Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Θα είμαστε με την Κολομβία!!! λόγω της δεσποινίδας Τατιάνα Ράμος


Θα είμαστε με την Κολομβία!!! λόγω της δεσποινίδας Τατιάνα Ράμος

Επειδή τίποτα δεν μπορεί να ρίξει την διάθεση μας ούτε καν η σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου ας ασχοληθούμε με το Κόπα Αμέρικα και την ομάδα την οποία θα υποστηρίξουμε. Όπως φαίνεται και πιο πάνω θα είμαστε με τα παλικάρια της Κολομβίας λόγω της δεσποινίδας Τατιάνα Ράμος. Λατρεύει τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και έχει κάνει πολλές φωτογραφήσεις φορώντας την φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της…
Διαβάστε περισσότερα
You might also like:

Έρχονται τα Μ1Α1 Abrams - Υπερσυγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων στην Α.Θράκη 07-07-2012 01:04:44


Έρχονται τα Μ1Α1 Abrams - Υπερσυγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων στην Α.ΘράκηΕκτύπωσηE-mail
07-07-2012 01:04:44
44

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η αποδοχή της αμερικανικής δωρεάς των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams, καθώς το κονδύλι (όπως έχει ήδη γράψει το defencenet.gr από τον Μάϊο) έχει βρεθεί και αυτή την στιγμή συζητώνται θέματα υποστήριξης και εργοστασιακής αξιοποίησης των αρμάτων, αλλά και οι λεπτομέρειες για την φόρτωσή τους. 
Ελπίζεται ότι ίσως και μέσα στο καλοκαίρι και πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση εντός του έτους, τα Μ1Α1 Abrams θα εξοπλίσουν τις ελληνικές Τ/Θ και Μ/Κ ταξιαρχίες και θα αντικαταστήσουν τα παρωχημένα LEO1A5, αλλά και τα εναπομείναντα Μ60Α3 στις μονάδες της πρώτης γραμμής.
Ένας από τους λόγους της επίσπευσης της προμήθειας είναι η κάθετη ενίσχυση της μαχητικής ισχύος της 1ης τουρκικής Στρατιάς στην Ανατολική Θράκη, η οποία σήμερα έχει φτάσει να επανδρώνεται σε προσωπικό όσο το σύνολο, σχεδόν, των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών Κλάδων, με άνω των 100.000 προσωπικού!
Είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατιωτικού προσωπικού αναλογικά με την περιοχή στην οποία είναι συγκεντρωμένοι σε ολόκληρη την Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου, ίσως με τα σύνορα Βορείου και Νοτίου Κορέας να συγκεντρώνουν σήμερα σε τέτοια έκταση ανάλογο προσωπικο.
Η αποδοχή της δωρεάς των Μ1Α1 δεν είχε κολλήσει τόσο στο θέμα των κονδυλίων όσο στον πόλεμο του γερμανικού λόμπι στις ΕΔ κατά της παραλαβής τους και ειδικότερα στην εν μέρει "γερμανοκρατούμενη" Διεύθυνση Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ αλλά και αλλού: Έφτασαν μέχρι και "Δίκτυα Φαντάρων" και ΜΚΟ (!) να καταφερθούν κατά της παραλαβής τους, όπως και διάφοροι απίθανοι "δημοσιογράφοι", μέχρι και ... βουλευτές Αυστριακοί και άλλα τέτοια ωραία.
Όλα αυτά για να μην " το γερμανικό μονοπώλιο" στα άρματα μάχης, το οποίο εν πάση περιπτώσει δεν είχε να προσφέρει κάτι ανάλογο σε ότι αφορά μεταχειρισμένα άρματα LEO2A4.
Εν πάση περιπτώσει τα άρματα έρχονται (να σημειώσουμε την προσφορά του πρώην Α/ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακού υπουρογύ Άμυνας Φ.Φράγκου στην προσπάθεια) και θα εξισορροπήσουν εν μέρει το χάος στο ισοζύγιο ισχύος στην περιοχή του Έβρου.
Τα LEO1A5 θα μεταφερθούν στα νησιά για να αντικαταστήσουν τα Μ48Α5. Από τον αριθμό "48" γίνεται αντιληπτό πότε σχεδιάστηκαν: Τρία χρόνια μετά το τέλος του Β'ΠΠ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η πιο διάσημη belly dancer στην Ελλάδα!


Η πιο διάσημη belly dancer στην Ελλάδα!

Η πασίγνωστη Αμερικανίδα show-woman Sadie Marquardit έρχεται στην Ελλάδα για τους λάτρεις των ανατολίτικων χορών.Η πιο διάσημη belly dancer του κόσμου δέχτηκε την πρόταση του Artistic Studio Oriental Expression και επισκέπτεται για πρώτη φορά της χώρα μας αυτό το....


Σαββατοκύριακο. Εκτός από τα μαθήματα χορού που θα δώσει στους χώρους της σχολής, η χορεύτρια θα λάβει μέρος και σε δύο προγραμματισμένες παραστάσεις.
gossiptv

ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΕΛΠΙΣ" ΛΟΓΩ ΠΑΥΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ!


ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΕΛΠΙΣ" ΛΟΓΩ ΠΑΥΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ!

Μαζί με το… Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» αρχίζει να χάνεται και η ελπίδα για τη διάσωση της Υγείας. Εν έτει 2012, τα ελληνικά νοσοκομεία στερεύουν όχι μόνο από υλικά, αλλά και από τρόφιμα. Συγκεκριμένα, στο «ΕΛΠΙΣ» δεν προσφέρεται στους...
νοσηλευόμενους ασθενείς από τον περασμένο Μάρτιο, και τώρα κινδυνεύουν να τελειώσουν άλλα βασικά τρόφιμα, όπως λάδι, ζυμαρικά και φρυγανιές.

Οι αρμόδιοι του Τμήματος Διατροφής με επείγον έγγραφό τους, στις 4 Ιουλίου, προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της προμηθεύτριας εταιρείας στο λάδι, στις κομπόστες, στα ντοματοειδή, στα ζυμαρικά και τα είδη παντοπωλείου (ρύζι, πουρέ, φρυγανιές, ζάχαρη, πορτοκαλάδες κλπ) κάνουν ξεκάθαρο ότι αν δεν εξοφληθούν τα τιμολόγιά τους για το 2011 δεν θα εκτελέσουν καμία παραγγελία.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι σε μία εβδομάδα δεν θα μπορούμε να παρασκευάσουμε φαγητά, ώστε να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες των ασθενών, ιδιαίτερα των χειρουργημένων και όσων βρίσκονται σε ειδική δίαιτα», αναφέρεται στο έγγραφο.

Σάλταρε η Χίλαρυ! Απειλεί ανοιχτά Ρωσία και Κίνα!


Σάλταρε η Χίλαρυ! Απειλεί ανοιχτά Ρωσία και Κίνα!

Ξεκίνησε ο “σοσιαληστής” Ολάντ ΕΔΩ και συνέχισε η… Η εκπρόσωπος των βαμπίρ του πλανήτη, το νοσηρό μυαλό που στηρίζει την συντριβή του ανθρωπισμού σε όποια χώρα μπορεί, φαίνεται ότι έχασε τα λογικά της αφού πριν από λίγο προχώρησε σε ανοιχτή απειλή εναντίον Ρωσίας και Κίνας! “Μόσχα και Πεκίνο θα πληρώσουν ακριβά την στήριξη που παρέχουν στην Συρία” δήλωσε και οι κραδασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει…
Η απειλή της Κλίντον ήταν ξεκάθαρη αφού τόνισε ότι Ρωσία και Κίνα θα τιμωρηθούν για την επιμονή τους στο πρόσωπο του Άσαντ! Η δήλωση έγινε πριν από λίγο στο συνέδριο των “φίλων της Συρίας” που γίνεται στο Παρίσι και συμμετέχουν περισσότερα απο 100 κράτη. Καταλαβαίνετε λοιπόν τώρα εκτός από την επικράτηση του σκότους όπου βάζει το χεράκι της η κυρία (Από την Βοσνία στην Συρία κλπ) που οφείλεται η θηριωδία του αγαπημένου της παιδιού, του ΓΑΠ, σε βάρος της ίδιας τους της χώρας. Μιλάμε για παράφρονες…

Πάνος Καμμένος: θα ζητήσουν και νεό εσωτερικό "κούρεμα"...


Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

Η ορκωμοσία του Γιώργου με το …Αριστερό! Αναρωτιέστε ακόμα για τις “ειλικρινείς” προθέσεις του;


Η ορκωμοσία του Γιώργου με το …Αριστερό! Αναρωτιέστε ακόμα για τις “ειλικρινείς” προθέσεις του;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 7, 2012
20120707-102733.jpg
Ο άνθρωπος που διέσυρε την χώρα παγκοσμίως. Ο άνθρωπος που έκανε το δοξασμένο εως πριν δύο χρόνια όνομα “Ελλάδα”, να διασυρθεί στα πέρατα της οικουμένης. Το ον που κατάφερε να καταστήσει τον “Έλληνα” από συνώνυμο του πολιτισμού, του ηρωϊσμού και της προόδου, να κατέλθει στο επίπεδο του “μιαρού” και του “απατεώνα”.
Είναι δύσκολο για πολλούς να καταλάβουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Το στερεότυπο που καλλιεργούσε η δυτική παιδεία για οτιδήποτε 
Ελληνικό, μετατράπηκε σε “κλέφτες είναι, τους πληρώνουμε” και σε επέκταση “ας τους να τους φάνε οι Τούρκοι. Το αξίζουν”.
Έτσι προετοιμάζονται οι γενοκτονίες. Έτσι παρουσιάζονται οι ψευδομεσσίες, με ένα συφερτό ανίερων συμμάχων, άφθονα αργύρια στους προθύμους, η πολιτική ενσάρκωση του βιβλικού “αντίχριστου”.
Η γενοκτονία βέβαια έχει ήδη αρχίσει. Με τις χιλιάδες αυτοκτονίες, τις ψυχοπαθητικές ασθένειες που θερίζουν, την ανακοπή της αναπαραγωγής, της γέννας (= Έθνος, γένος).
Το ότι αυτός ο άκρως επικίνδυνος άνθρωπος ορκίζεται με το αριστερό, θα μπορούσε να είναι σκηνοθετικό εφεύρημα ενός αποκυήματος της φαντασίας του Στέφεν Κινγκ. Δυστυχώς είναι μία φρικτή πραγματικότητα που πρέπει να ξεριζώσουμε. Για να επιβιώσουμε.

“Κλείδωσε” ο κατώτερος μισθός στους εμπορουπαλλήλους στα 860 ευρώ


“Κλείδωσε” ο κατώτερος μισθός στους εμπορουπαλλήλους στα 860 ευρώ

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουλίου 7, 2012
20120707-000751.jpgΠρος συμφωνία για κατώτατο μισθό στα 860 ευρώ φαίνεται να συμφωνούν εργοδότες και εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου, και όπως προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις, προχωρούν στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης.
Η θέση της ΕΣΕΕ ήταν ο επαναπροσδιορισμός του μισθού του εμποροϋπαλλήλου, από 918,13 ευρώ στα 815 ευρώ, δηλαδή στα προ – κρίσης επίπεδα και η διατήρησή του σε σταθερά επίπεδα μέχρι να βγούμε από την παρούσα δύσκολη συγκυρία.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β.Κορκίδης, σε ανακοίνωση, «κύρια επιδίωξη της συνομοσπονδίας, με ειλικρινείς προθέσεις είναι να υπογραφεί κλαδική σύμβαση εμπορίου η οποία θα αποτρέψει με τη λήξη του χρόνου της μετενέργειας να υπάρξουν ανεξέλεγκτες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα».

Τι μπορεί να αντιπροτείνει η Ελλάδα, αν μας αρνηθούν την ένταξη στις αποφάσεις των Βρυξελλών για τις τράπεζες!


Τι μπορεί να αντιπροτείνει η Ελλάδα, αν μας αρνηθούν την ένταξη στις αποφάσεις των Βρυξελλών για τις τράπεζες!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουλίου 7, 2012
Γράφει ο Economikos

Από την περασμένη εβδομάδα καλλιεργείται μια προσδοκία ότι η Ευρώπη θα δεχθεί την ένταξη της Ελλάδας στις αποφάσεις των Βρυξελλών, που προβλέπει την απευθείας δανειοδότηση των τραπεζών από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM, χωρίς να περνά το δάνειο μέσα από τους προϋπολογισμούς των κρατών διογκώνοντας το χρέος.

Έτσι, η Ελλάδα θα μπορούσε να «βλάλει» από πάνω της 50 δις ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η δανειακή σύμβαση Νο2 να πάει από τα 130 δις στα 80 δις εν μια νυκτί.

Τι θα γίνει αν μας αρνηθούν; Πρέπει να έχουμε «σχέδιο Β». Ποιο είναι αυτό;
Να τους πούμε ότι αν δεν θέλουν να δώσουν κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες απευθείας από τον ESM, αντί να βάλουν στη μέση το ελληνικό κράτος (και τους πολίτες) να μεσολαβήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που έχει φτιαχτεί ειδικά για τις ελληνικές τράπεζες.

Ας βάλουν όρο να επιστραφούν τα κεφάλαια μέσα στην επόμενη πενταετία για παράδειγμα, από τις τράπεζες στον ESM, με τις νέες μετοχές να περνάμε στον μόνιμο μηχανισμό. Λύσεις υπάρχουν… Αρκεί να θέλουμε να τις εφαρμόσουμε…

Έτσι, φυσικά, η έκθεση της Blackrock για τις ελληνικές τράπεζες θα πάει και στα χέρια του ESM. Τουλάχιστον ας τη δώσουν αυτοί στη δημοσιότητα…

Αθλητικές


Αθλητικές
Η ΓΑΤΑ - 07/07/12
ΠΡΑΣΙΝΗ - 07/07/12
DERBY - 07/07/12
GOAL - 07/07/12
SPORTDAY - 07/07/12
ΓΑΥΡΟΣ - 07/07/12
LIVE SPORT - 07/07/12
Ημερήσιες Πολιτικές
Η ΑΥΓΗ - 07/07/12
ΒΡΑΔΥΝΗ - 07/07/12
ΕSPRESSO - 07/07/12
ΕΘΝΟΣ - 07/07/12
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ - 06/08/11
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - 07/07/12
ΤΑ ΝΕΑ - 07/07/12
ΑΥΡΙΑΝΗ - 07/07/12
Κυριακάτικες Πολιτικές

Χρυσή Αυγή: Οι «Χρυσοί φρουροί» αποκαλύπτονται (vid)


Χρυσή Αυγή: Οι «Χρυσοί φρουροί» αποκαλύπτονται (vid)

Ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ από μερίδα φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου για τη δράση και τον ρόλο της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία.

Χρυσή Αυγή: Οι «Χρυσοί φρουροί» αποκαλύπτονται (vid)
Στο βίντεο που ακολουθεί τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής αλλά και απλοί πολίτες που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης μιλούν για τον ρόλο που παίζει η Χρυσή Αυγή στην ελληνική κοινωνία.
Για το πως ξεκίνησε η οργάνωση της Χρυσής Αυγής και πως κατάφερε έπειτα από μερικά χρόνια να μπει στη Βουλή...

Κάλεσμα να ψηφίσει όλος ο ελληνισμός!!!


Κάλεσμα να ψηφίσει όλος ο ελληνισμός!!!

Τώρα πρέπει ολόκληρος ο ελληνισμός να δώσει μία βροντερή απάντηση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στην διαδικτυακή δημοσκόπηση που πραγματοποιεί αμερικάνικη ιστοσελίδα!

Κάλεσμα να ψηφίσει όλος ο ελληνισμός!!!
Τώρα πρέπει να ληφθεί ηχηρά το μήνυμα! Η αμερικάνικη ιστοσελίδα που διεξάγει την δημοσκόπηση, στο forum της, καλεί τους αναγνώστες της να «αποφασίσουν» και να ψηφίσουν, εάν η Μακεδονία είναι ελληνική η όχι!
Στην δημοσκόπηση αξίζει να σημειωθεί πως έχουν ψηφίσει πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, με το 51% να έχει ψηφίσει ΝΑΙ, και το 48% όχι! Άπειρα είναι τα σχόλια από την μία και την άλλη πλευρά, ενώ ορισμένα σχόλια Σκοπιανών προκαλούν ακόμα και θυμηδία, όπως ένα που αναφέρει ότι «η Μακεδονία δεν είναι ελληνική, δεν είναι Έλληνες» και πως μάλιστα, εμείς προσπαθούμε «να κλέψουμε την ιστορία τους» και το πλέον παραληρηματικό από όλα, ότι «η Μακεδονία δεν είναι ελληνική, ουδέποτε υπήρξε και ουδέποτε θα γίνει»! ..Εσείς τι λέτε; σηκώνει απάντηση;

Με την πλάτη στον τοίχο ο Βενιζέλος

Προβληματισμός, καχυποψία και ένταση, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Με την πλάτη στον τοίχο ο Βενιζέλος

Ο Ευ. Βενιζέλος προσπάθησε να στείλει και πάλι μήνυμα συσπείρωσης στα μέλη του κόμματος, όμως στο τέλος κανείς δεν πείστηκε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γυρίσει σελίδα.
Ούτε καν οι λεγόμενοι «Βενιζελικοί» δεν πείστηκαν ,που χειροκροτούσαν μεν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά γυρνώντας την πλάτη έλεγαν πως το Κίνημα περνάει μια μεγάλη κρίση από την οποία πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βγει.

Ηχηρές απουσίες
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ιπποκράτους είναι οι απουσίες που καταγράφηκαν  κατά τη χθεσινή συνδιάσκεψη του κόμματος.
Πρώτος και. καλύτερος από τους απόντες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος απουσίαζε στη Ρώμη, προκειμένου να βραβευτεί για την προσφορά του στην Παιδεία.
Η απουσία του κ. Παπανδρέου σχολιάστηκε αρνητικά, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ψιθύριζαν ότι η απουσία του ήταν εσκεμμένη, καθώς οι σχέσεις του με τον Ευ. Βενιζέλο δεν είναι και στην καλύτερή τους φάση (σ.σ. όχι ότι ήταν και ποτέ καλές).
Από το «Παπανδρεϊκό μπλοκ» απουσίαζε και ο Χρ. Παπουτσής που δηλώνει δυσαρεστημένος από την πολιτική Βενιζέλου, ενώ πληροφορίες λένε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις αναζητώντας πολιτική στέγη.
Αίσθηση προκάλεσε και η απουσία των λεγόμενων εκσυγχρονιστών. Η Άννα Διαμαντοπούλου επιμένει να κρατάει αποστάσεις από την Ιπποκράτους, ενώ σχεδιάζει παράλληλα το πολιτικό της μέλλον, που δεν αποκλείεται να είναι και εντός ΠΑΣΟΚ, αλλά με άλλη ηγεσία...
Από την άλλη ο Ανδρέας Λοβέρδος που είναι ξεκάθαρα δυσαρεστημένος με τη πολιτική του φίλου του Ευ. Βενιζέλου προτιμά να κρατά ουδέτερη στάση, αν και αρνήθηκε τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου που του πρότεινε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Όσο για τον Θ. Πάγκαλο, συνεχίζει να στρέφει τα πυρά του καθημερινά κατά του Ε. Βενιζέλου ασκώντας σκληρή κριτική για τις  επιλογές του. Δεν δίστασε μάλιστα να τον επικρίνει και για το γεγονός ότι δεν του έστειλε πρόσκληση για τη συνδιάσκεψη. Παρ' όλα αυτά εμφανίστηκε.
Εντύπωση επίσης προκάλεσε και η παρουσία μετά από χρόνια του κ. Κώστα Λαλιώτη. Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ μεταφράζουν την εμφάνιση του πρώην υπουργού ως προσπάθεια συσπείρωσης και στήριξης του Ευ. Βενιζέλου, ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν επαναφορά του στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Οι επόμενες κινήσεις Βενιζέλου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέπει την καρέκλα του να τρίζει καθώς όλο και περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ θέτουν θέμα ηγεσίας. Οι φωνές ήταν χαμηλές μέχρι τις εκλογές, αλλά μετά τη 17η Ιουνίου και το εκλογικό αποτέλεσμα άρχισαν να πυκνώνουν.
Δεν είναι μόνο οι κορυφαίοι που δηλώνουν δυσαρεστημένοι, αλλά και άλλες ομάδες εντός του ΠΑΣΟΚ όπως οι νεολαίοι, που κάνουν λόγο ακόμα για προδοσία της Σοσιαλιστικής πολιτικής από τον πρόεδρο του Κινήματος.
«Δεν μπορούμε να μιλάμε στα Πανεπιστήμια για Σοσιαλισμό, όταν ο πρόεδρος πέρασε τα πιο «δεξιά μέτρα» που έχουν περάσει ποτέ στην Ευρώπη», δηλώνει στο Newsbomb.gr στέλεχος της ΠΑΣΠ.
Το βέβαιο είναι πως ο Ευ. Βενιζέλος προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι νέο, χρησιμοποιώντας όμως παλιά συνταγή. Θέλει να «καθαρίσει» το τοπίο από τους «δελφίνους» και μετά να προχωρήσει στη σχεδίαση του «νέου ΠΑΣΟΚ».
Και προσπαθεί να το κάνει τώρα, άμεσα,  που οι κορυφαίοι δεν έχουν  σχηματίσει ομάδες ανατροπής του κ. Βενιζέλου και λειτουργούν ο καθένας για προσωπικό του όφελος.
Δεν έχει υπολογίσει όμως ότι το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» έχει μεγάλες ρίζες και δεν θα μπορέσει να απαλλαγεί εύκολα από αυτό, όσο και αν ο ίδιος θεωρεί «τελειωμένους» αρκετούς πρωτοκλασάτους τύπου Ραγκούση και Μόσιαλου που θα κάνουν τα πάντα για τον ανατρέψουν. 
 

To παιχνίδι της Μέρκελ


To παιχνίδι της Μέρκελ

Την απέραντη νύχτα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής , η Καγκελάριος Μέρκελ βρέθηκε σε ασφυκτική πίεση προκειμένου να δεχθεί την στήριξη των τραπεζών της Ισπανίας και την αγορά ομολόγων από τον υπό συγκρότηση μηχανισμό χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για τα ομόλογα της Ιταλίας.

To παιχνίδι της Μέρκελ
Η Άγκελα Μέρκελ, κοντά στο ξημέρωμα, αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να δεχθεί τους όρους που της έθετε το μπλοκ του Νότου, με αρχιτέκτονα τον νέο Γάλλο πρόεδροΟλάντ και ενορχηστρωτή τον άνθρωπο των τραπεζών και μεταβατικό πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, που δεν έχει όμως καμία σχέση με των αντίστοιχων προδιαγραφών, πρώην πλέον μεταβατικό πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λ. Παπαδήμο, ως προς τον δυναμισμό του.
Το ζήτημα που είχε να αντιμετωπίσει η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι ότι η διπλωματία της δεν είχε προετοιμαστεί επαρκώς, για την περίπτωση ενός βέτο από τις κύριες χώρες του Νότου και την Γαλλία, τόσο επιθετικό , που θύμιζε το παρελθόν, όταν ο δικός μας τότε πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου και οι άλλοι ηγέτες του Νότου τη δεκαετία του '80, πετύχαιναν να πάρουν τα περίφημα Μεσογειακά προγράμματα, ως αντιστάθμισμα στο «χάσμα» πλούτου Βορρά- Νότου. Αλλά τότε η Γερμανία ήταν ένα «διχασμένο κορμί», ένα έθνος- κράτος υπό κατοχή , ηττημένο σε δύο παγκόσμιους πολέμους, με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καταγεγραμμένα . Καμία σχέση με το σήμερα που η Γερμανία ενωμένη και ισχυρή αποτελεί την κυρίαρχη ηγεμονική δύναμη της Ευρώπης , που μέσα από Μνημόνια και χρηματοοικονομικά εργαλεία , θέτει την υπόλοιπη Ευρώπη υπό την διαχείριση και την κατοχή της.
Τα περισσότερα μίντια στον κόσμο και δικαιολογημένα , μίλησαν την επόμενη μέρα της Συνόδου του Ιουνίου στην Ευρώπη για οπισθοχώρηση Μέρκελ και μια πρώτη νίκη του Νότου. Το κρίσιμο σημείο που είχε θέσει η Μέρκελ στη Σύνοδο ήταν και είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ισχύσουν τα μέτρα, όπως η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ή η περίπτωση αγοράς ομολόγων από την πρωτογενή και δευτερογενή αγορά. Προϋπόθεση για αυτό πέρα του χρονοδιαγράμματος-παγίδα είναι ότι θα πρέπει να έχει συγκροτηθεί ο Μόνιμος Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο ESM, που σημαίνει ταυτόχρονα, υιοθέτηση της νέας Συνθήκης του Ευρώ, που οδηγεί πίσω από την τραπεζική, δημοσιονομική και τελικά πολιτική Ένωση της Ευρώπης στην Γερμανική Ευρώπη. Αυτός είναι και ο στόχος του Βερολίνου για το καλοκαίρι του 2012.
Αλλά και η περίφημη υποχώρηση της Γερμανίας στη Σύνοδο, δεν κράτησε περισσότερο από μερικά 24ωρα. Αποφεύγοντας την απευθείας σύγκρουση της με τον Νότο και την Ουάσιγκτον , αξιοποίησε τα βέτο που ασκούν, πλέον, οι κύριοι σύμμαχοί της στο«Berlin Club» των ΑΑΑ, Ολλανδία και Φινλανδία, που εκφράζουν τις έντονες αντιρρήσεις τους για τις νέες ρυθμίσεις στήριξης των προβληματικών οικονομιών, είτε οι δυσλειτουργίες προέρχονται από τις τράπεζες , είτε από τα δημόσια χρέη.
Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας δήλωσε τις τελευταίες ώρες «καλύτερα εκτός ευρώ, παρά να πληρώνουμε τα χρέη των άλλων», δημιουργώντας ένα σοκ στην ευρωζώνη αλλά και τις αγορές. Με τον τρόπο αυτό το Βερολίνο πέτυχε έναν συμψηφισμό , άρα και εξουδετέρωση των πιέσεων του Νότου, από τον Βορρά. Βέβαια αν σε μια επόμενη Σύνοδο Κορυφής, για παράδειγμα του Φθινοπώρου, τα βέτο του Νότου, συγκρουσθούν με βέτο του Βορρά, η ευρωζώνη θα φτάσει στα όρια της συνοχής της και ο κίνδυνος κατάρρευσης της θα είναι άμεσος. Ειδικά σε συνθήκες κρίσης του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, που θα σημάνει ταυτόχρονη κρίση στις αγορές και τα κρατικά ομόλογα, με απροσδιόριστες στην παρούσα φάση επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά, που θα βρεθεί πιο κοντά στο κραχ από το 1929.
Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο η Καγκελαρία προχώρησε σε μια άμεση σχεδόν κίνηση. Η Μέρκελ με το τέλος της τελευταίας Συνόδου, ανακοίνωσε επίσκεψη στη Ρώμη, όχι μόνη της αλλά με τον Σόιμπλε, τον Ρέσλερ, τον υπουργό Εξωτερικών Βεστερβέλε. Η επίσκεψη ήδη έχει πραγματοποιηθεί και οι συνομιλίες κρατήθηκαν σε χαμηλό επίπεδο δημοσιότητας. Ένας νέος άξονας του Βερολίνου οικοδομείται, αυτή τη φορά με τη Ρώμη στην ίδια συγκυρία που ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ άρχισε να κάνει δηλώσεις που θυμίζουν τον προκάτοχο του Νικολά Σαρκοζί, για την Μέρκελ. Ότι έχει αποφασιστικότητα, αλλά γνωρίζει και να υποχωρεί και άλλα παρόμοια.
Το σχέδιο του Βερολίνου με τον τρόπο αυτό κινείται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο συγκροτεί μέτωπο στο Βορρά ενάντια στις αλλαγές στην διαδικασία αναχρηματοδότησης τραπεζών και κρατών  ώστε η μεθοδολογία Μόντι του «εκβιασμού», να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εγγύς μέλλον, χωρίς υπολογισμό του κόστους που θα έχει για την ευρωζώνη. Στο δεύτερο επίπεδο επιχειρεί, με δραστικό τρόπο, να διασπάσει την ενότητα του Νότου, με ειδικές συμφωνίες και συνομιλίες με την κάθε χώρα ξεχωριστά, στο τόξο της Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η διαδικασία μιας ενότητας των «10», που θα αποτελέσουν τον νέο κλειστό πυρήνα του ευρώ, αλλά και της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης, προωθείται όχι μόνον από το Βερολίνο και τους συμμάχους του στον Βορρά, αλλά περιλαμβάνει και την Ιβηρική ( Ισπανία, Πορτογαλία) , μαζί φυσικά με την Ιταλία στο Νότο.
Διπλωματικοί διεθνείς παρατηρητές αντιμετωπίζουν με καχυποψία την τακτική του «ηρωικού» Μόντι , θεωρώντας ότι παίζοντας σκληρά , αλλά εντός των τειχών της ευρωζώνης όπως την φαντάζεται η Γερμανία, επεδίωξε μια μάλλον «πύρρειο νίκη», που θα έβαζε τουλάχιστον προσωρινά φρένο στις διακηρύξεις των νέο- ευρωσκεπτικιστών στην Ιταλία, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται στον κύκλο της ένωσης Βιομηχάνων και όχι σε κάποιες περιθωριακές ομάδες. Διακηρύξεις που βρήκαν εκφραστή στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι, ο οποίος ήδη είχε αρχίσει να επιζητά εκλογές πριν από την άνοιξη του 2013, που είναι ο χρόνος της μεταβατικής κυβέρνησης Μόντι , στις οποίες μάλιστα θα διεκδικούσε την ψήφο των Ιταλών , με δύο δεσμεύσεις. Την μονομερή διαγραφή του δημοσίου χρέους και την επιστροφή στην ιταλική λιρέττα.
Όπως και αν έχουν τα πράγματα το Βερολίνο ελάχιστες εβδομάδες μετά την τελευταία Σύνοδο, έχει αποκαταστήσει το τοπίο και τις ισορροπίες, υπέρ των απόψεων του, στο εσωτερικό της ευρωζώνης, δεν έχει πείσει όμως τις αγορές ότι μπορεί να επιφέρει με τον τρόπο αυτό σταθεροποίηση και συνοχή στην Ευρώπη. Αλλά κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι κάτι τέτοιο είναι ο σχεδιασμός του Βερολίνου...

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία – Τι θα ισχύσει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις


Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία – Τι θα ισχύσει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

- Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου
- Ένας φόρος στα ακίνητα, καταργούνται πρόστιμα και ποινές
- Τι θα ισχύσει για τις φοροαπαλλαγές
- Στα χέρια της τρόικας το σχέδιο της κυβέρνησης
Η τρόικα πιέζει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί στο φορολογικό και η κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει ένα σχέδιο 10 σημείων για να το παρουσιάσει στους δανειστές.
Επί της ουσίας, προωθείται η δημιουργία νέου φορολογικού τοπίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με μείωση συντελεστών ΦΠΑ. Η αρχή θα γίνει από την εστίαση.
Προβλέπεται επίσης σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου, ένας φόρος στα ακίνητα, κατάργηση των φορολογικών προστίμων και ποινών αλλά και κατάργηση φοροαπαλλαγών και προτιμησιακών καθεστώτων, γράφει Το Έθνος.
Το σχέδιο βρίσκεται ήδη στο τραπέζι της τρόικας και γίνονται συνέχεις συσκέψεις.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί την προτεραιότητα της κυβέρνησης. Μάλιστα, συστήνεται ειδική ομάδα δράσης στο υπουργείο Οικονομικών, για να επεξεργαστεί στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι της τρόικας θέτουν την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των προνομιακών καθεστώτων καθώς και την πλήρη αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού ως απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουν οι μειώσεις στους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...