Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Χιλιάδες στους δρόμους της Βαλένθια για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης

 

Χιλιάδες στους δρόμους της Βαλένθια για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης
Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Βαλένθια καταγγέλοντας το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης της χώρας μετά από απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης. Στο συλλαλητήριο που διοργανωθηκε από 160 οργανώσεις και συνδικάτα, πήραν μέρος πανεπιστημιακοί, άνθρωποι από το χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών, εκπρόσωποι δημοσιογραφικών ενώσεων και χιλιάδες πολίτες. Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν ένα. Η Δημόσια Τηλεόραση της Βαλένθια δεν πεθαίνει. Είναι δική σου.

Το κλείσιμο της περιφερειακής τηλεόρασης της Βαλένθια, θύμισε έντονα τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ με τον ισπανικό Τύπο, εύστοχα να παρατηρεί ότι η Ισπανία ακολουθεί τα βήματα της Ελλάδας, με το κλείσιμο της περιφερειακής τηλεόρασης
 
Η τοπική κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα ήταν αυτά που την οδήγησαν στην απόφαση να σφραγίσει την περιφερειακή δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
 
Το 2012 η RTVV είχε προσπαθήσει να απολύσει τους 1.000 από τους 1.700 υπαλλήλους της, το δικαστήριο όμως έκρινε παράνομη την απόλυσή τους
 
Έτσι η κυβέρνηση, μετά την εξέλιξη, αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της κυβέρνησης Σαμαρά και να ρίξει μαύρο σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς δέκτες.
 
Πηγή: Publico. es
 

Συγκλονιστικές στιγμές στο "Βικελίδης" – Γύρισε η γλώσσα του Μαρινάκη! (VIDEO)

 

Μέγεθος κειμένου
Συγκλονιστικές στιγμές στο `Βικελίδης` – Γύρισε η γλώσσα του Μαρινάκη! (VIDEO)

 

Ήταν το 57ο λεπτό της αναμέτρησης του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Ο Κύργιας διεκδικεί τη μπάλα με τον Μαρινάκη ο οποίος μετά τη μονομαχία σωριάζεται στο έδαφος. Όλοι παγώνουν..

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού τραβάνε τα μαλλιά τους. Ο Καπίνο καταλαβαίνει πως ο συμπαίκτης του έχει χάσει τις αισθήσεις του και προσπαθεί να τον συνεφέρει. Δεν τα καταφέρνει και ξεσπάει σε λυγμούς.

Λίγο πιο δίπλα ο Κλωναρίδης έχει πέσει στο χορτάρι και προσεύχεται.

Ο κόσμος του Άρη όρθιος χειροκροτεί τον νεαρό αμυντικό.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων απομακρύνουν τις διαφημιστικές πινακίδες για να μπει στον αγωνιστικό χώρο το ασθενοφόρο.

Μετά από 5 λεπτά ο Μαρινάκης ξαναβρίσκει τις αισθήσεις του, σηκώνεται υποβασταζόμενος και αποθεώνεται από τον κόσμο, την ώρα που ο Καπίνο κάνει τον σταυρό του και άπαντες ανακουφισμένοι τον βλέπουν να μπαίνει στο ασθενοφόρο με προορισμό το νοσοκομείο.




Μετάτο τέλος του αγώνα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επικοινώνησαν με το νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο παίκτης και πληροφορήθηκαν πως είναι καλά, ωστόσο δεν θα αναχωρήσει μαζί με την υπόλοιπη αποστολή για την Αθήνα,αλλά αν όλα πάνε καλά θα επιστρέψει την Κυριακή, μετά την αξονική τομογραφία που θα κάνει.

Επεισόδια με βουλευτές στην ΕΡΤ- Ενταση και παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/368099/entasi-kai-sti-voyli-gia-ta-epeisodia-stin-ert-vids#ixzz2kBYYWsFR

Επεισόδια με βουλευτές στην ΕΡΤ- Ενταση και παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή
  • Newsbomb.gr | Εικόνα |
  • Newsbomb.gr | Εικόνα |
  • Newsbomb.gr | Εικόνα |
  • Newsbomb.gr | Εικόνα |
  • Newsbomb.gr | Εικόνα |
Ένταση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησαν επίμονα οι βουλευτές που βρέθηκαν στο Ραδιομέγαρο, καταγγέλλοντας προπηλακισμούς. Οι βουλευτές επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο, κάτι που δεν το επέτρεψαν οι αστυνομικοί.
Λίγη ώρα αργότερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε ξανά μπροστά στην πόρτα του Ραδιομεγάρου, όπου καλούσε σε βοήθεια. «Με σπρώχνουν αστυνομικοί, να κληθεί εισαγγελέας. Βοήθεια!», φώναζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, η Ραχήλ Μακρή ανέβηκε στα κάγκελα της εισόδου, με τη βοήθεια του Δημήτρη Στρατούλη και φώναζε συνθήματα.
5654645gf5675675h
Το χρονικό της έντασης
Η ένταση ξεκίνησε όταν τεχνικοί της Δημόσιας Τηλεόρασης μπήκαν στο μάστερ κοντρόλ στα στούντιο της Αγ. Παρασκευής, υπό την προστασία των ΜΑΤ. Έξω από το κτίριο επικράτησε ένταση.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ μάλιστα σκοπεύουν να κινηθούν άμεσα δια της νομικής οδού, αφού όπως υποστηρίζουν, τα μηχανήματα στο Ραδιομέγαρο έχουν μεγάλη αξία και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αν δεν συνεχίσουν να ασκούν έλεγχο οι επιτόπου τεχνικοί της ΕΡΤ.
Αυτό το γεγονός πυροδότησε αρχικά μικροένταση και στη συνέχεια νέα ένταση πιο αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως προπηλακίστηκε από την αστυνομία ενώ πάνω στα κάγκελα του ραδιομεγάρου βρέθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή η οποία φώναζε συνθήματα.
Ένταση και στη Βουλή
Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η ένταση που επικράτησε έξω από το Ραδιομέγαρο της Βουλής.
Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ξυλοδαρμό των Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρη Στρατούλη από τα ΜΑΤ έξω από το κτήριο της ΕΡΤ και είπε ότι εάν δεν έρθει στην Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας να δώσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση.
Καταγγελία ότι χτυπήθηκαν βουλευτές των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και ο Νότης Μαριάς.
Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης που διέψευσε τους ξυλοδαρμούς λέγοντας ότι «η ενημέρωση που έχουμε είναι πως δεν έγινε καμία επίθεση σε βάρος βουλευτών. Αυτό που έγινε είναι ότι επιχειρήθηκε βίαιη έφοδος βουλευτών που συνοδεύονταν και από άλλους. Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου. Είναι δημόσια περιουσία».
Παρέμβαση Τσίπρα
Σε μπρα-ντε-φερ μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη εξελίχθηκε η υπόθεση με τον πρώτο να παίρνει τον λόγο εκτός προγράμματος για να υποστηρίξει ως εύλογο το αίτημα των εκπροσώπων του ελληνικού Κοινοβουλίου να μπουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, την ώρα που έπρεπε να υπάρχει εισαγγελέας για την «παραλαβή» του κτιρίου. «Πήραν εντολή –από ποιον άραγε;- να τους προπηλακίσουν;», είπε, κάνοντας λόγο για «εξοργιστικές εικόνες έξω από την ΕΡΤ» που δεν τιμούν τη Δημοκρατία. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε αποκλεισμένη να φωνάζει για βοήθεια στα κάγκελα του μεγάρου.
«Σας ζητήσαμε κύριοι της κυβέρνησης να το καταδικάσετε», είπε, «γιατί θεωρούσαμε μέχρι πρότινος ότι δεν το γνωρίζατε, ότι δε δώσατε εσείς την εντολή να προπηλακιστούν (...) Και εσείς ήρθατε εδώ και εφηύρατε τη θεωρία της εφόδου και της ανακατάληψης», συνέχισε. «Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος αυτός δεν πάει μακριά», είπε, σημειώνοντας ότι η εικόνα της Ελλάδας δεν είναι αυτή που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση, καθώς «υπάρχει η Ελλάδα της Δημοκρατίας και του αγώνα».
Η απάντηση Σταμάτη
«Επικαλείστε μαρτυρίες βουλευτών σας έξω από την ΕΡΤ. Εμείς επικαλούμαστε την μαρτυρία του αρμόδιου υπουργού. Και όσο μας αφορά, είναι πιο αξιόπιστος», απάντησε ο Δημήτρης Σταμάτης. «Εμείς στείλαμε τους βουλευτές σας έξω από την ΕΡΤ;», ρώτησε για να ακουστεί από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέφεται το ερώτημα «εμείς στείλαμε τα ΜΑΤ;».
Υποστηρίζοντας ο υπουργός Επικρατείας ότι θα μπορούσε να ονομάσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «ηθικούς αυτουργούς» που μάλιστα αναλαμβάνουν ρίσκο, καλώντας αύριο σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή για να «προπηλακίσουν» όπως είπε βουλευτές, για να αλλάξουν την ψήφο τους. «Θα πρέπει οι αστυνομικές δυνάμεις να επιτρέψουν όσους συνοδεύουν βουλευτές να μπουν στη Βουλή;», αναρωτήθηκε.
Ρώτησε ακόμα τον κ.Τσίπρα γιατί επέλεξε τώρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, τη στιγμή που σε λίγες μέρες έρχεται ο προϋπολογισμός στη Βουλή, πράγμα που από τη φύση του παίρνει μορφή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, χάνοντας έτσι μία «σφαίρα στη θαλάμη» του επί ένα εξάμηνο. «Μήπως θέλετε να την χάσετε;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας ότι μόνο μία εταιρία «κουμπάρου» του κ.Τσίπρα φέρνει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ενώ και στην κοινωνία που επικαλούνται ρώτησε αν περπατάει στον δρόμο και φωνάζουν όλοι «Τσίπρας-Τσίπρας-Αλέξης-Αλέξης»... «Εκτός αν έχετε κάνει μεγάλες συμφωνίες», είπε, σημειώνοντας ότι εικάζει πως το ΚΚΕ λέει όχι, σίγουροι είναι οι ΑΝΕΛ και διερωτώμενος μήπως με την ΧΑ..., για να διακοπεί από τις φωνές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και να πει πως τους πιστεύει ότι δεν έχουν κάνει συμφωνία με την ΧΑ. «Άρα πού οδηγείτε την χώρα;», ρώτησε τον κ.Τσίπρα, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να πληρώνει αυτή τα εσωτερικά του μέτωπα.
Απάντηση Τσίπρα
Την ειρωνική απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ότι υπήρξε «ο καλύτερος χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ και της πρότασης μομφής του», πήρε ο κ. Σταμάτης. «Για κουμπάρους και κουμπαριές όχι στη δική μας παράταξη, ξέρετε καλά εσείς από κουμπάρους και κουμπαριές», είπε, κατηγορώντας τον για τρομολαγνεία και τρομοκρατικό λόγο ότι δήθεν θα μπουν οι διαδηλωτές στη Βουλή. «Η Δημοκρατία δεν φοβάται την τρομολαγνεία», είπε, προβλέποντας πολύ γρήγορα εκλογές.
«Πριν από μία εβδομάδα, 70 βουλευτές της ΝΔ ήταν στον κ.Στουρνάρα και κάποιοι έλεγαν 'δεν πάει άλλο', ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόβλημά σας;», ρώτησε, «οι διαδηλώσεις είναι το πρόβλημά σας; Τι τρομοκρατικός λόγος είναι αυτός;», είπε σημειώνοντας ότι στην παράταξή του δίνονται αγώνες, δεν κατακτιώνται πράγματα διά της εφόδου στα χειμερινά ανάκτορα. Όσο για την αποστροφή του για συμφωνία με την ΧΑ, απάντησε «να ψάξετε να βρείτε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι με αυτούς θα αναγκαστείτε να κυβερνήσετε», καλώντας τον παράλληλα να σοβαρευτεί.
Κατόπιν τούτου, ο κ. Σταμάτης υποστήριξε ότι τα περί συμφωνίας με την ΧΑ δεν υπήρξαν παρά σχήμα λόγου εκ μέρους του, θυμίζοντας και για δικούς του βουλευτές ότι δεν πιστεύουν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ούτε τον Μανώλη Γλέζο δεν έχετε πείσει», είπε, για να βάλει τέλος στη συζήτηση ο Πάρις Κουκουλόπουλος τονίζοντας πως λύση είναι η περισσότερη Δημοκρατία


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/368099/entasi-kai-sti-voyli-gia-ta-epeisodia-stin-ert-vids#ixzz2kBYNT5tq

Επεισόδια με βουλευτές στην ΕΡΤ- Ενταση και παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/368099/entasi-kai-sti-voyli-gia-ta-epeisodia-stin-ert-vids#ixzz2kBYYWsFR

Επεισόδια με βουλευτές στην ΕΡΤ- Ενταση και παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή
  • Newsbomb.gr | Εικόνα |
  • Newsbomb.gr | Εικόνα |
  • Newsbomb.gr | Εικόνα |
  • Newsbomb.gr | Εικόνα |
  • Newsbomb.gr | Εικόνα |
Ένταση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησαν επίμονα οι βουλευτές που βρέθηκαν στο Ραδιομέγαρο, καταγγέλλοντας προπηλακισμούς. Οι βουλευτές επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο, κάτι που δεν το επέτρεψαν οι αστυνομικοί.
Λίγη ώρα αργότερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε ξανά μπροστά στην πόρτα του Ραδιομεγάρου, όπου καλούσε σε βοήθεια. «Με σπρώχνουν αστυνομικοί, να κληθεί εισαγγελέας. Βοήθεια!», φώναζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, η Ραχήλ Μακρή ανέβηκε στα κάγκελα της εισόδου, με τη βοήθεια του Δημήτρη Στρατούλη και φώναζε συνθήματα.
5654645gf5675675h
Το χρονικό της έντασης
Η ένταση ξεκίνησε όταν τεχνικοί της Δημόσιας Τηλεόρασης μπήκαν στο μάστερ κοντρόλ στα στούντιο της Αγ. Παρασκευής, υπό την προστασία των ΜΑΤ. Έξω από το κτίριο επικράτησε ένταση.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ μάλιστα σκοπεύουν να κινηθούν άμεσα δια της νομικής οδού, αφού όπως υποστηρίζουν, τα μηχανήματα στο Ραδιομέγαρο έχουν μεγάλη αξία και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αν δεν συνεχίσουν να ασκούν έλεγχο οι επιτόπου τεχνικοί της ΕΡΤ.
Αυτό το γεγονός πυροδότησε αρχικά μικροένταση και στη συνέχεια νέα ένταση πιο αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως προπηλακίστηκε από την αστυνομία ενώ πάνω στα κάγκελα του ραδιομεγάρου βρέθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή η οποία φώναζε συνθήματα.
Ένταση και στη Βουλή
Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η ένταση που επικράτησε έξω από το Ραδιομέγαρο της Βουλής.
Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ξυλοδαρμό των Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρη Στρατούλη από τα ΜΑΤ έξω από το κτήριο της ΕΡΤ και είπε ότι εάν δεν έρθει στην Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας να δώσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση.
Καταγγελία ότι χτυπήθηκαν βουλευτές των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και ο Νότης Μαριάς.
Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης που διέψευσε τους ξυλοδαρμούς λέγοντας ότι «η ενημέρωση που έχουμε είναι πως δεν έγινε καμία επίθεση σε βάρος βουλευτών. Αυτό που έγινε είναι ότι επιχειρήθηκε βίαιη έφοδος βουλευτών που συνοδεύονταν και από άλλους. Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου. Είναι δημόσια περιουσία».
Παρέμβαση Τσίπρα
Σε μπρα-ντε-φερ μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη εξελίχθηκε η υπόθεση με τον πρώτο να παίρνει τον λόγο εκτός προγράμματος για να υποστηρίξει ως εύλογο το αίτημα των εκπροσώπων του ελληνικού Κοινοβουλίου να μπουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, την ώρα που έπρεπε να υπάρχει εισαγγελέας για την «παραλαβή» του κτιρίου. «Πήραν εντολή –από ποιον άραγε;- να τους προπηλακίσουν;», είπε, κάνοντας λόγο για «εξοργιστικές εικόνες έξω από την ΕΡΤ» που δεν τιμούν τη Δημοκρατία. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε αποκλεισμένη να φωνάζει για βοήθεια στα κάγκελα του μεγάρου.
«Σας ζητήσαμε κύριοι της κυβέρνησης να το καταδικάσετε», είπε, «γιατί θεωρούσαμε μέχρι πρότινος ότι δεν το γνωρίζατε, ότι δε δώσατε εσείς την εντολή να προπηλακιστούν (...) Και εσείς ήρθατε εδώ και εφηύρατε τη θεωρία της εφόδου και της ανακατάληψης», συνέχισε. «Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος αυτός δεν πάει μακριά», είπε, σημειώνοντας ότι η εικόνα της Ελλάδας δεν είναι αυτή που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση, καθώς «υπάρχει η Ελλάδα της Δημοκρατίας και του αγώνα».
Η απάντηση Σταμάτη
«Επικαλείστε μαρτυρίες βουλευτών σας έξω από την ΕΡΤ. Εμείς επικαλούμαστε την μαρτυρία του αρμόδιου υπουργού. Και όσο μας αφορά, είναι πιο αξιόπιστος», απάντησε ο Δημήτρης Σταμάτης. «Εμείς στείλαμε τους βουλευτές σας έξω από την ΕΡΤ;», ρώτησε για να ακουστεί από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέφεται το ερώτημα «εμείς στείλαμε τα ΜΑΤ;».
Υποστηρίζοντας ο υπουργός Επικρατείας ότι θα μπορούσε να ονομάσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «ηθικούς αυτουργούς» που μάλιστα αναλαμβάνουν ρίσκο, καλώντας αύριο σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή για να «προπηλακίσουν» όπως είπε βουλευτές, για να αλλάξουν την ψήφο τους. «Θα πρέπει οι αστυνομικές δυνάμεις να επιτρέψουν όσους συνοδεύουν βουλευτές να μπουν στη Βουλή;», αναρωτήθηκε.
Ρώτησε ακόμα τον κ.Τσίπρα γιατί επέλεξε τώρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, τη στιγμή που σε λίγες μέρες έρχεται ο προϋπολογισμός στη Βουλή, πράγμα που από τη φύση του παίρνει μορφή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, χάνοντας έτσι μία «σφαίρα στη θαλάμη» του επί ένα εξάμηνο. «Μήπως θέλετε να την χάσετε;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας ότι μόνο μία εταιρία «κουμπάρου» του κ.Τσίπρα φέρνει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ενώ και στην κοινωνία που επικαλούνται ρώτησε αν περπατάει στον δρόμο και φωνάζουν όλοι «Τσίπρας-Τσίπρας-Αλέξης-Αλέξης»... «Εκτός αν έχετε κάνει μεγάλες συμφωνίες», είπε, σημειώνοντας ότι εικάζει πως το ΚΚΕ λέει όχι, σίγουροι είναι οι ΑΝΕΛ και διερωτώμενος μήπως με την ΧΑ..., για να διακοπεί από τις φωνές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και να πει πως τους πιστεύει ότι δεν έχουν κάνει συμφωνία με την ΧΑ. «Άρα πού οδηγείτε την χώρα;», ρώτησε τον κ.Τσίπρα, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να πληρώνει αυτή τα εσωτερικά του μέτωπα.
Απάντηση Τσίπρα
Την ειρωνική απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ότι υπήρξε «ο καλύτερος χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ και της πρότασης μομφής του», πήρε ο κ. Σταμάτης. «Για κουμπάρους και κουμπαριές όχι στη δική μας παράταξη, ξέρετε καλά εσείς από κουμπάρους και κουμπαριές», είπε, κατηγορώντας τον για τρομολαγνεία και τρομοκρατικό λόγο ότι δήθεν θα μπουν οι διαδηλωτές στη Βουλή. «Η Δημοκρατία δεν φοβάται την τρομολαγνεία», είπε, προβλέποντας πολύ γρήγορα εκλογές.
«Πριν από μία εβδομάδα, 70 βουλευτές της ΝΔ ήταν στον κ.Στουρνάρα και κάποιοι έλεγαν 'δεν πάει άλλο', ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόβλημά σας;», ρώτησε, «οι διαδηλώσεις είναι το πρόβλημά σας; Τι τρομοκρατικός λόγος είναι αυτός;», είπε σημειώνοντας ότι στην παράταξή του δίνονται αγώνες, δεν κατακτιώνται πράγματα διά της εφόδου στα χειμερινά ανάκτορα. Όσο για την αποστροφή του για συμφωνία με την ΧΑ, απάντησε «να ψάξετε να βρείτε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι με αυτούς θα αναγκαστείτε να κυβερνήσετε», καλώντας τον παράλληλα να σοβαρευτεί.
Κατόπιν τούτου, ο κ. Σταμάτης υποστήριξε ότι τα περί συμφωνίας με την ΧΑ δεν υπήρξαν παρά σχήμα λόγου εκ μέρους του, θυμίζοντας και για δικούς του βουλευτές ότι δεν πιστεύουν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ούτε τον Μανώλη Γλέζο δεν έχετε πείσει», είπε, για να βάλει τέλος στη συζήτηση ο Πάρις Κουκουλόπουλος τονίζοντας πως λύση είναι η περισσότερη Δημοκρατία


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/368099/entasi-kai-sti-voyli-gia-ta-epeisodia-stin-ert-vids#ixzz2kBYNT5tq

ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΛΙΟΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ… ΑΦΟΥ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΝ…

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 9, 2013
20131109-182741.jpgΜα γιατί το λές μωρέ; Αφού είμαστε η χώρα – βράχος αξιοπιστίας! Είμαστε το μοναδικό κράτος στον πλανήτη που φέσωσε όποιον τίμιο είχε επενδύσει στην αξιοπιστία του! Είμαστε το μοναδικό κράτος που γιόμισε χρήμα αυτούς που το λήστεψαν! Γιατί να μην μας θέλουν οι αγορές δηλαδή; Στο κάτω κάτω, να πάνε να πνιγούν οι αγορές, όπως έλεγε ο μέγας Παπανδρέου και ζητωκραύγαζαν με σάλια οι
μπομπολοψυχάρηδες. Ξαναφέρνουμε τον ΓΑΠ και υποθηκεύει τα νεφρά και τα σκώτια μας “για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις”.

Εξαιρετική η ομιλία του Κώστα Γιοβανόπουλ ου.

 .

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 9, 2013

Μπορει ένας πολιτικός να πιάσει πάτο;

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 9, 2013
20131109-201259.jpg
Οχι, δεν το πιστεύουμε και αποδοκιμάζουμε την φωτογραφία που μας έστειλαν ακραίοι τραμπούκοι πριν από λιγο…

Η ΚΡΟΑΤΙΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΣ – ΕΣ! Αλλά εάν ρωτήσετε “τον κόσμο” θα σας πουν πως οι Έλληνες είναι “ναζί”.

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 9, 2013
20131109-194519.jpgΌπως πριν από λίγα χρόνια, οι Σέρβοι ήταν “φασίστες”. Έτσι, για να καταλάβουμε πως προετοιμάζονται οι γενοκτονίες, από τους ίδιους
που τις ετοίμαζαν πάντα. Ας προσέχουν λοιπόν και οι ντόπιοι χρήσιμοι ηλίθιοι,που δίνουν απλόχερα αφορμές. Αρκούν οι συνειδητοί προδότες…

Μας χτυπούν και ρίχνουν χημικά...Ε

 


Τι μεταδίδει η ertopen. LIVE EΙΚΟΝΑ...
Συνταγματάρχης της αστυνομίας απαγόρευσε την είσοδο σε βουλευτές και δικηγόρους.
Τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν κάνοντας χρήση χημικών και...
ασκώντας βία.
Στην ιστοσελίδα ertopen, αναρτηθηκε το παρακάτω κείμενο:

ΤΩΡΑ Οι δυνάμεις καταστολής χτυπούν και ρίχνουν χημικά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Προπηλακίζονται βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου Όλοι στο ραδιομέγαρο. Καλούμε όλο τον Ελληνικό λαό τώρα στο ραδιομέγαρο. Νωρίτερα συνταγματάρχης της Αστυνομίας έδωσε εντολή απαγόρευσης εισόδου σε βουλευτές και δικηγόρους στην ΕΡΤ. 

Φοβούνται την αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα...

 



Καλά, η απάντηση του Σταμάτη στον Τσίπρα για τα επεισόδια στην ΕΡΤ - όπου οργίασαν πάλι τα ΜΑΤ - ηταν απερίγραπτη (εσεις στείλατε κόσμο, για να προκαλέσετε επεισόδια).
Η ειδηση, ομως, ηταν στην επόμενη φράση του ,"αυριο...
γιατί καλείτε τον κόσμο εξω απο την βουλή στο Συνταγμα, για να εκφοβίσετε τους βουλευτές?  Αυτό σημαίνει παρότρυνση  σε ασκηση βιας" .
Φοβούνται...

Το "τείχος" του αίσχους...

 

Ενα τείχος από ασπίδες και άσπρα κράνη...
Διμοιρίες των ΜΑΤ, παρατεταγμένες σε δυο σειρές, κρατούν αποκλεισμένη την ΕΡΤ.
Και...
την φίμωσαν, και υψώνουν μπροστά της ενα τείχος καταστολής...

Η φωτογραφία από το "Δρομογράφο" 

ΕΡΤ...




Μάκης Γεωργίου

crimenet.gr

Ο Διακογιάννης, ο Διακογιάννης...

Κοίταξα έξω από το παράθυρο...


Το πούλμαν, μας γύριζε στο Περιστέρι, από ένα μπάνιο στον Άγιο Ανδρέα.

Ο Διακογιάννης, έβγαινε από την είσοδο, που σήμερα (Πέμπτη πρωί) είχε μπει το λουκέτο.

Σακάκι σκούρο, πουκάμισο θαλασσί, χωρίς γραβάτα. Ύφος αγέρωχο.

Πάντα έτσι τον θυμάμαι.

Πέρασε στο απέναντι πεζοδρόμιο και σήκωσε το χέρι, να σταματήσει ένα ταξί.

Κοίταξα αριστερά μου προς το κτίριο.

Τεράστιο, επιβλητικό.

Διακογιάννης και ΕΡΤ.

Ο Μύθος ήταν εδώ.

Ένιωσα ένα ρίγος, από την αδιαίσθητη, στιγμιαία εκείνη επαφή.

Και μια ζήλια.

Ήθελα και 'γω να 'μουν εκεί...

Ξυπνώντας, προχτές, χαράματα, από τηλεφώνημα συνεργάτη μου και βλέποντας τα ΜΑΤ να σπρώχνουν με τις ασπίδες, προς την έξοδο, τους εργαζομένους, δεν ξέρω πως, αλλά, το μυαλό μου γύρισε πίσω σ' εκείνη τη στιγμή.

Που, πιτσιρικάς περνούσα έξω από την ΕΡΤ.

Στον μύθο...

Που πια, δεν ήταν εκεί...


(eikotologies - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Zωή: Να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των αστυνομικών...

 



 Δημόσια έκκληση Κωνσταντοπούλου, από το δελτίο της ΝΕΤ ...
Να επιληφθούν οι εισαγγελικές αρχές, ζήτησε από το βήμα του νυχτερινού δελτίου της ΝΕΤ και ενώ βρισκόταν ανάμεσα στα ΜΑΤ, όπως επίσης και δεκάδες άλλοι βουλευτές η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
 Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι...
συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν αυτόφωρα αδικήματα σε βάρος του πολιτεύματος και των Ελλήνων πολιτών.
 « Εγώ προσωπικά δέχθηκα επίθεση. Ζητώ να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των αστυνομικών. Με έσπρωξαν με εγκλώβισαν μεταξύ μίας σιδερένιας πόρτας και του κυκλιδώματος».

ertopen.com

Διαγράφουν τον Τέρενς?...

 





Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που ο Τέρενς Κουίκ διαφοροποιείται από τα λεγόμενα και τη στάση του Πάνου Καμμένου.
 Η...
πρώτη ήταν όταν ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τον πρόεδρο του κόμματος πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Σήμερα με τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι διαφωνεί ξεκάθαρα με την επιλογή του Πάνου Καμμένου για συμπόρευση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίου του Kontra ο Πάνος Καμμένος σκέφτεται να διαγράψει τον Τέρενς Κουίκ σπρώχνοντας τον προς τη Νέα Δημοκρατία.

πηγη parapolitika.gr

Τα πολιτικά πρωτοσέλιδα της Κυριακής (10 Νοεμβρίου 2013)

 

Δείτε τα πρωτοσέλιδα όλων των πολιτικών εφημερίδων που θα κυκλοφορήσουν αύριο 10 Νοεμβρίου 2013 στα περίπτερα της χώρας.




Σε λίγο τα υπόλοιπα...

Οι Αλβανοτσάμηδες διεκδικούν Κολοκοτρώνη , Μπουμπουλίνα, Τζαβέλα και Μπότσαρη Και φυσικά διεκδικούν και τον Παπούλια

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 9, 2013

Αλβανοτσάμηδες: Διεκδικούν Γιάννενα, Κολοκοτρώνη, Μπουμπουλίνα, Τζαβέλα και Μπότσαρη
«Ο Παπούλιας είναι συμπατριώτης μας,Τσάμης Ορθόδοξος, και μόνο αυτός που δεν φοβάται μπορεί να πει την αλήθεια. Αυτός είναι ζωντανός μάρτυρας της γενοκτονίας που έγινε στους δικούς του συγγενείς. Γνωρίζει ότι εμείς ως κοινότητα δεν έχουμε συνεργασθεί με τους κατακτητές. Γνωρίζει, γιατί πολέμησε στο πλευρό του τάγματος «Τσαμουριά». Γνωρίζει γιατί η κοινότητά μας έχει τους παιδικούς του φίλους που είτε σκοτώθηκαν είτε αναγκάσθηκαν να
τραπούν σε φυγή», δήλωσε ο πρόεδρος του Αλβανοτσάμηκου κόμματος PDIU, Σπετιμ Ίντριζι.
Στις οργανωμένες διαδηλώσεις του αλβανικού κόμματος PDIU, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Παπούλια στην Αλβανία, είδαμε πλακάτ που απεικονίζει το διαβατήριο του κ. Παπούλια με τόπο καταγωγής “Ιωάννινα – Τσαμουριά”. Σαν αυτό να μην ήταν αρκετό, είχαν και φωτογραφίες Ελλήνων ηρώων της επανάστασης του 1821 που πολέμησαν κατά του Τουρκικού ζυγού όπως του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Κίτσου Τζαβέλα, την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και του Μάρκου Μπότσαρη
Δείτε φωτογραφίες απ’ την διαδήλωση των Τσάμηδων
b2ap3_thumbnail_1.jpg
b2ap3_thumbnail_2.jpg
b2ap3_thumbnail_3.jpg
b2ap3_thumbnail_4.jpg
b2ap3_thumbnail_5.jpg
b2ap3_thumbnail_6.jpg
b2ap3_thumbnail_7.jpg
b2ap3_thumbnail_8.jpg





Πηγή: www.himara.gr

Το πρωτοσέλιδο από Το ΧΩΝΙ της 10ης Νοεμβρίου!‏

 

ΜΟΜΦΙΝΗ... και στο βάθος μέτρα που πονάνε (κι άλλο): Μη χάσετε Το ΧΩΝΙ
την Κυριακή

Μία πρόταση μομφής... δύο οι κερδισμένοι: Ο Αντώνης γαντζώνεται στην

εξουσία και ο Αλέξης ξεπερνά την εσωκομματική κρίση και διαλύει τη
ΔΗΜΑΡ.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ; ΜΕΤΡΑ!

Φιλιατρά: Χωρίς Ταχυδρόμο από την Δευτέρα!

Φιλιατρά: Χωρίς Ταχυδρόμο από την Δευτέρα!

Written By Filiatra-NET on Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 | 15:27

Χωρίς δεύτερο διανομέα θα μείνουν, όπως όλα δείχνουν, από την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, οι κάτοικοι των Φιλιατρών και τα χωριά που εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Φιλιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, η Διοίκηση αποφάσισε να μεταθέσει την μία υπάλληλο στα ΕΛΤΑ των Γαργαλιάνων, προκειμένου να καλυφθεί η θέση του εκεί υπαλλήλου που παίρνει μετάθεση για την Καλαμάτα.

Η παραπάνω τακτική της διοίκησης θυμίζει ΔΕΗ Φιλιατρών, αλλά και αντίστοιχες άλλων υπηρεσιών, όπου πλέον ο ένας ταχυδρόμος αναγκάζεται τώρα να καλύψει μόνος του την 3η μεγαλύτερη περιοχή της Μεσσηνίας σε πληθυσμό, μετά την Καλαμάτα και την Μεσσήνη. 

Και ενώ ήδη οι οργανικές θέσεις στα Φιλιατρά, σταδιακά από 5 έχουν μειωθεί στους 4, τώρα θα αναγκαστεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα να λειτουργήσει μόνο με τρεις υπαλλήλους, όπου οι 2 απασχολούνται στο υποκατάστημα για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Παράλληλα στους Γαργαλιάνους ο υπάλληλος που είναι κάτω των 40 ετών και ανύπαντρος, ενώ εις γνώσιν του διορίστηκε εκεί, ζήτησε και κατάφερε να πάρει μετάθεση στην Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται τώρα η ταχυδρόμος στα Φιλιατρά, η οποία είναι παντρεμένη με δύο παιδιά, να "ξεσπιτωθεί".

Την ίδια στιγμή που το γραφείο στην Καλαμάτα λειτουργεί ήδη με 2 άτομα πλεονάζων προσωπικό, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται άλλη μία υπάλληλος.

Η απαξιωτική αυτή στάση της Διοίκησης για το υποκατάστημά στα Φιλιατρά, θα επιφέρει έντονα προβλήματα στην διανομή της αλληλογραφίας στην περιοχή, καθώς είναι αδύνατον να καλυφθεί από τον έναν και τον μοναδικό ταχυδρόμο, που συνταξιοδοτείται μέσα στην επόμενη χρονιά.

Αυτή η κατάσταση θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο στο τέλος του μήνα, με την αύξηση του φόρτου εργασίας, που θα προκληθεί από τους αναμενόμενους λογαριασμοούς της ΔΕΗ, των τηλεπικοινωνιών, αλλά και της ύδρευσης.

Με αφορμή την παραπάνω κατάσταση, οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος των Φιλιατρών τονίζουν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη εξυπηρέτηση των κατοίκων χωρίς προβλήματα και παράλληλα ζητούν την κατανόηση τους.

Άλλη μία υπηρεσία στην περιοχή μας υποβαθμίζεται, με συνέπεια να υπολειτουργεί και με μεγάλο κίνδυνο στο άμεσο μέλλον ακόμη και να καταργηθεί.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...