Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ο Προβόπουλος είναι ο αρχηγός της Συμμορίας


11/4/13

 

Οι υπουργοί Οικονομικών, της Ε.Ε., στο αυριανό Γιούρογκρουπ θα συζητήσουν την οδηγία που θα καθορίσει ότι πέραν των μετόχων θα σηκώνουν τις απώλειες μιας τράπεζας όταν αυτή θα αντιμετωπίζει πρόβλημα οι μεγάλοι αποταμιευτές. Έρχεται δηλαδή κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες στην περιφέρεια της ευρώζωνης. που αντιμετωπίζουν προβλήματα. 

Και ο ψεύτης Προβόπουλος πήγε στη Βουλή και παραμύθιασε όσους Έλληνες έχουν πάνω από 100.000 ευρώ, λέγοντας πως όλες οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως προστατευμένες σύμφωνα με το Μνημόνιο, ανεξαρτήτως ύψους κατάθεσης ή τράπεζας στην οποία τηρούνται. Προστατευμένες είναι οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ. Τίποτα παραπάνω. 

Αλλά εκτός από αυτό Προβόπουλος και Στουρνάρας ήταν επικεφαλής της ομάδας που ήξερε για την Εθνική και την Γιούρομπανκ, και έβγαλε λεφτά με τα λίμιτ απ και λίμιτ ντάουν των μετοχών.

Θανάσιμο τρίγωνο ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία-Ελλάδα για χάρη της ΔΕΠΑ!


 





Περισσότερα προβλήματα παρά διεξόδους πρόσφερε στην κυβέρνηση η απόπειρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ.

Τα κυριότερα από αυτά αφορούν τη διατάραξη των διπλωματικών σχέσεων της χώρας με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, με αφορμή την πολιτική αντιμετώπιση του θέματος, ενώ η προετοιμασία του διαγωνισμού από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ άφησε και αυτή πολλά κενά, προκάλεσε αβεβαιότητες μεταξύ των επενδυτών και έδωσε αφορμή για αρνητικά σχόλια.

Έτσι σε πολιτικό - διπλωματικό επίπεδο, παρατηρούμε τη μετάθεση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 25 Μαρτίου. Σε ό,τι αφορά το ταξίδι στη Μόσχα, έχει παγώσει για τα καλά, καθώς αναβάλλεται συνεχώς η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, η οποία θα προετοίμαζε τη συνάντηση κορυφής των δύο κρατών.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η συνάντηση κορυφής έχει κολλήσει σε όσα απαράδεκτα, κατά τη Μόσχα, συμβαίνουν με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ για την οποία έντονο ενδιαφέρον δείχνει η Gazprom. Ως γνωστόν, οι ενστάσεις των ΗΠΑ αφορούν την είσοδο της Gazprom στον διαγωνισμό, καθώς κρίνουν ότι τυχόν έλεγχος της ΔΕΠΑ από τη ρωσική εταιρεία θα καταστήσει την Ελλάδα όμηρο της Ρωσίας στα ενεργειακά, από τη στιγμή που η δεσπόζουσα εταιρεία και ο προμηθευτής της σε φυσικό αέριο θα είναι το ίδιο νομικό πρόσωπο.
Τα μηνύματα των ΗΠΑ προς την Ελλάδα για τoν πάση θυσία αποκλεισμό της ρωσικής εταιρείας από τον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ έχουν δοθεί μέσω της διπλωματικής οδού, με την επίσκεψη στην Αθήνα υπηρεσιακών υφυπουργών και δημόσιων τοποθετήσεων της porte parole του State Department. Ωστόσο, ο διαγωνισμός προχώρησε από την προηγούμενη ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς τον αποκλεισμό προσφορών από προμηθευτές της ΔΕΠΑ, όπως είχε γίνει σε παλαιότερο διαγωνισμό, καθώς κρίθηκε ότι για το σύννομο ή όχι θα αποφασίσουν οι κοινοτικές αρχές για τον ανταγωνισμό και τα ρυθμιστικά της ενεργειακής αγοράς.

Η ρωσική πλευρά δείχνει και αυτή έντονα ενοχλημένη από την Ελλάδα, λόγω της ετεροβαρούς κατά την άποψή της αντιμετώπισης που έχει από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο μεταφέρει όλα τα ρίσκα στον υποψήφιο επενδυτή, χωρίς τον ελάχιστο επιμερισμό και στο ίδιο το ταμείο. Συγκεκριμένα, η ρωσική πλευρά την είσοδό της στην ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου τη συνδυάζει με την απαρχή μιας νέας περιόδου στις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις.

Η έμφαση θα βρίσκεται στις επενδύσεις της Gazprom στην Ελλάδα σε νέα δίκτυα διανομήςκαι υποδομές, όπως και στην υπογραφή νέας συμφωνίας προμήθειας φυσικού αερίου.

Ωστόσο, η εταιρεία θεωρεί ότι η αντιμετώπιση που έχει από το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι αυτή που αρμόζει στη σοβαρότητα της προσφοράς της. Μεταφέρει, δηλαδή, όλα τα ρίσκα στον υποψήφιο επενδυτή μέσω της εγγυητικής επιστολής που θα καταθέσει και η οποία μπορεί να καταπέσει πλήρως αν η συναλλαγή δεν ολοκληρωθεί, χωρίς να έχει ευθύνη ο επενδυτής.

Πρόκειται για το γνωστό θέμα της εγγυητικής επιστολής που θα κατατεθεί μαζί με τη δεσμευτική προσφορά, ύψους 20% επί του τιμήματος. Για το θέμα αυτό η αντίδραση της Gazprom είναι έντονη, καθώς αναμένει επιβολή όρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αποκτήσει τη ΔΕΠΑ, των οποίων το κόστος ενδεχομένως να είναι απαγορευτικό.

Έτσι είναι πολύ πιθανόν να αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη διαδικασία, αν και θα κριθεί πλειοδότης. Ας σημειωθεί ότι με βάση το ποσοστό 20% η εγγυητική επιστολή για προσφορά 900 εκατομμυρίων αντιστοιχεί σε 180 εκατομμύρια, τα οποία σύμφωνα με τους σημερινούς όρους του διαγωνισμού η Gazprom θα καταπέσουν υπέρ του ΤΑΙΠΕΔ σε περίπτωση όπου δεν ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Για την αλλαγή του συγκεκριμένου όρου οι Ρώσοι της Gazprom είναι απόλυτοι, καθώς κρίνουν ότι είναι θέμα αρχής, ενώ οι μέχρι τώρα διορθωτικές κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ αφορούν απλώς και μόνο τη μείωση του ποσοστού της εγγυητικής επιστολής και όχι την απαλοιφή του όρου, τον οποίο οι Ρώσοι θεωρούν απαράδεκτο. Ας σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό ο επικεφαλής της Gazprom Alexei Miller βρέθηκε δύο φορές στην Αθήνα σε διάστημα 15 ημερών και είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον ΥΠΑΝ Κωστή Χατζηδάκη.

Πάντως, η εικόνα που διαμορφώνεται στην πλευρά των Ρώσων δείχνει μία διάχυτη απαισιοδοξία για την προώθηση των διαδικασιών υπό τις παρούσες συνθήκες, χωρίς να αποκλείονται οι εκπλήξεις. Αυτές μπορεί να είναι είτε πολύ χαμηλότερο τίμημα από τα 900 εκατομμύρια που αρχικά είχαν αφήσει να διαρρεύσει ότι θα προσφέρουν, είτε και η αποχή από τον διαγωνισμό, αν εκτιμήσουν ότι η Ε.Ε. θα θέσει δυσβάστακτους όρους με πώληση δικτύων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μέχρι στιγμής, η διαδικασία προχωράει με την παρουσίαση της ΔΕΠΑ την προηγούμενη και του ΔΕΣΦΑ αυτήν την εβδομάδα στους υποψήφιους επενδυτές Μ+Μ (Μότορ Όιλ - Μυτιληναίος), Sintez και Gazprom και για τον ΔΕΣΦΑ στις Socar, Sintez, ΤΕΡΝΑ-ΡΡF.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΠΑ παρουσίασε στοιχεία για τις εκτιμήσεις κατανάλωσης φυσικού αερίου από το 2013 μέχρι το 2020, με βάση τις οποίες για φέτοςαναμένεται 4,1 δισ. κ.μ. έως και 6,5 δισ. κυβικά το 2020. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η διοίκηση της ΔΕΠΑ στην ανάπτυξη των νέων ΕΠΑ και στην επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση, ενώ εκτίμησε ότι με την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς η ΔΕΠΑ θα κρατήσει μερίδιο 70% στην εγχώρια αγορά το 2016.

Τέλος, από την πλευρά του, ο ΔΕΣΦΑ εστίασε κυρίως στο αναπτυξιακό πρόγραμμα με την κατασκευή της τρίτης δεξαμενής στη Ρεβυθούσα και στην αύξηση της ημερήσιας δυναμικότητας αεριοποίησης υγροποιημένου αερίου, νέων διασυνδέσεων με καταναλωτές, τη μετατροπή σε διπλής ροής της διασύνδεσης με τη Βουλγαρία και στην υψηλή κερδοφορία της εταιρείας.
EURO2DAY

Αυτό είναι το non paper του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ. Σε ποιούς αναφέρεται και τι λέει


 

Ένα non paper με τον τίτλο «Τα πολλά μυστικά της λίστας Λαγκάρντ ενεργοποιούν αγωνιώδεις προσπάθειες αντιπερισπασμού» διακινεί από το απόγευμα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Με αυτή την κίνηση επιχειρεί να καταγράψει, μία προς μία, τις «αντιφάσεις» στην υπόθεση της περιβόητης λίστας, καθώς και να αιτιολογήσει την επιχειρηματολογία της περί απόπειρας συγκάλυψης στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τα τρία συγκυβερνώντα
κόμματα.

Το πλήρες κείμενο του non paper έχει ως εξής:

1. Oι μιντιακοί μηχανισμοί της διαπλοκής έχουν αποδυθεί σε μια αγωνιώδη προσπάθεια δημιουργίας παραπλανητικών εντυπώσεων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, με προφανή σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από την πολιτική και ποινική ουσία της «λίστας Λαγκάρντ». Επιχειρούν με κινήσεις αντιπερισπασμού να εμφανίσουν διαφορές χειρισμού διαδικαστικού χαρακτήρα, ως δήθεν μεγάλες διαφωνίες του Σταύρου Κοντονή με την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

2. Με αυτό  το τέχνασμα επιχειρούν να  σκεπάσουν την έντονη πια οσμή  σκανδάλου, που αναδύεται από  τις εργασίες της προανακριτικής  Επιτροπής. Ενός σκανδάλου με  δυο διαστάσεις, μια πολιτική  και μια αυστηρά ποινική.

Α. Η Πολιτική Διάσταση της Λίστας Λαγκάρντ

3. Από τις  μέχρι σήμερα καταθέσεις αναδεικνύεται  με τα πιο μελανά χρώματα  η ιδιοκτησιακή αντίληψη και  η άκρατη κομματοκρατία, με  την οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαχειρίστηκαν  τα δημόσια πράγματα. Υπουργοί, που δεν μιλούν μεταξύ τους, δημόσια έγγραφα και αρχεία, που οι Υπουργοί παίρνουν σπίτι τους (μαζί με τα αμυντικά σχέδια της χώρας), Πρωθυπουργοί που δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν, νομικοί σύμβουλοι του κράτους, που λειτουργούν εξωθεσμικά, αρχηγοί μυστικών υπηρεσιών, που συλλέγουν πληροφορίες μόνο μέσα από την ανάγνωση εφημερίδων, μετακλητοί υπάλληλοι με μοναδικό προσόν διορισμού την κοινή καταγωγή με τον εργοδότη τους, υφιστάμενοι που περιμένουν εντολές και προϊστάμενοι, που ποτέ δεν τις δίνουν, γραμματείς σε ακριβοπληρωμένες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά κάπου εκεί ανάμεσα, εφοπλιστές, εκδότες, πολιτικοί, μεγαλο-επιχειρηματίες που τέσσερα (4) χρόνια μετά κανείς δεν έλεγξε. Με αυτό το μοντέλο διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ επιμένουν να διεκδικούν ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Β. Η Νομική Διάσταση της Λίστας Λαγκάρντ

(αα) Η σύνθεση της προανακριτικής  Επιτροπής

Ο στόχος «προστασίας  υψηλών προσώπων» υπηρετείται ως πρώτη προτεραιότητα σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και η επιλογή των βουλευτών μελών της Επιτροπής από τη ΝΔ ξεπερνά με την πιο χαρακτηριστική ευκολία το γεγονός ότι οι βουλευτές αυτοί – έστω έμμεσα – συνδέονται με πρόσωπα της λίστας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης νομικός υπερασπιστής υπαλλήλου εφορίας, της οποίας συνεργοί – καταδικασθέντες ήδη όπως και η ίδια -περιλαμβάνονται στην λίστα.

Ο πρώην σύζυγος της συζύγου του Άδωνι  Γεωργιάδη βρίσκεται στην λίστα.

Συγγενής ή συγγενείς του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη επίσης στην λίστα.

Η εκλεκτική σχέση του δικομματισμού, όμως, με τις ελβετικές τράπεζες δεν σταματά εκεί. Στην λίστα βρίσκονται επίσης

- η σύζυγος του πρώην  «τσάρου» Γιάννου Παπαντωνίου

- περίπου όλοι οι κληρονόμοι  του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου

- Γιώργος Βουλγαράκης  και Αικατερίνη Πελέκη

- εξ αγχιστείας συγγενείς του Μανώλη Κεφαλογιάννη

- ο νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Σ. Παπασταύρου (εκείνος βέβαια δηλώνει ότι η μόνη σχέση είναι αυτή του... πληρεξουσίου δικηγόρου και δεν γνωρίζει τίποτε άλλο για τους επενδυτές στο fund των 550 εκατ. ΕΥΡΩ !)

και ο κατάλογος περιλαμβάνει πολλούς ακόμα.

Είναι πραγματικά εύλογο να αναρωτιέται κανείς :

Μπορούσε ποτέ ο δικομματισμός να δικάσει και να καταδικάσει τον εαυτό του;

Μπορούσαν ποτέ άνθρωποι, που όλοι μαζί κατέθεταν αμύθητα  ποσά στο εξωτερικό, να στραφούν ο ένας κατά του άλλου;

Η απάντηση είναι φυσικά όχι και εξηγεί την διαχρονική αδράνεια του κρατικού μηχανισμού να κάνει το ο,τιδήποτε για την διερεύνηση της υπόθεσης.

(ββ) Το άλλοθι των μυστικών υπηρεσιών

Τίποτε δεν μπορεί να αποκλείσει την παράλληλη εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών σε αυτήν την υπόθεση. Αυτή η εμπλοκή, όμως, εάν υπήρξε, μόνο για να βοηθήσει την συγκάλυψη αναπτύχθηκε. Όμως, με προφανή σκοπό να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα και να καλυφθούν οι ευθύνες, τα σοβαρά και έγκυρα έντυπα της διαπλοκής αναμασούν την μυθοπλασία περί δήθεν παράνομης λίστας, που αποτέλεσε προϊόν δήθεν δράσης μυστικών υπηρεσιών. Στην πραγματικότητα αποδείχθηκε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι πρόκειται για παραμύθι χωρίς δράκο. Η λίστα Φαλτσιανί δεν αποτέλεσε προϊόν υποκλοπής, αλλά νόμιμης κατάσχεσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή του Φαλτσιανί από τις γαλλικές αρχές !

Ο διοικητής της ΕΥΠ αυτά είπε. Πληροφορήθηκε την ύπαρξη της λίστας από τις εφημερίδες και όχι μέσα από κάποιο εξελιγμένο δίκτυο παρακολούθησης. Ανέθεσε σε υφισταμένους του να κάνουν απλά και μόνο ένα τηλεφώνημα στο Παρίσι. Οι γάλλοι ομόλογοί τους τούς ενημέρωσαν ότι στην Γαλλία το ζήτημα δεν το χειρίζονται οι μυστικές υπηρεσίες, αλλά φανερά και επίσημα οι υπηρεσίες του γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών ! Tελικά, όπως προκύπτει από επιστολή του Γάλλου Υπουργού Οικονομικών Π. Μοσκοβισί, η λίστα ήρθε στην Ελλάδα με βάση την ελληνο-γαλλική συμφωνία συνεργασίας σε φορολογικά θέματα, που υπάρχει από το 1963, δηλ. πενήντα (50) χρόνια. Κι όμως όλοι μαζί, «χορεύουν» στον κακόηχο ρυθμό των αόριστων αναφορών, για μυστικές υπηρεσίες, ελπίζοντας ότι με αυτό θα βγούν λάδι. Αρχιτέκτονας της θεωρίας ο καθηγητής Βενιζέλος.

(γγ) Η κατάθεση Βενιζέλου

Με μέριμνα του Χρ. Μαρκογιαννάκη  ο Βενιζέλος έρχεται να καταθέσει  μέσα σε συνθήκες προστασίας από κάθε κακοτοπιά. Η τακτική, που έγινε φανερή από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης προέβλεπε τεχνητή πολιτική ένταση, ώστε οι ερωτήσεις για τα στοιχεία της υπόθεσης να μεταφέρονται στην πολιτική αντιπαράθεση και στην καταγγελία μιας δήθεν πολιτικής σκευωρίας εις βάρος του. Για την προετοιμασία του κλίματος είχαν φροντίσει πολλοί. Μεταξύ αυτών φιλικές εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας είχαν φροντίσει όχι μόνο να δημοσιοποιούν συστηματικά σημαντικά έγγραφα της προδικασίας, αλλά και να συντάσσουν γνωμοδοτήσεις - συμβουλές προς φοροφυγάδες, ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, γνωμοδοτήσεις ταυτισμένες με τη θεωρία Βενιζέλου. Πριν καλά - καλά ξεκινήσει η κατάθεση Βενιζέλου, σε μια σχεδόν προαναγγελθείσα ταύτιση στρατηγικής ΠΑΣΟΚ - ΧΑ, δημιουργείται τεχνητή ένταση με τον Κασιδιάρη, η οποία αποπροσανατολίζει το έργο της Επιτροπής.

Η συνέχεια είναι  γνωστή : με μια πρωτοφανή, αήθη και σεξιστική επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου (ποιός μπορεί να ξεχάσει την πρωτοφανή επίδειξη φαλλοκρατισμού από τον συνταγματολόγο «σας εύχομαι να κυοφορήσετε») ο Βενιζέλος επιχειρεί να αποφύγει τις απαντήσεις. Παρόλα αυτά, οι επίμονες ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κατάφεραν να αναδείξουν τις προσωπικές του ευθύνες. Συγκεκριμένα :

- η συνδυαστική  ανάγνωση των καταθέσεων Διώτη  - Βενιζέλου - Μπέλμπα καταδεικνύει  ότι στις 8/7/2011 το usb ανοίγει στο Υπουργείο Οικονομικών. Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ και ώρα 17.13 αναρτάται δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο είναι σε εξέλιξη συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου με συμμετοχή Διώτη. Ανεξάρτητα από το εάν έγινε μία ή περισσότερες συναντήσεις, το βέβαιο είναι ότι στις 8/7/2011 Βενιζέλος και Διώτης βρίσκονται και οι δυο στη Βουλή. Λίγες ώρες μετά το usb ανοίγει στον ίδιο Η/Υ, που άνοιγε την περίοδο που Υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου με όνομα χρήση «windows user»

Ο Βενιζέλος  και η Μπέλμπα επιχείρησαν  να μεταθέσουν τον χρόνο της συνάντησης κάπου κοντά στον Δεκαπενταύγουστο. Ωστόσο, η Μπέλμπα είναι απόλυτα σαφής στην κατάθεσή της. Μόνο ο δικός της υπολογιστής χρησιμοποιούσε το όνομα χρήστη user sofia, όλοι οι υπόλοιποι υπολογιστές του Υπουργείου Οικονομικών και της Αντιπροεδρίας είχαν σκέτο user. Ένας τέτοιος υπολογιστής με σκέτο user όνομα χρήστη ανοίγει το στικάκι στις 8.7.2011, δηλ. σε χρόνο που ο Παπακωνσταντίνου έχει αποχωρήσει από το Υπουργείο Οικονομικών και σε αυτό (αλλά και στο κτήριο της Αντιπροεδρίας) στην οδό Ζαλόκωστα έχει εγκατασταθεί ο Βενιζέλος και οι γραμματείς του.

- ο Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι ο Διώτης όφειλε να είχε «διαφυλάξει» στο αρχείο του ΣΔΟΕ το περίφημο στικάκι. Ο ίδιος, όμως, δεν φρόντισε ποτέ να κάνει το ίδιο στο αρχείο του Υπουργείου Οικονομικών. Αντίθετα, το παρέδωσε στην Μπέλμπα και εκείνη το έβαλε σε ένα κουτί με παρουσιάσεις (!) το οποίο ο Βενιζέλος πήρε μαζί του όταν παρέδωσε το Υπουργείο στο Σαχινίδη. Το αποτέλεσμα ήταν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών να περιέλθουν σε οριστική αδυναμία να ελέγξουν το περιεχόμενο της λίστας.

- ο Βενιζέλος δεν δίνει ποτέ εντολή ελέγχου στον Διώτη για τα ονόματα, που περιέχονται στην λίστα. Δίνει, όμως, έγγραφες εντολές για άλλα ονόματα, oι οποίες διαβιβάστηκαν στην Επιτροπή. Όσο για την απάντηση στο ερώτημα εάν ήταν απαραίτητη η εντολή Βενιζέλου για την πρόοδο του ελέγχου, η απάντηση είναι απλή : ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ είναι κομματική – κυβερνητική επιλογή, δηλ. διορίζεται και παύεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Όταν ένα τέτοιο πρόσωπο ανοίγει την λίστα και βλέπει σε αυτήν εκτός από πολλές εγγραφές με το επίθετο «Παπανδρέου», την σύζυγο του Γ. Παπαντωνίου, τις ξαδέλφες του Γ. Παπακων/νου και σωρεία άλλων πολιτικών προσώπων είναι λογικό ότι μόνο με μία προϋπόθεση προχωρά στον έλεγχο : εφόσον λάβει εντολή από τον Πολιτικό του Προϊστάμενο, δηλ. στην συγκεκριμένη περίπτωση τον Βενίζέλο. Ο Βενιζέλος εκείνη την εποχή «ρίχνει γέφυρες» για να γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προφανώς δεν επιθυμεί να συγκρουστεί με τους μελλοντικούς υποστηρικτές του.

- ο Βενιζέλος συμμετέχει σε σωρεία συσκέψεων της Εθνικής Επιτροπής κατά της Φοροδιαφυγής, στην οποία επίσης συμμετείχαν ο Οικονομικός Εισαγγελέας Πεπόνης και ο Πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος Νικολούδης. Σε αντίθεση με τον Παπακων/νου, που συζητά έστω ακροθιγώς το θέμα με τον Νικολούδη, ο Βενιζέλος δεν το συζητά ποτέ και με κανέναν. Δεν συμβουλεύεται τους Εισαγγελείς (προφανώς εκείνη την εποχή είναι απασχολημένος με την κατάργησή τους), δεν συμβουλεύεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ούτε καν τον «εξωθεσμικό», όπως ο ίδιος εξήγησε, νομικό σύμβουλο Τάσο Μπάνο), δεν ρωτά κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα του Υπουργείου Οικονομικών, δεν ρωτά τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και φυσικά δεν συζητά το θέμα ποτέ με τον Γάλλο ομόλογό του.

- ο Βενιζέλος, όταν καταθέτει έχοντας πλέον γνώση της πραγματογνωμοσύνης, αλλάζει την κατάθεσή του σχετικά με την ώρα επιστροφής του στην Ελλάδα την 1.10.2012. Ενώ αρχικά είναι σίγουρος ότι επέστρεψε το πρωί, μετά την πραγματογνωμοσύνη (η οποία κατέδειξε ότι η λίστα άνοιξε από την συνεργάτιδά του Μπέλμπα στις 13.45) αποφάσισε να καταθέσει ότι επέστρεψε το βράδυ. Αυτά για την αξιοπιστία του μάρτυρα !

- ο Βενιζέλος  στην αρχή της κατάθεσής του  επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό  ότι το στικάκι Βαξεβάνη είναι  το ίδιο με αυτό που είχε  ο Διώτης. Όμως, κατόπιν αντιπαραβολής των ισχυρισμών Βενιζέλου με τα πορίσματα της πραγματογνωμοσύνης άρχισε να τα μπερδεύει, παρά το γεγονός ότι είχε διατυπώσει τον ισχυρισμό αυτό με τουλάχιστον περίεργη αυτοεπιβεβαιωτική επιμονή

- η Μπέλμπα  ισχυρίστηκε ότι άνοιξε την λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είναι όντως αυτή, πριν την παραδώσει. Δεν κατάφερε, όμως, να εξηγήσει πώς θα αναγνώριζε μια λίστα, την οποία δεν είχε ξαναδεί ποτέ πριν   ! Και πως μάλιστα κατάφερε να την αναγνωρίσει … με μια ματιά !

- ο συνταγματολόγος  Βενιζέλος φαίνεται να έχει  «ξεχάσει» επιλεκτικά βασικές  διατάξεις του ελληνικού δικαίου.  Δεν θυμάται την δυνατότητα  του ΣΔΟΕ και της Αρχής για  το Ξέπλυμα να υπερβαίνουν  οποιασδήποτε μορφής απόρρητο. Δεν  θυμάται την ελληνο-γαλλική σύμβαση φορολογικής συνεργασίας του 1963, που δίνει την δυνατότητα νόμιμης χορήγησης των στοιχείων. Και, όμως, εάν είχε ρωτήσει έστω την αρμόδια Διευθύντρια του ΥΠ.ΟΙΚ. Σμαράγδα Πιτένη, η οποία κατέθεσε στην επιτροπή αναλυτικό υπόμνημα με το θεσμικό πλαίσιο, που επιτρέπει την νόμιμη λήψη της λίστας, οι απορίες του θα είχαν λυθεί.

(δδ) ο μυστηριώδης κύριος Μυωνή

Οι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έχουν υποδείξει  στην Επιτροπή τον ακριβή τρόπο, με τον οποίο είναι δυνατός ο εντοπισμός των φυσικών προσώπων, που συμμετείχαν στο fund του κυρίου Μυωνή των 550 εκατ. ΕΥΡΩ. Σε σχετική ερώτηση μάλιστα του Σταύρου Κοντονή προς το μάρτυρα Σταύρο Παπασταύρου ο τελευταίος – ως αρμόδιος και γνώστης -το επιβεβαίωσε. Η διερεύνηση μπορεί να προχωρήσει και τα ονόματα μπορεί να αποκαλυφθούν αρκεί να το θέλουν όλα τα μέλη της Επιτροπής. Οι βουλευτές, όμως, της ΝΔ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται και πάρα πολύ. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ όμως θα επιμείνει.

Σε τέτοιους και σε πολλούς άλλους λόγους ο  καθείς καταλαβαίνει ότι οφείλονται οι επιχειρήσεις αντιπερισπασμού των δυνάμεων της διαπλοκής.

ΑΝΟΙΞΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΑ


 

20130412-222136.jpg
Γράφει η
Κανέλλα Καζακοπούλου
Το επάγγελμα του κουρέα αλλιώς μπαρμπέρη, εχει ανοίξει εδώ και τρία χρόνια. Εκτός από τις γνωστές τρίχες κεφαλής, τρίχες μουστακίου, τρίχες μουσίου, οι διεθνείς μπαρμπέρηδες επέκτειναν τις δραστηριότητές τους σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ κατά πρώτοις,κατά δευτέροις σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ομολογιούχους πού εμπιστεύθηκαν (κακή τη μοίρα) το ελληνικό δημόσιο στα λόγια ιδιωτικό τοις πράγμασι ,καθόσον οι γενικοί κουμανταδόροι δέν ειναι οι διοικούντες αλλά οι έχοντες και κατέχοντες τα μέσα παραγωγής και την εν γένει οικονομική εξουσία. (το πώς την απέκτησαν ειναι άλλου παπά ευαγγέλιο, χωρίς το σταυρό στο χέρι….) Οι διοικούντες ειναι οι διεκπαιρεωτές τους, οι 
αναλαμβάνοντες να φέρουν σε πέρας το έργο πού τους ανατίθεται, κάτι σάν διαγωνισμός οπου υποβάλλονται προσφορές και την δουλειά την παίρνει ο προσφέρων τα καλύτερα…..
Κατά τρίτοις η δραστηριότητα επεκτάθηκε και σε κούρεμα αξίας ακινήτων, λόγω έλλειψης της ζήτησης , εξ αιτίας της οικονομικής δυσπραγίας ή καλύτερα αφραγκίας (ποιός σκέφτεται ή ποιός μπορεί πλέον να σκέφτεται τέτοιες πολυτέλειες….).και κατά τετάρτοις σε μεγάλες καταθέσεις μπάς κι εγώ ο κουρεμένος δις και τρίς δύσμοιρος συνταξιούχος, μισθωτός άνεργος υποαπασχολούμενος, νοικιασμένος εργαζόμενος, ο χιλιοχαρατσωμένος να νοιώσω ενα αίσθημα ανακούφισης και ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ που πλέον δέν θα παίρνουν από εμένα αλλά από τους κατέχοντες πλούτον.
Μα η λογική μου (ευτυχώς αυτή δέν μπόρεσαν να την κουρέψουν) μου λεει οτι εάν νοιάζονταν να με σώσουν εμένα τον λαό, γιατί δέν πήγαν εξ αρχής στον πλούτο για να γλυτώσει η φουκαριάρα η σύνταξή μου, ο μισθός μου, το δώρο μου, πού ήταν συμπλήρωμα του μισθού και μπάλωνα τρύπες, γιατί δέν πήγαν εξ αρχής στον πλούτο για να μην γεμίσει η χώρα λουκέττα άνεργους, αστεγους, συσσίτια?
Μπορεί οι γνώσεις μου να μην φτάνουν να συλλάβω σε όλη του την έκταση το πού το πάνε ΤΕΛΙΚΑ οι νοσηροί εγκέφαλοι των διαφόρων οικονομικών και πολιτικών ιερατείων που εδρεύουν στις Βρυξέλλες και αλλού. Το σίγουρο ειναι πώς αυτό το σάπιο οικονομικό σύστημα πού ζούμε, το οποίο στηρίζεται πάνω στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, εχει φτάσει στα όριά του και πώς μπορεί να κλείνει μιά τρύπα σήμερα εδώ, θα ανοίγει μιά άλλη παραπέρα και ούτω καθεξής.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΥΦΑΡΠΑΞΕΙ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΔΟΥΡΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Μέχρι δακρύων...


 





Ποιο είναι το ανέκδοτο που κυκλοφορεί τελευταία στη βορειοανατολική Χαλκιδική και όποιος το ακούει λύνεται στα...

γέλια;

Νίκος Δένδιας: υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Γελάμε μέχρι δακρύων!


Σ.Α.

"Πολιτικά Παρασκήνια" (Ελευθεροτυπία)

"Εμπάργκο" στον Γιώργο Τράγκα από διαφημιστικές...


 




... μετά από τις αντιδράσεις των καταναλωτών; ...

kourdistoportocali.com

Σάλος σε πολλά επίπεδα έχει ξεσπάσει μετά την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα «Ελεύθερος Σκοπευτής».

Μετά τις...

έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε σε πολιτικό επίπεδο, η «φιλοξενία» στην εκπομπή τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, έντονη ήταν η αντίδραση και την διαφημιστικής αγοράς.

Οι επιχειρήσεις που επέλεξαν να διαφημιστούν κατά τη διάρκεια της εκπομπής του κ. Τράγκα, δέχθηκαν βροχή ηλεκτρονικών μηνυμάτων από καταναλωτές, που ενοχλήθηκαν από τα όσα ειπώθηκαν.

Η υπόθεση χάρη στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης έλαβε τεράστιες διαστάσεις με αποτέλεσμα δεκάδες εταιρίες να διαχωρίσουν τη θέση τους με τα όσα αναφέρθηκαν. Ορισμένες μάλιστα δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν θα ξαναδιαφημιστούν σε ανάλογες εκπομπές του δημοσιογράφου.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των επιχειρήσεων:

Ηλεκτρονική Αθηνών

H εταιρεία μας αγοράζει χρόνο από τα κανάλια, μέσω ενός media shop με βάση τη σχέση θεαματικότητας/τιμής, χωρίς τις περισσότερες φορές, να γνωρίζει πάντα τις ζώνες που θα παίξει το τηλεοπτικό σποτ.

Είναι προφανές οτι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το περιεχόμενο των εκπομπών που διαφημιζόμαστε και εξυπακούεται οτι δεν υιοθετούμε, όλα όσα εμφανίζονται στις εκπομπές που προβάλετε το διαφημιστικό σποτ.

Mercedes Benz Hellas

Η Mercedes-Benz Ελλάς ΑΕΕ αγόρασε τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο στο κανάλι ΣΚΑΪ μη γνωρίζοντας το περιεχόμενο και τους προσκεκλημένους της εκπομπής. Σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις σας.

Coca-Cola Τρία Έψιλον

Σας ευχαριστούμε πολύ που μοιραστήκατε τον προβληματισμό σας μαζί μας.
Σε σχέση με το θέμα που θίξατε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Coca Cola δεν υποστηρίζει πολιτικά κόμματα και παρατάξεις ούτε υιοθετεί πολιτικές θέσεις. Η μοναδική σχέση και σύνδεση που καλλιεργούμε στα 44 χρόνια της παρουσίας μας στην Ελλάδα, είναι η σχέση μας με τον καταναλωτή.

Ως είθισται στη διαφημιστική αγορά, το διαφημιστικό μας πλάνο καταρτίζεται μήνες πριν. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να καταστεί σαφές ότι η προβολή του ονόματός μας στην συγκεκριμένη εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» στον Τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ είναι αποτέλεσμα διαφημιστικού πλάνου που καταρτίστηκε σε χρονική περίοδο κατά την οποία μας ήταν αδύνατο να γνωρίζουμε το περιεχόμενο της εν λόγω εκπομπής.

Επίσης, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαστε χορηγοί της συγκεκριμένης εκπομπής. Η εμφάνιση του ονόματός μας στην οθόνη των χορηγών αποτελεί τυπική υποχρέωση του εκάστοτε καναλιού για καταγραφή όλων των διαφημιζομένων στο διαφημιστικό διάλειμμα στην επονομαζόμενη «καρτέλα χορηγίας».

Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις σχετικά με το περιεχόμενο εκπομπών, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο αρμόδιο κανάλι.

Λυπούμαστε που υπήρξε αυτή η λανθασμένη εντύπωση, ωστόσο θελήσαμε να αποσαφηνίσουμε την κατάσταση, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Π. Παπαδοπουλος ΑΕΒΕ

Η εταιρεία «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.», αγόρασε διαφημιστικό χρόνο στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΙ, με σκοπό την προβολή των προϊόντων της. Το κριτήριο με το οποίο πραγματοποιείται η επιλογή των εκπομπών κατά τις οποίες προβάλλεται το διαφημιστικό μας μήνυμα, είναι η υψηλή τους τηλεθέαση και όχι το περιεχόμενο αυτών, το οποίο δεν ανακοινώνεται εκ των προτέρων από τονΤηλεοπτικό Σταθμό.

Η εταιρεία μας δεν αποτελεί χορηγό της εκπομπής «Ελεύθερος Σκοπευτής», δεν ήταν ενημερωμένη για το περιεχόμενο και για τους προσκεκλημένους αυτής και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με τις απόψεις που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκειά της.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επισήμανσή σας, λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκλήθηκε και σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη μας το γεγονός.

NOVARTIS

Η Novartis Hellas ΑΕΒΕ, αγοράζει τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο στο κανάλι ΣΚΑΙ, όπως και σε άλλα τηλεοπτικά κανάλια, για την προβολή προϊόντων της στα διαφημιστικά διαλείμματα.

Σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο της εκάστοτε εκπομπής και τους προσκεκλημένους της, αλλά τη γενική κατηγορία της εκπομπής (δημοσιογραφική, οικογενειακή σειρά κλπ). Σε καμία περίπτωση δε, δεν ταυτίζεται με τις θέσεις που προβάλλονται σε κάθε εκπομπή.

Σας ευχαριστούμε για την επισήμανσή σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι ήδη το έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη μας και έχουμε επικοινωνήσει με τη διαφημιστική εταιρεία μας.

Βερόπουλος

Σε απάντηση του ερωτημάτός σας σχετικά με τη διαφήμισή μας στην εκπομπή Ελεύθερος Σκοπευτής που προβλήθηκε την προηγούμενη Κυριακή, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Το πλάνο τηλεοπτικής διαφήμισης καταρτίζεται από την διαφημιστική μας εταιρεία αρκετές ημέρες νωρίτερα και με βάση τηλεοπτικές ζώνες και κοινά και όχι συγκεκριμένες εκπομπές. Είναι σαφές ότι κατά την ώρα κατάρτισης του πλάνου δεν είναι γνωστό το περιεχόμενο των εκπομπών αυτών. Ως εκ τούτου η διαφημιστική μας παρουσία σε αυτές δεν σημαίνει ότι επικροτούμε το περιεχόμενό τους.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που είχατε την καλοσύνη να μας απευθύνετε άμεσα και επώνυμα το ερώτημά σας δίνοντας μας την ευκαιρία να διευκρινίσουμε τη θέση μας και σας βεβαιώνουμε ότι θα το λάβουμε υπόψη στον μελλοντικό προγραμματισμό μας.

WIND

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρία WIND Ελλάς αγόρασε διαφημιστικό χρόνο στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΙ μη γνωρίζοντας το περιεχόμενο της εκπομπής και τους προσκεκλημένους της.

Σας ευχαριστούμε για την επισήμανση σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα τo λάβουμε σοβαρά υπόψη μας στο μέλλον.

Μελισσοκομική Δωδεκανήσου

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το διαφημιστικό πρόγραμμα για το Μελεκούνι, παραδοσιακό γλυκό της Ρόδου, δεν καθορίζεται από εμάς. Είναι τυχαία η επιλογή εκπομπών προβολής της διαφήμισης και μόνο ένα σποτάκι μας έπεσε στη ζώνη της προαναφερόμενης εκπομπής. Δεν είμαστε χορηγοί αυτής της εκπομπής, απλώς όσοι διαφημίζονται μέσα στην εκπομπή εμφανίζονται χορηγοί (όπως και σε κάθε εκπομπή, σε κάθε κανάλι).

Δεν έχει προγραμματιστεί από την εταιρία μας άλλη διαφημιστική εμφάνιση στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Έτσι και αλλιώς είμαστε μια μικρή ελληνική επιχείρηση από την επαρχία με πολύ μικρή δυνατότητα προβολής. Λυπούμαστε που βρεθήκαμε στη θέση να απολογούμεθα, αλλά δεν είμαστε υπεύθυνοι σε καμία περίπτωση για το περιεχόμενο των εκπομπών.

airtickets.gr

Όπως ήδη έχουμε ενημερώσει με σχετική μας επιστολή, η εταιρεία μας αυτήν την περίοδο δεν προβάλλεται μέσω τηλεοπτικής χορηγίας, παρά μόνο online και συγκεκριμένα μέσω του δικτύου της Google Display Network – GDN.

Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να έχουμε πάντα τον απόλυτο έλεγχο σε ποια συγκεκριμένη σελίδα του εκάστοτε site εμφανίζεται η διαφήμιση. Η κάθε εμφάνιση σχετίζεται με τον αλγόριθμο της Google ο οποίος και «αποφασίζει» πότε, σε ποια ενότητα, σε ποια σελίδα και σε ποια θέση της σελίδας θα εμφανιστεί η διαφήμιση.

Ήδη, το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας μας διερευνά περεταίρω την περίπτωση που μας αναφέρετε.

Σφακιανάκης ΑΕΒΕ

Σας ευχαριστούμε πολύ για το γεγονός ότι μας ενημερώνετε άμεσα και επώνυμα για τον προβληματισμό σας. Με αφορμή την επιστολή σας θα θέλαμε να σας απαντήσουμε τα ακόλουθα:

Ο Όμιλος Εταιρειών Σφακιανάκη αποτελεί έναν ιδιωτικό επιχειρηματικό φορέα ο οποίος δεν έχει πολιτική θέση. Οι αποφάσεις μας έχουν εμπορικά κίνητρα και χαρακτήρα και ως τέτοιες δεν έχουν στόχο να υποστηρίξουν πολιτικές συμπεριφορές και πεποιθήσεις. Στόχος μας είναι η δημιουργία αξίας για τους πελάτες μας, τους εργαζόμενους, τους μετόχους και τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες λειτουργούμε.

Ο Όμιλος Εταιρειών Σφακιανάκη σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί χορηγό της εκπομπής στην οποία αναφέρεστε. Στη βάση συγκεκριμένου διαφημιστικού πλάνου, το οποίο καταρτίζεται σε συνεργασία με την διαφημιστική μας εταιρεία, επιλέξαμε την προβολή των προϊόντων μας σε συγκεκριμένες χρονικές ζώνες και συγκεκριμένα κανάλια. Δεν έγινε επιλογή εκπομπών.

Η κατάρτιση του τηλεοπτικού πλάνου διαφήμισης των προϊόντων μας και η συνακόλουθη επιλογή σταθμών και τηλεοπτικών ζωνών έχει γίνει -ως είθισται στην διαφημιστική αγορά- εδώ και αρκετούς μήνες. Σε καμία περίπτωση κατά την κατάρτιση τέτοιων προγραμμάτων ο διαφημιζόμενος δεν είναι ενήμερος για το περιεχόμενο των εκπομπών. Η θεματολογία των εκπομπών δεν είναι εκ προοιμίου γνωστή και τονίζουμε ξανά ότι η επιλογή που κάνουμε ως διαφημιζόμενοι αφορά στη χρονική ζώνη στην οποία θα προβληθούν τα προϊόντα μας.
Στο πρόγραμμα τηλεοπτικών εμφανίσεων των προϊόντων της εταιρείας μας δεν έχει προγραμματιστεί περαιτέρω διαφήμιση στην τηλεοπτική εκπομπή "Ελεύθερος Σκοπευτής" στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε να γίνει σαφές ότι η διαφημιστική μας παρουσία σε μια εκπομπή δεν σημαίνει ότι επικροτούμε, υιοθετούμε ή συμφωνούμε με τις απόψεις και αντιλήψεις που εκφράζονται κατά τη διάρκεια της.

Παραμένουμε στη διάθεση σας και ελπίζουμε η παρούσα επικοινωνία να συμβάλλει ώστε να συνεχίσετε να δείχνετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας του Ομίλου Σφακιανάκη.

Γερμανός

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής όσον αφορά την επιλογή διαφημιστικού χρόνου στην τηλεόραση:
Όταν προγραμματίζουμε την προβολή μας στα τηλεοπτικά κανάλια δεν επιλέγουμε εκπομπές, αλλά ζώνες (χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα) με βάσητην τηλεθέασή τους στα κοινά που στοχεύουμε.

Είναι πολύ πιθανό να γνωρίζουμε την εκπομπή στην οποία θα προβληθεί μια διαφήμισή μας με βάση τον αρχικό προγραμματισμό των καναλιών, αλλά υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να μηγνωρίζουμε γιατί η αγορά του εν λόγω τηλεοπτικού χρόνου έγινε τελευταία στιγμή. Στην περίπτωση που γνωρίζουμε την εκπομπή στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθεί το διαφημιστικό μας spot δεν σημαίνει ότι γνωρίζουμε και το περιεχόμενό της.

Τα τηλεοπτικά κανάλια για να καταγράψουν τους διαφημιζομένους ενός διαφημιστικού Break είναι υποχρεωμένα να δημιουργούν μία οθόνη με την παρουσία όλων των διαφημιζομένων, την οποία ονομάζουν «κάρτα χορηγίας». Επομένως, οι διαφημιζόμενοι που παρουσιάζονται στην «κάρτα χορηγίας» δεν είναι χορηγοί, αλλά διαφημιζόμενοι.

Καραμολέγκος

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως το πλάνο αγοράς τηλεοπτικού χρόνου της εταιρείας μας, καταρτίζεται σε μηνιαία βάση, χωρίς να γνωρίζουμε την ειδική θεματολογία των εκπομπών.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα μηνιαίο πλάνο προβολής διαφημιστικών μηνυμάτων, το οποίο καταρτίζεται σε συνεργασία με τις εκάστοτε συνεργαζόμενες διαφημιστικές εταιρίες (δεν έχουμε απευθείας επαφή με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) και ως εκ τούτου, δε θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε την ακριβή θεματολογία κάθε εκπομπής.

Σε κάθε περίπτωση, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επικοινωνία σας μαζί μας και θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ' όψιν μας την παρατήρησή σας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας τηλεφωνικά ή μέσω e-mailγια οποιαδήποτε άλλη απορία ή διευκρίνιση.

Lidl Hellas

Η επικοινωνία της Lidl Hellas στα ΜΜΕ ακολουθεί ένα διαφημιστικό πλάνο με παρουσία σε πολλά και διαφορετικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και δεν υπόκειται, δεν αποσκοπεί, και δεν εξυπηρετεί κάποια πολιτική πεποίθηση ή παράταξη. Αντιθέτως, η οποιαδήποτε αναφορά τύχει να πλαισιώνει το λογότυπο της Εταιρείας είναι εντελώς τυχαία και δεν συμβολίζει κάποια αρχή ή πιστεύω της Εταιρείας.

AB Βασιλόπουλος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος αγόρασε διαφημιστικό χρόνο στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΙ μη γνωρίζοντας το περιεχόμενο της εκπομπής και τους προσκεκλημένους της. Η εκπομπή αυτή όπως ενημερωθήκαμε από τον Σταθμό δεν ήταν προσχεδιασμένη και ήταν τέτοια η ροή που δεν ήταν δυνατό να προβλεφθεί και να διακοπεί.

Σας ευχαριστούμε για την επισήμανση σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας στο μέλλον.

ΡΟΤΑ ΑΕ

Ευχαριστούμε για το e-mail και τα σχόλια σας. Σε απάντηση των παρατηρήσεων σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η εταιρεία μας δεν γνώριζε ούτε το περιεχόμενο ούτε τη σύνθεση του πάνελ της εκπομπής «Ελεύθερος Σκοπευτής» που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με παρουσιαστή τον κο Τράγκα. Ο προγραμματισμός της διαφήμισης μας, για την συγκεκριμένη χρονική ζώνη, είχε γίνει από την διαφημιστική εταιρεία μας πολύ καιρό πριν την μετάδοση της εν λόγω εκπομπής και όπως στην περίπτωση σχεδόν όλων των ζωντανών δημοσιογραφικών ειδησεογραφικών μεταδόσεων, το αντικείμενο συζήτησης και οι προσκεκλημένοι δεν μας είχαν γνωστοποιηθεί.

Επίσης θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η εταιρεία μας δεν ήταν και δεν είναι χορηγός της εκπομπής αλλά διαφημιζόμενος στο σταθμό ΣΚΑΪ όπως και σε όλα τα άλλα τηλεοπτικά κανάλια.

ΕΚΟ

Η ΕΚΟ ΑΒΕΕ, θυγατρική των Ελληνικών Πετρελαίων, αγόρασε τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο στο κανάλι ΣΚΑΙ μη γνωρίζοντας το περιεχόμενο της εκπομπής και τους προσκεκλημένους της ώστε έγκαιρα να αποσυρθεί το σχετικό διαφημιστικό σποτ.

Σας ευχαριστούμε για την επισήμανση σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι ήδη το έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη μας.

FIAT

Η Fiat Group Automobiles Hellas θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι η διαφημιστική μας εταιρεία προγραμματίζει τις εμφανίσεις των διαφημιστικών μηνυμάτων για το μήνα που ξεκινάει στο τέλος του προηγούμενου μήνα. H επιλογή των εκπομπών για την εμφάνισή τους γίνεται χωρίς ούτε η διαφημιστική μας εταιρεία αλλά ούτε και εμείς να γνωρίζουμε εκ των προτέρων το περιεχόμενο αυτών των εκπομπών και βεβαίως, δεν είναι δυνατόν να παρέμβουμε.

Τέλος, να διευκρινίσουμε ότι η FGAH δεν είναι χορηγός της εκπομπής αλλά όπως μας ενημερώνουν οι διαφημιστές μας, η κάρτα με τα ονόματα των διαφημιζόμενων που εμφανίζεται στο τέλος κάθε τηλεοπτικού προγράμματος αποτελεί πρακτική των τηλεοπτικών σταθμών να καταγράψουν τις εταιρείες που συμμετείχαν με διαφημιστικό μήνυμα στην εκπομπή.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επισήμανσή σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι ήδη το έχουμε λάβει υπόψη μας.


www.axiaplus.gr
 

Ο μονόλογος ενός Νοσφεράτου...


 




Εγώ ο Σόιμπλε.

Εγώ ο Φρειδερίκος ο Μέγας. Τουλάχιστον ώς τις δέκα το πρωί κάθε μέρα. Διότι μετά το προάριστον γίνομαι Βίσμαρκ.

Γιατί εγώ ο Σόιμπλε ασχολήθηκα με...

το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα; - ποιοι είναι αυτοί οι Ελληνες και με απασχόλησαν; Και γιατί με απασχόλησε τέτοιο θέμα; - υπάρχει;

Εγώ είμαι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είμαι απ’ τους Γρανιτένιους Τείχους των Μαύρων Γραφείων και με απασχολούν μόνον σοβαρά θέματα (φέρ’ ειπείν, αυτήν τη στιγμή προγράφω δεκατρείς χώρες), το θέμα των αποζημιώσεων γιατί με απασχόλησε; δεν είναι σοβαρό.

Για να είναι σοβαρό ένα θέμα, πρέπει να το υποστηρίζει μια σοβαρή κυβέρνηση, και η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι σοβαρή.

Βεβαίως, σοβαρή υπόθεση είναι η Ελλάδα. Εχουν ωραία σπίτια στον ήλιο οι Ελληνες. Τράπεζες, λιμάνια, δρόμους, υδρογονάνθρακες -πολύ σοβαρό αυτό- τραίνα, χρυσοφόρα σκουπίδια, αλλά δεν μπορούν να τα διαχειριστούν όλα αυτά, κάποιος πρέπει να τους βοηθήσει ή να τα βουτήξει και -για να είμαστε σοβαροί- όποιος βοηθάει, βουτάει! Σε όλες τις εποχές. Ο Μάριος βούταγε, ο Σύλλας, ο Λούκουλος, ο Καίσαρας - σήμερα έχουμε γίνει πολύ καλύτεροι, δεν βουτάμε μόνον. Βοηθάμε. Οι ναζί βούταγαν. Εμείς όμως δεν είμαστε ναζί. Δεν κάναμε εμείς τις αμαρτίες που μας ζητάνε οι Ελληνες να πληρώσουμε σήμερα. Αλλωστε και η Γερμανία καταστράφηκε στον πόλεμο. Μάλιστα εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες εργάτες μάς βοήθησαν να την ξανακτίσουμε στις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70. Μετανάστες, θα μου πεις! Μετανάστες, όταν δεν μπορείς να κάνεις αλλοιώς τους ανέχεσαι! Αλλωστε και σήμερα απασχολούμε μετανάστες νέας εσοδείας απ’ όλη την Ευρώπη, κυρίως την ανατολική, που είναι και ο Ζωτικός μας Χώρος, με 2 ευρώ την ώρα μεροκάματο, αν θέλουν περισσότερα, ας πάνε στην Κίνα, ή στην Ελλάδα! Πολύ κακομαθημένοι ήταν οι Ελληνες με τα μεροκάματα - όμως μην εκνευρίζομαι! εγώ είμαι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε l’ etat c’ est moi, το κράτος είμαι εγώ.

Είμαι εγώ! ο Σόιμπλε. Ξέρω από μαύρο χρήμα, το ξέπλυνα. Ξέρω από τοξικά ομόλογα, τα ελέγχω, τα δημιουργώ, ξέρω από μίζες και Ζήμενς, ξέρω από Ντόυτσε Μπανκ και Μπιγκ Μπανγκ οι Φούσκες, ξέρω ό,τι θέλω, οι πολεμικές αποζημιώσεις θα με απασχολήσουν; Φωνάχτε μου τη «Bild» να της υπαγορεύσω τι θα γράψει για αυτό το θέμα! Εμείς είμαστε φίλοι της Ελλάδας! Την αγαπάμε! Τόσους αρχαιολογικούς θησαυρούς της έκλεψαν οι ναζί στην Κατοχή, ακόμα τους έχουμε, τους φυλάμε, τους προσέχουμε και τους εκθέτουμε.

Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα. Δεν μας στάθηκε η χώρα αυτή, όταν, μαζί με άλλες, μας βοήθησε το 1953 να σταθούμε στα πόδια μας; Τότε που μας χάρισαν χρέη - να δεις πώς το λένε στα ελληνικά; sissahthien, νομίζω, τότε που μας αναγνώρισαν τη «ρήτρα ανάπτυξης» ως προϋπόθεση αποπληρωμής χρεών - κι εμείς πληρώνουμε πάντα τα χρέη μας, χρέος μας σήμερα είναι να κάνουμε την Ελλάδα Ειδική Οικονομική Ζώνη. Και θα την κάνουμε! Τι νομίζουν επιτέλους ότι είναι αυτοί οι Ελληνες; Δεν είναι σαν τους προγόνους τους «να τους συναντάμε πάντα μπροστά μας» όπως έλεγε ο Νίτσε, ούτε υπήρξαν ποτέ αυτά τα πλάσματα που φαντασιώθηκε ο Γκαίτε, οι Ελληνες είναι εργατική δύναμη και η εργασία ελευθερώνει, τελεία και παύλα. Σε ελεύθερη αγορά ζούμε, επιβιώνουν οι ισχυρότεροι. Τελεία και παύλα. Ας κοιτάξουν λοιπόν οι Ελληνες πώς θα πληρώσουν τις δόσεις τους για να παίρνουν τη δόση τους κι ας αφήσουν τις κουταμάρες για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Αυτές τις αναγνωρίσαμε το 1946 και τώρα έχουμε 2013, θέλουν να γυρίσουμε 70 χρόνια πίσω; Σιγά μη γυρίσουμε και στην εποχή του Βίσμαρκ - τι ώρα είναι; όχι, Βίσμαρκ γίνομαι σε είκοσι λεπτά, έως τότε παραμένω Φρειδερίκος ο Μέγας και με εκνευρίζει να ασχολούμαι με μικρότητες εκτός κι αν είναι μεγάλα τα ποσά.

Και οι πολεμικές αποζημιώσεις για την Ελλάδα είναι μεγάλο ποσό, μ’ εκνευρίζει αυτό, ευτυχώς που ως θέμα δεν υπάρχει και για αυτό δεν ασχολούμαι μαζί του, εγώ ο Σόιμπλε, εγώ ο Υπατος Αρμοστής της Κύπρου, Ανθύπατος Κροατίας και Μεγάλης Βοημίας, εγώ ο Κατακτητής του Βισύ και Μέγας Μάγιστρος των Τραπεζών, ο Αφέντης των Μισθών και ο Ντούτσε των αγορών, εγώ ο Σόιμπλε, Κλειδοκράτορας ζωών, Ποντίφιξ πρακτόρων και κομισάριων, εγώ ο Σόιμπλε, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Σουλτάνος όλων των χαρατσιών και Δούκας των μικρών και μεγάλων Δουκάτων Λουξεμβούργου, Αλσατίας και Σάαρ, εγώ ο Τοποτηρητής όλων των Ευρώ, πολλά τα έτη Μου, τι έπαθα σήμερα κι ασχολήθηκα με ένα θέμα που δεν υπάρχει;


Στάθης

“Διαλύουν” την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου! Και τρίτη παραίτηση…


 

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 12, 2013

kentriki trapezaΔεν πέρασαν λίγες ώρες από τη διπλή παραίτηση μελών του ΔΣ της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου και ήρθε και μια τρίτη.

Μετά τους Χάρη Αχνιώτη και Αντρέα Μάτση, το απόγευμα και τρίτο μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Λούη Χριστοφίδη.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο διοικητής της ΚΤΚ, Πανίκος Δημητριάδης κάνει λόγο για κυβερνητική επίθεση στην ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, σημειώνοντας ότι δεν έχει υπάρξει διαβούλευση για τις πωλήσεις χρυσού και υπάρχουν συνεχείς παρεμβάσεις στη διαδικασία εξυγίανσης των τραπεζών.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ απέστειλε προ ημερών επιστολή στην Κύπρο λέγοντας ότι αν παύσει τον Δημητριάδη θα οδηγήσει τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο! Η απάντηση της Κύπρου ήταν έμμεση διαλύοντας στην ουσία το ΔΣ της Κεντρικής τράπεζας, αφού πλέον δεν μπορεί να λάβει καμία απόφαση.

Νέες αποκαλύψεις για λογαριασμούς του Τσοχατζόπουλου


 

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Απριλίου 13, 2013
 Νέες αποκαλύψεις  για λογαριασμούς του Τσοχατζόπουλου Χρηματικό ποσό ύψους 10 εκατ. ελβετικών φράγκων (σ.σ. 8,2 εκατ. ευρώ) που φέρεται να συνδέεται με τον Έλληνα πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο έθεσαν στον «πάγο» οι αρμόδιες ελβετικές αρχές.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε σε λογαριασμούς στη Γενεύη και στη Ζυρίχη. Οι εισαγγελικές αρχές της Ελβετίας έχουν ξεκινήσει παράλληλα έρευνα για το εάν και κατά πόσο πρόσωπα στην Ελβετία τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Στην ετήσια έκθεσή της, η ελβετική συνομοσπονδιακή εισαγγελική υπηρεσία ανέφερε ότι ερευνά πολυάριθμες κατηγορίες περί ξεπλύματος χρήματος σε βάρος τραπεζών μετά την σύλληψη του Τσοχατζόπουλου, προσθέτοντας ότι η υπόθεση αυτή δείχνει ότι ελβετικές τράπεζες ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν σε υποθέσεις διαφθοράς.
«Αυτό δημιουργεί κινδύνους για την φήμη όχι μόνο των τραπεζών (οι οποίες ενέχονται στην υπόθεση του Έλληνα πολιτικού) αλλά και της Ελβετίας συνολικά», σύμφωνα με την σχετική έκθεση.
Εκπρόσωπος της εισαγγελίας τόνισε ότι τα 10 εκατ. φράγκα «έχουν παγώσει» στο πλαίσιο της εξελισσόμενης έρευνας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος, άλλοτε πανίσχυρο στέλεχος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κόμματος, καταδικάστηκε τον Μάρτιο σε οκτώ χρόνια κάθειρξης για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Ο ίδιος, που εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετωπίζει νέα δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και ότι χρησιμοποίησε υπεράκτιες εταιρείες για την αγορά ενός πολυτελούς ακινήτου στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της ελβετικής συνομοσπονδίας Μίχαελ Λάουμπερ, η έρευνα επίσης αφορά και ξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Σε βάρος του πρώην υπουργού υπάρχουν υποψίες ότι διασπάθισε και αποπειράθηκε να νομιμοποιήσει ποσά εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ως προμήθεια για την αγορά πυραύλων από τη Ρωσία και υποβρυχίων από τη Γερμανία. Μέλη της οικογένειάς του κατηγορούνται επίσης ότι ενέχονται στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Ο πρώην υπουργός εξακολουθεί να διαψεύδει τις κατηγορίες αυτές.
Προσπάθεια «αναστήλωσης» της εικόνας της Ελβετίας
Η Ελβετία προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της και να αποκρούσει τις κατηγορίες ότι αποτελεί προορισμό για πόρους που έχουν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο. Έχει παγώσει ποσά που ανέρχονται σε σχεδόν 1 δισ. ελβετικά φράγκα και συνδέονταν με τους δικτάτορες οι οποίοι ανατράπηκαν στις λαϊκές εξεγέρσεις της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης: της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Λιβύης και της Συρίας.
Πηγή: Zougla.gr

ΚΟΥΙΖ: Ο βουλευτής της ΝΔ, ο σύμβουλος του Σαμαρά και ο Τζήμερος


ΚΟΥΙΖ: Ο βουλευτής της ΝΔ, ο σύμβουλος του Σαμαρά και ο Τζήμερος

Τι μπορεί να είπα άραγε με έναν άνθρωπο, που ενώ προβλήθηκε στην αρχή ως το νέο και αψεγάδιαστο πρόσωπο της πολιτικής, εξανέμισε κάθε προσδοκία με τα συνεχόμενα και αντιδεοντολογικά πολιτικά ατοπήματά του


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/297688/koyiz-o-voyleytis-tis-nd--o-symvoylos-toy-samara-kai-o-tzimeros#ixzz2QJbIV89d

Η Κως τιμά τους πεσόντες στα Ίμια


ΙΜΙΑ
Το νησί τίμησε τους πεσόντες στήνοντας τις προτομές τους στον προαύλιο χώρο του Ναυτικού Σταθμού της Κω, ενώ προηγουμένως τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κω-Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, τα αποκαλυπτήρια των προτομών των υποπλοιάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκου, καθώς και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλψού έκαναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Στα αποκαλυπτήρια των προτομών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, τους χαρακτήρισε ως τους πιο ξεχωριστούς ήρωες, των ενόπλων δυνάμεων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Ευστάθιος Πανυτσίδης, ο Νίκος Βλαχάκος, αδερφός του πεσόντος Παναγιώτη Βλαχάκου και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κω καθώς και  πολλοί κάτοικοι του νησιού.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ότι: «έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτού του είδους οι ηρωικές σελίδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την πρόσφατη Ιστορία μας, να είναι κτήμα όχι μόνο των παιδιών που σπουδάζουν σήμερα στις Ανώτατες Στρατιωτικές Ακαδημίες, Ευελπίδων, Δοκίμων, Ικάρων, αλλά να γίνουν κτήμα μέσω των βιβλίων της εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά που περνάνε σήμερα ή θα περάσουν αύριο από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα».
Φωτογραφίες από το Kosvoice.gr


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/297036/i-kos-tima-toys-pesontes-sta-imia#ixzz2QJajfrUV

Χουντής:Η Κομισιόν ήξερε τις καταγγελίες για σκλαβοπάζαρο στη Γερμανία


Χουντής:Η Κομισιόν ήξερε τις καταγγελίες για σκλαβοπάζαρο στη Γερμανία
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δίνει στη ερώτησή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής. Ταυτόχρονα, ο Ν. Χουντής, στην ερώτησή του συσχετίζει την «ανεκτική» στάση της Κομισιόν με την προώθηση της ιδέας των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στον νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πλήρης ερώτηση του Ν. Χουντή, έχει ως εξής: «Στις 19/3/2013, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας του Βελγίου, ανακοίνωσαν ότι θα υποβάλουν καταγγελία στην Επιτροπή κατά της Γερμανίας για κοινωνικό dumping.
Oι υπουργοί καταγγέλλουν τη Γερμανία για «αναξιοπρεπείς πρακτικές» ειδικά στον τομέα της μεταποίησης κρέατος όπου χρησιμοποιούνται κατά πλειοψηφία εργαζόμενοι «αποσπασμένοι» κυρίως από την Βουλγαρία την Ρουμανία και την Ουκρανία μέσω εταιριών ενοικίασης εργαζομένων και οι οποίοι εργάζονται για 3 ευρώ την ώρα, 60 ώρες την εβδομάδα και χωρίς να τους προσφέρονται κοινωνικές παροχές.
Τα ζητήματα που έθεσαν οι υπουργοί του Βελγίου, δεν είναι άγνωστα στην Επιτροπή, καθώς και η ίδια τα έχει καταγράψει στο έγγραφο της SWD(2012) 63 στις 21/3/2012. Σύμφωνα με το έγγραφο «τα Συνδικάτα αναφέρουν ότι στις μονάδες επεξεργασίας κρέατος ελάχιστοι είναι οι κανονικοί εργαζόμενοι, οι περισσότεροι είναι αποσπώμενοι από άλλη χώρα» οι οποίοι «εργάζονται σε υποβαθμισμένες συνθήκες εργασίας, με υπερβολικό φόρτο και εκτός ωραρίου».., «για μισθούς πολύ μικρότερους από αυτούς των ντόπιων (3 ευρώ την ώρα)».
Το έγγραφο της Επιτροπής συνεχίζει ότι «οι πρακτικές αυτές χρονολογούνται από το 2000» ... « Η απουσία κλαδικών συμβάσεων για τον τομέα του κρέατος στην Γερμανία δυσχεραίνει ιδιαίτερα την εφαρμογή της προστασίας στους εργαζομένους» ... «γι αυτό ένα από τα βασικά αιτήματα των συνδικάτων στην βιομηχανία κρέατος είναι να καθιερωθεί κατώτατος μισθός σε εθνικό επίπεδο».
Ταυτόχρονα, δημοσιεύματα του Τύπου στη Γερμανία (Spiegel) αποκαλύπτουν ότι κυκλώματα εταιριών off shore, που δραστηριοποιούνται στις επενδύσεις ακινήτων, στην Γερμανία εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους που προέρχονται από την ανατολική Ευρώπη, νοικιάζοντάς τους διαμερίσματα σε Γερμανικές πόλεις έναντι υπέρογκων ποσών, πχ 700 ευρώ για 30 τετραγωνικά.
Με δεδομένα τα παραπάνω, «ερωτάται η Επιτροπή: α) Υπάρχει ή όχι παραβίαση του κοινοτικού δικαίου από την Γερμανία; Αν ναι γιατί η Επιτροπή δεν έχει λάβει μέτρα για να σταματήσει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, εφόσον γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει; β) Αν δεν υπάρχει παραβίαση αυτό σημαίνει ότι είναι αποδεκτό για την Επιτροπή αυτό το κοινωνικό μοντέλο; Σε μια τέτοια περίπτωση, στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, που υπάρχει πρόταση να δημιουργηθούν στην Ελλάδα και που η Κομισιόν σε ερώτησή μου (Ε 008429/2011) απάντησε ότι «πρόκειται για ενδιαφέρουσα ιδέα που.. πρέπει να εξεταστεί με ιδιαίτερη σοβαρότητα», θα μπορούσαν να υιοθετηθούν ανάλογα εργασιακά μοντέλα;»


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/297576/hoyntisi-komision-ixere-tis-kataggelies-gia-sklavopazaro-sti-germania#ixzz2QJZSLB3d

Οι απολύσεις στην σύσκεψη των αρχηγών

 











)

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς, κατάργηση οργανικών θέσεων, απολύσεις επίορκων, «κόψιμο» στους μισθούς για όσους υπαλλήλους του δημοσίου δεν έχουν τελεσιδικήσει οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων και έλεγχος σε όσους βρίσκονται στην φυλακή και συνεχίζουν ακόμα να αμοίβονται, ενώ 20.000 θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας, είναι μεταξύ άλλων οι προτάσεις που θα συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στην συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μάξιμο στις 13:30 το μεσημέρι.

Μετά από μία ακόμη σύσκεψη που κράτησε περίπου 6 ώρες στο υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα, ο Χρήστος Σταικούρας – καθώς ο Γ. Στουρνάρας ήταν στο Δουβλίνο για την σύσκεψη του Eurogroup – μετέβη στο Μάξιμου στις 21:00 χθες το βράδυ και ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό ότι έχει επέλθει συμφωνία με την τρόικα σε όλα τα θέματα εκτός από αυτό του Δημοσίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς που είχε ενημερωθεί και για τις γκρίνιες των υπουργών οικονομικών ευρωζώνης στον Γ. Στουρνάρα, στον οποίο εξέφρασαν παράπονα για καθυστερήσεις στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων, αποφάσισε να καλέσει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους προκειμένου να μην χαθεί ούτε μία ημέρα και η συμφωνία με την τρόικα να κλείσει όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Στην περίπτωση που οι πολιτικοί αρχηγοί συμφωνήσουν τότε το νομοσχέδιο θα έρθει στην βουλή άμεσα και με την μορφή του κατεπείγοντος.

Η πολιτική βούληση που υπάρχει για το θέμα του Δημοσίου είναι ξεκάθαρη και αυτή εκφράστηκε από τα πιο επίσημα χείλη αυτά του πρωθυπουργού: «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ημερησία.

Με την κίνηση αυτή ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση (ακόμα και προς την ΔΗΜΑΡ) πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη συρρίκνωση του Δημοσίου.

Πάντως την άποψη αυτή που διατύπωσε ο πρωθυπουργός δεν την είδαν με θετικό μάτι στην Αγίου Κωνσταντίνου και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Φ. Κουβέλη απέναντι στο επίμαχο θέμα.

Κλείδωσαν δόσεις και μείωση στο Χαράτσι - Στον αέρα τα «κόκκινα» δάνεια 
Σε αντίθεση με το θέμα του Δημοσίου σχεδόν κλεισμένες θεωρούνται οι 48 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία ενώ περίπου στο 10% θα είναι μειωμένο το ειδικό τέλος ακινήτων.

Ασαφές παραμένει ακόμα αν η κυβέρνηση έχει καταφέρει να αποσπάσει την θετική εισήγηση της τρόικα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αλλά και στον φόρο πετρελαίου θέρμανσης.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως αν υπάρξει τις επόμενες ημέρες τελική συμφωνία τότε δεν αποκλείεται έως το τέλος του μήνα να εκταμιευθεί τουλάχιστον η δόση των 2,8 δισ. ευρώ και στις 13 Μαΐου στο Eurogroup θα επιβεβαιωθεί και η εκταμίευση της δόσης των 6 δισ. ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό, θα λήξει η αγωνία για το αν η ελληνική πλευρά θα είναι σε θέση να καλύψει έγκαιρα τις λήξεις ομολόγων 5,6 δισ. ευρώ στις 20 Μαΐου, που αφορούν τίτλους στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 













Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών στην πετοσφαίριση, περιλαμβάνεται στις σημερινές αθλητικές μεταδόσεις.

05:50 OTE Sport 1 Formula 1: GP Κίνας Ελεύθερα δοκιμαστικά 3

06:00 ESPN America Rico Ramos - Oscar Gonzalez Αγώνας πυγμαχίας

08:50 OTE Sport 1 Formula 1: GP Κίνας Κατατακτήριες δοκιμές

09:30 Eurosport 2 Τζάιαντς - Σεντ Κίλντα Αυστραλιανή Λίγκα ράγκμπι

12:10 MOTORS TV Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula 3 2ος γύρος, Σίλβερστοουν-1η κούρσα

13:00 Eurosport 2 Σερέζο Οσάκα - Ομίγια Αρντίγια Πρωτάθλημα Ιαπωνίας

14:00 OTE Sport 3 Ζανκτ Πάουλι - Μόναχο 1860 Bundesliga 2

15:10 MOTORS TV Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula 3 2ος γύρος, Σίλβερστοουν-2η κούρσα

16:00 ET1 "Καλαμάτα 2013" Διεθνές μίτινγκ γυμναστικής

16:00 Action 24 Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ζόρια Πρωτάθλημα Ουκρανίας

16:00 Eurosport 2 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 94 κιλά ανδρών

16:30 OTE Sport 4 Φορτούνα Ντίσελντορφ – Βέρνερ Bundesliga

16:30 OTE Sport 3 Γκρόιτερ Φιρτ – Ντόρτμουντ Bundesliga

16:30 OTE Sport 2 Μπάγερν Μονάχου – Νυρεμβέργη Bundesliga

17:00 Eurosport Saut Hermes Παρίσι

17:00 OTE Sport 1 Βαγιαδολίδ – Χετάφε Primera Division

17:00 Novasports 4 Βόλει, Final-4 Κυπέλλου γυναικών Τελικός

18:00 Eurosport 2 WTA Tour Κατοβίτσε, ημιτελικά

18:45 OTE Sport 4 Μέλσουνγκεν – Κίελο Κύπελλο Γερμανίας

18:45 Eurosport Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 75 κιλά γυναικών

19:00 OTE Sport 3 Πεσκάρα – Σιένα Serie A

19:00 OTE Sport 1 Λεβάντε - Λα Κορούνια Primera Division

19:30 OTE Sport 2 Σάλκε - Μπάγερ Λεβερκούζεν Bundesliga

19:45 Action 24 Ρόντα – Φίτεσε Πρωτάθλημα Ολλανδίας

20:00 ESPN America Ουάσινγκτον – Ατλάντα MLB

21:00 OTE Sport 1 Εσπανιόλ – Βαλένθια Primera Division

21:00 Action 24 Γκενκ – Λόκερεν Πρωτάθλημα Βελγίου - Πλέι οφ

21:00 OTE Sport 4 ATP World Tour 250 Χιούστον, ημιτελικά

21:30 Eurosport 2 Μπιλμπάο - Λοκομοτίβ Κούμπαν Eurocup - Τελικός

21:30 Eurosport Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 105 κιλά ανδρών

21:45 OTE Sport 2 Αταλάντα – Φιορεντίνα Serie A

23:00 ESPN America Όκλαντ – Ντιτρόιτ MLB

23:00 OTE Sport 1 Μάλαγα – Οσασούνα Primera Division

02:00 OTE Sport 2 Σάρλοτ Μπόμπκατς - Μιλγουόκι Μπακς NBA

02:00 ESPN America NCAA Τελικός

02:15 Novasports 2 - HD2 Λανούς - Ολ Μπόις Πρωτάθλημα Αργεντινής

12/4/1941: Όταν η Γερμανία βύθιζε πλωτά νοσοκομεία! Η τραγωδία του πλοίου ΑΤΤΙΚΗ.


 



Τα γερμανικά εγκλήματαεναντίον της ανθρωπότητας είναι ατελείωτα. Μπορεί κάποια να είναι γνωστά εδώ στην Ελλάδα, όπως το Δίστομο ,τα Καλάβρυτα και άλλα πολλά,που στοίχισαν ζωές,ξεκλήρισαν οικογένειες,διέλυσαν τη χώρα.
Υπάρχουν κι άλλα άνανδρα εγκλήματα των Γερμανών με τα οποία έδειξαν ασέβεια στην ανθρώπινη ζωή και στους κώδικες τιμής που σε καιρό πολέμου έχουν τη σημασία τους.

Σαν σήμερα το 1941 οι Γερμανοί βύθισαν το πλωτό νοσοκομείο Αττική στο Κάβο Ντόρο!
Όχι δεν το έκαναν κατά λάθος. Το πλοίο έπλεε κατάφωτο με εμφανή τα σήματα του Ερυθρού Σταυρού! Κι όμως η γερμανική αεροπορία ,η ίδια που είχε εγκληματίσει κατά αμάχων και σε άλλες χώρες τις Ευρώπης - στον ισπανικό εμφύλιο για παράδειγμα - βύθισε το πλοίο που μετέφερε από την Καβάλα στον Πειραιά 11 ασθενείς στρατιώτες, 28 αδελφές νοσοκόμους, 17 στρατιωτικούς γιατρούς με πλήρωμα (αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες) 110 άνδρες. Συνολικά πνίγηκαν 22 άτομα και σκοτώθηκαν 28, μεταξύ των οποίων και ο κυβερνήτης του πλοίου Πλοίαρχος Δημήτριος Μελετόπουλος.
Γι΄ αυτό ο λογαριασμός που πρέπει επιτέλους να πληρωθεί από την Γερμανία είναι υψηλός. Γιατί επί της ουσίας η Γερμανία αλλά και οι συνεργάτες της εδώ στην Ελλάδα δεν πλήρωσαν όσα και όπως έπρεπε.
ellinonea.blogspot.gr

Πόλεμο στην Κορέα δεν πρόκειται να αρχίσει κανένας


 

Βυθισμένοι καθώς είναι οι Ελληνες στην εφιαλτική ύφεση που έχει οδηγήσει τη χώρα η μνημονιακή πολιτική, λογικό είναι να μην έχουν ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Ελάχιστα έτσι τους απασχολεί το τι γίνεται στην Κορέα, στην άλλη άκρη της γης. Ενα κλίμα αντιπαράθεσης και μάλιστα κλιμάκωσής της ακόμη και σε πόλεμο (!) ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα από τη μια μεριά και τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, από την άλλη, αποπνέουν ο ευρωπαϊκός και πολύ περισσότερο ο αμερικανικός και ο απωανατολίτικος Τύπος. Δεν πρόκειται όμως να γίνει κανενός είδους πολεμική αναμέτρηση μεταξύ των δύο στρατοπέδων, παρά τις φιλοπόλεμες ιαχές όλων των πλευρών μέχρι στιγμής. 

Η αιτία αυτής της αισιόδοξης εκτίμησης είναι συνάρτηση αρκετών παραγόντων. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το βορειοκορεατικό καθεστώς, δεκαετίες τώρα, έχει βαθύτατη την πεποίθηση -και δικαίως- ότι οι ΗΠΑ ή οποιοσδήποτε άλλος εξωτερικός παράγοντας δεν θα τολμήσει ποτέ να το ανατρέψει, αν κατέχει πυρηνικά όπλα. Η Βόρεια Κορέα λοιπόν ανέπτυξε πυρηνικά όπλα - κατωτάτης υποστάθμης, ειρήσθω εν παρόδω, πυρηνικά όμως ούτως ή άλλως. Επιπροσθέτως, είναι και η μόνη χώρα με πυρηνικά που όχι μόνο δεν προσπαθεί να κρύψει ή να υποβαθμίσει την κατοχή τους, αλλά αντιθέτως κάνει ό,τι μπορεί για να παρουσιάσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο μεγαλύτερο και ισχυρότερο από όσο είναι στην πραγματικότητα!
Παράλληλα, αναπτύσσει βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές όλο και μεγαλύτερου βεληνεκούς, ούτως ώστε περισσότερα κράτη να φοβούνται να συμμετάσχουν σε οποιασδήποτε μορφής στρατιωτική επίθεση εναντίον της Β. Κορέας. Στο πλαίσιο αυτό, υφίσταται ισχυρή πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα το βορειοκορεατικό καθεστώς να προχωρήσει σε δοκιμή πυραύλου τύπου Μουσουντάν με βεληνεκές περίπου 3.500 χιλιόμετρα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν πετύχει η δοκιμή αυτού του πυραύλου, τότε ολόκληρη η Ιαπωνία βρίσκεται εντός του βεληνεκούς του σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου! Αυτονόητο είναι πως οι ΗΠΑ μπορούν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος ζωής από το έδαφος της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση πυρηνικής σύγκρουσης (με «παράπλευρες απώλειες» στη Νότια Κορέα, στη βορειοανατολική Κίνα και στην περιοχή του Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Απω Ανατολή). Καθόλου βέβαιο δεν είναι όμως ότι οι Αμερικανοί θα κατορθώσουν να μην επιτρέψουν να εκτοξευθεί ούτε ένας βορειοκορεατικός πύραυλος με πυρηνική κεφαλή εναντίον της Σεούλ, της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, ή του... Τόκιο!
Ο Λευκός Οίκος ουδέποτε θα αναλάβει τέτοιο ρίσκο μόνο και μόνο επειδή δεν του αρέσει το βορειοκορεατικό καθεστώς. Αλλο πράγμα να προσπαθεί -χωρίς αποτέλεσμα επί σχεδόν επτά δεκαετίες- να το υπονομεύσει εκ των ένδον και εντελώς άλλο πράγμα να ξεκινήσει η Ουάσιγκτον έναν πόλεμο, με τον κίνδυνο να εξαπολύσει το βορειοκορεατικό καθεστώς πυρηνικούς πυραύλους εναντίον της Νότιας Κορέας ή της Ιαπωνίας, που ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι όλοι τους θα αναχαιτιστούν από τα συστήματα αντιπυραυλικής προστασίας των δύο χωρών.
Η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη από το γεγονός ότι αρκετοί στρατιωτικοί αναλυτές έχουν τη γνώμη πως αν ξεκινήσει ένας συμβατικός πόλεμος μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, είναι πιθανόν να νικήσουν οι Βορειοκορεάτες, αν δεν μπουν στις μάχες οι Αμερικανοί για να προστατεύσουν και να βοηθήσουν τους Νοτιοκορεάτες.
Αν όμως παρέμβουν οι Αμερικανοί, το βορειοκορεατικό καθεστώς δεν έχει καμιά ελπίδα σωτηρίας και είναι αρκετά σκληροτράχηλο ώστε να μην μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε απέλπιδα χρήση πυρηνικών όπλων στη βάση του δόγματος «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Δεν είναι τρελή η Ουάσιγκτον να ρισκάρει κάτι τέτοιο. Κάθε πέντε-δέκα χρόνια όμως οι Αμερικανοί δοκιμάζουν τη συνοχή του βορειοκορεατικού καθεστώτος.
Προκαλούν μια κρίση και βγάζουν τα συμπεράσματά τους, μέχρι τώρα αρνητικά ως προς τις δυνατότητες ανατροπής του καθεστώτος της Β. Κορέας. Το ίδιο κάνουν και τώρα. Θέλουν οι ΗΠΑ να δοκιμάσουν αν η άνοδος στην εξουσία του νεαρού Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αποδυναμώσει την κυριαρχία των στρατιωτικών στη Βόρεια Κορέα, αν έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό του βορειοκορεατικού καθεστώτος δυνάμεις που θα επιθυμούσαν προσέγγιση με τη Νότια Κορέα και την Ουάσιγκτον, αν τέτοιες δυνάμεις θα μπορούσαν να καταλάβουν πραξικοπηματικά την εξουσία κ.λπ. Πόλεμο πάντως είναι απίθανο να θελήσουν να προκαλέσουν οι Αμερικανοί.

ΕΘΝΟΣ

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...