Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στη zougla.gr


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στη zougla.gr

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, 07:20
Πατήστε εδώ και δείτε την πρόγνωση του καιρού στη zougla.gr

Kαθημερινά, μέσω της zougla.gr,  μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις αλλαγές του καιρού. Μπορείτε να πληροφορείστε αναλυτικά με γραφήματα, δορυφορικές φωτογραφίες, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στην Ευρώπη.

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται οι πολίτες, όσοι ασχολούνται με τη γεωργία, την αεροναυτιλία, αλλά και ακόμη γι' αυτούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν θα αναρτώνται καθημερινά από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Πρόγνωση Ε.Μ.Υ. για σήμερα, Κυριακή 13 Μαϊου

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τις πρωινές κυρίως ώρες. Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αττική:Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη:Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη όπου τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα Δωδεκάνησα όπου τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Δορυφορική εικόνα από την ανατολική Μεσόγειο


Οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα



Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη



Δείτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες:



Για τις θαλάσσιες μετακινήσεις σας...

Μέσω του συστήματος Ποσειδών οι «θαλασσόλυκοι» μπορούν να πληροφορηθούν όλες τις πληροφορίες για τον καιρό. Για κάθε θαλάσσια μετακίνησή σας μπορείτε να παρακολουθείτε ανά τακτά διαστήματα τις αλλαγές στον καιρό.

Πατήστε εδώ και δείτε τις προγνώσεις ναυσιπλοΐας από το σύστημα Ποσειδών



Επίσης έχετε την ευκαιρία να μαθαίνετε όλες τις πληροφορίες για τον καιρό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για την ένταση των ανέμων, για τις περιοχές, όπου θα σημειωθεί βροχόπτωση, χιονόπτωση, τις νεφώσεις και την θερμοκρασία.

Η πρόγνωση του καιρού για την Ελλάδα
Η πρόγνωση του καιρού για την Ευρώπη

Πατήστε
 εδώ και δείτε τι καταγράφει ο σταθμός στην Αθήνα
Πατήστε εδώ και δείτε τι καταγράφει ο σταθμός στον Πειραιά

Καθημερινά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει δελτίο θυελλωδών ανέμων. Όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τη γεωργία μπορούν να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες.



Τον Μάιο του 2010 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έλαβε Πιστοποίηση σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΝ ISO 9001: 2008 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) που εφαρμόζει στην μετεωρολογική υποστήριξη για την αεροναυτιλία

Πατήστε εδώ και δείτε την πρόγνωση
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, 07:32

Ρώσικη ρουλέτα


ΕΠΙΒΙΩΣΗ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Ρώσικη ρουλέτα

Mε τα έσοδα του Δημοσίου να παρουσιάζουν εικόνα κατάρρευσης, οι πολιτικοί αρχηγοί συναντώνται σήμερα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια ύστατη προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία, ωστόσο, δεν μοιάζει πιθανή, με αποτέλεσμα την παράταση της αβεβαιότητας

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση της οικονομίας εν όψει των συναντήσεων που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθε
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση της οικονομίας εν όψει των συναντήσεων που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Σε πορεία άμεσης κατάρρευσης έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία, καθώς η παρατεταμένη ακυβερνησία ισοδυναμεί με «ωρολογιακή βόμβα» και απειλεί με πλήρη εκτροχιασμό τού έτσι και αλλιώς εύθραυστου δημοσιονομικού οικοδομήματος.
Ο κίνδυνος είναι ορατός, ακόμα και πριν από τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών, με την κρατική μηχανή να εμφανίζει σημάδια πλήρους διάλυσης, ενώ η κατάσταση επιτείνεται από την επιδείνωση της ασφυξίας στην αγορά και το κλίμα ανασφάλειας που είναι πλέον διάχυτο σε όλο το φάσμα της οικονομίας.
Για τη ζοφερή κατάσταση ενημερώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από τον πρωθυπουργό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εν όψει των συναντήσεων που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρι­κής Ενωσης Επιμελητηρίων, τονίζει ότι η αγορά και η οικονομία απαιτούν τον σχηματισμό κυβέρνησης, που να μπορεί να ανταποκριθεί στα προβλήματα της αγοράς κα
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρι­κής Ενωσης Επιμελητηρίων, τονίζει ότι η αγορά και η οικονομία απαιτούν τον σχηματισμό κυβέρνησης, που να μπορεί να ανταποκριθεί στα προβλήματα της αγοράς και στις απαιτήσεις της ελληνικής οικονομίας
Η ενημέρωση προς τον κ. Παπούλια είχε όλα εκείνα τα στοιχεία του επαπειλούμενου κραχ στην οικονομία, καθώς η δημοσιονομική κατάσταση κρέμεται κυριολεκτικά σε μία κλωστή, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι στον αέρα, ενώ επικρατεί πλήρη καταναλωτική και επενδυτική άπνοια υπό το κράτος της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας.
Ειδικότερα, από τον Απρίλιο και μετά καταγράφεται στάση πληρωμών από τους πολίτες, αλλά, το κυριότερο, στάση εισπράξεων από τον φορολογικό μηχανισμό, που, σε συνδυασμό με εκκρεμότητες και αναβολές προγραμματισμένων εισπρακτικών μέτρων, ανοίγουν νέες μαύρες τρύπες στα δημόσια ταμεία.
Από την άλλη πλευρά, ισχυρές πιέσεις ασκούνται στις δαπάνες κυρίως λόγω της οικονομικής στενότητας των ασφαλιστικών ταμείων, που ήδη έχουν απορροφήσει πάνω από το 40% του προβλεπόμενου ετήσιου κονδυλίου, κατάσταση που επιτείνει η διενέργεια νέων εκλογών.
Η άσχημη εικόνα με τα έσοδα και τα έξοδα του κράτους επιδεινώνει την ταμειακή ανεπάρκεια του Δημοσίου, καθώς τα διαθέσιμα επαρκούν -υπό προϋποθέσεις- μέχρι τις αρχές Ιουλίου και, παρά την ένεση ρευστότητας, με την αναβολή επιστροφής του ΦΠΑ.
Την ίδια ώρα τρέχουν οι υποχρεώσεις του Δημοσίου για καταβολές τόκων και χρεολυσίων, καθώς η εκταμίευση της επόμενης δόσης του Ιουνίου προϋποθέτει συμφωνία με την τρόικα για την οριστικοποίηση μέτρων τουλάχιστον 11,5 δισ. για τη διετία 2013 - 14. Επιπλέον, τα ποσά που μας καταβάλλονται από το δάνειο πάνε κατευθείαν στον ειδικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση των δανειστών, αδιαφορώντας για το αν μπορούν να καταβληθούν μισθοί ή συντάξεις.
Σύμφωνα με παράγοντες της κυβέρνησης, η χώρα δείχνει να έχει παραλύσει και όλοι τηρούν μια στάση αναμονής, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς το θολό πολιτικό τοπίο παρατείνει την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και αναβάλλει την εκκίνηση επενδύσεων και κοινοτικών προγραμμάτων.
Τα μελανά χρώματα της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας στη σκιά της πολιτικής αστάθειας, περιέγραψε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δημοσιονομικά είμαστε σαν τους ακροβάτες και ως Δημόσιο φυτοζωούμε μέρα με τη μέρα».
Σαν να μην έφτανε αυτό, εκτιμούν ότι, ακόμα και αν όλα πάνε κατ΄ ευχήν, δηλαδή σχηματιστεί κυβέρνηση και ξαναμπεί σε λειτουργία η κρατική μηχανή, ο κίνδυνος της χρεοκοπίας καραδοκεί τον Σεπτέμβριο, καθώς θα πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει επέλθει συμφωνία με την τρόικα για τη χρηματοδότηση των δανειακών μας αναγκών.
Καταρρέει η ΔΕΗ
Η χώρα στα όρια του μπλακ άουτ
Η εικόνα κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας συμπληρώνεται και από τους δείκτες που ανακοινώνονται καθημερινά και αφορούν τα βασικά μεγέθη της οικονομίας, αλλά και από τις προσδοκίες του ιδιωτικού τομέα για ανάκαμψη μετά τις εκλογές, οι οποίες έχουν διαψευστεί.
Διάψευση που αποτυπώνεται κατ΄ αρχάς στον συνεχιζόμενο καλπασμό της ανεργίας, τη δημόσια και ιδιωτική επενδυτική άπνοια και την κατάρρευση του τζίρου στον ιδιωτικό τομέα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η ΔΕΗ έχει μπει σε τροχιά κατάρρευσης καθώς υπάρχει κίνδυνος ακόμη και μπλακάουτ μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού όταν οι ανάγκες για ηλεκτρισμό θα έχουν κορυφωθεί, αλλά δεν θα υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο για να δουλέψουν οι ιδιωτικές μονάδες ηλεκτρισμού, ούτε ικανά αποθέματα λιγνίτη για τις μονάδες της ΔΕΗ.
Η ακυβερνησία δεν αντιμετωπίζει τα χρέη της επιχείρησης, παρά τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα για την ενίσχυση ρευστότητας, αφού έμεινε μετέωρη η έγκριση από την τρόικα του δανείου 350 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αγορά ηλεκτρισμού.
Σύμφωνα με παράγοντες της ΔΕΗ, οι πόροι που διασφαλίστηκαν προεκλογικά μέσω της επιστροφής στη ΔΕΗ 250 εκατ. ευρώ από τη δόση για το τέλος ακινήτων του Μαρτίου, καθώς και τον φόρο 130 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2011, αρκούν μόνο μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
Ζητάνε άμεσα λύση
SOS από εμπόρους και βιομηχάνους
Οι ξένες επενδύσεις και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αξιοποίησης της περιουσίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αναμονής επ΄ αόριστον, ενώ ακόμη και αν υπάρξουν υποψήφιοι επενδυτές τους αποτρέπει η αδυναμία του τραπεζικού συστήματος για χρηματοδότηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ανακοινώσεις προγραμμάτων έχουν παγώσει, αφού οι υπουργοί δεν μπορούν πλέον να υπογράψουν αποφάσεις, ενώ και αυτά ακόμη που τρέχουν συναντούν την αδιαφορία των ιδιωτών.
Τα ίδια και χειρότερα και με τις δημόσιες επενδύσεις, καθώς αναβάλλονται τα σχέδια πληρωμών από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), το οποίο έτσι και αλλιώς είναι «κουτσουρεμένο» στον προϋπολογισμό.
Για άμεσο κίνδυνο πλήρους οικονομικής κατάρρευσης και συνακόλουθης διεθνούς απομόνωσης της χώρας κάνουν λόγο οι βιομήχανοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες αλλά και ο εμπορικός κόσμος, τονίζοντας ότι η οικονομία και ο ιδιωτικός τομέας δεν αντέχουν άλλο τους ακροβατισμούς, τα πειράματα και την αναβλητικότητα.
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας επισημαίνει ότι τα προβλήματα είναι πολλά, και οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη ακυβερνησία προφανείς: χρεοκοπία της Ελλάδας, έξοδος από το ευρώ και οικονομική καταστροφή για όλους μας. Οπως τονίζει χαρακτηριστικά, «παράταση της κρίσης θα οδηγήσει με βεβαιότητα στον πολλαπλασιασμό των λουκέτων και σε πλήρη κατάρρευση των ιδιωτικών επιχειρήσεων, με κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας».
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι με δεδομένη την έναρξη μίας πολύ δύσκολης, αλλά και σημαντικής για την οικονομία μας τουριστικής περιόδου, απαιτείται από όλες τις εκλεγείσες πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων με σοβαρότητα, ψυχραιμία και ρεαλισμό».
Ομόλογα εκτός PSI
Οι κερδοσκόποι στήνουν καρτέρι
Ο πρώτος σκόπελος που καλείται να αποφύγει η ακυβέρνητη ελληνική οικονομία είναι ομόλογα ύψους 436 εκατ. ευρώ που λήγουν μεθαύριο Τρίτη και τα οποία δεν είχαν συμμετάσχει στο PSI.
Ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης ζητά εγγυήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς ότι θα πληρωθεί το ομόλογο, επισείοντας -σε διαφορετική περίπτωση- τον κίνδυνο στάσης πληρωμών, αν και εξετάζονται και άλλες λύσεις όπως το να υπάρξει μια χρονική παράταση στην αποπληρωμή του ή να υποστεί και αυτό haircut, αλλά αυτό θα σημαίνει credit event και θα πληρωθούν τα CDS.
Ο κ. Σαχινίδης σε επιστολή του στον πρωθυπουργό του επισυνάπτει ενημερωτικό σημείωμα του ΟΔΔΗΧ, όπου αναφέρονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πληρωμής ή μη του ομολόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι αν πληρωθεί, αυτό δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση που μπορεί να αποφασίσει να μην πληρώσει τα υπόλοιπα 6,1 δισ. ευρώ των ομολόγων ξένου δικαίου, που επίσης δεν έχουν ενταχθεί στο PSI.
Αντίθετα, αν δεν πληρωθεί το ομόλογο, οι συνέπειες θα είναι αλυσιδωτές, καθώς θα ενεργοποιηθούν ρήτρες που προβλέπουν την άμεση αποζημίωση όλων των άλλων ομολόγων και θα υπάρξουν ενδεχομένως προσφυγές στα βρετανικά δικαστήρια.
Ωστόσο, επειδή το θέμα έχει και μια ηθική διάσταση, ότι δηλαδή θα πληρωθούν κερδοσκόποι που αρνήθηκαν να υπαχθούν στο PSI, ενώ κουρεύτηκαν ομόλογα τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, η τελική απόφαση είναι δύσκολη και ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει καταλήξει ακόμη.
Δ. Σ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ
dkanellis@pegasus.gr

Δύο σενάρια και μια κάλπη


Δύο σενάρια και μια κάλπη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Μαΐου 2012, 23:58


Στην άσκηση πίεσης καταρχήν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως στην Δημοκρατική Αριστερά ποντάρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου να εκμαιεύσει, στο μέτρο του δυνατού, μία βραχυπρόθεσμη και μία μεσοπρόθεσμη δέσμευση.

Αυτό τουλάχιστον άφηναν να εννοηθεί στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΠΑΣΟΚ, ένα εικοσιτετράωρο πριν την έναρξη της τέταρτης φάσης της διερευνητικής προσπάθειας για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Παπούλιας γνωρίζει άριστα τα όρια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί όπως γνωρίζει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες το πιθανότερο σενάριο είναι οι επαναληπτικές εκλογές.

Ωστόσο οφείλει να εξαντλήσει τα περιθώρια που του δίνει το Σύνταγμα προκειμένου να διερευνήσει είτε την μικρή έστω πιθανότητα να μεταστραφεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς ένα οικουμενικό σχήμα, είτε την επίσης μικρή πιθανότητα να αλλάξει γνώμη, την ύστατη ώρα ο Φώτης Κουβέλης και να δεχθεί συγκυβέρνηση με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Το δεύτερο ενδεχόμενο έχει απορριφθεί από την Δημοκρατική Αριστερά ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ για επικοινωνιακούς κυρίως λόγους έσπευσε να «ξορκίσει» αυτό το σενάριο με μία πολύ επιθετική ανακοίνωση αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Το πρώτο σενάριο έχει επίσης απορριφθεί από τον Αλέξη Τσίπρα.

Όμως η προσδοκία του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να δεσμεύσει τουλάχιστον τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών θα πρέπει να βρεθεί βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα. Όσο και αν φαίνεται οξύμωρο, στο Προεδρικό Μέγαρο δεν θα παιχθεί μόνον η τελευταία φάση των εκλογών της 6ης Μαΐου αλλά και η πρώτη φάση των εκλογών του Ιουνίου.

Αν κρίνει κανείς από τις πρώτες μετεκλογικές μετρήσεις ο μεν ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί αλλά όλοι οι άλλοι θα έχουν απώλειες. Όμως ο τελικός χάρτης δεν θα αλλάξει πολύ, με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Στέφανο Μάνο να έχουν πολλές πιθανότητες να παίξουν ρόλο ρυθμιστή στην αμέσως επόμενη Βουλή, σύμφωνα πάντα με τους δημοσκόπους.

Έτσι, το ζήτημα που τίθεται σήμερα θα τεθεί και τον Ιούνιο αλλά με μία διαφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί ούτε και τότε να σχηματίσει μόνος του κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεργαστούν με τους φιλελεύθερους και την ΔΗΜΑΡ.

Η αριθμητική θα είναι και τότε αμείλικτη και το κάθε κόμμα αλλά και ο ηγέτης του αν δεν συνεργαστούν θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εξελίξεις.

Αυτό είναι το σκεπτικό που κυριαρχεί τόσο στο Προεδρικό όσο και στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας και στο μυαλό του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος άλλωστε δεν διαθέτει πλέον επιτελείο.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες ο κ. Παπούλιας συγκαλεί για την Κυριακή μία σύσκεψη και τέσσερα ραντεβού. Η πρώτη σύσκεψη των τριών στοχεύει στο πιεστεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ως προς τα επόμενα τέσσερα ραντεβού, μόνον ένα είναι επί της ουσίας άξιον λόγου. Εκείνο με τον Φώτη Κουβέλη.

Το κλίμα που θα επικρατήσει κατά τις συναντήσεις είναι εκείνο που εκφράζεται από τις ανταποκρίσεις από το εξωτερικό με το μπαράζ των αρνητικών εκτιμήσεων για την Ελλάδα και τις προβλέψεις για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Οι πολιτικοί αρχηγοί και είναι γνώστες των εκτιμήσεων και έχουν εισπράξει το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές καγκελαρίες. Με λίγα λόγια οι κανόνες του παιγνιδιού είναι διαυγείς και η πολιτική τράπουλα σημαδεμένη. Όλα δείχνουν, και οι δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη στην δημόσια τηλεόραση είναι χαρακτηριστικές, πως είναι απειροελάχιστη η πιθανότητα να αποφευχθεί η επαναληπτική προσφυγή στις κάλπες.

Οι Ευρωπαίοι το γνωρίζουν και για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωνε το πρωί του Σαββάτου να δοθεί χρόνος στους Έλληνες να αποφασίσουν χωρίς παρεμβάσεις στα πολιτικά ζητήματα της χώρας.
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, 08:33

Εμπάργκο του ΠΑΟ στο «γκαλά» της Euroleague


Εμπάργκο του ΠΑΟ στο «γκαλά» της Euroleague

Εμπάργκο του ΠΑΟ στο «γκαλά» της EuroleagueΕμπάργκο στο γκαλά της Euroleague για τη βράβευση των κορυφαίων της σεζόν 2011-2012 αποφάσισε να πραγματοποιήσει η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σφαγιαστική διαιτησία στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.


Στις τάξεις των πρωταθλητών Ευρώπης είναι άπαντες εξοργισμένοι με όσα έγιναν χθες και ως ελάχιστο μέτρο διαμαρτυρίας αποφάσισαν να μην παραστούν στην αποψινή «γιορτή». Σεβόμενοι, ωστόσο, το άθλημα και την προσωπική προσπάθεια των αθλητών, η διοίκηση της ΚΑΕ επέτρεψε στους Διαμαντίδη και Μπατίστ να συμμετάσχουν, αφού διεκδικούν δύο από τα βραβεία της βραδιάς και αυτοί θα είναι οι μόνοι εκπρόσωποί των Πρωταθλητών Ευρώπης. Κανένα στέλεχος της διοίκησης, κανένα μέλος της τεχνικής ηγεσίας και κανένας άλλος από τους παίκτες δεν πρόκειται να παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης επέλεξαν να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια αποδοκιμασίας της Euroleague, από τη στιγμή που η διοργανώτρια αρχή δείχνει μια πρωτοφανή αδιαφορία για όσα συνέβησαν χθες και δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια. Δεν έχει πάρει καμία θέση και μάλιστα παραμένει εξαφανισμένος τόσο ο Μπερτομέου, όσο και ο Κώστας Ρήγας. Ούτε μια εξήγηση, ούτε μια αναγνώριση -έστω- του εγκλήματος που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής.

ΠΗΓΗ: onsports.gr

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΡΒΑΚΗΣ

Καμμένος: "Πήγαν να μου πάρουν τον βουλευτή Ζώη"


Καμμένος: "Πήγαν να μου πάρουν τον βουλευτή Ζώη"

«Χθες βουλευτής της Ν.Δ., υπέπεσε σε απρέπεια απέναντι σε συνάδελφό του, των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» αναφέρει μιλώντας στο parapolitika.gr, ο Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας εξοργισμένος από την συγκεκριμένη κίνηση, που είχε στόχο (σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.) να πείσει τον....
βουλευτή Χρήστο Ζώη, να επιστρέψει στη Ν.Δ. «Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει» δηλώνει χαρακτηριστικά, και προαναγγέλλει ότι σκοπεύει τις επόμενες ώρες να δημοσιοποιήσει το όνομα του Βορειοελλαδίτη βουλευτή της Ν.Δ., ο οποίος προέτρεπε τον Ζώη, να προχωρήσει σε «πολιτική αποστασία». Πάντως, από την Συγγρού διαψεύδουν ότι έχει γίνει οποιαδόποτε κίνηση προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και ξεκαθαρίζουν ότι: "ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει δημόσια έκκληση για συστραυτεύση".

ΑΞΙΖΕΙ: Πέραν την προσέγγισης που έγινε στον Χρήστο Ζώη, πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε και προσπάθεια προσέγγισης της βουλευτίνας των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" της Περιφέρειας Αττικής.
http://www.parapolitika.gr

Ο Καμμένος ετοιμάζει το πρώτο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Ο Καμμένος ετοιμάζει το πρώτο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Στο κάλεσμα Σαμαρά για επανένωση της Κεντροδεξιάς ο Πάνος Καμμένο απαντά με συνέδριο του κόμματός του! Συγκεκριμένα, σήμερα απο κάλυψε μέσα απο την προσωπική του σελίδα στο twitter ότι ξεκινά τις διαδικασίες προκειμένου να.....
διενεργηθεί το πρώτο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εντός του καλοκαιριού ή πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

"Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του πρώτου προσυνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων", έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος

Τόνυ Άντονυ: Τι λέει για την περιπέτεια της υγείας του


Τόνυ Άντονυ: Τι λέει για την περιπέτεια της υγείας του

Ο Τόνυ Άντονυ πρόσφατα κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του. Ο κωμικός ηθοποιός βρίσκεται στο νοσοκομείο και...
έχει στο πλευρό του τηνοικογένειά του. «Σύμφωνα με αυτά που μας λένε οι γιατροί, το ''κακό'' είχε κάνει μετάσταση στον πνεύμονα και στο πρόσφατο χειρουργείο το ''καθάρισαν''», δήλωσε στο περιοδικό ciao ο γιος του ηθοποιού, Νίκος Κόνιαρης και συνέχισε: «Ο πατέρας μου συνέχεια κοιμάται μετά την επέμβαση λόγω των φαρμάκων , κυρίως με τη χορήγηση αντιβίωσης και είναι συνέχεια ξαπλωμένος γιατί πονάει πολύ. Σηκώνεται από το κρεβάτι , αλλά υποβοηθούμενος. Έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει πολύ». Οι συνάδελφοι του Τόνυ Άντονυ δεν τον έχουν ξεχάσει, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον επισκέπτονται ή του τηλεφωνούν για να μάθουν πως είναι η κατάσταση της υγείας του. Σύμφωνα με τον γιο του ηθοποιού, η τωρινή κατάσταση του Τόνυ Άντονυ οφείλεται σε ιατρικό λάθος που συνέβη κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στους πνεύμονες. «Μπήκε αέρας στο σώμα του , έχει ''φουσκώσει'' και περιμένουμε να φύγει. Ακολουθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή και αναμένουμε τη βελτίωση της κατάστασης του. Κλείσαμε δυο εβδομάδες στον νοσοκομείο». Ο Νίκος Κόνιαρηςαποκάλυψε ότι η ασθένεια είναι κληρονομική, αφού από αυτήν έχασε τον θείο του και την γιαγιά του. Στο περιοδικό όμως μίλησε και ο Τόνυ Άντονυ, ο οποίος δήλωσε: «Προχωράμε. Πέρασα ένα λούκι, αλλά θα το ξεπεράσω. Είχαμε κάποιες επιπλοκές στην επέμβαση. Είναι ένας αγώνας, αλλά το παλεύω όπως όλος ο κόσμος».

Σύσταση Γραμματείας Οργανωτικού των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»!


Σύσταση Γραμματείας Οργανωτικού των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»!

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του κινήματος «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», βουλευτή Επικρατείας, Μιχάλη Γιαννάκη συστάθηκε η Γραμματεία Οργανωτικού του κινήματος.
Με την ίδια απόφαση ορίστηκε στη θέση του πρώτου Γραμματέα Οργανωτικού ο κ. Χρήστος Λύτρας…

Στους κορυφαίους Σπανούλης - Διαμαντίδης!


Στους κορυφαίους Σπανούλης - Διαμαντίδης!

ΑΘΗΝΑ 13/05/2012

 
Στην καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας συμπεριλαμβάνονται οι Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης, MVP ο Αντρέι Κιριλένκο. Τις άλλες δύο θέσεις συμπληρώνουν οι Νέναντ Κρστιτς της ΤΣΣΚΑ και τον Εραζεμ Λόρμπεκ της Μπαρτσελόνα.

Για να διαβάσετε το υπόλοιπο κείμενο του Woop.gr, πατήστε ΕΔΩ! 

Νέα δημοσκόπηση της Καπα Research: «Κινούμενη άμμος» το πολιτικό σύστημα - Στο 20,5 ο ΣΥΡΙΖΑ


Νέα δημοσκόπηση της Καπα Research: «Κινούμενη άμμος» το πολιτικό σύστημα - Στο 20,5 ο ΣΥΡΙΖΑ


 
Λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, δημοσιεύεται μία νέα δημοσκόπηση, τρίτη στη σειρά, από την Καπα Research, η οποία δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με ποσοστό 20,5%. Ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 18,1% και το ΠΑΣΟΚ με 12,2%. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία θα δημοσιευτεί στο «Βήμα της Κυριακής», οΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ανοδική πορεία με την πρόθεση ψήφου σε αυτόν να αγγίζει το 20,5%. 

Η Νέα Δημοκρατία έχει 18,1% ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου με 8,4%. 

Συγκεκριμένα, η δύναμη των κομμάτων έχει ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 20,5%
ΝΔ 18,1%
ΠΑΣΟΚ 12,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,4%
ΚΚΕ 6,5%
Χρυσή Αυγή 5,8%
ΔΗΜΑΡ 5%
Οικολόγοι-Πράσινοι 2,5%
ΛΑΟΣ 2,4%
ΔΗΣΥ 2,5%
Δημιουργία Ξανά 2,2%
Δράση 1,3%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,9%. 

Στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή, το 78,1% απαντά ότι επιθυμεί η νέα κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ σε ερώτηση πόσο ρεαλιστική θεωρεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, το 62,1% απαντά λίγο ή καθόλου. 

Επίσης, στην ερώτηση τι συναισθήματα σας δημιούργησε το αποτέλεσμα των εκλογών, το 42,8% απάντησε ανησυχία ή φόβο, το 35,2% ελπίδα και το 23,3% απογοήτευση. 

Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει το πιο δημοφιλές πολιτικό πρόσωπο και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Καμμένος, ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Δήμας, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Χατζηδάκης.

Η πανελλαδική έρευνα έγινε το διάστημα 9-10 Μαΐου 2012 σε δείγμα 1.007 ατόμων άνω των 18 ετών με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Μέγιστο σφάλμα 3,09% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.

Για συνταγματική εκτροπή καταγγέλει τον Κάρολο Παπούλια, ο Πάνος Καμμένος


Για συνταγματική εκτροπή καταγγέλει τον Κάρολο Παπούλια, ο Πάνος Καμμένος




Για συνταγματική εκτροπή κάνει λόγο ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος  θέτει θέμα Εθνικής Ασφάλειας καταγγέλοντας τη μεθόδευση τουΚάρολου Παπούλια να συναντήσει κατά το δοκούν τους αρχηγούς των κομμάτων. Με το να συναντήσει πρώτους τους Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλο (απο κοινού) και στη συνέχεια τους υπόλοιπους κατά μόνας, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο αποτελεί καταστρατήγηση της διαδικασίας και αποκαλύπτει την κατάλυση της Δημοκρατίας από τη τρόικα.
-Ο Παπούλιας λειτουργεί καθ' υπόδειξη της Τρόικας  και είναι υπόλογος απέναντι στους πολίτες...,
Είναι η εκτίμηση του επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων...

Κάθε μητέρα μετράει!


Παγκόσμιο ημέρα σήμερα...

Κάθε μητέρα μετράει!

Web only
13/05/2012  06:20
 
 
Την τιμητική τους έχουν σήμερα Κυριακή οι απανταχού μητέρες όλου του κόσμου και το διαδίκτυο έχει κυριολεκτικά « γεμίσει» από ιδέες για το τι δώρο μπορεί κανείς να κάνει τη σημερινή ημέρα.

Επειδή όμως σε κάθε κανόνα υπάρχει και η εξαίρεση , το αμερικανικό δίκτυο CNN στην επίσημη ιστοσελίδα του φιλοξενεί άρθρο της γνωστής δημοσιογράφου Christy Turlington Burns, η οποία αποφεύγει να γράψει τα καθιερωμένα κλισέ και επικεντρώνεται περισσότερο στο ποσοστό θνησιμότητας των γυναικών κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του  Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περίπου 360.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο είτε  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους είτε κατά τη διάρκεια του τοκετού από επιπλοκές.

«Σχεδόν όλοι από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να προληφθούν εάν βοηθούσαμε τις γυναίκες να μεταβούν σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, όταν το είχαν ανάγκη, εάν υπήρχες ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας που θα τις βοηθούσε κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Όλα αυτά είναι πολύ εύκολο να επιτευχθούν εάν σκεφτούμε ότι η ζωή της γυναίκας αξίζει να σωθεί» αναφέρει η δημοσιογράφος και συνεχίζει σημειώνοντας ότι «ενώ τα ποσοστά της μητρικής θνησιμότητας είναι συχνά υψηλότερα στις αναπτυσσόμενες χώρες ιδιαίτερα μάλιστα στις χώρες της Αφρική και στη Νοτιοανατολική Ασία, τα τελευταία ποσοστά αυτά έχουν αρχίσει και σημειώνουν αισθητή πτώση. Στον αντίποδα βρίσκονται οι ανεπτυγμένες χώρες που ενώ κανείς θα περίμενε ότι τα ποσοστά της μητρικής θνησιμότητας θα βρίσκονταν σε χαμηλά επίπεδα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των ποσοστών».
Αύξηση 50%

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας από το 1980 έως το 2008, οι θάνατοι των γυναικών που σχετίζονται με επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού στη Αμερική έχουν παρουσιάσει αύξηση της τάξεως του 50%.

Το κείμενο της δημοσιογράφου ολοκληρώνεται με την πεποίθηση της ίδιας ότι η κοινή γνώμη μπορεί να ευαισθητοποιηθεί και αυτή τη χρονιά η Γιορτή της Μητέρας να εορταστεί με έναν διαφορετικό τρόπο «Πριν από δυο χρόνια δημιούργησα μια μη κερδοσκοπική οργάνωση την οποία ονόμασα ‘Κάθε μητέρα μετράει’  σκοπός της οργάνωσης είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που μπορεί εύκολα να λυθεί εάν το κάνουμε προτεραιότητά μας» καταλήγει η ίδια

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...