Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Έκκληση οικονομολόγων για αγορά ομολόγων από υπερχρεωμένες χώρες

 

MarioDraghi
Κορυφαίοι οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων πολλοί Γερμανοί, απευθύνουν παγκόσμια έκκληση για στήριξη της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας περί αγοράς ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών χωρίς περιορισμούς.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Μαρσέλ Φράτσερ, το πρώην μέλος της επιτροπής “σοφών” Μπεατρίτσε Βέντερ Ντι Μάουρο και οι καθηγητές Φραντσέσκο Τζιαβάτζι, Ρίτσαρντ Πόρτες, Τσαρλς Γουίπλοζ υπογράφουν την έκκληση για την στήριξη της ΕΚΤ, η οποία έχει αποσταλεί σε οικονομολόγους σε όλο τον κόσμο.
“Θέλουμε να δείξουμε ότι παγκοσμίως η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται υπέρ του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ”, δήλωσε ο κ. Φράτσερ και συμπλήρωσε ότι ήδη έχουν υπογράψει πάνω από 100 οικονομολόγοι, πολλοί εκ των οποίων Γερμανοί.
Στην έκκλησή τους οι οικονομολόγοι εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για τις επιθέσεις ορισμένων οικονομολόγων και πολιτικών κατά της ΕΚΤ και της πολιτικής που ακολουθεί, ανέφεραν πως θεωρούν ότι οι επιθέσεις αυτές είναι λανθασμένες επί του περιεχομένου, άστοχες ως προς τις προθέσεις και επιβλαβείς για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.
Επαίνεσαν μάλιστα την πρωτοβουλία του Μάριο Ντράγκι ως μια από τις πιο εύστοχες και επιτυχημένες αποφάσεις οικονομικής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών, η οποία διασφάλισε την επιβίωση του ευρώ και βελτίωσε τις προοπτικές της οικονομίας στην ευρωζώνη.
Ο γνωστός οικονομολόγος και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου Χανς Βέρνερ Ζιν, ερωτηθείς σχετικώς από το περιοδικό, δεν αμφισβήτησε ότι η απόφαση του κ. Ντράγκι καθησύχασε τις αγορές, αλλά σημείωσε ότι τις απώλειες της ΕΚΤ θα κληθούν στο τέλος να πληρώσουν οι υγιείς οικονομίες της Ευρώπης.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»!!!

 

by VALENTINA STRATAKI on 28 ΙΟΥΛΊΟΥ 2013

eleyueri oraΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!Πανέλληνες του Μυστρά: «ΜΕ… ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ (!) ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»!!!

Έλενα Λαβασσά
 
          Γνωστό είναι πως υπάρχει η δυσαρέσκεια από πολλούς και πολλάκις με τις μειώσεις των μισθών προς όλους! Ξεκίνησαν με το κούρεμα οτιδήποτε εκλαμβάνεται από τον κόσμο ως διαβιωτικό μέσω προσφερόμενου από τα χρήματα που κρατιόντουσαν από το ίδιο το κράτος, από τα λεφτά του κοσμάκη και τις μίζερες δύσκολες δουλειές τους για να αποθηκευτούν και καλά (τάχα) να γίνουν συντάξεις… Ε να όμως που δεν γίνονται και αντί αυτού έχουμε κάποιους που εργάστηκαν σκληρά όλη τους τη ζωή, να συμβάλουν και στα σπίτια των παιδιών τους που αδυνατούν να την «βγάλουν» χωρίς μικρές εισφορές από παντού!… Εκτός του ότι τα παίρνουν και τα δίνουν ένας Θεός ξέρει πού, ώστε να γυρίζουν μετά σε τσέπες, που τους ανήκουν μεν, αλλά σε… δόσεις! Γιατί πώς τα παίρναν αμέσως-αμέσως από τους φορολογούμενους διπλά πολίτες;;; Εφόσων πλήρωναν από το μισθό τους χωρίς καν να τα αγγίζουν, πλήρωναν και… ξανά-μανά εφορία! Έτσι για την ψυχή της μάνας τους…
          Ξεκίνησαν λοιπόν με τους απλούς δούλους, τους θνητούς που πρασπαθούν απλά να επιβιώσουν, και μετά πήγαν και στα δικά τους τα αναστήματα… Τι κάναν σε όσους πληρούν προϋποθέσεις αξιωμάτων στη χώρα; Και ναι, αυτό συμβαίνει και με τους αστυνομικούς και με τους πυροσβέστες και με τους στρατιωτικούς! Όλοι τους φέρουν όπλα και βαρέα (τέλος πάντων) οχήματα, πυρά και οτιδήποτε… Όλες αυτές οι δυνάμεις όμως είναι, οπωσδήποτε, με το μέρος των πολιτών που αποτελούν την χώρα! Γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει χώρα, άμα φεύγουν όλοι μετανάστες… Έτσι δεν θα υπάρχουν και μισθοί των δυνάμεων εξουσίας…
Εδώ λοιπόν να πούμε, πως έτσι όπως είναι υπέρ των μισθών τους έτσι θα είναι και υπέρ της πατρίδας τους! Υποχρεωτικά, γιατί φέρουν όπλα και είναι για να φυλάσσουν το καθεστώς που προσάπτει στους πολίτες! Άμα δεν υπάρχει η πραγματική δημοκρατία για τους πολίτες, τότε τι κάνουμε εδώ σε ένα τόσο αφιλόξενο μέρος; Που δεν μας προστατεύει ποτέ και πουθενά! Παρά μόνο όταν έχουν βαλκανικής προέλευσης «ματάδες» [Μ.Α.Τ. = Μονάδες Αντιμετώπισης Ταραχών] που πολύ γουστάρουν που κάνουν ό,τι κάνουν και τρομάζουν τον κόσμο με αποτέλεσμα, να μην πατάνε σε διαδηλώσεις… Ώστε γράφουν στις ζώνες των όπλων τους «KILLER»!!!
          Επειδή όμως όπου μπορούν κόβουν και παρακόβουν, κανείς δεν είναι σίγουρος τι του ξημερώνει την επαύριον, και ποτέ δεν ξέρεις πόσο γεμάτες μπορεί να είναι οι τράπεζες, αλλά και ποιος έχει πληρωθεί και ποιος όχ;… Εδώ να πούμε πως δεν έχουν αγγίξει ακόμη τους… ελικοπτεριστές!!! Γιατί γίνεται λόγος, από δύο πηγές παρακαλώ, για το πραξικόπημα, ή αν θέλετε την αλλαγή εξουσίας που θα γίνει!!! Και πως αυτό το πράγμα θα γίνει από ψηλά! Με ελικόπτερα δηλαδή, εκεί πάει εμένα η κρίση μου, με το βλέμμα που μου ρίξανε λέγοντάς μου το! Γιατί ξέρετε υπάρχει και η γλώσσα όπως του σώματος, έτσι και του βλέματος… Και η αλήθεια είναι πως ο κόσμος δεν αντέχει πλέον αυτή τη σημερινή κατάσταση!!!
           Αυτό το ξέρουν πολλοί! Και ιδιαίτερα όσοι έχουν πάρε-δώσε με Έλληνες που είναι και με το παραπάνω μάλιστα Έλληνες, πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους, που το «παίζουν» για να «φάνε»… Και είναι στοιχημένοι και έτοιμοι να κατακτίσουν τα πορθημένα… Που δεν χαραμίζουν το «είναι» τους, το πολύ σπουδαίο, σε πεζότητες του στυλ «χτυπιέμαι για να αγοράσεις κάτι»… ή στο «πουλάω» όπως παμπόνηρα θέλω εγώ, ή να είμαι καλεσμένος σε εκπομπή να κάνω προς πώληση σε ό,τι έχει μείνει και καλά!… Που κανείς δεν ξέρει πόσο τα αγοράζει ο κόσμος που δεν έχει να φάει αυτή τη στιγμή!!!
Κόσμος για τον οποίο νοιάζονται ΜΟΝΟ οι Πανέλληνες του Μυστρά!!! Γιατί πονάνε τον τόπο που τους έφτιαξε σαν αυτόχθονες που είναι από τα βάθη των αιώνων!!! Γιατί Ελλάς είναι Μία!!! Όπως και οι Πανέλληνες… οι οποίοι είναι στον Μυστρά, όπως θα είναι και σε λίγο ο φιλτατος Πούτιν, της Λευκής Φυλής, των BenZelon… Και ποιος ξέρει τι θα συζητηθεί στον Μυστρά και υπέρ ποίων;;; Και προς τίνος τη χώρα, επομένως και της πολιτικής της διακυβέρνησης… Όχι αυτή που θα μεταλάβει ο Τσίπρας! Αλλά αυτή που θα καταλάβουν οι Πανέλληνες του Μυστρά με το λόγο του δίκαιου, του μετριοπρεπές!!!… Χωρίς την αναγκαιότητα του ξένου που οπωσδήποτε θα γυρεύει κάτι από το μέρος της βοήθειας που θα μας προσφέρει… Γιατί όπως ξέρουν και λένε και οι παλιοί, όταν παίρνεις πρέπει και να δώσεις, επίσης λένε πως τίποτα δεν είναι δωρεάν… Γι’ αυτό ας φυλάτε τα ρούχα σας εσείς των ελικοπτέρων, για να έχετε μετά τα μισά. ΕΔΩ πληρώνονται όλα!

Τι κερδίζει και τι χάνει μια γυναίκα που θα κάνει σχέση με παντρεμένο;

 

Έκανες σχέση με παντρεμένο. Και τι έγινε θα μου πεις, η πρώτη είσαι ή η τελευταία. Αυτού του είδους οι σχέσεις όμως δεν είναι σαν της άλλες σχέσεις. Εδώ τα πάθη είναι μεγαλύτερα, όπως και οι κίνδυνοι. Για σένα κυρίως, όμως ενίοτε και για τον παντρεμένο άντρα.
Πριν εμβαθύνουμε στην εμπειρία ας δούμε...


 ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Ας μετρήσουμε από την δική σου πλευρά, τι κερδίζεις και τι χάνεις από μια τέτοια ερωτική σχέση. Έτσι ώστε εσύ να αποφασίσεις αν αξίζει το ρίσκο να περάσεις την απαγορευμένη γραμμή.


Τα συν

Μια σχέση με έναν παντρεμένο άντρα είναι σαν το απαγορευμένο φρούτο, είναι γλυκό, αλλά και επικίνδυνο:
1. Συναρπαστική εμπειρία – το γεγονός ότι κάνεις κάτι απαγορευμένο σε ανάβει ερωτικά. Πολλά νεαρά κορίτσια αναζητούν σεξ με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας πιστεύοντας ότι αυτοί είναι πιο ώριμοι, πιο κατασταλαγμένοι στην ζωή τους, είναι οικονομικά ανεξάρτητοι οπότε μπορεί να τους ζητήσουν χαρτζιλίκι εάν χρειαστούν. Τα δωράκια μετά το σεξ είναι προσδοκώμενα και επιθυμητά.

2. Σεξ χωρίς δεσμεύσεις – ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών αναζητούν παράνομο εραστή αφού ξέρουν ότι το σεξ μαζί του θα είναι πολύ καλύτερο από ότι με τον σύζυγο τους. Ο εραστής της κάνει να νιώθουν ελεύθερες και ωραίες, της χαλαρώνει, της διασκεδάζει, της κάνει να νιώθουν επιθυμητές ως γυναίκες και ως αντάλλαγμα δεν ζητάει τίποτε εκτός από το κορμί τους. Κορμί που με την θέληση τους το δίνουν. Στον εραστή δεν του μαγειρεύεις, δεν τον πλένεις, δεν του κοιτάζεις τα παιδιά, περνάς όμορφα κάνεις ποιοτικό σεξ. Ε, τι να θέλει μια γυναίκα περισσότερο? Το σεξ με έναν άγνωστο άνδρα είναι μια απόδραση από την καθημερινή ρουτίνα και τον πολυάσχολο τρόπο ζωής.

3. Φανταστικό σεξ – Η πρώτη φορά που κάνεις σεξ με έναν άγνωστο είναι και η καλύτερη αφού δεν ξέρεις τι να περιμένεις και δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό σε μια προσπάθεια επιβεβαίωσης και αυτοεπιβεβαίωσης. Το ίδιο και εκείνος, ειδικά αν είναι παντρεμένος, μαζί σου θα θελήσει να κάνει πράγματα που δεν μπορεί να κάνει με την γυναίκα του, και θα σου προσφέρει ηδονή που δεν μπορεί να σου την δώσει ο δικός σου άντρας, ειδικά όταν έχεις στην πλάτη σου 10 χρόνια γάμου.

Το σεξ με έναν παντρεμένο άντρα είναι μια πολύ καλή εμπειρία… αλλά μόνο τότε, όταν δεν διαπλέκονται τα συναισθήματα σας. Με τον χρόνο όμως, σε μια παράλληλη σχέση μπορεί ο ένας να ερωτευτεί και τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Βασικός κανόνας στης παράλληλες σχέσεις είναι να μην υποκύψεις στα συναισθήματα σου. Κάνεις σεξ για το σεξ και δεν τον αφήνεις να βρει δίοδο προς την καρδιά σου. Και εσύ αλλά και αυτός ξέρετε πολύ καλά ότι είστε παντρεμένοι και θέλετε να μείνετε παντρεμένοι και όχι να παντρευτείτε μεταξύ σας.

Τα μείον

1. Στην γυναίκα αρχίζει να μην της φτάνει ο χρόνος που περνά με τον εραστή και θέλει ολοένα και περισσότερο χρόνο, ο εραστής δεν μπορεί να ανταποκριθεί καθώς έχει οικογενειακές υποχρεώσεις….. και έρχεται η πρώτη στιγμή απογοήτευσης.

2. Σταδιακά, η γυναίκα αναρωτιέται ότι αφού αυτός ο άντρας είναι μαζί της, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην οικογένειά του και αυτός προσπαθεί να το λύσει χρησιμοποιώντας την ως δεκανίκι. Όμως τι θα γίνει μόλις την βαρεθεί; Απλά θα πάει στην επόμενη. Μια παράλληλη εφήμερη σχέση που ξεκίνησε με μοιχεία, πάντα τελειώνει με τον ίδιο τρόπο.

3. Σε όλες της γιορτές η γυναίκα θα είναι μόνη της, μπορεί να είναι με τον σύζυγο της και την οικογένεια της όμως εκείνη θέλει να είναι με τον εραστή της αφού μαζί περνούν καλύτερα όμως εκείνος πρέπει να είναι με την γυναίκα του. Μπορεί να αρχίσουν και τα ψέμματα, ότι δηλαδή θα την χωρίσει όμως πρέπει να είσαι πολύ ανόητη για να τα πιστέψεις.

4. Αν εμφανιστεί η ζήλια, τότε και αυτή η σχέση έχει τελειώσει. Ο παντρεμένος άντρας ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ νέα σοβαρή σχέση, ΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΣΕΞ. Σεξ με μια κοπέλα διαφορετική από την γυναίκα του. Να το θυμάσαι αυτό πριν ξεκινήσεις όποια εφήμερη σχέση.

Πιστεύω ότι έχεις ήδη αποφασίσει αν θα κάνεις τον κόπο να μπεις σε μια δοκιμασία αναζητώντας σεξ σχέσεις με παντρεμένους, ή θα ψάξεις για ελεύθερα αγόρια για έναν σοβαρό δεσμό.

Μια συμβουλή : Πάντα το σεξ με πόρνες βγαίνει φθηνότερο από μια παράλληλη σχέση.

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ...

 

Πάνω από 70 γερμανοί ισλαμιστές εξτρεμιστές έχουν μεταβεί στη Συρία για να συμμετάσχουν στις μάχες εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung...«Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν στο κοινοβούλιο, οι υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτουν τώρα ενδείξεις για το γεγονός ότι πάνω από 70 ισλαμιστές από τη Γερμανία έχουν αναχωρήσει προς τη Συρία για να συμμετάσχουν σε μάχες ή να υποστηρίξουν την αντίσταση στο καθεστώς του [Σύρου προέδρου] Μπασάρ αλ Άσαντ με κάποιον άλλον τρόπο», γράφει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα, επικαλούμενη την απάντηση στελέχους της κυβέρνησης σε ερώτηση η οποία υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε «πολλές εκατοντάδες πρόσωπα», σημειώνει η εφημερίδα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Στα τέλη του Ιουνίου, πιστευόταν ότι 60 γερμανοί ισλαμιστές βρίσκονταν στη Συρία. Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι οι μαχητές αυτοί θα αποτελέσουν με την επιστροφή τους στη Γερμανία «έναν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια» της χώρας.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ> Τα καυτά φιλιά του ερωτευμένου υπουργού και της νεαρής οικονομολόγου στο Cape Sounio.

 













Το θρυλικό φιλί τωνΜπάρτ Λάνκαστερ και της Ντέμπορα Κερ πλάι στο κύμα, στην ταινία Όσο υπάρχουν άνθρωποι, δεν πιάνει μια μπροστά στα καυτά φιλιά κορυφαίου
υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά στην παραλία του ξενοδοχείου Cape Sounio.
Εδώ ο ερωτευμένος υπουργός και η γοητευτική οικονομολόγος από την Καλαμάτα έζησαν ένα weekend πάθους από αυτά που βοηθάνε τα κυβερνητικά στελέχη να γεμίζουν τις μπαταρίες τους.
Μόνο που οι φωτογραφίες της μοναδικής ερωτικής δράσης έφτασαν με κάποιο τρόπο στα χέρια του Φρίξου Δρακοντίδη (ο Φρίξος χτυπάει 2 φορές αυτή τη Κυριακή-η μία με το Ρέμο) και δημοσιεύονται στοΠρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.
Εμείς απλά σας δίνουμε μια γεύση του τι θα ακολουθήσει...

Τα 12 πολύτιμα μυστικά της Μακροζωίας

 

mistika-makrozoias-660
Μπορεί η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση να συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη υγεία, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις πιθανότητες για μακροζωία, αλλά μήπως τελικά δεν είναι μόνο αυτά τα δύο τα πολύτιμα μυστικά, για να φτάσετε στα…βαθιά γεράματα;
Προστατεύστε το … DNA σας
Καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει, η «ουρά» των χρωμοσωμάτων, το λεγόμενο τελομερές, συρρικνώνεται, κάνοντας τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στις ασθένειες. Η περιοχή αυτή του DNA, μπορεί να μην έχει μεγάλη πληροφοριακή αξία, αλλά προστατεύει τη χρήσιμη γενετική πληροφορία από τη φθορά.
Αν και μέχρι σήμερα δεν θεωρούνταν η πιο σημαντική «πτυχή» του γενετικού υλικού, οι ειδικοί σε μία πιλοτική έρευνα που έγινε, ανακάλυψαν ότι, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής ενισχύουν τη δράση ενός ενζύμου, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει το μήκος του τελομερούς. Μια άλλη έρευνα μάλιστα, ενισχύει την αρχική αυτή παρατήρηση, τονίζοντας ότι η σωστή διατροφή και η άσκηση μπορούν να προστατεύσουν τα τελομερή. Με απλά λόγια, οι υγιείς συνήθειες επιβραδύνουν την γήρανση των κυττάρων.
Συνειδητή… προσωπικότητα
Μία μελέτη, που μετρά 80 χρόνια συνεχούς έρευνας, απέδειξε ότι ένα ακόμα μυστικό μακροζωίας κατέχουν οι άνθρωποι με… αντίληψη. Ερευνώντας στοιχεία, όπως η προσοχή στη λεπτομέρεια και η επιμονή, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι, οι προσεκτικοί άνθρωποι κάνουν περισσότερα πράγματα για να προστατεύσουν την υγεία τους και παίρνουν αποφάσεις, που οδηγούν σε δυνατές διαπροσωπικές σχέσεις και πολύ καλές κινήσεις καριέρας.
Φιλίες…
Η επιστήμη δίνει έναν ακόμη λόγο για να είστε ευγνώμονες για τους φίλους σας: σας βοηθούν να ζήσετε περισσότερα χρόνια. Αυστραλοί μελετητές απέδειξαν ότι, άτομα μεγάλης ηλικίας, με ισχυρούς δεσμούς φιλίας, είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν τα αμέσως 10 επόμενα χρόνια, από εκείνους που είχαν περιορισμένο φιλικό περιβάλλον
…με σοφή επιλογή
Η γνωστή ρήση «δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι» βρίσκει εφαρμογή και στη μακροζωία, καθώς μελέτες δείχνουν ότι, οι συνήθειες των φίλων έχουν σαφή αντίκτυπο στην προσωπικότητα κάποιου. Έτσι, η παχυσαρκία, για παράδειγμα, θεωρείται κοινωνικά «μεταδοτική», με τις πιθανότητες να φτάνουν το 57% για κάποιον, που δεν είναι παχύσαρκος, να κινδυνεύει να γίνει αν το φιλικό του περιβάλλον είναι παχύσαρκο. Το κάπνισμα είναι μία ακόμα «μεταδοτική ασθένεια», που διαχέεται στην κοινωνική ζωή, αλλά εδώ υπάρχουν και καλά νέα, σύμφωνα με τα οποία, αν κάποιος αποφασίσει να κόψει το τσιγάρο, μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για τους φίλους του.
Κάπνισμα
Αν και δεν είναι μυστικό ότι, το κάπνισμα είναι ανασταλτικός παράγοντας για τη μακροζωία, ο έξτρα χρόνος που κερδίζει κάποιος, όταν το κόβει, μπορεί να σας εκπλήξει. Σύμφωνα με 50ετή βρετανική έρευνα, αν κάποιος κόψει το τσιγάρο στην ηλικία των 30 ετών αυξάνει το προσδόκιμο της ζωής του μία ολόκληρη δεκαετία. Αν αποφασίσετε δε, να το κόψετε στα 40, τα 50 ή τα 60, κερδίζετε 9, 6 και 3 χρόνια ζωής αντίστοιχα.
Μεσημεριανή σιέστα
Αν και ως μεσογειακός λαός, επικροτούμε τη μεσημεριανή σιέστα, ίσως δε γνωρίζετε τα πραγματικά οφέλη αυτής της ξεκούρασης. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι, όσοι χαίρονται τον μεσημεριανό ύπνο τακτικά, έχουν 37% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή. Η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί είναι ότι, πιθανόν η ξεκούραση βοηθά την καρδιά, «κρατώντας» τις ορμόνες, που είναι υπεύθυνες για το άγχος, σε χαμηλά επίπεδα.
Μεσογειακή διατροφή
Με υψηλά… ποσοστά σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ελαιόλαδο και ψάρι, η μεσογειακή διατροφή είναι ιδανική για να κερδίσετε χρόνια ζωής. Τα αποτελέσματα διαφόρων ερευνών μάλιστα, κάνουν λόγο για μείωση του κινδύνου εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου, ενός συνδυασμού δηλαδή παχυσαρκίας, υψηλής πίεσης, σακχάρου και άλλων παραγόντων που αυξάνουν το ρίσκο για την εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων και διαβήτη.
Το παράδειγμα της Okinawa
Οι κάτοικοι της Okinawa, στην Ιαπωνία έχουν το παγκόσμια ρεκόρ στη μακροζωία, γεγονός που οι ερευνητές αποδίδουν στην παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε πράσινα και κίτρινα λαχανικά και τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά. Μερικοί μάλιστα κάτοικοι, έχουν τη συνήθεια να καταναλώνουν το 80% της τροφής, που βρίσκεται στο πιάτο τους, κάτι που δεν ακολουθούν οι νεότεροι, ρίχνοντας τον …πήχη της μακροζωίας.
«I do»
Αρκετές έρευνες…εναντιώνονται στους ορκισμένους εργένηδες και ισχυρίζονται ότι, οι παντρεμένοι έχουν την τάση να ζουν περισσότερο. Μάλιστα, αυτό το αποδίδουν στη διαφορά της κοινωνικής και οικονομικής υποστήριξης, που παρέχει ο γάμος. Όσο για τους διαζευγμένους και τους χήρους, οι έρευνες αναφέρουν ότι έχουν χαμηλότερο δείκτη θνησιμότητας από τους ανύπαντρους.
Συγχώρεση
Τα φυσικά οφέλη της συγχώρεσης έχουν τη δική τους προσφορά στον τομέα μακροζωία. Οι χρόνιες έχθρες συνδέονται με μειωμένη λειτουργία των πνευμόνων, καρδιακά προβλήματα, εγκεφαλικά και άλλες ασθένειες, ενώ αντίθετα, η συγχώρεση μειώνει το άγχος και μαζί με αυτό τα επίπεδα της πίεσης, αυξάνοντας παράλληλα τα χρόνια ζωής.
Σκοπός στη ζωή
Τα χόμπι και οι δραστηριότητες είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες, που συμβάλλουν σίγουρα στη… μακροζωία. Ιάπωνες ερευνητές το επικροτούν με την έρευνα που διεξήγαγαν, σύμφωνα με την οποία, άτομα που έχουν έναν σκοπό στη ζωή τους μειώνουν τις πιθανότητες να πεθάνουν από εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο. Μάλιστα έρευνα του ιατρικού κέντρου του Πανεπιστημίου του Rush, επιμένει ότι η αίσθηση του σκοπού στη ζωή συνδέεται ακόμα και με τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Ζώνη ασφαλείας
Η ζώνη και το κράνος σώζουν ζωές και με τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα να πρωταγωνιστούν στις κυριότερες αιτίες θανάτου, είναι φυσικό η χρήση τους να συμβάλλει στη μακροζωία. Φορώντας ζώνη και κράνος, αυξάνετε τις πιθανότητες να ζήσετε, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μειώνουν τα ποσοστά θανάτου και σοβαρού τραυματισμού μέχρι και 50%. Τα ποσοστά μάλιστα αυξάνουν για τους ποδηλάτες.

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

 
Εφημερίδα Sport Day
Εφημερίδα Goal News
Εφημερίδα Πρωταθλητής
Εφημερίδα Η Πράσινη
Εφημερίδα Φως
Εφημερίδα Η Ώρα των Σπορ
Εφημερίδα Η Γάτα
Εφημερίδα MetroSport
Εφημερίδα Γαύρος
Εφημερίδα Αθλητικά Νέα των συντακτών

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

 
 : 
Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα
Εφημερίδα Η Καθημερινή
Εφημερίδα Το Βήμα
Εφημερίδα Ελευθεροτυπία
Εφημερίδα Έθνος
Εφημερίδα Espresso
Εφημερίδα Ριζοσπάστης
Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
Εφημερίδα Αυγή
Εφημερίδα Βραδυνή
Εφημερίδα Πρώτο Θέμα
Εφημερίδα Το Παρόν
Εφημερίδα Real News
Εφημερίδα Η Νίκη
Εφημερίδα Ο Λόγος
Εφημερίδα Αγγελιοφόρος
Εφημερίδα Ελεύθερη ώρα
Εφημερίδα Άρθρο

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΦΟΡΙΑ: “Παντρεύονται” τον Σεπτέμβριο – Χρωστάτε; Θα γίνει ανάληψη από τον λογαριασμό σας

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Το υπουργείο Οικονομικών θα «αφαιρεί» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που έχουν… ληξιπρόθεσμες και αρρύθμιστες οφειλές προς την εφορία τα ποσά των οφειλών τους, όπως σαφώς προβλέπεται από το νέο μνημόνιο.
«Για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο το Σεπτέμβριο του 2013 τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογουμένους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο» αναφέρει το μνημόνιο.
Πρόκειται για τη διάταξη που ανησυχεί ιδιαίτερα τα τραπεζικά στελέχη για εκροή καταθέσεων, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός φορολογουμένων (περίπου 2.500.000 άτομα) έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.

Ιταλία: Επιστρέφονται οι περικοπές στις συντάξεις

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Το Ιταλικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Inps, άρχισε να επιστρέφει σήμερα ποσά τα οποία είχε παρακρατήσει από τις συντάξεις που ξεπερνούν ετησίως τις 90.000 ευρώ μεικτά, και επισημοποίησε την κατάργηση των περικοπών που επέβαλε σε αυτές.
Η απόφαση αποτελεί άμεση συνέπεια της ετυμηγορίας του Συνταγματικού Δικαστηρίου στις 6 Ιουνίου, το οποίο αποφάνθηκε ότι οι περικοπές αυτές αντιβαίνουν στο Σύνταγμα και ειδικότερα στην αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών.

Θεωρήθηκε άδικο το ότι μόνον οι συνταξιούχοι καλούνταν να καταβάλουν μέρος του εισοδήματός τους. Ανάλογη απόφαση είχε εκδοθεί, στο παρελθόν, και υπέρ διευθυντικών στελεχών και ανωτέρων υπαλλήλων του ιταλικού δημοσίου.

Οι περικοπές αυτές είχαν οδηγήσει στην παρακράτηση, από την 1η Αυγούστου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2014, του 5% των συντάξεων από 90.000 μέχρι 150.000 ευρώ το χρόνο, του 10% για τις συντάξεις από 150.000 μέχρι 200.000 ευρώ και του 15% για όσες υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ ετησίως.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...