Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Θέλουν να κόψουν και το τσιγάρο στους Έλληνες...


ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

 



Το θέμα του καπνίσματος στην Ελλάδα και το πώς αυτό επιβαρύνει την οικονομία της χώρας, έθιξε ο Γερμανός επίτροπος για την Υγεία στην ΕΕ,Τόνιο Μποργκ.
 
Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche ο επίτροπος εμμέσως πλην σαφώς προέτρεψε τους Έλληνες να κόψουν το κάπνισμα για λόγους υγείας, αλλά και οικονομίας!
 
«Θα επισκεφθώ προσεχώς την Ελλάδα, όπου το 40% των ανθρώπων καπνίζει. Είναι ένας παράγοντας κόστους, για τον οποίο πρέπει να μιλήσουμε. Το κάπνισμα μειώνει την παραγωγικότητα, αυτό τιμωρεί την οικονομία της χώρας,ενώ κατά μέσο όρο το 29% των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καπνιστές»,είπε ο Μποργκ.
 
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, που είναι αρμόδιος για την Υγεία από τις 28 Νοεμβρίου 2012, απέρριψε το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο η κατανάλωση τσιγάρων αυξάνει κάθε χρόνο κατά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ τα δημοσιονομικά έσοδα των κυβερνήσεων.
 
«Τα χρήματα που οι άνθρωποι δεν ξοδεύουν πια στα τσιγάρα θα χρησιμοποιηθούν για άλλα πράγματα. Η παγκόσμια κατανάλωση δεν θα μειωθεί», υπογράμμισε ο επίτροπος, ενώ προσέθεσε πως την ίδια στιγμή, οι εθνικοί λογαριασμοί θα ελαφρυνθούν από εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για την ιατρική περίθαλψη των καπνιστών.
 
Ο.Κ. το τσιγάρο, μόνο υγιεινή συνήθεια δεν είναι, αλλά από την στιγμή που δεν είναι παράνομο και συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία πολλά, ας βρουν κάποιο ανταποδοτικό όφελος οι Γερμανοί για τους Έλληνες αγρότες και τις ελληνικές καπνοβιομηχανίες...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...