Γράφει η Ιόλη Πιερίδη
 
Η αξιολάτρευτη Μαρίνα Πατούλη- κάτι ανάμεσα σε Μενεγάκη και Barbie-προσδίδει λάμψη και γκλαμουριά στο βουκολικό, όσο και βαρετό επάγγελμα του δημάρχου.
Πριν μερικές ώρες έδωσε ένα λαμπερό πάρτυ για την γιορτή της. Ηταν όλοι τους εκεί.
Ανάμεσα στους καλεσμένους ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε μια από τις σπάνιες κοσμικές εμφανίσεις του.
Ο Μιλτιάδης θέλησε να ξεδώσει-κατά το ήμισυ-από την σκληρή δουλειά στο υπουργείο του.
Αλλά ακόμη και γι΄ αυτή την μικρή ανάπαυλα του πολεμιστή που επέτρεψε στον εαυτό του, είχε τύψεις.
Και γι΄ αυτό θέλησε να συνδυάσει την δουλειά με την διασκέδαση.
Ο Μιλτιάδης αυτό το διάστημα χειρίζεται προσωπικά μια σκοτεινή υπόθεση με παράνομο εμπόριο όπλων.
Είναι γνωστό ότι ο Μιλτιάδης αναλαμβάνει προσωπικά τις σοβαρές υποθέσεις.
Αλλωστε η μεθοδικότητα που τον διακρίνει τού επιτρέπει να εξιχνιάζει ακόμη και τα πιο περίπλοκες ιστορίες.
Λίγες ώρες νωρίτερα είχε μια πληροφορία βόμβα:
 Στο πάρτι της Μαρίνας Πατούλη επρόκειτο να κάνει την εμφάνισή του ένας σκοτεινός Ιρακινός, ο οποίος σύμφωνα με την πληροφορία που είχε φθάσει στον Μιλτιάδη ήταν  εγκέφαλος Μαφίας που ήλεγχε το παράνομο εμπόριο όπλων.
Τι δουλειά είχε όμως ο σκοτεινός Ιρακινός στο λαμπερό πάρτυ της Μαρίνας Πατούλη;
Ποιος τον είχε καλέσει;
Γνώριζε ο Ιρακινός μεγαλέμπορος όπλων την Μαρίνα Πατούλη;
Η απάντηση είναι φυσικά όχι. Δεν την είχε δει ποτέ στην ζωή του από κοντά.
Την είχε δει μόνο στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα μέσα από κάποιες καραμπόλες είχε πέσει πάνω στην σελίδα της στοfacebook και από εκείνη την στιγμή αναζητούσε με μανία τον Πατούλη για να του κάνει μια προσφορά για την Μαρίνα!
Ηταν πρόθυμος να δώσει στον Γιώργο δύο πετρελαιοπηγές και ένα ρετιρέ στον Μανχάταν.
Θεώρησε ότι το πάρτυ της Μαρίνας για την γιορτή της, ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κάνει την προσφορά του. Άλλωστε ένα από τα πλοία του, το οποίο ήταν τίγκα στους πυραύλους βρισκόταν ανοιχτά της  Αίγινας με προορισμό την Συρία.
Είχε φορτώσει σε λιμάνι της Γαλλίας αλλά έκανε μια παράκαμψη για το πάρτυ.
Η "άκρη" του Μιλτιάδη στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες δεν ήταν άλλος από έναν Γάλλο αξιωματούχο, ο οποίος έλιωνε από θαυμασμό για το πολιτικό εκτόπισμα του Αρη Σπηλιωτόπουλου.
Ενα βράδι στο Island του Πανά, ο Άρης γνώρισε τον Γάλλο φίλο του και μυστικό πράκτορα, στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Ήταν ο λοιπόν ο Πατρίκ που έστειλε μήνυμα στον Μιλτιάδη για τον Ιρακινό μεγαλέμπορο όπλων και το πλοίο με το επικίνδυνο φορτίο.
Ο Πατρίκ γνώριζε τον θαυμασμό του Ιρακινού για την Μαρίνα.
Σε λίγο οι γνώσεις του θα γινόταν κτήμα και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Ο Μιλτιάδης πριν φύγει από το υπουργείο του με προορισμό το πάρτυ της Μαρίνας τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά από το κόκκινο τηλέφωνο. Ο Σαμαράς τον άκουγε βυθισμένος σε ένα πέπλο σιωπής αλά Τζούλιο Αντρεότι.
Σε λίγο θα διαπίστωνε πως ο σκληροτράχηλος υπουργός του βρισκόταν μια ανάσα (που βρωμοκοπούσε ουίσκι) από την εξιχνίαση μιας ακόμη πολύ σκοτεινής υπόθεσης.
-Μιλτιάδη, δεν θα πας μόνος σου στο πάρτυ. Οχι, δεν αρκούν οι άνδρες της προσωπικής σου ασφάλειας. Θα ζητήσω από τον Κικίλια να στείλει ξοπίσω σου την αμαζόνα του καθώς και την 25χρονη της Αντιτρομοκρατικής που εντόπισε τον Νίκο Μαζιώτη. Αυτά τα κορίτσια θα είναι οι Αγγελοί σου στο πάρτυ της Μαρίνας. Το μόνο που σε παρακαλώ είναι να μην μιλήσεις σε κανέναν, όσο η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ούτε καν στον Αμερικανό εκπρόσωπο της CIA στην Αθήνα...
 
. Εγινε Πρόεδρέ μου. Με τις φωτεινές οδηγίες σου θα λύσουμε μια ακόμη σκοτεινή υπόθεση...
 
Ο Βαρβιτσιώτης καληνύχτισε τον πρωθυπουργό, κοίταξε το ειδωλό του στον καθρέφτη της προσωπικής του τουαλέτας στο υπουργείο, άφησε ένα επιφώνημα θαυμασμού για το θέαμα που έβλεπε απέναντί του,έκρυψε το προσωπικό του περίστροφο-ένα wilson combat classic supergrade- στη ειδική δερμάτινη θήκη που ήταν περασμένη στη μέση του και κατευθύνθηκε στην έξοδο του υπουργείου.
Τον περίμεναν οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας και μια μηχανή καβασάκι που στεκόταν στο ημίφως διακριτικά πίσω από το υπουργικό αυτοκίνητο. Στο τιμόνι της καβασάκι η αμαζόνα του Κικίλια. Συνεπιβάτης της η 25χρονη της Αντιτρομοκρατικής. Ακολούθησαν το υπουργικό αυτοκίνητο.
 Εκείνος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου άκουσε τον γνωστό θόρυβο του μηνύματος στο προσωπικό του iPhone. Μια ξανθιά κούκλα ρεπόρτερ, της ομάδας του Μαλέλη στον ΣΚΑΙ, τον ρωτούσε εάν είχε χρόνο για ένα ποτάκι. Την Τζέσικα την είχε στείλει ο Σταμάτης Μαλέλης στο γραφείο του Μιλτιάδη για να του πάρει μια συνέντευξη. Οπως ήταν μοιραίο η Τζέσικα ερωτεύθηκε τον Μιλτιάδη ενώ κι εκείνον δεν τον άφηνε αδιάφορο.
 
-Μωράκι μου, βρίσκομαι σε αποστολή απόψε. Πάω στο πάρτυ της Μαρίνας Πατούλη. Εκεί θα είναι ένας Ιρακινός μεγαλέμπορος όπλων. Είμαστε έτοιμοι να τον συλλάβουμε. Οπότε θα βγούμε αύριο μωράκι μου...Θα σου έχω λείψει ακόμη πιο πολύ...
 
Η Τζέσικα έκλεισε το τηλέφωνο και παρότι ξανθιά πήρε αμέσως φωτιά. Ενημέρωσε τον Σταμάτη Μαλέλη για την επιχείρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη. Ο Μαλέλης δεν έχασε χρόνο. Πάνω απ΄ όλα το ρεπορτάζ, σκέφτηκε. Εστειλε αμέσως δυο βαν και ένα πεντακάμερο στο πάρτυ της Μαρίνας Πατούλη.
 
Η κόκκινη λαμποργκίνι του Ιρακινού εμπόρου όπλων πλησίαζε στο σπίτι των Πατούληδων. Εδώ όπου είχε φτάσει ήδη το συνεργείο του ΣΚΑΙ και οι τεχνικοί έπαιρναν θέσεις για το αποκλειστικό ρεπορτάζ. Η σύλληψη ενός μεγαλεμπόρου όπλων σε ζωντανή μετάδοση από τον ΣΚΑΙ. Όπως ο απόπλους του πολεμικού μας Ναυτικού για τα Ίμια.
 
Ο Ιρακινός είδε στην οθόνη του κινητού το όνομα του Έλληνα συνδέσμου να αναβοσβήνει. Πάτησε το yes.
 
-Γύρνα πίσω. Σου την έχουν στημένη στο πάρτυ. Ναι, το έμαθα από μια δικιά μου στον ΣΚΑΙ. Εξαφανίσου...
 
Ο Ιρακινός που γνώριζε την Αθήνα σαν την τσέπη του εξαφανίστηκε σε μια πάροδο της Κηφισίας.
 
Οταν ο Μιλτιάδης έφτασε στο πάρτυ τον μοναδικό Ιρακινό που συνάντησε ήταν ο γιος γνωστού επιχειρηματία που μαυρισμένος είναι φτυστός μουσουλμάνος. Οι δύο αμαζόνες περίμεναν διακριτικά ως το ξημέρωμα να εμφανισθεί ο Ιρακινός. Τζίφος. Η Τζέσικα είχε προδώσει άθελά της την επιχείρηση.
Ο Μιλτιάδης πλέον είχε μόνο μία επιλογή. Να διασκεδάσει. Άλλωστε η σύνθεση της παρέας μόνο για διασκέδαση ήταν:Κωστής Χατζηδάκης,  Μάριος Σαλμάς, Αννα Καραμανλή, Αντζελα Δημητρίου, Χρήστος Τεντόμας, Ανδρέας Φουστάνος,  Μίμης Πλέσσας και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης! Πιο διασκεδαστικοί πεθαίνεις.
Aλλη μια υπόθεση με πρωταγωνιστή τον αεικίνητο υπουργό μας είχε λάβει τέλος.
 
Την ίδια στιγμή κάπου στον πλανήτη ένας ακόμη παράνομος ετοιμαζόταν άθελά του να πέσει στα πλοκάμια του σκληροτράχηλου Μιλτιάδη...