Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

"Oι λαοὶ θὰ μετακινοῦνται ἀπὸ τοὺς τόπους τους"


ΑΒΒΑΣ ΠΑΜΒΩ

 



Tο πρώτο πράγμα που φρόντισε η "αυτοκρατορία του χρήματος" να χτυπήσει είναι η αγάπη που έχουν οι άνθρωποι εκ φύσεως στο Θείο (στο Θεό δηλαδή). Γιατί όταν η καρδιά σου αδειάζει, πρέπει να γεμίσει το κενό με κάτι άλλο. Βγάζεις τον Θεό, μπαίνει ο Μαμμωνάς (το χρήμα).
Όπως ήδη σας έχουμε πει, η Ορθοδοξία βρίθει απίστευτων φωτισμένων προσωπικοτήτων, οι οποίες κατάφερναν να δουν τα μελλούμενα, γιατί γνώριζαν προς τα που τείνουν οι καρδιές των ανθρώπων. Για αυτό τις προφητείες δεν τις έλεγαν από χαρά που θα δικαιωθούν, αλλά για να δείξουν ότι ακολουθώντας τον συγκεκριμένο "αυτοκινητόδρομο" οδεύουν σε ένα πολύ συγκεκριμένο και δυσάρεστο αποτέλεσμα.
Οι προφητείες είναι προειδοποιήσεις, οι πρώτοι που θέλαν να μην πραγματοποιηθούν ήταν οι Άγιοι Πατέρες, αλλά οι άνθρωποι ως ματαιόδοξοι και αλαζόνες ποτέ δεν τους ακούγανε.
Η απώλεια του Θεού οδηγεί στην εγωπάθεια, στην απληστία, και στην αφροσύνη.Έτσι λοιπόν είπε ο Αββάς Παμβώ:
Εἰς τοὺς καιροὺς ἐκείνους πλέον θὰ κρυώσει ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ ἀπὸ τὶς περισσότερες ψυχὲς καὶ θὰ πέσει θλίψη μεγάλη στὸν κόσμο - Αυτό που συμβαίνει στην εποχή μας
 Τὸ ἕνα ἔθνος θὰ ρίχνεται ἐναντίον τοῦ ἄλλου - Μια ματιά στη γειτονιά μας, αλλά και σε ότι μας κάνουνε οι "φίλοι" μας οι Ευρωπαίοι, αλλά και σε ότι θα μας έρθει, για όσους "βλέπουν" θα μας βάλει σε σκέψεις.
 Οἱ λαοὶ θὰ μετακινοῦνται ἀπὸ τοὺς τόπους τους - Κάτι που το ζούμε με οδυνηρές συνέπειες με την λαθρομετανάστευση που οφείλεται στην πλειάδα παρανοικών πολέμων ανά τον κόσμο, και έπεται συνέχεια.
 Οἱ ἄρχοντες θὰ ἀνακατωθοῦν, οἱ Ἱερωμένοι θὰ τὸ ρίξουν στὴν ἀναρχία, οἱ δὲ μοναχοὶ θὰ ξεκλίνουν εἰς τὴν ἀμέλεια - Ήδη συσμβαίνει αυτό στην πατρίδα μας.
Φύγαμε από την αγάπη προς το Θείο, και αυτόματα χάσαμε την επαφή μεόλες τις αρετές, μας έμεινε η ψυχρή υλική υπερκατανάλωση, και τώρα που μας την πήρανε και αυτοί είμαστε πλέον...μόνοι.
Ας γυρίσουμε στις Πηγές μας. Έσεται Ήμαρ!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...