Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ο Schaeuble «απαντάει» στον Τσακαλώτο: Η μείωση του χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα

 18/11/2016 - 23:48

Ο Schaeuble «απαντάει» στον Τσακαλώτο: Η μείωση του χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα
Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
Δεν σταματά ποτέ να εξαπολύει «βολές» προς τον ελληνικό λαό ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schauble, κλείνοντας έτσι τα μάτια του στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εγχώρια οικονομία και κοινωνία μετά από 7 και πλέον χρόνια κρίσης. 
«Οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους.
Έχουν, σε σχέση με το ΑΕΠ τους, σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συντάξεις απ' ό,τι για παράδειγμα οι Γερμανοί», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας ομιλίας, ο κ.Schauble ξέκοψε κάθε συζήτηση για το ελληνικό χρέος, προσπερνώντας ουσιαστικά τις σχετικές εκκλήσεις του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Barack Obama.
«Η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα.
Η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας:
«Δεν έχει κάνει ακόμη (η Ελλάδα) αρκετά με τις μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, το εργατικό δίκαιο και την εσωτερική αγορά, που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη. 
Αν γίνει διαγραφή χρέους, τότε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών (Ευκλείδης Τσακαλώτος) δεν θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί. 
Με αυτό τον τρόπο δεν προσφέρουμε στην Ελλάδα καλή υπηρεσία».
Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως «θα συζητήσουμε για τον μελλοντικό ρόλο του Ταμείου στα προγράμματα διάσωσης».

Οι δηλώσεις του Wieser

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι σημερινές δηλώσεις του Schaeuble έγιναν λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη στο Bloomberg, του επικεφαλής του EuroWorking Group, Thomas Wieser, o οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα και οι Θεσμοί που διαχειρίζονται το πρόγραμμα στήριξής της, μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο τον Δεκέμβριο για συζητήσεις σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους της χώρας, κάτι που θα μπορούσε να προμηνύει την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματός της.
«Πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και αυτό θα επαναφέρει την ανάπτυξη και αυτό μετά θα ξεκλειδώσει αυτά τα μέτρα, τα οποία στην πραγματικότητα έχουμε ήδη συμφωνήσει», δήλωσε ο Wieser, προσθέτοντας: «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα είμαστε εκεί έως το τέλος αυτού του έτους και ότι θα είναι συγκριτικά ήρεμη η πλεύση για το υπόλοιπο του προγράμματος».
Εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που θα συνεδριάσουν στις 5 Δεκεμβρίου, συμφωνήσουν για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις των πολιτικών, που περιλαμβάνουν τη νομοθεσία για την αγορά εργασίας και τα δημοσιονομικά σχέδια, «τότε όλες αυτές οι συζητήσεις σχετικά με το χρέος, θα μπορούν, ελπίζω, να ολοκληρωθούν», σημείωσε ο Wieser.
Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα, με τις αποδόσεις των τίτλων με τοκομερίδιο 4,75%, που λήγουν τον Απρίλιο του 2019, να υποχωρούν κατά 32 μονάδες βάσης στο 6,9% από 10% τον Σεπτέμβριο, αναφέρει το Bloomberg. 

Η συνέντευξη Τσακαλώτου στη Wall Street Journal

Εν μεταξύ, σήμερα επίσης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με συνέντευξη του στην εφημερίδα Wall Street Journal, απηύθυνε προειδοποίηση προς όλους τους επίσημους πιστωτές ζητώντας αναδιάρθρωση του χρέους, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να μην τελειώσει η ελληνική κρίση.
Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι εάν καθυστερήσει μια λύση να καταστεί το ελληνικό χρέος, για παράδειγμα δύο χρόνια, οι επενδυτές θα καθυστερήσουν τις αποφάσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα. 
Μάλιστα, ανέφερε ότι εάν υπάρξει κάποια συμφωνία για το χρέος ακόμη και έως τον Ιανουάριο, θα μπορούσαν τα ελληνικά ομόλογα να ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Θα ήταν πολύ κοντόφθαλμο να σταματήσουμε τη διαδικασία που θα μας φέρει εκτός Μνημονίου, κάτι που είναι πλέον κοντά», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε, επίσης, ότι εάν δεν συμφωνηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους στις επόμενες εβδομάδες, θα χαθεί η καλύτερη ευκαιρία να τεθεί ένα τέλος στην επταετή κρίση της χώρας του. 
Τα σχόλια του Τσακαλώτου, έγιναν μόλις μια ημέρα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Barack Obama στην Αθήνα, ο οποίο υποστήριξε το ελληνικό αίτημα για ελάφρυνση του χρέους. 
Οι Γερμανοί πολιτικοί, και ιδίως ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schäuble έχουν πολλάκις αναφέρει ότι το το ζήτημα του ελληνικού χρέους μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία. 
Ο Τσακαλώτος, ωστόσο, προειδοποίησε ότι η αναβλητικότητα μπορεί να υπονομεύσει τις ελπίδες της χώρας για ανάκαμψη το 2017, και ότι οι επόμενες εβδομάδες προσφέρουν μια σημαντική ευκαιρία για την ευρωζώνη να δείξει ότι μπορεί να καθορίσει, αντί να αποφεύγει, τα προβλήματά της.
Εν μέσω αυξανόμενου πολιτικού λαϊκισμού στην Ευρώπη, η ευρωζώνη θα επιβιώσει μόνο αν πείσει τους ψηφοφόρους ότι μπορεί να λύσει τις μεγάλες ανοιχτές προκλήσεις, είπε ο Τσακαλώτος. 
"Αν αναβάλλει απλώς πολιτικές αποφάσεις ... τότε οι άνθρωποι θα λένε ότι δεν λειτουργεί."
Η Αθήνα προσπαθεί να δείξει στους δανειστές ότι πραγματοποιεί το σύνολο των συμφωνηθέντων, συμπεριλαμβανομένων και των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, και τώρα αξίζει μια αναδιάρθρωση του χρέους της, η οποία θα επιτρέψει να καταγράψει μικρότερα πλεονάσματα του προϋπολογισμού στο μέλλον.
Καθιστώντας το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο θα διευκόλυνε επίσης την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, βήμα που ο Τσακαλώτος πιστεύει ότι θα μπορούσε να συμβεί μέχρι το Μάρτιο του 2017 και να βοηθήσει να ξεκλειδώσει την πολυαναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη.
Η επείγουσα δράση είναι ζωτικής σημασίας, υποστήριξε. 
Μια συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους, τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο θα σήμαινε την ένταξη στο πρόγραμμα της ΕΚΤ μέχρι το Μάρτιο, δήλωσε ο Τσακαλώτος. 
Και αυτό θα επιτρέψει τη χώρα να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων αργότερα το 2017 ή στις αρχές του 2018. 
«Θα ήταν πολύ κοντόφθαλμο να σταματήσει η διαδικασία που θα μας βγάλει από το πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο είναι εφικτό», είπε.
Η Γερμανία και το ΔΝΤ έχουν αντιπαραθέσεις όλο το χρόνο για το πότε και πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 
Το ΔΝΤ θέλει η Ευρώπη να επεκτείνει ριζικά την ωρίμανση των δανείων διάσωσης και να κλειδώσουν τα επιτόκια στα σημερινά χαμηλά τους επίπεδα, προκειμένου να αρθεί η αβεβαιότητα για το μέλλον. 
Ο Schaeuble έχει δηλώσει ότι το ζήτημα μπορεί να περιμένει.
Ο κ Τσακαλώτος απέρριψε τη θεωρία ότι το Βερολίνο αποφεύγει την επίλυση του ζητήματος του ελληνικού χρέους, λόγω των γερμανικών εκλογών του επόμενου έτους. 
Η ελάφρυνση του χρέους δεν θα μεταφραστεί σε μια αισθητή αύξηση του κόστους για τον μέσο ψηφοφόρο στη Γερμανία, ανέφερε ο Τσακαλώτος. 
Αντίθετα, είπε, η Γερμανία εμφανίζει μια έλλειψη εμπιστοσύνης στην αποφασιστικότητά της για την. 
"Σε κάποιο στάδιο της σχέσης θα πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. 
Η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταφράζεται σε τεράστιες δαπάνες", είπε.
Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι ο συνδυασμός της ελάφρυνσης χρέους, της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ και της ανάκαμψης, θα έδιναν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αρχίσει και πάλι να εκδίδει ομόλογα στα τέλη του 2017 ή τις αρχές του 2018, προτού λήξει το πρόγραμμα επώδυνο διάσωσης το καλοκαίρι του 2018.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επέκρινε το ΔΝΤ για τις πιέσεις που ασκεί στην Ελλάδα να σφίξει κι άλλο το δημοσιονομικό ζωνάρι, αντί να βοηθά τη χώρα να πάρει κάποια ανάσα με τη βοήθεια της ελάφρυνσης χρέους - κάτι που και το ΔΝΤ επιθυμεί. 
Είπε πως οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας χρειάζονται μια διαφορετική σειρά, με την ελάφρυνση χρέους και τους στόχους για τη λιτότητα να γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας από κοινού.
Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να ακούει τον απερχόμενο αμερικανό πρόεδρο, σχολιάζοντας πως η άνοδος του λαϊκισμού στις χώρες της Δύσης - επιτομή του οποίου υπήρξε η εκλογική νίκη του Donald Trump - αποτελεί προειδοποίηση για τα κεντροαριστερά κόμματα της Ευρώπης.
Η αριστερά πρέπει να προσδιορίσει «μια ατζέντα ώστε ο κόσμος να μπορέσει να δει τη θέση του σε μια πιο παγκοσμιοποιημένη οικονομία». 
Κατά τον ίδιο, τα κεντροαριστερά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντέδρασαν πολύ καλά στην ευρεία οικονομική ανασφάλεια πολλών ψηφοφόρων της εργατικής και της μεσαίας τάξης, εν μέσω των ταχύτατων οικονομικών αλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ο Τραμπ και το μετα-λίμπεραλ μέλλον της Αμερικής

 



Τίτλος άρθρου: "President Trump and America’s Post-Liberal Future" (του Steve Turley για το ‘Katehon’). (Το "liberal"μεταφράζεται "φιλελεύθερος". Πλην όμως στις ΗΠΑ ο "λίμπεραλ" εννοείται ο "μετριοπαθής αριστερός". Στην ουσία ο όρος "λίμπεραλ" απηχεί τις αριστερές νεοταξικές αντιλήψεις).

«Φανταστείτε τι θα μπορούσε να καταφέρει η χώρα μας αν αρχίζαμε να δουλεύουμε μαζί ως ένας λαός, κάτω από έναν Θεό, χαιρετώντας την αμερικανική σημαία». - Donald J. Trump.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Nate Silver, το παιδί θαύμα που προέβλεψε τις εκλογές του 2012 με απίστευτη ακρίβεια, είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μόνο 13% πιθανότητα να κερδίζει τις εκλογές. Παρόμοιες πιθανότητες έδιναν και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Μέχρι την 1η Νοεμβρίου, δηλαδή μια εβδομάδα πριν τις εκλογές των ΗΠΑ, η Moody Analytics προέβλεπε ότι η Χίλαριθα κέρδιζε με 332 εκλεκτορικές ψήφους πράγμα που κατέληξε σε πολλά άρθρα να θριαμβολογούν για την αναπόφευκτη στέψη της Κλίντον στις κάλπες.

Αλλά γιατί οι δημοσκοπήσεις ήταν τόσο παραπλανητικές και πώς τα μεγάλα ΜΜΕ έκαναν τέτοιο λάθος; Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα ΜΜΕ του παλιού κατεστημένου εν γνώσει τους διαιωνίζουν μια κοσμική (secular ή εκκοσμικευμένη) προοπτική της ζωής που βλέπει τον κόσμο από πλευράς δύο ομάδων ανθρώπων: Αυτούς που υποστηρίζουν μια κοσμική φιλελεύθερη (λίμπεραλ) προοπτική της ζωής και αυτούς που αντιστέκονται σε μια τέτοια προοπτική και επομένως εξ ορισμού είναι παράλογοι και "καταπιεστικοί". Έτσι, τα διάφορα ΜΜΕ του κατεστημένου και οι δημοσιογράφοι είναι γενικά ανίκανοι να αντιληφθούν και να αλληλεπιδράσουν με τις μη-κοσμικές αντιλήψεις της ζωής.

Η κάμψη αυτής της κοσμικής προοπτικής της ζωής είναι ίσως ο πιο σημαντικός δείκτης της νίκης του Τραμπ.

Μπαίνουμε στην εποχή που οι λόγιοι ονομάζουν “μετακοσμική”(post-secular ή μετα-εκκοσμικευμένη). Όπως υπονοεί η λέξη, η μετακοσμική κοινωνία είναι αυτή που δεν προσυπογράφει πλέον τις δύο θεμελιώδεις δεσμεύσεις του κοσμικού φιλελευθερισμού: Τον επιστημονικό ορθολογισμό και τις προσωπικές αξίες της αυτονομίας και του τρόπου ζωής. Σε πολύ βασικό επίπεδο, η μετακοσμική κοινωνία αφορά την επιστροφή στη θρησκεία και τις θρησκευτικές αξίες στο δημόσιο βίο. Το έχουμε δει αυτό με την έλευση των συμβουλίων της Σαρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο που ασκούν διαιτησία μεταξύ των μουσουλμάνων, την αναζωπύρωση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως σημαντικής πολιτικής, ηθικής και πολιτιστικής δύναμης στη Ρωσική Ομοσπονδία, την αναβίωση του αυτοκρατορικού Σιντοϊσμού στην ιαπωνική κυβέρνηση, την αναζωογόνηση της κομφουκιανικής φιλοσοφίας μεταξύ των Κινέζων αξιωματούχων, τον Ινδουϊστικό εθνικισμό στην Ινδία, το Ισλάμ στην Τουρκία και ούτω καθεξής.

Εδώ στις ΗΠΑ, παρόμοιες διαδικασίες είναι προφανείς στην εντεινόμενη κατάρρευση του πολυπολιτισμού και της πολιτικής ορθότητας, οι οποίες μαζί αντιπροσωπεύουν το σύστημα αξιών της εκκοσμίκευσης (secularization)Ο πολυπολιτισμός είναι μια ιδέα που επινόησε η Αμερική από την πληθώρα των πολιτιστικών ταυτοτήτων που επιλέγουν για τον εαυτό τους τα οριζόμενα από την κατανάλωση άτομα, χωρίς καμία κουλτούρα να υπερισχύει ή να είναι ανώτερη. Και η πολιτική ορθότητα είναι απλώς ο πολυπολιτισμός παντρεμένος με το κράτος, όπου οι κυβερνητικές πολιτικές δείχνουν εύνοια σε κάποιες εθνοτικές ομάδες εις βάρος άλλων. Εξ ου και ο Van Jones, τη νύχτα της νίκης του Τραμπ, πετάγονταν στο CNN και έλεγε ότι είναι «ρατσιστικό» και «εθνικιστικά μισαλλόδοξο» που οι Λευκοί ψηφίζουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, ενώ το γεγονός ότι οι Μαύροι ψηφίζουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους είναι «απελευθέρωση» και «δικαιοσύνη».

Από πολλές πλευρές, αυτή η πολιτικά ορθή πολυπολιτισμική προοπτική της ζωής βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Από τη μια μεριά, μια σκληροπυρηνική αντιμεταναστευτική πρόταση πολιτικής, που κάποτε θεωρούνταν η προαναγγελία θανάτου για έναν ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, νίκησε σαρωτικάστην κάλπη.

Από την άλλη μεριά, ο πολυπολιτισμός μεταμορφώνεται σεφυλετοποίηση και βαλκανοποίηση στην πολιτική αριστερά. Για παράδειγμα, το κίνημα «Οι Ζωές των Μαύρων Έχουν Σημασία» (Black Lives Matter ή BLM) δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα εθνοτικό, εθνικιστικό (και βίαιο) κίνημα, ένα είδος απολυταρχικής φυλετοποίησης που απορρίπτει τις κοσμικές ιδέες της ανοχής και της αποδοχής. Οι αξίες του κοσμικού πολυπολιτισμού και της ανοχής καταρρέουν ολόγυρα, όχι απλά λόγω του κύματος των εθνικιστικών λαϊκιστικών διαθέσεων της δεξιάς, αλλά επίσης και λόγω των διαιρέσεων στις συμμαχίες, που λαμβάνουν χώρα ως αποτέλεσμα του πολυπολιτισμού.

Επιπλέον, η μεταβολή αυτή προς τις εθνικιστικές διαθέσεις που παρατηρούμε σε όλη τη Γη στην πραγματικότητα προϋποθέτει μια αναζωπύρωση των ιστορικών θρησκευτικών ταυτοτήτων και των ηθικών δεσμεύσεων, κυρίως λόγω της αλληλοσχέτισης μεταξύ του εθνικισμού και των αναζωογονημένων παραδόσεων. Ενόψει των απειλών στην τοπική ή την εθνική ταυτότητα από τις κοσμικές διαδικασίες της παγκοσμιοποίησης, οι λαοί έχουν την τάση να ανακτούν τα σύμβολα της πολιτισμικής τους ταυτότητας όπως η γλώσσα, τα έθιμα, οι παραδόσεις και η θρησκεία ως μηχανισμούς αντίστασης.

Μπορούμε να δούμε αποδείξεις αυτής της αναζωπυρωμένης αστικής θρησκείας και εδώ στην Αμερική. Στην πρόσφατη προεκλογική ομιλία του στο Μέιν, ο Τραμπ είπε «Φανταστείτε τι θα μπορούσε να καταφέρει η χώρα μας αν αρχίζαμε να δουλεύουμε μαζί ως ένας λαός, κάτω από έναν Θεό, χαιρετώντας την αμερικανική σημαία.» Αυτό έγινε η επωδός στις προεκλογικές ομιλίες του: Ένας λαός κάτω από έναν Θεό. Και ενώ μερικοί δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον δυνητικό κίνδυνο για τις θρησκευτικές ελευθερίες που εκπροσωπεί μια τέτοια υποθετική δήλωση, πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτή ακριβώς είναι η αναζωπύρωση της δημόσιας θρησκείας που συνοδεύει την άνοδο των εθνικιστικών διαθέσεων.

Επιπλέον, ο Τραμπ βάζει αυτό το όραμα στην πολιτική. Υπόσχεται να καταργήσει την επονομαζόμενη “Τροποποίηση Τζόνσον”, που προτάθηκε από το τότε Γερουσιαστή Lyndon B. Johnson και ψηφίστηκε το 1954. Ο σκοπός του νόμου ήταν να απαγορεύσει τις εκκλησίες και άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς από τις (πολιτικές) εκστρατείες και από το να υποστηρίζουν πολιτικούς. Ο Τζόνσον ουσιαστικά κατέπνιξε την πολιτική διαφωνία στην εκκλησία σύμφωνα με τις δικές του φιλοδοξίες. Ο Τραμπ είναι έτοιμος να άρει τη φίμωση και να ελευθερώσει τον πολιτικό λαϊκισμό της ευαγγελικής εκκλησίας.

Συνεπώς, φαίνεται ότι η εξασθένιση του πολυπολιτισμού και η άνοδος του εθνικιστικού λαϊκισμού δείχνει την αυγή μιας μετακοσμικής (post-secular) εποχής. Παρά τις σποραδικές διαμαρτυρίες περί του αντιθέτου, η προεδρία του Τραμπ σηματοδοτεί στην ευρύτερη κουλτούρα ότι τώρα είναι «κυνηγετική περίοδος» για την πολιτική ορθότητα. Όσο με αφορά, έχει ήδη αργήσει.

Από φίλο για τον ΚΟ - Πηγή

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.. Οι Ελληνες ολιγάρχες χορηγοί των “Δημοκρατικών”, οι Μυστικές Υπηρεσίες και τα Ψυχοτρόπα Φάρμακα

wpid-wp-1479474953277.jpeg
Η κυβέρνηση Τσίπρα φοβάται τη σιωπή. Και η σιωπή του Ομπάμα στο Βερολίνο για το ελληνικό χρέος ήταν τρομακτική. Η ελληνική κυβέρνηση περίμενε ένα σχεδόν χρόνο να έλθει η ημερομηνία της 15ης Νοεμβρίου 2016. Αρχικά μάλιστα το ταξίδι του Ομπάμα είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 17 Νοεμβρίου 2016. Η Αμερικανική Πρεσβεία ενημέρωσε πως κάτι τέτοιο δεν θα ήτο ιδιαίτερα σοφό από μέρους του πλανητάρχη. Κι αυτό μια και την συγκεκριμένη μέρα οι ιθαγενείς συνηθίζουν να καίνε αμερικανικές σημαίες και να διαδηλώνουν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Κάποτε διαδήλωνε εδώ και ο Ελληνας πρωθυπουργός όπως ενημέρωσαν τον Ομπάμα.
Ο πλανητάρχης έλαβε σοβαρά υπόψη του την προειδοποίηση και φρόντισε να επισπεύσει κατά 2 μέρες το ταξίδι του στην Αθήνα. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Αμυνας της χώρας Πάνος Καμμένος, όπως ταιριάζει άλλωστε σε ένα στρατοκρατούμενο απολυταρχικό καθεστώς. Ασχετα αν ο Καμμένος είναι ο πλέον πολιτισμένος υπουργός του Τσίπρα και ιδιαίτερα ευγενής όταν το θέλει. Ο Καμμένος λοιπόν σαν εκπρόσωπος του καθεστώτος που κυβερνά την Ελλάδα ανέλαβε να υποδεχθεί τον πλανητάρχη στο Ελ. Βενιζέλος. Εκείνη την ώρα όλα τα διεθνή ΜΜΕ είχαν στραμμένα τις κάμερές τους πάνω στιους δύο άνδρες. Αν όχι ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, τουλάχιστο το επιτελείο του, θα διέκρινε στο παράστημα του Ελληνα υπουργού Αμυνας τον πιο σοβαρό συνομιλητή της νέας κυβέρνησης Τραμπ στα Γεωπολιτικά, την Ενέργεια, τις Κατασκευές και τα Εξοπλιστικά.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια νέα Αγορά του Αιώνα και προς αυτή την κατεύθυνση είναι έτοιμος να “βοηθήσει” ο Σουλτάνος Ερντογάν προκαλώντας νέα Ιμια ή κάτι ακόμη πιο επώδυνο ώστε στη συνέχεια να καταπιούμε πιο γλυκά το χάπι των νέων δις ευρώ που πρέπει να δαπανήσουμε για εξοπλισμούς. Ολοι εύχονται να μην χρειασθεί να πέσει μία σφαίρα για να προχωρήσουμε στην νέα αγορά του Αιώνα. Οταν ο Θανάσης Μαυρίδης αναρωτιέται γιατί οι δανειστές στηρίζουν με τόση μανία τον Τσίπρα και ποιες μυστικές συμφωνίες έκανε ο Ελληνας πρωθυπουργός, η απάντηση είναι προφανής και οι συμφωνίες δεν είναι μυστικές: Tα δώσαμε όλα!
Ενέργεια, υπέδαφος, κοιτάσματα, φτηνό real estate στην πιο ηλιόλουστη χώρα της Ευρώπης, “σκοτωμένα” ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αγορές εξοπλιστικών και έναν φτωχοποιημένο ελληνικό λαό με φιλότιμο (σύμφωνα με τον Ομπάμα) ο οποίος είναι έτοιμος μετά από 7 χρόνια τρόμου και με το κεφάλι σκυμμένο να γίνει ο καλύτερος σερβιτόρος, ο καλύτερος υπάλληλος των νέων αφεντικών. Δεν χρειάζεται οι ξένοι επενδυτές να αναζητήσουν αλλοδαπούς υπαλλήλους μια και οι βουλγαρικοί μισθοί είναι ήδη εδώ.
Ο Τσίπρας λοιπόν τα έδωσε όλα για να παραμείνει στην εξουσία με την σιγουριά ότι θα κέρδιζε τις εκλογές η Χίλαρυ Κλίντον μια και στο περιβάλλον των Δημοκρατικών έχουν πολύ καλή πρόσβαση οι οικογένειες των εγχώριων ολιγαρχών-βαρόνων, όπως θέλετε πείτε το. Μην ξεχνάτε ότι οι εγχώριοι νταβατζήδες είναι πράκτορες των μεγάλων ξένων μυστικών υπηρεσιών. Μια φορά πράκτορας, μια ζωή πράκτορας. Είναι άλλωστε πολλά τα ρεπορτάζ, από την δεκαετία του 1970 κιόλας, με συγκεκριμένες αναφορές και ντοκουμέντα που παρουσιάζουν την στατολόγηση των εγχώριων βαρόνων σε μυστικές υπηρεσίες όπως είναι η CIA, η KGB, η STASI, η ΒΝD, η DGSE, η Μ16, η ΜΟSSAD.
Λέγεται μάλιστα πως κάποια από τα χρήματα που θα εισπραχθούν από τις τηλεοπτικές άδειες όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία θα περάσουν και στα ταμεία κάποιων από τις παραπάνω υπηρεσίες. Οι εγχώριοι βαρόνοι-πράκτορες της CIA που στηρίζουν τον Τσίπρα ήταν σχεδόν βέβαιοι πως θα εκλεγεί η Μέρκελ παρότι σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ με έντονο το ελληνικό στοιχείο ο Τραμπ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής.
Οι εγχώριοι νταβατζήδες πίστευαν ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ που είχαν εξαπολύσει μια σφοδρή επίθεση κατά του Τραμπ με μαρτυρίες κοριτσιών που είχαν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον νέο πλανητάρχη θα μπορούσαν να του κλείσουν τον δρόμο πως τον Λευκό Οίκο και πως όταν ο Ομπάμα θα έφτανε στην Αθήνα θα ήταν σαν να ερχόταν η ίδια η Χίλαρυ Κλίντον που στο μεταξύ θα είχε κερδίσει τις εκλογές. Τα σχεδιά τους όμως έγιναν στάχτη.
Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο δεν ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη για τους εγχώριους βαρόνους και τους πολιτικούς αχυρανθρώπους τους οι οποίοι βρίσκονται στα αξιώματα-κλειδιά. Η νίκη του Τραμπ έκανε τα γόνατά τους να λυγίσουν. Ετσι ο Τσίπρας δεν βρήκε το κουράγιο να φθάσει ούτε ως το Αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τον Ομπάμα. Στους υπόλοιπους βαρόνους-πράκτορες υπήρξε σαστισμάρα. Επρεπε να καταστρώσουν επειγόντως νέα σχέδια. Στο μεταξύ οι Ελληνες βαρόνοι-πράκτορες της CIA θα πρέπει να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στους εκλεκτούς του Τραμπ που θα αναλάβουν τα πόστα στη CIA αλλά και στις άλλες “αρμόδιες” υπηρεσίες. Οι επιτελείς του Τραμπ θα ενημερωθούν αρμοδίως για το ποιοι ολιγάρχες είναι ενεργοί πράκτορες της CIA στην Ελλάδα, για το ποιοί από δαύτους είναι διπλοί πράκτορες (έχουν στρατολογηθεί και από την KGB) και με ποιους τέλος πάντων θα δουλέψει η νέα κυβέρνηση Τραμπ.
Στο μεταξύ στα κεντρικά των Αμερικανικών Υπηρεσιών έχουν φθάσει εδώ και μήνες τα σημειώματα που θέλουν τμήμα του πολιτικού προσωπικού της Ελλάδος να βρίσκεται κάτω από την επήρρεια συγεκριμένων ψυχοτρόπων φαρμάκων τα οποία διοχετεύει αρμόδιο πρόσωπο με πρόσβαση στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας.
Οι ισχυρές ξένες μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν από τις εκθέσεις των εγχωρίων βαρόντων τι είδους ψυχοτρόπα φάρμακα λαμβάνει μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας ώστε έτσι να εξηγούνται και να αναλύονται οι αντιδράσεις και οι μεταπτώσεις του.
Τα ψυχοτρόπα φάρμακα στην ελληνική πολιτική ζωή είναι μια παλιά πονεμένη ιστορία ανατολικής έμπνευσης την οποία ασπάστηκαν στην συνέχεια και οι υπόλοιπες μυστικές υπηρεσίες. Η Ειδικός που παρακολουθεί τις δραστηριότητες του πολιτικού προσωπικού ανάλογα με τις επιδιώξεις των νέων Ιδιοκτητών της χώρας φροντίζει να ανανεώνει την δοσολογία ή να αντικαθιστά κάποιες ουσίες με άλλες.
Αυτό το διάστημα πάντως υπάρχει μια διάχυτη αμηχανία καθώς ο Τραμπ και οι άνθρωποί του θεωρούνται απρόβλεπτοι.
Οποια κι αν είναι η συνέχεια η Ελλάδα μπαίνει σε ένα ακόμη πιο σκοτεινό υποθαλλάσιο τούνελ σαν κι αυτό που φιλοδοξεί να χτίσει ο Μπόμπολας για να συνδέσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης με το Καζίνο στις Φλέβες…

Ιωάννης Μάζης : Επιτέλους «Κόκκινες Γραμμές» για την Κύπρο

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

. ΜΙΝΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ...

 

Merkel_ObamaΕυρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν σήμερα Παρασκευή με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, την παράταση των κυρώσεων οι οποίες έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για την
επέμβασή της στην Ουκρανία, καθώς και την πιθανή επιβολή νέων κυρώσεων για τους βομβαρδισμούς στη Συρία, σύμφωνα με πηγές.
Η συνάντηση στο Βερολίνο, στην οποία οικοδέσποινα θα είναι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν επίσης οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, θα γίνει ενώ έχει περάσει μια εβδομάδα από τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Ο Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να επιδιώξει μια επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία, γεγονός το οποίο θέτει σε αμφιβολία το καθεστώς των κυρώσεων τις οποίες επέβαλαν Ουάσινγκτον – Βρυξέλλες το 2014, μετά την επέμβαση της Μόσχας στην ανατολική Ουκρανία.
Ένας Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος εξήγησε πως η πρόθεση είναι να παραταθούν οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, η ισχύς των οποίων εκπνέει στα τέλη του Ιανουαρίου, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Όμως εγείρονται ανησυχίες για το ενδεχόμενο η νίκη του Τραμπ να ωθήσει τα πράγματα προς την αντίθετη κατεύθυνση, αμέσως μετά την ορκωμοσία του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ, την 20ή Ιανουαρίου. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ζητήσουν από τον Ομπάμα να τους δώσει διευκρινίσεις για την κατάσταση, καθώς ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο για πάνω από μια ώρα την περασμένη εβδομάδα.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...