Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Ιταλία> Ραγδαία άνδος Μπερλουσκόνι, πτώση της Κεντροαριστεράς


 
Αλλαγή σκηνικού μόλις σε μία εβδομάδα στην προεκλογική Ιταλία με τη διαφορά ανάμεσα στη συμμαχία του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και τον συνασπισμό της μπερλουσκονική Δεξιάς να μειώνεται στις πέντε ποσοστιαίες μονάδες, με φόντο από τη μία πλευρά το  σκάνδαλο με την τράπεζα Monte dei Paschi di Siena που κοστίζει πολιτικά στην Κεντροαριστερά, και από την άλλη την πανηγυρική απόκτηση του Μάριο Μπαλοτέλι από την Μίλαν, που «ανεβάζει» τον Καβαλιέρε.
Σε διάστημα μίας εβδομάδας το Δημοκρατικό Κόμμα του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι έχασε ποσοστό 1,4% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «ανέβηκε» κατά 2,1%, όπως προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Swg για την τηλεοπτική εκπομπή «Agorà» του δικτύου Rai Tre.
Η επικράτηση της Κεντροαριστεράς στον δρόμο προς τις κάλπες της 24ης-25ης Φεβρουαρίου δεν απειλείται σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Βέμπερ του ινστιτούτου Swg, κινδυνεύει όμως η αυτοδυναμία, ειδικά στο «μέτωπο» της Γερουσίας. Εκεί δηλαδή όπου θα κριθεί ουσιαστικά η έκβαση των εκλογών (και δη στην περιφέρεια της Λομβαρδίας) εξαιτίας του εκλογικού συστήματος που κατανέμει τις έδρες ανά περιφέρεια πριμοδοτώντας την πρώτη δύναμη.
Το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας (Pd) έπεσε σε μία εβδομάδα από το 29,4% στο 28%, ενώ ο μπερλουσκονικός Λαός της Ελευθερίας (Pdl) έφθασε στο 19,3%, ενισχυμένο κατά 2,1%.


Σε επίπεδο συμμαχιών, ο συνασπισμός της Κεντροαριστεράς παραμένει σταθερά μπροστά με ποσοστό της τάξεως του 32,8% (χάνοντας 1,3% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα). Ακολουθεί ο συνασπισμός της Κεντροδεξιάς με ποσοστό 27,8% (κερδίζοντας 1,2%).
Συνεχίζεται ταυτόχρονα η δημοσκοπική άνοδος του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (Μ5S) του κωμικού Μπέπε Γκρίλο, που κερδίζει σε μία εβδομάδα ποσοστό 0,8% και φθάνει το 18% στην πρόθεση ψήφου.
Ενισχυμένη σχετικά και η κεντρώα συμμαχία υπό τον απερχόμενο τεχνοκράτη πρωθυπουργό Μάριο Μόντι φθάνοντας στο 14,2% (άνοδος 1,4%). Η Επιλογή Πολιτών με τον Μόντι, η λίστα με την οποία κατεβαίνει στις εκλογές στη Βουλή ο Προφεσόρε, φθάνει συγκεκριμένα στο 9,4% καταγράφοντας άνοδο 1,9%.
Επίσης, η νεοσυσταθείσα πολιτική δύναμη Επανάσταση Πολιτών του Αντόνιο Ινγκρόια, που βγήκε από τους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος, βρίσκεται στο 5% στο γκάλοπ του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Swg.
Εντύπωση έρχεται να προκαλέσει ταυτόχρονα το εύρημα ότι σχεδόν ένας στους δύο Ιταλούς δεν αντικρούει τις διακηρύξεις του Μπερλουσκόνι ότι ο φασίστας δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι έκανε καλά πράγματα για την Ιταλία με χειρότερο λάθος τους φυλετικούς νόμους, οι οποίοι κατά τον Καβαλιέρε επιβλήθηκαν από τη ναζιστική Γερμανία - σε μια δική του αναπροσαρμογή της Ιστορίας.
Οι επίμαχες δηλώσεις υπό τη μορφή «ωδής» στον Μουσολίνι δεν φαίνεται συνεπώς ότι έχουν κάποιο αρνητικό αντίκτυπο στην προεκλογική εκστρατεία του Μπερλουσκόνι, ο οποίος αντίθετα δείχνει να κεφαλαιοποιεί πολιτικά την πανηγυρική απόκτηση του Μπαλοτέλι από τη Μίλαν έναντι 23 εκατ. ευρώ.
Ο Σούπερ Μάριο θα μπορούσε να αποφέρει στον Λαό της Ελευθερίας (Pdl) ως και 400.000 ψήφους - πάνω από 1% σε εθνική κλίμακα -, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano. Και κυρίως, θα μπορούσε να αποδώσει 80.000 έξτρα ψήφους στη Λομβαρδία, την περιφέρεια του Μιλάνου όπου στις κάλπες για τη Γερουσία θα παιχτεί ίσως το πιο κρίσιμο πολιτικό ματς.
Ως προς το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει στο 30% σύμφωνα με την έρευνα που προβλήθηκε στην εκπομπή «Agorà», και θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις την τελευταία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών.

Μοχάμεντ Μόρσι: «Ο διπρόσωπος ηγέτης της πόλωσης» και η αντιπολίτευση


 

 
Τελικά τι είναι ο Μοχάμεντ Μόρσι; Κάποιος που έχει βαλθεί να καταλύσει την ειρήνη ή ένας παθογόνος αντισημίτης; Ένα πρώην μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που γνωρίζει τον Μόρσι 13 χρόνια, πιστεύει ότι πίσω από το προσωπείο καλής θέλησης προς το Ισραήλ βρίσκεται ένα βαθιά ριζωμένο μίσος. Τον περασμένο Οκτώβριο έστειλε μια εξαιρετικά φιλική επιστολή για τον νέο πρεσβευτή του στο Τελ Αβίβ, προς τον ομόλογό του Σιμόν Πέρες, τον οποίο αποκαλεί «Αγαπητέ φίλε» και γράφει ότι «ευτυχώς υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας». Η κυβέρνηση στην Ιερουσαλήμ δεν περίμενε τέτοια θερμά λόγια από έναν πρόεδρο που προέρχεται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Θεωρώντας ότι πιθανόν έπεσαν θύματα πλαστογραφίας, οι Ισραηλινοί δημοσίευσαν την επιστολή. Αλλά το Κάιρο επιβεβαίωσε ότι ήταν γνήσια. Το εβραϊκό κράτος είχε χάσει έναν αξιόπιστο εταίρο με την αποπομπή του Χόσνι Μουμπάρακ και τώρα υπήρχε η ελπίδα ότι ίσως ο Μόρσι δεν θα επιβεβαιώσει όλους τους φόβους του Ισραήλ.
Αλλά ο Αιγύπτιος πρόεδρος, ο οποίος επισκέπτεται το Βερολίνο αυτή την εβδομάδα και θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, φαίνεται να είναι ένας άνθρωπος με δύο όψεις. Είναι διαλλακτικός ως ηγέτης της Αιγύπτου, λέγοντας ότι θέλει να είναι ο «πρόεδρος όλων των Αιγυπτίων», ακόμα κι αν μόνο το ένα τέταρτο περίπου των 50 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της χώρας τον ψήφισαν. Και, φυσικά, ο ίδιος επιμένει ότι η χώρα του θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της από την εποχή του Μουμπάρακ, συμπεριλαμβανομένων της συνθήκης ειρήνης με το Ισραήλ και την πολιτική της στενής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στα μέσα Ιανουαρίου, ωστόσο, δυτικοί διπλωμάτες και πολιτικοί είδαν μια πολύ διαφορετική όψη του Μόρσι, έναν άνθρωπο γεμάτο μίσος για την «σιωνιστική οντότητα» -ο όρος που οι ισλαμιστές χρησιμοποιούν για το εβραϊκό κράτος. Ένα βίντεο προ τριετίας, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Ινστιτούτο Ερευνών ΜΜΕ της Μέσης Ανατολής που εδρεύει στην Ουάσιγκτον,  απεικονίζει έναν φανατικό ισλαμιστή ο οποίος παραληρεί για τους Ισραηλινούς, σε μια συνέντευξη με ένα αραβικό δίκτυο. Μιλώντας με βαθιά και σταθερή φωνή, τους αποκαλεί «βδέλλες» και «πολεμοκάπηλους» και λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη με αυτούς τους «απογόνους των πιθήκων και των χοίρων».
Προφανώς ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια θλιβερή στιγμή τρέλας για τον Μόρσι, όπως ισχυρίζεται ένα εξέχον πρώην μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας  και πρώην επικεφαλής των online υπηρεσιών, στο Der Sriegel. Εξάλλου, ο σημερινός πρόεδρος υπηρέτησε ως γενικός επιθεωρητής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για πολλά χρόνια.
Παρά την διεθνή κατακραυγή για το βίντεο, ο Μόρσι παρέμεινε ψύχραιμος από το σάλο που δημιουργήθηκε. Στο τέλος, ο εκπρόσωπος του δήλωσε ότι οι φράσεις του Μόρσι είχαν αποσπαστεί από το πλαίσιό τους, χωρίς να δώσει καμία περαιτέρω εξήγηση.
Η αντιπολίτευση και τα μελλοντικά σενάρια
Στις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, ο Μόρσι είχε υποσχεθεί ότι δεν θα επιβάλει ποτέ κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα γεγονότα όμως τον ανάγκασαν να το κάνει, πράγμα που δείχνει πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση. Η Αδελφότητα κατηγόρησε την αντιπολίτευση του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας (NSF) για το «χάος και την κτηνώδη βία» -αγνοώντας άλλη μια υπόσχεση του Μόρσι, ότι θα είναι ο πρόεδρος «για όλους τους Αιγύπτιους».
Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι του NSF απέρριψε τόσο γρήγορα την πρόσκληση διαλόγου του Μόρσι, χαρακτηρίζοντάς την «μη σοβαρή». Όπως είπε, εάν ο Μόρσι δεν συμφωνήσει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και μια επιτροπή για την τροποποίηση του συντάγματος, οι επόμενες προεδρικές εκλογές του 2016 θα πρέπει να επισπευσθούν.
Ο Μόρσι αντιμετώπιζε ανέκαθεν προβλήματα για τις στενές σχέσεις του με την Αδελφότητα – εξαιτίας της κληρονομιάς της ισλαμιστικής ιδεολογίας και της συνήθειας να δρουν παρασκηνιακά επί δεκαετίες.  Αλλά η διαμάχη για το νέο σύνταγμα, τα σαρωτικά προεδρικά διατάγματα και η γενικά κακή απόδοση σε συνδυασμό με την καταστροφική οικονομική κατάσταση, έχουν εξαντλήσει τη μικρή πίστωση χρόνου που είχε στην αρχή.
«Στο δρόμο της μονομέρειας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, καθώς και της ανικανότητας, βρίσκεται η αστάθεια», σχολιάζει στον Guardian ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Michael Hanna Wahid. «Αυτή η προσέγγιση απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που εξακολουθεί να θεωρείται μεταβατική».
Πολλοί όμως κατηγορούν και την αντιπολίτευση, για έλλειψη συνοχής και οπορτουνισμό. Ο υπαινιγμός ότι θα μποϊκοτάρουν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερή μείωση του κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης της Αδελφότητας, μοιάζει απλά αυτοκαταστροφικός. Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις σε αυτή την εμπύρετη ατμόσφαιρα για πολλαπλασιασμό των «πολιτοφυλακών», είτε είναι οι αναρχικοί του Μαύρου Μπλοκ είτε οι Σαλαφιστές ακτιβιστές με ρίζες στην τρομοκρατική οργάνωση ΤζεμάαΙσλαμίγια. Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου Ultra μπορεί να εκπροσωπούν τον εαυτό τους αλλά η αυτοπεποίθησή τους έγκειται στην κατάρρευση της τάξης, καθώς και του κατακερματισμού της πολιτικής ζωής. Είναι ανησυχητικό το ότι τόσοι πολλοί Αιγύπτιοι πιστεύουν ότι είναι απλούστερο ή πιο εύκολο να αποφασίζουν το μέλλον της χώρας τους σε οδομαχίες, από ό,τι στις κάλπες.
Οι απαισιόδοξοι φοβούνται για την ασταμάτητη δυναμική που δημιουργεί η καταστολή, το χάος και η αστάθεια, ενώ κάθε πλευρά τρέφεται με τις υπερβολές και τις ανακρίβειες του άλλου.
Αλλά υπάρχουν και πιο ήπια σενάρια. «Η συναίνεση, για όλα τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, παραμένει η πιο πιθανή διέξοδος», προέβλεψε ο Steve Negus στο Arabist blog. «Παρά την πολιτική πόλωση, η Αίγυπτος εξακολουθεί να έχει μια πραγματική απέχθεια για τη βία που κάνει έναν εμφύλιο πόλεμο απίθανο – προς το παρόν. Η εμπειρία από τη μια δικτατορία σημαίνει ότι η χώρα δεν θέλει να επιστρέψει σε μία ακόμα, κάτι που καθιστά απίθανο ένα πραξικόπημα. – προς το παρόν» γράφει.
Πυθία 
Πηγές: spiegelguardian

Για ένα μέτρο γη, κύριε Στουρνάρα…


 

Share
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Το σπίτι του Έλληνα, η γη του, είναι το κάστρο του. Συνήθως έχει αγωνιστεί μια ζωή γι’ αυτό, με δάνεια, γραμμάτια, ιδρώτα και πόνο. Είναι η ασφάλεια των παιδιών του, η ζωντανή απόδειξη της νοικοκυροσύνης του, ό,τι δεν πάνε χαμένοι οι κόποι του. Κι αν έχει λίγες ρίζες ελιές ή αμπέλι και το πατρικό του σε καμμιά ράχη, ας είναι σε χωριό με κλειστό σχολειό, και κρήνες – κληροδοτήματα, όπου πια πίνουν νερό μόνο τα πουλιά και τ’ αγρίμια, αυτά δεν είναι απλά το κάστρο του αλλά το άδυτο των αδύτων της ψυχής του, ναοί – μνημεία του ιδρώτα των γονιών και των παππούδων του.
Κάποτε από αυτή την πατρώα τραχιά γη κατέβηκε κι αυτός εσωτερικός μετανάστης στις γκρίζες πόλεις της αντιπαροχής. Και πίσω στα βάθη του χρόνου, όποτε η φωτιά της Ιστορίας  κι η Πατρίδα ήθελαν ψυχές και κορμιά, σαν κύματα κατέβαιναν από κει στα πεδία των μαχών οι γιοι των Ελλήνων. Στωϊκοί Ηπειρώτες και Παλιολλαδίτες, σκληροτράχηλοι φιλοπόλεμοι Αρβανίτες και Κρήτες, δαιμόνιοι Μωραΐτες, δουλευτές Θεσσαλοί, δυο φορές πρόσφυγες Πόντιοι, λιγομίλητοι νησιώτες, φιλήσυχοι Μικρασιάτες, ωραίοι «τρελλοί» Επτανήσιοι, εθελοντές Κύπριοι και περήφανοι Μακεδόνες και Θράκες, σμίξανε στα τείχη, στις φάλαγγες των οπλιτών, στα έμπεδα και στα χαρακώματα των αιώνων. Σμίξανε αργότερα και στην διασπορά, στα μπάρκα και στις στοές των ορυχείων, στις γερμανικές φάμπρικες και στις «ντάϊνες» των αχανών μεγαλουπόλεων στις εσχατιές της Αμερικής και της Ωκεανίας.
Πίσω – πίσω, στους τόπους που γέννησαν την πολυχρωμία της προφοράς, των χορών και των τραγουδιών τους, όλοι αυτοί, στο Εθνικό Κέντρο ή στη Διασπορά, έχουν αγροικίες σε δασωμένα βουνά ή ξερότοπους, μικρές κάμαρες σε φιδογυριστά δρομάκια ή δίπατα πέτρινα αρχοντικά, λευκά σπιτάκια στους βράχους, ακόμη και στάνες – σπηλιές ή πύργους βιγλάτορες. Εκεί επιστρέφουν τα καλοκαίρια, σαββατοκύριακα, το Χειμώνα για να μαζέψουν τις ελιές τους, να πλύνουν τους σκονισμένους τάφους και ν’ ανάψουν το καντήλι αυτών που δάμασαν τη γη και φύτεψαν πριν δεκαετίες ή αιώνες τα δέντρα που τώρα δίνουν τη σοδειά τους. Μικρό ή ανύπαρκτο το κέρδος αλλά εργάτες, υπάλληλοι, επιστήμονες, στρατιωτικοί και καλλιτέχνες, επιστρέφουν από τις πόλεις συνεχώς στα λιοστάσια και στους κήπους τους, ανοίγουν να λιαστούν τα πατρικά τους σπίτια και φροντίζουν ένα βιος, που ‘χει πίσω του αίμα, ιδρώτα και τις μνήμες των γονιών τους και των παππούδων τους.
Και πίσω, στις πόλεις της εσωτερικής μετανάστευσης, σκοπός, αποστολή μια ζωής είναι το δικό τους σπίτι, να το χτίσουν ή να το αγοράσουν. Φτύνουν αίμα γι’ αυτό και την μέρα που μπαίνουν μέσα αλλά και την άλλη, όταν ξοφλούν το δάνειο τους, την θυμούνται για πάντα με περηφάνεια, γιατί είναι μια στέρεη κι απτή απόδειξη της προκοπής τους και κυρίως της αγάπης τους για τα παιδιά τους.
Η ανηλεής λοιπόν επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία, η πολλαπλή φορολόγηση του σπιτιού, ακόμη και των αγροτεμαχίων, των Ελλήνων, δεν είναι απλά κάτι ατελέσφορο. Δεν είναι απλά δημοσιονομικός στόχος που θα μείνει στα χαρτιά. Τα απανωτά χαράτσια, με τις διάφορες «πατέντες» υπολογισμού και τσαμπουκαλεμένης είσπραξης, δεν είναι απλά λάθος.
Είναι επίθεση στον πυρήνα της ψυχοσύνθεσης, της συγκρότησης του Έλληνα. Μόνο όποιος είναι αφασιακός ψευτοκουλτουραιραίος ή νεοφιλελεύθερος μαρξιστής απ’ την ανάποδη, που βλέπει ταξικά την κοινωνία αλλά από την μεριά των ισχυρών, ήτοι «κομμούνι» με αρμάνι, δεν μπορεί να καταλάβει τι κρύβει πίσω της η φράση «τον σκότωσε για ένα μέτρο γη». Μόνο όποιος δεν ξέρει πως δουλεύεται αυτή η γη, πως από ρουμάνι έγινε ζυμάρι και κήπος στα χέρια του δαμαστή της.
Μόνο όποιος δεν είδε τους γονείς του να τρώνε όλοι την ακμή της νιότης τους για ένα δάνειο και χρέη σε μηχανικούς κι εργολάβους για ένα σπίτι 80 τετραγωνικών, δεν θα καταλάβει.
Η υπέρογκη κατά ριπάς φορολόγηση, η ύπουλη φορολόγηση, ακόμη και περιουσίας που δεν παράγει εισόδημα ή που ίσα –ίσα βγάζει τα έξοδα της, είναι ευθεία επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία, στους κόπους γενεών, απλών τίμιων ανθρώπων και ισοδυναμεί με απόπειρα δήμευσης.
Η υστέρηση εσόδων στο ΦΠΑ, δεν δίδαξε τίποτα; Οι «κουτόφραγκοι», πχ, τον μείωσαν στην εστίαση και έχουν ήδη ραγδαία αύξηση εσόδων. Κατανοητές οι δεσμεύσεις, όμως απορώ, αυτοί οι τύποι, εκπρόσωποι των δανειστών, οι γκραν οικονομισσάριοι, απλές αριθμητικές πράξεις δεν ξέρουν; Ξέρουν πως η αύξηση φορολογικών συντελεστών φέρνει μείωση εσόδων, ύφεση και κοινωνική συμπίεση μέχρι εκρήξεως;
Την σχέση των Ελλήνων με το σπίτι τους, τις ελιές, τα αμπέλια τους και τα ντουβάρια και κεραμίδια του πατρικού τους σίγουρα δεν την ξέρουν. Ας ρωτήσουν τον κλητήρα του κ. Στουρνάρα, που ‘ναι από χωριό και δεν τρώει σούσι.
Ως πότε θα πορευόμαστε σε μερικά ζητήματα κόντρα στην κοινή λογική, έρμαιοι στα αρνητικά αποτελέσματα, με εμμονή στον λάθος τρόπο και ανακόλουθοι με τις υποσχέσεις μας;
Σίγουρα «ου αν λάβοις παρά του μη έχοντος», όμως πέραν της αποτυχίας του ληστρικού οικονομικού στόχου επί των ήδη στραγγισμένων πολιτών, θα θυμίσω πως, αν κάποιος μπορεί να σκοτώσει για ένα μέτρο πατρώας γης, φανταστείτε, Υπουργέ μου, τι μπορεί να κάνει για όλη του τη γη και όλο το σπίτι που ξεχρέωνε 25 χρόνια. Ένας από τους λόγους, ξέρετε, που κάποτε με τη πάλα, το γιαταγάνι και το ντουφέκι, ξεκινήσαμε και πήγαμε σπρώχνοντας τους σουνίτες δυνάστες μας πίσω στην Ασία, τον λέγανε χαράτσι…

Τι λένε τα αρχαία χειρόγραφα για τους Νεφελίμ


ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΠΛΑΣΜΑΤΑ";


Υπήρξαν τα περιβόητα Νεφελίμ; Αν ναι θα πρέπει να αναζητηθεί η παρουσία τους στα αρχαία χειρόγραφα, και στις ιερές Γραφές, όπου πάντα βρίσκονται χρήσιμες πληροφορίες αρκεί κανείς να ξέρει να διαβάζει. Ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από την atheatignosi.blogspot.gr, όπου έχουν συγκεντρώσει σχεδόν όλα τα στοιχεία περί του θέματος.
Ο καθείς μπορεί να κάνει την έρευνά του, όπως φυσικά και να μην τα δεχτεί, όλοι είναι ελέυθεροι να πιστεύουν ότι θέλουν, πάντως επιεδή η πραγματικότητα σχεδόν πάντα προκύπτει ότι είναι διαφορετική από ότι ΜΑΘΑΜΕ να πιστεύουμε, καλόν είναι να ξεκινήσει από όλους μια έρευνα στις παλιές γραφές. Άλλωστε αυτές είναι οι μόνες πηγές του παρελθόντος, τα υπόλοιπα αποτελούν εικασίες "ειδικών", που συνήθως θέλουν να κατευθύνουν τις μάζες σε άλλους δρόμους στηριζόμενοι στην άγνοιά τους.
"Γύρω στο 40.000 π.Χ. 201 εκ των Ελοχίμ (των ενσώματων δηλαδή αγγελικών πλασμάτων), μετά την επιρροή του Σαμαέλ, (Διάβολος) ενώθηκαν με τις κόρες των ανθρώπων που τους γέννησαν γιούς. Οι γιοί αυτοί ονομάστηκαν Νεφελίμ.
Η πρώτη αυτή ένωση έγινε στη μεγαλύτερη για εκείνη την εποχή πόλη των ανθρώπων, που δεν ήταν, όπως πολλοί νομίζουν, κάτοικοι των σπηλαίων. Η πόλη αυτή ονομαζόταν Αραντίς, που σήμαινε η πόλη του Κάμπου. Εκτεινόταν ανατολικά του Ολύμπου, εκεί που τώρα είναι η Κατερίνη μέχρι την Θεσσαλονίκη, αφού ο Θερμαικός κόλπος δεν υπήρχε.
Οι Νεφελίμ σύμφωνα με όλα, μα όλα τα αρχαία κείμενα, όλων των λαών και όλων των θρησκειών, ήταν όντα αθάνατα και παντοδύναμα. Τούς σκότωνε μόνο ο χαλκός που ήταν ισχυρό δηλητήριο γι αυτούς. Αυτοί λοιπόν οι Νεφελίμ μετατράπηκαν στη μεγαλύτερη λαίλαπα που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος, αφού αρχικά έτρωγαν τους κόπους των ανθρώπων, και μετά τους ίδιους τους ανθρώπους που αποτελούσαν για τους μιαρούς, και γένος δούλων αλλά και τροφή.
Τους ανθρώπους έσωσε ένας γαλαζοαίματος ανθρωπόμορφος Νεφελίμ, ο Δίας. Ο Δίας δημιούργησε το γένος των ΕΛ που ήταν φιλάνθρωποι, είχαν έδρα τον Ολυμπο και έκλεισαν τους Νεφελίμ στα τάρταρα στο χάλκινο κούφιο εσωτερικό της Γής που φτιάχτηκε απο τον Ελοχίμ Ελ Σεντάι.
Η παλαιά διαθήκη έχει πολλές αλήθειες και μέσα σ αυτές είναι το όνομα του συνόλου των ρυπαρών γενών. Τιτάνας και γίγαντας σημαίνει ισχυρότατος, μεγάλος σε μέγεθος. Είναι επίθετα, τα οποία υποδηλώνουν κάποια ιδιότητα, δεν είναι ονόματα. Το όνομά τους δεν δόθηκε σ' εμάς η τουλάχιστον δεν σώθηκε απο την αρχαία ελληνική γραμματεία. Αυτοί λοιπόν οι Τιτάνες και οι Γίγαντες έχουν όνομα. Είναι οι Νεφελίμ και αυτή τη στιγμή ζούν μέσα στην κοίλη Γή. Μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν σαν "φευγάτη" ιστορία, αλλά έχουν λογική δομή και βεβαίως συνοχή μεταξύ τους.
Έχουμε κάνει μια έρευνα, και ανακαλύψαμε ισχυρά στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν αυτά που επί 13 χρόνια ο Δημοσθένης Λιακόπουλος προσπαθεί με την γνώση του μέσα απο τα χάλκινα βιβλία, απο προφητείες της ορθοδοξίας τις οποίες έφερε στο φώς, αλλα και με πηγές απο την αρχαία ελληνική γραμματεία, και άλλες πηγές, να μας αποδείξει την ύπαρξη της κοίλης γής και των Νεφελίμ.
Σας παραθέτουμε λοιπόν τα ακόλουθα στοιχεία για να βγάλετε κι εσείς τα δικά σας συμπεράσματα.
ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ:
Αναφέρουμε μέρος του χωρίο της προφητείας Γ' του Οσίου Ανδρέα του δια Χριστόν σαλού «Περί του τέλους του κόσμου» 6ος αιώνας
Εν Εκείνω γαρ τω καιρώ αποφράξει Κύριος ο Θεός τας πύλας* τας εν Ιδαλαία {εν. αλ. Ινδίαι} άς έκλεισεν Αλέξανδρος ο των Μακεδόνων Βασιλεύς, και εξελεύσονται οι εβδομήκοντα δύο βασιλείς* μετά του λαού αυτών τα λεγόμενα ρυπαρά έθνη, τα βδελυρότατα πάσης συγχασίας και διωδίας και διασκορπισθήσονται εν ταίς χώραις ταις υπ' ουρανόν, σάρκας ζώντων ανθρώπων αισθίονταις και το αίμα πίοντες, κύνας και μυίας και βατράχους νεμόμενοι και πάσαν ρυπαρίαν.
Ουαί τη οικουμένη πάση εν η πορεύσονται από προσώπου αυτών, τας μεν ούν ημέρας εκείνας, μη έστω Χριστιανός Κύριε εί δυνατόν ήν αλλ' οίδα ότι έσονται. Ημέραι εκείναι σκοτισθήσονται δίκην θρυνούσαι εν τω αέρι δια το μίσος, όπερ τα βδελυρά εργάζονται έθνη ο ήλιος σκοτισθήσεται, και η σελήνη ου δώσει το φέγγος αυτής, βλέποντας τα βδελύγματα επί της γης αμιλλώμενα φάγονται γαρ και τον χουν της Γής και τα θυσιαστήρια κύθρους {χύτρας} οίκων εργάσονται, τα τίμια σκεύη εν μιάσματι χρήσονται.
Οι κατοικούντες την Ασίαν φευγέτωσαν εις τας κοιλάδας των νήσων-πενθήσει γαρ Ασία τας νήσουν ου γαρ πορεύσονται εν αυτή οι λαοί, άλλ' έσονται πενθούντες ημέρας ρν' εκοτόν πεντήκοντα εν άλ. εξακοσΐας εξήκοντα. Τότε εγερθήσεται ο Σατανάς ο αντίχριστος φημί, εκ της φυλής του Δάν, ού μέντοι ιδία θελήσει γενόμενος άνθρωπος αλλ' ευρεθήσεται ένεκεν αυτού σκεύος αισχρόν και ρυπαρόν, όπως πληρωθεί εν αυτώ τα των προφητών. Είδαμε στην αρχή της προφητείας αναφέρεται η λέξη «πύλας».
Γνωρίζουμε επίσης από κείμενο του 15ου αιωνα (το οποίο και κατέχω) του οποίου ο συγγραφέας παραμένει άγνωστος και που αναφέρεται στον Μέγα Αλέξανδρο και Περί των Πυλών.
Περί των Πυλών τούτων τα εξής αναφέρονται εν χειρογράγω ιε αιώνος, «Μετά το νικήσαι Δαρείον τον Μήδον ο Αλέξανδρος κατήλθε έως θαλάσσης της καλούμενης Ηλίου χώρας, ένθα εώρακεν ακάθαρτα έθνη και δυσειδή ά ήσαν εκ των υιών Ιάφεθ, ων την ακαθαρσίαν θεασάμενος, ήσθιον γαρ πάν ακάθαρτον έδεσμα, και ετέρων ζωυφίων μυσαρών κώνωπας, μυίας κάττας, όφεις νεκρών σάρκας, αμβλώματα, εκρώματα, έμβρυα ούπω τελείως απαρτισθέντα, πάν είδος θηρίων ακαθάρτων- τους νεκρούς ούκ έθαπτον αλλά τους πλείονας ήσθιον…
Θεορήσας δε τα αναγώς γενόμενα και δεδοικώς μήπος πλατυνθώσινεν τη γή και μιάνωσιν αυτήν εκ των μιαρών αυτών επιτηδευμάτων, εδεήθει του Κυρίου εκτενώς, και συνήγαγεν απαντάς, άνδρας τε και γυναίκας και τα τέκνα, και απλώς ειπείν πάσας τας παρεμβολάς αυτών και εξήγαγεν αυτούς έως τας εώας γης και κατεδίωξεν αυτούς έως ού εισήλθον εν τοις πέραση του βορρά και ούκ εστί είσοδος από ανατολών έως δυσμών, και επήκουσεν ο Θεός τας δεήσεις, και προσέταξε Κύριος ο Θεός δύο όρεσι εν οίς έστι προσηγορία μαζοί του βορρά και επλησίασαν αλλήλους άχρι πηχών ιβ' και κατασκεύασε πύλας χαλκάς και επέχρισεν αυτάς ασύγκριτον ύαλον και εί δύνανται ανοίξει σιδήρω, μη δύνανται δυαλεισαι αυτάς...Ταίτα τοίνυν τα εναγή και μυσαρά και κίβδηλα έθνη πάσαις ταίς μαγικαίς κακοτεχνίες κέχρηνται και τη μισοθέω γοητεία, αλλά κατήργησε αυτάς ή του ασύγκριτου φύσις.
Ουκ ηδυνήθησαν δε ούτε δια πυρός ούτε δια σιδήρου, είτε δι'οιασδήποτε επινοίας ανοίξαι τας πύλας και αποδράσαι» * Αντί εβδομήκοντα δύο βασιλείς, εύρομεν είς 5 χειρόγραφα κβ', οίτινες συνταυτίζονται προς τον Γώγ και Μαγώγ της Αποκαλύψεως {κε 3'} « Εν τοις εσχάτοις καροίς και εν τη εσχάτη ημέρα της συντέλειας του αιώνος εξελεύσεται Γωγ και Μαγώγ εις την γήν του Ισμαήλ, οί εισίν έθνη και βασιλείς, και εξελεύσοναται αι εποκεκλεισμέναι γλώσαι κβ: Ανοίγ, Ανίγ, Αχενάζ, Διφάρ, Φωτιναίοι, Λεσβίοι {άλ Αλβιανοί}, Εύνιοι, Φαριζαίοι, Δεκλισμοί, Ζαρμάται, Φλιβαίοι, Ζαρματιανοί {αλ Ζαγανιανοί}, Χανώνιοι, Ασαρμάσται, Γαρμιάδαι, Κουνοκέφαλοι, Θάρβιοι, Αλάνες, Φισολονίκιοι, Αρήναοι, Ασαρτάνιοι, και Μαγώθ- ούτοι κβ' βασιλείς καθεστήκασιν ένδον των Κασπίων πυλών, ας κατασκεύασεν Αλέξανδρος ο βασιλεύς. Και ότε εξελεύσονται ήγγικεν η συτέλεια και ούκ έσται μήκος .
Ο Αλέξανδρος κατανικά τους Κυνοκέφαλους
Πηγή 1 Sir John Mandeville ('Voiage de Sir John Maundevile' 1357)
«Μετά από εκείνο το νησί τα άτομα πηγαίνουν από τον ωκεανό της θάλασσας, σ 'ένα νησάκι, το οποίο ονομάζεται Nακουμέρα, και είναι ένα μεγάλο νησί καλό και δίκαιο. Και υπάρχει στην πυξίδα περίπου, πάνω από χίλια μίλια. Και όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες της νήσου έχουν κεφάλια κυνηγόσκυλων », είναι κυνοκέφαλοι. Και είναι λογικοί και έχουν κατανόηση, εκτός του ότι λατρεύουν ένα βόδι για Θεό τους. και, επίσης, κάθε ένας από αυτούς έχουν ένα βόδι απο χρυσό ή ασήμι στο μέτωπό τους, είς ένδειξη ότι αγαπούν πολύ τον Θεό τους. και πάνε γυμνοί εκτός από λίγο πανί, το οποίο καλύπτουν τα γόνατά τους και τα μέλη τους.
Είναι καλοί μαχητές, και έχουν μια μεγάλη ασπίδα που σκεπάζει όλο το σώμα, και μια λόγχη στο χέρι τους για να αγωνίζονται, και αν πάρουν οποιοδήποτε άνθρωπο στη μάχη, τον τρώνε. "
Προσέξτε το γεγονός ότι λατρεύουν ένα βόδι για θεό τους. Αποτελεί το συνδετικό κρίκο με το παρακάτω κείμενο
Ο αυτοκράτορας Φρεδερίκος ο II., Γράφει για τον Henry III. στην Αγγλία,
Λέει των Ταρτάρων: «« Τους είπε ότι κατάγονται από τις Δέκα Φυλές που εγκατέλειψαν το νόμο του Μωυσή, και προσκύνησαν το χρυσό μοσχάρι. Αυτοί είναι οι άνθρωποι τους οποίους ο Αλέξανδρος ο Μέγας έκλεισε στα Κασπία Όρη. "
Επίσης από το Βιβλίο των Θαυμάτων του Μάρκο Πόλο
Στη ΓΕΩΡΓΙΑΝΙΑ υπάρχει ένας βασιλιάς που ονομάζεται David Melic, ο οποίος είναι τόσο πολύς ώστε να τον λένε "Βασιλιά Δαβίδ", υπάγεται στους Ταρτάρ [Σημείωση 1] Τον παλιό καιρό όλοι οι βασιλείς είχαν γεννηθεί με τη μορφή ενός αετού πάνω από το δεξιό ώμο.
Οι άνθρωποι ήταν πολύ όμορφοι, κυρίως τοξότες, και οι περισσότεροι γενναίοι στρατιώτες.
Είναι χριστιανοί της ελληνικής ιεροτελεστίας, και έχουν μια μόδα με κοντά κουρέματα, όπως οι κληρικοί. [ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2]
Αυτή είναι η χώρα πέρα από την οποία ο Αλέξανδρος δεν μπορούσε να περάσει, όταν ήθελε να διεισδύσει στην περιοχή του Ponent, διότι η στενωπός ήταν τόσο στενή και επικίνδυνή, η θάλασσα που βρισκόταν από τη μία πλευρά, και από την άλλη τα υψηλά βουνά που ήταν αδιάβατα για τους ιππείς. Το στενό εκτείνεται σαν αυτό για τέσσερις ενώσεις, και μια χούφτα ανθρώπων θα μπορούσε να το κρατήσει εναντίον όλου του κόσμου. Ο Αλέξανδρος προκάλεσε έναν πολύ ισχυρό πύργο να χτιστεί εκεί, για να αποτρέψει τη διάβαση για να του επιτεθούν, και απο αυτό πήρε το όνομα του:
Σιδερένια πύλη. Αυτή είναι η θέση για την οποία μιλάει το βιβλίο του Αλέξανδρου, όταν μας λέει πως έκλεισε τους Ταρτάρους ανάμεσα σε δύο βουνά
The Travels of Sir John Mandeville
ΚΕΦΑΛΑΙΟ XXIX
ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ CATHAY. ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ 22 ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ
Εκεί ο βασιλιάς Αλέξανδρος τους κυνήγησε μεταξύ αυτών των βουνών, και σκέφτηκε να τους εσωκλείσει μέσα από το έργο των ανδρών του. Αλλά όταν είδε ότι δεν μπορούσε να το κάνει, προσευχήθηκε στο Θεό για να εκτελέσει αυτό που είχε αρχίσει. Και όλα ήταν έτσι, ότι ήταν αλλόθρησκοι και ανάξιοι να ακουστούν, αλλά ο Θεός με τη χάρη του, έκλεισε τα βουνά μαζί, έτσι ώστε να μείνουν εκεί κλειδωμένοι και να περικλείονται με ψηλά βουνά, εκτός από μόνο μία πλευρά, και από εκείνη την πλευρά είναι η θάλασσα της Κασπίας. (...) Κι όμως, λένε ότι θα βγούν στα χρόνια του αντιχρίστου, και ότι θα κάνουν μεγάλη σφαγή των χριστιανών.
Και ως εκ τούτου όλοι οι Εβραίοι που θα κατοικούν σε όλα τα εδάφη θα μάθουν πάντα να μιλούν εβραϊκά, με την ελπίδα, ότι όταν θα βγούν έξω οι άλλοι Εβραίοι, θα μπορούν να καταλαβαίνουν την ομιλία τους, και να τους οδηγήσουν για να καταστρέψουν τους χριστιανούς ανθρώπους. Για τους Εβραίους λένε ότι γνωρίζουν καλά από τις προφητείες τους, ότι από την Κασπία θα βγούν έξω, και θα εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο, και ότι οι χριστιανοί άνδρες θα πρέπει να είναι κάτω απο την υποταγή τους, εφόσον έχουν τεθεί στην υποταγή τους.
ΠΛΑΤΩΝ, ΦΑΙΔΩΝ 110b–115a: Περιγραφή της κοίλης γής
Υπάρχουν δε εντός της γης εις όλην την περιφέρειάν της και κατά τα κοίλα μέρη αυτής τόποι πολλοί· και άλλοι μεν είναι βαθύτεροι και περισσότερον αναπεπταμένοι εν συγκρίσει προς εκείνον, όπου ημείς κατοικούμεν, άλλοι δε βαθύτεροι μεν, αλλά ολιγώτερον αναπεπταμένοι από τον ιδικόν μας τόπον· υπάρχουν τέλος άλλοι οι οποίοι έχουν μικρότερον βάθος από τον εδώ και είναι πλατύτεροι.
Όλοι αυτοί συγκοινωνούν αναμεταξύ των υπό την γην εις πολλά μέρη με οπάς άλλοτε στενωτέρας και άλλοτε ευρυτέρας και έχουν διεξόδους. Εκεί και πολύ ύδωρ ρέει από τους μεν εις τους δε, όπως εις μεγάλα δοχεία, ούτω δε σχηματίζονται από την γην μέγιστοι και αστείρευτοι ποταμοί με θερμά και ψυχρά ύδατα· και πολύ πυρ και έτσι σχηματίζονται και μεγάλοι ποταμοί πυρός·
( 111 e 7 – 112 a 2 )
«Ἔν τι τῶν χασμάτων τῆς γῆς ἄλλως τε μέγιστον τυγχάνει ὄν καί διαμπερές τετρημένον δι ‘ ὅλης τῆς γῆς, τοῦτο Ὅμηρος εἷπε, λέγων αὐτό τῆλε μάλ΄, ἧχι βάθιστον ὐπό χθονός έστι βέρεθρον.»
Απόδοση στα Νεοελληνικά:
«Ένα ξεχωριστό από όλα τα χάσματα της Γής, υπάρχει και είναι μέγιστο, αφού διαπερνά ολόκληρη την γή από το ένα άκρο αυτής ως το άλλο ( διαμπερές ). Περί αυτού ακριβώς ομιλεί και ο Όμηρος λέγοντας, πολύ μακριά, εκεί κάτω από την Γη, υπάρχει ένα βαθύτατο βάραθρο.»
Aυτό δε εις άλλο μέρος και εκείνος και άλλοι πολλοί ποιηταί ωνόμασαν Τάρταρον. Εις τούτο λοιπόν το χάσμα συρρέουν όλοι οι ποταμοί και εξ αυτού πάλιν εκρέουν, λαμβάνει δε έκαστος των ποταμών τούτων τα ιδιαίτερα γνωρίσματά του εκ της συστάσεως του εδάφους, το οποίον διασχίζει κατά την ροήν του. Η δε αιτία, διά την οποίαν και εκρέουν απ' εδώ και εισρέουν όλα τα ρεύματα είναι ότι το υγρόν τούτο ούτε πυθμένα έχει ούτε βάσιν· αιωρείται λοιπόν και φέρεται κυματιστά πότε προς τα άνω και πότε προς τα κάτω.
Και ο αήρ και η περί τον αέρα πνοή το αυτό πράττουν∙ διότι παρακολουθούν το ύδωρ και όταν τούτο ορμά προς το απ' εκεί μέρος της γης και όταν ορμά προς το απ' εδώ· και καθώς συμβαίνει εις την αναπνοήν, κατά την οποίαν η πνοή ρέει πάντοτε πότε προς τα έξω και πότε προς τα μέσα, έτσι και εκεί καθώς η πνοή συναιωρείται μετά του υγρού, προκαλεί με την είσοδον και την έξοδόν της ανέμους ισχυρούς και βίαιους.
ΗΣΙΟΔΟΣ: Αποσπάσματα απο ΗΣΙΟΔΟΥ ΘΕΟΓΟΝΙΑ
Στην αρχή γεννήθηκε το Χάος, κι έπειτα η πλατύστηθη Γαία, παντοτινός και ασφαλής τόπος των αθανάτων που εξουσιάζουν τις χιονισμένες κορφές του Ολύμπου και τα σκοτεινά Τάρταρα στα βάθη της γης με τους πλατείς δρόμους.
Κι όλοι, θεές και θεοί, σήκωσαν τη μέρα εκείνη μάχη που δεν θα τη ζήλευες, οι Τιτάνες οι θεοί κι όσοι γεννήθηκαν απ΄τον Κρόνο, τους οποίους ο Ζευς έφερε στο φως απ΄το υποχθόνιο Έρεβος, φοβεροί και δυνατοί, έχοντας ακατανίκητη ισχύ. Απ΄τους ώμους τους τινάζονταν εκατό χέρια (ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΖΑΣΧΡΑΝΤΕΧ.των γνωστών εκατόγχειρων της ελληνικής μυθολογίας.), κι απ΄τον ώμο του καθενός πενήντα κεφάλια ξεφύτρωναν στα στιβαρά μέλη τους.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΗΣΙΟΔΟ: Απ’ την ορμή των αθανάτων, ο ψηλός Όλυμπος σειόταν απ’ τις ρίζες, και βαρύς σεισμός έφτανε μέχρι τον ομιχλώδη Τάρταρο. ( ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΟΜΙΧΛΩΔΗ ΤΑΡΤΑΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ)
Κι έγειρε η μάχη ενώ μέχρι αυτήν την ώρα, μένοντας στην ίδια θέση, χτυπιόταν σε φοβερές συγκρούσεις. Ανάμεσα στους πρώτους, ξεσήκωσαν άγρια μάχη ο Κόττος, ο Βριάρεως και ο Γύης, αχόρταγος για πόλεμο, οι οποίοι έρριξαν τρακόσιους βράχους, τον ένα πισ’ απ’ τον άλλον, με τα στιβαρά χέρια τους. Και με τις βολές τους σκέπασαν τους Τιτάνες και τους ξαπόστειλαν κάτω απ’ τη πλατειά γη και τους έδεσαν τα χέρια με πικρά δεσμά, όταν τους νίκησαν, κι ας είχαν γενναία ψυχή. Τόσο βαθειά μέσα στη γη όσο απέχει ο ουρανός απ΄τη γη (γιατί τόσο είναι απ’ τη γη μέχρι τον σκοτεινιασμένο Τάρταρο).
Εννιά νύχτες κι εννιά μέρες χάλκινο αμόνι πέφτοντας απ’ τον ουρανό, φτάνει στη γη τη δεκάτη. Κι εννιά πάλι νύχτες κι εννιά μέρες χάλκινο αμόνι πέφτοντας απ΄τη γη τη δεκάτη θα φθάσει στο Τάρταρο. Τριγύρω τον περιζώνει χάλκινος φραγμός και γύρω απ΄τον λαιμό του χύνεται η νύχτα με τρεις σειρές από σκοτάδι. Κι από πάνω φυτρώνουν οι ρίζες της γης και της ακένωτης θάλασσας.
Εκεί ‘ναι καταχωνιασμένοι οι Τιτάνες οι θεοί, κάτω απ΄τον ομιχλώδη ζόφο, απ΄τη θέληση του Δία που μαζεύει τα νέφη, (σε τόπο μουχλιασμένο, στα έσχατα της πελώριας γης). Να βγουν είναι αδύνατο, γιατί ο Ποσειδώνας τοποθέτησε χάλκινες πύλες και τείχος το περιτριγυρίζει από παντού.
Εκεί η Νύχτα και η Ημέρα συναντιούνται και αλληλοχαιρετιούνται, περνώντας το χάλκινο σκαλοπάτι. Η μια μπαίνει μέσα κι η άλλη βγαίνει έξω, γιατί ποτέ και τις δυο μαζί δεν τις σηκώνει το σπίτι. Αλλά ενώ η μια είναι έξω και περιφέρεται στη γη, η άλλη μένει μέσα και περιμένει την ώρα της για να βγει. Η μια κρατώντας το Φως που το βλέπουν όλοι, κι η άλλη η ολοσκότεινη Νύχτα, τυλιγμένη σε μαύρο σύννεφο, έχοντας στα χέρια της τον Ύπνο τον αδελφό του Θανάτου.
Εκεί είναι η κατοικία των παιδιών της μαύρης Νύχτας, του Ύπνου και του Θανάτου, θεοί φοβεροί που ποτέ σ’ αυτούς ο λαμπερός Ήλιος δεν ρίχνει τις ακτίνες του, ούτε όταν ανεβαίνει στον ουρανό, ούτε όταν κατεβαίνει απ’ αυτόν. Ο ένας απ’ αυτούς, ήρεμος και γλυκός τριγυρίζει τη γη, και την απέραντη θάλασσα ενώ ο άλλος έχει καρδιά από σίδερο και ψυχή χάλκινη κι ανελέητη μέσα στα στήθεια του, κι όποιον αρπάξει απ’ τους ανθρώπους δεν τον αφήνει κι είναι εχθρός ακόμα και στους αθάνατους θεούς.
«ΤΑ ΤΕ ΥΠΟ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΑ»!
Χωρίς αμφιβολία, ακόμη και σήμερα προξενεί εντύπωση η κατηγορία κατά του Σωκράτους, του μεγάλου αυτού Έλληνος φιλοσόφου, του οποίου την σκέψη δανείζονται –και θα δανείζονται επί μακρόν- Έλληνες και ξένοι στοχαστές και φιλόσοφοι. Μήπως όμως, θα ήταν καλύτερα να δούμε την συγκεκριμένη κατηγορία με την οποία τον κατηγόρησαν οι διαβάλλοντες αυτόν, όπως ήσαν ο Άνυτος, ο Μέλητος και ο Λύκων;:
«Σωκράτης αδικεί και περιεργάζεται ζητών τά τε υπό γης και ουράνια και τόν ήττω λόγον κρείττω ποιών και άλλους ταυτά ταύτα διδάσκων». «Ο Σωκράτης είναι ένοχος αδικήματος, γιατί ασχολείται με άχρηστα και περιττά πράγματα, με το να ερευνά τα φαινόμενα που συμβαίνουν κάτω από τη γη και στον ουρανό, και γιατί τα άδικα λόγια τα κάνει να φαίνονται δίκαια και τα διδάσκει και στους άλλους.» (Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους 19b 4).
Οπως καταλαβαίνεται κι εσείς, τον Σωκράτη τον έφαγαν τα λαμόγια της μαύρης αδελφότητας γιατί έβλεπαν οτι τα λόγια του Σωκράτη είχαν επρροή στον κόσμο, και αν τον άφηναν να πει κι άλλα θα έβγαινε η αλήθεια στη φόρα. Και γι αυτό αποφάσισαν να τον εξολοθρέψουν πριν μαθευτεί η αλήθεια. Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, Οι δικαστές με ποσοστό 67% υπέρ και 33% κατά, αθώωσαν τον Αθηναίο φιλόσοφο, σχεδόν 2.500 χρόνια μετά.
Κι όμως.... οι ίδιοι που τον αθώωσαν σήμερα είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα τον καταδίκαζαν ξανά σε θάνατο αν ζούσε σήμερα.
ΣΙΒΥΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ Α
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ το βιβλίο Die Oracula Sibyllina:
ΠΡΩΤΟΝ ΔΗ ΚΕΛΕΤΑΙ ΜΕ ΛΕΓΕΙΝ ΘΕΟΣ , ΩΣ ΕΓΕΝΗΘΗ ΑΤΡΕΚΕΩΣ ΚΟΣΜΟΣ. ΣΥ ΔΕ ΠΟΙΚΙΛΕ ΘΝΗΤΕ , ΠΙΦΑΣΚΕ ΝΟΥΝΕΧΕΩΣ , ΙΝΑ ΜΗΠΟΤ ΕΜΩΝ ΕΦΕΤΜΩΝ ΑΜΕΛΗΣΗΣ , ΥΨΙΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗΑ ΟΣ ΕΚΤΙΣΕΝ ΚΟΣΜΟΝ ΑΠΑΝΤΑ , ΕΙΠΑΣ ΓΕΙΝΑΣΘΩ ΚΑΙ ΓΕΙΝΑΤΟ.
ΗΔΡΑΣΕ ΓΑΡ ΓΗΝ , ΤΑΡΤΑΡΩ ΑΜΦΙΒΑΛΩΝ , ΚΑΙ ΦΩΣ ΓΛΥΚΥ ΑΥΤΟΣ ΕΔΩΚΕΝ , ΟΥΡΑΝΟΝ ΥΨΩΣΕ , ΓΛΑΥΚΗΝ Δ ΗΠΛΩΣΕΝ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΟΝ ΕΣΤΕΦΑΝΩΣΕΝ ΑΛΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΠΕΣΙΝ ΑΣΤΡΟΙΣ ΚΑΙ ΓΑΙΑΝ ΚΟΣΜΗΣΕΝ ΦΥΤΟΙΣ , ΠΟΤΑΜΟΙΣΙ ΔΕ ΠΟΝΤΟΝ , ΧΕΥΑΜΕΝΟΣ ΕΚΕΡΑΣΣΕ ΚΑΙ ΑΕΡΙ ΜΙΞΕΝ ΑΥΤΜΑΣ ΚΑΙ ΝΕΦΕΑ ΔΡΟΣΟΕΝΤΑ.
ΤΙΘΕΙΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΓΕΝΟΣ ΑΛΛΟ , ΙΧΘΥΑΣ ΕΝ ΠΕΛΑΓΕΣΣΙ , ΚΑΙ ΟΡΝΕΑ ΔΩΚΕΝ ΑΗΤΑΙΣ ΥΛΑΙΣ Δ ΑΥ ΘΗΡΑΣ ΛΑΥΣΙΑΥΧΕΝΑΣ , ΗΔΕ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ ΕΡΠΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΘ ΟΣΑ ΚΥΚΛΟΣΕ ΝΥΝ ΚΑΘΟΡΑΤΑΙ .
ΗΔΡΑΣΕ ΓΑΡ ΓΗΝ , ΤΑΡΤΑΡΩ ΑΜΦΙΒΑΛΩΝ
ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ Κ.Τ.Λ.
Δύο ζώνες της γης είναι αντίστοιχα εύκρατες και κατοικήσιμες, κατά τους σοφούς των Ελλήνων. Η κάθε μία χωρίζεται σε άλλες δύο και έτσι γίνονται τέσσερις. Γι’ αυτό και υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πάνω στη γη τέσσερα γένη ανθρώπων, τα οποία δεν μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.
Γιατί, σύμφωνα με τους σοφούς αυτούς, υπάρχουν άνθρωποι που κατοικούν την αντεύκρατη σ’ εμάς ζώνη από τα πλάγια, οι οποίοι χωρίζονται από εμάς με τη διακεκαυμένη ζώνη της γης. Απέναντι από αυτούς κατοικούν, κατά τη γνώμη τους, εκείνοι που ζουν κάτω από αυτή τη ζώνη. Κατά παρόμοιο τρόπο υπάρχουν και εκείνοι που κατοικούν κάτω από εμάς. Τους πρώτους τους ονομάζουν «αντικείμενους» προς εμάς, ενώ τους άλλους «αντίποδες» και «αντεστραμμένους». Κι όλα αυτά γιατί δε γνωρίζουν ότι εκτός από το ένα δέκατο της γήινης σφαίρας, όλο σχεδόν το υπόλοιπο καλύπτεται από τα νερά της αβύσσου.
ΠΥΘΕΑΣ Ο ΜΑΣΣΑΛΙΩΤΗΣ:
Ο πρώτος θαλασσοπόρος-εξερευνητήςτου "Απώτατου Βορρά ",ο οποίος έφθασε στον Βόρειο Πόλο,στην μυθική "Θούλη" των αρχαίων προγόνων μας,καθώς και ο πρώτος που μίλησε για το "Κρόνειο" υποχθώνειο πέλαγος του βορρά και ενέπνευσε όλες τις θεωρείες για την κοίλη γη !!! τι ήταν η Θούλη, στην οποία κανείς δεν είχε φτάσει μέχρι τότε; Μα τι άλλο παρά η γη του βορά,ο Βόρειος Πόλος η κατάκτηση του οποίου περιγράφεται από τον Πυθέα στα βιβλία του "Περί Ωκεανού" και "Πυθέως Περίπλους".
Τι σημαίνει Θούλη ? "Θου" στην αττική διάλεκτο,σημαίνει τον Θεό, «λη» σημαίνει λίθος, δηλαδή Θεϊκή γη. Μερικοί δίνουν την εξήγηση ότι προέρχεται από το "θόλος" και κάποιοι ότι προέρχεται από το "θολύω" που σημαίνει σκοτεινός. Όταν έφτασε στην "πεπηγυία θάλασσα "στις 82 μοίρες,σταμάτησε Εδώ,όπως γράφει,δεν υπήρχε ζωή,εδώ "κυβερνά ο Κρόνος".Το ταξίδι από εδώ και πέρα ήταν πολύ επικίνδυνο με τους επιπλέοντες μικρούς πάγους,πράγμα που ανάγκαζε τα δύο πλοία του να πλέουν πολύ κοντά το ένα με το άλλο.Με αυτή την πλεύση έφθασε στις 84 μοίρες βόρειο πλάτος όπου βρήκε φράγμα πάγων.
Η κατάσταση είναι άσχημη. Η ομίχλη, η βροχή και το κρύο τους κάνουν να θέλουν να αλλάξουν ρότα και να γυρίσουν πίσω όσο πιο γρήγορα μπορούν. Κάπου εκεί συμβαίνει κατι πολύ περίεργο και όλοι κοιτάζουν παραξενεμένοι τον Πυθέα: ξαφνικά το κρύο δεν είναι πλέον τόσο τσουχτερό. Απεναντίας ένας ζεστός αέρας φαίνεται να πνέει άγνωστο απο που.
Η ομίχλη σιγά σιγά χάνεται και η ατμόσφαιρα αρχίζει να καθαρίζει. Οι κωπηλάτες μετριάζουν τον ρυθμό τους. Ολοι θέλουν επιτέλους να δούν λίγο πιο πέρα απ το καράβι τους! Και η θάλασσα φαίνεται να τους παίζει παιχνίδια: Εχει πάρει τώρα το κανονικό της χρώμα- αυτό που ήξεραν απο τη Μεσόγειο.
Ξαφνικά το πέπλο της ομίχλης "παραμερίζει" σαν να ήταν κουρτίνα και κάποιος να την τράβηξε και μπροστά τους εμφανίζεται μια παράξενη Γή, πολύ διαφορετική απ ότι έβλεπαν εδώ και πολλές μέρες! Βλέπουν πράσινα λιβάδια κι έναν ήλιο που φαίνεται να φωτίζει μόνο αυτή την γή. Επιπλέον μεγάλα ζώα που βοσκούν αμέριμνα - και στο βάθος... Δέν πιστεύουν στα μάτα τους!!! Μια περίεργη πολιτεία, με κτήρια το σχήμα των οποίων δεν το έχουν ξαναδεί.
Ο Πυθέας δίνει εντολή να πλεύσουν πρός τα εκεί! Κάνουν μερικά μέτρα, και ώς δια μαγείας πίσω τους πέφτει πυκνή ομίχλη , ενω εμπρός τους οσο πλησιάζουν όλα γίνονται πιό φωτεινά. Μερικά απο τα ζώα δεν τα έχουν ξαναδεί. Είναι σαν αυτά για τα οποία μιλούν οι θρύλοι και οι παλιές ιστορίες. Ο Πυθέας είναι σίγουρος οτι έχει βρεί την Υπερβορέα του. Λίγο ακόμη και το καράβι τους θα δέσει σε έναν μικρό τεχνητό κόλπο. Δεν θα το κατορθώσουν όμως αυτό ποτέ...
Μετά απο χρόνια ο Πυθέας "κλείνεται" στη Μεσόγειο του. μιλάει για τα ταξίδια του και τις περιπέτειες του, αλλά δεν αναφέρεται καθόλου στο ταξίδι στην Υπερβορέα του. Το μυστικό του θα το πάρει μαζί του! Αραγε τι απίστευτα και τρομερά είδε σε εκείνη την παράξενη άγνωστη χώρα; Τι το τόσο διαφορετικό που ίσως δεν θα τον πίστευε κανείς αν το έλεγε;
Ηταν χώρα πραγματική η ο καιρός και τα παγόβουνα αποδεκάτισαν το πλήρωμα του; Κι όμως, εκείνη η χώρα έμεινε χαραγμένη μέσα του μέχρι το τέλος της περιπετειώδους Ελληνικής ζωής του. Ποτέ δεν θα περάσει απο το μυαλό του Πυθέα ότι αυτός και το πλοίο του είχαν ταξιδέψει αρκετά στο εσωτερικό της Γής!
Ο ΜΩΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ:Οι Δέκα εντολές, λεγόμενες και "Δεκάλογος", είναι ένας κατάλογος δέκα ηθικών εντολών, οι οποίες, σύμφωνα με τη Βίβλο, υπαγορεύτηκαν στον Μωυσή. Η δεύτερη κατα σειρά εντολή είναι αυτή που μας ενδιαφέρει και η οποία λέει:
ου ποιήσεις σεαυτω είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα, όσα εν τω ουρανω άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης. ου προσκυνήσεις αυτοίς, ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς· εγώ γαρ ειμι Κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής, αποδιδούς αμαρτίας πατέρων επί τέκνα, έως τρίτης και τετάρτης γενεάς τοις μισούσί με και ποιών έλεος εις χιλιάδας τοις αγαπώσί με και τοις φυλάσσουσι τα προστάγματά μου.
Πολλοί ερμηνευτές της βίβλου, εκεί που γράφει: και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης. ου προσκυνήσεις αυτοίς. παραλείπουν εσκεμμένα το "υποκάτω της γης" σαν να μην υπάρχει καθόλου η λέξη στην συγκεκριμένη εντολή. Σε τι πλάσματα λοιπόν αναφέρεται που δεν πρέπει να προσκυνήσουμε και να λατρέψουμε και βρίσκονται κάτω απο τη γη;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ:Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΦΕΛΙΜ - ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΖΩΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ 5,3: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ (ΥΠΟ ΤΗΣ ΓΗΣ)
ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΗΔΥΝΑΤΟ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ ΟΥΔΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΥΔΕ ΥΠΟΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΗΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΝ ΟΥΔΕ ΝΑ ΒΛΕΠΗ ΑΥΤΟ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ 5,13: ΚΑΙ ΠΑΝ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΝ ΑΥΤΟΙΣ ΗΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΕΛΕΓΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΝΟΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΑΡΝΙΟΝ ΕΣΤΩ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ 9,1: 5ο ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΝΕΦΕΛΙΜ: ΚΑΙ Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΣΑΛΠΙΣΕ ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΣΤΗΡ ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟY ΚΑΙ ΕΔΟΘΗ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙΟΝ ΤΟΥ ΦΡΕΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ 9,2: ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΝΕΦΕΛΙΜ: ΚΑΙ ΗΝΟΙΞΕ ΤΟ ΦΡΕΑΡ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗ ΚΑΠΝΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΦΡΕΑΤΟΣ ΩΣ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΜΙΝΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣΚΑΙ ΕΣΚΟΤΙΣΘΗ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΗΡ ΕΚ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΡΕΑΤΟΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ 9,3: ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΕΞΗΛΘΟΝ ΑΚΡΙΔΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΕΔΟΘΗ ΕΙΣ ΑΥΤΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΩΣ ΕΧΟΥΣΙΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΟΙ ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ 9,4: Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ: ΚΑΙ ΕΡΡΕΘΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑΣ ΝΑ ΜΗ ΒΛΑΨΩΣΙ ΤΟΝ ΧΟΡΤΟΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΗΔΕ ΚΑΝΕΝ ΧΛΩΡΟΝ ΜΗΔΕ ΚΑΝΕΝ ΔΕΝΔΡΟΝ ΕΙΜΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΟΙΤΙΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΣΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ
AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ 9,5: ΚΑΙ ΕΔΟΘΗ ΕΙΣ ΑΥΤΑΣ ΝΑ ΜΗ ΘΑΝΑΤΩΣΩΣΙΝ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΣΘΩΣΙ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΩΝ ΗΤΟ ΩΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΥ ΟΤΑΝ ΚΤΥΠΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΝ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ 9,6: ΚΑΙ ΕΝ ΤΑΙΣ ΗΜΕΡΑΙΣ ΕΚΕΙΝΑΙΣ ΘΕΛΟΥΣΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΥΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΠΙΘΥΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΑΝΩΣΙ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠ ΑΥΤΩΝ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ 9,7: ΚΑΙ ΑΙ ΜΟΡΦΑΙ ΤΩΝ ΑΚΡΙΔΩΝ ΗΣΑΝ ΟΜΟΙΑΙ ΜΕ ΙΠΠΟΥΣ ΗΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΑΥΤΩΝ ΗΣΑΝ ΩΣ ΣΤΕΦΑΝΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΜΕ ΧΡΥΣΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ 9,8: ΚΑΙ ΕΙΧΟΝ ΤΡΙΧΑΣ ΩΣ ΤΡΙΧΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΟΝΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΗΣΑΝ ΩΣ ΛΕΟΝΤΩΝ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ 9,9: ΚΑΙ ΕΙΧΟΝ ΘΩΡΑΚΑΣ ΩΣ ΘΩΡΑΚΑΣ ΣΙΔΗΡΟΥΣ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΥΤΩΝ ΗΤΟ ΩΣ ΦΩΝΗ ΑΜΑΞΩΝ ΙΠΠΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΡΕΧΟΝΤΩΝ ΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΝ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ 9,10: ΚΑΙ ΕΙΧΟΝ ΟΥΡΑΣ ΟΜΟΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΗΣΑΝ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΟΥΡΑΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΗΤΟ ΝΑ ΒΛΑΨΩΣΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΑΣ
Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει σ αυτό το άρθρο, αποδεικνύουν περίτρανα οχι μόνο την ύπαρξη της κοίλης γής, αλλά και τα ρυπαρα γένη που κατοικούν στο εσωτερικό της."
Αυτά λέει το άρθρο της Αθέατης Γνώσης κρίνετε μόνοι σας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η φορολογική γενοκτονία της μεσαίας τάξης Το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο προϊδεάζει για την επικείμενη τελική εξαθλίωση της ελληνικής πρώην μεσαίας τάξης στοχεύοντας όσους έκαναν το λάθος να τεκνοποιήσουν χωρίς να προβλέψουν την απόκλιση ανάμεσα σε πολιτικές εξαγγελίες και πράξη της τρικομματικής.
Η φορολογική αυθαιρεσία και υπερφορολόγηση επί δικαίων και αδίκων της σημερινής κυβέρνησης, προσομοιάζει τις τελικές φάσεις παρακμής κρατικών οντοτήτων πριν την καθολική κατάρρευση, όπως η Βυζαντινή, η Ρωμαϊκή, η Οθωμανική και η Βρετανική αυτοκρατορία.
Η άρνησή της να συντάξει ένα εύκολο και εφαρμόσιμο σύστημα φορολόγησης, με συντελεστές που θα βοηθούν την επιβίωση των νομίμων επιχειρήσεων, δείχνει ότι σκοπός δεν είναι η συλλογή εσόδων, αλλά ο ουσιαστικός αφανισμός της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που συνεχίζει να επιμένει στη νομιμότητα.
Από την άλλη πλευρά, συνεχίζει να αποτελεί ταμπού η μείωση του μυριοκέφαλου δημοσίου τομέα, των άνω του 1.000.000 υπαλλήλων στενού και ευρύτερου δημοσίου, με τους μισθούς 2.300 ευρώ για τετράωρη νυχτερινή εργασία οδηγού απορριμματοφόρου σε νησί στην περιφέρεια, τους δεκάδες χιλιάδες κηπουρούς στους δήμους ανά τη χώρα, τους φημολογούμενους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που εισπράττουν σύνταξη χωρίς καταχωρημένο τον ΑΦΜ τους, τους διπλάσιους τραπεζοκόμους από νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας, και τους χιλιάδες ανενεργούς ή προσχηματικούς κρατικούς οργανισμούς και ΜΚΟ που χρηματοδοτεί το Ελληνικό κράτος με τα χρήματα που αποσπά εξοντώνοντας την Ελληνική μεσαία τάξη.
Ουσιαστικά εκείνα που απειλούσαν τα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης ότι θα πράξει ο Τσίπρας αν έβγαινε πρώτος στις εκλογές, αυτά και χειρότερα έχουν κάνει στην πράξη μέχρι στιγμής.
Ίσως ποτέ δεν θα τολμούσε ο Τσίπρας να περάσει νόμο για φυλάκιση οποιουδήποτε φοροφειλέτη (προσοχή στο κενό ανάμεσα σε φοροφειλέτη και φοροφυγά) για ποσά άνω των1.000 ευρώ οφειλής προς το κράτος, πιθανόν ποτέ δεν θα συζητούσε για φόρους που περισσότεροι των μισών φορολογουμένων ιδιοκτητών ακινήτων αδυνατούν να πληρώσουν, μεταξύ αυτών και κατά την προφορική δήλωσή του ο ΓΓ πληροφοριακών συστημάτων αλλά και ο κ. Πάγκαλος, πιθανότατα ποτέ δεν θα εξέταζε την δημιουργία ειδικών φυλακών για φοροφειλέτες, που εκ των πραγμάτων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην αυθαίρετη φορολόγηση που οδηγεί την κοινωνία σε πογκρόμ δικαίων.
Ταυτόχρονα που συμβαίνουν αυτά επί όσων αδυνατούν να ξεφύγουν από τη φορολογική βαριοπούλα του κ. Στουρνάρα, άνθρωποι που ζουν σε νησιά ή απομακρυσμένες περιοχές ξέρουν πολύ καλά ότι κανείς δεν κόβει απόδειξη για τίποτε, ενώ μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων των αστικών κέντρων δρομολογείται για την χρηματοδότηση της περιφέρειας. Το σκεπτικό είναι ότι οι ντόπιοι “ντρέπονται” να ζητήσουν απόδειξη από τον γείτονα-γνωστό-συχωριανό τους, και οι τουρίστες δεν ενδιαφέρονται αν θα τους κοπεί απόδειξη ή όχι, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας της επαρχίας να βρίσκεται κάτω από το ραντάρ της φορολογικής αρχής που υπάγονται.
Το αποτέλεσμα της συνέχισης αυτής της φορολογικής γενοκτονίας ήδη έχει ξεκινήσει να διαφαίνεται. Άνθρωποι που ως και σήμερα στην κρίση ήσαν τίμιοι, εργατικοί, και ποτέ δεν παρέβαιναν το νόμο, σκέφτονται να κλείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους, ενώ κάποιοι ψάχνουν διέξοδο στη μετανάστευση ανεξαρτήτως ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα οι δήμοι και οι προσχηματικές δημόσιες υπηρεσίες βρίθουν από αργόμισθους που πάνε στο μέσο του πρωϊνού στην υπηρεσία για καφεδάκι και κουβέντα, αντί καφενείου, και φεύγουν λίγες ώρες μετά χωρίς ουσιαστικά να έχουν παράγει τίποτε που να δικαιολογεί την μισθοδότησή τους, πέραν της ψήφου που βάζουν κάθε εκλογική αναμέτρηση στον “νονό” που τους διόρισε.
Η ανισότητα των Ελλήνων πλησιάζει τα όρια ανοχής και αντοχής της κοινωνίας.
Συντεχνίες ως αυτή των ΜΜΜ, και ειδικότερα του μετρό, φημολογείται ότι έχουν τόσους υπεράριθμους, που προσελήφθησαν με σκοτεινές διαδικασίες όπως αναδεικνύει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στην ετήσια έκθεσή του, που αν επαναξιολογηθεί η ανάγκη σε προσωπικό του κάθε φορέα, πιθανόν περισσότεροι από τους μισούς είναι μη απαραίτητοι.Αυτούς οι Έλληνες πολίτες τους πληρώνουμε όχι μόνο με τους φόρους μας, αλλά με το αυξημένο εισιτήριο, και με μισθούς που να ξεπερνούν εκείνους όχι μόνο των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας, αλλά και εκείνον του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού!
Στις προηγούμενες εκλογές ο Τσίπρας απείλησε με φορολογικό αφανισμό τη μεσαία τάξη, με μέτρα για τη διατήρηση των αριθμών και των προνομίων των δημοσίων υπαλλήλων, και των συντεχνιών που δεκαετίες τώρα απομυζούν την Ελληνική κοινωνία από κάθε ικμάδα οικονομικής ζωτικότητας.
Η κυβέρνηση που τελικά εξελέγη, έκανε πράξη τις εξαγγελίες του Τσίπρα, κρατώντας τις μεταρρυθμίσεις στο ναδίρ, και υποκύπτοντας στη γνωστή παλιά καλή συνταγή του οικονομικού αφανισμού απάντων, πλην πελατών.
[Του Άγη Βερούτη από capital.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θέλουν να κόψουν και το τσιγάρο στους Έλληνες...


ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

 Το θέμα του καπνίσματος στην Ελλάδα και το πώς αυτό επιβαρύνει την οικονομία της χώρας, έθιξε ο Γερμανός επίτροπος για την Υγεία στην ΕΕ,Τόνιο Μποργκ.
 
Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche ο επίτροπος εμμέσως πλην σαφώς προέτρεψε τους Έλληνες να κόψουν το κάπνισμα για λόγους υγείας, αλλά και οικονομίας!
 
«Θα επισκεφθώ προσεχώς την Ελλάδα, όπου το 40% των ανθρώπων καπνίζει. Είναι ένας παράγοντας κόστους, για τον οποίο πρέπει να μιλήσουμε. Το κάπνισμα μειώνει την παραγωγικότητα, αυτό τιμωρεί την οικονομία της χώρας,ενώ κατά μέσο όρο το 29% των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καπνιστές»,είπε ο Μποργκ.
 
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, που είναι αρμόδιος για την Υγεία από τις 28 Νοεμβρίου 2012, απέρριψε το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο η κατανάλωση τσιγάρων αυξάνει κάθε χρόνο κατά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ τα δημοσιονομικά έσοδα των κυβερνήσεων.
 
«Τα χρήματα που οι άνθρωποι δεν ξοδεύουν πια στα τσιγάρα θα χρησιμοποιηθούν για άλλα πράγματα. Η παγκόσμια κατανάλωση δεν θα μειωθεί», υπογράμμισε ο επίτροπος, ενώ προσέθεσε πως την ίδια στιγμή, οι εθνικοί λογαριασμοί θα ελαφρυνθούν από εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για την ιατρική περίθαλψη των καπνιστών.
 
Ο.Κ. το τσιγάρο, μόνο υγιεινή συνήθεια δεν είναι, αλλά από την στιγμή που δεν είναι παράνομο και συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία πολλά, ας βρουν κάποιο ανταποδοτικό όφελος οι Γερμανοί για τους Έλληνες αγρότες και τις ελληνικές καπνοβιομηχανίες...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αλέξης Τσίπρας: «Το ΔΝΤ παραδέχεται το λάθος, η κυβέρνηση επιμένει»

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

aleksis-tsipras-to-dnt-paradexetai-to-lathos-i-kyvernisi-epimenei 
Να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή του Μνημονίου ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, και κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει το θέμα αυτό στους εταίρους.   

Με αφορμή την παραδοχή του ΔΝΤ ότι έγινε λάθος στον πολλαπλασιαστή για την εφαρμογή του Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση επειδή δεν θέτει θέμα αλλαγής πολιτικής, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για την πραγματοποίηση ευρωπαϊκής διάσκεψης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χρέους που αντιμετωπίζουν και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.   

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «φτάσαμε στο να παραδέχονται οι δανειστές το λάθος και η κυβέρνηση να επιμένει στο λάθος» και διερωτήθηκε: «τι άλλο περιμένει η κυβέρνηση για να θέσει θέμα στους εταίρους; Για ποιο λόγο θα πρέπει να συνεχίζουμε την εφαρμογή του λάθους; Επειδή ο κος Σαμαράς είπε «ουδείς αναμάρτητος»; Επειδή δεν θέλει να χαλάσει τη προεκλογική εκστρατεία της κ. Μέρκελ; Και καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό, μια ολόκληρη χώρα σε μαρασμό και σε εξευτελισμό, επειδή έχει ο ίδιος αναλάβει την ευθύνη και την ιδιοκτησία του προγράμματος;»   

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπερασπίστηκε πλήρως την επιλογή του να πραγματοποιήσει ταταξίδια και τις επαφές στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι στις συναντήσεις, που είχε και στις δύο χώρες, έθεσε θέματα που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θέσει, όπως το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία και την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, και σειρά ακόμη θεμάτων για την οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.   

«Ας το καταλάβουν μια και καλή. Η διπλωματία της υποταγής, με το ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει και αρχίζει ηδιπλωματία της διεκδίκησης του δίκιου του λαού μας», είπε χαρακτηριστικά.   

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε επίσης τον ριζοσπαστικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας και τη συζήτηση που έγινε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ότι: «δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ σαν τους εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου που καταρρέει. Ας το συνειδητοποιήσουν αυτό, επιτέλους, οι κυβερνητικοί και μιντιακοί παραχαράκτες της πραγματικότητας και οι αισχροί συκοφάντες. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι πιστεύουν ότι η προπαγάνδα και τα χαλκεία μπορούν να νικήσουν την κοινωνία και την πολιτική. Εμείς δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς. Δε θα τους μοιάσουμε. Το δικό μας ήθος, το αριστερό μας ήθος, τα δικά μας ιδανικά δεν μας επιτρέπουν άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε. Άλλα να λέμε μέσα και άλλα να λέμε έξω. Άλλα να λέμε προεκλογικά και άλλα να λέμε μετεκλογικά».   

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας είναι « η πολιτική δύναμη της ολικής ρήξης με τις νοσηρές πολιτικές, τις νοσηρές πρακτικές και τις νοσηρές νοοτροπίες του μεταπολιτευτικού παρελθόντος».   

Απαντώντας στις επιθέσεις που έχει δεχθεί το κόμμα του το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το αμαρτωλό τρίγωνο: κυβέρνηση - μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κανάλια τους, βρίσκεται σε πανικό, επειδή ξέρουν ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει». Πρόσθεσε ότι «μπροστά στον πανικό τους, προσπαθούν να αρπάξουν ότι μπορούν, πριν το Μνημόνιο αρχίζει να τρίζει από τα θεμέλιά του. Και λογικό είναι, διότι έχουν πάρει τα δάνεια και πρέπει να τα ξεπληρώσουν. Δάνεια πελατειακά και χαριστικά, με χρήματα ενός ολόκληρου κόσμου που πεινάει, την ώρα που η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία είναι νεκρή και η Ελλάδα δανείζεται για να στηριχτούν οι τραπεζίτες».Η αντίδραση όλων αυτών, είπε ο κ. Τσίπρας είναι να «ενορχηστρώνουν τη στρατηγική της λάσπης και της έντασης».   

Ο ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας, επιλέγει τούτη την κρίσιμη ώρα να ενώσει, αντί να διχάσει, όπως κάνει η κυβέρνηση της καταστροφής, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς μας δεν πέφτει στην παγίδα του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που σκόπιμα καλλιεργεί η Νέα Δημοκρατία».

Νικόλαος Γύζης


 

Ν
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την έκθεση «Νικόλαος Γύζης: O μεγάλος ζωγράφος», ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της περίφημης Σχολής του Μονάχου με έργα της πολυσυζητημένης δωρεάς της οικογένειας Γύζη προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση πλουτίζεται με αντιπροσωπευτικά έργα της εξελικτικής πορείας του κορυφαίου δημιουργού από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, Εθνικής Τράπεζας, Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ, Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, Τράπεζας της Ελλάδος, Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Συλλογής Εμφιετζόγλου, Συλλογής Μαριάννας Λάτση και πολλών άλλων ιδιωτικών συλλογών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται σημαντικές ελαιογραφίες και σπάνια ελαιογραφικά σχέδια, γλυπτά, αφίσες, διπλώματα και ένθετα εφημερίδων του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου του 19ου αιώνα. Οι ενότητές της περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πορτρέτα και σκηνές από την οικογένεια του ζωγράφου, θρησκευτικά, ηθογραφικά και αλληγορικά θέματα, τοπία και νεκρές φύσεις.

Λίγα λόγια για τον Νικόλαο Γύζη
Ο Νικόλαος Γύζης γεννήθηκε το 1842 στην Τήνο. Μετά τις βασικές σπουδές του στο «Σχολείο των Τεχνών» της Αθήνας πήρε υποτροφία για την Ακαδημία του Μονάχου. Το 1882 έγινε βοηθός καθηγητής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου και το 1888 τακτικός καθηγητής. Ασχολήθηκε με όλα τα είδη ζωγραφικής και πήρε μέρος σε πολλές εκθέσεις αποσπώντας μεγάλες διακρίσεις.

Μετά το θάνατό του το 1901, οργανώθηκε αναδρομική έκθεση των έργων του κατά τη διάρκεια της 8ης Καλλιτεχνικής Έκθεσης στο Glaspalast του Μονάχου. Η οικογένειά του παρέμεινε στο Μόναχο και μόνο ο γιος του, ο γλύπτης Τηλέμαχος Γύζης, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα.

Η έκθεση συνοδεύεται από τον πολυσέλιδο κατάλογο «Νικόλαος Γύζης: O μεγάλος ζωγράφος» με κείμενα των Μαρίνου Καλλιγά, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, Νέλλης Μισιρλή, Κωνσταντίνου Διδασκάλου και Τάκη Μαυρωτά.

Διάρκεια έκθεσης: 8 Νοεμβρίου 2012 – 3 Φεβρουαρίου 2013

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή: 10.00 - 18.00
Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00 - 20.00

Τιμές εισιτηρίων:
 • Κανονικό: 6 ευρώ
 • Μειωμένο: 3 ευρώ (μειωμένο)
Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Οι Beatles σε έγχρωμες φωτογραφίες που δεν έχει δει ποτέ ξανά κανείς


 

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013, 07:58
 
Έγχρωμες φωτογραφίες των Beatles που είχαν μείνει καλά κρυμμένες, έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας καθώς περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο του διάσημου Νεοϋρκέζου φωτογράφου Henry Grossman.

Ο Grossman ήταν επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια η σκιά του πλέον διάσημου συγκροτήματος του κόσμου και από το 1964 έως και το 1964 τράβηξε πάνω από 6.000 φωτογραφίες, όλες έγχρωμες, τις οποίες όμως δεν παρουσίασε ποτέ και πουθενά.

Μισό περίπου αιώνα αργότερα, αποφάσισε να τις δείξει στον κόσμο μέσα από μια πολυτελή έκδοση με τον τίτλο «Η ζωή μου με τους Βeatles» και η οποία προβλέπεται να σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων.

Καθώς το φωτογραφικό υλικό δεν είναι μόνο από συναυλίες αλλά και από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθημερινή ζωή των σκαθαριών, η επιλογή των 520 περίπου φωτογραφιών της έκδοσης, ήταν μια απίστευτα δύσκολη υπόθεση ωστόσο απολύτως αναγκαία και για …πρακτικούς λόγους, αφού και μόνο με αυτές, το βάρος του βιβλίου άγγιξε τα έξι κιλά!

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης
Φωτογραφίες:
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013, 08:04

Πόσα παίρνουν οι απόστρατοι μετά τις περικοπές


 

  Πόσα παίρνουν οι απόστρατοι μετά τις περικοπές
  Σοκ και δέος προκαλούν στις τάξεις 120 χιλιάδων αποστράτων οι μειώσεις συντάξεων, καθώς από τη «βόμβα» των διπλών περικοπών εξαφανίστηκαν μέσα σε δύο μήνες μέχρι και 471 ευρώ από τις βασικές τους αποδοχές.

  Το αποτέλεσμα φαίνεται στους πίνακες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος»:
  Ετσι και σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:

  1. Απόστρατος με το βαθμό του Α/ΓΕΕΘΑ:
  - Πριν από τις περικοπές έπαιρνε ως τον Δεκέμβριο του 2009 βασική σύνταξη (ακαθάριστα) 4.129 ευρώ και του έμεναν καθαρά μετά το φόρο και την κράτηση ασθένειας 3.042 ευρώ. Σήμερα η βασική του σύνταξη έχει πέσει στα 3.165 ευρώ μικτά και στο χέρι χθες που πληρώθηκε πήρε 1.726 ευρώ.

  2. Απόστρατος με το βαθμό του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας:
  - Πριν τις περικοπές έπαιρνε 3.174,18 ευρώ (μικτά) και καθαρά 2.434 ευρώ. Σήμερα μετά τις περικοπές και τις απανωτές μειώσεις, η σύνταξη (μικτά) έπεσε στα 2.505 ευρώ και στο χέρι εισπράττει 1.548 ευρώ.
  3. Απόστρατος με βαθμό αντιστράτηγου:
  - Επαιρνε 1982 ευρώ στο χέρι ως το 2009 και πλέον παίρνει 1.374 ευρώ με την πληρωμή της σύνταξης Φεβρουαρίου του 2013.
  4. Απόστρατος με το βαθμό του συνταγματάρχη:
  - Επαιρνε 1712 ευρώ καθαρά τον Δεκέμβριο του 2009, ενώ πλέον με την σύνταξη Φεβρουαρίου 2013 πήρε 1.242 ευρώ.
  Κάνε     για να προλάβεις τ


  Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/oikonomia/story/275919/posa-pairnoyn-oi-apostratoi-meta-tis-perikopes#ixzz2JoXDNqpW

  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Αθηνών Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2013 06:30


  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Αθηνών
  Συγκεκριμένα θα υπάρξει:
  - Ολιγόλεπτη και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πάρνηθος και Ρ. Φεραίου, ταυτόχρονα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00' έως 08.10΄ και για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών λεπτών.
  - Ολιγόλεπτη και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στο ύψος της οδού Αγ. Παρασκευής, ταυτόχρονα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.30' έως 08.40΄ και για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών λεπτών.
  - Ολιγόλεπτη και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στο ύψος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, ταυτόχρονα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 10.30' έως 10.40΄ και για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών λεπτών.
  - Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην αριστερή λωρίδα, στο ύψος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, κατά τις ώρες 10.30΄έως 11.30΄.
  Οι οδηγοί των οχημάτων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των έργων και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.


  Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/276248/kykloforiakes-rythmiseis-sti-leoforo-athinon#ixzz2JoWuK25F

  Αυτοί είναι οι δράστες του Βελβεντού


  Αυτοί είναι οι δράστες του Βελβεντού
  Πρόκειται για τους:
  Μιχαηλίδη Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής.
  02022013-mixailidis
  Μπουρζούκο Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττικής
  02022013-mpourzoukos
  Πολίτη Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής
  02022013-politis
  Ρωμανό Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής
  02022013-romanos
  Στην κατοχή των συλληφθέντων ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη και ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριου βρέθηκαν πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, ήτοι:
  (α) το υπ’ αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής.
  02022013-mixailidis taut
  (β) το υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.
  02022013-politis taut
  Σε βάρος των τεσσάρων προαναφερομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.
  Σύμφωνα με πληοροφορίες, σε βάρος των Μιχαηλίδη και Πολίτη έχουν επίσης εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ ο Ρωμανός λέγεται πως ήταν φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου και μάλιστα βρισκόταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια


  Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/276207/aytoi-einai-oi-drastes-toy-velventoy#ixzz2JoWRY1OJ

  Επιχείρηση εκκένωσης Εξαρχείων: Σε ξενοδοχειακό κατάλυμα οι μετανάστες

    Από   NEWSATTICA Facebook Twitter Εκτύπωση Τις επόμενες ημέρες οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε δομές μεταναστών της ενδο...