"Κουρδιστό Πορτοκάλι"-AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Του Τζον Λε Καρέ
-Παιδιά, πάμε να πιούμε ένα καφέ στο Παγκράτι, για να μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα, εδώ μέσα είναι τίγκα στους «κοριούς»...
Ο πρωθυπουργός μιλώντας χαμηλόφωνα και σχεδόν με νοήματα κάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον Θοδωρή Μιχόπουλο, τους προσωπικούς αστυνομικούς φρουρούς του και την υπόλοιπη ομάδα και πήγαν περπατώντας ως την γνωστή καφετέρια στο τρίγωνο στο Παγκράτι, απένανντι από το άγαλμα του Τρούμαν.
Πίσω του στο Μέγαρο Μαξίμου κοριοί όλων των αποχρώσεων έχουν στήσει ένα απίστευτο δίκτυο παρακολούθησης και υποκλοπών των συνομιλιών του πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του...Μυστικές υπηρεσίες (ανάμεσά τους και υπόδικοι πρώην πράκτορες της ΕΥΠ), όλων σχεδόν των "μεγάλων δυνάμεων", ξένες πολυεθνικές και πάσης φύσεως επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν καλωδιώσει το Μέγαρο Μαξίμου, σπιθαμή προς σπιθαμή. Ενας από τους λόγους που ο πρωθυπουργός άλλαξε τους καναπέδες και τον πίνακα του γραφείου ήταν κι αυτός: Oι κοριοί κάνουν πάρτυ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μόνο που ο σημερινός πρωθυπουργός και ο στενός του συνεργάτης Νίκος Παππάς δεν είναι εύκολοι στόχοι. Ακόμη και όταν βρίσκονται στην βουλή φροντίζουν να μιλάνε έχοντας καλλυμένα τα στόματα με τις παλάμες τους.
Στην πραγματικότητα ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και οι στενοί τους συνεργάτες βρίσκονται στο επίκεντρο ενός πολιτικοκατασκοπευτικού θρίλερ. Τίποτε λιγότερο. Ολοι τους γνωρίζουν πως εάν θέλουν να διαρρεύσει μια παραπλανητική πληροφορία στα "εχθρικά" στρατόπεδα δεν έχουν παρά να μιλήσουν στους διαδρόμους και στα τηλέφωνα του Μεγάρου Μαξίμου.
Το Μαξίμου είναι μια φιλόξενη γιάφκα των κοριών η οποία ξυπνάει μνήμες από την εποχή των Υποκλοπών της Vofafone με τους κοριούς να βρίσκονται στην αμερικάνικη πρεσβεία και στα γραφεία γνωστής εταιρίας λογισμικού στην Παιανία. Είναι τέτοιο το πάθος των κοριών να αρπάξουν συνομιλίες του Ελληνα πρωθυπουργού που όταν αποτυγχάνουν οι "υπηρεσίες" τους αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Οπως η ιστορία που θα σας διηγηθούμε στην συνέχεια. Μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, η Ανγκελα Μέρκελ οργισμένη κάλεσε τον επικεφαλής της αντικαταστοπείας στο γραφείο της. Εκπαιδευμένη στις μεθόδους της πανίσχυρης Στάζι ήταν έξαλλη για την ελλιπή ενημέρωση που της παρείχαν οι υπηρεσίες της για το ψυχολογικό πορτραίτο του Ελληνα πρωθυπουργού.
Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε στο Βερολίνο με άνεση που θα ζήλευαν ηγέτες όπως ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Βάντιμιρ Πούτιν. Ηταν επίσης πολύ προσεκτικός για πρωτάρης στο στόμα του λύκου. Λες και είχε εκπαιδευθεί στα πιο επαγγελματικά μυστικά του ανορθόδοξου πολέμου. Ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε ότι η 7μερής συνάντηση ηχογραφείται.
Οπως επίσης και η συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με την γερμανίδα καγκελάριο και τους συνεργάτες της στην Καγκελαρία. Ηταν όλοι τους πολύ προσεκτικοί στα όσα έλεγαν.
Γνώριζαν άλλωστε πώς κάποια στιγμή οι συνομιλίες τους θα μπορούσαν να δωθούν στην Bild για παράδειγμα.
Το γεγονός ότι η Κριστίν Λαγκάρντ, μόλις χθες, δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρη ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα κάνει όσα της υποσχέθηκε αποκαλύπτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης έχουν-δύο μήνες μετά την εκλογή τους-καταφέρει να ξεφύγουν από την στενή παρακολούθηση όλων των υπηρεσιών του πλανήτη.
Κανείς τους για την ώρα δεν τους έχει στο χέρι. Κι αυτό είναι από μόνο του μια τεράστια επιτυχία του Ελληνα πρωθυπουργού.
Ενός παιδιού από την Αρτα που πήρε μια συνιστώσα στο 4% και χωρίς να κατάγεται από κανένα γαμημένο πολιτικό τζάκι κατάφερε να βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στο 40% και ο ίδιος να στέκεται με πρωτόγνωρη για Ελληνα πρωθυπουργό αξιοπρέπεια δίπλα στους πιο ισχυρούς ηγέτες του πλανήτη, πρωταγωνιστώντας σε ένα παγκόσμιο θρίλερ-ακόμη και ξένες τηλεοπτικές σειρές δίνουν ρόλους με τον έλληνα πρωθυπουργό στα επεισόδιά τους-με συνεχείς ανατροπές και με τον ίδιο και τους συνεργάτες του να παραμένουν κυρίαρχοι του παιγνιδιού.
Την ίδια ώρα έχει να αντιμετωπίσει πολλές εσωτερικές μαλακίες κάποιων υπουργών του και κάποιων δυσαρεστημένων όπως επίσης και τον ανηλέητο πόλεμο του συστήματος-επιχειρηματικών συφερόντων τα οποία έχουν στην δούλεψή τους κουκουλοφόρους υπαλλήλους που υποδύονται τους αντιεξουσιαστές και καίνει τις ελληνικές σημαίες λες και κορυφαία πράξη αντίστασης ενός αντιεξουσιαστή είναι να κάψει την ελληνική σημαία για να προκαλέσει το θυμικό του νοικοκυραίου που βουλιάζει στους καναπέδες του ΙΚΕΑ. Αρχίδια μάντολες.
Οταν ο Τσίπρας αποφασίσει με μια επιχείρηση που θα την τρέξουν έμπιστοι αστυνομικοί να συλληφθούν οι κουκουλοφόροι θα πέσει το γέλιο της αρκούδας όταν θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές τους ταυτότητες. Φυσικά ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιοι πιτσιρικάδες που πιστεύουν ότι κάνουν επανάσταση.
Αυτοί είναι ήδη φακελωμένοι και μελλοντικά χρήσιμα όργανα του παρακράτους.
Πάμε παρακάτω. Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας στέκεται με αξιοπρέπεια-σαν φυσική παρουσία-δίπλα στην Μέρκελ, τον Πούτιν, τον Σουλτς, την Λαγκάρντ, τον Γιουνκέρ είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και τους Ελληνες.
Είχαμε σοκαρισθεί να παρακολουθούμε πρωθυπουργούς δουλικά πεκινουά με την γλώσσα έξω.
Ο Τσίπρας στέκεται αξιοπρεπής αλλά και ευγενής δίπλα στα ιερά τέρατα.
Οπως αρμόζει σε έναν αξιοπρεπή άνθρωπο και σε έναν ηγέτη μιας ανεξάρτητης χώρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας παρότι ζει στο επίκεντρο ενός καθημερινού θρίλερ βρίσκεται μια ανάσα από το να κερδίσει την μάχη η οποία στην συνέχεια θα του επιτρέψει να ξεδοντιάζει ένα μετά το άλλο τα θρασίμια ντόπια συμφέροντα.
Η μεγαλύτερη μάχη του πρωθυπουργού θα δωθεί με τις φατρίες του πελατειακού κράτους και τις συντεχνίες.
Με τους φαρμακοποιούς για παράδειγμα που κρατάνε κλειστό το επάγγελμα λες και οι Ολλανδοί που αγοράζουν το βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ δεν γίνονται δίμετροι και υγιείς σε σχέση με τον κακομούτσουνο ελληνικό λαό-που αγοράζει τα γάλατα αποκλειστικά από την συντεχνία του Λουράντου.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι υποχρεωμένος (και το γνωρίζει) να αλλάξει την Ελλάδα-τίποτε λιγότερο. Οσο για τους τύπους και τα συμφέροντα που βάζουν τους εγχώριους κοριούς στο Μαξίμου πολύ σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν ένα πολύ επώδυνο αντίτιμο. Το πολιτικοκατασκοπευτικό θρίλερ με τον Ελληνα πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του στο επίκεντρο συνεχίζεται..Οταν η κυβέρνηση πατήσει στα πόδια της κάποιοι θα έχουν την τύχη των αντιπάλων του Πούτιν. Το γνωρίζουν αυτό γι΄αυτό και δίνουν τα ρέστα τους ώστε να ανατινάξουν την ελληνική κυβέρνηση πριν πατήσει σε στέρεο έδαφος.
Μείνετε συντονισμένοι στο Κουρδιστό Πορτοκάλι