Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Δημοσκοπηση στην Κύπρο: Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα.

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 13, 2014
20140413-080739.jpg
Αν ειναι δυνατόν

Λόγος εις την Κυριακήν των Βαΐων (Αγ. Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας)

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 13, 2014
20140413-075517.jpg
Η Ιερουσαλήμ ήταν γεμάτη κόσμο που ήλθε από παντού για να γιορτάσει τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα. Όλη η πόλη μιλούσε για τον μεγάλο προφήτη και θαυματουργό από τη Ναζαρέτ, ο οποίος μόλις τώρα έκανε το μεγαλύτερο από όλα τα άλλα αμέτρητα θαύματά Του, ανέστησε τον Λάζαρο, ο οποίος τέσσερεις ολόκληρες ημέρες βρισκόταν στον τάφο. Τον περίμεναν να έλθει στην πόλη και προετοιμάζονταν για τη θερμή υποδοχή Του.
Αυτός, συνοδευόμενος από τους μαθητές Του, δεν περπατούσε πεζός, όπως πάντα, αλλά, ξεκινώντας από τη Βηθσφαγή, ανέβηκε σ’ ένα θηλυκό γαϊδούρι και το πουλάρι του, για να πληρωθεί το ρηθέν του προφήτη Ζαχαρία: «Χαίρε σφόδρα, θύγατερ Σιών κήρυσσε, θύγατερ Ιερουσαλήμ• ιδού ο βασιλεύς σου έρχεταί σοι, δίκαιος και σώζων αυτός, πραϋς και επιβεβηκώς επί υποζύγιον και πώλον νέον» (Ζαχ. 9, 9). Οι απόστολοι έβαλαν πάνω στο γαϊδούρι και το πουλάρι του τα ρούχα τους, ενώ ο λαός πήρε κλαδιά φοινίκων και έστρωνε τα ρούχα του στον δρόμο, στα πόδια των ζώων, κραυγάζοντας με μεγάλη χαρά: «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, βασιλεύς του Ισραήλ».
Οι Αρχιερείς, οι Φαρισαίοι και οι Γραμματείς άκουγαν με τρόμο τις κραυγές αυτές, που προανάγγελλαν την πτώση της πνευματικής τους εξουσίας στον λαό. Ας στρέψουμε και εμείς τώρα το βλέμμα μας και ας δούμε τον Κύριο Ιησού Χριστό τη στιγμή αυτή. Με έκπληξη θα δούμε ότι δεν χαίρεται την πανηγυρική αυτή υποδοχή. Αντίθετα σκύβει το κεφάλι Του και κλαίει με λυγμούς.Ω, Κύριέ μας! Γιατί κλαις τώρα, όταν όλος ο λαός χαίρεται; Το ήξερε μόνο Αυτός ο Παντογνώστης. Δεν έκλαιγε για τον Εαυτό Του αλλά για τον λαό Του. Για το ότι δεν πίστεψε στον Μεσσία Χριστό, ο οποίος ήλθε γι’ αυτόν, για το ότι σκότωνε τους προφήτες που έστελνε σ’ αυτόν και για το ότι πέντε μέρες μετά από αυτή την υποδοχή ως Βασιλιά, θα ζητήσει από τον Πιλάτο να Τον σταυρώσει! για όλα αυτά, θα τον βρουν τον λαό αυτό πολλά δεινά.
Άραγε ο Θεός, που είναι Βασιλιάς όλου του κόσμου, διεκδικούσε την εξουσία και προσδοκούσε να γίνει βασιλιάς του μικρού αυτού και σκληροτράχηλου λαού του Ισραήλ, ο οποίος δεν γνώρισε και δεν δέχθηκε τον Μεσσία του και τώρα ετοιμαζόταν να Τον παραδώσει στο φρικτό και βασανιστικότατο σταυρικό θάνατο; Όλες οι αγίες επουράνιες ασώματες δυνάμεις θα θρηνούσαν κατά την πανηγυρική Του είσοδο στην Ιερουσαλήμ, αν ήξεραν για τον φρικτό σταυρό που Του ετοιμαζόταν στον Γολγοθά.
Μόνο για τους σύγχρονούς Του Εβραίους έκλαιγε ο Κύριος Ιησούς Χριστός; Ασφαλώς όχι! Αυτός ο Παντογνώστης ήξερε ακόμα και αυτά που βλέπουμε εμείς στις ημέρες μας. Ήξερε ότι με το πέρασμα των αιώνων το ανθρώπινο γένος όλο και περισσότερο θα Τον ξεχνούσε, ότι θα Τον βλασφημούσε και θα έβριζε το άγιο όνομά Του. Το ήξερε, γι’ αυτό και έλεγε ότι ο Υιός του ανθρώπου, όταν θα έλθει για δεύτερη φορά, πιθανώς, δεν θα βρει την πίστη πάνω στη γη.
Πρέπει να κλαίμε και εμείς που τόσο συχνά ξεχνάμε τον σταυρό του Χριστού και ιδιαίτερα αυτοί για τους οποίους λέει ο απόστολος Παύλος: «ο τον Υιόν του Θεού καταπατήσας και το αίμα της διαθήκης κοινόν ηγησάμενος, εν ω ηγιάσθη, και το Πνεύμα της χάριτος ενυβρίσας!» (Έβρ. 10, 29). Και τόσο πολλοί, και σε ποιο τρομερό βαθμό, υπάρχουν μεταξύ μας τέτοιοι κακότυχοι αδελφοί μας!
Σώσε τους, Κύριε!
Σώσε τους, Κύριε!
Σώσε τους, Κύριε!
Αμήν.
(Από την συλλογή: «Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, Λόγοι και ομιλίες που εκφωνήθηκαν στην Συμφερούπολη κατά την περίοδο 1955-1957.» τόμος Α. Σελ. 126 – 128. Μετάφραση από τα ρωσικά. ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ», Θεσσαλονίκη. επιμέλεια κειμένου: Δημήτρης Δημουλάς)

Για όλα όσα θα γίνουν από δω και πέρα, θα φταις εσύ!

 

Κάτι ακούστηκε, κάτι ειπώθηκε για νέο δάνειο από το ΔΝΤ.

Επίσης για νέο μνημόνιο...
Νέα μέτρα βεβαίως...
Κι άλλες απολύσεις, κι άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση των επικουρικών ταμείων, και πάει λέγοντας.

Όλα αυτά βέβαια μετά τις εκλογές!

Κι ας μην περιμένουμε να βγει κάποιος κυβερνητικός να μας τα επιβεβαιώσει. Ούτε, εννοείται, κάποιομεγκάλο ή άλλο καθεστωτικό κανάλι ή ΜΜΕ!

Αντίθετα, μέχρι τουλάχιστον τις εκλογές θα τα διαψεύδουν, ή το πολύ-πολύ θα κάνουν ότι δεν ακούν, ή δεν καταλαβαίνουν!

Όσοι λοιπόν εμπιστεύεστε την κυβέρνησή ''μας'', όσοι πιστεύετε ότι οι άνθρωποι(;) αυτοί δεν μπορούν να πουν ψέματα, όσοι νομίζετε ότι οι υπηρέτες της καγκελαρίας μπορούν να μας σώσουνδεν έχετε παρά να πάτε να τους ξαναψηφίσετε!  
Το κρίμα στον λαιμό σας...

Εμείς οι υπόλοιποι, παιδοκτόνοι δεν γινόμαστε!...
Οι περισσότερες αναλύσεις, και τα περισσότερα λόγια είναι φτώχεια!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Σχόλιο ιστολογίου: Όποιος από όλους εμάς νομίζει πως έζησε τη φρίκη πως δεν έχει παραπέρα, πως τα είδε όλα... γελιέται. 
Η φρίκη δεν έχει τέλος, παρά μόνο όταν εμείς οι ίδιοι αποφασίσουμε να την τερματίσουμε οριστικά. 
Εμείς, όχι αυτοί. 
Αυτοί ζούνε από τη φρίκη. 
Ζούνε από το αίμα. 
Ζούνε από τον πόνο και τον θάνατο. 
Τον δικό μου και τον δικό σου... 
Στο είχαν πεί, όλοι τους, σχεδόν, πολλές φορές: "θα συμμαχήσουμε με τον διάβολο"... 
Φαντάζεσαι πως το τίμημα είσαι εσύ κι εγώ. Είμαστε όλοι εμείς. 
Ζητήσανε εξουσία... και την πήραν. 
Τους ζητήθηκε πόνος, αίμα, απελπισία, θάνατος... και τον έδωσαν...
Για όλα όσα γίνουν από δω και πέρα, δεν θα φταίνε οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, δεν θα φταίνε εκείνοι που σε εξευτέλισαν, εκείνοι που πούλησαν τη ζωή σου στους πάγκους των τραπεζών, ούτε εκείνοι που για να σώσουν τα τομάρια τους καταδίκασαν σε δούλους τα παιδιά αυτής της άτυχης πατρίδας. 
Κανείς από τους ολετήρες, τους εφιάλτες και τους σχιζοφρενείς δεν θα φταίει γι αυτά που έρχονται μετά από σήμερα. 
Το φταίξιμο πλέον είναι δικό σου. 
Καθαρά δικό σου...
Επειδή ενώ έπεσαν οι μάσκες των δαιμόνων και των δουλικών τους, εσύ μένεις να τους κοιτάζεις απαθής και αρκείσαι να τους βρίζεις όταν είσαι μακριά τους. 
Δικό σου το φταίξιμο για όλα όσα από σήμερα και μετά θα ζήσεις... 
Κανενός άλλου. 
Μόνο δικό σου...
Δεν έχεις καμιά δικαιολογία, πια, επειδή τώρα τους ξέρεις...
Επειδή τώρα, πια, ξέρεις πως δεν σε σώζουν, αλλά σε καταδικάζουν...
Επειδή τώρα, πια, ξέρεις καλύτερα από πότε άλλοτε, πως στόχος τους είναι ο δικός σου εξανδραποδισμός, ο δικός σου εξευτελισμός, αν χρειαστεί ο δικός σου... θάνατος...
Στήριξέ τους... 
Στήριξε τα ανδρείκελά τους... 
Στήριξε τους φονιάδες των αγέννητων παιδιών... 
Σκύψε μπροστά τους, υποτάξου και εκτέλεσε τις διαταγές τους, ξέροντας πως σε οδηγούν μεθοδικά στην καταστροφή σου... 
Κι αυτό, επειδή τρέμουν στην ιδέα πως θα τους πεις όχι, πως θα τους διώξεις και θα τους καταδικάσεις... 
Σκύψε δούλε... Γιατί δούλος είσαι επειδή εσύ το επέλεξες...
Σκύψε και δώσε τους τα πάντα, ελπίζοντας πως θα σωθείς, ενώ ξέρεις πως αυτοί σχεδίασαν τον αφανισμό σου...
Σκύψε ή σήκω...
Κάνε κάτι, τώρα...
Η ευθύνη για όσα θα γίνουν από δω και πέρα είναι δική σου...

Κωνσταντίνος 

Οι…αποικίες «βγαίνουν στις αγορές»!!!

Papua-New-Guinea_P29VAC_DX-News

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΖΑΜΠΙΑ, ΣΡΙ-ΛΑΝΚΑ, ΜΠΟΥΤΑΝ, ΠΑΠΟΥΑ -ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ, ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ …ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.
(ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ…)
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ*
Η μεγάλη «επιτυχία» της κυβέρνησης Σαμαρά, μια «επιτυχία» που θα κοστίσει στον ελληνικό λαό 400 εκ. ευρώ επιπλέον χρέος, δεν αποτελεί μόνο μια προεκλογικού, επικοινωνιακού τύπου κίνηση. Αυτή είναι αναμφισβήτητα η κύρια πλευρά της. Όμως όχι και η μοναδική.
Την ίδια εβδομάδα με την Ελλάδα «επανήλθαν» στις αγορές το Πακιστάν, η Ζάμπια και η Σρι-Λάνκα…
Το Πακιστάν επέστρεψε στις διεθνείς αγορές ομολόγων την Τετάρτη μετά από μια διακοπή επτά χρόνων και πούλησε 2 δισ. δολ. χρέους, με σχεδόν τα δύο τρίτα από αυτά σε διαχειριστές κεφαλαίων με έδρα τις ΗΠΑ.
Δύο ημέρες πριν είχε προηγηθεί η Σρι Λάνκα και η Ζάμπια, η οποία εξέδωσε ομόλογα αξίας ενός δις δολαρίων.
Άμεσα αναμένεται η επιστροφή στις αγορές και των Παπούα- Νέα Γουινέα, Μπαγκλαντές και Μπουτάν αλλά και άλλων «αναπτυσσόμενων» χωρών.
Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε υπερπροσφορά: Η Σρι Λάνκα, για παράδειγμα, συγκέντρωσε πάνω από οκτώ φορές το ποσό των 500 εκατομμύριων, με τις παραγγελίες να αγγίζουν τα 4.3 δισεκατομμύρια…
Η ζήτηση βέβαια δεν αντανακλά τη βελτίωση των οικονομιών στις χώρες αυτές.
Τους τελευταίους δύο μήνες παρατηρείται μια επιθετική επιστροφή «επενδυτών» στις αναδυόμενες οικονομίες.
Τον Μάρτιο 39 δις δολάρια κατευθύνθηκαν στις αναδυόμενες αγορές και τα 24 δις από αυτά ήταν σε αγορές ομολόγων.
Το Φεβρουάριο τα αντίστοιχα ποσά ήταν 25 δις ενώ τον Ιανουάριο μόνο 5 δις., σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας.
Σύμφωνα με άλλες πηγές όμως πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια κινήθηκαν σε ομόλογα χρέους κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2014.
«Είμαστε σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλής απόδοσης», δήλωσε πρόσφατα η Jennifer Vail, επικεφαλής σταθερού εισοδήματος στην Wealth Management Τράπεζα των ΗΠΑ, με 115 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση.
Ουσιαστικά ξεκινάει ένας καινούριος κύκλος κερδοσκοπίας και αφαίμαξης των περιφερειακών οικονομιών. Με τα ομόλογα των ΗΠΑ να παραμένουν χαμηλά σε επιδόσεις και δις δολάρια και ευρώ να «λιμνάζουν», οι αποικιακού τύπου όροι «επένδυσης» αποτελούν μια διέξοδο.
Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, στα 10ετή αμερικανικά κρατικά ομόλογα το ποσοστό απόδοσης είναι 2,7%.
Στην περίπτωση του Πακιστάν όμως το επιτόκιο έφτασε το 8.250 %, (εδώ η σύγκριση πρέπει να γίνει με το 6.875 % που ήταν το 2007).
Στην Ζάμπια το επιτόκιο ήταν 8,625%. Και παρά το απροκάλυπτο ψέμα της κυβέρνησης για επιτόκιο 4,95%, καθώς ο πληθωρισμός της Ελλάδας είναι αρνητικός (-1,49%), το πραγματικό επιτόκιο είναι 6,44% ( 4,95% – (-1,49%).
Σήμερα τα λιμνάζοντα κεφάλαια ξεπερνούν το 1 τρις παγκόσμια. Ο παρασιτικός χαρακτήρας του συστήματος γίνεται όλο και πιο έντονος. Η καπιταλιστική κρίση, δεν είναι ένα κόλπο, είναι εγγενές χαρακτηριστικό αυτού στου συστήματος. Και καμία ανάπτυξη δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη χώρα, μέσα στα ήδη υπάρχοντα πλαίσια.
Η αμοιβαία win-win συμφωνία κυβέρνησης-κερδοσκόπων, (εμείς κερδίζουμε, προεκλογικά- επικοινωνιακά, εσείς κερδίζετε 400 εκ., βγαλμένα από τα τελευταία αποθέματα του ελληνικού λαού) αποτελεί πραγματικά μια συμφωνία επιπέδου Πακιστάν, Ζάμπιας, Σρι-Λάνκα, Μπουτάν, Παπούα -Νέα Γουινέας και Μπαγκλαντές.
Αποτελεί όμως και μια ένδειξη εντεινόμενων αδιεξόδων που η υπέρβασή τους δεν χωράει καμία αυταπάτη για διαχειριστικές πολιτικές και κινήσεις.
*Ο Ανδρέας Ζαφείρης είναι μέλος της Γραμματείας των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΥΝΕΚ).
iskra.gr Μέσω resaltomag

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο Ντονέτσκ

 
 
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλλε την παραίτησή του, όπως είχαν ζητήσει οι ρωσόφωνοι  διαδηλωτές που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις κτιρίων στην πόλη.
«Σύμφωνα με το αίτημά σας, παραιτούμαι», είπε στους διαδηλωτές ο επικεφαλής της αστυνομίας Κονσταντίν Ποζιντάγεφ.
Στο μεταξύ και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, πάνω από το αρχηγείο της αστυνομίας υψώθηκε η ρωσική σημαία και υπεστάλη η ουκρανική.
Νωρίτερα σήμερα, περίπου 200 ένοπλοι ρωσόφωνοι διαδηλωτές κατάφεραν να εισέλθουν στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Ντονέτσκ χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ένοπλοι κατέσχεσαν τουλάχιστον 400 περίστροφα και 20 αυτόματα όπλα τα οποία μοίρασαν σε διαδηλωτές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ακόμη 45 λαθρομετανάστες και μελλοντικοί «Έλληνες» πολίτες στη Μυτιλήνη

  
20:01
12/04/2014
 
Συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία με την αδιάκοπή ροή λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου που πλέον γίνεται βάσει συστήματος και πάγιων διαδικασιών. Βάρκα με 45 λαθρομετανάστες αφού απέπλευσε από τις τουρκικές ακτές τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου με την τουρκική Ακτοφυλακή να τους κατευοδώνει ευχόμενη «καλό ταξίδι» προς την νέα τους πατρίδα, πέρασε στα Εθνικά(;) χωρικά ύδατα.
Επειδή όμως το Λ.Σ δεν μπορεί να βρίσκεται παντού η βάρκα πέρασε χωρίς να εντοπιστεί από τα πλωτά του Λ.Σ. με αποτέλεσμα οι λαθροδιακινητές να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στον εντοπισμό της ελληνικής ακτής.
Κανονικά η πάγια διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει τον εντοπισμό της βάρκας από το Λ.Σ. εν συνεχεία δημιουργία ρήγματος στη βάρκα, ώστε αυτή να αρχίσει να βυθίζεται και στη συνέχεια διάσωση από τα πλωτά μέσα.
Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση δεν υπήρξε εντοπισμός. Βάσει  όμως της εναλλακτικής πάγιας διαδικασίας και όπως προβλέπεται, οι λαθροδιακινητές έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο και έτσι κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι επιβαίνουν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου Μυτιλήνης και ότι βρίσκονται –φυσικά- σε κίνδυνο.
Έπρεπε οπωσδήγποτε να εντοπιστούν για να τρυπήσουν στη συνέχεια τη βάρκα. Ούτε όμως και μετά το τηλεφώνημα κατάφεραν τα πλωτά του Λ.Σ. να τους εντοπίσουν και έτσι οι 45 λαθρομετανάστες μαζί με τους διακινητές τους αναγκάστηκαν και αποβιβάστηκαν σε ακτή στην περιοχή Παπάδος Γέρας Μυτιλήνης. Μετά τον εντοπισμό των 45 ατόμων  οι έρευνες του Λιμενικού στη θάλασσα σταμάτησαν και συνεχίζονται από ξηράς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι μετανάστες που πιθανόν διασκορπίστηκαν.
Το σκάφος με τους λαθροδιακινητές φρόντισε στη συνέχεια να αποχωρήσει ταχύτατα προς την τουρκική ακτή.
Και για να ευθυμήσουμε λίγο οι  45 λαθρομετανάστες αφού  «συνελήφθησαν» για παράνομη είσοδο στη «χώρα» προφανώς θα φιλοξενηθούν για κάποιες ημέρες στην όμορφη Μυτιλήνη πριν αναχωρήσουν για Αθήνα για να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή.  Θα τους έχει επιδοθεί βέβαια πρώτα το γνωστό χαρτί όπου θα τους λέει ότι πρέπει να αποχωρήσουν από τη «χώρα» εντός 30 ημερών αλλά γνωρίζουν πολύ καλά πως καμία ουσιαστική αξία έχει αυτό και φυσικά ουδεμία συνέπεια θα έχουν. Συνέπειες έχουν μόνο οι Έλληνες όταν δεν μπορούν να πληρώσουν την εφορία για παράδειγμα. Οι λαθρομετανάστες απλά είναι υπεράνω του "νόμου".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εικόνες Κριμαίας στην Α.Ουκρανία: Δυνάμεις αυτοάμυνας ανέλαβαν τον έλεγχο οδικών αρτηριών και κυβερνητικών υπηρεσιών

 23: 
Δυνάμεις αυτοάμυνας των ρωσόφωνων και φιλορώσων πολιτών της ανατολικής Ουκρανίας και άνδρες χωρίς διακριτικά στις στολές τους καταλαμβάνουν με αστραπιείες επιχειρήσεις ένα-ένα όλα τα κυβερνητικά κέντρα σε ολες τις μεγάλες πόλεις.
Εκτός από το Donetsk το Lugansk και το Slovianskμ σε τρεις ακόμη πόλεις στην Druzhkovka στο Krasnoarmeis και στο Krasniy Liman οι δυνάμεις αυτοάμυνας έχουν αναλάβει τον έλεγχο των κυβερνητικών κτιρίων και των οδών που οδηγούν σε αυτές.
Άνδρες, μάλλον των δυνάμεων αυτοάμυνας (αν και φαίνονται πολύ εκπαιδευμένοι και με εξελιγμένο εξοπλισμό επιβίωσης) οπλισμένοι με αυτόματα όπλα, έχουν στήσει  οδοφράγματα από λάστιχα αυτοκινήτων και σάκους με άμμο σε οδικές αρτηρίες της πόλης, όπως εικονίζονται στο βίντεο και αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.
Οι ένοπλοι, ντυμένοι με συνδυασμούς στρατιωτικών και μη ενδυμάτων, ελέγχουν τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στην πόλη προερχόμενα από τις πόλεις Donetsk και  Lugansk όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.
Τέλος όπως ανακοίνωσε ο βοηθός πρωθυπουργός της Κριμαίας με μήνυμά του "η απελευθέρωση της Νότιας και ανατολικής Ουκρανίας έχει ξεκινήσει".
Στο Donetsk τώρα το ερώτημα που κυριαρχεί είναι  εάν ήταν ρωσικό το μαχητικό που "χαιρέτισε" τους πολίτες που διαδήλωναν στο Lugansk και το οποίο πέταξε πάνω από το κτίριο της SBU που βρίσκεται υπό κατάληψη από τους ρωσόφωνους διαδηλωτές ακόμη δεν έχει απαντηθεί. Δεν αποκλείεται ο πιλότος να έχει αποσκιρτήσει και να έχει ενταχθεί στις δυνάμεις αυτοάμυνας. Ετσι ή αλλιώς μόνο 14 Su-27 αναφέρονται ότι βρίσκονται σε υπηρεσία στην ουκρανική Αεροπορία.
Το αεροσκάφος – ένα Su-27- πέταξε πάνω από το κτίριο της SBU που έχουν καταλάβει οι δυνάμεις αυτοάμυνας σήμερα στις 3 το μεσημέρι και οι διαδηλωτές έξω από το κτίριο που βρίσκονται προς υποστήριξη των καταληψιών το χαιρέτησαν με επευφημίες όταν ο πιλότος του –σύμφωνα με αναφορές-  χαιρέτησε τους διαδηλωτές κουνώντας τα φτερά του.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση του Κιέβου βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς δεν μπορεί να αντιπαρατάξει κανενός είδους αντίδραση, εκτός από περιορισμένης κλίμακας περιστατικά όπως αυτό στο Kramatorsk όπου σύμφωνα με αναφορές έγινε ανταλλαγή πυρών αστυνομικών με ένοπλους οι προσπάθησαν να καταλάβουν αστυνομικό σταθμό όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η κυβέρνηση του Κιέβου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Arsen Avakov εντοπίστηκαν όπλα AK 100 με προσαρμοσμένες οπλοβομβίδες λέγοντας πως αυτό είναι το όπλο των ρωσικών δυνάμεων.
Σύμφωνα πάντα με τον Avakov οι αστυνομικοί του κτιρίου ανταπέδωσαν τα πυρά ο ίδιος όμως δεν διευκρινίζει εάν ο αστυνομικός σταθμός καταλήφθηκε ή όχι.
Για άλλη μια φορά πάντως η κυβέρνηση του Κιέβου και όπως αναφέρει ο Avakov αποφάσισε να συγκαλέσει το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας στις 21:00 σήμερα για να εκτιμήσει την κατάσταση έτσι όπως έχει αυτή διαμορφωθεί.
«Μονάδες των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών επεξεργάζονται επιχειρησιακό σχέδιο απάντησης»,πρόσθεσε ο Avakov χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.
Η ρωσική ετοιμότητα πάντως των δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία είναι στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.
Τουλάχιστον 240 μονάδες της ρωσικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας του Στρατού είναι ανεπτυγμένες σε διάφορα αεροδρόμια ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς πτήσεις είτε σε σχηματισμούς είτε μεμονωμένα επάνω στον όριο γραμμή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί τις ΗΠΑ και τους ναζί

 
 
Σήμερα, η Ρωσία προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οποιαδήποτε ένοπλη ενέργεια των ουκρανικών αρχών στην ανατολική Ουκρανία θα υπονομεύσει τις προσπάθειες για διπλωματική διευθέτηση της κρίσης και θα θέσει σε κίνδυνο τις σχεδιαζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διατύπωσε την προειδοποίηση αυτή κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, ο οποίος εξέφρασε την ανυσυχία του για τον ρόλο της Ρωσίας στην "υποκίνηση" των ταραχών την ανατολική Ουκρανία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η ουκρανική ηγεσία "επιδεικνύει ανικανότητα στην ανάληψη της ευθύνης για την τύχης της χώρας" και προειδοποίησε ότι τυχόν χρήση βίας κατά των ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία "θα υπονομεύσει τη δυναμική της συνεργασίας...περιλαμβανομένων και των τετραμερών συνομιλιών της Γενεύης" στις 17 Απριλίου, ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ουκρανία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Χαλάει» ο καιρός: Έρχονται καταιγίδες την Κυριακή

«Χαλάει» ο καιρός: Έρχονται καταιγίδες την Κυριακή
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Ανατολική Στερεά τις πρωινές ώρες και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε αύριο, Κυριακή των Βαΐων.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 12 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη, 11 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με εξαίρεση το Κρητικό όπου θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και πιθανόν κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/431727/halaei-o-kairos-erhontai-kataigides-tin-kyriaki#ixzz2yk24pPh4

Το πρώτο κύμα εξόδου των εκδρομέων για το Πάσχα

Το πρώτο κύμα εξόδου των εκδρομέων για το Πάσχα
Πόσο θα πληρώσει μια οικογένεια για να πάει στη Θεσσαλονίκη ή στην Πελοπόννησο
Αδειάζουν σιγά σιγά όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως η Αθήνα καθώς ξεκινά το πρώτο κύμα εξόδου των εκδρομέων για το φετινό Πάσχα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ωστόσο, ο μεγαλύτερος όγκος των εκδρομέων αναμένεται να αναχωρήσει τη Μεγάλη Πέμπτη και τη, Μεγάλη Παρασκευή.
Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές και οι τοπικοί φορείς προκειμένου να διευκολυνθεί η έξοδος, που παρά την οικονομική κρίση αναμένεται να ξεπεράσει τα περσινά δεδομένα.
Μάλιστα από την Τροχαία Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από 11 μέχρι και 27 Απριλίου, λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων προς και από την ύπαιθρο, θα λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα.
Ειδικότερα έχουν σχεδιαστεί ειδικά μέτρα Τροχαίας για την αστυνόμευση του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου και η συγκρότηση αυξημένου αριθμού συνεργείων τροχονομικών ελέγχων.
Οι τροχονόμοι έλαβαν οδηγίες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπου αυτό θα απαιτηθεί, αλλά και εντολές για αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τα ειδικά συνεργεία που θα συγκροτηθούν θα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις, ήτοι την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την αντικανονική προσπέραση, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.
ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Οι εκδρομείς όπως φαίνεται πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάνε ακόμη και στο χωριό τους καθώς τα διόδια "φωτιά" και η τιμή της βενζίνης κάνει το ταξίδι προς τη βόρεια Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο πολυτέλεια.
Πιο συγκεκριμένα μια οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη με ένα συμβατικό Ι.Χ. θα πρέπει να δώσει για διόδια 29,15 ευρώ μόνο για το "πήγαινε" άρα περίπου 60 σύνολο, συν περίπου 150 ευρώ για βενζίνη. Σύνολο 210 ευρώ μόνο για την μετακίνηση!
Αν τώρα θέλει να εκδράμει κανείς προς την Πελοπόννησο τα πράγματα είναι λίγο πιο οικονομικά καθώς τα διόδια πήγαινε-έλα είναι περίπου 20 ευρώ εκτός αν θέλει να συνεχίσει προς Ήπειρο οπότε πρέπει να υπολογίζει και τα 13,20 ευρώ της Γέγυρας Ρίου-Αντρρίου και φυσικά την βενζίνη άρα φτάνουμε πάλι σύνολο κοντά στα 200-250 ευρώ.
Φυσικά στα έξοδα πρέπει να υπολογιστεί το Πασχαλινό τραπέζι και τα... δώρα σε παιδιά και βαφτιστήρια τα οποία "τινάζουν" στον αέρα τον προϋπολογισμό της οικογένειας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/431404/to-proto-kyma-exodoy-ton-ekdromeon-gia-to-pasha#ixzz2yk1IgfGs

Επιβραβεύει τον «υπονομευτή» της υγείας ο Σαμαράς...Πόσο πιο κάτω πια;

Επιβραβεύει τον «υπονομευτή» της υγείας ο Σαμαράς...Πόσο πιο κάτω πια;
Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να γίνει αποδεκτή, ακόμα και εντός της Νέας Δημοκρατίας, η πρόθεση του Πρωθυπουργού να επαναφέρει στην κυβέρνηση τον Ανδρέα Λοβέρδο, που διέλυσε τους τομείς υγείας και εργασίας, βάζοντας «ταφόπλακα» στην επιβίωση των Ελλήνων!

Μετά την πανηγυρική έξοδο στις αγορές που αύξησε κατά δύο και πλέον δις το χρέος της Ελλάδας, αλλά και την εθιμοτυπική επίσκεψη της Μέρκελ, που ήρθε στη χώρα που ελέγχει, πιστεύοντας ότι είναι κάτι σαν την... ανατολική Γερμανία, ο Πρωθυπουργός, φέρεται να προχωρά ακάθεκτος και στην υλοποίηση του επόμενου βήματος, στην προσπάθειά του να πείσει και τον τελευταίο Ελληνα πολίτη, ότι όλα αυτά που βιώνει εδώ και χρόνια, γίνονται -αποκλειστικά και μόνο- για το καλό του...

Γι' αυτό και πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Σαμαρά αποφασισμένο να παίξει, αμέσως μετά τις επερχόμενες εκλογές για δήμους, περιφέρειες και ευρωβουλή, το χαρτί του ανασχηματισμού. Ενός ανασχηματισμού που δεν αποκλείεται να είναι σαρωτικός και που θα δρομολογηθεί με βεβαιότητα, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των εκλογών είναι τέτοιο που θα προσφέρει στην κυβέρνηση παράταση ζωής, αφού κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, ακόμα και... πολιτικού ατυχήματος, αν η Νέα Δημοκρατία ηττηθεί με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και ενώ  τα σενάρια γύρω από τα πρόσωπα που θα παίξουν το δικό τους ρόλο στο κεφάλαιο ανασχηματισμός δίνουν και παίρνουν, προκαλεί τεράστια αίσθηση, αλλά ταυτόχρονα και εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση, η επιμονή με την οποία ο κ. Αντώνης Σαμαράς, εμφανίζεται -ακόμα και από στενούς του συνεργάτες- έτοιμος να προσφέρει ξανά υπουργικό θώκο, στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί εδώ και καιρό, θέλει τον Πρωθυπουργό να επιθυμεί και μάλιστα με θέρμη, να εισέλθει ξανά στην κυβέρνηση ο άνθρωπος που με την παρουσία του στο Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Υγείας, έβαλε φαρδιές πλατιές τις υπογραφές του, στην διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας, αλλά και των εργασιακών σχέσεων, καταπατώντας κάθε ίχνος ευαισθησίας και πάνω απ' όλα κοινωνικής ευθύνης, έναντι των Ελλήνων πολιτών.

Γι' αυτό και γεννώνται ουκ ολίγα ερωτήματα, αναφορικά με το σκοπό που εξυπηρετεί μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του κ. Σαμαρά, καθώς εκφράζονται φόβοι και εντονότατες ανησυχίες, ακόμα και μέσα από τη Νέα Δημοκρατία και τα ηγετικά στελέχη τους, μήπως αυτή η φημολογούμενη επιμονή του Πρωθυπουργού να αποκαταστήσει (;) τον Ανδρέα Λοβέρδο, κρύβει κάτι περισσότερο από ένα απλό... άνοιγμα προς την πλευρά του πρώην υπουργού, που με τις ενέργειές του όταν βρισκόταν στις θέσεις κλειδιά, κατόρθωσε σήμερα να έχει  σχεδόν μηδενική απήχηση στον ελληνικό λαό.

Αναρωτιούνται στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα οι βουλευτές που περιμένουν τη σειρά τους για να τους δοθεί μια ευκαιρία να αναλάβουν κάποιο χαρτοφυλάκιο, πόσο πιο κάτω θα πέσει ο κ. Σαμαράς, επιθυμώντας την επιστροφή στην κυβέρνηση, ενός πολιτικού που για το μόνο που θα μείνει στην ιστορία, είναι η συνεισφορά του στη μείωση του μέσου όρου ζωής των Ελλήνων, αφού με όσα επέβαλλε εκτελώντας εντολές της τρόικας και των ξένων συμφερόντων, οδηγούν καθημερινά τους πολίτες αυτής της χώρας στο μονόδρο της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης...

Από την πλευρά του, βέβαια, ο Α. Λοβέρδος επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του στις... οθόνες της κυβερνητικής παράστασης. Και πως να μην το επιθυμεί, λένε στη Νέα Δημοκρατία, αφού στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά βρίσκει τον πλέον ένθερμο πολιτικό - φίλο, που δεν μπορεί να βρει πουθενά αλλού. Ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στην Ελιά... Ακόμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν και τυπικά εμφανίζεται για λόγους ισσοροπίας να είναι θετικός, στην πραγματικότητα δεν θέλει ούτε να βλέπει τον Ανδρέα Λοβέρδο, πολύ περισσότερο να αποκτήσει ξανά μαζί του -ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- και... δημιουργική συνεργασία.

Στην πιθανή υπουργοποίηση Λοβέρδου αντιδρά σθεναρά τόσο η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όσο και η βάση του κόμματος και αυτός είναι -ίσως- ο μόνος λόγος που θα υποχρεώσει τελικά τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει πίσω, αν τελικά κάνει πίσω, καθώς τα... κουκιά είναι πλέον εξαιρετικά μετρημένα.

Και φυσικά, τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν, όπως πάντα οι Ελληνες ψηφοφόροι...

Αυτοί που στην πλειοψηφία τους, σήμερα, δεν έχουν γιατρούς, φάρμακα, παροχές, ασφάλιση και βέβαια εργασία, εξαιτίας των... ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων του εκσυγχρονιστή, μα πάνω απ' όλα πιστού εκτελεστή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) των μνημονιακών εντολών της κ. Μέρκελ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/431721/epivraveyei-ton-yponomeyti-tis-ygeias-o-samarasposo-pio-kato-pia#ixzz2yk0MK6cf

«Μου προτείνουν να κάνω κόμμα. Μετά τις ευρωεκλογές θα τα σκεφτώ όλα»

«Μου προτείνουν να κάνω κόμμα. Μετά τις ευρωεκλογές θα τα σκεφτώ όλα»
«Πρέπει να επανενωθεί η δεξιά» το ηχηρότατο -προειδοποιητικό- μήνυμα που στέλνει προς τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι αν η ΝΔ συνεχίζει τη στροφή της στον κεντρώο χώρο, ο ίδιος δεν θα έχει καμία θέση σε αυτή  

Γεγονός είναι πλέον η απόλυτη επιβεβαίωση του Newsbomb.gr το οποίο εδώ και αρκετές μέρες έχει γράψει ότι στελέχη από όλες τις πλευρές της δεξιάς «βλέπουν» τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, ως τον μόνο άνθρωπο που μπορεί να ηγηθεί -πραγματικά- μιας αληθινά φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης.

Η αποκάλυψη του Newsbomb.gr είχε προκαλέσει έντονη αναταραχή στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο και μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να υποβαθμίσουν το περιεχόμενό της.
bal2

Όμως, η απόλυτη επιβεβαίωση έρχεται όχι από κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Ούτε από κύκλους και περιβάλλοντα, αλλά δια στόματος του ίδιου του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης... Ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για όλα τα «καυτά» ζητήματα στην κυριακάτικη εφημερίδα Real News και έριξε -επισήμως πια- τη βόμβα μεγατόνων, που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρότατες πολιτικές εξελίξεις...

Όπως αναφέρει ο κ. Μπαλτάκος, μετά την συνομιλία με τον Ηλία Κασιδιάρη και την απομάκρυνσή  του από την κυβέρνηση, αρχικά τον πλησίασε κόμμα της δεξιάς και του πρότεινε να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος ευρωβουλευτής, με τον συνδυασμό τους, αλλά αυτός αρνήθηκε.

Η αποκάλυψη όμως που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα δεν είναι άλλη απ' το ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα από Υπουργούς και Βουλευτές. «Δεν θα αναφέρω ονόματα» είπε και παράλληλα, δημοσιοποίησε και τις κλήσεις που δέχτηκε από ένστολους: « Είμαστε μαζί σου, μπες μπροστά» του είπαν αρκετοί, προτρέποντάς τον να προχωρήσει στη δημιουργία νέου δεξιού κόμματος.

Ο κ. Μπαλτάκος θεωρεί ότι οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν ορόσημο για το αν θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος, στέλνοντας -εμμέσως πλην σαφώς- ηχηρότατο μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά για την... κεντρώα διαδρομή που πλέον έχει αποφασίσει να ακολουθήσει με τη Νέα Δημοκρατία.

«Ο Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ τον Οκτώβριο του 2009 είχε πει “Έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ δεν χρειαζόμαστε δεύτερο” Το πρόβλημα δεν είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα να μετατραπεί σε κεντρώο, δηλαδή η ΝΔ να γίνει ένα νέο ΚΟΔΗΣΟ. Πρέπει να επανενωθεί η δεξιά. Η ισχύς εν τη ενώσει», είπε ο Τ. Μπαλτάκος.

Όταν, μάλιστα, του τέθηκε ευθέως  η ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα λόγω της απήχησης στους ένστολους και την εκκλησία να ηγηθεί μιας παράταξης με δεξιά χαρακτηριστικά απάντησε: «Αν μετά τις ευρωεκλογές συνεχίσει τη στροφή της η ΝΔ σε ένα κεντρώο κόμμα, που θα σημαίνει και τον δικό μου αποκλεισμό από μια τέτοια ΝΔ, τότε θα τα σκεφτώ όλα»


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/431688/moy-proteinoyn-na-kano-komma-meta-tis-eyroekloges-tha-ta-skefto-ola#ixzz2yjzzJzqP

Να πληρώσει η ΕΕ για το φυσικό αέριο της Ουκρανίας...

 


Το «φίδι απ’την τρύπα», καλεί η Ρωσία τις Βρυξέλλες να βγάλουν. Κι’ αυτό, διότι, αν και η ΕΕ δηλώνει ότι θα βοηθήσει την Ουκρανία, έως τώρα ο μόνος που της δίδει φυσικό αέριο, χωρίς να πληρώνεται μάλιστα, είναι η Ρωσία.

Αν οι διαβουλεύσεις Ρωσίας-ΕΕ δεν οδηγήσουν σε ένα γρήγορο αποτέλεσμα, η Μόσχα φέρεται έτοιμη...
ως πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της διακοπής των προμηθειών, να απαιτήσει από την Ουκρανία προπληρωμή για το αέριο που της παρέχει ήδη από την 1η Μαΐου.

Στις 9 Απριλίου, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συγκάλεσε συνεδρίαση ανωτάτου επιπέδου για το θέμα του φυσικού αερίου προς την Ουκρανία. Εκεί, δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν «περαιτέρω διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους», αν εκείνοι συμφωνήσουν για τη διεξαγωγή τους. «Αν δεν συμφωνήσουν, τότε θα ενεργήσουμε βάσει του συμβολαίου», που έχει υπογράψει η Ρωσία με την Ουκρανία, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Υποστήριξη στα λόγια

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ΕΕ, παρά τις λεκτικές υποσχέσεις, δεν κάνει τίποτα για να στηρίξει το Κίεβο, την ώρα που η Ρωσία, η οποία δεν θεωρεί νόμιμη τη νέα κυβέρνηση της χώρας, «εξακολουθεί να παρέχει οικονομική στήριξη και επιδοτεί την οικονομία της Ουκρανίας με δισεκατομμύρια δολάρια. Φυσικά, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον», κατέληξε ο ρώσος πρόεδρος.

Να σημειωθεί πως το συνολικό χρέος της Ουκρανίας, το οποίο μπορεί να διεκδικήσει η ρωσική πλευρά, εκτιμάται στα 16,6 δις. δολάρια. Κοινή πεποίθηση μεταξύ των ειδικών αναλυτών, πάντως, είναι ότι η ΕΕ είτε οι ευρωπαϊκές εταιρίες φυσικού αερίου δεν θα χορηγήσουν πίστωση και δεν θα δώσουν οι ίδιες φυσικό αέριο για να το πάρει η Ουκρανία.

Πηγή:  rbth.gr

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...