Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Πένθος στις τάξεις της ΑΕΚ Περιστερίου

 

02/05/2015 22:40
0 0
0
Η οικογένεια της ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ πενθεί τον χαμό του ιδρυτή της κ. ΜΑΡΚΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.
Ο άνθρωπος σημαία-ψυχή της ομάδας απεβίωσε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 2 Μα'ί'ου 2015.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στη γενέτειρα του θανόντος Γκούρα Κορινθίας την Κυριακή 3 Μα'ί'ου ώρα 15:00. Θα αναχωρήσει πούλμαν από τα γραφεία του συλλόγου μας στις 11.00 της ίδιας ημέρας.
Το Δ.Σ. και όλοι οι άνθρωποι του Συλλόγου πενθούν το χαμό του ΜΑΡΚΟΥ ΑΝΔΡΕΑ και στέλνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

Ρωσικά Τu-95 μπήκαν στον εναέριο χώρο της Αλάσκας - Τρόμος στις ΗΠΑ: "Έφεραν πυρηνικά όπλα"

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ "ΚΑΥΤΗ ΑΝΑΣΑ" ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ
 
20:23
02/05/2015
 
Για "εισβολή" στον αμερικανικό εναέριο χώρο στην Αλάσκα την περασμένη εβδομάδα δύο ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών Tu-95 Bear τα οποία "έφεραν πυρηνικά όπλα",κάνουν λόγο αμερικανικές ιστοσελίδες. 
 
Το περιστατικό το αναφέρει η ιστοσελίδα Free Beacon , η οποία επικαλείται αξιωματούχους  του Πενταγώνου. 
 
Το περιστατικό πάντως  δεν επιβεβαιώνεται πλήρως από την αμερικανική διοίκηση αεράμυνας NORAD.
 
Η αμερικανική ιστοσελίδα ανέφερε ότι τα βομβαρδιστικά Tu-95 Bear φέρονται  να εισήλθαν  στην ζώνη αεράμυνας  της Αλάσκας στις 22 Απριλίου 2015.
 
Ωστόσο, δεν «σηκώθηκαν» μαχητικά  αεροσκάφη για να αναχαιτίσουν τα ρωσικά βομβαρδιστικά, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους της NORAD
 
Από την πλευρά του, ο πλοίαρχος του αμερικανικού ναυτικού Jeff Davis,  εκπρόσωπος της αμερικανική Διοίκησης Αεράμυνας , της  Βόρειας Αμερικής Aerospace Defense Command (NORAD), αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την «εισβολή», λέγοντας απλά ότι δεν έγιναν προσπάθειες για να αναχαιτιστούν  τα βομβαρδιστικά Tu-95
 
Ο Jeff Davis, δήλωσε ότι κατά  το τελευταίο έτος οι διοικήσεις αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά  παρακολουθούν με περίσσεια περίσκεψη τις πτήσεις των ρωσικών βομβαρδιστικών. Σε αυτήν την προσπάθεια  έξι φορές ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς φέρεται να εντοπίστηκαν σε μη επιτρεπόμενες εναέριες περιοχές   σε 10 διαφορετικές περιπτώσεις.
 
Το τελευταίο περιστατικό έλαβε χώρα πριν από τρεις εβδομάδες μετά την «κάθετη πτήση» ρωσικού μαχητικού Su-27 σε ένα  αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 των ΗΠΑ , πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, κάτι που το Πεντάγωνο το περιέγραψε   ως «μη ασφαλές» και «αντιεπαγγελματικό».
 
Είναι πιθανότερο τα ρωσικά αεροσκάφη να πετούσαν "νομίμως" απλά οι Αμερικανοί δε ήταν συνηθισμένοι να νιώθουν την "καυτή" ρωσική πυρηνική "ανάσα" έξω από την "πόρτα" τους, και έτσι προσπαθούν στο κοινό τους να παρουσιάζουν την Ρωσία ως την μονιμως επιτιθέμενη πλευρά.
 
Μόλις πριν έξι μήνες ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν είχε δηλώσει "Θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε περιπολίες μακράς ακτίνας έξω από τα αμερικανικά σύνορα στον Κόλπο του Μεξικού" ως απάντηση στις προκλήσεις των Αμερικανών που διεξάγουν ασκήσεις έξω από τα ρωσικά σύνορα.
 
Αυτό φυσικά προεκτέινεται και στην πλευρά του Ειρηνικού.
 
«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και για πολλά χρόνια οι αμερικανοί εταίροι μας, συνέχιζαν τις πτήσεις  των εξοπλισμένων με πυρηνικά αεροσκαφών τους,  στις ίδιες περιοχές όπως και πριν, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών κοντά στα σύνορά μας. Ως εκ τούτου, πριν από μερικά χρόνια, βλέποντας ότι δεν υπήρχαν στον ορίζοντα  θετικές εξελίξεις, αποφασίσαμε να τους συναντήσουμε στα «μισά του δρόμου», επαναλαμβάνοντας τις πτήσεις της στρατηγικής μας αεροπορίας σε απομακρυσμένες περιοχές», κατέληξε ο Ρώσος ηγέτης .
 
Στην Ουάσιγκτον είχαν κακομάθει από την εποχή Μ.Γέλτσιν και έχουν υποστεί σοκ, που για άλλη μια φορά δεν αποτελούν την μόνη υπερδύναμη στον πλανήτη όπως ήταν κατά την δεκαετία του 90'.
 
Το δε θράσος των ΗΠΑ έχει ξεφύγει οποιουδήποτε ορίου, καθώς πραγματοποιούν ασκήσεις με χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα της Ρωσίας, όπως κάνουν τώρα στη Λιθουανία, ενώ τα αμερικανικά πυρηνικά βομβαρδιστικά, περιπολούν συνεχώς στα ρωσικά σύνορα. Η εποχή Μ.Γέλτισν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, αλλά ακόμα στην Ουάσιγκτον δεν μπορούν να το πιστέψουν.
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Γεννήθηκε το royal baby...

 

Baby1

pitsirikos


Η δούκισσα του Κέμπριτζ γέννησε σήμερα το βασιλικό μωρό αλλά το μωρό όχι μόνο είναι κορίτσι αλλά είναι και...

το δεύτερο παιδί του ζευγαριού, οπότε τζάμπα το έκανε, αφού στις βασιλικές οικογένειες το δεύτερο μωρό δεν μετράει και το κάνουνε για να υπάρχει κάνα ανταλλακτικό αν, ο μη γένοιτο, τα κακαρώσει το πρώτο.
Το βασιλικό μωρό γεννήθηκε στις 10 και 34 και 25 δευτερόλεπτα ώρα Ελλάδος, ενώ στις 10 και 53 και 48 δευτερόλεπτα έκανε το πρώτο του βασιλικό ρέψιμο.

Το μωρό μοιάζει πολύ στον δάσκαλο της ιππασίας της Κέιτ Μίντλετον -αν και έχει τα τεράστια δόντια του πρίγκιπα Ουίλιαμ- αλλά δεν χλιμιντρίζει, οπότε δεν θα το πεταλώσουν.


Σύμφωνα με τα Ανάκτορα, το μωρό ζυγίζει δεκαπέντε κιλά αλλά μπορεί να έχει χαλάσει η ζυγαριά γιατί είχε ανέβει πάνω μια κουνιάδα της βασίλισσας Ελισάβετ που ζυγίζει 267 κιλά.


Στην ανακοίνωση των Ανακτόρων αναφέρεται ακόμα πως ενημερώθηκε αμέσως η βασίλισσα Ελισάβετ αλλά η καημένη τα έχει χαμένα από τα γεράματα, οπότε δεν κατάλαβε πως είχαμε γεννητούρια και νόμιζε πως οι Γερμανοί βομβαρδίζουν πάλι το Λονδίνο.



Έξω από το μαιευτήριο ήταν χιλιάδες Βρετανοί που περίμεναν να γεννήσει η Κέιτ Μίντλετον, και ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μόλις ελευθερώθηκε, οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι πως δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να αλλάξει αυτός ο κόσμος.

Τώρα το ενδιαφέρον των Βρετανών έχει στραφεί στο ποιο θα είναι το όνομα του μωρού, και τα στοιχήματα πέφτουν βροχή, γιατί η Τσέλσι πήρε το πρωτάθλημα και δεν έχουν πού να στοιχηματίσουν.


Για την ώρα, όλοι αποκαλούν το μωρό «royal baby» αλλά δεν είναι και πολύ καλό όνομα αυτό για ένα κοριτσάκι, οπότε ψάχνουν να του βρουν άλλο.


Βέβαια, και η μοναρχία δεν είναι πολύ καλή επιλογή για μια χώρα στον 21ο αιώνα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.


Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, τα πιθανότερα ονόματα για τη βασιλική μπέμπα είναι Άλις και Σάρλοτ, ενώ δεν αποκλείονται και τα Βικτώρια, Αλεξάνδρα και Νταϊάνα, αλλά θα μπορούσαν να της δώσουν και τα πέντε ονόματα, αφού τα μέλη των βασιλικών οικογενειών έχουν κάτι ονόματα-σιδηρόδρομο, όπως και οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, οπότε θα μπορούσαν να την βαφτίσουν Άλις Σάρλοτ Βικτώρια Αλεξάνδρα Νταϊάνα του Κέμπριτζ και να την φωνάζουν όλοι Πελέ.


Κοινά ονόματα, όπως το Μαίρη, έχουν αποκλειστεί για τη βασιλική μπέμπα, γιατί στα Ανάκτορα υπάρχουν πέντε καθαρίστριες με το όνομα Μαίρη, και δεν είναι σωστό να δίνεις σε ένα βασιλικό μωρό το ίδιο όνομα με τα δουλικά.


Είναι «αντιχριστιανικό» να ασκούμε κριτική στην μαζική λαθρομετανάστευση;

 

ΚΟ: Σημείο των καιρών. Στο θέμα της ανεξέλεγκτης μαζικής λαθρομετανάστευσης, οι χριστιανικές εκκλησίες του δυτικού κόσμου σήμερα, τείνουν να μετατραπούν σε κάτι σαν ΜΚΟ – χρήσιμα εργαλεία της κοινωνικής μηχανικής του συστήματος. Στο να χειραγωγούν δηλαδή τις μάζες, ώστε όχι μόνο να δεχτούν αδιαμαρτύρητα την εισβολή των λαθρομεταναστών, αλλά και να την υποστηρίζουν κιόλας, αφού έτσι θα αποδεικνύουν ότι είναι «καλοί χριστιανοί». Διάβασε σχετικά: Ο πολιτιστικός μαρξισμός αλώνει την δυτική χριστιανοσύνη // ΗΠΑ: Εκκλησίες αρωγοί στην εισβολή λαθρομεταναστών // ΗΠΑ: Ο (άθεος) Σόρος προσπαθεί να βάλει πόδι στους Ευαγγελικούς και να τους κάνει συμμάχους στο έργο του«ανοιχτά σύνορα» για τους μετανάστες // Γάλλος επίσκοπος: «Μέσα από τους μετανάστες μας μιλάει ο Θεός» //ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τιμώρησαν καθολικό ιερέα γιατί μίλησε δημόσια κατά της ισλαμοποίησης!

Είναι όμως επιταγή του χριστιανισμού αυτό; Διάβασε σχετικά:Έχουν «ιερό καθήκον» οι χριστιανοί να καλοδέχονται τον κάθε παράνομο μετανάστη;

Η ολλανδική Καθολική εφημερίδα “Katholiek Nieuwsblad” στην έκδοση της 13ης Φεβρουαρίου, είχε ένα άρθρο του Ολλανδού παραδοσιακού (traditionalistρωμαιοκαθολικού ιστορικού, RutgerSchimmel, με τίτλο, «Ο Πατριωτισμός δεν είναι Καθολικός;».

Γράφει μεταξύ άλλων:

Η ιδέα ότι ο πατριωτισμός είναι ασυμβίβαστος με τις βιβλικές εντολές να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους είναι εξίσου γελοία όπως η χριστιανό-αναρχική ιδέα ότι η εξουσία που έχει και ασκεί το κράτος είναι ασυμβίβαστη με την εντολή του Χριστού να γυρνάμε και το άλλο μάγουλο.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία υποστηρίζει τους αλλοδαπούς. Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία του καλού Σαμαρείτη και το ταξίδι της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο, κηρύττει την αγάπη για όλους - συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών. Πολλοί Καθολικοί συμπεραίνουν από αυτό ότι η κριτική που ασκείται στην μαζική μετανάστευση είναι αντιχριστιανική.

Έχουμε μια παράδοση που μας διδάσκει να βρίσκουμε μια ισορροπία μεταξύ της «ξενοφοβίας» και της «οικοφοβίας»(oikophobia), μεταξύ του μίσους για τους άλλους και του μίσους για τους δικούς μας. Η Παράδοση σε καμία περίπτωση δεν επικυρώνει την οικοφοβία, αλλά στην πραγματικότητα υπερασπίζεται την αρχή του "τους δικούς σου ανθρώπους πρώτα». Αυτή η αρχή βρίσκεται ήδη στην επιστολή του απ. Παύλου προς τους Γαλάτες [Γαλ. 6:10]. . . . Ο Παύλος συμβουλεύει ότι κάποιος πρώτα προβλέπει να υπάρχει επάρκεια για τους δικούς του, όπως τα παιδιά του και ό, τι απομείνει μπορεί κανείς να το δώσει σε αλλοδαπούς. . . . Αυτή είναι εν ολίγοις η "ιεραρχία της αγάπης". . . μια δεσμευτική ιεραρχία, καθώς ο Παύλος γράφει στον Τιμόθεο ότι «εάν κάποιος δεν προνοεί για τους δικούς του, ειδικά για όσους είναι του οίκου του, αυτός αρνήθηκε την πίστη, και είναι χειρότερος από έναν άπιστο».

Στη “Summa Theologica” ο Ακινάτης επαινεί, με αναφορές στον Αριστοτέλη και τον αρχαίο Ισραήλ, την απροθυμία για την ένταξη αλλοδαπών στη χώρα, "επειδή οι ξένοι δεν έχουν ακόμη το κοινό ενδιαφέρον με το λαό (μας) στην καρδιά και μπορεί κατά συνέπεια να βλάψουν το έθνος". Όπως ο πατέρας του δεν εκθέτει σε κίνδυνο την οικογένειά του, επιτρέποντας τον οποιονδήποτε και τους πάντες να εισέλθουν στο σπίτι του, το ίδιο κάνει και ένας καλός κυβερνήτης, δεν θέτει σε κίνδυνο τον λαό του με το να δώσει ελευθερία στους αλλοδαπούς να εισέλθουν στη χώρα.

Αντιμέτωποι με έναν απερίσκεπτο εθνικισμό (;) η εκκλησία μας καλεί στην επίγεια ζωή, να έχουμε μια "πρόγευση" της καθολικής(για όλον τον κόσμο) αγάπης που διέπει τον Ουρανό. Η εκκλησία, ωστόσο, δεν κατανοεί την καθολική αγάπη ως μια νίκη πάνω στην φυσική αγάπη που υπάρχει για τους δικούς μας, όπως πολλοί μοντερνιστές Καθολικοί πιστεύουν. Ότι το υπερφυσικό κατακτά το φυσικό, είναι μια προτεσταντική ιδέα.

Η Εκκλησία πραγματικά αντιλαμβάνεται ότι η καθολική αγάπη είναι μια επέκταση της αγάπης πού έχει κάποιος για τους δικούς του . . . Το μίσος για τους ξένους είναι, ως εκ τούτου, όπως και όλες οι άλλες αμαρτίες, η λανθασμένη εφαρμογή αυτού που είναι καλό. Το μίσος κατά των άλλων, έχει τις ρίζες του σε μια αγάπη που έχει ένας για τους δικούς του, που είναι τόσο υπερβολική ώστε ο αλλοδαπός αντιμετωπίζεται άδικα.

Και καταλήγει το άρθρο επισημαίνοντας την υποκρισία των αριστερών πολιτικών ελίτ:

Η διαμάχη γύρω από το κίνημα Pegida, δείχνει κατά τρόπο ειρωνικό, πόσο ζωντανό είναι το μίσος για τους ξένους στην αυτοαποκαλούμενη κοσμοπολίτικη ελίτ. Αυτή η ελίτ επιδεικνύει έναν τέτοιο βαθμό μίσους εναντίον του Πούτιν και της Ρωσίας που είχε να παρατηρηθεί από το Τρίτο Ράιχ. Η Pegida το χαλάει με αυτό και επιθυμεί έναν διάλογο με τον Πούτιν. Ποιοι είναι εδώ ένοχοι για ξενοφοβία σε αυτό το σενάριο;


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Και δεύτερος πασίγνωστος επιχειρηματιας συνελήφθη για την λιστα Λαγκαρντ!

 

Posted by olympiada στο Μαΐου 2, 2015

Ένας ακόμη επιφανής επιχειρηματίας συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, για οφειλές που προέρχονται από τη λίστα Λαγκάρντ, μετά τη σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε 1,8 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για μέλος μίας από τις πιο γνωστές οικογένειες της χώρας, με δυναμική παρουσία εδώ και δεκαετίες στο χώρο του επιχειρείν αλλά και σε κοσμικά events.
O επιχειρηματίας πιάστηκε από την τσιμπίδα της Οικονομικής Αστυνομίας, χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό για την περιπέτειά του και αφού κατέβαλε στο δημόσιο το ποσό των 500.000 ευρώ σε μετρητά, αφέθηκε ελεύθερος.
Μάλιστα, υπάρχει και άλλο μέλος της ίδιας οικογένειας που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και έχει βρεθεί στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων για φορολογικές οφειλές.
Την ίδια ώρα, φήμες κυκλοφόρησαν ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς είχαν έτοιμους άλλους έξι φακέλους καταθετών της ελβετικής τράπεζας HSBC, που όφειλαν στο κράτος μεγάλα ποσά. Αυτό δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στους επιχειρηματικούς κύκλους και φόβους ότι θα ακολουθήσουν συλλήψεις. Έτσι πολλοί από τους καταθέτες, οι οποίοι παρέκαμπταν με προσφυγές την καταβολή των φόρων, έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
Star

Τα πρωτοσελιδα των κυριακατικων εφημεριδων

 

Posted by olympiada στο Μαΐου 2, 2015






Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης>Στη συμφωνία Ιουνίου θα συζητηθούν εργασιακό, συντάξεις

ΦΟΡΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ

 

Share →

 
Στη μεγάλη συμφωνία του Ιουνίου θα συζητηθούν τα δύο καυτά θέματα στα οποία η κυβέρνηση έχει βάλει ”κόκκινες γραμμές” και αφορούν περαιτέρω μειώσεις συντάξεων και άνοιγμα του ασφαλιστικού, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε πληροφορίες αναφορικά με αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, λέγοντας «δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος μόνο στα υπερπολυτελή καταλύματα, και όχι σε ξενοδοχεία τριών αστέρων. Εκτίμησε δε ότι μια τέτοια ρύθμιση δεν θα προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς αντί να πληρώσει κάποιος 1.000 ευρώ το βράδυ θα κληθεί να καταβάλει 1.040 ευρώ για το δωμάτιο.


 
Δημοσίευση: 1 Μαΐου 2015, 01:40
More Economy

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

H κυβέρνηση βρήκε λεφτά και θα κάνει την ζωή των εταίρων δύσκολη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

 

Share →

 
Αποκλειστικές πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" θέλουν την κυβέρνηση να έχει εξασφαλίσει ένα σεβαστό δάνειο που αγγίζει το 1 δις από τρίτη χώρα-φιλική προς την Αθήνα.
Αυτό δίνει την δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα να χορέψει στο ταψί τους εταίρους και να εκφράζει όπως είναι φυσικό την αισιοδοξία του για την συνέχεια.
Για την πορεία των διαπραγματεύσεων και και τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο . 
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους υπουργούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων και ανέλυσε όλες τις εξελίξεις, καθώς και το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τα ανοιχτά ζητήματα και όσα τίθενεται από την πλευρά των θεσμών.
Η αίσθηση που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι οτι έχει επέλθει σημαντική πρόοδος που επιβεβαιώθηκε στο EWG και στο BG σήμερα. «Πιστεύουμε οτι θα είμαστε κοντά σε ενδιάμεση συμφωνία το επόμενο χρονικό διάστημα» ανέφερε κυβερνητική πηγή, σημειώνοντας ότι η συμφωνία πρέπει να πάρει πράσινο φως από τις Βρυξέλλες και στη συνέχεια από το Eurogroup.
«Θελουμε να έχουμε τελειωσει και να επικυρωθεί  πριν από τις 11 Μαΐου και ενδεχομένως να ζητηθεί  έκτακτο eurogroup, ανάλογα με την εξέλιξη διαπραγματεύσεων» τόνισε χαρακτηριστικά. 
Το πολυνομοσχέδιο δεν συζητήθηκε εκτενώς, ωστόσο στο πλαίσιο της ενημέρωσης μπήκαν οι θεματικές της διαπραγμάτευσης και παρουσιάστηκε ουσιαστικά ενα περίγραμμα των προτεινόμενων μέτρων. «Δεν θέλαμε να το φέρουμε στο υπουργικό γιατί οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και εφοσον δεν ξέρουμε αν υπάρχει διάθεση για λύση και από την άλλη πλευρά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα κινείται στο πλαίσιο λαϊκής εντολής και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και χαρακτήρισε τις επόμενες ημέρες μέχρι την Κυριακή, πολύ σημαντικές για τη συμφωνία.
Δημοσίευση: 30 Απριλίου 2015, 22:50
More News Desk

Το Σύνδρομο του Όσλο στους Λευκούς

 

Στις σημερινές «προοδευτικές» χώρες της Δύσης, οι γηγενείς Λευκοί κάτοικοι είναι εξοικειωμένοι με την τακτική να παίρνουν την πλευρά μη-Λευκών εναντίον Λευκών, και όλοι είναι πιθανώς εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι κάτι τέτοιο συνήθως θεωρείται ότι είναι «σωστό» και ένδειξη «υψηλής ηθικής». Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα άτομα πάσχουν από μία ή περισσότερες ψυχικές διαταραχές.

Το Σύνδρομο του Όσλο (“Oslo syndrome”) είναι το όνομα που χρησιμοποιήθηκε από τον Εβραίο συγγραφέα Kenneth Levin για να περιγράψει συγκεκριμένα την ψυχολογία των Εβραίων που μισούν τους Εβραίους, αλλά η ιδέα βέβαια, εφαρμόζεται σε όλες τις ομάδες, καθώς είναι ένα βασικό ανθρώπινο ψυχολογικό φαινόμενο που σχετίζεται τόσο με το Σύνδρομο της Στοκχόλμης("Stockholm syndrome") όσο και το Σύνδρομο των Κακοποιημένων Παιδιών (“Battered Child syndrome”).
Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων υποβάλλεται σε συνεχές μίσος, δαιμονοποίηση και προσβολές εναντίον της, κάποιοι από την ομάδα τελικά, θα «σπάσουν», θα χάσουν το ηθικό τους και την αυτοεκτίμησή τους καθώς και την εκτίμηση για την δική τους ομάδα και θα αισθάνονται πλήρη αναξιότητα και απόγνωση.
 
Αυτά τα απελπισμένα άτομα, με το σύνδρομο του Όσλο, δεν θα κατηγορούν τότε αυτούς που τους βλάπτουν, αλλά θα πάρουν την πλευρά τους και θα αρχίσουν να επιτίθενται εναντίον άλλων από την δική τους ομάδα.
 
Ο Levin στο Σύνδρομο του Όσλο (ονομάστηκε έτσι από την Συμφωνία του Όσλο του 1993 μεταξύ Γιτζάκ Ράμπιν και Γιάσερ Αραφάτ, υπό την καθοδήγηση του Μπιλ Κλίντον) ξεκινά με την ιδέα ότι κάποιοι Εβραίοι που ζουν μεταξύ των Παλαιστινίων έπαιρναν την πλευρά των Παλαιστινίων και στρέφονταν ενάντια στους συμπατριώτες τους Εβραίους παρουσιάζουν το σύνδρομο του Όσλο (το οποίο είναι απόρροια του συνδρόμου της Στοκχόλμης, στο οποίο ο όμηρος αρχίζει να εκδηλώνει συμπάθεια για τον απαγωγέα του και τελικά συμπάσχει μαζί του). Τώρα, λόγω του κακού τρόπου με τον οποίο το Ισραήλ μεταχειρίζεται τους Παλαιστινίους μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την ανάλυση τουLevin ότι οι Εβραίοι που μισούν Εβραίους από την άποψη αυτή έχουν το σύνδρομο του Όσλο. Μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι αυτοί οι Εβραίοι απλά καταλαβαίνουν το σωστό από το λάθος, με μια γενική ερμηνεία των όρων αυτών. Παρ’ όλα αυτά, η ουσία είναι ότι ενήλικα άτομα και ομάδες ενήλικων ατόμων, και όχι μόνο Εβραίοι και εβραϊκές ομάδες, μπορούν να έχουν τα ίδια ψυχολογικά συμπτώματα που συχνά εμφανίζονται σε παιδιά που κακοποιούνται ή αυτό που ο Levin λέει, Σύνδρομο του Όσλο.
Στην Αμερική, ένα παρόμοιο φαινόμενο εμφανίστηκε στουςΙνδιάνους, όπου πολλοί άρχισαν να αισθάνονται τόσο άνευ αξίας, που προτίμησαν να αυτοκτονήσουν παρά να ζήσουν ως άχρηστα άτομα, όπως ένιωθαν ότι είναι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα ψυχολογικά αισθήματα ενοχής, αναξιότητας και αυτο-μίσους ήταν τόσο μεγάλα, ώστε για να απαλλαγούν από αυτόν τον αόρατο ψυχολογικό πόνο, αυτά τα άτομα έβαζαν τέλος στη ζωή τους. Άλλοι στράφηκαν προς το αλκοόλ. Κάποιοι άλλοι απλά υπέφεραν σιωπηλά και απλά σταμάτησαν να προσπαθούν να ζήσουν καλύτερα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ίδιοι οι Ινδιάνοι κατηγορούσαν τους εαυτούς τους και τους άλλους Ινδιάνους για τα προβλήματά τους.
 
Αξίζει να τονιστεί ότι στη ρίζα του συνδρόμου του Όσλο είναι τα συναισθήματα του αυτο-μίσους, της αναξιότητας και της ενοχής και ορισμένα άτομα ξεσπούν πάνω στους δικούς τους ανθρώπους για να ανακουφίσουν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και η βαλβίδα απελευθέρωσης της πίεσης που νιώθουν είναι η αυτοκτονία ή η αυτο- αυταπάρνηση. Άλλοι θα πάρουν έναν πιο σύντομο δρόμο και απλά θα βάλουν τέλος στις ζωές τους. Όσοι νιώθουν αισθήματα αναξιότητας και ενοχής, αρχίζουν να διαγράφουν τον δικό τους λαό και να αποδέχονται κάθε προκατάληψη εναντίον του λαού τους, και έτσι, με αυτό τον τρόπο, συχνά, αισθάνονται "ενάρετοι".
Έχει ειπωθεί ότι όσοι αυτοκτονούν δεν θέλουν να τελειώσουν την ζωή τους, αλλά θέλουν μόνο να τερματίσουν τον ψυχικό τους πόνο. Η αυτοκτονία (για αυτούς) είναι ένας τρόπος. Το να διαγράψεις τον εαυτό του με τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ είναι ένας άλλος. Το να συνταχθείς με την ομάδα που επιτίθεται στην ομάδα σου είναι και αυτός ένας άλλος τρόπος. Και, υπάρχουν και άλλοι. Η βάση σε όλα αυτά είναι η προσπάθεια που κάνει ένα άτομο να απελευθερώσει την εσωτερική ψυχολογική πίεση αυτών των συναισθημάτων της απελπισίας, του αυτο-μίσους, της ενοχής και της αναξιότητας.
Και, η σύνδεση με το Σύνδρομο Κακοποιημένων Παιδιών είναι σαφής και ρίχνει φως σε μια τέτοια εκδήλωση του συνδρόμου από ενήλικους. Ένα παιδί που έχει κακοποιηθεί, είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά, συχνά δεν βλέπει ότι το πρόβλημα δεν είναι με τον εαυτό του, αλλά με το συγγενικό του πρόσωπο που έχει τον πλήρη έλεγχο του παιδιού και το οποίο το κακομεταχειρίζεται. Το παιδί εσωτερικεύει την κακοποίηση, αισθάνεται ένοχο και κατηγορεί τον εαυτό του και πιστεύει ότι, εάν ενεργήσει καλύτερα ή γίνει ένα «καλύτερο παιδί», ο γονέας του ή ο κηδεμόνας του θα πάψει να το κακομεταχειρίζεται. Με άλλα λόγια, το παιδί πιστεύει ότι αυτό είναι που φταίει πάντα και «δεν αξίζει».
Στις δυτικές λευκές χώρες, οι Λευκοί που «λυπούνται» για την φυλετική ομάδα τους ή που συγχωρούν κάθε μη-Λευκό κακοποιό έχουν συχνά την σύνδρομο του Όσλο.
Βλέπουμε συχνά ιστορίες Λευκών στις ΗΠΑ που «συγχωρούν» τους Μαύρους που προσπάθησαν να τους σκοτώσουν, μόνο και μόνο επειδή είναι Λευκοί και πιστεύουν ότι αφού είναι Λευκοί, οι Μαύροι είναι «δικαιολογημένοι» να έχουν εναντίον τους προκατάληψη. Έχετε πιθανώς διαβάσει για Λευκούς γονείς που συγχωρούν τους Μαύρους που σκοτώνουν τα παιδιά τους και λένε ότι «κατανοούν» και μερικές φορές ακόμη και συναναστρέφονται με τους δολοφόνους των παιδιών τους. Τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους των Λευκών είναι ενδεικτικές του συνδρόμου του Όσλο.

Σήμερα, στην "πολτικά ορθή" Δύση, βλέπουμε οι Λευκοί να δέχονται επιθέσεις σε πολλά διαφορετικά επίπεδα της κοινωνίας μας. Υπάρχει μια σταθερή δαιμονοποίηση των Λευκών στην κοινωνία. Στις ΗΠΑ συνεχώς, μιλάνε για το λεγόμενο Whiteprivilege, ότι δηλαδή οι Λευκοί ό,τι έχουν κερδίσει δεν το έχουν κερδίσει με την αξία τους, αλλά λόγω του «προνομίου» που έχουν επειδή είναι Λευκοί. Μιλάνε συνεχώς για «ρατσισμό» των Λευκών και ότι αυτός είναι που φταίει για το μίσος των Μαύρων, και ότι αν δεν υπήρχε αυτός ο «ρατσισμός» οι Μαύροι θα είχαν μια καλύτερη ζωή. Αυτή η ψυχολογική κακοποίηση των Λευκών είναι παρόμοια με αυτή που βλέπουμε στις περιπτώσεις Κακοποίησης Παιδιών. Οι Λευκοί αρχίζουν να αισθάνονται ένοχοι μόνο και μόνο που είναι αυτοί που είναι και που γεννήθηκαν έτσι, ωστόσο εάν κάποιος τυχόν θελήσει να εκφράσει την ταυτότητά του ως Λευκός ή να αισθανθεί καλά για αυτό που είναι, χωρίς να νιώθει ενοχές, αυτόματα κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί ως «σημάδι ρατσισμού».
Όπως συμβαίνει με όλες τις ψυχολογικές ασθένειες, μπορούν να διαγνωστούν συμπτώματα και εκφράσεις του συνδρόμου του Όσλο σε Λευκούς, όταν για παράδειγμα, κάποιος Λευκός είναι υπερευαίσθητος σε προσβολές για τους Μαύρους (ή άλλες «μειονότητες»), αλλά όχι σε προσβολές εναντίον της δικής του φυλής. Φυσικά, (στην πρώτη περίπτωση) θα σπεύσει να καταγγείλει τον «ρατσισμό». Ίσως και για να μην τον πουν οι άλλοι «ρατσιστή».
Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου μερικοί Λευκοί δεν είναι τόσο ότι φοβούνται μήπως οι άλλοι τους πουν «ρατσιστές», αλλά φοβούνταιμήπως… κρυφά είναι «ρατσιστές» και ως εκ τούτου πρέπει οι ίδιοι να αυτοτιμωρηθούν. Ίσως, ακόμα μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάποιοι θα οδηγηθούν σε αυτοκτονία, από αυτό το συναίσθημα, γεμάτοι απογοήτευση που δεν έχουν ζήσει σύμφωνα με συγκεκριμένες κοινωνικές, θρησκευτικές ή οικογενειακές νόρμες, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής απαίτησης να μην είναι κάποιος «ρατσιστής». Έτσι, αντί να είναι «ρατσιστές», οι ίδιοι, ας εξαφανιστούν από την ζωή ή ας ανακουφίσουν την πίεση που νιώθουν μεταφέροντας το μίσος για άλλους Λευκούς, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι «καλοί άνθρωποι».

Στην λογική αυτή βλέπουμε Λευκούς να προσπαθούν ναεξαλείψουν τον εαυτό τους και το είδος τους με το να μην κάνουν παιδιά ή με το να μην κάνουν άλλα παιδιά, ή με το να ζευγαρώνουν με μη λευκά πρόσωπα ή ακόμα με το να υιοθετούν μη λευκά παιδιά(για άλλους είναι «χριστιανικό», για άλλους απλά είναι “trendy”, αφού τόσες celebrities το κάνουν!).
Υπάρχουν πολλοί τρόποι που εκδηλώνεται το σύνδρομο του αυτο-μίσους, (όπως η αμέριστη συμπαράσταση και «αλληλεγγύη» στους «μετανάστες» γενικώς και ακρίτως, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να έρθει όλος ο Τρίτος Κόσμος στα εδάφη μας), αλλά ο στόχος για το άτομο είναι πάντα να απαλλαγεί από τον εν λόγω ψυχολογικό πόνο της ενοχής και στη συνέχεια να επανορθώσει το «κακό» που είναι το ότι γεννήθηκε έτσι.

Μην υιοθετείς αυτές τις νευρώσεις. Μην απολογείσαι για αυτό που γεννήθηκες. Να θυμάσαι πάντα, ότι έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι αυτό που είσαι. Έχεις κάθε δικαίωμα να προσδιορίζεις την φυλετική σου ταυτότητα και να αισθάνεσαι καλά για τον εαυτό σου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε προσβάλει ή να σου επιτίθεται  επειδή είσαι αυτό που είσαι, ούτε θα πρέπει να πας να κρυφτείς σε μια γωνία. Μείνε στην θέση σου και υπερασπίσου τον εαυτό σου. Μην αφήνεις αυτούς τους μισητές να σε κάνουν να αισθάνεσαι ένοχος χωρίς λόγο, μόνο και μόνο επειδή είσαι Λευκός. Είσαι ένα σημαντικό πρόσωπο για τον εαυτό σου, την οικογένειά σου, τους προγόνους σου και όλους τους υπόλοιπους Λευκούς που δεν έχουν αποβλακωθεί από την προπαγάνδα. Δεν είσαι μόνος. Ποτέ μην αφήσεις αυτούς τους μισητές να σε κάνουν να αισθάνεσαι απομονωμένος και εκτός «πνεύματος εποχής». Ανάπτυξε τις ψυχικές σου αντοχές και την αυτοεκτίμησή σου για να σταθείς απέναντι σε εκείνους που μισούν τους Λευκούς.  Μείνε Λευκός.
Διάβασε:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...