Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Παρέλαση: F16 και Απάτσι

2017 ΠΑΡΕΛΑΣΗ - ΛΟΚ - ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ -Ο.Υ.Κ - ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ-2017

ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΥΖΩΝΩΝ - Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2017

Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου 2017 -Αθήνα

Αγαπώ τούς Έλληνες Τραμπ. March 24 2017

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΕΛΛΑΔAΣ

President Trump Proclaims March 25 Greek Independence Day!

 

 3700  26 Google +1  0  0  3729
Continuing a long tradition at the White House, President Trump proclaimed March 25th, Greek Independence Day: a national day of celebration of Greek and American Democracy to coincide with Greece’s Independence Day. The president signed the official proclamation at a celebration for Greek Independence Day at the White House.
Read the full proclamation:
– – – – – – –
BY THE PRESIDENT OF THE UNITED STATES OF AMERICA
A PROCLAMATION
This year marks the 196th anniversary of Greek independence.  Greek and American democracy are forever intertwined.  American patriots built our Republic on the ancient Greeks’ groundbreaking idea that the people should decide their political fates.
As a young Nation, only recently free from Great Britain and securing its place on the world stage, America served as a source of inspiration for the revolutionary and freedom-loving Greeks who sought their own independence.  Indeed, American citizens stood united with the people of Greece in its “glorious cause” of democracy and freedom, as expressed by Philadelphia’s Franklin Gazette at the time.
The ideas and ideals of the ancient Greeks altered the course of human history, from our own American Republic to the modern Greek state and many other nations.  All those who believe in the refrain “liberty and justice for all,” and who are devoted to democracy and rule of law, owe a debt of gratitude to Greece and the foundational principles that took root in the ancient city-state of Athens.
On this Greek Independence Day, we express our deep gratitude for Greece’s enduring friendship in a region that has experienced great uncertainty.  Greece is an important partner in our engagements throughout the international sphere.  We look forward to strengthening our excellent bilateral defense relationship, and recognize the value and importance Greece’s role as a strong ally in the North Atlantic Treaty Organization.
The American people join Greece in celebrating another milestone in its independent history, and we look forward to a future of shared success as partners and allies.
NOW, THEREFORE, I, DONALD J. TRUMP, President of the United States of America, by virtue of the authority vested in me by the Constitution and the laws of the United States, do hereby proclaim March 25, 2017, as Greek Independence Day:  A National Day of Celebration of Greek and American Democracy.  I call upon the people of the United States to observe this day with appropriate ceremonies and activities.
IN WITNESS WHEREOF, I have hereunto set my hand this
twenty-fourth day of March, in the year of our Lord two thousand seventeen, and of the Independence of the United States of America the two hundred and forty-first.
DONALD J. TRUMP
- See more at: http://usa.greekreporter.com/2017/03/24/president-trump-proclaims-march-25-greek-independence-day/#sthash.GsYTO4og.dpuf

Ο διπλός εορτασμός της 25ης Μαρτίου - Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επανάσταση του 1821

 

http://www.eypspkm.gr/wp-content/uploads/2016/03/F16129-dipligiorti1.jpgΣήμερα 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή καθώς εορτάζεται η επανάσταση του 1821 αλλά και ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Οι λόγοι που «επέβαλλαν» τον κοινό εορτασμό τους είναι διάφοροι. Και βέβαια διαφορετικά είναι και τα έθιμα της ημέρας στη λαογραφική μας παράδοση. 

Η θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού που περιλαμβάνεται στο δωδεκάορτο είναι η μόνη από τις πέντε μεγάλες θεομητορικές εορτές που βασίζεται στην Καινή Διαθήκη. Οι υπόλοιπες βασίζονται στην απόκρυφη γραμματεία. Πότε άρχισε να εορτάζεται ο Ευαγγελισμός δεν γνωρίζουμε. Εμφανίζεται η εορτή στη Συρία, την Μ. Ασία και την Κωνσταντινούπολη πριν το 431. Το 560 ο Ιουστιανιανός ο Α’ πρόβαλε την 25η Μαρτίου ως την κατάλληλη ημέρα για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού.

Υπήρχαν οι έξης βασικοί λόγοι για την καθιέρωση της 25 Μαρτίου ως ημέρας εορτασμού του Ευαγγελισμού.
Η ήμερα της συλλήψεως του Ιωάννη του Προδρόμου (24 Σεπτεμβρίου) συνέπιπτε με τη φθινοπωρινή ισημερία, δεδομένου ότι την ήμερα αύτη, που οι Εβραίοι εόρταζαν την εορτή του Εξιλασμού, δέχθηκε ο Ζαχαρίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ το μήνυμα ότι θα αποκτήσει γιό.

Επομένως, εφόσον κατά το Λκ. 1, 26 ο Ευαγγελισμός έγινε έξι μήνες αργότερα, η ημερομηνία αύτη συνέπιπτε με την εαρινή ισημερία, δηλαδή στις 25 Μαρτίου, και η Γέννηση του Χριστού καθορίστηκε εννέα μήνες μετά, δηλαδή στις 25 Δεκεμβρίου, στο χειμερινό ηλιοστάσιο.

Επί πλέον είχε επικρατήσει η άποψη ότι ο θάνατος του Χριστού συνέβη στις 25 Μαρτίου και επειδή ο Κύριος, ως τέλειος κατά πάντα άνθρωπος, «έσχεν επίγειον βίον καθοριζόμενον από ακριβή αριθμόν ετών», έπρεπε να είχε συλληφθεί την ήμερα του σταυρικού θανάτου του. Τέλος η 25 Μαρτίου πίστευαν ότι ήταν η πρώτη ήμερα του κόσμου και ως εκ τούτου θα έπρεπε να είναι και η ήμερα της Γεννήσεώς του.

Η χαρμόσυνη εορτή εορτάζεται μέσα στη Μ. Τεσσαρακοστή, περίοδο πένθους, κατά την οποία απαγορεύεται η τέλεση εορτών και πανηγύρεων. Με τον 52ο κανόνα της Πενθέκτης Οικ. Συνόδου επιτράπηκε ως εξαίρεση η εορτή του Ευαγγελισμού κατά την οποία τελείται η θεία λειτουργία του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου και όχι η λειτουργία των προηγιασμένων. Κατά την εορτή τρώνε ψάρι και στην περίπτωση ακόμη που ο Ευαγγελισμός πέσει μέσα στην Μ.Εβδομάδα (5ος Κανών Νικηφόρου του Ομολογητή).

Στην Κωνσταντινούπολη, κατά το έθιμο, την ήμερα του Ευαγγελισμού ο αυτοκράτορας με πομπή από την Αγία Σοφία πήγαινε στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου εν τω Φόρω και από εκεί κατέληγε στο ναό της Θεοτόκου των Χαλκοπρατείων, όπου γινόταν μεγαλοπρεπής εορτασμός.

Στην ελληνική λαογραφική παράδοση τα έθιμα που σχετίζονται με την εορτή του Ευαγγελισμού βασίζονται στην αντίληψη ότι με την εορτή αύτη αρχίζει η άνοιξη και επιστρέφουν τα χελιδόνια. Γι’ αυτό τα παιδιά βγάζουν από το χέρι τους τον «Μάρτη» και τον αφήνουν στα δέντρα να τον πάρουν τα χελιδόνια.

Σε πολλά μέρη υποδέχονται την 25η Μαρτίου με τραγούδια και με κωδωνισμούς επιδιώκουν να εκδιώξουν τα ερπετά, οι νοικοκυρές δεν κάνουν δουλειές στο σπίτι ή ζυμώνουν μικρές πίτες και βάζουν σε μια απ’ αυτές ένα νόμισμα, για να το βρει ο τυχερός, όπως στην Πρωτοχρονιά. Οι μελισσοτρόφοι πρωτοβγάζουν τις κυψέλες στο ύπαιθρο, οι κτηνοτρόφοι μετακινούν τα κοπάδια τους από τα χειμαδιά στα ορεινά μέρη, οι Σαρακατσάνοι «αρματώνουν» τα κοπάδια τους με τα κυπροκούδουνα κ.ά.»


Το διαβάσαμε από το: Ο διπλός εορτασμός της 25ης Μαρτίου - Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επανάσταση του 1821 http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/03/25-1821_25.html#ixzz4cJpqB7f8

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα
Ευρώπη και Ελλάδα σε σταυροδρόμι
Ο Τσίπρας έπεσε στην παγίδα του
Η ώρα της κρίσης για την πολιτική συμφωνία
Ευρωπαϊκή Ένωση ή ρωμαϊκή αρένα
Ριζοσπάστης
20ό συνέδριο ΚΚΕ. Ξεκινάνε την Πέμπτη οι εργασίες
20ό συνέδριο ΚΚΕ. Ξεκινάνε την Πέμπτη οι εργασίες
Η βόμβα που κρύβουν στις Βρυξέλλες
Βόμβα για τον Τσίπρα
Μέγα θαύμα για τη
Δεν θα αλλάξει τίποτα με τον Σουλτς
Κάθε σπίτι στα χέρια τραπεζίτη...
Όλη η αλήθεια για τα πετρέλαια της Ελλάδας
Η Ράικου... ξέχασε στοιχεία για Γιάννο και Λιακουνάκο...

Κώδικας Μυστηρίων:Blue Beam Project -Θαύματα της Παναγίας!

lokatzides - sunthimata gia tin tourkia

Αποχριστιανοποίηση σε εξέλιξη - Τι πάνε να εφαρμόσουν στα ελληνικά σχολεία


    Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 09:13
    Αποχριστιανοποίηση σε εξέλιξη - Τι πάνε να εφαρμόσουν στα ελληνικά σχολεία

    Καθ'υπόδειξη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Προ των πυλών της ταχείας αποχριστιανοποίησης οδεύει η χώρα μας, καθώς ήδη κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έχουν κάνει εισήγηση για την πλήρη αποκοπεί του σχολείου από την εκκλησία και τη θρησκεία, ότι κι αν αυτό συνεπάγεται.
    Μετά τις κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, όπως του Αριστείδη Μπαλτά, σειρά είχε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στα αριστεία και στις προσευχές στα σχολεία.
    "Τα αριστεία οφείλονται ως επί το πλείστον στην έκρηξη δημιουργίας Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, τις τελευταίες δεκαετίες, που είναι αποτέλεσμα της ανάγκης για υπερεξειδίκευση και αναζήτηση περισσότερων προσόντων, ανάγκη που επιβάλλεται από την νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την ατομική ανέλιξη και την αριστεία".
    Ωστόσο το θέμα δεν σταματάει μόνο εκεί, με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα της τοποθέτηση (με αφορμή την 25η Μαρτίου) να ζητάει την εκ των πραγμάτων απαγόρευση της πρωινής προσευχής στα σχολεία, θεωρώντας την...αναχρονιστική συνήθεια!
    "Συνεχίζουν να υπάρχουν άκρως αναχρονιστικές όψεις στην καθημερινότητα των σχολείων όπως οι μαθητικές παρελάσεις και η πρωινή προσευχή. Η εκκλησία εξακολουθεί να παρεμβαίνει στην παιδεία και αντιδρά στην αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών από ομολογιακό μάθημα σε μάθημα σφαιρικής γνώσης μιας τόσο σημαντικής πτυχής του ανθρώπινου πολιτισμού, όπως η θρησκεία".

    Τι συμβαίνει στη ΝΔ;...

     


    Ένας Άσσος, δυο Ρηγάδες, μια Ντάμα και ένας Βαλές...

    Το κλειδί για να διαβάσει κανείς  τις πραγματικές εξελίξεις στη ΝΔ προήλθε από τη Ντόρα Μπακογιάννη: αφιέρωσε την απόφαση για τα...


    «βατοπεδινά» στον Γιάννη Αγγέλου, στενότερο συνεργάτη και προσωπικό φίλο του  Κ. Καραμανλή.  Ουσιαστικά λειτούργησε συμπληρωματικά με  τον πρώην πρωθυπουργό της.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε δήλωση. Επέτρεψε όμως μια ολιγόλογη κομματική ανακοίνωση.  Όπως δεν έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς,  που δεν ήθελε να «απολογηθεί για τους Ρουσόπουλους και τους Βουλγαράκηδες».

    Απορία: γιατί η Ντόρα να κάνει μια δήλωση για τον Γιάννη Αγγέλου, απευθυνόμενη στα πιο βαθιά αισθήματα του Καραμανλή;  Γιατί να σπεύσει να πει σε ένα κάδρο από το οποίο ήξερε ότι θα λείπουν ο αδελφός της και ο Σαμαράς,  δηλαδή αυτοί που της κατέστρεψαν είκοσι χρόνια προετοιμασία;
    Οι απαντήσεις βρίσκονται στα τρέχοντα κομματικά παρασκήνια. Για όσους βλέπουν τα πράγματα από απόσταση, αλλά ταυτόχρονα ξέρουν και τι συμβαίνει στα ενδότερα, το τελευταίο διάστημα στη ΝΔ διαμορφώνεται μια εικόνα του τύπου: γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο … Κυριάκος.

    Αν ήταν παιχνίδι θα ήταν τράπουλα:  ο Μητσοτάκης είναι ο Άσσος, ως πρώτος τη τάξει, αλλά σημασία έχουν τα  «μεγάλα χαρτιά»: βαλές, ντάμα, ρήγας.
    Ο διεκδικητής της ηγεσίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αφού έκανε μια συζήτηση με δημοσιογράφους και τίναξε  στον αέρα τη στρατηγική  του Κυριάκου αυτή τη περίοδο, λίγες μέρες αργότερα συναντάται μαζί του και βγαίνοντας  απλώς κάνει πλάκα για τον …Τσακαλώτο. Για τη συνάντηση λέει ότι «συμπίπτουμε», αλλά δεν λέει σε τι συμπίπτουν.

    Δεν λέει αν αυτός μετακινήθηκε ή ο Κυριάκος, ώστε να συμπέσουν. Με τον τρόπο του όμως κατοχύρωσε αυτό που ήθελε: να κρίνονται τα πράγματα, σε ό,τι τον αφορά, σε επίπεδο δυο ανδρών. Νάτος ο ένας Ρήγας.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη σπεύδει ξαφνικά στο γραφείο του Κ. Καραμανλή, συζητάει μαζί του για μια ώρα και στη συνέχεια το περιβάλλον της  διαδίδει ότι συζήτησαν για τον Καμμένο- σα να είχαν καμία αρμοδιότητα για τον αρχηγό των ΑΝΕΛ,  ή σα να ήθελε βοήθεια από τον Καραμανλή για να τον βάλει στη θέση του, ως προς το «εμπόριο του καραμανλισμού».

    Την ίδια στιγμή όμως όλοι ξέρουν -και βλέπουν – ότι η Ντόρα ως «σκιώδης υπουργός Οικονομικών»  κάνει αγγαρεία. Που και που καμία δήλωση, καμιά σπάνια εμφάνιση στην τηλεόραση και γενικώς παρακολουθεί από απόσταση. Η στάση της προδίδει δυσαρέσκεια για το δεύτερο -μετά την υποψηφιότητα- χτύπημα από τον αδελφό της: την αφαίρεση του «χαρτοφυλακίου» των Εξωτερικών που ήταν το φόρτε της. Σαν να δικαίωνε το Σαμαρά που δεν την έστειλε στην Κομισιόν.

    Οι γνωρίζοντας λένε ότι οι σχέσεις των δυο αδελφών κρέμονται από μια κλωστή: είναι η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο Αθηναίων. Αν την αρνηθεί ο Κυριάκος θα υπάρξουν … εκατέρωθεν διάγραφες. Νάτη και η Ντάμα.
    Σε ρεπορτάζ του εγκύρου Άρη Ραβανού στο Βήμα της Κυριακής, καταγράφηκε η δραστηριότητα  του Αντώνη Σαμαρά , αλλά και  οι απόψεις  του το τελευταίο διάστημα. Αν συνθέσει κανείς τις πληροφορίες  που παρατίθενται , με άλλες που ήδη έχουν γίνει γνωστές και το ύφος της δημόσιας παρουσίας  του πρώην  πρωθυπουργού, προκύπτει ότι  αισθάνεται πάντα ως «πατερούλης» του Κυριάκου.
    Όχι  μόνο δεν κάθεται στο σπίτι του  ως απόμαχος αλλά «είναι έτοιμος να προσφέρει». Ο εστί μεθερμηνευόμενο,  ότι ο Σαμαράς -που είναι υπομονετικός τύπος- θα είναι ευτυχής αν στις επόμενες εκλογές προκύψει ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα δίνει την πρωθυπουργία στη ΝΔ, ως  πρώτο κόμμα, αλλά … όχι και στον Κυριάκο. Οπότε θα καταλήξουν σ’ αυτόν -που ήταν  έτοιμος να βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο. Νάτος και ο άλλος Ρήγας.

    Αν σηκώσει κανείς  το κεφάλι πάνω από αυτό το σκηνικό, θα διακρίνει τη φιγούρα του Κ. Καραμανλή. Έχοντας καθαρές σχέσεις με της πάντες στη ΝΔ, προσέχοντας με ευλάβεια να μην εκληφθεί από κανέναν ότι  παρεμποδίζει καθ’ οιανδήποτε τρόπο τη δουλειά του Κυριάκου -όπως έκανε άλλωστε και με τον Σαμαρά- μαζεύει δικαιώσεις.

    Μετά τον βασικό μέτοχο, ήλθε η δικαστική απόφαση για το Βατοπέδι. Στο γραφείο του καθημερινά συρρέουν… προσκυνητές από τη βάση της συντηρητικής παράταξης, αλλά και πρόσωπα από όλο τον πολιτικό χώρο -πλην της ακροδεξιάς- που ζητούν τη γνώμη του, ή τον ….ενημερώνουν. Ποτέ άλλοτε κανείς πρώην επικεφαλής κόμματος δεν είχε τόση αποδοχή, όχι μόνο από τους οπαδούς, αλλά και από τους αντιπάλους του.

    Ο Καραμανλής το εννοεί ότι δεν ενδιαφέρεται για τη ηγεσία της ΝΔ και την επιστροφή σε αντίστοιχους ρόλους. Αλλά  δεν μπορεί να εμποδίσει κανέναν να τον θεωρεί  παραταξιάρχη. Ιδού και ο Βαλές.

    Έχουμε λοιπόν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι σαν την τράπουλα, που παίζεται όμως κάτω από το τραπέζι και έχει σαν χαρακτηριστικό ότι στη «μοιρασιά» ο αρχηγός κρατάει τον Άσσο, άντε και κανένα μπαλαντέρ. Εκ της θέσης του όμως, όχι επειδή επιβάλλεται ως φυσικός επικεφαλής. Ο Μητσοτάκης είναι πάντα ο υποψήφιος Πρωθυπουργός για τη ΝΔ, αλλά χωρίς την αύρα του ηγέτη της παράταξης.
    Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα σπαθιά απλώς μπήκαν στα θηκάρια, δεν παραδόθηκαν στην κομματική οπλοθήκη. Με το παραμικρό μπορεί να ξαναβγούν και όσοι πιστεύουν ότι μπορούν  να ηγηθούν αυτού του κόμματος περιμένουν αφορμή.

    Ένα  εκλογικό αποτέλεσμα κατώτερο του κλίματος περί αυτοδυναμίας που καλλιεργεί το σύστημα του Κυριάκου θα είναι  σίγουρα η αρχή νέας παρτίδας. Μπορεί να είναι όμως και κάτι που θα συμβεί νωρίτερα. Π.χ. το ενδεχόμενο να συρθεί η ΝΔ στην προσυπογραφή των μέτρων του Μνημονίου για την περίοδο μετά την συνταγματική λήξη της Βουλής.  Ένα ριμέικ του 2012 με τον Σαμαρά, αλλά όχι απαραιτήτως με την ίδια  κατάληξη...

    Γ. Λακόπουλος
    anoixtoparathyro.gr

    Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

      ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...