Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τα κινητά κρύβουν το μυστικό;

ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΒΡΑΔΙ

 

Share →

 

 
Η μεγάλη και συγκινητική κινητοποίηση των συγγενών και φίλων του Βαγγέλη Γιακουμάκη στον Πειραιά αναπτέρωσε κάπως τις ελπίδες της οικογένειας μια και υπήρχαν μαρτυρίες που θέλουν τον Βαγγέλη στην Αθήνα, από την άλλη η ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων φέρνει στο φως ένοχα μυστικά και ψέμματα από τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος.
Κι όταν λέμε εμπλεκόμενοι αυτοί εκ των πραγμάτων είναι τόσο το προσωπικό και η διεύθυνση της Σχολής όσο και οι συμμαθητές του άτυχου σπουδαστή κάποιοι από τους οποίους του φερόντουσαν με βάναυσο τρόπο. Για την ώρα μόνο η Αστυνομία γνωρίζει εάν έχει γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε όλους τους εμπλεκόμενους με εντολή Εισαγγελέα. Κι αν δεν έχει δωθεί σχετική εντολή έρχονται να προστεθούν νέα ερωτηματικά στην σκοτεινή υπόθεση. Ειδικά όταν υπάρχει μαρτυρία γυναίκας κατοίκου της πόλης των Ιωαννίνων που υποστηρίζει ότι το βράδι της Παρασκευής που εξαφανίστηκε ο νεαρός σπουδαστής κάποιος της χτύπησε το κουδούνι και της ζητούσε επίμονα βοήθεια. Το σπίτι της συγκεκριμένης κατοίκου βρίσκεται κοντά στην Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε ο Βαγγέλης.
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πραγματοποιείται στη Γαλακτοκομική Σχολή στα Ιωάννινα, όπου φοιτά ο αγνοούμενος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης σημειώνει το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος.

Το κλιμάκιο του ΕΛΟΓ Δήμητρα συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως σταδιακά βρίσκει απαντήσεις σε ερωτήματα που μέχρι σήμερα έμεναν αναπάντητα, αφού όπως σημειώνουν πηγές που γνωρίζουν καλά την υπόθεση, «επιτέλους ανοίγουν τα στόματα των ανθρώπων μέσα στη Σχολή».

Τι «δείχνει» η ΕΔΕ 

Παράβαση καθήκοντος από αμέλεια από ανθρώπους της Σχολής φαίνεται να είναι το βασικό σημείο στο οποίο θα καταλήξει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση στη Γαλακτοκομική Σχολή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που παρουσιάζει τοprotothema.gr.

Αν και η ΕΔΕ αναμενόταν να ολοκληρωθεί σήμερα, Παρασκευή, θα πάρει μία μικρή παράταση, καθώς οι ερευνητές θέλουν να συγκεντρώσουν κάποιες επιπλέον πληροφορίες από σπουδαστές της Σχολής, αφού φαίνεται ότι κάποια στόματα τελικά ανοίγουν και «λύνουν» τη σιωπή τους για το «ένοχο» μυστικό που «κρύβει» η Σχολή.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων, κ. Τρομπούκη, οι έρευνες είχαν «μπλοκάρει» επειδή δεν υπήρχαν στοιχειοθετημένες μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν πιθανά σενάρια «κακής συμπεριφοράς» από φοιτητές της Σχολής προς τον Βαγγέλη.

Πάντως, όπως ο κ. Τρομπούκη είχε αποκαλύψει αποκλειστικά στο protothema.gr, φαίνεται ότι ο Βαγγέλης ήθελε να εξαφανιστεί και για αυτό δεν άφησε πίσω του κανένα ίχνος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κλιμάκιο της ΕΔΕ στα Γιάννενα έχει συγκεντρώσει πολύ σημαντικές μαρτυρίες που φαίνεται να ρίχνουν «φως» στην υπόθεση, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει «κινητικότητα» μέσα στη Σχολή, έπειτα από την τελική σύνταξη του πορίσματος. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ζητηθούν ευθύνες από ιθύνοντες της Σχολής για παράβαση καθήκοντος από αμέλεια.

Για την ώρα, το κλιμάκιο συλλέγει με ψυχραιμία πληροφορίες και φαίνεται να μην είναι διατεθειμένο να κλείσει -όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί- σήμερα την έρευνά του, καθώς θέλει κάποιες ακόμη συμπληρωματικές πληροφορίες από σπουδαστές της Σχολής.
Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ
Από το ρεπορτάζ της Αγγελικής Νικολούλη  "Φως στο Τούνελ"-(ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ 1.28')
Η παρέα των "σκληρών" Κρητικών που έκαναν άγρια καψόνια στον 20χρονο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, βρίσκεται σε ένα ασφυκτικό κλοιό.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, στην ηπειρωτική πρωτεύουσα καταφθάνουν κλιμάκια από την Αθήνα ενώ η εμπλοκή πολιτικού προσώπου που τηλεφωνούσε στην Σχολή για να καθαρίζει τους "σκληρούς" έχει πέσει σαν βόμβα στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Ο Βαγγέλης απ’ το Ρέθυμνο, φοιτητής στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, χάθηκε ξαφνικά το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου.
Οι καταγγελίες ότι είχε πέσει θύμα bullying, προκάλεσαν την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου.
Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη θυμήθηκε τις λεπτομέρειες της μοιραίας Παρασκευής 6ης Φεβρουαρίου που κάνουν τελικά τη διαφορά.
Ο Βαγγέλης μετά την τραπεζαρία επέστρεψε στο δωμάτιο του για να μείνει.
Πήγε στην εξωτερική τουαλέτα κι όταν γύρισε ήταν άλλος άνθρωπος.
Άρπαξε τα κλειδιά και χάθηκε. Φαίνεται πως εκεί συνάντησε κάποιον από την παρέα που τον ενοχλούσε και κάτι τον αναστάτωσε.
Η μαρτυρία μιας κοπέλας που γνωρίζει τον Βαγγέλη είναι ενδεικτική για το bullying που δεχόταν από συμφοιτητές του ακόμα και σε δημόσιο χώρο με κόσμο. Η κοπέλα ήταν παρούσα σε περιστατικό που συνέβη σε καφετέρια της περιοχής Κατσικά.
Εκεί βρισκόταν ο αγνοούμενος και η παρέα των «σκληρών» από την Κρήτη. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο Βαγγέλης παρήγγειλε τον καφέ του αλλά οι φίλοι του τον έκρυψαν.
Εκείνος τους παρακαλούσε να του τον δώσουν αλλά τον παίδευαν και τον κορόιδευαν.
Στο τέλος πέταξαν πάνω του ποτήρι με νερό, αδιαφορώντας παντελώς για εκείνον αλλά και για τον κόσμο που τους παρακολουθούσε.
Η Αγγελική Νικολούλη βρέθηκε στη τραπεζαρία της Γαλακτοκομικής Σχολής. Κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους συμπατριώτες του και στην ίδια θέση που καθόταν ο Βαγγέλης στο τελευταίο του γεύμα πριν εξαφανιστεί το μεσημέρι της Παρασκευής.
Η παρέα των «σκληρών» όπως χαρακτηρίζονται Κρητικών, στην αρχή ήταν διστακτική μπροστά στην παρουσία της δημοσιογράφου. (Δείτε στο video 1.28') Δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεια τους για όλα όσα τους καταλογίζουν, τα οποία αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Υποστήριξαν πως όλοι τους είχαν πολύ καλή σχέση με τον αγνοούμενο και έκαναν στενή παρέα.
Τις βίαιες επιθέσεις εναντίον του που καταγγέλθηκαν, τις χαρακτήρισαν καψόνια και πλάκες….
Η εξαφάνιση του σπουδαστή προκάλεσε το ενδιαφέρον του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης ο οποίος έδωσε εντολή να διαλευκανθεί το γρηγορότερο η υπόθεση και να μην χαθεί άλλος χρόνος.
Για την εξαφάνιση του νεαρού σπουδαστή υπήρξε και παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης.
Eίναι θέμα τιμής για τον νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης να επιλυθεί η υπόθεση που συγκλονίζει την Ελλάδα.
Στο μεταξύ σε ένα από τα video εμφανίζεται και το πρόσωπο κλειδί που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.
Μάλιστα συνηθίζει να μιλάει και εκ μέρους των άλλων "εμείς δεν τον είδαμε, εμείς δεν ξέρουμε, εμείς..., εμείς... εμείς..."
Η ανάγκη τους να παραμείνουν "ομάδα" είναι προφανής σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της Ασφάλειας στην Αθήνα οι οποίοι αναλύουν το ρεπορτάζ της Αγγελικής Νικολούλη.
Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ο αρχηγός της ομάδας που τον κακοποιούσε, Κρητικός κι αυτός, έχει αποφοιτήσει και υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία σε κοντινή πόλη.
Τρεις μέρες πριν την εξαφάνιση βρέθηκε πάλι στη Σχολή και πήρε το ίδιο λεωφορείο για τα Γιάννενα με τον αγνοούμενο.
Από την ημέρα εκείνη ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος. 
Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη μετέφερε στην Αγγελική Νικολούλη ότι τον είδε να φεύγει από το δωμάτιο φορώντας μόνο το φούτερ του και παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά του δωματίου.
Δεν πρόσεξε ότι τα προσωπικά του αντικείμενα και το κινητό του τηλέφωνο τα είχε αφήσει πίσω.
Μια φοιτήτρια τον είδε γύρω στις τρεις παρά δέκα το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου στο χώρο της Σχολής κι όχι έξω στη στάση λεωφορείου όπως αρχικά είχε λεχθεί.
Εμπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας εκτιμά ότι έχει όλη την υπόθεση δεμένη και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.
Ποιοι καταδίωκαν τον νεαρό σπουδαστή το βράδι της Παρασκευής όταν εκείνος ζήτησε καταφύγιο χτυπώντας το κουδούνι μιας πόρτας που δεν του άνοιξε επειδή η γυναίκα φοβήθηκε;
«Φοβήθηκα, άκουγα ένα νεαρό να μου λέει σας παρακαλώ ανοίξτε μου, χρειάζομαι βοήθεια και έτσι δεν άνοιξα την πόρτα. Πρέπει να ήταν γύρω στις 10 το βράδυ. Μετά από λίγα λεπτά που είδα ότι άρχισε να απομακρύνεται άνοιξα την πόρτα και είδα ένα νεαρό που μοιάζει στο Βαγγέλη, πιθανολογώ ότι ήταν εκείνος να απομακρύνεται από το σπίτι μου, αλλά, μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι γίνεται, που να φανταστώ», είπε η γυναίκα αυτή στον συνεργάτη του Γιώργου Τσούκαλη που «χτενίζει» την περιοχή περιμετρικά της Σχολής στα Ιωάννινα, τον κ. Φώντα Βρόσγο.
Στο μεταξύ έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα στόματα σε συγγενικό περιβάλλον των εμπλεκομένων μια και ο κίνδυνος να σαπίσουν όλοι στη φυλακή είναι πολύ μεγάλος.
Η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να κοστίσει πολλά κεφάλια των αρμοδίων αρχών εξαιτίας ολιγωρίας. Οσο για τον πολιτικό εάν αποδειχθεί η εμπλοκή του οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές στον πολιτικό του χώρο o oποίος τα τελευταία χρόνια είχε γεμίσει πολιτικούς τραμπούκους.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν στην εκπομπή "Φως στο τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη, πολιτική ασυλία είχαν οι "μάγκες" Κρητικοί που φοιτούσαν στη Γαλακτοκομική Σχολή και έκαναν καψόνια στο Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, είχε πολλές φορές δημιουργηθεί ζήτημα από την αυταρχική και προβληματική συμπεριφορά τους, όμως κάθε φορά που τίθονταν θέμα για την αποπομπή τους από τη Σχολή, πρωτοκλασάτος βουλευτής της Κρήτης παρενέβαινε και "καθάριζε" για λογαριασμό τους! Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις.
Σε ποιόν έκανε παρεμβάσεις ο πασίγνωστος πολιτικός;
Ο συγκεκριμένος πολιτικός θα μπορούσε να κατηγορηθεί ακόμη και ηθική αυτουργία γι΄ αυτό σας λέμε οι εξελίξεις της εξαφάνισης του 20χρονου σπουδαστή θα προκαλέσουν σάλο και στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο της χώρας.
Επειδή στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα που έκανε παρεμβάσεις ο συγκεκριμένος πολιτικός αλλά και το γραφείο του υπάρχουν τα στοιχεία η υπόθεση θα προκαλέσει σάλο.
Ποιοί υπάκουσαν στις επιθυμίες του πολιτικού. Γιατί οι αστυνομικές αρχές δεν παρενέβησαν;
Η ώρα της Δικαιοσύνης πλησιάζει.
Συνέχεια καταγγελιών στην εκπομπή "Φως στο τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη, αναφορικά με την εξαφάνιση του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Αυτή τη φορά από υπάλληλο καφετέριας στον Κατσικά, λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα από τη Σχολή.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μια ημέρα οι... "σκληροί" Κρητικοί της Σχολής που έκανε παρέα μαζί τους ο Βαγγέλης, του είχαν κρύψει τον καφέ που έπινε και όταν εκείνος διαμαρτυρήθηκε, του έχυσαν το νερό στο κεφάλι και γελούσαν μαζί του!
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι, ότι ο Βαγγέλης δεν έφυγε από την παρέα, αλλά συνέχισε να κάθεται μαζί τους!
Μάλιστα -σύμφωνα με την καταγγελία του εργαζόμενου- ο ιδιοκτήτης της καφετέριας τους έκανε παρατήρηση για το θέαμα, καθώς δυσανασχέτησαν και διαμαρτυρήθηκαν για το συμβάν πολλοί θαμώνες του καταστήματος.
ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ
Ο διευθυντής της σχολής Κωνσταντίνος Μάτζαρης μίλησε στην εκπομπή «Μία» για όλα εκείνα που το τελευταίο διάστημα ακούγονται λέγοντας χαρακτηριστικά πως επισήμως δεν ήταν ενήμερος για καμιά καταγγελία.
«Καταρχάς πρόκειται για μαρτυρίες, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Πριν το περιστατικό τουλάχιστον το προσωπικό της σχολής και εγώ προσωπικά, δεν είχαμε μια επίσημη τέλος πάντων καταγγελία για όλα αυτά τα περιστατικά που τώρα λέγεται ότι έγιναν πέρυσι!»
Είχε ή όχι παραπονεθεί ποτέ ο Βαγγέλης, προς τη διεύθυνση της σχολής;
«Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έκανε παρέα με τα παιδιά που λέγεται ότι τον κορόιδευαν και τον χλεύαζαν. Σε εμένα επίσημα δεν είχε πει κανείς κάτι… τώρα ανεπίσημα… τι να σας πω… τουλάχιστον για τα περιστατικά που περιγράφονται και τα οποία είναι έτσι όπως λένε τα μέσα ενημέρωσης, προφανώς όχι, έτσι; Δεν το συζητάω. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εστία μας είναι λίγο ιδιαίτερη εστία, με την έννοια ότι τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από αγροτικές οικογένειες, που έχουν κάποιους άλλους κώδικες συμπεριφοράς. Θέλω να πω ότι είναι λίγο πιο σκληραγωγημένα παιδιά, από τα παιδιά που τέλος πάντων είναι σε πόλεις, στα μεγάλα αστικά κέντρα. Είναι διαφορετική δηλαδή η συμπεριφορά των παιδιών της Γαλακτοκομικής Σχολής από τα παιδιά τα οποία θα μπορούσαν να είναι σε κάποιο ΤΕΙ ή πανεπιστήμιο».
Κι όμως, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε αλλάξει δωμάτιο όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της σχολής όμως για όλα αυτά είχαν ενημερωθεί και οι γονείς του:
«Είχε παρατηρηθεί μια αλλαγή στην συμπεριφορά, η οποία συζητήθηκε και με τους γονείς. Από εμάς αποδόθηκε ίσως στο γεγονός ότι σαν πρωτοετής, όπως οι περισσότεροι των πρωτοετών, αλλάζοντας περιβάλλον μπορεί να είχε κάποια στεναχώρια. Έτσι επειδή στο δωμάτιο που έμενε, ήταν και άλλοι δυο και υπήρχε δωμάτιο το οποίο ήταν κενό τον μεταφέραμε. Πάντα σε συνεννόηση με τους γονείς και επειδή υπήρχε η υπόνοια ότι μπορεί κάποιος να τον ενοχλεί. Έγινε σε συνεννόηση».
Ποια έκκληση κάνει ο κ. Μάτζαρης προς το Βαγγέλη αν τον ακούει;
«Εμείς τον περιμένουμε να συνεχίσουμε το μάθημα. Οι συμφοιτητές του καταρχάς ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν τις έρευνες πριν κάνει βγει το σήμα για την εξαφάνισή του».
Δημοσίευση: 1 Μαρτίου 2015, 01:28
More News Desk

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 1 Μαρτίου 2015



Κυριακή της Ορθοδοξίας - (᾿Ιω. α´ 44-52)

Έλα και δες μόνος σου.

Τω καιρώ εκείνω ηθέλησεν ο ᾿Ιησούς εξελθείν εις την Γαλιλαίαν· και ευρίσκει Φίλιππον και λέγει αυτώ· ακολούθει μοι. ῏Ην δε ο Φίλιππος από Βηθσαιδά, εκ της πόλεως ᾿Ανδρέου και Πέτρου.
Ευρίσκει Φίλιππος τον Ναθαναήλ και λέγει αυτώ· ον έγραψε Μωϋσής εν τω νόμω και οι προφήται, ευρήκαμεν, ᾿Ιησούν τον υιόν του ᾿Ιωσήφ τον από Ναζαρέτ. Καί είπεν αυτώ Ναθαναήλ· εκ Ναζαρέτ δύναταί τι αγαθόν είναι; λέγει αυτώ Φίλιππος· έρχου και ίδε.

Είδεν ο ᾿Ιησούς τον Ναθαναήλ ερχόμενον προς αυτόν και λέγει περί αυτού· ίδε αληθώς ᾿Ισραηλίτης, εν ω δόλος ουκ έστι. Λέγει αυτώ Ναθαναήλ· πόθεν με γινώσκεις; ᾿Απεκρίθη ᾿Ιησούς και είπεν αυτώ· προ του σε Φίλιππον φωνήσαι, όντα υπό την συκήν είδόν σε.

Απεκρίθη Ναθαναήλ και λέγει αυτώ· ραββί, συ ει ο υιός του Θεού, συ ει ο βασιλεύς του ᾿Ισραήλ. Απεκρίθη ᾿Ιησούς και είπεν αυτώ· ότι είπόν σοι, είδόν σε υποκάτω της συκής, πιστεύεις; Μείζω τούτων όψει. Καί λέγει αυτώ· ᾿Αμήν αμήν λέγω υμίν, απ᾿ άρτι όψεσθε τον ουρανόν ανεωγότα, και τους αγγέλους του Θεού αναβαίνοντας και καταβαίνοντας επί τον υιόν του ανθρώπου.


Ηλεκτρικό υπόστρωμα ΜΟΝΟ 15.00 €
Απόδοση στη νεοελληνική:

Τον καιρό εκείνο ο ᾿Ιησούς αποφάσισε να πάει στη Γαλιλαία. Βρίσκει τότε τον Φίλιππο και του λέει· «῎Ελα μαζί μου». ῾Ο Φίλιππος καταγόταν από τη Βηθσαιδά, την πατρίδα του ᾿Ανδρέα και του Πέτρου. Βρίσκει ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ και του λέει· «Αυτόν που προανήγγειλε ο Μωυσής στον νόμο και οι προφήτες, τον βρήκαμε· είναι ο ᾿Ιησούς, ο γιός του ᾿Ιωσήφ από τη Ναζαρέτ».

«Μπορεί από τη Ναζαρέτ να βγεί τίποτα καλό;» τον ρώτησε ο Ναθαναήλ. «῎Ελα και δες μόνος σου», του λέει ο Φίλιππος.

Ο Ιησούς είδε τον Ναθαναήλ να πλησιάζει και λέει γι’ αυτόν· «Να ένας γνήσιος ᾿Ισραηλίτης, χωρίς δόλο μέσα του». «᾿Από που με ξέρεις;» τον ρωτάει ο Ναθαναήλ. Κι ο ᾿Ιησούς του απάντησε· «Προτού σού πεί ο Φίλιππος να ᾿ρθείς, σε είδα που ήσουν κάτω απ’ τη συκιά». Τότε ο Ναθαναήλ του είπε· «Διδάσκαλε, εσύ είσαι ο Υιός του Θεού, εσύ είσαι ο βασιλιάς του ᾿Ισραήλ».

Κι ο ᾿Ιησούς του αποκρίθηκε· «᾿Επειδή σού είπα πως σε είδα κάτω από τη συκιά, γι’ αυτό πιστεύεις; Θα δείς μεγαλύτερα πράγματα απ’ αυτά». Καί του λέει· «Σας βεβαιώνω ότι σύντομα θα δείτε να έχει ανοίξει ο ουρανός, και οι άγγελοι του Θεού να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν πάνω στον Υιό του ᾿Ανθρώπου».

Πηγή: synodoiporia.gr
- See more at: http://perivolipanagias.blogspot.gr/2015/02/1-2015.html#sthash.DsC1Is9V.dpuf

Κυριακή της Ορθοδοξίας - Χρόνια πολλά σε όλους!



Εορτάζει 42 ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα - Α΄ Κυριακη Των Νηστειων.
Η αγία αυτή ημέρα είναι ξεχωριστή, διότι παρά το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εορτάζει λαμπρά η Ορθοδοξία μας, η αληθινή Εκκλησία του Χριστού.

Ποιούμε ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το οποίο επισυνέβη το 843 μ.Χ. στο Βυζάντιο, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου (840 - 843 μ.Χ.).

Αναφερόμαστε στη μεγάλη εικονομαχική έριδα, η οποία συντάραξε κυριολεκτικά την Εκκλησία μας για περισσότερα από εκατό χρόνια. Το 726 μ.Χ. ο αυτοκράτωρ Λέων ο Γ' ο Ίσαυρος (717 - 741 μ.Χ.) αποφάσισε να επιφέρει στο κράτος ριζικές μεταρρυθμίσεις.

Μια από αυτές ήταν η απαγόρευση προσκύνησης των ιερών εικόνων, επειδή, παίρνοντας αφορμή από ορισμένα ακραία φαινόμενα εικονολατρίας, πίστευε πως η χριστιανική πίστη παρέκλινε στην ειδωλολατρία. Στην ουσία όμως εξέφραζε δικές του ανεικονικές απόψεις, οι οποίες ήταν βαθύτατα επηρεασμένες από την ανεικονική ιουδαϊκή και ισλαμική πίστη.

Η αναταραχή ήταν αφάνταστη. Η αυτοκρατορία χωρίστηκε σε δύο φοβερά αντιμαχόμενες ομάδες, τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες. Οι διώξεις φοβερές. Μεγάλες πατερικές μορφές ανάλαβαν να υπερασπίσουν την ορθόδοξη πίστη. Στα 787 μ.Χ. συγκλήθηκε η Ζ' Οικουμενική Σύνοδος, η οποία διατύπωσε με ακρίβεια την οφειλόμενη τιμή στις ιερές εικόνες.

Σε αυτή επίσης διευκρινίστηκαν και άλλα δυσνόητα σημεία της χριστιανικής πίστεως, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη αποκρυστάλλωση του ορθοδόξου δόγματος και να ομιλούμε για θρίαμβο της Ορθοδοξίας μας.

Η εικόνα στην Ορθοδοξία μας δεν αποτελεί αντικείμενο λατρείας, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά ως μέσον τιμής του εικονιζόμενου προσώπου. Ακόμα και ο Χριστός μπορεί να εικονισθεί, διότι έγινε άνθρωπος. Μάλιστα όποιος αρνείται τον εικονισμό του Χριστού αρνείται ουσιαστικά την ανθρώπινη φύση Του! Οι μεγάλοι Πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας μας, που αναδείχθηκαν μέσα από τη λαίλαπα της εικονομαχίας, διατύπωσαν το ορθόδοξο δόγμα με προσοχή και ευλάβεια.

Η προσκύνηση της ιερής εικόνας του Χριστού και των άλλων ιερών προσώπων του Χριστιανισμού δεν είναι ειδωλολατρία, όπως κατηγορούνταν από τους εικονομάχους, διότι η τιμή δεν απευθύνεται στην ύλη, αλλά στο εικονιζόμενο πρόσωπο, καθότι «η της εικόνος τιμή επί το πρωτότυπον διαβαίνει» (Μ.Βασίλειος P . G . 32,149) και «Προσκυνούμεν δε ταις εικόσιν ου τη ύλη προσφέροντες την προσκύνησιν, αλλά δι΄αυτών τοις εν αυταίς εικονιζομένοις» (Ι. Δαμασκ. P . G .94 1356). Η ευλογία και η χάρη που λαμβάνει ο πιστός από την προσκύνηση των ιερών εικόνων δίνεται από το ζωντανό ιερό πρόσωπο και όχι από την ύλη της εικόνας.

Η εικόνα έχει τεράστια ποιμαντική χρησιμότητα. Μια εικόνα, σύμφωνα με γλωσσική έκφραση, αξίζει περισσότερο από χίλιες λέξεις. Αυτό σημαίνει ότι μέσω της εκκλησιαστικής εικονογραφίας οι πιστοί βοηθούνται να αναχθούν στις υψηλές πνευματικές θεωρίες και στο θείον.

Βεβαίως η ηρεμία δεν αποκαταστάθηκε, διότι εξακολουθούσαν να βασιλεύουν εικονομάχοι αυτοκράτορες. Στα 843 η ευσεβής αυτοκράτειρα Θεοδώρα, επίτροπος του ανήλικου γιου της Μιχαήλ του Γ΄, έθεσε τέρμα στην εικονομαχική έριδα και συνετέλεσε στο θρίαμβο της Ορθοδοξίας.

Οι Πατέρες όρισαν να εορτάζεται ο θρίαμβος του ορθοδόξου δόγματος την πρώτη Κυριακή των Νηστειών για να δείξει στους πιστούς πως ο πνευματικός μας αγώνας θα πρέπει να συνδυάζεται με την ορθή πίστη για να είναι πραγματικά αποτελεσματικός.

Νηστεία και ασκητική ζωή έχουν και άλλες αιρέσεις ή θρησκείες, και μάλιστα με πολύ αυστηρότερους κανόνες άσκησης. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να σωθούν και να ενωθούν με το Θεό. Η σωτηρία είναι συνώνυμη με την αλήθεια, αντίθετα η πλάνη και το ψεύδος οδηγούν σε αδιέξοδα και εν τέλει στην απώλεια.

Απολυτίκιο:
Ήχος β'.
Την άχραντον εικόνα σου προσκυνούμεν αγαθέ, Αιτούμενοι συγχώρεσιν των πταισμάτων ημών βουλήσει γαρ ηυδόκησας ανελθείν εν τω Σταυρώ ίνα ρύση ους έπλασες εκ της δουλείας του εχθρού όθεν ευχαρίστως βοώμεν χαράς επλήρωσας τα πάντα ο σωτήρ ημών ο παραγενόμενος εις το σώσαι τον κόσμον.


Διαβάστε το Ευαγγέλιο της Κυριακής 1 Μαρτίου 2015
- See more at: http://perivolipanagias.blogspot.gr/2015/02/blog-post_649.html?m=1#sthash.OJP5Z8p9.dpuf

ΚΑΖΑΜΙΑΣ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2015

 Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014


ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2015: ΜΑΡΤΙΟΣ 

Προβλέψεις (καζαμίας) του μήνα





Προβλέψεων μηνός Μαρτίου 2015 συνέχεια...
  

Με το εκλογικό σκηνικό στη χώρα, ίδιο και απαράλλαχτο με τον προηγούμενο μήνα, η Αγιά Χαρά της  ακυβερνησία της χώρας συνεπαίρνει τον μέσο έλληνα δημοκράτη .  Άσχετα αν τα μνημόνια,   συνεχίζουν να ροκανίζουν και τα τελευταία χρήματα των φορολογουμένων. Μιας και για να καταργηθούν,  πρέπει πρώτα να ανοίξει η ρημάδα η βουλή.  Βρε μπας κι είναι βαλτός κι ο ΣΥΡΙΖΑ? Και δια της μεθόδου της καθυστερήσεως διαιωνίζει τα δεδικασμένα? Αν έτσι συμβαίνει, πραγματικά είμαστε για μπάτσες!

Με τα spreds τραβούν την ανηφόρα και με τους δανειστές να συνεχίζουν να μας παίρνουν τα πάντα, ακόμα και τα σώβρακα, που θεαματικά και βασανιστικά, παίρνουν την κατηφόρα...




...σε σημείο μάλιστα, που οι συνήθεις ύποπτοι,  εθελοντές Έλληνες πανδότες φορολογούμενοι, να  δίνουν τα σώβρακά τους πλέον οικειοθελώς στους δανειστές,















...η ακυβερνησία...εθνικής σωτηρίας,  παρ΄όλα αυτά, σώβρακα παζαρεύει ακόμα!





Ως εκ τούτου,  θα αφήσουμε στην τύχη το πολιτικό σκηνικό καθ΄ αυτό και θα ασχοληθούμε με τις παράπλευρες απώλειες,  του κοινωνικού ιστού της χώρας. Ψάχνοντας και αλληθωρίζοντας την ...αόρατη αράχνη,  μέσα σ΄αυτόν τον δομημένο  ιστό... Δεν παίρνω όρκο βέβαια,   πως θα μας προκύψουν με αυτήν ακριβώς την  χρονολογική  σειρά  τα γεγονότα, αλλά τι σκατά αναρχικό καζαμία βγάζουμε?  








Σε σκηνοθεσία  των δανειστών σε οικονομικό επίπεδο, η χώρα  συνεχίζει να  βιώνει σε καθημερινή βάση τα αλλεπάλληλα ριμέικ της ταινίας: "Λάρισα εμπιστευτικό"

Τον επόμενο μήνα εξάλλου,  συμπληρώνονται πέντε ολόκληρα χρόνια,  από εκείνο το Πάσχα  που ο Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο, εμφάνιζε το ΔΝΤ, κάτι σαν το φιλί της ζωής περίπου  για την Ελληνική οικονομία.  Με τον αρχι...επιβήτορα Στρος Καν -που ηγείτο τότε του ταμείου- να παρουσιάζει το τεχνοκρατικό του προσωπείο...Του διασώστη κοντολογίς που θα μας έδινε εκείνα τα γ@μημέν@ φιλιά της...ζωής!


Δεν χρειάστηκαν  παρά ελάχιστοι μήνες,  για να αποκατασταθούν οι ...ισορροπίες μεταξύ: ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ & ΧΡΕΩΜΕΝΩΝ. Και το ΔΝΤ  να πλακωθεί σ΄αυτό που μια ζωή έμαθε να κάνει: Να βιάζει απροκάλυπτα όσους έπεφταν στην ανάγκη του.  Και τα...τέσσερα.

Με το ...όργανο μέτρησης της έντασης του βιασμού :fack -o-meter  όπως γράφει και το... όργανο (...γ@μησόμετρο σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση) να καταγράφει παλλόμενο από εθνική περηφάνεια. τους...σπασμούς.  




Κατά τα άλλα και με   τα 4/5 του πληθυσμού, που αδυνατίζουν μέρα με τη μέρα λόγω το λιμού,  να προσπαθούν να πάρουν κανά κιλό, μέσα  από τα συσσίτια της αγάπης που διοργανώνουν Εκκλησία και δήμοι...












...και  με το υπόλοιπο ...προνοητικό 1/5 του λαού, που πρόκοψε στα χρόνια της ...ανάπτυξης, αποταμιεύοντας τους κόπους του (είτε και τους κόπους των άλλων καμπόσοι),   να αγωνίζεται ιδροκοπώντας να χάσει βάρος στα γυμναστήρια,  είναι προφανές πως η Ελλάδα των δύο ταχυτήτων,  πορεύεται τον δικό της Γολγοθά. Eρρήμην των πολιτικών της προϊσταμένων. Με χορηγό και σπόνσορα  της νέας ανάπτυξης,  την συστημική κυβέρνηση της ...Ακυβερνησίας.


Στις δεκαπέντε του μήνα,  λήγει και η  δεύτερη παράταση που δόθηκε στους φορολογούμενους,  για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2014.  Με διάγγελμα του προς το λαό,  το ΚΚΕ, έδωσε "γραμμή" στο ,  για το πως να "ταχυδρομήσουν όλοι οι φορολογούμενοι την ίδια ακριβώς δήλωση. Παραπλεύρως,  μια φορολογούμενη αποπειράται να φωτοτυπήσει το "Ε1" που στέλνει στην εφορία.

Τρόικα και μεμονωμένοι δανειστές, ζητούν κατεπειγόντως από το δημοσιοϋπαλληλικό  σύστημα να σοβαρευτεί  και να στραφεί  εναντίον των εχόντων και κατεχόντων!  Για χιλιοστή  φορά λοιπόν επανέρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο, το θέμα  των γομαριών της φοροδιαφυγής.  Που με τα ψυγεία τους γεμάτα,  τρώνε και πίνουν εις υγείαν τον κορόϊδων. 





Μια απο τις μεγαλύτερες "τρύπες" της φοροδιαφυγής, αποδεικνύονται οι αισθητικές επεμβάσεις. Με πρώτη και καλύτερη, την προσθετική στήθους.  Που μπαίνει πλέον στο μικροσκόπιο  του ΣΔΟΕ. 

Για την ταχύτερη  υλοποίηση αυτών των ...μεταρ-ρυθμίσεων κλιμάκια Ελλήνων τεχνοκρατών, επισκέπτονται διάφορες ..προηγμένες χώρες,  για την αντιγραφή και μεταφορά , σχετικής τεχνογνωσίας στη χώρα. 

Τα κλιμάκια των τεχνοκρατών που επισκέφθηκαν τη Μόσχα,  του αδερφού Πούτιν, πήραν μια γεύση για το πως αντιμετωπίζουν εκεί τη φοροδιαφυγή των πλαστικών χειρουργών.  Με επιτόπιες αυτοψίες στις πλατείες... Και βάζοντας  τον δάκτυλον επί τον τύπον των ύλων! 






Και σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις , ζητώντας και τη βοήθεια του κοινού. Αποκαλύπτοντας ολόκληρο το στήθος!







 


Τα παρατράγουδα αυτού του δημόσιου  ελέγχου, που αρχίζει και εφαρμόζεται πειραματικά και στην Ελλάδα,  έχουν βέβαια και τις παρενέργειές τους. Στα ΜΜΜ (μέσα μαζικής μ@λ@κί@ς σύμφωνα με πολλούς από τους χρήστες τους) 




Τόσο πολύ μας έχει ευνουχίσει αυτό το μνημόνιο ρε το κέρατό μου; Ποιόν; Τον Ελληνα αρχι-kamaki! Να περιφέρονται τριγύρω οι πειρασμοί κι εμείς την πάπια! Κι όταν έρθει η ώρα να αντιδράσουμε, να  αντιδρούμε ξενέρωτα και με το πρώτο-για την τιμή των όπλων-  γυναικείο "όχι" να αλλάζουμε πλευρό? Αν υποψιαστώ πως αυτά τα μνημόνια μας ...ευνούχισαν ως γ@μίκουλες, μα την Αγία Κερατέα, θα αυτοκτονήσω!!!

Ε ρε Λυσιστράτη!!! Εσύ αρνιόσουν τον έρωτα για να σταματήσουν οι άντρες τον πόλεμο και οι σημερινές σου απόγονες προκαλούν τους ....άντρες αλλά κουκου: Γιόκ! Σκέφτομαι και τις αποπροσανατολισμένες -από δημοσιεύματα του παρελθόντος- τουρίστριες του καλοκαιριού που έρχονται να συναντήσουν τους greek lovers αλλά θα συναντήσουν την ανεπάρκεια!!! Έχει τόσα άλλα να σκεφτεί ο Έλληνας πια... Αγ@μητες  του καλοκαιριού, εκ βάθους καρδιάς, (κι όχι...παντελονιού δυστυχώς) σας συμπαραστέκομαι...





Επειδή η ελληνική ηθική ωστόσο,   είναι κομματάκι πιο σεμνότυφη από την αντίστοιχη ρωσική, οι Έλληνες τεχνοκράτες αποφασίζουν να υιοθετήσουν τις πιο ήπιες  τεχνικές  των Αμερικάνων συναδέρφων τους. 





Αμερικανοί ...εμπειρογνώμονες, που  είναι περισσότερο διακριτικοί και πιο συγκαταβατικοί, σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ή τουλάχιστον,  εκεί που η παραβίασή τους , γίνεται αντιληπτή από τις κάμερες! 






Χωρίς να λείπουν ωστόσο ακόμα και σε αυτές τις ΗΠΑ, οι... αυτοσχεδιασμοί των ...διωκτικών αρχών και οι πατροπαράδοτες μέθοδοι  ...αυτοψίας.  






To ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, αποφασίζει πως αυτού του είδους οι ...αυτοψίες, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Οι φορολογικές αρχές των ΗΠΑ λοιπόν, ελέγχουν μεν τα γυναικεία στήθη για να εξακριβώσουν  τα περί προσθετικής, με επιχειρήσεις...σκούπα δε!



Ενδιαφέρον πάντως, έχει η Αμερικανική... προσέγγιση,  στις υποθέσεις  της μεγάλης φοροδιαφυγής. Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, σε μια τηλεδιάσκεψη δεκαπέντε μόλις λεπτών, αφού άκουσε με προσοχή και κατανόηση τους Έλληνες εμπειροτέχνες....




....τους παρέπεμψε στη συνέχεια,   για μια  ταχύρρυθμη εκπαίδευση,  μιας εβδομάδας,  στο αρχηγείο του FBI. Για να δουν κι από κοντά, πως ...περιποιούνται οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τους Αμερικανούς φοροφυγάδες .


Με τον Έλληνα υπηρεσιακό πρωθυπουργό να απορρίπτει την μεθοδολογία του FBI, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εκνευρίζεται σφόδρα και αποφασίζει την καρρατόμησή του. Κατά τα άλλα εμείς-ο... κυρίαρχος λαός στην Ελλάδα- συνεχίζουμε να ψηφίζουμε και να ξαναψηφίζουμε, προκειμένου να εκλέξουμε τον...Πρωθυπουργό της δημοκρατίας μας, τρομάρα μας!

Απεναντίας, οι  Έλληνες τεχνοκράτες εφοριακοί  που πήγαν στη Βόννη,  προκειμένου να αντιγράψουν τη Γερμανική μεθοδολογία και  τους αντίστοιχους φορολογικούς ελέγχους των κρατικών λειτουργών,  βρήκαν πιο ήπιες τις μεθόδους του Γερμανικού κράτους! Δίνοντας και μια προοπτική στην έλλειψη ρευστότητας που εμποδίζει τη χώρα να εισάγει εμπορεύματα ....πολυτελείας από την Ευρώπη. Όπως οι...καρυοθραύστες για παράδειγμα!

Άμα πεισμώσει ο Έλληνας όμως, δεν "σπάει"  με καμιά κυβέρνηση και μήτε κουβέντα δεν του παίρνεις απ΄το στόμα...Δείτε πως μεταλλάχθηκε σε ...σφυροκέφαλο ένας ανθρώπινος ...καρυοθραύστης με το κεφάλι του οποίου οι φορολογικές αρχές,  έσπασαν ένα ολόκληρο σακί καρύδια...


Έτσι, τα μόνα που... έσπασαν  στη διάρκεια  των βασανιστηρίων του, ήταν τα νεύρα των φοροδιωκτικών αρχών, για να μην πω δηλαδή πως εξ αδιαιρέτου,  τους έσπασαν και τα @ρχ...Και η μετακόμιση των χρημάτων από τα πουγγιά στα ταμεία του κράτους και εν μέρει στις τσάντες κάποιων επίορκων εφοριακών, παρέμειναν όνειρα θερινής νύχτας...
Άκουσες μωρέ Λαφαζάνη;;;




Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Οικονομικών που συνόδευσαν τα κλιμάκια των τεχνοκρατών ελεγκτών  στη Μόσχα ωστόσο,  άδραξαν την ευκαιρία και πήραν παραμάσχαλα φεύγοντας και μια ...παράπλευρη  τεχνογνωσία:  




Την τεχνογνωσία των εκλογών κοντολογίς.  Και χωρίς πολλές-πολλές κουβέντες!! Διαθέσιμη σε κάθε πικραμένο του πολιτικού μας συστήματος που αγωνίζεται δυο ολόκληρους μήνες τώρα για την έρμη την αυτοδυναμία...






Μη υπάρχοντος ενδιαφέροντος από κανένα πολιτικό κόμμα, για μια τέτοιου είδους τεχνογνωσία πάντως εμείς ως Έλληνες, συνεχίσουμε μέσα στην ακυβερνησία μας να γιορτάζουμε τις....ΚΥΡΙΑΚΕΣ των παπουτσιών, μέσα από τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις... Χωρίς-να μην ξεχνιόμαστε- οι προ-ψηφισμένες με προγενέστερα μνημόνια μεταρρυθμίσεις να  ανακόπτουν το ρυθμό τους.


Οι νεκραναστημένες με λεφτά των πολιτών τράπεζες συνεχίζουν τις κατασχέσεις.  Παράγοντας σε καθημερινή βάση μια νέα στρατιά χαροκαμένων που περνούνε το κατώφλι τους προκειμένου να ρυθμίσουν τα δάνειά τους...Το οικονομικό μοντέλο στην Ελλάδα,  έχει μεταλλαχθεί βίαια κάπως έτσι:
Οι τράπεζες, έχουν κλείσει ερμητικά τις στρόφιγγες των χορηγήσεων. Οι επιχειρηματίες, αντλούν κεφάλαια κίνησης από την μη καταβολή των μισθών στους εθελοντές εργαζόμενους. Η ...δε κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα, εδράζεται: στο ΙΚΑ (43% απόδοση) στο ΦΠΑ (6-23% απόδοση) και στο φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων (35% μέση απόδοση)



Η πανάκεια της διαβόητης ανάπτυξης χωρίς επενδύσεις και μέσω του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας, ουδόλως μείωσε την  παραγωγή ανέργων που πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα...








Παράλληλα, οι αξιολογήσεις του ΑΣΕΠ, χωρίς καμιά απολύτως πρόθεση πραγματικής αξιολόγησης, το μόνο που επιζητούν είναι να καταδείξουν, είναι  πως ο ένας στους δύο δημόσιους υπάλληλους περισσεύει- ακόμα και εκεί όπου διαπιστώνονται δεκάδες χιλιάδες ελλείψεις- κάνοντας κανόνα επιβίωσης του δημοσιοϋπαλληλικού πλήθους το : Ο θάνατός σου η ζωή μου...




Οι πάσης φύσεως και επαγγελματικής  υποστάθμης εθελοντές που κατέκλυσαν το κράτος,  μετά την πρωτοποριακή υιοθέτηση της...μοριοδότησης από τον Παιδείας Λοβέρδο, επιδίδονται στον υπέρ πάντων αγώνα του bonus του...μορίου, σε όλα τα επίπεδα του κράτους: Κοινωνικού και ....ακοινώνητου. Ακόμα και τα εξειδικευμένα τμήματα των διασωστών,  στα ...μόριά τους έχουν στραμμένη την προσοχή τους. Σπάζοντας και τα ...άσπαστα μέλη εκείνων που προσπαθούν να διασώσουν  παρεμπιπτόνως και τα δικά τους...μόρια. Ευνουχίζοντας καταλυτικά και την διαδικασία της αναπαραγωγής... Μερικών εκατοντάδων χιλιάδων άχρηστων επιπλέον Ελλήνων....

Με την σκλήρυνση και των ελέγχων από τις υγειονομικές επιτροπές του Υπουργείου Υγείας, για τις εκατοντάδες χιλιάδες  ανάπηρους-μαϊμού που ευδοκίμησαν και αυγάτισαν  στα χρόνια της... ανάπτυξης, άντε τώρα να προσποιηθείς τον ανάπηρο μαϊμού!!! Μα μπρος στην αναπηρική σύνταξη ποιός τα γ@μεί τα κάλλη!!! Ανάπηροι και πάλι ανάπηροι λοιπόν...Τι κι αν δεν μπορούμε να περπατήσουμε? Έχουμε δει κι έχουμε δει αρτιμελείς... να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους απ΄την πείνα γαρ...Το φαγάκι μας να εξασφαλίσουμε λοιπόν κι ας μη μπορούμε μήτε να συρθούμε...



Με απλήρωτους και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ  και κομμένο το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά,  άντε να καταλήξεις με βεβαιότητα σε κάποια συμπεράσματα.   Τίνος είναι τελικά αυτή η εικονική πραγματικότητα που ζούμε. Και τίνος είναι ο κόσμος που φτιάξαμε. Δικός μας ή δικός τους το κέρατό μου?





Ευτυχώς τελικά που οι Έλληνες χρήστες του facebook ανακάλυψαν και ξεδίνουν  με τις ..."ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ" Και δεν βασανίζουν το μυαλό τους, προκειμένου να γράψουν και τις δικές τους σκέψεις στα...ντουβάρια τους. Αντιγράφοντας ο ένας τον άλλο κι όλοι μαζί τους...ΣΟΦΟΥΣ. Αν τελικά θεσπιστεί και βραβείο νόμπελ φιλοσοφίας, για πρώτη φορά θα το μοιραστούν... 4 εκατομμύρια Έλληνες facebookάδες



Κάπως  έτσι και μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα,  μας αποχαιρετά κι ο Μάρτιος του 2015..."Φρέσκα κουλούρια" φωνάζει φωνάζει ο κουλουράς όμως. Πάμε γι άλλα λοιπόν. Ο Απρίλιος -κι η Πασχαλιά- έρχονται. Με τις σκόρπιες  νότες,  να γρυλίζουν ...της ευτυχίας της μελωδίας!

Έχει γούστο να βιώσουμε και την εικονική πραγματικότητα του Απρίλη,  μέσα στην πραγματική...εικονικότητά μας!!!
Για φαντάσου.....



vasvel

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθεί πολιτική δυσφήμιση: Μην χάσετε τις προβλέψεις του μηνός Απριλίου 2015,  όπως και των παρεπόμενων μηνών. Με αναρτήσεις στον "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ"  ανά διήμερο  και μέχρι την ολοκλήρωση του καζαμία του σωτηρίου έτους 2015

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...