Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα
Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσει το Βορειοδυτικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων. Στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Δυτικό Κορινθιακό μέτριοι 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ν. Ευβοϊκό ισχυροί 6 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/359765/o-kairos-simera#ixzz2iEs4XX8f

Και όμως ντρέπονται

Κι όμως ντρέπονται
Λένε πως «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις». Έχοντας προφανώς υπόψη το ρητό αυτό, 58 συμπολίτες μας απηύθυναν πριν από μερικές ημέρες «έκκληση στις δυνάμεις της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης».
Του Κώστα Χρυσόγονου - Καθηγητής Νομικής Α.Π.Θ.
Προτείνουν τη δημιουργία «ενός κοινού πολιτικού φορέα που θα συστεγάσει όλους» όσοι κινούνται στον χώρο «της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής Αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού». Και οριοθετούν αυτό το οποίο οι ίδιοι αποκαλούν «κεντροαριστερό χώρο» απέναντι στη δεξιά και τη «νεοκομμουνιστική - εθνολαϊκιστική Αριστερά».
Ο τελευταίος αυτός όρος είναι το πιο διασκεδαστικό στοιχείο του κειμένου των 58. Υποδηλώνει την πλήρη πολιτική και ιδεολογική σύγχυση στην οποία έχουν περιέλθει οι συγγραφείς, αφού υπονοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόχρονα εθνικιστικός, κομμουνιστικός και λαϊκιστικός (!) πολιτικός φορέας. Ωστόσο στοιχειώδης γνώση της ιστορίας θα ήταν αρκετή για να καταδείξει ότι συλλογικότητες που αυτοπροσδιορίζονται ως «εθνικιστικές» βρίσκονται σε αδιάλλακτη και συχνά αιματηρή σύγκρουση με εκείνες που αυτοπροσδιορίζονται ως «κομμουνιστικές».

Έτσι π.χ. στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο (1936-39) οι εθνικιστές του Φράνκο εξόντωσαν δεκάδες χιλιάδες μέλη και οπαδούς του ισπανικού κομμουνιστικού κόμματος ενώ και κείνο ανταπέδιδε στο μέτρο του δυνατού. Η φαντασία του Γκαίτε είχε επινοήσει τα τέρας Φρανκενστάιν, αλλά τώρα οι 58 τον ξεπερνούν με τον ... Φρανκολένιν (!).
Όσο για τον «λαϊκισμό», πρόκειται για πολεμικό όρο με χαρακτηριστική εννοιολογική ασάφεια, αφού μπορεί να προσαφθεί αδιακρίτως σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς. Το ζητούμενο όμως τελικά δεν είναι ποιος κατηγορείται ως «λαϊκιστής», αλλά ποιος αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ψεύτης. Και, σε ό,τι αφορά την πρόσφατη ελληνική ιστορία, είναι σαφές ότι όσοι επικράτησαν στις εκλογές του 2009 διαβεβαιώνοντας ότι «λεφτά υπάρχουν» και του 2012 υποσχόμενοι «επαναδιαπραγμάτευση» ψεύδονταν ασύστολα.
Προσπαθώντας να ανιχνεύσει κανείς τις βάσεις της συλλογιστικής των 58, προσκρούει σε «διαπιστώσεις» του τύπου ότι «μετά από μια καταστροφή, η Ελλάδα ξαναποκτά τη δυνατότητα και τα μέσα να σχεδιάσει το μέλλον της» και το πιο εκπληκτικό ότι «η εποχή των μνημονίων φαίνεται να φθάνει στο τέλος της». Μάλλον δεν έχουν ακούσει τίποτα για το «χρηματοδοτικό κενό» και για τα νέα οδυνηρά μέτρα μερικών δισεκατομμυρίων που απαιτεί η αδηφάγος τριαρχία των δανειστών για τα έτη 2014 -2016.

Όσο για τα αίτια της «καταστροφής», η μόνη εξήγηση των 58 είναι ότι «οι Έλληνες είναι ...υπεύθυνοι για τις εθνικές ολιγωρίες». Πρόκειται λοιπόν για μια εκλεπτυσμένη επανέκδοση του παγκάλειου «μαζί τα φάγαμε». Μάλλον δεν πρόσεξαν ότι τις τελευταίες δεκαετίες είχε οικοδομηθεί στην Ελλάδα ένα κλεπτοκρατικό καθεστώς με κοινοβουλευτικό μανδύα, το οποίο ο μέντορας πολλών από τους 58 Κώστας Σημίτης είχε εύστοχα χαρακτηρίσει το 1993 ως «ολιγαρχία χρηματοδοτών» και ως «πλέγμα ποδηγέτησης ων κρατικών αποφάσεων». Ούτε έχουν αντιληφθεί τα δομικά ελαττώματα των ευρωζώνης και τον καταπλεονεκτικό, σε βάρος του μεσογειακού νότου, χαρακτήρα του ενιαίου νομίσματος.
Συγκεκριμένη πρόταση για το μέλλον της χώρας μάταια θα αναζητήσει κανείς στο κείμενο των 58, πέρα από αοριστίες του τύπου ότι «η αλλαγή του κράτους και του παραγωγικού μοντέλου απαιτεί τη μέγιστη διανοητική και συναισθηματική προσπάθεια σε συνδυασμό με την τεχνοκρατική και διοικητική γνώση». Η τελευταία αυτή φράση εμπεριέχει προφανώς μια προτροπή προς την κοινωνία να εμπιστευθεί και πάλι τους ίδιους «γνώστες» που άσκησαν εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες. Αφού αυτοί αποδεδειγμένα γνωρίζουν πώς να οδηγήσουν μια χώρα στην καταστροφή, ας τους αναθέσουμε και να τη διαχειρισθούν (!).
Σε έναν από τους υπότιτλους του κειμένου τους οι 58 δηλώνουν «χωρίς ντροπή γι΄ αυτό που είμαστε». Και όμως ντρέπονται να παραδεχθούν ότι στο πραγματικό δίλημμα της σημερινής Ελλάδας, δηλαδή στο δίλημμα ευπειθής συμμόρφωση ή αντίσταση, υποδούλωση ή διεκδίκηση σεισάχθειας, εκείνοι επιλέγουν το πρώτο. Ντρέπονται δηλαδή να απολογηθούν για την ακραία νεοφιλελεύθερη, ανάλγητη ταξική+ πολιτική την οποία υλοποιούν σήμερα τα κόμματα εξουσίας (ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Νέα Δημοκρατία), στο πλαίσιο της μνημονιακής υποτέλειας. Και εμφανίζονται ως «κεντροαριστεροί», επειδή ντρέπονται να ομολογήσουν ότι ανήκουν στη μνημονιακή δεξιά, ότι κατ΄ ουσία ταυτίζονται με ανθρώπους όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης.
Αφού πάντως προτείνουν την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, οι 58 θα χρειασθούν και κάποιον τίτλο. Μια καλή ιδέα θα ήταν ίσως, αφού θα πρόκειται για «δημοκρατική» παράταξη και σ΄ αυτήν συμπεριλαμβάνεται το «φιλελεύθερο κέντρο», να ονομάσουν τον φορέα τους ΦΙ.ΔΗ.Κ. (Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κέντρο). Τούτο θα προσέδιδε και μια ρεαλιστική νότα ιστορικής συνέχειας, αφού εκείνη ήταν η επωνυμία του κόμματος που είχαν ιδρύσει οι αποστάτες του 1965 για να συμμετάσχουν στις εκλογές του Μαϊου του 1967, αλλά τους πρόλαβε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Τσιριμώκος.


Read more: http://www.newsbomb.gr/opinions/story/359693/ki-omos-ntrepontai#ixzz2iErRlOt2

Η Εφορία βάζει «χέρι» σε μισθούς και συντάξεις

Η Εφορία βάζει «χέρι» σε μισθούς και συντάξεις
Έντονη ανησυχία σε χιλιάδες πολίτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, προκαλούν οι οδηγίες που έχουν λάβει οι Εφορίες να προχωρούν σε κατασχέσεις σε τραπεζικές καταθέσεις και λογαριασμούς μισθοδοσίας.
Η «δεξαμενή» των οφειλών υπερβαίνει τα 60 δισ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος απ' αυτά τα χρέη θεωρούνται ανείσπρακτα. Την ίδια ώρα, ο όγκος των οφειλών αυξάνεται συνέχεια, καθώς οι περισσότεροι πολίτες αφήνουν τα χρέη του 2013 να γίνουν ληξιπρόθεσμα και πληρώνουν – όσο και όσοι μπορούν να πληρώσουν- τα χρέη από προηγούμενα χρόνια.
Τα δικαστικά τμήματα πιέζουν ασφυκτικά τους οφειλέτες να πληρώσουν ακόμα και με μικρά ποσά έναντι του συνολικού χρέους τους, ώστε να αποφύγουν τον «εφιάλτη» της κατάσχεσης.
Έτσι, η Εφορία μπορεί να εισπράττει μέρος των οφειλών από τους τρεχούμενους λογαριασμούς, τους λογαριασμούς μισθοδοσίας και τις προθεσμιακές καταθέσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, σε ορισμένες περιπτώσεις έχει κατασχεθεί ακόμη και το επίδομα ανεργίας.
Το ύψος της κατάθεσης στην οποία μπορεί να γίνει η κατάσχεση, αρχίζει από λίγα ευρώ. Δηλαδή, μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν λίγα ευρώ στην τράπεζα για μία ώρα ανάγκης, κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα τους
Παρέμβαση από τον Συνήγορο του Πολίτη
Τα περιστατικά αυθαίρετων και παράνομων κατασχέσεων προκάλεσαν την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη,
Όπως τονίζει, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει, κάθε φορά που δίνεται εντολή κατάσχεσης, να εφιστά την προσοχή περί ακατάσχετου στους λογαριασμούς μισθοδοσίας και σύνταξης.
Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει τα αυτονόητα: Οι αρμόδιες υπηρεσίες, πριν δώσουν εντολή για κατάσχεση, θα πρέπει να έχουν εξετάσει προηγουμένως την οικονομική κατάσταση του πολίτη, ιδίως αν αυτός δεν έχει άλλες πηγές εισοδήματος.
Η ανεξάρτητη αρχή προτείνει να τηρείται το όριο του ακατάσχετου των 1.000 ευρώ και σε κάθε άλλο λογαριασμό, όταν τα ποσά αυτά αποτελούν αποδεδειγμένα το μοναδικό εισόδημα του πολίτη.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 4 του Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων, ο αρμόδιος προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει διακριτική ευχέρεια όσον αφορά το μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης που θα επιλέξει, αλλά και το χρηματικό ποσό που θα κατασχέσει.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να επιδείξει κοινωνική ευαισθησία, ώστε να αποφεύγονται περιστατικά κατάσχεσης, ακόμα σε πολίτες που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/359401/i-eforia-vazei-heri-se-misthoys-kai-syntaxeis#ixzz2iEr6mFoB

Διώξεις σε 30 πρόσωπα για τη Λίστα Λαγκάρντ

Διώξεις σε 30 πρόσωπα για τη Λίστα Λαγκάρντ
Πογκρόμ κατηγοριών για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα" χρήματος ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών
Την στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ειδική διάταξη για παράταση δύο ετών του χρόνου παραγραφής υποθέσεων που ερευνώνται φορολογικά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, με βάση στοιχεία που έχει συλλέξει η κυβέρνηση από το εξωτερικό.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία φωτογραφική διάταξη προκειμένου να μην παραγραφούν οι ευθύνες όσων εμπλέκονται στην περίφημη Λίστα Λαγκάρντ, καθώς σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σήμερα, οι εμπλεκόμενοι θα τη γλίτωναν με παραγραφή λόγω ανεπαρκούς χρόνου ελέγχου.
 Οι ελεγκτικές υπηρεσίες πάντως έχουν προχωρήσει σημαντικά την έρευνα, παρά το γεγονός ότι πολλοί επιχειρηματίες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις αλλά ουδέποτε εμφανίστηκαν στις Αρχές.
Το επόμενο βήμα, είναι η άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος, καθώς 10 μήνες μετά την έναρξη της επεξεργασίας των στοιχείων έχουν διαπιστωθεί ηχηρές περιπτώσεις φοροδιαφυγής από τρανταχτά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου. Το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ, τοποθετημένα σε καταθέσεις στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, τα οποία σε καμία περίπτωση έχουν καταχωρηθεί στο πόθεν έσχες των εν λόγω προσώπων.
Η μη εμφάνιση όμως των υπόπτων για φοροδιαφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες, μάλλον εξόργισε το Υπουργείο Οικονομικών κάτι που θα επιφέρει και τις ανάλογες κυρώσεις. Όπως ανέφεραν κύκλοι του ΣΔΟΕ, είναι αδιανόητο επιφανείς επιχειρηματίες με μεγάλη επιφάνεια να καλούνται και να μην προσέρχονται για ανάκριση.
Οι φάκελοι όλων αυτών των υποθέσεων έχουν πάρει το δρόμο για τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές με τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος να είναι αναπόφευκτες για περισσότερα από 30 πρόσωπα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/359762/dioxeis-se-30-prosopa-gia-ti-lista-lagkarnt#ixzz2iEqpmpoI

Στο στόχαστρο ο Βενιζέλος για τα υποβρύχια

Στο στόχαστρο ο Βενιζέλος για τα υποβρύχια
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει να είναι ο αδύναμος κρίκος της συγκυβέρνησης.
Ψηλά στη δημόσια συζήτηση ανεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα των υποβρυχίων και την επίμαχη σύμβαση του 2010 που υπέγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως τον αδύναμο κρίκο της συγκυβέρνησης και φαίνεται πως τον έχουν βάλει στο στόχαστρο. Το παρασκήνιο γύρω από τη σύμβαση είναι μεγάλο σε κάθε περίπτωση, ωστόσο το γεγονός πως δε δόθηκε λύση στο πρόβλημα αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος καλείται σήμερα να υπερασπιστεί μία επιλογή του που απέτυχε, ενώ φέρει σύμφωνα με αρκετούς και πολλές σκιές.
Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται όμως πως δε θα κάνει βήμα πίσω, ζητώντας επιτακτικά εξεταστική για το θέμα, γεγονός που φέρνει σε δύσκολη θέση και τους γαλάζιους υπουργούς που σε καμία περίπτωση δε φαίνονται διατεθειμένοι να υπερασπιστούν τον μέχρι πρότινος πολιτικό τους αντίπαλο. «Θεωρούμε ότι η σύμβαση του 2010 που φέρει τη σφραγίδα του κ. Παπακωνσταντίνου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κ. Βενιζέλου είναι σύμβαση την οποία πρέπει να εξετάσουμε πλήρως ως προς τη σκοπιμότητά της, δεν είναι μόνο ο καταδικασθείς Τσοχατζόπουλος το πρόβλημα της διαπλοκής και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος στη χώρα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας πονοκεφάλους στη Χαριλάου Τρικούπη.
Η αντίδραση Βενιζέλου στο αίτημα Τσίπρα, ήταν στους γνωστούς υψηλούς τόνους. Μίλησε για "χυδαία" τοποθέτηση εναντίον του, ενώ αφού ανάλυσε τους χειρισμούς του στην υπόθεση προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, λέγοντας πως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει υιοθετήσει στο κόμμα του όλα τα αμαρτωλά στελέχη του Τσοχατζόπουλου».
Εκτός όμως από την αψιμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος άνοιξε και άλλο μέτωπο, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αιτία τα όσα απάντησε ο Υπουργός Άμυνας στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, κρατώντας αποστάσεις από τους χειρισμούς Βενιζέλου, λέγοντας μάλιστα πως «αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία εξεταστική επιτροπή. Διότι είναι τόσο καθαρή η σχέση της με αυτή την υπόθεση που κάθε άλλο παρά την φοβίζει».

Η τοποθέτηση του αυτή μάλλον δεν άρεσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος προσέτρεξε στο Μέγαρο Μαξίμου για στήριξη, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει ότι δεν κάνει κανένα σχόλιο. Παρ' όλα αυτά, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συνέχισε την κόντρα, φωτογραφίζοντας από το βήμα της Βουλής τον Δημήτρη Αβραμόπουλο με τη φράση πως «ρόλος των υπουργών είναι να λύνουν προβλήματα, όχι να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση». Σε ότι αφορά το θέμα καθαυτό πάντως, επέμεινε στη γραμμή του λέγοντας πως«δεν υπάρχει σύμβαση 2010, υπάρχει νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή, στη βάση του οποίου λειτούργησε η τότε κυβέρνηση»
Απάντηση στα λεγόμενα Βενιζέλου πάντως, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων πως "η συμφωνία Βενιζέλου με την ανύπαρκτη Αμπού Ντάμπι Μαρ και τον ανύπαρκτο επενδυτή" αποτελεί τη μεγαλύτερη ευθύνη του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, δεν έδωσε συνέχεια, αλλά αρκέστηκε να απαντήσει μέσω κύκλων πως "η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Βουλή είναι ξεκάθαρη και δεν χρειάζονται οδηγίες. Προέχει το δημόσιο και εθνικό συμφέρον και αυτά μόνον υπηρετεί».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/359753/sto-stohastro-o-venizelos-gia-ta-ypovryhia#ixzz2iEqcbQXu

ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝ ΠΑΡΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 19, 2013

παρον παραγραφη…όλοι είδαμε πριν από λίγες ημέρες, το φέρετρο του ναζί εγκληματία να πηγαινοέρχεται από πόλη σε πόλη στην Ιταλία, αφού κανείς δεν ήθελε να δώσει δύο μέτρα Γης στην σορό αυτού που την μόλυνε.

Στην Ελλάδα δυστυχώς η Νυρεμβέργη δεν ήλθε ποτέ. Αυτός ο περήφανος λαός στον οποίον η Ευρώπη οφείλει την ελευθερία της, καθοδηγούμενος από γερμανόδουλα καθάρματα που έντεχνα διασκορπίστηκαν στα δύο στρατόπεδα, αντί να διεκδικήσει, αλληλοσφάχτηκε.

Αντί να κυνηγήσει τους υπανθρώπους που τον διέλυσαν, κυνηγούσε αδελφός τον αδελφό. Αντί να ψάξει στα πέρατα του κόσμου για να εντοπίσει και να προσάγει τους σφαγείς του, έγινε ο ίδιος σφαγέας του εαυτού του. Την ίδια στιγμή που ακόμα και σήμερα, οι απελευθερωμένοι λαοί οδηγούν στο εδώλιο ναζιστικά απολιθώματα για να λογοδοτήσουν. Είναι οι λαοί που κρατούν την τιμή τους. Αυτή που εμείς απωλέσαμε βαναυσα μετά το 1945.

Αντί να είμαστε θριαμβευτές, χύσαμε αδελφικό αίμα από τον ολέθριο διχασμό. Μα και νωρίτερα, αντί να μιμηθούμε τους Αρμένιους που ως λιοντάρια εντόπιζαν και εκτελούσαν κάθε έναν από τους τούρκους σφαγείς τους, ανεχθήκαμε Μεταξάδες και Βενιζέλους να τιμούν τον υπανθρωπο Κεμάλ στα ιερά μας χώματα. Πάλι γονατισμένοι από τον διχασμό.

Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυτοί που έμειναν ατιμώρητοι, εξακολούθησαν να κυβερνούν πάνω στις στάχτες και το αίμα των Ελλήνων. Η πατρίδα παραδόθηκε πάλι στους ούνους, ενώ οι ένοχοι αντί να είναι στο εδώλιο, φτιάχνουν “ελιές” πλούσιοι και ανενόχλητοι, αντί να κάνουν παρέα στον Τσοχατζόπουλο. Και τώρα, που από τις ενέργειες ηρωϊκών ανθρώπων αποκαλύφθηκαν μερικώς τα εγκλήματα της συμμορίας Παπανδρέου, έχει αρχίσει μία παραφιλολογία για την δήθεν παραγραφή τους, στην σκιά του νέου διχασμού.

20131018-132959.jpgΟ πάντα γελαστός μα γελασμένος λαός, είναι πλέον μόνο γελασμένος. Πάλι διχάζεται από τους βαρώνους αλλά και τις ιδεοληψίες του, έτοιμος για νέα αλληλοσφαγή, με δήθεν εθνικόφρονες που ξιφομαχούν με φαντάσματα (κάτω από τον σαρδόνιο σχεδιασμό “φυτευτών” που αμοίβονται με ισλαμοφασιστικό χρήμα) και από την άλλη δήθεν δημοκράτες, καθοδηγούμενοι από ινστρούχτορες χρεοκοπημένων γερμανικών ιδεολογιών και ελεγχόμενοι από βαρώνους που χρηματοδοτούν τα μέσα τους παλι από ισλαμοφασιστικό χρήμα. Και ο τσέτης δίπλα να ακονίζει τα μαχαίρια του, ενώ ο εξαθλιωμένος Έλληνας ψάχνει το “κεφάλαιο” ή τον “εβραίο”.

Για πρώτη φορά στην ιστορία η δικαιοσύνη καθορίζει το μέλλον της πατρίδας σε τέτοιον βαθμό. Για πρώτη φορά ένα παντοδύναμο πολιτικό κάθαρμα οδηγήθηκε ενώπιον της, παρά τις “φιλότιμες” προσπάθειες “συμβούλων δικηγόρων” και εμπλεκομένων βουλευτών να φυγαδευθεί.

Εάν η δικαιοσύνη αποφανθεί υπέρ της παραγραφής, ανοίγει τις πύλες της κολάσεως για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Εάν η δικαιοσύνη τον φυγαδεύση, δίνει το πράσινο φως για τον εμφύλιο και τον νέο εθνικό ακρωτηριασμό.

Δεν είναι υποκειμενική άποψη, η ιστορία διδάσκει και για το γένος μας είναι αμείλικτη. Όποτε η Ελλάδα γνώρισε τις μεγάλες τραγωδίες, είχε προηγηθεί η απόλυτη κατάρρευση των θεσμών. Έπειτα ο εμφύλιος και τέλος ο όλεθρος.

Η δικαιοσύνη λοιπόν είναι ο τελευταίος θεσμός που στέκεται όρθιος έστω και λαβωμένος από συγκεκριμένους κακούργους και επίορκους λειτουργούς. Από “κατ’ οίκον” ανακρίτριες και άλλες που φυγαδεύουν δολοφόνους για να συνεχίσουν να μοιράζουν βαλίτσες από το εξωτερικό μαζί με τους δικηγόρους τους. Την ίδια στιγμή που οι Πεπόνηδες απομακρύνονται, λοιδορούνται, εκβιάζονται, από κονδυλοφόρα καθάρματα.

Εάν όμως πέσει ολοκληρωτικά και το τελευταίο προπύργιο, δεν θα υπάρχει επιστροφή. Σταθείτε στο ύψος σας και σηκώστε το ξίφος αμείλικτα στα κεφάλια των ενόχων. Ειδ’ άλλως, θα πέσει στα κεφάλια των παιδιών σας, των παιδιών της Ελλάδας.

Επιλέξτε τον τρόπο που θα σας γράψει η ιστορία. Παρά την πλάνη του αυτός ο λαός, τον εφιάλτη παρότι κύριο όνομα, τον γράφει με μικρό “ε” εδώ και 2500 χρόνια.

Ευνοϊκή μεταχείριση για τους εκτουρκισμένους Πομάκους…

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 20, 2013
Σήμερα στο «Προξενείο-Στοπ» αναδημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον κείμενο από τον τρέχοντα«Αντιφωνητή» (1/10/2013). Ένα κείμενο του καλού μας φίλου Πομάκου αγωνιστή Σεμπαεδήν Καραχότζα, που θέτει για μια ακόμη φορά τον δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων, ψηλαφίζοντας τη βασική αιτία του εκτουρκισμού των πομακικών πληθυσμών της ορεινής Θράκης. Και η αιτία αυτή δεν είναι φυσικά τόσο η ίδια η Άγκυρα, όσο η άθλια στάση και συμπεριφορά της ελληνικής πολιτείας…
Πολλές φορές ως τώρα έχω αναφερθεί και μάλιστα με πειστικά επιχειρήματα στους λόγους για τους οποίους όλο και περισσότεροι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Θράκη αισθάνονται ή έστω δηλώνουν Τούρκοι, παρόλο που και οι ίδιοι ξέρουν πολύ καλά πως μόνο Τούρκοι δεν είναι. Ωστόσο όσα και να πει κανείς, πάντα θα βρίσκει και άλλους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό και δεν είναι τυχαίο πως καθημερινά μιλάω με Πομάκους, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ μου λένε πως αυτοί που εξακολουθούν να είναι Πομάκοι και να το λένε, είναι τελικά οι χαμένοι της όλης υπόθεσης.
Αν δεν γνώριζα πως έχουν τα πράγματα θα έλεγα πως παραλογίζονται και πως απλά ψάχνουν αφορμή για να αρνηθούν την πραγματική τους καταγωγή και να δηλώσουν κάτι που δεν είναι. Ξέρω όμως ότι μιλάω με ανθρώπους, οι οποίοι τα λένε αυτά επειδή έχουν πραγματικά απελπιστεί, επειδή βλέπουν τους κατοίκους οικισμών της ορεινής Ξάνθης που έχουν εκτουρκιστεί, να έχουν τα πάντα κι εκείνοι που εξακολουθούν να είναι Πομάκοι, να μην έχουν τίποτα.
Αυτό άλλωστε είναι κάτι που μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει πολύ εύκολα κάνοντας απλά μια μικρή βόλτα σε χωριά της ορεινής Ξάνθης, των οποίων οι κάτοικοι είναι γνωστοί για τις φιλοτουρκικές τους διαθέσεις. Ως παράδειγμα θα αναφέρω οικισμούς όπως ο Εχίνος, ο Κένταυρος και άλλα τέτοια χωριά, όπου μπορεί κανείς να βρει τα πάντα, οι κάτοικοι αυτών των χωριών δηλαδή έχουν την πολυτέλεια να απολαμβάνουν ό,τι και ο κάτοικος της πόλης, ενώ σε άλλα χωριά με μη εκτουρκισμένους ακόμα κατοίκους, όπως η Σμίνθη, το Προσήλιο, το Άλμα κλπ δεν υπάρχει τίποτα, ούτε καν μια απλή παιδική χαρά με δυο κούνιες.
Εδώ βέβαια υπάρχει ένας αντίλογος, ο οποίος λέει πως ο Εχίνος, ο Κένταυρος κλπ είναι μεγάλα χωριά με χιλιάδες κατοίκους κι άρα δικαιολογημένα έχουν τα πάντα, αλλά θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με αυτό. Τι πάει να πει είναι μεγάλα χωριά και γι’ αυτό έχουν τα πάντα; Δηλαδή οι κάτοικοι των οικισμών με πενήντα (50) οικογένειες, δεν είναι Έλληνες πολίτες; Δεν πληρώνουν φόρους και χαράτσια; Γιατί αυτοί δεν πρέπει να έχουν τίποτα από αυτά που για άλλους Έλληνες πολίτες είναι αυτονόητα; Είναι άραγε τυχαίο πως οι κάτοικοι των οικισμών που δεν τους λείπει το παραμικρό, έχουν εκτουρκιστεί σχεδόν στο σύνολο τους, ενώ χωριά με κατοίκους Πομάκους όχι μόνο στην καταγωγή, αλλά και στη συνείδηση, δεν έχουν τίποτα;
Να γιατί πολλές φορές σε αντίθεση με κάποιες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες για λόγους εντυπωσιασμού και ψήφων τα βάζουν με το τουρκικό Προξενείο και την Άγκυρα, εγώ τα βάζω κυρίως με το ελληνικό κράτος. Η ελληνική πολιτεία είναι αυτή που φρόντισε να εξασφαλίσει τα πάντα στους οικισμούς με εκτουρκισμένους κατοίκους και να αγνοήσει παντελώς τους μουσουλμάνους που με το όποιο κόστος εξακολουθούν να λένε και να το εννοούν πως είναι Έλληνες Πομάκοι.
Με λίγα λόγια, για όσους δεν κατάλαβαν καλά, έχουμε μια πολιτεία η οποία παρέχει τα πάντα στους μουσουλμάνους που δηλώνουν Τούρκοι και αντιμετωπίζει σαν πολίτες ενός κατώτερου θεού τους μουσουλμάνους που δηλώνουν Πομάκοι ή ο,τιδήποτε άλλο εκτός από Τούρκοι. Κατά τα άλλα κάποιοι εξακολουθούν να μιλάνε για ισονομία και ισοπολιτεία, ενώ ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πως αυτά δεν υπάρχουν στην πράξη, αλλά μόνο στη θεωρία.
Ας μη μας κάνει λοιπόν καθόλου εντύπωση αν κάποια μέρα δούμε το σύνολο των μουσουλμάνων της ορεινής Ξάνθης να δηλώνουν Τούρκοι. Θα το κάνουν, γιατί η δημοκρατική μας πολιτεία θα τους έχει στρέψει προς αυτή την κατεύθυνση και όχι γιατί το αισθάνονται. Αυτό προσωπικά δεν το δικαιολογώ, αλλά το καταλαβαίνω, ο καθένας θέλει να ζει σαν άνθρωπος, να μην του λείπει τίποτα κι αν ο μόνος τρόπος για να το πετύχει αυτό, είναι να αλλάξει ταυτότητα, ίσως θα το κάνει.            (Σεμπαεδήν Καραχότζα)

Νέες αποκαλύψεις για την 4χρονη Μαρία (BINTEO)...

 



Η Μαντλίν στην Πορτογαλία, ο Μπεν στην Κω και η Μαρία στα Φάρσαλα. Υποθέσεις παιδιών που εξαφανίστηκαν, υποθέσεις που συγκλόνισαν και παραμένουν...
ανοιχτές πληγές για τους γονείς και τους συγγενείς τους, έρχονται στο φως μετά τον εντοπισμό της 4χρονης σε καταυλισμό Ρομά.

Από το πρωί της Παρασκευής έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου εντός και εκτός συνόρων με τη συμμετοχή και της Interpol, για να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται για το ανήλικο κοριτσάκι και να εντοπιστούν οι βιολογικοί του γονείς. Μάλιστα, την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών, πληθαίνουν οι ενδείξεις για διεθνές κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών. Το κουβάρι της υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται και τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να έρθουν στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο και κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η 40χρονη γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είναι μητέρα του κοριτσιού, αλλά και ο 39χρονος σύζυγός της, κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους υποστήριξαν τουλάχιστον πέντε διαφορετικές εκδοχές για το πως βρέθηκε η μικρή Μαρία στην οικογένειά τους. Αρχικά, η μητέρα δήλωσε πως το κορίτσι ήταν δικό της και του άνδρα της, μετά είπε πως είναι της κόρης της. Στη συνέχεια δήλωσε ότι ήταν καρπός της σχέσης της με έναν Καναδό υπήκοο στην Κρήτη. Η τέταρτη εκδοχή ήταν ότι βρήκε το παιδί εγκαταλελειμμένο έξω από ένα σούπερ μάρκετ των Φαρσάλων τυλιγμένο σε μια κουβέρτα και τέλος ότι το πήρε από μία Βουλγάρα που το γέννησε και της το άφησε στον καταυλισμό.

Τη Δευτέρα στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες

Μετά από εντολή του Εισαγγελέα, θα δοθούν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων, καθώς οι Αρχές εκτιμούν ότι θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης και θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Την ίδια ημέρα, εξάλλου, πρόκειται να απολογηθούν και στον ανακριτή, ενώ παραμένουν κρατούμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Χιλιάδες κλήσεις στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Περισσότερες από 5.000 τηλεφωνικές κλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει δεχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η ιστορία του 4χρονου κοριτσιού. Χιλιάδες πολίτες καλούν στη γραμμή SOS την οργάνωση για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τη μικρή Μαρία, αλλά και να βοηθήσουν στις έρευνες με πληροφορίες ή γεγονότα που θεωρούν ότι έχουν σχέση με το μικρό κορίτσι.

Η μικρή Μαρία συγκίνησε τα διεθνή μέσα

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για την τραγική ιστορία της 4χρονης Μαρίας που φέρεται να έχει πέσει θύμα εμπορίας ανθρώπων. Η φωτογραφία του μικρού κοριτσιού συγκλονίζει την υφήλιο, και όλος ο κόσμος αναμένει με αγωνία να αποκαλυφθεί η ταυτότητα και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.



Αχτίδα ελπίδας η ιστορία του ξανθού «αγγέλου»

Ένα φως ελπίδας έχει γεννηθεί στις καρδιές των ανθρώπων που έχουν χάσει τα παιδιά τους, όπως οι γονείς της μικρής Μαντλίν, οι οποίοι δίνουν μια μεγάλη μάχη για να την βρουν από το 2007, οπότε και χάθηκε κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Πορτογαλία. Βέβαια, η υπόθεση της μικρής Μαρίας αναπτερώνει τις ελπίδες και για την οικογένεια του Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω το 1991.

Δείτε τι είπε στο Sky News η αδερφή του Μπεν Νίνταμ


real.gr

Τσαφ-τσουφ, το τρένο περνά κύριε Βενιζέλο...

 





Ναι, αλλά κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους, λέει το παλιό ανέκδοτο ότι απάντησε ο Ρώσος στον Αμερικάνο, όταν ο τελευταίος παρατήρησε ότι τα σοβιετικά τρένα καθυστερούσαν, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του καθεστώτος.
Και ...
ακριβώς το παράδοξο που γεννούν οι ενοχές φέρνουν στο μυαλό οι απαντήσεις του Βενιζέλου σε όσα του καταμαρτυρούν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι και πολλοί άλλοι για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.



Διότι, αργούν και αργούν πολύ τα τρένα σας -ή μάλλον τα υποβρύχιά σας- κύριε Βενιζέλο μας, πώς να το κάνουμε. Αλλά εσείς, όταν σας λένε ότι τέσσερα υποβρύχια είναι σχεδόν έτοιμα, σχεδόν πληρωμένα, σχεδόν απαραίτητα στο πολεμικό ναυτικό και σχεδόν σαπίζουν υπό τη σκιά της σχεδόν σκανδαλώδους σύμβασής σας με κάποιον "επενδυτή" Σαφά-ντασμα και την Αμπού Ντάμπι (Χαζο) Μαρ απαντάτε με... Σκουριές.



Κι όταν σας εγκαλούν ότι με τον υποβρύχιο νόμο σας ζημιώσατε το Ελληνικό Δημόσιο και ωφελήσατε ποιος ξέρει ποιους και γιατί, εσείς απαντάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τις παρακολουθήσεις που... δεν γίνονται, γιατί τον συνδέουν με το έγκλημα της Marfin. Ενώ όταν ο καθ' ύλην αρμόδιος για την άμυνα Αβραμόπουλος σας αφήνει ξεκρέμαστο μαζί με τη σύμβασή σας, τότε τον βγάζετε στη σέντρα ως συνομιλητή του Τσίπρα και υπουργό που θέλει να τα έχει καλά με την αντιπολίτευση.



Και το πιο ωραίο είναι ότι, αν και υπήρξατε φίλος του Άκη και των φίλων του. Αν και σκίζατε πριν λίγα χρόνια τα ρούχα σας στη Βουλή για την αθωότητά του και υπογράφατε πρώτος το σχετικό πόρισμα του ΠΑΣΟΚ. Αν και δηλώνατε υπό το κράτος της οργής ότι ο άνθρωπος "προσεβλήθη και διασύρθηκε" αδίκως. Αν και όλα αυτά, τώρα, που κατηγορείστε ότι δώσατε με τη σύμβασή σας συνέχεια και στα του Άκη τρόπαια, δεν έχετε κανένα πρόβλημα να δηλώσετε ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που πήρε υπό την προστασία του τους ανθρώπους και τις συμβάσεις του Τσοχατζόπουλου!



Τσαφ-τσουφ το τρένο περνά, όμως, κύριε Βενιζέλο. Καθυστερημένο, αλλά θα έρθει. Κι εκείνο που φαίνεται να σας ανησυχεί, εξ ου και κρύβεστε πίσω από Σκουριές και σενάρια συνομωσίας, είναι πού θα σας πάει. Διότι υπάρχει το δρομολόγιο που σας προσφέρει ο άσπονδος σύμμαχος Σαμαράς. Αλλά υπάρχει και το δρομολόγιο του εισαγγελέα...

Θανάσης Καρτερος

Η Καλιφόρνια νομιμοποιεί την οικογένεια με τρεις «γονείς»

 


Τα παιδιά στην Καλιφόρνια θα είναι σε θέση να έχουν νόμιμα τρεις γονείς βάσει ενός νέου νόμου που οι επικριτές του έχουν ονομάσει «Δούρειο Ίππο της ατζέντας του ‘γάμου’ των ομοφυλόφιλων».
 
Η νέα νομοθεσία έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν ένα παιδί από βιολογικό γονέα του αντίθετου φύλου (ΚΟ: Μα πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά;;;!! Είδατε; Το φυσιολογικό, έγινε απλώς ένας «τύπος γονέα».)
 
Το νομοσχέδιο εν μέρει προκλήθηκε από μια περίπλοκη δικαστική μάχη επιμέλειας τέκνου το 2011, όπου το παιδί ενός ζευγαριού λεσβιών δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, αφού από τους «γονείς» του η μία κατέληξε στη φυλακή και η άλλη στο νοσοκομείο.
 
Στον βιολογικό πατέρα του παιδιού χορηγήθηκε αρχικά η γονική μέριμνα από το δικαστήριο, αλλά η απόφαση ανατράπηκε στη συνέχεια από απόφαση εφετείου το οποίο έκρινε ότι ένα παιδί δεν μπορεί να έχει περισσότερους από δύο γονείς.
 
«Από τη στιγμή που αρχίσαμε να προσπαθούμε να κάνουμε ‘φυσιολογικό’ να ανατρέφεται ένα παιδί από ζευγάρια ατόμων του ίδιου φύλου και να επαναπροσδιορίζουμε το γάμο ώστε να αφαιρεθεί η προϋπόθεση να είναι μεταξύ ατόμων των δύο φύλων, αναμενόμενο είναι να καταλήξουμε στην τριπλή ανατροφή των παιδιών», λέει η Jennifer Roback Morse, ιδρύτρια του Ινστιτούτου Ruth, το οποίο υπερασπίζεται τον ‘παραδοσιακό’ γάμο.
 
Η νομοθεσία, η οποία υπεγράφη από το κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν*, θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του επόμενου έτους, κάνοντας την Καλιφόρνια την πέμπτη πολιτεία στην Αμερική που έχει περάσει ένα τέτοιο νόμο.
 
Το νομοσχέδιο που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Λεσβιών και το Ινστιτούτο Υπεράσπισης των Παίδων στη Νομική Σχολή του Σαν Ντιέγκο.
 
Ο Brad Dacus, πρόεδρος του Pacific Justice Institute, λέει, «Αυτό, σε μακροπρόθεσμη βάση, θα αποδειχτεί ένα λάθος.»
 
Και προσθέτει: «Αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα δεν είναι οι ακτιβιστές, αλλά τα παιδιά, τα οποία θα ζήσουν μεγαλύτερες συγκρούσεις και αναποφασιστικότητα για θέματα που αφορούν την ευημερία τους».
 
Ο Dacus λέει ότι οι περισσότεροι από δύο νόμιμους γονείς θα δημιουργήσει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη διαμάχη για το τι είναι καλύτερο για ένα παιδί και θα οδηγήσει σε πιο περίπλοκες δικαστικές μάχες.
 
Το 2010, μια λεσβία μητέρα στη Βρετανία έχασε μια πικρή δικαστική μάχη για την επιμέλεια από τον ομοφυλόφιλο άνδραπου γέννησε τα δύο της παιδιά μέσω τεχνητής γονιμοποίησης.
   
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Πικραμένοι οι Αγιορείτες με τις δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη

 

bat-barth 
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πικρία και στενοχώρια πότισε την αγιορείτικη κοινότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στη Romfea.gr αγιορείτες μοναχοί και ηγούμενοι αρκετών και σημαντικών Μονών. 
Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του Παναγιωτάτου κατά την πανηγυρική συνεδρία της Ιεράς Κοινότητας στην οποία φωτογράφισε την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.
Λίγες μόλις ώρες μετά την αποχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη και ο απολογισμός των αγιορειτών έχει αρνητικό πρόσημο. 
Ακόμη και Ηγούμενοι άλλων Ι. Μονών εξέφρασαν την πικρία τους για τις δηλώσεις του Πατριάρχη, ο οποίος, όπως έλεγαν, υιοθετώντας, προς απογοήτευσή τους, άκριτα τα "σενάρια" συγκεκριμένων κύκλων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και μάχονται την Εκκλησία και το Άγιο Όρος δηλητηριάζει με τις δηλώσεις του την αγιορείτικη κοινότητα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε σε δύο προβλήματα που ταλανίζουν το Άγιο Όρος και λυπούν την Μητέρα Εκκλησία: την υπόθεση της Μονής Εσφιγμένου και την υπόθεση Ηγουμένου μεγάλης Μονής με τον συνεργάτη του που "διαπομπεύουν πανελληνίως και παγκοσμίως τον ιερό τόπο της Υπεραγίας Θεοτόκου". 
Μίλησε για διασυρμό του Αγίου Όρους και πως πρέπει να μην ασχολούνται οι μοναχοί με την κοινωνική αποστολή παρά μόνο οι λαϊκοί, υποστηρίζοντας πως ο πειρασμός της εκκοσμίκευσης προβάλλει και στους αγιορείτες μοναχούς. 
Γιατί πρέπει να κρίνονται με άλλα μέτρα και σταθμά όμως ιδίου τύπου θέματα, αναρωτιόντουσαν οι αγιορείτες. 
Αντίστοιχα, δεν έχει προκληθεί επί σειρά ετών και μέγας σάλος στο Ορθόδοξο ποίμνιο για τις συμπροσευχές με τους Καθολικούς και τις πέραν του δέοντος σχέσεις με αλλόθρησκους, όπως π.χ. με τους μουσουλμάνους;
Εκεί γιατί δεν προβληματίστηκε εξίσου η Μητέρα Εκκλησία; Μήπως γιατί η ίδια είχε την πρωτοβουλία αυτών των κινήσεων; 
Ο ίδιος ο Παναγιώτατος δεν ενθαρρύνει με τη στάση του, έλεγαν, τους κληρικούς και τους μοναχούς να συνεργούν για τη διεκπεραίωση κοινωνικών αποστολών; 
Άραγε η περιβαλλοντική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει προ ετών ο Παναγιώτατος με τις κρουαζιέρες στον Αμαζόνιο για την προστασία του πλανήτη, δεν είχαν μία κοινωνική αποστολή; 
Που είναι το μεμπτό όταν Ι. Μονές του Αγίου Όρους στηρίζουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών; 
Γιατί να υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμά; Ποια η σκοπιμότητα, έλεγαν και, επί της ουσίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης με ποιανού το μέρος τάσσεται; Με εκείνους που μάχονται την Εκκλησία ή εκείνους που αποδεδειγμένα στέκονται δίπλα της και αγωνίζονται γι' αυτή; 
Ακολουθεί το απόσπασμα της ομιλίας του Παναγιωτάτου που φωτογραφίζει τον Ηγούμενο Εφραίμ και την υπόθεση Βατοπαιδίου
"Πέραν ὅμως τοῦ χρονίζοντος καὶ φλέγοντος ἐσφιγμενιτικοῦ ζητήματος μὲ τὰς παραμέτρους αὐτοῦ καὶ ἐπὶ τῆς ἀσφαλείας τοῦ Ἱεροῦ Τόπου, ἐπὶ τοῦ ὁποίου, ἐπαναλαμβάνομεν, ὀφείλει νὰ ἐγκύψῃ μετὰ τῆς δεούσης σοβαρότητος καὶ ὑπεθυνότητος τὸ Ἱερὸν Ἁγιορετικὸν Σῶμα ἐν τῷ συνόλῳ αὐτοῦ καὶ πάντες οἱ ἐμπλεκόμενοι παράγοντες, μάλιστα ἡ ὀφείλουσα ἵνα τηρῇ τὰ τεθεσπισμένα καὶ τὰς λαμβανομένας ἀποφάσεις ἔντιμος Ἑλληνικὴ Πολιτεία, ἕτερον λυπηρὸν πρόβλημα, ἐξελισσόμενον, παρὰ τὰς ἃς ἔλαβε περὶ τοῦ ἀντιθέτου ἡ Μήτηρ Ἐκκλησία διαβεβαιώσεις, καὶ λαμβάνον, ὡς ἀνεκοινώθη κατ᾿ αὐτάς, δυσμενῆ τροπήν, εἶναι τό, διὰ τῆς εἰς δίκην παραπομπῆς, διὰ ἐκ προθέσεως πράξεις «κακουργηματικῆς» βαρύτητος, καθηγουμένου ἐκ τῶν πρώτων Ἱερῶν Μονῶν τοῦ Ἁγίου Ὄρους καὶ μοναχοῦ συνεργάτου αὐτοῦ, ὡς δημοσιεύεται καὶ διαπομπεύεται διὰ τῶν μέσων ἐνημερώσεως πανελληνίως καὶ παγκοσμίως ὁ ἱερὸς οὗτος τόπος τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, ὁ χῶρος οὗτος τῆς νυχθημέρου προσευχῆς καὶ τῆς ἀσκήσεως. 
Τὸ γεγονὸς ἐλύπησε τὴν Μητέρα Ἐκκλησίαν καὶ τὴν προβληματίζει, ἐπιδείξασαν μέχρι σήμερον ἀνοχὴν καὶ σύνεσιν. Οἱ εἰρημένοι, κατὰ τὸ κατηγορητήριον παραπεμπτικὸν βούλευμα, ἐκινήθησαν ἀξιοποίνως εἰς πολυπράγμονας πρωτοβουλίας καὶ ἐνεργείας πέραν καὶ ἐπὶ ὑπερβάσει τῶν μοναχικῶν καθηκόντων αὐτῶν, διὰ τὰ ὁποῖα ἐγκατελείψατε οἱ τὸν τόπον τῆς Θεομήτορος οἰκοῦντες τὸν κόσμον καὶ τὰ τοῦ κόσμου. 
Ὁ διασυρμὸς τὸν ὁποῖον ὑφίσταται ὁ Ἱερὸς Τόπος ἐξ αἰτίας των, ἐπὶ σειρὰν ἐτῶν, εἶναι μέγας. Ἡ τροπὴ τῆς ὑποθέσεως, ἀνεξαρτήτως τῆς ἐκβάσεως τῆς ἐπικειμένης δίκης, διδάσκει ὅτι δὲν εἶναι πρέπον νὰ ἐγκαταλείπουν οἱ μοναχοὶ τὴν μοναχικὴν ἄσκησιν καὶ νὰ ἐπιδίδωνται εἰς ἔργα κοινωνικῆς ἀποστολῆς, διὰ τὴν πραγματοποίησιν τῶν ὁποίων καταλληλότεροι εἶναι οἱ λαϊκοὶ καὶ ἡ ἐν τῷ κόσμῳ στρατευομένη Ἐκκλησία. 
Φαίνεται, ὅτι ὁ πειρασμὸς τῆς ἐκκοσμικεύσεως προσβάλλει καί τινας τῶν Ἁγιορειτῶν ἀδελφῶν καὶ πρέπει νὰ τονισθῇ καὶ νὰ ἐπισημαίνηται συνεχῶς καὶ ἐπανειλημμένως ἡ διαφορετικὴ ἀποστολὴ τοῦ μοναχοῦ ἵνα μὴ μετατρέπηται οὗτος ἀπὸ ἀνθρώπου προσευχῆς καὶ ἀφιερώσεως εἰς ἁπλοῦν κοινωνικὸν ἐργάτην ἤ - ὅπερ χεῖρον- καὶ ἐπιχειρηματίαν.
Εἰς τὰς ἀκοὰς καὶ εἰς τὴν ἀντίληψιν ἡμῶν καὶ τῆς Μητρὸς Ἐκκλησίας περιέρχονται καὶ ἄλλαι οὐχὶ σύμφωνοι πρὸς τὴν ἀποστολὴν  τῶν μοναχῶν καταστάσεις, διὰ τὰς ὁποίας λυπούμεθα καὶ ὡς ὁ Πατριάρχης σας καὶ πνευματικός σας πατήρ, κυρίως ὄμως διότι διασύρεται ἐν τοῖς ἔθνεσι τὸ ἅγιον ὄνομα καὶ ἡ ἀποστολὴ τοῦ περιβλέπτου Ὄρους τούτου τῆς ἀρετῆς. «Οὐκ ἐν ὑμῖν οὕτω», ἀδελφοὶ καὶ πατέρες, ἵνα ὁμιλήσωμεν «ἐν ἑνὶ εὐαγγελικῷ λόγῳ». Δαμάσωμεν τὰς ἀδυναμίας ἡμῶν. Στῶμεν καλῶς, στῶμεν μετὰ φόβου, ἐνώπιον τοῦ ἱεροῦ μυστηρίου τῆς μοναχικῆς κλήσεως καὶ ἀσκήσεως καὶ ζωῆς, καὶ μάλιστα τῆς Ἁγιορειτικῆς, τὴν ὁποίαν ἐφύλαξαν ἀδιαλώβητον οἱ  αἰῶνες. 


Μὴ λησμονῆτε, Ἁγιορεῖται πατέρες, ὅτι «ἠγοράσθητε τιμῆς» (πρβλ. Α΄Κορ. ς΄, 20), ὅτι εἶσθε «ἀξία πνεύματος». Καὶ αἱ ἀξίαι αἱ πνευματικαί,  δὲν ἀγοράζονται, δὲν χαρίζονται, μόνον φυλάσσονται. Πέριξ ἡμῶν ρίπτονται καὶ κυκλοφοροῦν συνθήματα πρόχειρα, παγίδες λέξεων, ἔμμετροι λόγοι, οἱ ὁποῖοι φθείρουν κάθε ὑψηλὴν ἔννοιαν καὶ εὐθυναίνουν ἱερώτατα ἰδεώδη. Ἡμεῖς κρίνομεν μείζονα πάσης τιμῆς, τήν «τιμὴν τοῦ τετιμημημένου» (Ματθ. κζ΄, 9), ἤτοι τὸ κατ᾿ ἐξοχήν «ἄθλημα» καὶ τόν «σκοπόν» καί «στόχον» τοῦ Ἁγίου Ὄρους καὶ τῆς Ὀρθοδόξου Μοναχικῆς ἀσκήσεως. "

ΑΥΡΙΟ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


 

E-mail Εκτύπωση PDF
1Την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Χοζοβιώτισσας θα υποδεχθεί ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πειραιώς αύριο Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της ετήσιας πανηγύρεως της Ενορίας.

Η άφιξη της Εικόνος θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 με πολεμικό πλοίο στην προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου και στις 18:00 θα γίνει η υποδοχή στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Έβρου, όπου εν πομπή θα μεταφερθεί προς προσκύνηση και Αγιασμό των πιστών, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.


Η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στο Ναό έως τις 29 Οκτωβρίου.

Κατά την δεκαήμερη παραμονή της Ιεράς Εικόνας στο Ναό μας καθημερινά θα τελείται στις 7:00 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και στις 6:00 το απόγευμα ο Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Δημητρίου, ενώ έχουν προγραμματισθεί εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες  με ενδιαφέροντες προσκεκλημένους.



1

Το καθεστώς πήρε τα καλάσνικοφ

 

«Αυτήν τη φορά η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα είναι ένοπλη», δήλωσε η κυβερνητική συντάκτρια του ΜΕΓΚΑ Μαρία Σπυράκη. Μην τα λέτε αυτά καταμεσής του δελτίου, κυρία Σπυράκη, γιατί θα του έρθει ταμπλάς του ειρηνιστή Πρετεντέρη, του Μαχάτμα Γκάντι της δημοσιογραφίας. Καταδικάζει τόσες φορές τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται ο Γιάννης, που...
τον φανταζόμαστε σαν έναν άνθρωπο πράο, αγνό και μειλίχιο, που όλη μέρα μαζεύει ανεμώνες στους αγρούς και το βράδυ κοιμάται γαλήνιος στο μικρό σπίτι στο λιβάδι. «Καληνύχτα Μαίρη», «καληνύχτα Λώρα», «καληνύχτα Τζον-Τζον».

Μη λέτε κ. Σπυράκη τη λέξη «ένοπλο» μπροστά στην κ. Τρέμη, που έκανε παλαιά δημόσιες σχέσεις σε εταιρεία οπλικών συστημάτων, γιατί θα παρεξηγηθεί και θα σας φέρει στο κεφάλι το Βανκλιφκεντάρπλες, που έτσι όπως το κόβω, είναι πιο βαρύ και από την σεπτή κάρα του Αγίου Σουλπικίου, βοήθειά μας. Μη λέτε μέρες που ΄ναι για ένοπλη διαπραγμάτευση, γιατί θα μπερδευτεί ο κόσμος και θα νομίζει ότι η κυβέρνησή μας έγινε οργάνωση εγκληματική, παρ' όλο που τώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ούτε καν ελλειμματική.

Πήραν που λέτε τα καλάσνικοφ ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ο Τομ Χέιγκεν του καθεστώτος, και απειλούν να χτυπήσουν τον Τόμσεν στο δόξα πατρί. Αν μας οριζοντιώσεις τα μέτρα, θα σε οριζοντιώσουμε, είναι η απειλή προς τον ατίθασο Πολ, που προσπαθεί ο δόλιος να καταλάβει τη διαφορά του οριζόντιου μέτρου από το κάθετο και δεν τα καταφέρνει με τίποτα. Να σας εξηγήσω εγώ κ. Τόμσεν τη διαφορά: Οριζόντιο μέτρο είναι να κόβεις σε κάποιον το 10% του μισθού του. Κάθετο είναι να μην του κόβεις τον μισθό, αλλά να κλείνεις το νοσοκομείο που βρίσκεται στον νομό του και να τον αναγκάζεις να πηγαίνει σε ιδιώτες και να πληρώνει για νοσήλια το 10% του μισθού που δεν του έχεις κόψει. Το καταλάβατε ή να σας το πω και στα δανέζικα;

Αν δεν δουλέψουν τα καλάσνικοφ, η κυβέρνηση θα βγάλει στο μεϊντάνι το υπερόπλο των εκλογών. Ήδη έλυσαν τον Άδωνι, που βγήκε από το σπιτάκι του και γαβγίζει «εκλογές- εκλογές», αν και δεν γνωρίζω πόσο πειστικός μπορεί να είναι προς τους τροϊκανούς εκείνος που προχθές τους έγλυφε μέχρι κινδύνου πνιγμού. Αυτό πάντως με τις εκλογές έχει μεγάλη πλάκα. Δεν λένε στους τροϊκανούς προσέξτε γιατί θα κάνουμε εκλογές, θα πάρουμε 60% και θα σας πετάξουμε στη θάλασσα. Τους λένε, προσέξτε γιατί θα κάνουμε εκλογές, θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ 40% και θα πετάξει στη θάλασσα και εσάς, και εμάς.

Όπως έγραφε χθες εδώ στην "Αυγή" ο Ανάργυρος Σεβαστός, «θύμωσε ο Αγάς και απέκοψε τους αναπαραγωγικούς του αδένες» και με τόσους αναπαραγωγικούς αδένες που έχει τριγύρω του ο Σαμαράς, θα χρειαστεί σίγουρα δρεπάνι.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη, μοντάζ Γρέκι

The 12 most liveable cities in Britain


 

The largest cities in Britain were analysed by MoneySuperMarket

 
 
view gallery VIEW GALLERY
Bristol has topped the list of the most liveable cities in Britain, according to a new survey.
The city had the highest disposable income growth and one of the lowest unemployment rates out of all the cities that were looked at.
Edinburgh and Cardiff came a close second and third respectively, the Scottish capital scored highly with the second highest average salary at £24,628 and the lowest unemployment rate. 
The study took the 12 largest cities in Britain and assessed them on several factors, including salary levels, unemployment rates and life satisfaction. Bradford and Sheffield were at the bottom of the list, however they scored well on life satisfaction.  
The study was carried out by MoneySuperMarket, who gathered national data from different sources and made their calculations based on those figures.
The most liveable cities in the UK:
1. Bristol
2. Edinburgh
3. Cardiff
4. Liverpool
5. Leeds
6. Manchester
7. London
8. Belfast
9. Glasgow
10. Birmingham
11. Sheffield
12. Bradford

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...