Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Σπανός: «Θα τα καταφέρουν μόνο οι νοικοκυρεμένες ΠΑΕ»


Σπανός: «Θα τα καταφέρουν μόνο οι νοικοκυρεμένες ΠΑΕ»

Σπανός: «Θα τα καταφέρουν μόνο οι νοικοκυρεμένες ΠΑΕ»
Το μυστικό της επιτυχίας του Ατρόμητου εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιώργος Σπανός. «Οι ομάδες οφείλουν να θέσουν στόχους εξυγίανσης και να πάνε ως εκεί που φτάνουν οι δυνατότητές τους», είπε μεταξύ άλλων… 
Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί εν μέσω οικονομικής κρίσης, μίλησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ατρόμητος στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Ο Γιώργος Σπανός αναφέρθηκε, επίσης, στη φετινή πορεία της ομάδας του Περιστερίου, καθώς επίσης και στον τρόπο λειτουργίας της…
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Σπανός:
-Πώς κατάφερε ο Ατρόμητος να πετύχει αξιοσημείωτα αγωνιστικά αποτελέσματα;
«Όταν κάνεις σωστές επιλογές, είναι θέμα χρόνου να γευθείς τους καρπούς της δουλειάς σου. Εδώ και τρία χρόνια υλοποιούμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία με τον ίδιο προπονητή. Δημιουργήσαμε φέτος μια νεανική ομάδα με πρώτο στόχο τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Το Κύπελλο προέκυψε στην πορεία. Πετύχαμε να αποκλείσουμε αντιπάλους όπως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Αστέρας Τρίπολης. Φτάσαμε άξια στον τελικό και το επόμενο Σάββατό θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του Ατρόμητου σε τελικό Κυπέλλου και για τα δικά μας μεγέθη είναι ιστορική επιτυχία. Αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου».
-Η τοπική κοινωνία πώς σας ανταποδίδει τη χαρά που της προσφέρετε;
«Εν μέσω οικονομικής κρίσης και εκπροσωπώντας έναν δήμο με τεράστια προβλήματα ανεργίας είμαστε ευχαριστημένοι που ακολουθεί την πορεία μας ένας πυρήνας 3.000 μόνιμων φιλάθλων. Με τις επιτυχίες της ομάδας και τη δουλειά που κάνουμε στα σχολεία, ελπίζω να διευρύνουμε το κοινό μας, αν και δεν είναι εύκολο. Ο Ατρόμητος βρίσκεται ανάμεσα σας τρεις ομάδες του τέως ΠΟΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Μέσω των επιτυχιών φιλοδοξούμε να κερδίσουμε τουλάχιστον τον κόσμο που μας ανήκει γεωγραφικά. Οι φίλαθλοι δίνουν δυναμική σε μια ομάδα».
-Ο Ατρόμητος καλύπτει τα έξοδα του;
«Οι προϋπολογισμοί που καταρτίζουμε κάθε χρόνο είναι συνετοί. Πηγαίνουμε ως εκεί που αντέχουν οι δυνατότητές μας. Το όποιο έλλειμμα καλύπτεται φυσικά από εμένα. Δύο πόλοι φέρνουν στην ομάδα έσοδα. Ο ένας είναι οι φίλαθλοι που καθορίζουν την εμπορικότητα. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την παραχώρηση παικτών. Οι ακαδημίες μας δουλεύουν σωστά και έχουν δώσει παίκτες στην πρώτη ομάδα. Παραχωρήσαμε πέρυσι το καλοκαίρι τον Ανδρέα Τάτο στον Ολυμπιακό, μεταγραφή η οποία έφερε έσοδα. Η φιλοσοφία μας λέει ότι θα διεκδικούμε διακρίσεις αλλά και δεν θα σταθούμε εμπόδιο σε κανέναν παίκτη, ο οποίος έχει θέση σε μεγαλύτερη ομάδα. Η παραχώρηση παικτών είναι ένας από τους τρόπους να λύσεις οικονομικά προβλήματα και να σχεδιάσεις σε καθαρές βάσεις το αύριο της ομάδας».
-Σας τρομάζει η οικονομική κατάσταση της χώρας και κατ’ επέκταση της στο ποδόσφαιρο;
«Δεν με τρομάζει αλλά με προβληματίζει. Τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποιες ομάδες δεν οφείλονται όμως στην οικονομική κρίση. Απλώς η κρίση τα επιδείνωσε και τα έφερε στην επιφάνεια. Οι ομάδες που σήμερα αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα τα τελευταία  χρόνια εφάρμοσαν λανθασμένες πολιτικές. Εν ολίγοις, έκαναν ό,τι και το ελληνικό κράτος. Ξόδευαν περισσότερα από όσα εισέπρατταν. Μαγικές συνταγές για την αποφυγή της κρίσης δεν υπάρχουν. Οι ομάδες οφείλουν να προσαρμόσουν τα πλάνα τους στα νέα δεδομένα, να θέσουν στόχους εξυγίανσης και να πάνε ως εκεί που φτάνουν οι δυνατότητές τους. Τα έσοδα τους λίγο πολύ τα γνωρίζουμε. Αν προσαρμοστούν τα έξοδα στη δυναμική των εσόδων, ευκαιρίες εξυγίανσης θα υπάρξουν και νέοι παίκτες θα αναδειχθούν από τις ακαδημίες τις οποίες κάποιες ομάδες είχαν θέσει σε δεύτερη μοίρα επιλέγοντας ποδοσφαιριστές από τις καραβιές των ξένων που σε κάθε μεταγραφική περίοδο ξεμπάρκαραν στη χώρα μας. Ήδη διαφαίνεται μια στροφή προς τις ακαδημίες, η οποία μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι από την κρίση μπορούν να προκύψουν και θετικά στοιχεία. Το μέλλον ανήκει στις ομάδες που θα διαχειριστούν σωστά τα έσοδα τους».
-Υπάρχει κίνδυνος πισωγυρίσματος στα τηλεοπτικά δικαιώματα;
«Όχι, δεν το νομίζω. Υπάρχει μια υπογεγραμμένη σύμβαση η οποία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Τα τηλεοπτικά είναι ο κυριότερος πυλώνας εσόδων κάθε ομάδας. Αν λυγίσει και αυτός, η κατάσταση θα επιδεινωθεί».
-Τι κάνετε για να διευρυνθεί η οικονομική βάση κυρίως προς τους οπαδούς που αναγκάζονται να βλέπουν ποδόσφαιρο από την τηλεόραση;
«Όλες οι ομάδες προσαρμόστηκαν στο πνεύμα των καιρών. Η τιμή των εισιτηρίων κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Ο κόσμος αποφεύγει να πάει στα γήπεδα κυρίως επειδή δεν εξαλείφτηκε το φαινόμενο της βίας, ειδικά στα παιχνίδια μεταξύ των μεγάλων ομάδων. Πρόβλημα για το ποδόσφαιρο είναι η αντιμετώπιση την οποία είχε στα θέματα της διαφθοράς. Το ποδόσφαιρο δεν διαφέρει από τους τομείς της οικονομίας και της δημόσιας ζωής. Παντού υπάρχει μια μικρή μειοψηφία που σκέφτεται ανορθόδοξα. Σε συνεργασία με την Πολιτεία πρέπει να χτίσουμε μηχανισμούς αυτοάμυνας που θα διώχνουν από το άθλημα εκείνους που διεισδύουν με σκοπό να κερδοσκοπήσουν». 
-Το ποδόσφαιρο ξεπέρασε την κρίση του περυσινού καλοκαιριού;
«Αυτό θα το δείξει το μέλλον. Τα γεγονότα του καλοκαιριού έκαναν μεγάλη ζημιά στο προφίλ του. Άτομα με αθέμιτες λογικές δεν πρέπει να βρίσκουν χώρο δράσης».
-Έχετε δηλώσει ότι, αν εφαρμόζονταν σωστά οι κανονισμοί, ορισμένες ομάδες δεν έπαιρναν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Φαντάζεστε ένα πρωτάθλημα χωρίς τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ;
«Τέσσερις-πέντε ομάδες δεν θα αδειοδοτούνταν και χωρίς τις μεγάλες ομάδες η εμπορικότητα του πρωταθλήματος θα βούλιαζε. Αν εφαρμόζαμε αυστηρά το πλαίσιο αδειοδότησης της UEFA, θα κάναμε πρωτάθλημα πέντε ομάδων. Από την άλλη, όμως, ένα σοβαρό πρωτάθλημα προϋποθέτει ομάδες υγιείς που θα λειτουργούν σε ένα ξεκάθαρο οικονομικό πλαίσιο. Να μην αισθάνονται αδικημένες οι νοικοκυρεμένες ομάδες. Ο ανταγωνισμός δεν πρέπει να νοθεύεται. Επιβάλλεται να χτίσουμε αυτό το πλαίσιο ώστε στην αφετηρία κάθε πρωταθλήματος οι ομάδες να έχουν ίδιες υποχρεώσεις και ίσες δυνατότητες. Με αυτή τη λογική η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να δώσει σε κάποιες ομάδες την ευκαιρία να εξυγιανθούν και να ανακάμψουν δριμύτερες».
Διαβάστε επίσης

Τι googlαραν περισσότερο οι Έλληνες την τελευταία εβδομάδα;


Τι googlαραν περισσότερο οι Έλληνες την τελευταία εβδομάδα;

Τι googlαραν περισσότερο οι Έλληνες την τελευταία εβδομάδα;
Κάθε εβδομάδα το mediagate.gr σας παρουσιάζει τις top αναζητήσεις που πραγματοποίησαν οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου τις τελευταίες επτά ημέρες.
Φυσικά την τελευταία εβδομάδα το θέμα που κυριάρχησε ήταν ο θάνατος του Δημήτρη Μητροπάνου. Οι πρώτες έξι θέσεις με υπερβολική αύξηση στην αναζήτηση είναι "Μητροπάνος" και "Δημήτρης Μητροπάνος" με ελληνικούς χαρακτήρες. Λογικό εφόσον ο θάνατος του μεγάλου καλλιτέχνη σόκαρε όλους τους Έλληνες.
Στις επόμενες θέσεις είναι η Formula 1, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και τοChampions League.
Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα

Guardian: Τελικά το Facebook μας απομονώνει;

Σάββατο, 21 Απρίλιος 2012 21:58

Guardian: Τελικά το Facebook μας απομονώνει;

Guardian: Τελικά το Facebook μας απομονώνει;
Το τελευταίο διάστημα οι έρευνες και τα δημοσιεύματα για το εάν το Facebookμας κάνει να νιώθουμε περισσότερημοναξιά, διαδέχονται το ένα το άλλο.
Η βρετανική εφημερίδα Guardianαποφάσισε να κάνει τη δική τηςδημοσκόπηση, ρωτώντας τους αναγνώστες της για την δική τους άποψη.
Οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι ναι μεν η διαδικτυακή φιλία μέσω Facebook δεν είναι τόσο βαθιά και σημαντική όσο η ανθρώπινη επαφή, όμως είναι πιθανότερο να απαλύνει το συναίσθημα της μοναξιάς παρά να το προκαλέσει.
Διαβάστε μερικά από τα σχόλια των αναγνωστών για το Facebook, που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα:
«Είναι γέφυρα για μια ακόμη πλουσιότερη offline ζωή» Amy Gutman, ΗΠΑ
«Δίνει φωνή σε εκείνους που πρέπει να ακουστούν», Ali Hayward, Ηνωμένο Βασίλειο
«Σε περιόδους θλίψης, είναι μεγάλη παρηγοριά», Luke Allnutt, Πράγα
«Τα social media είναι μεγάλη διαφυγή», Ashley Kennett, ΗΠΑ
«Είναι πηγή νέας ζωής για τους χρόνια ασθενείς», Sadie Blackford, Ηνωμένο Βασίλειο
«Το Facebook είναι ένα ζωντανό οικογενειακό δέντρο που επεκτείνεται», Amanda Bradley, ΗΠΑ
«Με το Facebook δε νιώθω σαν να βρίσκομαι χιλιάδες μίλια μακριά από τηνοικογένειά μου», Kathy Gill, ΗΠΑ
«Το Facebook μειώνει την απόσταση μεταξύ μας», Katy Hanby, Ηνωμένο Βασίλειο
Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα

New York Times Company: Μεγάλα κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2012


New York Times Company: Μεγάλα κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2012

New York Times Company: Μεγάλα κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2012
Μεγάλα κέρδη είχε η εταιρία New York Times Company το πρώτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη.
Τα έσοδα οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στην αύξηση της κυκλοφορίας και των πωλήσεων της εφημερίδας New York Times, στην πώληση του ομίλου περιφερειακού Τύπου, αλλά και την πώληση ενός μεριδίου της σε αθλητικό όμιλο.
Αύξηση στην κυκλοφορία και τα έσοδα είχε γενικά το τμήμα News Media Group της εταιρίας, στο οποίο περιλαμβάνονται οι εφημερίδες New York Times, Boston Globeκαι The International Herald Tribune, παρουσιάζοντας αυξημένα κέρδη κατά 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Τα καθαρά έσοδα για το τρίμηνο ήταν 42,1 εκατομμύρια δολάρια, ή 28 σεντς ανά μετοχή, τεράστια αύξηση σε σύγκριση με τα έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων κατά την ίδια περίοδο το 2011.
Να σημειωθεί ότι σχεδόν το 70% των καθαρών εσόδων της εταιρείας στο τρίμηνο προήλθε από την πώληση της Regional Media Group (περιφερειακός Τύπος), η οποία απέδωσε στην εταιρεία μεγάλο φορολογικό πλεονέκτημα.
Παρά τα κέρδη της New York Time Co. στις ψηφιακές συνδρομές για τις μεγαλύτερες εφημερίδες της εταιρίας, τα λειτουργικά κέρδη αυτού του τριμήνου μειώθηκαν κατά 24,3%, ενώ μειώθηκαν και τα κέρδη από την έντυπη διαφήμιση κατά 7,2%.
Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα

Bild: Οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης


Bild: Οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης

«Αυτές οι ονειρικές παραλίες βρίσκονται στην Ευρώπη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής Bild, το οποίο λέει στους Γερμανούς ότι η Καραϊβική μπορεί να βρίσκεται και στην «πόρτα» τους.

Bild: Οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  •  
Η γερμανική εφημερίδα προτείνει 20 παραλίες. Ανάμεσά τους βρίσκονται 3 ελληνικές, η παραλία της Λίνδου στη Ρόδο, το διάσημο Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Άγκιστρος τηςΣκιάθου.
rhodos
katsiki
skiathos
Επίσης, υπάρχει η παραλία στην Αγία Νάπα της Κύπρου.
zypern
Την εικοσάδα συμπληρώνουν μαγευτικές παραλίες από την Πορτογαλία, την Κορσική, τηΜαγιόρκα, τη Σαρδηνία και τα Κανάρια Νησιά.
Ωστόσο, η Bild πλειοδοτεί σε παραλίες της Τουρκίας. Στους είκοσι ευρωπαϊκούς κορυφαίους προορισμούς η γερμανική εφημερίδα περιλαμβάνει τέσσερις τουρκικές παραλίες.
turkei1
turkei2
turkei3
turkei4
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα  στη σελίδα του Newsbomb.gr.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...