Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Επιλέγει μετωπική ο Βαρουφάκης σε συνέντευξη στον Guardian: Ας έρθει Αρμαγεδδώνας…

Επιλέγει μετωπική ο Βαρουφάκης σε συνέντευξη στον Guardian: Ας έρθει Αρμαγεδδώνας…

 

February 14, 2015 12:15 am Category: ΕλλαδαΕΥΡΩΠΗΟικονομιαΠολιτικήΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 1 Comment
Αποφασισμένος για όλα εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», όταν ερωτάται για το αν υπάρχει «plan B» της κυβέρνησης σε περίπτωση που επέλθει η ρήξη, απαντά «εάν κάτι τέτοιο συμβεί, σε όσους μιλούν για Αρμαγεδδώνα, ας έρθει»…
Κι αν τελικά επέλθει η καταστροφή, ποια είναι η εκτίμησή του για το τι μέλλει γενέσθαι; Η απάντηση που δίνει, θα πρέπει να έχει αφήσει άφωνους πολλούς αξιωματούχους, κυβερνητικούς και κοινοτικούς: «Αυτό είναι σαν να με ρωτάτε τι θα γίνει αν κομήτης χτυπήσει τη Γη. Δεν έχω ιδέα. Καμία».
Παραδέχεται δε, ότι αισθάνεται φόβο για το μέλλον και το τι θα συμβεί, χωρίς βέβαια να προσδιορίζει ποσοτικά ή/και ποιοτικά ποιους θα πλήξουν οι επιπτώσεις σε περίπτωση ρήξης, παραδέχεται είναι φυσικό να φοβάται, αφού «αν δεν αισθανόμουν φόβο τότε θα ήμουν επικίνδυνος».
Θα μπορούσε να θεωρηθεί φανερό, ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, είτε πιστεύει γνήσια είτε «διαπραγματευτικά», ότι η άλλη πλευρά «μπλοφάρει» με τις αναφορές των τελευταίων ωρών, ότι η ευρωζώνη μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από ενδεχόμενη ελληνική έξοδο, ενώ παράλληλα εμπλέκουν και την Κύπρο στα σενάρια, με σκοπό να προκαλέσουν «εμφύλιο» και στόχο έχει να αποκαλύψει τη μπλόφα.
Παράλληλα όμως, με την αναφορά «φοβάμαι… διότι δεν είμαι επικίνδυνος, είναι φυσικό», στέλνει μήνυμα στην άλλη πλευρά ότι είναι έτοιμος για συνεργασία για την αμοιβαία αποφυγή… της αμοιβαίας καταστροφής. Ταυτόχρονα όμως, αναφέρει για την Ελλάδα και τους Έλληνες, «τώρα έχουμε χάσει τα πάντα, γι’ αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό».
Ο Βαρουφάκης είναι εξαιρετικά ωμός απέναντι σε μια εφημερίδα που έχει τηρήσει γενικά φιλική στάση προς τις απόψεις που διατυπώνει, εγείροντας ενστάσεις για την ακολουθούμενη πολιτική.
Όπως αναφέρει η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» στην ιστοσελίδα της, αναφερόμενος στο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, το 2010, σημειώνει ότι ουσιαστικά το πρόγραμμα αυτό «ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών» και επισημαίνει ότι «το κοινό στη Γερμανία παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, το ελληνικό κοινό παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας».
Όσον αφορά τη δημόσια εικόνα του, διαβεβαιώνει πως αυτή δεν είναι επιτηδευμένη, λέγοντας «είμαι αυτός που είμαι», ενώ δηλώνει πως οδηγεί μηχανή από τα 15 του χρόνια. Τέλος, μιλώντας για το καθημερινό του πρόγραμμα, σημειώνει ότι πλέον, από τη στιγμή που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, ο χρόνος δεν του φτάνει, ότι σηκώνεται στις 6 το πρωί για να κάνει γυμναστική και ότι σπάνια βλέπει πλέον τη γυναίκα του.
PHOTO via ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...