Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Προκαλεί η Τουρκία - Θέτει θέμα δικαιωμάτων στο οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ

«Η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για ναπροστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην υφαλοκρηπίδα της», προειδοποιεί με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ σχετικά με τον τρίτο γύρο αδειοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για αναζήτηση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι μέρος του οικοπέδου 6 είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «στο παρόν στάδιο που έχουν φτάσει σε μια κρίσιμη φάση οι διαπραγματεύσεις για επίτευξη περιεκτικής λύσης με στόχο την ίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού στην Κύπρο, η απόφαση της ελληνοκυπριακής διοίκησης για διαγωνισμό, από τη μια παραβλέπει τα ίσα και αδιαχώριστα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων επί των φυσικών πόρων του νησιού και από την άλλη παραβιάζει τα δικαιώματα της χώρας μας τα οποία πηγάζουν από την υφαλοκρηπίδα της περιοχής».

Στην ανακοίνωση η Άγκυρα δηλώνει ότι «δεν θα επιτρέψει ούτε και τώρα σε ξένες εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των υδρογονανθράκων χωρίς άδεια σε πεδία της θαλάσσιας αρμοδιότητάς της και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην υφαλοκρηπίδα».

Σε απάντησή του το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της Άγκυρας ως «έκφανση της προκλητικής και αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και αυθαίρετης ερμηνείας των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων, για τη νέα διαδικασία χορήγησης αδειών εξερεύνησης υδρογονανθράκων».

Επίσης, σημειώνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος-μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ασκεί, όπως κάθε άλλο κράτος της διεθνούς κοινότητας, όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο επί του εδάφους και της θάλασσάς της, συμπεριλαμβανομένων των κυριαρχικών δικαιωμάτων επί της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης/ Υφαλοκρηπίδας της, όπως διασφαλίζονται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982) την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει επικυρώσει από το 1988.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, επισημαίνει η ανακοίνωση, «είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου, ιδιαίτερα σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες, για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία ολόκληρου του λαού της, χωρίς διακρίσεις».
 
http://www.onalert.gr/stories/prokalei-tourkia-8etei-8ema-dikaiwmatwn-oikopedo-6-kypriakhs-aoz/48760

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ «ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ» ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Καταπέλτης κατά του Ερντογάνήταν ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah Β, ο οποίος ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι η Τουρκία εκπαιδεύει και εξάγει στην Ευρώπη τρομοκράτες Τζιχαντιστές που θα επιχειρήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον Russian Tv, ο Ιορδανός μονάρχης σε επίσημη επίσκεψη που είχε κάνει στις 11 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ και στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Ομπάμα στο Οβάλ γραφείο, είχε αποκαλύψει ότι υπάρχουν αποδείξεις πως στην Τουρκία υπάρχουν και λειτουργούν στρατόπεδα εκπαίδευσης Τζιχαντιστών τρομοκρατών, που στη συνέχεια προωθούνται στις ευρωπαϊκές χώρες για την διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο Ιορδανός μονάρχης κατήγγειλε τότε ότι ο  Ερντογάν είναι μεγάλος υποκριτής και ότι είναι οπαδός του ριζοσπαστικού Ισλάμ και ότι έχει οργανώσει στην χώρα του ομάδες αυτοκτονίας ριζοσπαστών ισλαμιστών που αποτελούν παγκόσμιο κίνδυνο καθώς τους εξάγει στις χώρες της Ευρώπης. Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τον Ιορδανό μονάρχη ο οποίος είναι στο τιμόνι της Ιορδανίας από το 1999 και είναι άριστος γνώστης όλων των εξελίξεων στης περιοχή, έχει οδηγήσει την χώρα του σε ένα ακραίο ριζοσπαστικό Ισλάμ που αποτελεί πλέον κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη.
306023776
Ο Abdullah Β είχε τότε συναντήσεις κεκλισμένων των θυρών με τους γερουσιαστές Joch McCain και Paul Ryan, όπου τους είχε παρουσιάσει στοιχεία για τις δραστηριότητες του Ερντογάν υπονόμευσης της Ευρώπης μέσω των δολοφόνων Τζιχαντιστών.
Το ερώτημα είναι μετά από όλες αυτές τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και αυτοί στην Αμερική όχι μόνο κάνουν τα στραβά μάτια για τον υπερφίαλο Τούρκο ηγέτη, αλλά από πάνω του δίνουν και… χρήματα και συγχαρητήρια!
Μάλλον τα θέλανε για ευνόητους λόγους και η πλημμυρίδα του επικίνδυνου ριζοσπαστικού Ισλάμ συνεχίζεται στην Ευρώπη αλλά κυρίως και στην Ελλάδα.
  
Να δούμε ποιος θα μας βάλλει μυαλό.
ΝΙΚΟ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Γιατί το 2016 δεν είναι ίδιο με το 2015 στις υποχρεώσεις χρέους

 

Πρώτη καταχώρηση: 27/03/2016 - 08:14
Τελευταία δημοσίευση: 08:14Οικονομία
Γιατί το 2016 δεν είναι ίδιο με το 2015 στις υποχρεώσεις χρέους
Του Τάσου Δασόπουλου

«Το 2015 δεν είναι ίδιο με το 2016» τονίζουν με νόημα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία θα ολοκληρώσουν την Πέμπτη 31 Μαρτίου την αποπληρωμή των 750 εκατ. ευρώ για τόκους χρέους, κλείνοντας το βαρύ πρώτο τρίμηνο του 2016, όταν το δημόσιο αποπλήρωσε υποχρεώσεις χρέους συνολικούς ύψους 4 δισ. ευρώ.

Πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τονίζουν ότι οι υπόλοιποι τρεις μήνες, μέχρι και το τέλος Ιουνίου, είναι σχετικά ομαλοί σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις για το χρέος, οι οποίες δεν ξεπερνούν 2,75 δισ. ευρώ. Το μόνο άγχος για την φετινή χρονιά είναι ο Ιούλιος αφού για ένα μόνον μήνα οι υποχρεώσεις χρέους φτάνουν τα 3,66 δισ. ευρώ. Πιο αναλυτικά το χρέος αυτό αφορά ένα ομόλογο ύψους 2,3 δισ. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), 900 εκατ. ευρώ για τόκους και 305 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

Ωστόσο, μέχρι τώρα αναμένεται να έχει εισπραχθεί και η επόμενη δόση του δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, η οποία μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 5,7 δισ. ευρώ που προέβλεπε η συμφωνία του καλοκαιριού.

Η αλήθεια είναι ότι 2016 οι υποχρεώσεις πιέζουν πολύ λιγότερο τα δημόσια οικονομικά για πέντε βασικούς λόγους:

1. Το ξεκίνημα του 2016 στα έσοδα είναι σαφώς καλύτερο από το 2015 αφού τα ενισχύθηκαν με περίπου 300 εκατ. ευρώ από το πρόσθετο μέρισμα της τράπεζας της Ελλάδας. Επίσης , η πορεία των αμιγώς φορολογικών εσόδων είναι σαφώς καλύτερη από τις αρχές του προηγούμενου έτους.

2. Οι συνολικές υποχρεώσεις για το χρέος είναι σαφώς μικρότερες φτάνοντας για φέτος τα 13,5 δισ. ευρώ έναντι 23,5 δισ. ευρώ το 2015. Από πλευράς απαιτήσεων το πρώτο τρίμηνο το οποίο ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες είναι και το πιο δύσκολο, χωρίς να υπάρχει ούτε καν νύξη για καθυστέρηση σε πληρωμές.

3. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ενεργό πρόγραμμα και άρα αναμένει δόσεις από το νέο δάνειο των 86 δισ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναμένεται να εκταμιευτούν τουλάχιστον 5,7 δισ. ευρώ.

4. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναμένεται να υπάρξει με την μορφή «ψήφου εμπιστοσύνης» από την ΕΚΤ με την μορφή της επαναφοράς της παρέκκλισης (waiver 0 για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεις για την χρηματοδότηση των τραπεζών και την ένταξη της Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής Χαλάρωση της ΕΚΤ).

5. Το «οπλοστάσιο» αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ( π.χ. της καθυστέρησης μιας ή δύο δόσεων) είναι σαφώς πιο πλήρες αφού πλέον με βάση την νομοθεσία όλα τα αποθέματα σε τραπεζικές καταθέσεις από τους φορείς της γενικής Κυβέρνησης (ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ) βρίσκονται υποχρεωτικά στο κοινό λογαριασμό διαχείρισης της ΤτΕ και είναι στην διάθεση του κεντρικού δημοσίου. Ο δανεισμός το 2015 αυξήθηκε από τα 3,5 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο στα 10,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2015 και υπάρχει ένα περιθώριο επιπλέον δανεισμού ακόμη περίπου 2 δισ. ευρώ.

Όλα αυτά βέβαια δεν επιτρέπουν το εφησυχασμό. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής πολιτικής κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης σε πρόσφατη ενημέρωση την περασμένη Τρίτη τόνισε ότι καμία νομική οντότητα δεν μπορεί να εξυπηρετεί τα χρέη της χωρίς δανεισμό και ανακύκλωση του χρέους. Επιπλέον υπάρχουν και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους περίπου 5,5 δισ. ευρώ προς το ιδιωτικό τομέα οι οποίες θα πρέπει κάποια στιγμή να αποπληρωθούν.

Πηγή:real.gr

"Βροχή" τα... λουκέτα στην αγορά

"Βροχή" τα... λουκέτα στην αγορά

 

Ραγδαία είναι η αύξηση των «λουκέτων» σε επιχειρήσεις το α’ τρίμηνο του 2016, αποτυπώνοντας με γλαφυρό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, με τις τράπεζες να μην συνδράμουν στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και τα capital controls να προκαλούν προβλήματα στον επιχειρηματικό κόσμο.

Εκτιμάται πως στο χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως 22 Μαρτίου 2016 διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις, αριθμός κατά 78,08% υψηλότερος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015​
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Καθημερινή της Κυριακής», για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης οι επιχειρήσεις που κλείνουν είναι περισσότερες κατά 4.000 από αυτές που ανοίγουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), ορισμένες από τις εταιρείες που κατεβάζουν ρολά είτε σταματούν οριστικά τις δραστηριότητές τους, είτε «κλείνουν» τα βιβλία τους και εισέρχονται στη σφαίρα της παραοικονομίας, της αδήλωτης εργασίας και των αδήλωτων εισοδημάτων. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν άλλες που μεταναστεύουν σε γειτονικά κράτη λόγω χαμηλότερης φορολογίας και περισσότερων οικονομικών κινήτρων (μικρότερο κόστος εργασίας).

Εκτιμάται πως στο χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως 22 Μαρτίου 2016 διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις, αριθμός κατά 78,08% υψηλότερος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Η σημαντική διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο έτος μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει από την υπέρμετρη αισιοδοξία που είχε επικρατήσει λόγω της επικείμενης κυβερνητικής αλλαγής και των «κενών» (όπως αποδείχτηκε) υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές.

Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι τα πραγματικά «λουκέτα» δεν αποκλείεται να είναι περισσότερα από τα καταγεγραμμένα, καθώς πολλές επιχειρήσεις κατεβάζουν... ρολά χωρίς να το δηλώσουν, καθώς χρωστούν σε Δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς, τράπεζες και προμηθευτές.

O Αντετοκούνμπο στην αφίσα της FIBA

 

Συντάκτης : 
O Αντετοκούνμπο στην αφίσα της FIBA
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το πρόσωπο της Εθνικής στην αφίσα της FIBA για το Προολυμπιακό του Τορίνο, μαζί με τους Γκαλινάρι, Μπογκντάνοβιτς και Αγιόν. Στην αφίσα για το τουρνουά που θα γίνει στη Σερβία ξεχωρίζουν ο Τεόντοσιτς και ο Βέσελι.

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Oι αθλητικές εφημερίδες 26/3/2016

 

Πρώτη καταχώρηση: 26/03/2016 - 06:37
Τελευταία δημοσίευση: 06:37Media
Oι αθλητικές εφημερίδες 26/3/2016
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων:

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/3/2016

 Πρώτη καταχώρηση: 26/03/2016 - 06:08

Τελευταία δημοσίευση: 07:11Media
Οι πολιτικές εφημερίδες 26/3/2016
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων:
εκτύπωση

«Να κάτσουν στις χώρες τους να πολεμήσουν και να μην ξεριζώνονται...» - Απίστευτο ξέσπασμα του Σφακιανάκη για τους πρόσφυγες! (VIDEO)

 Thursday, March 24, 2016

 908  0  0 Google +0  0 Print0

«Να κάτσουν στις χώρες τους να πολεμήσουν και να μην ξεριζώνονται...» - Απίστευτο ξέσπασμα του Σφακιανάκη για τους πρόσφυγες! (VIDEO)
Καλεσμένος στην εκπομπη του Γρηγόρη Αρναούτογλου, βρέθηκε ο Νότης Σφακιανάκης! Ο δημοφιλής τραγουδιστής προκάλεσε εντυπώσεις άλλη μία φορά με τις δηλώσεις τους, καθώς τοποθετήθηκε στο θέμα με τους πρόσφυγες, αλλά και τον ψήφο του του στην Χρυσή Αυγή… Ο ίδιος ωστόσο ανέλυσε όλες του τις απόψεις και τις αιτιολόγισε με γεγονόταν, που όπως είπε, έχουν γίνει μπροστά στα μάτια του…
«Εγώ τα έχω δει, εσείς όχι. Στην Κω, οι άνθρωποι που έρχονται από τη Συρία σχεδόν όλοι είναι νέοι στην ηλικία. Δεν είναι τυχαίο ότι τους φέρνουν εδώ και κάνουν αποθήκη το… μαγαζί μας. Έχουν φύγει από την πατρίδα τους και είναι πολύ καλοντυμένοι, όλοι γνωρίζουν Αγγλικά και έχουν γεμάτα πορτοφόλια. Οι μαγαζάτορες στην Κω ψιλοπλούτισαν από αυτούς. Όταν πας σε ένα ξένο σπίτι, πρέπει να χτυπήσεις την πόρτα και να περιμένεις τον ιδιοκτήτη να σου πει “πέρασε”. Έρχονται νταηλίδικα….»

Επεισοδιακή «υποδοχή» των προσφύγων στη Βέροια - Κάτοικοι «την έπεσαν» σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις
Επεισοδιακή «υποδοχή» των προσφύγων στη Βέροια - Κάτοικοι «την έπεσαν» σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Πέταξαν γουρουνοκεφαλές στους πρόσφυγες που έφτασαν από την Ειδομένη - Πήγαν να λιντσάρουν τον Γιώργο Ουρσουζίδη

Μπορεί οι πρόσφυγες να πείθονται σταδιακά να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι πάντοτε και παντού... καλοδεχούμενοι.

Κάτι τέτοιο φάνηκε στη Βέροια, τουλάχιστον, όπου κατευθύνθηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα πρώτα έξι πούλμαν με πρόσφυγες και μετανάστες που δέχτηκαν να φύγουν από την Ειδομένη. Η εγκατάστασή τους στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου, δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα, έγινε με επεισοδιακό τρόπο.


Σύμφωνα με το verianet.gr, κάτοικοι που δεν θέλουν τους πρόσφυγες στην περιοχή τους, συγκεντρώθηκαν και τους αποδοκίμασαν. Η διαμαρτυρία κράτησε περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν το δρόμο και επέτρεψαν τη διέλευση του λεωφορείου, το οποίο πέρασε την πύλη του στρατοπέδου.

Κάποιοι «θερμόαιμοι» πέταξαν μάλιστα μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου... γουρουνοκεφαλές.Οι αντιδράσεις του κόσμου συνεχίστηκαν και μετά τη διέλευση και την είσοδο του λεωφορείου στο χώρο του στρατοπέδου.

Κάποια στιγμή, δε, παραλίγο να δημιουργηθεί «θερμό» επεισόδιο από την παρουσία του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ουρσουζίδη, ο οποίος εμφανίστηκε στο χώρο λίγη ώρα πριν από την άφιξη του λεωφορείου. Η εμφάνισή του πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους, τον εντόπισαν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ και κινήθηκαν προς το μέρος του.

Ο βουλευτής βγήκε αρχικά για να τους μιλήσει, αλλά κάποιοι επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο ίδιος, εμφανώς ξαφνιασμένος, βρήκε αμέσως καταφύγιο πίσω στην κλούβα.

Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να εξομαλύνουν την κατάσταση, κάποιος πέταξε μια γουρουνοκεφαλή στην κλούβα, δημιουργώντας εκ νέου μια μικρή αναστάτωση.

Λίγη ώρα πριν τα επεισόδια, ο κ. Ουρσουνίδης είχε σύντομες συνομιλίες με τους κατοίκους της περιοχής. «Στο λόγο της τιμής μου, σας λέω ότι θα είναι μόνο Σύριοι. Θα έρθουν 200 σήμερα και άλλοι 200 μετά... Μίλησα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα μείνουν έως ότου τακτοποιηθεί το πρόβλημά τους, καθώς κανένας από τους πρόσφυγες δεν θέλει να μείνει εδώ, όλοι έχουν συγγενείς στο εξωτερικό» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

«Να μην έχουμε εικόνες της Ειδομένης, αυτό θέλουμε. Χρυσέ μου άνθρωπε, θέλουμε ειρήνη» είπε ένας ιερωμένος που ήταν παρών στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται στα βίντεο από το veriotis.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλα τέσσερα λεωφορεία με πρόσφυγες αναμενόταν να φτάσουν αργότερα το βράδυ στο στρατόπεδο της Αγίας Βαρβάρας.
Το μέλλον της αποικίας

 Σε Featured 5, ΑΡΧΕΙΟ, ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ / Από  / Δεκεμβρίου 15, 2015 /

Print Friendly

ΕΙΚΟΝΑ---Ελλάδα
Η Ελλάδα, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της από την ΕΚΤ, εναντίον της οποίας έχει κατατεθεί αγωγή, εισέρχεται στην τελική ευθεία – όπου το 2016 προβλέπεται ως το έτος της μεγάλης σφαγής, ενώ το 2017 ως η αφετηρία της ανάπτυξης 
(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)
Αρχείο – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων
.
«Κανένας δεν περίμενε ποτέ πως η αριστερά θα δολοφονούταν στην Ελλάδα, με τέτοιο αποτρόπαιο τρόπο, από έναν νεαρό άνδρα. Από έναν μητροκτόνο που θυσίασε στο βωμό των ανίερων φιλοδοξιών του, τους αγώνες εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη, χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό. Το έγκλημα αυτό είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο, ενώ θα συνοδεύει τον ίδιο και την Ελλάδα για πάντα» (πηγή).
.

Ανάλυση

Το τρίτο μνημόνιο υπογράφηκε από την κυβέρνηση τον Ιούλιο, εγκρίθηκε από τα περισσότερα κόμματα τον Αύγουστο, ψηφίσθηκε από την πλειοψηφία των εκλογέων το Σεπτέμβρη, ενώ νομοθετείται πλέον από τη Βουλή – όσον αφορά τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, καθώς επίσης όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του.
Έτσι εισέρχεται στην τελική ευθεία η μεταβίβαση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, με τη μέθοδο που έχουμε ήδη αναλύσει (άρθρο) – από μία αριστερή κυβέρνηση, αφού προηγουμένως εξοντώθηκαν μεθοδικά όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα, έτσι ώστε οι Πολίτες να μην έχουν καμία άλλη επιλογή και καμία ελπίδα.
Στο τελικό στάδιο του μεγάλου πειράματος, της κατάργησης δηλαδή της Δημοκρατίας από το νεοφιλελευθερισμό και την ενωμένη Ευρώπη, η ελληνική αριστερά κατέρριψε το μύθο της σοσιαλιστικής ηθικότητας, της ειλικρίνειας, της εντιμότητας, της αξιοπρέπειας, καθώς επίσης του πατριωτισμού – τεκμηριώνοντας πως η άνοδος στην εξουσία, αλλάζει εντελώς τις πεποιθήσεις όλων των πολιτικών τάσεων, διαβρώνει και διαφθείρει.
Παρομοιάζεται κατά κάποιον τρόπο με το να αναλάμβανε την προεδρία των Η.Π.Α. ο νέγρος επαναστάτης και ακτιβιστής M.L. Kingκαταδικάζοντας στη συνέχεια όλους τους μαύρους αμερικανούς σε δούλους της λευκής «Άριας φυλής» στο διηνεκές – παρά το ότι τους είχε υποσχεθεί την ελευθερία, την ισότητα και το εκλογικό δικαίωμα τους.
Στα πλαίσια αυτά, το πλήγμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενδεχομένως για ολόκληρο τον πλανήτη, είναι ασφαλώς τεράστιο – αφού έχει αποδειχθεί πως οι χρηματαγορές είναι πλέον πανίσχυρες, έχοντας τη δύναμη να επιβάλλουν τη δικτατορία τους στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Η δολοφονία της ελπίδας δε, την οποία η ίδια η κυβέρνηση είχε αναγάγει ως κυρίαρχο στοιχείο της προεκλογικής της εκστρατείας, αποτέλεσε ένα ακόμη στυγερό έγκλημα της – το οποίο ίσως δεν θα μείνει ατιμώρητο.
Το βασικότερο τώρα όπλο των αγορών, με τη βοήθεια του οποίου επιβάλλουν την θέληση τους στα κράτη, είναι οι κεντρικές τράπεζες – η ΕΚΤ στην περίπτωση της Ευρωζώνης, οι εκβιασμοί της οποίας εξανάγκασαν την ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει την πολιτική της υποτέλειας και των υποκλίσεων, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όλες τις προηγούμενες.
.

Ο εκβιασμός της ΕΚΤ

Περαιτέρω οι παράνομες ενέργειες της ΕΚΤ, το σταμάτημα της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, το οποίο ακολουθήθηκε από το κλείσιμο τους, καθώς επίσης από τους ελέγχους κεφαλαίων, έχουν περιγραφεί σε κείμενο μας (ανάλυση) – ενώ έχει τεκμηριωθεί πως τα δάνεια εκτάκτου ανάγκης της (ELA), δεν αποτελούν υποχρεώσεις της κεντρικής τράπεζας της εκάστοτε χώρας, αφού τέτοιες δημιουργούνται μόνο μέσω της ανάληψης μετρητών από την ΕΚΤ ή εμβασμάτων στο εξωτερικό (πηγή).
Σε κάθε περίπτωση, το πάγωμα του ELA από την ΕΚΤ, αποτελεί από πολλές πλευρές παράβαση της συμφωνίας του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος – ενώ η κεντρική τράπεζα δεν έχει κανένα δικαίωμα να επεμβαίνει στις επενδυτικές αποφάσεις των εμπορικών τραπεζών.
Ειδικότερα, το Μάιο του 2015 οι ελληνικές τράπεζες είχαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 390 δις €, διαθέτοντας δικά τους κεφάλαια και αποθεματικά (προβλέψεις) της τάξης των 70 δις € – ενώ οι υποχρεώσεις τους απέναντι στην Τράπεζα της Ελλάδας ανερχόταν στα 116 δις €, έναντι υψηλών ποιοτικών εγγυήσεων, καθώς επίσης προνομιακά σε σχέση με όλες τις άλλες υποχρεώσεις τους (προηγούταν των υπολοίπων).
Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, ο ισχυρισμός πως κινδύνευε η ελληνική κεντρική τράπεζα να υποστεί μεγάλες ζημίες, ήταν παράλογος – εκτός εάν κατέρρεε ξαφνικά ολόκληρη η Οικονομία, κάτι που ήταν τότε αδύνατο. Αργότερα ήταν βέβαια πιθανή μια τέτοια κατάρρευση, η οποία όμως θα ήταν το αποτέλεσμα του παγώματος των δανείων εκτάκτου ανάγκης, καθώς επίσης του κλεισίματος των τραπεζών – του αποτρόπαιου εγκλήματος της ΕΚΤ, με θύμα την Ελλάδα.
Το Δεκέμβριο τώρα του 2014 οι υποχρεώσεις των τραπεζών απέναντι στην Τράπεζα της Ελλάδας (ELA) ήταν 56 δις € – ενώ τα ομόλογα, καθώς επίσης τα βραχυπρόθεσμα χρέη του ελληνικού δημοσίου που κατείχαν, ήταν 23,5 δις €. Το ποσόν αυτό υποχώρησε στα 23 δις €, γεγονός που σημαίνει ότι, οι ελληνικές τράπεζες δεν χρηματοδοτούσαν τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως κατηγορήθηκαν άδικα.
Πρόσφατα δε, οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες υποβλήθηκαν σε ενδελεχή έλεγχο των Ισολογισμών τους εκ μέρους της ευρωπαϊκής εποπτικής Αρχής, καθώς επίσης σε ένα καινούργιο τεστ αντοχής, όπου διαπιστώθηκε πως απαιτούνται επί πλέον 9,2 δις € «διορθώσεις» – αφενός μεν λόγω των πιο αυστηρών κανόνων που έχουν υιοθετηθεί σε σχέση με το 2014, αφετέρου ένεκα της επιδείνωσης των δανείων τους εξαιτίας της κρίσης που εντάθηκε από τη συμπεριφορά της ΕΚΤ, επί πλέον στην ερασιτεχνική διαχείριση της κυβέρνησης.
Στα πλαίσια αυτά, μετά τις διορθώσεις, θεωρήθηκαν και οι τέσσερις τράπεζες φερέγγυες από την ευρωπαϊκή Αρχή – όπου όμως τα ίδια κεφάλαια των τριών από αυτές ευρίσκονταν κάτω από το ποσοστό του 9,5% των «σταθμισμένων στοιχείων ρίσκου» του ενεργητικού τους που απαιτήθηκε. Όσον αφορά το τεστ αντοχής, υπήρξε ένα βασικό σενάριο, καθώς επίσης ένα αυστηρότερο, όπως επίσης το 2014 – με το τελευταίο να υποθέτει ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά -3,3% το 2015, καθώς επίσης -3,9% το 2016!
.

Η αγωγή εναντίον της ΕΚΤ

Περαιτέρω, με βάση το αυστηρό σενάριο, τα ίδια κεφάλαια της Εθνικής υπολείπονταν κατά 0,1 δις €, ενώ της Πειραιώς κατά 1,1 δις € – με τις άλλες δύο τράπεζες να μην έχουν κανένα πρόβλημα. Με στόχο όμως τα σταθμισμένα στοιχεία ρίσκου του ενεργητικού και των τεσσάρων τραπεζών να μην είναι κάτω του 9,5% στο βασικό σενάριο, καθώς επίσης 8% στο αυστηρότερο, απαιτήθηκε η αύξηση των κεφαλαίων τους συνολικά κατά 14,4 δις €.
Επομένως, δεν υπήρξε ποτέ κίνδυνος απώλειας της ρευστότητας εκτάκτου ανάγκης που τους παρείχε η ΕΚΤ, οπότε δεν ήταν μόνο παράνομο το σταμάτημα της αλλά, επίσης, μη αναγκαίο – απαράδεκτο. Εύλογα λοιπόν κατέθεσε αγωγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο η εταιρεία Alcimos που επενδύει στην Ελλάδα, τεκμηριώνοντας την σε γενικές γραμμές με αυτά που έχουμε αναφέρει στο άρθρο μας «Οι εκβιασμοί της ΕΚΤ».
Φυσικά η αγωγή κατατέθηκε εναντίον του παγώματος του ELA από την ΕΚΤ, ενώ όλα δείχνουν πως με διάφορους ύποπτους τρόπους προικίσθηκαν οι ελληνικές τράπεζες από τους φορολογουμένους Έλληνες, πριν παραδοθούν στους ξένους – χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή στο «μεγάλο παιχνίδι» (Colpo grosso) της Τράπεζας της Ελλάδος, αν και δεν θέλουμε να το  πιστέψουμε.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ληστεύθηκαν οι μέτοχοι των τραπεζών (άρθρο), συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, ενώ κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί με τις καταθέσεις – αφού τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών θα εκποιηθούν σε εξευτελιστικές τιμές στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, οπότε θα αυξηθούν οι ζημίες τους.
Συνεχίζοντας, η αγωγή της Alcimos αποδεικνύει ότι, η συγκεκριμένη αντιπαράθεση δεν αφορά μόνο τη σχέση των ευρωπαϊκών Θεσμών με το ελληνικό κράτος και με την ελληνική κυβέρνηση. Αφορά επίσης τα άτομα και τις επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται από τις αποφάσεις της ΕΚΤ – ειδικά επειδή η ΕΚΤ είναι συνυπεύθυνη, σύμφωνα με το καταστατικό της, για την απρόσκοπτη λειτουργία των συστημάτων πληρωμών της Ευρωζώνης.
Από την πλευρά της Alcimos, η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα δεν σεβάσθηκε καθόλου τις υποχρεώσεις της αλλά, αντίθετα, χρησιμοποίησε την ισχύ της όσον αφορά τις εμπορικές τράπεζες, καθώς επίσης το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης, για να εκβιάσει την ελληνική κυβέρνηση – ερχόμενη σε αντίθεση με το άρθρο 14, παράγραφο 4 του καταστατικού του ΕΣΚΤ και της ΕΚΤ.
Ολοκληρώνοντας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αντιμετωπίζει παραδοσιακά τις κατηγορίες εναντίον των αποφάσεων των ευρωπαϊκών Θεσμών εξαιρετικά «περιοριστικά» – γεγονός που σημαίνει ότι, πιθανότατα δεν θα επιτρέψει την αγωγή της εταιρείας εναντίον της ΕΚΤ. Επομένως, μάλλον θα επισφραγίσει τη δολοφονία της Ελλάδας, μέσω της «υπεξαίρεσης» των τραπεζών της – με μεθόδους που θα ζήλευε ακόμη και η Μαφία.
Εκμεταλλευόμενη λοιπόν η Κομισιόν την ανεπάρκεια, την ανικανότητα ή απλά την άγνοια της ελληνικής κυβέρνησης, θα επικυρώσει το έγκλημα – ενώ δεν θέλουμε φυσικά να πιστέψουμε πως υπήρχε κάποια σκοπιμότητα, από οποιαδήποτε πλευρά των Ελλήνων που συμμετείχαν στην τραγωδία.
Εν τούτοις, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν είχε μέχρι στιγμής ασχοληθεί ποτέ με εκτελεστικές αποφάσεις, οι άμεσα αναγνωρίσιμες συνέπειες των οποίων είναι τόσο αποφασιστικές για άτομα και Θεσμούς που πλήττονται έμμεσα σε τέτοιο βαθμό – όπως με τον εκβιαστικό περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης των κεφαλαίων (capital controls), στην περίπτωση της Ελλάδας.
Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να αποφύγει μακροπρόθεσμα την απασχόληση του με θέματα που αφορούν τη νομική προστασία κρατών, επιχειρήσεων και ατόμων απέναντι σε τέτοιες «έκνομες» αποφάσεις των ευρωπαϊκών Θεσμών – είτε αυτοί που πλήττονται επιχειρούν στην Ελλάδα, είτε στη Γερμανία, είτε οπουδήποτε αλλού.
Συνεχίστε στη 2η σελίδα (…)

2016, η μεγάλη σφαγή

Περαιτέρω, η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας έχει ήδη ξεκινήσει από τις τράπεζες, έχοντας συνεχισθεί με τα κερδοφόρα 14 αεροδρόμια – τα οποία πωλήθηκαν σε κρατική γερμανική εταιρεία που, κατά την άποψη μας, δεν θα διαθέσει ούτε ένα Σεντ, εξοφλώντας τα σταδιακά από τα δικά τους κέρδη, από ευρωπαϊκές ενισχύσεις, καθώς επίσης από κυβερνητικές «επιδοτήσεις».
Άλλωστε δεν αγόρασε κανένα από τα ζημιογόνα, για ευνόητους λόγους – μία τακτική που θα συνεχιστεί με όσες επιχειρήσεις του δημοσίου δεν έχουν καλές προοπτικές κερδοφορίας, με αποτέλεσμα να μείνουν στο κράτος όλα τα «σκουπίδια» (άρα στους φορολογούμενους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν φορολογικές και εισοδηματικές επιδρομές).
Η διαδικασία αυτή θα διευκολυνθεί από τους ίδιους τους Έλληνες Πολίτες, οι οποίοι ήδη κατηγορούν το δημόσιο για κακή διαχείριση – όχι άδικα, αφού πράγματι πολλά από τα αεροδρόμια είναι σε άθλια κατάσταση, αν και τα τελευταία πέντε χρόνια των μνημονίων οι δανειστές είχαν απαγορεύσει στο κράτος κάθε είδους δαπάνες.
Οι Έλληνες θα δουν επίσης θετικά την εκποίηση της ΔΕΗ, έχοντας υποφέρει στο παρελθόν από τον κακό συνδικαλισμό τηςτης ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, του ΟΛΠ κοκ. – οπότε δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να τις αγοράσουν οι ξένοι, έχοντας φροντίσει ήδη να καταρρεύσουν οι τιμές πώλησης τους και να απαξιωθούν εντελώς, με την πολιτική των μνημονίων (ανάλυση).
Τα έσοδα θα οδηγηθούν βέβαια στο δημόσιο χρέος, το οποίο όμως θα συνεχίσει να αυξάνεται – όπως τεκμηριώθηκε από την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών. Θα κατανοήσουν δε οι Έλληνες το λάθος τους, όταν έλθει ο λογαριασμός του ακριβότερου τέλους στα αεροδρόμια, της πτώσης του τουρισμού όταν θα οδηγείται σε χώρες που η Γερμανία έχει μεγαλύτερα συμφέροντα (Τουρκία, Ισπανία κλπ.), των λογαριασμών του ρεύματος, του νερού κοκ.
Συνεχίζοντας, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί των επιχειρήσεων, καθώς επίσης των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας, θα κλιμακωθούν σταδιακά από τους νέους ιδιοκτήτες των τραπεζών – σε συνεργασία με τις εξειδικευμένες εισπρακτικές εταιρείες, με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια ουσιαστικά, τα οποία θα αγοράσουν όλα τα δάνεια που θα τα συμφέρουν σε τιμές ευκαιρίας (τα 100 € έως και 5 €).
Παράλληλα θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό είτε από τη σημερινή κυβέρνηση, είτε από την επόμενη εάν ανατραπεί, ενώ θα απελευθερωθούν τα πάντα – από τα προστατευμένα επαγγέλματα, έως την εργατική νομοθεσία. Παραστατικά, η απελευθέρωση θα μοιάζει με το άνοιγμα των μαντριού που φυλάει τα πρόβατα, έτσι ώστε να μπορέσουν να μπουν οι λύκοι για να το καθαρίσουν – καταβροχθίζοντας τα πιο αδύναμα ή απείθαρχα από αυτά, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν τα υπόλοιπα, παύοντας να φέρνουν αντιρρήσεις σε όποιο βοσκό θα ορίζουν πλέον οι λύκοι.
Οι Έλληνες θα επιδοκιμάσουν επίσης τις εξαγορές των μεγάλων εγχωρίων επιχειρήσεων, ειδικά των ΜΜΕ, επειδή έχουν υποφέρει τα πάνδεινα στο παρελθόν από τη συμπεριφορά (διαφθορά, διαπλοκή, φοροδιαφυγή κοκ.) της Ολιγαρχίας – χωρίς να συνειδητοποιούν πως ενδεχομένως οι νέοι ιδιοκτήτες τους, οι ξένοι, ίσως δεν είναι καλύτεροι. Όσον αφορά κάποιους επιχειρηματίες που θα αποφύγουν τελικά τη λεηλασία τους, θα μετατραπούν σε άβουλα «εξαρτήματα» των πολυεθνικών – προφανώς με ορισμένες, ελάχιστες εξαιρέσεις.
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως το 2016 θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου – ότι θα «εκκαθαριστεί» δηλαδή ολόκληρη η ελληνική οικονομία, μέσω της μεταβίβασης της υπερχρεωμένης ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στους νέους ιδιοκτήτες της χώραςΕίναι δυστυχώς κάτι που θα έπρεπε να συμβεί, αφού δεν είναι σωστό να διαιωνίζονται τα προβλήματα, αλλά προφανώς όχι με αυτόν τον τρόπο – ο οποίος δεν διαφέρει καθόλου από μία μαζική εκτέλεση.
Υποθέτουμε δε πως θα συμβεί κάτι ανάλογο, με αυτό που διαπιστώθηκε στην Ανατολική Γερμανία – με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μετατραπούν σε φθηνούς σκλάβους της γερμανικής ή άλλης βιομηχανίας, τα εξοχικά τους να χρησιμεύσουν ως κατοικία των Ευρωπαίων συνταξιούχων, τα σπίτια τους να χαθούν, η ναυτιλία, ο τουρισμός και η γεωργία να περάσουν σε ξένα χέρια κοκ.
«Εύλογα» θα σκεφθούν κάποιοι, κυρίως αυτοί που τους έχουν αναγκάσει οι πολιτικοί να μισήσουν την πατρίδα τους – αφού αυτή είναι η μοίρα οποιουδήποτε δεν διαχειρίζεται συνετά τα περιουσιακά του στοιχεία, όσο πλούσιος και αν είναι. Άλλοι πάλι θα ισχυρισθούν πως «κακώς καθυστέρησε η σφαγή» – αφού, εάν είχε δρομολογηθεί το 2010, θα είχαν εξοικονομηθεί ενδεχομένως 1 τρις € (μόνο η ακίνητη περιουσία της μεσαίας τάξης μειώθηκε έκτοτε κατά 500 δις €).
Όπως και να είναι, στην όλη διαδικασία εκκαθάρισης θα συμμετέχουν επίσης ορισμένοι Έλληνες – είτε ως «προστάτες» των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, απέναντι στις εισπρακτικές εταιρείες, είτε ως συνεργάτες των επενδυτικών κεφαλαίων. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, τα «υποκείμενα» αυτά θα προσπαθήσουν να κερδίσουν ότι μπορούν από το «πλιάτσικο» που θα ακολουθήσει – χωρίς κανέναν απολύτως ηθικό ενδοιασμό.
.

2017, η ανάπτυξη

Συνεχίζοντας, εάν δεν ανατραπεί η κυβέρνηση, εάν δεν αντιδράσουν οι Πολίτες, εάν δεν ακολουθήσει το αναμενόμενο κραχ, καθώς επίσης εάν δεν ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος, έχουμε την εντύπωση πως η ανάπτυξη θα ξεκινήσει μέσα στο 2016 – γνωρίζοντας πως οι ξένοι «επενδυτές» περιμένουν την ψήφιση του ασφαλιστικού, καθώς επίσης των τελευταίων νόμων του τρίτου μνημονίου, για να τοποθετηθούν εν πρώτοις στις τράπεζες.
Φυσικά η μεσαία τάξη θα έχει ήδη καταστραφεί, ενώ δεν θα ωφεληθούν καθόλου οι Έλληνες, αφού δεν θα τους ανήκει πια η Ελλάδα – με εξαίρεση τη νέα ελίτ που θα δημιουργηθεί, η οποία θα διαμένει σε πράσινες, προστατευμένες από τον «όχλο» περιοχές κατά το παράδειγμα του Ιράκ ή της Βραζιλίας στο παρελθόν (ανάλυση).
Η αιτία της ανάπτυξης θα είναι το ότι, όταν μεταφερθεί η δημόσια, καθώς επίσης η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων στους ξένους, παράλληλα με τη μείωση των αμοιβών των εργαζομένων σε επίπεδαΠορτογαλίας, δεν θα υπάρχει πλέον κανένας λόγος να μη διενεργούνται επενδύσεις – ενώ για τις εξαγορές θα εισρεύσουν κεφάλαια από το εξωτερικό, τα οποία φυσικά δεν θα θέλουν να τα χάσουν οι «επενδυτές», με αποτέλεσμα να αποκτήσει η χώρα πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, καθώς επίσης θετικούς οικονομικούς δείκτες.
Στη συνέχεια, οι νέοι ιδιοκτήτες της Ελλάδας θα απαιτήσουν τη μείωση του δημοσίου χρέους της ή, τουλάχιστον,την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του – για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να αποδώσουν οι επενδύσεις τους. Έτσι θα επιβαρύνουν πανέξυπνα τους υπόλοιπους Ευρωπαίους Πολίτες με το κόστος της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, εν αγνοία τους φυσικά – αφού αυτοί έχουν ουσιαστικά αναλάβει τα χρέη της Ελλάδας, κάποτε για να διασωθούν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες.
Οι νέοι ιδιοκτήτες της Ελλάδας θα απαιτήσουν επί πλέον καλύτερους φορολογικούς συντελεστές, όσον αφορά τις επιχειρήσεις, σταθερό πλαίσιο, ευνοϊκότερη νομοθεσία κοκ. – οπότε θα αυξηθούν οι επενδύσεις, με αποτέλεσμα να ισχυροποιηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας (με μισθούς πείνας φυσικά και με μηδενικές συντάξεις), να κλιμακωθεί η κατανάλωση, να ενισχυθούν τα έσοδα του δημοσίου που θα έχει ήδη εξαϋλωθεί όσον αφορά τον αριθμό των υπαλλήλων, καθώς επίσης τα περιουσιακά του στοιχεία κλπ.
Τέλος, εάν συνεχίσουν τα μεταναστευτικά κύματα, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια πολυπολιτισμική περιοχή, στην οποία δεν θα έχει καμία θέση η Δημοκρατία – κρίνοντας από το ότι ήδη «αποικείται» από ξένους πληθυσμούς σε μεγάλη έκταση, ενώ δρομολογούνται μεγάλες αλλαγές στο Αιγαίο και στη Θράκη.
.

Επίλογος

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι, τα κράτη δεν χρεοκοπούν. Αυτοί που χρεοκοπούν είναι οι Πολίτες τους, ειδικά εάν δεν επιλέξουν έγκαιρα τη στάση πληρωμών – κάτι που δυστυχώς συνέβη στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει σταδιακά οι δανειστές της όλες τις εξόδους κινδύνου, με αφετηρία το PSI, καθώς επίσης με τέρμα τον πρόσφατο, στυγερό εκβιασμό της ΕΚΤ.
Η τελευταία ελπίδα της πατρίδας μας να τα καταφέρει, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τους κατοίκους της, ήταν στα τέλη του 2014 – όπου δυστυχώς εκβιάστηκαν οι εκλογές από ένα κόμμα που, ακούσια ή εκούσια,παραπλάνησε τους Έλληνες οδηγώντας τους σε μία παγίδα, ανάλογη με αυτήν που οδηγήθηκε ο Λεωνίδας από τον Εφιάλτη, έχοντας τότε απέναντι του τους πανίσχυρους Πέρσες.
Φυσικά μπορεί να κάνουμε λάθος, ενώ όλα είναι ανατρέψιμα στη ζωή – πάντοτε υπάρχει ελπίδα. Εν τούτοις, όταν μία χώρα έχει αλωθεί, ειδικά εκ των έσω, με την έννοια πως οι Πολίτες της έχουν απογοητευθεί τόσο από τις πολιτικές τους ηγεσίες, όσο και από την εγχώρια ελίτ, τότε δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να συνεχίσει να είναι εθνικά κυρίαρχη, ελεύθερη και ανεξάρτητη. Έχοντας προδοθεί δε επί πλέον από την Ευρώπη, η οποία δυστυχώς εξελίσσεται σε κάτι πάρα πολύ άσχημο, εφιαλτικό, οι ελπίδες είναι ακόμη λιγότερες – αν και δεν πρέπει ποτέ κανείς να χάνει το θάρρος του.
.
Black-Strip
Vassilis Viliardos
Ο κ. Βασίλης Βιλιάρδος είναι ένας σύγχρονος οικονομολόγος, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου – όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά για αρκετά χρόνια, με ιδιόκτητες επιχειρήσεις σε όλες τις πόλεις της Γερμανίας. Έχει  εκδώσει τρία βιβλία αναφορικά με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ έχει δημοσιεύσει πάνω από 2.500 αναλύσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, με κέντρο βάρους την εθνική και διεθνή μακροοικονομία, καθώς επίσης το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
ΒιογραφικόΓια το πλήρες βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα, πατήστε εδώ.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ