Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Τριπλάσια από του Βενιζέλου η συγκέντρωση Καμμένου κάτω από το σπίτι του Άκη!


Τριπλάσια από του Βενιζέλου η συγκέντρωση Καμμένου κάτω από το σπίτι του Άκη!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Μαΐου 4, 2012
20120504-212538.jpgΛίγα τετράγωνα μακρυά από το Σύνταγμα ο Πανος Καμμένος ολοκλήρωσε σήμερα τς προεκλογικές του εμφανίσεις με τριπλάσιο κόσμο από του Βενιζέλου!
Σειστηκε το Κεντρο της Αθήνας, που αν ο Άκης έμενε ακόμα στην Αεροπαγιτου θα είχε μετακομίσει!

Η Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟ!

Η Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟ!


ΜΟΝΟ ΣΤΟ DIMOTIKOSAFARI
Βούλιαξε χθες στην κυριολεξία ο Κορυδαλλός στο Πάρτι νίκης που είχε ο αναπληρωτής Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος βουλευτής Γ.Αναγνωστάκος στο cafe DALI. Πλήθος κόσμου έφθασε από νωρίς και πραγματικά έγινε το έλα να δεις. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν και ο Γραμματέας του κόμματος κ.Γιαννάκης, καθώς και ο τέως δήμαρχος Περάματος Γ.Λαγουδάκος, ο επικεφαλής του συνδυασμού Κορυδαλλός Πρώτη Πόλη Β.Βουγιουκλάκης...

Διπλό «χτύπημα» των δανειστών ενόψει εκλογών

Διπλό «χτύπημα» των δανειστών ενόψει εκλογών
5/5/2012 1:04:00 μμ
              (0)  (2)


Σχεδόν 48 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα οι δανειστές συνεχίζουν να παρεμβαίνουν και να προκαλούν. Μετά τις αλλεπάλληλες επεμβάσεις του ΔΝΤ και της γενικής διευθύντριας του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σειρά είχαν χθες το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πιο συγκεκριμένα, το IIF σε σημείωμα του με τίτλο «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» κάνει αναφορά στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που «βλέπουν» ανάκαμψη της στήριξης στα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο, υπογραμμίζει ότι ο εκλογικός νόμος στην Ελλάδα δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, γεγονός που καθιστά πιθανή μία συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ωστόσο το IIF διατυπώνει επιφυλάξεις για το εάν θα ήταν βιώσιμη μία τέτοια μετεκλογική συνεργασία. «Δεν είναι καθόλου σαφές, με δεδομένες παλαιότερες διαφορές και εντάσεις, ότι η ΝΔ και το ΠαΣοΚ θα αποτελούσαν βιώσιμους συνεργάτες σε ένα συνασπισμό για τα χρόνια που έρχονται. Επιπλέον, ένας συνασπισμός ΝΔ - ΠαΣοΚ θα θεωρηθεί από πολλούς ότι δεν θα διαθέτει τη λαϊκή εντολή που είναι απαραίτητη για να εφαρμόσει αποτελεσματικά την επιπλέον προσαρμογή και την εντατικοποίηση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται», αναφέρει μεταξύ άλλων το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο.

Επιπλέον στο ίδιο σημείωμα υπογραμμίζεται ότι τα ελληνικά κόμματα που είναι αντίθετα με το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ενδέχεται να συγκεντρώσουν το 60% των ψήφων. «Αυτό θα καταστήσει δύσκολη τη διεκδίκηση μιας ξεκάθαρης λαϊκής εντολής, που είναι απαραίτητη για να ενισχυθεί η εφαρμογή του προγράμματος» υποστηρίζει το IIF, που προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στην Ελλάδα ενδεχομένως να πρέπει να συγκροτηθεί κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Νέα προειδοποίηση από τον Σόιμπλε

Σε νέα απειλή- μήνυμα προς τους Έλληνες προχώρησε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κολονία.
«Αν οι Έλληνες στις εκλογές της Κυριακής εκλέξουν μια πλειοψηφία η οποία δεν δέχεται τις δεσμεύσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες» προειδοποίησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εθελοντική» διεμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι επί της ουσίας οι εκλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γαλλία δεν θα επηρεάσουν την γερμανική οικονομική πολιτική.

Ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε την πάγια θέση του Βερολίνου που ζητά απόλυτη τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Αθήνα έναντι των πιστωτών της. «Και η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα διογκούμενο τμήμα ακραίων κομμάτων, τα οποία δεν θέλουν να αποδεχτούν αυτές τις υποχρεώσεις. «Και η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. Έτσι έγινε και στις αλλαγές των κυβερνήσεων στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία» είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δύο χρόνια από την τραγωδία της Marfin-Kανείς δεν τιμωρήθηκε για το έγκλημα

Δύο χρόνια από την τραγωδία της Marfin-Kανείς δεν τιμωρήθηκε για το έγκλημα

Δύο χρόνια από την τραγωδία της Marfin-Kανείς δεν τιμωρήθηκε για το έγκλημα

05.05.2012
13:46
Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από το ατιμώρητο έγκλημα της πυρπόλησης του πρώην υποκαταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου και τον τραγικό θάνατο τριών υπαλλήλων της τράπεζας, ανάμεσα τους και μιας γυναίκας εγκύου στον 4ο μήνα, από άγνωστους κουκουλοφόρους στη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων κατά του πρώτου Μνημονίου.
Η φωτιά προκλήθηκε μετά από ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους και είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα στο νεοκλασικό κτίριο οι υπάλληλοι της τράπεζας, τρεις από τους οποίους βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη.
Στη δίνη εκείνων των τραγικών γεγονότων, στην απαρχή των δεινών που επέφερε στη χώρα και στους Έλληνες το Μνημόνιο, την τελευταία τους πνοή άφησαν η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η 35χρονη Βιβή Ζούλια και ο 36χρονος Νώντας Τσακάλης.
Οι σκηνές φρίκης που έζησαν το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010 οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου, ήταν απερίγραπτες. Ήταν 14:00 το μεσημέρι, όταν στη διάρκεια πορείας προς το Σύνταγμα, άγνωστοι κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία του υποκαταστήματος και έριξαν στο εσωτερικό μολότοφ, αδιαφορώντας για τις κραυγές των εργαζομένων.
Η φωτιά εξαπλώθηκε αμέσως, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πανικός. Κάποιοι κατάφεραν και βγήκαν σώοι, άλλοι πηδούσαν από τα μπαλκόνια στο κενό για να σωθούν, ή σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια του διπλανού κτιρίου προκειμένου να ξεφύγουν από τον καπνό. Τρεις όμως δεν τα κατάφεραν.
Το τραγικό χρονικό θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη των εργαζομένων, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονταν μπροστά από το κτίριο και έγιναν μάρτυρες των σκηνών αλλοφροσύνης που εκτυλίχτηκαν εκεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του φωτογράφου Γιώργου Μουτάφη, στο πρόσφατο αφιέρωμα του CNN. «Οι κουκουλοφόροι κρατώντας 150 μολότοφ άρχισαν να φωνάζουν «κάψτε τους, κάψτε τους πλούσιους«. Όταν δε κάποιοι τους παρακάλεσαν να μην κάψουν την τράπεζα εκείνοι αποκρίθηκαν ότι δεν υπήρχε κόσμος μέσα συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα»... Αυτή ήταν κι η αρχή της τραγωδίας» δήλωσε ο ίδιος, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος.
Τα θύματα της βαρβαρότητας
Δεν πρόλαβε να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί. «Έφυγαν» μαζί, προδομένοι στη βία και το πάθος των «ιδεολόγων» κουκουλοφόρων. Η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ήταν πτυχιούχος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές λογιστικής στο ελληνικό πανεπιστήμιο και το City του Λονδίνου, εργαζόταν από το 2008 στο τμήμα συναλλαγών επιχειρήσεων του υποκαταστήματος στη Σταδίου. Η καταγωγή της ήταν από το Αίγιο όπου ζουν οι γονείς και η μεγαλύτερη αδερφή της.
Η 35χρονη Βιβή Ζούλια, καταγόταν από τη Μήλο αλλά μεγάλωσε και έζησε στο Μαρούσι. Ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και είχε πάρει το μεταπτυχιακό της από το University Of Greenwich στα διεθνή τραπεζικά και χρηματοοικονομικά. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο τμήμα συναλλαγών επιχειρήσεων της Marfin. Η άτυχη υπάλληλος, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά τις σπουδές της και έπιασε αμέσως δουλειά στην τράπεζα.
Με το χαμόγελο πάντα στα χείλη, θυμούνται συνάδελφοι και φίλοι, τον 36χρονο Νώντα Τσακάλη, προϊστάμενος του τμήματος συναλλαγών του υποκαταστήματος. Με καταγωγή από την Λευκάδα, είχε σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στίρλινγκ στη Σκωτία και ήταν άγαμος. Ως μοναχοπαίδι ήταν το μοναδικό στήριγμα της χήρας μητέρας του, με την οποία ζούσε μαζί στην Ηλιούπολη.
Δύο χρόνια μετά το έγκλημα της Marfin, αναφέρει το protothema.gr, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ εξακολουθούν να παραμένουν στο σκοτάδι, παρά τις κατά καιρούς συλλήψεις «υπόπτων» που ανήκουν στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των αδικοχαμένων τριών θυμάτων της τυφλής βίας, άφησαν λίγα λουλούδια στον τόπο της τραγωδίας, με την υπόσχεση πως δεν θα ξεχάσουν. Όπως δεν πρέπει να ξεχάσει και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, για να μην ξαναβρούμε μπροστά μας νέες τραγωδίες, με νέα θύματα όπως η Αγγελική, η Βιβή και ο Νώντας.

Το ψυχολογικό όριο του 20%

Το ψυχολογικό όριο του 20%

Πρώτη καταχώρηση: 05/05/2012
11:29Εκλογές 2012
Τρία είναι τα κριτήρια που θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, η οποία με βεβαιότητα προβλέπεται δύσκολη και ταραχώδης καθώς οι κλυδωνισμοί από το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι ισχυροί.
Πρώτον, εάν το ΠΑΣΟΚ, όπως γράφει ο «Τύπος της Κυριακής» θα καταφέρει να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 20%«Η επιβίωση της χώρας δεν είναι θέμα μόδας», καθώς υπάρχουν πολλά στελέχη που εκτιμούν ότι κάτω από το 20% στο ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει συζήτηση που θα αφορά ακόμη και την ηγεσία του κόμματος.
Δεύτερον, το που θα κάτσει η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτιμάται ότι μία μεγάλη διαφορά καθιστά ανίσχυρο τον Ευ. Βενιζέλο, όχι μόνο στις διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης αλλά και εντός κόμματος.
Τρίτον, η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από το ΣΥΡΙΖΑ, διότι, αν το αποτέλεσμα της κάλπης προκύψει αμφισβήτηση της κεντρικής θέσης που κατέχει μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σύστημα, τότε σχεδόν αυτόματα και μέσα από το ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει η συζήτηση για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς, που δεν είναι βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει και τη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ.
Οι αποστάσεις κορυφαίων στελεχών από τον Ευ. Βενιζέλο είναι δεδομένες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόθεση αμφισβήτησή του. Βασικό στέλεχος και υπουργός του ΠΑΣΟΚ λέει στην εφημερίδα ότι «κανείς το βράδυ των εκλογών δεν θα γίνει Βενιζέλος του 2007, καθώς προτεραιότητα για τη χώρα είναι το πώς θα κυβερνηθεί και όχι τα εσωκομματικά μας».
Πολύ πριν από την εκλογική αναμέτρηση ο ίδιος ο Βενιζέλος  απέρριψε προτάσεις για διάλυση του ΠΑΣΟΚ και δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα προεκλογικά. Η είδηση, ωστόσο, είναι ότι δεν απέρριψε αυτές τις σκέψεις μετεκλογικά, τις οποίες συναρτούσε άμεσα με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Είναι βέβαιο, συμπληρώνει η εφημερίδα ότι ο ίδιος, εφόσον το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρνητικό, θα αναλάβει την πρωτοβουλία των απαιτούμενων αλλαγών αφενός για να ισχυροποιήσει τη θέση του και αφετέρου για να δώσει το δικό του στίγμα στην επόμενη περίοδο.

ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΤΩΡΑ!!!

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΤΩΡΑ!!!

Στις μεθαυριανές εκλογές, ακόμη κι αν προκύψει εκ νέου μια μνημονιακή συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και όποιον πρόθυμο λάβει επαρκή ανταλλάγματα για τη φθορά που θα υποστεί μπαίνοντας στο μνημονιακό μέγαρο, ένα είναι το σίγουρο: τα κόμματα που θα τη στηρίζουν έχουν τελειώσει  και ολοκληρώνουν με μια τραγωδία τον ιστορικό τους κύκλο...
 

γράφει το ΜΑΡΙΚΑΚΙ

Στη συνείδηση του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας η οποία εξαιτίας τους δεινοπαθεί δεν αντιπροσωπεύουν πια παρά μια ολιγαρχική «κάστα».

Ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, τα πράγματα δεν θα μείνουν κολλημένα στο μνημονιακό pause, γιατί η κοινωνία ορμώμενη από την ανάγκη να επιβιώσει θα κάνει τις επιλογές της, αποσύροντας τη στήριξη από αυτούς που την κατέστρεψαν, κατευθύνοντάς την  σε εκείνους που υπόσχονται διέξοδο κι ελπίδα για τους πολλούς. Η προεκλογική περίοδος έχει δώσει μια ιδέα για το αυριανό πολιτικό σκηνικό στο οποίο διαφαίνεται ότι κυρίαρχη θέση θα καταλαμβάνει στο εξής η αριστερά που με τους σημερινούς όρους αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ και σε δυνάμεις γύρω από αυτόν...


Τα κόμματα της αριστεράς συγκαταλέγονται λοιπόν επίσης σε εκείνους τους φορείς που στο εξής θα βιώσουν ιστορικούς μετασχηματισμούς και αλλαγές τόσο  στο εσωτερικό τους όσο  και στους συσχετισμούς μεταξύ τους.
Εκ των πραγμάτων μία δύναμη που καλείται να εκπροσωπήσει ακροατήρια πολλαπλάσια από  το 3%, 4% ή 5% που εκπροσωπούσε επί μια εικοσαετία δεν μπορεί παρά να αλλάξει η ίδια ώστε να εκπροσωπεί τα νέα πολλαπλά και διαφορετικά μεταξύ τους τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και τις αντιλήψεις τους. Τα ζήτημα εδώ είναι αν η κοινωνία επιβάλλει τις αντιλήψεις με τις οποίες έχει γαλουχηθεί τα τελευταία τριάντα χρόνια, στην αριστερά ή ισχύει το αντίθετο ή αν συναντώνται κάπου στη μέση. Πώς θα διαμορφωθεί αυτή η σχέση στο εξής, αν και εφόσον οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος επιβεβαιωθούν και στην κάλπη, είναι ένα ερώτημα που θα αρχίσει να απαντιέται αμέσως μετά τις εκλογές.

Καθώς φαίνεται λοιπόν η ανάγκη είναι αυτή που κινεί την πολιτική και δίνει την όποια ώθηση, εν προκειμένων η ανάγκη για επιβίωση και για ελπίδα. Μέχρι σήμερα η κοινωνία, στην πλειονότητά της, έχει δείξει ότι με αυτούς τους όρους λειτουργεί και δεν εμμένει στην ακρίβεια και εγκυρότητα των πολιτικών θέσεων και προτάσεων, τις οποίες άλλωστε παραγνώριζε και όλα τα προηγούμενα χρόνια ψηφίζοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πολλώ δε μάλλον όταν είναι επί δύο χρόνια σε αναστάτωση, διάλυση και η μόνη προοπτική που της προσφέρουν τα δύο κόμματα …. εξουσίας είναι η ισοπέδωση.
Εν ολίγοις, μέσα σε όλη αυτή την παραζάλη που έχει γεννήσει η κτηνωδία των δύο τελευταίων ετών δημιουργούνται συνθήκες πίεσης από την κοινωνία για αλλαγή έστω και χωρίς να υπάρχει σαφές και υπολογισμένο σχέδιο το οποίο να είναι υπέρ των συμφερόντων της.

Το νέο τοπίο λοιπόν έχει ενδιαφέρον αρκεί να μπορούμε να το παρακολουθήσουμε «όρθιοι» και να μην μας προλάβει η ολοσχερής καταστροφή…
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
ellinikoforoum.blogspot.com

Ο Πάνος Καμμένος στο Αποκαλυπτικό Δελτίο 4-5-2012

Ο Βενιζέλος εμφανίζεται και δεν έχει κόσμο!!!

Πακιστανοί με σημαίες του ΠΑΣΟΚ γεμίζουν το χώρο!!!

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Πακιστανοί με σημαίες του ΠΑΣΟΚ γεμίζουν το χώρο!!!

Σύνταγμα 4.5.2012, ώρα 20:00 - Προεκλογική ομιλία Βενιζέλου
Ο Βενιζέλος εμφανίζεται και η πλατεία Συντάγματος είναι άδεια ακριβώς αριστερά και δεξιά της εξέδρας... και φυσικά είναι εντελώς άδειες όλες οι πτέρυγες τις πλατείας!!! Ο κόσμος ήταν....

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_532.html#ixzz1tzGFmSH7

Όλα τα σενάρια των κομμάτων

Όλα τα σενάρια των κομμάτων

Με τα καλά, τα μέτρια, αλλά και τα… κακά σενάρια ασχολούνται οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κομματικά επιτελεία λίγες ώρες πριν την κάλπη, εξετάζοντας και προετοιμάζοντας όλα τα ενδεχόμενα της επόμενης μέρας.
Νέα Δημοκρατία
Από τη στιγμή που η… αυτοδυναμία αποτελεί άπιαστο όνειρο και στόχο που ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί τις τελευταίες μέρες, το καλό σενάριο για την ηγεσία της Συγγρού είναι ένα ποσοστό που μπροστά να γράφει… τρία. Οτιδήποτε, δηλαδή, πάνω από το 30%, έστω και αν υπολείπεται του ποσοστού που έχασε στις εκλογές το 2009 ο Κώστας Καραμανλής. Το μέτριο σενάριο περιλαμβάνει ένα ποσοστό 27-28% που θα επιτρέψει στον Αντώνη Σαμαρά να διαθέτει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ιδίως αν η διαφορά με το δεύτερο κόμμα είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Το κακό σενάριο είναι οτιδήποτε κάτω από 26% και κυρίως 25%, που προοπτικά θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και στη Συγγρού και θα μεταφέρει τη ρευστότητα και στο εσωτερικό της ΝΔ.
ΠΑΣΟΚ
Οτιδήποτε πάνω από 20% θα αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θα τον καθιστά απολύτως αδιαμφισβήτητο στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως θα σηματοδοτεί τη δυνατότητα προοπτικής για το ΠΑΣΟΚ. Ένα ποσοστό γύρω στο 18%, με τα σημερινά δεδομένα, θα καταστήσει τη νέα ηγεσία πολύ πιο ευάλωτη στις πιέσεις για συγκυβέρνηση και θα επιτρέψει σε κορυφαία στελέχη εφόσον επανεκλεγούν, να αμφισβητήσουν αποφάσεις για κυβέρνηση συνεργασίας, ιδίως εάν πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς. Σε χαμηλότερο ποσοστό η προοπτική ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ, έστω και σε βάθος χρόνου, αμφισβητείται σφόδρα, ενώ αν απειληθεί ή χαθεί η δεύτερη θέση εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσουν διαλυτικές τάσεις.
ΚΚΕ
Τυχόν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην άτυπη μάχη της αριστεράς για την τρίτη θέση, θα δημιουργήσει προοπτικά σοβαρά προβλήματα στην ηγεσία του Περισσού, τόσο όσον αφορά σε πολιτικές, όσο και σε πρόσωπα. Αν το ΚΚΕ, όμως, διαψεύσει τα σενάρια και επικρατήσει του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του Περισσού θα παραμείνει αδιαμφισβήτητη και θα επηρεάσει τις εξελίξεις και σε τυχόν μάχη διαδοχής.
ΣΥΡΙΖΑ
Πριν ανοίξουν οι κάλπες έχει κατακτήσει τον αέρα του μεγάλου κερδισμένου της αναμέτρησης του Μαΐου, με τις προσδοκίες για τα ποσοστά του, συγκριτικά πάντα, να μην έχουν οροφή. Πολλοί δεν αποκλείουν να είναι πρώτο κόμμα όχι μόνο στη Β΄ Αθηνών, αλλά και στην Αττική, γεγονός που θα δημιουργεί από μόνο του ένα νέο πολιτικό τοπίο. Αν, όμως, τα σενάρια δεν επαληθευτούν και το ΚΚΕ κερδίσει εκ νέου τη μάχη για την αριθμητική (αλλά και πολιτική) ηγεμονία στο χώρο της αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιμετωπίσει κριτική, κυρίως για τις δηλώσεις του περί ψήφου ανοχής στον Καμμένο.
ΛΑΟΣ
Για πολλούς, η είσοδος στη Βουλή αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο ίδιος επιμένει ότι θα πετύχει πολύ περισσότερα. Ούτως ή άλλως, όμως, αν πετύχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, ανοίγονται μπροστά του εκ νέου προοπτικές – αν όμως δεν το πετύχει ο ΛΑΟΣ θα φυλλοροεί.
Δημοκρατική Αριστερά
Οτιδήποτε πάνω από το 7% θα είναι μεγάλη επιτυχία για το νεοσύστατο κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Το ποσοστό αυτό, άλλωστε, θα του επιτρέψει να ελέγξει τις εξελίξεις από τις αποφάσεις που θα λάβει περί συμμετοχής του ή όχι στη νέα κυβέρνηση, κάτι για το οποίο θα του ασκηθούν μεγάλες πιέσεις. Αντιθέτως, οτιδήποτε κάτω από 4,5% θα του δημιουργήσει από σοβαρά έως πολύ σοβαρά προβλήματα συνοχής, αλλά και προοπτικής.
Ανεξάρτητοι Έλληνες
Το 5% είναι από μέτριο, έως κακό σενάριο για τους νεοσύστατους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Αντιθέτως, οτιδήποτε πάνω από 8% θα αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία.
Δημοκρατική Συμμαχία
Ο στόχος είναι ένας – και ορίζει και τα καλά και τα κακά σενάρια: Η ένταξη στη Βουλή. Αν επιτευχθεί, η Ντόρα Μπακογιάννη θα αποτελέσει παράγοντα εξελίξεων. Διαφορετικά, ίσως περάσει έρημο…
Οικολόγοι – Πράσινοι
Και για τους Οικολόγους-Πράσινους η είσοδος στη Βουλή θα αποτελεί το μεγάλο άλμα.
Δράση
Κατά κοινή ομολογία ο Στέφανος Μάνος πραγματοποίησε το καλύτερο φίνις, αλλά και μια πολύ συγκεκριμένη προεκλογική εκστρατεία. Η είσοδός του στη Βουλή ίσως να μην απέχει πολύ και σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε να κάνουμε με την είσοδο στη Βουλή.
Χρυσή Αυγή
Η κρίση την εξέθρεψε και οδηγεί ένα ναζιστικό κόμμα, για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κοινωνική Συμφωνία
Μπορεί η Λούκα Κατσέλη να βάλει ως στόχο την είσοδο στη Βουλή και ένα καλό ποσοστό όμως θα αποτελεί μπόνους στο νεοσύστατο κόμμα, που σε μια τέτοια περίπτωση θα προσδοκά και στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στη συνολικότερη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.
Του Βασίλη Σκουρή
Από το real.gr

Ψήφος ράπισμα στο Δ΄ Ραϊχ.

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Ψήφος ράπισμα στο Δ΄ Ραϊχ.


Η ψήφος μας την Κυριακή θα πρέπει να είναι ένα ΟΧΙ στη νέα Γερμανική κατοχή, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε μας έπεσε και πάλι ο ιστορικός κλήρος να θέσουμε τα πρώτα εμπόδια στο νέο Ράϊχ.

Για σκεφτείτε λίγο. Από τότε που προκηρύχτηκαν οι εκλογές, ακούσατε μήπως κάποια δήλωση από Γερμανία μεριά. Από Μέρκελ, από Σόϊμπλε κ.λ.π.; Όχι. Έπεσε σιγή ασυρμάτου σε όλη....
τη γερμανική ελίτ, προκειμένου να μην προκαλέσουν με την στάση τους αντίθετα από το προσδοκώμενα εκλογικά αποτελέσματα. Και πιστεύουμε ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ποια εκλογικά αποτελέσματα επιθυμεί η Γερμανία. Επιθυμεί την άνοδο στην εξουσία των πιστών στο μνημόνιο και την ίδια μνημονιακών δυνάμεων.

Μετά την αποτυχία της Γερμανίας να βάλει επίσημα Γερμανό Διοικητή στην Ελλάδα, κατάφερε και πέρασε με την βοήθεια του Σαρκοζί (δεν μιλάμε φυσικά για τις ανύπαρκτες αντιστάσεις των Ελλήνων πολιτικών κοτζαμπάσηδων), τον Ειδικό Λογαριασμό, στον οποίο θα πηγαίνουν όλα τα χρήματα των φορολογουμένων Ελλήνων και τον οποίο θα διαχειρίζεται η Γερμανία, αφαιρώντας πρώτα τα δικά της χρήματα και τα χρήματα των άλλων δανειστών.

Ταυτόχρονα στην Ελλάδα έχει εγκατασταθεί η υπερκυβέρνηση Task for, με πραγματικό κυβερνήτη της χώρας τον Χόρστ Ράϊχεμπαχ. Φτάσαμε στο σημείο να στέλνει «κάποιος» κ. Ματίας Μόρς έγγραφο στην Ελληνική Κυβέρνηση των υποτελών και να τους επιπλήττει γιατί δεν ενημέρωσαν τους γραμματείς του, πριν ψηφίσουν το νόμο για τα ασφαλιστικά ταμεία. Μιλάμε για τέτοιο κατάντημα του κάποτε Κυρίαρχου Κράτους και του κάποτε υπερήφανου λαού!!!

Η ψήφος μας λοιπόν την Κυριακή, όπως και η ψήφος των Γάλλων πολιτών, θα πρέπει να βάλει φρένο στη νέα Γερμανική κατοχή στην Ευρώπη και να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων την πορεία της Ευρώπης των λαών. Την Ευρώπη της αλληλεγγύης.

Θα πρέπει να εξαναγκαστεί η Γερμανία να αποβάλει τη μάσκα της και είτε θα εκνευριστεί και θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, είτε θα αναγκαστεί να συναινέσει σε κοινή ευρωπαϊκή πορεία και κοινή ευρωπαϊκή μοίρα.
Σε μας έπεσε πάλι ο κλήρος....


Τελικά ο Σόϊμπλε έχασε την ψυχραιμία του.

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Τελικά ο Σόϊμπλε έχασε την ψυχραιμία του.


Δεν προλάβαμε καλά καλά χθες να δημοσιεύσουμε την ανάρτησή μας με τίτλο Ψήφος ράπισμα στο Δ΄ Ραϊχ και εκεί που λέγαμε ότι έχει επιβληθεί σιγή ασυρμάτου σε όλη την γερμανική ελίτ, σχετικά με τις ελληνικές εκλογές,  ήρθε η απαράδεκτη παρέμβαση του Σόϊμπλε για να αποδείξει δύο πράγματα: Πρώτον ότι οι Γερμανοί θεωρούν τελικά την Ελλάδα κατακτημένο κράτος, που δεν μπορεί κατ’ αυτούς να έχει την ελευθερία να αποφασίζει αντίθετα με τη βούληση της Γερμανίας και δεύτερον ότι οι ψυχροί Γερμανοί, μπροστά στο φάσμα της απώλειας του πειθήνιου....
Σαρκοζί από το ένα μέρος και του ραπίσματος που αναμένεται και από τους Έλληνες ψηφοφόρους στις κάλπες από το άλλο, έχασαν την παραδοσιακή ψυχραιμία τους.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την δική μας πιο πάνω ανάρτηση, ήρθε η ωμή παρέμβαση Σόϊμπλε ο οποίος είπε: «Εάν οι Έλληνες πολίτες εκλέξουν μια πλειοψηφία η οποία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, τότε θα πρέπει να δεχτούν και τις συνέπειες» και θέλοντας να γίνει πιο κατανοητός ότι οι συνέπειες αφορούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, συμπλήρωσε: «Η παραμονή μιας χώρας στην ΕΕ αφορά μια εθελοντική απόφαση»..

Αυτή η αψυχολόγητη παρέμβαση θα πρέπει να γίνει γνωστή σε όλους τους Έλληνες πριν την ψηφοφορία, για να δώσουν στο Δ΄ Ραϊχ την κατάλληλη απάντηση στις κάλπες. 

Το μήνυμα του Ματίας Μορς (αποδεικνύει το ποιος κυβερνάει την Ελλάδα).

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Το μήνυμα του Ματίας Μορς (αποδεικνύει το ποιος κυβερνάει την Ελλάδα).


Του Σταύρου Λυγερού
Η επιστολή του Ματίας Μορς (εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα) προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Υγείας, με την οποία απαιτεί την άμεση αλλαγή μόλις ψηφισθέντος νόμου, ήρθε και προεκλογικά να μας υπενθυμίσει ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Το ευρωιερατείο και το ΔΝΤ δεν αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως εταίρο και συνομιλητή, αλλά ως χώρα που οφείλει να....
αποδεχθεί άνευ όρων τις εντολές τους.

Η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο έχουν ουσιαστικά χάσει τη δημοκρατική εξουσία τους να χαράζουν οικονομική - κοινωνική πολιτική. Οποτε προέκυψε διαφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών επικράτησε η θέση των δανειστών. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου εφάρμοσαν τις πολιτικές της τρόικας. Με δισταγμούς, καθυστερήσεις και παλινδρομήσεις, τελικώς εκτελούν τις εντολές της. Τα δύο τελευταία χρόνια, οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές δεν νομοθετούσαν με ελεύθερη βούληση, αλλά, όπως οι ίδιοι ομολογούσαν, εκβιαζόμενοι. Το ίδιο θα συμβεί και με τη νέα «γαλαζοπράσινη» κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο της Ευρωζώνης. Η ίδια η Ευρωζώνη, άλλωστε, έχει πάψει να λειτουργεί ως ένωση ισότιμων κρατών. Τις αποφάσεις λαμβάνει το Βερολίνο. Διαπραγματεύεται με το Παρίσι σε μία αναλογία ισχύος 80:20 και όταν αποφασίζουν, επιβάλλουν τη θέλησή τους στις κυβερνήσεις της ευρωπαϊκής περιφέρειας, τις οποίες έχει παραλύσει ο φόβος μήπως σε συνθήκες κρίσης απομονωθούν και κινδυνεύσουν. Με άλλα λόγια, η Ευρωζώνη έχει η ίδια σε μεγάλο βαθμό μεταλλαχθεί κατά τρόπο που υπονομεύει την ίδια τη βάση ύπαρξής της.

Σταδιακά, η πολιτική εμβέλεια των παραλλαγών του εκβιαστικού διλήμματος «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» μειώνεται, αλλά λειτούργησε και λειτουργεί στην κοινωνία. Ορισμένοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο διορισμός ενός Ευρωπαίου επιτρόπου θα ήταν λύση, με την έννοια ότι αυτός θα μπορούσε να κάνει ό,τι δεν θέλει και δεν μπορεί να κάνει το αυτιστικό και ανίκανο πολιτικό σύστημα.

Η Ιστορία αποδεικνύει, όμως, ότι τέτοιου είδους σωτηρία δεν έρχεται απ’ έξω. Οι ξένοι κηδεμόνες έχουν τα δικά τους συμφέροντα, με βάση τα οποία και συμπεριφέρονται. Δεν είναι, άλλωστε, τυπικοί δανειστές. Με τη μαζική εκποίηση δημόσιων επιχειρήσεων και ακινήτων και με τη συρρίκνωση του κόστους εργασίας η τρόικα προσπαθεί όχι μόνο να εξασφαλίσει τα δανεικά, αλλά και να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φθηνών ευκαιριών για το ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Αυτή είναι η αλήθεια πίσω από τη ρητορική για ανταγωνιστικότητα.

Ακόμα και αν οι ξένοι κηδεμόνες είχαν τις καλύτερες προθέσεις, δεν είναι οι καταλληλότεροι για να ανασυγκροτήσουν την Ελλάδα. Το έργο αυτό πρέπει να το πραγματοποιήσουν οι ίδιοι οι Ελληνες, επειδή μόνο έτσι θα αφομοιώσουν το μάθημα της κρίσης και δεν θα επαναλάβουν τα σφάλματα που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε πειραματόζωο. Εκτός αυτών, υπάρχει και ο πολιτικός συμβολισμός. Μπορεί το βαθιά ριζωμένο σύνδρομο της εξάρτησης να κάνει ορισμένους να νιώθουν άνετα στην αγκαλιά των κηδεμόνων και να θεωρούν λύση τον διορισμό επιτρόπων, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, 200 σχεδόν χρόνια μετά την ανεξαρτησία, βιώνει το καθεστώς κηδεμονίας ως προσβολή.

Από:  kathimerini.gr

0 σχόλια:

Το καταπράσινο άλσος "οικογένεια - ζωή" στο Περιστέρι! (φωτογραφίες)

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης μας ξενάγησε σε ένα από τα ωραιότερα άλση της Αττικής, συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων, το οποίο διαθέτει πρότυπους χώρους άθλησης για μικρούς και μεγάλους, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ανοιχτό θέατρο χωρητικότητας 2000 θέσεων, καφέ - εστιατόριο και...
το κυριότερο... πολύ πράσινο!

Στο άλσος "οικογένεια - ζωή" υπάρχει μέχρι και βιβλιοθήκη, απ' όπου μπορεί να παίρνει κανείς βιβλία και να τα διαβάζει σε ένα από τα δεκάδες ήσυχα παγκάκια του μοναδικού αυτού πνεύμονα ζωής...
www.markos.tv

 

Ψηφίστε με λογική όχι με θυμό: Ποιος λογικός θα ψήφιζε αυτούς που τον χρεοκόπησαν;

Ψηφίστε με λογική όχι με θυμό: Ποιος λογικός θα ψήφιζε αυτούς που τον χρεοκόπησαν;

image.jpeg
Στην ιστορική πορεία των Εθνών, υπάρχουν κάποια κομβικά σημεία που καθορίζουν το μέλλον τους. Που ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβουν οι πολίτες ή οι ηγέτες θα καθοριστεί τον μέλλον των Εθνών τους και η πορεία που θα ακολουθήσουν οι επόμενες γενιές. Ε, λοιπόν η Κυριακή 6 [...]

Οι 50ρηδες κρίνουν το αποτέλεσμα της κάλπης

Οι 50ρηδες κρίνουν το αποτέλεσμα της κάλπης

  • 30
     



 Οι 50ρηδες κρίνουν το αποτέλεσμα της κάλπης
 
Είναι γνωστό στους πολιτικούς αναλυτές ότι το αποτέλεσμα της κάλπης καθορίζεται από το μέσο όρο των ηλικιών των ψηφοφόρων που προσέρχονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Βάσει των τάσεων που επικρατούσαν μέχρι τώρα, ο μέσος όρος ηλικίας των εκλογέων αυξανόταν. Κάτι που, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους, ευνοούσε τα λεγόμενα «παραδοσιακά κόμματα» ή «κόμματα εξουσίας».
Οι δυο μεγάλες ηλικιακές ομάδες, στις οποίες χωρίζεται το εκλογικό σώμα είναι οι ηλικίες 18- 50 ετών και 51 ετών και άνω. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στην ηλικιακή ομάδα 18-47 ανήκουν 4.358.113 ενώ στην ηλικιακή ομάδα 54 ετών και άνω 4.560.549 εκλογείς. Πλέον πολυπληθής είναι η ηλικιακή ομάδα 48 έως 53 ετών που μόνη της αριθμεί 932.140 εκλογείς.
Λόγω του μεγάλου αριθμού εκλογέων αλλά και το γεγονός ότι είναι η συνεπέστερη ομάδα όσον αφορά στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, η ομάδα των λεγόμενων 50ρηδων αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Εκλογές 2012: Το BBC στους δρόμους της Αθήνας

Εκλογές 2012: Το BBC στους δρόμους της Αθήνας

  • 0
     



 ΒΙΝΤΕΟ – Εκλογές 2012: Το BBC στους δρόμους της Αθήνας
Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Ελλάδα σε λιγότερο από 24 ώρες θα ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές στη χώρα μας.
To ΒΒC με ρεπορτάζ στους δρόμους της Αθήνας μετέδωσε τον παλμό και τα προβλήματα των Ελλήνων. «Η χώρα που έδωσε στον κόσμο τη δημοκρατία είναι τώρα έτοιμη να δώσει το δικό της δημοκρατικό τεστ» αναφέρει ο ανταποκριτής του διεθνούς δικτύου.
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες στα όρια της φτώχειας και φιλοξενεί συνεντεύξεις πολιτών όπως ενός νεαρού ο οποίος αναφέρει πόσο έχει αλλάξει η ζωή του τον τελευταίο καιρό, από τη στιγμή που έμειναν άνεργοι οι γονείς του.
Άλλο ένα θέμα που θέτει, αναφέρει το mediagate.gr, είναι η μετανάστευση καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα.
Ο δημοσιογράφος περπατάει στους δρόμους της Αθήνας και κάνει λόγο για εξαγριωμένους, αναποφάσιστους Έλληνες που σίγουρα θα επηρεαστούν από την ανεργία και τα προβλήματα που βιώνουν για να ψηφίσουν.

ΒΙΝΤΕΟ – Γκλέτσος: Τι συμβουλεύει του πολίτες ενόψει των εκλογών

ΒΙΝΤΕΟ – Γκλέτσος: Τι συμβουλεύει του πολίτες ενόψει των εκλογών

image.jpeg
Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Απόστολος Γκλέτσος μίλησε για τις εκλογές, τα κόμματα και τα κριτήρια με τα οποία θα έπρεπε σύμφωνα με τον ίδιο να ψηφίσουν οι πολίτες… Μιλώντας στο LamiaReport ο Δήμαρχος Στυλίδας πρότεινε στους ψηφοφόρουε να διαβάσουν τα βιογραφικά των υποψηφίων [...]

«Γράμμα» στον νέο υπουργό Οικονομικών

«Γράμμα» στον νέο υπουργό Οικονομικών

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα πρέπει να αρχίσει να βάζει λουκέτα σε οργανισμούς και επιχειρήσεις του δημοσίου, απολύοντας 15.000 υπαλλήλους.

«Γράμμα» στον νέο υπουργό Οικονομικών

Μέσα σε ένα κλίμα έντονης ρευστότητας διεξάγονται αύριο οι εθνικές εκλογές.Κι αν στο πολιτικό επίπεδο, οι άγνωστοι «Χ» είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, στο οικονομικό η ιστορία είναι «κουκιά μετρημένα».
Η νέα κυβέρνηση, όποια κι αν είναι και όποτε και αν σχηματισθεί, θα έχει πολύ συγκεκριμένα πράγματα να κάνει και πολύ ειδικούς στόχους να πετύχει. Παράλληλα θα έχει και πολύ εξειδικευμένα πράγματα να συζητήσει με την τρόικα των δανειστών που θα έλθει να τη συναντήσει αμέσως μετά την ορκωμοσία της.
Περίπτωση, να διασφαλίσει για λογαριασμό της ακόμα και μερικά 24ωρα περιόδου χάριτος, δεν υπάρχει. Οι προθεσμίες τρέχουν και τα χρονικά όρια εξαντλούνται. αν δεν έχουν εξαντληθείς ήδη. Η θέση του υπουργού Οικονομικών λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί «ηλεκτρική καρέκλα», με τον πολιτικό που θα επιλεγεί να καθίσει σε αυτή …μελλοθάνατο, πολιτικά.
Και μόνο το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα πολύ μικρότερο του ενός μηνός, από τη στιγμή που θα αναλάβει τα νέα καθήκοντα του, θα πρέπει να ανακοινώσει πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δις, αποδεικνύει εμπράκτως το βαθμό δυσκολίας της αποστολής του.
Όπως και το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, το αργότερο, θα πρέπει να αρχίσει να βάζει λουκέτα σε οργανισμούς και επιχειρήσεις του δημοσίου, απολύοντας 15.000 υπαλλήλους, σε πρώτη φάση και περίπου 100.000 έως το τέλος αυτού του προγράμματος.
Όπερ σημαίνει ότι όποιος πάει στο Μέγαρο της πλατείας Συντάγματος, θα πρέπει να είναι …αποφασισμένος. Μόνο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα πρέπει να μελετήσει, να τροποποιήσει και να ολοκληρώσει, φτάνει για να του «κοπούν τα πόδια» πριν καν καλά – καλά ξεκινήσει.

Εκλογές 2012: Ο τρόμος των Exit - polls

Εκλογές 2012: Ο τρόμος των Exit - polls

Σοβαροί προβληματισμοί αρχίζουν να αναπτύσσονται σχετικά  με την αναγκαιότητα αλλά και την ορθότητα των αποτελεσμάτων των exit-polls

Εκλογές 2012: Ο τρόμος  των Exit - polls
Πολύ σοβαροί προβληματισμοί εκφράζονται σχετικά με την αναγκαιότητα αλλά και την ορθότητα των αποτελεσμάτων των exit – polls λίγες ώρες πριν από τις εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες Ιδιαίτερα προβληματισμένος δείχνει ο «γκουρού» των δημοσκοπήσεων και έγκυρος εκλογολόγος ο κ. Ηλίας Νικολακόπουλος που έχει τοποθετηθεί και δημόσια γύρω από το θέμα.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι αποφεύγει να εκτεθεί στον τηλεοπτικό φακό σε αυτή την προεκλογική περίοδο.
Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία πρωτοφανή αστάθεια και ασάφεια. Οι παραδοσιακές και σταθερές πολιτικές συμπεριφοράς έχουν καταρρεύσει.
Χαμηλή η συσπείρωση
Το εκλογικό τοπίο χαρακτηρίζεται από την απίστευτα χαμηλή συσπείρωση των δύο μεγάλων κομμάτων, από ανακατατάξεις και μεταβολές από μέρα σε μέρα, που καθιστούν αβέβαιη κάθε εκτίμηση
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον όλοι κρατούν την ανάσα τους για τα exit polls που θα εμφανιστούν στις οθόνες των τηλεοράσεων στις 7 το απόγευμα της Κυριακής.
Υπάρχει ένας διάχυτος φόβος ότι οι πολίτες που θα απαντήσουν στις μετρήσεις έξω από τα εκλογικά τμήματα ενδέχεται να ρίξουν έξω τις προβλέψεις των exit polls
Κάποιοι μπορεί να έχουν ψηφίσει τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά να έχουν αναστολές να το δηλώσουν, κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν ψηφίσει «Χρυσή Αυγή» ή μικρότερα κόμματα και να δηλώσουν ότι ψήφισαν ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Ενδεχόμενο σύγχυσης
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, από τις 7 το απόγευμα ως τις 11.30’ το βράδυ, που θα μπορεί να γίνει μία εκτίμηση στη βάση πραγματικών αποτελεσμάτων θα επικρατήσει ένα κλίμα σύγχυσης και ενδεχομένως πανικού.
Πολλοί πιστεύουν ότι δε θα έπρεπε να γίνουν exit polls για να ανιχνευθεί η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά μία έρευνα για τα κριτήρια με τα οποία ψήφισαν οι Έλληνες και για τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τη θέση της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ.
Η εκτίμηση του αποτελέσματος είναι παρακινδυνευμένη για ένα ακόμα λόγο
Αυτές οι εκλογές είναι οι μοναδικές που δε θα κριθούν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Αντίθετα θα κριθούν στα Δεξιά και στα Αριστερά αυτών των κομμάτων αντίστοιχα. Και τα πεδία είναι και ασαφή και συγκεχυμένα.
Με πολύ απλά λόγια, το ποσοστό της Ν.Δ. θα κριθεί από το ποσοστό των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», του «ΛΑ.Ο.Σ.», της «Χρυσής Αυγής», της ΔΗΣΥ και της «Δράσης», ενώ το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ από τις επιδόσεις του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.
Και φυσικά και τους δύο θα επηρεάσει η συμμετοχή ή η αποχή.
Αξιολόγηση:
(1 Ψήφος)

Εκλογές 2012: Τα τρία «κλειδιά» του εκλογικού νόμου

Εκλογές 2012: Τα τρία «κλειδιά» του εκλογικού νόμου

Δημοσιεύθηκε: 05/05/2012 09:51

Τι θα κρίνει την αυτοδυναμία – Ποια η έννοια της «χαμένης ψήφου»

Εκλογές 2012: Τα τρία «κλειδιά» του εκλογικού νόμου
Τρία είναι τα κρίσιμα σημεία που θα κρίνουν το νέο «χάρτη» της Βουλής, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε το 2003 και με παραλλαγές εφαρμόστηκε το 2007 και το 2009.
Πρώτον, το ποσοστό του 3% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων πανελλαδικά, που αποτελεί τον πήχη για την είσοδο ενός κόμματος στη νέα Βουλή. Δεύτερον, οι 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα και τρίτον, η «μοιρασιά» των υπολοίπων 250 εδρών αναλογικά στα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή.
Η κατανομή των εδρών γίνεται επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, δηλαδή δεν συνυπολογίζονται τα λευκά και τα άκυρα. Κάθε κόμμα λαμβάνει αναλογικά τον αριθμό των εδρών με βάση τις ψήφους που συγκέντρωσε στην επικράτεια, ανεξαρτήτως της περιφέρειας στην οποία ψηφίζεται.
Η «χαμένη» ψήφος
Με αυτήν την έννοια, «χαμένες ψήφοι» θεωρούνται τα λευκά, τα άκυρα αλλά και αυτές που λαμβάνουν τα κόμματα εκτός Βουλής, που δεν συγκέντρωσαν πανελλαδικά το ποσοστό του 3%.
Πώς θα κριθεί η αυτοδυναμία
Για να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα πρέπει ένα ή περισσότερα κόμματα που θέλουν να συνεργαστούν να καταλάβουν 151 έδρες.
Με βάση τον εκλογικό νόμο, η αυτοδυναμία δεν επηρεάζεται από τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή και τη διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα (το πρώτο κόμμα παίρνει ούτως ή άλλως το μπόνους των 50 εδρών).
Αντιθέτως, η αυτοδυναμία θα κριθεί από το ποσοστό του πρώτου κόμματος κι από το αθροιστικό ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής, μην έχοντας συγκεντρώσει το καθένα το όριο του 3%.
Σύμφωνα με παραδείγματα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το πρώτο κόμμα εκλέγει 151 βουλευτές:
-με ποσοστό 34,34%, αν τα εκτός Βουλής κόμματα συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό 15%,
-με ποσοστό 35,55%, αν τα εκτός Βουλής κόμματα συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό 12%,
-με ποσοστό 36,36% αν τα εκτός Βουλής κόμματα συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό 10%,
-με ποσοστό 37,57%, αν τα εκτός Βουλής κόμματα συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό 7%,
-με ποσοστό 38,38%, αν τα εκτός Βουλής κόμματα συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό 5%,
-με ποσοστό 39,59%, αν τα εκτός Βουλής κόμματα συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό 2%.

Δεν αντέχουν ούτε δίμηνο

Δεν αντέχουν ούτε δίμηνο

Δεν αντέχουν ούτε δίμηνο

Οι κάλπες είναι εδώ. Τα ψέματα τελείωσαν.
Όλα δείχνουν ότι πάμε για μια Βουλή οκτώ κομμάτων. Επίσης, όλα δείχνουν ότι τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Κοινοβουλίου θα συγκεντρώσουν, αθροιστικά, πολύ υψηλό ποσοστό. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι χαμηλώνει πολύ ο πήχης και, αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή, τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα θα μπορούν –τυπικά- να κάνουν κυβέρνηση, αθροίζοντας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ποσοστό χαμηλότερο και από το 40%. Με άλλα λόγια, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από εκείνο που πριν από όχι πολλά χρόνια έπαιρνε μόνο του το πρώτο κόμμα.

Ετσι δείχνουν τα πράγματα τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Ασχετα με το πόσο τα πιστεύουμε, το πόσο μας αρέσουν, το πόσο δε μας αρέσουν. Ο καθένας μπορεί να έχει τις δικές του ελπίδες και εκτιμήσεις. Και καλά κάνει. Κι εγώ έχω τις δικές μου.
Τούτη την ώρα, όμως, σημασία δεν έχουν οι δικές σας ή οι δικές μου εκτιμήσεις/προτιμήσεις. Δεν έχει σημασία τι θεωρεί ο καθένας μας ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει για να σωθεί η χώρα. Σημασία έχει πώς, αυτές τις ώρες, καταγράφεται η κατάσταση. Βάσει αυτής της καταγραφής είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε την ανάλυσή μας. Το βράδυ της Κυριακής, όταν θα έχουμε τα πραγματικά δεδομένα στα χέρια μας, θα βγάλουμε τα οριστικά μας συμπεράσματα. Και, ναι, μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα τότε, αφού –χωρίς αμφιβολία- μιλάμε για τις πιο περίεργες εκλογές, για μια κάλπη που ποτέ δεν ήταν τόσο δύσκολο να προβλεφθεί ποιο θα είναι το τελικό απότοκο της εγκυμοσύνης της.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρα μας, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σχηματίζουν άνετα κυβέρνηση (κατά το τυπικό μέρος της διαδικασίας τουλάχιστον, αυτό που αφορά στα νούμερα των εδρών της Βουλής και όχι –βέβαια- στη συνείδηση του ελληνικού λαού). Ουσιαστικά, η πολυδιάσπαση των υπολοίπων δίνει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης σε δύο κόμματα που μπορεί να εκφράζουν μόλις κάτι παραπάνω από έναν στους τρεις Ελληνες…
Είπαμε: Αυτό αφορά στην απεικόνιση των δυνάμεων πάνω στο χάρτη με τις καρέκλες της Βουλής. Διότι, σε ό,τι αφορά την κοινωνία, θα μιλάμε για μια κυβέρνηση πρωτοφανούς μειοψηφίας. Αυτή, λοιπόν, η κυβέρνηση της πρωτοφανούς μειοψηφίας θα κληθεί να περάσει τα σκληρά μέτρα του Ιουνίου και –μην έχετε αμφιβολία, ό,τι κι αν σας λένε σήμερα οι διάφοροι γαλάζιοι και πράσινοι στα τηλεοπτικά πάνελ-  άλλα το Σεπτέμβριο και άλλα το Δεκέμβριο. Μια τέτοια κυβέρνηση, όμως, δε ζει καν μέχρι το Σεπτέμβριο.
Το μεγάλο ερώτημα, λοιπόν, είναι αν αυτό το έχουν καταλάβει Βενιζέλος και Σαμαράς. Αν θα συνειδητοποιήσουν την ανάγκη, επιτέλους, να ακούσουν τη βούληση του ελληνικού λαού ή το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο πρωθυπουργικός θώκος, οι υπουργικές καρέκλες, τα οφίτσια και η εξουσία. Αν αυτά έχουν μονάχα στο μυαλό τους. Δε θα τα χαρούν για πολύ. Κάνα δίμηνο θ’ αντέξουν…
Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

Οι νεότεροι ψηφίζουν ανατροπή

Οι νεότεροι ψηφίζουν ανατροπή

Στις εκλογές που έρχονται οι νεότεροι Έλληνες δείχνουν αποφασισμένοι να επηρεάσουν τις εξελίξεις με την ψήφο τους. Αν υπάρξει νέα Ελλάδα και δεν χαθούν όλα στο ευρωπαϊκό «χωνευτήρι» θα είναι ο κόσμος που αυτοί θα ζήσουν.

Οι νεότεροι ψηφίζουν ανατροπή

Όλες οι εκτιμήσεις και οι δημοσκοπήσεις , δημοσιοποιημένες και μη , καταλήγουν σε ένα και μόνον συμπέρασμα. Υπάρχει μια βαθιά διαχωριστική γραμμή, στην τάση του εκλογικού σώματος . Είναι ηλικιακή Οι ψηφοφόροι από 18-40 ετών δείχνουν αποφασιστικότητα να αποδοκιμάσουν τα κλασικά κόμματα του δικομματισμού και τα Μνημόνια που εξυπηρετούν και υπηρετούν. Ψηφίζουν ριζοσπαστικά με την έννοια ότι επιλέγουν κόμματα και σχηματισμούς του αντιμνημονιακού μετώπου, χωρίς μάλιστα να διαχωρίζονται μεταξύ τους με αυστηρότητα , στη βάση της διάκρισης Δεξιά- Αριστερά.

Το γεγονός ότι καλλιεργήθηκε ειδικά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μια προσέγγιση που υπερβαίνει τους παραδοσιακούς διαχωρισμούς και συγκλίνει στο τι πρέπει να γίνει και περισσότερο στο πρέπει να γίνει , για να διαφύγουμε από τα Μνημόνια , δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είναι ένας αντικατοπτρισμός στην τάση που η νέα γενιά, φέρεται αποφασισμένη να επιβάλει με την ψήφο της.

Μέχρι και τις προηγούμενες εκλογές οι νεότεροι ψηφοφόροι ήταν πολύ αδιάφοροι για τις εκλογές, στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Μάλιστα εκτιμούσαν ως επαναστατική στάση να απέχουν στις εκλογές, εξυπηρετώντας φυσικά έτσι με τον καλύτερο τρόπο το σύστημα της εξουσίας και τους μηχανισμούς των εμπεδωμένων κομμάτων.

Η τελευταία δραματική διετία όμως δείχνει ότι δημιούργησε ένα σοκ. Ξαφνικά πολλοί από τις νεότερες γενιές, που δεν είχαν πουθενά στο μυαλό τους τον πόλεμο, τον διωγμό, την απώλεια της ευημερίας, την ανασφάλεια του αν υπάρχει επόμενη μέρα, κατάλαβαν ότι τίποτα ακόμη και σήμερα, ακόμη και στο κέντρο της Ευρώπης , δεν είναι δεδομένο . Ότι αυτοί οι τύποι στο Μαξίμου ή στο Κοινοβούλιο ή στα υπουργεία ή στις συνόδους Κορυφής της Ευρώπης , δεν είναι απλά κάποιοι βαρετοί, ανούσιοι, διεφθαρμένοι τύποι . Είναι πρόσωπα των αποφάσεων . οι επιλογές τους, οι εξαρτήσεις τους, οι ιδιοτελείς φιλοδοξίες τους , ακόμη και η έκδηλη ανεπάρκεια τους, μπορούν με άμεσο τρόπο να επηρεάσουν τη ζωή και την προοπτική εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Τις δικές τους ζωές και πραγματικότητα.

Οι νεότερες γενιές δείχνουν ότι θα συμμετάσχουν μαζικά και ενεργητικά στις κάλπες της Κυριακής. Και αυτό θα γίνει όχι για να συνυπογράψουν τα Μνημόνια της ντροπής και της εξαθλίωσης, αλλά για να δώσουν και αυτοί το παρόν στην ανατροπή των εξελίξεων, που ξεκινά και θα ολοκληρωθεί μέσα σε ελάχιστα χρόνια για την Ελλάδα. Αλλά και για την Ευρώπη , που μια υπερεθνική ελίτ των τραπεζών και των διεθνών εταιρειών και οι πολιτικοί υπηρέτες τους , θέλει να μετατρέψει σε Ασία.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές

 
Οι πολίτες μπορούν να αναζητούν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr "Μάθε που ψηφίζεις". Παράλληλα διαβάστε για τις δέκα τηλεφωνικές γραμμές που δημιουργήθηκαν για την ενημέρωση των πολιτών, από όπου μπορείτε τηλεφωνικά να μάθετε που ψηφίζετε σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Μεταξύ άλλων ενημερωθείτε εάν είστε ετεροδημότης για το  πόση άδεια δικαιούστε.
Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που:
Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 1994).
Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Ποιοι στερούνται του δικαιώματος αυτού:
Όσοι διατελούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση.
Όσοι το στερήθηκαν λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.
Πού θα ψηφίσουμε
Οι εκλογείς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού που διαμένουν. Όλοι οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, με την έκδοση και δημοσίευση της σχετικής απόφασης του οικείου Αντιπεριφερειάρχη το αργότερο δεκαπέντε (15) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία γνωστοποιείται στους δήμους του νομού.
Πώς ψηφίζουμε
Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας- ένας ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή.
Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.
Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων.
Εκλογείς, που από σωματική αδυναμία δεν μπορούν να κάνουν τα πιο πάνω, έχουν το δικαίωμα για το σκοπό αυτό να απευθυνθούν στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν.
Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη: α) αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος και β) αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο (παραβάν).
Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφόσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.
Σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια 
Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό παραπλεύρως του ονόματός τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως ακολούθως:
Νομός Έβρου: αριθμός εδρών 4,  σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Ροδόπης: αριθμός εδρών 3, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Ξάνθης: αριθμός εδρών 3, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Δράμας: αριθμός εδρών 3, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Καβάλας: αριθμός εδρών 4, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Α΄ Θεσσαλονίκης: αριθμός εδρών 16, σταυροί προτίμησης μέχρι 4
Β΄ Θεσσαλονίκης: αριθμός εδρών 7, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Σερρών: αριθμός εδρών 7, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Χαλκιδικής: αριθμός εδρών 3, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Κιλκίς: αριθμός εδρών 3, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Πέλλης: αριθμός εδρών 4, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Ημαθίας: αριθμός εδρών 4, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Πιερίας: αριθμός εδρών 4, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Φλωρίνης: αριθμός εδρών 2, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Κοζάνης: αριθμός εδρών 5, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Καστοριάς: αριθμός εδρών 2, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Γρεβενών: αριθμός εδρών 1, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Ιωαννίνων:αριθμός εδρών 5, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Άρτας: αριθμός εδρών 3, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Θεσπρωτίας: αριθμός εδρών 1, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Πρεβέζης: αριθμός εδρών 2, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Λαρίσης: αριθμός εδρών 8, σταυροί προτίμησης μέχρι 3
Νομός Μαγνησίας: αριθμός εδρών 5, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Τρικάλων: αριθμός εδρών 5, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Καρδίτσης: αριθμός εδρών 5, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Κέρκυρας: αριθμός εδρών 3, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Λευκάδας: αριθμός εδρών 1, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Κεφαλληνίας: αριθμός εδρών 1, σταυροί προτίμησης  1
Νομός Ζακύνθου: αριθμός εδρών 1, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Αιτωλ/νίας: αριθμός εδρών 8, σταυροί προτίμησης μέχρι 3
Νομός Αχαϊας: αριθμός εδρών 9, σταυροί προτίμησης μέχρι 3
Νομός Ηλείας: αριθμός εδρών 6, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Φθιώτιδος: αριθμός εδρών 5, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Ευρυτανίας: αριθμός εδρών 1, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Φωκίδος: αριθμός εδρών 1, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Βοιωτίας: αριθμός εδρών 4, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Ευβοίας: αριθμός εδρών 6, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Α΄ Αθηνών: αριθμός εδρών 17, σταυροί προτίμησης μέχρι 4
Β΄ Αθηνών: αριθμός εδρών 42, σταυροί προτίμησης μέχρι 4
Α΄ Πειραιώς: αριθμός εδρών 6, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Β΄ Πειραιώς: αριθμός εδρών 8, σταυροί προτίμησης μέχρι 3
Νομός Αττικής: αριθμός εδρών 12, σταυροί προτίμησης μέχρι 3
Νομός Κορινθίας: αριθμός εδρών 4, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Αργολίδος: αριθμός εδρών 3, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Αρκαδίας: αριθμός εδρών 3, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Μεσσηνίας: αριθμός εδρών 5, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Λακωνίας: αριθμός εδρών 3, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Λέσβου: αριθμός εδρών 3, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Χίου: αριθμός εδρών 2, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Σάμου: αριθμός εδρών 1, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Κυκλάδων: αριθμός εδρών 3, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Δωδεκανήσου: αριθμός εδρών 5, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Χανίων: αριθμός εδρών 4, σταυροί προτίμησης μέχρι 2
Νομός Ρεθύμνης: αριθμός εδρών 2, σταυροί προτίμησης 1
Νομός Ηρακλείου: αριθμός εδρών 8, σταυροί προτίμησης μέχρι 3
Νομός  Λασιθίου: αριθμός εδρών 2, σταυροί προτίμησης 1
Σύνολο 288
Πού ψηφίζουν οι δικαστικοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι κληρικοί
Οι δικαστικοί, οι δημόσιοι γενικά πολιτικοί υπάλληλοι και οι κληρικοί ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, είτε στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, είτε στον τόπο διαμονής τους με την ιδιότητα του ετεροδημότη εκλογέα ψηφίζοντας τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας που είναι εγγεγραμμένοι.
Πού ψηφίζουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι έφοροι αυτών
Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα στο οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους, τους υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειας, στην οποία υπάγεται το εκλογικό τμήμα. Οι έφοροι και όσοι αναπληρωτές αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους, ψηφίζουν τους ίδιους υποψήφιους σε εκλογικό τμήμα της έδρας του εφόρου που ορίζεται απ' αυτόν, τους υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειας στην οποία υπάγεται αυτό το εκλογικό τμήμα. Οι ανωτέρω ψηφίζουν μόνο εφόσον είναι γραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου του Κράτους. Για το σκοπό αυτό υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρεται ο δήμος που είναι γραμμένοι.
Πού ψηφίζουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που ασκούν καθήκοντα σε ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που ασκούν τα καθήκοντά τους σε αμιγές εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών, ψηφίζουν τους υποψηφίους της βασικής εκλογικής περιφέρειας των ετεροδημοτών του τμήματος αυτού.
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που ασκούν τα καθήκοντά τους σε μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών, ψηφίζουν τους υποψηφίους όποιας βασικής εκλογικής περιφέρειας των ετεροδημοτών του τμήματος αυτού προτιμούν.
Πού ψηφίζουν οι άνδρες φρουράς
Σε περίπτωση που διατίθεται φρουρά για τη φύλαξη εκλογικού τμήματος, το προσωπικό αυτής, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) άτομα ψηφίζει στο εκλογικό τμήμα που φρουρεί.
Οι εκλογείς αυτοί, ψηφίζουν μόνο εφόσον είναι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία και στα Σώματα Ασφαλείας, οποιασδήποτε εκλογικής περιφέρειας, που επικυρώθηκαν από το οικείο πρωτοδικείο.
Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής ή αυτός που διευθύνει το έργο της βεβαιώνει με πρακτικό ότι, αυτοί που ψήφισαν στο τμήμα ως άνδρες της φρουράς του, ανήκουν στην φρουρά του.
Πού ψηφίζουν οι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες
Οι εκλογείς που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο Λιμενικό Σώμα και εγγράφονται σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν στον τόπο που υπηρετούν την ημέρα της ψηφοφορίας τους συνδυασμούς ή μεμονωμένους υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειας στην οποία εδρεύει η υπηρεσία τους.
Η αναγνώριση των εκλογέων αυτών από την εφορευτική επιτροπή, γίνεται με βάση τις στρατιωτικές ή άλλες υπηρεσιακές τους ταυτότητες.
Πού ψηφίζουν οι ναυτικοί
Έλληνες ναυτικοί, που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική σημαία και έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, θα ψηφίσουν τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας που υπάγεται το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα Η αναγνώρισή τους ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής γίνεται, με την επίδειξη του ναυτικού τους φυλλαδίου.

Αύξηση της θητείας την "επομένη" των εκλογών

Αύξηση της θητείας την "επομένη" των εκλογών

 
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχουν ήδη ενημερώσει για την επικείμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά 3 μήνες και την μείωση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 12%.
Σύμφωνα με την Real News, νούμερο ένα στη λίστα των μέτρων που ο κ. Παπαδήμος υπενθύμισε ότι πρέπει να ληφθούν μετά τις εκλογές, είνια η περικοπή όλων των ειδικών μισθολογίων κατά τουλάχιστον 12%.
Αυτό περιλαμβάνει τα στελέχη των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας, με το κέρδος που θα προκύψει, να εκτιμάται γύρω στα 205 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται, ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχει δεσμευτεί ότι θα μπορέσει να κάνει κάτι, για να μην ικανοποιήσει την απαίτηση της Τρόικας για νέες μειώσεις στους στρατιωτικούς, που ήταν από τις πρώτες κατηγορίες εργαζομένων που υπέστησαν μειώσεις στις απολαβές τους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αύξηση της θητείας θα ανακοινωθεί σύντομα μετά τις εκλογές, αν και εφόσον φυσικά υπάρξει κυβέρνηση σταθερή και δεν χρειαστεί να καταφύγουμε σε επαναληπτικές εκλογές.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...