Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Άγρια πουλιά ανάρρωσαν και ξαναπέταξαν στη λίμνη Κερκίνη

 

Άγρια πουλιά ανάρρωσαν και ξαναπέταξαν στη λίμνη Κερκίνη
0
 
 
2
 
 
 
 
0
 
 
0
 
Συνολικά 15 άγρια πουλιά αφέθηκαν σήμερα ελεύθερα στον ουρανό πάνω από τη λίμνη Κερκίνη
Συνολικά 15 άγρια πουλιά αφέθηκαν σήμερα ελεύθερα στον ουρανό πάνω από τη λίμνη Κερκίνη, αφού ολοκληρώθηκε η νοσηλεία τους στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ).
 
Πρόκειται για 11 πελαργούς (Ciconia ciconia), μια σταχτοτσικνιά (Ardea cinerea), δυο τσίφτηδες (Milvus migrans) και έναν περήρανο σταυραετό (Hierraetus pennatus).
Ο ένας από τους δύο τσίφτηδες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είχε βρεθεί στο έδαφος, νεοσσός ακόμα, όταν, από λάθος υλοτόμου, κόπηκε το δέντρο όπου βρισκόταν η φωλιά του, ο σταχτοτσικνιάς και ο σταυραετός νοσηλεύονταν εδώ και ένα χρόνο τραυματισμένα από κυνηγετικό όπλο.
 
Όλα τα πουλιά έχουν δακτυλιωθεί πριν την επανένταξή τους, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών, προκειμένου να σταθεί δυνατή η παρακολούθηση της πορείας τους στο μέλλον.
 
Την τελετή απελευθέρωσής τους παρακολούθησαν μαθητές από το Ζάππειο Δημοτικό και Γυμνάσιο Σχολείο Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι συνοδεύονταν από το δ.σ. του Άσυλου του Παιδιού με το οποίο έχουν αδελφοποιηθεί, και πραγματοποιούσαν από κοινού εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη.
 
Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πηγή: voria.gr

Ανοικτά υπέρ της υποψηφιότητας Μώραλη ο Αρβανιτόπουλος

 


Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Κων-νος Αρβανιτόπουλος. Βλέπει θετικά το ενδεχόμενο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και σημειώνει:



«Είμαστε ανοικτοί στη συνεργασία με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που έχουν ευρωπαικό προσανατολισμό και στόχο την έξοδο από την κρίση".
Ο υπουργός Παιδείας τάσσεται ανοικτά υπέρ της υποψηφιότητας Μώραλη στον Πειραιά δηλώνοντας ότι: «΄Οταν εμφανίζονται προσωπικότητες ή αθροίζονται δυνάμεις που μπορεί να λύσουν προβλήματα ή εγγυώνται την υπέρβαση, δεν μπορείς να το παραγνωρίσεις».

Ο Σαμαράς, ο Τσίπρας και η «πολ ποζίσιον»

 

  • 0
     
pic-0-norm.jpg
Ως γνωστόν, στο Μέγαρο Μαξίμου σκέπτονται… μεσσηνιακά. Και λένε: Αν το βράδυ της 18ης Μαΐου ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών αποδείξει κι εμπράκτως ότι η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση είναι από περιορισμένη έως ανύπαρκτη, τότε, στις 25 Μαΐου, που είναι η πραγματικά κρίσιμη κάλπη των ευρωεκλογών, η ΝΔ έχει να ελπίζει σε ακόμα καλύτερες μέρες.
Ο λόγος; Θα λειτουργήσει η λογική του «πάω με τον ισχυρότερο», και σε αυτή την περίπτωση, η κυβερνητική παράταξη έχει μόνο να κερδίσει. Όχι βεβαίως ότι και οι γαλάζιοι θα έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες την πρώτη Κυριακή, αλλά, όσο να “ναι, θα είναι περισσότερες από εκείνες του βασικού τους αντιπάλου. Κι έτσι, θα μπουν στην τελική ευθεία από την «πολ ποζίσιον», με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Ακόμη και της πρώτης θέση, όπως λένε από την Συγγρού, χωρίς, ωστόσο, να το πολυπιστεύουν.
Όμως, ακόμα και στην περίπτωση που υπολείπονται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 2 (ή ακόμα και 3) ποσοστιαίες μονάδες, στο πρωθυπουργικό γραφείο θεωρούν ότι δεν θα έχει έρθει το τέλος του κόσμου. Ειδικά αν στην Ελιά καταφέρουν και εξασφαλίσουν ένα ποσοστό μεταξύ 4,5-5%, καθώς σε αυτή την περίπτωση, το άθροισμα θα είναι κατά πολύ καλύτερο του ποσοστού της Κουμουνδούρου, η οποία, όσο και να λέει ότι στόχος της θα είναι «η πρωτιά ακόμα και με μια ψήφο διαφορά», θα πρέπει να ετοιμάζεται για πορεία βαθιάς εσωστρέφειας.
Σημαντική διευκρίνιση: Όλα τα παραπάνω σενάρια πλέκονται με βάση τα γνωστά σε όλους γκάλοπ. Στο ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι τα περισσότερα είναι «άλλα αντ” άλλων» αφήνοντας πολλά υπονοούμενα και υποστηρίζοντας ότι η διαφορά είναι τουλάχιστον 5 μονάδες υπέρ τους.
Το ποιος έχει δίκιο θα το δείξει μόνο η κάλπη της 25ης Μαΐου…
Ο Τειρεσίας
- See more at: http://arouraios.gr/2014/05/o-samaras-o-tsipras-kai-h-pol-pozision/#sthash.B8fOfbyC.dpuf

Οι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα, αλλά δεν ξοδεύουν χρήματα

 

  • 24
     
Ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος για την ελληνική οικονομία, τονίζουν σε κάθε ευκαιρία τα κυβερνητικά στελέχη.
17_17_80942_0
Παρότι όμως οι αφίξεις των επισκεπτών καταρρίπτουν διαδοχικά ρεκορ, οι ξένοι που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα. Συγκεκριμένα, μόνο οι επισκέπτες της Τουρκίας «αφήνουν» λιγότερα πίσω τους.
Η μέση δαπάνη ανά ταξίδι των τουριστών στην Ελλάδα κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, για την περασμένη χρονιά, αυτή κινήθηκε στα 604,2 ευρώ, παρουσιάζοντας μάλιστα πτώση κατά 1,9% όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η «Καθημερινή».
Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, της Trivago, μόνο στην Τουρκία το αντίστοιχο ποσό είναι πιο χαμηλό σε σύγκριση με την Ελλάδα. Για τη γειτονική χώρα, μία από τις ισχυρές ανταγωνίστριες της Ελλάδας στον τουρισμό, η μέση δαπάνη ανά ταξίδι διαμορφώθηκε πέρυσι στα 535 ευρώ.
Οι τουρίστες που «αφήνουν» τα περισσότερα χρήματα κάνοντας διακοπές στην Ελλάδα είναι οι Καναδοί (1.388 ευρώ) και οι Αυστραλοί (1.369), ενώ από κοντά είναι οι Αμερικάνοι (1.218 ευρώ) και ακολουθούν οι Ρώσοι (989 ευρώ), οι Ελβετοί (961 ευρώ) και οι Αυστριακοί (898 ευρώ).
Πάντως, τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου δείχνουν ότι οι ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας ξόδεψαν περισσότερα σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013. Συγκεκριμένα, η μέση ανά ταξίδι δαπάνη (χωρίς να υπολογίζονται τα στοιχεία της κρουαζιέρας) αυξήθηκε κατά 6,3% φθάνοντας σε 397 ευρώ.
Σε αυτό τον τομέα πρωταγωνιστεί η Ισπανία. Εκεί, το 2013 η μέση δαπάνη των τουριστών έφτασε στα 976, με το ποσό μάλιστα να αυξάνεται κατά 3,7%. Υψηλά διατηρήθηκε η μέση δαπάνη και για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου στα 1.000 ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013. Επίσης, σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον ελληνικό προορισμό διαμορφώνεται η μέση δαπάνη των ξένων στην Κύπρο, φθάνοντας σύμφωνα με τα στοιχεία για το περυσινό έτος στα 860 ευρώ.
Πάντως, όπως σημειώνει η εφημερίδα, φέτος αναμένεται να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα από τους τουρίστες στην Ελλάδα, λόγω της ανάκαμψης των ξενοδοχειακών τιμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Trivago, η μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστό περίπου 53% για τον Μάιο παρατηρείται στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης όπου η μέση online τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο διαμορφώθηκε σε 199 ευρώ έναντι 130 ευρώ τον ίδιο μήνα του 2013. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Ημεροβίγλι με αύξηση κατά 49% φθάνοντας στα 283 ευρώ, στην τρίτη τα Φηρά με αύξηση 46% (158 ευρώ) και στην τέταρτη τα Χανιά με αύξηση 32% (82 ευρώ).
- See more at: http://arouraios.gr/2014/05/oi-touristes-erxontai-stin-ellada/#sthash.SIvKgTXZ.dpuf

Eurovision 2014: Δείτε σε ποια θέση τερμάτισε η Ελλάδα


 

Το πάλεψαν οι Freaky Fortune και ο Riskykidd με το «Rise Up», αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην δεκάδα. Μετά την εμφάνισή τους στον ημιτελικό, τα γραφεία στοιχημάτων…

έδιναν την χώρα μας μέσα στην δεκάδα, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό. Αποτέλεσμα αυτού, να μείνουμε φέτος έξω από την πρώτη δεκάδα της Eurovision που έγινε στην Κοπεγχάγη. Παρά το γεγονός ότι τα αγόρια μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ξεσήκωσαν το κοινό με την ερμηνεία τους και τις φιγούρες τους στο τραμπολίνο. Είναι η δεύτερη φορά που βρισκόμαστε εκτός δεκάδας τα τελευταία χρόνια μετά την Ελευθερία Ελευθερίου. Τελικά, η Ελλάδα με τους Freaky Fortune και τον Riskykidd τερμάτισε στην 20η θέση με 45 βαθμούς.

Η λεηλασία του Δήμου Ιωαννίνων αιτία τριών θανάτων!

 

filiogko
Σε βαρύτατες κακουργηματικές διώξεις κατέληξαν οι τρεις θάνατοι, μία δολοφονία και δυο αυτοκτονίες στα Γιάννενα.
Αιτία όλων η λεηλασία του ταμείου του Δήμου Ιωαννιτών “από φαύλους εντός του Δήμου”, όπως είχε γράψει στην επιστολή παραίτησής του λίγο πριν αυτοκτονήσει ο τότε Αντιδήμαρχος Νίκος Μάντης.
Οι διώξεις αφορούν αδικήματα υπεξαίρεσης με ιδιαίτερα τεχνάσματα και κατ” εξακολούθηση, για ψευδείς βεβαιώσεις με σκοπό τη ζημιά του Δήμου, κλπ. και το συνολικό ποσό ποτέ δεν αποτιμήθηκε πλήρως αλλά υπερέβη τα 2 εκατομμύρια ευρώ σε 1,5 χρόνο!
Οι διώξεις αφορούν τρεις εν ενεργεία Αντιδημάρχους και τον επικεφαλής του Σπηλαίου Περάματος, του οποίου η εμπορική εκμετάλλευση ανήκει στο Δήμο, μετά την ενοποίησή του με τον Δήμο Περάματος.
Αυτά έγιναν επί Δημαρχίας του Φίλιππα Φίλιου, στενού φίλου του εκλιπόντος πρόσφατα Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου.
Ο Φίλιος μέχρι πριν λίγους μήνες έπαιρνε μέρος στην λεγόμενη ομάδα των 5 προοδευτικών Δημάρχων της χώρας (Μπουτάρης – Καμίνης – Δημαράς – Σκοτινιώτης) και διακήρυσσε στα Γιάννενα το “νέο ήθος και ύφος εξουσίας”.
Όπως διαπίστωσε η δικαστική έρευνα, μόλις άλλαξε η δημοτική αρχή (ο κ. Φίλιος διαδέχθηκε τον υποστηριχθέντα από τη Νέα Δημοκρατία Νίκο Γκόντα) ορισμένοι αντιδήμαρχοι έθεσαν σε εφαρμογή σχέδιο άμεσου και άκρατου πλουτισμού.
Γι΄ αυτό και το έλλειμμα μέσα σε ελάχιστο χρόνο εκτοξεύτηκε.
Κάτι προφανώς αντιλήφθηκε γρήγορα ο 35χρονος ταμίας του Σπηλαίου Περάματος Σ. Τζαλαβράς και όταν άρχιζε να το σκαλίζει δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο στο Σπήλαιο Περάματος από τον παλαιότερο στο ταμείο Κ. Διαμάντη, ο οποίος αμέσως αυτοκτόνησε.
Τότε άρχισε η δικαστική έρευνα και ο πρώην Δήμαρχος Ιωανίνων Νίκος Γκόντας όταν συγκέντρωσε αρκετά στοιχεία κατέθεσε μήνυση εναντίον παντός υπευθύνου “για τη λεηλασία του Δημοσίου Ταμείου του Δήμου”.
Αρκετοί τότε έκαναν υπολογισμούς για έλλειμμα κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ.
Το κλίμα άρχισε να βαραίνει πολύ και ο κ. Φίλιος αποσύρθηκε από την διεκδίκηση του Δήμου ορίζοντας, ως διάδοχό του τον κ. Μπέγκα.
Η δικαστική έρευνα που κράτησε για αρκετό καιρό εντόπισε κύκλωμα εντός του Δήμου και έτσι εξηγείται η ξαφνική αυτοκτονία του Επικεφαλής της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και Αντιδημάρχου Νίκου Μάντη.
Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Μάντης ανέφερε:
«Αγαπητοί συμπολίτες,
Για δύο και πλέον χρόνια είχα έπειτα από απόφαση του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου την ευθύνη της παρακολούθησης της οικονομικής πορείας του δήμου Ιωαννιτών.
Σας διαβεβαιώνω ότι εργαζόμενος σκληρά, νυχθημερόν προσπάθησα να ανταποκριθώ σε αυτή τη μεγάλη ευθύνη. Ήταν δύο πολύ δύσκολα χρόνια σε μια εξαιρετικά σκληρή και σύνθετη συγκυρία. Τα προβλήματα που παραλάβαμε ήταν μεγάλα, ενώ νέα δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή του “Καλλικράτη” και την οικονομική κρίση, που σάρωσε τη χώρα και έπληξε τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο αγώνας για να ανταποκριθεί στοιχειωδώς ο δήμος μας στις υποχρεώσεις του ήταν καθημερινός. Δεν θα απαριθμήσω, όσα πετύχαμε πιστεύω ότι είναι άλλοι εκείνοι και πρώτοι από όλους οι συμπολίτες, που θα με αξιολογήσουν και θα με κρίνουν.
Εγώ απλά θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις.
Γι’ αυτό κι έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή δεν απέτρεψε την εκδήλωση παρανόμων και φαύλων ενεργειών που οδήγησαν στη δημιουργία ενός μεγάλου ταμειακού ελλείμματος στο δήμο. Απαιτήθηκαν επίμονες και επίπονες προσπάθειες για να φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πραγματική έκταση του προβλήματος και να οδηγήσουμε την υπόθεση στη δικαιοσύνη και στους εποπτεύοντες ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Κινηθήκαμε αμέσως με τη διαπίστωση του προβλήματος χωρίς ολιγωρίες, με συνεχείς και πολλαπλούς ελέγχους. Γνώμονας των ενεργειών μου ήταν η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, με διαφάνεια και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα που γνωρίζω ότι προέρχεται από το υστέρημα των συμπολιτών μας σε δύσκολους γι’ αυτούς καιρούς.
Είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη, που ξεκίνησε ήδη το έργο της θα αποδώσει τις ευθύνες όπου υπάρχουν. Προσωπικά θα συμβάλλω σε αυτή την κατεύθυνση με όλες μου τις δυνάμεις.
Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ τα ερωτηματικά αλλά και την οργή των συμπολιτών μας για όσα συνέβησαν. Δικαιολογημένα ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Δεν κατανοώ όμως τον λαϊκισμό ορισμένων κύκλων, που επιδίδονται σε ένα πολύ γνωστό πολύ παλαιό κι ανούσιο πολιτικάντικο παιχνίδι επιλέγοντας την εύκολη λύση, να στοχοποιήσουν το δήμαρχο κι έμενα ζητώντας την κεφαλήν μας επί πίνακι.
Το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με καταπόνησε σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. Όσα συνέβησαν ανθρώπινα με ξεπερνούν, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου.
Παράλληλα για λόγους πολιτικής ευθιξίας είμαι αποφασισμένος να μην αφήσω το περιθώριο σε ορισμένους κακόβουλους να υποστηρίζουν ότι είμαι «γαντζωμένος» στην καρέκλα του αντιδημάρχου και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής.
Υποβάλλω λοιπόν την παραίτησή μου από τη θέση του αντιδημάρχου και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, παραμένοντας στη διάθεση της παράταξης, για να προσφέρω κάθε βοήθεια όπου μου ζητηθεί, προκειμένου να φανούμε αντάξιοι της εντολής που μας έδωσε ο λαός το φθινόπωρο του 2010.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο κ. Φίλιο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου και ιδιαίτερα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής για τη συνεργασία που αναπτύξαμε.
Νίκος Μάντης 
»
Λίγο μετά την παραίτησή του ο κ. Μάντης βρέθηκε κρεμασμένος στο αντλιοστάσιο του σπιτιού του στην περιοχή Βελισσαρίου…
Πηγή ntokoumenta.gr

Τι δείχνει νέα μεγάλη δημοσκόπηση για Αττική, Αθήνα και Πειραιά (ποσοστά)

 

dimarexio_athinwn_upopsifioi_b2
Προβάδισμα 2,9% έναντι της Ρένας Δούρου έχει ο Γιάννης Σγουρός σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research ο νυν περιφερειάρχης συγκεντρώνει23,5%, η Ρένα Δούρου 20,6%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος 13%, ο Θανάσης Παφίλης 8,7%, ο Παύλος Χαϊκάλης 7,2%, ο Ηλίας Παναγιώταρος 5,4%, ο Θάνος Τζήμερος 2,1%, ο Πέτρος Μαντούβαλος 2%, η Μαρία Γιαννακάκη 1,9%, η Δέσποινα Κουτσούμπα 1,9%, ο Αντώνης Γάκης 1,1% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 12,6%.
Στο Δήμο Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης προηγείται με 23,35% και ακολουθούν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 16,5%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 15,8%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 12,1%, ο Νικήτας Κακλαμάνης με 7,2%, ο Νίκος Σοφιανός με 6,8%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 5,1%, άλλος υποψήφιος 2,9% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 10,3%.
Τέλος, στο Δήμο Πειραιά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος λαμβάνει 32,8%, ο Γιάννης Μώραλης 25,9%, ο Θοδωρής Δρίτσας 17,3%, η Ελπίδα Παντελάκη 6,2%, ο Νίκος Κούζηλος 2,8%, ο Ιωσήφ Βουράκης 2,2%, ο Θανάσης Διαβολάκης 1,7%, ο Αντώνης Καλογερογιάννης 1,5% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 9,6%.

Τα μαντάτα απ΄ το Στρασβούργο

 

Lavrediadis-wide
Γράφει το Παρατηρητήριο του Lykavitos.gr
Τρέμετε εισαγγελίσκοι!
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισημαίνει τη βαρβαρότητα της συνεχιζόμενης κράτησης του Λαυρέντη αλλά και την αδυναμία του να βρει το δίκιο του, αφού δεν υπάρχει ένδικο βοήθημα να ασκήσει.
Τα γράφουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ. Η προσφυγή του Λαυρέντη εκρίθη, βεβαίως παραδεκτή.
Η δικαστική του μεταχείριση είναι επιπέδου αφρικανικής χώρας.
Δεν θα πω Χοντορκόφσκι. Γιατί τον ρώσο μεγιστάνα ξέρουμε ποιος και πως τον φυλάκωσε. Ο ίδιος ο Πούτιν που κυβερνά με όρους χούντας.
Εδώ όμως δεν έχουμε (έτσι μας λένε) χούντα. Έχουμε δημοκρατία.
Κάποιος λοιπόν πρέπει να μας εξηγήσει πως ένα συστηματάκι εισαγγελίσκων έχει κλείσει έναν άνθρωπο με αναπηρία 80% στο μπουντρούμι με προφανή στόχο να τον εξοντώσει.
Η συνεχιζόμενη προφυλάκιση σε περιβάλλον εντελώς ακατάλληλο για έναν άνθρωπο με τα προβλήματα υγείας του Λαυρέντη είναι εντελώς αδικαιολόγητη. Και τελικά ύποπτη.
Είναι επίσης μια ακραία πρακτική που δεν τη συμμερίζεται και δεν την υποστηρίζει ούτε το καταστημένο της χώρας. Γιατί δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του Συγκροτήματος να προβάλλει το θέμα και μάλιστα σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ στο φύλλο του Σαββάτου.
Το Πάσχα πέρασε κι αρχίζουν να λιγοστεύουν οι Πόντιοι Πιλάτοι.
Είναι εντελώς βέβαιο ότι η χώρα θα καταδικαστεί στο Στρασβούργο και ότι η Ελλάδα θα ντροπιαστεί και θα ξεφτιλιστεί για τα παράξενα καμώματα κάποιων εισαγγελίσκων που κάποια στιγμή θα πρέπει να εξηγήσουν τι και πως αποφασίζουν.
Γιατί το μαρτύριο του Λαυρέντη συνεχίζεται ενώ διάφοροι Καναλάρχες και οπλάδες (ο υπέρβαρος κ. Κ και ο καλοζωιστής κ. Λ) είναι έξω και ουδείς δικαστικός κόπτεται να τους προφυλακίσει ή να τους ζητήσει καν τα λεφτά της εγγύησης.
Τα μαντάτα από το Στρασβούργο δεν μπορεί να αγνοηθούν.
Το Συγκρότημα θα το ακολουθήσουν κι άλλοι, παίρνοντας δημόσια θέση.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί η με Μεσαιωνικούς όρους κράτηση ενός ανάπηρου ανθρώπου.
Ιδίως όταν επέστρεψε εθελοντικά από το εξωτερικό για να παρουσιαστεί ενώπιον αυτού που νόμιζε ό, τι ήταν Δικαιοσύνη.
Που να ήξερε…

Ο G.K Chesterton για εκείνους που δεν μπορούν να δουν καμία διαφορά

 



Είναι πολύ της μόδας να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουν διαφορές, είτε στα φύλα, είτε στις φυλές, είτε στις θρησκείες, είτε σε οτιδήποτε. Όπως φαίνεται, αυτό το πρόβλημα δεν είναι νέο. Ο Βρετανός συγγραφέας, ποιητής και θεολόγος G.K Chesterton(1874 – 1936) υποστηρίζει το 1913, στο άρθρο του «Περί Εκείνων που Δεν Μπορούν να Δουν τη Διαφορά», ότι «το να μην είναι σε θέση κάποιος να δει τις προφανείς διαφορές δεν τον κάνει ευφυή, αλλά μάλλον ηλίθιο».

Λέει: «Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι έξυπνο να λένε “δεν διακρίνω καμία διαφορά!” Στις μέρες μας αυτό είναι ένα σημάδι πολιτισμού (ή κουλτούρας) να λέει κάποιος ότι δεν βλέπει καμία διαφορά μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας ή ενός ανθρώπου και ενός αγγέλου ή ενός ανθρώπου και ενός ζώου. Εάν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να δει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα άλογο και μια αγελάδα σε ένα μεγάλο λιβάδι, δεν τον αποκαλούμε πολιτισμένο, τον λέμε κοντόφθαλμο. Τώρα, υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες διαφορές μεταξύ των αγγέλων και των γυναικών, ακόμη και μεταξύ των ανθρώπων και των κτηνών και όλων αυτών των πραγμάτων. Πρόκειται για διαφορές που οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ενστικτωδώς, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν ότι μια αγελάδα δεν είναι άλογο χωρίς να αρχίσουν να ψάχνουν για χαίτη! Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένα άλογο δεν είναι αγελάδα χωρίς να ψάχνουν για κέρατα! Είτε η διαφορά θα πρέπει να υπολογίζεται με βάση εκείνο ή το άλλο σημαντικό ζήτημα είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, αλλά δεν θα πρέπει πραγματικά να είναι τόσο δύσκολο απλά να δούμε τις διαφορές».  

«Η πολιτική ορθότητα είναι ένας πόλεμος στην παρατήρηση»(“Political correctness is a war on noticing”) - Steve Sailer, «συντηρητικός» αρθρογράφος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η «παραδοσιακή», με δύο βιολογικούς γονείς οικογένεια, είναι το ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά, αναφέρει μελέτη

 



Μια νέα μελέτη που μόλις κυκλοφόρησε από την Αμερικανική Υπηρεσία για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων (CDC) αποκαλύπτει ότι τα παιδιά που ζουν σε παραδοσιακές, με δύο βιολογικούς γονείς οικογένειες είναι συντριπτικά ασφαλέστερα από ό, τι τα παιδιά που ζουν μόνο με ένα βιολογικό γονέα ή με άλλους - πλην γονέων - που τους φροντίζουν.

Η μελέτη, η οποία στηρίχθηκε σε δεδομένα από την Εθνική Έρευνα της Υγείας των Παιδιών 2011-2012, διαπίστωσε ότι το 70 τοις εκατό των παιδιών που μεγαλώνουν με τους δύο βιολογικούς γονείς ήταν εντελώς απαλλαγμένο από τραύματα, που οι ερευνητές ονομάζεται «ανεπιθύμητες ενέργειες της παιδικής ηλικίας».

Τα τραύματα στα οποία οι ερευνητές επικεντρώθηκαν ήταν το διαζύγιο ή ο χωρισμός, ο θάνατος ενός γονέα, η φυλάκιση ενός γονέα, η ψυχική ασθένεια στο σπίτι, η κατάχρηση ουσιών στο σπίτι, η ενδοοικογενειακή βία, η κακοποίηση των παιδιών, η βία της γειτονιάς, οι φυλετικές διακρίσεις και η φτώχεια.

Ενώ το 70 τοις εκατό των παιδιών που ζουν και με τους δύο βιολογικούς γονείς ποτέ δεν είχε βιώσει έστω και μία από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες, το 78,3 τοις εκατό των ατόμων που ζουν με ένα μόνο βιολογικό γονέα είχαν βιώσει τουλάχιστον μια από αυτές, όπως είχε και το 81,2 τοις εκατό από αυτούς που ζουν χωρίς ούτε έναν βιολογικό γονέα.

Σχεδόν το 30 τοις εκατό των ανηλίκων που ζουν με κηδεμόνες(εκτός γονέων) είχαν βιώσει τέσσερες ή περισσότερες σοβαρές "ανεπιθύμητες ενέργειες ".

 «Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η επικέντρωση σε αρνητικές εμπειρίες των παιδιών που δεν υπάρχει γονική μέριμνα είναι δικαιολογημένη», έγραψαν οι ερευνητές. «Η εκτενής βιβλιογραφική τεκμηρίωση ότι τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών έχουν φτωχότερη ευημερία από τα παιδιά που ζουν και με τους δύο γονείς τους, δείχνει ότι τα παιδιά που ζουν χωρίς τουλάχιστον ένα γονέα παρόντα μπορεί να είναι σε πιο μειονεκτική θέση.

«Επιπλέον, οι μεταβάσεις φροντίδας είναι προβληματικές για την ευημερία των παιδιών και τα περισσότερα παιδιά που ζουν χωριστά από τους γονείς τους έχουν ήδη βιώσει τουλάχιστον μία αλλαγή κηδεμόνα», προσθέτουν οι ερευνητές. «Το σωρευτικό αποτέλεσμα πολλαπλών τραυμάτων μπορεί να είναι σοβαρό. Η έρευνα έδειξε ότι όσο περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες υπάρχουν τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος σοβαρών προβλημάτων υγείας ή αρνητικών αποτελεσμάτων για την υγεία ... Αυτά τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην κακή ευημερία».

Οι ερευνητές εικάζουν ότι τα παιδιά που διαχωρίζονται από τον ένα ή και τους δύο βιολογικούς γονείς διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κακής υγείας όταν ενηλικιωθούν, χρήσης παράνομων ναρκωτικών ουσιών και αυτοκτονίας.

Ο W. Bradford Wilcox, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και διευθυντής του Εθνικού Προγράμματος για τον Γάμο, το οποίο παρακολουθεί τις επιπτώσεις της συζυγικής σταθερότητας στην αμερικανική κοινωνία, είπε ότι τα εν λόγω στοιχεία του CDC ταιριάζουν με τα δικά του.

«Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να ευδοκιμήσουν, και λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν αντιξοότητες, όταν μεγαλώνουν σε ένα σπίτι με δύο παντρεμένους βιολογικούς γονείς», λέει ο Wilcox στο LifeSiteNews. «Αυτή η νέα μελέτη από το CDC είναι συνεπής με τις γενικές διαπιστώσεις της έρευνας για την ευημερία των παιδιών».

«Όταν πρόκειται για την οικογενειακή δομή, το ασφαλέστερο και πιο σίγουρο μέρος - κατά μέσο όρο - είναι η οικογένεια με δύο γονείς», πρόσθεσε ο Wilcox.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Οι στόχοι της Τουρκίας μέσω της συμμετοχής των Γκρίζων Λύκων στις ευρωεκλογές

 

Του Παναγιώτη Γαλιατσάτου 

Η δυσάρεστη έκπληξη των ευρωεκλογών έρχεται από τη Θράκη. Για πρώτη φορά το ακραίο μειονοτικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ, το γνωστό DEB, κόμμα ακραίων τούρκων εθνικιστών και Γκρίζων Λύκων), η μετεξέλιξη του κόμματος του Αχμέτ Σαδίκ, συμμετέχει σε μία πανελλαδική εκλογική αναμέτρηση.

Αν και στη λίστα του δεν συμμετέχουν γνωστά πολιτικά ονόματα της μειονότητας, πολιτικοί παράγοντες στη Θράκη εκτιμούν ότι υπάρχει ρεύμα μειονοτικών ψήφων υπέρ του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλοι οι γνωστοί μειονοτικοί πολιτικοί απέχουν από τα ψηφοδέλτια των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αυτό πάντως δεν σημαίνει πως το ΚΙΕΦ έχει ελπίδες να εκλέξει ευρωβουλευτή. Κατώτατο όριο για μία έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο θεωρείται το 3,7%. Ακόμη και με αποχή σε ύψη ρεκόρ της τάξης του 50%, αυτό σημαίνει 180.000 ψήφους. Στις βουλευτικές του 2012, σε Ξάνθη και Ροδόπη πήγαν στις κάλπες συνολικά 140.000 άτομα.

Πέρα από αυτό, τα πράγματα αλλάζουν και στη μειονότητα. Όπως διατείνονται γνώστες της κατάστασης στη μειονότητα, «η πόλη πλέον ψηφίζει διαφορετικά από το χωριό». Υπάρχει ωστόσο ισχυρή πιθανότητα, και λόγω της αδυναμίας των μεγάλων κομμάτων, το ΚΙΕΦ να ευνοηθεί και να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στη Ροδόπη, πιθανόν και στην Ξάνθη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να συγκρατήσει τις δυνάμεις του. Ούτως ή άλλως, η καταγραφή των δυνάμεων ήταν ευθύς εξαρχής η επιδίωξη, όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και σε άλλους θυλάκους στην Ελλάδα.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν θα ήταν καθόλου θετικό για την ελληνική πλευρά και θα προσέφερε έδαφος για νέες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας στον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίοπ Ερντογάν.

Το ΚΙΕΦ, γνωστό και με τα τουρκικά του αρχικά ως DEB, ιδρύθηκε το 1991 από τον τουρκογενή εθνικιστή Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος εξελέγη αυτόνομα βουλευτής το 1989 και το 1990. Η επιτυχία του υπήρξε ο κύριος λόγος της καθιέρωσης του πλαφόν του 3% σε όλη την επικράτεια.

Συνεργασίες
Το πλαφόν υποχρέωσε τους μειονοτικούς να συνεργαστούν με τα μεγάλα κόμματα ώστε να εκλέγονται στη Βουλή, χωρίς ωστόσο να διαρρήξουν δεσμούς με το ΚΙΕΦ. Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη του Αχμέτ Χατζηοσμάν, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ήταν αρχηγός του από το 1999 έως το 2007 και παραμένει επίτιμος πρόεδρος. Στέλεχος του ΚΙΕΦ ήταν και ο έτερος μειονοτικός βουλευτής που εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ το 2009, ο Τσετίν Μάντατζη.

Τον Ιούνιο του 2012, το ΚΙΕΦ στήριξε τη ΔΗΜΑΡ και την υποψηφιότητα του Ιλχάν Αχμέτ στη Ροδόπη, ο οποίος συγκέντρωσε 12.500 ψήφους και κόντεψε να αφήσει εκτός Βουλής τον Ε. Στυλιανίδη. Καθόλου τυχαία, ο Ιλχάν ήταν από τους πρώτους που ευχήθηκε στο ΚΙΕΦ καλή επιτυχία στις ευρωεκλογές.

Οι υποψήφιοι του ΚΙΕΦ δεν έχουν διακριθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, ωστόσο αυτό δεν είναι μειονέκτημα απέναντι στα άλλα κόμματα. Όπως επισημαίνουν τοπικοί παράγοντες, λόγω της επιδεικτικής αποχής των γνωστών μειονοτικών πολιτικών, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να επιστρατεύσουν υποψήφιους με περγαμηνές.

Υποψήφιοι
Το ΚΙΕΦ ποντάρει στην συσπείρωση των τουρκογενών. Είναι ενδεικτικό ότι στη διακήρυξη που δημοσίευσε για τις ευρωεκλογές μιλάει για την «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα». Στην πλειονότητά τους, οι υποψήφιοι που κατεβάζει ο σημερινός πρόεδρος Μουσταφά Τσαβούς, είτε είναι συνεργάτες του, όπως ο αντιπρόεδρος Χασάν Χασάν, ο προσωπικός του γραμματέας Ζερίν Χουσεΐν και ο σύμβουλός του Αϊντίν Αχμέτ, είτε στρατολογούνται από τις παράνομες τουρκικές οργανώσεις, όπως ο πρώην πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Ραμαδάν Ντουμπάν, ο Ισμέτ Τουτζάρ η ο Κοράι Χασάν, πρόεδρος της «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής». Ο Κοράι είχε εκλεγεί και δημοτικός σύμβουλος με τον αμιγώς μειονοτικό συνδυασμό της πρώην υποψήφιας ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

Πηγή «Καθημερινή»

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...