Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συμβουλές για τον σωστό ανεφοδιασμό


 

  • 0
     
 Συμβουλές για τον σωστό ανεφοδιασμό
 
Οι περισσότεροι οδηγοί, σχεδόν καθημερινά, επισκεπτόμαστε κάποιο πρατήριο καυσίμων για να ανεφοδιάσουμε το αυτοκίνητό μας.
Έχετε ποτέ σκεφτεί όμως τι μπορεί να συμβεί αν γεμίσουμε το ντεμπόζιτο του αυτοκινήτου με λάθος καύσιμο;
Αναλυτικά τα ενδεχόμενα που μπορεί να προκύψουν:
Ανεφοδιασμός με αμόλυβδη βενζίνη αντί για super βενζίνη:
Αν βάλετε στο ρεζερβουάρ αμόλυβδη βενζίνη αντί για σούπερ, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Όμως καλό θα ήταν, μόλις συνειδητοποιήσουμε το λάθος να σταματήσουμε εγκαίρως και να συνεχίσουμε με super.
Ανεφοδιασμός με Super βενζίνη αντί για αμόλυβδη βενζίνη:
Κανένα πρόβλημα! Οι νέες super βενζίνες δεν περιέχουν μόλυβδο ώστε να καταστρέψει τον αισθητήρα «λ» του καταλύτη. Όμως, και σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν, μόλις συνειδητοποιήσουμε το λάθος να σταματήσουμε εγκαίρως και να συνεχίσουμε με αμόλυβδη.
Ανεφοδιασμός με βενζίνη αντί για πετρέλαιο κίνησης:
Αν αντί για πετρέλαιο κίνησης ανεφοδιαστείτε με πολύ λίγα λίτρα βενζίνης δεν υπάρχει πρόβλημα απλώς σταματήστε και συνεχίστε με πετρέλαιο κίνησης. Αν όμως έχετε γεμίσει με βενζίνη, μην εκκινήσετε τον κινητήρα.
Ανεφοδιασμός με πετρέλαιο κίνησης αντί για βενζίνη:
Μην εκκινήσετε τον κινητήρα, πρέπει πρώτα να καθαριστούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (ρεζερβουάρ, φίλτρο βενζίνης κ.α.). Καλέστε άμεσα οδική βοήθεια και πηγαίνετε στο συνεργείο.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταλυτικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν αμόλυβδη έχουν μικρότερο στόμιο ρεζερβουάρ και είναι σχεδόν αδύνατο να χωρέσει το στόμιο της αντλίας του πετρελαίου κίνησης ή της super, αφού είναι μεγαλύτερο. Βέβαια αν το αυτοκίνητο κινείται με super, η αντλία πετρελαίου κίνησης ή αμόλυβδης μπορεί να χωρέσει στο στόμιο του ρεζερβουάρ. Το χρώμα της αμόλυβδης είναι ανοιχτό πράσινο, της super κόκκινο ενώ του πετρελαίου κίνησης σκούρο καφέ..
Πηγή: autotriti.gr

Στην λίστα και ο "αγωνιστής του Σοσιαλισμού" Καρχιμάκης


Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

 

ΤΟΝ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ...
Μας έκανε τον Σοσιαλιστή ο Καρχιμάκης που μάχεται για το"δίκαιο των κατατρεγμένων", άλλα είδαμε όμως εμείς στην λίστα που βγήκε και συμπεριλαμβάνει το όνομά του. Συμπεριλαμβάνεται στην λίστα του ΣΔΟΕ με τα ονόματα των πολιτικών...


που ελέγχονται για ξέπλυμα "μαύρου χρήματος" χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα. Ελέγχεται πάντως. Και ξέρει ότι από το πορτοφόλι του πέρασαν εκατομμύρια ευρώ όταν είχε υπό τον έλεγχο του το ΠΑΣΟΚ...
fimotro

ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΣ...


 .

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο "ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ"
Τον βλέπει ο Μπόμπολας και τρέχουν τα σάλια του. Ποιά είναι η πλάκα; Ότι πιστεύει ο Ντινόπουλος πως το Mega το Έθνοςκαι ΤΑ ΝΕΑ θα τον στηρίξουν προεκλογικά! Όπως...
στήριξαν τον Καρατζαφέρη όταν έμεινε έξω από τη βουλή. Tα ίδια έκαναν εκεί στον ΠΗΓΑΣΟ, με τον πολιτικό αρχηγό που εμφάνιζαν κάθε τρεις και λίγο στο Mega στο Έθνος και στις εφημερίδες που ελέγχουν. Τι έγινε όταν έμεινε εκτός Βουλής; Τον ξέρασαν όπως τον χρησιμοποίησαν για πλάκα...

Κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό ζητά η τρόικα


 

Την κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό ζητά η τρόικα από την Κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές θέτουν επίμονα το συγκεκριμένο θέμα στις επαφές με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και στόχος είναι να περιλαμβάνεται στα διαρθρωτικά μέτρα ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.


Πρακτικά η νέα απαίτηση στης τρόικας σημαίνει ότι όταν κάποιος προσλαμβάνεται με τον κατώτατο μισθό (586 ευρώ) δεν θα έχει καμία αύξηση με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας αλλά η οποιαδήποτε αναπροσαρμογή του μισθού του θα εξαρτάται από συμφωνία με τον εργοδότη. 

Από την πλευρά της κυβέρνησης προσπαθούν να αποφύγουν μια τέτοια αλλαγή ωστόσο οι δανειστές το θεωρούν περίπου δεδομένο. Στην προσπάθεια διαπραγμάτευσης που γίνεται εξετάζεται αντί την κατάργηση των τριετιών να προχωρήσουν σε μείωση της αύξησης που επιφέρουν στο μισθό.

Κάθε τριετία σήμερα αυξάνει το μισθό γύρω στο 9%, με το βασικό σενάριο που εξετάζεται σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες να είναι η αύξηση αυτή να μην ξεπερνάει το 5%. 

Παράλληλα παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης λόγω απόλυσης εργαζομένων, καθώς ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση του ποσού των αποζημιώσεων αλλά θα μειώσει το χρόνο προειδοποίησης. 

Επίσης αποδέχεται η κυβέρνηση το ορισμό της ελάχιστης ημερήσιας ανάπαυσης στις 11 ώρες (αποτελεί κοινοτική οδηγία) αντί για 12 που είναι σήμερα ενώ δεν αποδέχεται την αλλαγή του ωραρίου και την άρση των περιορισμών για τις βάρδιες.

Δείτε παρακάτω πίνακα με το πως διαμορφώνονται οι μισθοί σήμερα και πως με τη μείωση του ποσοστού των τριετιών:
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΑΜΟΙ
Μισθός σήμεραΜισθός με αλλαγή τριετιών
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ586,08586,08
ΜΕ 1 ΤΡΙΕΤΙΑ634,91615,38
ΜΕ 2 ΤΡΙΕΤΙΕΣ692,63646,14
ΜΕ 3 ΤΡΙΕΤΙΕΣ750,35678,44
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΓΓΑΜΟΙ
Μισθός σήμεραΜισθός με αλλαγή τριετιών
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ644,70644,70
ΜΕ 1 ΤΡΙΕΤΙΑ693,52676,93
ΜΕ 2 ΤΡΙΕΤΙΕΣ751,24710,77
ΜΕ 3 ΤΡΙΕΤΙΕΣ808,96746,30

Γιατί το newsbomb έκλεισε το φάκελο Τράπεζες


 

Θα θυμάστε ότι το newsbomb.gr είχε ανοίξει πόλεμο με το τραπεζικό σύστημα,καταγγέλοντας τις μεθόδους του...Μάλιστα είχε και την πομπώδη δέσμευση ότι:
"Το newsbomb.gr δεσμεύθηκε, από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του, να τα βάλει με τους ισχυρούς. Να σπάσει αποστήματα. Και είναι πανθομολογούμενο ότι το μεγαλύτερο απόστημα, αυτό που ουσιαστικά έχει οδηγήσει την οικονομία του τόπου στο χείλος του γκρεμού και τα εκατομμύρια των Ελλήνων στην εξαθλίωση, είναι το αδίστακτο και αδηφάγο τραπεζικό κύκλωμα."
Σήμερα ο φάκελος έχει κλείσει και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά...Γιατί απλά το αδηφάγο τραπεζικό σύστημα διαφημίζεται στην ιστοσελίδα του.....

"Παραιτούν" τον Ε.Μεϊμαράκη μετά τα μέτρα

 



"Παραιτούν" οριστικά τον Ε.Μεϊμαράκη από πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων - όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές της κυβέρνησης - λόγω του σκανδάλου ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στο οποίο τον εμπλέκουν.
Φυσικά ο Ε.Μεϊμαράκης δεν πρόκειται να προεδρεύσει σε καμία από τις συνεδριάσεις στις οποίες θα ψηφιστούν τα μέτρα. Υποψήφιοι  διάδοχοι για την θέση του προέδρου της Βουλής είναι οι Κ.Τασούλας και Π.Παυλόπουλος. Την τελική απόφαση επιλογής του νέου προέδρου της Βουλής θα την λάβει προσωπικά ο Α.Σαμαράς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διέκοψε το πτωτικό σερί η Wall Street


 

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
  Dow13.485,9772,46 0,54%  
  Nasdaq3.136,6042,90 1,39%  
Η Wall Street χθες
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι ανακοινώσεις της ισπανικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό του 2013 άμβλυναν τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Ο βιομηχανικός Dow Jones με άνοδο 0,5% τερμάτισε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων διαδοχικών συνεδριάσεων, ενώ ο S&P σημείωσε άνοδο σχεδόν 1% μετά από πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις. 

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ο προϋπολογισμός για το 2013 θα εστιάζει περισσότερο στη μείωση των δαπανών παρά στην αύξηση της φορολογίας, ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζει να προωθήσει 43 νέους νόμους που έχουν αποκλειστικό σκοπό τη μεταρρύθμιση της οικονομίας στο διάστημα των επόμενων έξι μηνών.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Cristobal Montoro δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός για το 2013 προβλέπει περικοπές δαπανών 40 δισ. ευρώ προσθέτοντας ότι για τα υπουργεία οι περικοπές διαμορφώνονται στο 8,9% κατά μέσο όρο.

Το επενδυτικό κλίμα ενίσχυσε σήμερα και η κίνηση της κεντρικής τράπεζα της Κίνας να διαθέσει ρευστότητα-ρεκόρ στις τράπεζες της χώρας.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διοχέτευσε καθαρό ποσό ύψους 365 δισ. γουάν (57,92 δισ. δολαρίων) στις χρηματαγορές αυτή την εβδομάδα, αναφέρουν οι traders, στην μεγαλύτερη εβδομαδιαία ένεση ρευστότητας στην ιστορία, καθώς οι αρχές προσπαθούν να διατηρήσουν τη ρευστότητα χωρίς να παράγουν πληθωρισμό.

Πλούσια σε μακροοικονομικά στοιχεία η σημερινή μέρα με τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας να αντισταθμίζουν τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ.

Δείκτες – Στατιστικά
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 72,40 μονάδες (0,54%) κλείνοντας στις 13.485,90 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 42,90 μονάδων (1,39%) και έκλεισε στις 3.136,60 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 13,80 μονάδων (0,96%) κλείνοντας στις 1.447,10 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 23 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η General Electric κλείνοντας στα 22,73 δολ. με άνοδο 0,63 δολ. ή σε ποσοστό 2,85%. Ακολούθησαν η Intel με κέρδη 1,94% και κλείσιμο στα 23,085 δολ. και η Bank of America Corp, η οποία έκλεισε στα 8,97 δολ. με άνοδο 1,76%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Wal-Mart Stores (-0,28%), η AT & T (-0,24%) και η United Technologies (-0,23%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,10 δολ. ή σε ποσοστό 4,20% και έκλεισε στα 2,48 δολ.

Πλούσια σε μακροοικονομικές ανακοινώσεις η ημέρα με τα στοιχεία για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου και την αγορά εργασίας να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,3% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, εκτίμηση αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με την προηγούμενη που τοποθετούσε το ρυθμό ανάπτυξης στο +1,7%.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν προβλέψει αύξηση κατά 1,7% για το τρίμηνο.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ, έδειξαν πιο ήπια ανάπτυξη εξαιτίας της καθοδικής αναθεώρησης του μεγέθους των επενδύσεων σε αποθέματα, του μεγέθους της καταναλωτικής δαπάνης αλλά και των εξαγωγών.

Ενθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αγορά εργασίας καθώς ο αριθμός των Αμερικανών που έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο.

Ειδικότερα, για την εβδομάδα έως τις 22 Σεπτεμβρίου, οι νέες αιτήσεις μειώθηκαν κατά 26.000 στις 359.000 σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης. Σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, οι οικονομολόγοι είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για μείωση στις 375.000.

Για την προηγούμενη εβδομάδα έως τις 15 Σεπτεμβρίου, οι αιτήσεις αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 385.000 από το αρχικό μέγεθος των 382.000.

Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας, πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τον Αύγουστο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά (ήτοι προϊόντα διάρκειας έως και 3 χρόνια) σημείωσαν πτώση 13,2% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 198,49 δισ. δολ. όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που έχουν καταγράψει οι παραγγελίες διαρκών αγαθών από τον Ιανουάριο του 2009 και το χαμηλότερο μέγεθος παραγγελιών από τον Φεβρουάριο του 2011. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση 5,6% στις παραγγελίες.
Απογοητευτικά ήταν και τα στοιχεία από την αγορά κατοικίας με τον δείκτς εκκρεμών πωλήσεων κατοικιών να υποχωρεί τον Αύγουστο 2,6% στις 99,2 μονάδες, καταγράφοντας χαμηλό τεσσάρων μηνών, όπως ανακοίνωσε η National Association of Realtors.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης ενισχύθηκε 10,7%.

Σημειώνεται πως ο δείκτης δεν ικανοποίησε τις εκτιμήσεις, καθώς σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, οι οικονομολόγοι ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,5%.


Πηγή:www.capital.gr

Η Μεγάλη Εξοδος από το Δημόσιο


ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ 150.000 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΩΣ ΤΟ 2015

 

Η Μεγάλη Εξοδος από το Δημόσιο
Του Ηλία Μπενέκου
Πόρτα εξόδου από το Δημόσιο δείχνει η κυβέρνηση σε υπαλλήλους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, επιχειρώντας με μέτρα που θα έχουν τη μορφή είτε κινήτρων αποχώρησης είτε αντικινήτρων για την παραμονή τους, να τους οδηγήσει στην υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης. Με τον τρόπο αυτό εκτιμά ότι θα υπερκαλύψει τη δέσμευση για 150 χιλιάδες αποχωρήσεις έως το 2015.
Το σκεπτικό πάνω στο οποίο κινείται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντηση με την τρόικα στην οποία θα παρουσιάσει ένα αναλυτικό και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα για τον δραστικό περιορισμό της κρατικής μηχανής, στηρίζεται στην απλή λογική των αθρόων οικειοθελών αποχωρήσεων προκειμένου να αποφευχθεί το... πικρό ποτήρι των απολύσεων. Αφενός η επαπειλούμενη αύξηση των ορίων ηλικίας και οι περικοπές στο εφάπαξ για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και δεν επιλέξουν άμεσα να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους, αλλά και η εξαγορά μέχρι και τριών πλασματικών χρόνων υπηρεσίας, εκτιμάται πως θα λειτουργήσει ενισχυτικά στο ήδη αυξημένο «κύμα» αποχωρήσεων.
Στο πλαίσιο των αντικινήτρων παραμονής, μία από τις σκέψεις που υπάρχουν είναι να τεθεί όριο έως το τέλος του έτους για την ισχύ των μεταβατικών διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου του 2010. Αυτός προέβλεπε πως όσοι είχαν θεμελιώσει 25ετία κατά την έναρξη εφαρμογής του νόμου το 2010, θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με τις παλιές ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά το ύψος των συντάξεων και τα ηλικιακά όρια. Κατά συνέπεια μία τέτοια πρόβλεψη θα ωθούσε πλήθος υπαλλήλων εκτός Δημοσίου μέχρι την εκπνοή του 2012. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχουν φύγει από το Δημόσιο 50 χιλιάδες υπάλληλοι το 2011, ενώ την τρέχουσα χρονιά ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων εκτιμάται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 40 χιλιάδες. Το υπουργείο αναμένει αντίστοιχη ροή και τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2015, ενώ αν σε αυτόν τον αριθμό προσμετρηθούν και οι περίπου 35 χιλιάδες υπάλληλοι που θα προέλθουν από «συνταξιοδοτική ωρίμαση» τότε ο συνολικός αριθμός θα ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες.
Αύξηση συνταξιοδοτήσεων
Συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου αναγνωρίζουν πως υπάρχει μία αυξητική τάση των συνταξιοδοτήσεων, ωστόσο εμφανίζονται επιφυλακτικά εάν θα είναι αρκετή για να καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός αποχωρήσεων. Οι επιφυλάξεις τους εστιάζονται στο γεγονός πως μεγάλος αριθμός υπαλλήλων είχε φύγει από το Δημόσιο μέσω του καθεστώτος προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας που εφαρμόστηκε το 2011 και αφορούσε όσους θεμελίωναν σύνταξη έως το 2013. Για τον λόγο αυτό, υποστηρίζουν πως οι κύριες δεξαμενές για μαζικές συνταξιοδοτήσεις εντοπίζονται βασικά στον χώρο της εκπαίδευσης και στα νοσοκομεία, με δεδομένο ότι είχαν εξαιρεθεί από την εφεδρεία, καθώς και σε ορισμένες κατηγορίες γυναικών οι οποίες έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά δεν έχουν αποχωρήσει για οικονομικούς λόγους.
Το βασικό ερώτημα βέβαια είναι αν το «φιλόδοξο» σχέδιο της κυβέρνησης, μπορεί να πείσει και τους ελεγκτές της τρόικας, οι οποίοι δείχνουν να αντιδρούν σε οποιαδήποτε πρόταση μπορεί να προκαλέσει δημοσιονομική επιβάρυνση. Και υπό το πρίσμα αυτό επέμεναν άλλωστε, μέχρι πρόσφατα, στις απευθείας απολύσεις. Ο κίνδυνος, τα ταμεία που ήδη βρίσκονται στο «κόκκινο», να μην μπορέσουν τελικώς να ανταποκριθούν στο νέο «κύμα» συνταξιοδοτήσεων είναι υπαρκτός. Αρκεί να αναφέρουμε πως σύμφωνα με στοιχεία από το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων περιμένουν στην ουρά για το εφάπαξ 56.000 άτομα.
Όπως μάλιστα προειδοποίησε προ ημερών ο πρόεδρος του Ταμείου Ν. Καλάκος «σε δύο μήνες από σήμερα θα έχουν αυξηθεί κατά πολύ, διότι παρατηρείται αυτές τις μέρες μια νέα φυγή στο Δημόσιο λόγω αναμόχλευσης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας και της αυξήσεως του ορίου ηλικίας». «Πολλές γυναίκες που μπορούν να φύγουν σε ηλικία 55 ετών θα εγκαταλείψουν το Δημόσιο και θα αυξηθούν και τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία και οι ουρές της αναμονής», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αξιολόγηση παντού
Για όσους πάντως παραμείνουν στο Δημόσιο, ο υπαλληλικός τους «βίος», όπως φαίνεται, θα ανατραπεί πλήρως. Νέες έννοιες όπως η αξιολόγηση και οι μαζικές υποχρεωτικές μετατάξεις θα μπουν για τα καλά στη ζωή τους, ταράζοντας όπως φαίνεται τα στάσιμα νερά της δημόσιας διοίκησης. Συγκεκριμένα από την αξιολόγηση των δομών που ολοκληρώνεται μέσα στο έτος και την κατάρτιση των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων, αναμένεται να υπάρξει σημαντική μείωση γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων και τμημάτων, που θα φθάσει ακόμη και το 50%.
Με το αντίστοιχο δημοσιονομικό όφελος από τη μείωση του αριθμού των επιδομάτων για θέσεις ευθύνης. Αρκεί να υπενθυμίσουμε πως η εκτίμηση για την αντίστοιχη μείωση δομών που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει η προηγούμενη κυβέρνηση ανέβαζε το ετήσιο δημοσιονομικό όφελος στα 6 εκατ. Από τις αρχές του 2013 οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υποστούν και οι ίδιοι τη δοκιμασία της αξιολόγησης. Πρώτοι θα αξιολογηθούν οι γενικοί διευθυντές, οι διευθυντές, οι τμηματάρχες, οι προϊστάμενοι και θα ακολουθήσει το λοιπό προσωπικό. Τυπικά προσόντα, εμπειρία, απόδοση σε τεστ ηλεκτρονικής μορφής από το οποίο θα περάσουν, αλλά και ο φάκελος κάθε υπαλλήλου θα βρεθούν στο «μικροσκόπιο» του ΑΣΕΠ.

Ένσταση o Παναθηναϊκός κατά της Superleague για τις 18 ομάδες


 

  
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε προσφυγή στην πειθαρχική επιτροπή της Superleague για την απόφαση της Γενικής Συνέλευση της διοργανώτριας αρχης για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από την επόμενη κιόλας σεζόν και την διεξαγωγή του με 18 ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ομάδα που μειοψήφησε (Ξάνθη απείχε της ψηφοφορίας) ενώ όλες οι άλλες ομάδες ψήφησαν υπέρ.

Επίσης και από την Football league μειοψηφήσαν κάποιες ομάδες, αλλά δεν έχουν κινηθεί δικαστικά.

Συμφωνα με πληροφορίες ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να στραφεί κατά του Ολυμπιακού Βόλου της Καβάλας και του Ηρακλή, αλλά κατά του συνεταιρισμού καθώς θεώρει πως με την απόφαση του παραβιάζεται η νομιμότητα.

Η οποία απόφαση δεν επηρεάζει την συμμέτοχη των τριών ομάδων στην Football league αφού έχει γίνει είδη κλήρωση

15% φόρος στους τόκους καταθέσεων - Τέλος το έξτρα αφορολόγητο για τέκνα


ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

 

Η αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων από 10% που είναι σήμερα σε 15% καθώς και η κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου ποσού που έχουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι λόγω τέκνων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα μέτρα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που παρουσιάστηκαν σήμερα στους πολιτικούς αρχηγούς.

15% φόρος στους τόκους καταθέσεων - Τέλος το έξτρα αφορολόγητο για τέκνα
Σημειώνεται στο πακέτο των μέτρων που συζητά η κυβέρνηση με την Τρόικα προβλέπονται έσοδα από τη φορολογία ύψους 3 δισ. ευρώ. Αυτά εκτιμάται ότι θα προέλθουν μεταξύ άλλων από:
  • Την αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων.
  • Την κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου ορίου εισοδήματος ανάλογα με την αριθμό τω παιδιών.
  • Την αύξηση της φορολογίας στον καπνό.
  • Την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου κίνησης με αυτόν του υγραερίου κίνησης
  • Τη θέσπιση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 35% στα καθαρά κέρδη των ελεύθερων επαγγελματιών για τους οποίους επίσης θα καταργηθεί το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος
  • Τη μείωση στο 6% των επιστροφών του ΦΠΑ στους αγρότες.
Eπίσης στο πακέτο μέτρων περιλαμβάνεται και η μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ στην εστίαση. Οι απώλειες εσόδων από το μέτρο αυτό προβλέπεται να καλυφθούν από την επιβολή τέλους στα εστιατόρια που θα επιτρέπουν το κάπνισμα.
Σε ότι αφορά τα μέτρα για τη μείωση των δαπανών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη από 65 έτη σήμερα, η κατάργηση των δώρων των κύριων και επικουρικών συντάξεων το 2013, περικοπές στα εφάπαξ, η μείωση της κύριας σύνταξης του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ, περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, κατάργηση του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών, ψαλίδια στα ειδικά μισθολόγια και διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Τι αλλάζει με το νέο φορολογικό


 

Ενιαίος φόρος 35% για τους επαγγελματίες - Ελαφρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

                       
Τι αλλάζει με το νέο φορολογικό
Σε πλήρη ανατροπή του φορολογικού συστήματος προχωρά το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό προβλέπει ελαφρύνσεις κυρίως για μισθωτούς και συνταξιούχους και σημαντικές επιβαρύνσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα «Νέα», στο υπουργείο Οικονομικών προχωρούν στη μείωση του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων σε 3 ή 4 από 8 που είναι σήμερα και εφαρμογή ανώτατου φορολογικού συντελεστή 35% από 45% σήμερα, με διατήρηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ελαφρύνσεις για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που φορολογούνται με βάση την κλίμακα.

Εκείνοι που όπως όλα δείχνουν θα πληρώσουν το... «μάρμαρο» είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, για τους οποίους διευρύνονται οι επιβαρύνσεις, με στόχο το συνολικό πακέτο μέτρων να περιλαμβάνει τελικά νέους φόρους ύψους 3 δισ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ που ήταν το αρχικό σενάριο.

Έτσι προτίθεται να επιβάλει στα κέρδη 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων αυτοτελή φορολογία 35% αντί για 30% που ήταν το επικρατέστερο σενάριο, με παράλληλη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ. Μάλιστα εξετάζεται αυτό να ισχύει από τα φετινά εισοδήματα και όχι από αυτά του 2013.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι επαγγελματίες που θα δηλώσουν στις φορολογικές δηλώσεις του 2013 καθαρά κέρδη για το 2012 θα φορολογηθούν με συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ καθαρού κέρδους χωρίς αφορολόγητο, ώστε οι εισπράξεις αυτές να «φανούν» στα έσοδα προϋπολογισμού του 2013.

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βρίσκεται και η αλλαγή της φορολογίας των αγροτώνστα πρότυπα των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων με πολύ χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή που μπορεί να διαμορφωθεί στο 10%-15%.

Όσον αφορά τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση στην αύξηση του φόρου παρακράτησης στο 25% από 20% που είναι σήμερα.

Για παράδειγμα, επαγγελματίας που εκδίδει δελτίο παροχής υπηρεσιών με αμοιβή 1.000 ευρώ υπόκειται σήμερα σε παρακράτηση φόρου 20% και λαμβάνει στο «χέρι» 800 ευρώ.

Εφόσον αυξηθεί η παρακράτηση στο 25% τότε το καθαρό ποσό θα είναι 750 ευρώ στο παραπάνω παράδειγμα. Ταυτόχρονα φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» και η αύξηση της προκαταβολής φόρου που καταβάλλουν κάθε χρόνο οι επιτηδευματίες στο 60% από 55% που είναι σήμερα.

Ήδη το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για επιβολή φόρου 35% από το πρώτο ευρώ των κερδών έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εμπόρων οι οποίοι φοβούνται για νέα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις, καθώς δεν θα αντιμετωπίζονται πλέον φορολογικά ως φυσικά πρόσωπα, αλλά ως νομικά με επιπλέον επιβαρύνσεις.

Η ευτυχία του να είσαι μόνιμος υπάλληλος του ΟΠΑΠ και να παίρνεις 20 μισθούς το χρόνο!


 





Απολαβές που ανέρχονται όχι σε 14 αλλά σε 20 μισθούς ετησίως, πριμ παραγωγικότητας που θα ζήλευαν υψηλόβαθμα στελέχη στη Wall Street, επιδόματα ισολογισμού, κατασκήνωσης, διακοπών (πέραν της κανονικής άδειας) και ειδικών συνθηκών (για χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών!), επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τηλεφωνητές, οδηγούς και χειριστές φωτοτυπικών μηχανημάτων (!), συνταξιοδότηση με πλουσιοπάροχα εφάπαξ και επιπλέον bonus είναι ορισμένα από τα προνόμια που συνεχίζει να απολαμβάνει μια κάστα υπαλλήλων και γενικών διευθυντών της ΟΠΑΠ Α.Ε. που μόλις χθες μπήκε και επισήμως σε τροχιά πώλησης. 
Το “κράτος εν κράτει” των 235 μόνιμων υπαλλήλων της εταιρείας φρόντισε εδώ και αρκετά χρόνια έχοντας την στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών παρατάξεων και την ανοχή σχεδόν όλων των διοικήσεων του Οργανισμού, να εξασφαλίσει μισθολογικά και εργασιακά προνόμια που ακόμη και στις εποχές της επίπλαστης οικονομικής ευμάρειας της χώρας -πόσο μάλλον σήμερα- έμοιαζαν εξωφρενικά σε σχέση με τα εργασιακά τους προσόντα.

Πρόκειται για τους λεγόμενους «ΟΠΑΠικούς» της εταιρείας, υπάλληλοι από την εποχή που ο Οργανισμός ήταν απλώς μια από τις πολλές εναλλακτικές των κομμάτων να τοποθετήσουν αρεστούς και ημετέρους. Είναι οι ίδιοι που παραφράζουν το όνομα της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, της θυγατρικής που έχει απορροφήσει τους υπόλοιπους, χαμηλόμισθους αλλά με σαφώς περισσότερα προσόντα και περγαμηνές, εργαζόμενους, σε «ΟΠΑΠ Υπηρετριών», για να καταδείξουν, δήθεν, το μισθολογικό χάος που τους χωρίζει. Είναι αυτοί, στις τάξεις των οποίων συγκαταλέγονται ακραιφνείς πολέμιοι της ιδιωτικοποίησης της ΟΠΑΠ Α.Ε., του “ξεπουλήματος” όπως το λένε, η οποία “βλάπτει τα συμφέροντα του Δημοσίου και της ελληνικής κοινωνίας”. Εύκολα, θα έλεγαν ίσως οι κακόπιστοι, αντιλαμβάνεται κανείς για ποια συμφέροντα μιλούν.

Χρυσοί μισθοί
Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν γνώστες της κατάστασης, στο πάρτι των μισθών στον ΟΠΑΠ που στήθηκε μέσω των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΕΣΣΕ) οι οποίες ανανεώνονταν κάθε φορά με όλο και πιο ευνοϊκούς όρους, καλεσμένοι είναι μόνον λίγοι και εκλεκτοί. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, υπάρχουν γενικοί διευθυντές οι τακτικές μεικτές αποδοχές των οποίων ανέρχονται ή και ξεπερνούν τις 12 χιλιάδες μηνιαίως. Εάν, όμως, υπολογιστούν και οι έξι μισθοί που δίδονται μαζεμένοι συνήθως κάθε Απρίλιο σε όλους όσοι καλύπτονται από την ΕΣΣΕ με τη μορφή πριμ παραγωγικότητας (συνολικά δηλαδή 20 μισθοί, αντί 14 των υπόλοιπων μισθωτών), τότε οι ετήσιες μεικτές απολαβές τους αγγίζουν ακόμη και τις 200 χιλιάδες ευρώ. Κοντολογίς, υπάρχουν σήμερα υπάλληλοι της ΟΠΑΠ ΑΕ που λαμβάνουν μισθό μεγαλύτερο από αυτόν του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού.

Αλλά και ακόμη σε χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια, σε υπαλλήλους δηλαδή που δεν διαθέτουν καν πανεπιστημιακό πτυχίο, οι ετήσιες απολαβές μαζί με το πριμ παραγωγικότητας και τα διάφορα επιδόματα φθάνουν άνετα τις 100 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να υπάρχει μάλιστα και «ΟΠΑΠικός» που λαμβάνει, άγνωστο πως, 21 μισθούς κάθε χρόνο...

Και εάν ορισμένοι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ Α.Ε βρίσκονται θεωρητικά σε θέσεις ευθύνης, με ό,τι αυτό κι αν φέρνει στην πόρτα τους, τι να πει κανείς, λόγου χάρη, για οδηγούς που μαζί με τα επιδόματα, τα πριμ παραγωγικότητας, τις υπερωρίες και τα λοιπά προνόμια, έφθαναν να εισπράττουν 100 χιλιάδες ευρώ ετησίως ή καθαρίστριες με απολαβές 40 χιλιάδων ευρώ.

Όσοι, μάλιστα, συνταξιοδοτούνται, κερδίζουν το “Τζόκερ”. Με τον τερματισμό της εργασίας τους λαμβάνουν ένα εφάπαξ ποσό που είναι ίσο για κάθε χρόνο υπηρεσίας με το 1/12 της συνολικής αμοιβής του εργαζομένου κατά το τελευταίο έτος που εργάστηκε, πλέον αναλογίας υπερωριών και επιδόματος, πληρωτέου βασιζόμενο στα χρόνια υπηρεσίας. Με λίγα λόγια, υπάρχουν εργαζόμενοι που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν με ένα “πακέτο” που μετριέται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ... Μόνο για το 2011, η αξία των επιδομάτων αποχώρησης με βάση τα υποχρεωτικά επιδόματα σύμφωνα με τους όρους της ΕΣΣΕ και τα προβλεπόμενα επίπεδα μισθών έφθασε τα 20,2 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι, οι αμοιβές του προσωπικού της εταιρείας ανήλθαν στα 26,8 εκατ. ευρώ.

Οι «πληβείοι»
Την ίδια στιγμή, υπάρχουν υπάλληλοι στον Οργανισμό που μόνον σε όνειρο θερινής νυκτός βλέπουν τέτοιους μισθούς, παρά το ότι και πτυχία διαθέτουν και σαφώς πληρέστερη κατάρτιση. Πρόκειται για νέους στην πλειοψηφία τους ανθρώπους, που εργάζονται υπό καθεστώς ατομικής σύμβασης, με όρεξη για δουλειά και διάθεση να προσφέρουν στην εταιρεία οι οποίοι όμως γρήγορα οδηγούνται στην απογοήτευση αντιλαμβανόμενοι την υφιστάμενη κατάσταση. Οι “πληβείοι” του Οργανισμού ανήκουν στην θυγατρική «ΟΠΑΠ Υπηρεσιών» και αμείβονται με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ μεικτά, «βγάζοντας» στην πράξη όλη τη δουλειά για την εταιρεία, αφού οι “παλιοί” απολαμβάνουν προνομιακής μεταχείρισης.

Είναι γνωστό πως εντός του Οργανισμού συχνά έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για τις συντριπτικές σε βάρος τους συνθήκες εργασίας. Όμως η κάστα των παλιών δεν επιτρέπει καμία αλλαγή στο σημερινό καθεστώς. Ακόμη και όταν τίθεται θέμα να προσληφθεί κάποιος λόγω συνταξιοδοτήσεων από την ΟΠΑΠ Υπηρεσιών στην ΟΠΑΠ Α.Ε., μπαίνει «βέτο» αυτό να γίνει με τη μορφή γραμματειακής υποστήριξης, ώστε κανείς άλλος να μην περάσει το μισθολογικό τους άβατο. Τωρα, βέβαια, οι ΟΠΑΠικοί ενόψει της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού σπεύδουν να προσεταιριστούν, μάλλον χωρίς ανταπόκριση, τους εργαζομένους της «ΟΠΑΠ Υπηρετριών», με στόχο να εμφανίσουν κοινό μέτωπο απέναντι στον κίνδυνο να χάσουν τα προνόμια τους...

Όσο για τις περίφημες περικοπές που υποτίθεται ότι έγιναν στον Οργανισμό στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους λειτουργίας των νυν και πρώην ΔΕΚΟ, απλώς η υπερωριακή απασχόληση υπολογίζεται πλέον με προσαύξηση ποσοστού 50% αντί του 75% και τέθηκε πλαφόν στον αριθμό τους (επτά για υπαλλήλους, έξι για προϊσταμένους τμημάτων και τέσσερις για προϊσταμένους διευθύνσεων). Αυξήθηκαν, βέβαια, οι ώρες εργασίας και από 7,5 ημερησίως έγιναν 8, χωρίς αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών...

Nikos.chrissikopoulos@capital.gr 


Πηγή:www.capital.gr


http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1626385

Οι φορολογικοί συντελεστές δεν θα αποδώσουν


 

Γράφει ο Γιώργος Καισάριος
 
Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν ανακοινωθεί, η κυβέρνηση σκοπεύει να φορολογήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες με ενιαίο συντελεστή 30% από το πρώτο ευρώ.
Ο πιο κάτω πινάκας μας δείχνει ενδεικτικά τον σημερινό νόμιμο φόρο, τον καινούργιο που θα προκύψει και την επιπλέον επιβάρυνση: …
image
Γι αυτούς τους λίγους που δηλώνουν σήμερα εισοδήματα από 50.000 και άνω, δεν θα αλλάξουν πολλά. Ναι μεν θα πληρώσουν επιπλέον φόρο, αλλά αναλογικά με τα μεγέθη δεν είναι πολλά και μπορούν να τα πληρώσουν.
Ιδίως δε για αυτούς που δηλώνουν πάνω από 80.000, ο φόρος θα είναι μειωμένος. Άρα εκ πρώτης όψεως, δεν θα αλλάξει σχεδόν τίποτα για αυτούς που δηλώνουν μεγάλα εισοδήματα.
Εκεί όμως που θα γίνει σφαγή με τους νέος συντελεστές (αν τελικά περάσουν), είναι στα χαμηλά εισοδήματα. Αυτοί που δηλώνουν από 5.000 – 30.000 κυριολεκτικά θα σφαγιαστούν.
Το ερώτημα είναι, τι κίνητρο έχει κάποιος να δηλώσει 10.000 εισόδημα; Επίσης, πως είναι δυνατόν κάποιος να είναι ελεύθερος επαγγελματίας, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες (ΟΑΕΕ κτλ) και να του περισσεύουν να πληρώσει και 3.000 ευρώ από πάνω;
Ενδεχομένως το κράτος να πάρει λίγους φόρους παραπάνω, αλλά το κόστος θα είναι να αποκλειστούν από την αγορά εργασίας και από το σύστημα στο σύνολο, πάρα πολλοί, που είναι σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες (καθαρίστριες που τις ανάγκαζαν να έχουν μπλοκάκι για παράδειγμα), αλλά πλέον δεν θα μπορούν, διότι απλά δεν θα βγαίνουν να πληρώσουν τον νόμιμο φόρο που θεωρητικά τους αναλογεί. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι θα κοιτάξουν να βρουν κάποια εργασία μόνο με μαύρα, διότι δεν θα βγαίνουν τα νούμερα για κάτι άλλο.
Η δεύτερη εμπλοκή είναι η εξής: Επειδή φορολογικά δεν θα αλλάξει τίποτα για αυτούς που δηλώνουν μεγάλα εισοδήματα, και επειδή οι διασταυρώσεις θα αναγκάσουν πάρα πολλούς να μην μπορούν να πληρώσουν μαύρα, τότε αυτοί με τα μεγάλα εισοδήματα θα έχουν ακόμα μεγαλύτερα εισοδήματα.
Θα μου πείτε, είναι κακό αυτό; Όχι δεν είναι, αλλά όπως είπα και πριν, επειδή τα νούμερα δεν βγαίνουν να είσαι νόμιμος αν δεν δηλώνεις εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ, πάρα πολλοί θα οδηγηθούν στη φτώχεια διότι δεν θα μπορούν να δουλέψουν ούτε μαύρα. Έτσι λοιπόν θα αυξηθεί το εισόδημα στους επαγγελματίες με μεγάλο εισόδημα και οι επαγγελματίες που δεν έβγαζαν πολλά, θα οδηγηθούν στην απόλυτη φτώχεια.
Επίσης θα γίνει κάτι ακόμα. Όταν θα έρθει η ώρα να αναρρώσει η ελληνική οικονομία, όλοι αυτοί που είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα, είτε διότι χρωστούν στην εφορία, στον ΟΑΕΕ, το χαράτσια ή κι εγώ δεν ξέρω τι, δεν θα μπορούν να ξαναμπούν στη σύστημα, διότι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τους φόρους που τους έχουν επιβληθεί τόσα χρόνια.
Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει ποτέ.
Και όλα αυτά, στο όνομα του ότι οι υπαίτιοι για την καταστροφή αυτής της χώρας είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αρμόζει να τους πιούμε το αίμα, διότι νομίζουν ορισμένοι ότι έτσι θα σωθούν τα δημόσια οικονομικά, για να παραμείνει άθιχτο ως έχει, αυτό το κράτος – τέρας της ρεμούλας, της απάτης, της διαφθοράς και της αδικίας.

Φταίει ο Καραμανλής… ηλίθιε!


 


“Μα για να μην μιλάει… φταίει βρε ηλίθιε!” Αυτή είναι η επωδός ορισμένων που εσχάτως ξαναβγήκαν στην γύρα για να ανακαλύψουν τον “ένοχο” της κατάρρευσης. Βάλτε και ολίγη από “καπιταλισμό” που ο ρημάδης όλως τυχαίως απενοχοποιεί τον Παπανδρέου και την παρέα του και ιδού.

Θα αναρωτηθείτε δίκαια: Μα πιστεύει κανείς που να πιστεύει αυτά τα παραμύθια ειδικά μετά την αποκάλυψη του σκοτεινού ρόλου της πράσινης συμμορίας που κατέστρεψε τα πάντα; Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που πιστεύει τα παραμύθια των νταβατζήδων που έλεγαν εκείνο το εξάμηνο της σήψης μεταξύ ’09 και ’10; Και όμως υπάρχει. Αφού έχει μείνει το τροπάρι της …σιωπής!

Πάρτε λοιπόν ένα ΣΙΩΠΗΛΟ σχεδιάγραμμα. Είναι η πορεία των καταθέσεων των Ελλήνων. Ο δείκτης υγείας και ισχύος κάθε οικονομίας, ο δείκτης ευμάρειας κάθε κοινωνίας. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ.

Με μία βασική αρχή. Όταν κάποιο τσουβάλι αδειάζει, κάποιο άλλο γεμίζει. Δείτε τα τσουβάλια των αβανταδόρων του Παπανδρέου και θα καταλάβετε.

Το σχεδιάγραμμα από τον Πόρτα – Πόρτα.

2012Aug158748
2012Jul159444
2012Jun156202
2012May163090
2012Apr171481
2012Mar171088
2012Feb170176
2012Jan174874
2011Dec180085
2011Nov179607
2011Oct182539
2011Sep189375
2011Aug194796
2011Jul193526
2011Jun195069
2011May198593
2011Apr203181
2011Mar205510
2011Feb209309
2011Jan211615
2010Dec215639
2010Nov215698
2010Oct217902
2010Sep219503
2010Aug219480
2010Jul218701
2010Jun223555
2010May225738
2010Apr228350
2010Mar233395
2010Feb236036
2010Jan239661
2009Dec244237
2009Nov240444
2009Oct241603
2009Sep244175

Υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών


 

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Σεπτεμβρίου 28, 2012
20120928-005250.jpgΥπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης αλλοδαπών.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας τόνισε την ανάγκη εθνικής στρατηγικής για το μεταναστευτικό πρόβλημα και κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης πριν πάρει, όπως είπε, περισσότερο εκρηκτικές διαστάσεις. 
Υπέρ των νέων ρυθμίσεων τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «παρών» δήλωσε η ΔΗΜΑΡ, ενώ το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Νωρίτερα, απορρίφθηκε η ένσταση αντισυγματικότητας που είχε υποβάλει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος τόνισε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα όσα έχουν αποφασιστεί τονίζοντας, ότι εντείνονται τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και πρέπει άμεσα να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
Την πλήρη διαφωνία του κόμματος του με το νομοσχέδιο εξέφρασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς τονίζοντας ότι άμεσα πρέπει να ξεκαθαριστεί, ότι άλλο είναι το μεταναστευτικό πρόβλημα και άλλο η αστυνόμευση της πόλης. Η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε, ότι το κόμμα της καταψηφίζει γιατί είναι αντίθετο στη «νομοθέτηση εν κενώ». «θα το καταψηφίσουμε γιατί με αυτό το νομοσχέδιο πάτε να νομιμοποιήσετε τους παράνομους μετανάστες που πρέπει να φύγουν από τη χώρα. Το μέτρο δεν είναι προσωρινό όπως ισχυρίζεστε», υποστήριξε από την πλευρά του ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. «Η μεταφορά ακροδεξιών συνθημάτων σε αυτή την αίθουσα δυναμιτίζει και το όποιο κλίμα επικοινωνίας και συνεννόησης μπορεί να υπάρξει», σημείωσε από την πλευρά του ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Πηγή:newsbomb.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ WWW.ZOUGLA.GR


 2

«Θέλω να πιστεύω ότι εκ παραδρομής και όχι με δόλο εμφανίστηκε το όνομά μου να ερευνάται για ακίνητα στο Γαλαξίδι. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω στην ιδιοκτησία μου κανένα ακίνητο σε εκείνη την περιοχή ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες ακίνητα στο Γαλαξίδι λόγω καταγωγής ανήκουν στην οικογένειά μου.
Είκοσι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας έχω ενοχλήσει πολλούς. Σκοπεύω να ενοχλήσω περισσότερους.
Δεν πρόκειται να σιωπήσω ούτε να καταστώ ποτέ όμηρος. Χαίρομαι για την έρευνα του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, αν υπάρχει, όπως και για οποιαδήποτε έρευνα αφορά πολιτικά πρόσωπα.»

Aπίστευτο! Η “Κίνηση ενάντια στο φασισμό & τη φασιστική απειλή” κάνει εκδήλωση συμπαράστασης στους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!


 


Τελικώς ο φερετζές και η μπούργκα είναι της μόδας και στη δυτική πολιτική κι όχι μόνον στα δικτατορικά καθεστώτα του αραβικού κόσμου.
Μπορεί μια οργάνωση που επικαλείται ότι είναι εναντίον του φασισμού να κάνει εκδηλώσεις υπέρ Νατοϊκών τρομοκρατών;
Να υποστηρίζει μια ιμπεριαλιστική επίθεση;
Ναι! Η “Κίνηση ενάντια στο φασισμό & τη φασιστική απειλή”!
Ελπίζουμε -δεν το πιστεύουμε- να έχουν παρασυρθεί από τους γνωστούς-άγνωστους επιτήδειους που εισχωρούν σε κόμματα και οργανώσεις για λογαριασμό των αμερικανών και του σιωνιστικού ναζιστικού καθεστώτος.
Πάντως, εδώ στην Ελλάδα η "κίνηση" και οι "Σύριοι" της αμερικάνικης πρεσβείας έχουν γνωστούς αντιφασίστες συμπαραστάτες, όπως τον...
Αβραμόπουλο και την τροϊκανή συγκυβέρνηση και καλό θα είναι να τους προσκαλέσουν για να χαιρετίσουν την εκδήλωσή τους.

Βέβαια να μην ξεχάσουν τη διεθνή συμπαράσταση στον «αγώνα» τους από τον Ομπάμα, την Μέρκελ και τον σοσιαΛΗΣΤΗ Ολάντ που ονειρεύεται να ξανακάνει αποικία του τη Συρία.

Τι θέλουν μας πουν αυτοί οι «τραγουδιστάδες»; Ότι το ΚΚΕ ή οι οργανώσεις της αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς, το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, η Χεζμπολά, η ευρωπαϊκή μη «εκσυγχρονισμένη» αριστερά, που παλεύουν εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία είναι φασίστες;
Παρά την μεγαλύτερη επιχείρηση προπαγάνδας που έχουν εξαπολύσει Cia και Mossad από το Στρατηγείο τους στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, υπάρχουν κόμματα, λαοί που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό!
Η Συρία θα γίνει ο τάφος των ιμπεριαλιστών!
http://www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ντοκουμέντο, αποκλειστικό, απόρρητο έγγραφο – φωτιά.


 



Η στήλη, επιβεβαιώνοντας και τον ενημερωτικό της χαρακτήρα, είναι στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσει non paper που έφτασε στα χέρια της ύστερα από ενδελεχή έρευνα, δηλαδή τυχαία! Φέρει ημερομηνία 30/8/2012, είναι χαρακτηρισμένο ως <<άκρως απόρρητο>> και αφορά τις προτάσεις των επιτελών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την τρέχουσα κυβέρνηση. Απευθύνεται στο γραφείο της Τρόικας. (Τα σχόλια σε παρένθεση είναι της Ελληνοφρένειας, ύστερα πάντα από ενδελεχή έρευνα. ..)
Προτάσεις άμεσης απόδοσης :
- Εκτέλεση διά τουφεκισμού συνταξιούχων άνω των 75 ετών των ταμείων ΝΑΤ, ΟΓΑ, και Δημοσίου.
(Με το συγκεκριμένο μέτρο διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ, προτείνοντας να εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι ΟΓΑ και αντί τυφεκισμού να προτιμηθεί απαγχονισμός.)

- Μείωση μισθού σε όλους τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κτλ.) σε ποσοστό 95%.
(Με το συγκεκριμένο μέτρο διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ προτείνοντας αντί της περικοπής των μισθών, να προτιμηθεί η περικοπή των ίδιων των εργαζομένων. Η ΔΗΜΑΡ ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια επί του θέματος, μέχρις ότου διευκρινιστεί αν η περικοπή ανθρώπων θα είναι κάθετη ή οριζόντια.)

- Καθιέρωση έκτακτου φόρου για τους Υδροχόους.
(Ο περίφημος <<ζωδιακός φόρος του Υδροχόου>> σύμφωνα με τον οποίο όλα τα ζώδια θα πληρώνουν 2% επί των ακαθαρίστων αποδοχών τους, πλην των Υδροχόων, που θα πληρώνουν όσο οι Ζυγοί και το Ταύροι μαζί. Με το φόρο αυτό, όπως καταλαβαίνετε, διαφωνεί κάθετα η ΔΗΜΑΡ, προτείνοντας να εξαιρεθούν και οι Κριοί, ή τουλάχιστον όσοι έχουν ωροσκόπο στην παρθένο. Το τελευταίο είναι για τον Φ. Κουβέλη θέμα κόκκινης γραμμής.)

- Έκτακτη εισφορά για όλους τους ανέργους.
(Το μέτρο αφορά όσους δεν εργάστηκαν τους τελευταίους 6 μήνες. Προβλέπεται η καταβολή από τους ίδιους τους ανέργους <<μηνιαίου τέλους Ανεργίας >>, το οποίο θα είναι 50 λεπτά την ημέρα. Οι ποινές για τους παραβάτες θα είναι αυστηρές, π.χ. υποχρεωτική ακρόαση επί 12ώρου, του νέου cd του Γιώργου Νταλάρα. Με το μέτρο διαφωνεί η ΝΔ, γιατί ακόμα δεν γνωρίζει κάτι σχετικό, αφού είναι μια κοινή πρόταση – έκπληξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.)

- Καθιέρωση του ουρομετρητή για όλους τους Έλληνες και της Ελληνίδες από 1ης Οκτωβρίου.
(Πρόκειται για μια συσκευή, ανιχνευτή – μετρητή που τοποθετείται στη λεκάνη της τουαλέτας και μετρά τα λίτρα ούρων των μελών της οικογένειας και τις ημερήσιες επισκέψεις αυτών στην τουαλέτα. Είναι μια ευρεσιτεχνία γερμανικής προέλευσης και αναμένεται να αποδώσει άμεσα ρευστό στα κρατικά ταμεία. Οι συσκευή του κάθε σπιτιού θα επικοινωνεί με ένα κέντρο καταγραφής και τεκμηρίωσης το οποίο θα καταμετρά τα λίτρα ούρων κάθε μέλους της οικογένειας και θα αποστέλλει εβδομαδιαίους λογαριασμούς. Με το μέτρο συμφωνούν και τα τρία κόμματα. Η ΔΗΜΑΡ όμως έχει προτείνει να τοποθετηθούν ανάλογες συσκευές και στα wc των σπιτιών, ώστε να παταχθεί και η ουροδιαφυγή των επισκεπτών ).

- Θέσπιση φόρου Ξενίου Διός.
(Πρόκειται για έναν νέο φόρο, με το όνομα <<Ξένιος Ζεύς>>. Ο τρόπος υπολογισμού του θα είναι πολύ απλός. Για κάθε έναν αλλοδαπό που θα συλλαμβάνουν οι αρχές, θα συλλαμβάνεται και ένας καθαρόαιμος Έλληνας που τυχαίνει να βρίσκεται στην περιοχή της σύλληψης. Εκτιμάται ότι με αυτό το μετρό δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα θετικό αποτέλεσμα στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Με το μέτρο διαφωνεί έντονα ο Γρηγόρης Ψαριανός, τις ζυγές μέρες.)

- Καθιέρωση φόρου βαδίσματος πεζοδρομίων.
(Το μέτρο αφορά όσους βαδίζουν στα πεζοδρόμια της πόλης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της τρόικας καθημερινά χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια της Αθήνας περίπου 3 εκ. κάτοικοι. Προτείνεται λοιπόν ο ομώνυμος φόρος πεζοδρομίου, ο οποίος θα είναι 0,20 λεπτά για κάθε 10 μέτρα πεζοδρομίου που χρησιμοποιήθηκε. Το μέτρο αναμένεται να αποδώσει άμεσα 2 δις. ευρώ, τα οποία θα ριφθούν και αυτά χωρίς αποτέλεσμα στην ατέλειωτη τρύπα των ελλειμμάτων. Τα επιτελεία των τριών κομμάτων είναι απολύτως σύμφωνα με το συγκεκριμένο μέτρο, ενώ απομένει να βρεθεί ο τρόπος υπολογισμού και καταμέτρησης των χρηστών των πεζοδρομίων. Η ΔΗΜΑΡ και ο Μανώλης Καψής προτείνουν το μέτρο να έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του χρόνου.)


- Έκτακτο τέλος άλλης ζωής.
(Πρόκειται για ένα φόρο που αφορά τους πάντες γιατί έχει να κάνει με το θάνατο, που επίσης αφορά τους πάντες. Ο υπολογισμός του είναι λίγο περίπλοκος και γίνεται με έναν μαθηματικό τύπο ο οποίος υπολογίζει το φόρο του καθενός, ανάλογα με τα χρόνια ζωής και τα προβλήματα υγείας. Για παράδειγμα, ηλικιωμένος με καρδιά, θα πληρώνει φόρο διπλάσιο από κάποιον νέο χωρίς πρόβλημα υγείας, ο οποίος όμως θα πληρώνει και αυτός φόρο, ίσο με τα χρόνια που του απομένουν μέχρι να πάθει το πρώτο έμφραγμα. Η ιδέα ανήκει στον Φίλιππο Σαχινίδη και τιμήθηκε γι’αυτή του την πατέντα, από το Μορφωτικό Ίδρυμα Ελασσόνας και το Ίδρυμα Εφαρμοσμένων Οικονομικών της Μινεσότα).

Του Θύμιου Καλαμούκη

http://www.staparaskinia.gr/2012/09/blog-post_3327.html#ixzz27gb1eZUh

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...