Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Πόσο πιο κάτω; ΠΟΣΟ;

 

Αρθρο-φωτιά του ΜΕΝΙΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ στο Sportit για τον Παναθηναϊκό, που στα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου έγινε τοσοδούλης, έγινε τιποτένιος, έγινε η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης! Σε τέτοιο σημείο, που το τέλος του ευρωπαϊκού του μαρτυρίου προκαλεί ανακούφιση...

Κατηγορίες: ANALYZE ITΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ | Δημοσίευση: 9-12-2016 11:06 | από 
Πόσο να κοστίζουν μερικά αεροπορικά εισιτήρια για ταξίδι… αλέ χωρίς ρετούρ; Κι αν είναι ακριβούτσικα λόγω εποχής και γιορτών, μπορούν να βρεθούν φτηνότερα στο καράβι. ΚΤΕΛ για Πάτρα και μετά πλοίο για Ανκόνα! Μπορεί να τους περιμένει εκεί ο Στραματσόνι και να τους μεταφέρει όπου γουστάρει. Κι αν θέλει, μπορεί και να τους φιλοξενήσει σπίτι του και να λένε ιστορίες, ανταλλάσοντας τουριστικές εμπειρίες!
Γιατί για… φόρτωμα –ξεφόρτωμα μάλλον- είναι ένα σωρό από τους χτεσινούς παίχτες που έκαναν τον Παναθηναϊκό τη χειρότερη ομάδα της Ευρώπης, σπάζοντας κάθε αρνητικό ρεκόρ και διασύροντας το σύλλογο που κάποτε έγραφε ιστορία.
Κάποτε… Κι αυτό το κάποτε φαντάζει πολύ μακρινό, τόσο, που θα το βρίσκει κανείς στις ιστορίες του «Σαν σήμερα».
Η ήττα από τη Θέλτα με κάτω τα χέρια –μια ακόμα ήττα μ’ αυτή την αρρωστημένη νοοτροπία που έχει πια σημαδέψει για τα καλά την ομάδα- έγραψε μια κατάμαυρη ιστορία. Γιατί συμπληρώθηκαν 13 ματς χωρίς νίκη, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. Κι ο… Πλατανιάς να έπαιζε (με το συμπάθιο) μια νίκη πιθανότατα θα έπαιρνε.
Την ευθύνη λοιπόν γι’ αυτόν τον περιοδεύοντα θίασο έχει ένας άνθρωπος: ο Γιάννης Αλαφούζος, που μίκρυνε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ τον Παναθηναϊκό, μετατρέποντάς τον σε καρυδότσουφλο!
Ο κάθε πικραμένος μπορεί να κλοτσήσει, να διασύρει τον Παναθηναϊκό, από την Καμπάλα μέχρι την… Καμπούλ, αν έπαιζε στην Ευρώπη.
Κι αυτός ο άνθρωπος, πίσω από το άλλοθι ότι βρέθηκε εκεί για να σώσει την ομάδα από την καταστροφή, απλώς την έκανε μικρή, μικρούλα, τοσοδούλα! Αδύναμη, ξεδοντιασμένη, φοβισμένη, τρεμάμενη, τιποτένια. Μια ομάδα που δεν φοβίζει κανέναν στην Ευρώπη κι όλοι πανηγυρίζουν αν τη βρουν στο διάβα τους!
Έτσι τον κατάντησε τον μεγάλο Παναθηναϊκό, που συμπλήρωσε 49 μήνες –ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΝΝΙΑ!- χωρίς ευρωπαϊκή νίκη! Τόσο πέρασε από τις 22 Νοεμβρίου 2012, μ’ εκείνη την τελευταία νίκη με 1-0 επί της Μάριμπορ με το γκολ-πέναλτι του Βιτόλο.
Ήταν τότε που έβρισκες ακόμα Έλληνες στην ομάδα. Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μαυρίας, Πετρόπουλος, Μαρίνος, συν Τριανταφυλλόπουλος, Κοτσόλης, Λαγός.
Ο πρόεδρος λοιπόν έδωσε τα κλειδιά σε έναν απίθανο τύπο, τον Στραματσόνι, που με τη σιωπή (ή ακόμα χειρότερα, τη συναίνεση) των πάντων έφερνε καραβιές ξένων, αλλάζοντας εντελώς τη φυσιογνωμία του Παναθηναϊκού.
Ξένοι που μοιάζουν… ημίτρελοι (Γουακάσο), αδιάφοροι (Ιμπάρμπο), «λειψοί» (Ιβανόφ), ελάχιστοι (Ρινάλντι), περαστικοί (Σαμπά, Εμποκού), κι όλοι αυτοί (κι άλλοι ακόμα) χωρίς την παραμικρή προσωπικότητα, δημιούργησαν το απόλυτο συνονθύλευμα!
Μπορεί και να θεωρούν… επιτυχία που κατάφεραν να πάρουν έναν βαθμό σε έξι ματς και δεν έμειναν στους μηδέν, που δέχτηκαν δεκατρία γκολ κι όχι είκοσι, που έβαλαν τρία κι όχι… ένα ή κανένα!
Φυσικά δεν φταίνε αυτοί κι ούτε μπορούν να πάρουν πάνω τους όλη την ύβρη για την κατάντια του άλλοτε κραταιού Παναθηναϊκού. Δεν είδαν… φως και μπήκαν, δεν εισέβαλαν με πιστόλι στα αποδυτήρια για να πάρουν τη φανέλα, κάποιοι τους έφεραν και τους πλήρωσαν!
Κι έτσι, «αύριο» που θα είναι φευγάτοι, ούτε που θα θυμούνται τις μαύρες σελίδες που και οι ίδιοι υπέγραψαν.
Ο πρόεδρος λοιπόν προτιμά να ασχολείται με άλλες ομάδες και τελικά όχι με τη δική του. Κι αυτοί που τον αποθέωναν, τώρα τον βρίζουν εν χορώ με συνθήματα.
Αλλά, σε τελική ανάλυση, η ομάδα την πληρώνει, μια ομάδα που άλλαξε dna κι αυτό δεν το έκανε ένας βιοχημικός…
Λέγεται ότι ο πρόεδρος δεν ήταν στο γήπεδο για να δει και να ακούσει. Ε, και; Αλλάζει κάτι;
Κάποιοι πάντως ανακουφίστηκαν χτες. Είναι οι αγνοί Παναθηναϊκοί που είδαν να τελειώνει επιτέλους το μαρτύριο. Αλλά και να θέλουν να το ξεχάσουν, δεν μπορούν. Πώς να ξεχάσεις ότι αυτή η ομάδα έχει να νικήσει δεκατρία συνεχόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια; Ανήκουστο και αδιανόητο μαζί!
Κάποιος πρέπει να αναλάβει τη σοβαρή πρωτοβουλία να βγάλει τα εισιτήρια για το καράβι που λέγαμε. Κι ας παίζουν οι μικροί κι ας τρώνε έξι. Αλλά, εδώ που τα λέμε, και σε αυτόν τον τομέα τα μαντάτα είναι μαύρα. Πάλι… άλλοι φταίνε και γι’ αυτό;
Πάλι φταίει ο… Γιάννης ο φονιάς, παιδί μιας πατρινιάς κι ενός μεσολογγίτη;
Τους βγάλαμε γλυκό, τους βγάλαμε και μέντα (σε κάτι Καμπάλες και κάτι Εστορίλ, κάτι Οντένσε και κάτι Μακάμπι Τελ Αβίβ!) μα για το φονικό δεν είπαμε κουβέντα…
Κι έτσι, με το να φταίνε πάντα οι άλλοι για τον κύριο Αλαφούζο, ο Παναθηναϊκός, που ήταν 18ος στην Ευρώπη το 2006, κοντεύει να φτάσει πια στη θέση 120!!!!
ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ; ΠΟΣΟ;
Ο κύριος Αλαφούζος, ακόμα κι αν το αρνείται προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα, έχει σοβαρή ευθύνη για την εικόνα της αλλοίωσης του Παναθηναϊκού, τον οποίο δεν υπολογίζει κανείς και πουθενά.
Και το ξαναλέμε: γι’ αυτό το τραγικό ξεθώριασμα δεν μπορεί να φταίνε πάντα άλλοι.
Αλλά ευθύνη θα έχει κι ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που ξέρει καλά τι σημαίνει η πράσινη φανέλα και τι η ευρωπαϊκή υπέρβαση και διάκριση.
Τώρα που είδε, ειδικά χτες –και θα δει κι άλλα- οφείλει να ξεσκαρτάρει το υλικό και να επιμείνει σ’ αυτό. Γιατί αν δεν το κάνει, θα καλύψει ένα ανοσιούργημα που έχει συντελεστεί.
Είναι πολύ πιο τίμιο να στραφείς σε εσωτερικές λύσεις ανάγκης παρά να συντηρείς αυτή την «καραβιά».
Οι δικαιολογίες τέλειωσαν, τα άλλοθι έφυγαν μαζί με την άμμο της κλεψύδρας. Πλέον απαιτείται σοβαρότητα και προγραμματισμός, με το βλέμμα μόνο στην ομάδα, όχι στις… άλλες.
Το μαρτύριο της Ευρώπης λοιπόν τελείωσε. Αλλά προσοχή: κάποιες ενδεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα δεν πρέπει να αποτρέψουν τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο υλικό της ομάδας. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ…
Αλήθεια, κάποτε οι τοίχοι της Αθήνας –και όχι μόνο- είχαν γεμίσει συνθήματα για την καταστροφή της ομάδας. Τώρα… σιωπή, που λέει και το τραγούδι. Ή μήπως υπάρχουν και κοψοχέρηδες, όπως δήλωσε ο Κλέων Γρηγοριάδης για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Κούγιας: «Κερδίζετε τον Παναθηναϊκό ή φεύγετε»! (vid)

 

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε… on camera ομιλία στους παίκτες της Λάρισας, τονίζοντας στους τελευταίους πως αν δεν κερδίσουν τον Παναθηναϊκό την επόμενη Κυριακή θα λάβει σκληρά μέτρα.
21
Έκπτωση Oral-B έως -40%. Αυτές τις γιορτές κάντε ένα ξεχωριστό δώρο σ’ αυτούς που αγαπάτε.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Για να μην έχουμε εκπλήξεις, στα δυο επόμενα παιχνίδια με Τρίκαλα και Παναθηναϊκό, κρίνεστε όλοι σας. Δεν είναι εύκολα παιχνίδια, το ξέρω, αλλά δεν παίζουμε και με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από το καλοκαίρι παρακολουθώ τις συμπεριφορές όλων σας και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, μην νομίζετε ότι δεν ξέρω τι συμβαίνει.
Γνωρίζω τι κάνετε ακόμα και εκτός γηπέδου. Γνωρίζω για ξενύχτια ποδοσφαιριστών -Ελλήνων ποδοσφαιριστών- που δεν το περίμενα, μέχρι τα ξημερώματα. Γνωρίζω τι έκανε ο Ντοντό και ο Κόντορ. Και θα μάθω και ποιοι ήταν οι υπόλοιποι και όσα έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα που τα σπάσανε και δεν ήθελαν να πληρώσουν κιόλας.
Όμως εκείνο που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι στις 18 του μήνα να μην είμαστε στις δυο τελευταίες θέσεις. Πρέπει να είμαστε στους “16” του κυπέλλου. Δεν έχω παρέμβει ποτέ στο έργο του προπονητή. Ούτε ποιους θα βάλει στην ενδεκάδα, ούτε ποιους θα πάρει μαζί του, ούτε ποιους θα αποκλείσει και δεν το έχω κάνει με κανένα προπονητή ούτε πέρσι, ούτε φέτος.
Όμως επειδή εγώ είμαι το αφεντικό και συγχρόνως ξέρω και πράγματα, θέλω να σας πω ότι η θέση που έχουμε δεν είναι αποτέλεσμα ατυχίας ή κακού προγράμματος. Είναι αποτέλεσμα κακών ποδοσφαιρικών συμπεριφορών.
Ορισμένοι από σας ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους. Όταν ο άλλος έχει 15 επιλογές και κάνει τη μόνη που είναι για την πάρτη του, δεν μου αρέσει. Δεν μου αρέσουν αυτοί που δεν στεναχωριούνται με αυτό που έχει συμβεί, γιατί δεν έχουν συνειδητοποιήσει το πόσο μεγάλη είναι αυτή η ομάδα.
Στα δύο επόμενα παιχνίδια με Τρίκαλα και Παναθηναϊκό κρίνεστε όλοι. Ορισμένοι από εσάς έχουν πάρει πάρα πολλές ευκαιρίες και δεν το περίμενα καν. Άλλοι το εκμεταλλεύτηκαν και έδειξαν ότι αξίζουν να φοράνε τη φανέλα της ΑΕΛ και άλλοι μέχρι τώρα είναι επιεικώς απαράδεκτοι και αδιάφοροι.
Επειδή είστε από τους πιο ακριβοπληρωμένους που υπάρχουν στην κατηγορία, κυρίως όσοι προέρχεστε από άλλα πρωταθλήματα, να ξέρετε ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Να ξέρετε ότι θα είμαι στα Τρίκαλα την Τετάρτη. Με το καλό να έρθει το αποτέλεσμα στο Κύπελλο, δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με τον Παναθηναϊκό.
Αυτό το δεκαήμερο είναι για εσάς το απόλυτο κριτήριο. Όσοι νιώθετε ότι σας φωτογραφίζω με όσα λέω καλό είναι να αρχίσετε από τώρα να ψάχνετε ομάδες. Χωρίς να σημαίνει κάτι για αυτούς που έχουν αρραβωνιαστεί ή παντρευτεί ή έχουν γκόμενα στη Λάρισα, είτε με το καλό είτε με το άγριο. Σε όσους πω να φύγετε, να φύγετε, γιατί αλλιώς θα δείτε θρίλερ, σας το λέω ξεκάθαρα.
Εδώ δεν είστε για διακοπές. Δεν με έχετε δει έτσι, αλλά θα με δείτε. Όσοι μείνετε θα ξανακάνουμε την ΑΕΛ μεγάλη. Όμως για να μείνετε θα πρέπει να νικήσετε τα Τρίκαλα και τον Παναθηναϊκό. Οπότε θα αποδείξετε ότι αξίζει να φοράτε αυτή τη φανέλα. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να είχαμε να λέγαμε.
Αυτά. Θα τα πούμε την Τετάρτη, μετά το ματς. Ελπίζω να γελάμε, αλλά ακόμα και αυτό δεν θα είναι τίποτα. Πρέπει να έχουμε την Κυριακή το βράδυ δώδεκα βαθμούς και από κει και πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε τα Χριστούγεννα. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα κάνουμε διακοπές. Δεν θα φύγει κανείς. Θα είμαστε όλοι μαζί στο γήπεδο να δουλέψουμε. Όσοι μείνουν στην ομάδα θα είναι η ΑΕΛ. Οι υπόλοιποι, που θα έχετε κριθεί από τον προπονητή και από εμένα, θα εξοφληθείτε και θα φύγετε. Από ‘κει και πέρα ο καθένας θα βρει την τύχη του».

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΡΟΥΚΕΤΑ από Αδωνι! «Ο Μητσοτάκης θα υπογράψει αμέσως ό,τι ζητάει ο Σόιμπλε...»

 



Αυγερινός Χατζηχρυσός
 Ο αντιπρόεδρος υπόσχεται ότι μόλις βγει η Ν.Δ. και γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως θα παρθούν όλα τα νεοφιλελεύθερα μέτρα, θα γίνουν οι μεταρυθμίσεις όπως προβλέπονταν από το πρωτο ήδη μνημόνιο, χωρίς αντίρρηση και διαπραγμάτευση.
 «Θα ψηφίσουμε αμέσως όλες τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που μας ζητάει η τρόικα και άλλες τόσες που δεν μας έχουν ζητήσει».
Η υπακοή αυτή κατά τον Άδ. Γεωργιάδη θα αποδώσει καρπούς. Του θυμίζουμε απλώς ότι η υπακοή της κυβέρνησης Σαμαρά δεν απέδωσε παρά μόνο όλο και πιο σκληρά μέτρα.
like https://www.facebook.com/avgerinosx.l...

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά και πύραυλοι cruise διέλυσαν την επίθεση της ISIS στην Παλμύρα

 

Έκαψε κυριολεκτικά  τους ισλαμιστές της ISIS η ρωσική Αεροπορία και το Ναυτικό σε μια αιφνιδιαστική επίθεση στις θέσεις που κατείχε η οργάνωση γύρω από την Παλμύρα αναγκάζοντας τους ισλαμιστές σε άτακτη υποχώρηση.

Η επίθεση άρχισε νωρίς το απόγευμα σήμερα με τουλάχιστον 18 επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-28 και Ka-52 τα οποία πρόσβαλλαν με χειρουργική ακρίβεια τις θέσεις της οργάνωσης γύρω από την πόλη της Παλμύρας, στα σημεία που είχαν καταλάβει.
Στις πολιτοφυλακές που χθεσινό βίντεο έδειχνε να υποχωρούν δόθηκε εντολή από τη Δαμασκό να κρατήσουν τις θέσεις τους με κάθε κόστος, όπως και έκαναν τελικά.
Οι αεροπορικές επιθέσεις συνεχίστηκαν από την ρωσική Αεροπορία και ήταν τρομερές σε σφοδρότητα όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές. Στη συνέχεια τουλάχιθσοτν 4 βλήματα cruise κτύπησαν εκ νέου τους ισλαμσιτές.
Ακόμη δεν είναι γνωστό από πού έφυγαν τα συγκεκριμένα βλήματα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από Τu-95 και άλλες ότι τα βλήματα έφυγαν από τα σκάφη του ρωσικού Στόλου που βρίσκονται στην Α. Μεσόγειο.
Ταυτόχρονα η Δαμασκός απέστειλε ισχυρές ενισχύσεις στην περιοχή από την δύναμη εθνικής άμυνας NDF οι οποίες υπερασπίστηκαν τις πετρελαιοπηγές Hayyan νοτιοδυτικά της Χομς.
Αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποίησε και η συριακή Αεροπορία.
Το βρώμικο παιχνίδι του «Παρατηρητηρίου» και των δυτικών ΜΜΕ
Σύμφωνα με τον περίφημο «παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία» (SOHR)  η ISIS είχε καταλάβει την Παλμύρα, αλλά ο συριακός Στρατός ουδέποτε δέχτηκε ότι η πόλη είχε καταληφθεί από την οργάνωση.
Το «παρατηρητήριο» έπαιξε ύποπτο παιχνίδι ψυχολογικών επιχειρήσεων όπως εκτιμούν πολλοί διασπείροντας φήμες ότι η πόλη έχει καταλειφθεί , φήμες οι οποίες ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν από την Δαμασκό.
https://pbs.twimg.com/media/CzV7onWWQAEPkH3.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CzV7ljZW8AAn0jh.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CzV7qBfWQAEFpsP.jpg:large
Συριακός Στρατός: Η ISIS απέτυχε να μπει  στην Παλμύρα και τώρα υποχωρεί
Breaking: Info :
Russian strategic bombers (TU ) Used in bombing and destroy  around 
Αντιδρώντας σε αυτή την κατάσταση ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσσαντ άλλαξε τον γενικό στρατιωτικό διοικητή της Παλμύρας τοποθετώντας στη θέση του τον υποστράτηγο  Juma'a Al Jassem (φωτό)
The situation on  is under control so far,The only point that's under heavy pressure is Hayan which is on the highway to .
Ούτε ο ίδιος ο ISIS κάνει λόγο για είσοδό του στην Παλμύρα!

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...