Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Να πληρώσει η ΕΕ για το φυσικό αέριο της Ουκρανίας...

 


Το «φίδι απ’την τρύπα», καλεί η Ρωσία τις Βρυξέλλες να βγάλουν. Κι’ αυτό, διότι, αν και η ΕΕ δηλώνει ότι θα βοηθήσει την Ουκρανία, έως τώρα ο μόνος που της δίδει φυσικό αέριο, χωρίς να πληρώνεται μάλιστα, είναι η Ρωσία.

Αν οι διαβουλεύσεις Ρωσίας-ΕΕ δεν οδηγήσουν σε ένα γρήγορο αποτέλεσμα, η Μόσχα φέρεται έτοιμη...
ως πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της διακοπής των προμηθειών, να απαιτήσει από την Ουκρανία προπληρωμή για το αέριο που της παρέχει ήδη από την 1η Μαΐου.

Στις 9 Απριλίου, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συγκάλεσε συνεδρίαση ανωτάτου επιπέδου για το θέμα του φυσικού αερίου προς την Ουκρανία. Εκεί, δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν «περαιτέρω διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους», αν εκείνοι συμφωνήσουν για τη διεξαγωγή τους. «Αν δεν συμφωνήσουν, τότε θα ενεργήσουμε βάσει του συμβολαίου», που έχει υπογράψει η Ρωσία με την Ουκρανία, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Υποστήριξη στα λόγια

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ΕΕ, παρά τις λεκτικές υποσχέσεις, δεν κάνει τίποτα για να στηρίξει το Κίεβο, την ώρα που η Ρωσία, η οποία δεν θεωρεί νόμιμη τη νέα κυβέρνηση της χώρας, «εξακολουθεί να παρέχει οικονομική στήριξη και επιδοτεί την οικονομία της Ουκρανίας με δισεκατομμύρια δολάρια. Φυσικά, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον», κατέληξε ο ρώσος πρόεδρος.

Να σημειωθεί πως το συνολικό χρέος της Ουκρανίας, το οποίο μπορεί να διεκδικήσει η ρωσική πλευρά, εκτιμάται στα 16,6 δις. δολάρια. Κοινή πεποίθηση μεταξύ των ειδικών αναλυτών, πάντως, είναι ότι η ΕΕ είτε οι ευρωπαϊκές εταιρίες φυσικού αερίου δεν θα χορηγήσουν πίστωση και δεν θα δώσουν οι ίδιες φυσικό αέριο για να το πάρει η Ουκρανία.

Πηγή:  rbth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...