Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Παναθηναϊκάρα για κούπα!

 

«Σκόρπισε» τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν εξαιρετική, επικράτησε... μόνο 2-0 του «δικέφαλου του βορρά» και πήρε σπουδαίο προβάδισμα για να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου. 

Παναθηναϊκάρα για κούπα!
Παναθηναϊκός και… ξερός ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε... μόνο 2-0 του «δικέφαλου του βορρά» και πήρε σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Εξαιρετικοί οι «πράσινοι», που άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Ροντρίγκο Μολέδο στο 21’, με τον Σεμπάστιαν Λέτο να διαμορφώνει το αποτέλεσμα στο 83’! Δεν δόθηκε πέναλτι στους γηπεδούχους στο 89ο λεπτό σε αγκωνιά του Κρέσπο στον Μπεργκ! 

Ο ΠΑΟΚ ήταν εντελώς ακίνδυνος, έπεσε πάνω στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού και κατάφερε να απειλήσει μόνο μια φορά σε όλο το ματς την εστία του Βλαχοδήμου με τον Ενρίκε στο 28’. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ματς τελείωσε με 13-3 τελικές υπέρ του Παναθηναϊκού και 8-0 στην εστία! Μπορούσε και διπλάσιο σκορ ο Παναθηναϊκός! 

Τρομερό ματς από τον Χουλτ, ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι άλλοι τρεις της άμυνας όπως και ο Μπεργκ. Κεφάτος ο Βιγιαφάνιες, αν και δεν του βγήκαν όσες προσπάθειες θα ήθελε! Διασώθηκε από τον ΠΑΟΚ ο Γλύκος, που κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ο Ουάρντα προσπαθούσε μόνος του να δημιουργήσει κινδύνους μεσοεπιθετικά, κάτι που, όμως δεν το κατάφερε ποτέ! 

Το ματς



Κακός ο ρυθμός στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Οι δύο ομάδες μπήκαν με σκοπό να μην ρισκάρουν στα πρώτα λεπτά και περιορίστηκαν σε αρκετές βαθιές μπαλιές. Τα λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής έρχονταν το ένα μετά το άλλο, ενώ δεν υπήρχε ούτε υποψήφια ευκαιρίας. Ωστόσο, όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. 

Στο 19’ ο Μπεργκ έβαλε σωστά το σώμα του στον Λέοβατς, τον έβγαλε εκτός πορείας αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό αργότερα, ο Χουλτ έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά και σέντρα, με τον Μπεργκ να πιάνει την κεφαλιά αλλά τον Γλύκο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Ο Βιγιαφάνιες έκανε το σουτ που κόντραρε, ο Γλύκος βγήκε και απομάκρυνε με την γροθιά, ο Μπεργκ έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Μολέδο, ο οποίος με νέα κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. 



Το γκολ αυτό φάνηκε να ξυπνάει κατά κάποιο τρόπο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άρχισαν να ανεβαίνουν. Είχαν δε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα στο 27’ αλλά ο Ενρίκε την σπατάλησε. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Ουάρντα άνοιξε στον Τσίμιροτ, ο οποίος έκανε εξαιρετικό γύρισμα αλλά ο Ενρίκε από το ύψος του πέναλτι κατάφερε να στείλει την μπάλα στην… κερκίδα, σπαταλώντας μια σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Αυτή η φάση ήταν και η μοναδική του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να έχει δύο ακόμα. Ωστόσο, Κλωναρίδης και Βιγιαφάνιες δεν κατάφεραν να σημαδέψουν σωστά και να διευρύνουν το προβάδισμα της ομάδας τους. 

Ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να πάρει το προβάδισμα, πήγε το ματς εκεί που ήθελε και έψαχνε και ένα δεύτερο τέρμα ώστε να «κλειδώσει» τη νίκη και να πάρει σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου! Από την άλλη μεριά, ο ΠΑΟΚ αναζητούσε το εκτός έδρας γκολ, παίζοντας κυρίως στην κόντρα επίθεση ωστόσο δεν κατάφερνε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των «πρασίνων», που παρέδωσε… ρεσιτάλ! 

Το δεύτερο μέρος είχε παρόμοιο ξεκίνημα με το πρώτο. Οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη, ο ρυθμός δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός και οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες άργησαν να έρθουν. Ο Βλάνταν Ίβιτς προσπάθησε να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, πέρασε τον Πέλκα στη θέση του Ενρίκε ωστόσο η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν βελτιώθηκε σε καμία περίπτωση. Στο 61ο λεπτό, ο Κλωναρίδης έπεσε στην περιοχή, ζητώντας πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάκχοφ ωστόσο δεν υπήρξε κάποια παράβαση και πέντε λεπτά αργότερα ο Μπεργκ είδε τον Γλύκο με φανταστική επέμβαση να μην του επιτρέπει να σκοράρει, διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ που εξαπέλυσε! 

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα σε διάστημα δύο λεπτών, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Στο 69’ λοιπόν, ο Μπεργκ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κρέσπο, σε μια δύσκολη φάση που θα μπορούσε να καταλογιστεί παράβαση! Ένα λεπτό μετά δε, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να «φωνάξουν» για πέναλτι σε χέρι του Χουλτ. Ωστόσο, δεν υπήρξε κανένα πέναλτι. Μπορεί η μπάλα να βρήκε στο χέρι του Σουηδού μπακ, ωστόσο ήταν ξεκάθαρα ακούσιο καθώς ο Χουλτ δεν είχε καν μέτωπο προς αυτήν και δεν έβλεπε που είναι. Επίσης, η μπάλα δεν έχει κατεύθυνση προς το τέρμα. 





Τα λεπτά περνούσαν, οι δύο ομάδες έψαχναν από ένα γκολ αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που κατάφερε να το βρει! Στο 83ο λεπτό, ο Εμποκού έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Μπεργκ, ο οποίος αντί να πλασάρει προτίμησε να δώσει στον αμαρκάριστο Λέτο, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει, γράφοντας το 2-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε! Στα εναπομείναντα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι το αξιόλογο, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται σωστά για πέναλτι στο 89ο λεπτό όταν ο Κρέσπο χτύπησε από πίσω και εκτός φάσης με τον αγκώνα τον Μπεργκ, με τον Σιδηρόπουλο να μην δείχνει την παράβαση! 





Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήκος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (86' Μόλινς), Εμποκού, Κλωναρίδης (75' Λέτο), Μπεργκ (90' Ρέις). 

Στον πάγκο: Στιλ, Χατζηγιοβάνης, Ευαγγέλου, Μαρινάκης. 

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ (88' Τσίμιροτ), Ουάρντα, Ενρίκε (58' Πέλκας), Τζάλμα Κάμπος (73' Κίτσιου), Κουλούρης. 

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Πρίγιοβιτς, Ματθαίου, Βαρέλα. 

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...