Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Αφιερωμένο σε αυτούς που είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1980

 
16.7 χιλ.
H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε…
Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή:
περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας.
Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.
Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή…
Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί… Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης».
Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά.. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.
Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση..
Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μας βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους»
Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.
Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.
Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους..
Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε.. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα… μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας.
Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα.. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.
Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;
Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι. Τι φρίκη!
Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ.
Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας : ) : D : P
Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.
Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»… συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί…

NTOKOYMENTO: Ποιο έγγραφο του Ν. Κοτζιά αποκάλυψε ο Ν. Μιχαλολιάκος για την ονομασία των Σκοπίων... Εμφύλιος... O νεοναζί κάνει ρόμπα τον νεοταξίτη τέως "κομμουνιστή"...

 

Από το "PRESS-GR
"Στην διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ συμφωνήθηκε η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Γι΄ αυτόν τον λόγο και ο υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς απέστειλε επιστολή ζητώντας να μάθει τις...
απόψεις των κομμάτων επί συγκεκριμένων ονομάτων" υποστήριξε μεταξύ μιλώντας στη Βουλή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος και έδωσε το σχετικό έγγραφο στη δημοσιότητα
http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokalupsh-n.-g.-michaloliakou-idou-to-eggrafo-tou-upej-gia-to-jepoulhma-th#ixzz3okg76LLc

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

ανώνυμος είπε...
1.) Τσίπρας: Θα βοηθήσουμε τους πρόσφυγες από το υστέρημά μας

2.) Νίκος Κοτζιάς, ζήτησε από τους Εκπροσώπους των παρισταμένων κομμάτων να αποστείλουν τις απόψεις τους σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας .... ο κ. Κοτζιάς απέστειλε σχετική επιστολή προς όλα τα κόμματα, υπενθυμίζοντας ότι .... εκκρεμεί η ..... απάντησή τους για το θέμα αυτό !!!!


{[1.)+2.)]=3.)} Hey Boys ! Fuck All You !!! Hey Bastards !

Οι συνταξιούχοι των 1.000 ευρώ θα πληρώσουν το έλλειμμα του ασφαλιστικού

 


Οι συνταξιούχοι των 1.000 ευρώ θα πληρώσουν το έλλειμμα του ασφαλιστικού 
Οι συνταξιούχοι των 1.000 ευρώ και οι υψηλόμισθοι θα κληθούν να πληρώσουν τα ελλείμματα του ασφαλιστικού. Εν αναμονή ακόμη για την εγγυημένη εθνική σύνταξη και το αν θα επιβληθούν σε αυτήν εισοδηματικά κριτήρια. Σύμφωνα με τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων, ο πήχυς έχει...
τεθεί στο συνολικό εισόδημα των 1.000 ευρώ από συντάξεις, με στόχο, σύμφωνα με την Καθημερινή, να καλυφθεί το έλλειμμα των 7000 εκατ. ευρώ. Αυτό το όριο επηρεάζει 1 στους 3 συνταξιούχους (ποσοστό περίπου 30%) αλλά επειδή δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση κανείς δεν αποκλείει να επηρεαστούν και οι χαμηλότερες συντάξεις.
Κλειδί για την έκταση των περικοπών θεωρείται η προσπάθεια να επανυπολογιστεί το σύνολο των καταβαλλόμενων συντάξεων στα 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχων της χώρας.
Μεγάλοι χαμένοι θεωρούνται όσοι συνταξιοδοτήθηκαν με 35ετία και ποσοστό αναπλήρωσης 70% από Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες καθώς εκτιμάται ότι θα υποστούν το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών, με ποσοστό αναπλήρωσης 50-55% στο σύνολο κύριας σύνταξης και επικουρικής.
Οι μειώσεις στις συντάξεις αναμένεται να αγγίξουν το 13 ή ακόμη και το 15%.
Μεγάλο βάρος αναμένεται να σηκώσουν και οι υψηλόμισθοι εργαζόμενοι. Κλιμάκωση σχεδιάζεται στο ύψος των εισφορών οι οποίες θα είναι κοινές αλλά θα αυξάνονται για τους υψηλόμισθους (πιθανότατα με όριο μισθού τις 2.000 ευρώ) προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα και στη συνέχεια, μέχρι το 2050, το κόστος μετάβασης από το παλαιό ασφαλιστικό σύστημα στο νέο.
Για φέτος έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέας φορολογίας όμως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει την επιβολή ενός νέου, συμπληρωματικού φόρου σε υψηλά εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, που θα έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα αλλά όχι υπό μορφή έκτακτης εισφοράς καθώς ένα τέτοιο μέτρο μπορεί εύκολα να κριθεί αντισυνταγματικό.

Aπoμένoυν μόλις δύο χιλιόμετρα για τον στρατό της Συρίας, ώστε να απελευθερωθούν οι...

 
 Το μεγάλο "όπλο" του λαού της Συρίας: στρατιώτης του Bashar Al Assad, στρατού με θητεία κι όχι μισθοφορικός, στο ένα χέρι τη σημαία της πατρίδας και στ΄ άλλο τα σύμβολα της Συρίας της ανοχής κι ειρηνικής συμβίωσης του λαού... τον χριστιανικό σταυρό και το κοράνι των μουσουλμάνων
...εγκλωβισμένοι, περικυκλωμένοι μήνες, στρατιώτες υπερασπιστές του αεροδρομίου Qubreiis στο Χαλέπι.
Σύντομα οι ηρωικοί στρατιώτες της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, θα ελευθερώσουν και θα αγκαλιάσουν τους αποκλεισμένους υπερασπιστές της Συριακής γης!

Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας
 Zητούμε συγγνώμη από τον αγωνιζόμενο Συριακό λαό που στάθηκε πάντα στο πλευρό του Ελληνικού λαού…
 Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν! Συνεχίζει να στηρίζει τους NATOϊκούς τρομοκράτες ο ΣΥΡΙΖΑ;
Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

WALKOVER: Τρέχει μόνος του, της έβαλε 4 περπατώντας

 

Ο Τσάρλυ γράφει για την άνετη νίκη του Ολυμπιακού, τον φοβισμένο Μπαρόχα και το λάθος του Δέλλα.
Ανελκυστήρες Σκάλας ΑΜΕΑ
Οικονομικοί Κάθετοι Ανελκυστήρες Αναβατόρια Σκάλας Πρόσβαση ΑΜΕΑ
www.vasilis-ae.gr/index.php
Πτυσσόμενα κάγκελα
Πτυσσόμενα κάγκελα πόρτας παραθύρου Xpanda Hellas - 100% Ασφάλεια
xpanda.gr

Συμβαίνει σπάνια, αλλά χρησιμοποιείται σαν ορολογία στον Ιππόδρομο, για τις περιπτώσεις που  ένα προκαθορισμένο έπαθλο, διεκδικείται μόνο από έναν ίππο και δεν υπάρχουν άλλες εγγραφές. Για να εισπραχθεί το έπαθλο και να κερδιθεί ο τίτλος, ο ίππος τρέχει μόνος του σε μία κούρσα που ονομάζεται walkover.
Μετά το διπλό στην Τούμπα, που είχε έρθει έπειτα από έναν επίπονο αγώνα στο "Έμιρετς", που είχαν χαθεί πολλές δυνάμεις, ο Ολυμπιακόςέριξε 4άρα στην ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που ο προπονητής του ήθελε να το κερδίσει χωρίς να χρειαστούν οι ποδοσφαιριστές του να σπαταλήσουν ενέργεια ενόψει Ζάγκρεμπ. Είναι πλέον ολοφάνερο πως στην μάχη του τίτλου, ο Ολυμπιακός παίζει χωρίς αντίπαλο. Στο πρωτάθλημα τρέχει μόνος του!

Το αρχικό σχέδιο του Δέλλα

Δείχνει ανωτερότητα ότι κατάφερε περπατώντας, στο ρελαντί να βάλει 4 στην ΑΕΚ. Ο Σίλβα αποφάσισε να κρατήσει φρέσκους τους Φορτούνη, Καμπιάσο, Πάρντο, Ομάρ. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν υπήρχε φρεσκάδα, ο Τσόρι δεν μπορούσε να βρει ρυθμό σε μικρά μέτρα και ο Ολυμπιακός έμοιαζε εγκλωβισμένος. Μέχρι να έρθει το πρώτο γκολ, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως το αρχικό πλάνο του Δέλλα βγαίνει. Ο προπονητής της ΑΕΚ, που είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την έκταση που πήρε το σκορ, κατέβασε την ομάδα του με ένα καθαρό 4-2-3-1.
Ήταν φανερό πως υπολόγιζε πολύ περισσότερο τον Ντουρμάζ από ότι τον Σεμπά και για αυτόν τον λόγο ο Πλατέλας, είχε εντολή να κατεβαίνει πολύ χαμηλά. Αντίθετα, ο Μπαρμπόσα έπαιζε πιο μέσα, άλλαζε συχνά ρόλο με τον Μάνταλο και με αυτόν τον τρόπο κατάφερνε να κερδίζει μάχες ανάμεσα στην σέντρα και την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Θα μπορούσε να είχε βγάλει καθαρό τετ α τετ στο 12ο λεπτό αν ο Αραβίδης, πάσαρε στο κόψιμο του Μάνταλου και δεν έχανε χρόνο.
Ο Ολυμπιακός, αντιμετώπισε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε φρεσκάδα, δεν έφθανε η μπάλα στον Τσόρι, ο Ντουρμάζ είχε πάντα παραπάνω παίκτη πάνω του και ο Σεμπά, δεν ήταν ικανός να εκμεταλλευτεί, πως ήταν αυτός που μπορούσε να πάει στο ένας με ένας με τον αντίπαλο μπακ.

Ξέρει να τιμωρεί τις αδυναμίες των αντιπάλων

Σκόραρε όμως γιατί ξέρει να εκμεταλλεύεται τα όπλα του και να τιμωρεί τους αντιπάλους του. Στο αρχικό διάβασμα του παιχνιδιού ήταν ένα από τα πλεονεκτήματα του οι στημένες φάσεις. Η ΑΕΚ είναι κοντή ομάδα, ο τερματοφύλακας της δεν ξέρει να ελέγχει τον χώρο του και από ένα κόρνερ, στο 28ο λεπτό, άνοιξε το σκορ. Δεν φταίει ο Ολυμπιακός που ο ΠΑΟΚ έχει τερματοφύλακα τον Όλσεν και η ΑΕΚ τον Μπαρόχα.

Λες και τον εκτέλεσαν!

Στην κεφαλιά του Μποτία ο Μπαρόχα ενήργησε λες και τον εκτέλεσαν! Πρώτη φορά βλέπω τερματοφύλακα να πέφτει από την άλλη σε κεφαλιά. Είναι περίεργο, γιατί όταν ο τερματοφύλακας αποφασίζει να μην βγει, έχει το πλεονέκτημα να διαβάσει το χτύπημα. Ο Μπαρόχα λειτούργησε σαν να μην γνωρίζει την θέση. Ούτε βγήκε, ούτε έπεσε στην πορεία της μπάλας. Ο υπεύθυνος, όμως για το μέγεθος που πήρε το σκορ και τηνβαριά ήττα που δέχθηκε η ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης", είναι ο προπονητής της.

Η χειρότερη αλλαγή στην ιστορία των ντέρμπι!

Ο Τραϊανός Δέλλας, έκανε μία από τις χειρότερες αλλαγές στην ιστορία των ελληνικών ντέρμπι. Να πω την αμαρτία μου, δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη που να επηρέασε σε τόσο μεγάλο βαθμό την εξέλιξη ενός αγώνα. Στο 63ο λεπτό αποφάσισε να παίξει το χαρτί του Μπουανανότε. Αντί να τον βάλει στην θέση του ακατάλληλου για την μορφή του παιχνιδιού Μπαρμπόσα, αποφάσισε να περάσει εκτός αγώνα τον Σιμόες και να αφήσει μόνο του τον Γιόχανσον. Είναι απίστευτο, αλλά από την πρώτη στιγμή που έκανε την συγκεκριμένη κίνηση ο Δέλλας, η ροή του αγώνα του έδειξε πως διαπράττει ένα μεγάλο λάθος. 
Στο 64ο λεπτό ο Τσόρι βρίσκει ελεύθερα μέτρα πλασάρει και ο Μπαρόχα αποκρούει. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσόρι έχει κεφαλιά στο δοκάρι. Όλοι κατάλαβαν πως η αλλαγή Δέλλα έχει διαμορφώσει συνθήκες για να πετύχει το δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός, όλοι εκτός από τον προπονητή της ΑΕΚ, που απλά περίμενε το μοιραίο. Στο 70ο λεπτό ήρθε το δεύτερο τέρμα και η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Ολυμπιακός περπατώντας έβαλε στην ΑΕΚ 4άρα.

Χρειάζεται εντατικά μαθήματα

Το πρόβλημα είναι πως πρόκειται για  δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι που δεν το διαβάζει σωστά ο Δέλλας και αφήνει  τους ποδοσφαιριστές του, εκτεθειμένους στο γήπεδο. Στην Τούμπα είχε τους Βάργκας, Μπουονανότε στις πλευρές και όταν αποφάσισε να επέμβει δεν διόρθωσε το πρόβλημα, αλλά έβαλε τον Μπαρμπόσα. Έδωσε την δυνατότητα στον Τούντορ να του περάσει δεύτερο φορ, τονΜπερμπάτοφ, να βάλει δεξί μπακ χαφ τον Μακ και να του γυρίσει το παιχνίδι.
Στο "Καραϊσκάκης", κράτησε σε ολόκληρο το παιχνίδι τον εντελώς ακατάλληλο για τις απαιτήσεις του αγώνα Μπαρμπόσα και με την απόφαση του να βγάλει τον Σιμόες και να κατεβάσει χαμηλά τον Μάνταλο δημιούργησε τις συνθήκες, ώστε να διασύρουν οι παίκτες του Σίλβα τους δικούς του ποδοσφαιριστές. Πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψει στο κομμάτι του κοουτσαρίσματος στην διάρκεια του αγώνα. Έχει στο συγκεκριμένο τομέα μεγάλο πρόβλημα.

Τρίβει τα χέρια του ο Σίλβα

Ο Ολυμπιακός δεν φόρτσαρε στο ντέρμπι, όμως είναι φανερό πως έχει την ποιότητα, την αυτοπεποίθηση και την κατάλληλη καθοδήγηση που του επιτρέπουν να τιμωρεί τα λάθη των αντιπάλων του και να τα τιμωρεί.
Ο Μάρκο Σίλβα πρέπει να τρίβει τα χέρια του, καθώς κατάφερε, να κρατήσει την ψυχολογία των αθλητών  και των οπαδών του συλλόγου ψηλά, να πετύχει η ομάδα του μία μεγάλη σε έκταση σκορ νίκη, επί ενός παραδοσιακού αντιπάλου, χωρίς να χαθούν δυνάμεις ενόψει του κρίσιμου αγώνα στην Κροατία.

Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής

 
Ημερομηνία εορτής: 18/10/2015Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής
Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 18 Οκτωβρίου εκάστου έτους.
Πολιούχος: Λαμία
Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Λουκας Ο Ευαγγελιστης


Μέγεθος γραμματοσειράς κειμένου:Font ResizeFont ResizeFont Resize





«Εἰς Ἐμμαοὺς βλέπειν σε κἂν πρὶν εἰργόμην,
(Λουκᾶς λέγει), τρανῶς σε νῦν Χριστὲ βλέπω».
Ὀγδοάτῃ δεκάτῃ πέρατος βίου ἔμμορε Λουκᾶς.
Βιογραφία
Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και η εθνικότητα του ήταν Ελληνική. Ήταν γιατρός στο επάγγελμα, όμως γνώριζε πολύ καλά τη ζωγραφική τέχνη. Μάλιστα σε αυτόν αποδίδονται οι πρώτες εικόνες της Θεοτόκου με τον Ιησού Χριστό βρέφος στην αγκαλιά της (μία υπάρχει μέχρι σήμερα στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου), καθώς και αυτές των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στη χριστιανική πίστη κατηχήθηκε από τον Απόστολο Παύλο, τον οποίο συνάντησε στη Θήβα και έκτοτε αφοσιώθηκε στο κήρυγμα του Ευαγγελίου. Περιόδευσε στη Δαλματία, Ιταλία, Γαλλία, Αχαΐα, Βοιωτία κ.α. Συνέγραψε το τρίτο κατά σειρά Ευαγγέλιο της Καινής Διαθήκης, καθώς και τις πράξεις των Αποστόλων.

Λέγεται ότι πέθανε με μαρτυρικό θάνατο (κατ' άλλους ειρηνικά σε ηλικία 80 ετών), και το 357 μ.Χ., το λείψανο του μετακομίσθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο ναό των Αγίων Αποστόλων.

Σημείωση: Όπως ιστορεί ο Nικόλαος Mαλαξός, σύμφωνα με ένα βασιλικό χρυσόβουλλο της Mονής του Mεγάλου Σπηλαίου, ο Ευαγγελιστής Λουκάς έγραψε το Ευαγγέλιο του δεκαπέντε χρόνια μετά την Aνάληψη του Κυρίου. Ο Ιππόλυτος ο Θηβαίος όμως τοποθετεί την συγγραφή του Ευαγγελίου στην Aλεξάνδρεια.

Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος γ’.
Ἀπόστολε Ἅγιε, καὶ Εὐαγγελιστὰ Λουκᾶ, πρέσβευε τῷ ἐλεήμονι Θεῷ, ἵνα πταισμάτων ἄφεσιν, παράσχῃ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ἀκέστωρ σοφώτατος, Ἱερομύστα Λουκᾶ, ζωγράφος πανάριστος, τῆς Θεοτόκου Μητρός, ἐδείχθης Ἀπόστολε, ἔγραψας μάκαρ, λόγους, διὰ πνεύματος θείου, ἔδωκας ἐννοῆσαι, συγκατάβασιν ἄκραν, Χριστοῦ τῆς παρουσίας, διὸ πρέσβευε σωθήναι ἠμᾶς.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Λουκᾶν τὸν θεηγόρον καὶ τοῦ Παύλου συνέκδημον καὶ Εὐαγγελίου τοῦ τρίτου συγγραφέα θεόπνευστον, ἐν ὕμνοις τιμήσωμεν, πιστοί, ὡς ἄξιον ἐργάτην τοῦ Χριστοῦ. Τῷ φωτι γὰρ τοῦ Κυρίου καταυγασθεὶς μετέδωκε φῶς τῷ κόσμῳ. Γράψας τὰς θαυμαστὰς παραβολάς, σύστασιν ἐκκλησίας τε τῇ ἐπελεύσει τοῦ πνεύματος ἱστορησάμενος.

Κοντάκιον
Ἦχος δ’. Ἐπεφάνης σήμερον.
Μαθητὴς γεvόμενος τοῦ Θεοῦ Λόγου, σὺν τῷ Παύλῳ ἅπασαν, ἐφωταγώγησας τὴv γῆν, καὶ τὴν ἀχλὺν ἀπεδίωξας, τὸ θεῖον γράψας, Χριστοῦ Εὐαγγέλιον.

Ὁ Οἶκος
Ὡς ἰατρὸς καὶ μαθητὴς Λουκᾶ ἠγαπημένος, μυστικῇ χειρουργίᾳ τὰ πάθη τῆς ψυχῆς μου, καὶ τὰ τοῦ σώματος ὁμοῦ ἴασαι, καὶ δὸς μοι κατὰ πάντα εὐεκτεῖν, καὶ σοῦ τὴν παναοίδιμον γηθόμενος γεραίρειν πανήγυριν, ὄμβροις τε δακρύων, ἀντὶ μύρων τὸ σεπτόν σου καὶ πάντιμον σῶμα καταβρέχειν· ὡς στήλη γὰρ ζωῆς ἐγγεγραμμένη τῷ ναῷ τῷ θαυμαστῷ τῶν Ἀποστόλων πᾶσιν ἐκφώνει, καθάπερ καὶ σὺ τὸ πρῶτον, τὸ θεῖον γράψας Χριστοῦ Εὐαγγέλιον.

Προελαύνει ο συριακός στρατός με τη στήριξη των Ρώσων – Αποδεκατίζονται οι τρομοκράτες ISIS

 

16/10/2015 - 13:18
Προελαύνει ο συριακός στρατός με τη στήριξη των Ρώσων – Αποδεκατίζονται οι τρομοκράτες ISIS
«Σκιώδης» ο ρόλος της Τουρκίας, που φέρεται να υποθάλπει τον βαριά τραυματισμένο αρχηγό του ISIS
Προελαύνει ο στρατός της Συρίας με τη στήριξη των Ρώσων και άλλων δυνάμεων, την ώρα που ο στρατός των ISIS αποδεκατίζεται.
Αναλυτικότερα, σε αεροπορική επίθεση κατά των τρομοκρατών τραυματίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, που διασταυρώνονται από πληθώρα δημοσιευμάτων, ο ηγέτης του ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως «η μοίρα του δολοφόνου al-Baghdadi είναι άγνωστη» και ότι τον «βαριά τραυματισμένο τρομοκράτη παρέλαβε όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση».
«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την κατάσταση της υγείας του», σημειώνουν στρατιωτικές πηγές.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, που μεταδίδουν τα ιρανικά Μέσα, ο αρχηγός των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να βρίσκεται σε νοσοκομείο της Τουρκίας, υπό «την προστασία του Ergodan», προέδρου τη χώρας.
Την είδηση επιβεβαιώνουν και ρωσικά Μέσα, προσθέτοντας ότι νοσηλεύεται «σοβαρά τραυματισμένος» υπό την 24ώρη φρούρηση εκατοντάδων ισλαμιστών.
Ο ρόλος της Τουρκίας, που τώρα φέρεται να υποθάλπει τον al-Baghdadi, συνεχίζει να παραμένει «σκιώδης», ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει προβεί σε «προειδοποιητικές κρούσεις» προς τη Ρωσία.

O Abu Bakr al-Baghdadi που φέρεται να νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στην Τουρκία:

Isis chief Abu Bakr al-Baghdadi



Παράλληλα, το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων «SANA» μεταδίδει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο ηγέτης της «Ahrar al-Sham», παρακλαδιού του ISIS, σκοτώθηκε, έπειτα από αεροπορική επιχείρηση των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στη πόλη Χομς.
Ειδικότερα, στην επίθεση φέρονται να έχασαν τη ζωή τους, τόσο ο Σεϊχης Omar Mustafa Al-Khodr, επικεφαλής της«Ahrar al-Sham», όσο και ο στενότερος συνεργάτης του, το «δεξί του χέρι», ο Τσετσένος Khalid Abu Anas. 
Στην ίδια επιχείρηση σκοτώθηκε και ο εμίρης της οργάνωσης, επίσης Τσετσένος, Abu Bakr al-Shishani. 
Επιπλέον ο συριακός στρατός σκότωσε 2 υψηλόβαθμους διοικητές τρομοκρατικών οργανώσεων συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλή της επιχείρησης των ισλαμιστών στη Χομς την Πέμπτη.
Ο αρχιτρομοκράτης Rawad al-Aksah σκοτώθηκε στην Teir Ma’la στην επαρχία της Χομς.
Την ίδια ώρα, ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι σημειώνεται πρόοδος στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

Η επίθεση στην πόλη Χομς:  

В Сирии удар российской авиации уничтожил лидеров террористической организации

Russian airstrikes in Syria

Τα ηγετικά στελέχη της «Ahrar al-Sham» που σκοτώθηκαν στην επίθεση στη Χομς: 

Abu Bakr Al Shishani Siria



Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλευρό της Συρίας και της Ρωσίας βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και το Ιράν, το οποίο μόλις χθες (15/10), σε μια επίδειξη δύναμης έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από έναν από τους πυρηνικούς σταθμούς του.
Ο σταθμός, ή καλύτερα το τούνελ εικόνες του οποίου δημοσιεύονται, βρίσκεται, σύμφωνα με το αμερικανικό CNN, 500 μέτρα κάτω από ένα βουνό του Ιράν.
Σημειώνεται ότι η Συρία, η Ρωσία, το Ιράν, το Ιράκ και τη Χεζμπολάχ συνεργάζονται στενά κατά των τζιχαντιστών του ISIS, ενώ φέρονται να έχουν στη Βαγδάτη το επιχειρησιακό κέντρο τους.
Στο επιχειρησιακό αυτό κέντρο γίνεται η ανάλυση και επεξεργασία των πληροφοριών που συλλέγονται για τους ισλαμιστικούς στόχους και το ISIS.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τη μυστική του βάση του Ιράν, στις οποίες κάνει επίδειξη των βαλλιστικών πυραύλων του:







www.bankingnews.gr

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...