Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Στον αέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ,
τεύχος 1851 στις 12 Φεβρουαρίου 2015
Το Ποντίκι
Στον αέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής

Μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις ενδέχεται να βρεθούν οι δικαστές της πολύκροτης υπόθεσης σχετικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας μιας σημαντικής παράλειψης στην ογκώδη δικογραφία, αφού έχει παραλειφθεί η κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και υπάρχουν μόνο οι κατηγορίες για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών αποφάσισε, κατά πλειοψηφία (με δυο ψήφους υπέρ έναντι ενός κατά) την παραπομπή σε δική ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 69 εκ των συνολικά 83 κατηγορουμένων - συμπεριλαμβανομένης σύσσωμης της πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής - για ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση στην παράνομη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, δικάζονται για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και του Πακιστανού μετανάστη Σερχάζ Λουκμάν στα Πετράλωνα, τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος τεσσάρων Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και τον ξυλοδαρμό των ναυτεργατών - συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Ποντίκι», κατά τη διάρκεια της εξέτασης της εισηγητικής πρόταση του εφέτη εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, που εν τέλει έγινε αποδεκτή από το Συμβούλιο των Εφετών, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι βουλευτές της οργάνωσης κατηγορούνται μεν για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένης οπλοκατοχής, αλλά έχει παραλειφθεί στη δίωξη η κατηγορία της... συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτή η παράλειψη στα χέρια των έμπειρων συνηγόρων των κατηγορουμένων μπορεί να «τινάξει στον αέρα» την ακροαματική διαδικασία, βγάζοντας άκυρο το κατηγορητήριο, επισημαίνουν νομικοί κύκλοι που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Για να διορθωθεί αυτή η εκκρεμότητα, έπρεπε να κληθούν και τα 85 άτομα σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί η αρχική δίωξη από την Εισαγγελία προκειμένου να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις. Κάτι το οποίο συνεπάγεται την παράταση του ανακριτικού έργου τουλάχιστον για τρεις με τέσσερις μήνες.

Με τον χρόνο όμως πλέον να πιέζει ασφυκτικά, αφού στα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου αποφυλακίζονται προσωρινά με περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς επίσης και οι Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς και, σταδιακά, κατά την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας όλοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές, το Συμβούλιο των Εφετών προχώρησε άρον - άρον στην έκδοση του βουλεύματος για την παραπομπή συνολικά 69 κατηγορουμένων σε δίκη, με οριακή πλειοψηφία 2-1. Αυτός ο οποίος μειοψήφησε, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την αρτιότητα του κατηγορητηρίου και των αποδεικτικών στοιχείων - όχι υποθέσεις ή εικασίες - που έχει στη διάθεσή της η Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Σαλάτας, κατά πληροφορίες, αναφέρει στο απορριπτικό αιτιολογικό ότι θα πρέπει να εκπέσει η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι, για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία, σύμφωνα με τη σύμβαση του Παλέρμο, έπρεπε να έχει εντοπιστεί οικονομικό όφελος.

Στις 32 σελίδες, όπου ο Ν. Σαλάτας, επικαλούμενος και σχετική νομολογία, παραθέτει την κρίση του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, καταγράφεται πως η σύμβαση του Παλέρμο, που αφορά και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, έχει κυρωθεί χωρίς επιφύλαξη, αποτελεί εθνικό δίκαιο και κατ’ επέκταση ο ποινικός νομοθέτης δεν χρειάζεται να τυποποιήσει με νόμο.

Μάλιστα, καταλήγει πως από τη στιγμή που δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, οι κατηγορούμενοι δεν θα πρέπει να διώκονται ούτε για την πράξη της κακουργηματικής διακεκριμένης οπλοκατοχής (σ.σ.: η οποία εξαρτάται από το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης). Αντίθετα, το αδίκημα πρέπει να μετατραπεί σε απλή οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος. Σε αυτήν την περίπτωση τα ηγετικά - τουλάχιστον - στελέχη της οργάνωσης πρόκειται να εκτίσουν πολύ μικρές ποινές φυλάκισης, στην περίπτωση κατά την οποία κριθούν ένοχοι.

Η πρόταση Ντογιάκου

Πάντως, ο εισαγγελικός λειτουργός Ισ. Ντογιάκος, στην πρότασή του τον περασμένο Οκτώβριο, ανέφερε πως «μία εγκληματική οργάνωση είναι αυθύπαρκτη και απολύτως ανεξάρτητη από την οντότητα ενός πολιτικού κόμματος ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα ή σχηματισμού».

Στο σκεπτικό του επισήμανε πως «απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος είναι να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Κατά την εν λόγω συνταγματική επιταγή, «δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί νόμιμο πολιτικό κόμμα ή ένωση προσώπων ή οργάνωση η οποία, υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, επιδιώκει την επίτευξη των στόχων της με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας οποιουδήποτε πολίτη με πραγματικό σκοπό την τέλεση αξιόποινων πράξεων και την περαιτέρω διασάλευση της δημόσιας τάξης».

Και κατέληγε: «Είναι αδιάφορο αν τα μέλη της έχουν ή όχι κομματική ή οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα και δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθεί ότι, αν κάποιος δεν είναι μέλος ενός πολιτικού κόμματος, κατά τους όρους και τις προϋποθέσεις του καταστατικού του, δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει μέλος εγκληματικής οργάνωσης η οποία εκκολάφθηκε στους κόλπους του και δραστηριοποιείται υπό την κάλυψή του, εφ’ όσον βέβαια συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις που ορίζονται από τον Ποινικό Κώδικα και ο ίδιος έχει ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή και δράση στην τέλεση των αξιοποίνων πράξεων».

Δικαιολογημένες λοιπόν οι ενστάσεις και οι επιφυλάξεις σχετικά με τη δομή του κατηγορητηρίου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων αναφορικά με την επιτυχή ή όχι κατάληξη της δίκης σχετικά με την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης και των ταγμάτων εφόδου, που φέρονται να καθοδηγούνταν εξ ολόκληρου από τον Μιχαλολιάκο και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χ.Α.

«Ανατριχιαστική» στην ΕΕ η λέξη... «πασοκοποίηση»!

 

Του Γιώργου Δελαστίκ
Απροσδόκητος κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου από την «Τσάιτ», την εφημερίδα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής διανόησης. Σοκάρει πραγματικά η αρχή ενός άρθρου της, το οποίο ξεκινάει ως εξής: «Μια νέα ανατριχιαστική λέξη γεμίζει τρόμο τους σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης: πασοκοποίηση»!!! Τέτοιο πλήγμα από τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του σίγουρα με τίποτα δεν
το περίμενε ο Ευ. Βενιζέλος. «Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ κατακρημνίστηκε από το 43,9% του 2009 στο 4,7%» διευκρινίζει η γερμανική σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα και συνεχίζει: «Και τώρα; Τώρα συζητούν αυτοί που χαράζουν στρατηγική δεξιά και αριστερά του ευρωπαϊκού κέντρου, πώς θα επιδράσει η ελληνική καθίζηση στη γενική (πολιτική) σκηνή του Παλαιού Κόσμου... Θα μετατραπούν η Ιταλία και η Ισπανία σε χώρες παρόμοιες με την Ελλάδα, καθώς σε αυτές υπάρχουν ήδη οργανωμένοι συμπαθούντες του ΣΥΡΙΖΑ; Θα γίνει ο λεκτικά βίαιος λαϊκισμός των νέων Ελλήνων ηρώων Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη υπόδειγμα της αντίστασης εναντίον της γερμανικής κυριαρχίας στην ΕΕ;». 

Η σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα αναρωτιέται: «Στο ελληνικό παράδειγμα αναγγέλλεται προς τα έξω η πολιτιστική σύγκρουση του ευρωπαϊκού Βορρά - Νότου (του «γερμανικού Βορρά» εναντίον του «λατινικού Νότου»), για την οποία προειδοποιούσε πριν από δύο χρόνια ο Ιταλός φιλόσοφος Τζόρτζιο Αγκαμπέν;».

Πέρα από τα τόσο προσφιλή στους σοσιαλδημοκράτες σχήματα θεωρίας περί σύγκρουσης των «Γερμανών» με τους «Λατίνους», η ουσία είναι ότι από τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα ενστερνίστηκαν σε ικανό βαθμό τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές της Δεξιάς ώστε να συγκυβερνούν με άνεση μαζί της στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Αυστρία, στο Βέλγιο κ.λπ., η σοσιαλδημοκρατία κινδυνεύει να μην έχει πλέον λόγο πολιτικής ύπαρξης! Από εκεί δηλαδή που η Κεντροαριστερά και η Δεξιά αποτελούσαν παντού τους δύο πυλώνες του καπιταλιστικού συστήματος και εναλλάσσονταν στην εξουσία διασφαλίζοντας τη διαιώνισή του, τώρα τα πράγματα άλλαξαν.

Ο κεντροαριστερός πυλώνας ατρόφησε και μαραζώνει. Μετατρέπεται σε «κυβερνητική τσόντα» της Δεξιάς σε πολλές χώρες. Είναι παντού φανερό ότι τα σοσιαλδημοκρατικά και σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης διολισθαίνουν προς την ανυπαρξία, ακόμη και σε χώρες που κυβερνούν! Τέτοιο παράδειγμα είναι π.χ. η Γαλλία ή η Ιταλία. Η πολιτική της λιτότητας που εδώ και πέντε περίπου χρόνια άρχισε να συνοδεύει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη προκαλεί κολοσσιαίες τεκτονικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα. Νέες δυνάμεις αναδύονται στα δεξιά και στα αριστερά του πολιτικού φάσματος, δυνάμεις οι οποίες αμφισβητούν εντονότατα τη γερμανική τάξη πραγμάτων στη γηραιά ήπειρο.

Αναφερόμενη στην Ισπανία και στο Ποδέμος, το κίνημα που έγινε κόμμα των Ισπανών Αγανακτισμένων, η «Τσάιτ» γράφει μεταξύ άλλων: «Κλασικό κόμμα διαμαρτυρίας. Εκπροσωπεί την επόμενη πρόκληση για το παλιό εργατικό κίνημα της Ευρώπης. Αντί να χαράζει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην Δεξιά και την Αριστερά, τις χαράζει ανάμεσα στους πάνω και στους κάτω, ανάμεσα στους ανθρώπους και τις ελίτ. Το Ποδέμος απαιτεί νέο «σύστημα» και βλέπει τον εαυτό του ως εκπρόσωπο του νέου. Ο αγώνας του νεαρού πολιτικού επιστήμονα Πάβλο Ιγκλέσιας δεν είναι ταξικός αγώνας της παλιάς σχολής. Εδώ πρόκειται για το όλον. «Ο λαός» εναντίον αυτών που ασκούν την εξουσία. Εναντίον του καρτέλ της εξουσίας. Εναντίον της κάστας... Εμείς εναντίον των άλλων είναι η θεμελιώδης στάση» γράφει η σοσιαλδημοκρατική εβδομαδιαία εφημερίδα «Ντι Τσάιτ».

Λέει κι άλλα πολλά που λιγότερο ή περισσότερο έντονα αποτυπώνουν το υπαρξιακό πρόβλημα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Εκείνο που ομολογούμε ότι μας προκάλεσε κατάπληξη σε αυτό το ενδιαφέρον κατά τα άλλα άρθρο είναι ότι πουθενά, μα πουθενά, στο κείμενο αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη για το αυτονόητο: την αλλαγή της πολιτικής της σοσιαλδημοκρατίας! Θεωρούν δεδομένο δηλαδή οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες ότι η Κεντροαριστερά δεν θα αλλάξει καθόλου την πολιτική της -πράγμα πολύ φυσιολογικό αφού συμμετέχουν σε κυβέρνηση συνασπισμού με τη γερμανική Δεξιά, η οποία και χαράζει την πολιτική της κυβέρνησης- και... αμπελοφιλοσοφούν περί της αντιμετώπισης των δυνάμεων που γεννά ουσιαστικά η προϊούσα πολιτική ανυπαρξία τους! Μωρέ... «πασοκοποίηση» που τους χρειάζεται!

Πηγή:  ethnos.gr

Τί εννοείτε grexit;...

 

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Δηλαδή τί ακριβώς είναι αυτό το grexit με το οποίο μας απειλούνε από τους νεοφασίστες Βησιγότθους, μέχρι τους καλοταϊσμένους καναλάρχες;

Είναι κάτι σοβαρότερο από το προσωπικό exit που βιώνουμε καθένας ως άτομο και ως οικογένεια;

Σοβαρότερο από το κοινωνικό, εργασιακό, ανθρωπιστικό exit που έχει εγκατασταθεί στην χώρα τα τελευταία χρόνια και απορροφά όχι χρήμα και περιουσίες, αλλάανθρώπινες ζωές, την νεολαία στην μετανάστευση, την ορφάνια των γονιών χωρίς τα παιδιά τους, την ληστεία της μικρής καθημερινής ευτυχίας, το χαμόγελο γύρω απ' το λιτό (έτσι κι αλλοιώς κύριε υπουργέ) τραπέζι, την απελπισία του παππού που με άλλη υπόσχεση από το κράτος δούλεψε (δεν έκλεψε) τόσα χρόνια και άλλα βλέπει να του παρέχονται (από συντάξεις μέχρι ασφαλιστικές καλύψεις και πρόσβαση στην Υγεία), τον κόπο και μόχθο του μικρού και μεσαίου επιχειρηματία που βλέπει το όνειρο της ζωής και το μέσον επιβίωσής του να κλείνει, αφού δεν λέγεται εθνικός προμηθευτής, εργολάβος και καναλάρχης, και άρα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση βοήθειας στις συστημικές τράπεζες, όχι για θαλασσοδάνεια όπως οι παραπάνω απατεώνες, αλλά για μικρό δανεισμό, ανάσα ζωής, της χειμαζόμενης εξ αιτίας των διαπλεκόμενων, οικονομίας;

Όλοι εμείς που βιώνουμε καθημερινά όλα αυτά τα exit, τί ακριβώς να φοβηθούμε;
Αυτοί να φοβούνται και να τρέμουν!
Αυτοί θα χάσουν.

Εμπρός σκοτώστε την χήνα που σας κάνει τα χρυσά αυγά!
Διώξτε την αγελάδα που αρμέγετε!
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΦΟΒΕΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, και τα αποτελέσματα τώρα τα λούζεστε!

Εμπρός! Φοβερίστε μας!
Στον τάφο που βιώνουμε, ο,τιδήποτε άλλο, για μας είναι σωτηρία!

Μαζί θα σας πάρουμε, και στα κορμιά σας πάνω θα σκαρφαλώσουμε για να πάρουμε αέρα!
Εμπρός λοιπόν! GREXIT!
ΑΝ ΣΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Το χρυσό ρούβλι

 

Analyst Team
Χρυσός
Η προβλεπόμενη υιοθέτηση του κανόνα του χρυσού από τη Ρωσία, θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία – επειδή θα δημιουργούταν το πρώτο σχίσμα στη σύγχρονη νομισματική τάξη πραγμάτων, ενώ θα βύθιζε τη Δύση στον πληθωρισμό
 .
Στην πρόσφατη συνάντηση κορυφής της Ρωσίας με τη Γερμανία και τη Γαλλία, στην οποία συμμετείχε η Ουκρανία, συμφωνήθηκε η «κατάπαυση του πυρός» στην περιοχή – με την καγκελάριο να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα.

Εν τούτοις, οι Η.Π.Α. δεν πρόκειται να επιτρέψουν την ειρήνη, αφού ο στόχος τους είναι η πλήρης υποταγή και ο διαμελισμός της Ρωσίας – έτσι ώστε αφενός μεν να μην κινδυνεύσει η παγκόσμια ηγεμονία τους από την Κίνα, αφετέρου να παραμείνει η Ευρώπη προτεκτοράτο τους.
Η υπερδύναμη, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η Κίνα παρακολουθεί με πολύ προσοχή την αντιπαράθεση της με τη Ρωσία, καθώς επίσης πως η Γερμανία, ως ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ, προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί, ενδεχομένως συνεργαζόμενη με τη Ρωσία (άρθρο), θα κάνει τα πάντα για να το αποφύγει – χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση της, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
Περαιτέρω, το 2014 οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη αγόρασαν 477,2 τόνους χρυσού – τη δεύτερη υψηλότερη ποσότητα εντός των τελευταίων πενήντα ετών (γράφημα). Το 34% όλων αυτών των αγορών, 173 τόνοι συνολικά, οφείλεται στη Ρωσία - ενώ η Ουκρανία είναι η μοναδική χώρα που μείωσε τα αποθέματα της (κατά 44% στους 24 τόνους). Παρά τις μαζικές αγορές της βέβαια, η Ρωσία ευρίσκεται ακόμη στην έκτη θέση, από την πλευρά των αποθεμάτων – με πρώτες τις Η.Π.Α. (8.133 τόνοι), ακολουθούμενες από τη Γερμανία (3.384 τόνοι), το ΔΝΤ (2.814 τόνοι) και την Ιταλία (2.451 τόνοι).
 .
Η προβλεπόμενη υιοθέτηση του κανόνα του χρυσού από τη Ρωσία, θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία - επειδή θα δημιουργούταν το πρώτο σχίσμα στη σύγχρονη νομισματική τάξη πραγμάτων, ενώ θα βύθιζε τη Δύση στον πληθωρισμό
 .
Εν τούτοις, με δεδομένη την «τέλεια καταιγίδα», από την οποία πλήγηκε η Ρωσία το προηγούμενο έτος, από έναν συνδυασμό δηλαδή γεωπολιτικής αστάθειας, διπλωματικής απομόνωσης, κυρώσεων εκ μέρους της Δύσης, κατάρρευσης των τιμών της ενέργειας, σοβαρής υποτίμησης του νομίσματος της και μεγάλης οικονομικής ύφεσης, με αποτέλεσμα να μειωθεί το παγκόσμιο κύρος της, η επιμονή της στην αγορά χρυσού ήταν αξιοσημείωτη.
Βέβαια, αυτές ακριβώς είναι οι κατάλληλες συνθήκες, οι οποίες μπορούν να ωθήσουν μία χώρα στη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων – όπως θα ήταν η υιοθέτηση του κανόνα του χρυσούέτσι ώστε να διαφοροποιηθεί από τους αντιπάλους της, εξασφαλίζοντας το καθεστώς του παγκόσμιου παίκτη. Πόσο μάλλον όταν, αφού υπέπεσε στη μητέρα όλων των αμαρτιών (ανάλυση), θέλει να ξεφύγει πλέον από τη νομισματική κυριαρχία των Η.Π.Α. και την ηγεμονία του δολαρίου.
Στα πλαίσια αυτά, παρά τις διεθνείς πιέσεις, η Ρωσία ήταν πολύ προσεκτική όσον αφορά το χρυσό – αποφεύγοντας να πουλήσει όπως η Γαλλία, η Μ. Βρετανία, η Ισπανία και η Ιταλία στο παρελθόν. Αντίθετα, αύξησε σημαντικά τις αγορές της, προγραμματίζοντας ακόμη περισσότερες, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει – τα οποία όμως είναι ουσιαστικά τεχνητά, αφού έχει ένα εξαιρετικά χαμηλό δημόσιο χρέος, το μεγαλύτερο μέρος του εξωτερικού χρέους της είναι ιδιωτικό, ενώ ο χρυσός αποτελεί το 10% των συναλλαγματικών της αποθεμάτων.
Εκτός αυτού, το προβλεπόμενο δημοσιονομικό της έλλειμμα δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1%, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της παραμένει πλεονασματικό (γράφημα), το ποσοστό φτώχειας μειώθηκε από 35% το 2001 στο 10% το 2010, ενώ η μεσαία τάξη της υπολογίζεται πως θα φτάσει στο 86% μέχρι το 2020.
 .
Ρωσία – η εξέλιξη στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας
 .
Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει φυσικά η εξάρτηση της από τις εξαγωγές ενέργειας, οι οποίες φτάνουν στο 45% του ΑΕΠ της – ενώ η υποτίμηση του ρουβλίου έχει εκτοξεύσει τον πληθωρισμό στο 10%, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην οικονομία της. Αυτός όμως είναι ένας ακόμη λόγος για την υιοθέτηση του κανόνα του χρυσού – αφού με τον τρόπο αυτό το νόμισμα της, έχοντας ως μοναδικό στον πλανήτη αντίκρισμα σε χρυσό, θα ανακτούσε τη διεθνή αξιοπιστία του.
Συνεχίζοντας, οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία από μία τέτοια ενέργεια της Ρωσίας θα ήταν τεράστιες – κυρίως επειδή θα δημιουργούταν το πρώτο «σχίσμα» στη σύγχρονη νομισματική τάξη πραγμάτων (ανάλυση). Εάν δε ακολουθούσε και η Κίνα, κάτι πάρα πολύ πιθανόν, αφού ο κίτρινος γίγαντας αυξάνει επίσης τα αποθέματα χρυσού, τότε το πλήγμα για τα χάρτινα χρήματα (Fiat money), για τη Δύση και ειδικά για τις Η.Π.Α. θα ήταν τεράστιο – ειδικά εάν συνέβαινε σύντομα, σε μία εποχή δηλαδή που ολόκληρη η Δύση αυξάνει συνεχώς τις ποσότητες χρημάτων, διατηρώντας μηδενικά επιτόκια (άρθρο).
Σε μία τέτοια περίπτωση, η δυτική τριάδα (Η.Π.Α., Ευρώπη, Ιαπωνία) θα βυθιζόταν στον πληθωρισμό,τεράστιες ποσότητες δολαρίων θα επέστρεφαν στην «πατρίδα» τους (ο απόλυτος εφιάλτης τηςFed), ενώ το ρούβλι θα γινόταν αυτόματα ένα εξαιρετικά ελκυστικό νόμισμα – οπότε θα αντιστρεφόταν οι ροές κεφαλαίων, τα οποία σήμερα εγκαταλείπουν τη Ρωσία. Εκτός αυτού, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας θα μπορούσε να εκδώσει ομόλογα με αποδόσεις που συνδέονται με το χρυσό, το ρούβλι θα σταθεροποιούταν, το κόστος ζωής θα μειωνόταν σημαντικά και η ρωσική οικονομία θα έπαυε να υποφέρει.
Ολοκληρώνοντας, υπενθυμίζουμε πως η σκέψη της υιοθέτησης του κανόνα του χρυσού από τη Ρωσία, έγινε για πρώτη φορά το 1998, όταν χρεοκόπησε δηλαδή, από τον οικονομολόγο J. Wanninski – ενώ ο πρόεδρος Putin, λίγο μετά την ανάληψη της κυβέρνησης, το 2000, ξεκίνησε μία μαζική εκστρατεία αγοράς χρυσού.
Επίσης πως τόσο η Κίνα, όσο και η Ρωσία, δεν έχουν επηρεαστεί από το μυστικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι Η.Π.Α. εναντίον του χρυσού, χειραγωγώντας την τιμή του (άρθρο), για να διατηρήσουν την ηγεμονία του δολαρίου – ενώ και οι δύο χώρες δεν είναι διατεθειμένες πλέον να δανείζουν τις Η.Π.Α., καθώς επίσης να συναλλάσσονται με δολάρια.

«Η ουσία των μέσων ενημέρωσης δεν είναι η ενημέρωση αλλά η εξουσία».

 

John Pilger, Mondialisation (Καναδάς)                                (μτφρ. Κριστιάν)
Ο διάσημος δημοσιογράφος John Pilger συμμετείχε σε μια σειρά Ερωτήσεις/Απαντήσεις με τον Des Freedman(18 Νοεμβρίου 2014), μέλος του Media ReformCoalition  (Συνασπισμός για τη  Μεταρρύθμιση των Μέσων Ενημερώσεως, Μίντια), με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου βιβλίου του Des Freedman  
«The Contradictions of Media Power» (οι αντιφάσεις της εξουσίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.) 

Εξάγαμε τα καλύτερα αποσπάσματα από την παρέμβαση του John Pilger, δίνοντας μια επισκόπηση της εμπειρίας του και της κατανόησης του για την εξουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, έχουμε όλοι κάτι να μάθουμε. Και ήταν πραγματικά λαμπρός.

Σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι, όπως τα είχε περιγράψει ο πατέρας της προπαγάνδας Edward Bernays, «μια αόρατη κυβέρνηση». 
Αποτελούν μέρος της κυβέρνησης. Υπερασπίζονται τα συμφέροντα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός είναι ένας επαγγελματίας υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις, και όχι από τους καλύτερους. Αυτός είναι, και τίποτα παραπάνω. Δεν πρέπει να τον λάβουμε σοβαρά υπόψη, είναι ο μοναδικός ρόλος του. 
Η θέση αυτή του αποφέρει ορισμένες πτυχές της εξουσίας.
Αλλά η πραγματική δύναμη βρίσκεται στην προπαγάνδα και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σήμερα αυτό ισχύει σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Κατά τις προκαταρκτικές κινήσεις της εισβολής στο Ιράκ, η δημοσιογραφία έπαιξε κρίσιμο ρόλο για την υλοποίηση της εισβολής. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, οι οποίες  -σύμφωνα με το σύνταγμα-  έχουν το πιο ελεύθερό τύπο στον κόσμο.

Όταν συζήτησα αυτά με ορισμένους διακεκριμένους συναδέλφους στις ΗΠΑ και εδώ, στον απόηχο της εισβολής, όλοι ήταν ομόφωνοι: αν οι ενδιαφερόμενοι δημοσιογράφοι, στην τηλεόραση και στις εφημερίδες (ειδικά στη τηλεόραση, λόγω της δύναμής της), είχαν αμφιβάλει τα ψέματα, αν τα είχαν αντιμετωπίσει, αν είχαν κάνει αυτά που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει ένας δημοσιογράφος, αν είχαν, όπως το λέει ο Dan Rather από το CBS , θέσει τις κριτικές ερωτήσεις, αντί να ενισχύσουν και να επαναλαμβάνουν τα ψέματα, αν είχαν κάνει τη δουλειά τους, όλοι πίστευαν ότι η εισβολή δεν θα είχε λάβει χώρα. 
Το μεγάλο γεγονός είναι ότι τα λένε αυτά, εξέχοντα μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ότι δηλαδή αν οι δημοσιογράφοι είχαν κάνει τη δουλειά τους, η εισβολή δεν θα μπορούσε να λάβει χώρα, και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα ήταν σήμερα ζωντανοί. Αυτή είναι η πραγματική εξουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Εργάζεστε σε ένα σύστημα που είναι από τη φύση του εχθρικό προς την αλήθεια. 
Το λέω χωρίς ειρωνεία, το πιστεύω πραγματικά. 
Είναι εχθρικό προς την αλήθεια. 
Αρκεί να σημειωθεί η αντίδραση των μήντιων ενώπιον των ατόμων που σημάνουν συναγερμό, όπως είναι ο Edward Snowden, ο Julian Assange. Η πικρή αντίδραση εκείνων που ντροπιάζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όλοι μαζί στην ίδια χορωδία.

Υπάρχει αυτό που ονομάζεται λογοκρισία δια παραλείψεως. Δεν μιλάτε για αυτά που επιλέξατε να αγνοήσετε, αλλά αυτά ξεχνιούνται.
Αν πάτε πίσω στο 2008, οι ιστορίες σχετικά με  το BBC News , στις εφημερίδες, οι τράπεζες ήταν ξαφνικά απατεώνες. Όταν  η Northern Rock  κατέρρευσε, οι τράπεζες ήταν απατεώνες, ήταν όλες εκτεθειμένες. Η  Guardian  ήταν γεμάτη με νεκροφόρα άρθρα σχετικά για το πώς οι τράπεζες ήταν σάπιες από μέσα. Ήταν η είδηση ​​της ημέρας.

Μια επισκόπηση. Αυτή η ιστορία εξασθένησε μετά από τρεις μήνες και άλλαξε εντελώς, δεν ήταν πια οι τραπεζίτες, αλλά το αποτέλεσμα ενός εθνικού χρέους και μιας ελεγχόμενης αφήγησης που βρισκόταν εκεί και που ονομαζόταν λιτότητα και το χρέος έπρεπε να πληρωθεί. 
Γιατί; Γιατί έπρεπε; 
Τους ανθρώπους που αναφέρετε (46% των ανθρώπων πιστεύουν ότι η λιτότητα είναι υπερβολική ή δεν είναι απαραίτητη), είναι η πλειοψηφία. 
Αν το καταφέρετε στις δημοσκοπήσεις, το 46% είναι μια πλειοψηφία. 
Αυτό αποδεικνύει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καταλάβει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τους κατάλαβαν σε όρους πολέμου, οικονομίας, τρόπου ζωής. 
Ως εκ τούτου, έχουμε συλλάβει την αλήθεια σχετικά με αυτή τη μαζική εγκληματικότητα, όλη αυτή η σάπια αρχιτεκτονική κατέρρευσε, τέλος πάντων, σχεδόν. Οι τράπεζες κρατικοποιήθηκαν άνευ όρων. Η συνειδητοποίηση του γιατί συνέβη, η οποία ήταν παρούσα για περίπου 6 μήνες, διαγράφηκε εντελώς με ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα προπαγάνδας. Δεν ήταν υπαιτιότητα των τραπεζών, αλλά «λάθος μας».

Θα έπρεπε να σταματήσουμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο mainstream (κύριο ρεύμα). Είναι μια λανθασμένη ορολογία. 
Ακόμη κοιτάζουμε μέσω αυτού του πρίσματος που ονομάζουμε mainstream.  Δεν είναι καθόλου  mainstream. Στη πραγματικότητα είναι ακραίο. 

Υπάρχει τίποτα πιο ακραίο από μια πληθώρα θεσμικών οργάνων που εξαπλώνουν παράνομους και άπληστους πολέμους, ψέματα για τις οικονομικές πολιτικές;
Υπάρχει άραγε τίποτα πιο ακραίο από αυτό; 
Δεν υπάρχει κανένα mainstream εκεί μέσα. 
Το μεγαλύτερο ίδρυμα προπαγάνδας, στην Αγγλία, είναι το BBC. Και αυτό επειδή είναι το πιο γνωστό. Επωφελείται από τη μεγαλύτερη αξιοπιστία. Η φήμη του είναι παγκόσμια. Κατά κάποιο τρόπο μπορεί να το αξίζει.
Αλλά στο τομέα των ειδήσεων και της επικαιρότητας, δεν υφίσταται καθόλου. 
Και πάλι, δεν πρόκειται για ειρωνεία. 

Έτσι, αυτή η ιδέα που έχουμε επικεντρώσει σε δαίμονες, τη Murdoch, τη  Daily Mail  (αρκετά κακή) ... κατά κάποιο τρόπο το Mail και το BBC αλληλοσυμπληρώνονται και ακολουθούνται... πρόκειται να κατανοήσουμε το φάσμα της προπαγάνδας και τον τρόπο που αυτό μας επηρεάζει.

Θα έπρεπε οι δημοσιογράφοι να αντιπροσωπεύουν το λαό; 
Ναι, βέβαια, αλλά όπως το είπε η Martha Gelhorn: «Κάθε δημοσιογραφία πρέπει να ασκείται από τη βάση, όχι από την κορυφή».
Γεγονός που σχεδόν ποτέ δεν συμβαίνει. Και όμως είναι κάτι που πρέπει να διδάξουμε στους νέους δημοσιογράφους. 
Αυτά τα βασικά πράγματα που κάνετε, τις πιο αξιόπιστες πηγές πληροφοριών,  πώς θα αναζητήσετε την αλήθεια, πρέπει να γίνουν από τη βάση. 

Αυτή είναι η εμπειρία μου ως δημοσιογράφος. 
Και έφτασα να συνειδητοποιήσω ότι όσοι είναι πάνω από τη βάση, ιδιαίτερα εκείνοι που είναι επάνω, δεν είναι αξιόπιστες πηγές πληροφοριών.

John Pilger

 Mondialisation

Νέες ριπές κατά Σαμαρά και Γεωργιάδη απο τον Στυλιανίδη

 

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 14, 2015

Αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό τα γαλάζια στελέχη που πυροβολούν τον Αντώνη Σαμαρά. Στην μακρά λίστα προστέθηκε και ο πρώην υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος σημείωσε ότι «ένα καίριο λάθος είναι η μετατόπισή μας από την «ήπια προσαρμογή» του Κώστα Καραμανλή στο «δόγμα σοκ» του Αντώνη Σαμαρά» Ο κ. Στυλιανίδης μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «RealNews», ζητά να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο έως την άνοιξη και σημειώνει πως «θέμα ηγεσίας μπορεί να τεθεί είτε από τον ίδιο τον πρόεδρο, είτε από τα συλλογικά όργανα της παράταξης». Αφήνει δε αιχμές για υπουργούς και στελέχη και για λάθη που οδήγησαν στην ήττα. «Δεν γίνεται να απολύεις και να γελάς, ή να κόβεις δαπάνες για την υγεία και να φωτογραφίζεσαι στο twitter ως μεταρρυθμιστής» σημειώνει, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένο πρώην υπουργό Υγείας.


Το τέρας του Ισλαμισμού χτύπησε και στην Κοπεγχάγη: Πυροβολισμοί με νεκρό και τραυματίες σε καφετέρια (upd) (vid)

ΣΤΟΧΟΣ ΣΟΥΗΔΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΜΩΑΜΕΘ ΜΕ ΣΩΜΑ ΣΚΥΛΟΥ
 
18:27
14/02/2015
 
Ανανέωση (19:20) Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πυρά 2 αγνώστων έχασε τη ζωή του ένας πολίτης, περίπου 40 ετών, και τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί. Σύμφωνα με το Reuters τόσο ο καλλιτέχνης όσο και ο Γάλλος πρέσβης που συμμετείχαν στην εκδήλωση είναι σώοι, ενώ οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο.
 
 
Η συζήτηση είχε τίτλο «Τέχνη, Βλασφήμεια και Ελευθερία της Έκφρασης». Υπολογίζεται ότι οι δράστες πυροβόλησαν περίπου 200 φορές πριν τραπούν σε φυγή. 
Ο Λαρς Βιλκς προκάλεσε πολεμική το 2007 όταν δημοσίευσε σκίτσα που παρίσταναν τον προφήτη Μωάμεθ ως σκύλο, γεγονός που συνοδεύτηκε από τη διατύπωση απειλών εναντίον του από ισλαμιστικές οργάνωσεις. Εκτοτε, ζει υπό ενισχυμένη αστυνομική προστασία.
Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν λίγο αφότου ολοκλήρωσε την ομιλία του ο γάλλος πρεσβευτής ο οποίος στη συνέχεια έγραψε στο twitter ότι είναι «ζωντανός στην αίθουσα».
Ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς, πιθανότατα να ήταν ο κύριος στόχος της επίθεσης
Ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς, πιθανότατα να ήταν ο κύριος στόχος της επίθεσης
 
Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν πριν από λίγη ώρα στην  Κοπεγχάγη, όταν ένας άγνωστος δράστης άνοιξε πυρ σε καφετέρια στην πόλη όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση με καλεσμένο τον Γάλλο πρέσβη στη Δανία, αλλά και τον Σουηδό καλλιτέχνη, Λαρς Βιλκς. 
 
Το 2007 ο Βιλκς είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο όταν δημοσιεύθηκαν τα σκίτσα του τα οποία απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Επιλέγει μετωπική ο Βαρουφάκης σε συνέντευξη στον Guardian: Ας έρθει Αρμαγεδδώνας…

Επιλέγει μετωπική ο Βαρουφάκης σε συνέντευξη στον Guardian: Ας έρθει Αρμαγεδδώνας…

 

February 14, 2015 12:15 am Category: ΕλλαδαΕΥΡΩΠΗΟικονομιαΠολιτικήΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 1 Comment
Αποφασισμένος για όλα εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», όταν ερωτάται για το αν υπάρχει «plan B» της κυβέρνησης σε περίπτωση που επέλθει η ρήξη, απαντά «εάν κάτι τέτοιο συμβεί, σε όσους μιλούν για Αρμαγεδδώνα, ας έρθει»…
Κι αν τελικά επέλθει η καταστροφή, ποια είναι η εκτίμησή του για το τι μέλλει γενέσθαι; Η απάντηση που δίνει, θα πρέπει να έχει αφήσει άφωνους πολλούς αξιωματούχους, κυβερνητικούς και κοινοτικούς: «Αυτό είναι σαν να με ρωτάτε τι θα γίνει αν κομήτης χτυπήσει τη Γη. Δεν έχω ιδέα. Καμία».
Παραδέχεται δε, ότι αισθάνεται φόβο για το μέλλον και το τι θα συμβεί, χωρίς βέβαια να προσδιορίζει ποσοτικά ή/και ποιοτικά ποιους θα πλήξουν οι επιπτώσεις σε περίπτωση ρήξης, παραδέχεται είναι φυσικό να φοβάται, αφού «αν δεν αισθανόμουν φόβο τότε θα ήμουν επικίνδυνος».
Θα μπορούσε να θεωρηθεί φανερό, ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, είτε πιστεύει γνήσια είτε «διαπραγματευτικά», ότι η άλλη πλευρά «μπλοφάρει» με τις αναφορές των τελευταίων ωρών, ότι η ευρωζώνη μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από ενδεχόμενη ελληνική έξοδο, ενώ παράλληλα εμπλέκουν και την Κύπρο στα σενάρια, με σκοπό να προκαλέσουν «εμφύλιο» και στόχο έχει να αποκαλύψει τη μπλόφα.
Παράλληλα όμως, με την αναφορά «φοβάμαι… διότι δεν είμαι επικίνδυνος, είναι φυσικό», στέλνει μήνυμα στην άλλη πλευρά ότι είναι έτοιμος για συνεργασία για την αμοιβαία αποφυγή… της αμοιβαίας καταστροφής. Ταυτόχρονα όμως, αναφέρει για την Ελλάδα και τους Έλληνες, «τώρα έχουμε χάσει τα πάντα, γι’ αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό».
Ο Βαρουφάκης είναι εξαιρετικά ωμός απέναντι σε μια εφημερίδα που έχει τηρήσει γενικά φιλική στάση προς τις απόψεις που διατυπώνει, εγείροντας ενστάσεις για την ακολουθούμενη πολιτική.
Όπως αναφέρει η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» στην ιστοσελίδα της, αναφερόμενος στο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, το 2010, σημειώνει ότι ουσιαστικά το πρόγραμμα αυτό «ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών» και επισημαίνει ότι «το κοινό στη Γερμανία παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, το ελληνικό κοινό παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας».
Όσον αφορά τη δημόσια εικόνα του, διαβεβαιώνει πως αυτή δεν είναι επιτηδευμένη, λέγοντας «είμαι αυτός που είμαι», ενώ δηλώνει πως οδηγεί μηχανή από τα 15 του χρόνια. Τέλος, μιλώντας για το καθημερινό του πρόγραμμα, σημειώνει ότι πλέον, από τη στιγμή που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, ο χρόνος δεν του φτάνει, ότι σηκώνεται στις 6 το πρωί για να κάνει γυμναστική και ότι σπάνια βλέπει πλέον τη γυναίκα του.
PHOTO via ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Τα 11 μέτρα του Μνημονίου που αποδέχεται η Ελλάδα και τα 5 που απορρίπτει.

 

Η κυβέρνηση διεσώθη από το έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης και τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, όπως οι πραγματικές δυσκολίες έρχονται πλέον από την Τρίτη, μετά την οριστικοποίηση (πιθανόν) της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και των επίσημων πιστωτών της στο Eurogroup της Δευτέρας.

Α
πό την Τρίτη, λοιπόν, η κυβέρνηση επανέρχεται στη σκληρή
πραγματικότητα της οικονομίας, καθώς θα πρέπει να περάσει σειρά νομοθετημάτων τα οποία και αποτελούν τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη φάση των σχέσεων της Ελλάδος με τους επίσημους πιστωτές. 

Είτε αυτό σημαίνει μια συμφωνία - γέφυρα είτε κάποιο άλλο πρόγραμμα, όπως αυτό ονομαστεί.

Όμως, μεγάλος «κάβος» για το οικονομικό επιτελείο είναι ότι τα λεφτά αυτής της δόσης είναι συνδεδεμένα με μια σειρά από μέτρα λιτότητας που περιγράφονται στο Μνημόνιο και αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση.

Αρχής γενομένης από την κάλυψη του δημοσιονομικού «κενού» των 2,4 δισ. ευρώ, με τα εξής «σκληρά» ανταλλάγματα: επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό (κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων), μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά και του συνόλου των φοροαπαλλαγών, καθώς και άλλα που ήδη έχει αποδεχτεί, κατά το γνωστό πλέον 70%-30%, σε αυτά που αποδέχεται και αυτά που απορρίπτει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να υιοθετήσει τα εξής προαπαιτούμενα:

- Αλλαγή στο πλαίσιο αδειοδότησης επιχειρήσεων
- Αλλαγή στο πλαίσιο αφερεγγυότητας
- Αλλαγή στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
- Βελτίωση του πλαισίου ανταγωνισμού
- Βελτίωση των διοικητικών υπηρεσιών του Δημοσίου
- Αλλαγή του πλαισίου για τη φοροδιαφυγή
- Αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο
- Εισαγωγή του νέου Κώδικα Δεοντολογίας για τις τράπεζες
- Φορολογία επενδύσεων
- Τροποποίηση των συλλογικών επενδύσεων
- Τροποποίηση του νόμου του Προϋπολογισμού

Τα προαπαιτούμενα που δεν αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να παρουσιάσει ισοδύναμα γι' αυτά:

- Μείωση μη μισθολογικών επιδομάτων
- Αλλαγή νομοθεσίας για τις ομαδικές απολύσεις
- Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος
- Αλλαγή συντελεστών ΦΠΑ
- Αλλαγή πλαισίου για την συνδικαλιστική δράση

Η κυβέρνηση όχι μόνο πρέπει να προωθήσει τα 11 νομοθετήματα που αποδέχεται, αλλά να βρει και ισοδύναμα για τα πέντε που απορρίπτει, ώστε να μπορέσει να πάρει τα 1,9 δισ. ευρώ των κερδών που έχει αποκομίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) από τα ελληνικά ομόλογα, αλλά και τα 5,3 δισ. ευρώ από την εκκρεμούσα δόση.

Γιατί η συγκεκριμένη «ένεση» ρευστότητας είναι πολύτιμη για το υπουργείο Οικονομικών μπροστά στις βραχυπρόθεσμες ανάγκες που πρέπει να καλύψει ο προϋπολογισμός, ιδιαίτερα δε μετά το «εμπάργκο» τoυ Eurogroup στο ελληνικό αίτημα για αύξηση των εκδόσεων των έντοκων γραμματίων κατά 8 δισ. ευρώ.

Μόνο οι δανειακές υποχρεώσεις για τον μήνα Μάρτιο φτάνουν τα 2,59 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,416 δισ. ευρώ είναι δάνεια προς το ΔΝΤ.

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας με τις μικρότερες χρηματοδοτικές ανάγκες, μόλις 620 εκατ. ευρώ, και ακολουθεί ο Μάιος με πληρωμές 1 δισ. ευρώ.

Η εξίσωση Βαρουφάκη γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με την… απορρύθμιση στο μέτωπο των εσόδων, η οποία ξεκίνησε πριν από τις εκλογές και συνεχίστηκε και τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα η «τρύπα» στις φορολογικές εισπράξεις να αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Πηγή: bankingnews.gr

Ντ. Μπακογιάννη: Κρίμα για το ΕΛΚ, είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 21:34 UPD:23:01 EUROKINISSI/EUROKINISSI Φωτογραφία αρχείου. A- A A+ shortlink inShare Δείτε ακόμα Γ. Μιχελάκης: Απαράδεκτο το ψήφισμα του ΕΛΚ για την Ελλάδα 13/02 18:53 Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την ηγεσία της Ν.Δ. 13/02 15:52 Κριτική στο ψήφισμα που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Ελλάδα ασκεί η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη μέσω των social media. «Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες» αναφέρει η κ. Μπακογιάννη στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter. Ντόρα Μπακογιάννη @Dora_Bakoyannis Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες. ΝΜ Νωρίτερα,απαράδεκτο χαρακτήρισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Ελλάδα ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, ενώ με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ανέφερε ότι ήταν απαράδεκτη και η αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία. Σημειώνεται το ΕΛΚ στο χθεσινό του ψήφισμα καλούσε τη νέα ελληνική κυβέρνηση «να μη θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκειας της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά». «Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσω μιας μονομερούς συμπεριφοράς. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε μεταξύ άλλων το ΕΛΚ.

 

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 21:34
 
UPD:23:01
EUROKINISSI/EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου.
Κριτική στο ψήφισμα που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Ελλάδα ασκεί η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη μέσω των social media.
«Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες» αναφέρει η κ. Μπακογιάννη στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.
Νωρίτερα,απαράδεκτο χαρακτήρισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Ελλάδα ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, ενώ με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ανέφερε ότι ήταν απαράδεκτη και η αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία.
Σημειώνεται το ΕΛΚ στο χθεσινό του ψήφισμα καλούσε τη νέα ελληνική κυβέρνηση «να μη θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκειας της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά».
«Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσω μιας μονομερούς συμπεριφοράς. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε μεταξύ άλλων το ΕΛΚ.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...