Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Άστραψε και βρόντηξε κατά των ΗΠΑ ο Βλαντιμίρ Πούτιν

 

19/06/2015
#

Άστραψε και βρόντηξε κατά των ΗΠΑ ο Βλαντιμίρ Πούτιν


Η Ρωσία δεν είναι εκείνη που πυροδότησε την κρίση στην Ουκρανία, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ, στην Αγία Πετρούπολη, επιρρίπτοντας ευθέως της ευθύνη της ανάφλεξης στην περιοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση περνούν την πιο κρίσιμη φάση μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή αισιόδοξος για τη μεταξύ τους συνεργασία στο μέλλον. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η Δύση δεν πρέπει να επεμβαίνει στα ρωσικά συμφέροντα και τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να μιλάει στη Ρωσία με τελεσίγραφα.
Αναφερόμενος στην κρίση στην Ουκρανία, ο Πούτιν πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στη Δύση υποστηρίζοντας ότι μόνο εκείνη μπορεί να επηρεάσει το Κίεβο. «Από τη στιγμή που θα βρεθεί πολιτική λύση, δεν θα υπάρχουν όπλα στην Ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.
Οι χώρες της Δύσης έχουν επιβάλει μία σειρά από οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, για τον ρόλο της και τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά.

Σήμερα πήρε οδηγίες από τον Σημίτη.....!

 

19/06/2015
#
Σήμερα πήρε οδηγίες από τον Σημίτη.....!
Κανέναν καινούργιο ''Στουρνάρα'' θα εμφανίσει σε λίγο στην Νέα Δημοκρατία...!
Αναμένουμε να δούμε πως θα ξεδιπλώσει τις εντολές Σημίτη...ο Σαμαράς...!

Ο αντιπρόεδρος του Σαρκοζί ξεφτιλίζει την Λαγκάρντ: Μην μιλάς εσύ για «ενήλικες»… Posted by olympiada στο Ιουνίου 19, 2015

 

Posted by olympiada στο Ιουνίου 19, 2015

Επικό τουίτ του αντιπροέδρου Bismuth στο θράσος της Κριστίν Λαγκάρντ να μιλήσει για «ενήλικες».

Την τελευταία φορά που έκανες εσύ διαπραγμάτευση με «ενήλικες», ο λαός πλήρωσε…

400 εκατομμύρια για χάρη του Ταπί! Άσε λοιπόν τα «παιδιά» να κάνουν αυτό που πρέπει!

Οι ντόπιοι προσκυνητές της Λαγκάρντ, έχουν κάποιο σχόλιο επ’ αυτού;

Σαν... κοράκια περιμένουν την πτώχευση οι Έλληνες εφοπλιστές

τ 

Σαν... κοράκια περιμένουν την πτώχευση οι Έλληνες εφοπλιστές

«ΤΡΙΖΟΥΝ» ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ

Τη στιγμή που η Ελλάδα δέχεται ανηλεή οικονομικό πόλεμο από τα ξένα συμφέροντα που θέλουν να την καθυποτάξουν και να την οδηγήσουν στην πτώχευση, προκαλεί τουλάχιστον αλγεινή εντύπωση η στάση που κρατά το εφοπλιστικό κεφάλαιο της χώρας μας.
Οι σύγχρονοι Έλληνες εφοπλιστές που αποτελούν τη μεγαλύτερη δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία, σε τίποτα δεν θυμίζουν –δυστυχώς για εκείνους, αλλά και για τη χώρα- τη γενιά των προγόνων τους.
Θα περίμενε κανείς, τούτες τις στιγμές που η χώρα βρίσκεται –κυριολεκτικά- ένα βήμα πριν από την οικονομική καταστροφή, να βγουν μπροστά και να θέσουν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης ένα μικρό μέρος των τεράστιων κεφαλαίων που διαχειρίζονται και που στην πλειοψηφία τους τα έχουν... παρκάρει σε τράπεζες και φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού.
Διαπιστώνοντας ότι οι εταίροι μας και το ΔΝΤ εκβιάζουν με συνθήκες πτώχευσης τον ελληνικό λαό, θα ανέμενε το σύνολο των Ελλήνων πολιτών από τους εφοπλιστές, να συνεισφέρουν εθελοντικά και να κινήσουν μια διαδικασία που θα τους έκανε συμμέτοχους στην επίλυση του προβλήματος. Πώς; Ζητώντας εκείνοι να πάψει το προκλητικό καθεστώς φορολόγησής τους και να αυξηθούν τα ποσοστά της δικής τους συμμετοχής στα έσοδα του κράτους, ώστε να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στη διαπραγμάτευση, όπως την επικαλούνται οι δανειστές και να αποφευχθεί το νέο «σφάξιμο» συντάξεων και αύξησης του ΦΠΑ, που θα γονατίσει ακόμα περισσότερο την ελληνική οικογένεια και θα εκτινάξει σε ακόμα υψηλότερα ποσοστά το δείκτη φτωχοποίησης των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.
Και όμως... Οι σύγχρονοι Έλληνες εφοπλιστές εξακολουθούν να ζουν στο δικό τους μικρόκοσμο, απόλυτα αποκομμένοι από την ελληνική κοινωνία και σαν τα... κοράκια να περιμένουν την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας. Ξέρουν, άλλωστε, καλά πως σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων που ζουν σε αυτό τον τόπο, εκείνοι θα έχουν τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός Ευρώ και Ευρωζώνης, αφού τα κεφάλαιά τους τα έχουν βγάλει εκτός Ελλάδας.
Σαν να μην φτάνουν όλα τα παραπάνω, εμφανίζονται επίσημα πλέον, να ζητούν και επιπλέον προνόμια από την ελληνική κυβέρνηση, επιλέγοντας με τη στάση τους να «εκβιάσουν» ουσιαστικά την αποφυγή της άρσης των ήδη υπαρχόντων. Διότι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την πρόθεση να αποκαταστήσει μέρος των αδικιών έναντι των υπολοίπων πολιτών και να κόψει την προνομιακή και... εθελοντική φορολόγηση των εφοπλιστών. Εκείνοι, πάντως, επιμένουν αποδεικνύοντας πως αποτελούν «ξένο σώμα» στον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας, στην περαιτέρω διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρετανία: Μέτρα κατά της φοροαποφυγής-Στο στόχαστρο και οι εφοπλιστές

Βρετανία: Μέτρα κατά της φοροαποφυγής-Στο στόχαστρο και οι εφοπλιστές

Ποιος είναι ο πραγματικός τους στόχος; Σε τι αποσκοπεί η στάση που τηρούν διαχρονικά οι σύγχρονοι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι εμφανίζονται να τζογάρουν δίχως τέλος στην άτακτη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή; Και καρτερικά... περιμένουν να συμβεί το μοιραίο, ώστε να «επιστρέψουν» στην Ελλάδα τα δισεκατομμύρια των καταθέσεών τους που τώρα διατηρούν σε τράπεζες του εξωτερικού και να αγοράσουν τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές.
Αυτό είναι που θα γράψει η ιστορία ως... συνεισφορά των εφοπλιστών στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού έθνους. Αυτό πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες για την... ελίτ των συμπατριωτών μας που εμφανίζονται και... αδικημένοι!
Ήδη, τρίζουν τα κόκκαλα του Ωνάση και του Νιάρχου...


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/naytilia/story/598383/san-korakia-perimenoyn-tin-ptoxeysi-oi-ellines-efoplistes#ixzz3dWwdzxvJ

Το ουράνιο χρυσό: Η χρυσοκοντυλιά

Οι μεγάλοι ζωγράφοι της αρχαίας Ρώσικης εικονογραφίας όπως ακριβώς και οι θεμελιωτές του «συμβολικού» στην Ορθόδοξη βυζαντινή τέχνη, οι Έλληνες αγιογράφοι,
υπήρξαν χωρίς καμιά αμφιβολία δεινοί και βυθείς παρατηρητές του ουρανού και με τις δύο έννοιες του όρου. Ο φυσικός ουρανός προσφερόταν στα σωματικά τους μάτια και ενατένιζαν δια των πνευματικών οφθαλμών τον υπερβατικό ουρανό. Το θρησκευτικό τους βίωμα ζωντάνευε μέσα τους αυτό το δεύτερο ουρανό και η καλλιτεχνική τους δημιουργία έθετε σε αντιστοιχία τις δύο όψεις του ουρανού. Ο υπερβατικός ουρανός ενεγράφετο γι’ αυτούς στην ομορφιά της πολυχρωμίας ενός ουράνιου τόξου που χρησιμοποιεί όλους τους χρωματικούς τόνους. Μέσα σ’ αυτή την αντιστοιχία τίποτα δεν ήταν αυθαίρετο.
Eugene Troubetskoi
Απόσπασμα από το φυλλάδιο : Δύο κόσμοι στην Ρώσικη εικονογραφία. Εκδόσεις του συγγραφέα. Μόσχα 1916. / Μετάφραση από τα Γαλλικά: Γιώργος Φωτόπουλος
  • Το χρώμα
    Το χρώμα
    Κάθε χρώμα, εφ’ όσον χρησιμοποιείται, κρύβει ένα ιδιαίτερο νόημα και κατέχει το λόγο αυτής της ιδιαιτερότητας. Το ότι αυτό το νόημα δεν μας είναι πάντα προφανές ή προσιτό προέρχεται αποκλειστικά από τη δική μας ανικανότητα: χάσαμε το κλειδί που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε αυτή τη μοναδική τέχνη στον κόσμο, την βυζαντινή τέχνη. Στην αγιογραφία, η γκάμα των χρωμάτων που είναι επιφορτισμένα μ’ ένα νόημα είναι απεριόριστη, όπως ακριβώς οι φυσικές αποχρώσεις του ουρανού.
    Αγιογραφία: Παναγία Καζάν (διαβάστε περισσότερα εδώ)
  • Το μπλέ
    Το μπλέ
    Ο αγιογράφος στην βυζαντινή τέχνη χρησιμοποιεί ένα μεγάλο αριθμό αποχρώσεων του μπλε: μπλε σκούρο της έναστρης νύχτας, χτυπητό μπλε του ουρανού το καταμεσήμερο και την πληθώρα των απαλών μπλε του ουρανού στο τελείωμα της ημέρας που ποικίλουν από το μπλε τιρκουάζ ως το πράσινο-μπλε. Ωστόσο το μπλε-ουρανί αποτελεί το συνηθισμένο φόντο στο οποίο ξεχωρίζει μια ατέλειωτη ποικιλία ουράνιων αποχρώσεων: το τρεμοφέγγισμα της έναστρης νύχτας, η αντανάκλαση της αυγής, οι μαύροι νυχτερινοί κύκλοι της καταιγίδας, η λάμψη του καιόμενου ηλιοβασιλέματος, το ουράνιο τόξο, τέλος, το χρυσαφί του μεσημεριού, όταν ο ήλιος φθάνει στο αποκορύφωμά του.
    Αγιογραφία: Παναγία Γλυκοφιλούσα (διαβάστε περισσότερα εδώ)
  • Κατανόηση μέσω του ωραίου
    Κατανόηση μέσω του ωραίου
    Η βυζαντινή τέχνη της ορθόδοξης αγιογραφίας, χρησιμοποιεί συμβολικά όλες τις αποχρώσεις. Οι εικονογράφοι γνώριζαν να τις χρησιμοποιούν, ακριβώς για να διαφοροποιήσουν τον υπερβατικό ουρανό απ’ αυτόν εδώ κάτω, δηλαδή απ’ αυτόν του τομέα της ύπαρξής μας. Εδώ βρίσκεται το κλειδί που μας οδηγεί, δια του ωραίου, στην ανείπωτη κατανόηση του συμβολισμού των χρωμάτων της αγιογραφίας.
    Αγιογραφία: Η Άμπελος (διαβάστε περισσότερα εδώ)
  • Ο μυστικισμός της εικόνας
    Ο μυστικισμός της εικόνας
    Να λοιπόν χωρίς αμφιβολία ο μίτος που μας καθοδηγεί: ο μυστικισμός της αγιογραφίας είναι πριν απ΄ όλα ένας μυστικισμός του ήλιου στο πιο υψηλό πνευματικό του νόημα. Όσο ωραία κι αν είναι τα άλλα χρώματα του ουρανού, το χρυσαφί του ήλιου στο ζενίθ του είναι αυτό που συμβολίζει «το φως των φώτων», το «θαύμα θαυμάτων». Όλα τα άλλα χρώματα προσδιορίζονται από την εξάρτησή τους σε σχέση με το ηλιακό χρυσό και συνθέτουν μια «τάξη» μια «ιεραρχία» γύρω απ’ αυτό.
    Αγιογραφία: Παναγίας του Κύκκου (διαβάστε περισσότερα εδώ)
  • Τα χρώματα της δημιουργίας
    Τα χρώματα της δημιουργίας
    Έτσι στην βυζαντινή τέχνη τα χρώματα, εστιάζονται γύρω από τον «ακοίμητο» ήλιο της Ορθοδοξίας. Κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου βρίσκει το νόημά του στην απεικόνιση μιας πλευράς της θείας δόξης που εκπηγάζει από την υπερβατικότητα. Αλλά ανάμεσα σ΄ όλα τα χρώματα μόνο το χρυσό του ήλιου υποδεικνύει το κέντρο της θείας ζωής και όλα τα άλλα περιστρέφονται γύρω απ΄ αυτό.
    Αγιογραφία: Αγία Τριάδα (διαβάστε περισσότερα εδώ)
  • Η χρυσοκοντυλιά
    Η χρυσοκοντυλιά
    Η αγιογραφία από μια βέβαιη μυστική ενόραση, φανέρωσε εκ των προτέρων το μυστήριο του ηλιακού φάσματος το οποίο ανακαλύφθηκε επιστημονικά λίγους αιώνες αργότερα. Είναι σαν να είχε «αισθανθεί» στην πολυφωνία των χρωμάτων την πολύχρωμη διάθλαση του μοναδικού μυστηρίου της θείας ζωής, της ηλιακής ζωής. Αυτό το θείο χρώμα φέρει στην αγιογραφία ένα ειδικό όνομα, αυτό της χρυσοκοντυλιάς. Ο τρόπος παρουσίασής του είναι εξαιρετικά αξιοσημείωτος.
    Αγιογραφία: Άγιος Σέργιος (διαβάστε περισσότερα εδώ)
  • Θεία λάμψη
    Θεία λάμψη
    Η χρυσοκοντυλιά δεν έχει ποτέ την συμπαγή όψη του χρυσού του κόσμου τούτου, μοιάζει μ’ ένα αέρινο αιθέριο ιστό από χρυσές ανάλαφρες ακτίνες που προέρχονται από τον Θεό και φωτίζουν με μία θεία λάμψη ό,τι τις περιτριγυρίζει. Κάθε φορά που βλέπουμε τη χρυσοκοντυλιά σε μία εικόνα, αυτό προϋποθέτει πάντα και δεικνύει την παρουσία του Θείου ως πηγής αυτής της χρυσοκοντυλιάς. Η χρυσοκοντυλιά εκφράζει τον δοξασμό από το θείο φως, πιο συγκεκριμένα δηλώνει την εισχώρηση στη θεία ζωή, αυτό που παρουσιάζεται σ’ αυτήν σαν κάτι πολύ κοντινό.
    Αγιογραφία: Χριστός ευλογών (διαβάστε περισσότερα εδώ)
  • Ζωντανή λάμψη
    Ζωντανή λάμψη
    Συχνά η χρυσοκοντυλιά κάνει να τρεμοφέγγουν τα φτερά των Αγγέλων, επιχρυσώνει τις κορυφές των δένδρων του παραδείσου και καμιά φορά καλύπτουμε στις εικόνες τους τρούλους των Εκκλησιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτοί οι τρούλοι, στην εικονογραφική τους απόδοση δεν είναι καλυμμένοι μ’ ένα συμπαγές στρώμα χρυσού, αλλά με ακτίνες και χρυσά τρεμοφεγγίσματα. Χάρη στην αιθέρια ελαφρότητά τους αυτές οι ακτίνες θυμίζουν ένα φως ζωντανό, ζεστό και σαν να κινείται. Και ακριβώς απ’ αυτή τη ζωντανή λάμψη, απ’ αυτόν τον δυναμισμό που τρεμοφέγγει, η δόξα του επέκεινα διακρίνεται απ’ ό,τι είναι του Κόσμου τούτου, απ’ ό,τι δεν έχει ακόμα δοξασθεί.
    Αγιογραφία: Ευαγγελισμός (διαβάστε περισσότερα εδώ)
  • Στολισμένα ενδύματα
    Στολισμένα ενδύματα
    Η χρυσοκοντυλιά εμφανίζεται όταν ο αγιογράφος δείχνει το Χριστό δοξασμένο, και όταν θέλει ήδη να κάνει αισθητό ότι πλησιάζει ο δοξασμός Του. Βρίσκουμε συχνά τη χρυσοκοντυλιά στην απεικόνιση του νεογέννητου Χριστού, καθώς ο εικονογράφος καταφέρνει να υπογραμμίσει ότι αυτό το μικρό παιδί υπάρχει στην πραγματικότητα «προ των αιώνων». Τα ενδύματα του Χριστού είναι στολισμένα με χρυσοκοντυλιά στην Μεταμόρφωση, στην Ανάσταση και στην Ανάληψη. Και ακόμα ο Χριστός αστράφτει απ’ αυτή την ειδική ακτινοβολία της θεότητας , όταν αποσπά τις ψυχές από τον Άδη και όταν ξαναβρίσκει τον ληστή στον Παράδεισο.
    Αγιογραφία: Ανάσταση (διαβάστε περισσότερα εδώ)
  • Η Παναγία
    Η Παναγία
    Κάθε φορά που οι αγιογράφοι έπρεπε να απεικονίσουν την διάκριση και την αλληλοπεριχώριση κτιστού και ακτίστου, χρησιμοποίησαν την χρυσοκοντυλιά με μία εντυπωσιακή τέχνη. Στις καλύτερες απ’ αυτές τις εικόνες, βλέπουμε πράγματι με την πρώτη κιόλας ματιά ότι η Παναγία, με σκουρόχρωμα ρούχα δίνει την εντύπωση μιας εμφάνισης του αόρατου κόσμου. Λάμπει, αστράφτει, ακτινοβολεί και ξεχωρίζει από τα χρώματα, τα σκόπιμα βαριά του επίγειου πλάνου δια της αιθέριας ελαφρότητας των ακτίνων της χρυσοκοντυλιάς.
    Αγιογραφία: Παναγία Βλαντιμήρ (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Foreignpolicy: Άσχημα νέα για το ΝΑΤΟ, o Πούτιν ετοιμάζει να «σώσει» την Ελλάδα!

 

Πραγματικά είναι άσχημα τα νέα για ολόκληρο το δυτικό μπλοκ χωρών. Η Ελλάδα «ετοιμάζεται» , σύμφωνα με μεγάλα δυτικά ΜΜΕ, όχι...
poutin-ernogan1

Δημοσίευση

Πραγματικά είναι άσχημα τα νέα για ολόκληρο το δυτικό μπλοκ χωρών. Η Ελλάδα «ετοιμάζεται» , σύμφωνα με μεγάλα δυτικά ΜΜΕ, όχι μόνο να αποχωρίσει από την ευρωζώνη , αλλά και από την ίδια την ΕΕ και πιθανότατα από  το ΝΑΤΟ. Πράξη που θα αποτελέσει την αρχή «του ξηλώματος» του συστήματος αρχιτεκτονικής  ασφαλείας της δύσης εδώ και 75 χρόνια.
Σύμφωνα με το έγκυρο και γνωστό περιοδικό γεωστρατηγικής «foreign policy», η Ρωσία μπορεί και θα  βοηθήσει την Ελλάδα, κάτι το οποίο αποτελεί  μια πολύ κακή είδηση, ειδικά  για  τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, τονίζει μεγάλος έγκριτος δημοσιογράφος που ασχολείται με την Εξωτερική Πολιτική. Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι κατά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο , η οποία πραγματοποιείται σήμερα  19 Ιουνίου, ο Α. Τσίπρας θα ζητήσει «καθαρά και ξάστερα» από τον Πούτιν  βοήθεια για την αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ.
ellas
Αυτό  αποτελεί πολύ «άσχημα νέα» για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ , διότι η  Ρωσία εκμεταλλευόμενη  την στιγμή , θα «αρπάξει» την ευκαιρία και  θα έρθει να διασώσει την Ελλάδα, γράφει  σε ένα άρθρο του  για την Εξωτερική Πολιτική ο David Francis. Για τους Ρώσους, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ένας ήρωας, επειδή είναι αντίθετος και πολεμά με την Δύση σε όλα τα θέματα . Ο Ρώσος Πρόεδρος όμως διαθέτει και μια  τεράστια βάση οπαδών  και μεταξύ των Ελλήνων, κάτι το οποίο φέρνει σε πολύ δυσάρεστη  θέση τις  ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Από τη στιγμή που πλησιάζει η τελική προθεσμία για την καταβολή της οικονομικής οφειλής από την Ελλάδα στο ΔΝΤ,  εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ προβλέπουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι  πολύ πιθανό να ζητήσει άμεση βοήθεια από την Μόσχα.
Ο Α. Τσίπρας θα  συναντηθεί με τον Β. Πούτιν στο οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη. Σήμερα άλλωστε, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο ,  ο  επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου  Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ και ο Έλληνας Υπουργός Βιομηχανίας  και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης υπέγραψαν  μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού «Turk Stream» στο ελληνικό έδαφος. Αυτό γεγονός καταδεικνύει σαφέστατα τις προθέσεις του Κρεμλίνου για την Ελλάδα , η οποία αποτελεί μια  χώρα με τεράστια σημασία. Τόσο στον οικονομικό, ενεργειακό, στρατηγικό όσο και  στον στρατιωτικό τομέα.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης των Β.Πούτιν και Α. Τσίπρα, συνομολογήθηκε μάλιστα  ότι οι απειλές και οι κινήσεις του ΝΑΤΟ, μαζί με τις  ευρωπαϊκές και αμερικανικές  οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα οδηγήσουν κατευθείαν  σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. Μέχρι στιγμής, ο Αμερικανός αρθρογράφος  επισημαίνει ότι η  Ρωσία  επί το πλείστον, παρέμεινε μακριά από την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά το  ελληνικό  «παζλ»  αποτελεί  ένα πολύ ελκυστικό κίνητρο για να « βουτήξει η Ρωσία το κεφάλι της», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.  Για την  Μόσχα η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε  μια  τεράστια γεωπολιτική ευκαιρία διείσδυσης , προειδοποιεί ο David Francis.
Αυτό το « σκηνικό» όμως φέρνει την Γερμανίδα Καγκελάριο  Άνγκελα Μέρκελ σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Από τη μία πλευρά, είναι το ίδιο της το κόμμα , οι Γερμανοί, οι τραπεζίτες στη Φρανκφούρτη , που της κατέστησαν σαφές ότι δεν θέλουν να πληρώσουν για την Ελλάδα. Από την άλλη «πιέζει» η Ουάσινγκτον, ζητώντας να διατηρηθεί η Συμμαχία στην Ευρώπη, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
« Η Μέρκελ δεν χαμογελά, η  Δυτική Ευρώπη γυρίζει «την πλάτη της» στην  Ελλάδα, κάτι όμως το οποίο  θα αποτελέσει ένα θείο  δώρο για τον Πούτιν»,  τονίζει ο Sebastian Mallabi του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τονίζουμε με σειρά άρθρων μας ότι η κατάσταση με την χώρα μας είναι σε οριακό σημείο. Το « Κεφάλαιο»  μας « γύρισε την πλάτη», ενώ την  ίδια στιγμή η Ρωσία μας « άνοιξε την δική της αγκαλιά». Για  το δικό τους συμφέρον οι Ρώσοι επιθυμούν στενότερες σχέσεις με την πατρίδα μας. Η ελληνική κυβέρνηση με νηφαλιότητα πρέπει να πράξει το καλύτερο για την χώρα , και αυτό συνδέεται σίγουρα με την ρωσική ομοσπονδία .
hgetis
Πιθανόν  λέμε και να πρόκειται για μία διόρθωση της γεωπολιτικής κατάστασης που επήλθε μετά την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια , στην απαρχή της ύπαρξης του ελληνικού κράτους, όταν οι δυτικοί μας « κατσικώθηκαν» με αλλοεθνείς βασιλιάδες και σειρά δοτών κυβερνήσεων , προσπαθώντας να μας ελέγξουν πλήρως. Η μετάβαση μας στο ανατολικό συνασπισμό χωρών  BRICS , στον οικονομικό τομέα θα ακολουθηθεί και με την προσχώρηση  και στον στρατιωτικό. Δύσκολο σενάριο αλλά εφικτό, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι   ολόκληρη ανατολική Ευρώπη προσχώρησε στο ΝΑΤΟ, πριν αρκετά χρόνια. Η απόκτηση ναυτικών βάσεων του ρωσικού στόλου σε Αίγυπτο και πιθανό σε Ελλάδα θα άλλαζε την εικόνα της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, σε σχέση με τους » εχθρούς  μας¨τους Τούρκους.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/06/foreignpolicy-%ce%ac%cf%83%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-o-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc.html#ixzz3dWva2pLQ

Φορολογική Δήλωση 2015 – Δωρεάν εφαρμογή για να την συμπληρώσετε και να γλυτώσετε το 30ευρο του Λογιστή σας!

 

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο το in.gr σε συνεργασία με την Epsilon.net σας προσφέρουν εντελώς δωρεάν την εφαρμογή...
Forologiki-δήλωση-2014

Δημοσίευση

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο το in.gr σε συνεργασία με την Epsilon.net σας προσφέρουν εντελώς δωρεάν την εφαρμογή για να συμπληρώσετε ΔΩΡΕΑΝ, σωστά και εύκολα την φορολογική σας δήλωση!
Το dwrean.net την ανακάλυψε και σας την προσφέρει πριν πάτε σε κάποιον λογιστή και πληρώσετε. Μέρες που είναι, σκεφτόμαστε και το ευρώ! Γενικά η εφαρμογή σας προσφέρει:
  • Εύκολη και γρήγορη καταχώρηση της δήλωσης εισοδήματος
  • Άντληση των προσυμπληρωμένων πεδίων της δήλωσης από την Ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ.
  • Υπολογισμός με ακρίβεια του φόρου εισοδήματος
  • Υπολογισμός της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου πολυτελείας που συνεκκαθαρίζεται με το φόρο εισοδήματος
  • Αυτόματος προσδιορισμός της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης
  • Δυνατότητα Γρήγορου υπολογισμού φόρου συμπληρώνοντας κωδικούς και ποσά.
  • Αυτόματη Υποβολή του εντύπου Ε1 μέσω Internet με αυτόματη σύνδεση στο site της ΓΓΠΣ (TaxisNet)
  • Εκτύπωση της δήλωσης εισοδήματος, του εκκαθαριστικού σας σημειώματος ή και του δοσολογίου με τις προβλεπόμενες προθεσμίες.
  • Δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης της εφαρμογής μέσω Internet με νέες εκδόσεις για προσθήκες / βελτιώσεις της εφαρμογής
Μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής.
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/06/%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-2015-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%ce%b3.html#ixzz3dWjXHhsI

Bloomberg:Το ΝΑΤΟ «ανησυχεί», η Γερμανία, «τρέμει», και ο Βλαδίμηρος είναι «ερωτευμένος» με την Ελλάδα


 

 Εκτός από όλους τους νορμάλ οικονομολόγους , αναλυτές, εμπειρογνώμονες, τώρα και το ΝΑΤΟ «ανησυχεί» ιδιαίτερα από μία ενδεχόμενη ελληνική έξοδο από...
poutin_kabana_609_420

Δημοσίευση

 Εκτός από όλους τους νορμάλ οικονομολόγους , αναλυτές, εμπειρογνώμονες, τώρα και το ΝΑΤΟ «ανησυχεί» ιδιαίτερα από μία ενδεχόμενη ελληνική έξοδο από το ευρώ, αναφέρει το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων bloomberg.com .  
«Το ΝΑΤΟ ανησυχεί  ότι μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη, θα μπορούσε να θέσειν σε κίνδυνο την ασφάλεια της συμμαχίας», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της συμμαχίας Alexander Vershbow .
Η Ρωσία, η οποία είναι «αφοσιωμένη» στην  διαμάχη με τον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, έχει κάνει μεγάλα «ανοίγματα» προς την Ελλάδα, λόγω των έντονων διαφωνιών της χώρας  αυτής , για το μέλλον της στο κοινό  ευρωπαϊκό νόμισμα,  με τους διεθνείς πιστωτές της. Η Ρωσία ενίσχυσε τους δεσμούς με την Ελλάδα την Παρασκευή, με μια προκαταρκτική συμφωνία για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου «Turk Stream», αναφέρει το  διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.
«Είναι πράγματι σοβαρές οι επιπτώσεις για το  ΝΑΤΟ», δήλωσε ο  Vershbow  σε συνέδριο για την ασφάλεια στη Μπρατισλάβα πρωτεύουσα της  Σλοβακίας . «Γι αυτό και ανησυχούμε πάρα πολύ  », τόνισε ο ίδιος .
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «ερωτευμένος» με την  Ελλάδα και την γειτονική Τουρκία, λόγω των σχεδίων του  να γίνουν οι δύο αυτές  χώρες  ενεργειακά κέντρα για τη Νότια Ευρώπη, με την προτεινόμενη κατασκευή και  σύνδεση του αγωγού φυσικού αερίου δια μέσου της Μαύρης Θάλασσας. Άλλες χώρες τις οποίες έχει προσεγγίσει η Ρωσία είναι  η Σερβία,  η  υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, ΠΓΔΜ , στην οποία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι «εξωτερικές δυνάμεις» προσπαθούν να ανατροφοδοτήσουν  εθνοτικές εντάσεις  εκτροχιάζοντας τα σχέδια αυτά, συνεχίζει το άρθρο αντανακλώντας την «άποψη» της Ουάσιγκτον για τα τεκταινόμενα στην περιοχή αυτή.  .
Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να δημιουργήσει  μεγαλύτερη αστάθεια στα Βαλκάνια,  σε διάστημα λιγότερο από δύο δεκαετίες μετά τους πολέμους που ρήμαξαν την περιοχή, την περίοδο  μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με τον  Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, πρώην Γερμανό πρέσβη στις ΗΠΑ, που ηγείται σήμερα του ετήσιου συνεδρίου  για την ασφάλεια που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο.
«Εάν η Ελλάδα φύγει, εγώ βάζω  στοίχημα ότι αυτό θα θεωρηθεί ως επιβεβαίωση της Ρωσικής θεωρίας, που λέει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε παρακμή και είναι να έτοιμη να καταρρεύσει», είπε ο Γερμανός .
«Τα Βαλκάνια δεν αποτελούν ακόμα μια σταθερή και ειρηνική περιοχή . Χρειαζόμαστε τη σταθεροποιητική ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από όλες τις πλευρές. Εάν η Ελλάδα «πέσει» ο πάταγος που θα προκληθεί  θα είναι τρομερός», κατέληξε ο Γερμανός, ο οποίος θεωρούμε ότι πρέπει να  μιλήσει οπωσδήποτε στην ηγεσία της χώρας του για αυτό το ζήτημα  .  
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, θεωρούμε ότι  το πρακτορεία ειδήσεων τύπου bloomberg. μας δίνουν αυτήν την δεδομένη χρονική στιγμή την πραγματική διάσταση του «κινδύνου» για την δύση, από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες  οι οποίοι πέντε  χρόνια υφίστανται έναν τεράστιο υβριδικό πόλεμο ,ο οποίος έχει καταρρακώσει την ελληνική κοινωνία. Το μόνο «φως στο τούνελ» της οικονομικής αβεβαιότητας , «κοιτάει»  μόνο προς την Μόσχα.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/06/bloomberg%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%85%cf%87%ce%b5%ce%af-%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%ad%ce%bc.html#ixzz3dWj3pJeJ

Guardian: «Ευκλείδης Τσακαλώτος: Το μυστικό όπλο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις»

 

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
TSAKALOTOS
Για εκείνους που πίστευαν ότι η μάχη για να σωθεί η Ελλάδα αφορούσε μία ετερόκλητη ομάδα αριστερών που «έβλεπε τελικά το φως», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε πολλούς από αυτούς να το ξανασκεφτούν, γράφει η Helena Smith σε άρθρο της στον Βρετανικό Guardian, υπό τον τίτλο «Ευκλείδης Τσακαλώτος: Το μυστικό όπλο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις».
Ο Τσακαλώτος με σπουδές στην Οξφόρδη έχει αναδειχθεί ως το μυστικό όπλο της Αθήνας, και στην ομιλία του φαίνεται η ανατροφή του: μαθητής σχολείου του βρετανικού κατεστημένου.
«Αποτελεί μάλλον έκπληξη στην άλλη πλευρά», αναφέρει ο ίδιος, με την ελληνική βουλή να πλαισιώνεται στο παράθυρο του γραφείου του στον όγδοο όροφο. «Αλλά επίσης έκπληξη είναι το γεγονός ότι καταλαβαίνω τα οικονομικά επιχειρήματα τους».
Φλεγματικός, καθηγητικός, ήπιων τόνων, έχει περάσει πολλά χρόνια μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας «εμπλεκόμενος με κριτικό πνεύμα» με τη νεοκλασική οικονομική σκέψη, προσθέτει ο Guardian.
«Το γεγονός ότι ακούγεται επίσης σαν ένας αριστοκράτης βοηθάει», δήλωσε μία πηγή από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα. «Μιλάει τη γλώσσα τους καλύτερα από ό,τι εκείνοι. Μερικές φορές, είναι αρκετά διασκεδαστικό να το βλέπει κανείς».
Γιος ενός πολιτικού μηχανικού που εργαζόταν στον εύπορο κόσμο της ελληνικής ναυτιλίας, ο Τσακαλώτος γεννήθηκε στο Ρότερνταμ το 1960. Όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Λονδίνο, αμέσως γράφτηκε στο επιλεκτικό ιδιωτικό σχολείο του Αγίου Παύλου. Μια θέση στην Οξφόρδη, όπου σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτικά και Οικονομικά, ακολούθησε.
Ο κόσμος της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά». «Ο ξάδερφος του παππού μου ήταν ο στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος ο οποίος οδήγησε την άλλη πλευρά, τη λάθος πλευρά, στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο», λέει ο ίδιος. «Εξέφρασε το φόβο ότι θα μπορούσα να καταλήξω ως ένας φιλελεύθερος, σίγουρα όχι κάτι περισσότερο προς τα αριστερά». Το άρθρο συνεχίζει: Ο Τσακαλώτος, ο οποίος έχει γράψει έξι βιβλία μεταξύ των οποίων Η κοιτίδα της Αντίστασης, μια ανάλυση της Ελλάδας στην πρώτη γραμμή της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, «αγκάλιασε» την αριστερά στην Οξφόρδη, όταν εντάχθηκε στην φοιτητική πτέρυγα του ευρωπαϊκού κομμουνιστικού κόμματος της Ελλάδας.
Αυτό που τον παρακίνησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν η αντιμετώπιση της ελληνικής αριστεράς -που είχε ηγηθεί του κινήματος αντίστασης ενάντια στη ναζιστική κατοχή- μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. «Οι Έλληνες είχαν να αντισταθούν σε πολλά, εμφύλιο πόλεμο, δικτατορία, απολυταρχισμό», τονίζει. «Αλλά ίσως το πιο φοβερό πράγμα ήταν η αδικία την οποία υπέστη η αριστερά στη μεταπολεμική περίοδο. Ήμασταν η μόνη χώρα όπου οι άνθρωποι που είχαν συμμετάσχει σε ένα πολύ σημαντικό κίνημα αντίστασης αντιμετωπίστηκαν σαν παρίες, ενώ εκείνοι που είχαν συνεργαστεί με τους Γερμανούς βρίσκονταν σε καλή θέση. Ήταν τόσο λάθος».
Όταν μετακόμισε στην Ελλάδα, με την Σκωτσέζα σύζυγό του στις αρχές του 1990, γράφτηκε στον Συνασπισμό. Το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης τον έπεισε ότι υπήρχε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας που θεωρούσε ότι δεν εκφράζεται από τις πολιτικές ελίτ -ένα από τα πολλά μάντρα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως πολλοί στην ελληνική αριστερά, ο ίδιος πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση που είναι κατά της λιτότητας εκφράζει έναν αυξανόμενο αριθμό πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη, που υποβάλλονται στις βάναυσες ιδιοτροπίες της αγοράς, και αισθάνονται αποκλεισμένοι από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. «Με τη συγκρατημένη περιγραφή ενός Άγγλου τζέντλεμαν, ο Τσακαλώτος παραδέχεται ότι στη νέα του θέση έχει χάσει τον ύπνο του. Την Τετάρτη δήλωσε ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατο για την Ελλάδα να συνεχίσει να αποπληρώνει τα χρέη της χωρίς μία συμφωνία με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις», συμπληρώνει το άρθρο.
«Έχουμε αποστραγγίσει όλες τις πηγές ρευστότητας από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σε κάποιο σημείο πολύ σύντομα τα χρήματα θα τελειώσουν», είπε επιμένοντας ότι ακριβώς επειδή είχε κατασχέσει τα κεφάλαια, η κυβέρνηση απέδειξε ότι ήταν ειλικρινής στην επιθυμία της για συμφωνία.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εντολή να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, ούτε έχει την εντολή να εφαρμόσει ανέφικτη λιτότητα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια συμφωνία που θα είναι βιώσιμη, μια συμφωνία που είναι καλή για την Ευρώπη και την Ελλάδα», καταλήγει.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...