Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Κυβέρνηση ... Αφγανιστάν με λαθρο-συνεντεύξεις έξω από την Βουλή!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ
 
Στον απόλυτο εξευτελισμό της κυβέρνησης και κατ'επέκταση της Ελλάδας εξελίσσεται η υπόθεση με τους "λαθρομετανάστες του Φαρμακονησίου" μια ομάδα Αφγανών που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην χώρα.
 
Οι Αφγανοί δεν φτάνει που μπήκαν παράνομα στην χώρα, αντί να συλληφθούν και να οδηγηθούν σε κέντρο διαμονής μέχρι την απέλασή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι και χθες έδωσαν .... συνέντευξη Τύπου έξω από την Βουλή (!)  καταγγέλλοντας την Ελλάδα και τους υπεραπιστές της, εν προκειμένω τους άνδρες του Λιμενικού/Ακτοφυλακής, γιατί ... τους εμπόδιζαν να μπουν στην Ελλάδα!
 
Πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να εισέρχονται λαθρομετανάστες σε μία χώρα και την επομένη να δίνουν συνέντευξη Τύπου διαμαρτυρόμενοι γιατί τα στελέχη ασφαλείας δεν τους επέτρεψαν να μπούν στην χώρα ή εν προκειμένω να ... ανέβουν στο σκάφος του Λιμενικού (ναι, ειπώθηκε και αυτό από τους Αφγανούς ως κατηγορία: Δεν τους επιτράπηκε να ανέβουν στο σκάφος!)
 
Φαντασθείτε Μεξικάνοι λαθρομετανάστες στις ΗΠΑ να μπαίνουν στην χώρα και την επόμενη ημέρα να αφήνονται ελεύθεροι και δίνουν συνέντευξη κατά των συνοριακών φρουρών!
 
Σωστά, είναι αδύνατον να φαντασθείτε κάτι τέτοιο γιατί μόνο σε μία χώρα του κόσμου και με την συγκεκριμένη ψοφοδεή κυβέρνηση θα μπορούσε να συμβεί: Στην Ελλάδα!
 
Κατά τα λοιπά: Ρώτησε στην "συνέντευξη Τύπου" κανείς τους "ταλαίπωρους Αφγανούς" για τους Τούρκους λαθρέμπορους που τους μετέφεραν; Όχι!
 
Τους ρώτησε κανείς πώς κατάφεραν και πέρασαν μέσα από μια ολόκληρη Τουρκία και βρέθηκαν στις ακτές του Αιγαίου;
 
Πώς το ίδιο το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί την διακίνησή τους και μετά τους βάζει σε μιά σάπια βάρκα και τους πετάει κυριολεκτικά στην θάλασσα; Όχι φυσικά.
 
Λένε ότι "Οι λιμενικοί προσπάθησαν να ρυμουλκήσουν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν προς την Τουρκία αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, της μεγάλης ταχύτητας του σκάφους του Λιμενικού και του πανικού που επικράτησε, πολλοί από τους επιβάτες άρχισαν να πηδούν στη θάλασσα".
 
Αν δεχθούμε ότι έτσι έγινε τότε οι άνδρες του Λιμενικού έπραξαν άριστα!
 
Η χώρα ούτε είναι (ή μάλλον δεν πρέπει να είναι) ανθρωποσυλλέκτης πάσης φύσεως καθρομεταναστών και φυσικά υποτίθεται ότι υπάρχουν κάποιοι νόμοι. Και οι νόμοι λένε ότι το ΛΣ/Ακτοφυλακή είναι υποχρεωμένο να εμποδίσει την παράνομη είσοδο στην χώρα ατόμων τα οποία δεν έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα..
 
Από εκεί και πέρα, αν ανατράπηκε η βάρκα του Τούρκου δουλέμπορου και αν χάθηκαν ζωές αποτελεί τραγωδία μεν, αλλά εντελώς ανεξάρτητη από το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι παράνομοι.
 
Και σε τελική ανάλυση, η ευθύνη είναι 100% της Τουρκίας και των τουρκικών κρατικών κυκλωμάτων που θησαυρίζουν προωθώντας κάπου 200.000- 300.000 λάθρο τον χρόνο στην Ελλάδα.
 
Και αν η ΕΕ έχει "ανθρωπιστικό" πρόβλημα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Nα καλύψει όλη την δαπάνη για 10.000 συνοριοφύλακες, με 100 πλωτά σκάφη, 50 οχήματα και 20 ελικόπτερα από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο για να "προλαβαίνει τις ανθρώπινες τραγωδίες".
 
Σε διαφορετική περίπτωση οι μαγκιές του στιλ "Δουβλίνο ΙΙ" που υπέγραψε η ελληνική πολιτική ελίτ αποδεχόμενη ότι η χώρα θα γίνει ο "ανθρωποτενεκές" Ασίας και Αφρικής και θα είμαστε υποχρεωμένοι να εμποδίζουμε τους λάθρο να ταξιδεύσουν εκτός Ελλάδος προς τις λοιπές χώρες της ΕΕ, φιλοξενώντας τους μόνιμα εδώ, κομμένες.
 
Απλά πράγματα...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταπέλτης ο επιχειρηματίας Γιώργος Φλωράς για Χατζηδάκη και καρτέλ

ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
 
Aπό τον Γιώργο Φλωρά
(Μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών)
Φυσικά κ. Χατζηδάκη με τάματα στην Παναγία δεν πέφτουν οι τιμές. Αυτό οφείλατε να το γνωρίζετε ως τόσα χρόνια Υπουργός για τα θέματα του Ανταγωνισμού.
Οι τιμές πέφτουν όταν λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Για να λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός πρέπει να λειτουργεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού, να συλλαμβάνει τα κάθε είδους καρτέλ στην ώρα τους.
Λειτουργεί κ. Χατζηδάκη ή περιμένει και εκείνη τα τάματα στην Παναγία?
Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν πόσα τάματα πρέπει να κάνει για να λειτουργήσει η εκλεκτή σας Επιτροπή Ανταγωνισμού:
ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ
Ο νόμος αυτός ανακοινώθηκε πρώτη φορά από την κ. Κατσέλη τον Μάιο του 2010, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και ουδέποτε έφτασε στην Βουλή. Από τότε ανακοινώθηκε περίπου 13 φορές από την Κατσέλη και τους επόμενους Υπουργούς. Και εσείς τον ανακοινώσατε 3 φορές και όμως ουδέποτε ο νόμος αυτός ήρθε στην Βουλή.
Τι περιμένετε κ. Χατζηδάκη, να ευοδώσουν τα Τάματα στην Παναγία?
ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΤΕΛ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
Με βάση την απόφαση 2903/2013 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η συγκεκριμένη υπόθεση θάφτηκε σχεδόν 4 χρόνια από τα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Το γνωρίζετε άριστα προσωπικά κ. Χατζηδάκη και σας ερωτώ: ποια πρόσωπα ήταν υπεύθυνα για αυτό? Τιμωρήθηκε κανείς από εσάς?
Στις 12/6/2013 κατέθεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, υπόψη του κ. Χατζηδάκη, επιστολή με αριθμό πρωτοκόλλου 4676 με την οποία τον ενημέρωνα για συγκεκριμένο θέμα αναφορικά με το «θάψιμο» της καταγγελίας της εταιρείας μου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Την ίδια ημέρα παρέδωσα την ίδια επιστολή και στον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σκορδά με αριθμό πρωτοκόλλου 2438.
Στις 24/7/2013 προσκόμισα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, υπόψη του κ. Χατζηδάκη, επιστολή με αριθμό πρωτοκόλλου 5708 με την οποία κοινοποίησα την από 26/6/2013 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με αριθμό 2903/2013 η οποία έκανε δεκτή την έφεση της ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΑ ΕΠΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ κατά της πρωτόδικης απόφασης 19851/2010 και υποχρεώνει την Επιτροπή Ανταγωνισμού να καταβάλει στα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ το ποσό των 350.000€ ως ηθική βλάβη, έντοκα από το 2008. Την ίδια ημέρα παρέδωσα την ίδια επιστολή και στον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σκορδά με αριθμό πρωτοκόλλου 2772 (ΣΧΕΤΙΚΟ 24).
Και στις δυο επιστολές ΣΑΣ καλούσα να δράσετε άμεσα προς αποκάλυψη της αλήθειας (ΕΔΕ, Εισαγγελέας ή ότι κριθεί το νόμιμο και σωστό). ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΤΟ «ΘΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΕΣ»
Στις 12/7/2013 προσκόμισα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, υπόψη του κ. Χατζηδάκη, επιστολή με αριθμό πρωτοκόλλου 2645 με την οποία τον ενημέρωνα και του κατέθεσα έγγραφα σχετικά με το θάψιμο της υπόθεσης ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ IRON TENCO από τα ίδια πρόσωπα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Την ίδια ημέρα παρέδωσα την ίδια επιστολή και στον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σκορδά με αριθμό πρωτοκόλλου 5332.
Το 2006 ο πρόεδρος και η διευθύντρια της Επιτροπής Ανταγωνισμού λαμβάνουν ενημέρωση από την ΓΔΑ για σοβαρές ενδείξεις καρτέλ στην Χαλυβουργία (εμπλεκόμενες και οι τρεις μεγάλες Χαλυβουργίες), δέχονται αίτημα για άμεση δράση με επιτόπου έρευνα και συλλογή στοιχείων και όμως δεν πράττουν οτιδήποτε. Αντίθετα σε επόμενο χρόνο δηλώνουν ότι ουδέποτε έλαβαν γνώση στοιχείων από τους καταγγέλλοντες και ότι όλα περί καρτέλ ήταν στην φαντασία αυτών.
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
ΥΠΟΘΕΣΗ PROCTER AND GAMBLE
Τον Ιούλιο του 2013 ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι «συνελήφθη» η πολυεθνική PROCTER AND GAMBLE για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά της παιδικής πάνας. Όλα καλά θα πείτε, ας πανηγυρίσουμε που «συλλάβαμε» την πολυεθνική.
Όμως το διάστημα που παρανομούσε η πολυεθνική, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ήταν από το 2003-2011. Δηλαδή ξεκίνησε το 2003 και την συλλάβανε το 2013 για να τιμωρηθεί το 2014 και να πληρώσει το πρόστιμο το 2016!!!
Και αναρωτιέμαι, σε μια αγορά που η PROCTER AND GAMBLE με τις πάνες PAMPERS έχει μερίδιο 80%, τόσο δύσκολο ήταν να το διαπιστώσουν πιο έγκαιρα? Φυσικά και όχι.
ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ
Το καλοκαίρι του 2012 η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε την «σύλληψη» του καρτέλ του κοτόπουλου που δρούσε στην Ελλάδα επί 16 χρόνια!!!
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ
      Η καταγγελία κατά της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ για την αγορά της Μπύρας θα κλείσει σχεδόν 13 χρόνια στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ έχει μερίδιο αγοράς 80% και όλη η αγορά ξέρει ότι κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της με διάφορες μεθόδους.
Πριν λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε η κατηγορία εναντίον της για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης επί σχεδόν μια δεκαετία.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ για ποιο λόγο τόσα χρόνια η Επιτροπή Ανταγωνισμού που ήθελε τόσο πολύ να τσακίσει το καρτέλ της μπύρας δεν ελάμβανε ασφαλιστικά μέτρα? Κάλλιστα, ανά πάσα στιγμή, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, είχε δικαίωμα να λάβει ασφαλιστικά μέτρα ΑΦΟΥ είχε ενδείξεις ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά.
Γιατί δεν έλαβαν ασφαλιστικά μέτρα οι τρεις προηγούμενοι πρόεδροι? Γιατί δεν ζήτησαν ασφαλιστικά μέτρα όλοι οι Υπουργοί Ανάπτυξης που πέρασαν αυτά τα χρόνια και είχαν το δικαίωμα να τα ζητήσουν? Να τονίσω ότι μόνο ο Υπουργός ή η ίδια η Επιτροπή Ανταγωνισμού μπορούν να λάβουν ασφαλιστικά μέτρα. Ουδείς άλλος μπορεί να τα ζητήσει.
ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΜΠΥΡΑ
ΥΠΟΘΕΣΗ CHIPITA
Η CHIPITA έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά των κρουασάν.
Η καταγγελία των χονδρεμπόρων ζαχαρωδών κατά της CHIPITA για παραβάσεις στην αγορά του κρουασάν έγινε το 2003.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας υπήρχαν σοβαρότατες καταγγελίες για παραβάσεις της δεσπόζουσας θέσης της εταιρείας, ουδέποτε όμως εξετάστηκαν.
Ουδέποτε εξετάστηκε η καταγγελία έως τον Σεπτέμβριο του 2012, οπότε και εκλήθησαν οι χονδρέμποροι να δηλώσουν αν επιμένουν στην καταγγελία τους. Λεει στην επιστολή η Επιτροπή Ανταγωνισμού: «αναφορικά με την υπό το ανωτέρω σχετικό καταγγελία σας κατά της CHIPITA…με την οποία η Επιτροπή δεν κατέστη εφικτό για λόγους αντικειμενικούς να ασχοληθεί». Ποιοι είναι οι «αντικειμενικοί λόγοι» για τους οποίους δεν ασχολήθηκε η Επιτροπή με μια τόσο σοβαρή καταγγελία επί 9 χρόνια?
ΥΠΟΘΕΣΗ COLGATE
Η υπόθεση COLGATE εξετάζεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το έτος 2004. Διαπιστώθηκαν σοβαρότατες παραβάσεις του Δικαίου του Ανταγωνισμού από την πολυεθνική εταιρεία και τα συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ. Εκδόθηκε εισήγηση το 2009, με βαριές κατηγορίες, και ξεκίνησε η διαδικασία εξέτασης με κατηγορούμενη την πολυεθνική και αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Η διαδικασία διακόπηκε γιατί διαπιστώθηκε ότι οι παραβάσεις αφορούσαν πολύ περισσότερα προϊόντα και όχι μόνο τα απορρυπαντικά. Με απλά λόγια η ενδεχόμενη παρανομία από την πολυεθνική και τα σούπερ μάρκετ ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Με την απόφαση 453/2009 ανατέθηκε το 2009 στην ΓΔΑ να γίνει περαιτέρω έλεγχος. Έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία εισήγηση.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Ως δια μαγείας, αμέσως μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που καταδίκασε την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε αποζημίωση στην εταιρεία Φλωράς, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και τα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κάλεσαν σωρεία ανθρώπων που έκαναν καταγγελία κατά εμπόρων αυτοκινήτων και τους ζήτησαν «κατεπειγόντως» ότι νέο στοιχείο έχουν για να προχωρήσει η καταγγελία. Οι καταγγελίες είναι στο συρτάρι επί 4-8 χρόνια!!!
ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΒΑ Α.Ε.
Η ΛΑΒΑ Α.Ε. είναι θυγατρική της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, του γίγαντα των τσιμέντων. Η καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έγινε το 1995 από την ΕΛΣΙΜΕΤ και τελικά εκδόθηκε απόφαση στις 3/3/2011!! Και μάλιστα με την απόφαση 517/2011 η Επιτροπή Ανταγωνισμού βρήκε τελείως ένοχη για παραβάσεις του δικαίου του Ανταγωνισμού την ΛΑΒΑ Α.Ε. αλλά δεν της καταλόγισε πρόστιμο «επειδή είχαν περάσει πολλά χρόνια από την παράβαση».
Επιτέλους αφήστε την κοροϊδία με την, λεγόμενη Έκθεση του ΟΟΣΑ, και κυνηγήστε τα καρτέλ, ξηλώστε τους άχρηστους για να πέσουν οι τιμές.
Με εκτίμηση για όλους και καμία εκτίμηση στα καρτέλ και στους προστάτες τους
Φλωράς Γιώργος
Μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Πανεπιστημίου 59 Αθήνα
Τηλ. 2105232621
george.floras@floras.gr
Δημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2014, 00:54
More Read This

Κυβέρνηση βρώμικου ’89 με ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύει η διαπλοκή!

KΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ

 

4
 
Κυβέρνηση, αλά βρώμικο ΄89, ονειρεύεται η εγχώρια διαπλοκή με το που η Δικαιοσύνη ακούμπησε το ευαίσθητο θέμα των εξοπλιστικών και τα δις από τις μίζες που άλλαξαν χέρια.
Έτσι η εφημερίδα του Μπόμπολα κυκλοφορεί με δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν  σφόδρα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού!
Το Έθνος δίνει ένα ποσοστό 58% σ΄ αυτούς που ονειρεύονται αυτό το κυβερνητικό τερατούργημα που παραπαίμπει ευθέως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη-Φλωράκη, τότε που ο "γιος του Πέτρου" έπαιρνε όλες τις δουλειές!
Ένα νέο κοινωνικό ρεύμα-γράφει το ΕΘΝΟΣ- που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των πολιτών και ζητά ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό με τη δημιουργία ενός ιστορικού συμβιβασμού Αριστεράς και Δεξιάς καταγράφει η δημοσκόπηση τηςMetron Analysis.
Μεγάλος συνασπισμός αλά ελληνικά: 58% υπέρ του ιστορικού συμβιβασμού Αριστεράς-Δεξιάς
Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 58% των πολιτών τάσσεται υπέρ ενός ιστορικού συμβιβασμού ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς και της Δεξιάς και τη συγκρότηση ενιαίου κυβερνητικού μετώπου για την ανάταξη της οικονομίας.
Μάλιστα, η άποψη για μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό είναι ισχυρή σε όλο το κομματικό φάσμα.
Αυτά γράφει το ΕΘΝΟΣ αλλά εμείς ας θυμηθούμε, με την βοήθεια του σαν σήμερα, τα γεγονότα εκείνης της νοσηρής περιόδου, ώστε να γνωρίζουμε γιατί έχει πιάσει πρεμούρα συγεκριμένους νταβατζήδες, οι οποίοι μεθοθεύουν την επανάληψη του βρώμικου εγχειρήματος>

«Βρώμικο '89» ή «Κάθαρση»

Λ. Κύρκος, Κ. Μητσοτάκης, Χ. Σαρτζετάκης, Χ. Φλωράκης
Από τα μέσα του 1988 η χώρα βρισκόταν στον αστερισμό του σκανδάλου Κοσκωτά, του νεαρού τραπεζίτη, που ήλθε από το πουθενά για να δημιουργήσει μια μικρή αυτοκρατορία στον τραπεζικό και εκδοτικό χώρο. Εναντίον του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση δισεκατομμυρίων δραχμών (19 Οκτωβρίου 1988) και όλοι περίμεναν την έκδοσή του στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, όπου είχε διαφύγει και συλληφθεί.
Τον χορό της κριτικής κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έσερνε ο συμπολιτευόμενος Τύπος (ΕλευθεροτυπίαΈθνοςΤα Νέα,Το Βήμα), που έκανε λόγο ακόμη και για δωροδοκία του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου από τον Κοσκωτά («Πάμπερς»). Βασικός στόχος της αντιπολίτευσης και του Τύπου ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Δικαιοσύνης, Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας, που κατηγορείτο ότι εμπόδιζε τον έλεγχο της Τράπεζας Κρήτης. Αντιδράσεις υπήρξαν και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με κορυφαία στελέχη (Γ. Παπανδρέου, Κ. Σημίτης) να ζητούν δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Μέσα σε αυτή την όζουσα ατμόσφαιρα έγιναν οι εκλογές της 18ης Ιουνίου 1989. Η ΝΔ, παρότι επικράτησε του ΠΑΣΟΚ με πέντε ποσοστιαίες μονάδες (44,25% έναντι 39,15%), δεν κατόρθωσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, λόγω του εκλογικού συστήματος, που είχε κόψει και ράψει στα μέτρα του το ΠΑΣΟΚ. Μητσοτάκης, Φλωράκης και Κύρκος αποφάσισαν την 1η Ιουλίου 1989 τη δημιουργία μιας φιλελευθερο-κομμουνιστικής κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Συνασπισμού, η οποία δημιούργησε αίσθηση και συζητήθηκε παγκοσμίως. Το νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη θα ήταν βραχύβιο και θα είχε διπλό στόχο: τη δρομολόγηση των διαδικασιών της κάθαρσης και την προετοιμασία αδιάβλητων εκλογών βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου.
Ανδρέας Παπανδρέου
Το εναρκτήριο λάκτισμα της λεγόμενης «κάθαρσης» δόθηκε στις 7 Ιουλίου1989, όταν 144 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν πρόταση κατά του Ανδρέα Παπανδρέου και άλλων πέντε υπουργών του ΠΑΣΟΚ, για παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, παραβλέποντας τη σύσταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «οι πρωθυπουργοί πηγαίνουν στα σπίτια τους». Την πρόταση των βουλευτών της ΝΔ δεν υπέγραψαν, αλλά την υποστήριξαν στη Βουλή, οι βουλευτές του Συνασπισμού. Στις 18 Ιουλίου η ολομέλεια του κοινοβουλίου αποφάσισε την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δωδεκαμελή προανακριτική επιτροπή, για να διερευνηθούν οι ευθύνες τους στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Στη σχετική ψηφοφορία 171 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής, 121 κατά, 1 παρών, ενώ βρέθηκαν και 3 άκυροι ψήφοι.
Στις 23 Αυγούστου η Βουλή ασχολήθηκε με το σκάνδαλο του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού και παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο) τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Νίκο Αθανασόπουλο. Η υπόθεση αφορούσε την πώληση από την κρατική εταιρεία ITCO σε χώρα της ΕΟΚ γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως ελληνικό, προκειμένου να εισπραχτούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις. Η Κομισιόν ανακάλυψε την κομπίνα και παρέπεμψε τη χώρα μας στο Ευρωδικαστήριο, ζητώντας επιστροφές ύψους 400 εκατομμυρίων δραχμών.
Στις 21 Σεπτεμβρίου 1989 η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Ο τέως πρωθυπουργός κατηγορήθηκε για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας κατ' εξακολούθηση στην παγίδευση και παραβίαση των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας. Για την παραπομπή του, ψήφισαν 173 βουλευτές της ΝΔ και του Συνασπισμού με μυστική ψηφοφορία, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα. Η παραπομπή του στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίστηκε με 169 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 2 λευκά. Μαζί του παραπέμφθηκαν ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ Κώστας Τσίμας και ο πρώην διοικητής του ΟΤΕ Θεοφάνης Τόμπρας.
Γιώργος Πέτσος
Το «κυρίως πιάτο» των παραπομπών σερβιρίστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1988, όταν η Βουλή αποφάσισε να παραπέμψει εκ νέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, αυτή τη φορά, τον Ανδρέα Παπανδρέου μαζί τους υπουργούς της κυβέρνησής του Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα, Γεώργιο Πέτσο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη και Δημήτρη Τσοβόλα, μία μέρα μετά τη δολοφονία από τη 17Ν του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μπακογιάννη. Μέρος του τύπου επιχείρησε να συνδέσει την τρομοκρατική οργάνωση με το ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας τις οξύτατες αντιδράσεις των στελεχών του κινήματος.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατηγορήθηκε για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, 166 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής και 121 κατά, ενώ για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν 165 υπέρ και 121 κατά. Από την ψηφοφορία απουσίασε ο ίδιος, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Απόστολος Ανδρεουλάκος, ο Αχμέτ Σαδίκ και ο δολοφονηθείς Παύλος Μπακογιάννης, η θέση του οποίου δεν είχε αναπληρωθεί. Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του στη Βουλή, ο Ανδρέας Παπανδρέου αποδέχθηκε την πολιτική του ευθύνη για το σκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έφερε ποινικές ευθύνες, χαρακτηρίζοντας τις παραπομπές ως πολιτική δίωξη, με στόχο την πολιτική εξόντωση του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ.
Από τους λοιπούς συγκατηγορουμένους του, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης παραπέμφθηκε για παράβαση του άρθρου 2 του Ν.Δ. 802/71, επειδή δεν έλαβε μέτρα ελέγχου της Τράπεζας Κρήτης. Τελικώς, όμως, δεν δικάστηκε, λόγω μη άρσης της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Δημήτρης Τσοβόλας παραπέμφθηκε για απιστία περί την υπηρεσία, ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας για παράβαση του άρθρου 2 του Ν.Δ. 802/71, επειδή δεν έλαβε μέτρα ελέγχου της Τράπεζας Κρήτης, για υπόθαλψη εγκληματία, για παθητική δωροδοκία και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος από ιδιοτέλεια και ο Γεώργιος Πέτσος για απιστία περί την υπηρεσία και δωροληψία.
Γιώργος Κοσκωτάς
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - Συνασπισμού έλαβε τέλος στις 7 Οκτωβρίου, αφού ολοκλήρωσε το έργο των παραπομπών. Προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 5 Νοεμβρίου 1989, αλλά και πάλι δεν προέκυψε αυτοδύναμη κυβέρνηση (ΝΔ 46,2%, ΠΑΣΟΚ 40,7%). Μετά τις αποτυχημένες διερευνητικές εντολές σχηματίστηκε οικουμενική κυβέρνηση υπό την υπέργηρο οικονομολόγο Ξενοφώντα Ζολώτα. Έκπληκτος ο κόσμος πληροφορήθηκε ότι ο «αρχάγγελος της κάθαρσης» Μητσοτάκης συνεργάζεται με τον «κλέφτη» Παπανδρέου.
Η αξιοπιστία των πολιτικών δέχεται ισχυρό πλήγμα, ενώ αποδεικνύεται ότι η κάθαρση ήταν απλά ένα πολιτικό εύρημα, με στόχο την αξιοποίηση των λαθών και των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να επιτευχθεί η απομάκρυνσή του από την εξουσία. Το κυβερνητικό σχήμα υπονόμευσε εξ αρχής ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, προκειμένου να στηρίξει τη θέση του ότι τα σχήματα συνεργασίας ήταν αναποτελεσματικά και ότι απαιτείτο η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Η οικουμενική κατέρρευσε, όταν απέτυχε να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προκηρύχθηκαν νέες εκλογές για τις 8 Απριλίου 1990.
Η Νέα Δημοκρατία και πάλι δεν κατέκτησε την αυτοδυναμία, αν και συγκέντρωσε το 46,88% των ψήφων. Χρειάστηκε η προσχώρηση του μοναδικού βουλευτή της ΔΗΑΝΑ Θεόδωρου Κατσίκη για να σχηματιστεί ο μαγικός αριθμός 151, που έδινε την αυτοδυναμία στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Η πρώτη υπόθεση που ήχθη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, που συνεδρίασε για τρίτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά, ήταν για το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Αθανασόπουλος καταδικάσθηκε στις 11 Αυγούστου 1990 σε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών για ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, χρήση πλαστού εγγράφου και απλή συνέργεια σε νόθευση βιβλίων απόπλου - κατάπλου λιμεναρχείου Καβάλας.
Στις 11 Μαρτίου 1991 άνοιξε η αυλαία για τη μεγάλη δίκη του σκανδάλου Κοσκωτά, χωρίς την παρουσία του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ακροαματική διαδικασία και του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, που εκείνη την περίοδο ήταν ευρωβουλευτής και η Ευρωβουλή δεν συναίνεσε στην άρση της ασυλίας. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν μόνο ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας, ο Γεώργιος Πέτσος και ο Δημήτρης Τσοβόλας. Το Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο), που συνεδρίασε στο κτίριο του Αρείου Πάγου, αποτελείτο από 13 αρεοπαγίτες και προέδρους εφετών υπό την προεδρία του Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλη Κόκκινου. Ρόλο εισαγγελέα έπαιζαν τρεις βουλευτές (Νίκος Κωνσταντόπουλος, Νίκος Κατσαρός και Κώστας Κωνσταντινίδης). Η δίκη μπήκε σε κάθε σπίτι, καθώς μεταδόθηκε απευθείας από την ΕΡΤ και για πρώτη φορά οι Έλληνες είδαν τους ανώτερους δικαστές με την επίσημη στολή τους (τήβεννο, καπελάκι και άσπρο γουνάκι για τον πρόεδρο).
Ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου
Η πορεία της δίκης επιφύλασσε μια απροσδόκητη εξέλιξη, καθώς τον Απρίλιο του 1991 πέθανε, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας, ο οποίος κατά πολλούς ήταν ο άνθρωπος - κλειδί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η δίκη έχασε το ενδιαφέρον της, αφού οι μάρτυρες που κατέθεσαν κατά του Ανδρέα Παπανδρέου θεωρήθηκαν αναξιόπιστοι από το δικαστήριο, καθώς περιέπεσαν σε αντιφάσεις και δεν προσκόμισαν κάποιο στοιχείο ικανό για την καταδίκη του. Υπέρ του πρώην πρωθυπουργού ήταν και οι καταθέσεις των μεγαλοεκδοτών, που τόνισαν τις πολιτικές του ευθύνες. Άλλωστε, το πολιτικό κλίμα είχε αλλάξει, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει ανοίξει μεγάλα μέτωπα με την κοινωνία και το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν και πάλι στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων.
Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου εκδόθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1992. Με ψήφους 7 προς 6, ο Ανδρέας Παπανδρέου κηρύχθηκε αθώος, ενώ στον Δημήτρη Τσοβόλα επεβλήθη ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και στον Γεώργιο Πέτσο φυλάκιση 10 μηνών και διετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για μια απλή πολεοδομική παράβαση.
Η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο λειτούργησε υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Ενίσχυσε τη συνοχή του, που είχε αρχίσει να κλονίζεται μετά την οκταετή παραμονή του στην εξουσία και το επανέφερε θριαμβευτικά στην εξουσία τον Οκτώβριο του 1993, βοηθούσης και της κρίσης ταυτότητας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με τη διαμάχη Μητσοτακικών και Καραμανλικών. Το άλλο στρατόπεδο της «κάθαρσης», αφού δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει κέρδη από την κρίση στο ΠΑΣΟΚ, διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη (ΚΚΕ και ΣΥΝ). Σε αυτό συνετέλεσε και η διάλυση του κομμουνιστικού στρατοπέδου και η κρίση ταυτότητας του χώρου.
Στις 15 Μαΐου 1992 με απόφαση της Βουλής ανεστάλη η δίωξη κατά του Ανδρέα Παπανδρέου για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Στη σχετική ψηφοφορία, από την οποία απουσίαζαν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, 117 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της αναστολής, 24 κατά και 3 δήλωσαν «παρών». Η αυλαία του «Βρώμικου '89» ή της «Κάθαρσης» έπεσε και τυπικά στις 17 Ιανουαρίου 1994, όταν η Βουλή συγκατατέθηκε στην άρση των εννόμων συνεπειών της καταδίκης του Νίκου Αθανασόπουλου για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 26 Νοεμβρίου 1993, η Βουλή με απόφασή της είχε συγκατατεθεί στην απονομή χάριτος και την άρση των έννομων συνεπειών της καταδίκης του Δημήτρη Τσοβόλα.
Η Ζήμενς, ο Μητσοτάκης, ο Φλωράκης και «ο γιος του Πέτρου»
 
 Στις 13 Ιουλίου 1989 και ύστερα από πιέσεις της κυβέρνησης Τζαννετάκη ,που είχε αναλάβει στο μεταξύ την διακυβέρνηση της χώρας, ο Τόμπρας παραιτείται και αναλαμβάνει στον ΟΤΕ η διοίκηση Θέμελη – Κιουλάφα. Οι ισχυρότατες όμως αντιδράσεις που εκδηλώνονται (όπως και τώρα), αναγκάζουν τον Μητσοτάκη να αναβάλει την υπογραφή της σύμβασης για τις 470.000 παροχές. Τον επόμενο Νοέμβριο όμως ορκίζεται η «Οικουμενική Κυβέρνηση» υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα και ο Μητσοτάκης προσπαθεί πάλι να περάσει την σύμβαση. Αντιδρά όμως ο τότε αναπληρωτής υπουργός Επικοινωνιών Ιωάννης Κεφαλογιάννης και ξεσπά η πρώτη μεγάλη κυβερνητική κρίση για τον ΟΤΕ. – για την ιστορία, από τότε χρονολογείται και η σύγκρουση Κόκκαλη – Βαρδινογιάννη.
Τελικά, στις 31 Ιανουαρίου 1990, συνεδριάζει ατύπως το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (Μητσοτάκης, Παπανδρέου, Φλωράκης) και αποφασίζουν να δώσουν την προμήθεια στην Ζήμενς και την Ιντρακόμ. «Πρέπει να βοηθήσουμε τον γιο του Πέτρου» λέγεται πως είπε στη συνεδρίαση εκείνη ο Χαρίλαος Φλωράκης. Ο Πέτρος Κόκκαλης, υπουργός στην κυβέρνηση του βουνού που κατέφυγε μετά στην Ανατολική Γερμανία ήταν ο πατέρας του Σωκράτη. Έτσι μαζί με τον «γιο του Πέτρου» βοηθήθηκε και η Ζήμενς.
Η συνεχεία γράφεται με την περιβόητη υπόθεση του 1.000.000 παροχών επί κυβέρνησης Μητσοτάκη πλέον. Αρχικά, οι τιμές που προσέφεραν η ΖΗΜΕΝΣ και η ΙΝΤΡΑΚΟΜ απείχαν τρομακτικά από τις προσφορές των άλλων εταιρειών, κατά 40.000 – 23.000 δρχ ανά ψηφιακή παροχή. Το γεγονός αυτο προκάλεσε την παρέμβαση της ΕΟΚ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγκάστηκε να ζητήσει από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ και την ΖΗΜΕΝΣ να κάνουν κάποια έκπτωση. Αυτές «ανταποκρίθηκαν», μείωσαν τις τιμές στις 23.000 αλλά και πάλι η διαφορά ήταν μεγάλη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όφειλε τότε να κατακυρώσει το διαγωνισμό στο μειοδότη, αλλά προτίμησε να τον αναβάλει από τις 15.7.93 για τις 15.9.93 και στη συνέχεια για τις 15.10.93. Μεσολάβησαν όμως οι εκλογές της 10.10.93 και έτσι το πρόβλημα ανέλαβε να λύσει το ΠΑΣΟΚ.
Πως το έλυσε; Διαβάστε πως το ΔΣ του ΟΤΕ (πρόεδρος Λάμπρου) ανέθεσε στην ΖΗΜΕΝΣ και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ μια σύβαση 40 δισεκατομμυρίων δραχμών:
Η συνεδρίαση άρχισε στις 22.3.94 κάτω από τον εκβιασμό των δυο εταιρειών ότι η πρόσφορα τους ίσχυε μόνο μέχρι τις …23.3.94. Την επομένη δηλαδή. Τα μέλη του ΔΣ ειδοποιήθηκαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση μόνο την παραμονή (21.3.94) . Αναγκάστηκαν δηλαδή μέσα σε 24 ώρες να διαβάσουν 30 κείμενα, χιλίων συνολικά σελίδων, για να αποφασίσουν. Η εισήγηση της επιτροπής προμηθειών μοιράσθηκε στα μέλη του ΔΣ λίγο πριν από την συνεδρίαση που άρχισε στις 2 μμ. Η συνεδρίαση διεκόπη γύρω στα μεσάνυκτα και συνεχίστηκε την επομένη (23.3.94) στις 10.00 για να τελειώσει στις 19.00. Δηλαδή μέσα σε ένα μαραθώνιο 18 ωρών τα μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ κατόρθωσαν να αφομοιώσουν όλες τις λεπτομέρειες που περιέχονταν σε χίλιες σελίδες δυσνόητου υλικού και να αποφασίσουν με καθαρή την συνείδησή τους υπερ της ΖΗΜΕΝΣ και της ΙΝΤΡΑΚΟΜ.
Και φυσικά όλα αυτά έγιναν τζάμπα. Κανείς δεν δωροδόκησε κανέναν. Αυτό τουλάχιστον μας είπε η ανεξάρτητη δικαιοσύνη μας που έβαλε δια βουλεύματος στο αρχείο όλες τρις διώξεις που ασκήθηκαν για όλες τις συμβάσεις της Ζήμενς και της Ιντρακόμ με τον ΟΤΕ. Τα μαύρα ταμεία ήταν για να αγοράζουν οικόπεδα και σπίτια στην Μύκονο οι άνθρωποι της Ζήμενς.
Δημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2014, 21:47
More News Desk

Και το εφάπαξ στο μικροσκόπιο του ΣΤΕ μετά τους ένστολους...

 



Μετά την απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ένστολους, στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί οι προσφυγές που αφορούν τις περικοπές που επεβλήθησαν στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των Ταμείων τα οποία δεν ...
λαμβάνουν επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Αν οι παραπάνω προσφυγές γίνουν δεκτές -κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί- η εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων θα προκαλέσει δημοσιονομική επιβάρυνση πολύ μεγαλύτερη εκείνης η οποία προκλήθηκε από τη δικαίωση των ενστόλων.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι φόβοι της κυβέρνησης αυξάνονται από το γεγονός ότι πρόσφατα υπήρξε απόφαση – γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί Π.Δ., που μπορεί να αποτελέσει ισχυρότατο δικαστικό προηγούμενο και να σηματοδοτήσει θετική απόφαση για τις μειώσεις του εφάπαξ.

Επιπροσθέτως, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη ότι το εφάπαξ αποτελεί προσωπική περιουσία του ασφαλισμένου και η όποια μείωσή του προσκρούει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...