπικό που απασχολείται σε εκκοκκιστήρια, κλωστήρια, υφαντήρια, βαφεία, φινιριστήρια, σχοινοποιία, καναβουργία
α. Εκκοκκιστήρια βάμβακος
Χειριστές εκκοκκιστικών μηχανών και λίντερ
β. Κλωστήρια
α) Εργατοτεχνίτες σκούτσερ - χαρτζίων - συρτών - κτενιστριών και προγνεστριών, κλώστριες και μπομπινούδες
β) Ολοι οι απασχολούμενοι στη νηματοποίηση και την επεξεργασία των συνθετικών ινών
γ. Υφαντήρια
Υφαντές-Υφάντριες (Βαμβακερών, μαλλίνων, ταπήτων κ.λπ. ανεξάρτητα της πρώτης ύλης).
δ. Βαφεία
Εργατοτεχνίτες απασχολούμενοι στη βαφή και απόπλυση υφασμάτων και νημάτων
ε. Φινιριστήρια
Οι απασχολούμενοι στο κολλάρισμα, οι απασχολούμενοι στα μηχανήματα ΡΑΜΜΑ (κολλάρισμα, στέγνωμα, σιδέρωμα, περιτύλιγμα του υφάσματος).
στ. Σχοινοποιία
Οι απασχολούμενοι σε αντίστοιχες εργασίες των κλωστηρίων και υφαντηρίων, καθώς και οι απασχολούμενοι, γενικά, στην πλύση και λεύκανση
ζ. Καναβουργία
Οι απασχολούμενοι σε σκούτσερ, λανάρα, αλεβίτσα, πλύση και λεύκανση
22) Ηλεκτρομηχανικά πλυντήρια (πλην των οικιακού τύπου χωρητικότητας εκάστου μέχρι 20 κιλών) που λειτουργούν αυτοτελώς ή ως τμήματα κλωστοϋφαντουργείων
Εργατοτεχνίτες απασχολούμενοι σε χώρους πλύσης και λεύκανσης. Σιδερώτριες και διαλογείς ιματισμού απασχολούμενοι υποχρεωτικά και στο πλύσιμο τουλάχιστον κατά το 1/3 της απασχόλησής τους κατά μισθολογική περίοδο.
23) Βιομηχανίες & βιοτεχνίες παραγωγής ανοργάνων χρωμάτων.
Οι εργατοτεχνίτες που απασχολούνται αποκλειστικά σε τριβεία
24) Βιομηχανίες και βιοτεχνίες υγρών συσσωρευτών μολύβδου
Ολο το εργατοτεχνικό προσωπικό
25) Βιομηχανίες και βιοτεχνίες κατασκευής πυριμάχων και οξυμάχων υλικών
Ολο το εργατοτεχνικό προσωπικό που απασχολείται στην επισκευή βιομηχανικών κλιβανίων και οι κτίστες
26) Βιομηχανίες και βιοτεχνίες εκρηκτικών υλών και πυρίτιδων
Ολο το εργατοτεχνικό προσωπικό - χημικοί
26 Α) Συγκρότημα εργοστασίων Υμηττού της ΑΕΕ Πυριτιδοποιείου - Καλυκοποιείου
Εργατοτεχνίτες και υπάλληλοι απασχολούμενοι εντός του χώρου των τμημάτων Οβιδουργείου, Μηχανουργείου, Καλυκοποιείας, Αυτομάτων Μηχανημάτων, Πριονίων, ΠΕΨ (πίεσης εν ψυχρώ)
27) Οινοπνευματοποιία, Οινοποιία, Ποτοποιία, Ζυθοποιία
Οι απασχολούμενοι στην πλύση δεξαμενών και στην παραγωγή διοξειδίου του άνθρακος
28) Προσωπικό επιχειρήσεων απασχολούμενο σε αερολιμένες
Εργαζόμενοι αποκλειστικά στην πίστα αερολιμένων
29) Αεροπορική Βιομηχανία (κατασκευαστική-επισκευαστική)
Οι απασχολούμενοι εντός του εργοστασιακού χώρου, εξαιρουμένων υπαλλήλων γραφείου, θυρωρών, φυλάκων, επιστατών
30) Τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί
Τεχνικοί ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που απασχολούνται στη συντήρηση κεραιών και εικονολήπτες εξωτερικοί με φορητές κάμερες.
31) Νοσηλευτικά Ιδρύματα, Κλινικές,, Μικροβιολογικά και Βιοχημικά Εργαστήρια, Υγειονομικές Μονάδες Ασφαλιστικών Οργανισμών
Νοσοκόμοι, παρασκευαστές και βοηθοί αυτών, Θαλαμηπόλοι Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και Κλινικών, Συντηρητές Πειραματόζωων, Συσκευαστές ορρών-εμβολίων, παρασκευαστές τραπέζης αίματος καθώς και οι αντίστοιχες ειδικότητες των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, καθαρίστριες
32) Ακτινολογικά και ακτινοθεραπευτικά εργαστήρια
Οι απασχολούμενοι αποκλειστικά σε ακτινολογικούς θαλάμους και εμφανίσεις
33) Σταθμοί αναπαραγωγής ζώων
Σταυλίτες, νοσοκόμοι κτηνών, καθαρίστριες των σταθμών αναπαραγωγής ζώων, παρασκευαστές, επιμελητές πειραμάτων απασχολούμενοι αποκλειστικά στους σταθμούς αναπαραγωγής, απεντομωτές, σπερματολήπτες και σπερματεγχύτες
34) Βιομηχανίες παραγωγής πλαστικών υλών και πλαστικών ειδών
Ολο το εργατοτεχνικό προσωπικό που απασχολείται στην παραγωγή και διαμόρφωση πλαστικών, πολυμερισμό πρώτης ύλης, αναμείξεως και μορφοποιήσεως πλαστικών υλών πολυινυλοχλωριδίου και πολυουρεθάνης
35) Καπναποθήκες
Ολο το προσωπικό που απασχολείται στους χώρους επεξεργασίας φύλλων καπνού εξαιρουμένων των εμπειρογνωμόνων καπνού
36) Καπνοβιομηχανίες
Οι απασχολούμενοι εντός του εργοστασιακού χώρου εργατοτεχνίτες εξαιρουμένων εμπειρογνωμόνων καπνού, επιστατών και υπαλλήλων γραφείου
37) Βιομηχανίες και βιοτεχνίες επεξεργασίας θείου
Οι εργατοτεχνίτες τμήματος παραγωγής διοξειδίου του άνθρακος και οι σακιστές
38) Εταιρείες πετρελαιοειδών
Οι απασχολούμενοι στον εργοστασιακό χώρο, εκτός από υπαλλήλους γραφείου, διακίνησης και διάθεσης καυσίμων
39) Εταιρείες εμφιάλωσης υγραερίων
Ολοι οι εργαζόμενοι εντός των εγκαταστάσεων εκτός υπαλλήλων γραφείου, φυλάκων, θυρωρών και επιστατών
40) Διυλιστήρια πετρελαίων
Ολοι οι εργαζόμενοι εντός του εργοστασιακού χώρου
41) Λιμενικοί χώροι
Ολο το εργατοτεχνικό προσωπικό εκτός υπαλλήλων γραφείου, φυλάκων και επιστατών
42) Ναυπηγεία
Ολοι οι απασχολούμενοι σε ναυπηγούμενα ή επισκευαζόμενα και μετασκευαζόμενα πλοία και γενικότερα εντός των χώρων των μονίμων, πλωτών δεξαμενών και των ναυπηγικών κλινών
43) Κ.Π.Ε Δημόκριτος της Ε.Ε.Α.Ε
Οι απασχολούμενοι στην Α' Ζώνη του Κέντρου Πυρηνικής Ενέργειας «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
44) Ιχθυόσκαλες
Ολο το προσωπικό το απασχολούμενο εντός του χώρου ιχθυόσκαλας εκτός Διευθυντών και Διοικητικών Υπαλλήλων
45) Εργοστάσια επεξεργασίας γάλακτος
Το εργατοτεχνικό προσωπικό που απασχολείται στους χώρους ψύξης προϊόντων
46) Τυροκομεία
Ολο το εργατοτεχνικό προσωπικό που απασχολείται στον χώρο παραγωγής
47) Αλλαντοποιεία
Εργατοτεχνίτες απασχολούμενοι στους θαλάμους ψήσεως, βρασμού και καπνίσματος, καθώς και στα ψυγεία για τη φορτοεκφόρτωση των προϊόντων αλλαντοποιίας
48) Παραγωγή υαλοβάμβακα
Οι απασχολούμενοι στα τμήματα μείγματος, βακελίτη, κλιβάνων, μηχανής ινοποίησης TEL παραγωγής
49) Επιχειρήσεις αφαίρεσης ή κατεδάφισης αμιαντούχων υλικών
Οι απασχολούμενοι σε εργασίες κατεδάφισης και αφαίρεσης αμίαντου και υλικών που περιέχουν αμίαντο
50) Επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
Οδηγοί βαρέων φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, λεωφορείων, πούλμαν, οχημάτων σταθερής τροχιάς, οδηγοί ταξί νομού Αττικής και Θεσσαλονίκης, οδηγοί και βοηθοί ασθενοφόρων, καθαριστές λεωφορείων
51) Χονδρικό και λιανικό εμπόριο τροφίμων και συναφών ειδών
Οι εργαζόμενοι στους θαλάμους και προθαλάμους ψύξης προϊόντων
52) Παραγωγή έτοιμου σκυροδέματος
Χειριστές αντλιών σκυροδέματος και βοηθοί αυτών, οδηγοί αυτοκινήτων με αναμικτήρα μεταφοράς σκυροδέματος, εργάτες πρέσας και εργάτες εργοταξίου παραγωγής σκυροδέματος
53) Αμαξοποιία
Ολοι οι απασχολούμενοι στον χώρο παραγωγής, εξαιρουμένων των απασχολούμενων στο σέρβις αυτοκινήτων
54) Στρατιωτικές Υπηρεσίες
Πυροτεχνουργοί και ναρκαλιευτές
55) Παραγωγή χυτοπρεσαριστών αντικειμένων
Οι απασχολούμενοι στο τμήμα των σπαστήρων
56) Βιομηχανία κρέατος
Οι απασχολούμενοι κατά κύριο λόγο εντός των ψυκτικών θαλάμων καθώς και εντός των θαλάμων επεξεργασίας κρέατος (τεμαχισμού κ.λπ.)
57) Χημική Βιομηχανία
Ολοι οι εργαζόμενοι στην παραγωγή εκτός των απασχολούμενων στην αποθήκευση πρώτων υλών και διαλυτών των χημικών βιομηχανιών
58) Υπηρεσίες Υγιεινής
Εργατοτεχνίτες υπονόμων (επισκευή, συντήρηση και καθαρισμός κλειστών αγωγών ακαθάρτων υδάτων σε λειτουργία καθώς και αντλιοστάσια ακαθάρτων υδάτων), εργάτες αποκομιδής, διαλογής, επιστασίας εντός ΧΥΤΑ και καταστροφής απορριμμάτων, εκκένωσης βόθρων, οδοκαθαριστές, εργαζόμενοι αποκλειστικά σε συνεργεία συντήρησης & καθαρισμού αυτοκινήτων καθαριότητας, εργάτες ψεκασμού εστιών μόλυνσης, εργάτες αφοδευτηρίων, νεκροπομποί και εκταφείς νεκρών, καθαριστές οστών, σταυλίτες, εργοδηγοί αποχέτευσης, προσωπικό συντήρησης των αντλιοστασίων αποχέτευσης, εργαζόμενοι στην μονάδα βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας και στα τμήματα εσχάρωσης και εξάμμωσης της Ακροκέραμου Κερατσινίου, οι απασχολούμενοι στα αντλιοστάσια λυμάτων βιολογικών καθαρισμών
59) Παρασκευή αλιπάστων
Ολο το απασχολούμενο στην παρασκευή εργατοτεχνικό προσωπικό
60) Βιομηχανίες και βιοτεχνίες σπορελαιουργίας, πυρηνελαιουργίας, ελαιουργίας και σαπουνοποιίας
Ολο το εργατοτεχνικό προσωπικό που απασχολείται στα τμήματα παραγωγής.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...