Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΤΩΡΑ: H Συριακή τηλεόραση διέκοψε το προγραμμά της και πλέον μεταδίδει εμβατήρια... ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ . . .

 .




Όπως μεταδίδει η έγκυρη ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKA files το υπουργείο πληροφοριών της Συρίας διέταξε την τηλεόραση της χώρας να διακόψει το προγραμμά της και να μπεί σε κατάσταση πολέμου. Πλέον μεταδίδονται μόνο πατριωτικά τραγούδια και εμβατήρια αναμένοντας την επίθεση της επόμενες ώρες.

hellas-now.com 

H Realnews αυτής της Κυριακής

 











)

Με τίτλο: "Ζητούν τα κλειδιά"! κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει τους έξι σκληρούς όρους της τρόικας για το νέο δάνειο. Ανάμεσα στους όρους είναι: Επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό, πλήρης κατάργηση του εφάπαξ και μόνιμος μηχανισμός για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "οι δανειστές θέλουν πλέον να αποφασίζουν τα μέτρα και η Αθήνα απλώς να τα εφαρμόζει", την ίδια ώρα που "στο Λουξεμβούργο μεταφέρεται το κέντρο των αποφάσεων για αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες".

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Εθνικός διάλογος για την ανεργία!". Ο Ν. Χατζηνικολάου σημειώνει χαρακτηριστικά: "Ευπρόσδεκτες οι μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό που διαρκώς ακούμε και δεν... βλέπουμε, αλλά αν δεν θεσπιστούν ισχυρά κίνητρα για τους νέους μας ώστε να δημιουργήσουν σε όλη την επικράτεια νέες, μικρές και μεσαίες, καινοτόμες επιχειρήσεις, δίνοντας ώθηση στην παραπαίουσα ελληνική οικονομία και θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες, δεν πρόκειται να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας, της μιζέριας και της κατάθλιψης".

''Ντέρμπι'' ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Ψηλά ο Λαϊκός Σύνδεσμος

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

 



Οριακό προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» που δημοσιεύεται στην αυριανή έκδοση (13/07).
Μεγάλος κερδισμένος ο Λαϊκός Σύνδεσμος που στην εκτίμηση ψήφου, αποσπά το 13,1% των ψηφοφόρων με 8,9% στην πρόθεση ψήφου.
Το ΠΑΣΟΚ με 4,9 (πρόθεση ψήφου) και 7,3% (εκτίμηση με αναγωγή επί των αναποφάσιστων) αντίστοιχα καταρρέει.
Η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά 0,2%. Συγκεκριμένα τη Νέα Δημοκρατία επιλέγουν το 19,7% των ψηφοφόρων ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ το 19,5.
Η ΝΔ διατηρεί, επίσης, οριακό προβάδισμα και στην εκτίμηση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ  (29,1% έναντι 28,7%) ωστόσο στην παράσταση νίκης προηγείται με διαφορά (51% έναντι 34% του ΣΥΡΙΖΑ).
Η ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε από την Κυβέρνηση, δείχνει να είναι ο μεγάλος χαμένος της τελευταίας περιόδου. Το ποσοστό της μειώνεται στο μισό μέσα σε δεκαπέντε μέρες (από 6,4% από το 3,2%) και κινείται πλέον οριακά πάνω από το ποσοστό εισόδου της στη Βουλή.
Επίσης η αίσθηση ότι το «πρόγραμμα δεν βγαίνει» ισχυροποιήθηκε και πάλι. Βασική αιτία αυτής της παλινδρόμησης είναι το μείζον ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για τον «Ε», καμιά από τις εκδοχές που τίθενται σήμερα, ενώπιον της κοινωνίας, δεν έχει σαφή αποδοχή:
-Το 47% πιστεύει ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων στο δημόσιο, ενώ το 50% θεωρεί ότι το μείζον είναι να μη γίνουν άλλες απολύσεις.
- Το 40% θεωρεί ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαία, ενώ το 57% θεωρεί ότι είναι μια πολιτική εναντίον των φτωχότερων στρωμάτων.
- Τα πράγματα είναι σαφέστερα στο θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας. Μόλις το 32% συμφωνεί με την κατάργηση της ενώ το 62% διαφωνεί.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μπάγερν - Τσέλσι 5-4 πέν.


Η παραδοσιακή μονομαχία του Πεπ Γκουαρδιόλα με τον Ζοζέ Μουρίνιο βρήκε νικητή τον πρώτο, αφού η Μπάγερν επικράτησε 5-4 της Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι (2-2 η κανονική διάρκεια και η παράταση), κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και πήρε εκδίκηση με το ίδιο νόμισμα για την απώλεια του προπέρσινου Champions League.
Ένα πολύ καλό 45λεπτο επεφύλασσαν οι δύο μονομάχοι στο "Stadio Eden" της Πράγας. Γρήγορος ρυθμός, αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και ένα γκολ από την περιοριζόμενη σε παθητικό ρόλο Τσέλσι, που όμως ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.
Αφού η Μπάγερν απείλησε με τους Μάριο Μάντζουκιτς (στο 3' με κεφαλιά) και Φρανκ Ριμπερί (στο 8' με διαγώνιο σουτ), η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο βγήκε στην κόντρα, ο Εντέν Αζάρ βρήκε τον Αντρέ Σίρλε κι εκείνος τον Φερνάντο Τόρες που με εν κινήσει πλασέ άνοιξε το σκορ.
Το passing game και η συντριπτική κατοχή των πρωταθλητών Ευρώπης δεν απέδωσε καρπούς, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Πετρ Τσεχ σταμάτησε τον Ριμπερί στο 23' και ο Τιμ Κέιχιλ τον Τόμας Μίλερ στο 38'.
 
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης για το 2013 (Ριμπερί) πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και αφού κινήθηκε κατά μέτωπο εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ με το δεξί φέρνοντας το ματς στα ίσα. Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 49', ο ίδιος παίκτης άγγιξε το 2-1.
Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε καλύτερο από το πρώτο, αφού ο ρυθμός κάθε άλλο παρά μειώθηκε και αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για να σημειώσουν το νικητήριο γκολ. Η Τσέλσι έχασε την καλύτερη στο 78ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φρανκ Λάμπαρντ, ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Μανουέλ Νόιερ.
Η δίκαιη αποβολή του Ραμίρες στο 85ο λεπτό (για σκληρό φάουλ στον Μάριο Γκέτσε) δεν πτόησε τους κατόχους του Europa League, οι οποίοι σκόραραν με τον Αζάρ στο 3ο λεπτό της παράτασης. Στη συνέχεια, πάντως, επήλθε ο... κατήφορος, αφού η βαυαρική ομάδα έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Τελικά ο MVP του τελικού Τσεχ νικήθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης από τον Χάβι Μαρτίνεθ και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι.
Στην ψυχοφθόρα διαδικασία εννέα παίκτες βρήκαν τον στόχο και ένας νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Ο μοιραίος ακούει στο όνομα Ρομέλου Λουκάκου, ενώ απέναντί του βρισκόταν, φυσικά, ο Νόιερ που έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε το κακό πέναλτι του Βέλγου.
 

Σε ρυθμούς twitter

# Ο πρώτος μονός τελικός Σούπερ Καπ σε γήπεδο πλην του "Λουί ΙΙ" του Μονακό συνδυάστηκε με την πρώτη κατάκτηση του εν λόγω τίτλου από την Μπάγερν και κατ' επέκταση από γερμανική ομάδα (1/8 κερδισμένοι τελικοί!).
# Η Μπάγερν μπήκε στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που έχουν κατακτήσει όλους τους μεγάλους ευρωπαϊκούς τίτλους (Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών, Κύπελλο Κυπελλούχων, Europa League/Κύπελλο UEFA, Super Cup) μαζί με τις Γιουβέντους, Άγιαξ, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι.
# Ο Χάβι Μαρτίνεθ έβαλε το τελευταίο χρονικά γκολ στην ιστορία των Σούπερ Καπ (121ο λεπτό) και για πρώτη φορά ένας τελικός της εν λόγω διοργάνωσης οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.
Οι συνθέσεις
Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια (56' Μαρτίνεθ), Μπόατενγκ, Λαμ, Ριμπερί, Ρόμπεν (96' Σακίρι), Μίλερ (71' Μίλερ), Αλάμπα, Κρος, Μάντζουκιτς.
Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Ραμίρες. Λάμπαρντ, Όσκαρ, Αζάρ (113' Τέρι), Τόρες (98' Λουκάκου), Σίρλε (87' Μίκελ).

SOS για τους Χριστιανούς της Ανατολής, απο το Ορθόδοξο Κόμμα του Λιβάνου

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ο πρόεδρος του  νεοσύστατου κόμματος, αναφέρθηκε αναλυτικά  στις διώξεις που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής, εξαιτίας των εμφύλιων συγκρούσεων αλλά και το μένος των Ισλαμιστών, που θέλουν να επιβάλλουν το νόμο της Σαρίαμ σε Αίγυπτο και Συρία.
“Η λεγόμενη “Αραβική Άνοιξη” στην Αίγυπτο, απέφερε την πλήρη καταστροφή  70 εκκλησιών και δεκάδων σπιτιών Χριστιανών της χώρας. Το ίδιο σκηνικό βλέπουμε στη Συρία, όπου 160.000 Χριστιανοί εκτοπίστηκαν ήδη από την περιοχή του Χομς” δήλωσε, επισημαίνοντας με νόημα : “Είμαστε σήμερα εδώ όχι για να θρηνήσουμε για το παρελθόν, αλλά για να μην κλάψουμε για το μέλλον”.
Όσον αφορά τις δραματικές εξελίξεις στη Συρία, επεσήμανε πως μοναδική λύση θα πρέπει να  είναι ο διάλογος και όχι η βία. “Σε αυτό το διάλογο, όπου και αν πραγματοποιηθεί, είτε στη Γενεύη ή αλλού, θα πρέπει να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των χριστιανικών κοινοτήτων της Συρίας” δήλωσεμ συμπληρώνοντας “Επιδιώκουμε μια Συρία πολυθρησκευτική, πολυπολιτισμική, πολυκομματική και δημοκρατική”.
Όσον αφορά την εξακρίβωση της τύχης του μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του επισκόπου των Μαρωνιτών Ιωάννη, που απήχθησαν τον περασμένο Απρίλιο από αγνώστους στη Συρία και από τότε αγνοείται η τύχη τους, ι ίδιος  επέρριψε ευθύνες στις τουρκικές Αρχές, για το αδιέξοδο.
Παρόντες στη συνέντευξη τύπου,   του προέδρου του Ορθόδοξου Κόμματος του Λιβάνου, ήταν εκπρόσωποι των πρεσβειών της Ρωσίας και της Ρουμανίας, και όχι της Ελλάδας αν και επανειλημμένως ο κ. Ελ Χούρι έχει τονίσει πως οι ορθόδοξοι της χώρας είναι Ρωμιοί και αισθάνονται “αδέλφια” με τους Έλληνες.

Ο Γρηγοράκος οξύνει την αντιπαράθεση για τους δημοσίους υπαλλήλους!

Ο Γρηγοράκος οξύνει την αντιπαράθεση για τους δημοσίους υπαλλήλους!
Συνεχίζει τις παραφωνίες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στους Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη με δήλωση που έστειλε αργά το βράδυ!

Ο θόρυβος για τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων που έγιναν από το 2004 ως το 2009 γίνεται σκόπιμα. Την υποψία αυτή εξέφρασε κυβερνητική πηγή αργά το βράδυ της Παρασκευής μετά τη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επιχειρώντας να απαντήσει στις δημόσιες τοποθετήσεις που έκαναν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών, όσο και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης από χθες.

Αντί να βοηθήσει ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση που προκάλεσε, οξύνει τα πνεύματα. Με το πρόσχημα της «νέας αρχής» ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του για τις προσλήψεις και τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων επικαλούμενος μάλιστα και στοιχεία που λέγεται πως διακινήθηκαν με nonpaper από «πράσινες» πηγές.

Η νέα ανακοίνωση

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επανέρχεται στο θέμα και γράφει:

«Τα νούμερα μιλάνε και δίνουν απαντήσεις στην κοινωνία. Aλήθεια είναι οι πράξεις και οι αριθμοί.
Η αλήθεια του Προκόπη Παυλόπουλου:
2004: υπηρετούσαν 472.332 υπάλληλοι.
2009: υπηρετούσαν 530.589 υπάλληλοι.
Η αλήθεια του Γιάννη Ραγκούση:
7/3/2004 – 30/6/2009: υπηρετούσαν 865.132 υπάλληλοι.
Η αλήθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη:
31/12/2009: υπηρετούσαν 875.907 υπάλληλοι (692.907 τακτικοί & 183.000 μη τακτικοί).
Χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού (29/08/2013): υπηρετούν 679.982 υπάλληλοι (612.414 τακτικοί & 67.568 μη τακτικοί).
Τα στοιχεία του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνονται και από τον Γιάννη Μιχελάκη στις πρόσφατες δηλώσεις του.
Επιτέλους πείτε μας την αλήθεια. Η όλη ιστορία της απογραφής έγινε για να μάθουμε τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων. Με όλο το σεβασμό προς όλους, μιλάω και για τη διάσωση του τόπου και για την ιστορία. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια νέα αρχή. Ας την κάνουμε!»

Μπορεί ο κ. Γρηγοράκος να έχει καλές προθέσεις αλλά όπως λένε οι παλιοί πολιτικοί, ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με «καλές προθέσεις» φαίνεται πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την επιμονή του.

Δυσφορία στους βουλευτές

Ύστερα από την ένταση που προκάλεσε με τις δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη, τις συσκέψεις και τις αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δείχνει να επιβεβαιώνει βουλευτές της Ν.Δ. που δεν απέκλειαν συντονισμένη ενέργεια να κλονιστεί η συνοχή της κυβέρνησης, ίσως και εν αγνοία του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αφορμή για τις υποψίες αυτές δίνει ένα γεγονός. Ο κ. Γρηγοράκος, εφημερίδα γνωστού συγκροτήματος και κάποια ακόμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να επικαλούνται στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει ο κ. Γιάννης Ραγκούσης και σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του είχαν διαρρεύσει σε “nonpaper” κατά τη διάρκεια συντονισμένης επίθεσης για τα έργα και τις ημέρες του κ. Κώστα Καραμανλή στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο στενός συνεργάτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου υπολόγιζε ότι στο Δημόσιο υπηρετούσαν 865.132 υπάλληλοι από το 2004 ως το 2009. 

Τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε και η πρώτη αντίδραση που ήρθε από τον κ. Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος σχολίασε στο Τwitter: «Όταν κάποιος έχει πάρει φόρα κι αυτογελοιοποιείται, δεν τον σταματά τίποτε. Ειδικά όταν είναι αναπληρωτής υπουργός». Λίγο αργότερα ενημερώθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από στενούς συνεργάτες του. Ήδη από χθες, ο κ. Μητσοτάκης έχει απαντήσει λέγοντας ότι οι αναφορές για 850.000 υπαλλήλους που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν μεταξύ 2004-2009 δεν απηχούν την πραγματικότητα.

Το πρωί και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης διέψευσε τους ισχυρισμούς Γρηγοράκου και σχολίασε επί λέξει ότι «τώρα το κυρίαρχο ζήτημα είναι να διασωθεί ο τόπος και όχι να καθαρογραφεί η Ιστορία». Ίσως ο κ. Γρηγοράκος και οι συνομιλητές του δεν έχουν την ίδια αντίληψη γι’ αυτό επανήλθαν στο θέμα εξακολουθώντας να δίνουν κακή εικόνα για το συντονισμό της κυβέρνησης. 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/341118/o-grigorakos-oxynei-tin-antiparathesi-gia-toys-dimosioys-ypalliloys#ixzz2dXWaEt00

Καμμένος: Ζητεί επίσημη ενημέρωση στο Κοινοβούλιο για Συρία

Καμμένος: Ζητεί επίσημη ενημέρωση στο Κοινοβούλιο για Συρία
«Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχει ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και την εμπλοκή της χώρας μας» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των τομέων Εξωτερικών και 'Αμυνας, και της γραμματείας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας του κόμματος, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Συρία.
«Αυτό που ζητάμε είναι, πρώτον, την επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο, αλλά και τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Το δεύτερο είναι να περιμένουμε όλοι τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας, την έκθεση των ελεγκτών, πριν αναληφθεί οποιαδήποτε επιχείρηση ή πρωτοβουλία στην περιοχή της Συρίας» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
«Και στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για τους χριστιανικούς πληθυσμούς. Έχουμε αυτή τη στιγμή, δύο απαχθέντες ιεράρχες στην περιοχή και ουδείς έχει ενδιαφερθεί. Οι επιπτώσεις από ένα τέτοιο χτύπημα δεν αφορούν μόνο την Μέση Ανατολή, αφορούν την ευρύτερη περιοχή» επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, αλλά και με δικαιοσύνη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις στην Συρία και βεβαίως να αντιληφθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα, ούτε μέσω της συμμαχίας του ΝΑΤΟ για εμπλοκή της χώρας».
«Ας μην προτρέχουν λοιπόν οι κυβερνώντες, και ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η Ελλάδα θα πρέπει να καθορίσει τα συμφέροντά της σε σχέση με τις ΑΟΖ και την χάραξη της ΑΟΖ, ιδιαίτερα με χώρες όπως είναι η Αίγυπτος και η Λιβύη» κατέληξε ο κ. Καμμένος.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και ο τομεάρχης Εθνικής 'Αμυνας Γιώργος Νταβρής, ο επικεφαλής της γραμματείας Εθνικής 'Αμυνας και Ασφάλειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Αθανάσιος Μπάφας, ο συντονιστής των τομέων 'Αμυνας και Ασφάλειας του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία» Ιωάννης Αναστασάκης και η πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/341205/kammenos-zitei-episimi-enimerosi-sto-koinovoylio-gia-syria#ixzz2dXVgZmHV

Απ’ το ΠΑΚ στη… συνιστώσα της Ν.Δ.!

 

30/08/2013 17:30
Απ’ το ΠΑΚ στη… συνιστώσα της Ν.Δ.!

Κατανοητή μεν η –αγχώδης- επιχείρηση του νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλου να προσπαθήσει μέσω του διήμερου συμποσίου για την επέτειο ίδρυσης του Κινήματος να συσπειρώσει όσο περισσότερα στελέχη γίνεται, μπροστά στο φόβο της πλήρους πολιτικής κατάρρευσης, αλλά τι αλήθεια έχει απομείνει να θυμίζει τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974 και –πολύ περισσότερο- τι έχει απομείνει να θυμίζει το ιστορικό ΠΑΚ, την αντιστασιακή οργάνωση απ’ την οποία βασικά «γεννήθηκε» το ΠΑΣΟΚ;


Οι καιροί έχουν αλλάξει και οι προσαρμογή στη σημερινή πραγματικότητα είναι αναγκαία, θα απαντήσουν πολλοί.
Έτσι είναι.
Αλλά μήπως οι ίδιοι θα έπρεπε να αναρωτηθούν αν (λέμε τώρα…) είναι άλλο η προσαρμογή, ο –αναπόφευκτος- ρεαλισμός και άλλο, εντελώς διαφορετικό το ιστορικό Κίνημα του Αντρέα να έχει μεταλλαχτεί σε… συνιστώσα της Ν.Δ.;
Πόση σχέση, επίσης, έχουν ο εθνικοαπελευθερωτικός χαρακτήρας του αντιστασιακού ΠΑΚ με το «ευχαριστώ την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών» που ξεστόμισε ο Κ. Σημίτης αμέσως μετά τη μοιραία νύχτα των Ιμίων ή με την αμέριστη και άνευ επιφυλάξεων στήριξη της προαναγγελθείσας αμερικάνικης επέμβασης στη Συρία, υπέρμαχος της οποίας είναι ο σημερινός επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, ο Β. Βενιζέλος, με την απίστευτου (;) ακολουθητισμού και πολιτικού θράσους δήλωσή του;
Και αυτά –και πάρα πολλά άλλα, τα οποία θα χρειάζονταν σελίδες επί σελίδων και τόμοι ολόκληροι για να περιγραφούν!- τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Λαλιώτης, ο Λιβάνης, ο Ρέππας, ο Τσούρας, ο Χαραλαμπίδης, ο Αρσένης, ο Τζουμάκας και χιλιάδες άλλοι.
Και είναι καιρός να μιλήσουν.
Θα ήταν πιο έντιμο, αν η σημερινή ηγεσία επέλεγε να εγκαταλείψει και τυπικά τις ονομασίες και τα σύμβολα που έχει ουσιαστικά απαρνηθεί, αντί να τα περιφέρει κακοποιημένα και να τα χρησιμοποιεί, μάλλον να τα οικειοποιείται προς άγραν συσπειρώσεων και πρόσκαιρων επικοινωνιακών παιγνίων!
Όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως αφότου ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο… «συνιδρυτής» Κ. Σημίτης ο ελληνικός λαός που είχε συσπειρωθεί τη δεκαετία του ’70 και του ’80 γύρω απ’ τον Αντρέα βασικά αλλά και από αρχές που πρέσβευε τότε το Κίνημα, έχει παρακολουθήσει τον διαρκή πολιτικό μεταμορφισμό, τη μετάλλαξη, την έκπτωση και κατάπτωση, τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα δεξιό, πολύ δεξιό, καθεστωτικό, κεντρικό πυλώνα του συστήματος της εξάρτησης, της κοινωνικής αδικίας, της διαπλοκής και διαφθοράς.
Μοιάζουν ως εκ τούτων κακόγουστα αστεία, ιστορικές προκλήσεις, έως και επιχείρηση βιασμού της ιστορικής μνήμης οι παράτες που οργανώνει ο Βενιζέλος για να… τιμήσει την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ!
Ίσως θα ήταν πιο έντιμη η σιωπή ή κάποια συγγνώμη, από ένα κόσμο που πίστεψε και προδόθηκε…
Αλλά αυτά απαιτούν τη στοιχειώδη πολιτική εντιμότητα και αυτογνωσία.
Απαιτούν γενναιότητα.
Και αυτά λείπουν (και) απ’ τη σημερινή ηγεσία.
Μια ηγεσία που μοναδική έννοια έχει το πώς θα διασωθεί, το πώς δεν θα χρεωθεί την πλήρη κατάρρευση και διάλυση του ιστορικού Κινήματος. Και το πώς θα συνεχίσει να μοιράζεται την εξουσία με το «αντίπαλο» κόμμα, του οποίου έχει καταντήσει συνιστώσα…
Εξουσιολάγνοι, καθεστωτικοί, συμπληρώματα του διεφθαρμένου συστήματος. Έχουν άραγε την παραμικρή σχέση με το Κίνημα που τότε, στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 ήρθε και συνήγειρε, ενέπνευσε, πρόσφερε οράματα, δημιούργησε προσδοκίες, λειτούργησε σαν τη σπίθα που έβαλε φωτιά στον κάμπο;


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/markopedio/story/341010/ap-to-pak-sti-synistosa-tis-nd#ixzz2dXVCthxq

Γαβαλάς – Δικηγόρος Ασλάνη: Επιμένω ότι ο Μιχάλης δεν αυτοκτόνησε

Γαβαλάς – Δικηγόρος Ασλάνη: Επιμένω ότι ο Μιχάλης δεν αυτοκτόνησε
Επιμένει στην θέση του ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία ο δικηγόρος του Μιχάλη Ασλάνη Ανδρέας Γαβαλάς
«Τραγική απώλεια» χαρακτηρίζει τον θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη ο δικηγόρος του, Ανδρέας Γαβαλάς, ο οποίος εκφράζει την ελπίδα να βρει τη γαλήνη εκεί που θα πάει.
«Τραγική απώλεια, ας τον αναπαύσει ο Θεός και πιστεύω ότι εκεί που θα πάει να βρει τη γαλήνη που δε βρήκε από ανθρώπους που εμπιστεύτηκε όσο ζούσε», δήλωσε ο κ. Γαβαλάς και υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία του σχεδιαστή.
Όπως δήλωσε ο ίδιος είχε να μιλήσει περίπου 7 με 10 ημέρες με τον Μιχάλη Ασλάνη.
«Δεν το πιστεύω ότι ήταν αυτοκτονία. Ένας άνθρωπος με προβλήματα υγείας σε μια κατάσταση στρες, στενοχωρημένος από διάφορα θέματα, δεν θέλει και πολύ να πάθει ζημιά. Δεν είναι απαραίτητο ότι έχει αυτοκτονήσει. Ένας άνθρωπος με πολύ υψηλό σάκχαρο είναι πολύ εύκολο κάποια στιγμή να καταλήξει».


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/341196/gavalas-–-dikigoros-aslani-epimeno-oti-o-mihalis-den-aytoktonise#ixzz2dXUY5CPo

Συρία: Στις ΗΠΑ στραμμένα όλα τα βλέμματα

Συρία: Στις ΗΠΑ στραμμένα όλα τα βλέμματα
Η έρευνα των επιθεωρητών του ΟΗΕ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και σήμερα η αποστολή αναχωρεί από τη Συρία.
Ο χρόνος που θα παρουσιαστεί η τελική έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει προσδιοριστεί, όμως ενώ τα δείγματα θα αναλύονται στα εργαστήρια, οι πρώτοι ισχυρισμοί περί του αποτελέσματος θα αρχίσουν να διαμορφώνουν κλίμα άμεσα, από την Κυριακή ακόμα ή τη Δευτέρα.
Η απροσδόκητη έκβαση της ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο αποκλείει τη συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων της Βρετανίας, βασικού συμμάχου των ΗΠΑ, σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και έφερε την Ουάσινγκτον πιο κοντά σε μία απόφαση για την ανάληψη μονομερώς δράσης κατά της κυβέρνησης Άσαντ.
Η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα «θα καθορισθεί από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ», ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου στη διαμόρφωση των νέων δεδομένων στο Λονδίνο.
Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μονομερούς ανάληψης στρατιωτικής δράσης, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα επιδιώξουν τη συγκρότηση διεθνούς συνασπισμού για να μην μείνει αναπάντητη η καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση.
Στο πλευρό των ΗΠΑ προσέτρεξε η Γαλλία, με τον Φρανσουά Ολάντ να δηλώνει ότι η βρετανική απόφαση δεν άλλαξε τη θέση της χώρας, μιας από τις κύριες δυτικές δυνάμεις που θέλουν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Βέβαια, η έκτακτη συνεδρίαση του γαλλικού κοινοβουλίου έχει οριστεί για την Τετάρτη, οπότε και ο Ολάντ θα ενημερώσει για την απόφασή του.
Το στρατιωτικό σενάριο που παρουσιάζεται από τον αμερικανικό και διεθνή Τύπο τις τελευταίες ημέρες αναφέρεται σε μία «περιορισμένης κλίμακας» επίθεση, στόχος της οποίας θα είναι, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η «αποτροπή» της περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων από τη Δαμασκό και η «μείωση» των δυνατοτήτων της στη χρήση τέτοιων όπλων μαζικής καταστροφής.
Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει δηλώσει πως προτίθεται να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για μία τέτοια επιχείρηση. Ωστόσο, ρεπουμπλικανοί, μέλη του Κογκρέσου, ζητούν εξηγήσεις και λεπτομέρειες για τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση. Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν εδώ και μία εβδομάδα στοιχεία και πληροφορίες για την χημική επίθεση της 21ης Αυγούστου. Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα με αποχαρακτηρισμένα αποσπάσματα έκθεσης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/340996/syria-stis-ipa-strammena-ola-ta-vlemmata#ixzz2dXUFxT3M

Το "Κουζνέτσοφ" φορτώνει MiG-29KUB κι έρχεται...

 

MiG-29K Vikramaditya Trials
Eπιβεβαιώνεται πλήρως (για άλλη μια φορά...) η πληροφορία που μετέδωσε το defencenet.gr την περασμένη Κυριακή περί διακοπής του προγράμματος εκσυγχρονισμού του μοναδικού ρωσικού αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" και την έκτακτη αποστολή του στην Μεσόγειο.
Όπως επιβεβαίωσε το ρωσικό Ναυτικό και μεταδίδει η «Φωνή της Ρωσίας», το αεροπλανοφόρο θα σταλεί στη Μεσόγειο μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, αλλά η ανακοίνωση έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αναφέρεται στην βάση της Ταρτούς στην Συρία, όπου θα καταπλεύσει στην εκεί ρωσική ναυτική βάση.
Που σημαίνει ότι η Ρωσία στέλνει ένα καθαρό και σαφές μήνυμα ότι "Η βάση μας στην Ταρτούς θα είναι εκεί και θα είναι επιχειρησιακή και τον Δεκέμβριο ότι και να γίνει".
Το αεροπλανοφόρο βρίσκεται το παρόν διάστημα στη θάλασσα του Μπάρεντς, στο ναυπηγείο του Σεβερομόρσκ.
Την περασμένη Κυριακή γράφαμε σχετικά τα εξής (διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα εδώ)
"Την ίδια στιγμή το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ", διέκοψε το πρόγραμμα γενικού εκσυγχρονισμού του που έχει ξεκινήσει εδώ και 11 μήνες μήνες και κατεβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο επικεφαλής του ρωσικού Στόλου της Μεσογείου.
Το πρόγραμμα αναβάθμισης το οποίο επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2017 διακόπτεται και σπεύδει σε μια περιοχή που όπως όλα δείχνουν θα παιχθεί το μεγαλύτερο γεωστρατηγικό/πολεμικό παίγνιο από την εποχή του πολέμου στον Κόλπο το 1990-1991 που άλλαξε τις ισορροπίες στην Μέση Ανατολή.
Το αεροπλανοφόρο θα αφιχθεί από την θάλασσα του Μπάρεντς στην Α.Μεσόγειο το Νοέμβριο, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει και αφορούν αλλαγές σε ορισμένα ηλεκτρονικά συστήματα κια τους χώρους ενδιαίτησης του πληρώματος ενώ γίνονται προσπάθειες να επιταχυνθεί η αναχώρησή του και αυτή να γίνει τον Οκτώβριο.
Με τα 24 νέα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29KUB που θα συμπληρώσουν την ισάριθμη δύναμη των Su-33. Τα πρώτα θα χρησιμοποιηθούν σε ρόλο αναχαίτισης και τα δεύτερα θα εστιάσουν σε ρόλο κρούσης στόχων εδάφους-επιφανείας.
Συνολικά 20 MiG-29K και 4 MiG-29KUB θα αρχίσουν να παραδίδονται στις Μοίρες του αεροπλανοφόρου από τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθούν οι παραδόσεις το 2014 δίνοντας στο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" μεγάλη αεροπορική ισχύ, ανώτερη από αυτή του γαλλικού αεροπλανοφόρου "Ντε Γκολ".
Τα νέα μαχητικά είναι εξοπλισμένα με εξ ολοκλήρου νέα ηλεκτρονικά συστήματα τρεις οθόνες απεικόνισης και με σύμμορφες δεξαμενές που αυξάνουν την ακτίνα δράσης που αποτελούσε την "αχίλλειο πτέρνα" του κατά τα άλλα αξαίρετου σχεδίου.
Κατά τα λοιπά το ρωσικό αεροπλανοφόρο είναι τώρα εξοπλισμένο με 19 αεροσκάφη Su-33, 4 Su-25 (κρούσης) και 17 ελικόπτερα Κa-27, ενώ μεταφέρει και μεγάλο αριθμό πυρηνικών κεφαλών για χρήση από τους πυραύλους Ρ-700 Granit.
Πέρα από την Ταρσό, θα χρησιμοποιήσει τους κυπριακούς λιμένες και τα τρία ρωσικά αγκυροβόλια στο Αιγαίο". (defencenet)
Για όσους θεωρούν ότι το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο (πρέπει να ολοκληρωθούν ορισμένες εργασίες που έχουν σχέση με την άφιξη των νέων MiG-29KUB) "θα είναι αργά" να πούμε ότι οι πραγματικές εξελίξεις μόλις τώρα ξεκινούν και θα διαρκέσουν χρόνια...

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...