Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Αίσιον και ευτυχές το 2017, χωρίς ΣΥΡΙΖΑ

 6
Print Friendly and PDF
-A +A
Του Σάκη Μουμτζή
Είθισται τέτοια μέρα να ανταλλάσσουμε ευχές για προσωπική ευτυχία. Όμως γνωρίζουμε πως αυτή η ευχή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για όλους, είναι ανέφικτο, όπως έχει δείξει η Ιστορία του ανθρώπου. Κοινωνία με μόνον ευτυχισμένους ανθρώπους ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει.
Εκείνο που ουσιαστικά ευχόμαστε είναι να υπάρχει τέτοιο κοινωνικό περιβάλλον, που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αναπτύξει το άτομο τις δεξιότητες του, να ζήσει μιαν αξιοπρεπή ζωή και κυρίως να αισθάνεται πως ζεί ασφαλής μέσα σε αυτό το περιβάλλον.
Έτσι, σημαντικό μέρος της προσωπικής μας ευτυχίας εξαρτάται από τις συνθήκες που διαμορφώνουν αυτοί που εμείς εκλέγουμε με την ψήφο μας. Δηλαδή είμαστε συνυπεύθυνοι για ό,τι μας συμβαίνει, κατά τρόπο αναντίρρητο.
Πολύ απλά, το γεγονός της μίζερης και ευτελούς κατάστασης που βιώνουμε σήμερα, διαμορφώθηκε, κυρίως, από εμάς τους ίδιους που είτε συμμετείχαμε στο μεγάλο φαγοπότι, ο καθένας στο ποσοστό συμμετοχής του ή – το ακόμα χειρότερο – αδιαφορούσαμε για τα όσα βλέπαμε να γίνονται.
Συνεπώς, είναι και πάλι στο δικό μας χέρι, αν θα προσπαθήσουμε να «σηκωθούμε λίγο ψηλότερα» που λέει και ο ποιητής. Και όλη η ουσία βρίσκεται σε αυτό το «λίγο.» Γιατί όταν μια κοινωνία «πιάνει πάτο» και η ελάχιστη βελτίωση έχει μεγάλη σημασία, καθώς δείχνει πως αρχίζει η ανοδική πορεία.
Πριν από δύο χρόνια, τέτοιες μέρες του 2015, αρχίσαμε δειλά-δειλά να σηκώνουμε το κεφάλι, να βλέπουμε τα πράγματα να αλλάζουν κατά τι προς το καλύτερο. όμως δεν το εκτιμήσαμε. Με την δική μας ψήφο, δυστυχώς, επιλέξαμε να διακοπεί αυτή η δύσκολη  πορεία και εμπιστευθήκαμε το μέλλον μας σε αυτούς που την δική τους αυταπάτη την μετέτρεψαν σε δική μας εξαπάτηση. Εδώ και λίγους μήνες, όπως φαίνεται, η πλειοψηφία των εξαπατηθέντων κατάλαβε το μέγεθος της απάτης και εγκαταλείπει αυτούς που τους εξαπάτησαν.
Η σημερινή κατάσταση της πλήρους κατάπτωσης κάνει το έργο της επόμενης κυβέρνησης, αρκετά εύκολο. Γιατί ο πολίτης επιζητεί την επανακατάκτηση του στοιχειώδους επιπέδου της καθημερινότητας του.Του ελάχιστου δυνατού. Δηλαδή, να αισθάνεται ασφαλής όπου κινείται, γιατί οι εγκληματίες εκτίουν την ποινή τους, τα νοσοκομεία να έχουν τα χρειώδη, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να κάνουν το καθήκον τους,  δηλαδή να μεταδίδουν γνώσεις και όχι επαναστατικό φρόνημα, οι κυβερνώντες να επιδιώκουν την επανεκκίνηση της οικονομίας, με κύριο μοχλό το επιχειρείν.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ επί δύο χρόνια. Κατέστησε  την απόκτηση του minimum, του στοιχειώδους, τον μέγιστο στόχο για τους πολίτες. Ο πεσμένος πήχυς  στο έδαφος και έναν πόντο να ανέβει είναι κέρδος. Είναι κέρδος για μια κοινωνία απογοητευμένη, κουρασμένη, δύσπιστη.
Ματαιοπονούν όσοι προτρέπουν τους κυβερνώντες να αλλάξουν. Να βελτιωθούν. Γιατί και δεν μπορούν και δεν θέλουν και δεν ξέρουν. Η μόνη λύση είναι να φύγουν. Και στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις αλλάζουν μόνον με εκλογές. Όσοι και όσες δεν αντιλαμβάνονται αυτήν την ολοφάνερη  αναγκαιότητα ή έχουν ευτελή συμφέροντα ή πρόβλημα κατανόησης της πραγματικότητας.
Το 2017 θα είναι αίσιον και ευτυχές μόνον χωρίς  ΣΥΡΙΖΑ.

Με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις η υποδοχή του νέου έτους σε όλο τον πλανήτη (φωτό, βίντεο)

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ 2017
 
08:28
01/01/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Της Χριστίνας Φλάσκου
Με φαντασμαγορικές τελετές γιόρτασε όλος ο κόσμος απανταχού της γης τον ερχομό του νέου έτους και τη «φυγή» του 2016 που έριξε για τα καλά τη σκιά της τρομοκρατίας πάνω από την Ευρώπη και όχι μόνο. Από τις σύγχρονες μητροπόλεις της Ιαπωνίας και της Ευρώπης μέχρι τις φτωχογειτονιές στις Φιλιππίνες, κάθε ένας και καθεμιά εύχεται για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.
Το 2016 σημαδεύτηκε από πολλά και δυσάρεστα γεγονότα, αλλεπάλληλα τρομοκρατικά «χτυπήματα», αεροπορικές τραγωδίες καθώς και απώλειες πολλών καλλιτεχνών. 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Πρωτοχρονιά αυτή ήταν διαφορετική καθώς οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν υπό τη σκιά απειλητικών μηνυμάτων από το Ισλαμικό κράτος για τρομοκρατικά χτυπήματα, ίδιως εκεί που συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι χιλιάδες πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούσαν στους δρόμους, λαμαβάνοντας και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκρατικού χτυπήματος, όπως πχ στο Βερολίνο όπου τοποθέτησαν τσιμεντένια οδοφράγματα και τεθωρακισμένα οχήματα δίπλα στα διαχωριστικά ώστε να αποκλείσουν ενδεχόμενη επίθεση με όχημα όπως έγινε στη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.
Γεγονός είναι όμως ότι ο κόσμος αψηφώντας τις απειλές του ISIS και προσπαθώντας να επανέλθει στην κανονικότητα, ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει τον ερχομό του νέου χρόνου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσπάθειας αυτής είναι και η απόφαση των τοπικών αρχόντων να μην ακυρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις. Στις Βρυξέλλες, λόγου χάρη, όπου ισλαμιστές βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν 16 άτομα και τραυμάτισαν περισσότερα από 150 τον Μάρτιο, ο δήμαρχος αποφάσισε την τέλεση των εκδηλώσεων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
 
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την υποδοχή του νέου χρόνου σε όλο τον κόσμο

191181
Αθήνα, Ακρόπολη
191182
Αθήνα, Ακρόπολη
πρωτοχρονια καμίνης
Πρωτοχρονιά, Αθήνα
αθηνα
Πρωτοχρονιά, Αθήνα

φινλανδια
Φινλανδία
αυστραλία2
Αυστραλία
κένυα
Κένυα
φιλιππινες
Φιλιππίνες
ιρακ
Ιράκ
συρια
Συρία
Σουδαν
Σουδάν
Αίγυπτος
Αίγυπτος
ρωσια
Ρωσία
Πακιστάν
Πακιστάν
μιανμάρ
Μιανμάρ
Κινα
Κίνα
ινδινησια
Ινδονησία
Κολωνία, Γερμανία
Ντουμπάι
Παρίσι
Νέα Ζηλανδία

Σρι Λανκα
Νέα Υόρκη








3333333333333333333333

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...