Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΟΥΣΤ! Διεγράφη Τουρκάλα «ανθρωπίστρια» βουλευτης του Βελγίου επειδη αρνήθηκε να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων!

 Posted by olympiada στο Μαΐου 30, 2015

Σε όλη την Ευρώπη, Τούρκοι ισλαμοφασίστες τρυπώνουν (με εξαγορές) σε κόμματα «πράσινα» και «ανθρωπιστικά» ώστε να προωθούν τα απάνθρωπα σχέδια της ναζιστικής Τουρκίας! Στο Βέλγιο τους πηραν είδηση…
Η τουρκικής καταγωγής βουλευτής Βρυξελλών Mahinur Ozdemir διεγράφη από το κόμμα CDH (centre démocrate humaniste), λόγω της άρνησής της να συνταχθεί με την κομματική γραμμή και να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Το γεγονός προβληματίζει αρθρογράφους και σχολιαστές του βελγικού τύπου για το τι θα πράξουν και τα άλλα βελγικά κόμματα, αλλά και οι τουρκικής καταγωγής βουλευτές που εκλέγονται με αυτά και ψηφίζονται από ένα πολυπληθές σώμα τουρκικής καταγωγής Βέλγων ψηφοφόρων.
Σε κάθε περίπτωση και πέρα από τις κινήσεις των κομμάτων, υπενθυμίζεται ότι το Βέλγιο, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχει ξεκάθαρα (με νόμο) αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.

Έλενα Παναρίτη «διεκδικώ υψηλότερη ευφυΐα από τους πολιτικούς που διαχειρίστηκαν την τύχη της χώρας»

 

Posted by kalinda στο Μαΐου 31, 2015
Έλενα Παναρίτη «διεκδικώ υψηλότερη ευφυΐα από τους πολιτικούς που διαχειρίστηκαν την τύχη της χώρας»
panarith
Γράφει η kalinda
Αυτο γράφει η κ.Παναρίτη για τους Ελληνες πολιτικούς που εχουν κυβερνήσει τη χώρα και το γράφει στο site που εχει δημιουργήσει στην αρχικη σελιδα του οπου μας μιλάει για τον εαυτό της……………..!
Δηλαδή οι πολιτικοί με τους οποίους έχει συνεργαστεί ως τώρα θεωρεί οτι είναι χαμηλής ευφυΐας!
panarith
panarith1
Και δεν σταματά εδώ, μιλάει και σε βίντεο όπου τονίζει οτι οι πολιτικοί δείχνουν όλο και πιο αδύναμοι και περνάει το μήνυμα οτι το μέλλον είναι οι τεχνοκράτες και οχι οι πολιτικοί!


Τα δυο σενάρια της Moody’s για το ελληνικό αύριο αν δεν πληρώσουμε…

Τα δυο σενάρια της Moody’s για το ελληνικό αύριο αν δεν πληρώσουμε…

 

Δύο σενάρια αναφέρονται σε έκθεση του οίκου Moody’s του τί θα συμβεί εάν η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές και δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τους επόμενους τρεις μήνες, και την οποία αποκαλύπτουν οι Financial Times.
Το πρώτο σενάριο είναι η Ελλάδα να αποκτήσει τη δυνατότητα να τυπώνει χρήμα, και αυτό σημαίνει αυτομάτως πως η αρμοδιότητα αυτή δε θα ανήκει πλέον στην ΕΚΤ.
Το δεύτερο σενάριο, που ο οίκος Moody’s θεωρεί πιο πιθανό, είναι η Ελλάδα να καταφύγει σε έκδοση “υποσχετικών τίτλων” ή IOU’s, ενός παράλληλου νομίσματος με το ευρώ.
Αυτό δε σημαίνει έξοδο από το ευρώ, αναφέρει η Moody’s, θα είναι όμως μια “πολιτική απόφαση” της ελληνικής κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, σε μελέτη του ΔΝΤ στελέχη του ζητούν χαλάρωση της λιτότητας και των κανόνων που ισχύουν στην ευρωζώνη για το δημόσιο χρέος σε επίπεδα που δεν ξεπερνούν το 60% αλλά και για το δημοσιονομικό έλλειμμα σε επίπεδα που οι Ευρωπαίοι λένε ότι δεν πρέπει να υπερβαίνει το 3%.
Εν τω μεταξύ σήμερα η Ιρλανδία ανακοίνωσε αυξήσεις 7% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που είχαν υποστεί μειώσεις της τάξης του 15% το 2008.
ΠΗΓΗ: MEGA Channel

19 ερωτήσεις – απαντήσεις για την υποβολή των δηλώσεων...

 


Η ρύθμιση χρεών προς την Εφορία με τις 100 δόσεις παρατάθηκε έως και τις 26 Ιουνίου.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση, που θα είναι...
η τελευταία, δόθηκε καθώς οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στις 40 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης έχουν ξεπεράσει τις 700.000 και αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ.

Αν και έναν αριθμός από αυτές τις αιτήσεις τελικά δεν θα «κλείσει», όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», η ανταπόκριση στη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και τα έσοδα που έχει ήδη εισπράξει το Δημόσιο (εφάπαξ εξόφληση, προκαταβολή ή πρώτη δόση) πλησιάζουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη «μετά από κύμα αιτημάτων φορολογουμένων και φορέων, μεταξύ των οποίων και ενώσεις μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, ΓΣΕΒΕ και ΕΣΕΕ, αποφασίστηκε να υπάρξει παράταση της ρύθμισης έως και τις 26 Ιουνίου».

Σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η εφημερίδα παραθέτει 19 ερωτήσεις - απαντήσεις για τη συμπλήρωσή τους, όπως για παράδειγμα αν είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ΑΜΚΑ, τι πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος στην περίπτωση που δεν συμφωνεί με τα στοιχεία που είναι προσυμπληρωμένα στους κωδικούς των εισοδημάτων κλπ.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις 19 ερωτήσεις και απαντήσεις.

 ΤΟ ΒΗΜΑ

«Βόμβα» από τους θεσμούς για τις συντάξεις

 

Πρώτη καταχώρηση: 30/05/2015 - 09:35
Τελευταία δημοσίευση: 10:09Οικονομία
«Βόμβα» από τους θεσμούς για τις συντάξεις
Ρουκέτα για μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις στο 53,02% έριξαν οι θεσμοί στο αποκορύφωμα των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση! Η πρότασή τους ρητή και απαιτητική: «Καμία σύνταξη να μην ξεπερνά το 53% του μισθού, γιατί το ασφαλιστικό σας σύστημα δεν  μπορεί να χρηματοδοτήσει μεγαλύτερα ποσά».
Η απαίτηση αυτή τέθηκε, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, στις τελευταίες συνεδριάσεις του Brussels Group, όπου κυριαρχούν το ασφαλιστικό και οι παραμετρικές αλλαγές σε όρια ηλικίας και υπολογισμό συντάξεων.
Μέλος της ελληνική ομάδας που συμμετέχει στις συζητήσεις αποκάλυψε την απαίτηση των θεσμών στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που κρατά σιγήν ιχθύος για το πραγματικό περιεχόμενο των διαλαμβανομένων στο τραπέζι θεσμών (Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ) και κυβέρνησης , η οποία ισχυρίζεται ότι «δεν προτίθεται» να προχωρήσει σε μείωση συντάξεων, όπως αναφέρεται στο τελευταίο ανεπίσημο κείμενο που διέμεινε το Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Τετάρτη για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα σημεία σύγκλισης με τους δανειστές.
Τι σημαίνουν οι μειώσεις
Η απαίτηση των θεσμών σημαίνει ότι η ανώτατη κύρια σύνταξη στο Δημόσιο για υπάλληλο με 37 έτη υπηρεσίας και βαθμό γενικού διευθυντή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 900 ευρώ από 1.386 που είναι σήμερα μετά τις μειώσεις που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Για μισθωτό με ασφάλιση στο ΙΚΑ, η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στο 53% σημαίνει ότι καμία σύνταξη δεν θα ξεπερνά τα 1.250 ευρώ, ενώ σήμερα ένας εργαζόμενος με 37 έτη ασφάλισης (11.100 ένσημα) και με μισθό 2.300 ευρώ παίρνει 1.425 ευρώ μετά τις περικοπές του Μνημονίου.
Η πρόβλεψη, μάλιστα, για ποσοστό αναπλήρωσης 53% δεν είναι τυχαία, καθώς περιλαμβάνεται στην τελευταία αναλογιστική μελέτη που έστειλε το υπουργείο (τέλη του 2014) στην Κομισιόν, η οποία με τη σειρά της δημοσιοποίησε πρόσφατα σε δική της έκθεση τις προβλέψεις για την εξέλιξη των συνταξιοδοτικών δαπανών τα επόμενα χρόνια σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε πορεία εκτροχιασμού.
Στη μελέτη αυτή γινόταν η πρόβλεψη ότι έως το 2020 το ποσοστό αναπλήρωσης στις συντάξεις από το 64,4%, που είναι σήμερα, θα υποχωρούσε στο 53,02%, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοζόταν το νέο σύστημα υπολογισμού από το 2015 και μετά.
Η απαίτηση των θεσμών όμως να πέσουν οι συντάξεις στο 53% νωρίτερα (από το 2015 ή το 2016, αντί του 2020) ανοίγει πλήρως όλη την καυτή ατζέντα για το ασφαλιστικό.
ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε επίσης:

O Περιφερειάρχης Ηπείρου απέκρυψε καταθέσεις 1,5 εκατομμυρίου ευρώ: Δικάζεται και δε λέει να παραιτηθεί ο αθεόφοβος Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

kaxrimanisΚατηγορείται ότι απέκρυψε από το πόθεν έσχες καταθέσεις ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλεξ. Καχριμάνης, και η αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τον έστειλε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να δικαιωνόμαστε για όσα κατά καιρούς έχουμε γράψει.

Επρόκειτο να δικαστεί την Τρίτη 26 Μαΐου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων αλλά η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος της συνηγόρου του για το Δεκέμβριο κι ενώ για λόγους ευθιξίας έπρεπε να είχε παραιτηθεί, κάθεται και θρασύτατα δίνει μαθήματα ηθικής και ενδιαφέροντος για τον τόπο.

Σύμφωνα με την Αρχή, ο κ. Καχριμάνης δήλωσε στο πόθεν έσχες για τα έτη 2010, 2011 και 2012 ανακριβή περιουσιακά στοιχεία και μάλιστα απέφυγε να δηλώσει καταθέσεις 838.000 ευρώ σε κοινό λογαριασμό με άλλα τρία πρόσωπα και ακόμη 650.000 ευρώ σε προθεσμιακό λογαριασμό της συζύγου του, δηλαδή 1,5 εκατομμύριο, τα οποία προφανώς δε δικαιολογούνται.

Ο κ. Καχριμάνης λέει ότι επρόκειτο για… παράλειψη δήλωσης των ποσών αυτών, ότι επρόκειτο για δάνειο για τον ξενώνα της οδού Τοσίτσα, ο οποίος δεν προχώρησε όπως είπε και πως επιστράφηκε το δάνειο.

Δείτε όμως τώρα τι ερωτηματικά υπάρχουν:

•    Πώς γίνεται και λησμονεί κάποιος να δηλώσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ;

•    Αν επρόκειτο για δάνειο δεν έπρεπε να το δηλώσει;

•    Με ποιες εγγυήσεις αυτόν τον καιρό της κρίσης του έδωσαν δάνειο 1,5 εκατομμύριο ευρώ;

•    Πολλές φορές είχε πει ότι δεν είχε εμπλοκή στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειάς του (αλυσίδα ξενώνων κλπ.). Άρα, πώς βρέθηκαν στο λογαριασμό του 838.000 ευρώ και γιατί άλλες 650.000 μπήκαν σε προνομιακή κατάθεση σε κλειστό λογαριασμό της συζύγου του;

•    Πώς δόθηκαν εφάπαξ τα χρήματα από δάνειο για επένδυση όταν δίνονται τμηματικώς και αναλόγως της πορείας των εργασιών;

•    Και αφού δεν προχώρησε η επένδυση για το κτίριο επί της οδού Τοσίτσα στα Γιάννενα, τι έγινε με τα χρήματα που πήρε από την ένταξή της σε επενδυτικό πρόγραμμα και την επιδότηση; Τα πήρε, τα επέστρεψε, τι έκανε;

Αυτά και πολλά άλλα θα απασχολήσουν τη δικαιοσύνη, ενώ πρέπει να εξεταστεί κι άλλη ανακρίβεια στο πόθεν έσχες αφού δε δήλωσε έσοδα από παράνομη επαγγελματική δραστηριότητα όταν ήταν νομάρχης και απέκρυψε από πόθεν έσχες κατοχή μετοχών Α.Ε. και έχει στην πλάτη του πλήθος πολεοδομικών παραβάσεων αλλά και το σπάσιμο των 400 περίπου έργων με την απευθείας ανάθεσή τους.

(Δείτε ενδεικτικά σχετικά ρεπορτάζ 2-7-13, 2-1-14, 14-1-14, 20-2-14, 13-5-15)

Υ.Γ.: Λένε πως δεν ήταν 1,5 εκτομμύριο, όπως γράφαμε, οι καταθέσεις που απέκρυψε από το πόθεν έσχες ο κ. Καχριμάνης, αλλά μόνο 838.000 ευρώ! Άντε να δεχτούμε τη δεύτερη εκδοχή, αλλά το μέγα θέμα ως σκάνδαλο-βόμβα παραμένει. Όσα και να 'ναι, ο κ. Καχριμάνης πρέπει να παραιτηθεί και δεν πρόκειται να αρχίσουμε να παίζουμε την κολοκυθιά.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ

Νέα «βόμβα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Στην Ελλάδα στήνονται και ματς πρωταθλημάτων U19 και U20»

Νέα «βόμβα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Στην Ελλάδα στήνονται και ματς πρωταθλημάτων U19 και U20»

Νέες «βόμβες» στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου έρχεται να βάλει η Federbet. 
Σε δελτίο Τύπου της αναφέρει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν παιχνίδια «στημένα» ακόμη και για τα πρωταθλήματα των u19 και u20. 
Η Federbet είναι μια μη κερδοσκοπική ομοσπονδία, η οποία ασχολείται με τον παράνομο στοιχηματισμό και τα στημένα παιχνίδια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 
Στις 2 Ιουνίου πρόκειται να παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο την ετήσια αναφορά της για την ύπαρξη στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο. Σε αυτή αναμένεται να αναδείξει τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο αυτό από τον στοιχηματισμό στους αγώνες. 
Στο δελτίο Τύπου της Federbet αναφέρεται χαρακτηριστικά… 
«έχουν γίνει έρευνες στην Ισπανία και τη Λετονία για ένα παιχνίδι-φάντασμα στην Πορτογαλία για απειλές σε ανθρώπους όπως σε έναν Κύπριο διαιτητή, τον Μάριο Παναγή που έχει καταγγείλει στημένα παιχνίδια, για στημένα ματς σε Champions League στην Ελλάδα και την Ουκρανία από τα πρωταθλήματα των U19 και U20 μέχρι την πρώτη κατηγορία. Βρίσκουμε πρωταθλήματα σχεδόν χωρίς κανέναν αθλητικό κώδικα ηθικής σε βαλκανικές και νοτιοευρωπαϊκές χώρες». 

Προσοχή στα τεκμήρια - Κινδυνεύουν άπαντες να φορολογηθούν βάναυσα - Κληροδότημα της κυβέρνησης Α.Σαμαρά

 
12:24
30/05/2015
 
Χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος αν και δηλώνουν πολύ μικρά ποσά εισοδημάτων 
 
Παγίδες υπερφορολόγησης κρύβουν φέτος οι φορολογικές δηλώσεις για τα τεκμήρια διαβίωσης.
 
 
χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος αν και δηλώνουν πολύ μικρά ποσά εισοδημάτων προερχόμενα μόνο από τόκους μικροκαταθέσεων ή και από μισθώματα.
 
Η παγίδα κρύβεται στο ότι η ΓΓΔΕ φορολογεί φυσικά πρόσωπα που διαμένουν σε ενοικιαζόμενα, ιδιόκτητα ή δωρεάν παραχωρούμενα σπίτια ή διαθέτουν Ι.Χ. Αυτοκίνητο με συντελεστή 40,3% επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων, τα οποία προσδιορίζει με βάση τα ελάχιστα ποσά τεκμηρίων των 3.000 ευρώ για τους άγαμους και των 2.500 ευρώ για τους έγγαμους συζύγους, καθώς επίσης και με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν.
Έτσι, όποιος φορολογούμενος που δηλώνει φέτος πολύ χαμηλά εισοδήματα προερχόμενα μόνο από τόκους καταθέσεων ή κι από ακίνητα, εφόσον κατά τη διάρκεια του 2014 διέμεινε σε κατοικία δική του ή ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρηθείσα ή εφόσον κατείχε και αυτοκίνητο, φορολογείται με βάση τα τεκμήρια για εισόδημα πολύ μεγαλύτερο από το δηλούμενο.
Την ίδια στιγμή, η ΓΓΔΕ εφαρμόζει και το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης, παρά το γεγονός ότι με πρόσφατα ψηφισθείσα διάταξη προβλέπεται εξαίρεση από το τεκμήριο αυτό για όσους έχουν πραγματικά εισοδήματα μόνο από τόκους ή κι από ακίνητα.
 
Φυσικά αυτή ειναι η νομοθεσία του Α.Σαμαρά κατόπιν εντολών των Γερμανών οι οποίοι θέλου με αυτόν τον τρόπο να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι ΗΠΑ με παρέμβαση τους προσπάθησαν να το αποτρέψουν αλλά ο κύβος ερρίφθη: Η Ελλάδα μπαίνει στους ΒRΙCS! - Τι ανακοινώθηκε



ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ENTAΞΗΣ - ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ - "ΠΟΡΤΑ" ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "GREEK STREAM"
 
07:55
30/05/2015
 
Oι ΗΠΑ, αντιλαμβανόμενοι τις δυσμενέστατες γι αυτούς εξελίξεις που κατέφταναν από τη Ρωσία, προσπάθησαν με παρέμβαση τους μέχρι και χτες αργά το βράδυ να μεσολαβήσουν για την ακύρωση της απόφασης μας για ένταξη στους BRICS μέσω της επίτευξης συμφωνίας με ΔΝΤ-ΕΕ την ίδια στιγμή που το ανακοίνωνε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη Μόσχα.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος δια στόματος του εκπροσώπου του Τζος Έρνεστ "ζήτησε ευελιξία" απευθυνόμενος προς τη Γερμανία ώστε να υπογραφεί η συμφωνία και να αποφύγουν τη  μεγαλύτερη γεωπολιτική ήττα τους τονίζοντας ότι η συμφωνία θα είναι προς το συμφέρον όλων!(σσ και το γεωπολιτικό των ΗΠΑ!)
Ερωτηθείς για το τι ακριβώς εννοούσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, μιλώντας από τη Δρέσδη για μεγαλύτερη ευελιξία, ο Τζος Ερνεστ, σύμφωνα  τόνισε πως «αυτό που εννοούσε είναι ότι είναι ξεκάθαρα προς το συμφέρον όλων των μερών να λύσουν τις διαφορές τους και να φτάσουν σε μία συμφωνία που να μην προκαλεί αχρείαστη αναστάτωση στις αγορές, αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», προσθέτοντας πως «ελπίζει ότι όλες οι πλευρές θα μπορέσουν να καθίσουν κάτω με καλή πίστη και να φτάσουν σε μία συμφωνία που να καλύπτει τις ανησυχίες τους ώστε να αποτραπούν αχρείαστες αναταράξεις στις χρηματιστηριακές αγορές» εννοώντας φυσικά και τις γεωπολιτικές!
Μιλώντας συγκεκριμένα για το ΔΝΤ, σχετικά για το εάν η συμφωνία θα περιλαμβάνει χαλάρωση πληρωμών ή επαναδιαπραγμάτευση τους υποστήριξε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι το Ταμείο είναι μέρος των διαπραγματεύσεων, ότι διεθνείς οργανισμοί όπως το ΔΝΤ έχουν να διαδραματίσουν ένα ρόλο. Το ΔΝΤ έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στην Ελλάδα. Αυτό που προτρέπει ο κ. Λου είναι όλες οι πλευρές να φτάσουν μαζί σε μία συμφωνία που θα αποφεύγει αχρείαστη αστάθεια στις αγορές».
Ταυτόχρονα, από τη Μόσχα όπου βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη ρωσική στήριξη στο αίτημα, που ετοιμάζεται να καταθέσει, για να συμμετάσχει στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Κατά τη συνάντησή μου με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ εξασφαλίσαμε την αποφασιστική ρωσική συμβολή και στήριξη στο αίτημα της Ελλάδας για συμμετοχή στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. Το σχετικό τίμημα για τη συμμετοχή της Ελλάδας, ως ένα από τα πρώτα μέλη της Τράπεζας, θα είναι συμβολικό και θα μπορεί να καταβληθεί με δόσεις, ενώ αμέσως μετά τη συγκρότηση και λειτουργία της θα μπορεί να δεχθεί χρηματοδοτική αναπτυξιακή στήριξη», είπε ο Π.Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας ότι συζητήθηκαν μάλιστα και τεχνικές λεπτομέρειες, σχετικά με το πώς θα πρέπει να υποβληθεί το αίτημα, για να γίνει δεκτό, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις εντός της ελληνικής κυβέρνησης.
Με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό προχώρησε και η συζήτηση για την πιστωτική διευκόλυνση, που θα παράσχουν οι ρωσικές τράπεζες στην ελληνική εταιρεία, η οποία θα αναλάβει να διεκπεραιώσει το έργο της κατασκευής του νέου αγωγού φυσικού αερίου, που θα διέρχεται από την Ελλάδα. «Η αποπληρωμή του δανείου, που θα παράσχουν οι ρωσικές τράπεζες, θα γίνει από τα κέρδη κατά τη λειτουργία του αγωγού και αυτή η διευκόλυνση δεν σχετίζεται με τα δάνεια ή την οικονομική βοήθεια μεταξύ κρατών», στην οποία είχε αναφερθεί ο κ. Στορτσάκ πρόσφατα, χαρακτηρίζοντας απίθανο να μπορεί να παραχωρηθεί, λόγω των δανειακών δεσμεύσεων της Ελλάδας έναντι των πιστωτών της.
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Λαφαζάνης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (18-20 Ιουνίου) και σε αυτήν θα συμμετέχει και ο ίδιος, για να συμμετάσχει στις συζητήσεις των ενεργειακών ζητημάτων. Θα είναι η πρώτη φορά, που η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με τόσο μεγάλη αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων, γεγονός, που είναι σημαντικό και από οικονομική και από πολιτική άποψη, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού σε Ρώσους δημοσιογράφους.
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ δεν απέκλεισε κατά τις εργασίες του Φόρουμ να υπογραφεί και το διμερές μνημόνιο για την κατασκευή του νέου αγωγού φυσικού αερίου στη θέση του South Stream.
Ρωσία και Ελλάδα, κατά το πρακτορείο RIA-Novosti, επεξεργάζονται το πρωτόκολλο για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στο έδαφος της ΕΕ, με επόμενο σταθμό την ΠΓΔΜ.
«Ακόμη δεν συζητήσαμε πώς ακριβώς θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο του αγωγού, αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι το κατά προσέγγιση κόστος του αγωγού θα είναι περίπου 2 δισ. ευρώ και η κατασκευή του θα δημιουργήσει περίπου 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας, γεγονός πολύ σημαντικό για τη χώρα μας, που υποφέρει από υψηλό επίπεδο ανεργίας», είπε ο Π.Λαφαζάνης στο ρωσικό πρακτορείο.
Παραλλήλως, δε, με τις κατασκευαστικές εργασίες, θα πραγματοποιηθούν και συνοδευτικές εργασίες ή δραστηριότητες και θα υπάρξει περαιτέρω ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, που αντιμετωπίζει προβλήματα.
Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ στην τελική ευθεία βρίσκεται και η διακρατική συμφωνία για τον νέο αγωγό φυσικού αερίου, Turkish και εν συνεχεία Greek Stream, η οποία θα υπογραφεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ μετέβη αυθημερόν και στην Αγία Πετρούπολη, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, εκτιμώντας ότι η ατμόσφαιρα των συνομιλιών ήταν πολύ θετική, «επομένως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την υπογραφή του διμερούς μνημονίου».
Οι ΗΠΑ είναι αρνητικές ως προς την προώθηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και στην Ελλάδα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το προχωρήσει, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης από την Μόσχα όπου βρίσκεται.
Ο κύριος Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ήταν ξεκάθαρος πως η θέση της Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να κάνει την Αθήνα να αλλάξει τη δική της, ως προς το σχέδιο αυτό, που όπως σημείωσε, θα είναι επωφελές και για την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
«Δυστυχώς, ως προς τον αγωγό με το ρωσικό αέριο, η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αρνητική. Η θέση αυτή μου εκφράστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση με αρμόδιο αξιωματούχο των ΗΠΑ» δήλωσε ο κύριος Λαφαζάνης.
«Για όλους αυτούς τους λόγους, υποστηρίζουμε τον αγωγό, θέλουμε να περάσει από ελληνικό έδαφος και είμαστε πεποισμένοι πως θα έχει σημαντικά ωφέλη για τα ευρωπαϊκά έθνη, καθώς διαφωνούμε πλήρως με την θέση των ΗΠΑ για το θέμα», δήλωσε επίσης ο υπουργός.
«Ο ρωσικός αγωγός, που θα αντικαταστήσει την ουκρανική οδό αερίου, είναι απολύτως απαραίτητος για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι καλοδεχούμενος από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους λαούς, που αντιλαμβάνονται τις ανάγκες να έχουμε απρόσκοπτη ροή φυσικού αερίου», επεσήμανε.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γεωπολιτική στροφή χώρας και ταυτόχρονα την μεγαλύτερη γεωπολιτική ήττα των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες..Μια γεωπολιτική στροφή που θα αλλάξει ριζικά τον χάρτη στην περιοχή μας αλλά και τις ισορροπίες ισχύος.... Γίνεται κατανοητό γιατί οι ΗΠΑ με συνεχείς παρεμβάσεις τους τόσο από τον ίδιο τον Ομπάμα αλλά και τον υπουργο Οικονομικών τους Τ.Λιού ανησυχούσαν τόσο πολύ. Η Ελλάδα στα μάτια τους "διολισθαίνει" στην αγκαλιά της Ρωσίας...Όσο για την αμοιβαία επωφελή συμφωνία που θέλουν οι ΗΠΑ αυτό μεταφράζεται ως παραμονή μας στο άρμα των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ και κατ' επέκταση των ΗΠΑ. Τυχόν Grexit με ταυτόχρονη είσοδο μας στους BRICS θα σημαίνει αντιστάθμισμα των "οικονομικών κυρώσεων" που επέβαλλαν οι δυτικοί στη Ρωσία για ΗΠΑ-ΕΕ αφού θα οδηγήσει σε αρνητικές αλυσιδωτές αντιδράσεις τις δυτικές αλληλεξαρτώμενες οικονομίες τους
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η απίστευτη εμπειρία ενός Έλληνα για να ανοίξει επιχείρηση στο Λονδίνο

 

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που περιγράφουν τις εμπειρίες Ελλήνων και τις προσπάθειές τους να δραστηριοποιηθούν σε άλλες χώρες.

Αυτή τη φορά παραθέτουμε την απίστευτη εμπειρία ενός Έλληνα να ανοίξει επιχείρηση στο Λονδίνο. Ο Στέφανος Λίβος, Learning Coordinator στο εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας, γράφει από το Λονδίνο:
"Υπάρχει στην Αγγλία μια κυβερνητική ιστοσελίδα που έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ που μπορεί να χρειαστεί ένας Άγγλος ή ένας ξένος που ζει εδώ.
Πρόκειται για το μαγικό www.gov.uk και, για να σας δώσω ένα παράδειγμα του εκτενούς περιεχομένου του, αν κάποιος χρησιμοποιήσει ως όρο αναζήτησης το Greece μπορεί να βρει συνδέσμους με τίτλους όπως «Ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ελλάδα», «Η ζωή στην Ελλάδα», «Υπηρεσίες εγγράφων στην Ελλάδα», «Εξάγωντας στην Ελλάδα», «Ελλάδα: φορολογικές συμφωνίες», «Υπηρεσίες βίζα», «Υποστήριξη Βρετανών υπηκόων που ζουν ή ταξιδεύουν στην Ελλάδα», «Ελλάδα: λίστα με δικηγόρους που μιλάνε Αγγλικά και μεταφραστές», πληροφορίες για έναν ιό BTV-4 και άλλες 29 (!) σελίδες με αποτελέσματα.
Πριν σας πω πόσο γρήγορα καταχώρησα σε αυτή τη σελίδα την επιχείρησή μου (θα την έλεγα startup, αλλά στην Ελλάδα έχουμε συνδέσει τη λέξη με κάτι αντίστοιχο του Αντίχριστου), να σας πω ότι νωρίτερα είχα φροντίσει να αγοράσω ένα domain με €10 και να το βάλω στον server που νοικιάζω ήδη για το stefivos.com. Στη συνέχεια, χρειάστηκαν περίπου 2-3 μέρες για να στήσω με το WordPress μια ιστοσελίδα (μη ανακοινώσιμη προς το παρόν) και λιγότερο από μισή ώρα για να δημιουργήσω έναν επαγγελματικό λογαριασμό με την Google για υπηρεσίες AdWords και Analytics.

Αφού λοιπόν είχα έτοιμη τη βιτρίνα της επιχείρησής μου, έπρεπε να φροντίσω για τη νομική της υπόσταση. Μπήκα λοιπόν στο www.gov.uk και μου πήρε περίπου 5 λεπτά για να ολοκληρώσω τη διαδικασία. Καλά διάβασες, 5 (πέντε) λεπτά. Το μόνο που χρειάστηκα ήταν ο αριθμός National Insurance (κάτι μεταξύ ΑΜΚΑ και ΑΦΜ), τα στοιχεία μου, η διεύθυνση όπου ζω τώρα, αυτή όπου ζούσα πριν και τα στοιχεία της εταιρείας (όνομα και διεύθυνση-ίδια με του σπιτιού μου). Για να είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη επιχείρηση που να χρησιμοποιεί την ίδια επωνυμία, έκανα μια γρήγορη αναζήτηση στην αντίστοιχη βάση δεδομένων με όλες τις καταχωρημένες επιχειρήσεις στην Αγγλία. Αυτό μου πήρε περίπου 3 δευτερόλεπτα.

Όλα αυτά είναι διαδικασίες που ολοκληρώνεις στην ίδια ιστοσελίδα και με 10 κλικ το πολύ. Και το πιο σημαντικό: ΔΩΡΕΑΝ. Γιατί; Γιατί το αγγλικό κράτος θέλει να με βοηθήσει να δημιουργήσω, δε μου στέκεται εμπόδιο, σαν το ελληνικό κράτος, ζητώντας μου 150 χαρτιά για να κάνω έναρξη επαγγέλματος και να πληρώνω φόρους και εισφορές ανεξαρτήτως εισοδήματος. Και εννοείται ότι το ότι στήνω μια επιχείρηση όντας ήδη εργαζόμενος κάπου δεν επηρεάζει το πού είμαι ασφαλισμένος. Αυτό είναι ήδη λυμένο. Είμαι ασφαλισμένος στο NHS, στο δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας που η συντηρητική κυβέρνηση θέλει τώρα να πετσοκόψει και να μοιράσει σε ιδιώτες.
Τι γίνεται από εδώ και πέρα όμως; Η ίδια ιστοσελίδα, λοιπόν, μου προσφέρει πληροφορίες τόσο για το πώς να ξεκινήσω όσο και για το πού να βρω χρηματοδότηση, αλλά και οδηγίες σχετικά με τη φορολόγηση της επιχείρησης, όπως και ένα απλό ηλεκτρονικό εργαλείο που μου λέει πόσο φόρο θα πληρώσω αναλόγως με τα λεφτά που θα βγάλω. Για παράδειγμα, αν πω ότι βγάζω £709 λίρες το μήνα, δηλαδή €1,000, ο ετήσιος (επαναλαμβάνω: ετήσιος) φόρος που θα κληθώ να πληρώσω είναι €98,31 (πόσο είναι στην Ελλάδα είπαμε;). Αν δε η επιχείρησή μου πάει πολύ καλά και πω ότι βγάζω £3,500 το μήνα, δηλαδή €5,000, ο φόρος που θα πληρώσω θα είναι €13,619 με ετήσιο εισόδημα €59,186.

Και το κράτος ξέρει ότι θα τα πάρει αυτά τα λεφτά, γιατί έχει τέτοιους ελεγκτικούς μηχανισμούς που γνωρίζει ότι δεν θα μπορέσω να του ξεφύγω για πολύ καιρό, εκτός και αν είμαι πολυεθνική και απλά φοροαποφεύγω έχοντας εταιρεία στο London City. Στη δική μου περίπτωση όμως, δε θα υπήρχε και λόγος να προσπαθήσω να φοροδιαφύγω, αφού και με αυτά που μένουν μπορώ να ζήσω μια χαρά. Άλλωστε, πληρώνοντας το φόρο που σου αναλογεί εδώ, αισθάνεσαι ότι συνεισφέρεις στο σύνολο, γιατί το κράτος προσφέρει (ακόμα) δωρεάν κοινωνικές και διοικητικές υπηρεσίες. Αντιθέτως, πληρώνοντας φόρους στην Ελλάδα, αισθάνεσαι ότι πληρώνεις έναν νταβατζή που θα σου ζητήσει να ξαναπληρώσεις για οτιδήποτε χρειαστείς.

Αν υπήρχε λοιπόν και στην Ελλάδα μια τέτοια σελίδα που να σου προσφέρει όλη τη νομοθεσία καθαρογραμμένη σε απλή γλώσσα και, κατ’ επέκταση, τη δυνατότητα να στήσεις μια νόμιμη επιχείρηση μέσα σε λίγα λεπτά, για την οποία θα πληρώνεις φόρο μόνο αναλογικά με το τι και αν κερδίζεις, θα υπήρχε κινητικότητα στην αγορά; Θα παράγονταν χρήμα; Θα δημιουργούνταν θέσεις εργασίας;

Για παράδειγμα, ένα καθαριστήριο θέλει να φτιάξει μια ιστοσελίδα όπου θα αναρτήσει τις υπηρεσίες του, τον τιμοκατάλογό του, τις προσφορές του, τις ώρες λειτουργίας κλπ.

Σενάριο Α: Το καθαριστήριο ψάχνει για εταιρείες web development και βρίσκει μόνο μικρές και μεγάλες εταιρείες που θέλουν να τον χρεώσουν περισσότερα από ότι μπορεί μια τόσο μικρή επιχείρηση να διαθέσει. Αποφασίζει να μην επενδύσει και είτε να μην φτιάξει ιστοσελίδα είτε να φτιάξει μια ιστοσελίδα σε μορφή blog, κάτι άκρως ερασιτεχνικό, ειδικά όταν στην ίδια περιοχή υπάρχει μια αλυσίδα καθαριστηρίων με ανταγωνιστικές υπηρεσίες και σούπερ ντούπερ ηλεκτρονική παρουσία. Αποτέλεσμα; Το καθαριστήριο χάνει, κάποιοι υποψήφιοι πελάτες χάνουν, γιατί ενδεχομένως δε θα το βρουν ή δε θα το εμπιστευθούν, και -το κυριότερο- το κράτος δεν εισπράττει τίποτα.

Σενάριο Β: Το καθαριστήριο βρίσκει το online portfolio ενός πιτσιρικά, ο οποίος έχει μια νόμιμη επιχείρηση και την τρέχει από το σπίτι του. Έχει μηδενικά λειτουργικά έξοδα αφού δεν συντηρεί γραφείο, υπαλλήλους κλπ, οπότε μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες σε πολύ χαμηλότερο κόστος. Αποτέλεσμα; Το καθαριστήριο αποφασίζει να του αναθέσει τη δουλειά και καταλήγουν και οι δύο να έχουν κέρδος, όπως και το κράτος, που εισπράττει φόρο και από τους δύο.

Υποσημείωση: Μια εναλλακτική στο Σενάριο Α είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα, δηλαδή το καθαριστήριο να βρει πάλι έναν πιτσιρικά ο οποίος θα του κάνει την ιστοσελίδα σε χαμηλό κόστος, αλλά θα πληρωθεί χωρίς να αποδώσει φόρο (αφού το κόστος για να δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας και να πληρώνει εισφορές είναι τεράστιο). Σε αυτή την περίπτωση πάλι το κράτος δεν εισπράττει τίποτα, με τη διαφορά ότι έχει εμμέσως αναγκάσει και τους δύο να παρανομήσουν.

Επιμύθιο: Για κάποιο λόγο, αυτά που το 2015 είναι δεδομένα στο εξωτερικό, στην Ελλάδα τα συζητάμε ακόμα ως πειραματικές συνθήκες. Οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά πέντε βασικά πράγματα τα ξέρω. Και καταλαβαίνω ότι αν απλοποιήσεις τις διαδικασίες και δώσεις φορολογικά κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες, είναι αναπόφευκτο να δημιουργηθεί κίνηση στην αγορά και να παραχθεί χρήμα και ανταγωνισμός.

Γιατί ένας ελεύθερος επιχειρηματίας που έχει ως βάση του το ίντερνετ μπορεί να πουλάει τις υπηρεσίες του τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, αλλά να καταναλώνει και να πληρώνει φόρους στην Ελλάδα. Όταν όμως ξέρει ότι θα πρέπει να ματώσει για να είναι νόμιμος, τότε στη χειρότερη δε θα πληρώσει καθόλου και στην καλύτερη θα κάνει μια εικονική εταιρεία κάπου αλλού. Το σίγουρο είναι ότι ο ιδιώτης δε θα χάσει. Μόνο το κράτος θα χάσει, όπως χάνει εδώ και δεκαετίες την ώρα που άλλα κράτη παράγουν γνώση και χρήμα με τη δουλειά της δραστήριας νεολαίας."

Στο στόχαστρο 54.246 πολίτες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό...

 .


Υποθέσεις-«φωτιά» που μπορούν να φέρουν στα δημόσια ταμεία σημαντικά έσοδα από φοροδιαφυγή και τον αδήλωτο πλούτο έχουν στα χέρια τους το υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ και...
ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου.

Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", πρόκειται για στοιχεία από τις καταθέσεις 1.364.069 φορολογουμένων, ανάμεσά τους 54.246 πολίτες που τα χρόνια της κρίσης έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό (ποσά άνω των 100.000 ευρώ) αλλά και 5.157 περιπτώσεις που ελέγχονται.

Ωστόσο, για να αξιοποιηθούν αυτά τα στοιχεία ο οικονομικός εισαγγελέας εκπέμπει SOS στην κυβέρνηση και ζητάει μεταξύ άλλων 300 ελεγκτές που θα αφοσιωθούν αποκλειστικά στο δύσκολο αυτό έργο.

«Μέσα σε δύο ημέρες η Ρωσία θα μπορούσε να καταλάβει χώρες της Βαλτικής»

 

Ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να καταλάβει τις χώρες της Βαλτικής εντός δύο ημερών, δήλωσε οπρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιουνίου 2015), Τσέχος στρατηγός, Πέτερ Πάβελ.
Ο Πάβελ μίλησε στο συνέδριο «Η ασφάλειά μας», που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Πάβελ, το ΝΑΤΟ «δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί καταλλήλως» σε μια τέτοια κατάσταση.
Σύμφωνα με τον Πέτερ Πάβελ, η Ρωσία μπορεί να αποφασίσει σχετικά με την κατάληψη των χωρών της Βαλτικής σε λίγες ώρες, ενώ το ΝΑΤΟ, που περιλαμβάνει 28 χώρες, θα περάσει πάρα πολύ χρόνο για το συντονισμό της κοινής θέσης, αναφέρει το «Ράδιο Πράγα».
Όπως είπε ο Πάβελ, το ΝΑΤΟ σε τέτοια κατάσταση θα έπρεπε να λάβει μια πολύ δύσκολη απόφαση για το αν θα πρέπει να ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία, η οποία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.
Επίσης, σύμφωνα με τον Πάβελ, η Ρωσία μπορεί εντός δύο ημερών να καταλάβει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων του NATO στην Ευρώπη, ο Αμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ δήλωσε, ότι οι ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία «είναι αρκετές για να κάνουν ένα ελεύθερο άλμα μέχρι την Υπερδνειστερία».
Είπε επίσης, ότι στο ζήτημα της επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Ρωσία «ενεργεί περισσότερο ως εχθρός παρά ως εταίρος» του ΝΑΤΟ.
vz.ru

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...