Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ Η ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ.

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 8, 2013
20130908-080156.jpg

«Ζητάτε από μια Ελληνίδα μάνα να προδώσει τους συνεργάτες της για την Πατρίδα της με την απειλή του τουφεκισμού των παιδιών της. Έ, λοιπόν, όχι. Μάθετε ότι τα παιδιά μου ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει τους Ούνους και όλη τη Γερμανία σας !….»

Αφιερωμένη σε όλους αυτούς που σήμερα εκτελούν πάλι την Ελληνίδα μάνα και την οικογένεια. Τους Γερμανοτσολιάδες της Siemens, του μνημονίου, της εκποίησης Εθνικής κυριαρχίας που κάποιοι σαν την Λέλα κέρδισαν με αίμα. Να την θυμάστε καλά.
Χαράματα 8 Σεπτέμβρη 1944, η εκτέλεση της Λέλας Καραγιάνη…
H μεγάλη ηρωίδα πολύτεκνη μητέρα της Eθνικής Aντίσταση παράδειγμα στίς μέρες μας, αλλά και μέτρο σύγκρισης…
Aπό τον Δρ. Νίκο Κρεμμύδα
Γεννήθηκε στην Λίμνη Ευβοίας το 1898. Ήταν η ψυχή τής της αντιστάσεως, την περίοδο 
της Γερμανικής κατοχής. Με κέντρο ένα σπίτι στην οδό Φυλής και το φαρμακείο τού άνδρα της, στην Πατησίων, αρχικά οργάνωσε ένα δίκτυο για την απόκρυψη, περίθαλψη και φυγάδευση Άγγλων στρατιωτικών. Αργότερα, με κέντρο την Μονή τού Αγίου Ιεροθέου στα Μέγαρα, συγκρότησε την παράνομη οργάνωση «Μπουμπουλίνα», με πρώτα μέλη τον συζυγό της και τα 7 παιδιά της…
Η οργάνωση σε συνεργασία της με το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής, τον Αρχηγό της Αστυνομίας Άγγελο Έβερτ, καθώς και διάφορους αντιφασίστες και…
αντιναζιστές που υπηρετούσαν μέσα στις υπηρεσίες των στρατευμάτων των κατακτητών είχε χαρακτήρα κατασκοπευτικό και αποστολής πληροφοριών. Με τη δράση της βυθίστηκαν πολλά πλοία, ανατινάχτηκε το αεροδρόμιο του Τατοϊου και κάηκαν αποθέματα βενζίνης και πυρομαχικών.
Στις 11 Ιουλίου 1944, οι Γερμανοί πληροφορούνται, από τον ‘Εφιάλτη¨ , – Ριζόπουλος λέγονταν, για την δράση της και την συλλαμβάνουν. Την οδηγούν στα κολαστήρια των S.S., στην οδό Μέρλιν, και την βασανίζουν για να ομολογήσει την δράση της. Η Λέλα υποβάλλεται σε φοβερά βασανιστήρια ώς καί απειλές εκτέλεσης των τέκνων της μπροστά στα μάτια της…. Ακλόνητη και ατάραχη με αυταπάρνηση και περιφρόνηση προς τους δημίους της αποκρίνεται: «Ζητάτε από μια Ελληνίδα μάνα να προδώσει τους συνεργάτες της για την Πατρίδα της με την απειλή του τουφεκισμού των παιδιών της. Έ, λοιπόν, όχι. Μάθετε ότι τα παιδιά μου ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει τους Ούνους και όλη τη Γερμανία σας !….»
Τα χαράματα της 8ης Σεπτεμβρίου 1944, οδηγήθηκε μαζί με άλλους πατριώτες στο Δαφνί, όπου εκτελέσθηκε ψάλλοντας με γενναιότητα τον Εθνικό Ύμνο .
Αποσπάσματα από το χρονικό :
“ Ενας Γερμανός, ονόματι Λίντερ, συνεργαζόταν μέ τήν Καραγιάννη καί είχαν καταφέρει νά σώσουν πολλούς πατριώτες. Τόν Λίντερ τόν τουφέκισαν τά ΕΣ-ΕΣ, τό Γενάρη του ’44. Αλλος Γερμανός, ο Μάρκοβιτς τής έδωσε τά σχέδια του αεροδρομίου στό Τατόϊ. Η Λέλα έστειλε τά σχέδια στό Κάϊρο, και η RAF κατέστρεψε τό αεροδρόμιο. Η Λέλα, συνεχίζοντας τή δράση της, στρατολόγησε μία δακτυλογράφο του Γερμανικού Ναυαρχείου καί από πληροφορίες της, έστελνε τά ακριβή δρομολόγια των νηοπομπών στούς Συμμάχους, οι οποίοι τίς περίμεναν καί τίς κατεβύθιζαν “
“ Η Λέλα τουφεκίστηκε ένα μήνα πρίν τήν απελευθέρωση. Είχε συλληφθεί, αυτή μέ τέσσερα από τά παιδιά της, από τήν κατάθεση του συνεργάτη της Ριζόπουλου. Τήν ανάκριση τήν ανέλαβε ο αιμοβόρος Γερμανός ανακριτής Μπαίκε. Οταν ο Ριζόπουλος επανέλαβε τίς κατηγορίες μπροστά της αυτή τόν έφτυσε. Οταν ο Μπέκε τήν κτύπησε του ανταπέδωσε τό κτύπημα, όταν τήν απείλησε ότι θά σκοτώσει τά παιδιά της, του απάντησε ότι δέν είναι δικά της τά παιδιά, αλλά παιδιά της Ελλάδος “
H μεγάλη ηρωΐδα πολύτεκνη μητέρα της πραγματικής Eθνικής Aντίστασης.H δράση και η εκτέλεσή της όπως την περιέγραψε ο γυιός της Bύρων KαραγιάννηςΑρθρογράφος: Βύρων Καραγιάννης, τέκνο Λέλας Καραγιάννη
Ήταν Άνοιξη του 1941, όταν μετά από σκληρή πάλη έξι μηνών, έπεσαν τα μαύρα πέπλα του Ναζισμού και του Φασισμού πάνω στην γαλάζια μας χώρα… Ακολούθησαν σε λίγο: πείνα, βία, τρομοκρατία, εκτελέσεις, θάνατος. O λαός μας υπέφερε, δυστυχούσε και έμοιαζε να έχει χάσει κάθε ελπίδα.
Τότε άρχισε να γεννιέται, σε μερικές γενναίες και αδάμαστες ψυχές, η ανάγκη της αντίστασης, ανάγκη για την δημιουργία ομάδων από ψυχωμένους πατριώτες, που θα αναπτέρωναν το κλονισμένο φρόνημα του ελληνικού λαού και θα τον ωθούσαν σε πράξεις αντίστασης κατά των κατακτητών.
Με βαθιά συγκίνηση σας γνωρίζω ότι η πρώτη που οργάνωσε μια τέτοια ομάδα αντίστασης ήταν η αξέχαστη μάνα μας, η Λέλα Καραγιάννη. Είχε επτά παιδιά να φροντίσει, να θρέψει, να μεγαλώσει. Όμως ήταν τόση η αγάπη της για την πατρίδα που έβαλε την οικογένεια σε δεύτερη μοίρα. Υπεράνω όλων η Πατρίδα! Ακριβώς όπως δίδασκαν οι πρόγονοί μας.
Την οργάνωση ονόμασε «Μπουμπουλίνα» και την απετέλεσαν λίγοι στην αρχή, αποφασισμένοι πατριώτες, και τα μεγαλύτερα απ’ τα παιδιά της.
Άρχισε να προκαλεί σαμποτάζ σε βάρος των κατακτητών και ήρθε σε επαφή με το συμμαχικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής, όπου διεβίβαζε πληροφορίες για τις κινήσεις του εχθρού. Oι Γερμανοί προσπαθούσαν να την ανακαλύψουν, αλλά δεν το κατόρθωναν.
Και ενώ πια ροδοχάραζε η ελευθερία πάνω απ’ την τυραννισμένη χώρα, η Λέλα Καραγιάννη, ύστερα από προδοσία, συλλαμβάνεται μαζί με τα 5 μεγαλύτερα παιδιά της. Στα χέρια των Ες-Ες μαρτύρησε, αλλά δεν πτοήθηκε. Δεν απεκάλυψε κανένα συναγωνιστή ούτε όταν βρέθηκε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Αντίθετα, βρήκε τον θάνατο, ψέλνοντας τον Εθνικό μας Ύμνο, τον ύμνο προς την Ελευθερία για την οποία θυσιάστηκε.
Oι γονείς μου, Νικόλαος και Λέλα Καραγιάννη, απέκτησαν επτά (7) παιδιά. Εγώ είμαι το τέταρτο στη σειρά. Όλα μεγαλώσαμε μέσα σ’ ένα χριστιανικό περιβάλλον, με τις παραδόσεις της φυλής μας, όπου η φιλοπατρία ήταν ανωτέρα στην ιεράρχηση των καθηκόντων. Είχαμε πάθος για την πατρίδα μας, που μας το ενέπνευσαν οι γονείς μας και προπάντων η μητέρα μας.
Με την κήρυξη του πολέμου
Όταν κηρύχθηκε ο Ιταλοελληνικός πόλεμος, η μητέρα, αλλά και εμείς, τ’ αγόρια, λυπηθήκαμε που ήμασταν μικροί και δεν είχαμε την ηλικία για να πολεμήσουμε στην πρώτη γραμμή για τα πάτρια. Το μόνο που απέμενε ήταν να καταταχθούμε στις τάξεις του Ερυθρού Σταυρού και αυτό κάναμε. Τα τέσσερα απ’ τα μεγαλύτερα αδέλφια, αγόρια και κορίτσια, ύστερα από μια σύντομη εκπαίδευση, γίναμε τραυματιοφορείς του Ερυθρού Σταυρού, η δε αδελφή μου Ιωάννα υπηρέτησε ως αδελφή τραυματιοφορέας στους συρμούς, στην μεταφορά των τραυματιών απ’ το μέτωπο. O στρατός μας νικούσε τους Ιταλούς, παρά την μεγάλη αριθμητική υπεροχή τους, και εμείς ζούσαμε σε μια εθνική έξαρση. Αλίμονο όμως, γιατί εκεί που νικούσαμε τους εισβολείς, ξαφνικά μας επετέθησαν οι Γερμανοί, για να σώσουν τους Ιταλούς συμμάχους τους, που εμείς οι Έλληνες είχαμε πάρει στο κυνήγι. Επόμενο ήταν η Ελλάδα να υποκύψει στον Χιτλερικό οδοστρωτήρα και από νικήτρια να βρεθεί σκλαβωμένη από δύο στρατούς. Η πατρίδα μας ήταν απ’ τον Απρίλιο του 1941 κάτω από διπλή κατοχή.
Μ’ αυτές τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά, με τα οποία γαλουχηθήκαμε, δεν ήταν δυνατόν να αδιαφορήσουμε γι’ αυτήν την Κατοχή και να περιμένουμε τους συμμάχους να νικήσουν και να μας ελευθερώσουν. Θυμάμαι τη μητέρα μας που έλεγε το αρχαίο ρητό «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», δηλαδή ότι έπρεπε ο κάθε Έλληνας να ξεσηκωθεί, να αγωνισθεί για την ελευθερία του και όχι να περιμένει τους συμμάχους να τον ελευθερώσουν. Και αυτό ακριβώς έκανε εκείνη. Ξεσηκώθηκε και αγωνίσθηκε.
Η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση
Όλα άρχισαν απλά, αυθόρμητα απ’ τα βάθη της καρδιάς μας. Απ’ τις πρώτες ημέρες που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα τα στρατεύματα κατοχής, άρχισε από μόνη της την πατριωτική της δράση και δημιούργησε ομάδα αντίστασης, η οποία αρχικά απετελείτο απ’ τα μέλη της οικογένειάς μας και μερικούς φίλους μας πατριώτες. Άρχισε να αγωνίζεται ακούραστα με όλη την δύναμη της ψυχής της και καθ’ όλη την διάρκεια της Κατοχής μέχρι το τέλος, την ημέρα που συνελήφθη.
Βέβαια, στην αρχή δεν ήξερε τι να κάνει, ούτε είχε συγκεκριμένα σχέδια, πήγαινε ψαχουλευτά, την καθοδηγούσε η καρδιά της, που ήταν γεμάτη Ελλάδα, και γρήγορα βρήκε το δρόμο της, στην Αντίσταση. Στην αρχή ασχολήθηκε με την περίθαλψη και φυγάδευση των συμμάχων μας, με αυτούς που δεν τα κατάφεραν να φύγουν μαζί με το εκστρατευτικό σώμα και είχαν εγκλωβισθεί στην Ελλάδα. Έλεγε ότι ήταν χρέος και καθήκον ημών των Ελλήνων, να συντρέξουμε τους συμμάχους και συμπολεμιστές μας, που είχαν έλθει απ’ τα πέρατα της γης, για να μας βοηθήσουν, και ότι τώρα που βρίσκονταν σε τραγική θέση, σκόρπιοι σε όλη την Ελλάδα, κυνηγημένοι, πεινασμένοι, και έτρεχαν να κρυφτούν, είχαν απόλυτη ανάγκη απ’ την βοήθειά μας. Εμείς τους βοηθήσαμε με όλη μας την ψυχή, παρά την απειλή του θανάτου και πέρα απ’ τις δυνάμεις μας, και πολλούς απ’ αυτούς τους φυγαδεύσαμε στη Μέση Ανατολή. Εν τω μεταξύ η δράση της μητέρας μπήκε σε άλλο δρόμο. Βρήκε μονοπάτια, που οδηγούσαν στην κατασκοπεία και στις δολιοφθορές κατά του εχθρού. Βρήκε τον τρόπο να κατασκοπεύει τις κυριότερες υπηρεσίες του εχθρού. Oργάνωσε πιο καλά τα σχέδιά της, και χρειαζόταν ικανά στελέχη για να την βοηθήσουν. Μάζεψε γύρω της και άλλους ένθερμους πατριώτες. Έτσι η ομάδα της πλουτίσθηκε με πολλά δυναμικά στελέχη και μεταβλήθηκε, μετά την στελέχωση αυτή, σε αντιστασιακή οργάνωση, την οποία η μητέρα ονόμασε «Μπουμπουλίνα» (απ’ το οικογενειακό όνομα της μητέρας της, η οποία λεγόταν Μπούμπουλη).
Ένας μικρός στρατός
Η οργάνωση ήταν ένας μικρός στρατός που εκινείτο αθόρυβα, σιωπηλά μέσα στο σκοτάδι, με σκοπό να προκαλέσει όσο πιο πολύ κακό μπορούσε στον εχθρό. Ήταν ένας αγώνας ζωής και θανάτου, για την επιβίωσή μας, ως Έθνος και λαός. Η μητέρα ρίχτηκε με ορμή σ’ αυτόν τον ιερό αγώνα μαζί με τα παιδιά της. Όσο μεγάλη και αν ήταν η αγάπη της για μας, δεν μπόρεσε να την κάνει να ξεχάσει ότι πάνω απ’ όλα και από μας ήταν η πατρίδα.Και εμείς, τα έξι απ’ τα επτά πιδιά της, την βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε με όλον τον ενθουσιασμό της νεανικής ψυχής μας. Αξιόλογο είναι να τονισθεί εδώ ότι στη οργάνωσή της προστέθηκαν και μερικοί Γερμανοί και Αυστριακοί, αντιναζιστές, αλλά και Ιταλοί, οι οποίοι της παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες. Παράλληλα, η «Μπουμπουλίνα» βοηθούσε και τις αντάρτικες ομάδες της υπαίθρου με πολεμοφόδια, που προέρχονταν από αποθήκες των στρατευμάτων κατοχής, και που οι ηρωικές μορφές, για να τα αποκτήσουν, πολλές φορές έδωσαν τη ζωή τους. Ακόμη τις τροφοδοτούσαμε και με φαρμακευτικό υλικό, ένα μέρος του οποίου προερχόταν απ’ την φαρμακαποθήκη του πατέρα μας, διότι εκτός απ’ την αρωματοποιΐα διατηρούσε και φαρμακείο και φαρμακαποθήκη.
Ευθύνες και καθήκοντα
Όλοι είχαμε αναλάβει ορισμένες ευθύνες και καθήκοντα και την βοηθούσαμε, ακόμα και η Νεφέλη που ήταν πολύ μικρή. Πόσες φορές δεν μετέφερα μηνύματά της. Η μητέρα με χρησιμοποίησε πολλές φορές σε επικίνδυνες αποστολές, όπως η μεταφορά σακιδίων γεμάτων με πυρομαχικά και οπλισμό, τα οποία κρύβαμε στο κατάστημα του πατέρα, αλλά και αλλού. Πολλά πυρομαχικά, όπλα και άλλα συναφή, μας έφερνε ο Ζήσιμος Παρρίδος, βασικό στέλεχος της οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» και ο οποίος δεν δίστασε να καταταγεί στον γερμανικό στρατό, μόλις του το ζήτησε η μητέρα, σαν μάχιμος διερμηνέας του Τάγματος Χόλμαν, της Μεραρχίας Βραδεμβούργου, σκοπός της οποίας ήταν η δίωξη και εξολόθρευση των αντάρτικων ομάδων στην Στερεά Ελλάδα και αλλού. Αυτό το παλικάρι δέχτηκε να παίξει αυτόν τον άχαρο και επικίνδυνο ρόλο, προσφέροντας εξαιρετικά πολύτιμες υπηρεσίες. Πληροφορούσε την μητέρα για τις κινήσεις και τα σχέδια του Τάγματος Χόλμαν.
Ανθρωποκυνηγητό
Ήταν αρχές του 1944. Oι νίκες και τα αλλεπάλληλα πλήγματα που κατάφεραν οι σύμμαχοι στους Γερμανούς, στα διάφορα μέτωπα, έδωσαν καινούργιες ελπίδες και κουράγιο στους Έλληνες, τους αναπτέρωσαν το ηθικό, και άρχισαν να βλέπουν ότι πλησιάζει η ώρα της λευτεριάς. Τώρα οι όροι της πολεμικής κατάστασης είχαν αντιστραφεί. Oι Γερμανοί, που έβλεπαν να χάνουν τον πόλεμο, ξεσπούσαν με λύσσα πάνω στους αγωνιστές που έπεφταν στα χέρια τους. Έβλεπαν να διαρρέουν τα μυστικά τους και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό. Με πληροφοριοδότες τους κατόρθωσαν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους αρχηγούς ορισμένων οργανώσεων. Μερικοί δεν άντεξαν τα φρικτά μαρτύρια, στα οποία τους υπέβαλαν, και μίλησαν και έτσι οι Γερμανοί κατόρθωσαν να ανακαλύψουν την ύπαρξη ορισμένων οργανώσεων. Η μητέρα υπό την πίεση των καθηκόντων είχε κουρασθεί ψυχικώς και σωματικώς και αυτό μας ανησύχησε. Oι ιατροί και συνεργάτες της Μιχαήλ Σαρακηνός και Παύλος Βακατάτσης, μας συμβούλεψαν να την βάλουμε στο νοσοκομείο. Με δυσκολία την πείσαμε να δεχθεί.
Συλλήψεις και βασανιστήρια
Τον Ιούνιο του 1944 έγιναν οι πρώτες συλλήψεις και στελεχών της οργάνωσης «Μπουμπουλίνα». Αυτές οι συλλήψεις την ανησύχησαν και βγήκε, πολλές φορές, κρυφά απ’ το νοσοκομείο για να ειδοποιήσει τους συνεργάτες της να εξαφανισθούν. Τότε η μητέρα πληροφορήθηκε από άνθρωπο μέσα απ’ τα Ες-Ες, ότι επέκειτο και η δική της σύλληψη. O γαμβρός μου ο Σπύρος έστειλε άνθρωπο να την πάρει και να την κρύψει. Eπίσης ο Άγγλος Έβερτ την παρακάλεσε να την κρύψει αυτός ο ίδιος. Εκείνη όμως ήταν αμετάπειστη και δήλωσε σε όλους ότι θεωρούσε λιποταξία να τρέξει να κρυφτεί για να σωθεί εκείνη και να εγκαταλείψει σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή τους συνεργάτες της, μερικοί απ’ τους οποίους ήταν ήδη στα χέρια των Ες-Ες. Πίστευε ότι με τη δική της σύλληψη και επωμιζόμενη τις ευθύνες της θα σταματούσε την έκταση του κακού και τις συλλήψεις και ότι έτσι θα έσωζε και εμάς τα παιδιά. «Αν ποτέ σας πιάσουν οι Γερμανοί, μας είπε, να δείξετε γενναιότητα και να μην λυγίσετε, γιατί έτσι θα επιβαρύνετε περισσότερο την θέση σας. Προσέξτε καλά, δεν ξέρετε τίποτα για το τι έκανα, έτσι μόνο θα γλυτώσετε, και δεν θέλω να κλάψετε ή να πενθήσετε γαι μένα, μόνο να σκέπτεστε, ότι ό,τι κάναμε το κάναμε για την πατρίδα και αυτό θα σας ανακουφίζει». Μας έλεγε ακόμη ότι πίστευε στον Θεό και στην βοήθειά του για να σωθούμε εμείς, τα παιδιά της.
Ύστερα, ήλθαν στο δικό μου κλουβί και με ανέβασαν πάλι στον ανακριτή Μπέκε. Αυτήν την φορά είδα με έκπληξη την μητέρα μου και τον αδελφό μου Νέλσωνα στο ανακριτικό γραφείο του Μπέκε. Η μητέρα, προφανώς για να μην λυγίσω, ή για να μην δουν οι Γερμανοί μητρική αδυναμία και στοργή για μας και τα εκμεταλλευτούν, με κοίταξε αυστηρά, κάνοντάς μου νεύρα με το βλέμμα, που σήμαινε να σταθώ στο ύψος μου και να φερθώ γενναία. Μια μόνο λέξη μου είπε επιτακτικά: «Πρόσεχε». Βέβαια είχε δει τα χάλια μου, τα καμένα πόδια μου, το ματωμένο πουκάμισό μου και τα παράλυτα χέρια μου. Αυτή η στάση της, απέναντί μου, έκανε τον Μπέκε να καταλάβει, ότι η Λέλα Καραγιάννη δεν είναι εύκολη λεία, και θα ήταν αδύνατον να της πάρει λέξη. O Μπέκε με άρπαξε και βίαια με γύρισε και με κόλλησε με το πρόσωπο στον τοίχο, το ίδιο έκανε και στον αδελφό μου. Έβγαλε το περίστροφο απ’ την θήκη του, το κόλλησε στο κεφάλι του Νέλσωνα, και κοιτάζοντας το ρολόι του χεριού του και μέσω διερμηνέα είπε στην μητέρα, με ύφος αποφασισμένο να εκτελέσει την απειλή του: «Λέλα Καραγιάννη, πρόσεξε καλά, σου δίνω δυο λεπτά προθεσμία, για να μου απαντήσεις σ’ αυτά που σ’ ερωτώ, διαφορετικά θα εκτελέσω, τώρα εδώ μπροστά σου, ένα – ένα τα παιδιά σου, αρχίζοντας από αυτόν εδώ. Λέγε, γιατί θα πιέσω την σκανδάλη, πού έχεις τον πομπό σου, ποιος τον χειρίζεται, με ποιους συνεργάζεσαι, ποιες είναι οι πηγές απ’ τις οποίες παίρνεις τις πληροφορίες για τις κινήσεις μας, ποιοι είναι οι συνεργάτες σου, πού βρίσκεται ο καπετάνιος Χρυσίνης με το καΐκι του». Το περίστροφο του Μπέκε έσπρωχνε το κεφάλι του Νέλσωνα, και το έκανε να γέρνει, ήταν αγριεμένος και φαινόταν αποφασισμένος να εκτελέσει την απειλή του. Τότε άκουσα την μητέρα να λέει, με σταθερή και ήρεμη φωνή: «Τα παιδιά μου, εγώ τα γέννησα, δικά μου είναι, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι πρωτίστως ανήκουν στην πατρίδα μας. Πρόσεξε καλά, και πάλι σου λέω ότι αυτά δεν ξέρουν τίποτα και άδικα θα τα σκοτώσεις». Η ψυχή της έτρεμε καθώς τα έλεγε αυτά, η φωνή της ηχούσε παράξενα, επίσημα και κατηγορηματικά, ο Νέλσων και εγώ κοιταχτήκαμε έντρομοι με λοξή ματιά, ο Μπέκε έμεινε άναυδος, αμήχανος. Τελικά τράβηξε το πιστόλι απ’ τον κρόταφο του Νέλσωνα και βάζοντάς το μέσα στην πέτσινη θήκη που κρεμόταν απ’ την ζώνη του, είπε τρέμοντας από οργή: «Τα παιδιά σου τα χρειάζομαι προς το παρόν, και μόλις τελειώσω μ’ αυτά, υπόσχομαι να τα στείλω στο εκτελεστικό απόσπασμα, να μην αμφιβάλλεις γι’ αυτό».
Παίρνουν τη Μάνα…
Το σούρουπο της 7ης Σεπτεμβρίου διεδόθη αστραπιαία στο στρατόπεδο, ότι ήλθαν οι κλούβες με τη συνοδεία αποσπάσματος. O Νέλσων και εγώ σκαρφαλώσαμε στα δυο μικρά παραθυράκια του υπόγειου και είδαμε τις κλούβες, σταματημένες μπροστά στο κτίριο Νο 15. Έβγαζαν απ’ το κτίριο άνδρες κρατουμένους και τους παρέτασσαν εφ’ ενός ζυγού, με μέτωπο προς το κτίριο Νο 4. Είδαμε επίσης να βγάζουν απ’ το κτίριο Νο 14, όπου ήταν η αυστηρή απομόνωση γυναικών, γυναίκες τις οποίες παρέτασσαν κατά τον ίδιο τρόπο. Άκουσα τον αδελφό μου, απ’ το άλλο παράθυρο, να μου φωνάζει: «Βύρων, παίρνουν και την μαμά». Εγώ έντρομος, κοιτώντας προσεκτικά τις γυναίκες, διαπίστωσα ότι η πρώτη της σειράς ήταν η μητέρα μου. Στο γκρουπ των ανδρών ξεχώρισα μερικούς συνεργάτες της μητέρας, καθώς και μέλη της οργάνωσής της. Είδα το Γιαννάκη Χούπη, τον ταγματάρχη Σούλη και άλλους, καθώς και τον Ιωάννη Ριζόπουλο. Στο γκρουπ των γυναικών, εκτός απ’ την μητέρα μου, διέκρινα και μερικές συνεργάτιδές της. Κοντά στην μητέρα στεκόταν ο Γεώργιος Ριζόπουλος. Σε κάποια στιγμή τον είδα να μετακινείται απ’ την θέση του, να παίρνει την θέση του πρώτου, να πλησιάζει την μητέρα, να γονατίζει μπροστά της και να φιλάει το χέρι της. Προφανώς της ζητούσε συγχώρεση γι’ αυτό που είχε κάνει εξ αιτίας του φόβου του για τα μαρτύρια και την ζωή του. Είδαμε την μητέρα να σκύβει προς το μέρος του, σαν να τον συγχωρούσε. Μετά τους έβαλαν όλους στις κλούβες με ένοπλη συνοδεία. Ξεκίνησαν προς άγνωστη κατεύθυνση για μας. Κοίταζα το καμιόνι, που έπαιρνε την μητέρα μου, μέχρι που βγήκε απ’ την πύλη του στρατοπέδου και εξαφανίσθηκε. Εκείνη την στιγμή είδα να έρχεται προς το κτίριό μας ο στρατοπεδάρχης Ραφαήλ Παρίσης, και του φώναξα αν ξέρει πού τους πήγαιναν. Εκείνος για να αποκρύψει την τραγική αλήθεια μου είπε: «Μην ανησυχείς Βύρωνα τους πάνε για όμηρους στα τρένα, και όταν φτάσουν στα σύνορα θα τους αφήσουν ελεύθερους, για να τους αντικαταστήσουν με όμηρους Γιουγκοσλάβους». Παρ’ όλο που μέσα μου ήξερα πολύ καλά ότι δεν θα ξανάβλεπα την μητέρα μου γιατί η κατηγορία ήταν βαρύτατη: «Αρχηγός οργάνωσης, κατασκοπεία σε βάρος των Γερμανών, σαμποτάζ», ήλπιζα μέσα στην απελπισία μου σε κάποιο θαύμα.
Εδώ σταματάει η συγκλονιστική περιγραφή του γιού, του Βύρωνα Καραγιάννη, που μέσα στην απελπισία του περίμενε κάποιο θαύμα!
Όμως το θαύμα δεν έγινε, αλλά η θυσία της Μάνας για την Πατρίδα! Η Λέλα Καραγιάννη, η ηρωίδα Πολύτεκνη Μάνα, εκτελέστηκε από «τους σιδηρόφραχτους και θηριώδεις» Ναζί του Χίτλερ, πριν προλάβει να την στεφανώσει η Λευτεριά.
Με τη θυσία της σφράγισε τον τίμιο κι ένδοξο αγώνα της για την Πατρίδα. Με το αίμα της έγραψε τον ωραιότερο τίτλο τιμής: Μια Πολύτεκνη Μάνα θυσιάστηκε για την Ελλάδα!
Κι ήρθε το Φως της Λευτεριάς να την υψώσει στα Oυράνια!….
aspe

Ιπτάμενη κάμερα της ΕΛ.ΑΣ, κατέγραφε τους διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη? (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Το ιπτάμενο "αντικείμενο" (στο κάτω μέρος του οποίου, φαίνεται να είναι τοποθετημένη μια συσκευή που μοιάζει με κάμερα) εμφανίστηκε από την μεριά της αστυνομίας, όταν η...
πορεία  των διαδηλωτών, έφτασε έξω από το Βελλίδειο.
Δείτε το βίντεο:Πηγη seleo.gr

Ο Α. Σαμαράς στην χώρα των θαυμάτων...

 Στέλιος Κούλογλου

Τελικώς η σύγκλιση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει προχωρήσει πολύ: ακόμη και η πρωθυπουργική ομιλία στην Θεσσαλονίκη ξεκίνησε “ώρα ΠΑΣΟΚ”, δηλαδή με μια ώρα καθυστέρηση, όπως τις...
παλιές καλές εποχές. Μάλιστα οι ομοιότητες με την εποχή της “ευημερίας με πήλινα πόδια”, με την οποία τα έβαλε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του, δεν σταματούν εδώ. Οι προκάτοχοι του χρησιμοποιούσαν το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης για να μοιράσουν παροχές και υποσχέσεις, ο κ. Σαμαράς αποθέωσε το “σύστημα του ΘΑ”: μίλησε για κάποια άλλη χώρα που κερδίζει και υποσχέθηκε ότι το 2021, στα 200 χρόνια από την επανάσταση, η Ελλάδα θα έχει κυριολεκτικά απογειωθεί.
Υπάρχουν βέβαια και διαφορές με τις εξορμήσεις στις ΔΕΘ και την παροχολογία των προηγούμενων πρωθυπουργών, από τους οποίους ο κ. Σαμαράς εξαίρεσε τον Κώστα Καραμανλή,για να μην του τη πέσουν οι Καραμανλικοί. Οπως και πέρυσι, ο πρωθυπουργός απέφυγε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και δικαιολογημένα: τι να πεις όταν ακόμη και ο ΣΕΒ βγαίνει και λέει ότι δεν αντέχουμε άλλο; Ποιος μπορεί σοβαρά να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα είναι πλέον υπολογίσιμη δύναμη διεθνώς, όταν ακόμη και μια απλή οικονομική απόφαση της κυβέρνησης χρειάζεται να εγκριθεί από την τρόικα:

Θα αρκούσε μια απλή δημοσιογραφική ερώτηση για να αναδείξει το χάσμα ανάμεσα στην σκληρή πραγματικότητα και την Disneyland που περιέγραψε ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στο “επίνειο ολόκληρης της βαλκανικής ενδοχώρας”, όπως υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει την Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στα κυβερνητικά επιτεύγματα η ύφεση, που “είναι για πρώτη φορά μικρότερη απ' ότι είχαν υπολογίσει” την ώρα μάλιστα που“υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανεργία φρέναρε”! Και όλα αυτά ενώ η Ελλάδα παρουσιάζει “το μεγαλύτερο κυκλικό πλεόνασμα σε όλη την Ευρώπη” !

Η παραμύθα “είμαστε πρώτοι σε όλη την Ευρώπη” μπορεί να περάσει ευκολότερα στο κομματικό ακροατήριο που συνήθως παρακολουθεί αυτές τις ομιλίες. Αν και αυτή την φορά- κι εδώ πρόκειται για μια ακόμη διαφορά με τις προηγούμενες τελετές- τα χειροκροτήματα ήταν αραιά και πολύ χλιαρά. Ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους έχουν δουλέψει κάποια στιγμή στην ζωή τους ή εξακολουθούν και εργάζονται. Και όσοι έχουν επαφή με την πραγματική οικονομία, γνωρίζουν ότι τα πράγματα είναι οριακά.

Στα ενδιαφέροντα σημεία της ομιλίας περιλαμβάνεται η έννοια της “ελάφρυνσης του χρέους”, την οποία σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά έχουν υποσχεθεί οι εταίροι και δανειστές καθώς και το θέμα των πλειστηριασμών, για το οποίο ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα αφορούν την πρώτη κατοικία(ο κ. Στουρνάρας παρακολουθούσε σιωπηλός).

Το πολιτικό μέρος της ομιλίας παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς ανέδειξε την αγωνία της ΝΔ για τους ψηφοφόρους που εξακολουθεί να χάνει προς όφελος των νεοναζί. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στους νεοναζί με ένα είδος αμηχανίας("τι να πει κανείς για τους νεοναζί") στους οποίους καταλόγισε ότι “μόνο με την παρουσία τους βλάπτουν την Ελλάδα”, αποφεύγοντας όμως να ασκήσει κριτική στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές θέσεις τους. Αντίθετα, μιλώντας συνεχώς για τους λαθρομετανάστες και την θρησκεία, επεδίωξε να υιοθετήσει την ακροδεξιά πλατφόρμα.

Τον σκοπό της απόσπασης ακροδεξιών ψηφοφόρων εξυπηρετούσαν επίσης τα συγχαρητήρια στο Λιμενικό και την Αστυνομία, όπου οι νεοναζί είναι εξαιρετικά δημοφιλείς καθώς και ο ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση, κρατώντας σκληρή διαπραγματευτική στάση απέναντι στην τρόικα, απέφυγε τις μειώσεις στους μισθούς των ένστολων. Ακόμη και την Μακεδονία θυμήθηκε ο κύριος Σαμαράς, ανέβαζόντας σε μια κορόνα τους τόνους, για να μην δοθεί προσοχή στην περίτεχνη διατύπωση: “δεν διαπραγματευόμαστε την ιστορική ταυτότητα της ελληνικής Μακεδονίας”.(απ' ότι φαίνεται υπάρχει και άλλη). Χωρίς καμία αναφορά στο θέμα της ονομασίας. Για έναν άνθρωπο που πριν 20 χρόνια έσυρε την χώρα σε μια πρωτοφανή διπλωματική ήττα ακριβώς για το όνομα της γειτονικής χώρας, η αλλαγή είναι εντυπωσιακή.

Οπως έχει αποδειχθεί, η τακτική υιοθέτησης της πλατφόρμας της Χρυσής Αυγής την δυναμώνει, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πολιτικό “φάουλ” της ομιλίας. Ακόμα πιο σημαντικό είναι η επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων, την οποία οποία ο κ. Σαμαράς επαναλάμβανε συνεχώς, αδιαφορώντας για την ζημιά που προκαλεί στην δημοκρατία η ταύτιση των νεοναζί και της αριστεράς, στην οποία έστρεψε και τα περισσότερα πυρά του.

Στο Μαξίμου έχουν φαίνεται καταλήξει ότι 3 είναι οι βασικοί πολιτικοί και εκλογικοί πόλοι, που θα προσελκύσουν τους ψηφοφόρους: η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή. Το γεγονός ότι, παρά την επιθυμία του κ. Βενιζέλου, ο κ. Σαμαράς απέφυγε να πει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, είναι ίσως προμήνυμα πολιτικών εξελίξεων. Θα μπορούσε να είναι και ρεαλισμός, αλλά που να βρεθεί κάτι τέτοιο σε μια ομιλία πρωθυπουργού στην χώρα των θαυμάτων;

tvxs.gr


Ο Ντινόπουλος, ο Παπαδόπουλος και ένας καθρέφτης...

  Είναι γνωστό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, ήταν ένα εκ των στελεχών που απείχε από τα τηλεοπτικά πάνελ από τότε που το κόμμα του Φώτη Κουβέλη αποχώρησε από  την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ωστόσο, επειδή το...
πρώτο κύμα φθινοπωρινών δημοσκοπήσεων αναμένεται και η ΔΗΜΑΡ κινείται στην κόψη του ξυραφιού, η αποχή του εκπροσώπου έλαβε τέλος και χθες εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega, όπου διασταύρωσε το ξίφος του με τον βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλο για τις δηλώσεις της Μαρίας Ρεπούση περί κατάργησης της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής ωρυόταν κατά της ΔΗΜΑΡ και του Παπαδόπουλου και κάποια στιγμή, σε μία έξαρση… «ιεράς οργής», κάλεσε τον Ανδρέα Παπαδόπουλο «να κοιτάξει κατάματα στον καθρέφτη του».

«Εγώ να κοιτάξω, γιατί με συμφέρει. Για εσάς δεν ξέρω», τού απάντησε ο πορτ παρόλ της ΔΗΜΑΡ, κάνοντας το πάνελ και τους παρουσιαστές να σκάσουν στα γέλια…

Πάντως, με τη στάση του ο εκπρόσωπος του κόμματος του Φώτη Κουβέλη επιβεβαίωσε ότι όντως, η άποψη της Μαρίας Ρεπούση είναι (αυτή τη φορά) η επίσημη γραμμή της ΔΗΜΑΡ. Αν και ο ίδιος έχει στηρίξει την υπεύθυνη Παιδείας του κόμματος σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις…


matrix24.gr

Ναρκοπέδια..

 «Ηρθε η ώρα του Γιάννη Στουρνάρα», λένε πολλοί υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενοι στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Αυτό που εννοούν είναι ότι...
ενώ στις προηγούμενες επισκέψεις της το ενδιαφέρον εστιαζόταν στη διαθεσιμότητα -όχι μόνο επειδή το έβαζε σε προτεραιότητα η τρόικα, αλλά και γιατί το «σήκωνε» το υπουργείο Οικονομικών-, αυτή τη φορά η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα θα είναι -όπως όλα δείχνουν- έτοιμη και η προσοχή θα στραφεί στην οικονομία. Και εκεί υπάρχουν πολλά ναρκοπέδια.

Β.ΣΑΜ.

"Πολιτικά Παρασκήνια" (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) 

Εθνική Πόλο Νεανίδων: Στον 21ο τελικό της Ελλάδας!

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ο τελικός με την Ισπανία στην Κωνσταντινούπολη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο των Νεανίδων είναι ο 21ος συνολικά για την Ελλάδα, η οποία φιλοδοξεί να κατακτήσει το ένατο χρυσό της μετάλλιο.
Η αρχή έγινε το 1994 στο Πάπενταλ της Ολλανδίας με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων, αλλά το πρώτο χρυσό μετάλλιο ήρθε το 1997 στην Πράγα και το 2ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων γυναικών.
Συνολικά η Ελλάδα έχει κατακτήσει 36 Μετάλλια (8 χρυσά, 12 αργυρά, 16 χάλκινα), σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, World League και Μεσογειακούς Αγώνες.
Οι 20 Τελικοί της Ελλάδας
1994 Πάπενταλ Ευρωπαϊκό Νεανίδων ΕΛΛΑΔΑ – Ολλανδία 8-11
1995 Δουνκέρκη Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία 8-13
1996 Νετάνια Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων ΕΛΛΑΔΑ – Ολλανδία 5-6
1997 Πράγα Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων γυναικών ΕΛΛΑΔΑ – Αυστραλία 6-5
1997 Αθήνα Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ 5-8
2000 Λούνεν Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων ΕΛΛΑΔΑ – Γιουγκοσλαβία 6-7
2001 Κωνσταντινούπολη Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων ΕΛΛΑΔΑ – Κροατία 8-7
2001 Μάντσεστερ Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων ΕΛΛΑΔΑ – Τσεχία 8-6
2001 Χάγκεν Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία 4-7
2002 Λουλ Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων γυναικών ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία 9-7
2004 Μπάρι Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων γυναικών ΕΛΛΑΔΑ – Ολλανδία 4-7
2004 Αθήνα Ολυμπιακοί Αγώνες (Γ) ΕΛΛΑΔΑ – Ιταλία 9-10 (7-7)
2005 Κίρισι WORLD LEAGUE Γυναικών ΕΛΛΑΔΑ – Ρωσία 13-10
2009 Σίμπενικ Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων ΕΛΛΑΔΑ – Κροατία 8-9 (7-7)
2010 Ζάγκρεμπ Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών ΕΛΛΑΔΑ – Ρωσία 6-11
2010 Στουτγκάρδη Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων ΕΛΛΑΔΑ – Ιταλία 12-13 πέν. (8-8 παρ. και 7-7 κ.α)
2011 Σαγκάη Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυναικών ΕΛΛΑΔΑ – Κίνα 10-9
2011 Μαδρίτη Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία 11-4
2012 Αϊντχόφεν Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών ΕΛΛΑΔΑ – Ιταλία 10-13
2012 Περθ Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία 9-5

«London calling» για το Χρηματιστήριο

 euro2day.gr – 12 ώρες πριν

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Yλοποίηση των θετικών ενδείξεων που προέκυψαν στο διήμερο Roadshow του ΧΑ στο Λονδίνο αναμένουν τώρα επιχειρηματίες και παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι επέστρεψαν άκρως ικανοποιημένοι από τη φετινή εκδήλωση.
Ενδιαφέρον από νέους fund managers, νέα προσοχή για τις ελληνικές τράπεζες, συγκεκριμένα ερωτήματα (και χρονοδιαγράμματα) προς κάποιες εταιρείες του Large Cap, σαφής προβληματισμός για τις ιδιωτικοποιήσεις και την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, προθέσεις από ορισμένους για τοποθετήσεις στην εγχώρια αγορά.
Αυτά ήταν τα κύρια στοιχεία του φετινού roadshow όπως τα περιέγραψε στο Εuro2day.gr εκπρόσωπος της αγοράς που δίνει το παρών όλα τα χρόνια στη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Σύμφωνα με τον ίδιο μάλλον... τις γερμανικές εκλογές ή με άλλα λόγια τις διευθετήσεις που θα γίνουν στο ελληνικό χρέος, αναμένουν κυρίως και όχι την αξιολόγηση του ΧΑ από τον οίκο FTSE οι ξένοι θεσμικοί προκειμένου να έχουν ένα ελαφρώς πιο ξεκάθαρο τοπίο σχετικά με την πορεία της χώρας και κατά συνέπεια τις χρηματιστηριακής αγοράς.
Ασφαλώς, ο τριπλάσιος αριθμός συναντήσεων που φέτος πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ελλήνων επιχειρηματιών και εκπροσώπων διεθνών funds είναι σημείο στο οποίο αναφέρονται όλοι όσοι επισκέφθηκαν τη βρετανική πρωτεύουσα.
Ιδιαίτερα επιτυχημένο καθώς φαίνεται πως ξεκαθάρισε αρκετά σημεία ήταν το πάνελ στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι των τραπεζών και κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Γιώργος Ζαννιάς.
Oι ομιλητές τόνισαν πως η δημοσιονομική κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί, ενώ υπάρχουν πλέον τρεις ακόμα παράγοντες που συνηγορούν υπέρ της βελτίωσης της οικονομίας στη συνέχεια. Η χώρα διαθέτει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, καθώς έχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε μία σειρά από κλάδους ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχει επέλθει σημαντική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Η δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η χώρα είναι πρωτοφανής με βάση ιστορικά δεδομένα, αναφέρθηκε από την ελληνική πλευρά.
Ειδικότερα όσον αφορά στις τράπεζες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε όχι μόνο για τους τίτλους αλλά για τα warrants.
Σε κάθε περίπτωση στις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια όσον αφορά στην ουσιαστική επιτυχία ή όχι των επαφών που προηγήθηκαν.
Για κάποιες από τις εταιρείες που συμμετείχαν έχουν ήδη δοθεί τα επόμενα ραντεβού με ξένους fund managers εντός Ελλάδος αυτή τη φορά.

Δεήσεις στις εκκλησίες του Λιβάνου για τη Συρία

Δεήσεις στις εκκλησίες του Λιβάνου για τη Συρία
Δεήσεις τελέστηκαν στις εκκλησίες του Λιβάνου για την ειρήνη στην περιοχή 

Ο μαρωνίτης πατριάρχης Μπεσάρα Μπούτρος Ράι, τέλεσε τη δέηση στη βασιλική της Παναγίας στη Χαρίσα, βορείως της Βηρυτού.
Οι μαρωνίτες αποτελούν τη μεγαλύτερη χριστιανική κοινότητα του Λιβάνου
Η συριακή Καθολική εκκλησία ανταποκρίθηκε και αυτή στην έκκληση για την ειρήνη στη Συρία.
Στις μουσουλμανικές κοινότητες, ο αντιπρόεδρος του ανωτάτου σιιτικού συμβουλίου σεΐχης Αμπντέλ Αμίρ Καμπαλάν απάντησε και αυτός θετικά στην έκκληση του Πάπα.
"Το ισλάμ απευθύνει συνεχώς έκκληση για ειρήνη και καταδικάζουμε πάντα τις σφαγές, την τρομοκρατία και την ξένη επέμβαση", τόνισε.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/343636/deiseis-stis-ekklisies-toy-livanoy-gia-ti-syria#ixzz2eH2TxmPq

Ελλαδάρα για κορυφή!

Ελλαδάρα για κορυφή!
Η Εθνική, χωρίς Σπανούλη, διέλυσε την Τουρκία, την πέταξε ουσιαστικά εκτός Ευρωμπάσκετ με το εντυπωσιακό 84-61, και είναι το απόλυτο φαβορί όχι μόνο για την κορυφή του ομίλου αλλά και της διοργάνωσης - Τεράστιος Μπουρούσης, εξαιρετικός Σλούκας
 Διαβάστε περισσότερα στο Οnsports.gr


Read more: http://www.newsbomb.gr/sports/story/343680/elladara-gia-koryfi#ixzz2eH22OFkQ

Στην ευρωπαϊκή ατζέντα ξανά το ενδεχόμενο νέου πακέτου για την Ελλάδα

Στην ευρωπαϊκή ατζέντα ξανά το ενδεχόμενο νέου πακέτου για την Ελλάδα
Επιβαιώνει ο Ντράγκι την ανάγκη νέας στήριξης –Όχι νέο δάνειο λέει ο Ντάισενμπλουμ
Το ζήτημα της κάλυψης ενός ενδεχόμενου δημοσιονομικού κενού της Ελλάδας που θα σημάνει την ανάγκη για ένα νέο πρόγραμμα, σχολιάστηκε για μία ακόμα φορά δημοσίως από Ευρωπαίους αξιωματούχους. Μάριο Ντράγκι και Γερούν Ντάισενμπλουμ λοιπόν, κλήθηκαν για ακόμα μία φορά να απαντήσουν σε ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις τους για το μέλλον.
Ο Ιταλός επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που νωρίτερα είχε διαψεύσει κάθε ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων, με τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνουν χαμηλά όσο χρειαστεί, δεν απέφυγε τη συζήτηση για τα δημοσιονομικά της χώρας μας, παρά το γεγονός πάντως πως μετά από πολύ καιρό, δεν ήταν η Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου λοιπόν, σχετικά με το κατά πόσο η χώρα μας έχει ανάγκη από ένα νέο πακέτο στήριξης, o Μάριο Ντράγκι απάντησε προκαλώντας ένα νέο κύκλο συζητήσεων. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε πως «αν χρειαστεί νέο πρόγραμμα η Ελλάδα, θα απαιτηθούν και πρόσθετοι όροι», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενη ελάφρυνση της χώρας από το χρέος.
Σε παρόμοιο κλίμα πάντως κινήθηκε και ο Γερούμ Ντάισενμπλουμ, ο οποίος διευκρίνισε πως θα αποτελούσε «απευθείας χρηματοδότηση κράτους-μέλους» μια ενδεχόμενη μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, πράξη που απαγορεύεται από την κοινοτική νομοθεσία. Ο επικεφαλής του Eurogroup πάντως, σημείωσε και αυτός πως η χώρα μας θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο στήριξης στο εγγύς μέλλον, λέγοντας πως είναι πολύ νωρίς να ανοίγει τέτοια συζήτηση.
Στελέχη πάντως του Eurogroup, τόνιζαν πως η πρόσθετη αυτή στήριξη δεν είναι απαραίτητο να περιέχει νέο δάνειο αλλά θα περιλαμβάνει κυρίως διαρθρωτικά μέτρα για τη βελτίωση της οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το Eurogroup που θα γίνει το Μάρτιο θα λάβει όλες τις τελικές αποφάσεις. Στόχος της κυβέρνησης άλλωστε, είναι να πάει την Άνοιξη με όσο το δυνατόν περισσότερα διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια της, με το πρωτογενές πλεόνασμα να αποτελεί τον κεντρικό στόχο και πιθανότατα, το ισχυρότερο διαπραγματευτικό μας χαρτί έως τότε.


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/343251/stin-eyropaiki-atzenta-xana-to-endehomeno-neoy-paketoy-gia-tin-ellada#ixzz2eH1h3Xwb

Νέα... σκάνδαλα στον ΟΣΕ με Γερμανούς πρωταγωνιστές!

Νέα... σκάνδαλα στον ΟΣΕ με Γερμανούς πρωταγωνιστές!
Το θέμα ανέδειξε η βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Ραχήλ Μακρή με ερώτηση και έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή - Θέμα χρόνου να κληθούν από τους εισαγγελείς «κρατικοί αξιωματούχοι» ενώ επικρατεί παγωμάρα στον ΟΣΕ.
Πολυεπίπεδη εισαγγελική έρευνα για τις ύποπτες πληρωμές Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων οι οποίοι ενεπλάκησαν σε συμβάσεις του ΟΣΕ και της θυγατρικής του ΕΡΓΟΣΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ήδη για ένα σκέλος της υπόθεσης ο αρμόδιος ανακριτής αναμένεται να στείλει κλήσεις στους εμπλεκομένους προς απολογία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς κ. Σπύρος Γεωργουλέας βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανάκρισης που διεξάγει για το ανεκτέλεστο τελικά έργο του Προαστιακού «Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών – Πειραιά» και το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να καλέσει σε απολογία κρατικούς αξιωματούχους.
Το θέμα έχει προκαλέσει παγωμάρα στον ΟΣΕ ενώ κάποιοι καλά πληροφορημένοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να λάβουν προσκλήσεις και πολιτικοί που ενεπλάκησαν με εργολαβίες για τον εκσυγχρονισμό του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου.
Την ίδια στιγμή ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Αντώνης Ελευθεριάνος απέστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με το οποίο ζητά να του γνωστοποιήσουν κάθε στοιχείο που συνδέεται με το κομμάτι του Προαστιακού «Αεροδρόμιο-Ελευσίνα».
Η έγκυρη εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», η οποία είχε φέρει στο φως και το ομώνυμο σκάνδαλο της Siemens, αποκάλυψε παράνομες πρακτικές και ύποπτες πληρωμές των γερμανικών σιδηροδρόμων που δεν αφορούν μόνον στη χώρα μας, για να εξασφαλίσουν τη «δουλειά». Στοιχεία μέσω της δικαστικής συνδρομής αναμένονται και για το σύστημα επικοινωνίας GSM-R αλλά και για τις «χρυσές» συμβουλευτικές υπηρεσίες που είχαν παράσχει στην ΕΡΓΟΣΕ και στην Αττικό Μετρό οι Deutsche Bahn International και Lahmayer την προηγούμενη δεκαετία.
Το θέμα αναδείχθηκε πάντως ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε (με σειρά εγγράφων) η βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Ραχήλ Μακρή. Το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε τον σχηματισμό δικογραφίας προκαταρκτικής εξέτασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες των δικαστικών αρχών κινούνται σε δύο κατευθύνσεις:
- Η πρώτη αφορά στο να διαπιστωθεί εάν οι επίμαχες συμβάσεις ήταν επιζήμιες ή επωφελείς για το ελληνικό δημόσιο και κατά συνέπεια εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν.
- Η δεύτερη αφορά στην καταγγελλόμενη ροή μαύρου χρήματος που κατέληξε στις τσέπες κρατικών αξιωματούχων. Στην περίπτωση αυτή ερευνάται εάν και από ποιους έχουν διαπραχθεί τα κακουργήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που «εκτιμούν» ότι θα ανακινηθούν ύποπτες υποθέσεις αναθέσεως, εκτελέσεως και υπερβάσεως σιδηροδρομικών έργων από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Κώστας Σημίτης.
Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη του ΟΣΕ εξέφραζαν απορίες τι έχει γίνει με εγκαταλελειμμένα έργα όπως η ανακατασκευή της γραμμής Αγρινίου – Μεσολογγίου κατά την εποχή υπουργίας του κ. Χρίστου Βερελή ή με «συγκοινωνιακές μελέτες» που παραγγέλθηκαν σωρηδόν λίγο πριν από τις εκλογές του 2004, όταν φαινόταν καθαρά η επικράτηση του κ. Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας...


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/343647/nea-skandala-ston-ose-me-germanoys-protagonistes#ixzz2eH0yueFO

Για ποιούς κτυπούν οι καμπάνες του Βοσπόρου;

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 8, 2013
20130908-073744.jpg

Μα καλά αφού στον Βόσπορο ούτε καμπάνες ακούγονται, ούτε καμπαναριά σήμερα υπάρχουν!! Τότε πως θα κτυπήσουν και ποιά αυτιά θα τις ακούσουν;
Για να πιάσουμε την άκρη του γεωπολιτικού νήματος από την αρχή θα επισημάνουμε τα πρώτα ταξίδια του προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη θητεία του. Ήταν λοιπόν η Κωνσταντινούπολη όπου στα 
φωτογραφικά επίκαιρα είδαμε το θολό βλέμμα του να μετεωρίζεται στην μεγαλοπρέπεια της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ δίπλα στον ξεναγό κ. Ερντογάν και
μετά τον είδαμε στην Αίγυπτο δίπλα στον κ. Μουμπάρακ να προθερμαίνει τους αδελφούς μουσουλμάνους..
Τα δύο αυτά ταξίδια προσέγγισης του αραβικού κόσμου σηματοδότησαν τις δύο μελλοντικές γεωπολιτικές θεατρικές σκηνές εκ των οποίων η δεύτερη άνοιξε ήδη την αυλαία της στην Αίγυπτο.. Απομένει η πρώτη να ανοίξει την παγκόσμια πρώτη της λόγω της ιδιαίτερης βαρύνουσας γεω-στρατηγικής θέσεως της.
Θα μου επιτρέψετε να εκφέρω και να αποτυπώσω την συναισθηματική μου φόρτιση γιατί την στιγμή που ποτίζεται ο πλανήτης μας με αθώο αίμα δεν μπορείς τους παραπάνω καραγκιόζηδες να τους λες κυρίους αλλά ούτε και καραγκιόζηδες.
Και τι έχουμε λοιπόν προ των θυρών? τον Ομπάμα να θέλει να ¨¨χειρουργήσε騨 την Συρία για το καλό της ανθρωπότητας!! Μήπως με αυτό το πολεμικό χειρουργείο θέλει να κάνει λίφτιγκ στην πεσμένη δημοτικότητα του? πλησιάζει μάλιστα και η μεγάλη ημέρα των νεοποχιτών η 11η Σεπτεμβρίου! Μήπως θέλει να ρετουσάρει την οικονομική μηχανή της Αμερικής με ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην παραγωγή πολεμικού υλικού? Εδώ που τα λέμε χωράει μια καίρια ερώτηση. Πως η Αμερική έγινε Υπερδύναμη? Μα φυσικά φτιάχνοντας όπλα για Παγκόσμιους Πολέμους…
Λοιπόν θα δούμε τα αμερικανικά βλήματα να στοχεύουν Συρία. Ξέρουν αυτά τα ανθρώπινα βλήματα τι έχουν απέναντι τους??
Σίγουρα θα έχουν απέναντι τους τον Απόστολο Παύλο από την Αντιόχεια και την Ταρτούς, την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό από την Δαμασκό, τον Άγιο Ισαάκ τον Σύρο, τον Άγιο Ευστάθιο τον Πατριάρχη και τόσους άλλους Αγίους που τους περιμένουν με ανοικτές αγκάλες!! Πού να ξέρουν τα αμερικανικά βλήματα ότι στην περιοχή της Αντιοχείας ακούσθηκε και καθιερώθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία η ονομασία ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ , ότι στα μέρη αυτά διαφυλάχθηκε η Τίμια Κάρα του ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ και ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ???
Ας αφήσουμε τα Αμερικανάκια και να πάμε στην Ρώσικη Ναυτική πασαρέλα μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Συρίας.
Θα κάνουν τίποτε ουσιαστικό οι Ξανθοί η παίζουν επικοινωνιακά παίγνια υποψήφιας Υπερδύναμης?
Αν και έχουμε ζεστό Σεπτέμβρη οι σχέσεις των νεοποχιτών είναι παγωμένες μέχρι το κόκκαλο! Όταν βλέπει κάποιος την Μεγ. Βρετανία να κάνει πίσω, τότε κάποιο μπέρδεμα έρχεται. Δεν σκέφτηκαν καθόλου στο USA ότι η φίλη τους Μέρκελ έχει εκλογές? Αυτό φυσικά δεν είναι καμία σημαντική μεταβλητή μπροστά στον κίνδυνο να αυξηθεί απότομα η τιμή του Μαύρου χρυσού και να στείλει στα τάρταρα της απόγνωσης τις Ευρωπαικές Οικονομίες.
Και τότε ποιος θα βοηθήσει τους εφησυχάζοντες μνημονιακούς στην Ελλάδα που ονειρεύονται ανάπτυξη με τρελούς ρυθμούς αποκρατικοποίησης? Ένα είναι σίγουρο ότι θα τρέχουν στα σούπερ Μάρκετ και δεν θα βρίσκουν πάμπερς !!
Όλο αυτό το τρελό σκηνικό θα αυξήσει την ανυποληψία της Αμερικής και τότε το κάθε Έθνος θα κάνει του κεφαλιού του με πρώτο πρωταγωνιστή την τουρκική αλεπού που θα βρει ευκαιρίες να μπει στο κοτέτσι της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου με πρόθεση να κατασπαράξει και τις δικές μας ¨¨κότες¨¨ μαζί και τα ενεργειακά αυγά .
Τι θα κάνουν τότε οι Ρώσοι για εμάς τους Ομόδοξους? Ότι έκαναν και στην Συρία? Αυτό που τους πονάει περισσότερο είναι να μην τους φρακάρουν τα γεωπολιτικά στενά του Βοσπόρου και τους πνίξουν γεωστρατηγικά.
Όταν οι Κούρδοι θα σηκώσουν κεφάλι οι δικοί μας θιασώτες της Ελληνο- τουρκικής φιλίας και προσέγγισης θα τρώνε μπάτσες από τους εταίρους τους. Τότε τι θα πούνε στον Ελληνικό Λαό που βλέπει ήδη τα τεκταινόμενα??
Τις προάλες ο ίδιος έγινα μάρτυρας μίας ηρωικής αναχαίτισης σε χαμηλή πτήση στο Ανατολικό Αιγαίο από ένα παλληκάρι μας πιλότο που στρίμωξε τον Τούρκο. Αυτό που ένοιωσα εκείνη την στιγμή ήταν πέρα από την εθνική ανάταση, τον τρόμο που διακατείχε τον τούρκο πιλότο που σαν κυνηγημένο σκυλί έτρεχε να σωθεί.
Υπάρχουν πολλές γεωπολιτικές αναλύσεις που ταυτίζονται με πραγματικά γεγονότα που επαλήθευσαν λεγόμενα Αγίων Πατέρων. Αυτές οι αναλύσεις μεταφέρουν το θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων σε πρώτη φάση από την δεινοπαθούσα Συρία στην Ελληνο- Κυπριακή Υφαλοκρηπίδα και μετά στα στενά του Βοσπόρου.
Αυτά που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή μας κτυπούνε ήδη πένθιμα της νοητές Καμπάνες του Βοσπόρου στις αιματοβαμμένες συνειδήσεις των επικυρίαρχων της γης γιατί εκεί μέσα στα θαλασσινά Στενά από τα Δαρδανέλια- Ελλήσποντο- Βόσπορο αφού σπάσουν τα μούτρα μεταξύ τους, θα ζητήσουν τελικά έμπρακτη συγνώμη από αυτούς που αδίκησαν κατά επανάληψη και δια χρονικά.
Ούτε καν μπορούν να φαντασθούν ότι ο πατημένος από αυτούς στο χώμα σήμερα Έλληνας- Ορθόδοξος- Ρωμηός ήδη ακούει τις ίδιες Καμπάνες .
Αλλά τις ακροάζεται πνευματικά μέσα από την Ιστορική Παράδοση του και τον γαλουχημένο πόνο των θλίψεων του χθες και του σήμερα να δίνουν χαρμόσυνο ήχο και όχι πένθιμο, να δίνουν άγγελμα ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ και ΕΙΡΗΝΗΣ για όλη την Ανθρωπότητα.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.

Γειά σου ρε Αλέξη - Τσε Γκεβάρα με το Burberry!

 


Γειά σου ρε Αλέξη - Τσε Γκεβάρα με το Burberry!
Φωτιές άναψε στα social media η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε να φορά ένα πουκάμισο Burberry πυροδοτώντας σαρκαστικά σχόλια στο twitter. Υπάρχουν και πολλοί βέβαια που θεωρούν ότι κακώς ασχολούμαστε με το "εμώνυμο" ρούχο του Τσίπρα.

Ιδού μερικά από τα σχόλια:

-Γειά σου ρε Αλέξη-Τσε Γκεβάρα με το Burberry! Τσάκισε τον καπιταλισμό!

-Η μικρή συμμετοχή στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξηγηθεί. Υπήρχε dress-code.Όσοι δε φορούσαν Burberry δεν μπορούσαν να συμμετέχουν.

-Δεν θα σχολίαζα το μπέρμπερι του Τσίπρα αλλά ... όταν είδα τη γυρισμένη μανσέτα για να φαίνεται το καρουδάκι ... μιλάμε για πολύ wanna be!

-Φήμες ότι το Burberry του Τσίπρα είναι απόφαση της Γ.Αγγελοπουλου. Δε θα άντεχε να πάρει χρίσμα για την Αθήνα από κάποιον με κάτι φθηνότερο

- Πόσο να κάνει σε δραχμές ένα πουκάμισο Burberry;

- Εδώ να ενημερώσουμε ότι τα #Burberry σχεδιάζονται στην νεοφιλελεύθερη κόλαση του ΗΒ όπου τα τρένα και το ρεύμα ανήκουν σε ιδιώτες

- Που να πω τον πόνο μου. Έχω το ίδιο πουκάμισο με τον Αλέξη. Θα το φοράω στη δουλειά και θα με περνάνε για ΣΥΡΙΖαίο...

- Βλαχομπουρζουάδες όλου του κόσμου ενωθείτε... Βάλτε τα Burberry και κατεβείτε στην πορεία...

-O Τσίπρας Burberry κ ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ με Lacoste στη ΔΕΘ. Το πιο επικίνδυνο βέβαια,είναι ότι δεν τους έκοψε να μην τα βάλουν σήμερα

- Με τον Αλέκση είμαι συνομήλικος. Εγώ ως συντηρητικός ακροδεξιός και φασίστας φοράω ΝΟ ΝΑΜΕ.Ο Αλέκσης ο αριστερός φορά burberry.Κατι δε δένει

Υπάρχουν όμως και οι αντίθετες απόψεις

- Ενόχλησε το μαρκάτο πουκάμισο του Τσίπρα.Με τα χέρια των Πρωθυπουργών των μνημονίων που στάζουν το αίμα 3500+ ανθρώπων,κανένα πρόβλημα ε;;

- Η άλλη είδε τη μάρκα στο πουκάμισο του Τσίπρα(;) Το κέρατο που μας εχει βάλει στο κώλο η κυβέρνηση του Αντώνη που να το δει.

- Τους ενόχλησε το "επώνυμο" πουκάμισο του Τσίπρα. Ο Σαμαροβενιζέλος κυκλοφορεί ενδεδυμένος το δέρμα χιλιάδων νεκρών Ελλήνων - αλλά δεν...
www.theinsider.gr
Πόπη Π

ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ