Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

2000 Θυλική Εταιρεία

Ανεπιθύμητος στους Έλληνες διπλωμάτες ο Βενιζέλος

 

Αποφεύχθηκε διάβημα προς Σαμαρά κατά του υπουργού Εξωτερικών

Προβληματισμός και αναστάτωση επικρατεί τελευταία στις τάξεις των Ελλήνων διπλωματών για την αδράνεια που επιδεικνύει ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα εθνικά, αλλά και στα διεθνή ζητήματα.
Και μάλιστα, σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα μας θα μπορούσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή σκακιέρα.

Χαρακτηριστικά είναι όσα ακούστηκαν πρόσφατα σε δείπνο που παρέθεσαν συνταξιούχοι διπλωμάτες στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο πρώην επικεφαλής του ΥΠ.ΕΞ. έγινε δέκτης έντονων παραπόνων για την τακτική του διαδόχου του και για την εικόνα διάλυσης που επικρατεί σήμερα στην έδρα της ελληνικής διπλωματίας, με εκείνον να μην σχολιάζει τις αιτιάσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κριτική τους επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος είναι αφοσιωμένος αποκλειστικά σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, όπως στη διάσωση του ΠΑΣΟΚ και στην «προσωπική του πολιτική επιβίωση», έχοντας αφήσει στον «αυτόματο πιλότο» τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

«Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η Ελλάδα έχει την προεδρία της Ε.Ε. και η κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αναβάθμιση της χώρας μας με την ανάληψη πρωτοβουλίας εκτόνωσης της κρίσης», σχολιάζει άνθρωπος που γνωρίζει καλά τον χώρο της ελληνικής διπλωματίας.

Αντίστοιχη εικόνα «εγκατάλειψης» παρουσιάζεται και στα εθνικά θέματα, τη στιγμή που έχει ανοίξει εκ νέου το ζήτημα της επίλυσης του Κυπριακού, οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό είναι σε εξέλιξη και η Τουρκία βρίσκεται σε διαρκή κρίση, από την οποία ελλοχεύει ο κίνδυνος «εξαγωγής» της στο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω εξελίξεις έχουν τεθεί υπόψιν και του Μαξίμου, όπως επίσης ακόμα ένα παρ’ ολίγον «ατύχημα» εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, όπως μάθαμε, προ ημερών απεφεύχθη κίνηση των εν ενεργεία διπλωματών, οι οποίοι ετοίμαζαν διάβημα κατά του κ. Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει η χώρα μας από την αδιαφορία και την προχειρότητα που επιδεικνύει σε σημαντικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή «Παραπολιτικά»

Σοβαρή προειδοποίηση για διάλυση της Τουρκίας

 

Του Μελέτη Η. Μελετόπουλου

Ο Ερντογάν επανήλθε στο (προεκλογικά συσπειρωτικό για το ισλαμικό του ποίμνιο) αίτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Κάτι που αποτελεί κορυφαία πρόκληση όχι μόνον για τους απανταχού ορθοδόξους, αλλά για ολόκληρο τον χριστιανισμό.

Η επιθυμία του τούρκου πρωθυπουργοί προκύπτει από τη νέο-οθωμανική του φαντασίωση, αλλά εκδηλώνεται τη στιγμή που έχει απολέσει τα εσωτερικά και εξωτερικά του ερείσματα, έχει συγκρουσθεί με τον μέντορά του Γκιουλέν, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ευρώπη.
Ταυτόχρονα, εξερέθισε και την Ρωσία, αποπειρώμενος να εμφανισθεί ως προστάτης των τουρκόφωνων της Κριμαίας.

Πιο σώφρονες Τούρκοι συνειδητοποιούν ότι η συνολικότερη ανάφλεξη της Ανατολικής Μεσογείου, που επεκτείνεται τώρα βορείως του Ευξείνου Πόντου, μάλλον εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους παρά ευκαιρίες για την πολιτικά και οικονομικά αποσταθεροποιημένη Τουρκία.
Χαρακτηριστικά τα όσα γράφει κάποιος όχι ευφάνταστος συνωμοσιολόγος, επηρεασμένος από τις προφητείες του μοναχού Παϊσίου, αλλά ο ίδιος ο Χαλίλ Ιναλτζίκ, κορυφαίος τούρκος ιστορικός, συγγραφέας και παλιότερα πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ιστορικών (προσωπική σημείωση: το εξαιρετικό, αντικειμενικό και τεκμηριωμένο έργο του για την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μου παρέσχε επιχειρήματα για την ανασκευή των μύθων και των στερεοτύπων που προβάλλουν διάφοροι σύγχρονοι Έλληνες εθνομηδενιστές ιστορικοί και πανεπιστημιακοί. Ο Ιναλτζίκ δεν προσπάθησε να ωραιοποιήσει την τραγωδία του παιδομαζώματος, ούτε να εμφανίσει το οθωμανικό κράτος ως επί της γης παράδεισο, όπως διάφοροι καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων, βλ. το βιβλίο μου «Το ζήτημα του Πατριωτισμού», από τις εκδόσεις Παπαζήση, όπου υπάρχει και εκτενής συμπεριφορά μου στον Ιναλτζίκ).

Όπως, λοιπόν, αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ιναλτζίκ στην τουρκική εφημερίδα Milligazet, «η προώθηση των ρώσων στην Κριμαία είναι «το πρώτο σημαντικό βήμα για την αναμενόμενη κάθοδο και κατάληψη από τους ρώσους του Βοσπόρου και στη συνέχεια των στενών του Ελλησπόντου».
Τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα αποτελούν, σύμφωνα με τον Ιναλτζίκ, την «αρχή της νέας καθόδου των ρώσων προς νότον, υλοποιώντας την παλαιά ροπή της Ρωσίας να προωθηθεί νότια και να καταστεί κυρίαρχος της Κωνσταντινούπολης και του Βοσπόρου και στη συνέχεια των στενών του Ελλησπόντου, ελέγχοντας έτσι τις διόδους προς μία υπό ρωσική κυριαρχία Μαύρη Θάλασσα».

Ο Ιναλτζίκ θεωρεί ότι η ουκρανική κρίση έχει ως βασικό στόχο την ίδια την Τουρκία, την παρουσία της στον Εύξεινο Πόντο και την τουρκική κυριαρχία στα Δαρδανέλια και στον Βόσπορο.
Βασικός στόχος των ρώσων, σύμφωνα με τον Ιναλτζίκ, είναι η Κωνσταντινούπολη και ο Βόσπορος, παλαιό όνειρό τους από την εποχή των Τσάρων.
Αφού κάνει μία αναδρομή στους πολέμους των Τατάρων με τους Ρώσους, ο Ιναλτζίκ επισημαίνει ότι με την επικράτηση των ρώσων στην Κριμαία το τελευταίο ανάχωμα των τουρκογενών, δηλαδή οι Τάταροι, καταρρέει, ανοίγοντας τον δρόμο της Ρωσίας προς το νότο, δηλαδή προς την Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα ο Ιναλτζίκ επισημαίνει τον μεγάλο κίνδυνο για την Κωνσταντινούπολη από το σχηματισμό της λεγόμενης Ευρασιατικής Ένωσης, στην οποία κυριαρχεί η Ρωσία και στην οποία μετέχουν ενεργά πολλές χώρες της κεντρικής Ασίας, που στηρίζουν την κάθοδο των ρώσων προς τα νότια και κυρίως προς την Κωνσταντινούπολη.
Ο στόχος των ρώσων, όπως υποστηρίζει ο τούρκος ιστορικός, είναι η δημιουργία μίας μεγάλης επικράτειας από την Πολωνία μέχρι τον ειρηνικό Ωκεανό, στα όρια της διαλυθείσας το 1991 Σοβιετικής Ένωσης.
Η συμμετοχή στην Ευρασιατική Ένωση τουρκογενών χωρών, όπως το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν και κυρίως το Καζακστάν, δείχνει πως η προσπάθεια που είχε αναπτύξει παλαιότερα η Τουρκία να συνδεθεί στρατηγικά με αυτές τις χώρες, έχει αποτύχει πλήρως.

Έτσι, λοιπόν, αναφέρει ο Ιναλτζίκ, ο μεγάλος κίνδυνος για την Τουρκία σήμερα είναι η Ρωσία να μην σταματήσει στην Κριμαία και να προχωρήσει προς τα νότια, σύμφωνα με το ρωσικό στρατηγικό σχέδιο και με την ουσιαστική βοήθεια της Ευρασιατικής Ένωσης, για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και την αναβίωση της Ανατολικής Αυτοκρατορίας, αυτή τη φορά υπό την προστασία του ρωσικού γένους.

Ο τούρκος ιστορικός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα του, θεωρώντας πως η ουκρανική κρίση θα έχει ως μεγαλύτερο θύμα την Τουρκία, που σήμερα σπαράσσεται από έντονες εσωτερικές και διασπαστικές διαμάχες που κλυδωνίζουν το ίδιο το οικοδόμημα της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Οι εξελίξεις μάλιστα πιθανόν να είναι ραγδαίες και θα εκτυλιχθούν μέσα στο 2014, χρονιά εξαιρετικά κρίσιμη, κατά την οποία η Τουρκία θα απειληθεί με πλήρη διάσπαση και διαμελισμό.

Ο Ιναλτζίκ ασφαλώς αντιλαμβάνεται αυτά που δεν αντιλαμβάνεται η τουρκική πολιτική ηγεσία. Η πλήρης γεωπολιτική απομόνωση της Τουρκίας και η ευθεία σύγκρουσή της με τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ρωσίας ταυτόχρονα, θα την οδηγήσουν τουλάχιστον σε γεωπολιτική αποδυνάμωση και πιθανώς διάσπαση.
Αλλά η ίδια η Τουρκία, βλέποντας τον εαυτό της μέσα από τις νέο-οθωμανικές διόπτρες ως παγκόσμια δύναμη (ενώ δεν είναι), υπερτιμώντας τον εαυτό της και υποτιμώντας τους αντιπάλους και συμμάχους της, προκαλεί η ίδια τον θανάσιμο κίνδυνο για τον εαυτό της.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μία μείζονα γεωπολιτική «μαύρη τρύπα» στα ανατολικά της σύνορα;

Πηγή Kontra News

Λίγα εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από την τελική σύγκρουση;

  

Στα Αμοιβαία συνήθιζαν να λένε ότι οι αποδόσεις του παρελθόντος δεν αποτελούν εγγύηση για τις αποδόσεις του μέλλοντος. Κάπως έτσι, παραφράζοντας θα λέγαμε ότι η στάση των εμπλεκόμενων στην Κρίση της Κριμαίας, δεν αναμένεται να ακολουθήσει τα χρόνια του ψυχρού 
πολέμου όπου υπήρξε αύξηση των εξοπλισμών και των κατασκοπευτικών δράσεων...

Για αυτό όπως πολύ σωστά είπε ο Ασκητής του Παγγαίου, πολλοί θα εκπλαγούν από τις ξαφνικές εξελίξεις. Γιατί υπάρχει μια διάχυτη εντύπωση ότι γίνεται μια κλιμάκωση επιθετικών ενεργειών με προβλεπόμενη κατάληξη μια ισορροπία τρόμου όπως στον ψυχρό πόλεμο του παρελθόντος. Ενώ οι εξελίξεις θα προκαλέσουν εκπλήξεις...

Να θυμίσουμε, ότι ο Κίσσινγκερ σε μια συνέντευξη στις 27/11/2011 είχε πεί ξεκάθαρα τα ακόλουθα:

1-Αν δεν μπορείτε να ακούσετε τα τύμπανα του Πολέμου τότε πρέπει να είστε κουφοί.

2-Έχουμε επιτρέψει στην Κίνα να αυξήσει την στρατιωτική της δύναμη και την Ρωσία να αναρρώσει από την Σοβιετοποίηση, για να τους δώσουμε μια πλαστή αίσθηση επιτυχίας, που θα προκαλέσει την ταχύτερη τελετή τους.... ο ερχόμενος πόλεμος θα είναι τόσο δυνατός που μόνο μια υπερδύναμη μπορεί να νικήσει, και αυτή είναι η δική μας. Για τον λόγο αυτό η Ενωμένη Ευρώπη βιάζεται να δημιουργήσει μια υπερπολιτεία, γιατί γνωρίζουν ό,τι έρχεται και ότι για να επιβιώσουν, θα πρέπει η Ευρώπη να γίνει μια Ενιαία Πολιτεία. Η βιασύνη τους μου λέει ότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μεγάλη κατάρρευση είναι στα χέρια μας. Πόσο έχω ονειρευτεί αυτή τη στιγμή.

3-Είπαμε στον στρατό ότι θα έπρεπε να κυριαρχήσουμε σε επτά μεσανατολικές χώρες για τις πετρελαιοπηγές τους και αυτοί σχεδόν ολοκλήρωσαν την αποστολή τους.

4-Πόσο καιρό η Κίνα και η Ρωσία θα παρακολουθούν την Αμερική να "καθαρίζει"; Η μεγάλη Ρωσική Αρκούδα, και το Κινέζικο δρεπάνι θα σηκωθούν από την αδράνεια και τότε είναι που το Ισραήλ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όσα περισσότερα όπλα διαθέτει για να εξοντώσει όσους περισσότερους Άραβες μπορέσει.(Σημείωση: Για να καταστρέψει και το τέμενος του Ομάρ έμμεσα ή άμεσα, και να μπορέσει να κτίσει τον Ναό του Σολομώντα)

5-Μέσα από τις στάχτες θα κτίσουμε μια νέα κοινωνία, όπου θα κυριαρχεί μια μόνο υπερδύναμη, και θα είναι η παγκόσμια Κυβέρνηση που θα νικήσει. Μην ξεχνάτε, οι ΗΠΑ, έχουν τα καλύτερα όπλα, έχουν προσωπικό που κανένα έθνος δεν έχει, και θα επιβάλλουμε αυτά τα όπλα παγκοσμίως όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή. "

Κατά συνέπεια, μην περιμένετε διακοπή των επιθετικών ενεργειών. Το αντίθετο. Θα δημιουργούνται αμερικανο-νατοϊκές προκλήσεις που θα παρασέρνουν την αρκούδα να βγεί από την "σπηλιά" της. Όσο θα βγαίνει η "αρκούδα" από την γειτονιά της, θα παρασέρνονται χώρες σε πόλεμο κατά της Ρωσίας ή κατά των αντιπάλων της. Ο στόχος των Αμερικανο-Νατοϊκών Δυνάμεων κατά το δόγμα Κίσσινγκερ, είναι να αναγκάσουν την Κίνα να μπεί σε πόλεμο.

Ποια γεγονότα επαληθεύουν ότι είμαστε πολύ κοντά στο άνοιγμα της "Επίγειας Κόλασης" ; 

1-Ο μεταβατικός Πρωθυπουργός της Ουκρανίας, έδωσε εντολή για την μεταφορά 40 τόνων της Ουκρανίας στις ΗΠΑ. Καταλαβαίνετε ότι η φυγή του χρυσού γίνεται με τον φόβο της ένοπλης σύρραξης; Διαφορετικά, γιατί θα έδιωχναν τον χρυσό από την χώρα, αν στόχευαν στην Ειρήνη;

2-η Ρωσία "άρπαξε" ένα αναγνωριστικό UAV των ΗΠΑ που πετούσε στον εναέριο χώρο της Ρωσίας. Είναι σίγουρος ο Κίσσινγκερ για την τεχνολογία των ΗΠΑ;

3-η εκατέρωθεν ανάπτυξη στρατευμάτων με όλο και μεγαλύτερη κλιμάκωση

Κατά την γνώμη μας, σε λίγα εικοσιτετράωρα είτε θα έχουμε διακοπή των επιθετικών ενεργειών και έναρξη μιας ψυχροπολεμικής περιόδου είτε το αντίθετο θα δούμε έναρξη πολεμικών συγκρούσεων με γρήγορη κλιμάκωση ενεργειών.Ρυθμιστής των εξελίξεων είναι το δημοψήφισμα της Κριμαίας και οι μετέπειτα αντιδράσεις στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας όπου εδρεύουν Ρωσόφωνοι. Ο Ομπάμα και οι Νεοταξίτες Πολιτικοί Σύντροφοι του, δείχνουν αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν την "Αρκούδα".Ετοιμαστείτε για αλλεπάλληλα σόκ που θα ταράξουν την παγκόσμια Οικονομία, προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη φτωχοποίηση παγκοσμίως.
drachmoula

XA για Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο: "Πριν την Ανάσταση πάντα υπάρχει ένας Ιούδας"

 
 
 
Με μια αιχμηρή ανακοινωση σε ότι αφορά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Χρυσοβαλαντη Αλεξόπουλου τοποθετήθηκε ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή επάνω στο θέμα. Συγκεκριμένα χαρακτηρίζει ουσιατικά "αργυρώνητο"  τον πρώην βουλευτή του κόμματος ο οποίος δεν περιορίστηκε απλά σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης αλλά υιοθέτησε ολόκληρο το κατηγορητήριο κατά του κόμματος με επιστολή του που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής.
 
Αναλυτικά η επιστολή του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου
 
«Ο υπογεγραμμένος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, βουλευτής Λάρισας, με την παρούσα σας δηλώνω την αποχώρηση μου από την κοινοβουλευτική ομάδα «Λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» και σας δηλώνω ότι παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής.
 
Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές.
 
Στη σημερινή μου δήλωση θα ήθελα να είχα προβεί νωρίτερα, αλλά δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον. Το αποφάσισα όμως γιατί δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές."
 
Στην ανακοίνωσή του ο Λαϊκος Σύνδεσμος αναφέρει χαρακτηριστικά "Πριν την Ανάσταση πάντα υπάρχει ένας Ιούδας"
 
"Η τρομοκρατία του ανθελληνικού καθεστώτος κατά της Χρυσής Αυγής, οι δολοφονίες και οι απειλές φυλάκισης ΟΛΩΝ των βουλευτών, ήταν λογικό να μετατρέψουν έναν απλό άνθρωπο σε συκοφάντη και σε προδότη.
 
Ο εν λόγω βουλευτής, που ήταν ενεργό μέλος του κόμματος από το 1996, συνέπραξε με την εγκληματική οργάνωση του αντισυνταγματικού τόξου που δολοφονεί χιλιάδες Έλληνες και καταστρέφει το μέλλον της Πατρίδας μας.
 
Τον καλούμε να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό, στα εκατομμύρια των πολιτών που στηρίζουν την Χρυσή Αυγή ως μοναδική ελπίδα αναγέννησης της Ελλάδος απέναντι σε ένα σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς. 
Πριν την Ανάσταση πάντα υπάρχει ένας Ιούδας."
 
Κύκλοι του κόμματος σημείωναν ότι "την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς" και"καλοφάγωτα τα 30 αργύρια".
 
Πρόκειται για την πρώτη ανεξαρτητοποίηση που πλήττει το εθνικιστικό κόμμα αν και μεγαλύτερη πολιτική σημασία έχει το περιεχόμενο της επιστολής ανεξαρτητοποίησης.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Καθάρισε" ο Δ.Αβραμόπουλος τα υποβρύχια: Άμεσα στην ιδιοκτησία του ΠΝ και οσονούπω στο Αιγαίο

  
 
Με μία κίνηση-ματ και κατόπιν συμφωνίας με την ιδιοκτησια των ΕΝΑΕ δηλαδή με τον Ισκαντάρ Σάφα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε λύση στο φλέγον ζήτημα των υποβρυχίων. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με δική του πρωτοβουλία πέτυχε μία αλλαγή η οποία θα αλλάξει τις ισορροπίες στο συγκεκριμένο θέμα. Τα υποβρύχια πλέον περνούν στην κυριότητα του ελληνικού κράτους και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
 
Σύμφωνα με τη δήλωσή του:
 
 
 «Τα τέσσερα Υ/Β του Πολεμικού μας Ναυτικού «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ», που έχουν κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, περιέρχονται από σήμερα στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
 
Μετά από συμφωνία με τα ΕΝΑΕ, το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει με τους υπεργολάβους και τους εργαζόμενους, των οποίων η απασχόληση διασφαλίζεται πλήρως, την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν και των δοκιμών θαλάσσης, προκειμένου να ενταχθούν στο στόλο μας.
 
Τίθεται έτσι οριστικά τέρμα σε μια πολυετή περιπέτεια, διασφαλίζοντας πλήρως τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου που υπάρχουν διαθέσιμα στον προϋπολογισμό του Υπουργείου μας για την ολοκλήρωση των εργασιών των Υποβρυχίων, αναβαθμίζοντας και ενισχύοντας έτσι την άμυνα της χώρας.
 
 Μετά την επιτυχή, για το Ελληνικό Δημόσιο, επίλυση του εξαιρετικά δύσκολου προβλήματος των Υποβρυχίων από το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει, ως αρμόδιο πλέον Υπουργείο, την προσπάθεια συνολικής επίλυσης του προβλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
 
Για το αποτέλεσμα αυτό, έχει ενημερωθεί ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει εξ αρχής παρακολουθήσει τον όλο χειρισμό του θέματος.
 
Την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνει ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής».
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Tα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (16 Μαρτίου 2014)

Νέα δημοσκόπηση – τσίρκο…

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 15, 2014

θεοδωρακης κορεαΕλαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, αλλά και δυναμικό «μπάσιμο» για «Το Ποτάμι» στο πολιτικό σκηνικό εμφανίζει δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 1,1% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές έναντι της ΝΔ ενώ στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η διαφορά φθάνει στο 1,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 18%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ) 5,15%, οι ΑΝΕΛ 4,5%, η Χρυση Αυγή 6,9%, η ΔΗΜΑΡ 2,2%, το ΚΚΕ 5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4% και «Το Ποτάμι» 8,8% . Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,2% ενώ λευκό, αποχή και αναποφάσιστοι φθάνουν στο 23,8%.

Στην πρόθεση ψήφου μετά από αναγωγή στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ)5,7%, οι ΑΝΕΛ 5%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%, το Ποτάμι 9,8% , άλλο κόμμα 5,8% και αναποφάσιστοι 15,2%.

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35%, ο Αλέξης Τσίπρας με 28% και κανέναν από τους δύο αναφέρει το 32%.

Φοβερό «φάουλ» Βενιζέλου με το Κόσοβο (ΕΓΓΡΑΦΟ)

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 15, 2014

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΦΑΪΣε ένα ανεπανάληπτο «φάουλ» υπέπεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως Υπουργός Εξωτερικών, αφού προχώρησε στην de facto αναγνώριση του Κοσόβου.
Σύμφωνα με απόφαση του Έλληνα ΥΠΕΞ, οι προξενικές ελληνικές αρχές σε όλο τον κόσμο μπορούν να δίνουν βίζες και άδειες παραμονής σε διαβατήρια που φέρνουν τα διακριτικά του Κοσόβου, όπως φαίνεται και από το παρακάτω έγγραφο. Ωστόσο, η επίσημη θέση του Ελληνικού κράτους είναι η μη αναγνώριση του Κοσόβου, αλλά με την εν λόγω απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου η θέση του Υπουργείου Εξωτερικών φαίνεται πως είναι διαφορετική.

photo_14032014170815

http://argolikosfoinikas.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1150.html

Ο οικονομικός σκλάβος δεν μπορεί να ζητήσει δημοκρατία.

 

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Μαρτίου 15, 2014
na-mh-zhsoyme-san-doyloiΔημοκρατία μεταξύ αφεντικών και σκλάβων, όπως προφανώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας, δεν μπορεί να υπάρξει. Η δημοκρατία μπορεί να εμφανιστεί και να επιβιώσει μόνο μεταξύ ελεύθερων και ισότιμων ανθρώπων.
Η δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα εμφανίστηκε μετά τη Σεισάχθεια, όταν δηλαδή μεγάλα τμήματα του Αθηναϊκού λαού έπαψαν να είναι οικονομικοί σκλάβοι. Μόνο τότε οι απελεύθεροι αισθάνθηκαν δυνατοί και μπόρεσαν να κοιτάξουν ισότιμα στα μάτια τους άρχοντες, αξιώνοντας λόγο στα κοινά. Αξιώνοντας συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων που αφορούσαν την ίδια τη ζωή τους.
Έκτοτε και μέχρι την βιομηχανική επανάσταση, επικράτησε η φεουδαρχία σε όλο τον κόσμο. Οι κολίγοι εργάτες γης, οι εργάτες του αφέντη, δεν μπορούσαν να σηκώσουν ανάστημα και να ζητήσουν να συναποφασίζουν ισότιμα μαζί με τον αφέντη. Ο αφέντης τσιφλικάς αποφάσιζε για τη ζωή τους.
Κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής εποχής και πάλι οι εργάτες του εργοστασίου δεν μπορούσαν να αξιώσουν να συναποφασίζουν μαζί με τον εργοστασιάρχη και τον εφοπλιστή. Μόνο μετά την Αμερικανική και τη Γαλλική επανάσταση τέθηκε και πάλι το θέμα της δημοκρατίας. Όμως και πάλι τότε οι άρχοντες βιομήχανοι, προκειμένου να μην χάσουν τον έλεγχο της κατάστασης, έδωσαν ψήφο στους πολίτες (και όχι σε όλους αρχικά, αλλά μόνο σε αυτούς που είχαν από ένα ύψος περιουσίας και πάνω). Μία ψήφο όμως που φρόντισαν από την αρχή με τα συντάγματα που έφτιαξαν, να την ελέγχουν οι ίδιοι, μέσω του συστήματος της ονομαζόμενης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Δηλαδή, μέσα στην επαναστατική μέθη, έσπευσαν αυτοί που είχαν τις γνώσεις και τη δύναμη, να δημιουργήσουν μια φαντασίωση δημοκρατίας. 
Σήμερα στην μεταβιομηχανική εποχή της τραπεζοκρατίας, ο χρεωμένος στον τραπεζίτη πολίτης, δεν μπορεί να αξιώσει να συναποφασίζει μαζί με τον δανειστή του τραπεζίτη. Ο τραπεζίτης σήμερα ελέγχει τις αντιπροσωπευτικές κυβερνήσεις και μέσω αυτών το λαό. Mεγάλα τμήματα του λαού, αλλά και ολόκληροι λαοί είναι σήμερα δούλοι των τραπεζών. Ποιος εξαρτημένος από τις τράπεζες σήμερα μπορεί να σηκώσει τα μάτια και να κοιτάξει ισότιμα τον αφέντη δανειστή του, αξιώνοντας να συναποφασίζει;
Επομένως, για να μπορέσουμε σοβαρά να μιλήσουμε για δημοκρατία, για να μπορέσει ο χρεωμένος δούλος να κοιτάξει απευθείας τον αφέντη δανειστή στα μάτια και να αξιώσει να συναποφασίζει, θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρξει μια σύγχρονη εκδοχή της Σεισάχθειας. Χωρίς απελευθέρωση από τα χρέη, ο δούλος δεν μπορεί να ζητήσει να συναποφασίζει με τον αφέντη του. Αν δεν γίνει αυτό με ειρηνικό τρόπο, το άγχος των χρεών που πνίγει τους ανθρώπους και τους οδηγεί στην απόγνωση και στην αυτοκτονία, αναγκαστικά με το πλήρωμα του χρόνου, θα οδηγήσει σε βίαιη σύγκρουση και απελευθέρωση.
Πέτρος  Χασάπης

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΗΠΙΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ...

 

Ύστερα από έναν ήπιο χειμώνα, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες την άνοιξη και αρκετές βροχοπτώσεις, δεν αποκλείεται οι οχλήσεις από τα κουνούπια να διαμορφωθούν...
σε υψηλά επίπεδα, εκτιμούν οι ειδικοί.

Υπάρχουν σε μεγάλους πληθυσμούς στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε υδάτινα περιβάλλοντα και αποστολή τους είναι να καταπολεμούν τα κουνούπια.

Βατράχια, σκαθάρια, μύγες και λιβελούλες, αλλά και οι οργανισμοί με την ονομασία copepops αφθονούν στα ελληνικά νερά και ουσιαστικά αποτελούν τα αρπακτικά των κουνουπιών, επομένως βοηθούν με φυσικό τρόπο στον έλεγχο των πληθυσμών τους. Συνεπώς θα πρέπει να προστατεύονται και να μην σκοτώνονται από τη δράση των σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται στους ψεκασμούς για τα κουνούπια.

«Προς το παρόν, στην Ελλάδα υπάρχει ένα κενό στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί και να αντιμετωπιστεί» επισημαίνει ο Καθηγητής Γενικής και Εφαρμοσμένης Ακαρολογίας και Εντομολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κωβαίος, με αφορμή την πραγματοποίηση σχετικής ημερίδας για την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Μακεδονία.

Ο κ. Κωβαίος χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στους ψεκασμούς που διενεργούνται κάθε χρόνο για την καταπολέμηση των κουνουπιών το ζήτημα των σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται. Όπως εκτιμά, θα πρέπει να αξιολογείται η αποτελεσματικότητά τους, η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών τους στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον, η ενδεχόμενη ανθεκτικότητα που αναπτύσσουν οι πληθυσμοί των κουνουπιών σε αυτά αλλά και η επίδρασή τους σε οργανισμούς που συνιστούν φυσικούς εχθρούς των κουνουπιών.

«Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συστηματική συνεργασία των ερευνητικών κέντρων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων προς την παραπάνω κατεύθυνση πέραν των περιστασιακών δειγματοληψιών που έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)» σχολιάζει.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι από μελέτες που έγιναν στο Πανεπιστήμιο έχει διαπιστωθεί ότι, κάποιες φορές, η αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται δεν είναι η αναμενόμενη, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που οι πληθυσμοί των κουνουπιών ανέπτυσσαν ανθεκτικότητα στο φάρμακο, με αποτέλεσμα να χρειάζονται διαφορετικά σκευάσματα ή μεγαλύτερες δόσεις. "Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αξιολογούνται τα αποτελέσματα των ψεκασμών" σχολιάζει.

Το θέμα των σκευασμάτων θέτει, από την πλευρά του, και ο γεωπόνος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Παρασκευαϊδης, αναφέροντας ότι τα βιοκτόνα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στην καταπολέμηση των κουνουπιών είναι πολύ λίγα σε αριθμό και είναι υψηλού κόστους αγοράς, γεγονός που "ανεβάζει" το κόστος του προγράμματος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιμηκυνθεί και να καλύψει όλη την περίοδο εμφάνισης των κουνουπιών.

«Επιπλέον δημιουργούνται και προβλήματα αποτελεσματικότητας γιατί τα σκευάσματα αυτά δεν έχουν αξιολογηθεί, ούτε στην ελάχιστη δυνατή δόση που πρέπει να χρησιμοποιείται και όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα εφαρμογής καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της θερινής περιόδου είναι απαγορευτικό σε οποιαδήποτε παρέμβαση» προσθέτει.
Ο κ. Παρασκευαΐδης θέτει και άλλα θεσμικά ζητήματα που αφορούν το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών υπογραμμίζοντας την ανάγκη διευκρίνισης του θεσμικού πλαισίου που δίνει αρμοδιότητες, άλλοτε στους Δήμους, άλλοτε στις Περιφέρειες και άλλοτε στις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, τη στιγμή που τις λεπτομέρειες του εκάστοτε προγράμματος ρυθμίζουν εγκύκλιοι του υπουργείου υγείας.

Η φετινή σεζόν ίσως είναι... δύσκολη

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για τις οχλήσεις από τα κουνούπια φέτος αλλά και τον ιό του Δυτικού Νείλου αναφέρει ότι γενικά οι προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες και θα πρέπει πάντα να στηρίζονται στα κλιματολογικά και θερμοκρασιακά δεδομένα κάθε εποχής καθώς και στη συχνότητα των βροχοπτώσεων. Ωστόσο, εκτιμά ότι φέτος, ύστερα από έναν ήπιο χειμώνα, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες την άνοιξη και αρκετές βροχοπτώσεις δεν αποκλείεται οι οχλήσεις από τα κουνούπια να διαμορφωθούν σε υψηλά επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κωβαίος σχολιάζει ότι οι επιστήμονες μπορούν να εξετάζουν κάθε χρόνο τα εν λόγω δεδομένα ώστε να προσδιορίζουν το χρόνο, στον οποίο θα πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις μέσω ψεκασμών. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται, κατά τον ίδιο, και στην πραγματοποίηση εναέριων ψεκασμών για την καταπολέμηση των ακμαίων κουνουπιών ώστε να επιλέγονται ως λύση μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου λόγω της ιδιομορφίας του περιβάλλοντος (για παράδειγμα σε ορυζώνες) δεν υπάρχει διαφορετικός τρόπος καταπολέμησης των κουνουπιών.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες για την έναρξη του φετινού προγράμματος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Γιώργος Γιουφτσίδης επισημαίνει ότι ξεκίνησαν αρκετά νωρίτερα, με αποτέλεσμα ήδη να έχουν κατατεθεί προσφορές για τους σχετικούς διαγωνισμούς. "Το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε έναν μήνα νωρίτερα από πέρσι" σχολιάζει.
Πηγή : protothema.gr

Έκτακτη Ενημέρωση(Βίντεο):Ουκρανικά στρατεύματα στην Κριμαία-Υψώνουν σημαίες-Με το δάχτυλο στην σκανδάλη!

 

tanks

Μετά τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στο Χάρκοβο-προφανώς με made in USA οδηγίες-οι Ουκρανοί από το πρωί του Σαββάτου στέλνουν στρατό στα πρόχειρα σύνορα με την Κριμαία.
Μάλιστα είναι βαρύτατα οπλισμένοι και με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Μετά από αυστηρό έλεγχο επιτρέπουν τους κατοίκους της περιοχής να διασχίζουν την συνοριακή γραμμή.
Δείτε το βίντεο:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΧΑΜΟΣ στο διαδίκτυο... Οι δανειολήπτες, πήραν χαμπάρι ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ με το τραπεζικό κίνημα της Υπέρβασης και τον Νικήτα Κακλαμάνη, και γίνεται της.... ΠΟΠΗΣ!

 



   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΞΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ. 

Η ΜΠΑΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ  ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 


Γράφει η Πόπη Σουφλή 

 Επιτέλους, καιρός ήταν... αυτό που μήνες έγραφαν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ότι πρόκειται για μια παρέα που δεν κινείται με  καθαρούς σκοπούς, τώρα, επιβεβαιώνονται.

Σύμπραξη με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, εκαναν τα .... κοπέλλούδια της Υπέρβασης, (αυτά που λένε πως θα σώσουν τους δανειολήπτες από τα κόκκινα δάνεια!!!!!!!!!!!)...

Έλα όμως που ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και ήδη άρχισαν οι πρώτες φωνές αμφισβήτησης... σε σημείο που να γίνεται της .... Πόπης (αυτή τη φορά, για μένα πρόκειται, γιατί τους ξεβράκωσα μήνες πριν για τους πραγματικούς σκοπούς τους....)

Στην παρέα των 
υποστηρικτών του Νικήτα Κακλαμάνη, ο πρόεδρος του κόμματος της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ Χρήστος Ζώης και ο Βύρων Πολύδωρας...

Να μην ξεχνάμε και τον... πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και βιβλιοπώλη, τον Κυριάκο Βελόπουλο.



Όλα τα μνημονιακά πολιτικά καθάρματα που ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, και την ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, σήμερα υπόσχονται πως ...ΘΑ.... ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δηλαδή, αυτοί  που με την ψήφο τους, έβαψαν με αίμα τα χέρια τους, με τις 5.000 αυτοκτονίες και όχι μόνο, σήμερα, εμφανίζονται ως.... σωτήρες!!!!!!!!!! 

Μα πόσο αφελής μπορεί να είναι ο κόσμος;;;;;;;;

Μάλλον λίγοι είναι οι αφελείς... αυτοί που κατάλαβαν τι παίζει και άρχισαν το κράξιμο... στην παρέα του Κυριάκου Τόμπρα, του Γιώργου Σαρρή και όχι μόνο...

Δείτε για τι κράξιμο μιλάμε... και έπεται τεράστια συνέχεια από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ... είμαστε ακόμα στην αρχή....

Τέτοιο κράξιμο, που οι διαχειριστές του face book  της υπέρβασης, σβήνουν τα σχόλια που τους εκθέτουν..

Για τόση ... "δημοκρατία" και διαφάνεια, μιλάμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ. Όλο το υλικό για τον ρόλο της τραπεζικής υπέρβασης, θα το βρείτε στο αρχείο της θεματολογίας του attikanea, με τίτλο "ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ"




·  
Kate Nom Κε Δημήτρη Τόμπρα οποιαδήποτε σχεςη της υπέρβασης με άτομα οπως ο Κακλαμάνης που υποστηρίζονται Απο κομματικούς μηχανισμούς νεας δημοκρατίας/ ΠΑΣΟΚ που ΑΥΤΟΙ ΕΦΕΡΑΝ -ως υπάλληλοι των τραπεζιτών τους δανειολήπτες στην σημερινή καταςταςη με προβληματίζει σοβαρά για τα κίνητρα του κινηματος σας, αν και μελος του.. Μηπως μπορείτε να μας πείτε τι ανταλλάγματα σας υποσχέθηκε ο κος Κακλαμάνης ;; Μηπως δούμε εσάς η τον κο Κυριακο Τόμπρα σε καμμια καίρια δημοτική θεςη μετα τις εκλογές ;; Η κάποιο απο τα ιδρυτικά σας μελη μεσα στιν δήμο να παίρνει ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΕΣ ;;;

Πηγή

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...