Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ...

 

Πάνω από 70 γερμανοί ισλαμιστές εξτρεμιστές έχουν μεταβεί στη Συρία για να συμμετάσχουν στις μάχες εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung...«Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν στο κοινοβούλιο, οι υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτουν τώρα ενδείξεις για το γεγονός ότι πάνω από 70 ισλαμιστές από τη Γερμανία έχουν αναχωρήσει προς τη Συρία για να συμμετάσχουν σε μάχες ή να υποστηρίξουν την αντίσταση στο καθεστώς του [Σύρου προέδρου] Μπασάρ αλ Άσαντ με κάποιον άλλον τρόπο», γράφει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα, επικαλούμενη την απάντηση στελέχους της κυβέρνησης σε ερώτηση η οποία υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε «πολλές εκατοντάδες πρόσωπα», σημειώνει η εφημερίδα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Στα τέλη του Ιουνίου, πιστευόταν ότι 60 γερμανοί ισλαμιστές βρίσκονταν στη Συρία. Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι οι μαχητές αυτοί θα αποτελέσουν με την επιστροφή τους στη Γερμανία «έναν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια» της χώρας.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...