Όπως έγκαιρα είχαμε επισημάνει, το δελτίο ειδήσεων του STAR με την Μάρα Ζαχαρέα στα καλύτερά της και τον Νίκο Χατζηνικολάου στην πιο ώριμη φάση της σταδιοδρομίας του, παίρνει την κάτω βόλτα στις μετρήσεις τηλεθέασης.
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους δύο δημοσιογράφους για την καθίζηση του δελτίου.
Όταν το καλοκαίρι κυκλοφόρησε η είδηση που ήθελε την Μάρα Ζαχαρέα και τον Χατζηνικολάου να αναλαμβάνουν τις ειδήσεις, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ότι η διοίκηση του καναλιού αποφάσισε να κάνει ένα ενημερωτικό κανάλι αιχμής  ακόμη πιο επιθετικό δημοσιογραφικά από τον ΣΚΑΙ. Κι αυτό σε μια συγκυρία που ο Αλαφούζος με την πρόσληψη του Μαλέλη επιχειρούσε μια στροφή στο λαικομπουζουξίδικο. Οι επικεφαλής του STAR αντί να αξιοποιήσουν μια κολασμένη κοινωνικά- άρα και δημοσιογραφικά συγκυρία- και να αλλάξουν την φιλοσοφία του προγράμματος, παρέμειναν θρησκευτικά προσηλωμένοι στην συνταγή Μαλέλη. Έτσι με έκπληξη είδαμε στην Τσαπανίδου καλεσμένο τον Αντώνη Ρέμο να απαντά στην κλασσική ερώτηση πότε θα παντρευτεί την Μακρυπούλια.
Όταν λοιπόν το μαγαζί από νωρίς το πρωί πουλάει τα πρόστυχα τα μαύρα τα εσώρουχα σου με 2 κατοστάρικα από την Καλλιθέα, όσο πιο φθηνιάρικα τόσο πιο ωραία, πως θα γίνει πιστευτό όταν λίγο πριν τις 8 επιχειρεί να αλλάξει διάκοσμο και να πουλήσει haute couture via  Montenapoleone;
Απίδια μάντολες. Άσε που το μισό δελτίο εξαντλείται στο «όπως απεκάλυψε η Realnews-Γιάννης Πάριος κιτρινισμένο γράμμα στο συρτάρι.»
Κι αν υποθέσουμε ότι το κανάλι μ΄αυτή την βλαχομπαρόκ συνταγή, με το αλά Μαλέλη lifestyle, ήταν κερδοφόρο να πάμε πάσο. Μόνο που δεν συμβαίνει αυτό. Το κανάλι και παθητικό είναι και φτηνιάρικα λαικό. Και το πιο επώδυνο απ΄ όλα-για τους ιδιοκτήτες- είναι είναι το γεγονός ότι ο Βαρδινογιάννης σε μια συγκυρία που δέχεται σφοδρή επίθεση από τους Μπόμπολα-Κοντομηνά δεν διαθέτει ένα δυνατό ΜΜΕ  ώστε να περάσει στην αντεπίθεση. Κι΄ αυτό γιατί με τον Αντώνη Ρέμο στη μαρκίζα και τα διάφορα μεσημβρινόαπογευματικά σούργελα δεν μπορείς να κάνεις πόλεμο.
Το STAR  έχει ανάγκη από μια στιβαρή και αποφασιστική στροφή στην ενημέρωση, μια και η Ελλάδα θα ζήσει τα επόμενα 100 χρόνια στην κόλαση των μνημονίων με επικεφαλής ένα δυνατό δημοσιογραφικό team που θα λιώνει-δημοσιογραφικά-σίδερα. Διαφορετικά τόσο η Ζαχαρέα, όσο και ο Χατζηνικολάου θα χρεωθούν μια αποτυχία που έχει την υπογραφή των Κυριακόπουλου-Αλκαλάι....