Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Πώς ο αλβανικός υπόκοσμος στην Ελλάδα εξελίσσεται σε παρακρατική απειλή


ΜΕΛΕΤΗ RIMSE

 



Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση για το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα που καταδεικνύει ότι εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς από ομάδες του υποκόσμου σε πυρήνες εθνικιστικής δράσης, αλλά και "μακρύ χέρι" μυστικών υπηρεσιών εχθρικών προς την Ελλάδα, επιχειρεί να φωτίσει και την συμμετοχή των Αλβανών παρακρατικών στα γεγονότα του 2008.
Η ανάλυση που συντάχθηκε από τον συνεργάτη του περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, Ιωάννη Μιχαλέτο του κέντρου Radical Islam Monitor in Southeast Europe (RIMSE) και βασίστηκε σε στοιχεία των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας και της ελληνικής αστυνομίας, παρουσιάζει μια ζοφερή εικόνα  για το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα περιστατικά πιθανής ανάμειξης εθνικιστικής και οργανωμένης εγκληματικής δράσης αλβανικών ομάδων εντός της Ελλάδας:
"-"Δεκεμβριανά 2008": Εκείνες τις ημέρες είχε σημειωθεί συστηματική λεηλασία καταστημάτων από αλβανικές συμμορίες, όπως και διαδηλώσεις με αλβανικές σημαίες και εθνικιστικά συνθήματα. Είχαν έρθει συντονισμένα στην Ελλάδα και λβανοί μόνο και μόνο για να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις.έναντι πληρωμής. Να συμπληρώσουμε ότι και στους εμπρησμούς του Σεπτεμβρίου του 2007 είχε επιβεβαιωθεί η ύπαρξη αλβανικών ομάδων που συμμετείχαν στο κάψιμο ειδικά της Πελοποννήσου.
-"Οκτώβριος 2012": Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα εκδήλωση της λεγόμενης "Ερυθρομαυρης Συμμαχίας". Η συγκεκριμένη "Συμμαχία" έχει αποδεδειγμένες διαπλοκές τόσο με οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις στην Αλβανία όσο και με τουρκικό στοιχείο.
-Μεταξύ 2008-2012 παρατηρείται μια συνεχή δραστηριότητα δημιουργίας άτυπων δικτύων εθνικιστών Αλβανών με μετανάστες εδώ στην Ελλάδα, αλλά μέχρις στιγμής δεν έχουν εμφανίσει κάποιον "ηγέτη" ή ομάδα και λειτουργούν με τη λογική μιας "προπαγάνδας του δρόμου" προκειμένου να φτιάξουν το υπόστρωμα που χρειάζεται και να μετρήσουν τις αντιδράσεις. Οι συναντήσεις μεταξύ των μελών λαμβάνουν χώρα ακόμα και σε πλατείες το βράδυ υπό την μορφή "παρεών" που συζητούν και αποφεύγουν συνεστιάσεις και συμπεριφορές που μπορούν να παρακολουθηθούν εύκολα.
Και συνεχίζει η ανάλυση:
"Η δράση του αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος διαθέτει σε ότι αφορά την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδος, τέσσερα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Ι) Πρώτον, διαπλέκεται με πολιτικούς κύκλους της γείτονας χώρας Αλβανίας αλλά και του Κοσσυφοπεδίου και της ΠΓΔΜ.
ΙΙ) Αποτελεί εν δυνάμει αποσταθεροποιητικό παράγοντα λόγω των εθνικιστικών τάσεων (Βλ. Τσαμουριά, Μεγάλη Αλβανία)
ΙΙΙ) Έχει σχέσεις με το Τουρκικές εγκληματικές οργανώσεις που με την σειρά τους διαπλέκονται με το τουρκικό κράτος
ΙV) Είναι δύσκολή η ριζική αντιμετώπισή του, λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού Αλβανών υπηκόων στην Ελλάδα, γεγονός που διευκολύνει - προς το παρόν - τη δόμηση "παράλληλων κοινωνιών", όπως και το ικανό αριθμό ανθρώπινου δυναμικού για υποστηρικτικούς λόγους.
Αυτό που έχει κρίσιμη σημασία, είναι ότι πλέον το οργανωμένο έγκλημα αλβανικής προέλευσης, έχει αποκτήσει στέρεες βάσεις στην Ελλάδα και σε περίπτωση σχεδίων αποσταθεροποίησης της χώρας θα αποτελέσει παράγοντα "μισθοφορικού τύπου" με σκοπό να πλήξει τα ελληνικά συμφέροντα.
Στοιχεία (Βασιζόμενα σε εκτιμήσεις της Ελ. Αστυνομίας κατά βάση):
-Η λεγόμενη Αλβανική μαφία ελέγχει περί το 80% της λιανικής διανομής ηρωίνης στην Ελλάδα.
-Ελέγχει περί του 50% τόσο της χονδρικής όσο και της λιανικής διάθεσης χασίς
-Ελέγχει το 90% της εισαγωγής παράνομου φορητού οπλισμού στη χώρα (Καλάσνικοφ, Μακάροφ, χειροβομβίδες)
-Εκτιμάται ότι το 50% των κυκλωμάτων "τραφικινγκ" γυναικών ελέγχεται από Αλβανούς με σχεδόν απόλυτη κυριαρχία στις περιοχές Μεταξουργείου, Παραλιακής, Κέντρου Αθηνών και "γραφείων" συνοδών σε όλα τα μεγάλα αστική κέντρα.
-Το 50% των ένοπλων ληστειών σε σπίτια-καταστήματα-επιχειρήσεις διαπράττεται από Αλβανούς.
-Κατά μέσο όρο τα τελευταία 5 έτη ανακαλύπτονται περι τις 15 κρύπτες όπλων ετησίως που ανήκουν σε Αλβανούς, τα περισσότερα εκ των οποίων στα περίχωρα της Αττικής, στην Ήπειρο και στην Βόρειο-Δυτική Μακεδονία.
- Σε περιοχές όπως την Ομόνοια, Πειραιώς, Πλατεία Βάθης, Αχαρνών, Βάρκιζα, περιοχές Παγκρατίου, Ταύρου, περιοχές Περιστερίου Αλβανικά κυκλώματα πωλούν "προστασία" και διαχειρίζονται το παρεμπόριο "νοικιάζοντας" τον χώρο σε Αφρικανούς και Ασιάτες παρεμπόρους.
- Στην Αττική δρουν 2 Αλβανικά από τα 5 συνολικά οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης κοκαίνης. Ένα δραστηριοποιείτε στο κέντρο και ένα στα Βόρεια προάστια. Τα υπόλοιπα κυκλώματα είναι Ελληνικά.
- Επίσης περί το 30% των παράνομων χαρτοπαιχτικών λεσχών στην Αττική "προστατεύονται" από Αλβανικά κυκλώματα.
- Μία ανερχόμενη τάση των τελευταίων ετών είναι η ολοένα και αυξανόμενη εμπλοκή Αλβανών σε πλαστογραφίες, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα Ασιατών λαθρομεταναστών και ψεύτικων γάμων για την απόκτηση νόμιμων εγγράφων από αυτούς. 
Τα αλβανικά κυκλώματα λειτουργούν ως πραγματικοί παρακρατικοί μηχανισμοί. Εκτελούν επιχειρήσεις αλίευσης πληροφοριών, αντί-κατασκοπείας, έχουν λογιστική υποστήριξη (διαδρομές διαφυγής, οχήματα, ασφαλή σπίτια) χρησιμοποιώντας συνήθως γυναίκες και όχι μόνο της ίδιας εθνικότητας και δρουν συντονισμένα ως προς την εγκληματική τους δράση και όχι παρορμητικά.
Προτού αποφασίσουν μια δράση, εκπονούν πλάνο που συζητείται μεταξύ των μελών και εγκρίνεται από τις "κεφαλές". Δίνουν μεγάλη έμφαση στη συλλογή πληροφοριών και στη δικτύωση με Έλληνες που είναι ευεπίφοροι σε χρηματισμούς ή πιθανοί συνεργάτες, κτλ.
Ο όγκος όλων αυτών των "μαύρων " κεφαλαίων (αρκετά δις ανά έτος) που παράγονται από αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες "ξεπλένονται" με τη βοήθεια Ελλήνων είτε τραπεζιτών, χρηματιστών, κτηματομεσιτών, καταστηματαρχών, κτλ.
Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει μια σημαντική και διεσπαρμένη τάξη ανθρώπων στην Ελλάδα που έχουν άμεσο συμφέρον με το Αλβανικό οργανωμένο έγκλημα και παράλληλα αποτελούν τους "αγωγούς" αυτού για να συλλέγουν πληροφορίες ή να διασυνδέονται με πολυποίκιλα πολιτικά-κοινωνικά δίκτυα στη χώρα.
Βεβαίως το ίδιο και περισσότερο όφελος έχει και το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα που συνεργάζεται εν πολλοίς με το αντίστοιχο Αλβανικό.
Σημείο προσοχής:
Οι "κεφαλές" των Αλβανικών κυκλωμάτων δεν εδρεύουν κατά βάση στην Ελλάδα. Εδώ δραστηριοποιούνται πυρήνες με "εντολοδόχους" και "στρατιώτες".
Ορισμένες "κεφαλές" που ελέγχουν εγκληματικά κυκλώματα στην Ελλάδα
- Γκέργκ Λάτσι
- Οικογένεια Κελμέντι
- Οικογενεια Λιμάνι
- Οικογένεια Αλλούσι
- Οικογένεια Λούκα
- Οικογένεια Σελίμι
- Οικογένεια Κελμέντι
- Οικογένεια Οσμάνι
- Οικογένεια Χάκα
Όλοι οι παραπάνω έχουν διεθνείς δραστηριότητες σε χώρες όπως Ελλάδα, Βαλκάνια, Σκανδιναβία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο κ.α. Γνωρίζουν και έχουν εξυπηρετήσει σχεδιασμούς ξένων μυστικών υπηρεσιών. Έχουν την ικανότητα κινητοποίησης εκατοντάδων σκληροτράχηλων Αλβανών στην Ελλάδα για οποιονδήποτε λόγο θα τους αποφέρει κέρδος ή εάν "υποχρεωθούν" λόγω διεθνών πιέσεων.
Η γενικότερη επιρροή που υφίσταται η χώρα από τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος συνίσταται και στο προσπορίσμο κάποιου οφέλους από αυτό, προκειμένου να λειτουργήσει ως 5η φάλαγγα στη χώρα, με αφορμή κάποιο ζήτημα τρίτης χώρας ή εξωτερικού παράγοντα".
Τα παραπάνω (που δεν είναι θεωρίες, αλλά συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν συλλέξει με πολλή προσπάθεια και κόπο οι αρχές) κανονικά θα αρκούσαν για να υπάρξει ένα συντεταγμένο σχέδιο αντιμετώπισης της λαβανικής μαφίας, που όπως διαπιστώνουμε εξελίσσεται ταχύτατα σε παρακρατικό μηχανισμό, όπως συνέβη στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και στα βορειοδυτικά Σκόπια, αλλά ουδόλως συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Βέβαια, εκεί είχαν την τύχη να κινούνται εντός συμπαγών αλβανικών πληθυσμών, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα δεν έχουν δυσχέρεια κίνησης: Τουλάχιστον 500.000 Αλβανοί είναι αναπτυγμένοι την δυτική και νότια Ελλάδα, κυρίως.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα είπε όλα στο twitter ο Λουκάς


 

07:48 Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2013      Συντάκτης:  
Τα είπε όλα στο twitter ο Λουκάς
Ο Λουκάς Βύντρα μάλλον φεύγει από τον Παναθηναϊκό, αλλά επέλεξε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την ομάδα του να μην κρύψει τα Παναθηναϊκά του αισθήματα
Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακο ενημερώθηκε ότι θα είναι εκτός αποστολής. Πολλοί το ερμήνευσαν ότι φεύγει. Μετά την ήττα όμως από τον Πελατειακό ο διεθνής αμυντικός αν και πικραμένος, δεν δίστασε να εκφράσει την αγάπη του για την ομάδα του..

Διαβάστε εδώ το μήνυμά που ανάρτησε στο twitter, αργά χθες το βράδυ:
«Η ομάδα που αγαπάς θα είναι πάντα στην καρδιά σου, ακόμη κι αν είσαι μακριά...».

Νωρίτερα, ο Βύντρα είχε γράψει στο twitter:
«Μετά από 9 χρονιά άξιζα καλύτερη μεταχείριση άλλα η συμπεριφορά κάποιου δεν θα μου αλλάξει ποτέ αυτό που νιώθω για τον Παναθηναικό».

Είναι σαφές πως ο διεθνής αμυντικός ήδη βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο επόμενος προορισμός του θα είναι ο ΠΑΟΚ

Διάπραξη οικονομικού εγκλήματος πίσω από το περίεργο δάνειο στο Mega;


 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 6, 2013
20130106-084522.jpgΤο Mega σε ανακοίνωση του καταγγέλει ως ψευδη τα δημοσιεύματα του ΑΠΕ που βασίζονταν βεβαίως σε ανακοίνωση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς όσον αφορά το ομολογιακό δάνειο που φέρεται να έλαβε.
Διαβάζοντας με προσοχή όλες τις ανακοινώσεις, ανακύπτει μείζον θέμα που άπτεται της 
δικαιοδοσίας των οικονομικών εισαγγελέων.
Το γιατί, θα σας το αποκαλύψουμε σε λίγο.

Η 15χρονη Μυρτώ κάνει τα πρώτα της βήματα


 



Έπειτα από μήνες νοσηλείας, αρχικά στο νοσοκομείο Αττικόν και στη συνέχεια στο θεραπευτήριο Υγεία, η 15χρονη Μυρτώ άρχισε να παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στην υγεία της.

Η 15χρονη κοπέλα που κακοποιήθηκε βάναυσα από Πακιστανό μετανάστη στη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών στην Πάρο, κατάφερε πριν από λίγες μέρες να κάνει τα πρώτα της βήματα.
Βήματα μικρά, αλλά καθοριστικά για τη μαραθώνια διαδρομή που διανύει από εκείνη την Κυριακή της 22ας Ιουλίου 2012.

Τα ελάχιστα βήματα που διένυσε πρόσφατα έστω και υποστηριζόμενη για να πάει από το κρεβάτι της στην πολυθρόνα ήταν ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας για την οικογένειά της.

"Η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται με αργούς ρυθμούς. Εμείς έχουμε ελπίδες για περαιτέρω βελτίωση στην υγεία της, αλλά θέλει πολύ χρόνο ακόμη. Έχουμε υπομονή και ελπίζουμε το καλύτερο", δηλώνει ο πατέρας της στο Πρώτο Θέμα.

Ενώ η 15χρονη έχει ήδη συμπληρώσει τέσσερις μήνες νοσηλείας, ο Πακιστανός δράστης βρίσκεται προφυλακιστέος στις φυλακές Γρεβενών σε υποπτέρυγα μόνο με υπόδικους και κατάδικους για σεξουαλικά εγκλήματα.

Σταμάτης καλεί Κοσιώνη> Σία, έλα μαζί μας να κάνουμε τον μεγαλύτερο ενημερωτικό σταθμό της χώρας!


 



 
Από το κρεβάτι του πόνου ακόμη οΣταμάτης Μαλέληςεπικοινώνησε με τηνΣία Κοσιώνη για να της μεταφέρει το όραμά του για το νέο Star.
-Σία, έλα μαζί μας να κάνουμε τον πρώτο ενημερωτικό σταθμό της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταμάτης θέλει την Σία για παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων αλλά και για εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή.
Η ξανθιά παρουσιάστρια δεν κρύβει την αδυναμία της στο δελτίο ειδήσεων του Star για το οποίο σε παλαιότερη συνένετυξή της είχε δηλώσει: Προσωπικά δεν με πειράζει, ούτε με ενοχλεί το δελτίο του Star. Το βρίσκω πολύ πιο τίμιο και ειλικρινές από άλλα δελτία, γιατί έχει συγκεκριμένη ταυτότητα, χωρίς ποτέ να υποδύεται κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι. “Πουλάνε” lifestyle και όποιος θέλει το παρακολουθεί».
Ο Σταμάτης για μια ακόμη φορά σκέπτεται έξυπνα: Mε την Σία μπορεί να αλλάξει το προφίλ του σταθμού, δίχως να απομακρυνθεί από το αγαπημένο χρώμα του καναλιού-το ξανθό.

O Παπακωνσταντίνου δεν θα αυτοκτονήσει για μια διεφθαρμένη χώρα


 




Αν δεν δημοσιεύαμε τη λίστα, δεν θα συνέβαινε τίποτα. ΟΓιώργος Παπακωνσταντίνουθα ήταν ένας πρόσκοπος της σωτηρίας, που θα γύρναγε στα ξένα μέσα ενημέρωσης και θα έλεγε πως η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Θα απειλούσε με μηνύσεις τους Financial Times και τον Guardian που φιλοξένησαν την άποψή μου ότι λειτούργησε με τρόπο συγκαλυπτικό.
Έγινε απλώς το αναμενόμενο. Όσοι χειρίστηκαν τη λίστα, αυτοί που έπρεπε να την αξιοποιήσουν, εκείνοι που έβρισκαν νομικά κωλύματα, αυτοί που την είχαν χάσει, αυτοί που τέλος με δίωξαν, κάλυπταν το περιβάλλον και τον εαυτό τους. Την πολιτική τους οικογένεια αλλά και την φυσική.
Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν δικαιωνόμαστε για τον τρόπο που λειτουργήσαμε και δημοσιογραφήσαμε, ενάντια σε ένα σύστημα που προσπαθούσε να καλύψει ως κόρη οφθαλμού τη λίστα. Τη δική τους λίστα. Σημασία έχει πως αυτό το σύστημα είναι διεφθαρμένο όσο δεν πάει άλλο. Οι κυβερνήσεις του το ίδιο.
Ο Παπακωνσταντίνου ήταν αυτός που πήρε εξοντωτικά μέτρα ενάντια στη χώρα, για να τη «σώσει» από τη διαφθορά. Και πρέπει τώρα να υποθέσουμε ή πως ο ίδιος ως διαφθαρμένος έσβησε τα ονόματα της οικογένειάς του από τη λίστα, ή πως κάποιος άλλος το έκανε για να τον εξυπηρετήσει ή να τον ενοχοποιήσει.
Ας μοιράσουν την ευθύνη και τη διαφθορά μεταξύ τους οι καταγγέλλοντες την «διεφθαρμένη» χώρα στους δανειστές και τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης. Όποιος και να το έκανε, σημασία έχει πως οι κυβερνήσεις το συγκάλυψαν μέσα από μια συνειδητή στάση.
Η νομική διαλεύκανση της υπόθεσης θα σκοντάψει στην άρνηση Παπακωνσταντίνου και σε μια μεγάλη ομάδα νομικών που θα διυλίσουν τον κώνωπα προκειμένου να μην ανοίξει ρουθούνι. Η αλήθεια όμως θα παραμείνει μία. Το σύστημα είναι διεφθαρμένο, φροντίζει να παρανομεί, να ψεύδεται και να αυτοαμνηστεύεται.
Ο κύριος Παπακωνσταντίνου είχε περισσό θράσος να οδηγήσει μια χώρα στο γκρεμό ψευδόμενος. Η πιθανότητα να έχει το θράσος να πει πως δεν φταίει, είναι το λιγότερο. Ο πρώην υπουργός δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει για μια διεφθαρμένη χώρα όπως η Ελλάδα.
Στην υπόθεση αυτή, οι δημοσιογράφοι δεν έπαιξαν το ρόλο που έπρεπε για μια ακόμη φορά. Όχι μόνο δεν έκαναν την έρευνα που ήταν απαιτούμενη, αλλά δεν μετέφεραν καν το αποκαλυπτικό κλίμα που υπήρχε στην Επιτροπή της Βουλής όπου κατέθεσαν Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος. Το χειρότερο είναι πως αναπαρήγαγαν σενάρια και ονοματολογία για τη λίστα οδηγώντας πρακτικά στην συγκάλυψη.
Πολλοί απ αυτούς μπήκαν στον πειρασμό να παίξουν το παιχνίδι συκοφάντησής μας θέτοντας ερωτήματα για το αν είναι γνήσια η λίστα ή ερωτήματα για την σκοπιμότητα δημοσίευσής της. Είναι οι ίδιοι τους οποίους αυτή την ώρα που γράφω παρακολουθώ στα κανάλια να θριαμβολογούν για την αλήθεια.
Ήθελαν να κρύψουν την αλήθεια και έφτασαν ως τη δίωξή μου για να το πετύχουν. Στους συναδέλφους λοιπόν αυτούς που ανακάλυψαν την σεναριολογία, την αριθμολογία και τις αναλύσεις θα αφιερώσω και πάλι τη φράση του Όργουελ:” Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να αποκαλύπτει όσα οι άλλοι θέλουν να συγκαλύψουν. Ότιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις». Φαντάζομαι πως και αυτοί οι δημοσιογράφοι όπως και ο κύριος Παπακωνσταντίνου, δεν θα κάνουν χαρακίρι. Θα συνεχίσουν απλώς να σκοτώνουν την αλήθεια.
http://www.koutipandoras.gr/?p=30688

Βουλευτής πήγε για... επιθεώρηση σε τρία πορνεία!


Βουλευτής πήγε για... επιθεώρηση σε τρία πορνεία!
Σάλος έχει προκληθεί στη Βέροια μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο βουλευτής Ημαθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Γιοβανόπουλος, σε τρία πορνεία της πόλης.
Ο ίδιος συναντήθηκε με τις γυναίκες που εργάζονται σε αυτούς τους χώρους και έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook για την εμπειρία της επίσκεψης.
«Χτύπησα χθες βράδυ την πόρτα τους. Τρία σπίτια, τρεις διαφορετικοί κόσμοι, η Εβίτα, η Ανιέλα, η Λούσυ, η καθεμιά και το κρεβάτι της. Ο δημόσιος αξιωματούχος θέλησα να γνωρίσω τις εργαζόμενες που δεν κρύβονται, δεν προσποιούνται, με τον ιδρώτα του κορμιού τους υπηρετούν τη γύμνια των κοινωνιών αιώνες τώρα. Αυτές οι δηλωμένες να τις πετροβολούμε, κι οι άλλες οι καθωσπρέπει να μας κυβερνούν. Το είχα κάτι σαν τάμα, να βρεθώ ένας άντρας στο σαλονάκι τους, έτοιμος να προσφέρει γλυκά κι ανθρωπιά, Καλή Χρονιά να ευχηθώ, όχι να τις σπρώξω στον ανάσκελο κόσμο των ενστίκτων. Με καλοδέχθηκαν, αν και φοβήθηκα πως θα με σιχαθούν, τόση ανηθικότητα που εκπροσωπώ πια. Συγκινήθηκαν, μελαγχόλησαν, σοκαρίστηκαν. Κρατώ σαν φυλαχτό τα λόγια της Εβίτας : "Να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας. Να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, αλλιώς κανείς δεν θα μας σεβαστεί, δεν θα μας τιμήσει. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι Ελληνίδα!»


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/267778/voyleytis-pige-gia-epitheorisi-se-tria-porneia#ixzz2HB7wtsCn

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα Θεοφάνεια


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα Θεοφάνεια
Σε ισχύ είναι σταδιακά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιμετρικά του Πειραιά και το Κολωνάκι όπου αναμένεται να γίνει ο Καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι και στη Δεξαμενή του δήμου


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/267788/kykloforiakes-rythmiseis-gia-ta-theofaneia#ixzz2HB7NqI96

Στο «ψυγείο» η χώρα


Στο «ψυγείο» η χώρα
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, περιμένουμε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών και από το μεσημέρι και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες αλλά με αισθητή ψύχρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 11 στη Νότια Ελλάδα, από -1 έως 8 βαθμούς στην Ήπειρο, από 4 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια σχεδόν θυελλώδεις.
Αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Σαρωνικό και σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/267777/sto-psygeio-i-hora#ixzz2HB67GCgb

Τι ειπώθηκε στη χτεσινή «πράσινη» γιάφκα...


Τι ειπώθηκε στη χτεσινή «πράσινη» γιάφκα...
H συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όπως και τα εδέσματα άλλωστε...
Το κάλεσμα το είχε απευθύνει στέλεχος που έχει θητεύσει και σε κυβερνητικές θέσεις και τώρα αντιπολιτεύεται με σφοδρότητα τον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο.
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση, ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει ο Βενιζέλος να φτάσει σε συνέδριο, αν και το έχει προαναγγείλει για το διάστημα 28 Φλεβάρη-3 Μάρτη. Κι αυτό επειδή, όπως τόνισε, δεν θα του είναι καθόλου εύκολο να το ελέγξει παρά το γεγονός ότι όσοι είναι τώρα απέναντί του δεν έχουν συγκροτηθεί σε ενιαίο μπλοκ.
Όλοι οι παρευρεθέντες συμφώνησαν πως πάρα πολλά για τον Βενιζέλο θα εξαρτηθούν απ' την έκβαση της περιπέτειάς του λόγω της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να τον βάλει στο κάδρο των ευθυνών για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ και να ζητήσει προανακριτική και γι' αυτόν.
Επίσης στη συζήτηση ειπώθηκαν και τα εξής:
-Το ΠΑΣΟΚ έχει ουσιαστικά τελειώσει. Απομένει η τυπική πράξη τέλους, αν και ο Βενιζέλος δείχνει να μην το έχει αντιληφθεί αυτό.
-Ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης βρίσκεται σε επαφές με τον Αντ. Σαμαρά, για να συμμετάσχει σε νέο κόμμα υπό τον σημερινό πρωθυπουργό, στο βαθμό που βέβαια αυτός προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σεναρίου.
-Μαζί με τον Χρυσοχοϊδη πορεύεται και ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, προκειμένου να διασφαλίσει εκλογή σε υψηλή αυτοδιοικητική θέση (το Newsbomb έχει γράψει σχετικά...).
-Το εγχείρημα του Α. Λοβέρδου έχει πιθανότητα να προχωρήσει μόνο αν πετύχει να συμπεριλάβει διάφορες διάσπαρτες ομάδες κινούμενες σε περίπου κοινό μήκος κύματος (π.χ. Ραγκούση, Μόσιαλο, Ξυνίδη).
-Έχει ενδιαφέρον, τι θα κάνει το επόμενο διάστημα η Α. Διαμαντοπούλου.
-Η εξ αριστερών εσωκομματική αντιπολίτευση (π.χ. Παπουτσής) αντιμετωπίζει κρίση στρατηγικής.
Και βέβαια όλοι συμφώνησαν να τα ξαναπούν σύντομα...
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/267725/ti-eipothike-sti-htesini-prasini-giafka#ixzz2HB5RZJo1

Μέχρι την Τρίτη η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας...


 



Εκπνέει την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου, η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αλλά και για την κατάθεση των πινακίδων.
Κανονικά, οι ιδιοκτήτες οχημάτων είχαν περιθώριο μέχρι και τη Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012, ωστόσο...
ύστερα από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε παράταση λίγων ημερών, κυρίως λόγω της τεράστιας προσέλευσης, η οποία προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στα ταμεία των τραπεζών και στα γραφεία των κατά τόπους Δ.Ο.Υ..

Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των πινακίδων κυκλοφορίας που θα αποσυρθούν αναμένεται να προσεγγίσει τις 100.000.

«Διπλό» μετά τη λήξη της προθεσμίας

Μετά τη λήξη της νέας προθεσμίας, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να καταβάλουν τα διπλά χρήματα, λόγω της επιβολής προστίμου ισόποσου με το τέλος κυκλοφορίας που αντιστοιχεί σε κάθε όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 καταργήθηκε το ειδικό σήμα κυκλοφορίας και αντικαταστάθηκε από την απόδειξη εξόφλησης. Τα ειδοποιητήρια έχουν «φορτωθεί» σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του «Taxisnet», απ' όπου οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να τα εκτυπώσουν και στη συνέχεια να εξοφλήσουν το ποσό, που αναγράφεται, σε υποκατάστημα τραπέζης ή ΕΛ.ΤΑ.. Εκτιμάται ότι από την κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων θα υπάρξει εξοικονόμηση περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Η σχετική εφαρμογή βρίσκεται στη διεύθυνση:https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/login.do.

Με τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνια, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας...


 



Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός και για την Κυριακή των Θεοφανίων προβλέπονται νεφώσεις, βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές, χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και...
κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει στην Αθήνα τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να πέσουν οι πρώτες νυφάδες χιονιού ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, ακόμα και της Αττικής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

H "μυστική" αποστολή του Φαήλου ...


 .


Ο δικηγόρος έχει αναλάβει την ..."βρώμικη δουλειά"...
Συνεχόμενες και χωρίς έλεος, είναι οι επιθέσεις που κάνει τον τελευταίο καιρό ο γνωστός δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης στην αριστερά και τις πρακτικές της. Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που κάνουν λόγο για μία...
"αποστολή" που έχει άτυπα αναλάβει, να αναχαιτίσει για λογαριασμό της ΝΔ (όχι της κυβέρνησης) την προκλητικότητα της αριστεράς σε θέματα μετανάστευσης και εγκληματικότητας, αλλά και τις κατά καιρούς δηλώσεις των λεγόμενων "προοδευτικών"

Ο Φαήλος τόσο μέσω της αρθρογραφίας του στην εφημερίδα "Δημοκρατία" όσο και μέσα από τα social media, αποδομεί την αριστερά, της κάνει ευθείες επιθέσεις και την "προκαλεί" να πάρει θέση σε ουκ ολίγα ζητήματα. Και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, αλλά και από το ύφος και την γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Κρανιδιώτης, είναι ίσως από τους λίγους που μπορεί να το κάνει με επιτυχία...
parapolitika.gr

Ανακοίνωση... αντίο από Πρίγκιπα!


 


Με μία ανακοίνωση στα αγγλικά ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ βάζει τέλος στο ενδιαφέρον του για τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φεϊζάλ Αλ Σαούντ

«Υποβάλλαμε μια πολύ περιεκτική και απολύτως εγγυημένη πρόταση εξαγοράς του Παναθηναϊκού, η οποία με έκπληξη απορρίφθηκε από τους μετόχους και οδηγηθήκαμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία οι θέσεις μας αγνοήθηκαν και ο οικονομικός έλεγχος, όπως ζητήσαμε και γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Προσπαθήσαμε μέχρι την τελευταία μέρα, με ένα μπαράζ από ειλικρινείς προσπάθειες από την πλευρά μας, να ολοκληρωθεί το deal, τελικά ζητήθηκε μια πίστωση χρόνου, μόνο δυο εργάσιμες μέρες. Κάτι αναμενόμενο για δουλειές τέτοιου μεγέθους. Δυστυχώς, ο σύλλογος, αποκάλυψε το πραγματικό του «πρόσωπο», απορρίπτοντας την πρόταση, κλείνοντας έτσι τη διαδικασία της εμπλοκής μας. Είχαμε τις καλύτερες των προθέσεων και ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο οικονομικά θα καλύπταμε και θα εφαρμόζαμε.

Ευχόμαστε ότι αυτοί που μας απέρριψαν θα είναι σε θέση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να οδηγήσουν την ομάδα στον δρόμο που της αξίζει.

Σχετικά με τις απειλές από νομικές ενέργειες εις βάρος μας, τα ακούμε με στωικότητα και τα αντιμετωπίζουμε με χαλαρή διάθεση!!

Λυπούμαστε που δεν έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε χαρά στους εκατομμύρια φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά ήταν πάνω και πέρα τη δύναμη της θέλησής μας.

Ειλικρινά, ελπίζουμε ότι η παρούσα διοίκηση δεν θα μας χρειαστεί στην προσπάθεια που κάνει και θα βρει λύσεις στις ανάγκες της ομάδας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα, που έκαναν μεγάλες προσπάθειες, κάτω από αντίξοες συνθήκες».

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΤΟ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ:" Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΧΗ"


 

Ο αείμνηστος καθηγητής του Παντείου Νεοκλής Σαρρής, σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, λίγο πριν φύγει από την ζωή, υπήρξε απόλυτα προφητικός...προς τον Μάκη Βραχιολίδη. Τον Μάρτιο του 2010, πριν ακόμη ο μοιραίος Παπανδρέου μας βάλει στο ΔΝΤ, ο Νεοκλής Σαρρής είχε
προβλέψει αυτά που υποφέρει σήμερα ο λαός. Διαβάστε τι έλεγε για την πολιτική της ΕΕ σε βάρος της Ελλάδος, για το πώς η χώρα μας χρησιμοποιείται ως μοχλός για τις γεωστρατηγικές πολιτικές των μεγάλων δυνάμεων, με τα λαμόγια-πολιτικούς μας να παίζουν το παιχνίδι της! Μπορείτε να διαπιστώσετε γιατί σήμερα ο Σαμαράς είναι τόσο δουλοπρεπής προς την Μέρκελ.

Διαβάστε πώς εξηγούσε γιατί δεν θα υπάρξει αντίδραση από τον λαό και γιατί η εθνική και κοινωνική συνοχή έχουν δεχτεί καίρια πλήγματα!

Διαβάστε και τι έλεγε για τη Γερμανία και τους Γερμανούς.
συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη

Κύριε καθηγητά, βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου μίλησε ευθέως για μειωμένη εθνική κυριαρχία, προβληματίζοντας με τις δηλώσεις του τον ελληνικό λαό. Θεωρείτε πράγματι ότι έχουμε μειωμένη εθνική κυριαρχία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ή η δήλωση αυτή έγινε για να μας προετοιμάσει για επικείμενες υποχωρήσεις στην εθνικά μας δίκαια;

ΣΑΡΡΗΣ: Μαζί με την οικονομική κατάρρευση, επέρχεται και η κατάρρευση του πολιτικού μας συστήματος, κάτι που δεν έχουν κατανοήσει ούτε οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αλλά ούτε και οι ενδιαφερόμενοι, όσοι δηλ. στελεχώνουν το πολιτικό σύστημα στη χώρα.
Λόγω της ασύγγνωστης αυτής αβελτηρίας, της εγκληματικής αβελτηρίας που επέδειξαν τα δύο μεγάλα κόμματα, η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως ένας μοχλός για αλλότριους σκοπούς, που δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα αλλά ευρύτερες γεωοικονομικές και γεωστρατηγικές πολιτικές. Για παράδειγμα: καταδεικνύεται η Ε.Ε. σε μια πανάκια η οποία θα έλυνε ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα: οικονομικά, εξωτερικής πολιτικής κ.λ.π. Σε αυτήν εστήριξαν οι Έλληνες πολιτικοί όλες τις ελπίδες τους, προκειμένου να αράξει η χώρα στο ασφαλές λιμάνι της Ενώσεως. Καταδεικνύεται όμως ότι η Ε.Ε. δεν είναι εις θέσιν ούτε τα σύνορά μας να προασπίσει ούτε να προσδώσει κύρος σε μια εξωτερική πολιτική που στόχο έχει την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά ούτε την οικονομία της ίδιας της χώρας μπορεί να σώσει. Συνεπώς η Ε.Ε. αποδεικνύεται σαν μια φενάκη, η οποία καλύπτει την ανυπαρξία της ως μίας Ευρωπαϊκής οντότητας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι εμπαίζει την Ελλάδα: Μας πίεσε να πάρουμε μέτρα προκειμένου να μας στηρίξει και τώρα που τα πήραμε, η κ. Μέρκελ και ο κ. Μπαρόζο μας λένε ότι βοήθεια δεν μας δίνουν, ότι το πρόβλημα είναι δικό μας και όχι δικό τους και μας συστήνουν να πάμε στο Δ.Ν.Τ. Τελικά τι Ένωση είναι αυτή που αρνείται να στηρίξει ένα μέλος της;

ΣΑΡΡΗΣ: Η Ελλάδα υποβιβάζεται σε μια τριτοκοσμική χώρα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αν το Νομισματικό Ταμείο δεν επιβάλλει όρους περισσότερο επαχθείς από αυτούς που ήδη έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση, ακόμη και σε αυτή την απίθανη περίπτωση, θα έχουμε κατ’ ουσίαν μια αποχώρηση της Ε.Ε. σε κρίσιμο θέμα που ήταν της αρμοδιότητάς της και αυτόματα θα επέλθει η υπερέχουσα εξουσία των ΗΠΑ. Ως γνωστόν, το Δ.Ν.Τ. κινείται στον αστερισμό της Υπερατλαντικής συμμαχίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύεται σαν ένα τσαντίρι στημένο στην άμμο, που στην πρώτη θύελλα σύρεται από την μία πλευρά στην άλλη. Και αυτό το τσαντίρι στεγάζει εθνικά συμφέροντα, μολονότι η Ελλάδα απεμπολεί την έννοια «εθνικός» από παντού. Ο όρος «εθνικός» τελεί υπό διωγμόν και έξωση.
Τελικά κύριε καθηγητά την χώρα αυτή την κυβερνά η ελληνική κυβέρνηση ή ο Όλι Ρεν και άλλοι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
ΣΑΡΡΗΣ: Η Ελλάδα ήταν ήδη μία χώρα με μειωμένη κυριαρχία. Τώρα παράγινε το κακό. Αν μάλιστα μπούμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως σας είπα, τότε θα μπούμε κάτω από μία στυγνή, άτεγκτη κηδεμονία. Πείτε μου, τι διαφέρει ένα προτεκτοράτο από μια τέτοια χώρα; Η Ελλάδα γεννήθηκε ως προτεκτοράτο των μεγάλων Δυνάμεων και συνεχίζει να είναι προτεκτοράτο. Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται αυτός ο σκληρός ορισμός τον οποίο είχα δώσει πριν από πολλά χρόνια για την Ελλάδα.
Δεν διακρίνω καμία αισιοδοξία στα λόγια σας κύριε Σαρρή.
ΣΑΡΡΗΣ: Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Για να είμαι αισιόδοξος πρέπει να αισιοδοξώ για την επόμενη γενιά. Ως Πανεπιστημιακός δάσκαλος, σας το λέω ότι οι σημερινοί νέοι δεν μπορούν να συλλάβουν την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία και το κράτος. Έχουν κατορθώσει… εργαζόμενοι από διαφορετικές πολιτικές να εξουδετερώσουν όλα τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και δη των νέων ανθρώπων.
Δεν υπάρχει ούτε εθνικό μέτωπο; Η φιλοπατρία του Έλληνα που πήγε;
ΣΑΡΡΗΣ: Η κοινωνική και η εθνική συνοχή στην πατρίδα, έχουν δεχθεί πλήγματα καίρια. Έχουν διαλυθεί. Αυτή η ιδεολογική κατάσταση που καλύπτει τον χώρο εξουσίας και τον χώρο της αντιεξουσίας, διαπιστώνω ότι είναι ίδια. Και τι εννοώ: Κάποτε οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι εμφανίζονται κυρίως με την μορφή τρομοκρατίας, χρησιμοποιούσαν μία ρητορεία η οποία είχε μέσα της τόσο κοινωνικά στοιχεία, όσο και εθνικά. Τα λέγανε «πατριωτικά». Παράδειγμα η «17 Νοέμβρη». Σήμερα, η νέα γενιά τρομοκρατίας έχει μία ρητορεία η οποία ταυτίζεται με την ρητορεία της εξουσίας. Όπως για παράδειγμα υπέρ των μεταναστών. Δηλαδή οι αντιλήψεις της εξουσίας περάσανε και στην αντιεξουσία. Έχουμε με άλλα λόγια και την εξουσία και την αντιεξουσία σε μια μονοδιάστατη αντίληψη, η οποία ουσιαστικά διαλύει την Ελλάδα. Ποιες δυνάμεις μπορούν να αντιδράσουν σε αυτό; Δεν υπάρχουν δυνάμεις. Και όποιες υπάρχουν, είναι είτε περιθωριακές ή περιθωριοποιούμενες και λοιδορούμενες.
«Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Ο Νεοκλής Σαρρής είπε για την Γερμανία: Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας υπήρξε δικό της έργο. Και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση της Αμερικής στα κράτη που συνιστούσαν την τέως Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Και την ενίσχυση της Αμερικάνικής επιρροής στα Βαλκάνια. Τα Βαλκάνια διαλύθηκαν από τους Γερμανούς και μετά τα παρέδωσαν στους Αμερικανούς. Αυτά όμως τα θέματα δεν τα θέτει η Ελλάδα σε κανέναν και απλώς εκλιπαρούμε για έναν καλό λόγο από την Γερμανία. Η Γερμανία είναι υπόλογος έναντι της Ελλάδας. Δεν έφεραν την Γερμανία ενώπιον των ευθυνών της για τις τεράστιες ζημίες που έκαναν τα ναζιστικά στρατεύματα στην χώρα μας και για την επιστροφή του κατοχικού δανείου το οποίο ουσιαστικά δεν εξοφλήθη. Ενώ είναι υπόλογος η Γερμανία, βγαίνει και από πάνω! Όταν δε τους στριμώξεις, η απάντησή τους είναι παιδαριώδης και προπετής: «Παρητήθη ο Καραμανλής των αποζημιώσεων», λένε. Ως γνωστόν προφορική παραίτηση δεν ισχύει. Πώς είναι δυνατόν να παραιτηθείς; Ή λένε το άλλο: «Εμείς σας έχουμε αποζημιώσει τόσα χρόνια που ερχόμαστε στην χώρα σας και αφήνουμε το συνάλλαγμά μας στην Ελλάδα». Αυτά που λένε οι Γερμανοί είναι ηλίθια και κανείς δεν στρέφεται να τους πει «είστε ηλίθιοι». Αντί τούτου, δεχόμαστε ενορχηστρωμένο υβρεολόγιο από την Γερμανία. Ο Τολστόϊ είχε πει: «Ξύσε τον Ρώσο θα βρεις τον Μουζίκο. Ξύσε τον Γερμανό θα βρεις τον Ναζί».

Θα ξαναέρθει στην πολιτική ζωή της χώρας μας ο τέως βασιλιάς;


 

Και ξαφνικά, εκεί που όλοι ασχολούνται με τα νέα μέτρα, σκάει από το πουθενά μια τουλάχιστον αξιοπερίεργη είδηση: Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θέλει να δημιουργήσει κόμμα!!!

Αναλυτικά:
Το δικό του κόμμα ετοιμάζει σύμφωνα με δημοσιεύματα ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, με αρχηγό τον γιό του, Παύλο. 

Η πολιτική κατάσταση στη χώρα και τα οικονομικά αδιέξοδα κάνουν πολλούς να πιστεύουν ότι ο τέως Βασιλιάς θα περάσει σ’ αυτή την κίνηση, παρ’ ότι ο ίδιος έχει δηλώσει ξεκάθαρα πολλές φορές ότι δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική, ενώ και στο παρελθόν έχει διαψεύσει τέτοιου είδους φήμες. 

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας paratiritis-news.com οι ζυμώσεις για το νέο κόμμα έγιναν σε διαδοχικές συναντήσεις το καλοκαίρι σε «βίλα μεγαλόσχημου», στο Πορτοχέλι της Ερμιόνης. Στις ζυμώσεις φέρεται πως συμμετείχαν προσωπικότητες του εφοπλισμού και του Τύπου, ενώ ο χώρος που θα καλύπτει το νέο κόμμα υποτίθεται πως θα είναι από τη Νέα Δημοκρατία έως τη Χρυσή Αυγή. 

Στο άρθρο αναφέρεται ότι για ηγέτης του νέου κόμματος προορίζεται ο πρωτότοκος γιος του τέως, Παύλος, και έχει ζητηθεί γι' αυτό η συγκατάθεση του πατέρα του, Κωνσταντίνου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν αρνηθεί ο Παύλος υπάρχει και η σκέψη να προταθεί η ηγεσία στον αδελφό του Νικόλαο. 

Ποιος είναι ο λόγος της δημιουργίας ενός νέου κόμματος με ηγέτη ένα πρόσωπο από την τέως βασιλική οικογένεια; Σύμφωνα με το άρθρο, το νέο κόμμα «θα καλύπτει το κενό αξιοπιστίας που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία και το έλλειμμα δημοκρατίας για το οποίο εγκαλείται η Χρυσή Αυγή». 

Όπως λέγεται τα ατού του κόμματος θα είναι η στήριξή του σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Μάλιστα, το άρθρο αναφέρει και μια φράση ενός εφοπλιστή που φέρεται να έλαβε μέρος στις συναντήσεις για το νέο κόμμα: «Δεν μπορεί κανείς, πια, να εμπιστευθεί άτομα που μόλις πιάσουν στο χέρι τους εξουσία πέφτουν να πλιατσικολογήσουν ό,τι βρουν μπροστά τους! Τους σιχάθηκε ο κόσμος, δεν πάμε πουθενά με τέτοιους…».

Ας δούμε τι είχε πει ο Γέροντας Παϊσιος :
- «Τὰ χρόνια ἐκεῖνα, τόσο ἀπογοητευμένος θὰ εἶναι ὁ κόσμος ἀπὸ τοὺς πολιτικοὺς τῶν δύο μεγάλων κομμάτων, ποὺ θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς διώξει καὶ θὰ ζητήσει στὴ θἐση τους νὰ ἔρθει ὁ Βασιλιάς. Κι ἐκεῖνος δὲ θὰ ἀρνηθεῖ τὸ κάλεσμα τοῦ λαοῦ. Θὰ τὰ οἰκονομήσει ὅλα ὁ καλὸς Θεός μας.»

(βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν», B’ Τόμος, σελ. 364).

- Ὁ Ἁγιορείτης Ἱερομόναχος π. Ἀ…, πνευματικὸ τέκνο τοῦ Γέροντα Παΐσιου, ἀναφέρει πὼς ὁ Γέροντάς του τοῦ εἶπε χαρακτηριστικὰ ὅτι «θὰ ἀναγκαστοῦν νὰ φέρουν τὸ Βασιλιὰ γιὰ νὰ κάνει τὸ διαιτητή».
Φυσικά, ακόμα ο λαός δεν κάλεσε τον Κωνσταντίνο να τον....σώσει!!!
Όμως, αυτή η ξαφνική ενασχόληση του Τέως και της οικογένειάς του με την πολιτική και η διάθεσή του να κάνει κόμμα που θα συμμετάσχει στα κοινά, είναι ηλίου φαεινότερον πού οδηγεί, δεδομένης της ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ, εδώ και καιρό, των όσων έλεγε ο π. Παϊσιος για το "κυνηγητό" των πολιτικών από τον λαό! 

http://www.apospasma.gr/
http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/

"Ὡς Ἕλλην καὶ Ὀρθόδοξος Χριστιανὸς δὲν μπορεῖ νὰ ἀνήκω στὴν Μασωνία"


 


Τοῦ πρωτ. Γεωργίου Δ. Μεταλληνοῦ


1. Ὁ Τεκτονισμὸς/Μασονία εἶναι ἐμβόλιμο μέγεθος στὴν ἑλληνορθόδοξη κοινωνία, ποὺ παρασιτεῖ στὸ σῶμα της, μὲ συνέπειες ὀδυνηρὲς γιὰ τὴν συνοχὴ καὶ ταυτότητά της. Τὸ σημαντικότερο: Ὁ Τεκτονισμὸς εἶναι τοκετὸς ξένων ὠδίνων, ξένος τελείως πρὸς τὴν ταυτότητα τοῦ Γένους/Ἔθνους μας, καὶ μάλιστα στὴν οὐσία του μὴ συμβατὸς μὲ αὐτήν. Ἔτσι, ἐνεργεῖ τὸν ἰδεολογικὸ διαμελισμὸ τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας, κυρίως στὰ «ὑψηλότερα» κοινωνικὰ στρώματά της, συμβάλλοντας στὴ διαιώνιση καὶ τὸ βάθεμα τοῦ ἰδεολογικοῦ μας διχασμοῦ. Ἡ δράση του (ἀπὸ τὸν 18ο αἰώνα) στὸν δικό μας γεωγραφικὸ χῶρο ἐθεμελίωσε τὴν βεβαιότητα ὅτι ἡ Μασονία ταυτίζεται μὲ τὸν ἀποκρυφισμὸ καὶ τὴν σκοτεινότητα λειτουργίας καὶ ἐνέργειας, κάτι ποὺ ὑποστασιώνεται στὴ γνωστὴ στὰ Ἰόνια Νησιὰ καὶ ἀπαξιωτικὴ γιὰ κάποιον διατύπωση• «σὰν μασόνος»... 
Ὁ Ἑλλαδικὸς Τεκτονισμὸς ἔχει προέλευση ἀγγλική. Τὸ βρετανικὸ στοιχεῖο, ὅποια καὶ ἂν ἦταν ἡ δραστηριότητά του ἐπιδόθηκε στὴν ἵδρυση (ἀγγλικῶν) τεκτονικῶν στοῶν. Ἡ «ἱεραποστολικὴ» αὐτὴ κινητικότητα ἐνίσχυε οὐσιαστικὰ καὶ τὴν προώθηση τῆς βρετανικῆς πολιτικῆς. Τὰ ἀρχειακὰ στοιχεῖα διαψεύδουν τὸν...


 περὶ τοῦ ἀντιθέτου ἰσχυρισμὸ τῶν δικῶν μας τεκτόνων, πρὸ πάντων τὰ ἀρχεῖα τοῦ Colonial Office (ὑπουργείου ἀποικιῶν) γιὰ τὰ Ἑπτάνησα (1814-1864). Ἡ πρώτη Στοὰ στὴν «καθʼ ἡμᾶς Ἀνατολὴν» ἱδρύθηκε στὴ Σμύρνη μὲ πρωτοστάτη σὲ αὐτὴν τὴν κατεύθυνση τὸν
ἐπιφανή τέκτονα Ἀλέξανδρο Ντρυμόν. Ἀπὸ τὴ Σμύρνη ἐξαπλώθηκαν οἱ Στοὲς στὴν Κωνσταντινούπολη μὲ τὴν ἵδρυση καὶ ἐκεῖ Στοᾶς τὸ 1848. Τὸ εὐρωπαϊκὸ πολιτιστικὸ κλίμα καὶ ἡ κοσμοπολίτικη πληθυσμιακὴ σύνθεση εὐνοοῦσαν τὴν εἰσαγωγὴ νέων ἰδεῶν, ποὺ ἔβαινε παράλληλα μὲ τὴν ἀποδυνάμωση τῆς χριστιανικῆς πίστης καὶ τοῦ συνδέσμου μὲ τὴν ὀρθόδοξη παράδοση. Δὲν εἶναι συνεπῶς περίεργο, ποὺ τέκτονες κατεῖχαν θέσεις καὶ σὲ αὐτὸ τὸ Φανάρι καὶ τὸ Πατριαρχεῖο ἤδη περὶ τὸ 1755. Στὰ τέλη τοῦ 18ου αἰώνα, ἐξ ἄλλου, εἶχαν ἱδρυθεῖ Στοὲς στὴν Ἀθήνα, τὴν Ζαγορά, τὰ Ἀμπελάκια, τὰ Ἰωάννινα καὶ τὰ Ἰόνια Νησιὰ (πρῶτος «ἀπολογητὴς» τοῦ τεκτονισμοῦ στὴν Ζάκυνθο ὁ κληρικὸς Ἀντώνιος Κατήφορος). Ὁ Τεκτονισμὸς στηριζόταν κυρίως στὸ ἀστικὸ στοιχεῖο, κινήθηκε δὲ στὸν χῶρο τῶν λογίων, τῶν ἐμπόρων καὶ τῶν Φαναριωτῶν.
2. Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, στὸ ἑλληνόφωνο τμῆμα της, ἔλαβε νωρὶς θέση ἀπέναντι στὸ Τεκτονισμὸ καὶ τὴν ἀπειλή του, γιὰ τὴν ἑλληνορθόδοξη παράδοση, τὴν ὁποία ἀναιρεῖ καὶ μόνη ἡ παρουσία του. Ἡ πρώτη θεωρητικὴ καταδίκη τοῦ Μασονισμοῦ στὸ κλίμα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἔγινε σχεδὸν σύγχρονα μὲ τὴν ἵδρυση Στοῶν του. Μαρτυρία ἁγιορείτικου χειρογράφου ὑποστηρίζει τὴν ἔκδοση συνοδικοῦ καταδικαστικοῦ γράμματος τὸ 1745. Ἀποκήρυττε τοὺς τέκτονες ὡς «ἀθέους», μὲ τὴν γνωστὴ ἔννοια ποὺ εἶχε ἡ λέξη ἤδη στὴν Καινὴ Διαθήκη (Ἐφεσ. 2, 12), ὡς ἀρνούμενους δηλαδὴ τὸν μόνο ἀληθινὸ Θεό, στὸ πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ὁ πατριαρχικὸς ἀφορισμός, ἐξ ἄλλου, τοῦ 1793 (Νεόφυτος Β΄) συμπεριελάμβανε «τοὺς Βολταίρους καὶ Φρανκμαζόνας καὶ Ροσσοὺς καὶ Σπινόζας» –τοὺς πρωτεργάτες δηλαδὴ τῆς Γαλλικῆς Ἐπανάστασης. Πρέπει δὲ ἐδῶ νὰ ὑπογραμμιστεῖ ὅτι ὁ Τεκτονισμὸς καὶ ἡ εἰσβολή του στὸ χῶρο τῆς Ρωμαίϊκης Ἐθναρχίας ἐπηρέασαν καὶ τὴ στάση της ἔναντι τῆς Γαλλικῆς Ἐπανάστασης καὶ τῶν Ἰδεῶν της. Ἄλλωστε, καὶ ὁ Ναπολέων μὲ τοὺς ἀδελφούς του ἦσαν διακεκριμένοι τέκτονες. Κατὰ τὸν καλὸ γνώστη τῶν πραγμάτων Στῆβεν Ράνσιμαν, «οἱ ἰδέες τοῦ Τεκτονισμοῦ τὸν ΙΘ΄ αἰ. ἦσαν ἐχθρικὲς πρὸς τὶς ἀρχαῖες ἐκκλησίες». Μὲ τὴν εἰσχώρηση μάλιστα καὶ μερικῶν Ἑλλήνων ἐκκλησιαστικῶν στὴ Μασονία ἐπιτεύχθηκε ἡ «ἐξασθένιση τῆς ἐπιρροῆς τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας».
Πρό ἐτῶν συνεξέδωσα μὲ τὸν ἐκλεκτὸ φιλόλογο κ. Χαράλαμπο Μηνάογλου πολλὰ καὶ καλὰ ὑποσχόμενο, ἕνα ἔργο τοῦ 1782, γραμμένο ἀπὸ τὸν Ἀγάπιο Κολλυβὰ Παπαντωνάτο, μὲ τίτλο «Ἀνατροπὴ τῆς Φραγμασονικῆς πίστεως». Τὸ ὀγκῶδες αὐτό ἔργο δείχνει μία προχωρημένη καὶ τεκμηριωμένη γνώση τοῦ Μασονισμοῦ, ποὺ μάλιστα ἀντιμετωπίζεται ὡς θρησκεία, ἀναιρετική τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ γενικά τοῦ Χριστιανισμοῦ.
Τὸν 19ο αἰώνα ὁ Τεκτονισμός, ἡ φιλοσοφία καὶ οἱ ἐπιδιώξεις του, ἀλλὰ καὶ ἡ μέθοδός του, ἔγιναν πλέον σαφῆ στὰ ἀγγλοκρατούμενα Ἑπτάνησα. Τὸ 1839 συνέταξε πολυσέλιδη (ἀνέκδοτη ἀκόμη, ἀλλὰ παρουσιασμένη ἐπιστημονικὰ) ἀναίρεση τοῦ Τεκτονισμοῦ, ὁ τότε Ἔφορος (1837-1839) –πρύτανις– τῆς Ἰονίου Ἀκαδημίας καθηγητὴς τῆς Θεολογίας, ἱερομόναχος Κωνσταντῖνος Τυπάλδος- Ἰακωβάτος (1795-1867), ὁ μετέπειτα πρῶτος σχολάρχης τῆς Ἱ. Θεολογικῆς Σχολῆς τῆς Χάλκης (Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο). Εἶναι γνωστή ἐπίσης ἡ ἀντιμασονικὴ δράση τοῦ Κοσμᾶ Φλαμιάτου (†1852) καὶ τοῦ Ἀποστ. Μακράκη (†1905), ὅπως κατὰ τὸν 20ο αἰώνα τὰ ἀντιμασονικά ἔργα τοῦ Καθηγητοῦ Παν. Τρεμπέλα, τοῦ π. Ἐπιφανίου Θεοδωροπούλου, τοῦ Ν. Ψαρουδάκη, τοῦ Κ. Τσαρούχα, τοῦ Β. Λαμπρόπουλου, τοῦ Ν. Φιλιππόπουλου κ.ἄ.
3. Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος μὲ τὴν πολυδημοσιευμένη Ἐγκύκλιό της τοῦ 1933, μετὰ τὴν γνωμάτευση τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Ἀθηνῶν, τηρεῖ στάση σαφῆ καὶ ρωμαλέα. Μὲ βάση τὰ κείμενα τῆς Ὀρθόδοξης Παράδοσης καὶ τὰ βιβλία τοῦ Τεκτονισμοῦ ἀκολουθεῖ τὴν ἄποψη τῆς Διορθόδοξης Ἐπιτροπῆς (Ἅγιον Ὄρος, 1930) και «καταδικάζει» τὸν Τεκτονισμό, ὅπως θὰ πράξει καὶ μὲ ἄλλα κείμενά της τὸ 1972, 1984 καὶ 1996. Ἤδη, τὸ 1933 ἡ Ἱερὰ Σύνοδος δέχεται τὸν χαρακτήρα τοῦ Τεκτονισμοῦ ὡς θρησκείας, ἐπιμένοντας στὴν ἐπικινδυνότητά του. «Ἡ Μασονία -δηλώνεται- δὲν εἶναι ἁπλῆ τις φιλανθρωπικὴ ἕνωσις ἢ φιλοσοφικὴ σχολή, ἀλλʼ ἀποτελεῖ μυσταγωγικὸν σύστημα, ὅπερ ὑπομιμνήσκει τὰς παλαιάς ἐθνικάς( εν γένει εβραϊκάς) θρησκείας ἢ λατρείας, ἀπὸ τῶν ὁποίων κατάγεται καὶ τῶν ὁποίων συνέχειαν καὶ ἀναβίωσιν ἀποτελεῖ. Τοῦτο ὄχι ἁπλῶς ὁμολογοῦσιν, ἀλλὰ καὶ ἐναβρυνόμενοι διακηρύττουσιν αὐτοὶ οἱ πρόκριτοι τῶν ἐν ταῖς Στοαῖς διδασκάλων…». Τὰ συμπέρασμα: «Οὕτως ἡ Μασονία ἀποδεδειγμένως τυγχάνει θρησκεία μυστηριακή, ὅλως διάφορος, κεχωρισμένη καὶ ξένη τῆς Χριστιανικῆς Θρησκείας».


Βέβαια αὐτὰ τὰ ἀρνοῦνται ἐπισήμως οἱ Τέκτονες, διαφωνοῦν ὅμως πρὸς τὰ ἴδια τὰ κείμενα καὶ τὶς κατὰ καιροὺς διακηρύξεις γνωστῶν τεκτόνων. Ἀλλὰ καὶ ἡ Διορθόδοξη Διάσκεψη τοῦ 1930 ἐχαρακτήρισε τὴν Μασονία «ὡς σύστημα ἀντιχριστιανικὸν καὶ πεπλανημένον». Ὑπάρχει δηλαδὴ ἀδιατάρακτη συνέχεια στὴν περὶ Μασονίας ἀντίληψη καὶ στάση τῆς Ἐκκλησίας μας. Τὸ 1782 καὶ ὁ Ἀγάπιος Παπαντωνάτος εἶχε δηλώσει: «Ἡ φραγμασονικὴ πίστις εἶναι ἡ πλέα ἀσεβεστέρα καί ἡ πλέα ἐπιβλαβεστέρα εἰς τὸ ἀνθρώπινον γένος ἀπὸ ὅσας ἀσεβείας ἐστάθησαν ἀπὸ τὴν ἀρχὴν τοῦ αἰῶνος ἕως τῆς σήμερον». Καταλήγει δὲ στὸ συμπέρασμα, ὅτι ὁ εκτονισμὸς εἶναι ἀντιχριστιανικὸς καὶ πλήρης ἀνατροπὴ τοῦ Χριστιανισμοῦ.
Εἶναι γεγονὸς ὅτι ἡ Μασονία μὲ τὸν συγκρητιστικὸ της χαρακτήρα («ὅλα στὸ ἴδιο τσουκάλι») λειτουργεῖ ὡς ὑπερθρησκεία ὑπέρθεος ὁ θεὸς της Μ.Α.Τ.Σ.=Μέγας Ἀρχιτέκτων τοῦ Σύμπαντος), πού καταβροχθίζει τὰ διάφορα θρησκεύματα ὅσο καὶ ἂν ἰσχυρίζεται ὅτι δὲν τὰ θίγει. Ἰδιαίτερα τὸ ἀσυμβίβαστο μὲ τὴν Μασονία ἰσχύει γιὰ τὸν (ὀρθόδοξο) Χριστιανό, διότι ἰσοπεδώνει τὸν Χριστό μας, ταυτίζοντάς τον μὲ διάφορους «μύστες», ἀρνούμενη βάναυσα τὴν μοναδικότητα καὶ ἀποκλειστικότητα (Πράξ. 4,12) στὴ σωτηρία, τοῦ μόνου Ἀληθινοῦ Θεοῦ, τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, ποὺ ΜΟΝΟΣ μπορεῖ νὰ ὁδηγήσει στὴν θέωση ὡς ἕνωση μαζί Του. Διότι ὁ Χριστός δίνει στὸν ἄνθρωπο ὡς Θεάνθρωπος, ὅ,τι Αὐτὸς ἔχει, δηλαδὴ θεότητα, τὴν ἄκτιστη καὶ θεοποιὸ Χάρη Του. Ἀντίθετα, ὁ Χριστὸς μας χαρακτηρίζεται ἀπὸ ἐπιφανή τέκτονα (Βρατσάνος) «ὁ μεγάλος Ναζωραῖος Μύστης». Στὸ βιβλίο του («Τὸ βιβλίο τοῦ Μαθητοῦ») σημειώνει: «Ὁ σημερινὸς τέκτων γνωρίζει καλά, ὅτι ἡ μύησίς του στὰ τεκτονικὰ μυστήρια τὸν ἔκαμε τέκτονα ὅμοιο μὲ τὸν Ποσειδῶνα καὶ τὸν Ἀπόλλωνα καὶ τὸν Ἀμφίωνα καὶ τὸν Χριστό». Ὁ ἰσχυρισμὸς ἄρα Ἑλλήνων τεκτόνων, ὅτι παραμένουν πιστοὶ ὀρθόδοξοι χριστιανοί, ἀποδεικνύει ἤ ὅτι ἀγνοοῦν τὸν Χριστιανισμὸ στὸ σύνολό του ἢ ὅτι εἶναι ἀπατεῶνες. Τρίτον δὲν ὑπάρχει! Γι’ αὐτὸ καὶ ἰσχύει πάντοτε τὸ ἀσύμπτωτο καὶ ἀσυμβίβαστο τῆς ἰδιότητας τοῦ Τέκτονος μὲ τὴν ἰδιότητα τοῦ (ὀρθοδόξου) Χριστιανοῦ, κατὰ τὶς διακηρύξεις τῆς Ἱερᾶς Συνόδου μας, ποὺ ἐπαναβεβαιώθηκαν ἀπὸ τὸν μακαριστὸ Ἀρχιεπίσκοπο κυρὸ Χριστόδουλο τὸ 1988 μὲ ἕνα ἐγκύκλιο κείμενό του μὲ τίτλο: «Γιατί δὲν μπορεῖ νὰ εἶμαι μασῶνος. Ὡς Ἕλλην καὶ Ὀρθόδοξος Χριστιανὸς δὲν μπορεῖ νὰ ἀνήκω στὴν Μασωνία». Τὸ κείμενο αὐτὸ παραθέτει δέκα σημεῖα, ποὺ αἰτιολογοῦν τὴν ἀποστροφή του στὴ μασονικὴ ἰδιότητα. Στὸ σημεῖο 10 γράφει συμπερασματικά: «Ἡ Μασωνία κατὰ τὴν Ἐκκλησία μας, εἶναι σύστημα ἀντιχριστιανικὸν καὶ πεπλανημένον, διὰ τοῦτο καὶ δὲν συμβιβάζεται ἡ ἰδιότης τοῦ Χριστιανοῦ μὲ τὴν ἰδιότητα τοῦ Μασώνου. Οἱ πιστοὶ ὀφείλουν νὰ ἀπέχουν τῆς Μασωνίας, καὶ ὅσοι παρεπλανήθησαν καλοῦνται νὰ μετανοήσουν καὶ ἐπανέλθουν στοὺς κόλπους τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μας». Καὶ ἡ ἀκροτελεύτια φράση τοῦ κειμένου: «Ἂν γίνω μασῶνος, πρέπει νὰ παύσω νὰ εἶμαι Ὀρθόδοξος καὶ Ἕλλην»! Συνεπῶς, οὐδὲν πρόβλημα θὰ ὑπάρξει, ἂν ἡ Ἱεραρχία μας, γιὰ μία ἀκόμη φορά, ἀνανεώσει τὶς παλαιότερες διακηρύξεις της γιὰ τὴν Μασονία.
Συμπερασματικά, δέν μπορεῖ νά τίθεται τό ἐρώτημα, ἄν ὁ Μασονισμός ἔχει καταδικασθεῖ ἀπό τήν Ἐκκλησία μας. Διότι ἔχει ἐλεγχθεῖ ἐπανειλημμένα, καί μάλιστα ὡς συγκρητιστική πολιτικοθρησκευτική πολυεθνική Ὀργάνωση, ἀσυμβίβαστη πρός τόν Χριστιανισμό ὡς Ὀρθοδοξία. Τόν πολιτικό του ρόλο σήμερα πραγματοποιεῖ ἡ Λέσχη Bilderberg, πού ἔχει αἰχμαλωτίσει τήν πλειονότητα τῶν πολιτικῶν δυνάμεων τοῦ τόπου μας.

πηγή: Ορθόδοξος Τύπος, 30/3/2012 - orthodoxia-ellhnismos

Πώς ο Ιωάννης Μεταξάς απέτρεψε τον εμφύλιο το 1936 και οδήγησε την Ελλάδα σε ένα Εθνικό Κράτος...


 


"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει εάν θέλει να μείνει
μεγάλος να είναι ικανός να πολεμήσει, έστω και χωρίς ελπίδα νίκης ...
Μόνον διότι πρέπει"
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΙΑΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ
                                                                                                                                                             του Χρήστου Παππά

Πολλοί ιστορικοί, διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων, έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς με το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Άλλοι το χαρακτήρισαν ως «Μεταξική δικτατορία», ενώ άλλοι ως
«Μοναρχοφασισμό». Άλλοι δε ως «Ελληνικό Εθνικοσοσιαλισμό». Με την ασφάλεια της παρέλευσης εβδομήντα  και πλέον ετών από την εποχή που η χώρα εκυβερνάτο από τον Ιωάννη Μεταξά, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε ο αναγνώστης να
εξάγει τα δικά του συμπεράσματα για την τόσον λασπολογηθείσα ιστορική περίοδο.

Τι πραγματικά συνέβη την 4η Αυγούστου

Το βράδυ της 4ης Αυγούστου 1936 έκλεισε μια κοινοβουλευτική περίοδος πολιτικής διακυβερνήσεως είτε με τη μορφή της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας είτε με τη μορφή της Προεδρευομένης Δημοκρατίας, είτε ακόμη με τη μορφή της Στρατιωτικής Δικτατορίας,
π.χ. δικτατορία Πλαστήρα ( 1922 ), δικτατορία Πάγκαλου ( 1926 ) 
Ο Ιωάννης Μεταξάς κληθείς από τον Βασιλέα Γεώργιο Β΄ ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Απρίλιο του 1936 και στις 16 Απριλίου πήρεπανηγυρικά ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή. Και τα δύο κόμματα, Λαϊκό και Φιλελεύθερο ( Βασιλικοί και Βενιζελικοί ), κυριολεκτικώς τον υπερψήφισαν με 241 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 4 αποχές, βλέποντας στο πρόσωπό του τον ηγέτη εκείνο ο οποίος θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και τον διχασμό στον οποίο εκείνα την είχαν φέρει. 
Ο απόστρατος στρατηγός Μεταξάς, ηγέτης της Βασιλικής παρατάξεως κατά την περίοδο του Διχασμού, ήταν αρχηγός του κόμματος των Ελευθεροφρόνων το οποίο είχε λάβει ποσοστό 3,94%
κατά τις εκλογές του Ιανουαρίου 1936. Παρ' όλα αυτά υπερψηφίστηκε και έτυχε παλλαϊκής αναγνωρίσεως που μπορεί να κατανοήσει οποιοσδήποτε αναγνώσει τουλάχιστον τις εφημερίδες του
Ιανουαρίου 1941, τότε που πέθανε ο Μεταξάς ή θα διαπιστώσει εάν παρακολουθήσει από τα«επίκαιρα» της εποχής τη συμμετοχή του λαού στην κηδεία του ( βεβαίως τα αφιερώματα σε εκείνη την ιστορική περίοδο που γίνονται σε τηλεοπτικές εκπομπές επιμελώς
προνοούν να μην μεταδίδουν τις σκηνές αυτές ).
Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 1936 οι δύο κυρίαρχες πολιτικές παρατάξεις δεν μπορούσαν να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση και ρυθμιστής στις εξελίξεις αναδείχθηκε το Κ.Κ.Ε. το οποίο δια πρώτη φορά ήρθε σε συμφωνία με αστικό κοινοβουλευτικό κόμμα στις εκλογές για το Προεδρείο της Βουλής με το περίφημο «Σύμφωνο» Σοφούλη-Σκλάβαινα.
Ο κομμουνισμός έχοντας τις ρίζες τουστην εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης ήδη είχε δράσει αντεθνικά κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία της οποίας «όχιμόνο χάρηκε την ήττα, αλλά και την επεδίωξε».
Το Κ.Κ.Ε. βλέποντας έναν αντικομουνιστή ηγέτη στην εξουσία, αρχίζει τις κινητοποιήσεις εναντίον του Μεταξά με αποκορύφωμα τις ταραχές που ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 1936, με αφορμή την απεργία των καπνεργατών. Ο Μεταξάς δείχνει για πρώτη φορά τον δρόμο που θα ακολουθήσει. Αφού επιβάλει την τάξη, ορίζει νέα ημερομίσθια και καθιερώνει για πρώτη φορά στα εργατικά πράγματα τον όρο της υποχρεωτικής διαιτησίας. Οι προσπάθειες όμως των κομμουνιστών εναντίον του Μεταξά του οποίου τα φιλεργατικά αισθήματα θα μπορούσαν να τους στερήσουν την πολιτική πελατεία, δεν σταματούν αλλά εντείνονται και
συνεπικουρούνται και από δηλώσεις πολιτικών αρχηγών όπως αυτή του Σοφούλη που έλεγε ότι μετά το πέρας της πεντάμηνης εξουσιοδότησης που πήρε ο Μεταξάς τον Απρίλιο
του '36 θα πάψει η υποστήριξη στο πρόσωπό του. Οι κομμουνιστές αναγγέλλουν γενική πανελλαδική απεργία για τις 5 Αυγούστου και όλα δείχνουν ότι αρχίζουν τις κινήσεις για την βίαια αρπαγή της εξουσίας, κάτι που συνάδει και με το πρόγραμμά τους και με την ιδεολογία τους.
Η γενική απεργία και η σύσταση «λαϊκού μετώπου» είναι το πρώτο σκαλοπάτι προς την εξουσία. Το βράδυ της 4ης Αυγούστου 1936 ο Μεταξάς πηγαίνει στα Ανάκτορα να συναντήσει τον Βασιλέα Γεώργιο Β΄ . Έχει μαζί του έτοιμα τα Διατάγματα που προβλέπουν την αναστολή ορισμένων διατάξεων του Συντάγματος και τη διάλυση της Βουλής.
Η μεταβολή επιτυγχάνεται ταχύτατα και αναίμακτα. Το ίδιο βράδυ συγκάλεσε εκτάκτως υπουργικό συμβούλιο και το μόνο μέτρο που πήρε ήταν να τοποθετήσει δύο Ευζώνους στηνείσοδο του Υπουργείου Εξωτερικών με την εντολή ναεπιτρέπουν την είσοδο στους υπουργούς και να απαγορεύουν την έξοδο σε όλους. Αυτό αποτελεί έκτοτε μοναδικό ιστορικό προηγούμενο διεθνώς. Δηλαδή επιβολή δικτατορίας με δύναμη μόλις δύο στρατιωτών. Ο κοινοβουλευτισμός
χρεοκόπησε και ο Μεταξάς έδωσε τη χαρακτηριστική βολή.
Ενήργησε ως στρατιωτικός και ως σπουδαίος ηγέτης με συναίσθηση της δυνάμεώς του.
Η αποφασιστικότης του Μεταξά απέτρεψε την εμφύλια διαμάχη και τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Το νέο καθεστώς είναι γεγονός.__
xristospappas.blogspot.gr

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...