Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ο πασόκος Νίκος Λέκκας του ΣΔΟΕ είναι αυτός που έδωσε την Μαργαρίτα Παπανδρέου. Αν έχει στοιχεία θα γίνει ήρωας, διαφορετικά...


 








Πάντως καλά θα κάνειη οικογένεια Παπανδρέου να διαψεύσει και την ουσία των δημοσιευμάτων, να αποδείξει δηλαδή ότι πίσω από την περίφημη Μαρία Παντελή της λίστας Λαγκάρντ δεν είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Σ΄αυτή την περίπτωση θα έχει κάθε λόγο να προχωρήσει-όπως διαρρέεται από την οικογένεια- στην κατάθεση αγωγής όχι μόνο σε βάρος των εφημερίδων αλλά και των στελεχών του ΣΔΟΕ Στασινόπουλου, Λέκκα, Καραμάνου. Λέμε στην περίπτωση που δεν υπάρχει εμπλοκή.
Και κάτι ακόμη: Mια και δεν έχει βρεθεί ακόμη η χαμένη λίστα Λαγκάρντ μπορούν να μας πουν τα στελέχη του ΣΔΟΕ, πάβω σε ποια λίστα δουλεύουν; Μήπως στην λίστα του "Hot doc" που έσπευδαν να την βγάλουν πλαστή;

Όσο για τον Λέκκα, το στέλεχος του ΣΔΟΕ που ονοματίζει την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ανήκει πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ και σε πρόσφατη συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα υποστήριζε:
«Συμφωνώ απολύτως με την κυρία Λαγκάρντ!» δηλώνει ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας "Die Welt", αναφερόμενος στα σχόλια της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.
Στη συνέντευξή του, το στέλεχος του ΣΔΟΕ αναφέρεται στην αλλαγή κουλτούρας των φορολογικών ελέγχων, στα αποτελέσματα της υπηρεσίας του, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη συνεργασία με τις τράπεζες, ή όταν οι ελεγχόμενοι είναι πολιτικοί.

«Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα φτάνει το 12%-15% του ΑΕΠ. Αυτό είναι 40- 45 δισεκατομμύρια τον χρόνο. Εάν θα μπορούσαμε από αυτά να εισπράξουμε μόνον τα μισά, τότε το πρόβλημα της Ελλάδας θα είχε λυθεί» τονίζει ο κ. Λέκκας. Προσθέτει ότι απαιτείται γι' αυτό πολιτική βούληση, επισημαίνοντας ότι «οι πολιτικοί μας έχουν ξεκινήσει να το καταλαβαίνουν».

Εξηγεί δε ότι η απαραίτητη νομοθεσία υπάρχει από το 1996, αλλά -όπως λέει- δεν εφαρμόστηκε, ενώ προβλέπει πως εάν «η συστημική διαφθορά, η οποία έχει διεισδύσει σε ολόκληρη την κοινωνία» δεν σταματήσει, και ιδιαίτερα εάν οι ελίτ παραμείνουν ατιμώρητες την ίδια ώρα που ο λαός ξεζουμίζεται, τότε «θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη». 


Στο δημοσίευμα αναφέρεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στα αποτελέσματα του ΣΔΟΕ. «Το 2009 μπορέσαμε να βεβαιώσουμε οφειλόμενους φόρους και πρόστιμα ύψους 1,7 δισ. Το 2010 ήταν ήδη 4,1 δισ. και το 2011 4,5 δισ. Για το διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου 2012, βρισκόμαστε στο 1,5 δισ. Ο Μάιος του 2012 είναι ο πιο πετυχημένος μήνας από την ίδρυση του ΣΔΟΕ, με 500 εκατομμύρια», σημειώνει ο κ. Λέκκας και εξηγεί τη διαδικασία των ελέγχων.

«Αυτά τα στοιχεία τα διαβιβάζουμε στις φορολογικές αρχές. Το τι πραγματικά εισπράττεται, εξαρτάται από το ποια πρόστιμα επιβάλλουν οι αρχές και πώς συνεννοούνται με τον ενδιαφερόμενο και τι μπορεί πραγματικά να εισπραχθεί», διευκρινίζει. Το στέλεχος του ΣΔΟΕ αναφέρεται ακόμη στην απροθυμία των τραπεζών να επιτρέψουν έλεγχο των λογαριασμών των πελατών τους.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει -δυστυχώς- να πω ότι δεν υπάρχει καλή συνεργασία με τις τράπεζες. Σε πάνω από 5.000 περιπτώσεις υποβάλαμε αίτηση να δούμε τους λογαριασμούς υπόπτων. Μόνο σε 214 υποθέσεις το πετύχαμε. Αυτό έφερε 650 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα» επισημαίνει.

Επίσης, τονίζει ότι σε 500 περιπτώσεις που αφορούν πολιτικούς διαφόρων κομμάτων, το ΣΔΟΕ περιμένει εδώ και πέντε μήνες ενημέρωση. Όπως υπογραμμίζεται από την εφημερίδα, μπορεί να χρειαστεί αναμονή έως και ενός έτους, για να έρθουν οι πληροφορίες και μέχρι τότε τα λεφτά μάλλον έχουν φύγει.

«Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα είναι λογαριασμοί τους οποίους μπορούμε να δούμε online. Δεν ενδιαφερόμαστε για ίχνη, θέλουμε να κατασχέσουμε τα λεφτά. Γι' αυτό πρέπει να είναι κάνεις γρήγορος» σημειώνει.

Τώρα λοιπόν έφτασε η ώτα ο κ. Λέκκας να δοξασθεί αν όντως είναι η Μαργαρίτα εκείνη στην οποία ανήκει ο μερακλίδικος λογαριασμός η να μπει σε περιπέτειες καθώς η οικογενένεια Παπανδρέου δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κι αυτή τη φορά χωρίς έλεος.
Τα καλύτερα έρχονται...

Σοκ από τους "NEW YORK TIMES">Η Ελλάδα μπορεί να φύγει από το ευρώ πριν τις γερμανικές εκλογές. "Σήμα" στην Λαγκάρντ να μην δώσει άλλη βοήθεια!


 !





Πυρηνική βόμβα κατά της Μέρκελ αλλά και του ευρώ από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Το κύριο άρθρο της εφημερίδας  «Νew York Times»  κάνει λόγο για "εύθραυστο χαρακτήρα" της ελληνικής κυβέρνησης συνεργασίας και διατυπώνει την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να μην αντέξει μέχρι τις γερμανικές εκλογές, με ενδεχόμενο αποτέλεσμα ακόμη και τη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ!
Σύμφωνα πάντα με το κύριο άρθρο της εφημερίδας, η καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί, υπό την προϋπόθεση ότι η κ. Μέρκελ θα προτάξει την επιβίωση της Ελλάδας και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι των εκλογικών υπολογισμών της. Στο άρθρο αναφέρεται ότι η συμφωνία διατηρεί την Ελλάδα οικονομικά φερέγγυα για τους επόμενους μήνες, αλλά το τίμημα μπορεί να αποδειχθεί πολύ μεγάλο για να το αντέξει η ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Στην ουσία το συγκεκριμένο άρθρο κλείνει το μάτι στην Κριστίν Λαγκάρντ να σκληρύνει ακόμη την στάση της απέναντι τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. 
-Πως είναι δυνατόν να συνεχίζεις να δίνεις οικονομική ενίσχυση σε μια «τελειωμένη» χώρα;, θα μπορούσε να συνοψίζεται ο υπαινιγμός του άρθρου.
Προσθέστε σ΄αυτό και τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας με τους διαχειριστές τις λίστας Λαγκάρντ να «βλέπουν» Κορυδαλλό την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναθέσει σε ειδική ομάδα επίλεκτων νομικών και δικηγόρων να εντοπίσει τις ποινικές ευθύνες πολιτικών και τεχνοκρατών που χειρίσθηκαν τα Μνημόνια.
Στο εκρηκτικό κλίμα έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά η ανακοίνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου  που μιλάει ανοιχτά για φυλάκιση κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
 «Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της διαφθοράς, της μίζας, της διαπλοκής και του μνημονίου, καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό στο περιθώριο της δημόσιας ζωής. Αν ο Βενιζέλος και η παρέα του θέλουν να... "θέσουν εκτός νόμου" την Χρυσή Αυγή καλά θα κάνουν να βιαστούν, γιατί σύντομα θα βρίσκονται στο 0% και δεν θα έχουν ούτε κόμμα, ούτε γραφεία, ούτε βουλευτές για να μας διασκεδάζουν με ανάλογες γραφικές δηλώσεις. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα δεν θα έχουν ούτε την προσωπική τους ελευθερία, έχοντας ήδη εμπλακεί σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Πιστεύει κανείς μετά απ’ όλα αυτά ότι η συγκυβέρνηση μπορεί να έχει μέλλον;

Στο ίδιο κλίμα και το άρθρο του Μενέλαου Τασιόπουλου στην εφημερίδα"Δημοκρατία" με τίτλο Τα ελληνικά "σκουπίδια">
«Μέχρι την άνοιξη θα ασχοληθούμε ξανά με αυτά τα σκουπίδια» δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, αναφερόμενος στα ελληνικά ομόλογα, έπειτα από το 12ωρο Eurogroup, σύμφωνα με το «Spiegel». Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια, παρά τις δηλώσεις, τις συνεντεύξεις και τα πανηγύρια. Ουσιαστικά, την προηγούμενη Δευτέρα η Γερμανία και η Ευρώπη δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε διαφωνία και αδιέξοδο με το ΔΝΤ. Αυτό το γνώριζαν τόσο ο Σόιμπλε όσο και η Λαγκάρντ. Σε αυτό ήλπιζε και η Αθήνα, που με κάθε θυσία επιζητούσε την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και ήλπιζε στο ποσό των 44 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην καταρρεύσει όχι μόνο η συγκυβέρνηση, αλλά και κάθε έννοια ευταξίας στη χώρα.

Οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι πλέον απτές. Εχουμε λαμβάνειν 34,4 δισ. ευρώ μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Η εκταμίευση αυτή συσχετίζεται με επαναγορά ομολόγων από τους ιδιώτες πιστωτές, με κεφάλαια 10 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Το «σκοτεινό» σημείο είναι το πώς θα συμβεί η διαδικασία της επαναγοράς. Αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Από το δάνειο αυτό στην πραγματική οικονομία δεν θα υπάρξει εισροή. Ακόμη και τα περίπου 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα αξιοποιηθούν για τη δική τους επάρκεια αλλά και για πληρωμές προς ξένες τράπεζες. Στη συνέχεια υπάρχει μια πολιτική απόφαση, δεσμευτική αλλά με προαπαιτούμενα, για δάνειο ύψους 10 δισ. ευρώ σε τρεις δόσεις. Στα κεφάλαια αυτά συμπεριλαμβάνονται ποσά για την αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και κάποια δισεκατομμύρια που σε κάθε περίπτωση θα μπορούν με διάφορους τρόπους να αναχρηματοδοτήσουν την εσωτερική αγορά. Τα κεφάλαια αυτά δεν είναι επαρκή για την αναθέρμανση της αγοράς, αλλά μπορεί και να δημιουργήσουν θετικό κλίμα, σε συνδυασμό με την παρουσία ξένων funds και επιχειρηματικών ομίλων που θα επιχειρήσουν την είσοδο στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά, αυτά είναι και τα τελευταία δάνεια στα οποία μπορεί να προσβλέπει η Ελλάδα από την Ευρώπη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχει πρόσβαση στις αγορές το 2014-2015. Τα 44 δισ. ευρώ θα έπρεπε να είχαν εκταμιευθεί, σύμφωνα με το Μνημόνιο 2, μέσα στο 2012. Τελικά αυτό θα συμβεί μέσα στο 2013 και θα συνοδευτούν από ένα πράγματι Μνημόνιο 3, συσχετιζόμενο με νέα μέτρα και εποπτικούς μηχανισμούς που θα καταργούν ουσιαστικά και τα τελευταία περιθώρια άσκησης εθνικής κυριαρχίας. Πρόκειται για τον Ειδικό Λογαριασμό, που θα ελέγχεται από τους Ευρωπαίους. Τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης των αποκλίσεων από το πρόγραμμα, με οριζόντιες περικοπές σε δημόσιες δαπάνες, μισθούς και συντάξεις. Τέλος, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η απαίτηση για τον διορισμό επιτρόπου επί του Προϋπολογισμού, ως προαπαιτούμενο σε μία από τις τρείς δόσεις των 10 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός έχει δίκιο να εκφράζει την αισιοδοξία του για το ότι 7 δισ. ευρώ από τα 44 θα φτάσουν στην εσωτερική αγορά. Αλλά η Ελλάδα, προκειμένου να καλυφθεί με τα δάνεια του Μνημονίου 1, 110 δισ. ευρώ, έχει υπογράψει τρία Μνημόνια, απολύτως απαράδεκτα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα της Ενωσης. Παράλληλα, αντί να υποστηριχτεί ώστε να φτάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα, έστω του 1-1,5% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2013, οδηγείται να «ακουμπήσει» πλεονάσματα της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ, καθόλου ρεαλιστικό, το 2016 (!), με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να προτίθεται να αποδεχτεί «κούρεμα» στους δημόσιους - κρατικούς δανειστές τότε. Προφανώς εκτιμά ο Σόιμπλε ότι το «κούρεμα» από το 144% του ΑΕΠ στο 75% του ΑΕΠ στην Ελλάδα, μοντέλο ΔΝΤ και ΕΚΤ από κοινού, θα δοθεί είτε στην έξοδο από την ευρωζώνη είτε εφόσον η Ελλάδα με όλα της τα asset έχει ενσωματωθεί ως πλήρης αποικία στην ομοσπονδιακή Γερμανία της Ευρώπης.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί


 


synexizoyn-tis-kinitopoiiseis-oi-farmakopoioi 
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ,αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όπως σημειώνει ο ΠΦΣ, η Γενική Συνέλευση εκτίμησε τις εξελίξεις και διαπίστωσε ότι συνεχίζει η ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία, αναδρομικό rebate κ.λ.π.)επιβαρύνουν τη φαρμακευτική περίθαλψη και συμπιέζουν την βιωσιμότητα του Ελληνικού φαρμακείου. 

Βασικά αιτήματα των φαρμακοποιών είναι:

-Χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ, Στήριξη Δημόσιας Υγείας. 
-Αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. 
-Αποπληρωμή των παλαιών χρεών 2011 για ΕΟΠΥΥ και άλλα ταμεία. 
-Χρονοδιάγραμμα πληρωμών για συνταγές Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος 
-Συμψηφισμός με Εφορία. 
-Κατάργηση αναδρομικού Rebate. 
-Επιβολή 2μηνης πίστωσης από Εταιρίες. 
-Προώθηση θεσμικών ζητημάτων.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του ΠΦΣ σε έκτακτη συνεδρίασή του με συμμετοχή των Προέδρων των μεγάλων Συλλόγων να σταματήσει ή να συνεχίσει την πανελλαδική κινητοποίηση.

Κρατήστε τη γρίπη μακριά από το πρόσωπό σας


 

Μέσα στον δύσκολο χειμώνα που διανύουμε, με το πανάκριβοπετρέλαιο και τη γενικότερη απαισιοδοξία, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να καθηλωθούμε στο κρεβάτι με γρίπη. Η βασική συμβουλή που μας δίνουν οι ειδικοί για να γλιτώσουμε το.....


«κρεβάτωμα», είναι να πλένουμε συχνά τα χέρια μας και – αν γίνεται – να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό. Επίσης, είναι χρήσιμο να τρεφόμαστε σωστά και να λαμβάνουμε βιταμίνη C. 

Μια άλλη, ακόμη πιο απλή συμβουλή, που παραβλέπουν οι ειδικοί είναι να μην αγγίζουμε το προσωπό μας όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Όσο συχνά κι αν πλένουμε τα χέρια μας, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την επαφή με αντικείμενα όπου μπορεί να «κατοικούν» ιοί. 

Έτσι, βάζοντας τα χέρια μας στο πρόσωπο, δίνουμε «διαβατήριο» στον ιό για να περάσει στον οργανισμό μας. 
Τις περισσότερες φορές αγγίζουμε το προσωπό μας ασυναίσθητα, σχεδόν ενστικτωδώς. Κι όπως απέδειξε μία μελέτη στις ΗΠΑ, κάνουμε αυτή την κίνηση πιο συχνά από όσο νομίζουμε.

Κατά την έρευνα, ο δρ. Βλαντίμιρ Αλόνσο και οι συνεργάτες του παρατήρησαν 249 άτομα στο μετρό της Ουάσιγκτον, στις ΗΠΑ, και της Φλοριανάπολης, στη Βραζιλία. ‘Οπως διαπίστωσαν, οι άνθρωποι αγγίζουν το προσωπό τους κατά μέσο όρο, 3,6 φορές την ώρα, ενώ αγγίζουν αντικείμενα δημόσιας χρήσης 3,3 φορές την ώρα. 

Στο διάστημα αυτό μπορεί να πλύνουν τα χέρια τους μία φορά ή καθόλου. Έτσι, γίνεται προφανές ότι μπορούν εύκολα να πέσουν «θύματα» ενός ιού. 

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να αποφεύγουμε τα πολλά... facepalm, όταν βρισκόμαστε σε δημόσιους χώρους.

Ε όχι βρε Γιάννα! Είναι δυνατόν να έστειλε η κυβέρνηση για διαπραγμάτευση στην Ελβετία, δικηγόρο που ήταν στην …λίστα;


 

…και μάλιστα να χάνουμε; Δεν γίνονται αυτά. Είπαμε, είναι συνωνυμία!
Τα σπάει η Ιωάννα Παπαδάκου στο Βήμα (φτου φτου), με ρεπορτάζ που ρίχνει τσιμέντα. Μπορεί η εν λόγω δημοσιογράφος να έχει παρασυρθεί στο παρελθόν, αλλά το ....


ρεπορτάζ είναι για Όσκαρ. Λες και διαβάζεις Ολυμπία! Το λέμε γιατί και αυτή την υπόθεση την είχαμε αποκαλύψει προ μηνός, αλλά είχαμε τονίσει ότι δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, ούτε ο Χίτσκοκ δεν θα φανταζόταν σενάριο όπου μία κυβέρνηση στέλνει στην Ελβετία για εύρεση λίστας φοροφυγάδων, άτομο που …συμπεριλαμβάνεται στην λίστα! Γι’ αυτό λέμε, συνωνυμία είναι…
Διαβάστε: Τρομακτική συνωνυμία στην λίστα Λανγκάρντ, δίνει πυρηνικό όπλο στο βρωμερό λόμπυ της δραχμής!
Η συνωμοσιολόγος λοιπόν Ι. Παπαδάκου, όχι μόνον επιμένει ότι στην λιστα είναι ο συνεργάτης του πρωθυπουργού, αλλά αναπτύσσει και ένα περίεργο σκεπτικό που περνά 
μέσω …Ισραήλ και καταλήγει στην …Μαργαρίτα! Θα μας κάνει λοιπόν να ψάχνουμε βραδυάτικα μήπως και βρούμε καμμία εξήγηση. Βρε λες να πέσουμε σε τίποτα γενόσημα made in Israel;

ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ...


 

Πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δέντρα από τα διάσημα γαλλικά macarons δημιούργησαν φέτος οι Γάλλοι. Όπως εμείς έχουμε το τσουρέκι και τα μελομακάρονα, έτσι και οι Γάλλοι έχουν τα δικά τους παραδοσιακά γλυκά. Λέγονται macarons και είναι ...
γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για τραγανά μπισκότα από αμύγδαλα, με γεύση φρούτων και σοκολάτας . Φέτος αποτελούν τη βάση για τα πρωτότυπα αυτά χριστουγεννιάτικα δέντρα.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ


 

Γράφει ο Π.Π.
Χαμός γίνεται στο ΠΑΣΟΚ, βγήκε παγανιά όλο το στοιχειωμένο παλαιοπασόκ και ζητάει να φύγει ο Βενιζέλος. Οι πολιτικές μούμιες θέλουν να επιστρέψουν... 

για να το σώσουν απο την κατάρρευση! Τα φαντάσματα που τα βλέπει ο κόσμος και τρομάζει αντί να μείνουν στις ντουλάπες κάνουν παρέλαση με δηλώσεις! Ποιοί; Οι pasokus sapiens sapiens το δεύερο υποείδος του pasokus sapiens! ΕΛΕΟΣ...

Φορολογικό και να καίει! Δείτε τα παράλογα


 

20121202-012239.jpgΟι πλέον αιχμηρές διατάξεις του προωθούμενου νομοσχεδίου είναι οι εξής:
ΟΕ, ΕΕ
Οι ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες θα πληρώσουν σημαντικά αυξημένο φόρο με την υποβολή της δήλωσης, καθώς το ποσοστό προκαταβολής του φόρου για το επόμενο οικονομικό έτος από 55% που είναι σήμερα αυξάνεται στο 80%.
ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
Καταργείται το αφορολόγητο για τα παιδιά που είναι σήμερα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μέχρι τα δύο και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί από τα τρία και πάνω. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα φορολογούνται με 21% από το πρώτο ευρώ και για εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ για 25.001 ευρώ έως 48.000 ευρώ με 36% και πάνω από 48.001 ευρώ με 45%.
Μισθωτός με ένα παιδί και εισόδημα 12.000 ευρώ θα πληρώσει επιπλέον 70 ευρώ ενώ με εισόδημα 20.000 ευρώ θα έχει αύξηση φόρου της τάξης των 130 ευρώ. Μισθωτός με δύο παιδιά και εισόδημα 10.000 ευρώ θα πληρώσει επιπλέον φόρο 50 ευρώ, για εισόδημα 18.000 ευρώ η επιβάρυνση θα είναι 310 ευρώ, για εισόδημα 25.000 ευρώ η αύξηση φόρου θα είναι 380 ευρώ και για εισόδημα 40.000 διαμορφώνεται στα 1.930 ευρώ. Μισθωτός με τρία παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο 150 ευρώ, που αυξάνεται στα 1.020 ευρώ για εισόδημα 29.000 ευρώ, στα 1.900 ευρώ για εισόδημα 37.000 ευρώ, στα 2.510 ευρώ για εισόδημα 50.000 ευρώ και πιάνει οροφή στα 5.210 ευρώ για εισόδημα υψηλότερο των 100.000 ευρώ.
Μισθωτοί χωρίς παιδιά και ετήσια εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ θα έχουν μείωση φόρου που θα κυμαίνεται από 20 μέχρι 400 ευρώ ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ
Καταργούνται οι αφορολόγητες δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα, φροντιστήρια, ενοίκια κ.ά., με εξαίρεση τα έξοδα για γιατρούς και νοσοκομεία, τη διατροφή και τις δωρεές.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός με συντελεστές 26% για το τμήμα του εισοδήματος μέχρι 50.000 ευρώ και 33% για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 50.000 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι ελεύθερος επαγγελματίες χωρίς παιδιά και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 1.300 ευρώ, ενώ με το ισχύον καθεστώς ήταν αφορολόγητος. Για εισόδημα 12.000 ευρώ η επιβάρυνση θα είναι 2.420 ευρώ, για εισόδημα 20.000 ευρώ ο φόρος θα αυξηθεί κατά 2.780 ευρώ, για εισόδημα 30.000 ευρώ διαμορφώνεται στα 2.780 ευρώ και για εισόδημα 61.000 ευρώ στα 30 ευρώ.
Από τα 62.000 ευρώ και πάνω θα υπάρξει ελάφρυνση με μείωση φόρου που θα ξεκινά από τα 20 ευρώ και θα φθάνει τα 6.920 ευρώ για εισοδήματα πάνω 150.000 ευρώ.
ΑΓΡΟΤΕΣ
Καθιερώνεται η τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες και το εισόδημα θα φορολογείται με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.
ΕΚΜΙΣΘΩΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Τα ενοίκια δεν θα προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα και θα φορολογούνται με συντελεστές 10%, 30% και 45% και χωρίς αφορολόγητο όριο.
ΕΦΑΠΑΞ
Το εφάπαξ θα φορολογείται με συντελεστές 10%- 45% ανάλογα με το ποσό.
ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ
Με συντελεστή 20% θα φορολογείται η διαφορά μεταξύ της τιμής κτήσης και της τιμής πώλησης ακινήτων, μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων.
Πηγή:imerisia.gr

Έρχεται η απλή αναλογική;


 

Η απογραφή που αυξομειώνει τις έδρες ανά εκλογική περιφέρεια, πιθανότατα θα φέρει και την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Δείτε γιατί.

                       
Έρχεται η απλή αναλογική;

Ίσως η κυβέρνηση να βρήκε την ασίστ που γύρευε για να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να μειώσει τις πιθανότητες του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβεί στην εξουσία στις επόμενες εκλογές. Τι εννοούμε; Το Προεδρικό Διάταγμα που αυξομειώνει τις έδρες στις μισές περιφέρειες της χώρας μπορεί να αποτελέσει μια αφορμή για τη συζήτηση ενός νέου εκλογικού νόμου, πιο "αναλογικού". Καθώς το πάγιο αίτημα της Αριστεράς εδώ και χρόνια είναι ηαπλή αναλογική, λογικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να αρνηθεί την πρόταση ενός τέτοιου εκλογικού συστήματος, επιμένοντας στο μπόνους των 50 εδρών. Χωρίς όμως αυτές, οι δυνατότητές του να σχηματίσει κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές θα ψαλιδιστούν σημαντικά. 
Η έκδοση του Διατάγματος ήρθε μετά την απογραφή πληθυσμού που διενεργήθηκε πέρσι την άνοιξη. Θα θυμάστε ότι είχε γίνει μεγάλη συζήτηση στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου για το γεγονός ότι ίσχυαν οι έδρες της προηγούμενης απογραφής. Πολλοί, μάλιστα, έλεγαν τότε ότι η απογραφή του 2011 θα αλλοίωνε το αποτέλεσμα και άρα οι εκλογές θα κρίνονταν άκυρες.
Με τη νέα κατανομή εδρών κάποιες περιφέρειες "μαμούθ" γίνονται ακόμη μεγαλύτερες. Για παράδειγμα, η Β' Αθηνών ανεβαίνει από τις 42 έδρες στις 44. (Δείτε αναλυτικά τη νέα κατανομή εδώ). Αυτή η γιγάντωση δίνει στο Μέγαρο Μαξίμου τα επιχειρήματα που θέλει για να προτείνει να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες σε πολλές μικρότερες. 
Πληροφορίες λένε ότι  το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει την πρόταση ενός αναλογικότερου εκλογικού συστήματος, με την διατήρηση ωστόσο του 3% ως προϋπόθεση για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή. Την επεξεργασία του νέου νόμου  έχει ήδη κάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης  και έχει συζητήσει και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που δεν φαίνεται να αντιδρούν.
Εκτός από το εμπόδιο για την αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η πιθανότητα ενός νέου εκλογικού συστήματος θα φέρει ακόμη πιο κοντά τις "ευρωπαϊκές" δυνάμεις. Η αναλογική θα τις αναγκάσει πιθανότατα να κατεβούν ως ένα ενιαίο κόμμα στις εκλογές ή, έστω, έχοντας προαποφασίσει ότι θα συνεργαστούν. 
Συζητήσεις γίνονται και για το μικτό ή γερμανικό σύστημα που συνδυάζει σταυρό και λίστα. Το σύστημα αυτό, όμως,  προϋποθέτει αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς το ισχύον δεν επιτρέπει εκλογή άνευ σταυρού σε περισσότερους από 15 βουλευτές και αυτοί προς το παρόν είναι οι Επικρατείας.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, για να ισχύσει ένας νέος εκλογικός νόμος στις πρώτες εκλογές από την θέσπισή του, πρέπει να έχει ψηφισθεί από τουλάχιστον 200 βουλευτές. Αν δεν τον ψηφίσουν 200 βουλευτές,  τότε ο νόμος ισχύει από τις μεθεπόμενες εκλογές. Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση μετρά 167 βουλευτές (ήταν 179 μετά τις εκλογές, αλλά η ψήφιση του Μνημονίου 3 έφερε διαγραφές και ανεξαρτητοποιήσεις), συνεπώς απέχει 33 βουλευτές από το να κατορθώσει να περάσει τον εκλογικό νόμο στις επόμενες εκλογές.



Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/255053/erhetai-i-apli-analogiki#ixzz2DsG8GfLE

Άστατος και σήμερα ο καιρός


Βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με εξαίρεση τις Νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Νότια Δωδεκάνησα,συνθέτουν το σκηνικό της σημερινής ημέρας...
Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Εύβοια, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στη Θράκη θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 6 έως 16 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά στα ανατολικά και νότια σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και πρόσκαιρα στα ανατολικά πελάγη πολύ θυελλώδεις. Μέτριοι έως ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Ιόνιο και βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Νότιο Ιόνιο, αλλά τις βραδινές ώρες θα στραφούν παντού σε νοτιοδυτικούς ισχυρούς.
Νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας από το απόγευμα πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι έντονα, περιμένουμε στην Αττική. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους.
Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Συγκλονιστική η στήριξη της “Οικογενείας” στο Ολυμπία! Αποκαλύπτουν ότι οι μεγαλοεκδότες καπηλεύονται τον μόχθο μας!


 

20121202-010715.jpg

Με μία συγκινητική κίνηση, κύκλοι της οικογενείας προσφέρουν μία απρόσμενη στήριξη στο “Ολυμπία”! Πράγματι δεν το περιμέναμε και δείχνει το μεγαλείο ψυχής, παρά την κριτική που τους έχουμε ασκήσει κατά καιρούς (ανά τρίωρο δηλαδή). Συγκεκριμένα, μετά τα πρωτοσέλιδα του Πρώτου Θέματος και του Βήματος σύμφωνα με τα οποία η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου εμπλέκεται στην λίστα Λανγκάρντ με ένα ιλιγγιώδες ποσό καταθέσεων, 
κύκλοι της οικογενείας υποστήριξαν ευθέως ότι οι αποκαλύψεις αυτές είναι κλεμμένες από προγενέστερα άρθρα του Ολυμπία! Παραθέτουν μάλιστα και τα λινκς!
20121202-011212.jpg
Συγκεκριμένα, σε ιστοσελίδα που ελέγχεται (και δυστυχώς διαβάζεται) μόνο από τους κύκλους αυτούς, δίδονται οι απαραίτητες παραπομπές μαζί με τις οργισμένες ανακοινώσεις του Γεωργίου και της Μαργαρίτας Παπανδρέου.
Ιδιαίτερα τιμητικός είναι και ο χαρακτηρισμός που μας αποδίδουν: “ΕγκεφαλοΚαμμένο Ολυμπία”, δείχνοντας έτσι ότι αντιλαμβάνονται τι έχει πάθει ο εγκέφαλος μας από τότε που ξεκινήσαμε την έρευνα για το σκάνδαλο του μνημονίου και τα συνεπακόλουθα.
Τους ευχαριστούμε και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια ορμή!

20121202-011448.jpg

Πολιτικό σεισμό από τη διαρροή για τη Μαργαρίτα – Βουλευτές μιλούν ακόμα και για 1,5 εκατ!


 

20121202-002359.jpgΠολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι η γυναίκα μυστήριο στην περιβόητη “λίστα Λαγκάρντ” με καταθέσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ είναι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ καθώς και της εφημερίδας το ΒΗΜΑ της Κυριακής, το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου βρίσκεται στη δικογραφία που συνέταξαν και διαβίβασαν στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον εν λόγω δημοσίευμα στις 2 Οκτωβρίου 2012 ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιος Στασινόπουλοςσε σύσκεψη που είχε με όλους τους διευθυντέ ςτης υπηρεσίας του ρώτησε αν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ που μέχρι τότε η τύχη της αγνοούνταν. Σε εκείνη τη σύσκεψη λοιπόν ακούστηκε το όνομα της κ. Μαργαρίτας παπανδρέου από τα στόματα δύο διευθυντών του ΣΔΟΕ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Στασινόπουλος σημείωσε πως ο Νίκος Λέκκας, διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ του απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο κ. Ευ. Καραμάνος, διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι βουλευτές που μελέτησαν τη δικογραφία κάνουν λόγο για καταθέσεις 500 εκατομμυρίων σε δραχμές δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.
Μετά από αυτήν την αποκάλυψη, κι εφόσον κάτι τέτοιο επαληθευτεί η υπόθεση με τη λίστα παίρνει νέα τροπή και αναμένεται να προκαλέσει τεράστιους πολιτικούς κραδασμούς.
Πηγή:newsit.gr

“Εμπλέκουν” την Μαργαρίτα Παπανδρέου στην λίστα Λανγκάρντ. Ω τι έκπληξις!


 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 1, 2012
20121201-193706.jpg

Διαβάστε τι αποκάλυπτε το Ολυμπία στις 30 Σεπτεμβρίου, έτσι για να καταλαβαινόμαστε. Αύριο το “Πρώτο Θέμα” το έχει πρωτοσέλιδο:Μεγάλη πολιτική οικογένεια στην λίστα Φαλτσιάνι που έκρυψε ο Παπακωνσταντίνου. Ζητήστε την εδώ και τώρα από την Λανγκάρντ.
Διαβάστε με προσοχή το άρθρο και θα δείτε όλο το παρασκήνιο.

Γιατί εσείς ξέρετε, εάν δικαιωνόμαστε ή εάν γράφουμε φίδια. Το “σύστημα” βέβαια, το γνωρίζει πολύ καλά. Αυτό που δεν κατάλαβαν όμως οι επίορκοι του πολιτικού συστήματος και οι υπόλοιποι που τους καλύπτουν, είναι ο λόγος που έρχονται αυτά στην επιφάνεια. Τους είχαμε προειδοποιήσει και γι’ αυτό: 
Οικογένεια γνωστού πολιτικού στην λίστα Λανγκάρντ! Έλα που δεν καταλάβατε ποιός είναι…
Επειδή όμως είστε εγωπαθή καθάρματα κύριοι και δεν σκεφτήκατε ούτε μία φορά την πατρίδα παρά μόνο το τομάρι σας και τις κάστες σας, τώρα που έρχονται τα μεγάλα αφεντικά θα έχετε το αναμενόμενο τέλος. Εάν δεν ήσασταν ανιστόρητοι, θα το γνωρίζατε. Θα ξέρατε τι έκαναν οι Σουλτάνοι στα γιουσουφάκια τους, οι Γερμανοί στους συνεργάτες τους, αλλά κυρίως οι τσέτες του Κεμάλ όταν κάτι προδοτικά ελληνόφωνα ανθρωποειδή παρουσιάστηκαν για να υποβάλλουν τα σέβη τους και να ανταμοιφθούν για τις “υπηρεσίες” τους στην διάσπαση του μετώπου. Ω τι σύμπτωσις, οι ιδεολογικοί τους απόγονοι είναι οι ίδιοι που σήμερα εξυμνούν τον Κεμάλ και μιλούν για συνωστισμούς… Όλα βλέπετε, είναι μία αλυσίδα.

Η ανάληψη της προεδρίας της G20 από τη Ρωσία, σημαντική ευκαιρία για την παγκόσμια οικονομία, λέει ο Πούτιν


 

Την προεδρία της G20 αναλαμβάνει από σήμερα η Ρωσία. Με την ευκαιρία αυτή, ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε τους βασικούς στόχους που θα επιδιώξει η Ρωσία, ως προεδρεύουσα χώρα.
Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, η ανάληψη της προεδρίας της G20 αποτελεί ευκαιρία για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για να επιτευχθούν, ωστόσο, οι παραπάνω στόχοι, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της τόνωσης των επενδύσεων, της εμπιστοσύνης και της διαφάνειας στις αγορές. Με όλα αυτά τα ¨όπλα” η Ρωσία σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, θα συζητήσει με τους εταίρους της στη G20 την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής συμφωνίας-πλαισίου για την εξασφάλιση μιας αξιόπιστης και ισορροπημένης ανάπτυξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προκειμένου να επέλθει σταθερότητα στις αγορές.

«Εξαθλιώνεται ο Έλληνας οικογενειάρχης»


Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

 

Επίθεση στην κυβέρνηση για το προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Η κυβέρνηση μετά τις εντολές του Eurogroup και προκειμένου να πετύχει πλεονάσματα που θα πηγαίνουν στις...


τσέπες των δανειστών, με το νέο φορομπηχτικό νομοσχέδιο έχει βάλει στο στόχαστρο και τις ιδιωτικές περιουσίες της ελληνικής οικογένειας, καθώς οι φόροι στην ακίνητη μικρή περιουσία θα είναι δυσβάσταχτοι και εξοντωτικοί, συμπληρώνοντας την εξαθλίωση του Έλληνα οικογενειάρχη, του οποίου σκέφτηκε να φορολογήσει ακόμη και τα παιδιά, οδηγώντας τον στην φτώχεια και την ανέχεια» δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης οικονομικών, Νότης Μαριάς.

Αποχώρησαν οι Έλληνες στρατιώτες από την συμμετοχή στην αλβανική παρέλαση!


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

 



Με εντολή των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, απαγορεύθηκε αμέσως μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Σ.Μπερίσα η συμμετοχή ομάδας Ελλήνων στρατιωτών στους εορτασμούς για την επέτειο των 100 χρόνων από την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας της Αλβανίας στα Τίρανα!
Όπως μεταδίδουν έγκυρες  πηγές των δυο υπουργείων στο defencenet.gr, μόλις 30' πριν την έναρξη της παρέλασης, η ομάδα των Ελλήνων στρατιωτικώνοι Έλληνες στρατιώτες ήρθε σε επαφή με στελέχη της πρεσβείας στα Τίρανα, οι οποίοι τους κοινοποίησαν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Αμέσως μετά οι Έλληνες στρατιώτες αποχώρησαν, αφήνοντας σύξυλους τους Αλβανούς.
Μόλις ενημερώθηκε σχετικά από το υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις Μπερίσα, ο ΥΠΑΜ Π.Παναγιωτόπουλος, αμέσως έδωσε εντολή να αποχωρήσει η ομάδα των Ελλήνων από τους εορτασμούς.
Όπως αναφέρουν τα αλβανικά δημοσιεύματα στην επιμονή την αλβανικής πλευράς να εντοπίσει την αιτία για την απόφαση αυτή, δεν δόθηκε καμία επίσημη απάντηση από τους Έλληνες στρατιώτες αντιθέτως παρουσίασαν ως «δικαιολογία» κάποιο πρόβλημα υγείας ενός εκ των τριών στρατιωτών κι έτσι ζήτησαν την κατανόησή τους για αυτή τους την απόφαση.
Ωστόσο οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας επέμεναν ζητώντας από τους άλλους δυο Έλληνες στρατιώτες να παρελάσουν μαζί με τις υπόλοιπες συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ διότι δεν θα ήταν πρέπον να λείπει η Ελληνική Σημαία από την παρέλαση προς τιμή της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας, αλλά συνάντησαν φυσικά και πάλι την άρνηση των Ελλήνων στρατιωτικών!
Λϊγες ώρες μετά το επεισόδιο και την δήλωση του του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, για αλβανικά εδάφη στην Ελλάδα αλλά και για την αντίδραση της Ελληνικής Πολιτείας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, (να σημειώσουμε ότι στα "μαύρα χρόνια" του Εμβέρ Χότζα η Μητρόπολη είχε επιτελέσει τεράστιο εθνικό έργο κρατώντας άσβηστο το εθνικό φρόνημα των Βορειοηπειρωτών) έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
 «Ὁ Ἀλβανὸς πρωθυπουργὸς Σαλὶ Μπερίσα μὲ τὰ ὅσα εἶπε ἐπ’  εὐκαιρίᾳ τῆς συμπληρώσεως ἑκατὸ (100) ἐτῶν ἀπὸ τὴν «ἀνεξαρτησία» τῆς Χώρας του, ἀποκάλυψε τοὺς κρυφοὺς πόθους καὶ τὰ ἀνόσια σχέδια τῆς Ἀλβανίας σὲ βάρος τῆς Ἑλλάδος. Εἶπε, δηλαδή, ὅτι οἱ Ἀλβανοὶ ἔχουν πάντοτε στὸν νοῦ καὶ στὰ σχέδιά τους τὴν «Μεγάλη Ἀλβανία», ποὺ θὰ περιλαμβάνῃ τὸ Κόσσοβο, μέρος τῆς FYROM, τὴν Φλώρινα, τὴν Καστοριά, τὰ Ἰωάννινα, τὴν Ἄρτα καὶ τὴν Πρέβεζα!
 Βέβαια, αὐτὲς εἶναι πάγιες ἀπόψεις τῶν Ἀλβανῶν ποὺ κάθε τόσο τὶς προβάλλουν, ὅπως προβάλλουν καὶ τὸ ζήτημα τῶν διαβοήτων «Τσάμηδων». Στὴν προκειμένη περίπτωση, ὅμως, δείχνονται καὶ ἀχάριστοι πρὸς τὴν Ἑλλάδα, ἀπὸ τὴν ὁποία «χόρτασαν ψωμί», κατὰ τὰ τελευταῖα εἴκοσι χρόνια. Ὁ Προκάτοχός μου, ἀοίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κυρὸς  ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ  ἔλεγε συχνὰ καὶ μὲ ἔμφαση, ὅτι «οἱ Ἀλβανοὶ δὲν ἔχουν μπέσα». Καὶ τὸ ἔλεγε μετὰ λόγου γνώσεως ...
 Γι’ αὐτὸ δοκίμασα μεγάλη ἱκανοποίηση ὅταν πληροφορήθηκα ὅτι ὁ ὑπουργὸς Ἐξωτερικῶν κ. Δημ. Ἀβραμόπουλο ματαίωσε - ἐξ αὐτοῦ τοῦ λόγου - τὸ ταξίδι του στὴν Ἀλβανία", τόνισε. Και συνέχισε μπλέκοντας το εγκώμιο του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου:
 "Ἦταν καιρός! Γιατὶ μέχρι τώρα ἡ πολιτικὴ τῶν ἠπίων τόνων δὲν ἀπέδωσε καρποὺς καὶ μάλιστα, ὡς πρὸς τὸ φλέγον πάντοτε θέμα τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τῶν ἀδελφῶν μας τῆς Βορείου Ἠπείρου. Συγχαίροντας τὸν κ. Ὑπουργὸ Ἐξωτερικῶν, δηλώνω ὅτι παρακολουθῶ ἀγρύπνως τὸ ἐθνικὸ θέμα τῆς Βορείου Ἠπείρου, καθὼς καὶ ὅλα ὅσα ἀφοροῦν στὸ Ἔθνος μας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τέλος εποχής για τον "Κομαντάντε" Μάρκο Μουζάκη;


 



20121201-153537.jpgΣύμφωνα με πληροφορίες, μία ιστορική μορφή της δημοσιογραφίας, ο άνθρωπος που μαζί με την αθάνατη Μαλβίνα και την Λιάνα Κανέλλη ήταν οι μόνοι που αντιστάθηκαν στην λαίλαπα του Σημιτισμού, ο Μάρκος Μουζάκης εγκαταλείπει τον κυριακάτικο τύπο.
Όπως ενημερωνόμαστε οι λόγοι είναι καθαρά προσωπικοί και μετά το ΠΑΡΟΝ όπου έγραφε 
το “Ευαγγέλιο” δεν θα “μετακομίσει”.
Κρίμα, διότι τέτοιες πένες στον τύπο είναι πλέον ελάχιστες.
http://olympia.gr

Χάρισμα στον Λάτση έναντι πινακίου φακής


 


Επτακόσιες χιλιάδες ευρώ ενοίκιο εξασφάλισε η Eurogroup του κ. Λάτση για το ξενοδοχείο King George που βρίσκεται στην υποβαθμισμένη πλέον πλατεία Συντάγματος.

Αυτό δείχνει ότι ο όμιλος Λάτση ξέρει πολύ καλά να διασφαλίζει τα συμφέροντά του.

 Αντίθετα το ελληνικό δημόσιο όχι μόνο δεν μπορεί να διασφαλίσει στοιχειωδώς τα δικά του συμφέροντα αλλά χαρίζει στον κ. Λάτση και ακίνητα φιλέτα έναντι πινακίου φακής. 

Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή, είναι η σκανδαλώδης πώληση του IBCστον όμιλο Λάτση ο οποίος όπως είπαμε ξέρει πολύ καλά πώς να διασφαλίζει τα συμφέροντά του.

Λουκέτο στο πιο ιστορικό κολυμβητήριο της Αθήνας...


1.12.12

 



Επιχορήγηση ή ιδιωτική χορηγία αναζητούν οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για να σωθεί το πιο ιστορικό και παλαιότερο κολυμβητήριο της Αθήνας, που έβαλε λουκέτο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των δραματικών περικοπών στον χώρο του αθλητισμού. Το...
Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του Ζαππείου κατέβασε ρολά, λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης, με τον αρμόδιο φορέα να ανακοινώνει στους αθλητές πως δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κονδύλια για να γεμίσει με πετρέλαιο τους λέβητες του κολυμβητηρίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τρόπος θέρμανσης των νερών της πισίνας. Ετσι δεκάδες κολυμβητές κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων και οι εθνικές ομάδες αντρών και γυναικών, υποχρεώνονται σε… έξωση, αφού είναι αδύνατον να προπονούνται σε παγωμένα νερά.

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε να τα διαθέσει για την αγορά πετρελαίου που πλέον έχει πολύ υψηλή τιμή, καθώς έχει εξισωθεί με το πετρέλαιο κίνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Espresso» πηγή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και συμπλήρωσε: «Η μόνη λύση για να παραμείνει ανοιχτή η πισίνα είναι να υπάρξει κάποια επιχορήγηση ή κάποια ιδιωτική χορηγία. Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Υπάρχουν κολυμβητήρια στα οποία οι αθλητές πληρώνουν από την τσέπη τους για να βάζουν πετρέλαιο».

Για πισωγύρισμα του ελληνικού αθλητισμού έκανε λόγο με δηλώσεις του στην «Espresso» ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος που, μεταξύ άλλων, τόνισε χαρακτηριστικά: «Το κλείσιμο του κολυμβητηρίου γυρίζει τον αθλητισμό δεκαετίες πίσω. Σε αυτή την πισίνα δεν προπονούνται μόνο καταξιωμένοι αθλητές αλλά και πολλοί αθλητές μικρής ηλικίας, που αποτελούν το μέλλον του χώρου μας. Είναι κρίμα, κυρίως για τα νέα παιδιά που δεν έχουν προλάβει να ζήσουν μεεγάλες στιγμές και συναντούν συνεχώς δυσκολίες, λόγω κρίσης. Δυστυχώς χωρίς ζεστό νερό δεν γίνεται να υπάρξει πισίνα για προπονήσεις. Ετσι αυτή τη στιγμή οι αθλητές είναι αναγκασμένοι να βρίσκουν καταφύγιο σε άλλα κολυμβητήρια. Εύχομαι να βρεθεί μια λύση, ακόμα και μέσα από μια ιδιωτική χορηγία, ώστε να ανοίξει ξανά το κολυμβητήριο».

Ωστόσο ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η οικονομική ύφεση αναφέροντας: «Είναι λίγο οξύμωρο να μιλάμε για μια πισίνα που κλείνει, όταν δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν εργασία, που δεν μπορούν να βρουν φάρμακα, που δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό και παλεύουν για να επιβιώσουν. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πισίνες και ζεστά νερά, όταν υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν να αγοράσουν μια φραντζόλα ψωμί…»


Τα βασιλικά εγκαίνια

Οι εργασίες για την κατασκευή της πρώτης ελληνικής πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 1940, επί κυβερνήσεως Μεταξά, ενώ στις 8 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής γιορτή εγκαινίων του χώρου, που έγινε γνωστός και ως Εθνικό Κολυμβητήριο. Οπως ήταν αναμενόμενο, η επίσημη παρουσίαση του πρώτου και μοναδικού Ολυμπιακού κολυμβητηρίου στην Ελλάδα αποτέλεσε μεγάλο γεγονός, που προβλήθηκε δεόντως από τις εφημερίδες και τα λιγοστά μέσα της εποχής. Στα εγκαίνια, που είχαν βασιλική αίγλη, έδωσαν το παρών ακόμη και ο βασιλιάς Γεώργιος, συνοδευόμενος από την πριγκίπισσα Αικατερίνη. Μάλιστα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της πισίνας από τους υπευθύνους, προχώρησαν σε επιθεώρηση δεκάδων κολυμβητών από αθλητικά σωματεία της εποχής, οι οποίοι στη θέα του βασιλιά στάθηκαν παρατεταγμένοι και σε στάση στρατιωτικής προσοχής. Είναι χαρακτηριστικό πω [Ο βασιλιάς Γεώργιος, συνοδευόμενος από την πριγκίπισσα Αικατερίνη, επιθεωρεί τους κολυμβητές των αθλητικών σωματείων στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 1940.] ς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο περιβάλλων χώρος της πισίνας αλλά και οι γύρω δρόμοι πλημμύρισαν από δεκάδες μέλη αθλητικών συλλόγων αλλά και από πλήθος απλών πολιτών που έσπευσαν να θαυμάσουν από κοντά τις υπερσύγχρονες για τη δεκαετία του ’40 εγκαταστάσεις.


Τα ένδοξα χρόνια, τα ρεκόρ και οι αγώνες που έγραψαν ιστορία

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής κι ενώ οι κάτοικοι της Αθήνας λιμοκτονούσαν, ο χώρος πέρασε στα χέρια των Γερμανών κατακτητών και οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί τον καθιέρωσαν ως τόπο συνάντησης, είτε για να περάσουν τις ελεύθερες ώρες τους είτε για να αθληθούν στα νερά της πισίνας.

Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του Ζαππείου αποτέλεσε πόλο έλξης για τους φίλους του υγρού στίβου, ενώ ήταν αυτό που φιλοξένησε και το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης, με πρωταθλητή τον Αθλητικό Ομιλο Παλαιού Φαλήρου. Παράλληλα στις δεκαετίες που ακολούθησαν το γνωστό και ως Εθνικό Κολυμβητήριο υπήρξε το μοναδικό στην Ελλάδα και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου.

Εκτός από κολυμβητικούς αγώνες και προπονήσεις αθλητών η πισίνα αποτέλεσε και ιδανικό καταφύγιο δροσιάς για χιλιάδες Αθηναίους που όταν ένιωθαν τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε επικίνδυνα επίπεδα, έτρεχαν για να λυτρωθούν στα παγωμένα νερά της. Χαρακτηριστικό είναι το σχετικό ρεπορτάζ της ελληνικής τηλεόρασης, που προβλήθηκε τον Αύγουστο του 1952, κατά τη διάρκεια του μεγάλου καύσωνα που είχε πλήξει την Αττική. Γυρισμένο σε ασπρόμαυρο φιλμ από τη Φίνος, το ρεπορτάζ ήταν γεμάτο από άκρως καλοκαιρινά πλάνα με πρωταγωνιστές δεκάδες νέους και νέες της εποχής, που έκαναν περίτεχνες βουτιές από τους βατήρες και έπαιζαν μέσα στα νερά της πισίνας. Την ίδια στιγμή [Απονομή πρωταθλητών στους 38ους Πανελλήνιους Κολυμβητικούς Αγώνες που έγιναν στο Ζάππειο το 1969.] ο εκφωνητής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριον των Αθηνών, που βρίσκεται πάντοτε εις την διάθεσιν της ελληνικής νεολαίας, προσήλκυσε πολλούς φίλους των θαλασσινών σπορ, λόγω του εξαιρετικού καύσωνος. Χαρακτηριστικές καταδύσεις κολυμβητών και κολυμβητριών στην πισίνα, η οποία συγκεντρώνει πολλούς φιλάθλους αμφοτέρων των φύλων. Γραφικοτάτη είναι η ομαδική εξόρμησις ενός πλήθους νεαρών κολυμβητών, οι οποίοι κάνουν αλλεπάλληλες βουτιές. Η απόλαυσις των νεαρών Αθηναίων μέσα εις το Ολυμπιακό Κολυμβητήριον συμπληρώνεται με διαφόρους αθλοπαιδιάς».

Στα χρόνια που ακολούθησαν η περίφημη πισίνα του Ζαππείου όχι μόνο δεν έχασε την αίγλη της, αλλά αναδείχθηκε ως το κολυμβητήριο των μεγάλων ρεκόρ και των ιστορικών «μαχών» μεταξύ κορυφαίων συλλόγων, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Εθνικός. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’60 και του ’70 τα ντέρμπι στα πρωταθλήματα πόλο ανάμεσα στις ομάδες του Ολυμπιακού και του Εθνικού, παρουσία χιλιάδων φιλάθλων που αναζητούσαν εισιτήρια ακόμη και στη μαύρη αγορά της Ομόνοιας, άφησαν ιστορία και χαρακτηρίστηκαν ανεπανάληπτα, όπως άλλωστε και τα ρεκόρ των μεγάλων μορφών της ελληνικής κολύμβησης, μεταξύ των οποίων η Ελένη Αυλωνίτη, η Βίκυ Πρωτόπαππα, η Σοφία Δάρρα, ο Μανώλης Κανδρής και ο Χαράλαμπος Παπανικολάου.

Σήμερα, έπειτα από εβδομήντα δύο χρόνια συνεχούς λειτουργίας, με μερικά μόνο «διαλλείματα» για έργα ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού, η ιστορική πισίνα του Ζαππείου βρίσκεται αντιμέτωπη με το λουκέτο. Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο των αξεπέραστων ρεκόρ, των θρυλικών ντέρμπι και των χιλιάδων αθλητών που κολύμπησαν στα νερά του ετοιμάζεται να κλείσει τις πύλες του, ελέω οικονομικής κρίσης. Στην εποχή του μνημονίου και της λιτότητας το πρώτο κολυμβητήριο της Ελλάδας μοιάζει να αναζητεί απεγνωσμένα μια σανίδα σωτηρίας προκειμένου να μη βυθιστεί παρασύροντας μαζί του μνήμες, εικόνες, αλλά και όνειρα χιλιάδων νεαρών αθλητών...
 http://www.trelokouneli.gr

Μας θέλουν όλους στο δρόμο


 

  • 30
     
 Μας θέλουν όλους στο δρόμο
Τα ψιλά γράμματα του μνημονίου: Kάθε αστοχία και… μέτρα! 
Σε θρίλερ αλλεπάλληλων πακέτων μέτρων, που θα φτάνουν κάθε φορά το πλαφόν του 1 δισ. ευρώ… ύστερα από οποιαδήποτε αστοχία ιδιωτικοποιήσεων, την οποία η τρόικα προεξοφλεί, μπαίνει η ελληνική οικονομία με το 3ο Μνημόνιο. 
Τα ψιλά γράμματα στο… προσχέδιο του Μνημονίου αποκαλύπτουν όχι μόνο τον ευρύτατο έλεγχο, αλλά και τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για νέα πακέτα μέτρων όταν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων. Σύμφωνα με το Μνημόνιο, η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι: 
1. Κάθε απώλεια εσόδων θα αναπληρώνεται με περικοπές δαπανών σε ποσοστό 50% του ποσού που δεν εισπράχθηκε από τις ιδιωτικοποιήσεις. Δηλαδή, για κάθε 1 ευρώ που δεν θα μαζεύουν από ιδιωτικοποιήσεις θα επιβάλλουν μέτρα 0,5 ευρώ.
Για το 2013 προβλέπονται έσοδα 2,6 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις, τα οποία αν δεν εισπραχθούν έγκαιρα, θα απαιτηθούν μέτρα 1,3 δισ. ευρώ. Στο ποσό των μέτρων μπαίνει πλαφόν 1 δισ. ευρώ, το οποίο κάθε φορά θα αποφασίζεται έπειτα από διαβούλευση με την τρόικα. 
Το αξιοπερίεργο είναι ότι η τρόικα προεξοφλεί από τώρα την αποτυχία των ιδιωτικοποιήσεων. Και ως εκ τούτου, τα νέα πακέτα μέτρων θεωρούνται δεδομένα! 
Στο Μνημόνιο καταγράφονται οι αναθεωρημένοι στόχοι των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις. Κι εκεί που στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 προέβλεπαν 1,7 δισ. τώρα πέφτουν στο 1,6 δισ., για το 2013 από τα 5 δισ. πέφτουν στα 4,2 δισ., για το 2014 από τα 7,3 δισ. στα 6,5 δισ. και για το 2015 από τα 8,5 δισ. στα 7,7 δισ. 
2. Παράλληλα, θα αυξάνει και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος όταν δεν πετυχαίνουν τα προβλεπόμενα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα. 
3. Αν δεν εξασφαλιστούν τα έσοδα 1,67 δισ. ευρώ το 2013 και 1,82 δισ. το 2014 από τη νέα φορολογική πολιτική απαιτούνται νέα μέτρα. 
4. Για το κενό μέτρων στη διετία 2015-2016 τονίζουν ότι πρέπει να καλυφθεί από διεύρυνση φορολογικής βάσης, μείωση τρεχουσών δαπανών και μειώσεις απαλλαγών.Για να εξασφαλιστεί πρωτογενές πλεόνασμα 3% το 2015 η κυβέρνηση πρέπει να καταλήξει στα μέτρα μέχρι τον Αύγουστο του 2013. 
Τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, τα πρόσθετα φορολογικά έσοδα όταν υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα και το 30% του στόχου για επιπλέον έσοδα θα κατατίθενται σε Ειδικό Λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Στο προσχέδιο του Μνημονίου, που θα συζητήσει το Κολλέγιο των Επιτρόπων στις 5 Δεκεμβρίου και θα εγκρίνει το Eurogroup, η τρόικα εμφανίζεται θετική ως προς την εκταμίευση της δόσης των 43,7 δισ. ευρώ. 
Καθιστά σαφές δε ότι έως τον Μάρτιο του 2013 πρέπει να αποσαφηνιστεί μια τετράδα μέτρων 4,6 δισ., που αφορούν: 
25.000 υπαλλήλους που θα μπουν σε διαθεσιμότητα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013 και η υποβολή αναλυτικών σχεδίων αποχώρησης άλλων 22.000 υπαλλήλων ανά τρίμηνο μέχρι τα τέλη του 2014. Νέα περικοπή του κατώτατου βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα στοχεύοντας στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και στην καταπολέμηση της ανεργίας. Την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, σε δύο φάσεις, τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο, πριν από την απελευθέρωση της αγοράς τον Ιούνιο του 2013.   Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει ήδη ζητήσει αύξηση τιμολογίων 30-40% στη διάρκεια του επόμενου έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αύξηση του Ιανουαρίου αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 5% και η δεύτερη του Μαρτίου γύρω στο 10%. 
Την ανακοίνωση των αυξημένων (και μειωμένων σε κάποιες περιοχές) αντικειμενικών αξιών των ακινήτων μέχρι τον Μάρτιο του 2013. 
Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, στην έκθεση σημειώνεται ότι θα χρειαστούν πρόσθετες παρεμβάσεις για τη μείωσή του στο 124% του ΑΕΠ το 2020, με την επισήμανση ότι από το 2022 και μετά δυσχεραίνεται η επιστροφή στις αγορές. 
Η Εφημερίδα των Συντακτών (efsyn.gr)

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...