Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οι νεότεροι ψηφίζουν ανατροπή

Οι νεότεροι ψηφίζουν ανατροπή

Στις εκλογές που έρχονται οι νεότεροι Έλληνες δείχνουν αποφασισμένοι να επηρεάσουν τις εξελίξεις με την ψήφο τους. Αν υπάρξει νέα Ελλάδα και δεν χαθούν όλα στο ευρωπαϊκό «χωνευτήρι» θα είναι ο κόσμος που αυτοί θα ζήσουν.

Οι νεότεροι ψηφίζουν ανατροπή

Όλες οι εκτιμήσεις και οι δημοσκοπήσεις , δημοσιοποιημένες και μη , καταλήγουν σε ένα και μόνον συμπέρασμα. Υπάρχει μια βαθιά διαχωριστική γραμμή, στην τάση του εκλογικού σώματος . Είναι ηλικιακή Οι ψηφοφόροι από 18-40 ετών δείχνουν αποφασιστικότητα να αποδοκιμάσουν τα κλασικά κόμματα του δικομματισμού και τα Μνημόνια που εξυπηρετούν και υπηρετούν. Ψηφίζουν ριζοσπαστικά με την έννοια ότι επιλέγουν κόμματα και σχηματισμούς του αντιμνημονιακού μετώπου, χωρίς μάλιστα να διαχωρίζονται μεταξύ τους με αυστηρότητα , στη βάση της διάκρισης Δεξιά- Αριστερά.

Το γεγονός ότι καλλιεργήθηκε ειδικά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μια προσέγγιση που υπερβαίνει τους παραδοσιακούς διαχωρισμούς και συγκλίνει στο τι πρέπει να γίνει και περισσότερο στο πρέπει να γίνει , για να διαφύγουμε από τα Μνημόνια , δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είναι ένας αντικατοπτρισμός στην τάση που η νέα γενιά, φέρεται αποφασισμένη να επιβάλει με την ψήφο της.

Μέχρι και τις προηγούμενες εκλογές οι νεότεροι ψηφοφόροι ήταν πολύ αδιάφοροι για τις εκλογές, στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Μάλιστα εκτιμούσαν ως επαναστατική στάση να απέχουν στις εκλογές, εξυπηρετώντας φυσικά έτσι με τον καλύτερο τρόπο το σύστημα της εξουσίας και τους μηχανισμούς των εμπεδωμένων κομμάτων.

Η τελευταία δραματική διετία όμως δείχνει ότι δημιούργησε ένα σοκ. Ξαφνικά πολλοί από τις νεότερες γενιές, που δεν είχαν πουθενά στο μυαλό τους τον πόλεμο, τον διωγμό, την απώλεια της ευημερίας, την ανασφάλεια του αν υπάρχει επόμενη μέρα, κατάλαβαν ότι τίποτα ακόμη και σήμερα, ακόμη και στο κέντρο της Ευρώπης , δεν είναι δεδομένο . Ότι αυτοί οι τύποι στο Μαξίμου ή στο Κοινοβούλιο ή στα υπουργεία ή στις συνόδους Κορυφής της Ευρώπης , δεν είναι απλά κάποιοι βαρετοί, ανούσιοι, διεφθαρμένοι τύποι . Είναι πρόσωπα των αποφάσεων . οι επιλογές τους, οι εξαρτήσεις τους, οι ιδιοτελείς φιλοδοξίες τους , ακόμη και η έκδηλη ανεπάρκεια τους, μπορούν με άμεσο τρόπο να επηρεάσουν τη ζωή και την προοπτική εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Τις δικές τους ζωές και πραγματικότητα.

Οι νεότερες γενιές δείχνουν ότι θα συμμετάσχουν μαζικά και ενεργητικά στις κάλπες της Κυριακής. Και αυτό θα γίνει όχι για να συνυπογράψουν τα Μνημόνια της ντροπής και της εξαθλίωσης, αλλά για να δώσουν και αυτοί το παρόν στην ανατροπή των εξελίξεων, που ξεκινά και θα ολοκληρωθεί μέσα σε ελάχιστα χρόνια για την Ελλάδα. Αλλά και για την Ευρώπη , που μια υπερεθνική ελίτ των τραπεζών και των διεθνών εταιρειών και οι πολιτικοί υπηρέτες τους , θέλει να μετατρέψει σε Ασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...