Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

WALKOVER: Τρέχει μόνος του, της έβαλε 4 περπατώντας

 

Ο Τσάρλυ γράφει για την άνετη νίκη του Ολυμπιακού, τον φοβισμένο Μπαρόχα και το λάθος του Δέλλα.
Ανελκυστήρες Σκάλας ΑΜΕΑ
Οικονομικοί Κάθετοι Ανελκυστήρες Αναβατόρια Σκάλας Πρόσβαση ΑΜΕΑ
www.vasilis-ae.gr/index.php
Πτυσσόμενα κάγκελα
Πτυσσόμενα κάγκελα πόρτας παραθύρου Xpanda Hellas - 100% Ασφάλεια
xpanda.gr

Συμβαίνει σπάνια, αλλά χρησιμοποιείται σαν ορολογία στον Ιππόδρομο, για τις περιπτώσεις που  ένα προκαθορισμένο έπαθλο, διεκδικείται μόνο από έναν ίππο και δεν υπάρχουν άλλες εγγραφές. Για να εισπραχθεί το έπαθλο και να κερδιθεί ο τίτλος, ο ίππος τρέχει μόνος του σε μία κούρσα που ονομάζεται walkover.
Μετά το διπλό στην Τούμπα, που είχε έρθει έπειτα από έναν επίπονο αγώνα στο "Έμιρετς", που είχαν χαθεί πολλές δυνάμεις, ο Ολυμπιακόςέριξε 4άρα στην ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που ο προπονητής του ήθελε να το κερδίσει χωρίς να χρειαστούν οι ποδοσφαιριστές του να σπαταλήσουν ενέργεια ενόψει Ζάγκρεμπ. Είναι πλέον ολοφάνερο πως στην μάχη του τίτλου, ο Ολυμπιακός παίζει χωρίς αντίπαλο. Στο πρωτάθλημα τρέχει μόνος του!

Το αρχικό σχέδιο του Δέλλα

Δείχνει ανωτερότητα ότι κατάφερε περπατώντας, στο ρελαντί να βάλει 4 στην ΑΕΚ. Ο Σίλβα αποφάσισε να κρατήσει φρέσκους τους Φορτούνη, Καμπιάσο, Πάρντο, Ομάρ. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν υπήρχε φρεσκάδα, ο Τσόρι δεν μπορούσε να βρει ρυθμό σε μικρά μέτρα και ο Ολυμπιακός έμοιαζε εγκλωβισμένος. Μέχρι να έρθει το πρώτο γκολ, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως το αρχικό πλάνο του Δέλλα βγαίνει. Ο προπονητής της ΑΕΚ, που είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την έκταση που πήρε το σκορ, κατέβασε την ομάδα του με ένα καθαρό 4-2-3-1.
Ήταν φανερό πως υπολόγιζε πολύ περισσότερο τον Ντουρμάζ από ότι τον Σεμπά και για αυτόν τον λόγο ο Πλατέλας, είχε εντολή να κατεβαίνει πολύ χαμηλά. Αντίθετα, ο Μπαρμπόσα έπαιζε πιο μέσα, άλλαζε συχνά ρόλο με τον Μάνταλο και με αυτόν τον τρόπο κατάφερνε να κερδίζει μάχες ανάμεσα στην σέντρα και την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Θα μπορούσε να είχε βγάλει καθαρό τετ α τετ στο 12ο λεπτό αν ο Αραβίδης, πάσαρε στο κόψιμο του Μάνταλου και δεν έχανε χρόνο.
Ο Ολυμπιακός, αντιμετώπισε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε φρεσκάδα, δεν έφθανε η μπάλα στον Τσόρι, ο Ντουρμάζ είχε πάντα παραπάνω παίκτη πάνω του και ο Σεμπά, δεν ήταν ικανός να εκμεταλλευτεί, πως ήταν αυτός που μπορούσε να πάει στο ένας με ένας με τον αντίπαλο μπακ.

Ξέρει να τιμωρεί τις αδυναμίες των αντιπάλων

Σκόραρε όμως γιατί ξέρει να εκμεταλλεύεται τα όπλα του και να τιμωρεί τους αντιπάλους του. Στο αρχικό διάβασμα του παιχνιδιού ήταν ένα από τα πλεονεκτήματα του οι στημένες φάσεις. Η ΑΕΚ είναι κοντή ομάδα, ο τερματοφύλακας της δεν ξέρει να ελέγχει τον χώρο του και από ένα κόρνερ, στο 28ο λεπτό, άνοιξε το σκορ. Δεν φταίει ο Ολυμπιακός που ο ΠΑΟΚ έχει τερματοφύλακα τον Όλσεν και η ΑΕΚ τον Μπαρόχα.

Λες και τον εκτέλεσαν!

Στην κεφαλιά του Μποτία ο Μπαρόχα ενήργησε λες και τον εκτέλεσαν! Πρώτη φορά βλέπω τερματοφύλακα να πέφτει από την άλλη σε κεφαλιά. Είναι περίεργο, γιατί όταν ο τερματοφύλακας αποφασίζει να μην βγει, έχει το πλεονέκτημα να διαβάσει το χτύπημα. Ο Μπαρόχα λειτούργησε σαν να μην γνωρίζει την θέση. Ούτε βγήκε, ούτε έπεσε στην πορεία της μπάλας. Ο υπεύθυνος, όμως για το μέγεθος που πήρε το σκορ και τηνβαριά ήττα που δέχθηκε η ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης", είναι ο προπονητής της.

Η χειρότερη αλλαγή στην ιστορία των ντέρμπι!

Ο Τραϊανός Δέλλας, έκανε μία από τις χειρότερες αλλαγές στην ιστορία των ελληνικών ντέρμπι. Να πω την αμαρτία μου, δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη που να επηρέασε σε τόσο μεγάλο βαθμό την εξέλιξη ενός αγώνα. Στο 63ο λεπτό αποφάσισε να παίξει το χαρτί του Μπουανανότε. Αντί να τον βάλει στην θέση του ακατάλληλου για την μορφή του παιχνιδιού Μπαρμπόσα, αποφάσισε να περάσει εκτός αγώνα τον Σιμόες και να αφήσει μόνο του τον Γιόχανσον. Είναι απίστευτο, αλλά από την πρώτη στιγμή που έκανε την συγκεκριμένη κίνηση ο Δέλλας, η ροή του αγώνα του έδειξε πως διαπράττει ένα μεγάλο λάθος. 
Στο 64ο λεπτό ο Τσόρι βρίσκει ελεύθερα μέτρα πλασάρει και ο Μπαρόχα αποκρούει. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσόρι έχει κεφαλιά στο δοκάρι. Όλοι κατάλαβαν πως η αλλαγή Δέλλα έχει διαμορφώσει συνθήκες για να πετύχει το δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός, όλοι εκτός από τον προπονητή της ΑΕΚ, που απλά περίμενε το μοιραίο. Στο 70ο λεπτό ήρθε το δεύτερο τέρμα και η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Ολυμπιακός περπατώντας έβαλε στην ΑΕΚ 4άρα.

Χρειάζεται εντατικά μαθήματα

Το πρόβλημα είναι πως πρόκειται για  δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι που δεν το διαβάζει σωστά ο Δέλλας και αφήνει  τους ποδοσφαιριστές του, εκτεθειμένους στο γήπεδο. Στην Τούμπα είχε τους Βάργκας, Μπουονανότε στις πλευρές και όταν αποφάσισε να επέμβει δεν διόρθωσε το πρόβλημα, αλλά έβαλε τον Μπαρμπόσα. Έδωσε την δυνατότητα στον Τούντορ να του περάσει δεύτερο φορ, τονΜπερμπάτοφ, να βάλει δεξί μπακ χαφ τον Μακ και να του γυρίσει το παιχνίδι.
Στο "Καραϊσκάκης", κράτησε σε ολόκληρο το παιχνίδι τον εντελώς ακατάλληλο για τις απαιτήσεις του αγώνα Μπαρμπόσα και με την απόφαση του να βγάλει τον Σιμόες και να κατεβάσει χαμηλά τον Μάνταλο δημιούργησε τις συνθήκες, ώστε να διασύρουν οι παίκτες του Σίλβα τους δικούς του ποδοσφαιριστές. Πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψει στο κομμάτι του κοουτσαρίσματος στην διάρκεια του αγώνα. Έχει στο συγκεκριμένο τομέα μεγάλο πρόβλημα.

Τρίβει τα χέρια του ο Σίλβα

Ο Ολυμπιακός δεν φόρτσαρε στο ντέρμπι, όμως είναι φανερό πως έχει την ποιότητα, την αυτοπεποίθηση και την κατάλληλη καθοδήγηση που του επιτρέπουν να τιμωρεί τα λάθη των αντιπάλων του και να τα τιμωρεί.
Ο Μάρκο Σίλβα πρέπει να τρίβει τα χέρια του, καθώς κατάφερε, να κρατήσει την ψυχολογία των αθλητών  και των οπαδών του συλλόγου ψηλά, να πετύχει η ομάδα του μία μεγάλη σε έκταση σκορ νίκη, επί ενός παραδοσιακού αντιπάλου, χωρίς να χαθούν δυνάμεις ενόψει του κρίσιμου αγώνα στην Κροατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...