Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

H προσωπική και πολιτική τραγωδία Σαμαρά, ο Στουρνάρας, και ο γερμανικός ομφάλιος λώρος





Διαβάζουμε με δέος ότι η χθεσινή επίσκεψη του Σαμαρά στο, κατ΄ευφημισμόν, οικονομικό επιτελείο του Γιάννη Στουρνάρα κράτησε 5 ολόκληρες ώρες. Σήμερα ο πρωθυπουργός συνάντησε ξανά τον Στουρνάρα, ενώ αυτή τη φορά στο παρεάκι έχει προστεθεί και ο Προβόπουλος.
Και η αυτονόητη ερώτηση που έρχεται στο νου: Γιατί έπρεπε να περάσει ένας χρόνος σχεδόν για να αντιληφθεί ο πρωθυπουργός την ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου του κ. Στουρνάρα; Τι του δίδαξε η πολυετής προσωπική του εξορία, όταν ο ίδιος-ως πρωθυπουργός πλέον- επαναλαμβάνει το μοιραίο λάθος του Καραμανλή, ο οποίος αυτοκτόνησε πολιτικά βαπτίζοντας σε τσάρο της οικονομίας έναν διαπλεκόμενο πολιτικό όπως ο Γιώργος Αλογοσκούφης;

Πως να εμπιστευθείς έναν Στουρνάρα ο οποίος αποδεικνύεται δυσφήμιση για τον όρο «τεχνοκράτης» μια και κρέμασε την υπουργική του θητεία στο χυδαίο μπακαλίστικο χαράτσι του Βενιζέλου και στην κολακεία προς το πρόσωπο του Σόιμπλε; Μπορείς να διασώσεις την οικονομία μιας χώρας με αυτά τα προσόντα;

Ατυχώς για τον τεχνοκράτη Στουρνάρα του ΙΟΒΕ- που διέθετε λύσεις εξόδου από την κρίση- όταν του δόθηκε ευκαιρία να τις κάνει πράξη κατάντησε πιο αποτυχημένο κακέκτυπο του  Βενιζέλου, ακόμη και από τον βουλιμικό αμοραλιστή Σαχινίδη.
Μπορεί ένας υπουργός με μοναδικό προσόν τις κολακείες προς το πρόσωπο του Σόιμπλε να διασώσει μια οικονομία καιόμενη βάλτο;

Τι είναι όμως αυτό που κρατάει τον Στουρνάρα στη θέση του; Ποια κοινή μοίρα τους συνδέει με τον Σαμαρά; Μήπως αυτή η κοινή μοίρα έχει τις ρίζες της στην «γερμανική διαπλοκή» η οποία παρ΄ολίγο να επαναφέρει τον Συμπιλίδη στην Βουλή και η οποία «απήλλαξε» την Siemens –με υπογραφή Στουρνάρα-από τις ευθύνες της απέναντι στο ελληνικό κράτος;
Μήπως αυτή η κοινή μοίρα έχει τις ρίζες της στην «γερμανική διαπλοκή» η οποία επιχειρεί να ελέγξει και να επιβάλλει τις διαδικασίες στον ΟΠΑΠ;

Μήπως τελικά αυτή η κοινή "γερμανική μοίρα" καθορίζει και την προσωπική πολιτική τραγωδία του Σαμαρά;

Και κάτι ακόμη: Oφείλει να γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι στην εποχή μας δεν μπορούν να διατηρηθούν εύκολα στεγανά-βλέπε Wikileaks.
Θα ρισκάρει την πολιτική του καριέρα και την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας επειδή δεν έχει βρει την δύναμη να κόψει τον «γερμανικό ομφάλιο λώρο»;

"Κάντε τα ευρώ σας λίρες!..", διαφημίζουν στο διαδίκτυο εταιρείες με οδηγίες στους Έλληνες καταθέτες!

 








Σάλος από την απόφαση του Eurogroup να κουρέψει τις τουρκικές καταθέσεις!

Ήδη οι Έλληνες καταθέτες κατακλύζονται από διαφημίσεις εταιρειών οι οποίες αναλαμβάνουν την μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό και την μετατροπή-για παράδειγμα- των ευρώ σε λίρες.
Στο site μιας από αυτές τις εταιρίες διαβάζουμε>


Με άλλα λόγια: Προνοούμε για να έχουμε και να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απότην αρχή μιας και στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τον ακριβή σκοπό της υπηρεσίας μας.
  • Η Financial Solutions δεν σας προτείνει την ολική μεταφορά των καταθέσεων σας στο εξωτερικό.
  • Η Εταιρεία μας δεν διατίθεται να βοηθήσει η συνεργαστεί με ενδεχόμενους πελάτες που σκοπό έχουν την εκροή καταθέσεων στο εξωτερικό χωρίς την απαιτούμενη νόμιμη διαδικασία.
Για ποιόν λόγο σας προτείνουμε την υπηρεσία μας;
  • Όπως είπαμε παραπάνω προτείνουμε την υπηρεσία ως μία έξτρα κάλυψη για κάθε ενδεχόμενο, για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, η σημερινή κατάσταση δεν αποπνέει την πρέπουσα εμπιστοσύνη λόγω κυρίως της ταχύτητας με την οποία αλλάζουν τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα γύρω μας.
  • Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία μας γλυτώνετε χρόνο και χρήμα, ας το εξηγήσουμε όμως λίγο καλύτερα:
  1. Δεν χρειάζετε να μεταβείτε στην Αγγλία για το άνοιγμα του λογαριασμού σας.
  2. Η όλη διαδικασία ολοκληρώνετε σε 1 ώρα.
  3. Δεν ψάχνετε αριστερά και δεξιά για το τι θα πρέπει να κάνετε στα επόμενα βήματα (κατόπιν της αιτήσεως) με την τράπεζα, πως να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας απο μακριά; πως μπορείτε να ανοίξετε λογαριασμό στην Αγγλία χωρίς να έχετε δηλώσει κατοικία στην Αγγλία; την σχετική δήλωση που θα πρέπει να συμπληρώσετε για την Αγγλική εφορία προκειμένου να μην φορολογηθείτε, και άλλα πολλά χρήσιμα πράγματα που αν δεν τα γνωρίζετε δεν θα μπορέσετε να ανοίξετε λογαριασμό στο εξωτερικό.
con tel 210 8818 416 Ώρες λειτουργίας: 9:00-20:00
 con info Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό;
arrowΠρώτον και κυριότερο είναι το γεγονός ότι μπορείτε να διασφαλίσετε το μέλλον των παιδιών σας ανοίγοντας τους έναν "κλειστό καταθετικό λογαριασμό" γνωστός και ως "savings account".
arrowΟ κάθε λογαριασμός έχει τον δικό του προσωπικό μάνατζερ, το καλύτερο; εάν δεν μιλάτε Αγγλικά και ως εκ τούτου υπάρχει πρόβλημα συννενόησης μπορούμε να ζητήσετε από την τράπεζα να αναθέσει τον λογαριασμό σας σε υπάλληλο τους που μιλάει τα Ελληνικά (σας συμβουλεύουμε σχετικά).
arrowΜε ένα τηλεφώνημα είτε με το πάτημα ενός κουμπιού (διαδικτυακά) μπορείτε να μεταφέρετε τον λογαριασμό σας όπου εσείς θέλετε, επίσης με την ίδια ευκολία μπορείτε να αλλάξετε το νόμισμα κατάθεσης του λογαριασμού σας, η οποιοδήποτε άλλο θέμα αφορά τον λογαριασμό σας.
arrowΗ πρόσβαση στον λογαριασμό σας είναι ελεύθερη επί 24ώρου βάσεως, εκτός αυτού με το άνοιγμα του λογαριασμού μπορείτε να έχετε είτε καρνέ επιταγών, είτε κάρτα αναλήψεων και αγορών (debit card), είτε και τα δύο, έτσι με αυτόν τον τρόπο σας επιτρέπεται άμεση πρόσβαση στον λογαριασμό σας από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.
arrowΣας δίνετε η δυνατότητα (ανάλογα με την χρήση του λογαριασμού σας) να πάρετε στεγαστικό δάνειο στην Μεγάλη Βρεττανία και επίσης να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε διάφορα εξειδικευμένα τραπεζικά προιόντα που μόνον οι πελάτες της τράπεζας μπορεί να έχουν.

Η λίστα της ντροπής>Οι ηρωικοί δημοσιογράφοι ξεσκεπάζουν τα πολιτικά ζόμπι. Σε ρόλο Μακάριου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Ιστορικές στιγμές!

 




Δύο ηρωικοί δημοσιογράφοι, ο Μιχάλης Ιγνατίου και ο Νίκος Μελέτης, αποκαλύπτουν στο σημερινό "ΕΘΝΟΣ" τα ντοκουμέντα της ντροπής που αποδεικνύουν τις ποινικές ευθύνες όλων εκείνων των τυχάρπαστων που διέλυσαν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, δίνοντας άλλοθι στο Eurogroup να λάβει αυτή την κτηνώδη και καθοριστική απόφαση για τις τύχες του ευρώ αλλά και πολύ πιθανόν της Ευρώπης καθώς τα σημάδια ενός παγκόσμιου πολέμου διαφαίνονται στο βάθος του ορίζοντα.
Το σημερινό ρεπορτάζ των καλών δημοσιογράφων είναι ένα σπαρταριστό ντοκουμέντο για το πως αντιλαμβάνονται την άσκηση της πολιτικής εξουσίας τα πολιτικά ζόμπι που κυβερνούν τις δύο χώρες.


Στο σημείο που φτάσαμε δύο είναι οι λύσεις: Η θα τιμωρηθούν παραδειγματικά και θα σαπίσουν στην φυλακή τα πολιτικά ζόμπι που εμπλέκονται στη λίστα της διαγραφής των χρεών τους η θα υπάρξει αιματοκύλισμα και νέα εθνική απώλεια.
Στο μεταξύ είναι πολύ πιθανό να καθήσουν στο σκαμνί και οι υπουργοί του  Εurogroup που υπέγραψαν το κούρεμα των καταθέσεων για εσχάτη προδοσία κατά της Ευρώπης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος όσο περνάει ο καιρός παραπαίμπει στον Εθνάρχη Μακάριο την στιγμή που ο ελληνισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με μία ακόμη μεγάλη ιστορική πρόκληση.
Αναδημοσιεύουμε τις λίστες από το Έθνος και το Κουτί της Πανδώρας

Οι λίστες που έχει στην κατοχή του το «Εθνος» έχουν τίτλο: «Διαγραφές Χορηγήσεων Συγκεκριμένων Ομάδων Ατόμων (Μέλη ΔΣ, Ανώτατη Εκτελεστική Διεύθυνση και Πολιτικά Εκτεθειμένα Ατομα)» και η πρώτη που αφορά την Τράπεζα Κύπρου περιλαμβάνει τους εξής:
Ξενοδοχειακή εταιρεία «T.Η.Ε.» που όπως αναφέρει το έγγραφο είναι «συνδεόμενη με ΑΚΕΛ - ΠΕΟ» και ως φυσικά πρόσωπα καταγράφονται οι «Φε., Κυ., Κλ., Αλ.» (σ.σ.: αρχικά επιθέτων) που είδαν τον Μάιο του 2012 να διαγράφεται το συνολικό ποσό του δανείου που είχε λάβει ύψους 2.813.000 ευρώ.
Στην Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) με αναφορά και πάλι σε δύο φυσικά πρόσωπα «Φε., Κυ.» από δάνειο ύψους 554.000 ευρώ χαρίστηκε το υπόλοιπο 193.000 ευρώ και αυτό τον Μάιο 2012.
Εταιρεία «N.M.G.» που σύμφωνα με το έγγραφο συνδέεται με το κορυφαίο στέλεχος του ΑΚΕΛ, Ν.Κ., η οποία από δάνειο που έχει λάβει ύψους 1.830.000 ευρώ είδε να χαρίζονται τα 111.000 ευρώ με ημερομηνίες αναφοράς τον Μάρτιο 2007 και τον Ιανουάριο 2008.
Γνωστός πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ Π.Π. από δάνειο 168.000 ευρώ αποπλήρωσε μόνο τα 67.000 ευρώ και τα 101.000 ευρώ διαγράφηκαν από την Τράπεζα τον Οκτώβριο 2009.
Εταιρεία «At.ltd» που συνδέεται με τον Σ.Σ. βουλευτή του ΔΗΣΥ (ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο κριτικής από το ΑΚΕΛ για τη δραστηριότητα του δικηγορικού γραφείου του) που από δάνειο 61.000 ευρώ φαίνεται να έχει διαγραφεί ποσό 11.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2010.
Εταιρεία «Cy.Ind. Ltd», που ανήκει στον Αχ.Κ. αδελφό του πρώην υπουργού του ΔΗΚΟ, Μ.Κ. μεγάλης πολιτικής οικογένειας του νησιού, που από δάνειο 1.595.000 ευρώ αποπλήρωσε μόνον τις 310.000 και τον Μάιο του 2011 διαγράφηκαν τα 1.285.000 ευρώ.
Ο Π.Γ. γιος πρώην υπουργού του ΑΚΕΛ αρκέστηκε στη διαγραφή μόλις 2.000 ευρώ τον Μάιο του 2012, από δάνειο 5.000 ευρώ.
Στον πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Σοφ.Χ. από δάνειο 58.000 ευρώ, διαγράφτηκε τον Απρίλιο του 2007 το ποσό των 26.000 ευρώ.
Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ευ. Σ. από δάνειο 84.000 ευρώ είδε να διαγράφονται τα 16.000 ευρώ τον Ιούλιο 2008
Στον πρώην δήμαρχο μεγάλης κυπριακής πόλης που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ Α.Μ. από δάνειο 105.000 ευρώ, τον Νοέμβριο 2008 διαγράφηκαν 17.000 ευρώ.
Στην εταιρεία «M.Th.Group» της Λ.Π. νύφης βουλευτού του ΔΗΚΟ Α.Κ. από δάνειο 625.000 ευρώ διαγράφηκαν τα 330.000 ευρώ τον Αύγουστο 2009.
Στην εταιρεία «Xen.&Co» της Μ.Ξ. συγγενούς μέλους του ΔΣ της Τράπεζας, από δάνειο 839.000 ευρώ διαγράφηκαν τα 237.000 ευρώ με ημερομηνίες αναφοράς 12/2007, 7/2008, 9/2010.
Η εταιρεία που φέρει το όνομα του ιδιοκτήτη της, πρώην υπουργού, προέδρου κόμματος και στελέχους του ΔΗΣΥ Τ.Χ. του οποίου διαγράφηκαν τα 399.000 ευρώ από το δάνειο των 708.000 ευρώ που είχε πάρει. Η διαγραφή του δανείου έγινε σε δύο ημερομηνίες: 3/2007 και 3/2008.
Στην Ελληνική Τράπεζα εμφανίζεται
Η εταιρεία «T.Trading Co Ltd» του Ν.Κ. βουλευτή μικρού κόμματος που με τη σύζυγό του κατέχουν το 80% και 20% της εταιρείας της οποίας από δάνειο 1.654.000 ευρώ, τον Δεκέμβριο του 2008 διαγράφηκαν τα 543.000 ευρώ.
Στη Λαϊκή Τράπεζα (Cyprus Popular Bank) υπάρχουν οι εξής αναφορές:
Ο Αρ.Γ. πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ γραμματέας σε τουριστική εταιρεία είδε να διαγράφεται το 2012 το ποσό των 39.000 ευρώ.
Ο Αν. Γ πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ τον Ιούνιο 2011, διέγραψε οφειλή 71.000 ευρώ.
Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ Σοφ. Χ. (που περιλαμβάνεται και στην προηγούμενη λίστα) τον Σεπτέμβριο 2010 έτυχε διαγραφής 54.000 ευρώ.
Εταιρεία της οποίας μέτοχος με 51% είναι ο Γ.Β., κορυφαίος Κύπριος πολιτικός με θητεία σε ανώτατα αξιώματα εμφανίζεται να έχει κάνει συμφωνία για διαγραφή του ποσού των 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων με την επισήμανση όμως ότι η διαγραφή έχει υπολογιστεί για το 2014.
Στην Π.Α. πρώην σύζυγο του κορυφαίου υπηρεσιακού στελέχους του ΥΠΕΞ Ν.Α. διαγράφηκε τον Ιούνιο του 2010 οφειλή 18.500 ευρώ.
Σε εταιρεία που ανήκει στον εν ενεργεία πρέσβη Ν.Π. διαγράφηκε το 2012 το ποσό των 14.000 ευρώ.
Η αποκάλυψη για τον κατάλογο που δημοσιεύει σήμερα το "Εθνος, ξεκίνησε από τον Κύπριο δημοσιογράφο Σωτήρη Παπαδόπουλο και την ιστοσελίδα 24h.com.cy. Ο κ. Παπαδόπουλος παρέδωσε τον κατάλογο στο γενικό εισαγγελέα της Κύπρου, ο οποίος και υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει το θέμα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μιχάλης Ιγνατίου - Νίκος Μελέτης

Δημοσκόπηση: Έξι στους δέκα πολίτες φοβούνται «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα

 

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι Βρυξέλλες διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα «κουρέματος» στις καταθέσεις, οι πολίτες μετά τις δραματικές αποφάσεις για την διάσωση της Κυπριακής οικονομίας πιστεύουν ο κίνδυνος να εφαρμοστεί το «κούρεμα» και στην Ελλάδα είναι ορατός.
Σε δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύει η Realnews, έξι στους δέκα Έλληνες φοβούνται «κούρεμα» καταθέσεων και στην χώρα μας.

Το ποσοστό που απαντά μάλλον ή σίγουρα ναι στο κίνδυνο να «κουρευτούν» οι καταθέσεις φτάνει στο 61% ενώ 72,9% όσον ρωτήθηκαν εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν κόμματα στην Βουλή που να τους έχουν πείσει ότι διαθέτουν plan B για έξοδο της χώρας από την κρίση σε περίπτωση ρήξης με την τρόικα.

Βρούτσης: Δεν μου ετέθη ποτέ από την Τρόικα θέμα αναστολής της κα­ταβολής συντάξεων...

 

«Ουδέποτε μου ετέθη από την τρόικα και πολύ περισσότερο δεν απασχόλησε την κυβέρνηση, θέμα αναστολής της κα­ταβολής συντάξεων ή αντικατάστασής τους σε... δικαιού­χους κάτω των 60 ετών, κάτι που σε κάθε περίπτωση δεν θα γινόταν αποδεκτό».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλι­σης και Πρό­νοιας κ. Γιάννης Βρούτσης απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων.

«Εβδομάδα των Παθών» σηματοδοτεί η επιστροφή της τρόικας...

 


Ξεκούραστη μετά το Πάσχα των Καθολικών θα επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα, ωστόσο η άφιξη των Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ θα σηματοδοτήσει την «Εβδομάδα των Παθών» για την κυβέρνηση.

Η... 12η Απριλίου, οπότε η πρόοδος της Ελλάδας θα εξετασθεί στο άτυπο Eurogroup του Δουβλίνου, αποτελεί την ημερομηνία ορόσημο για την κυβέρνηση η οποία θέλει να κλειδώσει την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Ωστόσο, οι εκκρεμότητες είναι πολλές και εκτείνονται από το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο έως και στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Στις συσκέψεις του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητήθηκαν τρόποι κάλυψης των εκκρεμοτήτων και εξετάσθηκαν παρεμβάσεις για το κλείσιμο των θεμάτων που οι εκπρόσωποι των δανειστών άφησαν ανοικτά αποχωρώντας από την Αθήνα στα μέσα Μαρτίου. Αν και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας δήλωσε χθες πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη ενόψει της άφιξης της τρόικας, ωστόσο όλα τα μεγάλα θέματα παραμένουν ανοικτά.

Η κυβέρνηση έχει έλθει αντιμέτωπη με δημοσιονομικό κενό ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ το οποίο πρέπει να καλυφθεί προκειμένου να μην απειληθεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού. Η υστέρηση των εσόδων οδηγεί το οικονομικό επιτελείο στην εξέταση παρεμβάσεων για την τόνωση των εισπράξεων.

Σε αυτές περιλαμβάνεται και το ειδικό τέλος ακινήτων 2013 το οποίο φαίνεται πως θα διατηρηθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και θα εισπραχθεί κανονικά από τον Σεπτέμβριο, ώστε να διασφαλιστούν έσοδα 1 δισ. ευρώ περίπου. Σκέψεις για μείωση του χαρατσιού κατά 20% τελούν υπό την έγκριση της τρόικα η οποία δύσκολα θα συμφωνήσει εάν η υστέρηση των εσόδων συνεχίσει και στο δεύτερο τρίμηνο 2013.

«Δεν έχει κλείσει το θέμα με το τέλος ακινήτων. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Κάτι θα δώσουμε, κάτι θα δώσουνε», τόνισε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Πρέπει να σημειωθεί πως τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2013 διαμορφώθηκαν στα 7,75 δισ. ευρώ, έναντι 8,06 δισ. ευρώ στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2013. Στο πρώτο τρίμηνο 2013 αναμένεται ότι δεν θα ξεπεράσουν τα 11 δισ. ευρώ, όταν πέρυσι ήταν στα 11,4 δισ. ευρώ.

Αλλά και οι χρηματοδοτικές ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων είναι ήδη πολύ αυξημένες και οι προβολές δείχνουν ότι στο σύνολο του 2013 θα ξεπεράσουν περίπου κατά 400 εκατ. ευρώ τον ετήσιο στόχο των 12,6 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας αναζητά τρόπους εξοικονόμησης και προς την κατεύθυνση αυτή συντάσσει σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, ωστόσο το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι αμφισβητήσιμο. Υπό το πρίσμα αυτό αμφίβολο κρίνεται το κατά πόσο οι κυβερνητικές προτάσεις για τις ρυθμίσεις φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών έως και σε 48 δόσεις θα αποφέρουν αποτελέσματα.

Για το σχέδιο αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες η κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από τους στόχους που είχαν τεθεί για το πρώτο τρίμηνο 2013, ωστόσο θεωρεί πως θα καλύψει εντός του Απριλίου το χαμένο έδαφος. Το θέμα απασχολεί προσωπικά τον πρωθυπουργό ο οποίος ζήτησε τόσο οι οφειλές προς προμηθευτές όσο και οι επιστροφές φόρων να δρομολογηθούν άμεσα.

Κρίσιμο είναι και το θέμα της κινητικότητας 25.000 δημοσίων υπαλλήλων όπου ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη να επιταχύνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Στην τρόικα θα παρουσιασθεί πλάνο άμεσης αποπομπής από το Δημόσιο των επίορκων, αλλά και οι παρεμβάσεις για την λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων, όπως και θέματα σχετικά με την αναδιοργάνωση των υπουργείων και την εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων.

Θα τεθούν ακόμη προς συζήτηση στοιχεία για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, αλλά και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων οι οποίοι αφού απολέσουν τις οργανικές τους θέσεις θα απολυθούν εντός του 2014 (οι υπάλληλοι που δεν θα απορροφηθούν σε άλλη θέση, για ένα χρόνο θα λαμβάνουν το 75% των αποδοχών τους, μέχρι την απόλυση λόγω εξάλειψης της θέσης τους).

Τέλος, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η κυβέρνηση έχει δώσει διορία στις τραπεζικές διοικήσεις να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου. Οι διαδικασίες έχουν κινηθεί γρήγορα και ήδη καταγράφεται κινητικότητα. Η Alpha Bank ανακοίνωσε πως σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 6 Απριλίου θα τεθούν προς έγκριση η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και η αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της τράπεζας, μέσω μείωσης του αριθμού των μετοχών λόγω συνενώσεως (reverse split).

Γερμανική «μπότα» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου - Θα είναι «τα μάτια και τα αυτιά» των Γερμανών

 

Μπότα Γερμανού αξιωματικού της Αστυνομίας πατάει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»! Κι όχι μόνο πατάει αλλά θα παραμείνει, αποκτώντας και το δικό του γραφείο, πλησίον των Ελλήνων συναδέλφων του που

αποτελούν την ελληνική δύναμη του αστυνομικού τμήματος αερολιμένα.

Η πρωτοφανής για τα τοπικά χρονικά «απόβαση» της... γερμανικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου επιβεβαιώνεται από «πήγες» του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, από όπου και εστάλη η σχετική διαταγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου για την άφιξη του Γερμανού αστυνομικού. Mάλιστα ο ένστολος Γερμανός βαφτίζεται ως «σύνδεσμος» από τις ελληνικές διωκτικές Αρχές.

Η απόφαση για την τοποθέτηση του ελήφθη πριν από αρκετές ημέρες και προσπάθησε να κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό, λόγω της εθνικότητας του αξιωματικού και των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και για τις οποίες αρκετοί θεωρούν ότι ευθύνεται η Γερμανία.

Η παρουσία του και ο ρόλος που θα έχει σε ελληνικό έδαφος δημιουργεί όμως πολλά ερωτήματα σε αστυνομικούς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, παρά τις διαβεβαιώσεις από υψηλόβαθμα στελέχη του Σώματος ότι πρόκειται για «σύνδεσμο» χωρίς ουσιαστικά αστυνομικές αρμοδιότητες. Αστυνομικοί πάντως εξέφρασαν το φόβο τους ότι ο Γερμανός συνάδελφός τους δεν θα είναι ένα τυχαίο πρόσωπο σε έναν τυχαίο χώρο, όπως αυτός του αεροδρομίου, που αποτελείται από ευαίσθητους τομείς.

Θεωρούν ότι θα έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και θα είναι επί της ουσίας το «αυτί και το μάτι» για τα συμφέροντα της χώρας του σε ένα αεροδρόμιο, όπως αυτό του Ηρακλείου, που δέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι. «Με την ίδια λογική, αφού πρόκειται για σύνδεσμο που θα βοηθήσει το έργο των αστυνομικών του Ηρακλείου, θα πρέπει να υπάρχει και σύνδεσμος από την Ρωσία, από την Ολλανδία, τη Βρετανία κοκ» σχολίασε με νόημα αξιωματικός, προσθέτοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια η αστυνομική εργασία στον αερολιμένα γινόταν χωρίς την παρουσία συνδέσμου, καθώς το ρόλο αυτό τον έχουν τα προξενεία των χωρών στο Ηράκλειο και οι πρεσβείες στην Αθήνα.

Υψηλόβαθμα στελέχη λένε, όπως προαναφέρθηκε, ότι ο αξιωματικός από τη Γερμανία θα είναι ο σύνδεσμος της χώρας μας με τη χώρα του, της ελληνικής με τη γερμανική αστυνομία. Για παράδειγμα εάν εντοπιστεί κάποιος επιβάτης που έχει πλαστό διαβατήριο και επιθυμεί να ταξιδέψει προς κάποιο γερμανικό αεροδρόμιο, εκείνος θα μεσολαβεί ώστε να δοθούν πληροφορίες για τον παράνομο επιβάτη από τις γερμανικές Αρχές προς τις ελληνικές και να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Η άφιξή του, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, θα είναι στις αρχές του Απρίλη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γερμανός αξιωματικός θα... πιάσει δουλειά στις 3 Απριλίου και στον αερολιμένα Ηρακλείου θα παραμείνει έως τα τέλη του καλοκαιριού, μέχρι την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου.

Μάλιστα, εάν χρειαστεί να μεταβεί σε χώρο του ΚΑΗΚ όπου η πρόσβαση δεν είναι ελεύθερη, τότε γίνεται παρουσία αστυνομικού που υπηρετεί στο τμήμα του αερολιμένα. Σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων αξιωματικών, «γερμανικός σύνδεσμος» υπάρχει ήδη στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ παραμένει άγνωστο εάν θα υπάρξουν και άλλοι ... σύνδεσμοι με τη Γερμανία και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της Κρήτης και της χώρας.

"Γερμανοί αστυνομικοί εκτελούν υπηρεσία στα αεροδρόμια Ελ. Βενιζέλος και Μακεδονία, με δυνατότητα ακόμη και προέλεγχου ταξιδιωτικών εγγράφων πολιτών που ταξιδεύουν προς γερμανικές πόλεις. Ανάλογα κλιμάκια Ελλήνων αστυνομικών υπάρχουν σε γερμανικά αεροδρόμια προκειμένου να ενισχύσουν με παρόμοιο τρόπο τους ελέγχους. Πρόκειται για διμερή συμφωνία Ελλάδας και Γερμανίας που έχει σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, κυρίως από τα ελληνικά αεροδρόμια. Ο ρόλος αυτών των αστυνομικών είναι κατ' αρχάς συμβουλευτικός" τονισε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που ρωτήθηκε για το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της ως προς την παρουσία Γερμανού αξιωματικού της Αστυνομίας στο «Νίκος Καζατζάκης», το Αρχηγείο όμως της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται πως δεν την έλαβε υπόψιν του.

"ΠΑΤΡΙΣ" - Θ.Περβολαράκης

Η τρόικα “κουρεύει” τις ελληνικές τράπεζες - Θέλει να φύγουν 5.000 υπάλληλοι Από Newsit.gr | NewsIT – 14 λεπτά πριν

 

- Μοντέλο “παντραπεζικής” εθελουσίας εξόδου μελετούν οι αξιωματούχοι της Κομισιόν
- 40% λιγότερα καταστήματα μέσω συγχωνεύσεων στην εγχώρια αγορά
- Μέχρι 25.000 αποχωρήσεις έως το 2015
“Κούρεμα” περισσότερων απο 5.000 θέσεων στον τραπεζικό κλάδο εξετάζει η τρόικα, σύμφωνα με την εφημερίδα Τύπος της Κυριακής. Στο “τραπέζι” έχει ρίξει το μοντέλο της "παντραπεζικής" εθελουσίας εξόδου, προκειμένου να αποχωρήσει πλεονάζον προσωπικό απο τις συστημικές τράπεζες, με ενιαία κίνητρα.
Απο το 2009 έως το 2011 οι εργαζόμενοι στις τράπεζες έχουν μειωθεί κατα 11,5 %, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν οτι μέχρι το 2015 θα έχουν αποχωρήσει απο 15.000 έως 25.000 εργαζόμενοι με σχέδια εθελουσίας εξόδου ή συνταξιοδοτήσεις ενώ το 40% των καταστημάτων θα κλείσει. Κι αυτό γιατί τα νέα επιχειρηματικά σχέδια που καλούνται οι τράπεζες να υποβάλλουν προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα πρέπει να περιλαμβάνουν κινήσεις μείωσης του λειτουργικού κόστους και αναδιάρθρωση δικτύων.

Φόροι… πολυτελείας και για τα μικρομεσαία Ι.Χ.!

 
  • 3
     


 Φόροι… πολυτελείας και για τα μικρομεσαία Ι.Χ.!
 
Μεγάλες ανατροπές στη φορολόγηση των Ι.Χ. αυτοκινήτων εξετάζει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Για να αντιμετωπίσει τις απώλειες κρατικών εσόδων από τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων, ετοιμάζει νομοσχέδιο που προβλέπει να φορολογούνται τα αυτοκίνητα όχι βάσει του κυβισμού τους, αλλά βάσει της εργοστασιακής αξίας τους.
Το χτύπημα προβλέπεται να είναι διπλό καθώς πολλοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και την έκτακτη εισφορά «πολυτελείας», αλλά και αυξημένο φόρο εισοδήματος λόγω τεκμηρίων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», στο «δόκανο της εφορίας αναμένεται να πιαστούν πρώτα τα «οικολογικά» Ι.Χ. με turbo κινητήρες και χαμηλές εκπομπές ρύπων, τα αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο και υγραέριο και τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών.
Έτσι το κράτος υπολογίζει να εισπράξει τα διπλάσια χρήματα από όσα θα εισέπραττε μόνο από τον φόρο πολυτελείας, ο οποίος θα επιβάρυνε ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων. Από το νέο σχέδιο θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότεροι ιδιοκτήτες, ακόμη και Ι.Χ. των 1200 κυβικών!

ΤΡΟΪΚΑ: Πάρτε πίσω τις συντάξεις από τους κάτω των 60 – Πλήττονται μητέρες με ανήλικα παιδιά 30 Μαρτίου 2013 Blog, Οικονομία

 
  • 2071
     


4bcf571637bf5287778f172c6d584649 XL 250x180 ΤΡΟΪΚΑ: Πάρτε πίσω τις συντάξεις από τους κάτω των 60 – Πλήττονται μητέρες με ανήλικα παιδιάΣτην αποκάλυψη ότι στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με την κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να πληγούν 700.000 περίπου ήδη συνταξιούχοι προβαίνει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η τρόικα προτείνει την αντικατάσταση των συντάξεων ατόμων κάτω των 60 ετών με ένα επίδομα στο ύψος του επιδόματος ανεργίας!

Γ. Χατζημαρκάκης: Προμελετημένα όσα έγιναν στην Κύπρο

 

Γ. Χατζημαρκάκης: Προμελετημένα όσα έγιναν στην Κύπρο

0
 
0
 
 

Προμελετημένη και προσχεδιασμένη ήταν η επιμονή και η εμμονή της Γερμανίας να επιβάλει «τάξη» στο οικονομικό καθεστώς της Κύπρου, υποστήριξε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma ο Γερμανός ευρωβουλευτής του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Οι μυστικές γερμανικές υπηρεσίες, υποστήριξε, με «παραγγελία» του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διέρρευσαν μια έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας από τις στήλες του περιοδικού Σπίγκελ στις 3 Νοεμβρίου, και η οποία παρουσίαζε την Κύπρο ως εστία ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ παρουσιάζεται ως η γυναίκα που κάνει κουμάντο σε μια χώρα της ΕΕ, κι αυτό της δίνει προβάδισμα ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, ανέφερε ο Γερμανός ευρωβουλευτής.

«Πρέπει να αναδείξουμε το άδικο που έγινε στην Κύπρο» είπε, ενώ αναφερόμενος στην αποστολή εμπειρογνωμόνων που εγκρίθηκε από την Ευρωζώνη, ανέφερε ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται δημόσιους υπάλληλους της ΕΕ. «Στην Ελλάδα η ίδια ομάδα δεν απέδειξε ότι είναι απαραίτητη», κατέληξε ο κ. Χατζημαρκάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: real.gr

Η Ελισάβετ Σπανού στην πίστα φορώντας ένα εντελώς διαφανές φόρεμα

 

  .
Ερωτευμένη, ανανεωμένη και πολύ... αποκαλυπτική είναι το τελευταίο διάστημα η τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού. Το ένα φέρνει το άλλο φαίνεται. Ο έρωτας την ανανέωση και η ανανέωση την όρεξη να προβάλει την πιο σέξι και θηλυκή πλευρά της, όπως φαίνεται και από το διαφανές φόρεμα που επέλεξε για τις εμφανίσεις της στο κέντρο όπου εμφανίζεται.

Η Ελισάβετ Σπανού σε κάποιο σημείο του προγράμματος στο κέντρο όπου εμφανίζεται παρέα με τον Βασίλη Καρρά και την Πάολα, βγαίνει στην πίστα με ένα φόρεμα που ανάβει «φωτιές».

Μακρύ πίσω, επικίνδυνα κοντό μπροστά, εντελώς διαφανές δεν αφήνει σχεδόν τίποτα στη φαντασία.







Νέο «χτύπημα» για τους φορολογούμενους: Κι άλλες δαπάνες στα τεκμήρια

 

Με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την προσθήκη τεκμηρίων νέου τύπου για τον προσδιορισμό των πραγματικών εισοδημάτων 8,2 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων.
Νέο «χτύπημα» για τους φορολογούμενους: Κι άλλες δαπάνες στα τεκμήρια
Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι δαπάνες για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφώνων, η καταβολή ποσών για την εξόφληση δόσεων δανείων και πιστωτικών καρτών, τα έξοδα που πραγματοποιούνται, με την καταβολή μετρητών ή μέσω χρεωστικών καρτών, για την αποπληρωμή ασφαλιστικών συμβολαίων, διδάκτρων και νοσηλειών, όλες οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, το ύψος των καταθέσεων στις τράπεζες και οι λοιπές αποταμιεύσεις των φορολογουμένων θα λαμβάνονται υπόψη από την εφορία για τον επαναπροσδιορισμό των εισοδημάτων τους.
Σε όσες περιπτώσεις τα τεκμαρτά εισοδήματα που θα προσδιορίζονται με τις μεθόδους αυτές είναι μεγαλύτερα από τα δηλωθέντα, οι φορολογούμενοι θα υποχρεώνονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων.

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ: ΔΥΟ ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ”

 ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
Σήμερα, τριάντα εννέα χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή και κατοχή, το Κυπριακό περνά την κρισιμώτερη φάση του διότι, σε όλη αυτή τη διαδρομή η ουσία του οχι μόνο εγκαταλείφθηκε αλλά με τη συγκατάθεση των Κυπριακών Κυβερνήσεων και των Κομματικών Ηγεσιών έχουν εθελούσια εγκαταλειφθεί και υπονομευθεί Διεθνείς Οργανισμοί και Δικαστήρια, με παράλληλη εγκατάλειψη των αρχών Διεθνούς Δικαίου που διέπουν τη λειτουργία τους και αποφάσεων τους ευνοϊκών για τη Δίκαιη υπόθεσή μας που έπρεπε, να αποτελούν μέρος της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού και βασικά συστατικά της λύσης.
Αυτήν την πορεία εγκατάλειψης του Κυπριακού, σήμερα, εν μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης που προσφέρει την ευκαιρία στους ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ να μας εκβιάσουν να ξεπουλήσουμε την Πατρίδα μας για 30 αργύρια, οφείλουμε να την θυμηθούμε και να την καταγγείλουμε για να μπορέσουμε έστω και τώρα να οργανώσουμε την άμυνα και την αντεπίθεσή μας με στόχο να αναχαιτήσουμε τον επερχόμενο εκβιασμό και να τροχιοδρομήσουμε τον επιβαλλόμενο καθαρά αντικατοχικό αγώνα γαι απελευθέρωση και δικαίωση..
Το Κυπριακό ως θέμα εισβολής , κατοχής και βίαιης παραβίασης Κρατικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λαού της, απαιτούσε απο το 1974, ενα καθαρά αντικατοχικό σχεδιασμό αντίδρασης, με καθαρό στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου και την αποκατάσταση του παραβιασθέντος Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου . Σε ένα τέτοιο αντικατοχικό απελευθερωτικό αγώνα υπήρχαν και υπάρχουν διαθέσιμες ισχυρότατες Διεθνείς πλατφόρμες διεξαγωγής του αγώνα, στη βάση επιχειρημάτων που πηγάζουν απο τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Συμβάσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τέτοιες πλατφόρμες είναι:
· Η Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
· Τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων
· Η Ευρωπαϊκή Ενωση, αφότου γίναμε πλήρες μέλος.
Το γεγονός οτι η Κομματική Ηγεσία του τόπου αποφάσισε, αντί αντικατοχικoύ αγώνα για απελευθέρωση, να ακολουθήσει πορεία συμβιβασμού με την κατοχή στη βάση των κατοχικών δεδομένων, επιδιώκοντας λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με τη διαδικασία δικοινοτικών συνομιλιών οι οποίες τορπίλλισαν την ουσία της εξωτερικής εισβολής έθεσε η ίδια σε τροχιά, μια διαδικασία εξουδετέρωσης όλων των προσφερομένων δυνατοτήτων απο τους πιο πάνω Οργανισμούς.
v Χλευάστηκε ως άχρηστο γρονθοκόπημα η παρουσία του Κυπριακού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και διακόπηκε, με αποτέλεσμα να επιτρέπεται στην Τουρκία ανενόχλητη να κερδίζει υποστήριξη για τα κατοχικά δεδομένα, αφού δεν αμφισβητούνται πλέον. Σοβαρό κόστος υφιστάμεθα ανάμεσα στις Ισλαμικές χώρες. .
v Οχι μόνο έμειναν αναξιοποίητα ισχυρά υποστηρικτικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ, ( τα οποία πάρτηκαν μέχρι το 1992) , αλλά επετράπει με την έγκριση των Κυπριακών Κυβερνήσεων, να εγκρίνονται μετά το 1992 Ψηφίσματα τα οποία επρόσφεραν Διπλωματική αναβάθμιση και αναγνώριση στην κατοχή και τα κατοχικά τετελεσμένα που δημιουργούνται συνεχώς , με απώτερο στόχο τη νομιμοποίησή τους.
v Νομικές, Δικαστηριακές καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας, αντί να αξιοποιηθούν ως εργαλείο διαμόρφωσης και της ανάλογης πολιτικής διεκδίκησης των Δικαίων μας , χλευάστηκαν και πετάχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων
v Η Ευρωπαϊκή Ένωση απο καταλύτη σωστής λύσης του Κυπριακού στη βάση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου επετράπει απο τους Κομματικούς μας Ηγέτες να μετατραπεί σε καταλύτη νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων.
Με την ίδια μεθοδικότητα οι Κομματικοί Ηγέτες της Κυπριακής Δημοκρατίας εξανέμησαν και τους ακόλουθους εσωτερικούς παράγοντες οι οποίοι σε συνδυασμό με τους εξωτερικούς που αναφέρθηκαν πιο πάνω, μπορούσαν να αποτελέσουν ασπίδα και δόρυ σε ένα αντικατοχικό απελευθερωτικό αγώνα.
Ø Η καθολική ενότητα συνειδητά και εσκεμμένα καταστρέφεται διαχρονικά με αποτέλεσμα να εξουδετερώνεται η δυνατότητα Λαϊκής αντίστασης και αντίδρασης στην εδραίωση, αποδοχή και αναβάθμιση των κατοχικών δεδομένων, καθοδόν προς νομιμοποίηση.
Ø Το ηθικό και το φρόνημα του Λαού καταρρακώνεται μέσα απο την συνειδητά καλλιεργούμενη ηττοπάθεια, Κομματική πόλωση,τη μυστική Διπλωματεία και την παραπληροφόρηση.
Ø Η άμυνα υποτιμήθηκε, χλευάστηκε και κατα παραγγελίαν διαλύθηκε.
Ø Η Οικονομία ως το τελευταίο ουσιαστικό ανάχωμα αντίστασης του Λαού μας διαλύθηκε εν μιά νυκτί.
Την πραγματικότητα αυτής πορείας εγκατάλειψης τη ζήσαμε και τη βιώσαμε όλοι μας και δεν υπάρχει καμμιά δικαιολογία για κανένα να εθελοτυφλεί πως: Αν δεν την καταγγείλουμε σήμερα, και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ απο την Κομματική Ηγεσία να επανατοποθετήσει το Κυπριακό στη βάση της απελευθέρωσης και αποκατάστασης των παραβιασθέντων αρχών Δικαίου χωρίς εκπτώσεις και περιορισμούς θα φέρουμε ως Λαός την ευθύνη γιαυτό που μας μαγείρεψαν και ακολουθεί την οικονομική κατάρρευση.
Συμπατριώτες Συμπτριώτισσες , ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΠΡΕΠΕΙ να το πετύχουμε. Μπορούμε και την οικονομία να ανορθώσουμε και την Κύπρο να ελευθερώσουμε. Η μπάλα είναι στα πόδια μας.
Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ Ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 
ΑΘΗΝΑ 31-3-2013.
Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και η ιστορία θα μιλήσει με τόνο αυστηρό στη γειτονιά μας. Οι ληστρικές επεμβάσεις των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης σε Ελλάδα και Κύπρο θα συντριφτούν από την Θεία Επέμβαση και την αντεπίθεση των Εθνικών Δυνάμεων του Ελληνισμού μας. Η Πίστη  των  Ελλήνων ορθώνει για μια ακόμη φορά το κάστρο της λευτεριάς και ο εθνικισμός μας θα γίνει εκ νέου ο ευεργέτης και σημαιοφόρος της Φυλής μας.
Τα μηνύματα των καιρών και της πολιτικής συναντιούνται στο σταυροδρόμι της εθνικής μας ζωής. Οι προφητείες των Γερόντων της Πίστης μας πληρούνται μία προς μία. Η φυγή των «περιούσιων» κεφαλαίων από τους τραπεζικούς οίκους ανοχής έχει ξεκινήσει και μαζί αρχίζει να ξεθεμελιώνεται το νεοταξικό μαγαζί της ψευτοευρωπαϊκής ένωσης. Όργανο της παγκοσμιοποίησης τελειωμένο κι αυτό. Η εξαθλίωση του λαού μας εγείρει περαιτέρω τις συνειδήσεις. Ο δε πόλεμος φαίνεται πως θα έρθει από χαμηλά και η Ρωσία τρίζει τα δόντια της κοιτώντας προς την αυλή μας.
η συνέχεια εδώ http://ethnikistikosagwn.blogspot.gr/2013/03/blog-post_30.html

YouTube Mix (playlist)

YouTube Mix (playlist)

Γιατί είναι προσχεδιασμένη η «κρίση» στην Κύπρο

 

Τελευταία ανανέωση: Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 21:42
Ο φυσικός ορυκτός πλούτος της Κύπρου φαίνεται να είναι ο αντικειμενικός σκοπός των κέντρων που προκάλεσαν την κρίση και την εξοντωτική συμφωνία στο Eurogroup 
Γιατί είναι προσχεδιασμένη η «κρίση» στην Κύπρο
Άρθρο του κ. Γιαννάκη Ομήρου,
Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ,
Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στην πατρίδα, το παρόν και το μέλλον της, θέλω εκ μέρους του Κ.Σ. ΕΔΕΚ να απευθυνθώ προς το λαό μας για να παραθέσω τις απόψεις και τις θέσεις μας για τη σημερινή σκληρή δοκιμασία που υφίσταται η χώρα μας.
Ως αποτέλεσμα λαθών και παραλείψεων των τελευταίων χρόνων που οδήγησαν σε δημοσιονομική εκτροπή αλλά κυρίως ως αποτέλεσμα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου του 2011 για απομείωση του Ελληνικού χρέους, χωρίς καμιά πρόνοια προστασίας των Κυπριακών Τραπεζών, η Κύπρος υποχρεώθηκε να απευθυνθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Αφού προηγήθηκε η αλόγιστη και ασυλλόγιστη επένδυση των δύο μεγάλων τραπεζών της Κύπρου σε ελληνικά ομόλογα.
Αναμέναμε από τους εταίρους μας κατανόηση και αλληλέγγυα συμπεριφορά, πολύ περισσότερο επειδή το μεγάλο πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας είχε ως βασική αιτία μια απόφαση Ευρωπαϊκού Θεσμικού Οργάνου.
Αντί τούτου βρεθήκαμε ενώπιον ενός ωμού και κλιμακούμενου εκβιασμού.
Η Κύπρος κλήθηκε να διαλύσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα και να υπαχθεί σε δεσμά νεοαποικιακής μορφής από εκείνους, που ως μη όφειλαν, αντί ως εταίροι συμπεριφέρονται ως εκβιαστές.

Ήταν μεθοδευμένος ο ωμός εκβιασμός

Είναι προφανές ότι στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε της σημερινής κρίσης υπήρξε μεθόδευση για τη διατύπωση του σημερινού ωμού εκβιασμού.
Όταν η Κύπρος εντάχθηκε στην Ευρωζώνη το 2008 κατόπιν των απαραίτητων ελέγχων, εκρίθη ότι ούτε φορολογικός παράδεισος ήταν, ούτε χώρα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Αιφνίδια, αλλά όχι ανεξήγητα, τους τελευταίους μήνες, η Κύπρος έγινε στόχος κακόβουλων και συκοφαντικών επιθέσεων που αφορούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και το φορολογικό καθεστώς με «ορατούς διά γυμνού οφθαλμού» στόχους. Την καταστροφή του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, τη διάλυση των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων της Κύπρου με τη Ρωσία και την περιαγωγή της χώρας μας σε καθεστώς κράτους ήσσονος ή και ανύπαρκτης κρατικής κυριαρχίας.
Η συμφωνία της 25ης Μαρτίου είναι εξοντωτική αφού επέβαλε την ουσιαστική εξουθένωση των δύο «πνευμόνων» με τους οποίους ανέπνεε το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου: Τις δύο μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες!
Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα που επέβαλε η Τρόικα και αποδέχθηκε η κυβέρνηση, που διαπραγματεύθηκε ανέτοιμα και αμήχανα, η κυπριακή οικονομία θα οδηγηθεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης, σε δραματική ανεργία, σε κλείσιμο επιχειρήσεων, μαζική φτώχεια και κοινωνική δυστυχία.

Θέλουν τον ορυκτό πλούτο

Η συμπεριφορά της Τρόικας και των ισχυρών ταγών της Ε.Ε. υπήρξε προμελετημένη, αδίστακτη και καταστροφική.
Δεν μπορούμε παρά να συνδέσουμε αυτή τη συμπεριφορά με τη μελλοντική διαχείριση του φυσικού μας πλούτου και τη λύση του Κυπριακού.
Αυτές οι πικρές διαπιστώσεις δεν είναι επινοήσεις συνωμοσιολογικού χαρακτήρα αλλά το αβίαστο συμπέρασμα από όλες τις μεθοδεύσεις των τελευταίων μηνών.
Η θέση μας υπήρξε και παραμένει σταθερά ευρωπαϊκή. Σε αυτή τη θέση παραμένουμε αμετακίνητοι.
Επιμένοντας σε μια Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Αγωνιζόμενοι με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, για να αλλάξουν οι σημερινές άδικες και κοινωνικά ανάλγητες συμπεριφορές των κυρίαρχων ηγεμονικών κύκλων της Ε.Ε.
Θα πρέπει ωστόσο να δηλώσω ότι μεταξύ αποδοχής της ταπεινωτικής και εξουθενωτικής μεταχείρισης που θα οδηγεί σε συνεχή υποδούλωση το λαό και τη χώρα μας και της εξέτασης μιας άλλης στάσης και θέσης της Κύπρου με όλες τις συνέπειες, δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας δισταγμός και καμιά αμφιταλάντευση.
Το μεγάλο μας χρέος είναι αντί της ευτελούς και αναξιοπρεπούς επαιτείας να επιλέξουμε την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής αξιοπρέπειας και της ηθικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Τεράστιες οι ευθύνες

Ο επιχειρούμενος στραγγαλισμός της κυπριακής οικονομίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο παρά να επιδιώξουμε την οριστική λύση των σημερινών προβλημάτων εκτός Μηχανισμού και εκτός τρόικας. Προτεραιότητα τώρα είναι η προετοιμασία για ταχύτατη απαλλαγή από μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του απεγκλωβισμού μας από τα δεσμά του ευτελισμού, της αναξιοπρέπειας, της οικονομικής δουλείας και της κοινωνικής δυστυχίας.
Για τη σημερινή τραγική κατάσταση της Κυπριακής οικονομίας, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα υπάρχουν τεράστιες ευθύνες. Η ΕΔΕΚ απαιτεί άμεσα τον καταλογισμό ευθυνών και την προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της δικαιοσύνης.
Απαιτούμε επίσης τη δημοσιοποίηση του καταλόγου των ονομάτων εκείνων των προσώπων, που φυγάδευσαν χρηματικά ποσά κατατεθειμένα σε κυπριακές τράπεζες, σε τράπεζες του εξωτερικού το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Καλούμε το λαό μας να διατηρήσει την αυτοπεποίθηση και το αγωνιστικό του πνεύμα, τις αστείρευτες δυνάμεις και δυνατότητες του και την πίστη του στο παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.
Η Κύπρος προώρεισται να ζήσει και θα ζήσει.

Ο πραγματικός πλούτος της Κύπρου: Ο υπέροχος λαός της!

 

Του Δημήτρη Ρομποτή*
Οντως η ζημειά που έχει συντελεστεί στην Κύπρο με το κούρεμα και το συνακόλουθο μνημόνιο είναι τεράστειας έκτασης. Ο τραπεζικός τομέας έχει πληγεί θανάσιμα και οι συνέπειες αυτής της καταστροφής επεκτείνονται σε όλες σχεδόν τις παραμέτρους της οικονομίας, κάτι που θα διαφαίνεται σε μόνιμη βάση καθώς το γκρέμισμα μόλις έχει αρχίσει.
Η Κύπρος δεν έχει μεγάλη έκταση, το μισό της έδαφος βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, οι πλουτοπαραγωγικές της πηγές στον ενεργειακό τομέα είναι ακόμη σε επίπεδο θεωρίας και ο τουρισμός, σταθερή αξία για το νησί, είναι εποχιακός και σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τους Ρώσσους που είχαν τα χρήματά τους εκεί και είχαν αγοράσει πανάκριβα εξοχικά η διαμερίσματα. Η εικόνα, ακόμη και για τον πλέον ψύχραιμο παρατηρητή, είναι απελπιστικά θολή το δε μέλλον εμφανίζεται ως απέλπιδα προσμονή.
Ωστόσο και όπως αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση αφότου ενέσκυψε η κρίση, η Κύπρος διαθέτει κάτι που την καθιστά υπερδύναμη κι’αυτό το κάτι είναι ο λαός της, η αταλάντευτα σταθερή αξία της! Δεν έχω καμμία διάθεση για υπερβολές, εξωραϊσμούς, μεγαλοστομίες και γλυκόλογα είδη αντικαταθλιπτικών τούτη την ώρα, αλλά αν υπάρχη ελπίδα για την Κύπρο αυτή προέρχεται πλέον αποκλειστικά και μόνο από την ποιότητα του λαού της. Οι τελευταίες 15 μέρες απέδειξαν, με οδυνηρό τρόπο είναι η αλήθεια, πως οι Κύπριοι δεν πλαδάρεψαν εντελώς από την ευμάρεια και ανάπτυξη που ακολούθησε την καταστροφική εισβολή των Τούρκων, αλλά διαθέτουν ακόμη ψυχικές δυνάμεις που τους καθιστούν ετοιμοπόλεμους ανά πάσα στιγμή. Κι’ας προδώθηκαν από την πολιτική τους ηγεσία κατ’επανάληψη, με την επιπέδου μειοδοσίας αδράνεια Χριστόφια, την εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας και επεξεργασίας εναλλακτικών σχεδίων Αναστασιάδη τους μήνες που περίμενε να γίνη πρόεδρος, την παιδαριώδους αφέλειας σπουδή με την οποία οι βουλευτές «συζήτησαν» και απέριψαν το πρώτο σχέδιο και την ποινικώς κολάσιμη διαχείριση των τραπεζιτικών θεμάτων από κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς «υπευθύνους».
Παρά τον ορυμαγδό λαθών της ηγεσίας του όμως, ο κυπριακός λαός έχει δείξει όλες αυτές τις μέρες θαυμαστή αυτοσυγκράτηση, αλληλεγγύη, καρτερία, συλλογικό αίσθημα ευθύνης και αγάπη για τον τόπο του. Το είδαμε και όταν άνοιξαν οι τράπεζες που ενώ ολόκληρη η υφήλειος περίμενε ότι ο κόσμος θα κάνη «ντου» και θα προκληθούν επεισόδεια και σκηνές απελπισίας, οι Κύπριοι συμπεριφέρθηκαν με τρόπο που ούτε οι «ψυχραιμότεροι» βορειοευρωπαίοι – που μονίμως κάνουν μαθήματα σε όλους τους άλλους – δεν θα μπορούσαν να περιμένουν από τον εαυτό τους. (Φανταστείτε να είχαν κλείσει οι τράπεζες για 15 μέρες στη Φινλανδία και τί θα γινόταν τη ημέρα που θα άνοιγαν ...)
Μένει τώρα η κυπριακή ηγεσία να καταβάλη κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αμβλυθούν οι άμεσες συνέπειες της καταστροφής και να μπορέση να ξαναλειτουργήση η οικονομία διότι τα αποθέματα υπομονής των Κυπρίων δεν είναι ούτε πρέπει να είναι ανεξάντλητα. Ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις, πρέπει να βρεθή ένας τρόπος να λάβουν τη χρηματοδότηση που χρειάζονται (από τα ίδια τους τα χρήματα!) ώστε να παραμείνουν εν ζωή και αν είναι δυνατόν να μην προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις. Επίσης, όπως έγραφα όταν εκδηλώθηκε η κρίση, η Κύπρος θα πρέπη με περισσότερη σπουδή να αναπτύξη παραιτέρω τους πραγματικά παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, όπως είναι το φυσικό αέριο (πρόσφατα), ο τουρισμός, η γεωργία, η ναυτιλία κλπ. Οι παλιές «καλές» μέρες του υπερδιογκωμένου τραπεζικού τομέα που προσέφερε ξέπλυμα χρημάτων και υψηλά επιτόκια σε ξένους καταθέτες μαζί με καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για το νησί και όσο πιο γρήγορα το πάρουν απόφαση, τόσο καλύτερα για όλους.
*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού ΝΕΟ με έδρα τη Νέα Υόρκη (neomagazine.com).

ΥΓ: Α) Η σοβαρότητα με την οποία χειρίστηκαν οι Κύπριοι την κρίση δεν περιορίζεται σε επίπεδο απλών ανθρώπων. Ακόμη και τα μέσα ενημέρωσης έχουν επιδείξει αξιοζήλευτη υπευθυνότητα κάνοντας τη σύγκριση με τα αντίστοιχα ελλαδικά επώδυνη εμπειρία. Ούτε καν οι συζητήσεις στη Βουλή από τους κατώτερους των περιστάσεων βουλευτές και αρχηγούς κομμάτων δεν θυμίζουν το ελλαδκό τσίρκο. Αλλά, ας μην πάμε μακρυά, συγκρίνετε μια συνεδρίαση ή συνέλευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερκής με ανάλογες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ...
Β) Αστείο, αλλά σοβαρό: δεν γίνεται να φωνάξουν στο νησί τους δυο Κύπριους ηγούμενους του Βατοπεδίου για να τους αναθέσουν τα οικονομικά υπουργεία μήπως και ξελασπώσει η χώρα μια ώρα αρχύτερα;

Οι επιπτώσεις μιας μεγάλης γεωπολιτικής δίνης σε Κύπρο και Ελλάδα (1) Οι πραγματικές διαστάσεις της εκεχειρίας του Άπο


Του Σάββα Καλεντερίδη
Την προηγούμενη εβδομάδα, και ενώ ήταν σε εξέλιξη η τραγωδία και ο διεθνής διασυρμός-εξευτελισμός της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, που απαξιωμένη διεθνώς, παρέμεινε απλός θεατής στα παιχνίδια της Γερμανίας και του διεθνούς κεφαλαίου εις βάρος μιας χώρας μέλους της ευρωζώνης, έλαβαν χώρα δυο γεγονότα-εξελίξεις που αξίζουν της προσοχής και της ανάλυσής μας.
Η μια ήταν η έκκληση ειρήνης του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, που έγινε στον εορτασμό του Νεβρόζ, στην Άμιδα (Ντιγιαρμπακίρ), και η επακολουθήσασα ανακήρυξη μονομερούς εκεχειρίας εκ μέρους του ΡΚΚ, η οποία έγινε δια στόματος του Μουράτ Καραγιλάν, και η άλλη η ταπείνωση του Ισραήλ απέναντι στην Τουρκία, μέσω της συγνώμης που ζήτησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Νετανιάχου από τον Τούρκο ομόλογό του (για την πολύνεκρη επίθεση στο Μαβί Μαρμαρά), τη προτροπή του Ομπάμα, που πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην περιοχή.
Όσον αφορά στο πρώτο γεγονός, αν και ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν είχε απευθύνει πανομοιότυπη έκκληση προς το τουρκικό κράτος αλλά και προς τους συντρόφους του, στελέχη και μέλη του ΡΚΚ, πριν από 14 χρόνια, στις 18 Μαρτίου 1999, δηλαδή λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψή του στο Ναϊρόμπι, τη φορά αυτή τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.
Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να διαβάσουμε το σύνολο της επιστολής που έστειλε και τότε ο Άπο στους συντρόφους του, όμως αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω στενότητας χώρου. Απλά να αναφέρουμε ότι και τότε επεδίωκε ειρηνική επίλυση του Κουρδικού και, για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα διαλόγου και διαπραγματεύσεων, έδινε και πάλι κάποια μηνύματα προς τα συντηρητικά κομμάτια της τουρκικής κοινωνίας, ενώ και πάλι ζητούσε από τους συντρόφους του να αποχωρήσουν από τα εδάφη της τουρκικής επικράτειας μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 1999, Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης.
Τα γεγονότα που ακολούθησαν της επιστολής του Άπο, το 1999, τα αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια ο Μουράτ Καραγιλάν στο βιβλίο του «Η Ανατομία τουΠολέμου στο Κουρδιστάν», η παρουσίαση του οποίου στην Αθήνα αποτέλεσε άλλη μια «ευκαιρία» σε ορισμένους υποτακτικούς του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών να υποβάλλουν για άλλη μια φορά τα …σέβη τους στην αμερικανική και στην τουρκική πρεσβεία.
Τότε οι αντάρτες του ΡΚΚ υπάκουσαν και αποχώρησαν από τις βάσεις τους στο Βόρειο Κουρδιστάν, για να ακολουθήσει μια περίοδος ανασυγκρότησης του κόμματος και των ανταρτών σε πολιτικό και σε οργανωτικό είπεδο. Παράλληλα,  έγιναν προσπάθειες από πλευράς του Άπο κυρίως να βρεθεί ένας κοινός τόπος μεταξύ του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος και του τουρκικού κράτους, για την πολιτική λύση του Κουρδικού. Το τουρκικό κράτος, επηρμένο από τη "νίκη" της παράδοσης Οτζαλάν, δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες αυτές και συνέχισε την πολιτική της άρνησης του κουρδικού παράγοντα και της συντριβής του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος, με αποτέλεσμα ο έγκλειστος στη φυλακή του Ιμραλί  Κούρδος ηγέτης, να δώσει το μήνυμα στους συντρόφους του που είχαν συγκεντρωθεί στο όρος Κανδήλι, στο Νότιο Κουρδιστάν (Β. Ιράκ), να ετοιμάζονται ξανά για πόλεμο. Στις 1 Ιουνίου 2004, μάλιστα, ανακοίνωσε μέσα από τη φυλακή ότι τερματίζεται η μονομερής εκεχειρία, λόγω της σκληρής στάσης που τηρούσε το τουρκικό κράτος απέναντι στον ίδιον και το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα.
Το τι ακολούθησε είναι και πάλι γνωστό, σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις. Οι αντάρτες του ΡΚΚ διείσδυσαν κρυφά στις βάσεις τους, στο Βόρειο Κουρδιστάν, και άρχισε και πάλι ο ένοπλος αγώνας, με καταστροφικά αποτελέσματα για τον τουρκικό στρατό, παρ’ ότι οι κυβερνήσεις Ερντογάν προσπάθησαν να λιώσουν το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα με κάθε τρόπο, συνεργαζόμενες και δίνοντας στην κυριολεξία γην και ύδωρ από τη μια στη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν και από την άλλη στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Περίτρανη απόδειξη ότι οι προσπάθειες του Ερντογάν απέτυχαν οικτρά, είναι το γεγονός ότι το ΡΚΚ κατόρθωσε να παραμείνει όρθιο και να καταφέρει ισχυρά κτυπήματα στο τουρκικό κράτος, με αποκορύφωμα τη δράση των ανταρτών στην περιοχή Σεμντίνλι-Γιουκσέκοβα-Τσουκούρτζα-Χακκιάρι, το καλοκαίρι του 2012, όπου επί τετράμηνο οι μονάδες του τουρκικού στρατού εφοδιάζονταν μόνο από αέρος! 
Δηλαδή,
-παρ’ ότι είχε προηγηθεί σύλληψη και η φυλάκιση 10 χιλιάδων πολιτικών στελεχών του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος, 
-παρ’ ότι έγινε προσπάθεια αποδιάρθρωσης και διάλυσης των πολιτικών και μετωπικών οργανώσεων του ΡΚΚ στην Τουρκία και στην Ευρώπη, 
-παρ’ ότι η Τουρκία συμμάχησε με εχθρούς και φίλους για να εξουδετερώσει και στρατιωτικά του ΡΚΚ, 
στο τέλος η τουρκική κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συνθηκολόγηση, μια κίνηση που έγινε από πλευράς Τουρκίας προς τον Άπο το Νοέμβριο του 2012, για να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις για το γενικό πλαίσιο της λύσης και στη συνέχεια η δήλωση του Άπο στις 21 Μαρτίου 2013.
Ο δρόμος για την ειρήνη και την πολιτική λύση του Κουρδικού θα είναι μακρύς και η ημέρα αποχώρησης των ανταρτών από την Τουρκία θα είναι πιθανόν η 15η Αυγούστου 2013, που είναι η τριακοστή επέτειος έναρξης του ένοπλου αγώνα του ΡΚΚ. Και φυσικά, θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο να μην έχουν σκεφθεί ο Άπο και οι σύντροφοί του ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για τα πάντα, και για τα καλά και για τα κακά!
Στο άρθρο μας αυτό προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε το στενό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκε ο Άπο και το τουρκικό κράτος. Στο άρθρο της Κυριακής θα ανοίξουμε το «φακό», για να εντάξουμε τις εξελίξεις στο ευρύτερο πλαίσιο, σ’ αυτό που κινήθηκε η ταπεινωτική συγνώμη του Ισραήλ προς την Τουρκία.
Ες Κυριακήν να …ευρέα, λοιπόν!
"δημοκρατία"

Το γνήσιο συναίσθημα Καραμανλή. Δάκρυσε πίσω απ' τις κάμερες στην κηδεία του Αθανάσιου Νάκου (φωτο & βίντεο)

 

Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος παρευρέθηκε στην κηδεία του καλού του φίλου, Αθανάσιου Νάκου.

Ο πρώην πρωθυπουργός εισήλθε στο χώρο του νεκροταφείου εν μέσω χειροκροτημάτων από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί. 

Ο κ. Καραμανλής φανερά στενοχωρημένος απαθανατίστηκε από το φακό να...
σκουπίζει τα δάκρυά του.

Η κηδεία του αποθανόντος αντιπροέδρου της Βουλής έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού, ενώ από τις παρουσίες πολιτικών ξεχώρισαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, και οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος και Νίκος Δένδιας.

Την εξόδιο ακολουθια έψαλλε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

ΑΦΟΥ "ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ" ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 Μεταφέρουν 3 ταξιαρχίες στα σύνορα με Συρία οι Τούρκοι - "Δεν αργεί η επέμβαση"


Αναθερμαίνονται μετά την τουρκοϊσραηλινή προσέγγιση τα σενάρια για εισβολή τουρκικών δυνάμεων στην Συρία, τόσο σε στρατιωτικό, όσο και και σε πολιτικό επίπεδο.

Σε στρατιωτικό επίπεδο, την ερχόμενη εβδομάδα εκτελείται άσκηση ανάπτυξης-μεταφοράς τριών
ταξιαρχιών, δύο μηχανοκίνητων και μίας τεθωρακισμένης από το εσωτερικό της Τουρκίας στα τουρκοσυριακά σύνορα, ενώ ήδη μονάδες της δυτικής Τουρκίας έχει προσεγγίσει την περιοχή των συνόρων.

Σε πολιτικό επίπεδο ο Celalettin Yavuz, αντιπρόεδρος του τουρκικού Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Αναλύσεων (TÜRKSAM), δήλωσε ότι "Πλέον μια στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Συρίας κατά τους επόμενους μήνες είναι το πιο πιθανό σενάριο. Άλλωστε και η αιφνιδιαστική ρωσική άσκηση στην Μαύρη Θάλασσα σχετίζεται με ένα σενάριο εκκένωσης ρωσική προσωπικού στη Συρία".

"Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες αρκετά», σχολίασε στην εφημερίδα Zaman Σήμερα, προσθέτοντας,

"Αλλά υπάρχει διαφωνία όσον αφορά τη χρονική στιγμή."

Σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει, κατά το τελευταίο δίμηνο, πιο ήπια διαμαρτυρίες του όσον αφορά το μέλλον του Άσαντ , οι ΗΠΑ και η Ρωσία φαίνεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με το θέμα, με τη Ρωσία να διατηρεί ναυτική βάση στο Ταρτούς της Συρίας μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.

Η εξίσωση, όμως που δεν έχουν λύσει και θα είναι πολύ δύσκολο να λύσουν, δυτικοί, Τούρκοι και Ισραηλινοί στην Συρία, ίσως δεν είναι η Ρωσία, με την οποία υπάρχουν πριθώρια "συννενόησης", όσο με το Ιράν και την Χεζμπολάχ. Εκεί τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά...

Martin Wolf: Ο κακός γάμος όλο και χειροτερεύει

 

Martin Wolf: Ο κακός γάμος όλο και χειροτερεύει
Με τίτλο «Κύπρος, μια προσθήκη στην ευρωπαϊκή σύγχυση» ο κορυφαίος αναλυτής των Financial Times Μάρτιν Γουλφ κάνει την δική του αποτίμηση της κρίσης που συντάραξε τις τελευταίες εβδομάδες το νησί της Μεσογείου αλλά και ολόκληρη την Ευρωζώνη εξάγοντας τέσσερα συμπεράσματα - μαθήματα, χρήσιμα για το μέλλον της Ευρωζώνης.


«Ως καταιγίδα σε ένα φλιτζάνι τσαγιού», χαρακτηρίζει την κρίση στην Κύπρο ο έγκυρος αναλυτής Μάρτιν Γουλφ, η οποία όμως «δίδαξε σημαντικά μαθήματα σε πολύ μεγαλύτερα καράβια, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ευρωζώνης». «Μερικά από αυτά τα μαθήματα είναι ενθαρρυντικά. Άλλα, όμως, είναι ανησυχητικά. Η ευρωζώνη παραμένει κολλημένη σε ένα φρικιαστικό χάος».
Αναλυτικά το άρθρο του Μάρτιν Γουλφ έχει ως εξής:
Την περασμένη εβδομάδα, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να διατηρήσει το υπεράκτιο τραπεζικό μοντέλο της, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει απώλειες στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, το «ταβάνι» για την ασφάλιση των καταθέσεων στην ευρωζώνη. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η ιδέα δεν απορρίφθηκε τόσο στην Κύπρο, όσο και οπουδήποτε αλλού εντός της ευρωζώνης.
Το τρέχον σχέδιο είναι πιο κοντά σε αυτό που κανείς θα ευχόταν να δει στο πλαίσιο μιας ομαλής εξυγίανσης των τραπεζών. Παρόλα αυτά οι καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ θα δουν τους λογαριασμούς τους να «παγώνουν» και θα υποστούν ένα αγνώστου μέχρι στιγμής έκτασης κούρεμα κοντά στο 40%.
Από αυτό μπορεί να πάρει κανείς τουλάχιστον τέσσερα μαθήματα: Πρώτον, ότι η Ευρωζώνη έχει πράγματι την ικανότητα να κάνει στο τέλος το σωστό, όμως όχι προτού εξαντλήσει όλες τις εναλλακτικές. Λέγοντας «το σωστό» δεν εννοώ ασφαλώς ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς καλύτερες εναλλακτικές. Αλλά αυτές οι εναλλακτικές έχουν ως προϋπόθεση έναν βαθμό αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη και τους ανθρώπου, κάτι που προς το παρόν (και για το προσεχές μέλλον) δεν απουσιάζει.
Δεύτερον, το ευρώ πράγματι δεν είναι ευρώ παντού. Αν και το χαρτονόμισμα είναι το ίδιο, στην πραγματικότητα το αληθινό νόμισμα είναι οι τραπεζικές υποχρεώσεις. Το αποτέλεσμα στην Κύπρο υπογραμμίζει το γεγονός ότι η αξία ενός ευρώ εξαρτάται από την φερεγγυότητα της τράπεζας και από τη φερεγγυότητα της κυβέρνησης που βρίσκεται πίσω από την τράπεζα. Αν και οι δύο αυτοί φορείς, τράπεζα και κράτος, είναι αφερέγγυοι, οι δανειστές είναι πιθανό όχι μόνο να χάσουν ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων τους αλλά και να διαπιστώσουν ότι το υπόλοιπο είναι παγωμένο πίσω από ελέγχους που εισήχθησαν για να αποτραπεί η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος μιας χώρας.
Το τρίτο μάθημα από την Κύπρο είναι ότι η σχέση μεταξύ τραπεζών, ηγεμόνων και Ευρωζώνης είναι πολύ πιο περίπλοκη απ' ό,τι φαινόταν κάποτε. Κανείς θα μπορούσε να συμπεράνει ότι αυτό που έγινε στην Κύπρο μας μαθαίνει λίγα πράγματα γύρω από το νομισματικό τομέα. Άλλωστε το νησί είναι μοναδική περίπτωση εξαιτίας του μεγέθους του τραπεζικού του τομέα, της μη δημοφιλίας των πιστωτών των τραπεζών και της οριακής κυβερνητικής αφερεγγυότητας. Κάποιος άλλος όμως θα μπορούσε να πιστέψει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως περίγραμμα αλλά μόνο για άλλες χώρες με παρόμοια αδύναμες οικονομίες. Ενώ κάποιος άλλος για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης με εξαίρεση την περίπτωση εκείνη όπου θα υπάρξει μια οικονομική κρίση στα επίπεδα του 2008. Κι ένας άλλος για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης σε κάθε περίπτωση. Ποιος απ' όλους έχει δίκιο; Κανείς δεν ξέρει. Η πιο πιθανή περίπτωση πάντως είναι η δεύτερη ή η τρίτη. Υπάρχει κανείς που φαντάζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα έσωζε την Deutsche Bank αν αυτή αντιμετώπιζε πρόβλημα; Μάλλον όχι.
Το τελευταίο μάθημα είναι ότι αυτό που αποκαλώ «κακός γάμος», ο οποίος δένει τα μέλη της Ευρωζώνης μεταξύ τους έχει χειροτερέψει. Η Κύπρος δεν είναι σημαντική για την Ευρωζώνη ως σύνολο. Όμως η κρίση είναι μια ακόμη ευκαιρία ώστε να ανέλθει στην επιφάνεια η οργή. Οι παλιότεροι φόβοι ότι το ευρώ περισσότερο υπονομεύει παρά ενδυναμώνει την ευρωπαϊκή ενότητα τώρα μοιάζουν πιο εύλογοι.
Η κρίση κατέδειξε επίσης ότι, ακόμη και όταν το τίμημα της παραμονής εντός της Ένωσης φαίνεται υψηλό, όπως υπήρξε για πολλούς Κύπριους, οι οφειλέτες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν. Το διαζύγιο φαίνεται ακόμη πιο τρομακτικό - τουλάχιστον τη στιγμή της απόφασης. Το ίδιο ισχύει και για τους πιστωτές. Δυσφορούν που κακοποιούνται για να «διασώσουν» τους οφειλέτες, προτιμούν όμως αυτόν τον τρόπο από την έξοδο από την Ένωση, για λόγους τόσο οικονομικούς όσο και πολιτικούς.
Έτσι, η Ευρωζώνη κουτσαίνει με τη μία κρίση να διαδέχεται την άλλη. Μπορεί (ή πρόκειται) αυτό να συνεχιστεί επ' αόριστον; Δεν ξέρω. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η στρατηγική της ανταγωνιστικής λιτότητας δεν μπορεί να φέρει πίσω την οικονομική ευημερία στην Ευρωζώνη. Εγγυάται, αντίθετα, μια αδύναμη οικονομία στην ευρωζώνη, χρέος, τραπεζικές κρίσεις, ανεργία και αδύναμες οικονομίες επ' αόριστον. Την ίδια στιγμή, η θέληση να διατηρηθεί η ευρωζώνη ανέπαφη είναι τρομερή. Αυτή είναι λοιπόν μια σύγκρουση μεταξύ μιας ακαταμάχητης δύναμης και ενός ακίνητου αντικειμένου. Η κρίση στην Κύπρο είναι ένα μικρό και, κατά κάποιο τρόπο, μη αντιπροσωπευτικό επεισόδιο σε μια μακρά και οδυνηρή ιστορία. Το τελευταίο της κεφάλαιο έχει πολύ δρόμο ακόμη για να γραφτεί.

ΕΘΝΟΣ

Cyber Currency Surge Amid Eurozone Crisis


 

As investors in cash-strapped countries seek safe havens, the four-year-old Bitcoin sees a surge in popularity.

Bitcoins graphic
Video: Virtual Money Takes On The Banks
Enlarge

As the eurozone is rocked by the crisis in Cyprus, a cyber currency called Bitcoin has seen a surge in popularity from people looking for an alternative place to invest their money.
Bitcoins are basically virtual money which can be earned or bought. They were created four years ago by a hacker who remains anonymous.
There are no banks to control them, people just exchange them directly with each other over the internet. That makes them difficult to tax, trace or freeze.
In the last month, the Bitcoin has more than doubled in value.
It is claimed the surge is partly down to people in cash-strapped countries including Spain and Greece turning to Bitcoins in the hope of protecting their money.

The Bitcoin
Amir Taaki has helped develop the Bitcoin since it was created by a hacker
Amir Taaki, who has helped to develop it in the UK, told Sky News he believes it is a purer alternative to traditional banks.
"There are so many things that are wrong and broken with banks. Primarily, the biggest problem is I have to trust them and I have no other option.
"Bitcoin is a basic system where I can choose how much trust I put in other people.
"There is no central bank or central authority controlling it. Everyone that participates in the network is upholding the network and it's not a theoretical concept but a billion dollar market with charts and graphs and people are using it.
"Because it's decentralised and runs off a mathematical algorithm it means it can't be corrupted."

The Bitcoin
The premises where the digital currency is being developed
The huge spike in value makes it an attractive investment for some, but currency experts like Simon Smith from FxPro warns against that.
"It's totally unsafe. They might as well burn their money in a pile as far as I'm concerned. Yes, Bitcoin has doubled in value over the last month but it has every sign of being a bubble."
Bitcoin has reached an all-time high, trading at almost £60. Its market value is now more than £500m.
Some restaurants and shops already accept Bitcoin as payment and its supporters claim that in the future it will be dispensed from ATMs like pounds and euros.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...