Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ντερμπεντέρης: Οταν μεγαλώσω θέλω να γίνω διευθυντής στον ΔΟΛ...


 




Ο βολεμένος αρθρογράφος κι ο «απαιτητικός και ιδιόρρυθμος» Σταύρος Ψυχάρης...
Τελικά ο Γιάννης Πρετεντέρης θέλει να γίνει διευθυντής στο Βήμα ή στα ΝΕΑ; Οι παροικούντες την Μιχαλακοπούλου απαντούν καταφατικά και όπως λένε το έχει μεγάλο καημό και επιθυμεί διακαώς να ... καθήσει σε μία από τις διευθυντικές καρέκλες του ΔΟΛ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι μέχρι τώρα τον έχει αδειάσει ο Σταύρος Ψυχάρης τρεις φορές: πρώτα όταν έκανε διευθυντή τον Μεμή στα ΝΕΑ, έπειτα όταν έκανε διευθυντή τον Κάψη στο ΒΗΜΑ και τέλος όταν έφυγε ο Καψής από το κυριακάτικο και έβαλε τον Καρακούση στη θέση του.
Κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι ο Ψυχάρης τον κρατάει στο περιθώριο καθώς θεωρεί πως αν δώσει εξουσίες στον Πρετεντέρη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο τηλεπαρουσιαστής κάποια στιγμή να τον καπελώσει. Πράγμα που δεν ισχύει με τους Μεμή και Καρακούση καθώς ο Ψυχάρης θεωρεί ότι και οι δύο διευθυντές του, είναι απολύτως του χεριού του...
Από την άλλη πλευρά κάποιοι ισχυρίζονται πως τον Πρετεντέρη τον βολεύει η τωρινή κατάσταση καθώς έτσι είναι πάντα μέσα στα «πράγματα» και ταυτόχρονα δεν φορτώνεται τις ευθύνες και κυρίως τη δουλειά που..συνεπάγεται μια διευθυντική θέση. Προς το παρόν λένε, και το «ψώνιο» του με την τηλεόραση το κάνει και την (μνημονιακή) παρέμβασή του την έχει και εμφανίζεται ως τιμητής των πάντων, αρθρογραφώντας στα Νέα.
Ο ίδιος ο Πρετεντέρης φαίνεται να γνωρίζει τι σημαίνει να είσαι διευθυντής και μάλιστα στη «γαλέρα» του ΔΟΛ. Οπως λέει χαρακτηριστικά στο iefimerida «δεν μπορείς να είσαι διευθυντής στο ΒΗΜΑ και να είσαι και στην τηλεόραση. Ο διευθυντής πρέπει να είναι 24 ώρες εδώ».

Προφανώς ο κύριος Γιάννης δεν θέλει να χαλάσει τη ζαχαρένια του με περισσότερη δουλειά και ευθύνες ως διευθυντής και μάλιστα στο «απαιτητικό» περιβάλλον της Μιχαλακοπούλου με αφεντικό τον «σκληρό» και «ιδιόρρυθμο» Σταύρο Ψυχάρη.
Βέβαια ο Πρετεντέρης αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να γίνει διευθυντής όταν... μεγαλώσει: «Από τη στιγμή που επέλεξα να ακολουθήσω διπλή καριέρα, είναι προφανές ότι θα έπρεπε είτε να διαλέξω μια βάρκα (που είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει να το κάνω αυτή τη στιγμή), είτε να είμαι και στις δυο. Για τον ίδιο λόγο δεν μπορώ να γίνω διευθυντής στο MEGA».

Υ.Γ: Ο Ψυχάρης έχει δοκιμάσει παλαιότερα τον Πρετεντέρη σε επιτελική θέση στο ΒΗΜΑ (υπεύθυνος του ελεύθερου ρεπορτάζ) αλλά ο κύριος Γιάννης απεδείχθη ακατάλληλος για τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν. «Που να τρέχεις τώρα με τα παιδάκια» είχε πει χαρακτηριστικά σε συνεργάτη του δικαιολογούμενος για την αποτυχία του. Το αφεντικό του ΔΟΛ έχει τον τρόπο του όταν θέλει να εκθέσει κάποιον, εντός και εκτός Συγκροτήματος...

zoornalistas.blogspot

«Συγκυβερνώ» ή «κυβερνώ»;...


 



Και στις τριανδρίες της Ρώμης, κάποιος είχε το πάνω χέρι. Και αν δεν το είχε από την αρχή, το σήκωνε βαρύ εναντίον των φίλων-πλην-αντιπάλων και στο τέλος έβγαινε νικητής – αφήνοντας πλούσιο υλικό για τον... Σαίξπηρ. Η εξουσία δεν μοιράζεται, αυτό μάθαμε από την τριαρχία που συναποτελούσαν ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Πομπήιος και ο Κράσος, αυτό και από την τριαρχία του Οκταβιανού, του Μάρκου Αντώνιου και του Μάρκου Αιμίλιου Λέπιδου. Το μόνο προφανές κοινό μας με τα της Ρώμης βέβαια είναι το όνομα Αντώνιος, μολαταύτα το ίδιο μάθημα διδάσκεται και τώρα: ότι ακόμα κι όταν δίνεται η εικόνα της αγαστής συμφωνίας και της δίκαιης μοιρασιάς της εξουσίας, η διανομή της μεταξύ των εταίρων γίνεται αναπόφευκτα με τον γνωστό τρόπο του λέοντος.

«Συγκυβερνώ» δεν σημαίνει οπωσδήποτε «κυβερνώ». Δεν σημαίνει δηλαδή ότι η γνώμη μου, όταν διαφέρει από τη γνώμη του ηγεμονεύοντος στο εταιρικό σχήμα, θα ληφθεί περισσότερο σοβαρά υπόψη απ’ ό,τι λαμβάνονταν κάποτε οι «αστερίσκοι» και οι «υποσημειώσεις» του Ανδρέα Παπανδρέου στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ.

Αυτό το αισθάνονται τώρα και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αυτή μάλιστα πολύ οξύτερα και επειδή είναι πρωτόπειρη και, κυρίως, επειδή υποχρεώνεται, λόγω της αρχικής της συμφωνίας, να φερθεί ανακόλουθα ως προς τις καθαυτό ιδέες της. Το ΠΑΣΟΚ έχει φθαρεί τόσο πολύ, ιδεολογικά πρωτίστως και ύστερα αριθμητικά, και επιπλέον έχει εθιστεί τόσο πολύ στις «αξίες» και τις πρακτικές της εξουσίας από τον καιρό που δέσποζε στην πολιτική σκηνή, ώστε να μην ενοχλείται ιδιαίτερα από την επιστράτευση απεργών ή από τη χρήση των ΜΑΤ ως μέσου «κοινωνικού διαλόγου».

Με τις ανακοινώσεις της ή την ψήφο της, η ΔΗΜΑΡ αντιτάχθηκε και στην επιστράτευση των απεργών του μετρό, επικρίνοντάς την (όπως όφειλε έναντι της ιστορίας της) ως «ακραία», και στην κατάργηση του ΕΚΕΒΙ και στα εργασιακά και στα βιντεομοντάζ του κ. Κεδίκογλου. Η διαφοροποίησή της όμως δεν παράγει διακριτό πολιτικό αποτέλεσμα. Είναι κάπως σαν αστερίσκος στα δελτία ειδήσεων. Το πάνω χέρι το είχε εξαρχής η Ν.Δ. Και δεν πρόκειται να το ζορίσει για να φερθεί αβρότερα.

Παντελής Μπουκάλας

Πετρογκόλ, η καλύτερη μεταγραφή Έλληνα μετά τον "Λύμπε"


 

Όταν έχεις 16 μήνες να ανατρέψεις αποτέλεσμα για να φτάσεις στη νίκη, το 2-1 επί του ΟΦΗ είναι επίτευγμα. Μιας ΑΕΚ με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και αλλιώτικη νοοτροπία σε σχέση με την αποκρουστική εικόνα του πρώτου γύρου.
Όλα τα Λογοτεχνικά Βιβλία
Ψάχνεις λογοτεχνικά βιβλία; Βρες τα στο Public.gr με -50%!
www.public.gr/books-literature
Πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης
Βρες & Σύγκρινε Τιμές για όλα τα Πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης
www.skroutz.gr/panel
Και δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι τούτη η αλλαγή προς το καλύτερο είναι (αποκλειστικά) έργο προπονητή. Φυσικά και δουλεύει ο Λίνεν, έτσι όπως δουλεύει. Προσπάθησε από την αρχή να συμμαζέψει την κατάσταση, να κάνει πιο ανθεκτική την ομάδα, να της δείξει τον δρόμο πως να παίρνει αποτέλεσμα. Με τα λάθη του και τις εμμονές του. Με παλινωδίες και με κινήσεις ...μια στο καρφί και μια στο πέταλο.
Τι να πρωτοθυμηθούμε; Αναλαμβάνει και εξαφανίζει τον Μπουγαιδη. Το ίδιο και τον Ρίκκα. Ξαφνικά κι από το πουθενά γίνεται βασικός και αναντικατάστατος ο Φέτσης. Παίρνει σε 5 σερί ματς χρόνο συμμετοχής ο Κοτσαρίδης που στη συνέχεια μπαίνει στο ψυγείο και στο "άψε-σβήσε" τον αφήνουν ελεύθερο και ο μικρός πάει στον Άρη (μακάρι να μην το μετανιώσουν μια μέρα στα Σπάτα). Βαφτίζεται δεξί εξτρέμ ο Φουρτάδο και πονάνε τα ματάκια μας. Εκδηλώνεται μια άτυπη κόντρα με τον Κατίδη που εξελίσσεται πλέον σε παγκίτη για χάρη του (περιπατητή) Γκερέιρο. Οι λίστες, μαύρες και λευκές, αλλάζουν από μέρα σε μέρα.
Το καλό με τον Γερμανό είναι ότι αργά ή γρήγορα στροφάρει και διορθώνει τα λάθη του. Αυτό δείχνει τουλάχιστον άνθρωπο δίχως εμπάθεια. Τον Μπουγαιδη και τον Ρίκκα τους επανέφερε στην πρώτη γραμμή. Είχε τη διορατικότητα από την αρχή να καθιερώσει δεξιά τον Βαλεντίνο. Και όταν πλέον είδε και απόειδε με τα 4-3-3 και 4-2-3-1, πέταξε έναν ρόμβο και η ομάδα έστω για ένα ημίχρονο έχει ρυθμό. Τρέχει, πρεσάρει, βγάζει κάποιους αυτοματισμούς, φτιάχνει ευκαιρίες. Παλαιότερα βλέπαμε να περνάει ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς υποψία φάσης.
Έτσι και το Σαββατόβραδο. Η ΑΕΚ άρεσε στο α' ημίχρονο που έμεινε (από το πουθενά) πίσω στο σκορ. Και συγκλόνισε στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να παίξει μεγάλη μπάλα, με τα γκολ της ανατροπής. Από Πετρόπουλο και Παυλή. Για τον Πετρο-γκολ έχω την αίσθηση ότι αυτό το παλικάρι θα προσφέρει μεγάλες χαρές στην ομάδα. Τρία ματς, τρεις γκολάρες, το ένα καλύτερο απ' το άλλο. Και σε άλλες δυο-τρεις φάσεις μέσα.
Αφήνοντας στην άκρη τις επιστροφές Δέλλα (το 2005) και Ζήκου (το 2006) νομίζω ότι ο Πετρόπουλος μπορεί να εξελιχθεί σε καλύτερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή που έκανε η ΑΕΚ από το 2003 και την απόκτηση του Νίκου Λυμπερόπουλου. Ποιος ήταν δηλαδή καλύτερος; Αναφέρω έτσι μερικά ονόματα Ελλήνων με μεταγραφή την τελευταία 10ετία: Μόρας, Κόντης, Τζιωρτζόπουλος, Λαγός, Καφές, ο Κυργιάκος που έπαιξε λίγο, Καράμπελας, Μάκος.
Για τον Παυλή ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Ένας "μικρός Ντέμης" σε πάθος, πείσμα, κατάθεση ψυχής, τσαμπουκά μέσα στο γήπεδο. Το γουστάρει αυτό που κάνει, ζει γι' αυτό, αρρωσταίνει γι' αυτό, παθιάζεται, χτυπιέται, στενοχωριέται, ξεσπά και βγάζει από μέσα του ό,τι έχει και δεν έχει για την ΑΕΚ. Το ξέρει κι ο ίδιος ότι σε μια κανονική ΑΕΚ, με 3-4 επιθετικούς επιπέδου Λυμπερόπουλου, Τζιμπούρ, Σκόκο, Μπλάνκο δεν θα είχε θέση στο ρόστερ. Κακώς βέβαια, γιατί έναν Παυλή τον χρειάζεται κάθε ομάδα. Έναν που θα συμπαρασύρει και τους άλλους και θα μεταδίδει αυτή την "αρρώστια και πόρωση" στην εξέδρα. Για τον Παυλή και όσα έχει περάσει μονάχα μια ευχή μπορεί να δώσει κανείς. Να τον έχει καλά ο Θεός. Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
 
Η νίκη, τεράστιας βαθμολογικής σημασίας, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Ο Κορδέρο είναι η καλοκαιρινή προσφορά του Τσιάρτα και αυτό θα πρέπει να πιστωθεί στον πρώην τεχνικό διευθυντή. Ο Τσουμάγκας είναι ανακάλυψη του Κωστή. Τον είδε σε dvd, του άρεσε, τον πρότεινε στον Λίνεν και τον έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες. Όπως επίσης και τον Μητρόπουλο, ο Κωστής κινήθηκε έτσι όπως κινήθηκε και του άλλαξε δρομολόγιο. Αντί να προσγειωθεί στο Χαριλάου, μετακόμισε (απ' το Αγρίνιο) στα Σπάτα.
Τι χρειάζεται από δω και πέρα η ομάδα; Μονάχα ένα πράγμα. Σερί νικών. Δυο και τρεις και τέσσερις. Ή στην χειρότερη να κερδίζει μέσα και να τσιμπάει πόντο έξω. Το πρόγραμμα προσφέρεται μέχρι να έρθουν τα ντέρμπι. Και ιδίως αυτό με τον Παναθηναϊκό που αν το κρίνει ο Πετρόπουλος κάποιοι στην Παιανία θα πρέπει να σκίσουν τα διπλώματα τους....
ΥΓ: "Γέμισε" χτες η επισήμων στο ΟΑΚΑ. Και Κανελλόπουλος με Γκίκα Γκούμα. Χάρης Οικονομόπουλος με Πένυ Κονιτσιώτη. Δημητρέλος, Μπρουσιανός και Κώστας Παπαδημητρίου. Κασνακίδης, Γρυσμπολάκης, Μπόβαλης και Στεφάνου. Σταυρόπουλος και Ηλιόπουλος. Δέλλας και Μπορμπόκης, αλλά και Τσιάρτας. Απουσία σε δεύτερο σερί εντός έδρας ματς πήρε ο Μαύρος. Απουσία ...διαρκείας ο Βιντιάδης. Είναι επειδή δεν αγόρασε διαρκείας...

Σαρωτικές αλλαγές για 25.000 υπαλλήλους...


 


Το νέο καθεστώς της κινητικότητας θα αποτελέσει πάγια πολιτική στον δημόσιο τομέα. Εκτός των μνημονιακών υποχρεώσεων που προβλέπουν να τεθούν σε ...καθεστώς κινητικότητας 25.000 υπάλληλοι το 2013, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επικαλείται και αντικειμενικούς λόγους κάλυψης των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό που θα διαμορφωθούν με τα νέα οργανογράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κανείς υπάλληλος δεν θα χρειαστεί φροντιστηριακή βοήθεια για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ενός γραπτού τεστ, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνεται ότι η αξιολόγηση των ικανοτήτων αποσυνδέεται από το ενδεχόμενο των απολύσεων και θα πραγματοποιηθεί με στόχο να επικαιροποιηθούν αναλυτικά τα δεδομένα της απογραφής όσον αφορά τα προσόντα των υπαλλήλων. Η αξιολόγηση των ικανοτήτων θα αποτελέσει τη βάση για την τοποθέτηση των εργαζομένων στις νέες θέσεις εργασίας που διαμορφώνονται από τα οργανογράμματα καθώς και για τη μελλοντική στοχοθεσία.

Τα υπουργεία Παιδείας και Άμυνας θα ακολουθήσουν ξεχωριστό μοντέλο αξιολόγησης. Για το υπόλοιπο προσωπικό θα υπάρξει ελαστικότητα ανά εκπαιδευτική κατηγορία και κλάδο με σαφείς διαφορές όσον αφορά την αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών αλλά και ειδικών κατηγοριών δημοσίων λειτουργών όπως είναι οι πανεπιστημιακοί.

Το οργανόγραμμα

Το πλεονάζον προσωπικό των 25.000 υπαλλήλων που αναμένεται να μετακινηθούν το 2013 θα προκύψουν κυρίως από τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και δημοσίων φορέων. Οι πλεονάζοντες ή θα μετακινούνται σε αντίστοιχες θέσεις σε άλλους φορείς άμεσα ή θα τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας για 12 μήνες με το 75% των αποδοχών τους, με στόχο να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες ή για να μετεκπαιδευτούν. Οι μετακινήσεις είναι υποχρεωτικές, ενώ εθελοντικά μπορεί να συμμετέχει όποιος υπάλληλος επιθυμεί να μετακινηθεί. Οι μετακινήσεις αρχικά θα αφορούν υπηρεσίες σε κοντινή χιλιομετρική απόσταση από τη θέση που υπηρετούσε ο υπάλληλος. Θα υπάρξουν και περιπτώσεις όπου το πεδίο της μετακίνησης αφορά όλη την επικράτεια (π.χ. δασολόγοι).

Στόχος του υπουργείου είναι να μετακινήσει μόνιμους υπαλλήλους εντός των υπηρεσιών του στενού δημόσιου τομέα και εργαζόμενους αορίστου χρόνου από ΝΠΙΔ σε άλλους φορείς του Δημοσίου. Θα αποφευχθεί η μεταφορά υπαλλήλων αορίστου χρόνου από ΝΠΙΔ στον στενό δημόσιο τομέα γιατί θα εκληφθεί ως πρόσληψη. Αρχικά θα μεταφερθούν πλεονάζοντες μόνιμοι υπάλληλοι σε εποπτευόμενους οργανισμούς των συγκεκριμένων υπουργείων.

Σε περίπτωση που ένας υπάλληλος τεθεί σε διαθεσιμότητα κινδυνεύει να απολυθεί εάν παραμείνει σε αυτό το καθεστώς για 12 μήνες και δεν μετακινηθεί. Το αρμόδιο υπουργείο υποστηρίζει ότι τα κενά στο Δημόσιο είναι περισσότερα από τους 25.000 υπαλλήλους που θα μετακινηθούν, αλλά ζητά και τη συμμετοχή των εργαζομένων για να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους

Στην κόκκινη γραμμή της εξόδου από το Δημόσιο θα βρεθούν οι υπάλληλοι που έχουν τελεσιδικήσει αποφάσεις δικαστηρίων για σημαντικά πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, στο πλαίσιο των στοχευμένων απολύσεων που έχει ζητήσει η τρόικα. Συγκεκριμένα απειλούνται με απόλυση:

1. Οι υπάλληλοι στους οποίους θα διαπιστωθεί ότι έχουν προσκομίσει πλαστά έγγραφα στον φάκελό τους (πτυχία κτλ), καθώς θα κατηγορηθούν για το αδίκημα της πλαστογραφίας το οποίο επισύρει την αυτοδίκαιη αργία.

2. Οι εργαζόμενοι που θα διαπιστωθεί ότι αδικαιολογήτως δεν προσέρχονται στην εργασίας τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδική ομάδα υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ελέγχει αυτού του είδους τις περιπτώσεις. Στελέχη του υπουργείου αναφέρουν ότι σε αρκετές υπηρεσίες υπήρξαν υπάλληλοι που «χτυπούσαν» τις κάρτες των συναδέλφων τους.

3. Όσοι υπάλληλοι έχουν καταδικαστικές αποφάσεις από δικαστήρια για σημαντικά αδικήματα με βάση το νέο πειθαρχικό δίκαιο. Τα νέα πειθαρχικά συμβούλια που αποτελούνται από πλειοψηφία δικαστικών λειτουργών, θα εξετάσουν χιλιάδες πειθαρχικές υποθέσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

4. Τέλος, οι υπάλληλοι των οποίων θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις που κατέχουν και δεν υπάρξουν κενές θέσεις σε άλλους φορείς για τους υποδεχτούν. Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι τα κενά είναι πολλαπλάσια των μετακινούμενων υπαλλήλων αποκλείοντας το ενδεχόμενο απολύσεων.

  ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Πόσο ροκανίζει τους μισθούς η αυξημένη παρακράτηση


«ΚΡΥΑΔΑ» ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ

 

Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιες αποδοχές πάνω από 20.000 ευρώ θα υποστούν πρώτοι την «κρυάδα» των φορο-ανατροπών που έφερε ο νέος φορολογικός νόμος. Με τις αποδοχές του Ιανουαρίου θα διαπιστώσουν σημαντικές μειώσεις καθώς η μηνιαία παρακράτηση φόρου θα υπολογιστεί με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα.

Πόσο ροκανίζει τους μισθούς η αυξημένη παρακράτηση
Στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν κατά την πληρωμή των αποδοχών του Ιανουαρίου, μικρές αυξήσεις αποδοχών έως 28 ευρώ το μήνα , για ετήσιο εισόδημα της τάξης των 9.000-10.000 ευρώ .
Μεγάλοι χαμένοι στο μέτωπο της μηνιαίας παρακράτησης, είναι οι οικογενειάρχες, μετά την κατάργηση του πρόσθετου αφορολογήτου τέκνων.
Για παράδειγμα μισθωτός με δύο παιδιά και ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ. Ο φόρος που αναλογεί στα εισοδήματα του 2012 είναι 300 ευρώ αλλά κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013, ο φόρος αυξάνεται σε 540 ευρώ. Ο φόρος που θα παρακρατείται κάθε μήνα από τις αποδοχές αυξάνεται στα 37,99 ευρώ έναντι 21,1 ευρώ το 2012 και οι μηνιαίες του αποδοχές να μειωθούν κατά 16,9 ευρώ.
Οι απώλειες στο μηνιαίο μισθό, για μισθωτούς με ένα παιδί ξεκινούν από το επίπεδο ετήσιων μικτών αποδοχών ύψους 8.000 ευρώ , για μισθωτούς με δύο παιδιά από τα 12.000 ευρώ και πάνω και για μισθωτούς με τρία παιδιά από ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ και πάνω.
Μάλιστα, όσο περισσότερα παιδιά έχει ο φορολογούμενος τόσο μεγαλύτερη είναι η μηνιαία επιβάρυνση. Έτσι μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ και ένα παιδί θα χάσει 12 ευρώ το μήνα, αν έχει δύο παιδιά χάνει 26 ευρώ το μήνα και αν έχει τρία παιδιά και το ίδιο εισόδημα χάνει 46,4 ευρώ το μήνα. Ο μισθωτός χωρίς παιδιά και εισόδημα 15.000 ευρώ έχει από την άλλη πλευρά όφελος 2,8 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά η φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων θα γίνεται με βάση μια νέα φορολογική κλίμακα στην οποία δεν θα υπάρχει πλέον σταθερό αφορολόγητο κλιμάκιο εισοδήματος ούτε πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για όσους φορολογούμενους βαρύνονται με παιδιά.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Ημερησία

Τι προβλέπει ο νόμος για την «επίταξη»


 

Τι προβλέπει ο νόμος για την «επίταξη»
Την «επίταξη προσωπικών υπηρεσιών και επίταξη ακινήτων και κινητών πραγμάτων, ως μέτρα πολιτικής κινητοποίησης για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίοδο ειρήνης» υπό ορισμένες προϋποθέσεις, προβλέπει ο νόμος 3536/2007

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον νόμο:
Ως «έκτακτη ανάγκη» ορίζεται κάθε αιφνίδια κατάσταση, η οποία απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση αμυντικών αναγκών της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από κάθε μορφής απειλούμενη φυσική καταστροφή ή ανάγκη, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Έκτακτη ανάγκη, επίσης, είναι κάθε άμεση κοινωνική ανάγκη, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία.
* Η επίταξη αποφασίζεται με απόφαση του πρωθυπουργού ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού. Η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών πραγματοποιείται με «Φύλλα Επίταξης Προσωπικών Υπηρεσιών» που εκδίδονται από τις οικείες αστυνομικές, λιμενικές ή και πυροσβεστικές αρχές και επιδίδονται από όργανά τους και όργανα της δημοτικής αστυνομίας, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Από την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών απαλλάσσονται πρόσωπα που έχουν σωματική ή πνευματική αναπηρία ή άλλους λόγους υγείας, εφόσον αυτοί πιστοποιούνται με σχετική γνωμάτευση κλινικής δημόσιου νοσοκομείου.
* Όποιος καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του ή ακίνητο ή κινητό πράγμα κατά τις διατάξεις του άρθρου αυτού και είτε αρνείται να παραλάβει το σχετικό φύλλο επίταξης είτε αρνείται ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επίταξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.
Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης», εφόσον απουσιάζει ο παραλήπτης του φύλλου πορείας, αυτό θυροκολλείται και αναλαμβάνει η Αστυνομία τον εντοπισμό του.
newsbomb.gr

Η “μέθοδος” Παττακού για να λύνει τις απεργίες την εποχή της Χούντας…ΦΟΒΕΡΟ !!!


 

ΣΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ του, «21η Απριλίου, Ημέραι και Έργα» στην σελίδα 287, ο ανεπανάληπτος Παττακός αποκαλύπτει την συνταγή με την οποία έλυνε τις Απεργίες. Μεταφέρω επί λέξει:  ….

«Εδέχθην το προεδρείον των συνδικαλιστών της Ολυμπιακής Αεροπορίας του Ωνάση. Ηπείλησαν απεργίαν. Εζήτησα να προσέλθουν μετά του εργοδότου – Ωνάση – και μετά από κοπιώδη συζήτησιν άκαρπον, τους ενέκλεισα εις δωμάτιον του Υπουργείου Εσωτερικών με απαγόρευσιν εξόδου των, μέχρις ότου συμβιβασθούν! Δεν παρήλθε πολλή ώρα και η λύσις ευρέθη

Λιάνης σε Βενιζέλο: Ρίξε στην πυρά τον Παπανδρέου! by olympiada


Γ. Λιάνης σε Βενιζέλο: Ρίξε στην πυρά τον Παπανδρέου!
Ο «ακριτικός» Λιάνης ήταν από τους πρώτους που είχαν αντιταχθεί στην προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και δεν κρύβει την απέχθεια του για τον «εμπνευστή» της, όπως αποκαλύπτουν και τα «Επίκαιρα» και ο Β. Γιακουμής.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιάνης ζήτησε από τον Βενιζέλο να ρίξει τον Παπανδρέου στην πυρά του ΔΝΤ, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά ότι «ο Ρουμελιώτης δεν έχει δίκιο σε αυτά που λέει», μάλλον Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Πως αποτιμούν το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ, οι New York Times και Washington Post


 



New York Times και Washington Post φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για τα... έργα και τις ημέρες του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη.

Η θέση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος τονίζεται από τους Times. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο 38χρονος αριστερός ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, που θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της, προτείνει μια ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους που απειλεί όχι μόνο τη χώρα του, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε να δοθεί ώθηση στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης και να αποτραπεί μια βαθύτερη οικονομική δυσπραγία.

"Προτείνουμε ένα συνολικό σχέδιο για μια ευρωπαϊκή λύση" τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την άποψη ότι ούτε η Γερμανία ούτε οι υποστηρικτές της θέλουν να δουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. "Οι συνεχείς απειλές ότι θα μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη, είναι μια στρατηγική χωρίς θεμέλια», είπε και "είναι απλά ένας τρόπος για να μας εκβιάζουν".

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι "λένε ότι είμαι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Ευρώπη", επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό που νιώθει ως επικίνδυνο είναι η πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη. "Οι Έλληνες έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ είναι μέρος μιας εκστρατείας για να ενισχύσει την αξιοπιστία του ως πολιτικός, ενώ διατυπώνεται και η άποψη ότι τα κύρια ΜΜΕ στην Ελλάδα ελέγχονται από τις λεγόμενες "ολιγαρχικές οικογένειες" που φοβούνται άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

"Μετά από έξι χρόνια ύφεσης στην Ελλάδα", δήλωσε στους News York Times ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "είμαστε μάρτυρες μιας ανθρωπιστικής κρίσης", ενώ μίλησε για τους εργαζόμενους που απεργούν, για τις περικοπές μισθών και την ανεργία.

Η Washington Post αναφερόμενη στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, στις συναντήσεις του σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Κογκρέσο, καθώς και στην ομιλία του στο "Brookings Institution", ανέφερε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, μίλησε για "καταστροφική πολιτική".

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τα μέτρα λιτότητας οδηγούν στην "ανθρώπινη δυστυχία". "Είμαστε έτοιμοι για μια μάχη," δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι "στην πολιτική υπάρχουν συμφέροντα που συγκρούονται".

ΘΑΥΜΑ! ΘΑΥΜΑ! Ένα τεράστιο θαύμα από τον Γιάννη Στουρνάρα!

 

by olympiada

29/8/2012, ο Ιωάννης Στουρνάρας κάνει μία αποκάλυψη - βόμβα. Αφορούσε συγκεκριμένη κρατική τράπεζα, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό "Δεν ήταν βιώσιμη"!

Λεπτομέρεια: Η μετοχή της παιζόταν κανονικά στο ταμπλό. Με το που έγινε η δήλωση, άρχισε η κατάρρευση. Εξοντώθηκε, διαλύθηκε, εξαϋλώθηκε, εως ότου να "κλειδωθεί". 70,000 μικρομέτοχοι είδαν τα λεφτά τους να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά...

Σήμερα λοιπόν, συντελείται ένα μέγιστο θαύμα. ΟΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΦΥΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ, ΘΑ ΔΕΙΣ Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος ξαναχτυπα με αποκαλύψεις για πρώην συντρόφους και νυν “ανεξαρτητοποιημένους”.


 

«Εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής για την επιβίωση της Ελλάδας και του Ελληνισμού τον 21  αιώνα»

Δημόσια πρόσκληση για πρωτοβουλία οργάνωσης Φόρουμ δημόσιου διαλόγου

Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Με την αίσθηση ότι το έδαφος χάνεται κάτω από τα πόδια της, η ΝΔ μεταμορφώνεται σε ψευδεπίγραφο πατριωτικό κόμμα για να παγιδεύσει τον ανήσυχο κόσμο που ζεί το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο της χώρας α) με την μετεξέλιξη και μετονομασία του κόμματος σε Ευρωπαϊκό, ώστε να χωρέσει ο ένοχος και σάπιος αστικός πολιτικός κόσμος της χώρας, σε ένα μέτωπο με Πασοκογενείς και άλλους β) παραπούλι αυτού του εγχειρήματος είναι το υπο εκκόλαψη κόμμα, δήθεν αντιμνημονιακό που θα προσαρτηθεί παραμονή εκλογών στο κεντροδεξιό Μέτωπο των διεφθαρμένων μνημονιακών, για να μην εκλεγεί ο Τσίπρας!
Αυτό το παραμυθάκι που παρατράβηξε, παίχτηκε ξανά τον Ιούνιο και το έχαψε ο κόσμος. Τώρα όμως που καταρρέει το οικογενειακό εισόδημα από την τεχνητή ύφεση και την ουσιαστική πτώχευση των νοικοκυριών, επίκειται κοινωνική έκρηξη μεγατόνων που θα σαρώσει τους πάντες και τα πάντα. Όλοι ξέρουν ότι η ατομική και δημόσια περιουσία απειλείται, πρώτα από όλους, από τη Τρόϊκα! Αφήστε που δεν υπάρχει πλέον ουσιαστικά, αριστερά στην Ελλάδα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα μεσοαστών. Εμείς όμως αγρυπνούμε!
Οι Έλληνες Πατριώτες δεν θα μείνουμε απαθείς! Θα αποτρέψουμε τεχνητές παγίδες, εμφύλιες συγκρούσεις, ταξικές διαμάχες άνισης κατανομής της φτώχειας (sic) και πλαστές εκβιαστικές πολώσεις από τα μέσα μαζικής επιβολής της γνώμης των διεθνών τοκογλύφων. Έχουμε την επίγνωση ότι είναι άκρως απαραίτητο, να εκπονηθεί από τον Συλλογικό Διανοητή του πατριωτικού χώρου Εθνική Στρατηγική. Ειδάλλως η Ελλάδα θα απομείνει δίχως πνευματική ηγεσία επιβίωσης.
Οι πυλώνες είναι γνωστοί. Η ορθοδοξία ως ενοποιητικός κρίκος. Η ενότητα των πατριωτικών δυνάμεων στην πολιτική με υπέρβαση εγωισμών και συναίσθηση της κρισιμότητας των καιρών. Η τεχνοκρατική τεκμηρίωση του βηματισμού ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας. Κοινωνική συμμαχία εδραιωμένη στην ισότιμη και σταθερή Εθνική-Λαϊκή ενότητα.
Μοχλοί ανατροπών οι πολιτικές κινήσεις και τα κόμματα που έχουν δημοκρατική πατριωτική πλεύση. Εξαιρώ κατηγορηματικά χουντικούς και ναζιστές.
Αντιμετώπιση του αντίπαλου. Αντίπαλος είναι ο ξένος παράγοντας που ενεργεί μέσα από τα ντόπια στρατολογημένα υποχείρια του. Οι πολιτικοί του υπάλληλοι που είναι όλοι διεφθαρμένοι και έωλοι. Τα μέσα μαζικής τύφλωσης. Οι παρακρατικοί μηχανισμοί αποσταθεροποίησης. Γιαυτό η συνάντηση με τα ξένα κέντρα επιβουλής δεν μπορεί να γίνει με την μέθοδο Τσίπρα «πάω και ζητάω ατομικό συμβιβασμό δίχως εθνική στρατηγική». Θα του δώσουν την ευκαιρία όχι για να αντισταθεί, αλλά για να εφαρμόσει αυτό που επείγονται περισσότερο, την βαβυλωνοποίηση της χώρας! (Αποχριστιανοποίηση, νομιμοποίηση λαθρομεταναστών μέχρι την κατάταξή τους ως εθνική ή θρησκευτική μειονότητα, γάμοι ομοφυλοφίλων, ελεύθερα ναρκωτικά).
Το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ εθνικής συνεννόησης δεν είναι ένα πρόσωπο, ούτε ένα κόμμα, είναι η συμπαράταξη των δυνάμεων εθνικής επιβίωσης της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Σε αυτή την προσπάθεια δεν χωρά ούτε ένας τρόφιμος της λέσχης Bilderberg, ούτε ένας ψεύτης = κλέφτης του συστήματος. Θέση έχουν όσοι αντιστέκονται, παράγουν αντιπρόταση και εκπονούν εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Η θεωρεία του εμπνευσμένου ηγέτη είναι πομφόλυγας. Δεν έχουμε ανάγκη τον έναν πεφωτισμένο, χρειαζόμαστε τους πολλούς αφυπνισμένους. Όποιος βέβαια έχει θεσμική ιδιότητα και σεμνά αναλάβει πρωτοβουλία, είναι ευπρόσδεκτος και όχι μόνο, αλλά και μοναδικός, αφού δεν είναι μαγαζάτορας, αλλά υπεύθυνος πολίτης.
Υπονομευτές αυτής της προσπάθειας είναι και μερικές σέχτες (ομάδες επιβολής γνώμης) που θάθελαν για τον προσωπικό εγωισμό τους να καπελώσουν το εγχείρημα. Όμως έχουν ωριμάσει πλέον και τα πρόσωπα και η εποχή ευνοεί την νέα συλλογικότητα.
Η ιστορική αναγκαιότητα να χαραχθεί κοινή «Εθνική Στρατηγική για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό τον 21 Αιώνα» θα γίνει σύντομα πράξη με μια δημόσια Πατριωτική Συζήτηση. Προσωπικά θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις και γι αυτό τον λόγο ράβοντας τα στόματα των καλοθελητών ξεκαθαρίζω ότι, το 2013 η χρονιά κλειδί για την εθνική επιβίωση, δεν θα με βρεί υποψήφιο βουλευτή στις επικείμενες εκλογές της άνοιξης η του φθινοπώρου.
Όσον αφορά την ομάδα πρωτοβουλίας που θα συνενώσει τις πατριωτικές δυνάμεις, αυτή θα γίνει από τα κάτω, από την βάση και θα παραμερίσει κάθε εμπόδιο και υπονόμευση που θα προκύψει.
Να το καταλάβουμε! Το σύστημα έχει ρίξει στη μάχη υποδούλωσης του λαού όλες του τις εφεδρείες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ είναι οι ονειροπαγίδες των εφιαλτών μας. Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνομηδενιστικός. Οι προβοκάτορες που πήραν ψήφους διαμαρτυρίας είναι εθνική παρωδία. Όμως η κοινωνική και πολιτική βάση όλων τους είναι ελεύθερη, δεν θα τους ακολουθήσει! Τους ψήφισε μόνο γιατί δεν είχε ολοκληρωμένη, σοβαρή πατριωτική αντιπρόταση.
Το ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ είναι αυτό που όλοι σιγοψιθυρίζουν.
Προϋπόθεση για την επικείμενη συνάντηση με την ιστορία, είναι η πολιτική ηθική υπόσταση των συμμετεχόντων. Δίχως να δώσω ονοματεπώνυμα θα φωτογραφίσω την αναμφισβήτητη πραγματικότητα. Κάποιος μια μέρα μου είπε, γιατί συνεργάστηκα με τον ΛΑΟΣ και ο ίδιος ήταν για λίγο στην ΔΗΜΑΡ με την Ρεπούση. Ο άλλος ήταν στο ΠΑΣΟΚ με τον κήρυκα της παγκόσμιας διακυβέρνησης Γ Παπανδρέου, ο τρίτος διανοούμενος πρώην Κνίτης και νύν πατριώτης, ήταν συνομιλητής της Μαργαρίτας Τσαντώφ, ο τέταρτος ήταν αναρχοαυτόνομος, σημαία των αντιεξουσιαστών, που βρήκε το φώς του έγινε κήρυκας εθνικής αφύπνισης και μπράβο του, ο πέμπτος τροτσκιστής που αναγνώρισε συνομιλητές στον ορθόδοξο κλήρο, ο έκτος σταλινικός που αμάρτησε για την ιδέα του, ο έβδομος στην ΝΔ με όλα τα λαμόγια γύρω του και έφαγε το παραμύθι του Σαμαρά ( είναι πολιτική ασχήμια κάθε προδοτική κωλοτούμπα του) και ούτω καθ εξής. Τέλος πάντων, όλοι από κάπου έχουν ξεκινήσει για να φτάσουν στην εθνική αυτογνωσία τους. Εγώ από το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και άλλοι από κάθε χώρο.
Ο πατριωτικός χώρος, αν βγάλεις έξω τους γραφικούς αντικοινοβουλευτικούς, είναι πέρα από αφετηρίες, ο συνδετικός κρίκος που συνθέτει το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
Υπάρχει ένα ερωτηματικό, γιατί αυτά δεν τα κάνει από μόνος του μέχρι τώρα ένας οργανωμένος κομματικός φορέας; είτε είναι εντός η εκτός του κοινοβουλίου;
Πρώτον είναι θέμα ευρύτερης συνεννόησης και αυτόνομων πρακτικών. Δεύτερον είναι θέμα αξιοπιστίας, όσων έχουν την πρωτοβουλία. Είναι ανιδιοτελείς; Έχουν πολιτική ηθική; Είναι αποδεκτοί; Τρίτον γιατί πρωτοβουλίες από τα πάνω αμφισβητούνται εύκολα και επικρατεί η καχυποψία και τα ερωτηματικά. Όταν λοιπόν πίσω από μία πρωτοβουλία τέτοιου μεγέθους κρύβεται μόνο η αγνή πρόθεση, όλα πάνε καλά και η διαδικασία ολοκληρώνεται δίχως ενστάσεις.
Όποιος έχει άποψη, πρόταση, σχέδιο, επεξεργασμένη θέση, τεχνική διαχείρισης εναλλακτικών επιλογών, επιστημονική τεκμηρίωση, εφαρμόσιμη θεσμική αντίληψη μεταρρυθμίσεων, συμπερασματική εμπειρία αποτροπής και προτροπής, καινοτόμο αντίληψη, επαρκή μελετημένη και εφαρμόσιμη πολιτική λογική, είναι ευπρόσδεκτος να καταθέσει δημόσια την συμβολή του.
Το κίνημα βάσης ξεκίνησε! Σύντομα θα υπάρξει συνέχεια. Όλα είναι διάφανα και απλά, μπορούμε να αισιοδοξούμε εφόσον αγωνιζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι θεματικές ενότητες, η κεντρική εκδήλωση, ο χώρος, ο πρώτος κύκλος ομιλητών, η ημερομηνίες, η διακήρυξη του Φόρουμ, το site δημόσιου διαλόγου θα ανακοινωθούν στο άμεσο προσεχές διάστημα. Όποιος θέλει να συμβάλλει θα είναι ευπρόσδεκτος.
Με ταπεινότητα και ειλικρινή διάθεση προσφοράς θα τα καταφέρουμε!

Πως αποτιμούν το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ, οι New York Times και Washington Post


 



New York Times και Washington Post φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για τα... έργα και τις ημέρες του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη.

Η θέση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος τονίζεται από τους Times. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο 38χρονος αριστερός ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, που θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της, προτείνει μια ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους που απειλεί όχι μόνο τη χώρα του, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε να δοθεί ώθηση στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης και να αποτραπεί μια βαθύτερη οικονομική δυσπραγία.

"Προτείνουμε ένα συνολικό σχέδιο για μια ευρωπαϊκή λύση" τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την άποψη ότι ούτε η Γερμανία ούτε οι υποστηρικτές της θέλουν να δουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. "Οι συνεχείς απειλές ότι θα μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη, είναι μια στρατηγική χωρίς θεμέλια», είπε και "είναι απλά ένας τρόπος για να μας εκβιάζουν".

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι "λένε ότι είμαι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Ευρώπη", επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό που νιώθει ως επικίνδυνο είναι η πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη. "Οι Έλληνες έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ είναι μέρος μιας εκστρατείας για να ενισχύσει την αξιοπιστία του ως πολιτικός, ενώ διατυπώνεται και η άποψη ότι τα κύρια ΜΜΕ στην Ελλάδα ελέγχονται από τις λεγόμενες "ολιγαρχικές οικογένειες" που φοβούνται άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

"Μετά από έξι χρόνια ύφεσης στην Ελλάδα", δήλωσε στους News York Times ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "είμαστε μάρτυρες μιας ανθρωπιστικής κρίσης", ενώ μίλησε για τους εργαζόμενους που απεργούν, για τις περικοπές μισθών και την ανεργία.

Η Washington Post αναφερόμενη στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, στις συναντήσεις του σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Κογκρέσο, καθώς και στην ομιλία του στο "Brookings Institution", ανέφερε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, μίλησε για "καταστροφική πολιτική".

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τα μέτρα λιτότητας οδηγούν στην "ανθρώπινη δυστυχία". "Είμαστε έτοιμοι για μια μάχη," δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι "στην πολιτική υπάρχουν συμφέροντα που συγκρούονται".

Μητροπολίτης Πειραιῶς Σεραφείμ: « Ἡ φοβερά αἵρεσις τῶν Πεντηκοστιανῶν»


Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

 

Ἡ φοβερά αἵρεσις τῶν ΠεντηκοστιανῶνΜητροπολίτης Πειραιῶς Σεραφείμ

Ἀδελφοί μου καί παιδιά μου,


Μεταξὺ τῶν συγχρόνων αἱρέσεων, ποὺ δραστηριοποιοῦνται ἔντονα στὴν Ἑλλάδα καὶ στὴν πόλη μας, εἶναι ἡ αἵρεση τῶν Πεντηκοστιανῶν. Ἐπειδὴ καὶ αὐτοί, ὅπως ὅλοι οἱ αἱρετικοί, κατὰ τὸν ἅγιο Χρυσόστομο, «συσκοτίζουν τὴν ἀλήθεια» καὶ «πάντοτε σὲ αὐτὴν προσκολλοῦν ὕπουλα τὴν πλάνη, βάφοντας ἐξωτερικὰ τὰ πολλὰ κίβδηλα ὁμοιώματα τῆς ἀληθείας, ὥστε μὲ εὐχέρεια νὰ παίρνουν μὲ τὸ μέρος τους ὅσους εὔκολα ἐξαπατῶνται», θεωροῦμε ἐπιβεβλημένη τὴν ὀφειλὴ νὰ ἐνημερώσουμε τὰ πιστὰ τέκνα τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως γιὰ τὶς βασικὲς πλάνες τῶν Πεντηκοστιανῶν, ὥστε αὐτὰ μὲν νὰ τὰ προφυλάξουμε, τὰ δὲ θύματα τῆς αἱρέσεως νὰ τὰ προβληματίσουμε.

Ἡ ἱστορική τους ἀφετηρία ἀρχίζει στίς ἀρχές τοῦ 20οῦ αἰώνα στίς ΗΠΑ καί γρήγορα διαδόθηκε στόν ὑπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται γιά μιά ἀπό τίς πλέον πολυάριθμες αἱρετικές κινήσεις τοῦ 20οῦ αἰώνα, ἡ ὁποία ἔχει βασικό γνώρισμά της, ἐκτός ἀπό τήν πολυδιάσπαση, καί ἔντονα ἐνθουσιαστικά καί ἐκστατικά στοιχεῖα, τά ὁποῖα ἐμπεριέχονται στή διδασκαλία της καί τή λατρεία της.

Αὐτό τό γεγονός, σέ συνδυασμό μέ τόν ἰσχυρισμό τους ὅτι στό χῶρο τους ἔχουν τήν ἐπανεμφάνιση χαρισμάτων πού ἔπαυσαν νά ὑπάρχουν στόν ὑπόλοιπο χριστιανικό κόσμο, ἔγιναν ἀφορμή, ἡ Πεντηκοστιανή κίνηση νά δεχθεῖ αὐστηρότατη κριτική καί νά χαρακτηριστεῖ ὡς αἱρετική καί ἀπό κινήσεις τοῦ προτεσταντικοῦ χώρου ἀπό τόν ὁποῖο προῆλθε.

1. Οἱ Πεντηκοστιανοὶ ἰσχυρίζονται ὅτι κατέχουν τὴν «μόνη ὁλοκληρωμένη ἀλήθεια» καὶ ἀποτελοῦν τὴν ἀληθινὴ ἐκκλησία. Ἐπιμένουν ὅτι αὐτοὶ πιστεύουν, ζοῦν καὶ λατρεύουν τὸν Θεό, ὅπως οἱ ἀπόστολοι τοῦ Χριστοῦ μαζὶ μὲ τοὺς πρώτους χριστιανούς μετὰ τὸ γεγονὸς τῆς Πεντηκοστῆς. Γι αὐτὸ καὶ ὀνομάζουν τὴν «ἐκκλησία» τους «Ἀποστολική Ἐκκλησία τῆς Πεντηκοστῆς», ἤ κάποιοι διαφοροποιημένοι ἀπὸ αὐτούς, «Ἐλευθέρα Ἐκκλησία τῆς Πεντηκοστῆς», «Ἀποστολικὴ Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ», ἤ κάποιοι ἄλλοι, «Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ τῆς Πεντηκοστῆς».
Ὅπως εἶναι γνωστὸ ἀπὸ τὸ Σύμβολο τῆς Πίστεως, τὸ ὁποῖο καὶ ἐκεῖνοι ὁμολογοῦν ὅτι δέχονται , ἡ ἀληθινὴ Ἐκκλησία ὡς «στῦλος καὶ ἑδραίωμα τῆς ἀληθείας» εἶναι μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική. Ὅμως ἡ θεωρούμενη «ἐκκλησία τῶν Πεντηκοστιανῶν» δὲν εἶναι μία, ἀφοῦ στὸν ἕνα αἰώνα ἱστορίας της ἔχει διαιρεθῆ σὲ κάποιες δεκάδες διαφοροποιημένων «ἐκκλησιῶν».

Ἡ κάθε μία ἀπὸ αὐτὲς θεωρεῖ τὶς περισσότερες ἀπὸ τὶς ἄλλες ἤ ὅλες ἀτελεῖς . Δὲν εἶναι ἁγία, διότι δὲν ἔχει τοὺς καρποὺς τῆς ἁγιότητος, ποὺ εἶναι οἱ ἅγιοι τῆς Ἐκκλησίας, ὅπως αὐτοὶ εἶναι γνωστοὶ στοὺς αιῶνες τῆς πορείας της. Δὲν εἶναι καθολική, διότι δὲν κατέχει τὴν ἀποκάλυψη τοῦ Θεοῦ στὸ πλήρωμά της, καθόσον ἀγνοεῖ βασικὰ σωτηριολογικὰ στοιχεῖα, ὅπως εἶναι ἡ ἄκτιστη θεία χάρη καὶ ἡ θέωση τοῦ ἀνθρώπου. Δὲν εἶναι, τέλος, ἀποστολική, διότι εἶναι τελείως ἄσχετη μὲ τὴν τὴν ἀποστολικὴ διαδοχή, ποὺ ἰσχύει ἀπὸ τὴν ἐποχὴ τῶν ἀποστόλων μέχρι σήμερα στὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία.

2. Οἱ Πεντηκοστιανοὶ προβάλλουν ὡς θεμέλιο ὁλοκλήρου τοῦ «ἐκκλησιαστικοῦ» τους οἰκοδομήματος καὶ τῆς πίστεώς τους μόνη τὴν Ἁγία Γραφὴ καὶ ἀπορρίπτουν ἐκ προοιμίου τὴν ζῶσα ἐμπειρικὴ προφορικὴ ἱερὰ παράδοση τοῦ Σώματος τῆς Ἐκκλησίας.
Μὲ τὸν τρόπο αὐτὸ ἀποδεικνύουν περίτρανα ὅτι ἀποτελοῦν μεταλλαγμένη Ὀργάνωση τῆς γνωστῆς πολυδιασπασμένης αἱρέσεως τῶν Προτεσταντῶν, ἀφοῦ ἐκεῖνοι πρῶτοι κατήργησαν τὴν Ἱερὰ Παράδοση. Αὐτὸ ἀποδεικνύει καὶ ἡ ἱστορία τῆς ἐμφανίσεώς τους στὸ προσκήνιο μόλις στὴν ἀνατολὴ τοῦ 20ου μ. Χ. αἰῶνος, ὅταν οἱ θεμελιωτές τους ἀποχωρίστηκαν ἀπὸ τὰ προτεσταντικὰ ἀναγεννητικὰ Κινήματα Ἁγιότητος .

3. Οἱ Πεντηκοστιανοὶ ἀλλοιώνουν ριζικὰ τὴν οὐσία τῶν Μυστηρίων τῆς Ἐκκλησίας. Δηλώνουν ὅτι πιστεύουν σὲ ἑπτὰ πράξεις σὲ σχετικὴ ἀντιστοιχία μὲ τὰ γνωστὰ Μυστήρια τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.
Ἐνδεικτικὰ ἀναφερόμαστε σὲ δύο ἀπὸ αὐτές, στὸ Βάπτισμα καὶ στὴν ἱερωσύνη.
Τὸ Βάπτισμα, ἀφοῦ τὸ ἀπογυμνώνουν ἀπὸ τὴν ἔννοια τοῦ μυστηρίου, τὸ διαχωρίζουν σὲ δύο πράξεις, στὸ βάπτισμα μὲ νερὸ καὶ στὸ βάπτισμα μὲ ἅγιο Πνεῦμα.
Τὸ πρῶτο ἀποτελεῖ γι' αὐτοὺς μία ἁπλῆ «τελετὴ ἀφιερώσεως», ἐνῶ μὲ τὸ δεύτερο πιστεύουν ὅτι ὁ βαπτιζόμενος λαμβάνει τὸ Ἅγιο Πνεῦμα . Γιὰ νὰ τεκμηριώσουν τὸ αὐθαίρετο αὐτὸ δόγμα τους παραποιοῦν ἑρμηνευτικὰ καὶ τὸ σαφέστατο χωρίο ἀπὸ τὸ κατὰ Ἰωάννην Εὐαγγέλιο, τὸ ὁποῖο συνδέει τὸ βάπτισμα στὸ νερὸ μὲ τὴν λήψη τοῦ ἁγίου Πνεύματος, «ἐὰν μή τις γεννηθῆ ἐξ ὕδατος καὶ πνεύματος οὐ δύναται εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν» .
Ἐπὶ πλέον ἀδιαφοροῦν τελείως γιὰ τὸ γεγονὸς ὅτι ὅλες οἱ βαπτίσεις ποὺ ἀναφέρονται στὶς Πράξεις τῶν Ἀποστόλων ἔγιναν μία καὶ μόνη φορά καὶ οἱ βαπτισθέντες ἔλαβαν τὴν καθαρτικὴ χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.
Ἱερωσύνη γιὰ τοὺς Πεντηκοστιανοὺς ὑπάρχει μόνον ἡ γενική (ὁ κάθε χριστιανὸς εἶναι καὶ ἕνας ἱερέας) καὶ ὄχι ἡ εἰδικὴ. Γι' αὐτοὺς ὑπάρχουν διακονίες, ἀνάμεσα στὶς ὁποῖες εἶναι καὶ αὐτὴ τοῦ ποιμένος .
Ὅμως, στὴν Κ. Διαθήκη ὁ ἴδιος ὁ Χριστὸς ἔδωκε εἰδικὴ ἱερατικὴ ἐξουσία μόνον στοὺς Ἀποστόλους καὶ στοὺς διαδόχους τους. «Λάβετε Πνεῦμα ἅγιον· ἄν τινῶν ἀφῆτε τὰς ἁμαρτίας ἀφίενται αὐτοῖς· ἄν τινῶν κρατῆτε κεκράτηνται» . Τοὺς λόγους αὐτοὺς τοὺς εἶπε κατὰ τὴν διάρκεια τοῦ Μυστικοῦ Δείπνου, στὸν ὁποῖο συμμετεῖχαν μόνον οἱ Δώδεκα Ἀπόστολοι.

4. Οἱ Πεντηκοστιανοὶ παρερμηνεύουν τὸ χάρισμα τῆς γλωσσολαλίας. Ἰσχυρίζονται ὅτι μετὰ τὸ «βάπτισμα στὸ Ἅγιο Πνεῦμα», ὁμιλοῦν ξένες γλῶσσες, ὅπως οἱ Ἀπόστολοι τὴν ἡμέρα τῆς Πεντηκοστῆς . Καὶ πράγματι στὶς περιπτώσεις αὐτές, ἐὰν βρεθῆ κάποιος στὶς συνάξεις τους ἀκούει νὰ ἐκστομίζουν ἀκατανόητες φράσεις καὶ ἄναρθρες κραυγές. Αὐτὸ τὸ φαινόμενο δὲν ἔχει καμμία σχέση μὲ τὴ γλωσσολαλία τῶν Ἀποστόλων. Τοὺς ἀποστόλους, ὅταν μιλοῦσαν, τοὺς καταλάβαινε ὁ καθένας στὴ γλῶσσα του.
Ἐξ ἄλλου, τὸ χάρισμα τῆς γλωσσολαλίας στοὺς ἀποστολικοὺς χρόνους οὔτε ἀπαραίτητο γνώρισμα ὅλων τῶν χριστιανῶν ἦταν, οὔτε κεντρικὴ θέση κατεῖχε στὴ ζωὴ τῆς Ἐκκλησίας. Ὁ ἀπόστολος Παῦλος ἐρωτᾶ μὲ νόημα: «Μὴ πάντες γλώσσαις λαλοῦσι;» . Καὶ ἀφοῦ κατακρίνει τὶς ἀταξίες, ποὺ δημιουργήθηκαν μὲ τὸ φαινόμενο τῆς γλωσσολαλίας στὶς λατρευτικὲς συνάξεις τῶν Κορινθίων, καταγράφει τὴ σωστὴ ἱεράρχηση τῶν χαρισμάτων, στὴν ὁποία τὴν πρώτη θέση κατέχει τὸ χάρισμα τῆς ἀγάπης καὶ τὴν τελευταία ἐκεῖνο τῆς γλωσολαλίας .

5. Οἱ Πεντηκοστιανοὶ ἔχουν υἱοθετήσει τὸ νέο δόγμα γιὰ την ἁρπαγὴ τῆς Ἐκκλησίας. Σύμφωνα μέ τὴν καινοφανῆ διδασκαλία τους, ὁ Χριστός θά καταβῆ ἀπό τοὺς Οὐρανούς πρίν τήν ἔλευση τοῦ Ἀντίχριστου, γιά νά ἁρπάξει τοὺς δικούς Του γιά τόν Οὐρανό, δηλαδή, αὐτοὺς πού ἀληθινά βρίσκονταν στὴν Ἐκκλησία του (τοὺς πεντηκοστιανούς). Αὐτή ἡ ἁρπαγή θὰ γίνη, ὥστε οἱ ἐκλεκτοὶ νά μήν ὑποφέρουν τὶς μεγάλες ταλαιπωρίες, ποὺ θὰ ἔλθουν ἐπάνω στὴν ὑπόλοιπη ἀνθρωπότητα κάτω ἀπό τήν κυριαρχία τοῦ Ἀντί¬χριστου.
Ἡ παραπάνω διδασκαλία τῶν Πεντηκοστιανῶν εἶναι καθαρὰ ἀντιβιβλική καὶ διότι παρερμηνεύει συγκεκριμένες ἁγιογραφικὲς περικοπές , καὶ διότι ἀντιτίθεται στὸ γενικό της κήρυγμα γιὰ ὑπομονὴ τῶν χριστιανῶν στὶς θλίψεις καὶ στοὺς διωγμούς, ὅπως εἶναι ὁ λόγος τοῦ Κυρίου, «ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος οὗτος σωθήσεται» (Ματθ. 10,22).
Ὁ αἱρετικός χαρακτήρας τῆς κινήσεως ἐπιβεβαιώνεται ἐπίσης καί ἀπό ἕναν ἀριθμό ψευδοπροφητειῶν σχετικά μέ τήν ἡμερομηνία τῆς ἁρπαγῆς τῆς Ἐκκλησίας. Χαρακτηριστική περίπτωση στόν ἑλληνικό χῶρο, ἀποτελεῖ ἡ κραυγαλέα ἀποτυχία τῶν προφητειῶν τους γιὰ τὴν λεγόμενη «ἁρπαγὴ» τῆς Ἐκκλησίας. Στὸ φύλλο τῆς Ἐφημερίδας Χριστιανισμός τῆς 1 Ἰανουαρίου 1991 πού ἐκδίδει ἡ «ἐλευθέρα Ἀποστολική Ἐκκλησία τῆς Πεντηκοστῆς» πού ἑδρεύει καί στόν Πειραιᾶ καί ἔχει καί τόν Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ» καί πού ἱδρύθηκε ἀπό τόν Καρδιολόγο Ἰατρό Λεωνίδα Φέγγο ἔγραφαν τά ἀκόλουθα: «Δύο μεγάλα γεγονότα πρόκειται νὰ γίνουν μέσα σ' αὐτὴν τὴν δεκαετία.
Τὸ ἕνα εἶναι ἡ ἁρπαγὴ τῆς Ἐκκλησίας, ἕνα γεγονὸς ὑψίστης σημασίας γιὰ ὅλους αὐτοὺς ποὺ ἀγαποῦν τὸν Χριστό καὶ ζοῦν μὲ τὸν Λόγο τοῦ Θεοῦ....
Τὸ δεύτερο γεγονὸς ἀφορᾶ τοὺς ἀνθρώπους ποὺ δὲν θὰ λάβουν μέρος στὴν ἁρπαγὴ τῆς ἐκκλησίας καὶ βέβαια θὰ εἶναι ἕνα γεγονὸς πολὺ ὀδυνηρὸ γι' αὐτούς. Ὁ ἐρχομὸς τοῦ Ἀντιχρίστου θὰ ἐκδηλωθεῖ μετὰ τὴν ἁρπαγὴ τῆς ἐκκλησίας καὶ τοῦ ὁποίου ἡ κυριαρχία θὰ διαρκέσει ἑπτὰ ἔτη. Μία ἑπταετία φοβερή πού θά γίνουν συγκλονιστικά γεγονότα, μεταξύ τῶν ὁποίων θά εἶναι καί ὁ τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» .
Πέρασαν ἤδη δώδεκα ἔτη ἀπὸ τὸ τέλος τῆς περιόδου ἐκείνης καὶ ἡ θρυλλούμενη ἁρπαγὴ τῆς ἐκκλησίας δὲ πραγματοποιήθηκε. Τὶ ἄλλο θὰ ἤθελε ἕνας ἁπλὸς ἐχέφρων ἄνθρωπος γιὰ νὰ θέση ὑπὸ ἀμφισβήτηση τὴν ἐγκυρότητα τῶν ὅσων διδάσκουν οἱ Πεντηκοστιανοί;
Ἰδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ἐπίσης στό γεγονός, ὅτι οἱ διάφορες Πεντηκοστιανές αἱρετικές κινήσεις ἀνά τήν ὑφήλιο ἐπαγγέλονται ὅτι ἀποτελοῦν χῶρο θεραπείας τῶν διαφόρων ἀσθενειῶν, μέ συνέπεια νά παγιδεύονται ἄνθρωποι πού αἵρουν τόν σταυρό τῆς ἀσθενείας.

Ἀδελφοί μου καί παιδιά μου,
Προστατευθεῖτε ἀπό τούς «Προφῆτες» τῆς Πεντηκοστιανῆς αἱρέσεως τῶν ὁποίων τίς δῆθεν προφητεῖες δέν ἐκπληρώνει ὁ Πανάγιος Τρισυπόστατος Θεός ἀποδεικνύοντας ἔτσι πασίδηλα ὅτι εἶναι αἱρετικοί καί κακόδοξοι καί μείνετε ἑδραῖοι καί ἀμετακίνητοι στήν Μία, Ἁγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, τῶν Θεοφόρων Πατέρων καί τῶν ἁγίων Οἰκουμενικῶν Συνόδων.

Μετ' εὐχῶν
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΛΑΕΔ: Η Ιστορία που κάποιοι θέλουν να πουλήσουν!


 

Το έγγραφο που αποκάλυψε το Onalert, και στο οποίο προτείνεται η κατάργηση της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων(ΛΑΕΔ), μαζί με άλλες υπηρεσίες δείχνει την αδιαφορία και την έλλειψη γνώσης στο ...σύγχρονο μάνατζμεντ απο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το τι είναι η ΛΑΕΔ τι υπηρεσίες παρέχει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στα Γενικά Επιτελεία και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ποιο είναι το οικονομικό όφελος που προκύπτει από την χρήση της.

Ο Πέτρος Σάρογλος, γόνος πλουσίων ομογενών του εξωτερικού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1864 και πέθανε σε ηλικία μόλις 56 ετών, το καλοκαίρι του 1920 στο Λουτράκι. Απο το κληροδότημα του έγινε το συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται στην Πλατεία Παύλου Μελά και Ρηγίλλης, και χτίστηκε με σχέδια του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Νικολούδη, απόφοιτου της γαλλικής Ecole des Beaux Arts.

Η προσφορά της ΛΑΕΔ σύμφωνα με πληροφορίες από τους ιστότοπους του ΓΕΕΘΑ και της ΛΑΕΔ κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων της οικονομικής κρίσης έπιασε απίστευτες επιδόσεις και αποδόσεις. Σε καθημερινή βάση εκατοντάδες στελέχη την επισκέπτονται χρησιμοποιώντας τα κυλικεία της για τις συναντήσεις τους. Καθημερινά σιτίζονται περίπου 300 στελέχη εν ενεργεία εν αποστρατεία και λοιπές κατηγορίες δικαιουμένων συμπολιτών μας ενώ το Σαββατοκύριακο ο αριθμός ξεπερνά τους 1000.

Καλύπτει υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις Διεθνείς Υποχρεώσεις την Εθιμοτυπία και το πρωτόκολλο ξένων υψηλών επισκεπτών του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων και μια ενδεικτική εικόνα δείχνουν οι παρακάτω δραστηριότητες. Την 10η Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε επίσημο δείπνο από τον Υπουργό Άμυνας προς τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ. Την 21 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε επίσημο δείπνο του Α/ΓΕΕΘΑ προς τον ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων (SACEUR) και την 22 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε επίσημο δείπνο του Α/ΓΕΑ προς τον Α/ΓΕΑ Πολωνίας .

Επί πλέον η ΛΑΕΔ χρησιμοποιείται για Διεθνή Συνέδρια Παρουσιάσεις βιβλίων, Ομιλίες, Συγκεντρώσεις στελεχών Εκδηλώσεις Συνδέσμων τάξεων και Ενώσεων Απόστρατων Αξιωματικών σε καθημερινή βάση. Επίσης καλύπτει και τη κοινωνική πρόσφορα των Ενόπλων Δυνάμεων στα στελέχη τους διαθέτοντας τις ιστορικές αίθουσες της ΛΑΕΔ για την τέλεση γάμων. Λειτουργεί και Μουσείο με σπάνια όπλα.

Με τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι η ΛΑΕΔ δεν είναι ένα καφενείο που πάνε κάποια "γραφικά γεροντάκια" να παίξουν πρέφα όπως εγράφη στο παρελθόν από δημοσιογράφο του στρατιωτικού ρεπορτάζ αλλά ένας πολυχώρος-πολυεργαλείο που αποφέρει κέρδη στον προϋπολογισμό και καλύπτει όλες αυτές τις δραστηριότητες που στο παρελθόν γίνονταν εξωτερικά στην ελεύθερη αγορά.

Σε αυτό το Πολυεργαλείο-Πολυχώρο ζητεί η τρόικα να μπει πωλητήριο βάζοντας στο μάτι το υψηλής αξίας κτίριο στο κέντρο της Αθήνας αδιαφορώντας για τις υπηρεσίες που προσφέρει και στην κατεύθυνση αυτή εκτιμάται ότι θα πιέσει για αλλαγή της νομοθεσίας για τα Εθνικά Κληροδοτήματα εκτός εάν το ΥΠΕΘΑ αντιδράσει και σταματήσει την διαδικασία.


Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος

Ταξίαρχος(ε.α)  ΜΑ. Διεθνείς Σχέσεις.

PhD. Επιχειρησιακή Οργάνωση.



Απόρρητα για F-16, AMRAAM και ΗΑWK απέσπασε η ομάδα των "Ελλήνων" πρακτόρων


 

Νέα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν για την ομάδα των πρακτόρων που κατά τις τουρκικές αρχές κατάφερε να διαρρεύσει στην Ελλάδα πλήθος άκρως απόρρητων εγγράφων για τη δομή δυνάμεων, επιχειρησιακά σχέδια της τουρκικής Αεροπορίας καθώς και απόρρητες πληροφορίες για την αεράμυνα της χώρας.
 Σε συνέχεια των στοιχείων που προκύπτουν και δημοσιεύονται φέροντας σε ιδιαίτερα δεινή θέση την ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τις υπηρεσίες αντι-κατασκοπίας της Άγκυρας, αποκαλύπτεται ότι αποσπάστηκαν απόρρητες πληροφορίες για συστήματα, ηλεκτρονικού πολέμου, τεχνικά δεδομένα για τα μαχητικά F-16 και πυραύλους AMRAAM της τουρκικής Αεροπορίας καθώς και συχνότητες επικοινωνιών και φύλλα αποδόσεως χειριστών πολεμικών Μοιρών.
 
Η έκταση και το εύρος των πληροφοριών που διέρρευσαν προκαλούν έκπληξη όμως αναφέρονται επί λέξει σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman η οποία φέρνει στη δημοσιότητα στοιχεία που πραγματικά σοκάρουν και εφόσον ευσταθούν εκθέτουν ανεπανόρθωτα τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Διάφορα ονόματα έχουν δημοσιευτεί για την εμπλοκή τους σε διαφορετικά περιστατικά απόσπασης απόρρητων πληροφοριών που έχουν τεκμηριωθεί αλλά σε αυτά έρχεται να προστεθεί το όνομα ενός πιλότου της τουρκικής Αεροπορίας.
Ο Ersin Kapucu ταυτοποιείται ως πιλότος της τουρκικής Αεροπορίας και σε αυτόν αποδίδεται η διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών για τη χρήση συστημάτων και τακτικών ηλεκτρονικού πολέμου που χρησιμοποιεί η τουρκική Αεροπορία «και το ΝΑΤΟ» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Από τις ανακριτικές αρχές έχει προκύψει ότι παρέδωσε σε άγνωστους αποδέκτες 22 σχετικές παρουσιάσεις σε ψηφιακή μορφή που χρονολογούνται από το 2009. Τα στοιχεία τον εμπλέκουν και σε απόπειρα διαρροής κωδικών τους οποίους φέρεται ότι ήταν έτοιμος να παραδώσει, ενώ τα μέλη του κυκλώματος κατασκοπίας χαρακτήριζαν ως «δεδομένα ιδιαίτερα αποδοτικά».
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ F-16, ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ AMRAAM ΚΑΙ HAWK
Στο σκληρό πυρήνα των αποκαλύψεων ακούγεται απίστευτο αλλά συμπεριλαμβάνονται απόρρητα δεδομένα και έγγραφα σχετικά με μαχητικά F-16 και πυραύλους ΑΙΜ-120 AMRAAM που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία και διέρευσαν από εν ενεργεία στελέχη της.
Αναφέρεται οτι έχουν εξαιρεθεί τεχνικά εγχειρίδια σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για τον κύριο τύπο μαχητικού της τουρκικής Αεροπορίας μαζί με το βασικό οπλικό του σύστημα (για το οποίο οι πληροφορίες δεν είναι σαφείς αλλά αφορούν μάλλον τεχνικές οδηγίες, παρτίδες παραγωγής και πιθανόν δεδομένα επιδόσεων) που πιθανώς έχουν φτάσει πλέον στα χέρια των ελληνικών υπηρεσιών στρατιωτικών πληροφοριών για ανάλυση.
Συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα αναφέρουν ως εμπλεκόμενο τον İsmail Demir ο οποίος μνημονεύεται σε σημειώσεις που κατασχέθηκαν από τις έρευνες σε οικίες των μελών του κυκλώματος κατασκοπίας και αναφέρουν ότι «πρέπει να ανταμειφθεί για την παροχή των πολύτιμων αυτών πληροφοριών».
Ένα ακόμη στέλεχος της τουρκικής Αεροπορίας που κατηγορείται και μάλιστα είναι επίσης πιλότος, είναι ο υποσμηναγός Nuri Dereli, ο οποίος παρέδωσε αυτούσιο το τεχνικό εγχειρίδιο “Tur_AEM_F16.pdf” μεγέθους 954 σελίδων στα αγγλικά, το οποίο χαρακτηρίζεται ως διαβαθμισμένο για χρήση μονάχα στις ΗΠΑ και τη Τουρκία.
Περιλαμβάνει τεχνικά δεδομένα για όλα τα συστήματα της συγκεκριμένης έκδοσης F-16 που διαθέτει μια χώρα καθώς και διαδικασίες χρήσης και επιμέρους στοιχεία τα οποία αναφέρουν τις ειδικές διαφοροποιήσεις που έχει ζητήσει ο εκάστοτε χρήστης (στη συγκεκριμένη περίπτωση η τουρκική Αεροπορία).
Εξ αιτίας του περιορισμού που θέτει ο κατασκευαστής (κατόπιν εντολής της αμερικανικής κυβέρνησης να μην δοθεί αντίστοιχο εγχειρίδιο σε τρίτα χέρια για αποφυγή διαρροής τεχνολογίας), η εν λόγω απόσπαση του είναι ζήτημα που δεν αποκλείεται να προκαλέσει σοβαρό ζήτημα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία.
Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στο παρελθόν και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν συμπαραγωγή συστημάτων με παράδοση πηγαίων κωδικών στη Τουρκία καθώς γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια περίπτωση μη αξιόπιστης χώρας.
Τόσο στο να αντιγράψει τα συστήματα για ίδιο όφελος της αμυντικής της βιομηχανίας όσο και να τα πουλήσει ή να τα απωλέσει όπως ισχύει σε αυτήν περίπτωση.
Ένας άλλος αξιωματικός της τουρκικής Αεροπορίας που ταυτοποιείται ως ο Okay Yalçın, είναι υπαίτιος για τη διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών που αφορούν τα αντιαεροπορικά συστήματα HAWK συμπεριλαμβανομένης και 24σελιδου εγχειριδίου με την ονομασία“60G-2-2-70 Hawk Passive Engagement System.pdf.”
Προφανώς αφορά τεχνικά δεδομένα και διαδικασίες για τους σταθμούς εμπλοκής των τουρκικών HAWK αναφέροντας όλες τις διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα ελληνικά συστήματα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Η λίστα με τις αποκαλύψεις απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα τις εφημερίδας Zaman, ένα άλλο πακέτο - επίσης απόρρητων εγγράφων - που σχετίζεται αυτή τη φορά με επιχειρησιακά σχέδια μονάδας της τουρκικής Αεροπορίας, διέρευσε μέσω του Saygın Özdemir.
Κατηγορείται οτι είχε στη κατοχή του φύλλα επίδοσης και αξιολόγησης χειριστών της 151 Filo, η οποία πετάει με μαχητικά F-16C/D Block 50 Fighting Falcon, με έδρα την αεροπορική βάση Merzifon στη Βόρειο Τουρκία (κοντά στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας).
‘Ένα από τα έγγραφα αυτά με την ονομασία “F-1” αποκαλύπτει επίσης συχνότητες επικοινωνίας, και θέσεις που χρησιμοποιούν οι χειριστές σεσυνεργασία με σταθμούς εδάφους. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι είναι «ζωτικές πληροφορίες που δεν πρέπει να πέσουν στα χέρια του εχθρού σε περίοδο πολέμου».
Σε άλλο έγγραφο εξηγείται η φόρτωση πυρομαχικών σε μαχητικά F-16 ανάλογα με τον τύπο και τις συνθήκες χρήσης, με υποσημείωση να μην επιτραπεί η χρήση του σε άλλη χώρα πλην Τουρκίας και ΗΠΑ.
Τέλος αναφέρεται το όνομα του Gökhan Gülbalar στη κατοχή του οποίου βρέθηκε τεχνικό εγχειρίδιο, που επεξηγεί αναλυτικά τη συναρμολόγηση συστήματος ανάλυσης και υποκλοπής ηλεκτρονικών μεταδόσεων με την ονομασία Milsis-23u. Το σύστημα χρησιμοποιείται από την Διοίκηση Ηλεκτρονικών Συστημάτων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.
Πρόκειται για την πλέον σημαντική και ικανή μονάδα παρακολούθησης και υποκλοπών SIGINT των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με εξοπλισμό που φυσικά είναι άκρως απόρρητος.
Ενδεχόμενη διαρροή υπονομεύει το απόρρητο των τουρκικών δυνατοτήτων στον κρίσιμο τομέα των υποκλοπών και της ηλεκτρονικής παρακολούθησης εκθέτοντας ανεπανόρθωτα και αυτό το τμήμα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Εντύπωση προκαλεί ότι ο κύριος όγκος των διαρροών άκρως απόρρητων εγγράφων προέρχεται από την τουρκική Αεροπορία και μάλιστα από εν ενεργεία στελέχη που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και πιλότους.
Προκαλούνται επίσης εύλογα ερωτηματικά τόσο για την αφοσίωση τους στην υπηρεσία όσο και τη χώρα τους. Ακόμη και αν αυτοί βρέθηκαν σε δύσκολη θέση υπό καθεστώς εκβιασμού από το κύκλωμα κατασκοπείας.
Το εύρος της διαρροής απόρρητων εγγράφων και ο μεγάλος αριθμός των εμπλεκόμενων, υποδηλώνει σημαντική οργάνωση και συντονισμό, ενώ τα αποσπασματικά στοιχεία που αναφέρονται μέχρι στιγμής είναι α) συγκεκριμένα β) ανταποκρίνονται σε υπαρκτά τεχνικά εγχειρίδια και γ) δείχνουν ότι το μέγεθος της ζημιάς που έχει γίνει είναι όντως πολύ μεγάλο.
Θα ήταν παράλογο να υποθέσουμε ότι πρόκειται για μια παραπλανητική επιχείρηση καθώς εκτός του ότι δεν έχει καμία πρακτική αξία, πλήττει καίρια το κύρος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Άρα έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση τεράστιων διαστάσεων στη γειτονική χώρα που αποδεικνύει ότι πολλά ευαίσθητα σημεία έχουν «ξεσκεπαστεί», ενώ οι τελικοί αποδέκτες που φέρονται να είναι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, μάλλον έχουν αποκομίσει πληθώρα στοιχείων για τις αμυντικές δυνατότητες της «φίλης και συμμάχου» γειτονικής χώρας!

defencenet

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...