Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

Μητροπολίτης Δράμας: ''Θέλουν να πραγματώσουν μια νέα κοινωνία σύγχρονων δούλων''

 

dramas
Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr
Για αποχριστιανοποίηση του τόπου και της ελληνικής κοινωνίας κάνει λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος,  αναφερόμενος στο θέμα που αφορά την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
"Είμαστε σθεναρά αντίθετοι και διατρανώνουμε την αντίθεσή μας, και την βροντοφωνάζουμε για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής", ανέφερε στον Άλφα Δράμας ο Μητροπολίτης κ. Παύλος.
Σε άλλο σήμειο ο Μητροπολίτης Δράμας ανέφερε: "Όχι, ότι δεν ήταν μερικώς υπό κατάργηση, διότι μήπως οι τουριστικές περιοχές δεν εργάζονται; Αλλά άλλο είναι να υπάρχει μια οικονομία η συγκατάβαση, και άλλο δια σφραγίδος και δια νόμου να αποχριστιανοποιείται ο τόπος."
"Δυστυχώς όμως τα επιχειρήματα του κ. Υπουργού ήταν πάρα πολύ αίολα και όχι μόνο από πνευματικής πλευράς. Είναι θιασώτης του σύγχρονου δουλεμπορίου ανθρώπων που απομιζούν όλη την ικμάδα την οικονομική και την δυναμική που έχουν οι άνθρωποι στον τόπο μας, και θέλουν να πραγματώσουν μια νέα κοινωνική ομάδα σύγχρονων δούλων στο χρήμα και το κέρδος των πολυεθνικών", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Παύλος.
Τέλος ο δυναμικός Ιεράρχης τόνισε: "Λυπάμαι πάρα πολύ, διότι αυτό είναι δείγμα πνευματικής κατάπτωσης, εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και εξάρτησης των τα πρώτα φερόντων από ξένα κέντρα εξουσίας."

ΣΑΜΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΣ: ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ

 

E-mail Εκτύπωση PDF
1"Να αγαπήσουμε ξανά την πατρίδα μας και να γυρίσουμε κοντά στο Χριστό"...Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε εγκύκλιό του με αφορμή την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, αλλά και την επέτειο σωτηρίας του νησιού από τους Τούρκους, ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος.

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξης: 


Αγαπητά μου παιδιά,
            Αποτελεί παλαιά παράδοση του Γένους μας, σε ώρες κρίσιμες και οριακές, ώρες πολέμων και εθνικών κινδύνων, ο λαός μας να στρέφει το βλέμμα προς τον ουρανό και να εναποθέτει την πίστη και την ελπίδα του στον Κύριό μας, και στην Υπέρμαχο Στρατηγό, την Θεοτόκο Μαρία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1821, ήδη από την έναρξή του, είχε εναποτεθεί στην πρόνοια του Θεού, όταν ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εμψύχωνε τους αγωνιστές του λέγοντας πως ο Θεός είχε υπογράψει την ελευθερία της Ελλάδος, και δεν μπορούσε να πάρει πίσω την υπογραφή του. Το διφυές του αγώνα του 1821 και στη Σάμο, ακριβώς όπως και στην υπόλοιπη αγωνιζόμενη Ελλάδα, διακήρυσσε και ο Σάμιος βάρδος του αγώνα, ο Τυρταίος της Σάμου Γεώργιος Κλεάνθης, όταν έγραφε : «Για του Χριστού την πίστη την αγία, και της πατρίδος την ελευθερία, γι’ αυτά τα δύο πολεμώ».

 Δεν είναι λοιπόν παράξενο το ότι εκείνον τον σημαδιακό Αύγουστο του 1824, όταν ο οθωμανικός στόλος έπλεε προς την επαναστατημένη Σάμο με σκοπό να την υποτάξει, να την εξανδραποδίσει και να την ερημώσει, οι Σάμιοι, έχοντες επικεφαλής αρχηγό ανδρείο, πολυμήχανο και βαθύτατα θρησκευόμενο, τον Λογοθέτη Λυκούργο, προς τον Σωτήρα Χριστό έστρεψαν την σκέψη και τις ικεσίες τους, παρακαλώντας για την σωτηρία του νησιού τους. Και ο Κύριός μας, βλέποντας το δίκαιο του αγώνα και επιβραβεύοντας το «νομίμως αθλήσθαι», ανταποκρίθηκε στις παρακλήσεις τους. Φώτισε τον Λογοθέτη και τους οπλαρχηγούς του να εκπονήσουν σχέδιο αμύνης μεγαλοφυές. Θέριεψε στα στήθη των πολεμιστών την φλόγα της ελευθερίας. Ενδυνάμωσε τους υπερασπιστές του νησιού με θαυμαστά γεγονότα. Ενίσχυσε τον σαμιακό κλήρο, που είχε στην κορυφή του Αρχιερέα ανδρείο και τολμητή, τον Αρχιεπίσκοπο Σάμου και Ικαρίας Κύριλλο τον Αγραφιώτη, ώστε στην πρώτη γραμμή της μάχης να στηρίζει πνευματικά και ηθικά τον αγώνα, αλλά και σφυρηλάτησε την ομόνοια των Ελληνικών δυνάμεων, που με τον ελληνικό στόλο έσπευσαν στην βοήθεια του νησιού μας.

          Στις 5 και 6 Αυγούστου του 1824, η Σάμος έδωσε σε όλον τον κόσμο το υπόδειγμα της παλληκαριάς, της υπερηφάνειας και της αφοβίας, και αποδείχθηκε άξια της ελευθερίας της, καθώς οι κάτοικοί της επέδειξαν «αρετήν και τόλμην». Από τη Σάμο και τον αγώνα της στηρίχθηκε όλο το Γένος που τότε αγωνιζόταν, και εμπνεύσθηκε ο ποιητής Ανδρέας Κάλβος τους περίφημος στίχους της «Ωδής εις Σάμον» : «Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία». Μέσα στην αγαλλίαση της νίκης, οι πρόγονοί μας δεν αποδείχθηκαν επιλήσμονες της θείας βοηθείας. Αναγνώρισαν ότι στον Σωτήρα Χριστό, την Μεταμόρφωση του οποίου εορτάζει η Εκκλησία μας σήμερα 6 Αυγούστου, όφειλαν την σωτηρία τους. Στον Κύριό και Σωτήρα μας αφιέρωσαν τη νίκη τους, και στο πανάγιο όνομά Του καθιέρωσαν τον μεγαλοπρεπή προσκυνηματικό ναό της Μεταμορφώσεως που έχτισαν, εκπληρώνοντας το τάμα για τη σωτηρία τους, στο Πυθαγόρειο, κοντά στον τόπο των ιστορικών εκείνων ναυμαχιών. Χριστός Σάμον ἔσωσεν 6 Αὐγούστου 1824.

 1Από τότε μέχρι και σήμερα οι κάτοικοι της Σάμου, με την πάνδημη συμμετοχή τους στην πανήγυρη της Μεταμορφώσεως στο Πυθαγόρειο, εκφράζουν διαχρονικά την ευγνωμοσύνη των Σαμίων για την σωτηρία εκείνη, που υπήρξε σταθμός για την διατήρηση της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής παράδοσης του νησιού μας, για την διαφύλαξη του Ελληνορθόδοξου χαρακτήρα των Σαμίων.


Αγαπητοί μου,

       Σήμερα, ζώντας σε κρίσιμους και οριακούς καιρούς, προς Εκείνον τον Σωτήρα Χριστό και πάλι ας υψώνουμε ικετήριο βλέμμα, ζητώντας τη βοήθειά Του για τη σωτηρία μας. Δεν θα πρέπει να είμαστε επιλήσμονες των ευεργεσιών που έχουμε απολαύσει από την ανείκαστη φιλανθρωπία Του. Μπορούμε και σήμερα να επαναλάβουμε το θαύμα του Αυγούστου του 1824 και να σώσουμε την κλυδωνιζόμενη πατρίδα μας, αρκεί να διατηρήσουμε την ενότητά μας, και να επανέλθουμε στις πατροπαράδοτες αξίες που προσδιορίζουν την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, αυτή που μας διατήρησε αλώβητους ως Γένους στο πέρασμα των αιώνων, και μάλιστα κάτω από συνθήκες δυσμενείς, εχθρικές και αντίξοες.

       Ας γίνει λοιπόν η σημερινή εθνικοθρησκευτική εορτή μια νέα αφετηρία να αγαπήσουμε ξανά την Πατρίδα μας. Να ξαναγυρίσουμε κοντά στον Σωτήρα Χριστό μας και τον ευαγγελικό λόγο, τον οποίο να χρησιμοποιήσουμε ως οδοδείκτη και οδηγό στη ζωή μας.  Να συμμορφωθούμε προς τον θείο νόμο Του και τότε, θα δούμε πλούσια τα ελέη του Θεού, και ζώσα και χειροπιαστή την βοήθειά Του, ώστε να εξέλθουμε αλώβητοι από «την κάμινο του πυρός την καιομένην», «υμνούντες τον Θεόν» και «δοξάζοντες τον Κύριον».

       Η 6η Αυγούστου 1824 μας δείχνει τον δρόμο. Δεν έχουμε παρά να τον ακολουθήσουμε όχι μόνο οι Σάμιοι και όλοι οι Έλληνες.

Χρόνια πολλά, ευλογημένα και καλλίκαρπα, δημιουργικά και πνευματοφόρα.


Ο Μητροπολίτης σας
+ Ο Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος 

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

E-mail Εκτύπωση PDF
15(Μτθ. θ´ 1-8)
Τω καιρώ εκείνω, εμβάς ο ᾿Ιησούς εις πλοίον διεπέρασε και ήλθεν εις την ιδίαν πόλιν. Καί ιδού προσέφερον αυτώ παραλυτικόν επί κλίνης βεβλημένον· και ιδών ο ᾿Ιησούς την πίστιν αυτών είπε τω παραλυτικώ· Θάρσει, τέκνον· αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι σου. Καί ιδού τινες των γραμματέων είπον εν εαυτοίς· ούτος βλασφημεί. 

Καί ιδών ο ᾿Ιησούς τας ενθυμήσεις αυτών είπεν· ῞Ινα τι υμείς ενθυμείσθε πονηρά εν ταίς καρδίαις υμών; τι γαρ εστιν ευκοπώτερον, ειπείν, αφέωνταί σου αι αμαρτίαι, η ειπείν, έγειρε και περιπάτει; ῞Ινα δε ειδήτε ότι εξουσίαν έχει ο Υιός του ανθρώπου επί της γης αφιέναι αμαρτίας – τότε λέγει τω παραλυτικώ·

᾿Εγερθείς άρόν σου την κλίνην και ύπαγε εις τον οίκόν σου. Καί εγερθείς απήλθεν εις τον οίκον αυτού. ᾿Ιδόντες δε οι όχλοι εθαύμασαν και εδόξασαν τον Θεόν τον δόντα εξουσίαν τοιαύτην τοις ανθρώποις.

Απόδοση στη νεοελληνική:
Εκείνο τον καιρό, ο ᾿Ιησούς επιβιβάστηκε στο πλοίο, διέσχισε τη λίμνη και ήρθε στην πόλη του. Τότε του έφεραν έναν παράλυτο ξαπλωμένο σ᾿ ένα κρεβάτι. ῞Οταν είδε ο ᾿Ιησούς την πίστη τους, είπε στον παράλυτο·«Θάρρος, παιδί μου, σού συγχωρήθηκαν οι αμαρτίες σου». Τότε μερικοί από τους γραμματείς είπαν μέσα τους· «Μα αυτός προσβάλλει τον Θεό». 

῾Ο ᾿Ιησούς όμως, που κατάλαβε τις σκέψεις τους, είπε· «Γιατί κάνετε πονηρές σκέψεις; Τι είναι ευκολότερο να πω· “σού συγχωρούνται οι αμαρτίες” η να πω· “σήκω και περπάτα”; Γιά να μάθετε λοιπόν πως ο Υιός του ᾿Ανθρώπου έχει την εξουσία να συγχωρεί αμαρτίες πάνω στη γη» -λέει στον παράλυτο· «Σήκω, πάρε το κρεβάτι σου και πήγαινε στο σπίτι σου». ᾿Εκείνος σηκώθηκε και πήγε στο σπίτι του. 

῞Οταν ο κόσμος το είδε αυτό, έμειναν κατάπληκτοι και δοξολόγησαν τον Θεό, που έδωσε τέτοια εξουσία στους ανθρώπους. 

Νέες φήμες για Σεϊταρίδη στο Περιστέρι

 

Το όνομα του Γιούρκα Σεϊταρίδη συνεχίζει να ακούγεται έντονα στο Περιστέρι. Για επαφή με τον Ατρόμητο κάνει λόγο η πλευρά του παίκτη.
Από την ημέρα που ο Γιούρκας Σεϊταρίδης αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό φούντωσαν οι φήμες ότι ο Ατρόμητος εξετάζει την περίπτωσή του. Μάλιστα, με όσα βγαίνουν από την πλευρά του παίκτη, έχει γίνει επαφή μεταξύ του ίδιου και της ομάδας του Περιστερίου.
Ο 32χρονος άσος έχει ως πρώτο στόχο την εύρεση ομάδας στο εξωτερικό αλλά αν τελικά δεν τα καταφέρει ο Ατρόμητος αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή. Από το Περιστέρι πάντως δεν επιβεβαιώνεται τίποτα. 


Διάβασε περισσότερα στο: Νέες φήμες για Σεϊταρίδη στο Περιστέρι | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑ Ο ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ;

 

προσευχή μοναχός

Από το βιβλίο: «ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Χρυσοστομικός Άμβων Ε΄ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ Τα νεύρα της ψυχής»

Ο κοινός Κύριος μας παρέδωσε υπόδειγμα προσευχής λέγοντας: « Όταν προσεύχεσθε μη φλυαρήτε όπως οι ειδωλολάτρες˙ διότι νομίζουν ότι θα εισακουσθούν με την πολυλογία τους» ( Ματθ. 6,7 ) , ονομάζοντας βαττολογία την φλυαρία, που λέγεται με πολλά λόγια, αλλ’ είναι στερημένη από κάθε ωφέλεια.

Όταν λοιπόν ο Κύριος απαγορεύη την φλυαρία, με αυτό που λέγει υπαινίσσεται ότι δεν πρέπει οι προσευχόμενοι να ζητούν αυτά που φεύγουν και χάνονται, ούτε την ομορφιά του σώματος, που μαραίνεται από το χρόνο και καταστρέφεται από την αρρώστεια και σκεπάζεται από τον θάνατο˙ διότι τέτοιο είναι το σωματικό κάλλος˙ είναι άνθος που ζει λίγο χρόνο, που φαίνεται για λίγο κατά την άνοιξι της νεότητος και που ύστερα από λίγο καταστρέφεται από την παλαιότητα του χρόνου. Αν όμως κάποιος θέλη να εξετάση και την υπόστασί του, τότε θα μπορέση να το περιφρονήση περισσότερο. Διότι τίποτε άλλο δεν είναι, παρά φλέγμα και αίμα και ρεύμα και χυλός μασημένης τροφής. Διότι από αυτόν και τα μάτια και οι παρειές και οι μύτες και τα φρύδια και τα χείλη και όλο το σώμα ποτίζεται˙ και αν σταματήση κάποτε το πότισμά τους, οπωσδήποτε με αυτά θα λείψη και η ομορφιά του σώματος.


Ούτε να επιζητούν τον πλούτο των χρημάτων , που σαν τα νερά των ποταμών ρέει σε κάποια κατεύθυνσι και μετά προς άλλη και μεταβαίνει άλλοτε σ’ αυτόν και άλλοτε σ’ εκείνον, και φεύγει από αυτούς που τον έχουν και δεν ανέχεται να παραμένη σ’ αυτούς που τον αγαπούν και έχει αμέτρητους εχθρούς και σκόρους και ληστές και συκοφάντες και ναυάγια και πολεμικές επιθέσεις και επαναστάσεις λαών και κακουργίες υπηρετών και αφαιρέσεις εγγράφων και προσθήκες και μειώσεις και τα άλλα δεινά, όσα γεννιούνται σε όσους αγαπούν τα χρήματα από την φιλοπλουτία τους.

Ούτε να επιζητούν την δύναμι των αξιωμάτων˙ διότι και σ’ αυτήν γεννιούνται πολλές θλίψεις, φροντίδες που καταστρέφουν, συνεχείς αγρυπνίες, επιβουλές από τους φθονερούς , δολιότητες από αυτούς που μισούν, πολυλογία ρητόρων, που με τα πολύ πειστικά λόγια υποκλέπτει την αλήθεια και προξενεί μεγάλο κίνδυνο στους δικαστές.

Διότι υπάρχουν, πράγματι υπάρχουν μερικοί που είναι φλύαροι και λέγουν ανόητα, που ζητούν αυτά και τα παρόμοια από τον Θεό των όλων, δεν κάνουν όμως κανένα λόγο για τα αληθινά αγαθά.
Και οι άρρωστοι βέβαια δεν διδάσκουν στο γιατρό τη χρήσι των φαρμάκων, αλλά μόνο ανέχονται όσα τους προσφέρει, έστω κι αν η μέθοδος της θεραπείας είναι επίπονη.
Ούτε όσοι ταξιδεύουν συμβουλεύουν τον κυβερνήτη πώς να κρατά το πηδάλιο και να κατευθύνη το σκάφος, αλλά κάθονται πάνω στα καταστρώματα και ανέχονται την δική του τέχνη, όχι μόνον όταν οδηγούνται από ευνοϊκούς ανέμους, αλλά και όταν βρίσκωνται στον έσχατο κίνδυνο.

Και μόνο στο Θεό, που γνωρίζει πάρα πολύ καλά να μας δίνη ό,τι ακριβώς μας συμφέρει, δεν ανέχονται οι ανόητοι να παραχωρούν την ψυχή τους, αλλά ζητούν ως ωφέλιμα τα ολέθρια, κάνοντας όπως ο άρρωστος , που παρακαλεί το γιατρό να του δώση όχι εκείνα που τον απαλλάσσουν από την αρρώστεια, αλλ’ όσα τρέφουν την ύλη, την μητέρα της αρρώστειας. Και βέβαια ο γιατρός δε θα ανεχθή την παράκλησι του αρρώστου, αλλά και αν ακόμη τον δη να χύνη δάκρυα και να θρηνή, θα ακολουθήση την επιταγή της επιστήμης του περισσότερο και δεν θα λυγίση από τα δάκρυά του˙ και την απείθεια αυτή δεν την ονομάζουμε απανθρωπιά, αλλά φιλανθρωπία. Διότι όταν υπακούη στον ασθενή και του χορηγή όσα τον ευχαριστούν, του συμπεριφέρεται όπως οι εχθροί του˙ όταν όμως του αντιστέκεται και πολεμά την επιθυμία του, συμπεριφέρεται με ευσπλαχνία και φιλανθρωπία. Έτσι και ο γιατρός των ψυχών μας, δεν δέχεται να δώση σ’ εκείνους που του ζητούν εκείνα που θα τους βλάψουν.

Ούτε πάλι οι φιλόστοργοι πατέρες δέχονται να δώσουν μαχαίρια ή κάρβουνα αναμμένα στα πολύ μικρά παιδιά τους που τα επιζητούν, διότι γνωρίζουν καλά ότι μία τέτοια ενέργεια θα τα βλάψη.

Μερικοί μάλιστα από αυτούς που δεν ξέρουν τι ζητούν στην προσευχή , έπεσαν στη χειρότερη ανοησία και δε ζητούν από τον Θεό στην προσευχή τους μόνο ομορφιά σώματος και πλούτο και εξουσία και όλα τα παρόμοια, αλλά και καταριώνται τους εχθρούς τους και παρακαλούν να πέση πάνω τους κάποια τιμωρία και Εκείνον που με την προσευχή τους ζητούν για τον εαυτό τους να γίνη ήρεμος και φιλάνθρωπος, θέλουν Αυτόν με την προσευχή τους να Τον κάνουν για τους εχθρούς τους σκληρό και απάνθρωπο.
 
( Περί του κατά Θεόν … . ΕΠΕ 26, 124-128. PG 51, 26-27 )


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/ti-den-prepei-na-zitaei-o-proseuhomenos.html#ixzz2aynyqDYy

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ; (Αναδημοσίευση)

 

 

Με αφορμή την ανακοίνωση της Μόσχας για τον ερχομό του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" από την Βόρεια Θάλασσα, ώστε να βρεθεί κοντά στην περιοχή της κυπριακής γεώτρησης του "Οικοπέδου 12", σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στην περιοχή, αναδημοσιεύουμε παλιότερο άρθρο του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη!
Ένα κείμενο του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη, το οποίο είχε δημοσιευτεί πριν απο ενάμιση χρόνο περίπου αλλά φαίνεται σήμερα να είναι ακόμα πιο επίκαιρο απο τότε. Αξίζει να το διαβάσουμε και να αναλογιστούμε τη κατάσταση που βρισκόμασταν τότε, που βρισκόμαστε τώρα και που θα βρισκόμαστε μετά απο λίγο(ίσως πολύ λίγο χρονικό διάστημα).


10/1/2009 
Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη
Γέροντος Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος 
και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος


Τα  όσα  συμβαίνουν  τα  τελευταία  χρόνια στην   Πατρίδα   μας   και   στα   Βαλκάνια, δημιουργούν    σε    κάθε    λογικό    άνθρωπο προβληματισμό. Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι όσοι έχουν διαβάσει τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που αναφέρονται στο  βιβλίο  του  Μητροπολίτη  πρ. Φλωρίνης Αυγουστίνου    Καντιώτη,      αθώς    και    τις προφητείες του οσίου Γέροντος Παϊσίου.  Πριν  εξετάσουμε  τις  προφητείες,  θα ήθελα  να  δούμε  πρώτα  τα  πολιτικά  και  τα εθνικά γεγονότα  που  συμβαίνουν  στον  τόπο  μας  και  στα  Βαλκάνια.  Έχοντας  τις προφητείες  των  δυο  ανωτέρω  Αγίων  μας,  ελεύθερα  μετά  μπορούμε  να  κάνουμε  τις ανάλογες συγκρίσεις.

Πολιτικά και Εθνικά Γεγονότα

Η Αμερική τεμαχίζει την πρώην πανίσχυρη Γιουγκοσλαβία σε μικρά κρατίδια, στηρίζοντας  Καθολικούς  και  Μουσουλμάνους.  Τοποθετεί  δε  μετά,  πάντοτε  κατόπιν εθνικών εκλογών, κυβερνήσεις της αρεσκείας της. Ένα  παρόμοιο  σχέδιο  έχει  η  Αμερική,  ισχυρίζονται  αρκετοί  ειδήμονες  και  για  την Ελλάδα.  Το  σχέδιο  αυτό  η  Αμερική  το  έχει  βαφτίσει  «Σχέδιο  Κίσινγκερ»,  το  οποίο προβλέπει φυσικά το διαμελισμό της Ελλάδος. Το νέο κρατίδιο ξεκινά από την Άρτα και πάνω, με την ονομασία Μεγάλη Αλβανία. Το δεύτερο κρατίδιο έχει να κάνει με τα  Σκόπια,  όπου  δημιουργείται  το  κράτος  της  Μακεδονίας  που  φθάνει  έως  τη Λάρισα. Το τρίτο κρατίδιο είναι η Θράκη.

Σας θυμίζουμε τι είχε πει η πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Άννα Ψαρούδα   Μπενάκη   στις   12/3/2005 προς  τον   ορκιζόμενο  νεοεκλεγέντα Πρόεδρο    κ.    Κάρολο    Παπούλια: «Αναλαμβάνετε,  κύριε  Πρόεδρε,  την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας  για  μία  πενταετία  όπου θα  σημειωθούν  σημαντικά  γεγονότα και      εξελίξεις:      Η      Ευρωπαϊκή ενοποίηση   θα   προωθηθεί   με   την ψήφιση      ενδεχομένως      και      της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν  χάριν  της  ειρήνης,  της  ευημερίας  και  της  ασφάλειας  στη  διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν  των  γνωστών  και  καθιερωμένων  και  πάντως  η  Δημοκρατία  θα  συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης...». Το  «Σχέδιο  Κίσινγκερ»  της  Αμερικής  ήταν  και  είναι  γνωστό  στην  πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Ο  Πρωθυπουργός  της  Ελλάδος  κ.  Κωνσταντίνος  Καραμανλής,  γνώστης φυσικά του σχεδίου αυτού, φρόντισε να ανατρέψει τα σχέδια της Αμερικής. Πώς; Μα φυσικά  κάνοντας  συμφωνίες  μετά  της  Ρωσίας.  Η  πιο  ισχυρή  συμφωνία  μετά  της Ρωσίας, εκτός της αδείας που έδωσε η χώρα μας να περάσει ο αγωγός «Μπουργκάς» μέσα από όλη την βόρειο Ελλάδα, είναι η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδος – Ρωσίας, η   οποία   προβλέπει   ότι   εάν   κινδυνεύσει   ο   ρωσικός   αγωγός   Μπουργκάς,   από Αλεξανδρούπολη  έως  Ηγουμενίτσα,  η  Ρωσία  έχει  το  δικαίωμα  να  επέμβει  με  τις δυνάμεις  του  στρατού  της,  για  να  προστατεύσει  τα  συμφέροντά  της  εντός  του ελληνικού εδάφους. Αυτό  ανατίναξε  στον  αέρα,  το  «Σχέδιο  Κίσινγκερ»  της  Αμερικής.  Πώς  θα δημιουργηθεί τώρα η Μεγάλη Αλβανία, το κράτος της Μακεδονίας μέχρι τη Λάρισα και το κράτος της Θράκης; Αν τολμήσει κάτι τέτοιο η Αμερική, θα αντιμετωπίσει το ρωσικό στρατό. Πανέξυπνη η κίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος έχοντας τις πλάτες πλέον των Ρώσων τολμά και λέει και ένα ισχυρό ΟΧΙ στα Σκόπια. Ο Καραμανλής γίνεται ενοχλητικός πλέον για την Αμερική. Πρέπει να πέσει. Έτσι αρχίζουν τα «παρατράγουδα». Οι φωτιές που κατέκαψαν όλη την Πελοπόννησο και την Ελλάδα, που ανάγκασαν τον Υπουργό της Κυβέρνησης κ. Βύρωνα Πολύδωρα να πει στις 26/8/2007 ότι: «δεχόμεθα ασύμμετρη απειλή», που για εμάς σημαίνει ότι δεχόμεθα  απειλή  από  μια  χώρα,  που  δεν  μπορούμε  να  συγκριθούμε  μαζί  της.  Όλα αυτά γίνονται προεκλογικά.  Η Αμερική πιστεύει ότι ο Καραμανλής δεν θα μπορέσει να πάρει τις εκλογές στις  2/10/2007,  τα  εκδοτικά  λόμπυ  της  χώρας  μας,  μιλούν  συνέχεια  για  ανίκανη Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ακόμα και τις φωτιές. Τελικά ο Καραμανλής παίρνει τις εκλογές έστω και με 2 παραπάνω βουλευτές, κάτι που με  τίποτα δεν το περίμενε  η Αμερική.  Ακολουθεί  τον  Μάρτιο,  το  ΟΧΙ  στα  Σκόπια  και  ξεκινά  αμέσως  από  τα «αμερικάνικα συμφέροντα» ο πόλεμος κατά του Καραμανλή. Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες του άρθρου μας, ότι όταν η Ελληνική Κυβέρνηση το 1973 είχε πει ΟΧΙ στην Αμερική,  για  την  προσγείωση  πολεμικών  αεροσκαφών  στην  Κύπρο,  που πήγαιναν  προς  ενίσχυση  του  Ισραήλ,  μετά  από  6  μήνες  περίπου  χάσαμε  την  μισή Κύπρο.  Μετά το ΟΧΙ στα Σκόπια για την ένταξή τους στο Νάτο, οι Τούρκοι απειλούν σήμερα  το  Αγαθονήσι  και  το  Φαρμακονήσι.  Τυχαίο;  Όλους  τους  προηγούμενους μήνες,  έχουμε  συνεχείς  «αποκαλύψεις»  με  υπαρκτά  ή  και  εντελώς  ανύπαρκτα σκάνδαλα  εις  βάρος  της  Ελληνικής  Κυβερνήσεως,  όπως  Ζαχόπουλος,  Ομόλογα, Καρτέλ,  Siemens,  Βατοπαίδι,  Κάψιμο  Αθήνας,  Κοινωνικές  αναταραχές  κτλ.  Στόχος και πάλι ένας: Να φανεί ανίκανη η Κυβέρνηση Καραμανλή στα μάτια των Ελλήνων, (κάτι που  συνεχώς  επαναλαμβάνουν  σχεδόν  όλα  τα  Μ.Μ.Ε.),  ώστε  η  Αμερική  να μπορέσει  να  ρίξει  τον  Καραμανλή  οδηγώντας  τον  σε  εκλογές  ή  να  τον  κάνει  να προσκυνήσει…
Εάν  βλέπατε  ότι  η  οικογένειά  σας,  δεχόταν  ξαφνικά  την  μια  ημέρα  επίθεση της  εφορίας,  μετά  από  λίγες  μέρες  της  Νομαρχίας,  μετά  από  λίγες  μέρες  πάλι  της Πολεοδομίας  κ.ο.κ.,  θα  πιστεύατε  ότι  οι  «επισκέψεις»  όλων  αυτών  των  υπηρεσιών στο σπίτι σας, θα ήταν τυχαίες; Ή ότι κάποιος θέλει να εξοντώσει την οικογένειά σας;  Το  αυτό  συμβαίνει  με  την  ελληνική  Κυβέρνηση.  Μόνο  χαζοί  ή  κομματικοί υπάλληλοι δεν μπορούν  να το δουν, ποιος είναι πίσω από όλα αυτά και γιατί κάνει πόλεμο κατά της σημερινής Ελληνικής Κυβέρνησης.  Όσα  προαναφέραμε,  είναι  τα  όσα  συμβαίνουν  σήμερα  στην  πολιτική  και εθνική σκηνή μας. Για να δούμε τώρα τι λέγουν οι προφητείες των Αγίων μας και να τις συγκρίνουμε με τις πολιτικές και εθνικές εξελίξεις.Προφητείες Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Οσίου Γέροντος Παϊσίου 


1ον «Αν ο πόλεμος πιάσει από πάνω, θα πάθετε πολλά δεινά. Αν πιάσει από κάτω θα πάθετε λίγα».  (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός) Θα  πρέπει  να  γνωρίζουμε  ότι  ο  Άγιος  Κοσμάς,  βρίσκεται  στην  Ήπειρο  όταν προφητεύει, άρα η Αλβανία και τα Σκόπια είναι από πάνω του. Το Αγαθονήσι και το
Φαρμακονήσι είναι γεωγραφικά από κάτω. Κατά δύναμην ερμηνεία: Αν η Αμερική επιτύχει τελικά να εφαρμόσει το «Σχέδιο Κίσινγκερ», που θέλει την Ελλάδα να φτάνει στη Λάρισα, τότε θα χυθεί πολύ αίμα για να το πετύχουν αυτό οι Αμερικανοί. Αν ο πόλεμος ξεκινήσει από κάτω, τότε θα πάθουμε λίγα δεινά. Από   κάτω   βρίσκεται   όμως   και   το   Ισραήλ,   που   ήδη   βρίσκεται   σε   εμπόλεμη κατάσταση.

2ον  «Όταν  δείτε  το  χιλιάρμενο  στα  ελληνικά  νερά,  τότε  θα  έλθει  το ποθούμενο». (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός) Κατά δύναμην ερμηνεία: Το   ποθούμενο   όλοι   γνωρίζουμε,   για   τον   Άγιο   Κοσμά   τον   Αιτωλό,   είναι   η απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης. Τι είναι όμως το χιλιάρμενο; Αρμενίζω σημαίνει ταξιδεύω, είναι καράβι που έχει κάνει χίλια ταξίδια; Άρμενα όμως λέγονται και τα κατάρτια των καραβιών.  Την  εποχή  του  Αγίου  Κοσμά  του  Αιτωλού,  υπήρχαν  καράβια  ακόμη  με κατάρτια. Θα πρέπει να προσέξουμε ότι, ο Άγιος δεν λέγει τα χιλιάρμενα, οπότε να εννοήσουμε  ότι θα  είναι  καράβια  πολλά,  που  στο  σύνολό  τους  θα  έχουν  χίλια κατάρτια,  αλλά  λέγει  το  χιλιάρμενο.  Ένα  δηλαδή  καράβι  μεγάλο,  το  οποίο  θα  έχει δύναμη και ισχύ όσο θα είχαν, όλα μαζί τα καράβια με τα χίλια κατάρτια. Αυτό είναι το χιλιάρμενο. 
Ξαφνικά   βλέπουμε,   με   την άδεια         της         ελληνικής Κυβερνήσεως, να παρουσιάζεται  στα  ελληνικά νερά  για  ασκήσεις,  -εντελώς τυχαία;- ένα τεράστιο ρωσικό πολεμικό καράβι, μήκους 991 πόδια,     με     2646     άτομα πλήρωμα,      12      μαχητικά αεροπλάνα,   24   ελικόπτερα και  12  εκτοξευτές  πυραύλων με βεληνεκές 400 χιλιομέτρων κ.α. Όσοι είδαν αυτό το καράβι από τηλεοράσεως είπαν, αυτό είναι το χιλιάρμενο! Πώς όμως ξαφνικά ήρθε ρωσικός στόλος να κάνει ασκήσεις κοντά στο Ελληνικό νησί  Αγαθονήσι και πηγαινοέρχεται το χιλιάρμενο μέχρι Κρήτη;  Έχει  μιλήσει  άραγε  ο  Έλληνας  Πρωθυπουργός,  με  τον  Πρωθυπουργό  της Ρωσίας,  δια  τα  όσα  μας  κάνει  η  Αμερική  και  ότι  υπάρχει  περίπτωση  πολέμου  εις βάρος της Ελλάδος, εκ μέρους της Τουρκίας με τις πλάτες των Η.Π.Α.; Ας μη ξεχνούμε ότι η Αμερική, για να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της και να πάρει  τα  πετρέλαια  από  το  Ιράκ  και  να  τοποθετήσει  στη  χώρα  αυτή  αμερικάνικη Κυβέρνηση,  έπεισε  τα  περισσότερα  Κράτη,  ότι  ο  Σαντάμ  Χουσείν  έχει  πυρηνικά όπλα και κινδυνεύει ο πλανήτης από ένα τρομοκράτη! Το αποτέλεσμα γνωστό, έκανε πόλεμο, σκότωσε τον Σαντάμ, τοποθέτησε δική της Κυβέρνηση, πήρε τα πετρέλαια και φυσικά τα πυρηνικά όπλα δεν βρέθηκαν! Το   ίδιο   προσπαθεί   να   κάνει   στην   Ελλάδα   και   στον   Πρωθυπουργό   της,   τον Καραμανλή; Εδώ τα πράγματα όμως είναι σήμερα πιο δύσκολα. Διότι έχει ανακατευθεί η Ρωσία. Θα τολμήσει η Αμερική να εφαρμόσει το «Σχέδιο Κίσινγκερ»; Για να δούμε τι έχει πει και ο όσιος Γέροντας Παΐσιος.

3ον «Όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια…». (Οσίου Γέροντος Παϊσίου) Μία  παρέα  στρατιωτικών  περίμενε  στον  φράχτη  του γέροντα, στην Παναγούδα. Σήκωσαν τα μάτια και κοίταξαν τον γέροντα να έρχεται προς το μέρος τους. Άνοιξε την συρματένια πόρτα   του   φράχτη   και   τους   καλωσόρισε.   Τους   έβαλε   να καθίσουν  κάτω  από  ένα  δέντρο  και  άρχισε  την  συζήτηση  μαζί
τους.  Κάποια στιγμή, ένας από την παρέα του είπε: 
- Δεν αντέχω άλλο γέροντα. Θα παραιτηθώ από το στράτευμα… 
Ο γέροντας γύρισε, τον κοίταξε και του είπε: 
-  Εσύ  δεν  θα  παραιτηθείς.  Εσύ  θα  είσαι  ο  αρχηγός  της  άμυνας
της χώρας μας όταν θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι… 
Όλοι κοιτάχτηκαν γεμάτοι έκπληξη. 
- Και πότε θα γίνει γέροντα αυτό; Τον ρώτησαν… 
- Όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια… τους είπε και άλλαξε την κουβέντα… 
Έχουν  περάσει  χρόνια  πολλά  από  τότε,  ο  γέροντας  Παΐσιος  «κοιμήθηκε»  και  ο
αξιωματικός παρέμεινε στο στράτευμα και προόδευσε. 
Είναι ο σημερινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο κ. Γράψας… 
Υπάρχουν άραγε προφητείες; Και αν ναι, τι μέλλει γενέσθαι, μιας και διανύουμε ήδη
την εποχή για τα σπανάκια… 

4ον «Οι Ρώσοι θα έχουν συμφέροντα από την Ελλάδα και μετά τον πόλεμο θα χαρίσουν στους Έλληνες την Πόλη». (Οσίου Γέροντος Παϊσίου) 
Κατά δύναμην ερμηνεία:
Όταν ο όσιος Γέροντας Παΐσιος, έλεγε τα ανωτέρω λόγια, ουδεμία συμφωνία
είχε υπάρξει μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας για τον αγωγό «Μπουργκάς». 
Η Ελλάδα όμως σήμερα, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας και η Ρωσία
έχει  κάθε  λόγο,  να  προστατεύσει  την  Ελλάδα  απ’  όπου  διέρχεται  ένας  από  τους
μεγαλύτερους αγωγούς φυσικού αερίου της Ρωσίας.  Αν τολμήσει η Αμερική και βάλει τους Τούρκους να μας χτυπήσουν, τότε η Ρωσία να είστε σίγουροι ότι θα επέμβει υπέρ της Ελλάδος, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της. Έτσι θα εκπληρωθεί και η προφητεία του Γέροντος Παϊσίου.  Η   Ρωσία   θα   καταλάβει   την   Κωνσταντινούπολη   και   τα   στενά   των Δαρδανελίων, για να ανακόψει τον τουρκικό ανεφοδιασμό εις βάρος της Ελλάδος και μετά μη συνορεύοντας η Ρωσία μετά της Κωνσταντινουπόλεως, θα χαρίσει την Πόλη στους Έλληνες.

5ον  «Η  Ελλάδα  δεν  θα  πάθει  κακό  από  τον  πόλεμο,  αλλά  θα  έλθει  μεγάλη πείνα για μερικούς μήνες. Να είστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσετε». (Οσίου Γέροντος Παϊσίου) Κατά δύναμην ερμηνεία:
Εάν ξεσπάσει πόλεμος και ανακατευθεί η Ρωσία, σίγουρα θα υπάρξει ανάμιξη της Αμερικής και άλλων δυνάμεων. Η Ελλάδα κατά τον όσιο Γέροντα Παΐσιο δεν θα πάθει κακό από τον πόλεμο, αλλά, ίσως από την διεθνή απομόνωση που θα δεχθεί, να διέλθει  μεγάλη  πείνα.  Αν  υπολογίσουμε  και  την  διεθνή  οικονομική  κρίση,  τότε  η πείνα θα είναι ισχυρή.

Αυτά αναφέρουν μερικές από τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
και του Οσίου Γέροντος Παϊσίου.Αν συγκρίνουμε τώρα τις εξελίξεις στα πολιτικά και εθνικά μας θέματα, μαζί με  τις  προφητείες  των  Αγίων,  τότε  βλέπουμε  ότι  είμαστε  ίσως  ενώπιον  μεγάλων
εξελίξεων. Όλα  όμως  τα  ανωτέρω  γεγονότα  μαρτυρούν  και  βοούν  ένα  γεγονός.  Ότι  η Ορθοδοξία  και  ο  Χριστιανισμός  είναι  πίστη  αληθινή.  Αναδεικνύει  αγίους,  που  πριν εκατοντάδες  ή  δεκάδες χρόνια  μας μετέφεραν,  όσα  ο  Θεός  τους  είπε  στο  δικό  τους αυτί. Ξεκάθαρα βλέπουμε, πως το χέρι του Θεού κρύβεται πίσω από την ανθρώπινη ιστορία.  Ξεκάθαρα  οι  πιστοί,  ως  νέος  Ισραήλ  βλέπουν  το  χέρι  του  Θεού  να κατευθύνει το ανθρώπινο γένος.  Πρέπει  όλοι  να  γνωρίζουμε  ότι  στόχος  και  σχέδιο  του  Θεού  είναι  ένα,  η σωτηρία του ανθρώπου. Οι άγιοι υπηρέτησαν με ταπείνωση αυτό το σχέδιο, έχοντας σκοπό την μετάνοια και τη σωτηρία αυτού του λαού. Η μόνη οδός σωτηρίας μας είναι η ταπείνωση και η μετάνοια, που είναι η μόνη ικανή να ανατρέψει όλα τα δεινά και να  τα  μεταφέρει  σε  άλλη  εποχή,  που  οι  άνθρωποι  δεν  θα  θέλουν  να  μετανοήσουν. Είθε αυτή η εποχή της αμετανοησίας να μην είναι η δική μας γενεά.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/07/blog-post_5715.html#ixzz2aynUQPDY

Παυλόπουλος για σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή: Πήρα όλα τα μέτρα που έπρεπε να πάρω

Παυλόπουλος για σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή: Πήρα όλα τα μέτρα που έπρεπε να πάρω

Παυλόπουλος για σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή: Πήρα όλα τα μέτρα που έπρεπε να πάρω

03.04.2013 19:38
Ο τότε πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε σήμερα για την απόφαση του ανακριτή για τη συνένωση των υποθέσεων για τις υποκλοπές και τις καταγγελίες για το σχέδιο δολοφονίας κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm 97.8 και στον Γ. Παπαδόπουλο ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «και μόνο το γεγονός της σύνδεσης των δυο υποθέσεων σημαίνει ότι κατά τον ανακριτή υπάρχει ένα γενικότερο ζήτημα» και πρόσθεσε ότι «η έρευνα για το θέμα των υποκλοπών συνεχιζόταν την περίοδο εκείνη μέσα από τους διαύλους της δικαιοσύνης, επομένως η κρατική μηχανή έκανε τη δουλειά της».
Παράλληλα τόνισε ότι μόλις ήρθε στα χέρια του η απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Κώστα Καραμανλή έδωσε εντολή να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. «Οταν πήρα στα χέρια μου αυτό το έγγραφο το έλαβα πολύ σοβαρά υπόψη και πήρα τα μέτρα που έπρεπε να πάρω. Αυτό τα λέει όλα. Οι μυστικές υπηρεσίες που βρίσκονται εδώ κάνουν τη δική τους δουλειά και όχι γιατί θέλουν να κατασκοπεύουν το ελληνικό δημόσιο και τους Ελληνες πολιτικούς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ.


 

Μέχρι τελικής πτώσης


Θα πληρώνεις και θα ξαναπληρώνεις και θα ξανα-μανα-πληρώνεις! Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν δουλεύεις γιατί έχεις απολυθεί; Θα πληρώσεις! Δουλεύεις αλλά δεν πληρώνεσαι; Θα πληρώσεις! Για πόσο ακόμη θα πληρώ­νεις; Για όσο...

Καλώς ήρθες στη νέα, μνημονιακή, «κοινή λογική»… Όποι­ος νομίζει ότι πλησιάζει το τέλος του δράματος και ότι στην άλλη πλευρά τούνελ μάς περιμένει το «φως» μάλ­λον αυταπατάται.

Ήδη διαπιστώνονται οι ελλείψεις στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό… Και αυτό σημαίνει ότι, με την παλιά «κοινή λογική», τα φιντάνια που μας κυβερνούν δεν πρόκειται να πιάσουν τους στόχους στα έσοδα. Τι θα πούνε στα αφεντικά τους όταν έρθουν να επιθεωρήσουν την εί­σπραξη; Ότι…
δεν τολμούν να ακουμπήσουν τα «γνωστά άγνωστα» λαμόγια; Ότι… δεν τολμούν να απαιτήσουν από τους πλούσιους να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέ­πη; Φυσικά και όχι. Θα κάνουν αυτό που κάνουν πάντα: θα υποσχεθούν νέο ξεζούμισμα του κάθε ταλαίπωρου μεροκαματιάρη (δηλαδή της πλειονότητας, πλέον, των πολιτών) και θα δεσμευτούν για τα νέα… επιπρόσθε­τα «μέτρα» που θα απαιτήσουν οι δανειστές μας για να εγκρίνουν τις επόμενες δόσεις.

Θα πείτε, δεν γνωρίζουν ήδη που πάει το πράγμα και ποια θα είναι τα «επόμενα» μέτρα που θα μας «φορέσουν κα­πέλο»; Εννοείται πως όχι μόνο τα γνωρίζουν, αλλά και τα έχουν προσυμφωνημένα! Απλώς, το κενό στα φορολογι­κά έσοδα «θα τους έρθει κουτί» για να δικαιολογήσουν ότι θα μας κυνηγάνε μέχρι να μας πάρουν και τα σώβρα­κα - μέχρι και στον τάφο μας.

Θα µας κυνηγάνε μέχρι να δώσουμε ό,τι έχουμε, αλλά κι ό,τι δεν έχουμε.

Θα µας κυνηγάµε για να μας θέσουν σε κινητικότητα, σε διαθεσιμότητα, για να μας απολύσουν, για να μας απε­λάσουν (κι’ αυτό να το περιμένεις).

Θα µας κυνηγάνε για να υποθηκεύσουμε όχι τον εαυτό μας (αυτόν τον έχουν δεδομένο) αλλά και τα δισέγγονά μας.

Κι αν τυχόν σε πιάσει τάση φυγής και πάρεις τις θάλασσες, τα όρη και τα βουνά, έχε το νου σου μήπως… στήσεις πουθενά καμιά σκηνή πάνω από το κεφάλι σου γιατί θα σε περάσουν για φτωχό μεν, «ξέγνοιαστο» δε παραθεριστή (υπ’ αριθμόν 1 υποψήφιο για σύλληψη φέτος το κα­λοκαίρι, απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα)... Τι θα πάθεις; Θα πληρώσεις, φυσικά: 300 ευρώ το κεφάλι!

ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΚΕΙΜΕΝΟΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
1. Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων.
Πιστεύω, ως ορθόδοξος Χριστιανός, σε έναν Θεό, Πατέρα, Κυρίαρχο του παντός, που δημιούργησε από το μηδέν και με απόλυτη ελευθερία και αγάπη τον ουρανό και τη γη. Δημιούργησε, δηλαδή, τόσο τον ορατό και υλικό, όσο και τον αόρατο και πνευματικό κόσμο.
2. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων˙ Φως εκ Φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού, γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο.
Πιστεύω και σ’ έναν Κύριο, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, που είναι ο μονογενής Υιός του Θεού Πατέρα 
και Γεννήθηκε απ’ Αυτόν προαιωνίως. Είναι φως, όπως και ο Πατέρας Του. Είναι αληθινός Θεός, επειδή γεννήθηκε από τον αληθινό Θεό. Ο Υιός δεν είναι δημιούργημα ή κτίσμα του Θεού, όπως πίστευαν διάφοροι αιρετικοί, αλλά έχει την ίδια Θεία ουσία με τον Πατέρα (είναι «ομοούσιος») και τα πάντα δημιουργήθηκαν δια του Υιού.
3. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος άγιου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα.
Ο Υιός του Θεού, για τη δική μας σωτηρία, κατέβηκε από την ουράνια δόξα Του στη γη και έλαβε σάρκα, όμοια με τη δική μας, από την Παρθένο Μαρία με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος. Έγινε δηλαδή άνθρωπος όμοιος σε όλα μ’ εμάς, εκτός από την αμαρτία και έζησε σε συγκεκριμένο χρόνο πάνω στη γη.
4. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου και παθόντα και ταφέντα.
Σταυρώθηκε, έπαθε και τάφηκε για μας, όταν ρωμαίος επίτροπος της Ιουδαίας ήταν ο Πόντιος Πιλάτος.
5. Και αναστάντα τη τρίτη ήμερα κατά τας Γραφάς.
Και αναστήθηκε, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, την τρίτη ημέρα από τον τάφο, ενώ ήταν νεκρός.
6. Και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός.
Μετά την Ανάστασή Του ανέβηκε στον ουρανό με τη δύναμη που είχε ως Θεός, δοξάζοντας έτσι την ανθρώπινη φύση. Ανέβηκε και κάθισε στα δεξιά του Πατέρα Του.
7. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς· ου της βασιλείας ουκ έσται τέλος.
Θα έρθει και πάλι στον κόσμο με δόξα, σε χρόνο που τον γνωρίζει μόνο ο Θεός, για να κρίνει τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Και η Βασιλεία Του δεν θα έχει τέλος.
8. Και εις το Πνεύμα το άγιον, το κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λάλησαν δια των προφητών.
Πιστεύω και στο Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, που έχει κυριότητα και εξουσία. Ζωοποιεί όλη την κτίση και εκπορεύεται από τον Πατέρα. Είναι ομοούσιο με τον Πατέρα και τον Υιό. Προσκυνείται και δοξάζεται ισότιμα μαζί Τους. Καθοδήγησε τους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, που προείπαν για τον ερχομό του Σωτήρα.
9. Εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν.
Πιστεύω και στην Εκκλησία. Είναι μία, επειδή μία είναι η κεφαλή της, ο Χριστός και μία η πίστη εκείνων που μετέχουν στη ζωή της. Είναι αγία, χωρισμένη από κάθε αμαρτία. Είναι καθολική, επειδή κατέχει όλη την αλήθεια και θέλει να συμπεριλάβει όλους τους ανθρώπους. Είναι αποστολική, επειδή διατηρεί ανόθευτη τη διδασκαλία των Αποστόλων και  επειδή οι επίσκοποι που την ποιμαίνουν είναι διάδοχοι εκείνων.
10. Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών.
Ομολογώ ένα βάπτισμα στο όνομα της Αγίας Τριάδος. Μ’ αυτό αρχίζουμε την καινούρια ζωή μέσα στην Εκκλησία. Με αυτό συγχωρείται το προπατορικό αμάρτημα.
11. Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών.
Πιστεύω και περιμένω την κοινή ανάσταση όλων των νεκρών. Θα αναστηθεί κάθε σώμα για να ενωθεί με την αθάνατη ψυχή του. Η ανάσταση όλων θα γίνει με τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.
12. Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.
Προσδοκώ ότι, μετά την ανάσταση και την τελική κρίση όλων των ανθρώπων από τον Χριστό, θα αξιωθώ να απολαύσω την αιώνια ζωή, μαζί με όλους τους αγίους. Αμήν.
(Από την έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας που έχει τίτλο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ" - δια μεγάλους προσερχομένους στο άγιο Βάπτισμα - και την επιμελήθηκε ο θεολόγος κ. Γεώργιος Κομιώτης, Πρόεδρος της Δ.Ε. της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων Παραρτήματος Νομού Ηλείας)

ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ