Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία ...


9.12.12

 


Παραιτείται ο Μόντι, μετά την αποχώρηση Μπερλουσκόνι από την κυβέρνηση συνεργασίας...
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν στις Βρυξέλλες τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ιταλία. Η άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε μία ακόμη χώρα του ευρωπαϊκού Νότου σε συνδυασμό με... την πολιτική αστάθεια, μπορεί να προκαλέσει «ντόμινο» εξελίξεων και αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος που επικρατεί στην ευρωζώνη. Δεν αποκλείεται στη Σύνοδο Κορυφής, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, η Ευρωπαίοι ηγέτες να ζητήσουν να ενημερωθούν από τον υπό παραίτηση Ιταλό πρωθυπουργό περισσότερες λεπτομέρειες για την πολιτική κατάσταση στη χώρα του.

Μετά την αποχώρηση του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον κυβερνητικό σχηματισμό, όλα έδειχναν πως η Ιταλία θα οδηγούνταν σε πρόωρες εκλογές και ο Μάριο Μόντι σε παραίτηση. Μετά από 2,5 ώρες συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της Ιταλίας αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013.

Η είδηση αυτή έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με τους οικονομικούς αναλυτές να προσπαθούν να προβλέψουν τις ενδεχόμενες αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα υπάρξουν στις αγορές, ενώ τα ιταλικά μέσα διέκοπταν συνεχώς τη ροή του προγράμματός τους, προκειμένου να μεταδώσουν τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Η απόφαση του Μάριο Μόντι σχετίζεται άμεσα με την απώλεια της εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του από τον κύριο υποστηρικτή της, το κεντροδεξιό κόμμα της Ιταλίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο Μάριο Μόντι δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Ναπολιτάνο πως δεν νιώθει πλέον πως υποστηρίζεται από το ιταλικό κοινοβούλιο και για το λόγο αυτό προτίθεται να παραιτηθεί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, μετά από δίωρη συνομιλία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας – ο οποίος έχει και τη δικαιοδοσία να διαλύσει το κοινοβούλιο - ανέφερε πως θα υποβάλλει την παραίτησή του μόλις εγκριθεί ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013. Όσον αφορά στην αντίδραση του Ναπολιτάνο στα όσα του ανέφερε ο Μάριο Μόντι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως η λέξη που αρμόζει περισσότερο είναι «κατανόηση».

Της γνωστοποίησης της απόφασης του Μόντι να παραιτηθεί προηγήθηκε η δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι επιστρέφει στην πολιτική, ενώ τόνισε πως «και πάλι το κάνω από αίσθημα ευθύνης». Ανέφερε μάλιστα πως το κόμμα του, ο Λαός της Ελευθερίας, προτίθεται να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Ο «Καβαλιέρε» ξεκίνησε μάλιστα ήδη την προεκλογική του εκστρατεία, λέγοντας πως «παίρνω μέρος στο ματς για να κερδίσω, όχι για να πετύχω απλώς μια καλή επίδοση», ενώ για τον Μόντι είπε: «Επιδείξαμε μεγάλο αίσθημα ευθύνης και επί ένα χρόνο στηρίξαμε αυτή την κυβέρνηση τεχνοκρατών. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τα μέτρα που δεν μας έπειθαν και επαναλαμβάναμε συνεχώς ότι η πολιτική λιτότητας σε μια οικονομία που δεν αναπτύσσεται προκαλεί ζημιές. Ζημιές που τελικώς έγιναν».

real.gr

Η θλιβερή άλγεβρα της επαναγοράς...


Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

 


Του Γιάννη Βαρουφάκη
Έχουμε και λέμε: Δαπανώντας (δανεικό) ποσό Π για την επαναγορά ομολόγων, το όφελος του ελληνικού δημοσίου ισούται με Φ = Π επί {(100-x)/x}, όπου Φ είναι τα δις χρέους που θα «καταργηθούν» και x είναι η τιμή επαναγοράς εκφρασμένη ως ποσοστό της...
ονομαστικής τους αξίας.
Ας δούμε ένα παράδειγμα: Αν (όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί στο Eurogroup), η επαναγορά γινόταν στο 28% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων (δηλαδή, εάν x=28), με τα 10 δις που θα δανειστεί από το EFSF η κυβέρνηση για να αγοράσει τα ομόλογά της από τους ιδιώτες (δηλαδή Π=10) θα πετύχει μείωση του χρέους 25,7 δις. Προϋπόθεση βέβαια για μια τέτοια μείωση είναι, πέραν των 15 δις που εξαναγκάζονται να «πουλήσουν» οι ελληνικές τράπεζες, να πουλήσουν άλλα 25 δις ομολόγων τα hedge funds (από τα 45 δις που διαθέτουν).
Το πρόβλημα, βέβαια, είναι πως και μόνο η ανακοίνωση ότι το κράτος έχει δανειστεί 10 δις για την επαναγορά, αυξάνει ραγδαία την τιμή επαναγοράς των ομολόγων. Αν το κράτος επέμενε στην συμφωνημένη τιμή του 28%, τότε τα hedge funds δεν υπήρχε περίπτωση να προσφέρουν 25 δις ομολόγων, ώστε να προκύψει το όφελος των 25,7 δις. Οπότε, κυβέρνηση και ΕΕ αναγκάστηκαν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να προσφέρουν μεγαλύτερη τιμή, που η δημοπρασία θα προσδιορίσει κοντά στο 35% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων. Δηλαδή, x=35 αντί για x=28 στον πιο πάνω τύπο. Άρα, το όφελος του δημοσίου, σε όρους απομείωσης του χρέους, περιορίζεται από τα 25,7 στα 18,6 δις (κάτι που προϋποθέτει βέβαια ότι τα hedge funds θα πουλήσουν σε αυτή την τιμή τουλάχιστον 14 δις).
Μην ξεχνάμε βέβαια, ότι στόχος του Eurogroup για την επαναγορά χρέους ήταν μια μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά 31 δις. Είναι προφανές ότι, μερικές μέρες μετά το Eurogroup, ο σχεδιασμός του ανατρέπεται από την πραγματικότητα. Αντί για 31 δις μείωσης, η επαναγορά θα φέρει, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μείωση 18,6 δις. Άλλη μια φορά ο γερμανός πολίτης θα ακούσει ότι άλλο ένα σχέδιο για την Ελλάδα απέτυχε σε χρόνο ρεκόρ. Και νάταν μόνο αυτό;
Το χειρότερο είναι η καταδίκη της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών σε πλήρη, παταγώδη και σημαδιακή αποτυχία. Όπως έχω γράψει αλλού, η επαναγορά χρέους, ως μέσο μείωσης του δημόσιου χρέους, αποτελεί ένα PSI Νο.2 αποκλειστικά για τις ελληνικές τράπεζες (και μια μεγάλη ανταμοιβή των hedge funds, παράλληλα). Οπότε, και εδώ έγκειται η ύψιστη ανοησία, ο έλληνας φορολογούμενος δανείζεται περίπου 24 δις από τον Βορειο-Ευρωπαίο φορολογούμενο (στο πλαίσιο της περίφημης δόσης) με σκοπό να τα δώσει στις τράπεζες που πάσχουν από δραματική έλλειψη κεφαλαίων. Όμως ο όρος για αυτό το νέο δάνειο είναι το Υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει στις ίδιες τράπεζες κούρεμα της τάξης των 14 δις! Όπως όλοι γνωρίζουν, ακόμα και χωρίς αυτό το κούρεμα η ανακεφαλαιοποίηση των 24 δις δεν θα αρκούσε για να πάψουν οι τράπεζες να είναι πτωχευμένες (κάτι που παραδέχεται και η ΕΚΤ λέγοντας ότι, πέραν των κεφαλαίων της ανακεφαλαιοποίησης, οι ελληνικές τράπεζες έχουν άμεση ανάγκη να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια). Πόσο μάλιστα τώρα που τους επιβάλεται να διαγράψουν με μια μονοκονδυλιά από τα βιβλία τους αξία 14 δις!
Περιληπτικά, οι τελευταίες αποφάσεις της ΕΕ, οι οποίες πανηγυρίζονται ως μια μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας, μεταφράζονται στο εξής θέατρο του παραλόγου:
Δανειζόμαστε 10 δις ώστε, επιβάλλοντας κούρεμα 14 δις στις πτωχευμένες ελληνικές τράπεζες, να δανειστούμε άλλα 24 δις από το EFSF για να τα δώσουμε στις... ίδιες τράπεζες, γνωρίζοντας ότι θα παραμείνουν πτωχευμένες, και δεν πρόκειται να παράσχουν δεκάρα ρευστότητας στις επιχειρήσεις.

Περνάμε 12,5 δις μέτρων για το 2013 για να πάρουμε από το ένα σκέλος της ΕΕ (το EFSF) αυτά τα 24 δις καθώς και άλλα μερικά από τα οποία η μερίδα του λέοντος θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του άλλους σκέλους της ΕΕ (η ΕΚΤ). Με απλά λόγια, η ΕΕ παίρνει χρήματα από την μία τσέπη, τα βάζει στην άλλη και στο μεταξύ η ελληνική οικονομία χρεώνεται περισσότερα την ώρα που το εθνικό της εισόδημα φθίνει.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τα μέτρα των 12,5 δις εγγυόνται ότι το κράτος θα έχει πρωτογενές έλλειμμα για άλλα δύο χρόνια (ενώ με μέτρα μόλις 2 δις θα το είχαμε εξαλείψει σήμερα).

Την ίδια στιγμή, παραπλανούμε τους πολίτες των χωρών που μας δανείζουν, και βεβαίως τον ελληνικό λαό, μιλώντας για συρρίκνωση του δημόσιου χρέους στο 124% το 2020 όταν το βέλτιστο σενάριο (το οποίο, με υπεραισιοδοξία, προβλέπει το τέλος της ύφεσης και μια μικρή αύξηση του ΑΕΠ) δίνει ένα ποσοστό χρέους το 2020 της τάξης του 168%, στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Κλείνω με ένα ερώτημα: Νομίζετε ότι η συνέχιση αυτής της παραπλάνησης της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και, ιδίως, στην Βόρεια Ευρώπη βελτιώνει την θέση της χώρας εντός της Ευρωζώνης, μακροπρόθεσμα; Ή μήπως την υπονομεύει;
Από:  protagon.gr

Κυβερνητική ανεπάρκεια και αντιπολιτευτική ανεδαφικότητα σκοτώνουν την ελληνική οικονομία.


Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

 


Οι Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να μακροημερεύσει αυτή η κυβέρνηση και στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός τους. Τίποτα δεν δείχνει ότι υπάρχει επεξεργασμένη πολιτική, ολοκληρωμένη στρατηγική, μεταρρυθμιστικό όραμα ή, έστω, στοιχειώδης...
διαχειριστική ικανότητα, ώστε να εφαρμοστεί το νέο σκληρό μνημόνιο χωρίς ανεξέλεγκτες κοινωνικές εντάσεις. 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από το τελικό σχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου, παρόλο που θα πληγούν ακόμα περισσότερο μισθωτοί και συνταξιούχοι και ενώ ήδη τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία κινούνται σε απίθανα ύψη. Άλλωστε όλα όσα προηγήθηκαν ανέδειξαν, πέρα από το επικοινωνιακό μπάχαλο, την απουσία ισχυρής βούλησης και ικανότητας για την αντιμετώπιση της ρίζας του ελληνικού προβλήματος, που είναι η θηριώδης φοροδιαφυγή. Στα τρία κομματικά επιτελεία υπάρχει, παρ’ όλα αυτά, ανακούφιση, γιατί θεωρούν ότι έγινε επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας με τις παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής, ότι το ανάθεμα πήγε στους τεχνοκράτες που συνέταξαν το αρχικό σχέδιο και, το σημαντικότερο, ότι αυτό το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από τη Βουλή χωρίς παρατράγουδα.

Κάτω από τον πήχη 

Με άλλα λόγια, οτιδήποτε δεν ρίχνει την κυβέρνηση θεωρείται μια μικρή επιτυχία, αφού δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για μια κανονική κυβερνητική λειτουργία, για απρόσκοπτη εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήθηκε, για μεταρρυθμιστική πρόοδο. Η τακτική που ακολουθείται συνοψίζεται στο μπάλωμα όποιας τρύπας είναι εφικτό να κλείσει όπως όπως. Παράδειγμα εργασίας, η πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των δικαστικών. Επισήμως δεν προέκυψε κάποια είδηση, ανεπισήμως, ωστόσο, υπάρχει η πληροφορία ότι θα δοθούν 150 ευρώ στους κατώτερους δικαστικούς, ώστε να σταματήσει η απεργία. Προηγήθηκε η δικαστική απόφαση που απελευθερώνει την πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ από την καταβολή του τέλους ακινήτων και μία ακόμη, που απονομιμοποιεί τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όποιος αντέξει 

Ως προς την εφαρμογή της νέου τύπου εφεδρείας, γίνεται πραγματική πολιτική μάχη, αφού οι μόνοι δήμαρχοι που δεν έχουν βγει στο αντάρτικο είναι ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις κινητοποιήσεις τους. 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, έστειλε εγκύκλιο με την οποία καλεί τις υπηρεσίες του Δημοσίου να στείλουν μέσα σε μία μέρα τις λίστες με τα στοιχεία των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ή θα απολυθούν. Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, προειδοποιεί ότι θα θέσει σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από εμπλοκή σε εμπλοκή 

Για την ώρα δεν έχει βρεθεί λύση ούτε για το πρόβλημα σχετικά με την καταβολή του τέλους ακινήτων. Η δικαστική απόφαση απελευθερώνει τους καταναλωτές, το Δημόσιο θα ζητήσει από τον Άρειο Πάγο την αναίρεσή της και το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι το χαράτσι πρέπει να πληρώνεται κανονικά μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Το βέβαιο είναι ότι η σύγχυση θα ενθαρρύνει μαζική στάση πληρωμών από τους καταναλωτές, μεγάλο μέρος των οποίων βρίσκεται ήδη στα όριά του, με όποιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει.

Σαν να μην έφταναν αυτά, την Παρασκευή το μεσημέρι όλα τα συνδικάτα των συγκοινωνιών στα μέσα σταθερής και κινητής τροχιάς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας από τις 17 Δεκεμβρίου, αν δεν αλλάξει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και δεν εξαιρεθούν από τις περικοπές που φέρνει η ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Φαίνεται ότι είχαν λάβει ατύπως κάποιες διαβεβαιώσεις που στην πράξη αθετούνται, με αποτέλεσμα να ανοίγει ένας νέος κύκλος αναστάτωσης στο χώρο των συγκοινωνιών, με βαριές επιπτώσεις για την καθημερινότητα των πολιτών και για την οικονομική λειτουργία. Άλλωστε στις 19 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει πανελλαδική 24ωρη απεργία σε όλο τον δημόσιο τομέα και, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει συνέχεια.

Περιμένοντας τη δόση 

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Κύπρο για το ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου, την Κυριακή θα συναντηθεί στη Βαυαρία με τον πρωθυπουργό του γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου Χ. Ζεεχόφερ και τη Δευτέρα θα μεταβεί στη Νορβηγία για την απονομή του Νόμπελ στην Ε.Ε., την οποία θα παρακολουθήσουν και άλλοι ξένοι ηγέτες. Φιλοδοξεί να επισκεφθεί στην πορεία τη Μόσχα, το Πεκίνο, την Ντόχα του Κατάρ και την Ουάσινγκτον, για να υλοποιήσει τη δέσμευσή του ότι «θα κυνηγήσει προσωπικά» τις επενδύσεις. 

Ο ανασχηματισμός, όπως όλα δείχνουν, μετατίθεται για μετά τα Χριστούγεννα, χωρίς να έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις που απλώς αναβάλλονται χρονικά. Και όλη η επένδυση της κυβέρνησης είναι για την αξιοποίηση της δόσης που αναμένεται να εκταμιευτεί στη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Γίνονται σχέδια επί σχεδίων για τη σειρά με την οποία θα εξοφληθούν κρατικά χρέη προς τους ιδιώτες, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το παζάρι για τις αλλαγές διοικήσεων σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς του Δημοσίου που παραμένουν στο status quo ante.

Αδιέξοδο στο αδιέξοδο 

Ο εκνευρισμός της ΝΔ εκδηλώθηκε με απωθητικό τρόπο σε μια εμφυλιοπολεμικής αισθητικής ανακοίνωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς δυναμική πολιτικής κυριαρχίας, παρόλο που ενισχύεται η πρωθυπουργική εικόνα του Αλέξη Τσίπρα. Το διαρκές αίτημα για «εκλογές τώρα» που προβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζεται από πολλές πλευρές περισσότερο ως επικοινωνιακή επιλογή και ως τακτική συσπείρωσης δυνάμεων. Παρ’ όλα αυτά, είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επενδύσει στη λαϊκή αντίδραση απέναντι στα μέτρα, θα ενθαρρύνει όλες τις επαγγελματικές ομάδες που διεκδικούν οτιδήποτε και θα καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού που βυθίζονται ασταμάτητα. 

Οι μεγάλες πρεσβείες και οι μεγάλες πρωτεύουσες παρακολουθούν προσεκτικά τη ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διαπιστώνεται, οπωσδήποτε, κάποια διάθεση προσαρμογής στο ευρωπαϊκό mainstream, και αυτό προκύπτει κυρίως απ’ όσα λέει σε διεθνή ακροατήρια ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά τα άλλα, ως προς το κρίσιμο θέμα των επενδύσεων, έχει γίνει μια στροφή από την απόλυτη άρνηση στη συνεργασία κράτους και ιδιωτών, κάτι που, ωστόσο, δεν θεωρείται ρεαλιστικό με όρους πραγματικής οικονομίας. 

Ο συνδυασμός κυβερνητικής ανεπάρκειας και αντιπολιτευτικής ανεδαφικότητας αποκτά θανατηφόρες ιδιότητες για την ελληνική οικονομία, από την πορεία της οποίας εξαρτάται η πλήρης διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής.

Από: citypress.gr

"Oι λαοὶ θὰ μετακινοῦνται ἀπὸ τοὺς τόπους τους"


ΑΒΒΑΣ ΠΑΜΒΩ

 



Tο πρώτο πράγμα που φρόντισε η "αυτοκρατορία του χρήματος" να χτυπήσει είναι η αγάπη που έχουν οι άνθρωποι εκ φύσεως στο Θείο (στο Θεό δηλαδή). Γιατί όταν η καρδιά σου αδειάζει, πρέπει να γεμίσει το κενό με κάτι άλλο. Βγάζεις τον Θεό, μπαίνει ο Μαμμωνάς (το χρήμα).
Όπως ήδη σας έχουμε πει, η Ορθοδοξία βρίθει απίστευτων φωτισμένων προσωπικοτήτων, οι οποίες κατάφερναν να δουν τα μελλούμενα, γιατί γνώριζαν προς τα που τείνουν οι καρδιές των ανθρώπων. Για αυτό τις προφητείες δεν τις έλεγαν από χαρά που θα δικαιωθούν, αλλά για να δείξουν ότι ακολουθώντας τον συγκεκριμένο "αυτοκινητόδρομο" οδεύουν σε ένα πολύ συγκεκριμένο και δυσάρεστο αποτέλεσμα.
Οι προφητείες είναι προειδοποιήσεις, οι πρώτοι που θέλαν να μην πραγματοποιηθούν ήταν οι Άγιοι Πατέρες, αλλά οι άνθρωποι ως ματαιόδοξοι και αλαζόνες ποτέ δεν τους ακούγανε.
Η απώλεια του Θεού οδηγεί στην εγωπάθεια, στην απληστία, και στην αφροσύνη.Έτσι λοιπόν είπε ο Αββάς Παμβώ:
Εἰς τοὺς καιροὺς ἐκείνους πλέον θὰ κρυώσει ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ ἀπὸ τὶς περισσότερες ψυχὲς καὶ θὰ πέσει θλίψη μεγάλη στὸν κόσμο - Αυτό που συμβαίνει στην εποχή μας
 Τὸ ἕνα ἔθνος θὰ ρίχνεται ἐναντίον τοῦ ἄλλου - Μια ματιά στη γειτονιά μας, αλλά και σε ότι μας κάνουνε οι "φίλοι" μας οι Ευρωπαίοι, αλλά και σε ότι θα μας έρθει, για όσους "βλέπουν" θα μας βάλει σε σκέψεις.
 Οἱ λαοὶ θὰ μετακινοῦνται ἀπὸ τοὺς τόπους τους - Κάτι που το ζούμε με οδυνηρές συνέπειες με την λαθρομετανάστευση που οφείλεται στην πλειάδα παρανοικών πολέμων ανά τον κόσμο, και έπεται συνέχεια.
 Οἱ ἄρχοντες θὰ ἀνακατωθοῦν, οἱ Ἱερωμένοι θὰ τὸ ρίξουν στὴν ἀναρχία, οἱ δὲ μοναχοὶ θὰ ξεκλίνουν εἰς τὴν ἀμέλεια - Ήδη συσμβαίνει αυτό στην πατρίδα μας.
Φύγαμε από την αγάπη προς το Θείο, και αυτόματα χάσαμε την επαφή μεόλες τις αρετές, μας έμεινε η ψυχρή υλική υπερκατανάλωση, και τώρα που μας την πήρανε και αυτοί είμαστε πλέον...μόνοι.
Ας γυρίσουμε στις Πηγές μας. Έσεται Ήμαρ!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταφθάνει η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ...


ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

 



Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς η Γαλλία εμφανίζεται έτοιμη να ικανοποιήσει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και να στείλει εκ νέου στην Αθήνα τα πρωτότυπα στοιχεία με τους μεγαλοκαταθέτες στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.
Όπως δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η λίστα θα παραδοθεί στις ελληνικές αρχές εντός των αμέσως επόμενων ημερών.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ έχουν βασίσει τις μέχρι τώρα έρευνές τους στο αντίγραφο που τους παραδόθηκε με ένα στικάκι, αφού το πρωτότυπο CD που είχε παραδώσει στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου η Κριστίν Λαγκάρντ έχει χαθεί, όπως δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή. Εξ αυτού, όσοι είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των προσώπων και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε σχέση με το αν έχουν αφαιρεθεί ή όχι κάποια στοιχεία.
Πρόθεση του κ. Στουρνάρα είναι μόλις την παραλάβει να τη διαβιβάσει στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη και στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στέλιο Στασινόπουλο. Οι δύο συγκεκριμένες Αρχές διεξάγουν έλεγχο για τα πρόσωπα που αναφέρονται στη λίστα έχοντας διαχωρίσει τους στόχους της έρευνας.
Οι υπηρεσίες της Οικονομικής Εισαγγελίας ερευνούν για τα πολιτικά πρόσωπα και αυτές του ΣΔΟΕ εξετάζουν τα φορολογικά αδικήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λίστα Λαγκάρντ δεν είναι ένας απλός κατάλογος με ονόματα και ποσά, αλλά ένα πλήρες τραπεζικό αρχείο που περιλαμβάνει στοιχεία για τους καταθέτες και κινήσεις λογαριασμών, από τους οποίους μεταφέρθηκαν ποσά στους πελάτες που περιλαμβάνει η λίστα, γεγονός που θα καταστήσει αβάσιμους τους ισχυρισμούς ορισμένων περί πιθανής συνωνυμίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εθνική αυτοχειρία ή οργανωμένο σχέδιο βρίσκεται πίσω από τον αυτο-αφοπλισμό;


ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Η ΧΩΡΑ;

 



Ένα περίεργο παιχνίδι έχει αρχίσει να παίζεται γύρω από την αμυντική ικανόητα της χώρας τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τότε που έγινε σαφές ότι "Πετρέλαιο ή/και φυσικό αέριο, υπάρχει".
 
Το defencenet.gr και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ήδη από την άνοιξη του 2010, έχοντας μια σειρά στοιχείων στα χέρια τους που καταδείκνυαν ότι αυτό που είχε πει τον Δεκέμβριο του 2009, δηλαδή μόλις λίγους μήνες ενωρίτερα ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις Βρυξέλλες ότι "Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα" ήταν παραπλανητικό.
 
Και πάρχει όλη η σχετική ντοκουμενταρισμένη επιχειρηματολογία, έντυπα και ηλεκτρονικά. Τουλάχιστον δύο εκθέσεις, μία αμερικανική και μία γαλλική πιστοποιούσαν ότι πιθανότητα η Ελλάδα καθόταν επάνω σε έναν θησαυρό υδρογονανθράκων.
 
Τώρα όλοι αποδέχονται την υψηλή πιθανότητα έως βεβαιότητα της ύπαρξης τεράστιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων που σύμφωνα με μελέτες μπορεί να προσεγγίζουν ακόμη και το 1,7 τρισ. δολάρια, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση της Deutsche Bank, που πάντως λαμβάνει υπ'όψιν της τις χαμηλότερες προβλέψεις για αποθέματα αξίας 427 δισ. ευρώ με καθαρό κέρδος για την Ελλάδα περί τα 220 δισ. ευρώ
 
Οι έρευνες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στο ερχόμενο τετράμηνο (ήδη η PGS έχει στοιχεία, από παλαιότερες δικές της έρευνες και έτσι αυτές θα έχουν περισσότερο τον χαρακτήρα "επισφράγισης" των αποτελεσμάτων που έχει).
 
Το περίεργο είναι όμως ότι εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει μια ταυτόχρονη προσπάθεια απαξίωσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Είναι σα να έχεις έναν θησαυρό στο σπίτι σου και κάποιος να έρχεται και να υπονομεύει το σύστημα ασφάλειας. Το ερώτημα είναι πως θα προστατευθεί η θησαυρός χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Η σκανδαλολογία (εν πολλοίς δικαιολογημένη) έχει προκαλέσει συστημικό πρόβλημα ασφάλειαςστην χώρα.
 
Και σε διάφορες άλλες χώρες, όπως ακόμα και οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Σουηδία κλπ έχουν υπάρξει σοβαρότατα κρούσματα διαφθοράς στις προμήθειες της Άμυνας, είτε με ενεργητική, είτε με παθητική δωροδοκίααλλά ουδέποτε διανοήθηκαν να σταματήσουν τις επενδύσεις στο τομέα της ασφάλειάς τους.
 
Κάτι που ακατανόητα έχει συμβεί στην Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό από το 2005 και σε απόλυτο βαθμό από το 2009.
 
Έτσι έχουμε το οξύμωρο, να είμαστε μια χώρα με υψηλή πιθανότητα ύπαρξης υδρογοναθράκων που μπορεί να μας μετατρέψουν στην Νορβηγία της Μεσογείου, όπως γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες καινα ... αυτο-αφοπλιζόμαστε.
 
Με ήδη δεδομένο και καθημερινό πρόβλημα απειλής και αναθεωρητικής διάθεσης από ένα κράτος σαφώς πολύ ισχυρότερο οικονομικά και πλέον και στρατιωτικά (πλην ποιότητας προσωπικού) από την Ελλάδα, όπψς είναι η Τουρκία και αντί να υλοποιούμε ένα συνεπές και "μετρημένο" αλλά ουσιαστικό πρόγραμμα επενδύσεων ασφαλείας, έχουμε απαξιώσει σε τέτοιο βαθμό την ετοιμότητα των ΕΔ που πλέον μπορούμε να μιλάμε για εθνική αυτοχειρία.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόταση πώλησης των δύο σχεδόν έτοιμων υποβρυχίων Type 214 για να ... "ρεφάρει" μια ιδιωτική επιχείρηση, όπως είναι τα ΕΝΑΕ.
 
Να μην ξεχνάμε, βέβαια ότι τα ΕΝΑΕ είναι ιδιωτική επιχείρηση γιατί έτσι όπως εξελίσσεται το θέμα, μοιάζει το κράτος να έχει υιοθετήσει την άποψη ότι είναι ... συνυπεύθυνο για τα ΕΝΑΕ και οφείλει το δημόσιο και όχι οι μέτοχοι της εταιρείας να βρουν λύση στο πρόβλημά τους.
 
Θέλει λοιπόν ο "ειδικός συντονιστής" να αφήσει το ΠΝ για τα επόμενα 5-10 χρόνια χωρίς τα δύο υποβρύχια που θα πουληθούν και τα οποία είναι σχεδόν έτοιμα, για να ναυπηγηθούν τα δύο της παραγγελίας Βενιζέλου και να ... θησαυρίσει ο Ι.Σάφα.
 
Και με αυτά τα τέσσερα υποβρύχια η Ελλάδα το 2020, π.χ. θα ασκεί πολιτική ασφάλειας σε μία έκταση που θα ξεκινά από την Κέρκυρα και θα τελειώνει ανατολικα της Κύπρου!
 
Αυτό σε ότι αφορά τα υποβρύχια που είναι έτοιμα και πληρωμένα.
 
Οπότε φαντάζεστε το είδος της αμυντικής πολιτικής για τα λοιπά υλικά που έχουν απόλυτη ανάγκη οι ΕΔ.
 
Που θέλουμε να καταλήξουμε: Μήπως υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο  απονεύρωσης των πάλαι ποτέ ισχυρών ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με μοχλό από την μία την σκανδαλολογία και από την άλλη την οικονομική κρίση;
 
Γιατί με "εικονικές" ένοπλες δυνάμεις κανείς δεν μπορεί να πει "Όχι" σε απόπειρες υφαρπαγής του εθνικού του πλούτου. Είτε από εχθρούς, είτε από "φιλους".
 
Προτιμάς να υπογράψεις π.χ. μια αποικιακή σύμβαση εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων με την "μερίδα του λέοντος" να την παίρνουν οι "προστάτες" σου κι εσύ είσαι ευχαριστημένος που δεν έχασες μαζί με το πετρέλαιο και κανένα νησί...
 
Γιατί "δικό σου είναι ότι μπορείς να υπερασπιστείς".
 
Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Ή αν υπάρχει, είμαστε πρόθυμοι να την ακούσουμε...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Η τρόικα θα μείνει και μετά το 2030


Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

 

Την επιβολή εποπτείας, πέραν του 2016 που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της τρόικας και για όσο χρονικό διάστημα η Ελλάδα έχει οφειλές προς τους πιστωτές της, επιφυλάσσει για τη χώρα μας η ένταξή της στον μηχανισμό στήριξης της τριμερούς ....


χρηματοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Real News, η απόφαση περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του μνημονίου, το οποίο αναμένεται να οδεύσει στη Βουλή προς κύρωση, αμέσως μόλις διευθετηθεί το θέμα της εκταμίευσης της δόσης των 43, 7 δισ. ευρώ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, για όσες δεκαετίες αποπληρώνεται το δάνειο στην τρόικα, η Ελλάδα θα βρίσκεται σε διαρκή επιτροπεία, προκειμένου να ελέγχεται το κάτά πόσο υλοποιεί τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές. 
Με τα σημερινά δεδομένα και εάν δεν υπάρξουν νέες επιμηκύνσεις στην αποπληρωμή των δανείων, ο αυστηρός έλεγχος από την τρόικα θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα πρώτα χρόνια μετά το 2030.

Προκλήσεις Τούρκων στο Αιγαίο – Σωρεία παραβιάσεων από ελικόπτερα και αεροπλάνα


Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

 

Σωρεία παραβιάσεων του FIR Αθηνών πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Ο εθνικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε συνολικά 17 φορές ενώ έξι μαχητικά ήταν ....
οπλισμένα. Οι Τουρκικές προκλήσεις πραγματοποιήθηκαν στο βόρειο, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο πάνω από τη Ρόδο.

Πηγή: lesvosnews.gr

Συνάντηση Σαμαρά-Χριστόφια

 













Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς έφθασε το βράδυ στην Κύπρο για ιδιωτική επίσκεψη, με πρόσκληση της οικογένειας του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, προκειμένου να μιλήσει αύριο στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνό του.

Ο κ. Σαμαράς δεν προέβη σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αμέσως μετά την άφιξη του μετέβη στην εξοχική οικία του Προέδρου Χριστόφια στο Κελλάκι, κοντά στη Λεμεσό, ο οποίος θα παραθέσει δείπνο.

Οι δύο άνδρες δεν έκαναν δηλώσεις και αντάλλαξαν χειραψία μπροστά στις κάμερες. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το δείπνο εργασίας και Χριστόφιας - Σαμαράς αναμένεται να συζητήσουν τρέχοντα θέματα που απασχολούν Κύπρο και Ελλάδα, όπως το Κυπριακό και το μνημόνιο.





Αύριο πρωί ο κ. Σαμαράς θα έχει στο ξενοδοχείο του χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν.

Μετά το μνημόσυνο ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για το Μόναχο, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας.

Κόντρες στην πλατεία Συντάγματος

 











)

Οι κύριοι Στουρνάρας και Μαυραγάνης βρέθηκαν «απέναντι» στους χειρισμούς στο φορολογικό. Οι ανταλλαγές «πυρών» έγιναν μέσω διαρροών ανάμεσα στην οδό Νίκης που είναι το γραφείο του υπουργού Οικονομικών και στην Καραγιώργη Σερβίας που βρίσκεται το γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών.

Αφορμή για τα αλληλοκαρφώματα κύκλων των δύο υπουργών ήταν οι διαρροές προτάσεων για το νέο φορολογικό, όπως η εισήγηση για πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου των παιδιών και η επιβολή συντελεστή 45% στα εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ.

Το γαϊτανάκι των λανθασμένων χειρισμών άρχισε πριν από μερικές ημέρες με την διαρροή της πρότασης για πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών. Στην ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ απέρριψαν ακαριαία την εισήγηση, ενώ κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέραν ότι πρόκειται για «Ηρώδειος λογική», οι περισσότεροι αναγνώρισαν στην αναφορά αυτή τον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος Ευ. Βενιζέλο.

Ο Πρωθυπουργός ανέλαβε να λύσει το πολιτικό πρόβλημα που προέκυψε ακριβώς την στιγμή που έχει έλθει η πρώτη ανάσα για την κυβέρνηση μετά την έγκριση της δόσης, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει...

Πέρα από τα λάθη των χειρισμών τις τελευταίες ημέρες, ορισμένοι παρατηρητές εντοπίζουν τη βαθύτερη αιτία των προβλημάτων στην έκβαση που είχαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα τους προηγούμενους μήνες.

Εκ των πραγμάτων ο υπουργός και υφυπουργός Οικονομικών καθώς επίσης και οι δύο σύμβουλοι του Γιάννη Στουρνάρα, ο θεσμικός, Πρόεδρος του ΣΟΕ, κ. Τσακλόγλου και ο στενός συνεργάτης του υπουργού κ. Καραβίτης δεν κατέστη δυνατόν να πείσουν την τρόικα να δεχθεί έστω ούτε ένα ευρώ ως έσοδα από φοροδιαφυγή.

Το ίδιο συνέβη με τις προτεινόμενες από την ελληνική πλευρά διαρθρωτικές περικοπές στο δημόσιο που έγιναν δεκτές από την τρόικα και αντικαταστάθηκαν από μεγαλύτερες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Αντίστοιχα στον τομέα των εσόδων, η μνημονική υποχρέωση που έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση ήταν η είσπραξη επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ από φόρους το 2013 (παρά τη βαθιά ύφεση) γιατί η τριμερής δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή.


ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ-ΔΙΓΕΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΗΣ "Χ" Δημόσια εκδήλωση


 

by Giwrgos Alevizopoulos on Sunday, December 9, 2012 at 7:24am ·
Σήμερααπό τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ.
 ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΥΚΗ ("ΚΑΡΥΤΣΗ").
 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΧΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ‘Χ’
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Τ Η Ρ Ι Ο 
 Αγαπητοί Συμπολεμιστές και Φίλοι,Σας γνωρίζουμε ότι την 9η Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Κυριακή, τελούμε το ετήσιο Ιερατικό Μνημόσυνο για τον αρχηγό της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ», ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΡΙΒΑ - ΔΙΓΕΝΗ, και για τους υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντες Χίτες μαχητές.
 Το μνημόσυνο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου ΚΑΡΥΚΗ ("Καρύτση"), στις 11 π.μ. Παρακαλείσθε, όπως τιμήσετε την ανωτέρω εκδήλωσή μας οικογενειακώς.
 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.Ο Πρόεδρος ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ


Like ·  · Share

Ο Σάμπυ Μιωνή στο lykavitos.gr> Προσέφυγα στην Δικαιοσύνη, δέχομαι ρατσιστική επίθεση ακροξεξιών οι οποίοι θα λογοδοτήσουν


 






Αποφασισμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την εμπλοκή του ονόματός του στα δημοσιεύματα αναφορικά με την Λίστα Λαγκάρντ και την κατάθεση του ποσού των 550 εκατομμυρίων Ευρώ, δικαιούχο του οποίου δύο καταθέσεις προς τους οικονομικούς εισαγγελείς Γ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη φέρουν την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Μαργαρίτα Παπανδρέου , δηλώνει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.
Με κατηγορηματική δήλωσή του στο Lykavitos.gr  ο κ. Μιωνή κάνει λόγο για μυθεύματα , τα οποία αποδίδει σε ακροδεξιούς κύκλους , οι οποίοι όπως λεει έχουν στόχο να τον πλήξουν λόγω της διπλής του ( Ελληνικής και Ισραηλινής) υπηκοότητας.
Οπως μας ανέφερε στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας "έχω να πω τα εξής αναφορικά με τα μυθεύματα που τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν για το πρόσωπο μου και τα οποία με προσβάλλουν βάναυσα. Προέρχονται από το Ρατσιστικό Ακροδεξιό χώρο και για αυτό χρησιμοποιούν λαϊκίστικα την καταγωγή μου και τη διπλή μου υπηκοότητα για την οποία είμαι πολύ περήφανος. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και οι εμπνευστές αυτών των μυθευμάτων σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Δηλώνω απερίφραστα ότι ουδέποτε έχω κατηγορηθεί από καμιά εποπτική , φορολογική και δικαστική αρχή για κανένα απολύτως αδίκημα".
Στο ερώτημα αν γνωρίζει την κ. Παπανδρέου και αν η τελευταία έχει σχέση με το λογαριασμό επαναλαμβάνει τα όσα ανέφερε με την ανακοίνωσή του στο ΑΠΕ ότι δηλαδή, "δεν γνωρίζει, δεν έχει συναντήσει ποτέ, ούτε έχει οποιαδήποτε, άμεση η έμμεση, σχέση με το λογαριασμό των 550 εκ Δολαρίων ή με εμένα, η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου ούτεοποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογενείας Παπανδρέου." 
Ενώ αναφορικά με το ποιος ήταν ο δικαιούχος του εν λόγω λογαριασμού αναφέρει ξανά:
"Ο δικαιούχος του λογαριασμού ήταν Αμοιβαίο Κεφάλαιο επενδύσεων που είχε μετοχές του εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας.
"Οπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία τα χρήματα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων είναι κατατεθειμένα σε τράπεζα Θεματοφύλακα, δηλαδή στην HSBC στη συγκεκριμένη περίπτωση, γεγονός που τεκμηριώνεται και από το ενημερωτικό δελτίο του Αμοιβαίου Κεφαλαίου (στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου). Κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε η Μαρία Παντελή, ούτε εγώ δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες του λογαριασμού. Ο δικαιούχος των 550 εκ. δολαρίων είναι το Αμοιβαίο Κεφάλαιο και οι μεριδιούχοι του. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ανακρίβειας, η εμφάνισή μου ως δικαιούχου των 550 εκατομμυρίων είναι ανάλογη του ισχυρισμού ότι ο διευθύνων σύμβουλος μιας τράπεζας είναι και δικαιούχος των καταθέσεων της τράπεζας..."
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του επιχειρηματία ο τελευταίος δεν κρύβει την ενόχλησή του για την εμπλοκή του ονόματος του δικηγόρου και συμβούλου του σημερινού πρωθυπουργού του κ. Παπασταύρου στην όλη υπόθεση.
Για τον τελευταίο ξεκαθαρίζει ότι δεν συνδέεται πουθενά, είναι προσωπικός φίλος και δικηγόρος του , ενώ έχουν συνεργαστεί σε άλλη εταιρεία.
 Ενώ για ότι αφορά την εταιρεία διαχείρισης του αμοιβαίου της οποίας ο ίδιος υπήρξε διευθύνων σύμβουλος και η κ. Παντελή υπάλληλος τονίζει με έμφαση ότι δεν ήταν κάποια Off Shore αλλά μία εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας και η οποία ανήκει πλέον στην Ελβετική τράπεζα EFG International.
Την ενόχλησή τους για την εμπλοκή του ονόματος του κ. Μιωνή στην όλη υπόθεση δεν έκρυψαν μιλώντας στον Lykavtios.gr  επιχειρηματικοί κύκλοι που τον γνωρίζουν. 
Οι τελευταίοι μάλιστα έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στην πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική δράση που ασκεί εδώ και χρόνια ο κ. Μιωνή και η οποία επικεντρώνεται αφενός στη χορήγηση υποτροφιών για σπουδές σε παιδιά από την Ελλάδα και το Ισραήλ , στη βοήθεια σπαστικών παιδιών από την Ελλάδα , κάτι για το οποίο έχει βραβευτεί από την Εταιρεία σπαστικών και στα παιδιά με αρκίνο, καθώς έχει δημιουργήσει το καινούριο Παιδοκαρκινικό κέντρο του Tel Aviv στο οποίο παιδιά από την Ελλάδα μπορούν να πηγαίνουν για νοσηλεία με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.
http://www.lykavitos.gr/2012/12/lykavitosgr-500.html

Tους περιμένουν τα "λευκά κελιά" του Wolfang Schaeuble


 




 

Οι δανειστές μας άργησαν αλλά το κατάλαβαν επιτέλους:Αυτό που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία είναι οι ολιγάρχες της εγχώριας διαπλοκής. Όταν ο Βόλφαγκ Σόιμπλε κάνει λόγο για τις ευθύνες της  ελληνικής επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ γνωρίζει πολύ καλά τι λέει. Και πως να μην το γνωρίζει άλλωστε αφού αρκούσε η πληροφόρηση από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες για να γίνει κάτοχος και των πιο αποσιωπημένων μυστικών των Ελλήνων ολιγαρχών. 
Υπάρχει σοβαρός Έλληνας που να πιστεύει ότι τα Αρχεία της Στάζι για παράδειγμα, δεν αποτέλεσαν πλούσιο υλικό για την χαρτογράφηση της ελληνικής διαπλοκής, μια καικορυφαίοι Έλληνες νταβατζήδες υπήρξαν πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών με τις γερμανικές και τις ρωσικές να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Υπάρχει σοβαρός Έλληνας που πιστεύει ότι ο Χριστοφοράκος κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς να έχει ξεράσει στις γερμανικές υπηρεσίες απόκρυφα μυστικά και ντοκουμέντα της εγχώριας διαπλοκής με το πολιτικό προσωπικό;
Και δεν ήταν μόνο ο Χριστοφοράκος που ξέρασε αλλά και ο περίφημος Γιουγκ που υπήρξε κορυφαίο στέλεχος τόσο της Siemens όσο και της Intracom.
Για να μην αναφερθούμε στο πρόσωπο-φάντασμα, τον φυγά (;) Καραβέλα.
Ο Σόιμπλε λοιπόν γνωρίζει πολύ καλά ότι οι νταβατζήδες αφού κατασπάραξαν τα σωθικά της Ελλάδας έβαλαν στην συνέχεια τον Πάγκαλο να δηλώσει το περίφημο «μαζί τα φάγαμε», για να θολώσουν τα νερά και να ενοχοποιήσουν συλλήβδην όλους μας. Ο Πάγκαλος παρότι εφυής, στη προκειμένη περίπτωση ήταν δασκαλεμένος και την ατάκα στην κυριολεξία κάποιοι την βάλανε στο στόμα του.
Η διαπλοκή των σεσημασμένων νταβατζήδων με την πολιτική εξουσία, πέρα από το ότι αποτέλεσε πρότυπο προς μίμηση, έχτισε συστηματικά ένα συγκεκριμένο lifestyle και κρύφτηκε πίσω από αυτό για να συνεχίσει ανενόχλητη το ροκάνισμα δημοσίου χρήματος, ευρωπαικών κονδυλίων και πάει λέγοντας. 
Η εγχώρια χούντα των ολιγαρχών μάλιστα χρησιμοποίησε το μηντιακό lifestyle και το ποδόσφαιρο για βιτρίνα, ώστε απερίσπαστη να επιδοθεί στις μίζες πάσης φύσεως εκμαυλίζοντας το πολιτικό προσωπικό. Όσους αντιστάθηκαν στην λαίλαπα της διαπλοκής ανέλαβαν να τους εξοντώσουν τα κουμπούρια της ΙΧ τρομοκρατίας. 
Ο Σόιπλε, αλλά και μέρος του αμερικανικού κατεστημένου, γνωρίζουν σαν την τσέπη τους τι εστί διαπλοκή στην Ελλάδα. Γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μια και όταν χρειάσθηκε συνεργάσθηκαν μαζί τους, όπως για παράδειγμα συνέβη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004-τότε που μας συνεπήρε ως έθνος η ντόπα της εθνικής υπερηφάνιας- αλλά και στις Υποκλοπές.
Ο Σόιμπλε λοιπόν διαπιστώνει πως για να μην πηγαίνουν τα λεφτά των Γερμανών φορολογουμένων σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο στη βάση του οποίου έχουν απλώσει δίχτυα οι Έλληνες νταβατζήδες και μαζεύουν το χρήμα, θα πρέπει να αναμετρηθεί μαζί τους αλλά και να ξεκάνει το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Στην ουσία οι δανειστές μας ανέλαβαν να ξεβρωμίσουν την χώρα μια και διαπίστωσαν πως τα δις που μας έχουν δώσει, από την εποχή των περίφημων ΜΟΠ έως σήμερα, καταλήγουν σε μια συγκεκριμένη ολιγαρχία διαπλοκής.

Η απόφαση των δανειστών μας να σηκώσουν τα μανίκια και να βάλουν τα χέρια τους στο πηγάδι με τα σκατά έχει θορυβήσει τους Έλληνες νταβατζήδες, οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν στην αντεπίθεση τόσο εναντίον της Τρόικας, όσο και των αντιπάλων νταβατζήδων. 

Αυτό ακριβώς ζούμε σ΄ αυτή την υπέροχη συγκυρία: Tους νταβατζήδες να έχουν τραβήξει τα κουμπούρια και να ρίχνουν διαρκώς προς πάσα κατεύθυνση-μιλάμε για τρελές σφαίρες-ενώ στο μεταξύ δέχονται επίθεση και από τους δανειστές μας καθώς το ΔΝΤ έχει αναλάβει να αντικαταστάσει τον ΣΔΟΕ του μπάρμπα- Στασινόπουλου και οι άνδρες του μπουκάρουν στις εγχώριες επιχειρήσεις όπως το FBI όταν κυνηγούσε τον Αλ Καπόνε.
Αυτό γίνεται γιατί οι δανειστές μας, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, είναι αποφασισμένοι να πάρουν πίσω τα λεφτά τους και γνωρίζουν πως όσο η Ελλάδα βρίσκεται υπό την κατοχή των εγχώριων νταβατζήδων δεν πρόκειται να πάρουν μία.
Δεν περιμένει ο Γερμανός φορολογούμενος να πάρει πίσω τα λεφτά του από το ατιμωτικό χαράτσι της ΔΕΗ που επέβαλλαν ο Βενιζέλος, ο Παπαδρέου, ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας.
Οι δανειστές γνωρίζουν πως έφτασε η ώρα να αρπάξουν την λεία των Ελλήνων φοροφυγάδων που φυλάσσεται σε τράπεζες της Ελβετίας, της Σιγκαπούρης, του Βερολίνου, του Λονδίνου, της Κύπρου και πάει λέγοντας. Ο ΣΔΟΕ δεν πρόκειται να βρειευρώ τσακιστό στους λογαριασμούς των όποιων φοροφυγάδων της λίστας Λαγάρντ για έναν απλούστατο λόγο: Tα λεφτά των Ελλήνων φοροφυγάδων έχουν αρχίσει να τα κατάσχουν ήδη το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι δανειστές μας, με ειδικές ομάδες κομμάντο που έχουν κάνει φύλλο και φτερό τις τράπεζες- προορισμούς του μαύρου «ελληνικού» χρήματος.
Το κλάμα που έχουν να ρίξουν οι Έλληνες φοροφυγάδες δεν λέγεται. Δεν θα υπάρχουν πλέον επίγειοι παράδεισοι για τους Έλληνες φοροφυγάδες. Καθημερινά ανοίγονται σιωπηλάεκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί Ελλήνων φοροφυγάδων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Οι δανειστές μας σηκώνουν στην κυριολεξία τα δις, μέσα από μια συντονισμένη επιχείρηση η οποία φέρνει τον κωδικό «Greek Mafia»!
Δεν θα τους αφήσουν σάλιο και αφού τους πάρουν τα λεφτά, θα τους κλείσουν στη συνέχεια στη φυλακή. Όπως έχουμε ξαναγράψει στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι», ο Σόιμπλε κατά βάθος πιστεύει πως πιο φθηνά θα του κόστιζε να βομβάρδιζε την Ελλάδα παρά να την δανείζει.Επέλεξε την μέση λύση που δεν είναι άλλη από το να καθαρίσει τους νταβατζήδες και το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης και όπως όλα δείχνουν το σχέδιο του αρχίζει να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας.
(Ο Γιουνκέρ που μας συμπαθεί επειδή δεν θέλει να βουτήξει τα χέρια του στο ελληνικό αίμααποφάσισε να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από το πλατώ.)
Όσο για τους Έλληνες πολιτικούς που ως τώρα συμμετείχαν και απολάμβαναν σαδιστικά τις ανθρωποθυσίες των Ελλήνων πολιτών, ήγγικεν η ώρα τους. 
Οι δανειστές μας έχουν αρχίσει να τους διαπομπεύουν έναν μετά τον άλλον. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή-σύντομα θα απαιτούν από την ελληνική Δικαιοσύνη να τους οδηγήσει στη φυλακή κι αν εκείνη δεν το πράξει, θα το κάνουν οι ίδιοι.
Τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι Αμερικάνοι, θα μπορούσαν να συλλάβουν τους μισούς Έλληνες πολιτικούς για φοροδιαφυγή και άλλα πιο σοβαρά εγκλήματα με το που πατάνε τα πόδια τους σε γερμανικό και αμερικανικό έδαφος.
Φυσικά όπως προείπαμε οι εγχώριοι νταβατζήδες θα επιχειρήσουν να αντισταθούν, αυτό κάνουν το τελευταίο διάστημα μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν.
Μόνο που δεν αργεί η στιγμή που όλο και κάποιος κορυφαίος Έλληνας νταβατζής θα συλληφθεί με βίαιο τρόπο και οι υπόλοιποι θα τρέχουν να κρυφτούν σαν κατσαρίδες που φλιτάρει η Φιλιππινέζα.
Πάντως για την ώρα απολαμβάνουμε τον πόλεμο των εγχώριων συμμοριών της διαπλοκής οι οποίες συγκρούονται δίχως έλεος. Όσοι την βγάλουν καθαρή ας ετοιμασθούν για τα "λευκά κελιά" του Βόλφαγκ Σόιμπλε...

Η Μόσχα έχει μαύρη λίστα...με ονόματα πολιτικών των ΗΠΑ


 

    Η Μόσχα έχει μαύρη λίστα...με ονόματα πολιτικών των ΗΠΑ
    Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας έχει ήδη ετοιμάσει τον κατάλογο με τα ονόματα των πολιτών των ΗΠΑ, οι οποίοι σύμφωνα με την ρωσική πλευρά είναι ένοχοι για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε ο Αλεξέι Πουσκόβ, επικεφαλής επιτροπής της Κρατικής Δούμας της ΡΟ στα θέματα των εξωτερικών υποθέσεων.
    «Στην πραγματικότητα, στο Υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει ένας κλειστός κατάλογος, όπως και στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Προς το παρόν είναι ασήμαντος. Σε αυτόν έχουν καταχωρηθεί εκείνοι οι πολίτες, οι οποίοι, σύμφωνα με την γνώμη μας, είναι ένοχοι για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στους οποίους δεν επιτρέπεται η είσοδος στο έδαφος της ΡΟ», - δήλωσε ο Πουσκόβ.
    Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει, πως η Ρωσία θα κλείσει τα σύνορα για τους πολίτες των ΗΠΑ, οι οποίο παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.


    Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/diethni/story/260164/i-mosha-ehei-mayri-listame-onomata-politikon-ton-ipa#ixzz2EX4scKUb

    Τι λέει ο Πούτιν για το τέλος του κόσμου


     

      Τι λέει ο Πούτιν για το τέλος του κόσμου
      Μετά τη NASA και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση προκειμένου να καθησυχάσει τα πλήθη ότι στις 21 Δεκεμβρίου δεν θα καταστραφεί ο κόσμος όπως προβλέπει το ημερολόγιο των Μάγια…
       Στη Ρωσία έχει προκληθεί μαζική υστερία από την προφητεία των Μάγια. Χιλιάδες Ρώσοι γεμίζουν τα σπίτια τους με τρόφιμα και άλλα απαραίτητα εφόδια, ενώ στην αγορά μπορεί να βρει κανείς ακόμη και ειδικά για την περίσταση διαμορφωμένα πακέτα διάσωσης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν κονσέρβες ψαριού, σπίρτα, βότκα, σαπούνι, σχοινί και προφυλακτικά.
      Ετσι, λόγω της φρενίτιδας, το ρωσικό υπουργείο των Εκτάκτων Αναγκών, αναγκάστηκε να εκδώσει μια καθησυχαστική ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «σύμφωνα με τις έως τώρα καταγραφές των μετρήσεων που πραγματοποιεί η κυβέρνηση για την κατάσταση του πλανήτη, ο κόσμος δεν θα καταστραφεί το Δεκέμβριο»
      Μάλιστα πρόσφατα και η NASA αναγκάστηκε να εκδώσει μια ανάλογη ανακοίνωση μέσω της οποίας καθησύχαζε τους πολίτες ότι δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα στις 21 Δεκεμβρίου, αλλά και τους εφιστούσε την προσοχή λέγοντας πως πολλοί, ιδιαίτερα νεαροί, έχουν κυριευτεί από το φόβο, έχουν πέσει σε κατάθλιψη και ετοιμάζονται ακόμη και να αυτοκτονήσουν μπροστά στο επερχόμενο τέλος.


      Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/diethni/story/260167/ti-leei-o-poutin-gia-to-telos-toy-kosmoy#ixzz2EX4hkm34

      Τι συμβολίζουν τα χρώματα στις μπάλες του Χριστουγεννιάτικου δέντρου;


       

      Λάβε υπόψιν σου το feng shui και προσκάλεσε την θετική ενέργεια στο χώρο
      Τι συμβολίζουν τα χρώματα στις μπάλες του Χριστουγεννιάτικου δέντρου;
      Κακά τα ψέμματα η ατμόσφαιρα του χώρου μας μας επηρεάζει. Καλό είναι λοιπόν, να προσελκύουμε την θετική ενέργεια κοντά μας και να βοηθάμε τον εσωτερικό μας εαυτό να εμπνέεται θετικά ενεργοποιώντας τα chakras μας. Πριν επιλέξουμε τα φετινά διακοσμητικά στοιχεία που θα στολίσουν το δέντρο και το σπίτι μας αυτά τα Χριστούγεννα, καλό είναι να πάρουμε μία ιδέα από το τι συμβολίζει κάθε χρώμα.
      Διαβάστε περισσότερα στο: queen.gr


      Read more: http://www.newsbomb.gr/blogs/story/260326/ti-symvolizoyn-ta-hromata-stis-mpales-toy-hristoygenniatikoy-dentroy#ixzz2EX4SDhny

      Gangnam Christmas»


        

      Είναι δύο κομμάτια που είτε τα αγαπάς είτε τα... σιχαίνεσαι!
      Ακούστε το Χριστουγενιάτικο «Last Gangnam Christmas»
      Ο λόγος για το παλιό και κλασικό Last Christmas των Wham, από το 1984 και το πρόσφατο Gangnam Style που σπάει όλα τα ρεκόρ και έχει γίνει παγκόσμια μόδα.
      Τα δύο αυτά τραγούδια λοιπόν «παντρεύτηκαν», χάρη στην ιδέα ενός ιταλού DJ ονόματι Πάολο Μόντι (καμία σχέση με τον Μάριο Μόντι).
      Ο Ιταλός δημιούργησε ένα... τέρας που λέγεται «Last Gangnam Christmas» και αναμένεται να κάνει πάταγο τα εφετινά Χριστούγεννα.
      Εσάς πώς σας φαίνεται;


      Read more: http://www.newsbomb.gr/blogs/story/260396/akoyste-to-hristoygeniatiko-last-gangnam-christmas#ixzz2EX4C6S13

      Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

        ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...