Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Το πέναλτι που δεν δίνεται στον Μπεργκ σε αγκωνιά του Κρέσπο (video)

 Οι διαιτητές δεν είδαν το χτύπημα του Κρέσπο στον Μπεργκ, λίγο πριν τη λήξη του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. 


Το πέναλτι που δεν δίνεται στον Μπεργκ σε αγκωνιά του Κρέσπο (video)
Στο 89’ ο Κρέσπο πηγαίνει με τον αγκώνα από πίσω και βρίσκει στο κεφάλι τον Μπεργκ. 

Είναι ένα χτύπημα εκτός φάσης που δεν είδε ο Σιδηρόπουλος και έπρεπε να τιμωρηθεί με πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. 

Στην περίπτωση αυτή ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, βάσει κανονισμού, θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα. 

Δημοφιλείς αναζητήσεις

Παναθηναϊκάρα για κούπα!

 

«Σκόρπισε» τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν εξαιρετική, επικράτησε... μόνο 2-0 του «δικέφαλου του βορρά» και πήρε σπουδαίο προβάδισμα για να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου. 

Παναθηναϊκάρα για κούπα!
Παναθηναϊκός και… ξερός ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε... μόνο 2-0 του «δικέφαλου του βορρά» και πήρε σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Εξαιρετικοί οι «πράσινοι», που άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Ροντρίγκο Μολέδο στο 21’, με τον Σεμπάστιαν Λέτο να διαμορφώνει το αποτέλεσμα στο 83’! Δεν δόθηκε πέναλτι στους γηπεδούχους στο 89ο λεπτό σε αγκωνιά του Κρέσπο στον Μπεργκ! 

Ο ΠΑΟΚ ήταν εντελώς ακίνδυνος, έπεσε πάνω στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού και κατάφερε να απειλήσει μόνο μια φορά σε όλο το ματς την εστία του Βλαχοδήμου με τον Ενρίκε στο 28’. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ματς τελείωσε με 13-3 τελικές υπέρ του Παναθηναϊκού και 8-0 στην εστία! Μπορούσε και διπλάσιο σκορ ο Παναθηναϊκός! 

Τρομερό ματς από τον Χουλτ, ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι άλλοι τρεις της άμυνας όπως και ο Μπεργκ. Κεφάτος ο Βιγιαφάνιες, αν και δεν του βγήκαν όσες προσπάθειες θα ήθελε! Διασώθηκε από τον ΠΑΟΚ ο Γλύκος, που κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ο Ουάρντα προσπαθούσε μόνος του να δημιουργήσει κινδύνους μεσοεπιθετικά, κάτι που, όμως δεν το κατάφερε ποτέ! 

Το ματς



Κακός ο ρυθμός στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Οι δύο ομάδες μπήκαν με σκοπό να μην ρισκάρουν στα πρώτα λεπτά και περιορίστηκαν σε αρκετές βαθιές μπαλιές. Τα λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής έρχονταν το ένα μετά το άλλο, ενώ δεν υπήρχε ούτε υποψήφια ευκαιρίας. Ωστόσο, όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. 

Στο 19’ ο Μπεργκ έβαλε σωστά το σώμα του στον Λέοβατς, τον έβγαλε εκτός πορείας αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό αργότερα, ο Χουλτ έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά και σέντρα, με τον Μπεργκ να πιάνει την κεφαλιά αλλά τον Γλύκο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Ο Βιγιαφάνιες έκανε το σουτ που κόντραρε, ο Γλύκος βγήκε και απομάκρυνε με την γροθιά, ο Μπεργκ έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Μολέδο, ο οποίος με νέα κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. 



Το γκολ αυτό φάνηκε να ξυπνάει κατά κάποιο τρόπο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άρχισαν να ανεβαίνουν. Είχαν δε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα στο 27’ αλλά ο Ενρίκε την σπατάλησε. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Ουάρντα άνοιξε στον Τσίμιροτ, ο οποίος έκανε εξαιρετικό γύρισμα αλλά ο Ενρίκε από το ύψος του πέναλτι κατάφερε να στείλει την μπάλα στην… κερκίδα, σπαταλώντας μια σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Αυτή η φάση ήταν και η μοναδική του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να έχει δύο ακόμα. Ωστόσο, Κλωναρίδης και Βιγιαφάνιες δεν κατάφεραν να σημαδέψουν σωστά και να διευρύνουν το προβάδισμα της ομάδας τους. 

Ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να πάρει το προβάδισμα, πήγε το ματς εκεί που ήθελε και έψαχνε και ένα δεύτερο τέρμα ώστε να «κλειδώσει» τη νίκη και να πάρει σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου! Από την άλλη μεριά, ο ΠΑΟΚ αναζητούσε το εκτός έδρας γκολ, παίζοντας κυρίως στην κόντρα επίθεση ωστόσο δεν κατάφερνε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των «πρασίνων», που παρέδωσε… ρεσιτάλ! 

Το δεύτερο μέρος είχε παρόμοιο ξεκίνημα με το πρώτο. Οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη, ο ρυθμός δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός και οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες άργησαν να έρθουν. Ο Βλάνταν Ίβιτς προσπάθησε να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, πέρασε τον Πέλκα στη θέση του Ενρίκε ωστόσο η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν βελτιώθηκε σε καμία περίπτωση. Στο 61ο λεπτό, ο Κλωναρίδης έπεσε στην περιοχή, ζητώντας πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάκχοφ ωστόσο δεν υπήρξε κάποια παράβαση και πέντε λεπτά αργότερα ο Μπεργκ είδε τον Γλύκο με φανταστική επέμβαση να μην του επιτρέπει να σκοράρει, διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ που εξαπέλυσε! 

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα σε διάστημα δύο λεπτών, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Στο 69’ λοιπόν, ο Μπεργκ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κρέσπο, σε μια δύσκολη φάση που θα μπορούσε να καταλογιστεί παράβαση! Ένα λεπτό μετά δε, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να «φωνάξουν» για πέναλτι σε χέρι του Χουλτ. Ωστόσο, δεν υπήρξε κανένα πέναλτι. Μπορεί η μπάλα να βρήκε στο χέρι του Σουηδού μπακ, ωστόσο ήταν ξεκάθαρα ακούσιο καθώς ο Χουλτ δεν είχε καν μέτωπο προς αυτήν και δεν έβλεπε που είναι. Επίσης, η μπάλα δεν έχει κατεύθυνση προς το τέρμα. 





Τα λεπτά περνούσαν, οι δύο ομάδες έψαχναν από ένα γκολ αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που κατάφερε να το βρει! Στο 83ο λεπτό, ο Εμποκού έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Μπεργκ, ο οποίος αντί να πλασάρει προτίμησε να δώσει στον αμαρκάριστο Λέτο, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει, γράφοντας το 2-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε! Στα εναπομείναντα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι το αξιόλογο, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται σωστά για πέναλτι στο 89ο λεπτό όταν ο Κρέσπο χτύπησε από πίσω και εκτός φάσης με τον αγκώνα τον Μπεργκ, με τον Σιδηρόπουλο να μην δείχνει την παράβαση! 





Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήκος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (86' Μόλινς), Εμποκού, Κλωναρίδης (75' Λέτο), Μπεργκ (90' Ρέις). 

Στον πάγκο: Στιλ, Χατζηγιοβάνης, Ευαγγέλου, Μαρινάκης. 

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ (88' Τσίμιροτ), Ουάρντα, Ενρίκε (58' Πέλκας), Τζάλμα Κάμπος (73' Κίτσιου), Κουλούρης. 

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Πρίγιοβιτς, Ματθαίου, Βαρέλα. 

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) 

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

«Βόμβα» Γερμανών: Ετοιμαστείτε για τέταρτο Μνημόνιο, αλλιώς χρεοκοπία


«Βόμβα» Γερμανών: Ετοιμαστείτε για τέταρτο Μνημόνιο, αλλιώς χρεοκοπία
Ειδήσεις | Τέταρτο Μνημόνιο: Βαρύ το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η χώρα το 2019 σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» - «Η κυβερνητική πολιτική στραγγαλίζει την οικονομία» - Μεγάλο πρόβλημα η καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων
Μονόδρομος για την Ελλάδα καθίσταται ένα τέταρτο Μνημόνιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, με την εφημερίδα «Handelsblatt» να παρουσιάζει το άμεσο μέλλον της χώρας με τα μελανότερα χρώματα, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της Μάλτας την περασμένη Παρασκευή (07/04/2017).
«Όχι, δεν ήταν επιτυχία η συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής, αλλά απλά ένα ακόμα βήμα σε ένα δύσκολο δρόμο», σημειώνει σε σχόλιό της η εφημερίδα, το οποίο φέρει τίτλο «Δέσμια της κρίσης η Ελλάδα».
Σημειώνει δε με έμφαση: «Η παρακαταθήκη που θα αφήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο κόμμα που θα τον διαδεχθεί θα είναι βαριά. Το τρίτο πρόγραμμα εκπνέει το καλοκαίρι του 2018 και η Ελλάδα σχεδιάζεται τότε να βγει στις αγορές. Το 2019 όμως η χώρα θα κληθεί να αποπληρώσει 20,5 δισ. Από σημερινή σκοπιά μοιάζει ουτοπικό η Ελλάδα να αντλήσει, με φυσιολογικά επιτόκια, ένα τέτοιο ποσό από τις διεθνείς αγορές. Αν λοιπόν οι πιστωτές θέλουν να αποφύγουν την χρεοκοπία της Ελλάδας, τότε θα πρέπει να καταφύγουν, στα μέσα του 2018, σε ένα τέταρτο πρόγραμμα. Οι προοπτικές είναι δυσοίωνες. Ήδη η χώρα διανύει την όγδοη χρονιά ύφεσης. Και λόγω του πολύτιμου χρόνου που έχασε η κυβέρνηση Τσίπρα, η Ελλάδα παραμένει στα δεσμά της κρίσης».
«Είναι σχεδόν απίθανο ότι η χώρα θα βγει σύντομα από την κρίση. Με την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα ανοίγει, τουλάχιστον, ο δρόμος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Όμως δεν συντρέχει κανένας λόγος για να πάρουν ανάσα Ελλάδα και δανειστές. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Η χώρα απέχει ακόμα πολύ από την διάσωσή της», υπογραμμίζει ο συντάκτης του συγκεκριμένου σχολίου.
schauble
Επί της ουσίας, η Handelsblatt δείχνει να αφήνει κατά μέρος τη νέα κυβίστηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, μιλώντας τη Μ. Δευτέρα (10/04/2017) στην τηλεόραση της Deutsche Welle, υποστήριξε πως «δεν πρόκειται να υπάρξει τέταρτο Μνημόνιο». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
Εξάλλου, η γερμανική εφημερίδα επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στην πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντάς του σοβαρές καθυστερήσεις ως προς την υλοποίηση των συμφωνηθέντων στο πλαίσιο του Μνημονίου, με τις ιδιωτικοποιήσεις να παραμένουν το μεγάλο «αγκάθι».
«Εδώ και μήνες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε το καλοκαίρι του 2015. Σε αυτές ανήκουν το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, η φιλελευθεροποίηση της αγοράς εργασίας, καθώς και η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Εκτός αυτού καθυστερούν οι ιδιωτικοποιήσεις. Μόνο υπό τις ισχυρές πιέσεις των δανειστών η κυβέρνηση συναινεί σε ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες όμως τορπιλίζει αμέσως μετά με πλήθος τεχνάσματα», επισημαίνει η Handelsblatt.
Και προσθέτει: «Την ίδια στιγμή η ελληνική οικονομία ασθμαίνει. Επειδή η κυβερνητική πολιτική στραγγαλίζει την ανάπτυξη ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάζεται να επιβάλλει επιπλέον λιτότητα ή αύξηση φόρων. Το τι πιστεύουν οι Έλληνες για την πολιτική αυτή φαίνεται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις. Στην πρόθεση ψήφου ο Σύριζα θα λάμβανε σήμερα περίπου 11%, λιγότερο από ένα τρίτο του ποσοστού του στις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Βόμβα» από το Βερολίνο: Ποιος είπε στον Σόιμπλε «μάζεψε τον Τσίπρα, δεν είναι σοβαρός»;

«Βόμβα» από το Βερολίνο: Ποιος είπε στον Σόιμπλε «μάζεψε τον Τσίπρα, δεν είναι σοβαρός»;

Αυστηρές προειδοποιήσεις από Μοσκοβισί

Την ίδια στιγμή, «καμπανάκι» κινδύνου για την Ελλάδα κρούει και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μέσω του προσωπικού του ιστολογίου, κάνοντας λόγο για σοβαρούς κινδύνους από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
«Η αβεβαιότητα είναι ο χειρότερος εχθρός για μία οικονομία και αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα. Έχω την αίσθηση ότι διστάζουμε και κάθε φορά που διστάζουμε, τόσο τα πράγματα καθίστανται πιο άσχημα για την χώρα και μάλιστα σε μία στιγμή που η οικονομία της έχει αρχίσει να ανακάμπτει», υπογραμμίζει ο κ. Μοσκοβισί. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Συνολική συμφωνία τον Μάιο

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Der Standard» ο  υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γέργκ Σέλινγκ, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι μέσα Μαΐου θα επιτευχθεί συνολική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από τον ESM, τονίζει ο υπουργός στην αυστριακή εφημερίδα.
Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών προτείνει το Eurogroup να αξιοποιήσει το γενικότερο θετικό κλίμα και να δώσει πράσινο φως σε ένα επενδυτικό πακέτο για την Ελλάδα ύψους 1 δισ. ευρώ, το οποίο θα προέλθει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) ή και με τη συμμετοχή του ESM. Κατά την άποψη του οι επενδύσεις θα μπορούσαν να γίνουν στον τομέα της ενέργειας.
Μόνο αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές, θα διασφαλιστεί ότι η χώρα θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά και στις κεφαλαιαγορές, καταλήγει ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ.
Με πληροφορίες από την Deutsche Welle


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/784678/vomva-germanon-etoimasteite-gia-tetarto-mnimonio-gia-na-glitosete-ti-xreokopia#ixzz4duywxoVj

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...