Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

"Γρίφος" η πορεία του ελληνικού ΑΕΠ το 2014

"Γρίφος" η πορεία του ελληνικού ΑΕΠ το 2014

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
 
 
Του Ηλία Μπέλλου

Δεν συμμερίζονται όλοι οι οικονομολόγοι τις επίσημες εκτιμήσεις για ανάπτυξη το 2014 αν και εκτιμούν ότι θα είναι έτος σταθεροποίησης και πως η ανάκαμψη πράγματι θα έλθει τελικά. Όμως άλλοι περιμένουν ένα θετικό 2014 και άλλοι δεν βλέπουν ανάπτυξη πριν το 2015.

Σύμφωνα με τη Μοοdy΄s, το 2014 η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,5%, ενώ το 2015 θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 1%, με τις εξαγωγές και τον τουρισμό να παραμένουν οι κύριες πηγές εσόδων.

Η UBS αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το ελληνικό ΑΕΠ προβλέποντας πως η ύφεση φέτος θα διαμορφωθεί στο 3,9% και όχι στο 4,5%, που ήταν η προηγούμενη εκτίμησή της, και αναμένοντας πλέον πως το 2014 θα σημειωθεί ανάπτυξη της τάξεως του 0,2% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για μηδενικό ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ.

Στην βρετανική Barclays οι αναλυτές βλέπουν πως η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι φέτος 3,7% ενώ για το 2014 αναμένει πως το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,5%. Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη πρόβλεψη της ΕΕ είναι για ανάπτυξη 0,6% το επόμενο έτος όπως και της ελληνικής κυβέρνησης.

Με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης τάσσονται και οι εγχώριοι αναλυτές, με τηEurobank να εκτιμά ότι η οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Bank ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης για το 2014 θα είναι +1%.

Αισιόδοξη εμφανίζεται και ηDeutsche Bank για την δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας, επισημαίνοντας πως το 2014 και το 2015 θα είναι έτη ανάπτυξης και ειδικότερα αναμένει, ύφεση 4,3% φέτος και ανάπτυξη 0,8% και 2% το 2014 και το 2015 αντίστοιχα.

Η Morgan Stanley προβλέπει ύφεση 4% φέτος, μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014 και αύξηση 0,4% του ΑΕΠ το 2015. Παράλληλα αναμένει αναδιάρθρωση των χρεών προς τον επίσημο τομέα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Η ελληνική οικονομία μοιάζει να σταθεροποιείται και πάλι, επισημαίνει η JP Morgan και περιμένει επιστροφή στην ανάπτυξη αλλά στο δεύτερο μισό του 2014.

Στον αντίποδα συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ και μάλιστα κατά 1,3% προβλέπει το Συμβούλιο των Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel. Η απόκλιση μεταξύ των προβλέψεων, των Γερμανών «σοφών» της και της τρόικας φτάνει κοντά στις 2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ ή κοντά στα 3,5 δισ. ευρώ. Αλλά και ο ΟΟΣΑ στην πρόσφατη έκθεσή του προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ σε ποσοστό 0,4% για το 2014.

Η Citi εκτιμά ύφεση 3,3% το 2013 για την Ελλάδα. Ωστόσο, για το 2014 και το 2015, η Citi παραμένει μεταξύ των πιο απαισιόδοξων αφού προβλέπει ύφεση 1,9% και 0,5% αντίστοιχα. Η Citi εκτιμά επίσης ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα βρεθεί στο 1,7% του ΑΕΠ το 2014 και στο 1,6% του ΑΕΠ το 2015.

Όσον αφορά το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού η Credit Suisse αναμένει ότι η Ελλάδα θα λάβει επιπρόσθετη χρηματοδότηση για να το καλύψει κατά τη διετία 2014-2015, τονίζοντας πως το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί είναι μικρό συγκριτικά με τα ποσά που έχει ήδη λάβει.

Η Bank of America Merrill Lynch υπολογίζει πάντως το χρηματοδοτικό κενό στα 10,9 δισ. ευρώ (4,4 δισ. το 2014 και 6,5 δισ. ευρώ το 2015). Θεωρεί όμως πως υπάρχουν κίνητρα και για τις δυο πλευρές να συμφωνήσουν για κάλυψή του. Κοντά βρίσκονται και οι εκτιμήσεις της JP Morgan που υπολογίζει ότι η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού απαιτεί κεφάλαια ύψους 11 δισ. ευρώ.


Πηγή:www.capital.gr

Χαρ. Αθανασίου: Διαβεβαιώσεις για τα αναδρομικά των δικαστών

 

Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Αδικία, την οποία υποσχέθηκε ότι θα αποκαταστήσει σύντομα, χαρακτήρισε τη μείωση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στην τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
«Γνωρίζω ότι καίτοι η Πολιτεία σας σέβεται και σας στηρίζει, δεν είναι πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι σας. Και αναφέρομαι  στο ζήτημα των αποδοχών. Παραγνωρίζει ότι η μισθολογική και η συνταξιοδοτική αντιμετώπιση των δικαστικών λειτουργών δεν είναι θέμα οικονομικό, αλλά αποκλειστικά θεσμικό, που το ίδιο το Σύνταγμα προστατεύει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου, ο οποίος υποσχέθηκε ότι τα οφειλόμενα αναδρομικά (τελευταία δόση) των δικαστών θα καταβληθούν κανονικά τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ οι συνταξιούχοι θα τα λάβουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Επίσης, ο κ. Αθανασίου  δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η εξαγγελθείσα εδώ και πολλά χρόνια ίδρυση της δικαστικής αστυνομίας ήρθε πλέον η στιγμή να υλοποιηθεί. Θα το κάνουμε πραγματικότητα μαζί με τους συνεργάτες μου στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα δείτε σύντομα τον τρόπο. Με τις παρούσες συνθήκες θεωρώ ότι είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση και θα σχεδιαστεί για να παράσχει ουσιαστικό αποτέλεσμα».
Αναφερόμενος στην καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης, ο κ Αθανασίου είπε χαρακτηριστικά: «Όλοι χρησιμοποιούμε τη φράση «επιτάχυνση της Δικαιοσύνης».  Έχουμε μετρήσει πάνω από 50   νόμους τα τελευταία 38 χρόνια που έφεραν αναποτελεσματικά το τίτλο αυτό. Αιτία  είναι η διαπίστωση της ανάγκης των πολιτών για αποτελεσματική δικαιοσύνη. Και αυτό είναι κοινός  τόπος για όλους μας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν συμμετάσχει σε αυτή τη προσπάθεια περισσότερο από κάθε άλλον παράγοντα στην απονομή της Δικαιοσύνης», ενώ σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των δικαστηρίων υποστήριξε ότι θα παρέμβει κάθετα σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου αναφέρθηκε στα «καυτά» θέματα που απασχολούν το χώρο της Δικαιοσύνης και τους δικαστές, ενώ  έκρουσε και πάλι «έντονα την καμπάνα στην εκτελεστική εξουσία», επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα προβλήματα και οι ελλείψεις έχουν τόσο διογκωθεί, ώστε «εάν η Πολιτεία εξακολουθήσει να αδιαφορεί, η κατάσταση στη λειτουργία και απονομή της Δικαιοσύνης θα καταστεί σύντομα μη αναστρέψιμη»

Citigroup: Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2014

 

14/12/2013 - 07:54
Citigroup: Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2014
Η ελληνική κυβέρνηση έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις κρατικές δαπάνες, υποστηρίζει η αμερικανική τράπεζα
Εφικτό χαρακτηρίζει η Citigroup το στόχο για παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος στην Ελλάδα, τόσο κατά το τρέχον έτος 2013, όσο και το 2014.
"Η Ελλάδα θα κατορθώσει να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα, 11σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update - Catalonia to Hold Independence Referendum in Nov 2014", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει η Citigroup, είναι γεγονός πως τους τελευταίους μήνες η ελληνική κυβέρνηση έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις κρατικές δαπάνες. Η εξέλιξη αυτή στηρίζει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες της Ελλάδας να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα, όπως ακριβώς έχει δεσμευθεί απέναντι στους δανειστές της, ήδη από το 2012.
"Το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας αποτελεί βασική προϋπόθεση για τους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να συναινέσουν σε έναν νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους", εξηγεί η αμερικανική τράπεζα και προσθέτει: Μόλις πιστοποιηθεί επισήμως το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα, τότε θα ανοίξει η συζήτηση για το νέο haircut στα δάνεια που λαμβάνει η Ελλάδα από τον επίσημο τομέα (ευρωπαϊκές κυβερνήσεις). 
Για τις εκτιμήσεις αυτές η Citigroup επικαλείται τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, την Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2013.
Υπενθυμίζεται ότι για το 11μηνο του 2013, ο προϋπολογισμός εμφάνισε πρωτογενές αποτέλεσμα ύψους 2,710 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,419 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,659 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Βίντεο-ντοκουμέντο του Β'ΠΠ για το Ανατολικό Μέτωπο

ΣΠΑΝΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ: ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
 
Ενα από τα καλύτερα οπιτικά ντοκουμέντα για την ιστορία του Β'ΠΠ μπορείτε να δείτε παρακάτω και το οποίο αφορά την μεγάλη σύγκρουση του έτους 1943 στο Ανατολικό Μέτωπο με τις σοβιετικές στρατιές, το οποίο έκρινε ολόκληρο τον πόλεμο...
Περιέχει δεκάδες ανέκδοτες σκηνές και εικόνες από την μεγαλύτερη ανθρωποσφαγή που γνώρισε μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα εξ αιτίας της επιθετικότητας και της κατακτητικότητας - ποιού άλλου; - της Γερμανίας που θέλησε, υπό την ηγεσία των ναζιστών του Αδόλφου Χίτλερ αυτή την φορά, να πάρει την ρεβάνς από την ήττα της αυτοκρατορικής Γερμανίας του Α'ΠΠ..
Δείτε το:

Το Σύμβολο της Πίστεως (ΠΙΣΤΕΥΩ) και η ερμηνεία του

 

E-mailΕκτύπωσηPDF
Το Σύμβολο της Πίστεως είναι σύντομη ομολογία της πίστεώς μας μέσα στην οποία παρουσιάζονται περιληπτικά, με σαφήνεια και αυθεντικά τα βασικά δόγματα του χριστιανισμού.
Το «Πιστεύω» το λέμε κυρίως στο Μυστήριο του Βαπτίσματος αλλά και στις άλλες ακολουθίες. Με αυτό αναγνωρίζονται οι βαπτισμένοι από τους αβάπτιστους.
Στην αρχή υπήρχαν πολλά Σύμβολα: των Αποστόλων, του Αγίου Αθανασίου κ.λ.π. Αυτό που έχουμε σήμερα λέγεται Σύμβολο της Νίκαιας και της Κωνσταντινούπολης γιατί θεσπίστηκε στις Α΄ και Β΄ Οικουμενικές Συνόδους και είναι το μοναδικό που χρησιμοποιούν όλες οι χριστιανικές ορθόδοξες ομολογίες. Αναφέρεται περιληπτικά σε αυτά που πρέπει να πιστεύει κάθε ορθόδοξος χριστιανός.
Αποτελείται από 12 άρθρα (στίχους). Τα 7 πρώτα έγιναν στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο. Τα υπόλοιπα 5 στη Β΄. Στα 9 πρώτα άρθρα κυριαρχεί το ρήμα ‘πιστεύω’, στο 10 το ρήμα ‘ομολογώ’, στα 11 κ 12 το ‘προσδοκώ’.
Το 1ο άρθρο αναφέρεται στον Πατέρα

Τα άρθρα από 2ο μέχρι το 7ο στον Υιό.

Το 8ο στο Άγιο Πνεύμα

Το 9ο στην Εκκλησία.

Το 10ο στο Βάπτισμα.

Το 11ο στην Ανάσταση των νεκρών.

Το 12ο στην Δευτέρα Παρουσία.
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΚΕΙΜΕΝΟΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
1. Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων.
Πιστεύω, ως ορθόδοξος Χριστιανός, σε έναν Θεό, Πατέρα, Κυρίαρχο του παντός, που δημιούργησε από το μηδέν και με απόλυτη ελευθερία και αγάπη τον ουρανό και τη γη. Δημιούργησε, δηλαδή, τόσο τον ορατό και υλικό, όσο και τον αόρατο και πνευματικό κόσμο.
2. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων˙ Φως εκ Φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού, γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο.
Πιστεύω και σ’ έναν Κύριο, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, που είναι ο μονογενής Υιός του Θεού Πατέρα 
και Γεννήθηκε απ’ Αυτόν προαιωνίως. Είναι φως, όπως και ο Πατέρας Του. Είναι αληθινός Θεός, επειδή γεννήθηκε από τον αληθινό Θεό. Ο Υιός δεν είναι δημιούργημα ή κτίσμα του Θεού, όπως πίστευαν διάφοροι αιρετικοί, αλλά έχει την ίδια Θεία ουσία με τον Πατέρα (είναι «ομοούσιος») και τα πάντα δημιουργήθηκαν δια του Υιού.
3. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος άγιου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα.
Ο Υιός του Θεού, για τη δική μας σωτηρία, κατέβηκε από την ουράνια δόξα Του στη γη και έλαβε σάρκα, όμοια με τη δική μας, από την Παρθένο Μαρία με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος. Έγινε δηλαδή άνθρωπος όμοιος σε όλα μ’ εμάς, εκτός από την αμαρτία και έζησε σε συγκεκριμένο χρόνο πάνω στη γη.
4. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου και παθόντα και ταφέντα.
Σταυρώθηκε, έπαθε και τάφηκε για μας, όταν ρωμαίος επίτροπος της Ιουδαίας ήταν ο Πόντιος Πιλάτος.
5. Και αναστάντα τη τρίτη ήμερα κατά τας Γραφάς.
Και αναστήθηκε, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, την τρίτη ημέρα από τον τάφο, ενώ ήταν νεκρός.
6. Και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός.
Μετά την Ανάστασή Του ανέβηκε στον ουρανό με τη δύναμη που είχε ως Θεός, δοξάζοντας έτσι την ανθρώπινη φύση. Ανέβηκε και κάθισε στα δεξιά του Πατέρα Του.
7. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς· ου της βασιλείας ουκ έσται τέλος.
Θα έρθει και πάλι στον κόσμο με δόξα, σε χρόνο που τον γνωρίζει μόνο ο Θεός, για να κρίνει τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Και η Βασιλεία Του δεν θα έχει τέλος.
8. Και εις το Πνεύμα το άγιον, το κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λάλησαν δια των προφητών.
Πιστεύω και στο Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, που έχει κυριότητα και εξουσία. Ζωοποιεί όλη την κτίση και εκπορεύεται από τον Πατέρα. Είναι ομοούσιο με τον Πατέρα και τον Υιό. Προσκυνείται και δοξάζεται ισότιμα μαζί Τους. Καθοδήγησε τους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, που προείπαν για τον ερχομό του Σωτήρα.
9. Εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν.
Πιστεύω και στην Εκκλησία. Είναι μία, επειδή μία είναι η κεφαλή της, ο Χριστός και μία η πίστη εκείνων που μετέχουν στη ζωή της. Είναι αγία, χωρισμένη από κάθε αμαρτία. Είναι καθολική, επειδή κατέχει όλη την αλήθεια και θέλει να συμπεριλάβει όλους τους ανθρώπους. Είναι αποστολική, επειδή διατηρεί ανόθευτη τη διδασκαλία των Αποστόλων και  επειδή οι επίσκοποι που την ποιμαίνουν είναι διάδοχοι εκείνων.
10. Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών.
Ομολογώ ένα βάπτισμα στο όνομα της Αγίας Τριάδος. Μ’ αυτό αρχίζουμε την καινούρια ζωή μέσα στην Εκκλησία. Με αυτό συγχωρείται το προπατορικό αμάρτημα.
11. Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών.
Πιστεύω και περιμένω την κοινή ανάσταση όλων των νεκρών. Θα αναστηθεί κάθε σώμα για να ενωθεί με την αθάνατη ψυχή του. Η ανάσταση όλων θα γίνει με τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.
12. Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.
Προσδοκώ ότι, μετά την ανάσταση και την τελική κρίση όλων των ανθρώπων από τον Χριστό, θα αξιωθώ να απολαύσω την αιώνια ζωή, μαζί με όλους τους αγίους. Αμήν.
(Από την έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας που έχει τίτλο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ" - δια μεγάλους προσερχομένους στο άγιο Βάπτισμα - και την επιμελήθηκε ο θεολόγος κ. Γεώργιος Κομιώτης, Πρόεδρος της Δ.Ε. της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων Παραρτήματος Νομού Ηλείας).

Συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή διαρρέει το Μαξίμου - "Δεν επιστρέφει" λένε...

ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΠΡΩΗΝ"

 



Είδηση περί "φιλικής συνάντησης" του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε ψαροταβέρνα των βορείων προαστίων διαρρέεται από το Μαξίμου. Συνάντηση κατά την οποία "Ο Κ.Καραμανλής διαβεβαίωσε ότι στηρίζει και δεν πριονίζει τον Α.Σαμαρά" ενώ υποτίθεται ότι "αποποιήθηκε των ευθυνών του σε ότι αφορά τις επιθέσεις των λεγόμενων "καραμανλικών" βουλευτών στην κυβερνητική πολιτική που ακολουθεί ο Α.Σαμαράς".
Οι ιδιες πηγές του Μακίμου αναφέρουν ότι "Ο Κ.Καραμανλής αναγνώρισε στον πρωθυπουργό ότι κατάφερε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία να πετύχει την πολιτική σταθερότητα" και κατέστησε σαφές ότι "ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση εμπλοκής σε διάφορες εσωκομματικές διεργασίες και κινήσεις".
Επίσης κατά την συζήτησή τους κατέστη σαφές πως ορισμένες κινήσεις μερικών στελεχών και βουλευτών που προσδιορίζονται ως «καραμανλικοί», γίνονται εν αγνοία του και δημιουργείται μείζον θέμα στα ΜΜΕ που ενισχύει την εσωστρέφεια.
 
Και συνεχίζουν λέγοντας: "Εξάλλου, ο κ. Καραμανλής που καθημερινά συναντά βουλευτές και στελέχη στο πολιτικό του γραφείο όπου έχει εκφραστεί και αρνητικά για τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, υπογράμμισε σε συνομιλητές του, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πλην του κ. Σαμαρά".
 
Άρα; Θα είναι υποψήφιος αν ο Γ.Στουρνάρας είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος; Αυτό δεν μας το λέει το Μαξίμου...
 
Tι λέμε εμείς: Ουδέποτε τέθηκε θέμα πριονίσματος του Α.Σαμαρά από τον Κ.Καραμανλή για τον απλό λόγο ότι ο τελευταίος ... δεν ασχολείται με την πολιτική σκηνή στα σοβαρά, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα.
 
Αλλωστε η πολιτική προίκα του Κ.Καραμανλή έχει "φυλλορροήσει" πλέον και το μόνο που του μένει από τα 5,5 χρόνια παραμονής του στην πρωθυπουργία είναι η πραγματικά καλή σχέση του με τον Ρώσο ηγέτη Β.Πούτιν. Αρκεί;
 
Αν ο ίδιος δεν έχει αλλάξει και δεν έχει αντιληφθεί τα σφάλματά του και τον όλεθρο που έσπειραν στην παράταξη οι συνεργάτες του, όπως ο Θ.Ρουσσόπουλος, σίγουρα δεν αρκεί, ούτε καν ο Β.Πούτιν...
 
Και στις επόμενες εκλογές είναι πιθανό να μην είναι καν υποψήφιος. Αλλωστε ήδη έχει ψηφίσει τα Μνημόνια και έχει "λερώσει τα χέρια του"...
 
Τμήμα ειδήσεων defencener.gr

Χιόνι στο Κάιρο μετά από 112 χρόνια!

 

Χιόνι κάλυψε τους δρόμους στο Κάιρο, για πρώτη φορά μετά από 112
όταν δυνατό κύμα ψύχους έπληξε τη χώρα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το κύμα του τσουχτερού κρύο στην Αίγυπτο προκλήθηκε από τη συνεχιζόμενη καταιγίδα της Alexa, που προέρχονται από τη Σιβηρία σε όλη την Ανατολική Ευρώπη.

Χιόνι έπεσε στο Κάιρο, την Beheira και την Αγία Αικατερίνη στο Σινά.

Η ταχύτητα ανέμου σε Beheira κατέστρεψε κάποιες καλλιέργειες. Μεγάλες ποσότητες νερού είχαν συσσωρευτεί στους δρόμους, λόγω της αδυναμίας αποστράγγισης νερού.

Η Suez εν τω μεταξύ είχε εκτεθεί σε δυνατές βροχές το πρωί της Παρασκευής, επεκτείνοντας το κλείσιμο των λιμανιών της.

Στην Αλεξάνδρεια οι λιμενικές αρχές αποφάσισαν να συνεχίσουν το κλείσιμο των λιμένων για τρίτη ημέρα στη σειρά, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και τα μεγάλα κύματα.
Τι σου κάνει, τελικά η υπερθέρμανση του πλανήτη!!! Φαντάσου να περνάγαμε περίοδο παγετώνα, όπως λένε οι αντίθετοι με την θεωρία της υπερθέρμανσης επιστήμονες. Η Αυστραλία, επίσης χιονίστηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο, κι εκεί πέρασε κύμα από τη Σιβηρία; Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ θρήνησαν νεκρούς από κρύο και χιονιά. Και μόνο οι πάγοι στην Αρκτική λιώνουν γιατί... εκεί έχει πετρέλαιο!!! Κι όλα αυτά τα είχε προβλέψει ο Ιούλιος Βερν που έλεγε ότι θα μπορούσε να βρεθεί 'τρόπος' να τους λιώσει και να φέρει τα 'πάνω κάτω' στις θερμοκρασίες προκειμένου να πάρουν τον πλούτο της παρθένας αυτής περιοχής. Λέτε αυτός ο τρόπος να είναι το χααρπ;
Εμ, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
Ρε θα παγώσει η κόλαση κι αυτοί ακόμα θα λένε έχουμε υπερθέρμανση του πλανήτη!!!
Στο διά... όσο είναι ακόμα ζεστά!

ΞΕΡΙΖΩΝΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ - Στην Κρήτη κόβουν κατά χιλιάδες πανάρχαια ελαιόδεντρα χιλιετιών και τα πωλούν ως καυσόξυλα

 

Ένα φαινομενικά ήσσονος σημασία φαινόμενο καταγγέλλουν τοπικές οργανώσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Κρήτη, το οποίο όμως μόνο «ασήμαντο» δεν είναι, αν αναλογιστεί κανείς τις τρομερές συναισθηματικές και πολιτισμικές προεκτάσεις του στη συλλογική συνείδηση των Κρητών.

Ο λόγος για την εγκληματική δράση (εδώ και έξι χρόνια) οργανωμένων ομάδων με άρτιο εξοπλισμό εκρίζωσης και κοπής των μνημειακών ελαιόδεντρων ηλικίας χιλιετιών από διάφορες περιοχές της Κρήτης, τα οποία μεταφέρουν με τριαξονικά φορτηγά και τα πωλούν ως καυσόξυλα.

Όπως αναφέρει το MadeinCreta:

Mεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το θέμα του αφανισμού των μνημειακών ελαιοδέντρων στην Κρήτη και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αμαρίου, καθώς με εντονότερους ρυθμούς συνεχίζεται η κοπή δέντρων χιλιετιών από ελαιώνες της επαρχίας ενώ οι θερμοκρασίες στην «καρδιά» του χειμώνα πέφτουν αισθητά. Οι κερδοσκόποι, ωστόσο, εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα και οργανωμένα και μεγάλα φορτηγά με τόνους ξυλείας μεταφέρουν τα φορτία για πώληση σε αγορές της Κρήτης και των Αθηνών...

Το έγκλημα που συντελείται φέτος από τους πρώτους μήνες του περασμένου φθινοπώρου, δείχνει να περνά ...απαρατήρητο από τους τοπικούς φορείς και περισσότερο από τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, που υποδέχεται το πελώριο πρόβλημα ως... μικρού μεγέθους, αδιαφορώντας για τις συναισθηματικές και πολιτισμικές αξίες που οδηγούνται μαζί με τα δέντρα στην πυρά!

Στην ανάδειξη του θέματος κινούνται τις τελευταίες μέρες πολλά εθνικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης των Αθηνών και ήδη προχθές η «Καθημερινή» φιλοξένησε εκτενές ρεπορτάζ, ενώ μεγάλα τηλεοπτικά μέσα και εφημερίδες ζητούσαν πληροφορίες για την έκταση που έχει λάβει το πρόβλημα στην περιοχή του Αμαρίου.

Το θέμα ανακίνησε πρώτο το MadeinCreta με δημοσίευμά του στις 24 του περασμένου Οκτωβρίου, «επισημαίνοντας την έκταση του προβλήματος με τον αφανισμό χιλιάδων δέντρων ηλικίας χιλιετιών που έθρεψαν γενιές και γενιές, έζησαν και σπούδασαν οικογένειες και αποτελούσαν με τους αδελφούς κλώνους εξαιρετικά γλυπτά που οδηγήθηκαν από τους κερδοσκόπους στη φωτιά...».











iefimerida.gr

Οι… χρησμοί του Καραμανλή σε δείπνο με βουλευτές

 

  • 0
     
0340915479F50A8A9BFF10EBACFD6732.jpg
  Τσιμπούσι στήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στη Ραφήνα με τον Κώστα Καραμανλή και είκοσι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτο πολιτικό πιάτο η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και δεύτερο οι ευρωεκλογές. Το δείπνο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως γράφει η «Real News», στο μεζεδοπωλείο «Σειρήνες», με την πολιτική και τα πειράγματα να εναλλάσσονται και το τσίπουρο να ρέει άφθονο.
Την πρόσκληση απηύθυνε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Μαρίνος για τη γιορτή του. «Το κλίμα ήταν ενωτικό», λένε όλοι οι παριστάμενοι με μία φωνή. Παρόντες ο εορτάζων και οι προσκεκλημένοι βουλευτές Κώστας Κοντογεώργος, Ανδρέας Κουτσούμπας, Ευθύνης Καρανάσιος, Γιώργος Γεωργαντάς, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μαρία Αντωνίου, Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Κώστας Κλειτσιώτης, Γιώργος Στύλος κ. ά.
Όταν η συζήτηση ήρθε στην πολιτική επικαιρότητα, ο πρώην πρωθυπουργός προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των κυβερνητικών βουλευτών ενόψει της ψηφοφορίας για τα ακίνητα και τους πλειστηριασμούς δίνοντας έμφαση στην «ενότητα».
«Παραμένουμε στις επάλξεις. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει ο μόνος πυλώνας για να βγει η χώρα από την κρίση. Το κόμμα μας είναι το μόνο ανάχωμα για να μην οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή. Απόλυτη στήριξη στον πρωθυπουργό» είπε ο Κ. Καραμανλής όχι μία, αλλά πολλές φορές εκείνο το βράδυ. Είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα του Αντώνη Σαμαρά προς τον Κώστα Καραμανλή πριν από μία εβδομάδα, όπου ο πρωθυπουργός φέρεται να ενημέρωσε διεξοδικά τον πρώην πρωθυπουργό για τις πολιτικές εξελίξεις, επιχειρώντας να κλείσει έναν κύκλο «ψυχρότητας» ανάμεσα στο Μαξίμου και τη Μαβίλη.
Στην έκκληση ενότητα υπήρχε και «δια ταύτα»: ο έντονος προβληματισμός του Κ. Καραμανλή για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
«Κάντε τον αγώνα σας για να έχουμε ένα διαχειρίσιμο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, έτσι ώστε να είμαστε πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση με μικρή διαφορά, αλλά και τη Χ.Α. που κρατάει υψηλά ποσοστά παρά τις προφυλακίσεις. Οι βουλευτές τον ρώτησαν αν υπάρχει ενδεχόμενο να στηθούν τριπλές κάλπες τον Μάιο του 2014. Ο Κ. Καραμανλής απέφυγε να εκφράσει άποψη παραπέμποντας στον Αντώνη Σαμαρά. «Δεν είναι δικό μου θέμα πότε θα γίνουν εκλογές. Ως πρώην πρωθυπουργός μπορεί να έχω μια καλύτερη εικόνα από εσάς αλλά την πραγματική εικόνα τη γνωρίζει ο πρωθυπουργός. Εκείνος ξέρει τι συμφέρει τον τόπο», είπε.
Γεγονός είναι, σημειώνει η εφημερίδα, ότι ο Κ. Καραμανλής πιστεύει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τον τόπο, αποκηρύσσοντας ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Η αξιωματική αντιπολίτευση πέραν του να χαϊδεύει αυτιά δεν έχει συγκεκριμένη και αξιόλογη πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας», τόνισε. Για το ΠΑΣΟΚ απέφυγε να μιλήσει διεξοδικά όταν οι βουλευτές εξέφρασαν προβληματισμό για το πόσο μπορεί να αντέξει. «Αυτός ο χώρος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί. Αυτή τη στιγμή τον καλύπτει το ΠΑΣΟΚ. Καλό θα ήταν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να παραμείνουν και να διατηρήσει τα ποσοστά του», φέρεται να είπαν ορισμένοι από τους κυβερνητικούς βουλευτές και ο Κ. Καραμανλής συμφώνησε.
Όσο για την κίνηση των «58» στο χώρο της Κεντροαριστεράς δεν φάνηκε να τον ενθουσιάζει, «Δεν με ενδιαφέρει» φέρεται να είπε, δείχνοντας ότι δεν ποντάρει στο σημιτογενές εγχείρημα. Προσωπικά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και κατά πόσο είναι ισχυρός στην καρέκλα του, οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι δεν έγινε κουβέντα.
Κανείς δεν έθεσε στο τραπέζι ζήτημα επιστροφής του Κ. Καραμανλή στην ενεργό πολιτική στο μέλλον. Ωστόσο αρκετοί τον ρώτησαν αν εκ των υστέρων έχει αναθεωρήσει τη στάση του το 2008, όταν κάλυψε στενούς συνεργάτες όπως τον Θ. Ρουσόπουλο και τον Γ. Βουλγαράκη αντί να τους αποπέμψει. «Ίσως επικοινωνιακά να έπρεπε να γίνει. Όμως επί της ουσίας δεν αποδείχθηκε τίποτα στη συνέχεια για το Βατοπέδι ή οτιδήποτε άλλο», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός.  
- See more at: http://arouraios.gr/2013/12/oi-chrhsmoi-tou-karamanli-se-deipno-me-bouleutes/#sthash.OuyjtPgc.dpuf

ΗΠΑ: «Ή κάνεις “γαμήλιες” τούρτες σε ζευγάρια ομοφυλόφιλων ή χάνεις τα προς το ζην», είπε δικαστής σε χριστιανό ζαχαροπλάστη

 



Ένας Αμερικάνος ζαχαροπλάστης που αρνήθηκε να φτιάξει μια «γαμήλια τούρτα» για μια τελετή «γάμου» ομοφυλόφιλων θα πρέπει να υπηρετεί τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, παρά τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις αλλιώς θα του επιβληθούν πρόστιμα, δήλωσε ένας δικαστής την Παρασκευή.

Η εντολή από τον διοικητικό δικαστή Robert N. Spencer είπε ότι το ζαχαροπλαστείο ‘Masterpiece Cakeshop’ στα προάστια του Ντένβερ έκανε «διακρίσεις» σε ένα ζευγάρι λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού καθώς αρνήθηκε να τους πουλήσει μια γαμήλια τούρτα για τον ομοφυλοφιλικό τους «γάμο».

Η απόφαση του δικαστή λέει ότι ο ζαχαροπλάστης πρέπει να «σταματήσει και να απέχει από διακρίσεις» εις βάρος των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Παρά το γεγονός ότι ο δικαστής δεν επέβαλε πρόστιμο στην περίπτωση αυτή, η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει κυρώσεις αν συνεχίσει να αρνείται τούρτες σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

ΦΩΤΟ: Το «παντρεμένο» ζευγάρι των ομοφυλόφιλων: Charlie Craig και Dave Mullins. Δεν θα ήταν πιο λογικό να πάνε σε κάποιον που εγκρίνει τον «γάμο» τους για να τους φτιάξει την τούρτα; Γιατί ήθελαν να πάνε σε κάποιον που είναι εντελώς αντίθετος; Φαίνεται ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή πολλών ομοφυλόφιλων ζευγαριών, να απευθύνονται για υπηρεσίες σχετικές με τον «γάμο» τους σε πιστούς χριστιανούς επιχειρηματίες, αναγκάζοντάς τους έτσι ή να υποταχθούν ή να τιμωρηθούν… Και όλα αυτά κάτω από τα «ωραία» συνθήματα περί «ανοχής στην διαφορετικότητα», «αγάπης» κλπ  
  
Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών υπέβαλε μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος Jack Phillips μαζί με την Επιτροπής Πολιτικών Δικαιωμάτων του Κολοράντο πέρυσι για λογαριασμό του 33χρονου Charlie Craig και του 29χρονου David Mullins. Το ζευγάρι είχε «παντρευτεί» στη Μασαχουσέτη και ήθελε μια «γαμήλια» τούρτα για να γιορτάσει στο Κολοράντο.

Ο Mullins και ο Craig ήθελαν μια τούρτα, τον Ιούλιο του 2012, αλλά όταν ο Phillips ανακάλυψε ότι η τούρτα ήταν για εορταστεί «γάμος» ομοφυλοφίλων, έδιωξε το ζευγάρι, σύμφωνα με την καταγγελία.

Η Nicolle Martin, δικηγόρος του ζαχαροπλαστείου ‘Masterpiece’, δήλωσε ότι η διαταγή του δικαστή θέτει τον Phillips σε μια αδύνατη θέση να πάει ενάντια στην χριστιανική του πίστη.

«Δεν μπορεί να παραβιάσει τη συνείδησή του, προκειμένου να μην του στείλουν πρόστιμα», είπε . «Αν ο Τζακ δεν μπορεί να κάνει γαμήλιες τούρτες, δεν θα μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει την οικογένειά του. Και για να κάνει τέτοιες γαμήλιες τούρτες, ο Jack πρέπει να παραβιάσει το σύστημα αξιών του. Αυτή είναι μια κατακριτέα επιλογή. Είναι κάτι αντίθετο σε ό, τι σημαίνει η Αμερική».


Μια παρόμοια υπόθεση εκκρεμεί στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπου ένα ανθοπωλείο κατηγορείται για άρνηση παροχής υπηρεσιών σε έναν «γάμο» ατόμων του ιδίου φύλου. Στο Νέο Μεξικό, το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας αποφάνθηκε τον Αύγουστο ότι μια επιχείρηση στην Albuquerque έκανε λάθος να αρνηθεί να φωτογραφίσει μια «τελετή δέσμευσης» ενός ζευγαριού ατόμων του ιδίου φύλου.

Το Κολοράντο έχει μια συνταγματική απαγόρευση κατά του «γάμου» των ομοφυλόφιλων, αλλά επιτρέπει το σύμφωνο Συμβίωσης. Ο νόμος για την αστική ένωση, που πέρασε νωρίτερα αυτό το έτος, δεν παρέχει θρησκευτική προστασία για τις επιχειρήσεις.

Διάβασε:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...